Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rég voltam...
3 napja beteg vagyok (szédülés, nátha, köhögés, fejfájás, láz is volt..)
...de már gyógyulgatok!

Levi jól van, 10,3 kg és 77 cm és már 10 fogunk van. ( a két új fog sem viselte meg :P )
Rengeteget beszél és még most is csak rohangál egész nap..
Már azt is mondja, hogy kettő (= tetn)..
Szerencsére Ő még nem beteg - remélem nem is lesz az.
3-án megkapta a 2. Pneumo szurit. Másnap lázas volt. :?

Vissza kellene olvasnom..
lehet, hogy most....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Na most engedett be a net. Mi éjjel, ha nincs ilyen gyönyörű fennlét, akkor este 8-reggel7ig, napközben egyszer 11-1-ig alszunk. Most éjjel is volt, pedig este kapott panadolt, éjjel meg nurofent, mikor megébredt, de még így is fenn volt és sírt több mint másfél órát. 0 óra 20kor kezdte. Mostantól az lesz, hogy felébred, sír, kap panadolt, vagy nurofent, cumi-maci, visszarakom, sír, bemegyek újra, cumi-maci visszarakom…evvan. Majd abbahagyja.

Kép
nyafi

Nem volt jó a babanet egész nap.

Nyafi: boldog névnapot Giginek, ha most van:))) És sajnállak az éjszakák miatt :(

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Sziasztok!

Sajnos Manó véreredménye még mindig nagyon rossz. A májfunkciós értékek még mindig borzasztó magasak (többszöröse a megengedettnek). :( Péntekre bejelentkeztem hasi UH-ra, és keresek gyerek belgyógyászt is. A dokinénink sajnos most nincs a helyzet magaslatán, igazából csak találgat, nekem az viszont nem elég. Én tudni akarom mi okozza a májfunkció zavart a gyereknél, mitől olyan az érték, mintha idült alkoholista lenne.

Alvás. Az én két gyerekem teljesen másként viselkedik alvás terén is. Manó a csillagokat is lealussza az égből. :lol: Kb. este 9-től reggel 8-ig alszik, napközben pedig. kb. 2-2,5 órát. Kokó este kb. fél 9-től reggel 7-ig egy megszakítással, akkor kéri a tejcsijét, napközben pedig jó esetben max. 1,5 órát.

Fogzásra mi is a nurofent használtuk Manónál, de csak végső esetben, inkább dentinox-szal kentem. Viszont arra figyelni kell, hogy nem szabad keverni a gyógyszereket, tehát, ha panadolt kapott először, akkor végig a "kúra" alatt azt kapjon. Ezen kívük csak tényleg akkor, mikor már nincs más megoldás, és a lehető legrövidebb ideig, ezek ugyanis elsősorban lázcsillapítók, és ha hozzászokik a szervezet, akkor láz esetén nem fog használni. Egyébként ez a gyógyszerek tájékoztatójába is benne van, ha jól rémlik max. 3 napig szabad folyamatosan adni. Kokónak meg észre sem vettük, hogy jönnének a fogai, egyszer csak ott voltak. Most a rágókat kentem dentinox-szal, egyébként szerencsére nem viselte meg.

Kriszta! Örülök, hogy jobban vagy. :D

Kia! Jobbulást! :)

Edit!
Megvan már Kriszta véreredménye? Minden OK?

Kokó is megkapta a Prevenar 2-őt, gyakorlatilag észre sem vette, hihetetlen milyen stramm kis kölyök. :D Viszont a köhögés és orrfolyás visszatért mindkettőnek, jó lenne már, ha vége lenne a télnek.

Megyek, elteszem magam holnapra.

Jó éjt, mindenkinek.

goodfairy

Nyafi, kitartást!!! Remélhetőleg mielőbb túl lesztek rajta, és kinőnek a kis fogacskák. :D

Cas, azt tudjátok már, mitől indul be az asztmája? Ha a szokásos házipor, akkor ajánlom a légtisztítót, van olyan is, amiben hepa szűrő, gombaspóra írtó fény és hasonlók is vannak, és teljesen elérhető az ára (Rita cica szobájában ilyen van, és annyira jó, hogy ha kakis pellus után bekapcsolom, kb. fél perc alatt szagtalanná varázsolja a szobát, és ha megy naponta egy órát, akkor érezhetően sokkal jobb a levegő a gyerek szobájában, mint bárhol máshol).

Kia, gyógyújjá megfelé! :wink:

Anita, teljesen igazad van! Addig menj, amíg nem találsz igazi, hozzáértő orvosra. Sajnos alap állapotban igen gyanakvóan kell fogadni a diagnózisukat, ált. inkább véleményt mondanak, mint igazi diagnózist..... Persze tisztelet a kivételnek, vannak valódi orvosok is az egészségügyben. :) :)
Nem lehet, hogy tej helyett tojáslikőrt itatsz a gyerekkel? :lol: Az magyarázná a rossz értékeket! :D A viccet félretéve: amúgy a kedélye rendben? Jól érzi magát?

Kép
Kép
d0r0ttya

köszönjük a köszöntéseket!

Kép
nyafi

Nyafi
Tudod mi fordult meg a fejemben? Hogy mi van, ha nemcsak a foga? Most mindenfelé középfülgyulladás van, rajtunk is végigment kétszer, CSillán háromszor. :? Nem volna érdemes elugrani Gigivel a fülészetre? 2 éves kor alatt úgy tudom soron kívül kell fogadniuk (én még egyszer se tudtam időpontot kérni itt az SZTK-ban, mert mindig napokkal későbbre tudtak volna csak adni, hanem odamentem, és besoroltak - fél órán belül mindig bent voltunk).
Ja, és SOHA nem kapkodott a füléhez, hogy rájöhettem volna, ott a baj. :?

