Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

régen jártam már erre, de elég sok minden volt mostanság.

Csütörtökön túléltem a nőgyógyászt. Nóri el volt ájulva a sok kütyütől. Főleg az ultrahanggép érdekelte, mivel a doki bácsi odaengedte, hogy megnézze. :)
egyébként úgy néz ki minden ok odabent, a miómák összementek, így most semmi gond nincs velük. :D :D

Viszont a hétvégén a dédszülőknél voltunk. Jól megjártuk: Apa is és én is betegek vagyunk. Apa hasmenéses-lázas-hányós vírust szedett össze. (lehet mivel a Dédpapit meglátogatta a kórházban)
Én meg lázas-torokfájós vagyok.

Egyedül Nóri egészséges. Ki is használja hogy mi ilyen nyamvadtul vagyunk. Kinek van ereje ilyenkor fegyelmezni. :oops: :roll:

szóval kész vagyunk!
Nórit tömöm c-vitaminnal, meg narancslével. Nehogy valamit elkapjon.
Aki beteg, mindenkinek jobbulást!!!!

Ja és én is irigy vagyok a hóért!!! Nóri még sosem látott igazi havat, itt mindig csak esik de nem marad meg. Ja és mire Szegedre értünk a hétvégén, ott is elolvadt. :(

Ninike

Kép

Kép
ninike

Szilvió
Nagyon édes Ádám!
Levi is imádja a takarítóeszközöket.
Most akarunk venni porszívót neki :P

Ninike
Jobbulást nektek!!!!
...jó, hogy minden rendben volt a nődokinál.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Gyors bekukk és itt se vagyok...

Minden BETEGNEK sok gyógypuszikát küldünk!!!!

Sajna Domi is beteg, apája hazahozta az influenzát, 39,5 fokos láza van. Múlt héten apáját ápoltam, most őt fogom. Remélem itt meg is áll a betegség....

Képzeljétek!

Megvan a hasfájásom oka.
IBS szindróma a neve, bár 1 vizsgálat még hátravan ami pontosít.

Sajnos életem végéig fájni fog, vagy gyógyszert szedek a fájdalomra, vagy van egy brutális diéta ami javít rajta, de a betegség sajnos egyelőre nem gyógyítható.
:cry:
Nem halálos betegség, csak fájdalmas.Még próbálom tudatosítani.

Rendeltem zöld löttyöt magamnak (tudjátok az a lugosító trutyi, valami green a neve a Pokrivtsák is ezt issza)
Na attól várom a csodát.

Ez van.
Bocsi,hogy csak magunról írtam.... :oops:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Mindenkinek jobbulást, gyógyulást!

A nagy hírt látjátok a vonalzómon, babát várunk!! :D Holnap megyek laborba, jövő héten UH, az első nődokin már túlvagyunk. :lol: :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Szívből gratulálok!
:) :) :)

Kriszta
Nagyon sajnálom ezt a fránya betegséget, de látom nem fogod fel tragikusan. Ez jó.
Domi babának mielőbbi gyógyit.

És persze Minden Betegeskedőnek!

Kép
tittina1982

D0r0ttya!!!!

KIRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLY!!!!!!!!!!!!!!!!!

Khm, öhömm, gratula csak a 12. hét után jár tőlünk.

Influenzával vigyázni!!!!!

Jujj lesz pocakos topikosunk...

Titti!

Nem fogom fel tragikusan, mert nem tragikus.
Másnak ettől jóval nagyobb baja van, mégsem nyávog, mint én.

Kép

Kép

Kép

dominika1

sziasztok!

most csak Dominikanak: nem akarlak elkeseríteni de ha nem tudják mi a bajod akkor mondjak ezt az IBS-t. Engem is mindenhogyan vizsgáltak, de nem találtak semmit, a hasam meg csak fájt és fájt...mondták törödjek bele....hát nem törödtem. Elmentem egy természetgyógyász belgyógyászhoz, kiderült Candida, megcsináltam a diétát és láss csodát már nem is volt IBSem és azóta sincs. Ha bővebben érdekel írjál privit.

Dorottya: gratula!!!!!!!!!

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Zsuzsi privi ment!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dorottya:Gratulálok a kis pocaklakóhoz!!!!!!!!!!!!

Kriszta:Remélem hamar rendbe jössz!!!! :D
Dominak jobbulást!!!!!!!!

Levi is belázasodott reggelre de biztos a foga miatt.Alul ami pár hete megvan dagadva,mintha a hegyét érezném.Úgy látszik ha jön a foga ő mindig lázas lesz szegénykém.
Az egyik ismerősöm azt kérdezte,hogy a Levi hogy hogy megkapja a 15 hós oltást,mivel neki ugye tojásallergiája van.Én nem hallottam erről,hogy aki allergiás lenne a tojásra nem kaphatja meg az oltást.
Ti hallottatok ilyenről?
Hívtam azonnal a dokinőnket,hogy most nem fogja megkapni,vagy mi a szösz van.És azt mondta,hogy van sok tojásallergiás kis gyereke aki eddig mindig megkapta.Azt mondta jó,hogy szóltam utána néz.
Szóval várom,hogy mit mondd.

Anita:Hogy állsz a diétával?

Szép napot

üdv,
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Dorottya!!!

GRATULALOK!!!
Kicsit azert irigyellek! :) Jol viseled?

Most csak ennyire tudtam beugrani mert valami ebedet gyorsan ossze kell dobnom.

Szep napot mindenkinek!
_jáde_

Kia: én is akartam, de most úgy látom a játszóházban, hogy a játékporszívó nem érdekli. Viszont a nínózó rendőrautó!

Én is jobbulást kívánok a betegeknek!

