Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsu:
egészséges, nyugi!!!!!!!!!!
Drukkok holnapra, de hidd el minden ok lesz.
Mindenképp üzenj valakinek utána, nagyon aggódunk Értetek.

Holnap én is megyek nst-re, már alig várom, h most mit találnak ki. :evil: :evil: :evil: :evil:

Móni:
tudod, most ez a súly a mániám. :oops:
Leírnád nekem Janka méreteit? :oops: :wink:
Ezer hálám érte. :)

Na, én is megyek. Jóéjt. :arrow:

Kép
Kép
h@jni

Látom itten lettem hagyva...akkor én is lelépek, olvasok egy kicsit...
Jó éjszakát mindenkinek!

marek

Csajok, köszi a biztatásokat, holnap jelentkezem, hogy mi van. Ha bent tartanak, akkor irok sms-t.
Nagyon vigyázzatok magatokra és a babákra!
Jó éjt!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Sziasztok!

Zsu, ne máááárr... mármint hogy most meg téged paráztatnak?
Figyu, semmi baj nem lesz!!! Egészséges, szép gyereked lesz, max bent tartanak egy pár nap és utána szülsz egy gyönyörű Pannát! :-)
Mostmár akkor ettől az NST-től is tartani kell, hétfőn megyek, tök jó! :shock: :?

Móni, a cukrosságodról - mármint a nem létezőről - nem bírnak már leszállni?
Ja és 13 kg? Az miért is sok? Elvileg a vékony testalkatúak - azért Te tuti ebbe tartozol - többet híznak, és hát ne is beszéljünk azokról akik 20 kg felett híznak...
(én amúgy 14 kg-nál tartok :oops: :oops: )

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jó reggelt!

Megy Zsu a Drukk...Mire megírom a hozászólást, végzel is, ha minden igaz.

Marek!
TEgnap én sem az extra csomagra gondoltam. Mellszivót nem vagyok hajlandó venni és társait, majd csak végső esetben. :wink:

Pl. Olyanok érdekelnek, hogy mit visztek a babának be. HÁtha én valamit kihagytam.
Vagy pl. Gátsebre ki mit vissz. MErt anno én is írtam egy kenőcsöt, de, hátha tudtok jobbat. Vagy milyen betétet. Mert én egy fajtát ismerek, a többit észre sem eszem a boltban. Anno Manónál nem is gondoltam ilyenre, csak egy alap betét csomag volt, az semmit sem ért, az első napokban. Na meg már a kórházban sem adnak az első napokra. :( Ma megyek a dokihoz feliratni, addig hátha kapok tőletek egy-két jó ötletet. :wink:
Szülésznőm szerint még mindig a legjobb a házi gyártmány. Lehet, hogy neki is kezdek, ennél nincs is jobb, hisz ez maximálisan felveszi a formádat. Vatta gézbe csomagolva, de mekkora kell ebből? Látott már valaki ilyen házi gyártmányt?

Timi!
Hajgumi, amit elsőnek vetettem el a kezdetekben. Nálam már az első helyen szerepel. :D Megnőtt időközben a hajam. A nyarat már el sem tudtam képzelni nélküle. Reggel az az első, hogy teszem be a hajamba. :D

Szörnyű éjszakám volt tegnap. Wc-ről már görnyedve mentem lefeküdni, összezárt lábakkal. Jó kis görcs volt. De szerencsére nem tartott olyan sokáig. Manóval nem volt ilyen. Ott csak elfolyt a magzatvíz, semmi fájdalom. TEhát most nem tudom mire számíthatok. :? Apának nem szóltam, mert még jobban paráztatott volna. :D

Na mentem, jelenésem van a védőnőnél. Jól bereggeliztünk, +1 kg. :D

Zsu!
NAgyon várom a híreket.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Zsu mennek a drukkok!
Jolka, Manóval gondolom többet pihentél anno, hmm mi lehet a különbség oka, ja csak nem egy 2 éves gyerkőc után rohangálsz?
Azért TESSÉK TÖBBET PIHIZNI! Tesó is megérdemli, hogy rá is figyelj! Hétvégén mondjuk Apuka is rohangálhat, persze el tudom képzelni... ösztönből mész a gyerek után, max mikorra kifáradsz jut eszedbe, hogy pihizni kellene! :lol:

Ja rám tört a frász, tegnap este nem volt olyan élénk Dorka, mint szokott, ma reggel meg... semmi, max egy iciri-piciri mozgás - alig érezhető... már azon filóztam mit tegyek, de eszembe jutott, hogy iszok kólát, hátha... 10 perc múlva akkora pörgés volt bent! :lol:
Na veszek is még kólát, ha vmiért megint pánikolnék legyen itthon!

Hívtam a védőnőt is, hétfőn megyek hozzá is, meg nőgyógyászhoz is, meg táppénzes papírért a körzeti dokihoz is... no szép kis napom lesz... utána meg kedden mehetek vérvételre! Ilyenkor ugye már nem cukroznak, ha eddig jó volt? Utálom a terhelésest, de a sima éhgyomrit is...

Jutta

KépKép
jutta

Ja és egy jó hír:

http://www.accuweather.com/world-foreca ... T&metric=1

akkor egy időjárásilag nyugodt 2 hetünk lesz, 22 - 28 fokkal :-)

Ránk fér!!