Kia
Jobbulást neked! Meg LEvinek is!

Anita
Májgondok... brrrrrrrrrrr... drukkolok, hogy gyorsan kiderüljön, mi okozza, és mielőbb gyógyuljon!!!

Dorottya
Nem tudom mitől lehet már megint. Az a gyanúm, hogy mivel anyóséknál voltunk egész nap, mikor kezdődött, ott lehet vmi, ami irritálja, mert másnap reggelre idehaza kutya baja volt (és lekopogom továbbra sem sípol). :roll:
Azért köszi az ötletet, nem is tudtam, hogy házi használatra is van ilyen kütyü, főleg a gombaspóra-ölő érdekelne, mert sajnos hajlamos tud lenni a penészedésre a lakás itt-ott. :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, nekünk egy Hauser AP-200 van, és nagyon bevállt. Az ára is elérhető, méretre se nagy, a gyerek pedig nem tudja beledugni az ujját, bár Rita imádja kapcsolgatni (püttyög a gombja, amikor megnyomja :P). Beteszek egy linket róla: http://www.olcsobbat.hu/haztartasi_gepe ... er_ap_200/

Sokat nézegettem a neten, hogy melyik gyártó melyik típusa legyen, és az az igazság, hogy az ilyen tudású, csak éppen neves márkájú légtisztítók 80e Ft körül kezdődnek, ez meg ugyebár olyan 7-12e Ft-ért megvehető, attól függően, hol sikerül megkapni. :wink:

Kép
Kép
d0r0ttya

Anita!

Igen, menj másik orvoshoz!!!!!!!!!!
Ne találgasson már a doki!!!!

Ha akarod, ajánlok egy korrekt dokinénit Csepelen, a fiam és Domi is hozzá jár. Az itteni dokinénit mi is csak szuribeadós dokinéninek tituláljuk.

Kia!

A betegséged azonnal és végérvényesen monnyon leeeee!!!
És tessen sűrűbben jönni.
Párodat nem érinti ez az új kivezénylési dolog???

Cas!

Annyira xar ez a fránya fül és légúti betegség. Küldök nektek egy kis napsütést, nézz ki az ablakon, hátha megjött már!!!

Nyafi!

Abigélnek tegnapra BOLDOGAT!!!! :D
És mára is, és holnapra is, meg azutánra is és továbbra is.....

Na itt száz ágra süt a nap, erre itthon kell penészednünk, mert jönnek a kábeltévések... :shock:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Ja, az anyós-allergia nálunk is megvan, tiszta allergén a házuk, a párom egy-két óra után már törölgeti az orrát, és ha még aznap hazajön, nem alszik ott, akkor egy hét köhögéssel-prüszköléssel "megússza", ha ott is alszik, garantált betegszabi.... :roll: Én kicsit jobban bírom (másfél-két órával később kezdem a tüneteket), viszont épp ezért, meg hát mivel az ország másik végén laknak, és nincs kocsink, mióta Rita megszületett, nem is voltunk ott közösen. Azt már viszont megbeszéltük a párommal, hogy ha megyünk majd, akkor szállodában fogunk aludni, ennek nem tesszük ki a nagylányt. :roll: :roll: Egy havi fizuból meg is lehet egy ilyen utat oldani.....

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok. Nem ment a babanet, aztán meg nem is igazán tudok jönni. Nem is olvastalak el, csak gyorsan átfutottam ezt a oldalt.

Anita, sajnálom, hoyg rossz eredméynek jöttek ki Manónak, még jó, hoyg nem engedtél a kis drága kérlelésének és meglett a vizsgálat. Szerintem se hagyd ennyben a dolgot, muszáj a végére járni a dolognak.

Krisztának szerencsére tökéletesek lettek az eredméynek, talán 1-2 értéknél, ha volt eltérés a normális intervallumtól, de a dokinő szerint egyik sem lényeges. A vizelete teljesen negatív lett, pedig főleg emiatt volt minden és ettől féltem. Most még hátravan a székletvizsgálat. Már összegyűjtöttem a 3 mintát, holnap visszük.

Bocs', de ismét mennem kell... :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

-Sziasztok!

Eltűntem kicsit, mert a hétvégére hazamentünk Anyuékhoz!

Abigélnek sok boldogságot!!!

alvás:
Nóri olyan fél 10 körül fekszik, és reggel 8kor kel. Éjjel egyszer kel, olyan fél3 körül. Akkor adok neki cicit pár korty tejért, és már alszik is vissza. Nappal meg 2-től alszik 4ig.

Nálunk is jönnek a fogak, de egyenlőre csak este kenem be neki ecsetelőssel és reggelig bírja vele.

Nóri teljesen leállt a járás tanulásával. Csak mászik, meg kapaszkodva megy. Már nem is próbálkozik. Pedig az első próbák jól sikerültek. Szóval most nem tudom mi van. Feladta a gyerkőc.

Szerintetek 100%-os gyümölcsleveket (pl. narancs) mikortól kaphatnak?
Nóri ma frissen facsart narancsot ivott . Elvette a poharamat. Még sosem kapott ilyet. Remélem nem lesz tőle baja.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Kriszta, jó, hogy hat a gyógyszer, már csak a fájdalom oka a kérdés :roll:

Minden betegeskedőnek jobbulást.
Szilvi, nagyon szorítunk.

Abigélnek utólag nagyon boldog névnapot!

Anita, szerintem is addig kell menni, amíg több orvos is megerősít egy eredményt. Nem szabad annyiban hagyni, főleg, hogy nincs ötlete a dokinéninek.

Cas, jó ötlet a levegőszűrő. Esetleg anyóséknak vizes porszívó?

