Új privát üzeneted érkezett!

Tápit én is úgy tudom nem lehet tárolni,csk kb.2órát!!!
De mindenki maga tudja!!!

Én,is kész forróvíz-mikró-18perc-keverés-és kajcsi!!!!:)

Pil!!!
Elismerésem!!!!!De tényleg!
Kevés anyát(embert) ismerek aki így szívén viseli a tejcsi kérdést!!!
Ez engem most meghatott!(a hormonok)
Ilyenkor jut eszembe az a sok agnormálisw hülye aki a gyerekét eldobja magától!
Na ez is az anyai szeretet egyik része!(persze van sok más is)
Nem,baj,ez az idő már jó,lassan pótolni is tudsz!Az már ugyan olyan egészséges!Alma-krumpli!Stb.

Kép
szgoron

Próba 2! Bocs, hogy itt próbálgatom, még kezdő vagyok... :-)

Kép
Kép
colett77

Hát ma annyira lefoglalt a fiam, hogy csak most jutottam el odáig, hogy bekapcsoljam a gépet.

Én mindig akkor cserélem a pelenkát, ha úgy érzem van benne valami, már cserélni kell. Nálunk sűrűn előfordul hogy a pelenkázón jön ki egy adag kaki, mert amikor nincs rajta pelus, akkor sokkal könnyebben, lazábban fel tudja húzni a lábait, és úgy könnyebb nyomni. Persze az is segít neki, hogy amikor a törlővel takaríton, akkor egy kicsit kimasszírozódik a záróizma, és így is könnyebben kijön, ami ki akar. Amikor először lőtte rám a kakit, párom olyan jót nevetett rajta. Hogy ne legyen minden tiszta pisi meg kaki, én úgy oldom meg, hogy a pelenkázóra még teszek a gyerek alá egy textil pelust, és amikor akció van, azt felhajtom, és akkor az fog fel mindent. Így persze abból kell sokat mosni, de az legaláb bírja. Nekem az a tapasztalatom mosásnál, hogy azonnal ki kell öblíteni, mert ha beszárad akkor tényleg nagyon nehezen jön ki.

A babakötvényt én a Budapest Banknál kötöttem, mert nekünk minden számlánk ott van. Amúgy nem hiszem, hogy túl nagy különbségek lennének a bankok között.

Pil, képeket én azért nem teszek fel, mert nem tudom lekicsinyíteni őket, és időm se nagyon lenne rá ezzel "játszani". A babanetes albumban meg lehet tekinteni Márkot. (Annak az öszehozása is csak jó sokára jött össze:) )

A fürdetés nálunk meg pont fordítva van, mint ahogy ti írtátok. Nálunk olyan 6 körül kezd el nyűgösködni a kislegény, olyankor nagyon igényli a foglalkozást. Van hogy közben be-bealszik, és mi olyan fél 9-9 körül fürdetünk. Az utána való öltözködést ő sem szereti, valószínüleg mert már fáradt, és szerintem fázik is olyankor. Az öltözés után jön a kaja, és van hogy itt már csak nagyon keveset eszik (főleg ha napközben úgy jön ki a lépés, hogy az utolsó etetés 7-8 óra körül van). De ezzel az evésssel teljesen lenyugtatja magát, beájul. Leteszem a kiságyba és alszik mint a kisangyal. Utána már csak 4-kor de az is előfordul, hogy fél hatkor kelünk enni.

Andi

amandi

Sziasztok,

Pil: szomoru vagyok, hogy igy alakul Nalad a szopi kerdes. Egyben megremitettel, mert nalunk is szopisztrajk van egy ideje, ma pl. alig evett. Viszont nem tunik ehesnek, mert nagyokat vigyorog, amikor rateszem a merlegre. En is kuzdok rendesen, mostmar 4-5 napja minden este csinalom a szaporito fejest, csak lenne aki kiszivja. Altalaban 180-200 ml jon ossze egy nap ugy, hogy 2x, max 3x fejek.

Az elalvassal is gondok vannak, egyszeruen utal aludni. Azt csinalja, hogy direkt felebreszti magat. Allandoan a szemet dorzsolgeti az okleivel, meg megeszi az oklet, miota rajott, hogy majdnem belefer a szajaba. Ejjel ossze-vissza ebred, nem tudunk semmire se beallni. :((
Nappal tobbnyire egesz jo fej, rovid idokre mar elvan magaval. Holnap leviszem a dokibacsihoz, mert tenyleg nem tetszik nekem ez a nem eveszet.

En a szennyes ruhacskakat, pelusokat mindig beaztatom egy lavorba, mososzer+ feherito, igy egyenlore szepek.

Megyek aludni, hulla vagyok, az elozo ejszaka megtette a hatasat.
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

na most értünk haza... asszem ma blogot sem írok... majd holnap... irány a fejés... :( puszi!
Pil: Hát, :(. Mindenesetre bárhogy is lesz, megkűzdöttél a tejciért, szóval ne aggódj, a kezdetekben olyan fontos immunanyagokat megkapta. (Ha még van kedved, van egy szopitanácsadós barátnőm, nlc-n megtalálod, szilikon a nickje, ha gondolod, írj neki.)

pogacsa

csak 1 kérdés: Ti mit csináltok a lefejt tejjel? Lefagyasztjátok, vagy cumisüvegben odaadjátok a babátoknak?

Pil! sajnálom :( De Te mindent megtettél, úgyhogy eszedbe ne jusson, hogy a lelkiismereted furdaljon.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Tejüggyel én kb. ugyanúgy harcolok, mint Pil tette, ha Misi nem szív le mindent, akkor irány a fejés napközben, este meg ha rendesen elaludt (általában 9-10 között), akkor fent maradok még 2 órát, és utána tudok fejni valamennyit, ha ébren bírok addig maradni. Ezzel tartottunk ki egy hónapig, aztán volt pár olyan nap, hogy nem jutott fejni sem, és estére üres voltam teljesen, Zababa meg balhézott. Volt hogy 2 órát szoptattam folyamatosan, mert akart ő enni, csak nem volt mit, de akkor még türelmes volt, és ennyi idő alatt összejött a vacsija valahogy (vagy csak piszkosul elfáradt, nem tudom). Ezután jöttek azok a napok, amikor már hisztis is lett azon, hogy estére nem maradt kaja - meg is értem, így adtam be a derekam, hogy próbáljuk a tápszert. Elfogadta, csak jött ez a nyűgösség, ami aztán végül olyan székrekedéssel társult, hogy még... (Csak ezt nem tudom, hogy a nyűgössége is lehetett-e már a tápitól. Igaz, azóta sem 100-as a gyomra, lehet valami hurutos izé lett, és az bántotta?) Rettentően kiborult, fájdalmasan visongott napközben többször is, közte meg vidám volt és békés - nem értettem egyáltalán, este elmentünk az ügyeletre vele. A doki szerint ahogy a kemény cucc előrehaladt a bélrendszerben, fájdalmat okozott, azok voltak a kiborulások. Így leálltunk a tápszerrel. Azóta megint állandóan fejek és imádkozom, hogy estére legyen még tej. Van még korábbról 2 adag tejem a mélyhűtőben vésztartaléknak. Valszeg kéne valami másik tápi itthonra, hogyha nagyon muszáj, legyen. Mit lehet ilyenkor csinálni, ha mégsem bírja a tápszereket? A dokinéni szerint, ha ezt nem bírta, akkor a többit sem fogja... :cry:
Mindnesetre most hogy alszik, megcsináltam azt az indiai receptet (sütigolyócskák, biztos ismeritek), a Laktoherbet kezdettől iszom, két hete homeo bogyókat is szedek...
Elnézést, hogy hosszú voltam, most ez a legnagyobb bánatom, biztosan megértitek.
Teszek fel majd képet is Misiről, még nem sikerült kicsinyítenem. Nagyon édesek a babák nálatok is, az a kengurus kép tényleg király. Ti használtok hordozó kendőt? Misinek nem jött be sajna, pedig szerettem volna, de lehet hogy csak én nem voltam eléggé kitartó.