Jutta

KépKép
jutta

Zsu:
drukkkkk++++++++++++
Remélem minden ok, úton vagy hazafele. :)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Ha valaki tud Zsuról dobja fel, mert én izgulok érte! (Bár nem lesz baj, tudom!)
Hajni!
JAnka méretei:
BPD: 95
OFD: 119
HC: 338
AC: 319
Becsült súly: 2871 gr
Hát ahogy nézem, egy szép nagyfejű, kisebb pocakú de nem gyenge súlyú ez alapján Janka!
Jutta! Te honnan vadásztad le, h mennyinek kell lenni átlagban hetente az adatoknak?
Nekem asszonta a doki, h jó 2 héttel kullogok időben az adatok után! Igaz ez? Vagy hogy van már ez?
Meg azt is mondta, normális h nagyobb a gyerek! Mer' ugye én sem vagyok kicsike!
Ja, és azt is megtudtam, h miért vizesedem! Ti tudjátok? Vagy elmondjam?
Na remélem mindenkivel minden okés!
Még jövök!
Jolka! Milyen házigyártmány? A listádhoz (csodálkoznák, ha még nem lenne rajta!) papír wc-ülőke, és wc fertőtlenítő kendő! Én ezek nélkül sehová! Ja, meg mp3 lejátszó (nekem az őrzőbe jó lesz sztem, akkor Janka még úgysem lesz velem!).
Ja, azt meg nem is mondtam, h a kisasszonynak esze ágában sincs megfordulni és nagyon csökken a hely és az esély! :?

Kép
ermoni

Még jó hogy az á meg az é egymás mellett van! Csodálkoznék helyesen! Jaj, pedig én így soha nem mondom! Na, mindegy!
Timi! Hol vagy? Mi van nálatok? Kiscsajok? Te? Ember? (Jó a sorrend, ugye? :wink: :lol: )
Kat, ne mondd, h még mindig befőzöl!
Gabcii! Hogy boldogultok?
Rita! És ti?
És most átmegyünk ctg paraklubba? Ne má'!

Kép
ermoni

Sziasztok!

Móni, ha már te is ezt kérdezed, akkor felrakom:

30. hét hossz 400mm súly 1150-1900g BPD 72-87mm AC 230-290mm FL 52-61mm
31. hét hossz 390-430mm súly 1300-2200g BPD 75-90mm AC 240-310mm FL 54-64mm
32. hét hossz 390-430mm súly 1500-2400g BPD 79-91mm AC 250-320mm FL 57-67mm
33. hét hossz 430mm súly 1600-2700g BPD 80-95mm AC 260-330mm FL 59-69mm
34. hét hossz 430mm súly 1900-3000g BPD 82-98mm AC 270-345mm FL 60-70mm
35. hét hossz 430-470mm súly 2000-3300g BPD 85-99mm AC 280-350mm FL 63-72mm
36. hét hossz 470mm súly 2200-3500g BPD 86-100mm AC 285-365mm FL 64-74mm
37. hét hossz 470-500mm súly 2400-3750g BPD 88-102mm AC 295-370mm FL 67-77mm
38. hét hossz 470-500mm súly 2500-3900g BPD 89-104mm AC 300-380mm FL 68-78mm
39. hét hossz 500mm súly 2600-4200g BPD 90-105mm AC 310-385mm FL 68-78mm
40. hét hossz 500mm súly 2750-4200g BPD 90-105mm AC 310-390mm FL 68-79mm

Az excelt nem sikerült belinkelni...
De még van egy hely: http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Szerintem Janka egy picit nagyobb ezek alapján... vagy így érti a doki is?

És miért vizesedünk? Én nem tudom!

Jutta

KépKép
jutta

Jolka
Én vettem éjszakai betétet, meg tena betétet...de nem vettem eldobható bugyit, majd eldobom, amivel adódik valami probléma...
A babának még nem pakoltam be, engem is érdekelne, hogy mi kell neki, de gondolom pelus, meg textilpelus...cumi kell??? Nekem olyan még nincs...
Zsuról tudunk valamit?
Miért vizesedünk/vizesedtek???

marek

Sziasztok!!

Moni, megvagyok szerencsére befőznöm már nem kell!

Janka méretei nagyon szépek! :wink:
Gabcii baba nagyon édi-bédi!!!
Timi, pisi témában én is tanácstalan lennék. Talán kevesebbet kellene innia este, bár tudom ez nagyon nehéz!!!!

Zsu, én is drukkolok neked!!! és mindenkinek! :lol:
Persze azt nem is fogjátok tudni, ha én megyek szülni, mert még senki nem cserélt velem számot :oops: :lol:

Geri még mindig küzd a hasmenéssel, amit Erdélyből hoztunk haza......dokinénije meg szabin van.

Rohangálok cuccokért, még tegnap vettünk először 1-2 dolgot a picinek. Kifogtunk egy elég jó áron kapható bébiőrt, (PLUS-ban) 4eFt volt, német, elég jónak tűnik. meg ott vettünk nagyon szép fejvédőt, takarót.

Ja, a terh. cuki ismétlésem nagyon jó lett. A dokinéni el sem hitte, hogy megittam reggel a glukózt. 6,7-re lement. Azt mondta, ennek ellenér egyek u.úgy, ahogy eddig. Igaz azóta sem híztam egy dekát se, az eddigi kilók amit felszedtem összesen 6-7 kg. Szerintem nem olyan sok. Csak a hasam nagy.
Viszont a 32 hetes Uh-n elég kicsinek becsülték a babót! 1820gr!!!!, ez engem aggaszt kicsit, mert Geri ekkor már 2300 Gr volt.