Fülhöz nyúlkálás: nekünk azt modta a dokinénink, hogy ha fáj a fülük, soha nem nyúlnak hozzá, az inkább a fogzás jele. Nem tudom, mindenesetre furcsa. Szóval tényleg attól hogy nem nyúl hozzá, fájhat. Nyafi, esetleg várd meg a csökkenő holdat, ha jobban alszik utána, lehet, hogy közrejátszott :D :?

Nagyon köszönöm a válaszokat a napi alvásmennyiséggel, eloszlással kapcsolatban. Nagy kő esett le a szívemről, nagyon megnyugtattatok!!! Blanka is úgy, annyit alszik ezek szerint, mint a nagy többség: éjjel 9, fél 10-től reggel 9 fél 10-ig (persze felkeléssel vagy mostanában ébren műsorral) majd nappal egyszer 45 perc. Ez ugye egy alvásciklus, de látom sokaknak szintén ébred háromnegyed óra múlva a csemete. Örülnék a délutáni hosszabb alvásnak, de ahhoz ezek szerint ébreszteni kellene reggel, a környezetemben ezt csinálják sokan. Én majd tavasszal próbálom kicsit korábban ébreszteni Blankát, de amíg ilyen pocsékul alszik éjjel (ma reggelre fél 5 -kor tudtam elaludni 3 ébredés és extra hosszú altatások után) addig bevallom örülök, hogy délelőtt alhatok vele :oops: :oops: DOrOttya, külön köszi az ötletet, úgy látszik van remény tényleg megpróbálkozom a kifárasztással, de ez tavasszal könnyebb lesz, ráadásul egy nem járó gyereket nehezebb elfárasztani. Addig lehet, hogy nekiindulunk kismotorral...
Azért megint bebizonyosodott, hogy feleslegesen parázok, pedig azt hittem már le tudtam ezt vetkőzni :oops: :oops: Talán a következő babónál. Azért az is biztató, hogy annyira érződik közületek is a gyakorlott anyukákon a nagyobb, (jó értelemben vett ) lazaság.

Ninike, lehet, hogy a fogzás miatt állt le látszólag a járástanulás. Aztán majd ha kijönnek, hirtelen elindul. Ez így szokott lenni :) Nálunk korábban minden nagyobb mozgásfejlődési lépcső a fogak kibújásához kötődött.

Még annyit akartam, hátha valaki tudja majd hasznosítani az infot, hogy végül kaptam antibiotikumos szemcseppet kötőhártyára. A doki nagyon rendes volt, elmagyarázta, hogy bár egyébként sem vizsgálják, bekerül-e anyatejbe valamilyen anyag (biztos ami biztos ráírják a betegtájékoztatóra), ha én ezt minimalizálni akarom, akkor cseppentés után 3-4 percig nyomjam az ujjaimmal a belső szemzug melletti részt az orrom két oldalán, ami megakadályozza, hogy lecsorogjon az orrba az antibio.

Na, hallom, letelt a 45 perc :lol:

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Nini add neki a narancslevet nyugodtan, kicsit vízzel lehet hígitani.
Köszönjük a köszöntéseket!
Úgy egy héttel ezelött kicsit kapkodott a füléhez, mikor beteg volt. Azóta nem kapkod, de az a fura, hogy éjjel van fenn, nappal meg nem igazán nyűgös…
Szisz bocs, hogy beleszólok, de olvastad a suttogót? Abban azt írja, hogy fel kell ébreszteni a kicsit reggel, hogy ne későn menjen aludni, mert akkor már túl fáradt ahhoz, hogy jól aludjon éjszaka, és ez befolyással van a nappali alvására is. Én felkelteném legkésöbb 8kor, de nálunk 7-fél 8 körül kelés van. Épp emiatt legkésöbb este 8kor elájul. Felnőtteknél is van ugye, hogy éjfél elött minél többet alszik valaki, annál jobban kipihent lesz másnap. Hát még egy ilyen kis pindúrpandúrnál.
Kitaláltam, hogy nekiugrok a suttogónak és csinálom amit ilyen helyzetben mond, erre végigaludta az éjjelt. Remélem ez már így is marad, hogy ha nem akkor csinálom a suttogósat.
milyen szemcseppet kaptál?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nagyon el vagyok havazva, csak épp pár szó.

Ninike: nálunk már kapott narancslevet hígítva. Nem a kedvence, de megitta. Kapott már gyümölcscentrizve alma-répa-narancsot is. De annyira macerás a dolog, hogy ritkán csinálunk :(

Erről jut eszembe. Anyóséktól kaptam három Kubut. Nem találtam rajta semmit. Lehetne neki adni szerintetek?

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Valami nem stimmel a bnettel. Napok óta nem enged be.... :wink:

Szilvia :D
sokat gondolok apukádra! Remélem jó hírekkel tértek vissza és szép élmény lesz ismét itthon lenni!

Sziszi :D
hát Sára is az átlagtartományba tartozik ezek szerint alvásilag.
Ő ált. 7 körül kel reggel, aztán alszik kb. fél 12-12-től max. másfél órát. Este kb 8-kor rakom be az ágyikóba, de éjjel rengetegszer fenn van és általános a műsor is. :cry:
Sztem már mindenféle 100%-os gyümölcslevet kóstolhat. Na, jó magvas gyümiket nem, de nem is lehet ilyeneket kapni.
Sári is ihatna bármilyet, de neki a sztár továbbra is a víz és a csipketea, úgy ahogy mi is isszuk - vagyis minden nélkül.

Anita :D
sajnos tényleg nagyon nehéz manapság jó gyerekorvoshoz jutni, de Manó érdekében én is biztosan váltanék. A miénk is amolyan szuribeadó dokinéni, mint Krisztáéknál, nem is visszük a csajokat túl gyakran, úgyis annyi sötétséget mond, hogy nem győzöm palástolni a gondolataimat, amikor ott vagyunk.