Üdv.
Kata
wkata

Szép jó reggelt mindekinek!

Szombathelyen most nagyon pocsék az időjárás, esik és sötét van :( . Utálom az ilyen napokat.

Pil: sajnálom, hogy így alakult :( , én most annak is örülnék, ha 4 hónapig tudnék szoptatni. A Nők Lapjában van a D. Tóth Krisztának egy rovata, ő is éppen ezzel a témával foglalkozott. Nagyon szép a történet, szerintem érdemes elolvasni.
Tegnap írtam, hogy anyukámat megkértem vegyen homeos bogyót, ami serkenti a tejtermelődést. Vett teát is, amiből tegnap főztem is fél litert (ennyit kell egy nap meginni). Hajnali fél 4-kor ébredt Marcika úgy hogy előtte este 8-kor evett. Elég volt neki az 1 cici és még 30 ml-t is le tudtam fejni. Reggel fél 7-kor evett legközelebb, akkor a másik cicit ürítette ki, de elég volt. Kiváncsi leszek, hogy alakul a napunk, majd írok.

Babakötvény: mi nem foglalkozunk vele 2 ok miatt: egyik, amit Nyanya is említett, hogy ha bármi van mondjuk 10 év múlva és szükség lenne a pénzre nem tudunk hozzáférni. A másik pedig a számlavezetési díj, többe kerül a leves, mint a hús...
Természetesen minden erőnkkel azon leszünk, hogy megteremtsük a gyerekeink jövőjét, de nem szeretnénk, ha bármilyen szempontból megkössék a kezünket.

Eni

Kép
marcy

Sziasztok!

Besokalltam, ma nem megyek sehová. :( Bogyóka még nem szopizott, mire szopizik, már kb csak 1 előadásra érnék oda a délelőtt, a délutáni előadások meg nem érdekelnek.

Nyanya, én néha odaadom, pl ha úton vagyunk és nem tudom fagyasztani, hogy ne vesszen kárba, különben fagyasztom, vagy kiváltok vele szopit ha nem vagyok itthon (de ekkor ugye utána megint fejni kell...)

pogacsa

Sziasztok!

Nyanya!
Én lefagyasztom mert az én lányomnak nem bírjuk leerőltetni a torkán a plusz tejet.Jó lesz majd vésztartaléknak, vagy főzelékbe.

bébi kötvény: Szerintem olyan bankot kell választani ami biztosan nem fog tönkremenni 18 év múlva és van már múltja is.
Mi sem teszünk be több pénzt mint amit adtak. egyébként még nem választottunk bankot.

tápszer: én úgy emlékszem Katánál, hogy mindíg frissen használtam fel soha nem tettem el.Ugye azt meg alapból nem tesszük el amibe már beleivott.

Pil!
Le a kalappal, hogy eddig próbálkoztatok. Ne keseredj el!
Amikor Katánál kellett pótlást adnom én is nagyon magam alat voltam de aztán végig gondoltam, hogy mi a legfontosabb.
Az a legfontosabb, hogy egészséges Ameli is és te is. Lényeg, hogy eddig anyatejet kapott és az sokat számít.
Még az is lehet, hogy ha elkezded a tápszer pótlást akkor megnyugszol és úrja lesz sok tejecskéd.

megyek mert sír Pannus.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok, jó reggelt!

Pill: nagyon sajnálom, a szopi dolgot, de egy pillanatig se jusson eszedbe okolni magad. Te mindent megtettél amit lehet.

Na tessék rohannom kell, mert felébredt, és ma már nem biztosa hogy tudok jönni, mert elutazunk.

Sziasztok jó hétvégét mindenkinek.

Kép
Kép
lreta

Pil: sajnálom, és mégegyszer köszönöm, hogy mindemelett még Te bíztattál!!!
Szerencsére nálunk minden rendben. A védőnő el van ájulva, hogy a heti 15dkg, gyarapodás helyett mi 25-28-t produkálunk. Már elhagytuk a 4,5 kg-t. Hétfőn voltunk hathetesek és rákérdeztem a csípőszűrésre de azt mondta a doki, hogy az a rutin része, mindig nézni fogja....??? Azt nem külön szakrendelésen csinálják?

Amandi: ez a lerottyantunk mindenkit nálunk kb egy hete nincs, addig rendszeres volt. Én már mostam hajnalban falat, szőnyeget, mindent...ma újra volt, de már csak nevetek én is..nem tehet róla.

Macsek: elalvás: azzal mi is küzdünk rendesen. nyügös, cumi be-ki játék, ha bealszik a kezeivel felrángja magát, vagy egy puki ébreszti, vagy csak az hogy nekem megroppan a térdem és akkor kezdjük előről az egészet.
Nappal azt mondom belefér, de néha éjszaka is úgy kell visszaaltatni, na akkor morcos vagyok.

Mindenkinek szép hétvégét!!!!
zsu11

Zsu!
Ne hagyd magad, nekünk még UHon is megnézték a csípőjét.. Kérj beutalót szerintem..
Most mentünk Anyumékhoz, mert bármennyire nyugis Olivér, én mégiscsak ott alszom jókat. :)
Sziasztok, remélem ott is tudok netezni.

satuk

Hellóka!

Megint gyors leszek, rohanok az ágyba...Hülye az ídő, mi? Kicsit eláztunk, Noi bealudt, de ahogy fölértünk szeme kipattant. Tényleg ez csak nálam van, vagy másnál is, hogy a lakásba felábred, és nem alszik vissza? Pedig óvatosan hozom a babakocsit. Külömben édes nappal, éjszaka sajna még kétszer is felébred, bár nem az éhségtől, csak puki miatt, csak sehogy sem tud visszaaludni, ezért megetetem.

Pil: Én se tudok nagyon képet feltenni, csak segítséggel. Tudod szőke :D

Ex: Édi a kengurus kép. Tök jó, hogy szereti, nálunk csak a hordozókendő jött be.

Macsek: Ugyenolyan "tornázónk" van. Mi kaptuk még a Máténál, Kikás?

Wkata: Mi sem barátkoztunk meg egyből a kendővel, de most már szereti. Csak 2 óránál többet nem jó beletenni, mert én leszakadok(6 kg felett van), és a gerincének se jó. Jó, hogy ilyen kitartó vagy a szopi miatt.

