Új privát üzeneted érkezett!

Nekem a Csecsemők szakácskönyve című könyv van meg, még a kórházban ajánlották és ott vettem meg. Nagyon jó könyv, jó receptek vannak benne, sokat forgatom.
Meg van egy amit a netről lehet ingyen letölteni, azt is szoktam nézegetni.

Különleges vonzódás: Hát nem fogjátok elhinni, de Nóri mindent imád ami LYUKAS. Egyszerűen lyukmániás. :lol: Ha talál valahol valami lyukat rögtön beledugja az ujját. Pl. a kiságyon a csavarnak előre kifúrt lyukak, vagy a radiátor lyukai, a játékokon a lyukak. Még elaludni is úgy alszik el, hogy cici a szájában, ringatom az ölemben és a kezében van a kockásfülű nyuszija. A nyuszi fülét félbehajtja, hogy lyuk legyen és oda bedugja a mutatóujját. :lol:
Ja és Nórinak is a lámpa volt az első amit meg tudott mutatni, azóta is imádja őket.

Hát igen, újra van magánéletünk a saját hálónkban. De nagyon-nagyon hiányzik a szuszogása, meg ahogy néha beszélt álmában. :oops: :oops:

Ma nem tudom mi van vele, de egész nap kézben akar lenni. Állandóan pityereg.
Volt itt a kis barátja játszani, de egész végig a kezemben volt.
Lehet jön a fogacska.
Ma 14 hónapos Nóri, úgyhogy méreckedünk majd este.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy betolakodom! Az AVKF óvodapedagógus szakán vagyok végzős hallgató, egy 8 hónapos kislány és egy 2 és fél éves kisfiú Anyukája.

Óvodás gyermekek Anyukáitól kérnék segítséget.
A szakdolgozatom témája az Egészséges életmódra nevelés az óvodában. Kutatást kell végeznem, ehhez állítottam össze egy kérdőívet.

A kérdőív kitöltésében kérem a segítségeteket.
Akinek lenne egy kis ideje arra, hogy ezt megtegye, kérem jelezzen az alábbi e-mail címen és küldöm a kérdőívet: zina81@citromail.hu

Természetesen név nélkül, teljes titoktartásban.
(A végén egy statisztika készül belőle)

Előre is köszönök minden segítséget!
További szép napot mindenkinek!!!!

Üdv.: Bea
vbea81

Sziasztok
Az igért képek:
Kép Kép
Kép
És a ráadás!!! Barbi már igy csinálja!!!
Kép

drumka

Viki, gratulálok a hidetálhoz és Barbi produkciójához! Önállóan szól is, ha kell neki, vagy időnként ráteszed, hátha éppen akkor kell alapon?

Mi calicit kaptunk el sajnos, elég fránya fertőzés, még ma is (majd egy hét után) is volt két nagy rotyija Ritának.

Az ágyas tapasztalatokat én is köszönöm, mi is gondolkodunk már nagyágyon.

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya:
Köszi a gratulációt én élvezem a főzést :D
Barbi eddig mikor kakilnia kellett bement a wc-be és mondta hogy "kaki" rendesen tisztán. Aztán, sokaktól hallottam, hogy a bilis gyerekek félhetnek a wc-től. Igy sokszor emgedtem, hogy bejöjjön amikor mentem wc-re és szerintem tudatosult benne, hogy nem félelmetes. most hogy van az Ő wc-je mikor jön a kaki idő szalad be és veszi ki a wc mellől. Eddig 1X sikerült kihámozni a gyereket a ruhából mielőtt a pelusba ment volna. De az nagy sikerélmény volt, mert látta beleesni a wc-be és engedtem hogy ő húzza le. Most azon vagyok, hogy minél könnyebben levehő ruha legyen rajta, ha jön az idő akkor gyorsan rá tudjam ültetni, remélem igy hamar eljutunk oda, hogy a nagy dolog a wc-be kerüljön.

drumka

Kismok!
Gratulálok a férjednek. Milyen doktor lett? Lehet volt már róla szó, de én lemaradtam erről. :oops:
Nagylánynak jobbulást.

Panka mániája, hogy mindent a nyakába vesz mint egy sálat. Vezetékek, rongyok, bármi ami egy picit hosszú, azonnal sálat csinál és úgy sétál.
Itt is jönnek fogak, egyszerre több is és naaaaaagyon nyűgös. Annyit sír, mindíg ölbe lenne. Kérdeztem is, hogy ki lopta el az én Pankámat..?
...és persze alig eszik.

drumka!
Nemsemmi teljesítmény.
Barbi pedig nagyon ügyes. Panka még rosszul van a bilitől. Nem erőltetem.

dhbetty

Sziasztok!

Szilvi! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy. Nektek is kitartást a diétához. :wink: Én tavaly ilyenkor végigcsináltam, de nem sokat fogytam tőle, mert közben terhes lettem Kokóval. „Kimondani” is sok: kb. 20 kg-ot. :oops: Nem tudom, mennyi vagyok, majd csütörtökön megyünk ismét tanácsadásra, ott megmérem magam a felnőtt mérlegen. Nekem egyedül a zöldségnappal van bajom, mert csak főzelék formájában tudom megenni a zöldségeket, azt viszont a családom nem szereti. :?

Viki! Nem semmi a lakoma. Na és Barbi vécézése. Az igen. :o :)

Sziszi! Köszi, megkaptam. Mi Manót akkor „tettük ki” a rácsos ágyból, mikor Kokóval hazajöttünk a klinikáról. 14 hónapos volt akkor és minden gond nélkül megszokta. Azt kell vele megértetni, hogy nem szabad felállni benne, és meg kell tanítani lemászni róla. Ja, és egy leesésgátló sokat segít. :wink:

Ninike! Mikor mi a fiúkat átköltöztettük a saját szobájukba napokig nem tudtam rendesen aludni. :( Tiszta ideg voltam, hogy nem ébredek fel, ha hívnak, pedig egymással szemben van a két szoba. Olyan üres volt a szoba nélkülük. :( Lassan megszoktam, de mikor beléptem a szobába sokáig automatikusan oda néztem, ahol az ágyuk állt.

Betty! Kokónak is ez a mániája. Pár napja a melltartóm volt a sálja. :lol:

Kokó szájába én sem tudok belenyúlni. Még a dentinoxot sem mindig engedi.:( Mikor egész véletlen észre vette, hogy kinn van a bal felső kisőrlőjének a sarka és be akartam kenni, úgy megharapta a mutatóujjam, hogy véraláfutásos lett. :x De még a dokinéninek sem engedi, hogy belenézzen a szájába, úgy kell szétfeszíteni az ajkait. Manó persze ebben is pont az ellenkezője, mindig is meg lehetett nézni a fogait, szépen tátotta a száját, ha arra kértem. :)

Ennyi voltam mára.

Jó éjt mindenkinek.

Anita

goodfairy

Kismok, gratula a férjednek (férjedhez :wink: ), milyen doktor lett? Én sem emlékszem rá......