Pelenkát sem vett még a picinek!
no meg kaptunk egy bölcsőt Erdélyben, de minden matrac huzat nélkül. Ha van valakinek bölcsője, milyen matrac van benne. szeretném felöltöztetni ezt a szép kis bölcsőt, most kutatok ötletek után.
tippeket kérrek, ha van valakinek ötlete!

Aztán lógok a szakdolimmal a főiskolán, ott is intéznem kell az ügyeket!

Hú össze-vissza írtam, remélem ki tudjátok bogózni!

Kép

Kép
katherina

Én is viszek Tena betétet a kórházba, bár 2 éve egy darab sem kellett, mert annyit adtak a kórházban, hogy még otthonra is hoztam a kórházból!

Kép

Kép
katherina

JA csomi:

én amit extrában viszek:
- textil pelus, mert az jól jöhet
- pelus, mert állítólag nem adnak (eleget)
- popsitörlő
- pléd babának (mert mittudom én)
- DM-ben van extra szenzív nedves WC papír (mármint magamnak) - nem árthat...
- ja és izotóniás sportital (nem koffeinos, hanem vmi amibe szénhidrát és ásványi só van) mert állítólag nem csak a vizet kell pótolni, hanem az ásványi anyagokat is (ex-sportoló kismami mondta :-) )
- Domestos törlőkendő, WC-re használat előtt...
A többi a "szokásos", amit mindenki írt és a mellszívót én nem viszem be, csak összekészítem a cumival a sterilizálóba és apuka hozza be utánam, ha sterilizált mindent

Ezek egy része megvan, más része még csak kigondolva, de a jövőhéten megveszek mindent és összecsomagolok!

Utána jöhet Dorka, de jövőhét hétvégéig szigorúan marad ahol van! :wink:

Zsut próbáltam hívni, kinyomott, remélem csak most van dokinál!! :shock: :shock:

Szerintem jelentkezik, ha tud! Bármit ír, mond - szólok!

Jutta

KépKép
jutta

Lenne egy kérdésem! fontos!
Hol tudják azt megmondani, hogy nekem mennyi GYED fog járni szülés után, illetve, hogy a TGYás-t igényelhetem-e, ha igen, akkor mennyit fogok kapni?
tud valaki valamilyen oldalt, ahol tanácsot lehet kérni. Itt a babaneten az van kiírva, hogy most ez szünetel...

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!
Várom az ebédet, addig van egy kis időm!
Nem azért raktam fel Janka adatait, mert dicsekedni akartam, hanem Hajni kérte! Bár nem tum minek, mert ugyi ahány gyerkő és orvos és gép annyi adat!
Jutta! Igen, úgy tűnik a doki szerint is, h nagyobbacska lesz Janka! (Asszonta 3200-3500 közé várja a születési súlyát! És hogy a dolgok mostani állása szerint lehet kihúzom majdnem a kiírt időpontig! Na majd meglátjuk!)
Kat! Priviben vagy mailen dobd át a számod, én is átlövöm az enyém! Milyen fősulira jársz Te? Ezt mondtad már? Én vagyok ilyen figyelmetlen!
A mi bölcsőnkben sima szivacs van (kókuszt eddig nem találtam bele méretben! és a lepedő is gond- én nagyobbakat alakítok át erre a méretre!) És tul.kép ami a kiságyhoz jó (baldachin, fejvédő) az ide is okés, csak a fejvédő a bölcső 3 oldalát körbeéri!
Marek! Hálós bugyi 3 db 450 vagy 470 a gyógyszertárban! Sztem nem gáz összeg és mégsem kell "véres" áldozatokat hozni!
Viszont én még nem vettem betétet! Ti milyet vettetek konkrétan! Hol (ha gyógyszertárban pl.!)?
Jolka! Gátseb kenőcs- hát megmondom őszintén én arra nem készülök az ismert okokból kifolyólag!
Timi! Hol vagy?
És Te, Hajni?

Kép
ermoni

Ja és azért vizesedünk mert készül a szervezetünk a szülésre. Ami azt is jelenti, h rengeteg (mondta, de én csak annyit jegyeztem meg, h kb. 7-8 deci vér! meg mittudommennyi egyéb...)vért és folyadékot fogunk egy dózisban veszíteni! Ekkor jön a tartalékolt folyadék (a vizesedésből), amit a szervezet felhasznál! Na mit szóltok? Okostojgli vagyok, mi! Az a baj, h mindent megkérdezek! Pl. azt sem tudtam, h a magzatoknak óriási a mája! Ti tudtátok?

Kép
ermoni

Most még az jutott eszembe, hogy iszik/ivott/fog inni valaki málnalevél teát?

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

Zsu írt! Befektették megfigyelésre, de úgy tűnik nincs nagy gond!
Ha majd többet tud ír!
No még egy kórházas leány! :cry:
De legalább vigyáznak rá!