Amandi: Nálunk csak kifolyás van, de ahogy észrevettem nem pelusfüggő. Lekaksizás már rég volt.

Babakötvény: Mi sem intéztük még el, de asszem a jó öreg OTP-hez megyünk.

Ja, megszületett szerdén a barátnőm fia, császár lett, de minden o.k. Holnap megyünk be, várom már.
colett77

Sziasztok!

Régen írtam, elég depis napjaim vannak. Gergő nem eszik, nem hízik. Tudom lerágott csont, nem is panaszkodom, csak hát még olyan pici, soha nem nő meg. tegnap már sírógörcsöt kaptam, ma voltunk dokinál, ( 3 hós oltás, így 5 hósan )kicsit megnyugtatott.

Kaptunk sinlacot, meg gyümilevet keverek a tápiba, hátha így megeszi.
Na rólunk ennyit.

Pil: Tényleg megtettél mindent, az a lényeg, hogy Ameli 3 hónapig, vagy még tovább kapott, kialakult már a védettség.
Nagyon jó a bolg!!!! Tetszik, ügyi vagy.

Tápszer: Szerintem, meg lehet valamennyit csinálni előre, hűtöbe semmi baja, a korházba a tejes nővér 24 órára előre megcsinálja minden baba adagját, és mikróba melegítik. Az intenzíven is, szerintem ha gond lenne, a pici, beteg babáknak nem adnák így.
Az anyatejet nem lehet mikróba, az élő sejtek miatt, de hát a tápi csak víz és por.
De nem tudom.

Pelenka: nekünk is ki folyik időnként, nem tudom a Gergőé mekkora, nem láttam még ilyen picinek. :D :D
Nekünk inkább felül folyik ki, bár amennyit ugrál pelusozás közbe..........

Marcy: Sajnálom a nyakicát, rendbe fog jönni, az a lényeg, hogy észre vettétek.

Pil: Tök jók a pólok!!!!!!!

Nyanya: Köldöksérv, nekünk is van, a tiétek mekkora?

Nekünk doki ragasztja, szerintem jobb is, én sem tudnám. Már öt hete ragasztva van, még három hét, ha addig nem megy vissza, műtét. :( remélem megusszuk.

Vigantol. Mi is két cseppet szedünk, néha hármat, ahogy sikerül, én is a szájába cseppentem. Nekünk fontos.
19-es mellkassal született a Gergő, van mit behoznia.

Fejlődés tábli. Tudom, régen igértem, de egyszer már begépeltem, kb másfél óra alatt, és elment az egész.
Mi lenne, ha mindíg csak aktuálisan írnám?

Oldalra fordulás, 3 hónaposan már szokták, de nem gond, ha csak, 6 hónaposan csinálják.
Hasra, és vissza fordul, 4-től, 7-8 hónaposig, a vissza fordulás később.
Gurulva, csak 6 hónap után közlekednek.

3 hónaposan már lehet, hogy együtt működnek, az öltözésnél,de inkább, 5-6 hósan.

Elvileg, 2 hósan, már kanál érintésére nyitja a száját, de inkább, 3-4 hósan. Látványra, egy hónappal később.

szemével követ, 1-től, 3-ig, kezét nézi, 2-től, 5-ig, de inkább az intervellum közepén.

Figyel a beszélőre, gőgicsél, 1-től, 3-ig. mosolyog, beszédre formázza a száját, 2-től, 4-ig.

A többi még nem érvényes ránk, kb ennyit kell még csinálniuk a babáknak.

A többit majd folyamatosan írom. Jó lesz így?

Taliztunk Julcsikával, és persze a szüleivel. Tündériek voltak, Julcsi jó baba volt, végig aludt szinte, na nem úgy ahogy az én fiam, aki üvöltött végig. Képeket majd apa tesz fel, később.

Majd jövök még: puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

szia, Csandy, jó, hogy írtál! Fejlődés tábla... hát mi még nem fordulunk semerre, de ha hozzáveszem a plusz másfél hónapot akkormég ráérünk...

pogacsa

Mi sem fordultunk semerre.. de ha rámütött a gyerök, mostanában nem is kell tőle "félnem" :)

satuk

Pogi!
Küldtem privit.

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Sziasztok,
Pil: ne hagyd magad elkeseredni, fel a fejjel, az is nagy szo a mai vilagban, hogy vannak meg ilyen anyak, akik mindent megtesznek azert, hogy szopiztassak a gyermekuket. Koszonjuk a sok biztatast, amit Te adtal nekunk, most rajtunk a sor. Lehet, hogyha pihensz egy kicsit, meg lesz tejecske, mindegy, hogy mennyi, meg egy keves is tobb a semminel.

Zsu: vigasztal is, meg nem is, amikor azt olvasom, hogy minden szulo kuzd a gyermek elaltatasaval. Igazabol az lenne a jo, ha megtanulna magatol elaludni, de ehhez nagy kitartas kell a szulok reszerol. Andris is felkelti sajat magat, gyomoszkeli az oklet a szemebe, szajaba.... Mi a cumival nem nagyon probalkozunk este, mert ha az kiesik, akkor rogton felebred. Jo kuzdelmet Nektek is!

Colett: a jatszoallvany nem tudom honnan van, mert kaptuk a szomszedbol, ahol szinten a kisebbik gyermek Mate. :) Nagyon szereti, ezzel sokszor elvan magaban is akar fel orat is mostmar. Nappal is itt hagyjuk, nem teszem be az agyaba, mert ott duhrohamot kap, es addig uvolt, mig megfajdul a hasa. Neha ha elalszik, akkor nagyon orulunk, mindegy, hogy a jatekai kozott van a nappaliban. Ma pl. kiporszivoztam mellette.

Voltunk ma dokibacsinal a szopisztrajk miatt, de azt mondta, hogy nincs semmi baja. Probalommagam nyugtatni, mert kulonben jokedvu baba, huncutkodik ezerrel! :lol:

Udv mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

Macsek, ZSu:
Nekünk is voltak alvási problémánk, hetekig, az esti fürcsi, vacsi után, letettük, és abban a pillanatban, örjítő hangerővel, mint akit ölnek, adta tudtunkra a fiacskánk, hogy ez neki nem tetszik, de az sem volt jó , ha felvettük stb. Volt úgy, hogy ez másfél-két órán át tartott.
Akármit csináltunk, nem, volt jó, és végül álomba sírta magát.

Utánna olvastunk, és azt írták, hogy van ez így, majd kinövi, de hát kivárni......, -mondta a férjem.

És lásd csodát, kb. tíz napja, ugyan ugy leteszem , mint eddig, és már nem is dünnyög, kb. öt perc mulva alszik is, értetlenül állunk az eset előtt, remélem így marad!!

Ezt azért írtam le, hogy türelem, van remény!!!!!!! :D :D :D

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Sziasztok!!

Nagyon aranyosak vagytok,köszi Mindenkinek nagyon jólesik,de most tök kivagyok.Mert voltunk a védőnőnél,és 6900gr,szóval hizik,na de milyen küzdelem árán,én már nagyon belefáradtam,most tök lelkiismeretfurdalásom van hogy adok tápit,de ez az óránkénti szopi,meg hiszti nagyon kiidegel.Most is nem kérte a pótlást,és alig egy óra múlva orditott az éhségtől.De tudtam hogy ez lesz,mert ezt csinálja két hete.De mint a sakál úgy ordit,a szivem majd megszakad ilyenkor.
És akkor ne adjak neki megint?Persze ilyenkor a cicibe már bele sem sziv.Kész vagyok teljesen.