És persze nagyon örülök, hogy újra-pocakos is van közöttünk :D

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Sziasztok
Dorottya: Halk gratula a kis jövevényhez, jó egészséget és problémamentes pocakosodás kivánok!
Mi megjártuk a Valentin napi wellness hétvégét gyerekek nélkül. Teljesen megfiatalodva kisimult arccal jöttünk haza. Bár mindenem fáj a termál viz dolgozik na meg a masszázs is :lol:
Akiknek van borostyán lánc: Barbi most hogy kijött a 4. foga elkezdte rágni a láncot, épp hogy beér a szájjába. Tegnap este levettem a nyakából mert rossz volt hallgatni ahogy ropogott a foga alatt. Éjjel 5X sirt fel peddig eddig 2X ébredt nem sirt csak elvette a táöpszert és aludt tovább. Lehet hogy a nyaklánc hiánya miatt ébredt éjjel? Tapasztalatokat várok. :wink:

drumka

Sziasztok!

Dorottya! De jó, de jó végre van ismét kismama a topickban. Nagyon örülök nektek. :D Zárójelben jegyzem meg, hogy eladó a testvérkocsink, nem tudom gondolkodtok-e ilyenben.

Szilvi! Köszi, jól. Sajna nem tudom, hány kiló voltam előtte, de az már látszik, hogy a hasam kisebb. :D A zöldségnap kivételével semmi gondom az egésszel. A leves nagyon hiányzik, mert én nem tudom meginni az üres leveslevet, ahogy a fogyókúra írja. Ma kitaláltam, hogy az ebédem mindig leves lesz, kivéve a gyüminapon. :wink: Végülis húslevest, vmilyen zöldséglevest, lehet enni szerintem. Ma pedig a húslevesből csak a tésztát ettem lével. (szénhidrátnapom van). Igazából én egy tányér levessel jól is lakom, leves nélkül meg ehetek bármennyit olyan hiányérzetem van, nem éhes vagyok, csak érzem, hogy hiányzik valami. Fúúú, ez jó kacifántos lett. :oops: A lénapon csak vizet lehet inni, vagy teát is?

Kriszta! Jó, hogy kiderült, hogy mi a gond. Vagy mégsem? :?: :roll: Dominak jobbulást, gyógyipuszik mennek. :)

Rólunk annyit, hogy voltunk bőrgyógyásznál és hasi UH-on. Végre kiderült, hogy nekem is mitől ilyen csúnya "ragyás" az arcom. Viszont Manó amit kapott gyógyszert, attól hasmenése van, hányt, nyugtalan, látszik rajta, hogy nincs rendben tőle. Ja, és a tájékoztató szerint májfunkciózavart okoz. Ma már nem is adtam neki, majd csütörtökön visszamegyünk. A hasi UH semmi elváltozást nem mutat szerencsére, picit nagyobb a mája a normálistól, de a doki szerint ez nem okozhat májfunkciózavart. Majd jövő héten hétfőn még megyünk belgyógyászhoz. De egyre inkább az a gyanúm, hogy ezt valamilyen gyógyszer okozta.

Minden betegnek jobbulást kívánok, szerencsére bennünket ezek a súlyos influenzás és hasmenéses betegségek elkerültek.

Szép napot mindenkinek.

goodfairy

Sziasztok!

CSak gyorsan pár sort...

Dorottya, GRATULÁLOK!!! Szép, problémamentes várandósságot kívánok!!!

Szilvi, igen, magyarországi anyukáktól tudom, hoyg a 15 hós oltás valamilyen szinten tojásalapú, ezért jó, hoyg a gyerekek megismerjék még előtte a tojást, hoyg kiderüljön, allergiás-e rá. Mert ha igen, tudtommal nem szabad beadatni. De majd a dokinőd utánanéz!

Anita, látom, 90 napozol. Én már többször csináltam, és legelőször tartottam a víznapokat is. Más is volt, aki megcsinálta de az a következtetés, hoyg nem érdemes. Azon a napon annyira kiéhezik a szervezeted (tekintetbe véve, hoyg előtte is csak gyümölcsöt eszel), hoyg meglehet, másnap rosszul leszel, hiába eszel húst. VAgy éppen attól. Ha javasolhatom, helyette inkább tarts még egy gyümölcsnapot, vagy ha mégis a víznapot szeretnéd, akkor inkább folyadéknapot tarts: tehát mehet bele a kávé, tea, némi gyümölcslé, esetleg paradicsomlé, ebédidőben pedig egy csésze üres húsleves. Az a lényege inkább, hoyg szilárd táplálék ne kerüljön a gyomrodba, nem az, hyog csak sima vizet igyál. Én mindenesetre, nem tartanék víznapot többé, még ha nem is szoptatnék.
Amúgy egy ideje odafigyelek, hyog mit és mennyit eszem, este 6 után ritkán eszem bármit is és azóta felugrott vagy két kiló rám. Úgyhogy nekem ez így nem megy Én vagy diétázok vagy nem. Nemsokára belevágok én is a 90 naposba, de még rá kell állnom agyilag, különben nem megy. No meg a pénztárca is beleszól egy kicsit.

Puszi mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Muszály ezzel kezdenem: DOrOttya, nagyon jó ilyen hírt hallani. Szép és problémamentes várandósságot kívánok. Picit irigykedem, remélem ezen az éven én is csatlakozhatok.

Nagyon szépek a srácok, Levi és Ádám! Titti nagyon ügyes vagy, szép ajándékot készítettél!

Ancsa, tök jó, hogy jobban alszik veletek Réka. Én is szeretnék rájönni az én kis rejtélyem nyitjára, nekünk vajon mi kellene a nyugodtabb éjszakákhoz :?