Nyafi :D
én is szoktam este lefekvés előtt Panadolt adni, amikor tényleg sorozatban iszonyú pocsék éjszakáink vannak. Sárinál nem vált be semmilyen homeós cucc, viszont ez jó hatású neki. Julinál is így vészeltük át az őrlőfogakat.

KM

Kép
Kép
kismok

Köszi, megnyugtattatok a narancslét illetően! Azt hiszem ha nem is minden nap , de sokszor adok majd neki. Mert ízlett neki nagyon!

Nyafi!

Nálunk Nóri óramű pontossággal ébred 8kor. És én hiába akarom letenni este 8kor. Egyszerűen nem álmos. Cicil kicsit aztán meglép és nevet rám vissza, hogy ő most akkor megszabadult. Ja és megy Apával randalírozni. Még most is ébren van. Egyszerűen nem álmos. Őt fél 10-10 körül lehet csak lerakni aludni. Mondjuk ő napközben 2 órát alszik (ma mondjuk 3 órát aludt).

De néha ő is csinálja az éjszakai műszakot. Olyankor kész vagyok tőle! Mondjuk főleg fogzáskor megy ez nálunk. :cry:

Szilvió!

Hát a Kububan aromák is vannak. Mi is kaptunk, de én még nem adok Nórinak. De van aki meg ad (egy ismerősünk egy éves kora óta adja a kisfiának).

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Köszönöm, hogy így aggódtok velem, nagyon jól esik. :D Csütörtökön viszem Manót bőrgyógyászhoz, pénteken hasi UH, 23-án pedig belgyógyász. Remélem kiderül, hogy mi a baj. Utána olvasgattam a dolognak és ezer + 1 oka lehet a májfunkciózavarnak.

Dokinénit nem akarok cserélni, mert egyébként nagyon jó szakember, eddig még semmi gond nem volt vele. Most csak "annyi" a gond, hogy szerintem még nem találkozott ilyen esettel. Bár azon meglepődtem, hogy beletörődött abba, hogy a legutóbbi vérvétel óta javult, akkor minden OK. :shock:

Anyós-allergia, ez tetszik. :lol: Nálunk is van, mivel a kutya bent van a házban, és mindenfelé hullajtja a szőrét meg a nyálát, így mi nem is megyünk, bár nem elsősorban ezért, de ezt már írtam. Egyébként ha nagy ritkán mégis elmegyünk, Manónak másnap már megy a hasa, és mindkettő köhög. :evil: :(

goodfairy

Ja, alvás. Nekem az a véleményem, hogy mint ahogy a felnőttek között úgy a gyerekeknél is van jó és rossz alvó. Szerintem nem azért ébred fel a gyerek sokszor éjjel, mert későn aludt el. Ennek számtalan más oka is lehet. Mivel a napközben ért behatásokat ilyenkor dolgozza fel az agy, előfordul, hogy egy kellemetlen vagy épp kellemes emlék ébreszti fel. De lehet, hogy rosszat álmodik, vagy melege van, fázik, jön a foga, stb... Oldalakat lehetne ezzel teleírni, de én azért nem ébreszteném fel reggel hamarabb, hogy majd hátha este korábban elalszik. :roll: Ha csak arra gondolok, hogy én is utálok korábban kelni, mint a megszokott (és ettől nem vagyok este hamarabb álmos), miért tegyem ezt a gyerekkel. Kokónak tök mindegy mikor kel reggel, ugyanakkor alszik el este. Másik dolog a kifárasztás. Nem okoskodni akarok, de a túl fáradt gyerek sem tud rendesen aludni. Szóval én úgy vagyok vele, hogy nem agyalok azon, miért akkor és annyit alszik a gyerekem, nekem az a lényeg, hogy mosolygós, kiegyensúlyozott kis krampók, tehát valszeg elég nekik ennyi alvás. :wink: :)

goodfairy

Anita pont az utolsó elötti mondatod ragadott meg, ott azt írod, hogy a túl fáradt gyerek sem tud rendesen aludni. Simán lehet túl fáradt attól, ha este 10kor fekszik le rendszeresen. Én pacsirta típus vagyok, már este 7kor ásítok és reggel 6kor kivet az ágy. Szerintem gyerekből is van ilyen, azért kéne felkelteni. Hát Nini ha 8kor kel, akkor lehet érdemes lenne 7kor kelteni...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Látom, alvásról volt szó...
Boróka is kb este 9-10 között alszik el, reggel 8 és 9 között ébred, délben pedig 2-3 órát alszik, általában 1 és 4 között, de természetesen lehetnek tolódások. Éjszaka van, hoyg többször ébred, mint pl. az elmúlt éjjel is, de most jön a második örlője, tudom, hyog most ezért keltett, máskor meg reggel 6- fél 7-ig alszik egyhuzamban. Szopi után pedig még alszik 8-9-ig, mint írtam.
Nekem ez így nagyon megfelel, nem szeretnék változtatni rajta. Pl. jó, hogy most még alszik, mert én is többet tudok aludni egy ilyen éjszaka után (ugye, Sziszi? :) ), illetve amíg felkel szoktam kávézni-netezni csendben. És nyugodtan. :oops: Kriszta már felkelt, sőt, még előttem felkelt :oops: de egy darabig ott játszott melelttem az ágyban, most meg festeget. VAgy néha mesét teszek neki ilyenkor.VAgy csendben elfoglalja magát. Mikor mindketten felkeltek, indul a nap.
Nem gondoltam én sem, hoyg fel kellene hamarabb ébreszteni, így sokkal könynebb nekünk, hiszen kipihente magát és nem nyűgös. Ellenben Krisztát van, hyog felébrsztem, ha mégis később kel, akkor délben nem alszik. Csak az a baj ezzel, hoyg így sem fekszik le hamarabb este. Bár én nem is szeretném, ha 7-8-kor kellene lefektetnem éjszakára. Pl. nyáron az nagyon korán van, ha elmegyünk valahová, otthon sem vagyunk még oylankor, úgyhogy én nem csinálok a programkérdésből problémát.