Macsek:1.a baba azt a környezetet keresi ha felébred amiben elaludt,cici,ringatás,kiséágy,cumi,akármi,és ha nem ugyanaz van akkor nem tudja magát visszaaltatni.
2.A babaák nagy %-a csak segitséggel tud elaludni

Azt hogy nem adsz cumit totál megértem,én két hétig álltam a kiságy mellett éjszaka visszarakosgatni,aztán hála/mondom most/megtalálta az ujját,azóta nincs gond az alvással.Meg van egy ikres anyuka egy másik fórumon,ő irja mindig hogy hányszázszor kellett menni cumut dugdosni,de mondjuk ez is babafüggő,van aki tud cumizni.

Hason vagy háton altatod?Vagy altatnád?

Csandy:Ti mikor kezdtétek a hozzátápit?Még csak gyümit eszik?

Zsu11:tök jó hogy nálatok minden jól alakul!Hogy sikerült növelned a tejcsin?A mi dokink is nézi mindig a csipőjét,és nem voltunk szakrendelésen,se uh-on,se semmin.Hogy őszinte legyek,ha nincs semmi gond vele akkor nem is nagyon van kedvem csak emiatt pesten sorbanállni.Kötöttnek nem kötöt az tuti.

Wkata:sztem ez hüyeség,nem hiszem hogy abból a rengeteg féle tápiból ami ma már forgalomban van,nincs olyan ami jó lenne a babódnak.Én is ettem azt a sütit,de nem volt hatása,a sör nekem nagyon bejött két héttel ezelőttig,azóta semmi de ezt már mondtam.

Megyek eszek,mert leszédülök.
Csak én vagyok állandóan éhes?????????????????Értsd szó szerint!ÁLLANDÓAN!!

KépKép

KépKép
pilchard

Megint lemaradt.
Nyanya:ird már légyszi a táblába hogy gyülekező vagy ilyesmi 10-től,ugyis babafüggő kimikor tud indulni.

végén megcsináljuk a térképet,és elküldöm mindenkinek!
viszont a privát üzenetekben nem lehet képet csaolni úgy tudom,úgyhogy csajok Akinek nem publiku s az email cime az küldjön nekem egy sziát,hogy meg legyen az email cime.ok?
Köszi

Értelmes lett,na mindegy . :(

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok lányok!!!:)

Annyira de annyira magam alatt vagyok,és zokogok!:(

Amikor csak tudom,olvasom a 2006 Őszi topikosokat!
És tegynap az egyik lány babája 30.hét körűl meghalt a pociában!
Annyira szomorú!
Engem úgy megviselnek az ilyenek,szörnyű!!!
Bocsánat most nem tudok reagálni,az írásokra!!!

Ja és lehetett volna segíteni,mert korházban fekszik egy ideje!!!

Puszi nektek!!!

Szilvi

Kép
szgoron

Szilvi:én is olvastam este és itt sirtam. :( :( :(

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok,

Pil: ugye meg megvan ez e-mailem?
Koszi a biztatast, en is abban remenykedem, hogy hamarosan megtalalja az ujjat, es akkor kisebb lesz a hiszti. Egyebkent haton altatom, mert azt szokta meg, meg a korhazban is azt javasoltak. Mostanaban nappal szoktuk hasara fektetni aluszkalni, mert akkor latjuk, hogy nincs-e valami baj. Egyenlore csak rovid ideig szeret ugy lenni, de szoktatjuk.

Most szunyokaltunk egy kicsit, de a folottunk lakonal most kezdodik a buli. Soha nem szolnak, pedig ugy lenne ildomos, ha zajos programot szerveznek, akkor szolnak. Na mindegy, hiaba lakik az ember Budan, elit kornyeken, egy szomszed eleg a boldogtalansaghoz. Mar feltelefonaltam, hogy meddig szamithatunk a zajongasra. Es hogy legyenek szivesek a rakas gyereket kiterelni a hatalmas kertbe. Most meg az ido is nekik kedvez. Ugy szoktak duborogni a kolykok, hogy azt hiszemleszakad a mennyezetunk. :twisted: En ezek miatt vagyok kiborulva...

Csandy: drukkolok, hogy igy maradjon az alvasotok. Tegnap nalunk is volt vagy jo 2 oras musor, mire hajlando volt elaludni. Azutan a hajnali szopi utan is volt musor, de az mar kisebb volt, Ferjecskemmel tudtunk meg piheni, meg kontrollozni, es mar nem is fajt annyira. :oops:

Lanyok, milyen erzes, amikor kezdodik a mellgyulladas? Azert kerdem, mert ma neha ereztem egy kis szurast a bal cicimben. Andris nem szivja ki, es csak 3x fejek egy nap, pedig 5x eszunk.
Remelem, nem lesz baj, majd az esti szopi utan jol megcsapolom magam.

Megyek, de remelem, hogy meg tudlak olvasni Titeket,

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok,

miután írtátok az őszi topikos csajt én is ránéztem, szörnyű :( . Ilyenkor azt gondolom milyen szerencsések is vagyunk mi és mennyire eltörpül a mi problémánk az övéhez képest :cry: .

Mára ennyi voltam, nincs kedvem semmihez :cry: .

Üdv.:
Eni

Kép
marcy

Sziasztok!

Ideértem, beiktattunk némi 18-as karikát apával.... :))

Kisvirág, tegnap akkor jött az üzid, mikor én írogattam...nekünk van babakötvényünk, CIB-es. Igaz, nem mi, hanem anyósom tesz rá havonta pénzt.
Makacs foltokra nincs ötletem, mire gondolsz konkrétan? Már csak azért, mert nálunk egyszer volt olyan, hogy a textilpelusa kakis lett, átöblítette a tesóm, leáztatta, aztán mosáskor simán kijött belőle. Nálunk Caola mosószappan van, de a pelusokat nyugodtan hipózhatod is!

Satuk, én anno a Rossmannban vettem ezt a kengurut, nem volt 3000 Ft, az volt benne a szimpi, hogy ezt "fordítva" is lehet használni, tehát Peti nekem háttal is lehet benne a későbbiekben.
Peti már kb. 1 hónapos korától használja, nagyon szereti. Egyébként ne féltsd, nálunk pl. kifejezetten ajánlák azoknak, ahol a baba csípője laza (és nálunk pl. hathetes korban van az első csípőszűrés).

Nyanya, én azt gondolom, hogy a babakötvény spórolásnak tökéletes. Ahogy írtam, nálunk arra anyósom fizet be, én így nagyon gondolkozom egy életbiztosítási kötvényen is, amit mi tartanánk fent. Habár nálunk az a lényeg, hogy ne legyen hozzáférhető...
Ja, és a lepedőt azonnal odaadják. :)
Egyébként az alapösszeg mindenkinek jár, csak épp a MÁK-nál van, és a hozama az ötéves állampapír hozamával egyező, szóval tényleg csak úgy éri meg "kiváltani", ha fizetnek be rá.
Petinél még egyik pelusból se folyt ki semmi, ill. kétszer a kaki, de az se a pelus hibája volt, mert a ringatásban elrángattuk a pelenkát a helyéről, így a csomag egy része a combján és a ruciján landolt. Pedig most még a maradék Tesco gazdaságosat használjuk...(ill. azt is, mert estére a lilacsomagosból van ráadva).