Szilvió, végül rendelted vagy boltban vetted a könyvet? Hány éves korig vannak benne receptek?

Betegeskedőknek mielőbbi gyógyulást, eltakarodhatna már ez a tél az influenzával és egyéb vírusokkal együtt. Kriszta én nem értek túlzottan ezekhez a betegségekhez, de a helyedben valószínűleg én is mennék többfelé, a természetgyógyászt ki nem hagynám.

Anita, hát lehet, hogy tovább kell nyomozni. Ha más nincs pár hónap múlva ellenőrizni az értékeket esetleg, hátha csak átmeneti dolog?? Persze ez inkább csak laikus gondolkodás, mint tanács, csak próbálom elképzelni mit tennék.

Hát nekünk ma reggelre volt az eddigi legrosszabb éjszakánk. (Ninike, kezet foghatunk :( ) Reggel 6-kor tudtam elaludni, előtte több részletben másfél órát töltöttem a saját ágyamban, szóval nem ragozom inkább. Mindezt két tök jó éjszaka után, amikor csak kétszer kelt és gyorsan vissza is aludt. Abban a két napban annyi volt a közös, hogy nem evett tejterméket, mert kicsit taknyos volt és az fokozza a nyákképződést, valamint délután 3 és 4 között aludt utoljára, este persze csak 10-kor tudtam így lenyomni, de láss csodát jól aludt. Szóval ezen a vonalon indulok el, a joghurtmegvonással és a fektetési időpontokkal kísérletezem. Ma reggelre viszont hasfájásra gyanakszom Blankánál, ahogy próbált elaludni vagy mindig hasra fordult és felhúzta a lábát, vagy háton fekve emelte a levegőbe a lábait.

Amúgy áttörés van, azt már említettem, hogy eddig nem nagyon kért a mi kajánkból, tegnap viszont többször is kért rizst a tányéromból. Nagyon örültem, az idő tényleg sok mindent megold. Az egyedüli dilemmám, hogy vajon lehet e összefüggés a pocsék éjszaka és a rizsevés között :roll: :roll:

Hóhelyzet, Blankával mindig ki kell menni, ha szállingózik, imádja, és itt már volt egy-két hét, amikor megmaradt a hó, ha jól emlékszem még november végén. Most a Zemlénben a szüleimnél csodálatos minden, bár egy darabig még nem utazunk oda.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

GRATULÁLUNK Dorottya!
Kellemes pocakosodást! :lol:

(Már nagyon várom , hogy nekem is legyen még egy vonalzóm :oops: :wink: )

Dominak (és az Anyukájának), Levinek, Máténak (és az Anyukájának)...
Minden betegnek JOBBULÁST!

Viki
Levi is rágta egy időben a láncot, de nem vettem le neki.
Csak 1-2 alkalommal kapta be... de akkor mindig elvontam valamivel a
figyelmét, így nem foglalkozott vele később.
Nekünk a 10. fogunk jön és az éjszakáink nagyon jók. :P

Szilvió
Rendőrautónk van, de hang nincs :P
...tegnap a telefonon keresztül hallgatta - Apa bekapcsolta neki :lol:

Sziszi
A rizs - Levi imádja..
Tegnap is evett és nem ébredt éjjel (még inni sem) 10 órát aludt egyhuzamban :lol:

Holnap fogdokihoz megyek.... :D

Mai kép: (már 3 órája alszik - biztos elfáradt)
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Dorottya
Óriási gratula nektek!!! :)
Sportos lesz ez a kis korkülönbség! :D
(A lelkem mélyén én is annyira pocakosodnék újra, bezzeg amikor két krampusz táncol az idegeimen naphosszat... hát kell nekem még egy harmadik?! :twisted: )

Krisz
IBS-szindróma :cry:
Egyébként én is hallottam már, hogyha nem tudják mi bajod, rámondják az IBS-t. :?

Szilvi17
RÉGEN tojásfehérjén tenyésztették a mumpsz-oltást (ez is benne van a 15 hósban), de úgy tudom, mostmár nem így készül.
Biztos ami biztos Sebi nem kapta meg.
Abban maradtunk, hogy majd most nyáron, amikor CSilla úgyis megkapja, akkor majd Sebi is, de ő már 4 éves.
Azért majd írd meg, hogy mit válaszolt a dokid! (Jellemző, a miénk nem néz utána... :? )

Kia
De jó hó van nálatok!!! Irigy-irigy!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Először is nagyon köszönöm, hogy így örültök velünk! :P Igazán jól esik! Gyakorlatilag semmi panaszom nincs, viszont a hasam már most ezerrel nő, anyu meg is kérdezte, hány kilót szedtem fel. :P (a válasz egyébként: nullát)

Drumka: a láncot eleinte én csak nappal adtam rá, éjszakára levettem róla, és az volt a tapasztalatom, hogy a reggeli láncfelvétel után egy fél órával elmúlt a nyafogás, éjszaka viszont akkor lett csak nyugalom, amikor először rajtahagytam éjjelre is......

Rita most döbbeneteset alakít: három napja este elég hideg volt, a lakásban is hűvösebb volt a megszokottnál, így a szokásommal ellentétben éjszakára zoknit adtam Ritára. Képzeljétek el, aznap éjszaka egyszer sem kellett felkelni hozzá (bezzeg pisilni... :P). Azóta minden éjszaka adok rá zoknit, és max. egyszer ébred éjjel, reggel tovább alszik, sőt, ma napközben a szokottal ellentétben kétszer is aludt egy-egy órát. :shock: Véletlen összefüggés lenne, vagy lehet, hogy tényleg éjszaka fázott a lába a kis pocaknak? Szerintetek? És mivel éjszaka kipiheni magát, jobban tud aludni nappal is.