Jutta

KépKép
jutta

Málnalevél tea: Én fogok, szülésznő mondta, hát hamár fogadtam szülésznőt, a tanácsait is megfogadom!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!
Mi is itthon, jöttem, hogy hátha Zsu írt. De még semmi. :(

Móni!
Szerintem is tök jók Janka értékei.
Házigyártmány, ja a betétre gondoltam. Anno nem betétet vittek, hanem vattát csomagoltak gézbe és ez volt helyette. Géz csak azért kell, hogy a vatta ne tapadjon a sebbe. :? TEhát sokan még mindig ez favorizálják.

Jutta!
Pihenénk én. És elég rendes Manó, engedi is. De pl. Apáéknak tegnap meccsük volt. Ettől a szórakozási lehetőségtől nem akarom megfosztani. Így én voltam egész nap Manóval, délutáni játszi, szokásos esti programok, sok volt egy kicsit. Főleg, hogy egész nap úton voltunk.

Védőnőnél minden ok. Majd csak 2 hét múlva kell menni. :) Ja a +1 kg bejött.
Megkérdeztem Őt is gátsebről. Bepanthen cicire, gátsebre, baba popsira...Manónál bejött .:)
A hazahozatalról is érdeklődtem. Nálatok, hogy adják ki a gyerkőcöt? Nálunk angol pólyába. De én hagyományosat viszek. De, ami a lényeg. Ki mibe szállítja? Hordozóba, textil mózesbe, merev, beköthető mózesbe...? Én még nem szívesen gyötröm az új szülöttet a hordozóba. 5 perc távolságtól csak nem lesz baj. Vagy fő a biztonság?

Marek!
Manó születése előtt cumi ellenes voltam. Hisz mindenütt erről írtak, hogy nem kell. Nem is vittem. De most pakolok. :D De adnak majd a kórházban, valamelyik "szeretet" csomaggal is. :D Pl. ha vizsgálják a babát, vagy kapja a szurit, jó, ha lesz valami amit a szájába, dugnak, vigaszként. Vagyis most így gondolom. Manónak is adtak a szájába, biztos emlékeztek még a régi sárga cumisüveg cumira, amivel inkább már kisállatot etetnek. :D

Kat!
Szerintem semmi gond a méretekkel. Ahogy Jutta szokta írni +- 10% az uh-n.
Gergőnek: Próbáltad már a Smecta pórt? Direkt gyerekeknek való, hasmenésre, jó bélfertőtlenítő. Teába, vagy valamilyen folyadékkal kell oda adni. Íze elég jó. Amikor a fertőzőn voltam a hasmenéssel, pont egy gyerekgyógyász volt az ügyeletes, Ő írta fel. Mondta, ha gyerekeknek jó, akkor nekem is jó terhesen. :) Vagy ott a hagyományos sós krumpli, hacsak sikerül vele megetetni. :)

Gyed, Tgyás: Szerintem mivel GErgő még nem töltötte be a 2 évet, ugyan annyi lesz mint eddig volt. De mi is a foglalkozásod? Mert én tanárként a MÁkhoz járok. Ott tudnak segíteni. Vagy www.oep.hu oldalon. Vagy valamelyik szakbarbárt keresd meg a neten. pl: http://www.torzsasztal.hu/Article/showA ... a=46507265
Tgyást igényelheted, ha biztosítva vagy(180 napnak kell meglenni, de ebbe a gyed is beszámít), tehát ha van munkahelyed. (és/vagy a szerződésed nem járt még le. )
Szülés előtt 28 nappal is kérheted, elvileg több mint a gyed, ugyan nem tudom mennyit, kerestél előtte. Ehhez az kell, hogy lemondod Gergő után járó gyedet, majd a háziorvos szülésiszabira vesz, és leadod a tgyás igénylő lapot, amin még csak a magzatra kéred. De igényelheted szülés után is. Tök mindegy, kb. félévig jár. Hú remélem érthető voltam, és nem írtam hülyeséget. :?
Bölcsőhöz, szerintem elég, ha méretre vágatsz szivacsot, és készítesz, vagy csináltatsz rá huzatot. De akár kókuszmatracot is csinálnak méretre, de arra a kisidőre szerintem felesleges.

Fősuli, egész jól állsz. Nekem csak halsztást kellene kérni az egyetemen, ha kapok még, sajna új rendszer van.

Én ma megyek a táppénzes papírt intézni és a szülésiszabit. Hétfőn megint MÁk, és elvileg a hivatalos ügyek lezárva.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Móni!

Én az első két napra keresek valami jó betétet. Megnézzem a gyógyszertárba, vagy pedig valmelyik pelenka diszkontba, hát van még régi pelenkabetét, ez a legjobb. Első nap felejtsétek el a bugyit. :) Nem nagy ördöngőség pelenkabetéttel a lábad között közlekedni. :D :D :D többi napra jön a jó öreg always betét.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka!
Zsuról már írtam fentebb!!