Mi a Dentinoxot sajnos nem tudjuk használni, Rita egy-két használat után hasmenéses lesz tőle...... Másnak nincs ilyen tapasztalata vele? Először azt hittem, hogy a fogzástól van a hasmars, de csak akkor jön elő, ha ezt használom. :roll:

Kép
Kép
d0r0ttya

Kismok gratula a férjednek!
Drumka nem semmik a képek. én nem merem Gigit beengedni a wcbe, mert az az első, hogy megnyalja a wckefét, a 2. meg, hogy kétpofára zabálja a wcpapírt. Nálatok nem?
Lányok hogy lehet leszoktatni a gyereket arról, hogy ne visítson és törjön zúzzon, ha elrontott valamit, vagy nem jött össze?????

Kép
nyafi

Viki!

Aaaaz igen!
Nem semmi Barbi produkciója!

Ja és frusztrál a diétám közepén a fini hidegtálad!!! :D :D :D
Szinte éreztem az illatokat.... elvonási tüneteim lennének???

Képzeljétek!

De lehet,hogy már írtam, a 4 örlőfogunkból már 3 kijött!
Legalább megvan az oka a nappali nyüzzőgésnek, és az éjszakai nemalvásnak.

Nos most ennyi, holnap nőgyógyi, para van...

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Kriszta, miért van para? Valami baj van?

Kép
tittina1982

Titti!

A cisztáim előjöttek. Pokoli fájdalmaim vannak, Cataflamon élek.
De hát Te pontosan tudod, hogy mennyire tud fájni.
Csak mindig attól rettegek,hogy egyszercsak nagyobb gond lesz a cisztától.
Na mindegy, holnap kiderül.

Pár téma hsz:
Mánia: nálunk lámpamánia van.Illetve fény.

A wx papírt Domi is enné, a wc kefét nem rágja, de a wc-ben lazán pacsál.
Nem baj, mostam már kezet neki domestossal. :oops: :oops:

És igen, mi is sikítozunk, átmenet nélkül, lazán infarktust hozva az OTP-ben bambulászó embercsoportra.
Domi is tör zúz, úgy látszik ilyen agresszív kismalacok vagyunk.

Kismok!

Én is gratula urad doktori címéhez!!!!Az oldalamon egy lyuk:vajon milyen doki is ő????? :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta :D
Drukk holnapra! Minden ok lesz :)
Múltkor még akartam írni, hogy Te úgy fürcsizel, hogy Domi ott játszik/rohangál körülötted? Én ilyen eddig nem mertem kockáztatni, ha nem volt itthon senki, akkor várom, hogy aludjon....ma először muszáj volt (na már megint nem tudom, hogy kell helyesen írni :oops: )

Viki :D
Köszi a paradicsomos hsz-t!
Hidegtál - gyönyörű :shock: Barbi a wc-n - elképesztő :shock:
Azt hiszem ez esetben nem mi vagyunk "lemaradva", hanem Barbi "siet" egy kicsit :lol:

Csajszik - azt hiszem, hogy nekem még olyan felfoghatatlan, hogy kicsi csemetém is szinte mindent megért (a NEM-en kívül persze :wink: ), de úgy tűnik, hogy tényleg így van :roll:

Egyébként a lámpa volt nálunk is az első a "hol van" kérdésre....és pl. a Mamát látva mindig az okos fejét mutatja először....most már szinte minden testrészét tudja mutatni (nyelvét édesen nyújtja)...beszédfejlődése csúcsa: TETEJE (kupak, bármi teteje), KUKA (ez a szemetes, de a kukucs is, úgy veszem észre), és Kristóf nagy örömére a gitár a GÁ...

nem tudok tőle írni :cry: pedig direkt megnyitottam az előző oldalt is 1külön ablakba :roll:

Kismok :D
Mi is gratula a "senki sem tudja még, de nemsokára kiderül" doktorihoz a férjuradnak! Julcsi pedig remélem, hogy már jobban van :)

Cas :D
Nagyon sajnálom Csillát, reméljük, hogy tényleg hamar kinővi, s a gyogyót sem kell sokáig szedni. Nagyon nehéz lehetett két beteg kismanóval!

Minden új fogacskához gratulálunk, mi még csak 7-nél tartunk, de kenem dentinox-szal, mert már mi is nagyon várjuk a többit...

mennem kell, büdi nagyon a babóm :shock:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

CsAK azért mere úgy fürdeni, mert bombabiztossá teszem akkor a fürdőt.
WC teteje lehajtva, papír eltéve, vegyi szerek elrakva, játékok kikészítve.
Kizárt dolog,hogy Domit kirobbantod mellőlem, ha fürdök.:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta!

Sajnálom a cisztákat! Remélem semmi nagyobb gond nincs!!!
Majd szorítok a nőgyógyászhoz!!!

Én is megyek jövő héten. Már előre fusztrál a gondolat. :?

Kismok!

gratulálok a férjed doktorijához!!!

Szilvia72!
Én is szoktam Nóri mellett (na nem fürödni) zuhanyozni. És persze neki ez nagyon poén. Mindent amit talál bedobál hozzám a kádba. Ja és amit imád: mivel én a kádban térdelve zuhanyzok, így a kád mellett állva pont eléri a cicimet. Nagyon boldog ilyenkor hogy megböködheti az ujjacskájával. ja és Nóri imád csikizni, így ilyenkor mindig kihasználja a lehetőséget a csiklandozásra. :oops: (én meg majd kiugrom a bőrömből mivel nagyon csikis vagyok :oops: :D )
Egyébként a wc nem érdekli: tudja hogy az tabu, így nem is foglalkozik vele. A wc-kefe érdekelné, de azt meg ilyenkor kiteszem a fürdőből így nincs kísértés. A tisztítószerek el vannak zárva.
A szennyest imádja kipakolni. :)

Képzeljétek Nóri most kezdett próbálkozni az egyedül evéssel. Nagyon édes ahogy próbálkozik. Vettünk neki hajlított kiskanalat és így könnyebben megy.
Viszont a villát nem szereti. Ő mindent kanállal akar enni.

Dorottya!

Mi nem dentinoxot használunk, mert nekünk nem hatott. A doktornéni írt fel egy rázófolyadékot még Nóri hat hónapos korában, mert a fogzás miatt nem akart enni. Azzal kenjük a fogait és nagyon jó. Mondjuk havonta újat kell venni, mert lejár a szavatossága (még hűtőben tárolva is).
Nóri már magának akarja ecsetelni. Jó íze van egyébként: mentolos. :D

Goodfairy!

Nálunk egész éjjel be van kapcsolva a bébiőr, így biztos meghalljuk ha sírna vagy csak felébredne. Muszáj, mert hiába van a szoba mellettünk, olyan jó a hangszigetelés hogy csukott ajtó mellett semmit nem lehet hallani. (Amíg nem volt bébiőr, néha már azt hittem elefántfüleim fognak nőni, annyira füleltem mindig. :oops: :D )

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Jaaaj, köszönöm a párom nevében is! :D
Egyébként az építőmérnöki tudományok doktora lett. A szakterülete a talajmechanika és a mérnökgeológia.