Na, lányok, indul a nap! :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Na remelem ezt mar megtudom irni, mert mar nem tom hanyadjara kezdek bele de sose tudtam elkuldeni :evil:

Meg alszik Balint, nem tudom meddig jutok...

Cas,
Sajnalom Csillat :( Ki lehet ezt noni ilyen kiskorban?

Sziszi,
Ha jol emlexem, te irtad, hogy adsz Blankanak lenmagolajat. Mennyit adsz neki/ nap?

Alvas
Hat Balint is keson fexik, van, hogy 11-kor meg ugy rohangal fel-ala a lakasban :oops:
Altalaban o is alszik 9-10 orat ejjel, hajnalban altalaban kel, de van neha, hogy ataludja. A delutan valtozatos, tegnap pl. 20 masodpercet aludt kb., neha 1,5 orat. Nem egy nagyalvo, sajnalatomra! 8)
2 hete volt, hogy ejszakankent 8 orat aludt, persze azt is tobbszori mexakitassal, es nappal sem aludt, ugyhogy mar arra gondoltam hogy ez nagyon nem normalis! Aztan amikor irtatok az orlofogakrol, elalvas utan belenyultam a szajaba es megtapintottam hatul egy fogcsucskot! Tokre ledobbentem. Neki 4 foga van felul, 2 alul, es en azok mellett vartam, hogy kijojjon... :shock:

Ja igen, a bilitema:
Oszinten szolva en is megvettem 2 hete a bilit, mert Balint annyiszor kakil egy nap, ahanyszor eszik, van, hogy 6-szor, legtobbszor mindig eves utan 8) Meg nem tudtuk hasznalni, mert meg az asztalnal ul, amikor mar erzem hogy szaglik... Lehet hogy az lesz az uj etetoszekunk? :wink:

Hat, most ennyi lett, felkelt a fonok...
_jáde_

Sziasztok!

Az alvásról: Nálunk ugyanaz a felállás, mint Edithéknél. Napsi is 9 fél10 körül alszik el, és 8-9 között ébred, nagyon ritkán hamarabb, Viszont nekünk is nagyon változó az éjszakai ébredések száma. Van, hogy 2, de volt már 6 is...

Cas, én is nagyon sajnálom Csilla babót, biztosan kinövi majd.

Nyafi, utólag bár, de Isten éltesse Gigit névnapja alkalmából.

Szilvió, mi iszunk Kubut. A banánosat szeretjük - én is! :)

Ninike, narancslét pont tegnap kunyizott Napsi is. Leszűrve, vizezve már kapott, de most az én frissenfacsartamból pohárból ivott. Hozzáteszem nagyon ügyesen.

Szilvia, már biztos úton vagytok (jó utat) és Apukádnak mielőbbi gyógyulást!!!
(Ja, nem semmi az 59 kg - le a kalappal.)

Bili, máshol is olvastam, hogy elkezdték a szoktatást. De csak esti fürcsi előtt, tényleg nagyon lassú léptekben. Többgyermekesek mit gondoltok? Én úgy vagyok vele, hogy ha nem kezd el tiltakozni vagy hisztizni, akkor érdemes vele próbálkozni.

Anita, ne hagyd annyiban! Szegény kis Manó... Igazad van a jókedvű, vidám gyerkőkkel kapcsolatosan is!

Kia, gyógyulj meg hamar!

Hát az előző oldalra visszanézni már nincs időm.
Mi holnap megyünk az 1 éves oltásra, ami itt ezeket tartalmazza: kanyaró, rubeola, mumsz. Meg még ezt is: Hib. (haemophilus influenzae type b)
Remélem jól viseli majd.

Most lépek, mert elég nyűgi...

Kép
tittina1982

Asztma
Hát én is nagyon remélem, hogy kinövi. A kiskori asztma, úgy olvastam, sok gyereknél olyan 3 éves kora körül egyszerűen eltűnik.
Amitől félek, hogy ez nálunk megint allergiás eredetű, és akkor nemtom hosszú távon mi lesz... :roll:

Bili
Huh, én még nagyon korainak tartom.
Az igaz, hogy pl. Sebi 15 hónaposan képes volt "parancsra" elállítani a pisilést (strandon elkezdte lepisilni a takarónkat, mire feljajdultam, hogy neeeeeeeee, és akkor tényleg abbahagyta, letettem a fűre, és mondtam, hogy mostmárpisilhetsz, rámnézett és tényleg folytatta, ennek örömére ezt később is kipróbáltuk párszor :D), tehát megindítani is, de ilyenkor szerintem még bőven messze vannak attól, hogy megérezzék az ingert, tudják tartani, és célirányosan a bilibe/vécébe pisilni.
Biztos vannak olyan gyerekek, akinél ez is korán kialakul, de nem ez a jellemző. Persze biztos be lehet idomítani, hogyha mondjuk 2 óránként bilire ülteti az ember, akkor pisil, ha kell ha nem, és akkor újabb 2 órát jó eséllyel kibír megint, de ezt nem nevezném szobatisztaságnak. Nyilván velünk inkább így csinálták, ha nekem kéne napi 20 textilpelust mosni-vasalni, én is minél előbb leszoktatnám a gyereket. :lol:
Sebi végül 2 év 3 hónaposan lett szobatiszta szinte egyik napról a másikra minden gond nélkül, ő maga közölte, hogy nem kér pelust, és működött is a dolog.
Vigyázni kell a korai biliztetéssel, mert sajnos csúnya játszmák és/vagy komoly gátlások alakulhatnak ki...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, kívánom, hoyg Csillának minél hamarabb elmúljanaka tünetek és minél hamarabb megszabaduljatok mindenestől az asztmától!
Amúgy teljesen egyetértek veled biliügyben. Bár szerintem én már többször leírtam a véleményemet ezzel kapcsolatban. Ha érdeklődést mutat, hajlandóságot, nem szabad elszalasztani, de különben nem nagyon érdemes. Még. Aki szoktatni akarja, akkor javaslom, hyog rögtön ébredések után tegye rá, na, olyankor meg szokott lenni a sikerélmény! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Giginek itt is boldog névnapot!