Jaaa és még egy: tejbegríz ebédre? Ugye megengedhetem magamnak? Hétvégén majd eszek vmi rendesebbet... :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!
Meg, nálunk az volt a reggeli. :wink:

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka! Jó öreg always betét?! :lol: Az a baj, h én már vagy 15-18 éve csak tampont használok, fogalmam sincs milyen betétek vannak amúgy! Tisztasági betétig terjed a tudásom! Segítség! Always-gondolom abból is van néhány féle! :roll:
És hogy álltok a névvel? Én szívesen adok tippet, de akkor úgy kell majd hívni, nincs mese! :lol: És vigyázz, a Kázmér a leggyengébb verzióm?! :lol: :lol: :lol:
Tejbegríz, fú de rég ettem! :wink:
Mi van Ciripkével, Jutta tudsz róla?
Szegény Zsu! Biztos nagyon megijedt! Remélem nyugtatgatták is egy kicsit! És azt is remélem, h max. annyit lesz kórházban, mint Marek!
Marek! Hol bújkálsz? :wink:
Hajni! Mi volt a ctg/nst-n?
Csajok! Kiválasztottam a cuccot, amiben hazahozzuk majd Jankát és a bölcsőcuccost is el kezdtem kimosni! Kezdem úgy érezni, h csúszik ki az idő az ujjaim közül! :shock:
Ja! Én nem tudom a Szabolcsban miben adják ki a gyereket (azt sem tudom ez hogy van!), de mivel mi sajna nem 5 percre, hanem 35 km-re lakunk a kórháztól így én (lehet kínzás? :roll: ), de a bébihordozó ülésben akarom hazahozni! A biztonság miatt! Mert a merev mózesünk nem rögzíthető fajta!

Kép
ermoni

A málnalevél tea mire is jó? És mikortól nem lehet/ajánlott magnéziumot szedni! Jutta, Neked szántam a kérdéseket! Te olyan kis tudományos vagy! :wink:

Kép
ermoni

Itt vagyok, csak be vagyok kómázva...olyan rosszul aludtam, legalább 10-szer felébredtem... És egész nap hisztis vagyok, nem lehet elviselni, jobb, ha ti is elkerültök... :lol:
Szegény Zsu :cry: Mindenki kipróbálja a kórházát, mielőtt szülni menne? Mert ő még nem szülni maradt benn...ugye? :shock:
Megyek és pihenek egy kicsit...aztán fodrász, bár nemtom minek, a terhesség alatt elfogyott a hajam :shock: Pedig én úgy tudtam, hogy ez csak szülés után történi, nemtom utána hogy fogok kinézni :roll:

Egy kérdés
Nektek hogy esne, ha kórházba kerülnétek, és anyósék fel se hívnának, hogy mi a lóf*sz van veletek??? Mert napok óta ezen agyalok, nekem annyira rosszul esett...annyira azért nem drága a telefon szerintem... Vagy csak én vagyok túlságosan érzékeny? :roll: Tőletek jöttek az üzik meg minden és az tökre jól tud esni...ők meg még egy üzenetet sem, pedig tudták, hogy a fiuk nincs itthon, nem tud látogatni...eszükbe se jutott, hogy esetleg jólesne, ha legalább egy üzenetet írnak. Vagy hülye vagyok és nincs igazam? Az a baj, hogy ez annyira bennem van azóta, és tudom, hogy egyszer ki fogom mondani és akkor rettenetesen összeveszünk Lacival, mert ő úgyis a szüleit fogja védeni...de addig meg ezen agyalok, és azért vagyok ilyen feszült, mert ki akarom mondani....

marek

Marek! Igazad van! Milyen anyós az ilyen? (Hát én könnyen pofázok, mert nekem ugye már nincs. Amíg élt elég sok borsot tört az orrom alá, és mi is qrvára össze tudtunk veszni ezen a férjemmel! Bár ő senkinek nem adott igazat!) Akkor is parasztok, már bocs! Mer' ha érted nem is aggódnak, azért a trónörökösért aggódhatnának és ugye ő még pocoklakó!
Ha ez vigasztal (ugyan vajon miért tenné!) a férjem egyszem bátyjáék egy hónapja nem kérdezték meg, h mi van velünk vagy ne adj' isten velem és Jankával! Bár én ezt kb lesz*rom, de szegény emberemnek ez biztos nem esik jól!
Ja, most néztem meg! Még Jolka, Timi, Kat, Gabcii telefonszámom nincs! Nem akarjátok priviben átküldeni? :roll:

Kép
ermoni

Marek! Igazad van, ez bunkó egy dolog volt tőlük... Nem te pörgöd túl!

Nekem hasonló sztorim van -bár elég groteszk, és sokkal durvább, de most leírom, mert többször jutott terhesen eszembe:
Anyám veszélyeztetett volt velem az első perctől mert elég erős vérzései voltak. Erre nagyanyám ill. nagyapám elmentek vele veszekedni, hogy minek neki 2. gyerek, és csak nem gondolja komolyan, hogy 9 hónapot otthon fog lepzselni... :shock: :shock:
Mindezt apai nagyanyám, akinek szintén 2 gyereke volt, mint mindenkinek a családban, és soha életében nem dolgozott...
Azt el tudjátok képzelni, hogy milyen volt ez már megszületett gyerekként megtudni? Konkrétan el akart vetettetni... :shock: :shock: :? a saját nagyanyám!
No tehát értünk nem hogy nem aggódtak, hanem...

Móni, a 36. hétig lehet szedni, tovább nem... én még szedem, mert akkora adagban szedtem, hogy csak egy hét alatt akarom kicsökkenteni...