Juli egyébként - leszámítva, hogy még most vacsikor telehányta a tányérját :shock: - már általában jobban van :D :arrow: a fürdőszobabeli gyors átöltözés után, vidáman bejelentette, hogy: Anya, majdnem elfelejtettem desszertnek gyerekcsokit enni! :shock: 8)
Viszont, hogy a dolog ne legyen ilyen egysíkú, mindenki elkapta tőle: magyarán - veszekszünk melyikünk érjen előbb a vécére. Csupa móka, kacagás az élet.
A tegnap esti kettesben ünneplés úgy zajlott, hogy Smectával koccintottunk :D :twisted:
ÚÚÚÚtálom már ezt a vírusos telet.
Holnap mentünk volna 4 napra a Bükkbe... De így hogy kidőlt az egész család, max az udvarra megyünk. :?

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Megvolt ma a vérvétel a törpéknek. Kokó egész lazán vette, csak addig sírt míg a vizsgálóasztalon kellett feküdnie. Manó viszont már itthon is könyörgött, hogy ne menjünk, majd holnap. Aztán a kórház liftjénél kitört belőle a zokogás, de annyira, hogy alig kapott levegőt. Könyörgött, hogy "anyukám, menjünk haza; anyukám léci nem akajom". De az igazi sokk a vérvétel volt, pedig nagyon kedvesek és megértőek voltak a nővérkék meg a doktornő is, de Manónak azt a bánatos szemét, a szemrehányást a tekintetében, hogy én ezt miért hagyom, és a folyamatos könyörgést, hogy "anyukám kéjlek, mennünk haza; anyukám, léci nem akajom", ezt amíg élek nem felejtem el. Alig tudtam tartani magam, hogy ne sírjak én is, próbáltam nyugtatni, és erősnek maradni, de annyira nehéz volt. :cry: Aztán meg majdnem elájult, de azért a babaklubba el kellett mennünk. :) Hazafele bealudtak a babakocsiban és mikor felébredt még akkor is mutatta a kis kezét, hogy "ide szújt a néni, fáj a kezem". :cry:

KM! Én is gratula a férjednek. Julinak pedig gyógyipuszi.

Kriszta! Szorítok, hogy minden OK legyen.

Ennyi voltam, holnap korán kell kelnünk, 7.45-re kell mennünk a dokinénihez az eredményért, és Kokó megkapja a Prevenar 2-őt. Szegény egymás után két nap is szúrás. :(

goodfairy

Sziasztok!

Látom, tegnap nálatok nem volt baj a babanettel! Nálam mindig valami critical errort írt ki.

Kismok, gratulálok a férjednek! Büszkék lehettek rá és ő magára! Te pedig magadra, hoyg álltad a sarat ebben a nehéz időszakban, sokszor egyedül.

Viki, azta, gratulálok a csudaszép tálakhoz! BArbinak pedig méginkább! Szerintem is, ha igénye van rá, mindenképpen ki kell használni az alkalmat. Úgy látszik, hoyg már érettebb a kiscsaj a dologra és nem szabad veszni hagyni a lehetőséget!

Viszont mások megnyugtatására mondom, nem kell megijedni, valóban az a ritka, ha egy gyerek ilyen korán kezd hajlani a szobatisztaságra. Krisztával próbálkoztunk tavalyelőtt a nyári kirándulásunk alkalmával, amikor sokat lehetett kinn és pelus nélkül, de nem ment. MAjdnem másfél éves volt akkor. Két éves két hónaposan pedig kb. 2 hét alatt eljutottunk oda, hoyg már nappali alváshoz sem kellett pelus. Szóval, nem szabad siettetni. (Mondom, kivéve, ha ő szorgalmazza a dolgot!!!) Meg kell érniük fizikailag és értelmileg ahhoz, hoyg kontrollálni tudják a záróizmokat, illetve, hoyg egyáltalán felfedezzék az összefüggést a dolgok között. Boróka szívesen játszik a bilivel (de csak, ha beszabadula fürdőbe, különben nincs szem előtt), ruhástól ráül, de ha leveszem róla a pelust, nagyon fél, ordít. Éppen tegnapelőtt próbáltam ki, mert ott volt a frdőben,a mikor én vécéztem. Úgyhogy, még véletlenül sem próbálkozom egyelőre, nehogy végérvényesen megijedjen.

Hiszti, "törés-zúzás": Boró is szokott mérgelődni, ha valami nem sikerül. Sajnos, más megoldás nincs, mint bátorítani kedves szóval, növelni az önbizalmát és állandóan dicsérni, hoyg milyen ügyes s akár felnőttesen el lehet nekik mondani, hoyg nem sikerül mindig minden egyből. Higgyétek el, nem fölösleges, bár a folyamat nagyon hosszú, sőt, sosem ér véget, hiszen állandóan kezdők valamiben, ami próbára teszi ügyességüket, képességüket, türelmüket. Néhány hete Kriszta még nem tudott színezni és mérgében összevissza firkált mindent. Ma már oylan ügyesen csinálja, hogy alig megy ki a vonalakból a ceruzájával! Ellenben magától még nem sokat rajzol! Mindig azt mondja: én nem tudom.

Tegnap nálunk is vérvétel volt. Néhány napja Kriszta, amikor pisilt mindig mondta, hoyg fáj a nuni, ebből valami vizeletproblémára következtettem. Kértem küldőpapírt vizeletvizsgálatra is és egyúttal elküldötta dokinő vérvizsgálatra is. Borónak is írt papírt, hiszen még sosem volt csinálva és lássuk, hoyg áll vassal, meg hasonló dolgokakl, de nem tudták megcsinálni. Csak az ujjából vehettek volna vért és ott annyiból nem tudták a dolgokat megnézni. Máshová még nem jutottunk el. Kriszta egy hős volt, mert nagyon békésen tűrte a szúrást, a vége felé kezdett csak síri, emrt hosszasnak találta a procedúrát. De ő is szomorúan újságolta Édesanyámnak, hoyg a néni megpaskolta a kezemet, megsimogatta, de megszúrt! :(

Felkelt Boró! Képzeljétek, tegnap éjjel 1 órát és 40 percet ordított szinte folyamatosan, közben szopizott, simogattam, ölbevettem, semmi sem használt csak ideig-óráig, ma éjjel meg este 9-től fél 7-ig egyhuzamban aludt, akkor szopizott és most kelt fel. :shock:

Kriszta, drukk a vizsgálathoz, de szó sincs róla, hoyg valami baj legyen, ne félj!

JA, a mi eredményeink csak ma derülnek ki, mert tegnap nem tudtunk utánuk menni.