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Pocakméret: hát ami egyszer már kinyúlt, az másodszorra már sokkal könnyebben nyúlik újra. :( Csillával 12 hetesen már bőven látszott, hogy nem kicsit terhes vagyok, míg Sebinél úgy a 18-20. hétig csak úgy néztem ki, mint aki felszedett pár kilót. :? (Mindkét terhességet azonos súllyal kezdtem...) :lol:
Zokni: simán lehet, hogy fázott, nem annyira, hogy hideg legyen, de annyira igen, hogy ne tudjon nyugodtan aludni. Nálunk meg pont fordítva volt, én meg túlságosan beöltöztettem CSillát, kapott zoknit is, de mindig beizzadt, nem tudott jól aludni. Mióta nincs zoknija, nyugodtan alszik. :D

Kép
Kép
Kép
cas

Drumka:Érdekes amit a nyaklánccal kapcsolatban írsz.az előbb épp ezen agyaltam.
Elfelejtem feltenni neki most este mielőtt elaludt,ma nagyon korán aludt már.1 óra alatt 6x volt fent.A végén már nem tudtam vele mit csinálni,de megint azt csinálta,hogy a kezembe aludt,letettem felsírt.
Eszembe jutott a lánc,feltettem és azóta nem sírt fel.Ez már lassan 2 órája volt.Lehet,hogy tényleg van ebben a láncba valami? :D

Jó éjt mindenkinek

üdv,
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Dorottya
...hát PERSZE, hogy VELETEK ÖRÜLÜNK!!! :lol: :wink:
Ez az egyik legjobb dolog a világon.
Így maradjon - ne is legyen panaszod a 9 hónap alatt!

..én nem merem kipróbálni a lánc nélküli alvást :P :oops:

Alvás
Levinek sincs zoknia.
Egy body, pizsialsó és a hálózsák.
Reggelig alszik :wink:

Ha holnap nem jönnék..
Szilvi (-a72) egy kép neked...
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Gratulálok a kisbabóhoz, legyetek egészségesek!!!!!

dhbetty

Jaj Domi úgy sajnálom…Mi a csuda. Erről a betegségről még nem is hallottam.
Dorottya sok boldogságot! Abigél úgy alszik, hogy hosszú ujjú body, hálózsák és meleg zokni.
Drumka én azóta nem vettem le a láncot, hogy feltettem.
Szilvi oltás passz.

Kép
nyafi

Sziszi: olyan két éves korig kb. és simán a Bookline-on rendeltem meg. Mondjuk nem volt olcsó. Viszont én nem különösebben szoktam zablisztet és ilyesmiket használni, ez a könyv meg inkább az egészséges életmód felé terelget. Szóval nem kellene túrórudit meg kész joghurtot adni:)

Nekünk nincs borostyán láncunk, de már gondolkodtam rajta. Hat fognál állunk már vagy két hónapja.

Nálunk vékony rugiban meg hálózsákban alszik. Alszik valakinél takaróval? Most gondoltam rá, hogy lassan kinövi a hálózsákokat és meg kellene próbálni a takarót. Kicsinek nagyon szerette.

Amúgy itt is fehér minden, úgyhogy ma sétálni megyünk. Csak ne kellene előtte kesztyűt, sapkát, cipőt húzni!

Nálunk is zat ígérte a doki néni, hogy majd a 15 hónapos oltással beadja az utolsó prevenart. Ha lesz neki akkor.

Ja, és kicsit odafigyelek arra, hogy este már ne nagyon egyek plusz ugye a több program: kb. 2-3 kiló lement már. Szép lassan az igaz, de azért reménykedem. Még a tornát kellene bevezetni. Mert így azért nagyon sokára leszek soványabb:)) Sovány soha:)
Be kellene vállalni még egy babát, mert az első három hónapban akkor fogytam 8 kilót:)

Szilvió

sszzilvia

Szilvia:Boldog születésnapot kívánunk neked!

sok puszi

Levi&Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Kemény influenza söpört végig nálunk. Kezdtem én csütörtökön, de pénteken még elvittem a lányokat az ovis farsangra, ami egyébként nagyon jól sikerült, és hihetetlen büszke voltam Julikára, aki nyuszikirálylány jelmezbe bújt és ügyesen, bátran még fel is ment a színpadra, sőt a mikrofonban még be is mutatkozott az óvó néni kérésére. Szóval :D :D
Sári meg fél 10-től fél 12-ig a kör közepén ropta kisördög jelmezben. Ő volt az egyik "műsorszám". :P
Na, de szombatra becsapott a bomba és vasárnap estig 39,7-8 fokos lázzal kínlódtam, aztán estére már a lányok is elkapták. Most így 3-an köhögünk mint az idült dohányosok, fáj a hasunk, a fejünk, de leg. már láz nincs.
Hogy én hogy uuuuutálom már ezt a telet!
Vagy mondtam már? :x 8)
Persze most itt is csodaszép hó van, amit persze bentől nézünk csak, mert mindenki el van anyátlanodva... Mostantól visszaszámolok, mikor érkezik a férjem. Minden perc számít. :)

Na, de hogy jóról is írjak.

Dorottya
nagyon-nagyon örülök az új jövevénynek! :D Aki már lassan 4 centi körül van, ha jól saccolom... :lol:

Szilvió
ugye, h jó a könyv? Én sem vagyok egy nagy szakácskönyv-fan, mert ált. ex-has készítek dolgokat, de ebben az egész szemlélete tetszik, meg hogy hogyan lehet egy babát a lehető legegyszerűbben beilleszteni a családi mindennapokba.

Szilvi17
igen, én is úgy tudom, h a MMR oltás vivőanyaga továbbra is tojásfehérje.

