Szép estét!
Már egyszer nekikezdtem az olvasásnak, de nem jutottam a végére...
Pil., ha egyszer eljutok odáig, megnézem a videókat...ezen a gépen nem megy, mert nagyon akadozik, a másik meg ritkán szabad...
Szép névnapi ajándékot kaptál!
Kép, hogy ne érje szó a ház hátulját, keresek egy frisset, és dobok egyet az üzi végére. Az az igazság, hogy néha nincs kedvem kicsinyítgetni...
Nyanya, nálunk az öcsém a rohangálós, ha én épp el vagyok mással foglalva. De még senki nem jött rá arra (a férjemen és rajtam kívül, és hiába magyarázom), hogy ha "lestoppolják", akkor nem zenél felhúzás közben is...
Köldöksérve Petinek is volt a hathetes csípőkontrollon, igazából én még néha érzem. De azt mondta a gyereksebész, hogy nagyon pici, nem igényel teendőt, ha panaszmentes, akkor háromévesen vigyem vissza.
Kisvirág, azért remélem, nem kerültök a pároddal a kiságyba.
Nálunk Peti apáját dúrja ki, de rájöttem, hogy a mellettem alvás esetleg a hétvégén fog gondot okozni, mivel hétközben Feri vagy vidéken van, ha meg a környéken, etetéskor már sehol sincs, tehát aludhat Törpe mellettem.
Szilvi, Reninek boldog 3. hónapot!
Altatni én egyetlen egy szál kombiban altatom TörpÖrdögöt, az is rövidujjú, ráadásul kb. tízig még az ablak is nyitva van, igaz résnyire. Ha egy kicsit hidegebbnek érzem a levegőt, akkor rugi.
Amandi, nálunk az volt, hogy a dokinéni kihangsúlyozta, hogy a fürdetőt meg a popsikenőcsöt a közeli gyógyszertárban váltsuk ki, egyrészt, mert ott nem kell rá várni, másrészt meg már kikísérletezték a megfelelő állagot, stb. Szóval én ezekért oda megyek...
Macsek, ez a kendős dolog jó ötlet, lehet, hogy felhasználom...mert nálunk is az a baj, hogy lökdösni kell a figurákat. Na majd, ha lesz habitapink, akkor kipróbálom, hogy mennyire érdekli, ha rákötök valamit valamelyik zörgőre.
Marcy, a hordozó miatt ne idegesítsd magad, habár tény, hogy nálatok elég speciális a helyzet. Peti a mai napig eldől benne, ez kicsinek még inkább így volt, néha úgy állt (pontosabban feküdt) benne, mint egy gnóm, és aludt.
Kakinál nálunk egyszer fordult elő, hogy lefosott, amikor még beteg volt. De az már számtalanszor, hogy pelusoztam, és a végső adag az aláhajtott (használt) pelenka külsején, vagy a popsitörlőben kötött ki. Asszem tegnap vagy tegnapelőtt volt épp a legutóbb, szó szerint betermelt egy marékkal.
A fürdés nálunk is ilyen korán van, de mióta megvan a napirendük, az altatás nem okoz gondot. Már most is alszik, igaz, még nem mélyen, mert néha nagyon nagy lendülettel mocizik, de alszik. Van, mikor később, de akkor sincs vele baj, nézi a tv-t, magyaráz, és eszi az öklét ezerrel.
Aztán, ha aludni akar, akkor nekiáll bömbizni, felveszem vele az altatópózt, cumi, és már le is csukja a szemeit.
A D-vitamint én a reggelinél adom neki, ahogy írtam, kanálba cseppentem, ráfejek némi tejcsit, be a szájába, a többit ld. lentebb...
Pannamari, mi ez a deformitás??? Mitől? Nem igazán értem... Igaz, nálunk Peti alvás közben alapból forgatja a fejét, és még a dokinéni se mondott rá semmit. Remélem, nem lesz nagyobb gond.
Mi a háromhós oltást csak három hét múlva kapjuk, mivel a kéthós a bacifertőzés miatt tolódott, és az oltások között négy hétnek el kell telnie (legalábbis ma megkérdeztem a védőnőmet, és ezt mondta).
Mári, miért nem próbáltok gyógyszertári popsikenőcsöt? Tudom, hogy hülyén hangzik, de ez is bőven megteszi. Ha meg pirosabb, akkor kamillásat írnak nálunk (ennek szép kékeszöld színe van), ezek mégis csak olcsóbbak. Vagy Bepanthen, ha már nem szimpi a gyógyszertári. De ti tudjátok...én Sudocremeből elhasználom a mintákat (a mamáméknál van az egyik, az "úticsomagban" a másik, azt kész, nem veszek, az biztos, mert tényleg drága).
Eleinte én is kajcsi előtt pelusoztam, de most úgy van, hogy reggeli előtt és után, a dédihez való indulás előtt, valamikor a dédinél (ebéd és uzsi közt, mert teleteszi pisivel), aztán néha itthon még egyszer, és pancsi után. Aztán megint jön a reggel...
Nálunk Peti ugye nem kap K-vitamint, de egy ampullát megkapott, akkor még nem tudtam, hogy tápi mellé nem kell...hát Feri szenvedett vele egy sort, mire felnyitotta, és én is vadásztam az üvegszilánkot belőle. A D-vitamint én a kanálban összerázom a tejcsivel, látszik is, hogy "eggyé válnak", de miután beöntöttem a szájába, még a kanalat is beteszem, a mélyebb részével a nyelve felé, és így lenyalatom vele.
Encus, na végre vége a fasírtnak. Én meg ma vágtam rá a férjemre a telefont, mert közölte, hogy hívjam reggel, mert ő most aludni szándékozik...komolyan, a gyerek később alszik el, mint ő! Bezzeg fogadni mernék, hogy tegnap késő estig kártyáztak...
A tápszert elkészítve 24 óráig hűtőben lehet tárolni (nemrég olvastam valamelyik babás újságban), de mikróban nem ajánlatos melegíteni, ez még a dobozán is rajta van. Én alágyújtok egy tál víznek, és abban melegítem fel, annyit Peti is kibír, ha épp nem frisset kap.
Kata, az én fiam épp ma három hónapos, mi mindigtápisak vagyunk, de én nem hiszem, hogy a tápszertől lenne. Most mit kap? Béranyatejet? Már csak azért kérdem, mert lehet, hogy Misinek szüksége lenne pótlásra, esetleg más formában, és egyszerűen azért nyugtalan, mert éhes marad, ez csak tipp...
Satuk, milyen kis gömbipufók Olivér! Az ülést már mi is gyakoroljuk, igaz, kínosan ügyelek arra, hogy a gerincét még én tartsam.
Mi meg ma próbáltuk ki a nagykádban fürdést, velem. Élvezte...pedig még a pancsivizet is megkóstolta, nem igazán láttam, mert hason volt a lábaim között, de amikor kiszúrtam, felvettem (csupa víz volt a pofija), de meg se nyekkent, csak köhögött, hapcizott, de nem sírt, hogy teszem azt megijedt volna.
Na, ennyit írtam...a végére mindjárt összdobok egy képet.
Ági
Kettő lett.
1. Ilyen az, amikor aput kidúrom az ágyból
2. Ma így aludtam a kenguruban, amikor hazértünk a déditől