További gyógyulást mindenkinek!!!!!!!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még csendben van... és eszembe jutott valami.
Babaszakácskönyv?? :shock: 8) Szerintem a legjobb ilyen a fantázia. Eszembe sem jutott vola, hoyg ilyesmibe belenézzek, őszintén, fogalmam sem volt, hoyg létezik ilyesmi.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

MOst nem nagyon volt időm rendesen olvasni titeket. Tegnap nagyon szar esténk volt. Kisherceg itt gyakran megcsinálja, hogy csak én vagyok jó neki, ebből következően ha sír, akkor még rosszabb, mint otthon. Na, de mindegy, most alszik.

Edith: kaptam kettő ilyen könyvet még régen. Az egyik nem ír recepteket, hanem csak azt adta meg, hogy kb. mit milyen kortól lehet bevezetni. A másikban vannak receptek, de nehéz komolyan venni, mert pl. 1/2 l tej, 1/2 l víz, 1/2 kg kukoricadara, ilyesmi van benne. Namármost az szerintem kb. egy hétre való adag.
Amúgy meg én azt vallottam, hogy azt eszi, amit én, csak mondjuk nem rántok vagy habarok vagy zsírozok. De mostanában alább hagyott az étvágya és mivel én is gyakran vagyok rosszul és inkább kiflit eszek, így magamnak sem főzök. Tehát főzhetnék csak neki is akár. És ugye mindenhol azt olvasom, hogy ők nem "kis felnőttek".

És azért elmondom, bár sokat gondolkoztam rajta, hogy megtegyem-e. Anno, kb. 5-6 éve, amikor Pestre kerültem egy olyan cégnél dolgoztam, ahol sok fiatal csaj volt. Ergó egymást hülyítettük a különféle diétákkal. 4 napos, tojás, 90 napos. Nálam a vége az lett, hogy volt körülbelül egy évem, amikor rejtélyes rosszullétek törtek rám. Voltam többször orvosnál, semmilyen szervi tünete nem volt. Viszont gyakorlatilag napi-heti rendszerességgel hányinger, gyomorfájás. Na, én azóta nem csinálok semmi ilyen drasztikus dolgot. És ugyan azt a kb. 20 kilót nekem is le kellene adnom, de inkább valami hosszú távú megoldással, meg tornával.
Mindenesetre iszonyatosan megbántam, hogy nem figyeltem oda a súlyomra, mert összesen 2 kiló volt rajtam szülés után. CSakhogy ahogy abbahagytam a szoptatást, meg megeszegettem a gyerek után a pépeket, szépen följött vagy 14-15.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Sziasztok
Gyoks bekukk mert apa Bucarestbe ment tegnap, 1000 a dolog itthon, Barbi és KAresz is beteg folyik az orruk köhögnek. :?
Én holnap megyek felrakatni a spirált. Nagyon félek. Olvastam, hogy utánna akár 2-3 hétig is fájhat meg vérezhetek, 13-14-15-én apával Valentin napi romantikus hétvégére megyünk gyerekek nélkül egy wellness szállodába, jó lenne ha addigra rendbe lennék.
WC: Barbi szerintem azért akar wc-re menni, mert látja hogy mi is oda járunk, és szinte mindent utánoz. Üvegből akar inni, ha Karesz is abból iszik, nagy papucsot vesz a lábára mert mi is abba járunk stbstbstb. A másik ok, hogy mivel nehezen ment Barbinak a kakilás igy a wc-n a szabad fenékkel könnyebb neki. Én meg azért vettem a wc ülőkéjét, hogy ne kelljen a biliről még egy lépésbe átszoktatni a wc-re. Na meg a bili neki sem jött be, nem szeretett rajta ülni. De nem erőltetem ha szól megyünk ha nem akkor peluscsere. Tegnap apa volt a fürdőbe és Barbi kopogott neki és mondta hogy kaki. Gondoltuk csak játszik. 2 perc múlva szaglott a gyerek. Igy apa is elhitte, hogy kezd tudatos lenni a wc-re járás. Ami érdekes, hogy se a wc papir se a kefe nem érdekli, mondjuk első perctől tiltólistán van, igy 2-3 alkalom után nem is érdekelte, hogy mi az. Pedig nem zárom a fürdőajtót, hogy ha mennie kell akkor csak meglöki és kinyilik, de soha nem megy be csak úgy, hogy pakoljon vagy rosszalkodjon.
Na megyek beteszem a sütőbe a nyulat, mire apa megjön legyen valami kaja. :lol:

drumka

Kriszta
Gondol(t)unk Rád, mennek a drukkok! +++

Kép
tittina1982

Minden betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást!

Apukám felesége már jobban van, de még mindig nem tudják, hogy mi lehetett a baj oka...

Viki
Le a kalappal a hidegtálak előtt. Jól látom hogy az egyik lilahagymával van töltve??? Ha igen, az hogy készül?
Ja, és gratula Barbinak!

KM
Grat a férjednek!

Később jövök még, csak jön az 5. fogunk és Napsi elég nehezen viseli.

Kép
tittina1982

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.videoplayer.hu/videos/embed/310587"></param><embed src="http://www.videoplayer.hu/videos/embed/310587" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350"></embed></object>

Csak próbálkozom, de nem hiszem, hyog sikerülne. Egy videó, amin Kriszta énekel...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta!
Hol vagy? Egy gyors bejelentkezést légy'szi!

Valaki kérdezte, hogy hogy vágtunk Napsinak frufrut. Mi a Párommal elég bénán, de mielőtt hazamentünk Mo-ra, elmentünk családostul fodrászhoz, és Ő megigazította Neki.

Meg azt is kérdezte valaki, hogy mit csiálnánk otthon, ha hazaköltöznénk. Hát azt szeretnénk, hogy Apummal csinálna a Párom egy vállalkozást. Apu asztalos, (Párom is elég jól kitanulta idekint a szakmát) és nagyon sok munkája volt otthon, csak félt, hogy ha már nem lesz folyamatos, akkor hogyan tovább...

Próbálnak otthon utánajárni a dolgoknak, hogy érdemes-e, meg hát elő kell teremteni ahhoz is a tőkét. Meglátjuk...

Kép
tittina1982

Anita, nagyon édes lehetett Máté Manó. Én már ahogy olvastam is könnybe lábadt a szemem... Kis Drága.

Kép
tittina1982

Sziasztok!

örülök, hogy betegeskedők gyógyulgatnak.
Kriszta, remélem, a nőgyógyásznál rendben ment minden.

Anita: vérvétel :cry: én is elképzeltem a pici fiút, ahogy könyörög. Vannak sajnos ilyen pillanatok is, de hát ennyi baj legyen, csak ekkor kelljen kórházba menni..

Kismok: gratulálok a férjednek. Nem semmi teljesítmény, főleg ilyen pici gyerekekkel otthon. Bár a gyerekek körüli teendők orosználrésze persze a tiéd, szóval a te érdemed is, jó kis csapat lehettek.