Pil, mikor beszéltünk, siettem, de a szopi miatt ne ess kétségbe! Végül is szép idő a három hónap! És Peti már a kezdetek óta cumizik, a gyerekkórházban is volt neki, igaz, kincstári. :D
Az altatás nálunk is csak ringatva megy, de ha ez sikerrel jár, akkor nincs baj. Persze, ha kicsit felsír, néha elég beletenni a cumit a szájába, és megnyugszik, de néha megint ringatni kell.

Szilvi, én írtam most nemrég, hogy négy hétnek el kell telnie (asszem, tegnap írtam, vagy nem?). Épp ma véstem be a naptáramba, hogy mikor melyik oltást kapja a törpe ördögünk. :) A cicus már nem mászik sehova, ami Petié. Anno kipróbálta a csecsemőmérleget, a babakocsit, de jó 1,5 hónapja már nem pálya számára...
A pelusokat, és a "párnáit" én mindig vasalom, a pelusokat azért, mert mosásnál összeugranak, és úgy nem állnak sehogy. Pedig utálok vasalni... :o
Ahogy olvastalak, a hozzátáplálásról jut eszembe: tegnap anyuval vettünk egy rakat bébikaját és bébiitalt, kb. 2 hét múlva megkóstoltatom a drágával valamelyiket, aztán hátha nem köp szembe. De most inkább arra akartam célozni, hogy úgy mentünk el, hogy busszal, Peti a nyakamban, és hazafelé két nagy Tescos szatyrot cipeltünk és egy kenyérsütő gépet... :) Jól nézhettünk ki.
Ma a férjem is látta Reni képeit, ő is teljesen le van döbbenve, hogy mennyire hasonlít Petire (vagy Peti rá?).
Nekem anno az anyukám mesélt ilyen szomorú történetet, náluk egy szobatársával esett meg ez a szörnyűség, hiába szóltak a dokiknak, nem érdekelte őket, és a vége...na ezt inkább hagyjuk.

Amandi, én már egy jó ideje nem teszek Peti alá a pelenkázón semmit, mert állandóan kificeregte maga alól...és igazából max. pisi jön...ami meg mehet, ahova akar, a pelenkázót meg ledomestozom vagy letörlöm egy popsitörlővel és kész.
Minden tiszteletem a későn fürdetőkért, nálunk nem megy. Már annyira ráálltunk, hogy az utolsó etetés fél hét-hét körül van, hogy ettől semmi se téríthet el bennünket...és ugye ez előtt van a fürdetés. És így is alszik fél hat-hatig.
Egyébként nálunk már nincs visítás törölközés, öltözés közben. Volt olyan is, hogy bebugyoláltuk, és még gagyarászott két-három percig, és csak aztán adtam rá a rucit. :)

Wkata, mi Milupa Milumil HA-1 tápszert eszünk, erre pl. rá van írva, hogy tartalmaz rostot, pont azért, hogy ne legyen a babának székrekedése. Peti kb. két-három hete nem hasfájós, addig volt, hogy úgy visított, mint akit nyúznak. Igaz, ő csak édeskömény teát kapott, Infacolt sosem. De túléltük!

Katus, és aki még kérdezte. Szóval a múlt havi Baba magazinban van egy doktornő cikke, idézem: "A tápszert frissen kell elkészíteni, több adag előre elkészíthető, s 24 órát tárolható hűtőszerkényben. Fogyasztás előtt az előre megcsinált tápszert tejmelegítőben vagy meleg vizes edénybe állítva testhőmérsékletűre szükséges melegíteni. Nem szabad felfőzni, és nem tanácsos mikrohullámú készüléket használni. A maradék tápszert - amelybe a baba beleivott - tilos újra felhasználni."

Zsu, nálunk a gyereksebészeten van csípőszűrés, tehát gyereksebész nézi meg. Nálunk Petit este semmi se ébreszti fel. Most is nyitogattam a szekrényt (marha hangos), pukizni is szokott, de meg se hatja. Persze altatás közben más a helyzet, de ha már alszik, akkor jöhet akár árvíz is. :)

Colett, másodjára sikerült! :)) Ahogy írtam, nálunk, ha Peti alszik, akkor nem ébred fel, de ha szundikál, akkor nálunk is előfordul, hogy hazaérkezéskor felébred. Igaz, akkor sincs vele gond, hál' Istennek az utóbbi időben csak kevés bömbis időszak van egy nap.
Gratula a barátnődnek! Az enyémet holnap engedik ki. Nem a saját védőnőnk jön ki (egymás melletti házban lakunk), mert ő szabin van, és a helyettese azt mondta telefonon neki, hogy 3-4 óránként ébressze fel etetni...én meg mondtam a barátnőmnek, hogy meg ne próbálja...ha éhes, úgyis szólni fog a lányzó, vagy tévedek?

Csandy, nekem jó lesz így! Asszem, mi akkor e téren tökéletesek vagyunk. :) Remélem ezzel nem is lesz gondunk.

Na, mára ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Én is elolvastam, az őszeket, előjöttek az "emlékek", én is a 30. héten szültem......

Szegény baba, kinek ártott ő, hogy még csak meg sem születhetett.......

millioszor belegondolok, naponta, mekkora szerencsénk volt.....

jó éjszakát, vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Ex!
Nem értem, hogy lehet szempont, hogy ne férj hozzá? Szerinetem ez marhaság. És ha mondjuk 10 évesen egy életmentő műtétre kéne a pénz? Na ne kelljen, de bármi lehet. Nyílván ha a gyerekemnek nyitok egy számlát, akkor nem nyúlok hozzá, csak ha tényleg nagyon muszáj, akkor viszont hozzáférjek.

Kép

KépKép
nyanya67

Csandy!
ekkora:
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Ex!
ha aluszékony a pár napos csecsemő akkor szerintem fel kel ébreszteni enni mert nem mindegyik jelzi, hogy éhes.
Látod-látod emlékszem amikor kismamák voltunk és azt írtad, hogy ti biztosan későn fogjátok lefektetni Petit.A kislegény áthúzta a számításotokat. :D

Őszi topic: mindíg olvastam tudtam, hogy a baba beteg lehet, hogy meg tudták volna menteni de az is lehet, hogy nem.
Szörnyű lehet átélni amikor az ember elveszíti a magzatát főleg ha már ilyen nagy.

Csandy!
Én is ezt mondom, hogy mi problémáink eltörpülnek.

Kép

Kép
katus73

jó reggelt!

Nyanya: ez még pici, a miénk sokkal nagyobb volt, ne ijedj meg, ha nőni fog, nem mutatták meg, hogy ragaszd le?

