Orrszívás
Nálunk is sajnos gyakran előfordul, hogy annyira hátul van a trutyi, hogy képtelenség kiszívni.
Ilyenkor vagy lecsorog a torkára, vagy bent marad (volt már így középfülgyuszink
).
Azért praktikus köptetőt adni, ami feloldja a váladékot, mert úgy hígabb, és könnyebb vele bánni.
És ami fontos: orrszívás után orrcsepp, hogy ne termelődjön újra a váladék!!! Sőt, méginkább orrspray, ülőhelyzetben mindkét oldalra 1-1 fújás! (Nasopax, Nasivin pl. vagy bármi más, ami kicsiknek adható és nemcsak csepp formában van, hanem spray formában is.)
Nyafi
CSilla is nyafog, ha mi ennénk, de én nem veszem fel. Beültetem a székbe és adok neki a miénkből (általában vacsinál van ez, akkor csak nasizik kis kenyeretm ubit). Ha az nem tetszik, akkor még mellettem a székre ültetem fel (van rajta magasító párna és nem tud leesni se), ott kínálom meg. Ha ott is csak nyűglődik, akkor be a gyerekszobába, adok pár játékot, és hátha. Ha még így is visszajön hisztizni, akkor se veszem fel. Tanulja meg, hogy vagy egyen velünk, vagy hagyjon békén minket enni.
Általában szerencsére hamar lehiggad, és elkezd a hűtőn lévő hűtőmágnesekkel játszani.
Kia
Jó a járműpark!!!
Esés: remélhetőleg nem lesz olyan hűbelebalázs, mint Sebi, és akkkor nem lesz baj!
(És megtanul ügyesen esni, mert Sebinek sokáig annyira rosszak voltak a reflexei...)
Kismok
Brrrrr... szörnyű lehetett látni, ahogy beleharap a franciaágyba!
És addig a 2 hétig mit csináltatok? Pépeset evett? Sebi ráadásul az ujját is szopja, nem is tudom mi lett volna?!