Sziszi
őszinte részvétem az éjszakák miatt. Sári uezt csinálja. Mentségére legyen, hogy nemcsak fogzik, de beteg is... De akkor is. Férjem a hétvégén, mivel éjjel fel sem bírtam kelni, egyedül állta a sarat. 2 nap után olyan volt mint egy zombi. Ezek a lányok tönkretesznek bennünket... :D
Mindig várom, mikor lesz már jobb. Aztán egy kicsit jobb lesz, de arról meg kiderül, h csak erőgyűjtés. És még mindig csak 7 foga van. :?

Na, megyek lefekszem, mert a lányok (még) alszanak én meg kidőlök itten.
KM

Kép
Kép
kismok

Hirtelen nem is tudom hol kezdjem, igy kb masfel honapos kihagyas utan...

Udvozlet az ujaknak, aki mar talan nem is ujak, csak nekem. Bocs!

Jol vagyunk, most mar ugy erzem tenyleg kezdunk rendbejonni. Beteg volt az egesz csalad januar elejen, talan errol meg irtam anno. Aztan en valahogy nem tudtam kimaszni a nyavalyabol, persze dolgozni szorgalmasan jartam, csak tovabb kohogtem, egyre jobban, egyre csunyabban. Addi-addig meg ket hete volt egy aszthmarohamom (utoljara ilyenrol gyerekkoromban volt szo). Parom bevitt a surgossegire, ott gyors felulvizsgalat, fajdalomcsillapito (az oldalam ugy fajt, hogy alig tudtam megmozdulni. Megjegyzem azota is faj :( ), oxigen, szakorvosok, szoval a korhazban toltottem tobb, mint egy fel napot. Befekudni nem voltam hajlando, szerencsere belementek.

Ennek mar ket hete lassan, es meg mindig itthon vagyok, ami tok jo, de hat azert ha a dolgok eredetet nezzuk, nagyon elszomorit. Most mar tenyleg jobban vagyok, eleg drasztikus gyogyszerkezelest kaptam, aminek koszonhetoen tenyleg rendbejott teljesen a legzesem. Hogy az oldalam miert faj, azt a doki sem tudta megmondani: azt mondta, hogy vagy a bordak kozti izmok fajnak, vagy valamelyik bordam megrepedt az eros es hosszantatro kohogesbol kifolyolag. :?

Lanyok jol, Zsofi hihetetlenul gyorsan es sokat fejlodik. Teszek nehany kepet, aztan meg probalok jonni.
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Tesok ma reggel (Zsofinak mar volt alkalma osszefilcezni magat, Rebekat fel oraig gyozkodtem, hogy hajlando legyen felvenni a csikos pulovert, ami elmondasa szerint az nem tetszik az ovoneninek... :roll: )

Kép

Jelmezben, mindketten
Kép

Muveszno
Kép

Zongoran lathato balrol jobbra haladva: lampa (mar torott, Zsofi lerantotta), fotoalbumok (Zsofi elol felmenekitve az anyja altal), duplo-epitmeny (Zsofi elol felmenekitve Rebeka altal), Rebeka oszi levelekbol keszitett faja, szamomra ismeretlen papirok, Rebeka fotoja kethonaposan, Rebeka oviban keszitette karacsonyfaja (Kerstboom)

Kép

Amolyan taplalkozas fele, evesnek nem nevezheto kozos egyuttletek egyike
Kép

Copf
Kép

Pudingeves - vegkifejlet
Kép

Es egy rovid video
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyuszikirálylány.... :lol: :lol: :lol: :lol: Kismok, tegyél fel kérlek képeket róla! És persze az ördögfiókáról is!!

Gemini, örülök, hogy ismét itt vagy! A bordaközi izmok szakadása sajnos nagyon sokáig tart és borzasztóan fáj, a férjemnek volt ilyen, alaphangon 6 hét a gyógyulása, és semmit nem tudnak kezdeni vele, egyszerűen ki kell várni az idejét. Ahogy mozdulsz, szúró, éles fájdalmat érzel, igaz? Ha megnyomod és nem ropog, akkor izomszakadás, ha ropog, akkor repedés, de azzal sem tudnak mit kezdeni, csak két héttel tovább gyógyul, mint az izomszakadás.... :? :? Kicsik nagyon aranyosak, nekem a pudingevős tetszik a legjobban. :P :P Rita jut róla rögtön eszembe..... Óvónéninek mi baja ezzel pulcsival?! Nagyon csini!

Ma reggel voltunk laborban, már meg is vannak az eredmények, minden érték rendben, csak a hemoglobin szint kisebb kicsivel az alsó határnál, de ez így volt Ritával is. Pedig eszek terhességi vitamint is. Holnap délután meg megyünk a védőnénihez, róla a legjobb, amit el tudok mondani, hogy jószándékú.... Fél éve kezdett, annyit sem tud, mint amennyit a netről össze lehet szedni. :lol: :lol: De azért kedves és aranyos. Jövő hét csütörtökön pedig megyünk UH-ra. Már alig várom. :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya!
Most latom csak, szivbol gratulalok, nagyon orulok az elso uj pocaklakonak! Es en NEM KICSIT VAGYOK IRIGY :? :D

Kia!
Ne add fel, veled vagyok!

Szilvia72!
Tudtam en, hogy pont most kell beneznem! Isten eltessen!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szilvia72
Boldog Születésnapot! :)

Gem
Nagyon örülök Neked! :)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Dorottya:Gratulálok a kistesóhoz!!!!!!!!!Én is irigy kicsit.Annyira szeretnék én is,de sajna anyagilag nem tudom bevállalni.25 évig el vagyunk adósodva...... :cry: :cry:

Gem:Csodálatosak a lányok!!!!!!!!