Nekünk, már írtam, hogy doki ragasztotta, kis gézlapott vágott, azzal nyomta teljesen vissza, és két oldalról ráhúzta a bört, és sima ragasztóval ragasztotta, a bőre lehet piros lesz, de inkább, minthogy műteni keljen. Legalább, két.három hét nektek, nem szabad fürdetni. Nekünk összasen nyolc hét lesz, de a miénk diónnyi volt.

Pil:
Kb. 4 hete tápláljuk mellé, első két hét csak gyümi, ami nálunk alma, az öszibarackot nem szereti, savanyú, majd később megkínálom még. Lehetne babán még, de kemény volt a széklete, nem eröltetem. Első hét csak levek, aztán pép, két-három naponta mutass ujjat neki, had szokja meg a szervezete. A pépből, pár kanál csak, az első nap.
Utánna lehet sütőtök, répa, burgonya, ezt is ugy, mint a gyümiket, először csak leveket. Gergő már mindet eszi, az édes bejön neki, a krumplit magába nem eszi meg, csak sós vízbe fözd, de így is rossz, Gergőnek bejönnek a bébiételek.

A répa, sötőtök, szinezi a székletet, ha valamelyiktől szorulása van, vagy megy a hasa, egy két nap szünet.

Szerintem Ameli is hamarosan elkezdheti enni, főleg , ha nincs már tejcsid, de a kajája 80 %-a így is tápi legyen. Nekünk a vérkép miatt volt jó, hogy elkezdtük, mindíg is egy kicsit vérszegény volt, de most már jó a vérképe, használt a vegyes koszt!!

Sok sikert, és türelem, nem megy olyan gyorsan az átállás, Gergő először kiköpte, nem tudott mit kezdeni vele, de most már szépen eszi.

Nálunk az is gond volt, hogy miután itta a gyümilevet, nem izlett a tápi annyira, mondjuk megértem, én most keverem, már, eddig nincs baja töle. ( 100 tápi, 30 gyümilé az arány általában )

Na jó, már megint tulzásba esek, puszi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Üdv!

Nyanya, egyszerűen. Mert ismerem magunkat. Mindegy, nem ezen fogunk vitázni. Én jó ötletnek tartom, mivel nálunk családi vonás, hogy csak nem hozzáférhető helyek segítségével tudunk félretenni, anyukám is így csinálja, és bevált!

Pil., most azért jöttem, hogy szóljak, van a Huggiesnak nyereményjátéka, 3000 ft felett kell vásárolni ilyen terméket (legyen benne pelus), a blokott névvel, címmel, telcsiszámmal és az ajándék sorszámával kell beküldeni: "Micimackóval falatozok" 1576 Budapest, Pf. 18.
Ajándékok: 1-es lapostányér, 2-es mélytányér, 3-as evőeszköz készlet, 4-es bögre.

Katus, ha aluszékony, akkor igen, de ez csak betegségnél, főleg sárgaságnál érvényes, meg esetleg koraszülötteknél.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ja, és Pil, aug. 21-nov. 19. van ez a nyereményjáték.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nem voltam 2 napja, de nagyon megvisel Peti hasfájása. Visitásba torkollik. Csak a hosszú tornáztatás segít rajta. Ha pedig kajcsi közben jön rá, akkor együtt sírunk, mert ugye akkor nem tudom tornáztatni. Férjem szerint hülye vagyok, sírással nem segítek rajta, de annyira sajnálom! :cry:

Pil!
Sajnálom a tejcsit! De már egyszer idéztem neked a 83 éves nagyimtól. Szóval azt mondja mindig, hogy 3 hónapos korig feltétlen arra törekedjek, hogy anyatejet kapjon a baba, mert addig a legfontosabb! Nálatok ez megvolt. Fel a fejjel!!!

Nyanya! Úgy látom Blanka sem éhezik!!! :D

Én is gondolkodom már az almaleven. Adott már valaki a babónak almalevet 2 hónapos kora körül vagy előbb?

Reni
Kép
prenata

Prenata!
Én 3 napja adom Pannának a homepátiás golyócskákat hasfájás ellen és azóta nem volt hasfájás!!!
Miért nem próbálod ki, egy próbát megér csak természetes anyagok vannak benne.
Szerintem az almalevet felejtsd el még most. ha csak anyatejet kap akkor nincs rá szüksége csak 6 hónapos kora után ( esetleg 5 hónapos).

Pil!
Most akkor Ameli egyáltalán nem kap anyatejet?

Az én gyerekem továbbra sem akar hízni pedig mostmár egy kicsit többet szopizik. :(

Kép

Kép
katus73

Sziasztok,

csak egy gyors bekukk, mert vendégeink lesznek. Most van Szombathelyen a Savaria Karnevál és elmegyünk velük egyet sétálni, nézegetni.
Évről-évre egyre nagyobb rendezvény, szerintem nagyon szuper.

Pil: én is akartam már kérdezni, hogy próbáltad a hozzátáplálást, vagy teljesen elment a tejed? Nincs már rá lehetőség?

Na megyek is, mert megérkeztek a vendégek.

Este jelentkezek.

Üdv.:

Eni

Kép
marcy

Sziasztok!

Hát semmivel sem könnyebb semmi.Teljesen úgy volt hogy alig tudott szopizni,most meg a tápit nem kéri szopi után indig,de fél óra múlva már ordit az éhségtől.Tele van a hócipőm.Szóval először mindig szopika,de nem mindig issza meg a tápit,viszont akkor alig bir ki eg yórát,és akkor kezdhetjük elölről.
Köszi Csandy hogy leirtad,én igazából nem akarom 6 hónapos kora előtt elkezdeni,bár a védőnő is mondta hogy gondolkozzak rajta,de nem akarom.

Ex:köszi hogy irtad,most dobtam ki egy blokkot pont,kukáztam is már de átázott,na mindegy addig még úgyis veszünk pelust,tök jó lenne nyerni.Lementettem amit irtál hogy meglegyen.

Képzeljétek 4-es pelusra váltottunk.

Ja és még az a nagy bajunk,hogy mindig szopikor rájön a kakilás,de olyan nehezen sikerül,egész szopi alatt ezzel küzd,úgy tekereg mint egy kigyó,én már arra is gondoltam hogy ezért is nem akar szopizni sokszor mert fáj neki a bele,vagy nem tudom,de nagyon sokat szenvedünk ezzel.Katus,Te mit találnál erre a problémára homeós szert?mert az én könyvemben nem találtam ilyesmit,mert a kakija viszont nem kemény,csak k...a nehezen jön ki.Please,nézd meg,hátha Nálad van valami irva.Köszi.

Most vendégek jönnek,ill.babanézőbe,ölbebaba meg alszik. :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Lányok: engem annyira lesújtott ami az őszi topicba történt azzal lánnyal, hogy azóta is csak szipogok. Iszonyatosan sajnálom őket. Annyira szemétség, hogy ez történt velük.
Nem tudom láttátok-e tegnap a híradót, hogy egy 16 éves lány megszült egy nyilvános wc-be és megakarta ölni a picit. ISZONYAT!!!!!!!!!!!! Szerencsére a kicsit életét megmentették.
Hát ennek a 16 éves lánynak kellett volna megdöglenie, és nem az őszi topicos lány babájának. Annyira igazságtalanság!!!!!!!!!!!