Alvás: Bence úgy alszik mint seditheknél, ébredés 8- 9 között, napközbeni alvás kb 1-4 között (ált 2-3 órát alszik) esti alvás (1/2) 9- 1/2 10 között. Hajnalban 5-7 között valamikor egy szopi és alszik vissza , persze előfordult már hogy másképp alakult.

Manó és Csilla remélem gyorsan javulnak az eredmények!!!!!

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Akkor lehet, hogy azt a Kubut még én iszom meg:))

Anyósról jut eszembe: most a 7végén a párom elvitte egyedül a fiát a szüleihez. Engem mondjuk nem is hívtak. Tök jó fej voltam, mert még rájuk is beszéltem a járókát, hogy majd valahová le tudják fektetni délutáni szunyára. Állítólag nagyon jól érezte magát.
Én mondjuk kevésbé, de legalább nem kellett az anyóspajtás erőszakosságát látnom. Viszont enni ott is alig evett.
Ettől függetlenül szerintem ez a jövő. Kár, hogy nekem addig anyánál kell lennem és nem haladhatok a házimunkával itthon:))

Le sem merem írni, hogy Ádám 7-1/2 8-kor kel; alszik 2-2,5 órát kora délután és este 1/2 8-8 körül elalszik és általában nem kell bemenni hozzá éjszaka:))

Szilvió

sszzilvia

Hát a bilit szerintem sem szabad erőltetni. Az Ikrek pl. már elmúltak bőven két évesek és még mindig nem szobatiszták.

Ja igen, a zenélős bili nem túl jó. Nekik az volt és egyszer megszólalt alattuk. Nagyon féltek tőle utána. Szóval jól kell kiválasztani a bilit is. :)

Szerintetek a bili vagy a wc szűkítő a jobb?

Nyafi!

Nem értem miért írtad hogy akkor 7kor fel kéne keltenem Nórit? Ezt majd írd meg mire értetted.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Még mindig alvásról:
Nyafi, dehogy bánom, szívesen fogadok minden tanácsot. Tervezem is majd, hogy kicsit hamarabb próbálom ébreszteni, de megvárom a tavaszt, amikor délelőtt több időt tudunk kint lenni és így talán délután többet alszik. Az a baj, hogy amikor korábban kelünk, mert megyünk valahová, akkor sem hosszabb a nappali alvás, este pedig nem tudunk sokkal hamarabb fektetni (apa fél7-re ér haza, vacsi, kis játék, fürdés...) tehát az össz alvás lesz kevesebb. Ráadásul Blanka furcsa módon nem hajnalban ébred, hanem általában 11 és 3 között, aztán már nyugodtan alszik, 9, fél10-ig. Szóval az idő, évszakok, napirend változás szerintem elhozza az alvási szokások változását is. Egyelőre így jó nekünk, az ovihoz közeledve mindenesetre folyamatosan előbbre kell majd hozni az ébredést. Szerintem fontos, hogy a családnak együttesen legyen megfelelő a napirend. Nem mondom, hogy a picinek kell elsősorban alkalmazkodni, hiszen az egészséges fejlődéshez figyelembe kell venni az igényeit, de azért bámulatosan tudnak igazodni a következetes szabályokhoz, a szülők igényeihez.
A fárasztást gondolom fizikailag, tevékenységekkel kell érteni, nem pedig időben, javítson ki, aki írta, ha nem így van. Nehéz ám eltalálni az optimális napirendet, ami ráadásul, ahogy nő a gyerek, folyamatosan változik :roll:
Szemcsepp:Floxál

Szobatisztaság, ebben az ügyben megint Ranschburg: Szülők könyve. Épp hétvégén olvastam fel ezt a fejezetet a szüleimnek, mert kérdezték, miért nem vettem bilit. Azért nem az ott megadott időket fogom figyelembe venni, hanem majd figyelem a gyereket, de eddig nekünk is főleg kaja közben történik a nagy dolog, szóval nehéz lenne elcsípni. Ahogy Cas írta, a durva szoktatás akár büntetéssel, akár jutalmazással történik elég kellemetlen következményekkel járHAT és kihatHAT az egész életre. Én is meglepődtem, amikor olvastam. (pl.: amit jutalmazunk, aminek örülünk nem is a gyerek tudatos cselekvésének az eredménye így zavar támad a cslekedetei és annak következményei közt, vagy ha megszégyenítjük akkor akár egy életre tartózkodni fog az olyan nyilvános helyzetektől, amikben szégyent vallhat, ezzel kizárva sok nyilvános szereplést igénylő hivatást).

Jade, én 4-5 csepp lenmagolajat adok ebédhez, bár vannak napok, amikor kimarad.
Én ebből a könyvből néztem:Lucy Burney: Hogyan erősítsük meg gyermekünk immunrendszerét? Ott napi 1 teáskanált ír. Egy éves kor felett viszont javasolja az omega3 és 6 keverékét. Omega6: ligetszépe például. Ez a könyv egyébként nagyon jó, felnőtteknek is.
Na most mennem kell.
Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Visszaolvastam.

Jobbulást a betegeknek!

Nyafi
Gratula az új fogakhoz!

Nórinak pedig ahhoz, hogy milyen ügyes - külön szobában alszik!

