Sziasztok!
Mi is itthon, jöttem, hogy hátha Zsu írt. De még semmi.
Móni!
Szerintem is tök jók Janka értékei.
Házigyártmány, ja a betétre gondoltam. Anno nem betétet vittek, hanem vattát csomagoltak gézbe és ez volt helyette. Géz csak azért kell, hogy a vatta ne tapadjon a sebbe.
TEhát sokan még mindig ez favorizálják.
Jutta!
Pihenénk én. És elég rendes Manó, engedi is. De pl. Apáéknak tegnap meccsük volt. Ettől a szórakozási lehetőségtől nem akarom megfosztani. Így én voltam egész nap Manóval, délutáni játszi, szokásos esti programok, sok volt egy kicsit. Főleg, hogy egész nap úton voltunk.
Védőnőnél minden ok. Majd csak 2 hét múlva kell menni.
Ja a +1 kg bejött.
Megkérdeztem Őt is gátsebről. Bepanthen cicire, gátsebre, baba popsira...Manónál bejött .
A hazahozatalról is érdeklődtem. Nálatok, hogy adják ki a gyerkőcöt? Nálunk angol pólyába. De én hagyományosat viszek. De, ami a lényeg. Ki mibe szállítja? Hordozóba, textil mózesbe, merev, beköthető mózesbe...? Én még nem szívesen gyötröm az új szülöttet a hordozóba. 5 perc távolságtól csak nem lesz baj. Vagy fő a biztonság?
Marek!
Manó születése előtt cumi ellenes voltam. Hisz mindenütt erről írtak, hogy nem kell. Nem is vittem. De most pakolok.
De adnak majd a kórházban, valamelyik "szeretet" csomaggal is.
Pl. ha vizsgálják a babát, vagy kapja a szurit, jó, ha lesz valami amit a szájába, dugnak, vigaszként. Vagyis most így gondolom. Manónak is adtak a szájába, biztos emlékeztek még a régi sárga cumisüveg cumira, amivel inkább már kisállatot etetnek.
Kat!
Szerintem semmi gond a méretekkel. Ahogy Jutta szokta írni +- 10% az uh-n.
Gergőnek: Próbáltad már a Smecta pórt? Direkt gyerekeknek való, hasmenésre, jó bélfertőtlenítő. Teába, vagy valamilyen folyadékkal kell oda adni. Íze elég jó. Amikor a fertőzőn voltam a hasmenéssel, pont egy gyerekgyógyász volt az ügyeletes, Ő írta fel. Mondta, ha gyerekeknek jó, akkor nekem is jó terhesen.
Vagy ott a hagyományos sós krumpli, hacsak sikerül vele megetetni.
Gyed, Tgyás: Szerintem mivel GErgő még nem töltötte be a 2 évet, ugyan annyi lesz mint eddig volt. De mi is a foglalkozásod? Mert én tanárként a MÁkhoz járok. Ott tudnak segíteni. Vagy
www.oep.hu oldalon. Vagy valamelyik szakbarbárt keresd meg a neten. pl:
http://www.torzsasztal.hu/Article/showA ... a=46507265
Tgyást igényelheted, ha biztosítva vagy(180 napnak kell meglenni, de ebbe a gyed is beszámít), tehát ha van munkahelyed. (és/vagy a szerződésed nem járt még le. )
Szülés előtt 28 nappal is kérheted, elvileg több mint a gyed, ugyan nem tudom mennyit, kerestél előtte. Ehhez az kell, hogy lemondod Gergő után járó gyedet, majd a háziorvos szülésiszabira vesz, és leadod a tgyás igénylő lapot, amin még csak a magzatra kéred. De igényelheted szülés után is. Tök mindegy, kb. félévig jár. Hú remélem érthető voltam, és nem írtam hülyeséget.
Bölcsőhöz, szerintem elég, ha méretre vágatsz szivacsot, és készítesz, vagy csináltatsz rá huzatot. De akár kókuszmatracot is csinálnak méretre, de arra a kisidőre szerintem felesleges.
Fősuli, egész jól állsz. Nekem csak halsztást kellene kérni az egyetemen, ha kapok még, sajna új rendszer van.
Én ma megyek a táppénzes papírt intézni és a szülésiszabit. Hétfőn megint MÁk, és elvileg a hivatalos ügyek lezárva.