Köszi a babakötvényes és a folteltávolítós infókat.
Én is úgy gondoltam, hogy fölösleges szlát nyitni. Mert azt nem tudom felvenni, ha menetközben kellene neki valamire. Meg ki tudja hol lesznek ezek a bankok 18 év múlva.

Tegnap este kicsit ment a hasa a csöppségnek. Fürdetés közben is beletrottyantott a vízbe. Míg apa hozta az új vizet addigra a fürcsilepedőbe is sikeredett. Utána még két pelus telement. Nem tudom mi volt ez, de mára már megszűnt, sőt alig van kakija.

Egy kérdés a fiús mamákhoz: ti hogyan, mivel tisztítjátok ki a kukac tövébe lerakódott krémet, piszkot??? Én eddig olajos gézlappal tisztítottam, de nem tudom helyes-e?

Ex: próbáltam apát kiűzni a nagyágyból a kanapéra, hogy a csöpp velem aludjon, de nem sikerült. Lehet, hogy jobb is így :)
A K-vitamint mi is fél óráig néztük hogy is nyissuk ki. Ilyen baromságot egy picinek üveg ampullába tenni.
De jó, hogy ti már pancsiztok együtt a kádba. Nálunk apa már nagyon várja mikor pancsizhat együtt a fiával.
Nagyon király a kengurus kép. :) Boldog 3. hót nektek!

Pil: nagyon sajnálom, hogy vége a szopinak. De ne okold magad miatta. Te fasza csaj vagy és mindent megtettél!!! És ez a 3 hónap azért nem annyira rossz, úgyhogy fel a fejjel!!
Eddig okés a vasárnap egészen 5 óráig szabadok vagyunk, utána Józsi megy éjszakára melózni :(

Szilvi: édes Renike már mászni akar :) Lassan már szaladni is fog :)
Boldog 3. hót nektek! Kocsitok van már?

Nyanya: néztem a sérves képet. Nekünk nem volt ennyire kint.
Amúgy én váci vagyok és a párom vácrátóti ezért jártunk sokat a tóra :)
A lefejt tejet én hajnalban cumisüvegből adom oda neki. Nekem kell az, hogy pihizzen a cicim, és jól feltöltődjön másnapra :)

Wkata: üdv itt. Mi is a Humana HA1-et aduk Kendének. Igaz kb. heti egyszer, ha esetleg többször kelne fel éjjel, mint ahogy mi gondoljuk. Szerencsére nekünk eddig nem okozott gondot. Igaz, hogy csak néhányszor kapott.

Colette: grat a barátnőnek.

Csandy: szerintem jó, ha így írod be a táblit. Köszi előre is.

Macsek, Zsu nekünk is van éjszakai elavás problémánk. Mi rendszerint most már bébi hordóba altatjuk (ringatjuk) és ha jól bealudt megy a kiságyba.

Reni: sajnálom, hogy ennyire hasfájósak letettek. :(

Megyek, mert jönnek hozzánk babalátogatóba. (Ennek sosem lesz vége)

Puszi
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok,

Nyanya, mi is jövünk a talira, csak megírnád mégegyszer, hogy milyen "egyezség született"? Nem tudok még visszaolvasni. Hánykor, hol, batyus-e, mit vigyünk, stb.. Köszi.

Macsek, mi most a németvölgyin lakunk, ti merre? Akár talizhatunk is, bár Helloval sem jön össze sehogysem...

Pil, ne szomorkodj, tényleg az a fő, hogy eddig is tudtál tejcsit adni a babádnak. Most már lassan úgyis elkezdheted a hozzátápit. Vagy ha nem is váltasz ki egy-egy etetést, az ízek miatt jó megkínálni ezzel-azzal. És teljességgel megnyugtathatod magad, hogy te mindent megtettél, ennyi volt, de legalább volt!

Exdeus, Peti kengurus képe szuper! Tud aludni a srác.

Mézgombi, köszi a teareceptet :D Julcsi fodrászához be lehet jelentkezni?

Most megint mennem kell, majd igyekszem.

Doren

Kép
Kép
doren

Sziasztok!

MA eddig 2x fél órát aludt....azt is milyen küzdelem árán!!!!!!!! Én nem tudom, mennyit kell aludniuk így hathetesen, de ennél biztos többet. MA semmi nem jött be. Se kiságy, se babakocsi, most a hordozóban alszik kb félórája. Nem a legjobb megoldás...

Pil: kérdezted mit csináltam, hogy visszajöjjön a tejci: Mi már 3-3,5 fél óránként ettünk, de akkor egy napig szigorúan kétóránként, még akkor is ha ébreszteni kellett. Rengeteget ittam, ettem rendesen, amikor aludt én is, este alkoholmenntes sör, napközben dinnye, fejés minden szopi után, este szaporító fejés, laktoherb tea, és urtica urens 5ch homeós bogyó 3x5 golyó. ja, és tudatosan lenyugodni, ez volt a legnehezebb.

Képzeljétek tegnap hogy jártunk: 130-150-ket evett egész nap. Hiába vettem le előbb a ciciről, képes volt ezt 9 perc alatt is betermelni. Meg is lett az eredménye. Úgy túlette magát, hogy a délutáni sétából hazaérve egy akkorát hányt, hogy én teljesen kikészültem, Ő meg vigyorgott. Gondolom megkönnyebbült. Nem is mertem megetetni csak egy órával később,mint kellett volna.
Ma nagyon szigorú vagyok és max 10 perc és utána mérleg, így eddig tartjuk a 110/ szopi. Hogy lehet ilyen kis mohó :)

A K-vitamint én simán kiskanálból adom, minden nélkül, neki még az is izlik...:)

Nekünk is van köldöksérvünk, de nem olyan nagy, és egyenlőre nem kell vele semmit csinálni.

zsu (Kata 6 hetes 5 napos)
zsu11

Üdv!

Pil, bocsika, most jutottam el odáig, hogy átnézzem az augusztusi számot...

Reni, ne aggódj, elmúlik a hasfájás! Petinél is kb. 3-4 hete maradt abba, addig ő is vonyíkolt.

Zsu, az, hogy Kata a hordozóban alszik, ne idegesítsen. Az elején mi is elkövettük azt a hibát, hogy kivettük a hordozóból, amint hazaértünk, és hiába aludt, amint betettük az ágyába, felkelt (hozzáteszem, hogy mindig a kiságyába van/volt letéve esténként). Aztán rájöttünk, hogy aludja ki magát benne, és volt olyan, hogy kajcsi után elmentünk, bealudt a kocsiban a hordozóban, hazaértünk, ablak kinyit (jó időben persze), és Petit hordozóstól az ablak alá tettük, és aludt a köv. etetésig.

Doren, igen, tud aludni, ha elalszik. Most is épp tentizik, nem tudom, mikor fog felkelni, fél kettőkor evett. Igaz, "hivatalosan" egykor kellett volna, de akkor épp útban voltunk Mórahalomról hazafelé, és bealudt a hordozóban, és csak akkor etette meg a mamám, amikor odaértünk hozzájuk...a víz már fel volt forralva, csak melegíteni kellett, de ezt a kis időt is kibírta bömbi nélkül, még vigyorgott is a tatámnak. :)

Nyanya, csak most nézem Blanka sérvét, a miénk ehhez képest bakfitty, nem is látszik, csak érzem néha...