Sok sikert a 90 naposhoz mindenkinek.
Lassan - itt a tavasz - én is elkezdek valamit...
délután már csak salátát eszek.
Ha segítene jó lenne....
Azt tervezzük, hogy júliusban megyünk a Balcsira (nagyszülőkkel).

Szilvi
Sajnálom a tojásallergiát :(

Kismok
GRATULA a férjednek!!

Barbi nagyon ügyes a fellépős WC-vel...
Én is ilyet akarok majd Levinek.

Levi egyre gyakrabban akar egyedül enni.
...csak sajna akkor mindenhol csak ennivaló van.
(orra, füle, asztal, padló :lol: ) - eddig nem nagyon akarta, de pár napja... :roll:

Szisz
Kérdeted, hogy hány órát alszik a gyerek.
Levi éjjel 11-et (ébredés max 1x van - vizet iszik), nappal pedig 1x kb. 3-at :lol:
(most is alszik még)

Asztma, májfunkciózavar... :cry: Jobbulást a kicsiknek!

Kriszta
Kivezényléses dolog?
...hogy az irodából is mennek ki az utcára?
...Apát nem érinti - ő még az utcán van pár hónapig :?

Én lassan már meggyógyulok... már csak a torkom... :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziszi: én is olvastam a Szülők könyvét végül, egészen az óvodás korig. Úgyhogy ezt talán majd sikerül betartani belőle, még ha a figyelemeltereléses fegyelmezés nem is megy.
Amúgy nálunk úgy csinálja, hogy elhúzódik a sarokba/függöny mögé/kiságy oldalához és ott nyög. Legtöbbször hallom és utána érzem is a büdöset, úgyhogy egyre ritkábbak a balesetes ruhák:)

Apropó, ha már itt tartunk: ma meglepett három "kaviccsal". Meg is ijedtem, hogy biztos sok szárazat kapott, de aztán megvolt a szokásos állagú is.

És ma megette az én citromos actíviámat is:)

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!
Csillának jobbulást. Nekem nagyon sok családtagom asztmás. :(
Félek is, hogy Panka is rejtegeti a génjeiben.
De még tényleg kinőheti.
Hajrá-hajrá.

Manónak is remélem kiderül, hogy mi okozza a bibit.
Kitartást Anita!

Panka fél 8körül fekszik le és reggel fél7-7kor kel.
Nem bír tovább fennmaradni, én pedig nem kínozom. Az éjszakát végigalussza. Néha felsír, nemrég volt pár nap amikor az volt a mániája, hogy írt és ott kellett állnom az ágya mellett, ha megmozdultam sírt. 1 hét után mondtam neki, hogy ne haragudj kincsem, de nem játszuk ezt. Bezártam az ajtót, 10-15 perc sírás (mi férjemmel a másik szobában ültünk az ágy szélén és megszakadt a szívünk), azóta alszik újra.
Nappal kb másfél órát alszik. 11 után. Nagyon éberen alszik, minden neszre felpattan.

dhbetty

Sziasztok!
Jade! Giginek is hat foga van, csak neki elöl négy alul, kettő felül és erre jött az őrlő hátul.
Nini sztem Szisznek akartam, csak rosszul címeztem.
Én wc szűkítőre vadászok és onnantól fogom kezdeni, ha már picit melegebb van. Mert ha összepisili magát, akkor ne fázzon meg.
Gigi tegnap éjjel megint ramazurizott egy fél órát, nurofen lett a vége és apja simizte álomba. Csajok én úgy el vagyok ájulva a lányomtól...fogócskázik, bújócskázik. Bárki jön, főleg ha gyerek, azzal rém boldogan, viháncolva...Tök kis ügyi

Kép
nyafi

Gyerekek tegnap Nóri teljesen leamortizált:
- vetkőztettem le a séta után, bohóckodott, erre tettem egy hirtelen mozdulatot és bevágtam a fejem a szekrény sarkába úgy, hogy egy hatalmas púp nőtt rajta. :cry: :oops:
- délután viháncoltunk az ágyon (megeszlek-megeszleket játszottunk), erre úgy orron csapott hogy eleredt az orrom vére (ez kb. 10 éve nem történt meg). :cry:
Mire felnő a gyerek kész roncs leszek. :)

Ja és tetejébe: katasztrófális éjszakánk volt. Kb. óránként felébredt és szirénázott. Persze ilyenkor cici és ringatás, kb. fél-háromnegyed órát, aztán pont mire visszaaludtam volna újra kezdtük. Végül Apa átvitte a mi ágyunkba és ott aludtunk fél 5-től.

Nóri is imád bújócskázni meg fogócskázni. Mondom neki hogy bújjon el, és aztán én meg megkeresem. Nagyon jókat nevetünk közben.
Ja és ma Nóri egyedül felöltözött: a fejére húzta Apa alsógatyáját, a nyakába tekerte egy zoknimat, a lábára meg egy nadrágomat húzta. :D :D Nagyon édes volt.

Ja az asztmával kapcsolatban: az Öcsém is asztmás volt és teljesen kinőtte. (Sokat kell párásítani ezeknél a gyerekeknél. Öcsém pl. ovis volt mikor akváriumot kapott. :)

Ninike

Kép

Kép
ninike

Gyerekek Ádám ma úgy kiütötte magát (buszozás-játék-buszozás), hogy dél körültől 1/2 4-ig aludt. Mostanában többet járunk el itthonról és ez mindkettőnknek jót tesz.

Erről jut eszmbe: nincs valami ötletetek hétvégi programra?

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Nyugodtabb, szebb éjszakákat kívánok!