Szilvió: a fogyókúrák többsége tényleg kikészíti a szervezetet, ráadásul könnyen vissza is jönnek a kilók. Én az életmódváltásban hiszek egyedül, egyáltalán nem lelkesedem a bizonyos ideig tartó drasztikus kúrákért. Bár most én is fogyózom, jan 10-én kezdtem, május 10 (kerek szülinapom) a céldátum és 6 kg a tervezett fogyás. Szoptatás miatt nem merek gyorsabban, mert a távozó méreganyag nagy része benne lenne az anyatejben. Annyit csinálok, hogy estére, de lehetőleg már délután sem eszek szénhidrátot, több zöldséget eszem, délig lehetőleg gyümölcs, nem nassalok csak joghurtot, de ha ennék egy kis csokit, azt délelőtt lelkiismeret furdalás nélkül. Nagyokat sétálok, már ha nem esik, és tornázgatok. Szép lassan megy lefelé, de ez tartós is lesz. Hozzám nagyon ragaszkodnak a kilók, Blanka születése után 10 pluszom volt, 5 hónapig semmi nem ment le, aztán lassacskán 8.

Viki: Barbi nagyon ügyes, Blankát nem érdekli a WC, pedig ő is látja, hogy én rendszeresen ráülök és mondom is neki, mi történik. Ő egyébként alvás, vagy evés közben kakil legtöbbször, így nehéz lenne elkapnom, szólni meg csak utána szól (mutatja).

Edit: nagyon tetszett amit írtál arról, hogy valamiben mindig kezdők ezek a gyerkőcök. Milyen igaz. Ezt a mondatot jól megjegyzem.

Nem akarom elkiabálni, de eddig bejön a borostyánlánc. Ébred azért éjjel, de nem többször, mint a kúppal.

Képzeljétek, nálunk nincs pneomococcus elleni oltás. Pedig a 15 hónapos előtt és után egy hónappal szerettük volna beadatni a 2 oltást. Azért hetente telefonálnom kell, hátha hoznak 1-2(!!) darabot.

Na mára ennyi voltam
Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Megyünk wellneselni. Április 3-5-ig. Hotel Lővér, aki kapott bababónuszost, az tudja, hogy ahhoz is van kupon, meg még Tempo egészségpénztárra megyünk, úgyhogy 34000 lesz…Nagyon gyönyörű, bekészítenek a szobánkba rácsos kiságyat, lesz etetőszék, van játszószoba, meg nagy medence…
Na hát nálunk a tiltólista, az azt jelenti, hogy csakazértisssss!

Kép
nyafi

Nyafi!

Irigy-irigy a wellneszerésre!!! :D :D

Csajok!

Édesek vagytok,hogy aggódtok!!!
Képzeljétek!

Se ciszta,se polip, a doki szerint gyönyörűség van odabenn. :shock:

Már én éreztem kellemetlenül magam,hogy bizonygatom neki,hogy a hasam biza tényleg nagyon fáj, menzi szerű görcsökkel lassan 3 hónapja.Néha annyira fájt, hogy apa fetrengve talált rám. Tehát biztosan nem az agyam generálta...
Írt fel Mesulidot, az nemszteroid típusú gyulladáscsökkentő mellesleg reuma panaszokra is jó.
Azt mondta,ha fáj, reggel és este 1-1 darabot vegyek be, és ha használ azonnal számoljak be róla. Ha nem, akkor kérjek belgyógyászati vizsgálatot.
Többet nem mondott, gondolom nem akart felesleges ijesztgetni. :shock:

Rólam ennyit, addig tiszta ideg leszek úgyis, amíg nincs meg a negatív eredmény.

Edit!

Nem akarlak elkeseríteni,de szerintem Borónak jönnek az örlőfogai!!Mi már 3 foggal büszkélkedhetünk, de pl ma éjjel is 6x keltem Domihoz.
Próbaképp kend be neki Dentinoxxal!!!
Annyira tud használni,hogy legalább visszaaludjon Boró.
Egyébként a védőnőm javasolta ilyenkor még Viburcol kúpot is.
Hátha
De ez keméyn időszak lesz. :cry:

Anita!

Hát nekem már most megszakadt a szívem!!!!Jajj ezek olyan borzamas dolgok. :cry: :cry:
Jó,hogy már túlvagytok rajta.

Bébikaja: én is úgy főzök, mint Edit. Fantázia. Sokszor elolvastam bébiétel recepteket, de sok hozzávalót pl nem is kapok meg a körnéyken. Meg néha marhaságnak tartottam a hozzávalókat.
:oops:
Aztán veszek bébiételt is és azt szoktam néha felturbózni.
Meg ami abból bejött, azt otthon megfőzni.

Domi pl imádja a sárgarépa-husika-kukorica-petrezselyem kombinációt. Tudom,hogy az édeset kedveli, hát úgy főzök,hogy édes zöldség mindig legyen benne.
Vagy sütőtök.

Eszik felnőttkajákat is, de azt még nem visszük túlzásba, csülköspacal meg ilyenek nem is jöhetnek szóba. :D
De tésztafélék lazán.
No most lépek okmányirodába.... :D

Jövő hét csütin lesz meg a rákszűrés eredménye.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi: voltam a Lővérben már. Igaz, három-négy éve. Nekem tetszett. Nagyon jó volt a levegő, össze sem lehet hasonlítani PEsttel.

Sziszi: na, én is valami ilyesmit szeretnék. CSak amíg a kerek szülinap előtt ha egy kicsit nem ettem máris 1-2 kiló mínusz volt, most csak annyit érek el, hogy már vagy 2 hónapja tartom a súlyom. Igaz, most azért vannak megingások. Tegnap pl. 1/2 6-kor buktát vacsiztam a gyerekkel. Sajnos imádja a lekváros cuccokat. HA már látja, hogy valamin lekvár színű dolog van, az neki kell. Tény, hogy terhesen sok lekváros kenyér fogyott. Valamelyik nap kért a céklából. Gondolom, azt hitte a színe miatt, hogy lekvár.

Gondoltam még itt a végén elmesélem, hogy tegnap este is mozgalmas napunk volt. Kiskrampusz addig cirkuszolt a kiságyban, amíg eltörte az egyik hosszú lécet a matrac alatt. Valahogy megragasztottuk meg megkötöztük, de majd várjuk apát egy szakszerűbb javításra.

És: úgy látom, hogy végre kisütött a nap! 2 napja nem voltunk kint.

Szilvió

sszzilvia

Kriszta
Örülök, hogy a doki nem talált semmit. Dehát valamitől fáj ott Neked... Biztos nem lesz semmi komoly.