Na nálunk ennyi hó volt...
Kép
Kép
Kép

Minden betegnek gyors gyógyulást kivánok...

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Nagyon édesek voltak a fotók!

Én is bemutatom a kis segítőmet:
Kép

Amúgy van egy problémám is, aki úgy érzi, hogy van valami ötlete, nyugodtan szóljon:
szóval nem szereti a tejet. Tudom, hogy naponta többször kellene tejet kapnia, de ha egy decit bele tudok kínlódni, sokat mondok. És ez nem csak a tehéntejre igaz, hanem mindenre, ami tejnek néz ki. Már próbáltam a rizstejet, ugye a 3.tápszert, a kakaót, tejes teát. Az egyedüli ,amit elfogad a joghurt. És kb. kész.

Szilvió

sszzilvia

Segítsetek légyszives!
Valaki írta nemrég,hogy megrendelte a bookline-on a szakácskönyvet.Hogy keressek rá csak simán babaszakácskönyv????

Köszönöm

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Szilvió
Én még megpróbálnám a karamellát (Sebinek most az a nagy kedvenc), de ha sehogy se kell neki, akkor ne erőltesd, tuti, hogy oka van, amiért nem fogadja el!
Esetleg beszélj a gyerekorvosotokkal, hogy így, hogy ennyire kevés tejterméket eszik, van-e szükség vmi spec. vitamin/ásványianyag pótlásra?
Ne ess kétségbe, kicsik még, később még lehet, hogy megszereti majd, és a probléma megoldódik magától.
(De nekem amúgy több ismerősöm is van, aki egyáltalán nem iszik tejet, és tejtermékek közül is csak 1-2-t, és köszönik jól vannak. :))

Gem
Jó hallani rólatok! :)
Betegség: nem akarlak korholni, de azért a tanulságokat vond le! Inkább kifeküdni az elején, hogy ne legyenek ilyen durva szövődmények! :roll:
A csajok még mindig gyönyörűek!!! :)

Dorottya
Tök jó, hogy minden oké! :)

Szilvi72
Boldog szülinapot!!!!! :)

Kismok
Hajaj, mi novembertől januárig voltunk folyamatosan betegek, úgyhogy nagyon megértem, hogy kész vagy! Gyors gyógyulást nektek!!!
Farsang: Sebi nem akar lenni SEMMI. :( Pénteken lesz, még nemtom CSillát viszem-e... Nem kéne ezt inkább meghagyni Sebinek? Hogy ha már ovis buli, akkor végre csak vele foglalkozzak kicsit? :roll:

Alvás
Nálunk CSilla hujjú bodyban, plüssrugiban és vastag meleg hálózsákban alszik, de nálunk csaak kb. 21 fok van éjjel a gyerekeknél.

Kép
Kép
Kép
cas

Off: Ahonnan szoktuk rendelni neten a cipőket, most kiárusíás van (www.bebicipo.hu), a szandálok és a nem bélelt cipők 3500-ért vannak, ha esetleg valaki szeretne most venni a lurkónak lábbelit.

Mi alváshoz takarókat teszünk Ritára, van egy puha, meleg nyuszis takarója, plusz egy normál takaró, amire nem merek huzatot tenni, mert félek, hogy belegabalyodik (kis koromban én ha vendégségben voltam, rendszeresen ébredtem úgy, hogy csak a fejem volt kint a huzatból :lol: )

Tejtermékből szerintem mindegy, mit eszik, tehát ha eszik joghurtot vagy pl. sajtot, akkor nem lesz gond, ha nem iszik tejcit. Párom sem iszik tejet, mégis egészséges. :D És nem úgy néz ki Ádám, mint akinek hiánybetegsége van. :P Tényleg, mondjátok már meg, hogy miért van az, hogy ezen a fórumon mindegyik babuci olyan jól néz ki, máshol meg sokszor olyan gyereket látni, aki messze lemarad a korosztályától?! (Múltkor láttam egy három éves kislányt, akire azt hittem, hogy max. fél évvel idősebb a lányomnál.... Pedig nem volt koraszülött, és más problémája sem volt.... Tisztára kiakadtam tőle..... :roll: )

Kép
Kép
d0r0ttya

Kedves Ángyom!

Boldog Szülinapot!!!!! :D

Szilvio!

Tápszer+kakao vagy karamell. Más lesz a színe. De a lényeg,hogy talán még ne tej legyen az alapja. Bár ez a te döntésed.
A lényeg,hogy színezd be, akkor biztosan megissza.
Én még olyan kisembert nem láttam aki a kakaót ne nyakalná be. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szilvió
sztem abszolút ne aggódj, a tej miatt! Ha nem kell, nem kell. Ha szereti a joghurtot, inkább egyen abból kettőt egy nap. A tej sztem majd hogynem fölösleges is, a lényeg a benne lévő állati fehérje és kalcium, de az meg bemegy innen-onnan. Meg gondolom eszik valami kis husit is... :)
Mondjuk én nagy gyerekkori kakaó-ellenes vagyok. Sztem ez plusz lebontandó cukor, plusz a kakaó- ami hasonlóan élénkítő anyagot tartalmaz mint a koffein. Szóval én kihagyom, de persze, ez a te döntésed! :D

Mindjárt ebédelünk, aztán csatolok képet a nyuszikirálylányról.
KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Csak pár szó erejéig jöttem.