Málnalevél tea: a szülést könnyíti meg, elvileg könnyebben tágulsz tőle és már a 34. héttől iható, de ha vkinek nyitottabb, vékonyabb akkor szerintem későbbtől... ez pesze az én véleményem, azt 1-2 hét múlva merem csak elkezdeni, de aki totál zárt az nyugodtan ihatja...
Ellenben szerintem a SAJÁT dokiját / szülésznőjét kérdezze meg mindenki, nekem a szülésznő mondta, hogy neki jó tapasztalatai vannak vele (azaz aki itta az gyorsabban szült nagyátlagban)

Meg volt a tejbegríz: Dorkának teccik, megy a tornász VB felkészülés odabent, szerintem most a tótágas van soron :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Hali
köszi a z érdeklősét vgayunk,mindig van mit csinálni,Bib szobálya is lassan felveszi eredeti formáját.Baszki a hülye macskám nem beszökött és befeküdt az előkészített mózes kosárba,fehér takaróra ruhákra frankón???? kimostam megint ,idióta állatja.
Tegnap voltunk babanézőbe egy hós csöppségnél,nagyon cukor volt,Maja először nem sokat foglalkozott vele a végére azért adott neki puszit meg megmeg simizte.Minden este beszélgetünk Bíbokáról.Szegéyemre mindig akkor jön rá a kakálhatnék amikor nem tud és így megint tartogatja,pedig nem isjárunk sehova,de neki biztos akkor kel amikor az autóval megyün vagy a tesco közepén,de mire bilihez,wchez jutunk már nem kell,tegnap szegény majdnem betojt mondom neki tartsd vissza erre a nagy erőlködésbe behányt :-( este 8kor huzatot mostam.
Amgy pelus visszakerült éjjelre amikor elalszik rácsempészem,hajnalba meg lecsempészem róla.Ébredezik,hm na persze mert még 1000 dolgom lenne.Mindenki azt mondja nagy hasam van,de szerintem egyáltalán nem nagy.Ne aggódjatok én majd szépen ,moótosan a 42ik héten megszülök.Bár a hasam lejjebb van ,görcsölök,keményedek,szúr sokszor azt hiszemitt a vég,de nem fűzök hozzá sok reményt.

Móni
a málnalevéltea ellazítja állítólag a lenti izmokat és könnyebb a tágulás,nem tom azért e de én 5 hétig ittam és reggel szűk újjnyi voltam,3kor 2 újjnyi,fél 8kor meg megszületett Maja.Most is betáraztam két zacsival,de még nem merem inni,majd a hétfői uh,vizsgálat után.36 héttől ajánlják és a magnézium elhagyását is.

muti a cuccot,meg majd a bölcsőt is :-)

nem lesz semmi baja Jankának a hordozóba nyugi :-)
én mózesbe fogom hazahozni Bibit,mert nem merem csak úgy hátrarakni Maja mellé :-)5 perc az út

tényleg nagyon sok víz,vér többletünk van ilyenkor ,ez szülés után majd szépen elpárolog :-)

Zsu
soksok drukk,minden okés Pankával az tuti.Én is így voltam az nstkel csak nekem napi kétszer kellett menni,aztán fektettek be.

Betét?bementek egy rogériába és szezám tárulj
vegyetek egy vagy két extra nagyot ,megismeritek :-) utána elég egy-két csomi vastag always ,majd a vékony,jó hosszú legyen

cumit nálunk nem láttam a kórházba egy babánál sem,szerintem azt a pár napot kibírják cumi nélkül,de ált. a csomiba amit majd adnak van.

gátsebre semmit se használtam,most se fogok
cicire inkább tejet kentem

Kat
babafalván a szakértők között megtalálkod Monazsut ,ő szívesen segít.Én most mondtam le a gyest és igénylem a tgyást.

Jutta
melyik nedves wc papírt vetted?mert én csak utántöltőt vettem és itthon láttam,hogy nen olyan visszazárhatós :?

Gabci
mizu??????????????????

nektek nem fáj ahogy mozog a baba?nekem nagyon,ráadásul Maja is rajtam lóg 4 könyök és térd a hasamba sokszor
Vendég

Marek
hát igen ha kinyitod a szád úgyse jössz ki jól a dologból,pedig eltudom képzelni milyen rossz lehetett :-( ennél márcsak az a rosszabb amikor a szemedbe jópofik a hátad mögött meg te vagy a..........

Móni
mindjárt küldöm a számom

Jutta
asszem mától iszom a teát :-) hisz múlt héten még zárt voltam :-)
Vendég

Te Timi, Te már elvileg ihatos, bár nálad nehezíti a helyzetett hogy vagy 5 féle képpen van kiszámolva a 40 heted... a vonalzód szerint lagalábbis már lehet nyomni nyugodtan :-)
Én is kb a betöltött 37. héttől iszom (szülésznő szerint már nyugodtan ihatnám, de én 1 héttel kitoltam ezt is meg a magnézium teljes elhagyását is, biztos ami tuti)

Jutta

KépKép
jutta

Vonalzó szerint igen :-) meg amúgy is ha a legtávolabbi uh időpontot nézzük akkor 36 hét :-)
Vendég

Na hívott Zsu! Benttartják, mert nem jó a CTG-je, mivel mocorgáskor nem emelkedik meg a gyerek szívritmusa, de nagyobb baj nincs, mert a méhlepénye épp és a véráramlás is jó a köldökben. Azonban naponta többször is nézik CTG-n, UH-n stb.
Amúgy megnyugodott azért! Panka majdnem 3 kg, tehát ez is arra utal, hogy kapja a muníciót!

Ciripke, szerintem ma nem dolgozik és így nincs netközelben.