Sziszi
Tetszik, amit leírtál a "fogyókúrádról". Ez így még számomra is betartható lenne. Nekem igazából a tervezett időpont augusztus, akkor megyünk haza Mo-ra, egy esküvőre. Fél év csak elég lesz, hogy tartósan lefogyjak. Én is hajtom minden este az ellipszistréneremet, plusz csinálok partfissal törzsfordításokat közben. Már csak a tora hiányzik hasra meg combra. Ja meg a folyadék. Lányok! Van, hogy egész nap nem sizok semmit. :oops: :shock:

Szilvió
Szép lehetett estére az ágyjavítgatás...

Kép
tittina1982

Sziszi!

Nekem is tetszik a fogyókúrád! Azt hiszem megpróbálkozom ezzel.
Főleg mivel, megpróbáltam a múltkor egy másik fajtát és 1 hét alatt majdnem teljesen elapadt a tejem. Nóri meg csak lesett, hogy nem jön semmi.
Most újra van tej, úgyhogy próbálkozom valami mással. Nekem is a cél május lenne: főleg hogy esküvőre megyünk és bele kéne férjek a régi ruháimba. :oops: :D

Kriszta!

Örülök hogy minden rendben! Biztos rendben lesz a rákszűrés is!!!!

Aki volt már a Lővérben, tudna nekem írni hogy milyen? Meg mennyire bababarát? érdekelne nagyon!

Evés: Nóri újabban csak a felnőtt kajákat eszi meg. Neki már nem kell a leves meg a neki csinált kaja. Viszont imádja a pörkölt minden formáját rizzsel. Ja és a rakottkelt. Ma hiába mondtam hogy elfogyott a kaja, addig nem adta a tányért, amíg az utolsó rizsszemet is ki nem bányászta a tányérból. :) :D

Hatalmasat sétáltunk ma! Éljen a jó idő!!!!!!!!!!!!!!!!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!
Itt egy elveszett bárányka!
Bocsánat,de nem volt erőm visszaolvasni csak ezt az oldalt!

Minden baba szép,mert a képeket meglestem!

Tittina!
Utólag boldog szülinapot Napsinak! Grat az 5.fogacskához!

Drumka!
Jobbulást nektek!Nagyon ügyes Barbi,hogy kezdi a szobatisztaságot!Gyönyörű az a svédasztal!

Dorottya!
Boldog névnapot!

Dominika!
Grat az örlőkhöz!Nálunk is mindkettőnek 11 van.De jó,hogy minden ok volt a nőgyógyinál!

Kismok!
Grat a férjed doktorságához!Jobbulást nektek is!

Szilvi!
Én is velük fürdök,mert így szem előtt vannak!

Ninike!
Fogzásra mi is az Anesteticát használjuk,mert a Dentinox,dologél lósz@rt sem ért!

Goodfairy!
Szegény Máté,nekem is összeszorult a szívem.

Sedith!
Mi lett Kriszta véreredményével?

Ssszilvi!
Néha az is elég a fogyáshoz,ha nem eszünk cukrot és szénsavas cuccot nem iszunk!

Szisz05!
Gratula a fogyáshoz!

Rólunk röviden!
Egyre jobb fejek,de az éjszakát még nem alusszák át!Mindegyik 1x kel és akkor át kell vinni őket hozzánk,mert nincs energiám harcolni,mivel már lassan két éve nem aludtam a terhesség alatt sem.Hulla vagyok!Közöttünk meg nyugodtan alszanak!Asszem valamilyen szeparációs félelmük lehet.11 foga van mindkettőnek és mint a nyúlak úgy futnak!Mindent megértenek és megcsinálnak.Kivéve a Nem és a nem szabad szót!Erre nagyon szelektívek a drágáim! Már csak egy alvás van napközben,úgyhogy az időm hihetetlenül kevés!

Dobok pár képet majd róluk!

Puszi mindenkinek
Vendég

Benszi!

Ne aggódj, Domi is úgy alszik jól, ha köztünk aludhat.
Igaz, én kemény vagyok és beteszem a kiságyába, de a kiságya jelenleg mellettünk van a szobában.

Persze én csak 1 manóval küzdök, sokszor nekem sincs erőm küzdeni vele.
2 gyerekkel meg pláne. Megértelek, hidd el. :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika!

Nem is foglalkozom vele,mert így legalább alszom én is valamennyit!
Vendég

Domi jó, hogy jól vagy, csak akkor miért fáj? És miért kell várnod a belre, miért nem mész tovább azonnal?
Szilvió nincs kedved jövő héten átjönni hozzánk?
Passz Szilvi, a lővérről, mi csak most megyünk először, de engem is érdekelne a vélemények!!!

Kép
nyafi

Csak azért kukkoltam be, hogy megtudjam, Kriszta, hogy vagy! Na, de ez nagyon jó hír!!! :D Akkor viszont mi a csuda fájhat...

Benszi :D
sztem a gyerekek ösztönösen is rávezetik a szülőket arra ami nekik a legjobb. Juli már egy jó ideje külön aludt, most pár hónapja mégis visszakéredzkedett mellénk. Nem tudom, talán az ovival függ össze, vagy hogy elvesztette a cumiját, de minden esetre azóta sokkal kiegyensúlyozottam nap közben is.:D

Nyafi :D
jaj, de jó lesz nektek! én most olyan szomorú vagyok, mert mi meg most épp a Bükkben túrázgatnánk, meg jó kis éttermekben ünnepelnénk a férjecskémet a csajokkal együtt, erre itthon regenerálódunk és ma este ettünk először normális kaját a pirítós, krumpli és társai után. :D

Edit :D
hogy halad a pakolászás? Sajna Kriszta énekét nekem nem sikerült megnéznem, pedig olyan édik tudnak lenni. Tavaly még Julcsi is olyan drágán énekelt mindent, idén már szégyenlős és semmit nem lehet belőle kihúzni.

Sziszi :D
én is hasonlóan gondolkodom a fogyásról. A tól-ig típusú diéták szinte mindig csak egy időre szólnak, az egész életmódon kell változtatni ahhoz, hogy a hatás tartós legyen. Amikor Julcsi után maradt rajtam 6-7 kiló arra kezdtem figyelni, hogy az egyszerű szénhidrátokból minél kevesebbet fogyasszak, vagyis: teljes kiőrlésű pékáruk, répacukor helyett gyümölcscukor, édesség délelőtt. És minden gond nélkül leolvadt pár hónap alatt, ráadásul még sokkal egészségesebbnek is éreztem magam. Plusz ezeket az apró változásokat úgy megszoktuk, hogy ha csak lehet, igyekszünk most is hasonlóan étkezni. Bár az a helyzet, hogy most a kialvatlanság és a sok szopi miatt én erősen édességfüggő lettem. :shock: :lol: Szóval a tönkölylisztes pizza után még lecsúszik egy fél tábla Milka is! :oops: :lol: Bármilyen napszakban!