Kép - kicsit csúnya, mert az elem le volt merülve:
(csokit evett)
Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hétvégi gyerekes programok Budapesten: http://www.est.hu/prgdbtalal.php?mode=r ... z=1&rend=2 :lol:
Én itt szoktam keresni, ha van időnk és kedvünk menni valahová, csak még nem tudjuk, hová menjünk. :D

Kép
Kép
d0r0ttya

Lassan egy napja hull:
Kép

Mi alig megyünk valahová Manóval :(
Előbb ő volt beteg, most én....

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

kia most már gyógyulj meg! Itt az ideje szánkózni!!!

Kép
nyafi

Kia, gyógyulj megfelé!! :P Olyan gyönyörű hó van nálatok!!! Irigy-irigy! Itt egyszer volt pár centis hó, az is csak néhány napig maradt meg, szánkózni nem lehetett benne, csak arra volt jó, hogy Rita megfogja. :D :D Csatlakozom Nyafihoz, tess meggyógyulni és szánkózni menni! Ilyen szép havat.....

Kép
Kép
d0r0ttya

Kia: csatlakozom

Mi is csak annyit láttunk havat, hogy a játszótéren egyszer bele tudott nyúlni. Utána már meg volt fagyva, hiába mentünk a nagyszülőkhöz.

Végül úgy döntöttünk, hogy a 7végét a lakásban próbáljuk meg átvészelni. Majd kíváncsi leszek, hogy sikerül.

Jó pihenést mindenkinek és a betegeknek mielőbbi gyógyulást!

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Köszi - már jól vagyok.... úgy érzem.
Most nem beteg senki.

Holnap hozzák Anyuék a szánkót (eddig csak hólapáton szánkózott Levi :oops: ) :lol:

Hogy vagytok (ez a kérdés azokhoz szól legfőképp, akik rég írtak) :?:

...a hó tegnap óta még több lett :lol:

Levi:
Kép
Kép
Apa hozott lufit és virágot :lol:
Kép
A göndörödő haja:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Boldog Valentin Napot Mindenkinek!

Pussz

(Majd töltök fel erre az alkalomra egy képet, de előbb odaadom Apácskának - Ő kapja, mégiscsak Neki kell látnia elsőnek.)

Kép
tittina1982

Kép

Kép
tittina1982

Megvettem A kismama babakonyháját. Kár, hogy nem előbb. Nagyon tetszik, majd ki is próbálgatom a recepteket.

Ha valaki elárulná priviben, hogy hogyan tudok feltölteni képeket -sajnos sehogy sem sikerül:))) - akkor megköszönném.

Szilvió

sszzilvia

le kell kicsinyíteni asszem kb 400x300ra, aztán melléklet feltöltése, tallózás, oda beviszed és enter. Sztem nincs lekicsinyítve. Van egy olyan program a gépeken ált, hogy fast stone photo resizer, az elég egyszerű...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Először is Abigélnek Nagyon Boldog Névnapot Kivánunk igy utólag:

Kia:Hú mekkora hó!!!!!Én nagyon utálom,de jó lett volna ha Réka legalább egyszer szánkózhatott volna az idén(merthogy ha eddig nem esett,akkor már nem is kéne)....
Levi nagyon nagy legény már!!!!Mi újság a házzal van már valami kilátásban?Hogy jöttök ki anyóssal?

Alvás:Na hát nálunk minden forditva zajlik,mint álltalában a normális családoknál.Jobb esetben ilyen korban teszik külön szobába a babókat,Réka most költözött át hozzánk,mert a szobályában annyira félt,hogy olyan szintű orditásba fogott,aminek már fuldoklás lett a vége.Képzeljétek elalszik az ágyában pici simi segitségével,és KÉT éjszakát végig is aludt este 8-tól 5 fél 6-ig.
Na de jön minimum 3 örlő foga egyszerre,amit már nyár óta mondanak,hogy jön,de még mindig sehol semmi.Este panadol,éjjel dentinox,de ugy be van dagadva,hogy olyan mint egy kissebb fajta dombocska lenne a szájában.Csak úgy tud elaludni,hogy fogom az ölemben,mert ha visszintesbe ér akkor vége mindennek.Ha még sokáig várat az a fránya fog,akkor teljesen zombi leszek....
Most ajánlottak egy másik kenőcsöt,azt mondták,hogy jobb mint a dentinox.Dologél,de azt hiszem fel kell iratni.

Kubu:Nekem a védőnő mondta,hogy ihatja,csak arra vigyázzak,hogy nagyon laktató,és nehogy ne egyen tőle.

Oltás:Mi még mindig nem kaptuk meg egyiket sem,Mire odajutunk,mindig elfogy az oltóanyag.Nagyon sok helyen beadja a doktornő egyszerre a kötelezőlel,nekünk nem.Szigorúan meg kell várni az egy hónapot.Mire letelik,megint nem lessz.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Titti
Szép ajándék!
Apa nagyon örült?

Nálunk Apa hozott virágot és a lufit :P

A képkicsinyítés...
Max. 600X600 pixel lehet..
(melléklet feltöltése - és már fent is van)

Szilvió
Várjuk a képeket!

Ancsa
A fogaknak drukk- bújjanak kis gyorsan!
A lakásra még sajna nincs vevő...(most vittük le 400 eft-tal az árat)
addig csak nézegetjük a házakat a neten :roll:
Anyós... elvagyunk... :wink: néha nagyon pörög, de kibírható...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ancsa:A Dologélt nem kell felíratni.Én is azzal kenem be az ínyét.Mondjuk semmit sem ér neki,csak imádja az ízét.
Nekünk a Viburcol nagyon bejött.

Szia

Kép

Kép
szilvi17

Kép

Köszönöm a segítséget, így már sikerült a képfeltöltés. Igaz,nagyon le kellett venni a méretet.

Egyenlőre érdeklődik a takarítószerek iránt. Bár régebben teregetni is segített, most meg már nem tudjuk rávenni:)

Szilvió

sszzilvia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?