Először is a nászasszonyomnak szeretnék Boldog Születésnapot kívánni! :) (CAS)

Napsi tejet iszik. Vagy egy kis búzadarával dúsítva, vagy gyümölcsös tejbedarapéppel (épphogycsak egy kicsivel, mert van benne tápszer is); van hogy teszek bele egy kis kakaót. Mindig máshogy, hogy ne únja meg. Viszont mi itt 3,5-es tejet iszunk. :oops:

Ja, és csak újszülött korában látott hálózsákot (Mo-ról hozattam, mert itt tavaly még nem volt divat), de már akkor is paplannal takarózott. Megszokta, úgyhogy nincs gond. Amúgy csak egy rugiban alszik.

Hát most ennyire tellett tőlem. :oops:

Puszi mindenkinek,

Kép
tittina1982

Alvás: egy az egyben, mint Csilla: body, kezeslábas rugi vagy kétrészes pizsi, hálózsák, 21 fok.

Kriszta: az én Krisztám nem szereti a kakaót! :D Meginni megissza, de csak nagyon ritkán, aminek én nagyon, de nagyon örülök, a Kismok által felvázolt dolgok miatt is. Meg sem fordulna a fejemben, hoyg Borónak mostantól valamilyen kakaós cuccot adjak. Bocs, de ha már választani kellene, akkor inkább a tehéntejet, mintsem a kakaót választanám. Mi is eléggé zsíros tejet iszunk, de fogalmam sincs, hoyg mennyi, mert házitej. Igaz, frissen és forralás után is leszedem a tejszínt. Bár Kriszta nagyon szereti a forralás utáni "fölét". :D

Tejtermékek: én is úgy tudom, hyog nem baj, ha nem szereti őket. Ha legalább egyet megeszik, akkor azt kell adni és kész. Csak variálva, hyog ne unja meg.
Boróka mostanában a joghurtot nem eszi szívesen. De már ivott tehéntejet 1x-2x, mert megkívánta tőlünk és ízlett neki. Nem árasztom el tejtermékekkel, mert szopizik, és nincs nagy szüksége rá, de akarom, hyog megismerje az ízüket, nehogy majd ne akarjon semmit sem elfogadni!

Szilvia, Cas, Isten éltessen benneteket! :D

Itt egész éjjel havazott, szép hótakaró lett, de már olvad. Hiába, napközben nincs hideg, hoyg megmaradjon. Mindegy, azért tegnap és ma is szánkóztunk egy nagyot. No meg hógolyoztunk, hempergőztünk, stb. :) Most kidőltek a csajok, emgyek dolgomra. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Egyik baba szebb, mint a másik! :P

Kismok, Gem JOBBULÁST Nektek!!!

Zsófi kis huncut az első képen :D

Réka nagyon ügyesen lapátolja a havat :P

Ádám is ügyes - Levi is imádja pakolni a vásárolt dolgokat..
Néha pl. a zsömit is kiszedi a zacsiból :roll:

Manó mostanában 7-8 között ébred - lehet átáll a "korai" ébredésre... de még most is
21-22 között fárad el... és alszik.
Délben a hintában aludt el :lol:

Tegnap voltunk "csajozni" - az egyik kolléganőnek 11 hónapos a kislánya.
Nagyon jól elvoltak - sokat játszottak együtt... még puszi is volt :lol:

Van valakinek ilyen ágya?
Én egy hasonlót szeretnék:
http://www.matracos.hu/agyak/gyerekagya ... ekagy.html
vagy
http://www.teszvesz.hu/item555252314_gyerekagy_2.html

Cas
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Boldog születésnapot Szilviának és Cas-nak.
(Honnan tudjátok egyébként a szülinapokat? Másmint egymásét? Fenn van a babneten, vagy kezdetben megjegyeztétek?)

Szilvi17, beírod a keresőbe, hogy A Kismama babakonyhája és kiad elég sok helyet, ahonnan rendelhető. Ha erre a szakácskönyvre gondoltál. :) Azt hiszem én is megrendelem, annyira dícséritek.

Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást!!!

Kismok, köszi az együttérzést. Nekem is erőt adott a következő éjjel (ami még rosszabb volt: kétszer fél órát aludtam, aztán 5-től Blanka is fenn volt, délelőtt aludtunk újra), hogy ez lehet természetes bizonyos gyerekeknél bizonyos időszakokban, mások is küzdenek vele. Aztán már ma reggelre visszaálltunk a régi kerékvágásba alvást illetően, mégis a hasija fájhatott, tegnap nagyon nagy adag kaki termelődött :oops:
Az öltöztetéssel is próbálok majd kísérletezni, ahogy titeket olvaslak érdemes. Utoljára nyáron voltak zsinórban átaludt éjszakák. Blanka egy hosszúujjú bodyban és egy vastag hálózsákban alszik, 22-22,5 fok van nála, az ő szobája a legmelegebb. Szóval az is lehet, hogy fázik, de az is hogy melege van :shock: vagy éppen jó. Majd változtatok és meglátjuk.

Gem, gyönyörűek a lányok, betegséget sajnálom.

Kia, hogyan szoktattad le Levit az éjszakai ciciről? Amint kijönnek a szemfogak és is elkezdem szép lassan az elválasztást először éjjel, na nem kapkodok, majd nyár elejére szeretném elválasztani. Tényleg, aki szoptat Kismok, Edit, Ninike (bocsi, más most nem jut eszembe hirtelen :oops: ), ti hogy tervezitek? Az igazság az, hogy nekem a két szörnyű éjszaka alatt egy kicsit elegem lett :oops: :oops: Most érzem azt, hogy már nem mindig kellemes nekem, de egyébként imádtam szoptatni. Nem mentegetőzni akarok, de úgy érzem fel kell töltődnöm és hormonálisan is helyre kellene rázódnom egy következő terhesség előtt.