Ninike :D
A drasztikus diéta biztosan okoz szopi-gondokat! Én a múltkor szembesültem ezzel, bár nem fogyózási szándékból.
Két hete elkaptam egy nagyon durva hányós vírust és annyira legyengültem, plusz kiment belőlem minden ásványi anyag stb., hogy egyszerűen megszűnt a tejleadó reflex, akármit is csináltam. Elég rémisztő volt, hívtam vagy 4 tanácsadót, de tul.képp csak az idő segített. Tiszta mázli volt, h nem lett mellgyuszi belőle. Szegény Sári meg diétázott 2 napig miattam. :?

Na, megyek, ejtőzök még egyett, mielőtt megkapnám az első riasztást Sára asszonytól...
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok édes vagy,hogy aggódsz, köszi.
Nyafi neked is.

Lövésem sincs mi fájhat. Már beszedtem 2 Mesulidot, érdekes, de csökkent a fájdalom. :shock:
Ami azt jelenti,hogy gyulladás volt a szervezetemben, de hogy milyen tájékon azt nem tudom.
Sztem vese gond lesz.

Este apa úgy ölelt át,hogy nagyobb nyomást gyakorolt véletlenül a kezével a vesémre.
Magyarán rámhasalt a 125 kilójával. :?
Egy ponton úgy fájt, hogy azt hittem berosálok.

Na mindegy. Nyafi egyelőre az alaplépések jönnek, vér, vizelet, belgyogyós vizsgálat. Utána tudok csak továbblépni, ha az alapokat kizártuk.De kivárom az influenza lezajlását, mert semmi kedvem hazacipelni a családnak.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kismok:Gratula a férjednek!!!!!!!Biztos nagyon büszke vagy rá....

Szakácskönyv:Nekem ez van meg,ezt is innen a babanetről szedtem,de sose főztem belőle.
1234005448.2011.pdf Sőt Réka nem is igazán edte amit én csináltam,inkább a bébiételeket nyomta.Most viszont szinte azt eszi amit mi.Ha nincs olyan amit ehet,akkor bébikaja,vagy sima paradicsomos krumplifőzeléket csinálok neki.

Alvás:Réka is csak fél éjszakát alszik az ágyában,a másikat felét melettünk,de igy alszunk 8 fél 9-ig.

Fogyás:Én a szénhidrát diétát tartom, amit ugye muszály folyamatosan tartani,egy hónap 2kg.És tuti nem jön vissza semmi,ha figyelsz.a lényeg,hogy minimum 5x kell enni.

Viki:Fantasztikus az a hidegtál.Nekem biztos nem lenne türelmem ezt igy megcsinálni..

Betty:Réka is igy öltözködik.Amit talál állandóan a nyakára teszi,és még forog vele,mint valami táncoslány.Ja és mellé még folyamatosan kencézi magát,mint a nagyok.Szaladgál az arckrémével,és ugy csinál mintha kinyomott volna a kezére,és kenegeti az arcát,meg akit még talál.

És egy kép.Tegnap elaludt az ölemben.
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Abigél nem aludt csütörtök éjjel vagy két órát, meg elötte két nappal másfelet éjjel. Már mindent kipróbáltam. Az a baj, hogy tudom, hogy a foga miatt ébred meg, aztán nem tud visszaaludni. Már kinn van 3-nak a hegye, úgyhogy egyik napról a másikra 9 fogu lett. De az a problémám, hogy mikor felkelünk jaj biztos ez fáj, az fáj, bekakilt, foga jön, éhes, szomjas…szereti a felpörgetett szüleit és attól félek, hogy hozzászokik az éjjeli bulihoz, tehát sírni kéne hagynom, de közben meg sajnálom is, mert bizti a fogával indul a dolog…Szerintetek mit kéne csinálnom? Most estére adtunk neki panadolt, végigaludta az éjjelt. Adjak neki minden este, míg ki nem jön a szemben levő másik 3 fog is? Ja, mert hogy egyszerre 6 jön…

Kép
nyafi

Sziasztok!

Most szívok, mert még nem tudtunk hazaindulni. Kismanó newm aludt dél előtt, most viszont szunyál, szépen keresztül húzva a terveimet.

Nyafi:lehet róla szó:))

Én még mindig nem tudtam megtekinteni a fogakat, mert ha nyúlkálnék, akkor szépen kiszedi az ujjam a szájából. Látni meg nem lehetett még semmit. De állandóan kotorászik.

Lányok, tud valaki valami tuti gyógymódot? A könyökhajlatában van szerintem melegkiütés. Kenegetem, de nem múlik. Az a szopizós keze, állandóan be van hajlítva, valószínűleg egy kis nyál is van ott mindig.

Nekem is tetszett ez a kúra. Amúgyis haragban vagyok a kajával. Csak sajnos a nasival nem:))

Tegnap sütöttünk mézes sütit. Na, eddig két szeletet evett meg a gyerek. Reggel mutatta, hogy azt szeretne reggelizni:))

Szilvió

sszzilvia

Nyafi, szerintem felváltva Panadol és Nurofen (különböző a hatóanyaguk, kevésbé terheli meg a szervezetet). Még a babanetes orvosi válaszok között is az szerepel, hogy amikor ilyen rossz a helyzet, akkor inkább adjunk gyógyszert erre a néhány napra. :cry: A másik lehetőség az, hogy nem alszotok, a gyerek nyűgös egész nap a kialvatlanságtól és a fájdalomtól, és így mindenki rosszul jár. :roll: Persze ez csak az én véleményem, de én biztosan adnék neki lefekvés előtt valamit, hozzáteszem, nekem is garantáltan lelkiismeret furdalásom lenne miatta. :? Borostyánláncotok van? Nekünk az nagyon sokat segít. :D

Képzeljétek, ma gigantikus adagot ebédelt Rita. Párom főzött egy csodálatos tárkonyos-gombás szarvasragut, amiből annyit evett, hogy az szerintem egy ovisnak is becsületére vált volna. Olyan feszes volt a pocija utána, hogy féltem, rosszul lesz. :P :oops: Úgy látszik, végre tényleg túl van a calici-n, most jön az "egész nap csak ennék"..... :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Nyafi megelőztél! Én is kérdezni akartam, hogy szerintetek mi a manó lehet, mert az utóbbi napokban Blanka 2-3 órát van ébren éjjel miután felébred. Próbál ő aludni, de nem sikerül, csak forgolódik, nézi a sötét plafont (kiságyban persze szívszorító sírás, úgyhogy mellette kell lenni). Persze neki is a foga jön, mint rendesen, a szemfogak vannak bedurranva, de engem az aggaszt, hogy összesen alig alszik 10 órát egy nap alatt. Amúgy sem túl jó alvó, ezt már korábban kifejtettem, de nap közben ilyen kevés alvás mellett sem tűnik fáradtnak. Nekem is az volt a dilemmám, hogy minden nap kapjon e kúpot, ezért vettem borostyánláncot, de úgy tűnik az nem elég.
Egyébként lehet, hogy kinevettek, de az utóbbi 2 hónapban azt figyeltem meg, hogy telihold környékén csökken le ennyire az alvásidő. A telihold sokaknál okoz álmatlanságot az interneten talált infok szerint, de korábban nem néztem ezt az összefüggést, mindig a fogakra gondoltam, amik szintén havonta nőttek, ahogy a hold. Az már az én elméletem, hogy mivel a növekvő hold mindenféle növekedésnek (hízásnak stb) kedvez, lehet, hogy a fogakra is hat.
Egyébként ha minden igaz ma van telihold.