Fúúú olyat aludtam kajcsi után... na megy a tejeskávé, hogy magamhoz térjek! Vasalni is kellene (nem babacucc, teht nem vagyok túl lelkes) :?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Móni:
köszi az adatokat. :)

Zsu:
jaj szegénykém, de minden rendben lesz, jó kezekben vagytok és az a lényeg. :lol:

Ma vettem pár rucit Lillának, 50-ket, mert Marcin az 56-os is lógott, pedig ő átlagos volt. Csórinak nagyon nagy lett volna.
Olyan picikék, olyan édesek. Mosás után majd megmutizom őket. :)

Voltam NST-n is. Az oké, bár alig mozgott, szval rázni/kelteni/sokkolni kellett. :? De azért a minimumot összehoztuk. :wink:

Jaj, nagyon fáradt vagyok. Reggel óta úton. Nem bírom már. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Jutta
Zsut már haza se engedik szülésig? :shock: Szegény... :cry:

marek

Annyira megfáztam (így allergia mellett)... :x Valami ötlet??? Népi gyógymód?

De látom, ma már nem lesz segítség..... :cry: Egyre kevesebben vagyunk.. :cry:

Megyek pihenni... jó éjszakát! (gondolom az enyém milyen lesz :x )

marek

Sziasztok!

Örülök, hogy minden ok, Zsuval. Remélem azért még haza engedik.

Megvettük a Tesó új ágyát és egy komódot hozzá. Ő is újat érdemel.
Elővettem Manó régi cuccait, nagyon jó álapotban vannak. Ami besárgult, az a réklik és a kisingek, azokat meg már úgy sem használom. :) Már csak pár bodyt kel venni és tipit, és kész, egyelőre.

Most hirtelen ennyi, mennem kell.

Jó éjt mindnekinke!

Móni megy a tel. szám.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Marek!
Hp és hagyma. Ugyan az első most kilőve. :) Citromos tea mézzel? Kamillás és borsmanetás inhalálás? A sós vizes is jó, állítólag. Ha torkod is fáj, tegyél rá éjszakára vizes pelust.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jaj...semmit több???? :shock: Valami gyógyszer? :? Neocitrán, csak hogy elaltasson? Gondolom nem... :cry: csak próbálkoztam :oops:
De különben is...hogy lehet nyáron ennyire megfázni??? :roll:

marek

Sziasztok!
Én csak most érkeztem ide, ti meg el!?
Bevásárolni voltam (nagybevásárlás) és képzeljétek azt vettem észre, h mintha kicsit strapabíróbb lennék, mint az elmúlt hetekben! Létezik az, h a végére az ember újra erőre kap?
Hajni! Gratula!
Marek! Aludj egy jót! Sok mindent most úgy sem tehetsz! :? :shock:
Szegény Zsu! De legalább szem előtt van! Jutta és mit mondott még? Meddig tartják benn? Nem lehet, h ez valami időleges?
Na, ha nem vagytok én is lépek!
Holnap néha-néha jövök! Ezt vegyétek fenyegetésnek! :wink:

Kép
ermoni

JÓ reggelt!

Móni
Az utóbbi két napot én is jobban bírtam, amióta nem voltak a keményedések.
Azt mondjuk nemtom, hogy a mait hogy fogom bírni így betegen....nem sokat aludtam, most meg vendégek jönnek....jaj!
Na megyek, kicsit összerámolok, aztán meg főzök....hát ez most nem hiányzik... :cry:
Ja, éjszaka amikor véletlen aludtam fél órát, akkor mindenki megszült körülöttem. Mentem volna szülni, minden szülőszobába bementem, de minden ágy foglalt volt... :shock: Úgyhogy az én szülésem elnapolták :shock: :lol:
A férjem még jobbat álmodott....ikeában voltunk és megtetszett egy szekrény és azt mondtam, hogy ha nem kapom meg, akkor megszülök... :oops: :lol: Hát mit gondolhat rólam, ha ilyeneket álmodik? :roll:

marek

Marek:
jobbulást.
Bioparox spray, srepsils plus vagy bármelyik.
Ezek mehetnek, mikor nekem volt a tüdőgyuszim meg a megfázásiam ezeket kaptam.
Bár én a Bioparoxot nem bírtam, hánytam tőle, de én semmi ilyet nem bírok. :?

Én napok óta olyan jól alszom, remélem nem szülök még. :)
Állítolag ez is egy tünet. :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
h@jni

szval:
Strepsils

Kép
Kép
h@jni

Szeva!
Piac letudva! Holnap tárkonyos tejszínes gombalevest fogok főzni és megint jön a húgom segíteni (szegény!) és az ő kérésére lasagne-t! :roll:
És a bolondériáim: lassan átfüggönyözöm az egész házat! Most az irodába vettem függönyt! Nem vagyok normális! Na mindegy! És még lelkesen meg is varrom! :roll:
Marek! Én is úgy tudom, h ihatsz pl. coldrexet, de csak egyet naponta! Azért járj utána! Remélem mihamarabb kilábalsz belőle!
Ha jól alszol az a szülés közeledtét jelenti?! :shock: Jaj, ne má' HAjni! Én lassan egy hete viszonylag jól alszom (még a férjem is megjegyezte!), de én továbbra is mérleg gyereket akarok! (Anyám megálmodta nekem a szeptember 26-ot! Azzal én ki is egyeznék! :wink: )
Jolka! Kész a festés, takarítás?
Timi! Unokatesók mennek végre oviba, isibe? Nyugibb lesz így nálatok?
És vajon mi lehet Ancsival? :roll: Adott ő meg telefonszámot valakinek?
Egy jó kocsikabátot szeretnék venni! Segítsetek, h hol! Én sehol nem találok! Tegnap már overált vettem, de az vastag!