Képzeljétek, ma megkóstoltattam Petivel az őszibarit. Voltunk Mórahalmon szedni (tehát nem primőr), és annyira nézte, ahogy ettem, hogy letörtem neki egy falatot, hogy ízlelje meg, és tetszett neki, remélem, "élesben" nem fog szembeköpni. :D

A fiús anyukákhoz épp én is most akartam a fütyidolgos kérdést intézni, nálunk meg az a gond, hogy szerintem bepálik...én ma letöröltem popsitörlővel, de egy részen úgy lejött, hogy még vérzett is egy kicsit. Asszem, most kifejezetten ügyelnem kell majd erre...

Na megyek, mert kb. negyed óra múlva ideérnek a volt kollégiumi szobatársnőim, jönnek Petinézőbe. :) Úgy látszik, ez egy ilyen nap.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kisvirág!

Mi szivaccsal csutakoljuk Petit, így a kukac körül sem marad semmi, és én a kényes részeken, hajlatokban egy textilpelussal törlöm meg.

Reni
Kép
prenata

Pil!
Megnyugodtam mert eddig azt hittem, hogy Amelita egyáltalán nem szopik.Szerintem ki kellene próbálnod a hasfájás elleni homeos bogyók egyikét ( 4 fajta van) nekünk nagyon bejött szerintem az a kakát is helyre teszi.
Biztosan tudod, hogy 3 hónaposan van egy növekedési ugrás amikor a babának több tejre van szüksége viszont az anyuka nem tudja egyik napról a másikra követni az igényeket. El tudom képzelni, hogy nálatok ez lehet.
Nagyon szépen kérlek, hogy szedd össze magatokat és küzdjetek még egy kicsit.Azt írtad van gyarapodás és ez a lényeg. ( én is 2 hete küzdök nálunk több napig semmi gyarapodás nem volt sőt még a súlya is vissza esett mégis kínzom magam mindenféle homeos bogyókkal rengeteg folyadékkal és szaporító fejéssel.)
Úgy néz ki, hogy van eredménye de még nem akarom elkiabálni.

Kriszta légyszíves az én kedvemért próbálkozzál még 2 hétig. Ez parancs.

Egyébként az is elképzelhető, hogy a foga kínozza de arra is van homeos bogyó. :lol:

Amikor Kata kisbaba volt sajnos nekem is tápszerrel kellett kiegészíteni a szopit és akkor megfogadtam ha lesz még egy gyerekem akkor mindent meg fogok tenni azért, hogy kizárólag anyatejet kapjon ez eddig sikerült.
Szerintem nálatok is van remény csak bíznod kell magadba.

Ha én a helyedbe lennék akkor adnék neki hasfájás elleni bogyót (Colocynthis 9-15 Ch).

A gyerekorvos és a védőnő egyébként mit mond?

Kép

Kép
katus73

Sziasztok,

A futyit en a popsitorlovel tisztogatom meg ovatosan. Pelusozaskor sokszor szoktam ha nem is hosszu idore, de egy-ket percre szabadon hagyni a kis feneket, hagy szellozzon, ez talan jo a bepallas ellen.

Doren: mi a hegy Rozsadomb feloli oldalan lakunk a Gaal Jozsef utcaban, valamikor tenyleg osszefuthatnank. Mi altalaban 3 korul szabadulunk ki es 5-kor uzsonnazunk, szoval ha feluton tudunk megbeszelni randit, szerintem mindannyiunknak jo lenne.

Katus: ugy tudom, hogy a babak sosem fejlodnek egyszerre, ezalatt ertem azt, hogy van amikor a sulya gyarapszik, de "szellemileg" nem, es van a mikor inkabb forditva. Nem tanult meg valami uj trukkot mostanaban?

Nalunk most egy par napja nincs alvasproblema, meglepo modon meg napkozben is egesz szepen alszik. Ebed utan egyutt szunyokalunk, es annyira bekomazik, hogy ki tudom csempeszni magam a hata mogul, odateszem a kisparnat "potmamanak". :)

Zsu: nalunk is volt, hogy tulzabalta magat, de megtanulta, hogy annyit egyen, amennyi kell neki. Egyebkent Andris is akkor a legjokedvubb, amikor egy nagyot kop, olyankor nagyokat rohog ram! :)

Kép

Kép
macsek7

Ja elfelejtettem, egy baratnom is kakival kuzdott az egyik gyerekenel, es a lazmerot bekrmezte, feldugta a kicsi fenekebe, es jott is a kaka. Erdemes szerintem kiprobalni.

Kép

Kép
macsek7

Katus:köszi ,ezt kipróbálom.

Mióta ide irtam hogy pótlás kell-bár akkor totál úgy nézett ki hogy nem csak pótlás hanem csak tápi,azóta szinte csak szopika van.
:roll: :lol:
És parancs értve,küzdök!!!!! :lol: Úttörő becsület szavamra.Ma nem is kapott egyszer sem!!!
Védőnő szerint neki már 3 órát ki kellene birnia,de ma találkoztam vele és mondtam hogy hiába lesz éhes egy óra múlva ,szopi után viszont nem kéri a tápit mióta ezt ide leirtam,nevetett -mert tudja ameli milyen cicikirálynő,és azt mondta hogy akkor nem tudja.Nagyon jó fej amúgy,mindig elmondja mit hogy kellene a tanultak szerint,aztán meg azt hogy ő sem úgy csinált sokmindent,majd azt hogy csináljam ahogy gondolom. :lol:
A gyerekorvos meg egy idős dokibácsi,aki már pár hetesen azt mondta hogy szigorúan 20 percigtarthat egy szopi,és két órán belül ne etessem meg,mert az éhség nagy úr,majd megtanulja,na azóta vele nem beszélek meg ilyeneket,nem kérek tanácsot.Amúgy sem nagyon szimpatizáltam vele,ezek után még annyira sem.

Macsek:napali alvás:hajrá,hajrá!!!!!!Szupi!!!

Ex:semmi gond,addig még veszünk egy pár csomag pelust.És bögrét fogok kérni Neki. :lol:

Méz:elutaztatok?nem emlékszem hogy irtad,de itt sem vagy.

Pogi:nem tudtam ma skypon lenni ,mert de.vásároltunk,aztán kis rendrakás,aztán jöttek Ameli nézőbe,hát csajok meg kellett szó szerint zabálni,annyit de annyit szövegelt.És kaptunk egy szupi etetőszéket,majd rakok fel róla képet.

Kisvirág:holnap majd csörgök hogy mi a pálya.ok? :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Ja,Macsek:azt nem csinálom mert próbáltam de semmi eredménye nem volt,és még hozzá is szokanak a babók.Ne csinálják gyakran,mert később nem fog tudni kakilni "egyedül".

KépKép

KépKép
pilchard

Ja,Macsek:azt nem csinálom mert próbáltam de semmi eredménye nem volt,és még hozzá is szokanak a babók.Ne csinálják gyakran,mert később nem fog tudni kakilni "egyedül".

KépKép

KépKép
pilchard

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?