Sziasztok!
Ideértem, beiktattunk némi 18-as karikát apával....
)
Kisvirág, tegnap akkor jött az üzid, mikor én írogattam...nekünk van babakötvényünk, CIB-es. Igaz, nem mi, hanem anyósom tesz rá havonta pénzt.
Makacs foltokra nincs ötletem, mire gondolsz konkrétan? Már csak azért, mert nálunk egyszer volt olyan, hogy a textilpelusa kakis lett, átöblítette a tesóm, leáztatta, aztán mosáskor simán kijött belőle. Nálunk Caola mosószappan van, de a pelusokat nyugodtan hipózhatod is!
Satuk, én anno a Rossmannban vettem ezt a kengurut, nem volt 3000 Ft, az volt benne a szimpi, hogy ezt "fordítva" is lehet használni, tehát Peti nekem háttal is lehet benne a későbbiekben.
Peti már kb. 1 hónapos korától használja, nagyon szereti. Egyébként ne féltsd, nálunk pl. kifejezetten ajánlák azoknak, ahol a baba csípője laza (és nálunk pl. hathetes korban van az első csípőszűrés).
Nyanya, én azt gondolom, hogy a babakötvény spórolásnak tökéletes. Ahogy írtam, nálunk arra anyósom fizet be, én így nagyon gondolkozom egy életbiztosítási kötvényen is, amit mi tartanánk fent. Habár nálunk az a lényeg, hogy ne legyen hozzáférhető...
Ja, és a lepedőt azonnal odaadják.
Egyébként az alapösszeg mindenkinek jár, csak épp a MÁK-nál van, és a hozama az ötéves állampapír hozamával egyező, szóval tényleg csak úgy éri meg "kiváltani", ha fizetnek be rá.
Petinél még egyik pelusból se folyt ki semmi, ill. kétszer a kaki, de az se a pelus hibája volt, mert a ringatásban elrángattuk a pelenkát a helyéről, így a csomag egy része a combján és a ruciján landolt. Pedig most még a maradék Tesco gazdaságosat használjuk...(ill. azt is, mert estére a lilacsomagosból van ráadva).
Pil, mikor beszéltünk, siettem, de a szopi miatt ne ess kétségbe! Végül is szép idő a három hónap! És Peti már a kezdetek óta cumizik, a gyerekkórházban is volt neki, igaz, kincstári.
Az altatás nálunk is csak ringatva megy, de ha ez sikerrel jár, akkor nincs baj. Persze, ha kicsit felsír, néha elég beletenni a cumit a szájába, és megnyugszik, de néha megint ringatni kell.
Szilvi, én írtam most nemrég, hogy négy hétnek el kell telnie (asszem, tegnap írtam, vagy nem?). Épp ma véstem be a naptáramba, hogy mikor melyik oltást kapja a törpe ördögünk.
A cicus már nem mászik sehova, ami Petié. Anno kipróbálta a csecsemőmérleget, a babakocsit, de jó 1,5 hónapja már nem pálya számára...
A pelusokat, és a "párnáit" én mindig vasalom, a pelusokat azért, mert mosásnál összeugranak, és úgy nem állnak sehogy. Pedig utálok vasalni...
Ahogy olvastalak, a hozzátáplálásról jut eszembe: tegnap anyuval vettünk egy rakat bébikaját és bébiitalt, kb. 2 hét múlva megkóstoltatom a drágával valamelyiket, aztán hátha nem köp szembe. De most inkább arra akartam célozni, hogy úgy mentünk el, hogy busszal, Peti a nyakamban, és hazafelé két nagy Tescos szatyrot cipeltünk és egy kenyérsütő gépet...
Jól nézhettünk ki.
Ma a férjem is látta Reni képeit, ő is teljesen le van döbbenve, hogy mennyire hasonlít Petire (vagy Peti rá?).
Nekem anno az anyukám mesélt ilyen szomorú történetet, náluk egy szobatársával esett meg ez a szörnyűség, hiába szóltak a dokiknak, nem érdekelte őket, és a vége...na ezt inkább hagyjuk.
Amandi, én már egy jó ideje nem teszek Peti alá a pelenkázón semmit, mert állandóan kificeregte maga alól...és igazából max. pisi jön...ami meg mehet, ahova akar, a pelenkázót meg ledomestozom vagy letörlöm egy popsitörlővel és kész.
Minden tiszteletem a későn fürdetőkért, nálunk nem megy. Már annyira ráálltunk, hogy az utolsó etetés fél hét-hét körül van, hogy ettől semmi se téríthet el bennünket...és ugye ez előtt van a fürdetés. És így is alszik fél hat-hatig.
Egyébként nálunk már nincs visítás törölközés, öltözés közben. Volt olyan is, hogy bebugyoláltuk, és még gagyarászott két-három percig, és csak aztán adtam rá a rucit.
Wkata, mi Milupa Milumil HA-1 tápszert eszünk, erre pl. rá van írva, hogy tartalmaz rostot, pont azért, hogy ne legyen a babának székrekedése. Peti kb. két-három hete nem hasfájós, addig volt, hogy úgy visított, mint akit nyúznak. Igaz, ő csak édeskömény teát kapott, Infacolt sosem. De túléltük!
Katus, és aki még kérdezte. Szóval a múlt havi Baba magazinban van egy doktornő cikke, idézem: "A tápszert frissen kell elkészíteni, több adag előre elkészíthető, s 24 órát tárolható hűtőszerkényben. Fogyasztás előtt az előre megcsinált tápszert tejmelegítőben vagy meleg vizes edénybe állítva testhőmérsékletűre szükséges melegíteni. Nem szabad felfőzni, és nem tanácsos mikrohullámú készüléket használni. A maradék tápszert - amelybe a baba beleivott - tilos újra felhasználni."
Zsu, nálunk a gyereksebészeten van csípőszűrés, tehát gyereksebész nézi meg. Nálunk Petit este semmi se ébreszti fel. Most is nyitogattam a szekrényt (marha hangos), pukizni is szokott, de meg se hatja. Persze altatás közben más a helyzet, de ha már alszik, akkor jöhet akár árvíz is.
Colett, másodjára sikerült!
) Ahogy írtam, nálunk, ha Peti alszik, akkor nem ébred fel, de ha szundikál, akkor nálunk is előfordul, hogy hazaérkezéskor felébred. Igaz, akkor sincs vele gond, hál' Istennek az utóbbi időben csak kevés bömbis időszak van egy nap.
Gratula a barátnődnek! Az enyémet holnap engedik ki. Nem a saját védőnőnk jön ki (egymás melletti házban lakunk), mert ő szabin van, és a helyettese azt mondta telefonon neki, hogy 3-4 óránként ébressze fel etetni...én meg mondtam a barátnőmnek, hogy meg ne próbálja...ha éhes, úgyis szólni fog a lányzó, vagy tévedek?
Csandy, nekem jó lesz így! Asszem, mi akkor e téren tökéletesek vagyunk.
Remélem ezzel nem is lesz gondunk.
Na, mára ennyi.
Ági