Kép
ermoni

Hali

szóval senki babája nem ilyen anyatipró,böködő,jó babák :-)

Marek
hát nekem semmit se engedtek megfázásra csak ha láz is van.Amúgy hársfatea mézzel,citrommal.
Bioparox nálunk kakit se ért.
Francnak főzöl,menjetek el kajálni vagy hozassatok :-)

Zsu
kitartás++++++++

Nekünk baromi szar éjszakánk volt,óránként kelt Maja forgolódott,inni ,enni kért ,zavarta a pelus ,minden baja volt,egy nagyon picit taknyol és kakáéni kéne ez itt a legnagyobb probléma,már megint tartogatja.Megittam az első bögre málnalevélteát,már elis felejtettem milyen gaz ize van.majdnem hánytam tőle.
nem vizes viszont a lábam.
Bibi viszont egyfolytába tudatja velem hogy van,de érzem mindenhol,mekkora lehet???? vagy nyújtózkodik?érzem egész lent kapirgál,üt-vág,feneke a bordám alatt ,oldalt is érzem :roll:
Éjjel azt hittem szülök :-) fájt mindenem a hasam tájékán.
Reggel Maja egy órás üvöltő műsorral indított,közbe csináltam méteres kalács receptjére méteres tortát,remélem fini,most pedig megyek és megebédelem a tegnapi chilis babot :-)
Vendég

Móni:
nekem is úgy írták, h ha nem tudsz alaudni, majd hirtelen igen, az már azt jelenthei, h pár nap múlva szülsz. :shock:
Remélem hülyeség, mert még én sem szeretnék. :?
6-7-én meg se sokim, se szülésznőm, valami konferenciára mennek. Szval láb összezár. 8) :lol: :lol:
8-án meg lakodalom, szval még nem szülök és pont. :lol: :lol: :lol:

Marek:
igen, a paracetalom mehet. Ez tuti. :)
A coldrex is az. Én 3x500 mg-ot szedtem.
Amit nem szabad az utolsó harmadban: cataflam, aspirin, kalmopyrin és egyéb Salycilat tartalmú gyógyszer. ( azért, mert ha megindul a szülés és előtte ezt szedtél jobban vérzel/vérezhetsz. )

Csajok merre vagytok???

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Marek, gyógyulgass! Az embernek elég baja van ilyen nélkül is terhesen... :?

Zsu, nem tudja, hogy most akkor végleg mentartják - vagy sem, majd kiderül!

Én elkezdtem kicsökkenteni a lóadag magnéziumot, no már tudom, hogy tényleg ettől volt hasmenésem, már a felezett adagtól is rendbejött minden, gondolom most 2 nap alatt átesek a ló másik oldalára... :shock: :?

Én Veresen vettek kocsikabátot, 2100-ért, egy kicsit vasragabb, mint egy kardigán, és nagyon cuki, olyan lesz benne Dorka mint egy pihe-puha maci! :lol:

Ja, fiú nevünk B verziónak még nincs, de apuka olyanokat írt össze, hogy majd hátast dobtam... Lambert, meg Alex és Alexander? :shock:
Még a Robi, Norbi volt a "normális"... hááát, remélem lány lesz! :roll:

Mindnekinek jó ebédet, nálunk májgombóc leves lesz és utána gundel palacsinta (mirelit - meglássuk)

Jutta

KépKép
jutta

Timi!
chilis babot eszel! :lol: Kemény vagy! Én mostanában valahogy kezdek a lájtos kajákra nyomulni és valahogy nem megy, h a fél asztalt lezabáljam! Lehet, h szűkül a gyomrom!? :shock:
Szerintetek én is igyak málnalevél teát? :roll: :? Meg vegyek gátmasszázs olajat? (Olyan qrva drága!) Van értelme az én esetemben? Mit tanácsoltok?
Asszem Te kérdezted Timi Juttától, h milyen nedves törlőkendőt vett a dm-ben, vagy valami hasonlót! Én most találtam olyat, ami egyesével van csomagolva és dm termék! Na én olyat viszek a kórházba!
És ne tudjátok meg, negyedórát álltam a betétek előtt! Elég tanácstalanul! Az alsó polcot így se tudtam leolvasni, mert ahhoz le kellett volna hajolnom! Még így sem tudom, h jót vettem-e! Viszont van dm-es eldobható bugyi! Ti tudtátok?
Tegnap az auchan-ban leejtettem egy csokit, már épp készülődtem a hadműveletnek, h terpesz gugolás és felveszem, mikor egy jóképű 20-as éveinek végét járó srác odaugrott, h hagyjam csak, majd ő felveszi nekem! NA mit szóltok? :lol: Mindezt a péntek esti nagy bevásárlóroham kellős közepén... Egy-két normális ember van még, de olyan kevés!
Na megyek egy kis tojást ebédelni!
Ja, jövő csüt-pénteken a Ti dokijaitok nem mennek valami ultrahang-konferenciára? Üresek lesznek a szülészetek? Legalábbis dokik nélküli! :roll: :shock: Érdekes, nem?

Kép
ermoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?