Kriszta, örülök, hogy egyelőre nincs baj, remélem a fájdalom forrása is kiderül.

Ancsa, nagyon édes Réka az alvós képen.

Szilvió, ha melegkiütés azt szárítani kell, de ha ekcéma (nekünk is hajlatban volt nyáron, ahol izzadt), akkor nedvesíteni, olajozni. Szóval megmutatnám dokinak vagy védőnőnek. Nem viszket neki?

Bocsi, ha másra nem reagálok.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Ja, a kérdés kimaradt. Meg tudnátok nekem írni, hogy hány órát alszanak nektek a gyerkőcök éjjel illetve nappal? Nagyon foglalkoztat ez a kérdés, mert lehet, hogy én szúrok el nagyon valamit.
Köszi.

Kép

Kép
szisz05

Szisz05:Réka Kb.7 és 8 között alszik el,és reggel 7 és 8 között kel,de álltalában 2-3 órát ő is fent van éjszaka,és forgolódik,vagy ordit,vagy csak ő is bámulja a plafont.Nappal viszont van hogy csak 40 perc,1 óra 15 percet alszik egész nap.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Csak gyorsan végigfutottam...

Nyafi - mi ettünk Panadolt sokáig minden lefekvés előtt, s nem furdalt a lelkiismeret :oops:

Kriszta - remélem, hogy semmi komoly!

Ancsa - Réka baba tündérien alszik :wink:

Fogyás - háát most nekem sem megy,de stagnál az 59 körül...

..mondjuk most nem ez az első (bár a mérleget nem tudom elfejelejteni)
Apu nincs jobban, holnap megyek Marcussal haza :cry: Anyunak is nagy szüksége van rám. Megyünk Bécsbe, Németországban várunk egy órát...Bécsből autóval a barátnőmmelel :roll:
Előre parázom, hogy viseli majd a Kismanóm!
Most csomagolok, vasalok, a két nagy fiú majd 20-án jönnek utánunk, addig kettecskén lesznek :?

Ahogy lesz időm jövök otthonról remélem a jobb hírekkel!

Addig is puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nálink a szunyika attól is nagy mértékben függ, hogy kint voltunk-e a játszótéren, és ha igen, akkor mennyire volt aktív, ill. délután is kimentünk-e. Mielőtt elkaptuk a calicit, nagyjából így nézett ki egy napi alvásunk:
Ha 2x kimegyünk kb. másfél-másfél órára játszóterezni, akkor dél körül elalszik, majdnem két órát alszik, aztán este hétkor fürdés-öltözködés-tejci (tápszer), és kb. fél nyolctól reggel fél tízig-tízig alukálás. Néhány ébredés-cumivisszatevés szokott lenni (ezért aztán tervezem is, hogy leszoktatom a cumis alvásról, remélhetőleg úgy nyugodtan végigaludná az éjszakát), valamint hat körül ébred, lenyom egy adag tejcit (szintén tápszer), majd visszaalszik. Az utóbbi néhány napban volt, hogy nappal fél-háromnegyed órát aludt, és már reggel fél hétkor kukorékolt, és láthatóan kialudta magát, nem is volt álmos. Ma viszont délelőtt lent voltunk a játszótéren, így a déli alvás ismét két órás volt, remélem, a reggeli ébredés is szép lassan visszaáll az eddig megszokottra. Sziszi, próbáld meg jobban lefárasztani Blankát napközben, talán többet fog aludni. :D

Többgyerekes anyukák, ti a cumikát mikor és hogyan hagytátok el? :?:

Kép
Kép
d0r0ttya

Domi-anyu Kriszta, hogy vagy???

Kép
Kép
d0r0ttya

D0r0ttya!

Köszönöm kérdésed, tökjól. Hat a gyógyszer.Úgy látszik, volt gyulladás a szervezetemben.... :cry:
Mégha nemis látszott.

Ancsa!

Tündérbogyó Kis Réka ahogyan beájult.:-)

Nyafi

Jó megoldás lehet tényleg pár napra a nurofen vagy más egyéb enyhe lázcsillapító.
A germicid -C kúp is kiváló, mert nagyon enyhe nyugtató hatása is van, és az mindenkinek fontos, hogy Abigél ne legyen fáradt a sok nemalvástól.

Szisz!

Domi áétalában este fél nyolctól reggel fél hétig alszik, hajnalban 1x vagy 2x felkel.
Van amikor csak hajnalba 3 korty tejecskéért. Van, hogy hajnali 3-kor rájön, hogy ő biza nem fáradt, kiabál,hogy kapcsoljuk be neki a tévét.
Sikítozik. :D

Olyankor kivesszük magunkhoz, simike. Sötétben hagyjuk, magunk között és kb fél-háromnegyed óra alatt vissza is alszik.

Napközben sajnos 1x vagy nagyrotkán 2x alszik 45 percet. :D

Minden manónak más az igénye, vannak mormoták (csak a mázlista szülőknek)és vannak a bagolyfélék.... :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi
Csillának is 3 őrlő jön egyszerre, ebből kettő jól be is van durranva, pedig már kint van a csücske. Nálunk éjjel egyszer van csak ébredés belőle, akkor dentinox, és szerencsére alszik tovább...
Nálatok bonyolultabb a helyzet... kérdezz rá a gyerekorvosnál, mit javasolt, jó-e panadollal segíteni, és ha igen, akkor meddig szabad használni.

Szilvió
Ha tényleg mindig "csak" befülled, akkor én hintőporoznám pár napig, hátha segít. Nyáron a combhajlatában volt Csillának hasonló, és segített.

Dorottya
A ragulevesek nálunk is nagy kedvencek, bár csak hétköznapi pulykából-csirkéből szoktam összeütni. :)

Sziszi
Telihold simán! Sebit is sokáig "zavarta", olyankor még kevesebbet aludt az amúgy is rosszalvó kölök! :twisted:
Alvásigény: gyereke válogatja. Sebi pl. sosem aludt éjjel még 10 órát se (inkább 9-et sok megszakítással), és nappal még úgy kb. 2-t (hol többet, hol kevesebbet). Ma majdnem 4 évesen már általában nem alszik délután, így alszik végre éjjel 10-t. De ennyi.
CSilla nagyalvó, éjjel általában 11 órát alszik, és még nappal is 2-3-t.

Szilvi72
Nagy drukkok mennek!!! :(

Krisz
Örülök, hogy jobban vagy! :)

Nálunk CSilla megint elkezdett sípolni. :cry: :cry: :cry: Most pedig igazán nem náthás. Újabb pont az asztmának. Jajjjjjj... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?