Na mentem, ma picit hamarabb kezdtük a napot, így a délutáni alvás is hamarabb ért véget.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Még visszapörgettem: Réka és Ádám olyan aranyosak. ÚÚÚÚgy szeretném már Blankát is így álldogálva, két lábon közlekedve látni. Meg persze az sem lenne rossz, ha a lapátolásba be tudna segíteni :wink:

Kép

Kép
szisz05

Köszi a köszöntést mindenkinek! :D
Asszem a többiek az iwiwről puskáznak, én arra nagyon ritkán járok... :oops:

Na most mennem kell, Csilla elrángat a gép elől?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Dorottya!!!

Nagyon gratulálok a Babókához!!!!!! Problémamentes, kellemes pocakosodást kívánok!
(irigy vagyok :oops: )

Szilvió!

Nóri sem iszik meg semmilyen tejfélét. Se a babatejet, se a kakaót, se a gyerekkávét. Semmit!
Egyenlőre nem erőltetem. Eszik joghurtot, meg sajtot. Elég az is neki. Meg mondjuk ő még szopik is, így bőven elég.
Ne erőltesd, majd később meg fogja inni.

Sziszi!

Még nem tervezem az éjszakai leszoktatást, de majd úgy akarom hogy megértse hogy Anya ezt már nem akarja.
Nóri már most is tudja, hogy ha valamire azt mondjuk az alszik, vagy csicsizik, akkor az nem elérhető. Pl ha a számítógép csicsizik, akkor nem kapcsoljuk be és nem ülünk oda elé. Vagy a tévénél ugyanez.
úgy tervezem, majd elmagyarázom neki, hogy a cicik alszanak és nem zavarjuk őket. Ja meg van egy kockásfülű nyuszija. Azt pár hónapja kapta és azzal alszunk. Azt mindig odavesszük mikor alvós cici jön, és így nem fog mindent elveszteni. A nyuszi addig marad neki amíg csak akarja.
én is nagyon várom már hogy Nóri járjon rendesen. Mert így azért nem tudta teljesen kiélvezni a havat.

Egyébként jól megjártuk: Nóri elkapta Apától a hasmenéses-hányásos vírust. Most diétázik. Nagyon kis elesett. Tegnap egész este hányt. És mivel most találkozott először ezzel, így nagyon megijedt tőle.Nagyon sírt. Katasztrófális éjszakán vagyunk túl.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Csajok!
Hatalmas újság van:
Napocskám elindult!!! :) :) :) Két lábon jár, végre!
És nagyon örül magának - tetszik Neki a dolog.

Kép
tittina1982

Ninike: Nagyon sajnállak:))

Tittina: gratula Napsinak
Most, hogy nézem a játszóházban a kicsiket, kicsit szomorú vagyok, hogy az enyém már olyan nagy:))

Tej: én sem aggódtam, amíg nem olvastam, hogy mennyi rengeteg tej vagy tápszer kellene neki naponta. Már 8 hónapos korától nem szopizik és eddig nem is nagyon foglalkoztam vele. Ha belefőzöm valamibe, akkor nincs gond.
Még arra gondoltam, hogy kényelmetlen lehet neki a cumisüvegből kiszívni. Ma csőrös itatóval próbálkoztam. Nagyokat vigyorgott rá, meg rágcsálta és imádta a kupakot visszatenni rá, de ennyi. kb.30 milit ivott. Na mindegy, majd megkérdezem a dokit.

Sziszi: ne szomorkodj. Azt hallottam, hogy jót tesz nekik, ha sokáig másznak. Ádám most kezdi megtanulni. Főleg este, ha már nincs ereje felállni.

És végezetül még egy tegnapi képecske:

Kép

Szilvió

sszzilvia

Cas!
Isten eltessen! (En csak a tobbiektol puskaztam... :roll: )

Tittina!
Nagy nap ez a mai! Nagyon ugyes a kicsilany, csak igy tovabb, most mar nincs megallas!

Tok jo, hogy vegre elkezdtem orvoshoz jarni, mert vegre ma ful-orr-gegeszhez is eljutottam. Borzasztoan rossz ugyanis az orrom, szinte mindig el van dugulva. Orrsovennyel mar mutottek jonehany eve, de olyan volt, mint a halottnak az utolso kenet. Szoval beballagtam ma a korhazba, mondvan, ha mar nem dolgozok, legalabb letudom az "orvoslatogatasokat" is. No sok jot nem mondott, meg nem tudja, hogy muteni kell-e, az majd ket het mulva derul csak ki, amikor majd csinalnak egy orrmellekureg-CT-t. Szoval vagy mutik, vagy nem, vagy tobbszor, vagy csak egyszer. Addig antibion vagyok, mert tokre be van gyulladva az orrom, szoval a babaproject megint csuszik, tulkepp fogalmam sincs, meddig. :( :( :(

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Ismeritek az ovomaltine "kakaóport"?
Maláta alapú, sok benne a vitamin.
Esetleg ez ha kakaózásról van szó.
Panka szereti.
Szerintem is finom.

http://www.bioszallito.hu/Ovomaltine-ma ... rmek-47471

dhbetty

Ágyikó: nekünk most a Faktum gyártotta Tomi átalakítható ágy van, nagyon jó, nagyon stabil. Annak idején úgy vettük, hogy szó szerint megrázogattuk az összes kiságyat, és egyedül ez volt az, ami nem akart szétesni ennyitől és ráadásul fából is volt. Ha eljön az ideje, ebből a sorozatból fogjuk megvenni a heverőt, ahhoz lehet ágyneműtartót is venni. Azt a kettőt, amit írtál, sajnos nem ismerem, nekem az első volna szimpi, persze én ahol lehet, fát szeretek (szeretnék...) látni.
http://www.minimano.hu/termekeink/babab ... szoba.html

Kép
Kép
d0r0ttya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?