Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Jó régen írtam. :oops:
Próbáltam visszaolvasni, dehát nem sikerült mindent, Ti aztán nem lustálkodtatok. :)
Olyan jó látni (olvasni), hogy napról-napra ügyesednek és okosodnak a babák. Alig várom, hogy tavasz legyen és sétálhassunk nagyokat.
Panka jan. 23-án indult el hivatalosan is. Egy héttel előtte már volt egy-két próbálkozás, de 3 lépésnél soha nem volt bátrabb. Aztán egyszercsak besétált a nappaliból a szobájába. :shock:
Még nem vettem neki most sem igazi kiscipőt, remélem nem rontok el ezzel semmit. Neki is pedipedes cipője van, abban sétál, de az sehol nem tarja a lábát.
Szombaton veszek neki egyet, mert mostmár az utcán is sétálnia kell természetesen.
3 foga van. 2 alul, 1 felül. Azt hiszem jön már a 2. is felül, dehát egyszer gondolom csak kibújnak azok a fogacskák..de mossuk őket szorgalmasan. Bár leginkább ő magának akarja mosni ami nem más mint a fogkefe rágcsálása.
Vasárnap éjjel volt egy rázós éjszakánk, 3x hányt, azt hiszem azért mert előtte annyi mindent összekajált, hogy már rossz volt nézni, de elvenni tőle nem tudtam, mert akkor visított. Viszont a hányásos éjszaka óta nem eszik darabosat. Ez normális? Vajon fél, hogy újra rosszul lesz? Már ha ez tud ennyira tudatos lenni 1 éves kor után.
Jóanyás dologgal kapcsolatban. Nem a mások véleménye a döntő, hanem a visszajelzés amit kapok nap kint nap a kislányomtól.
Lehet, hogy más számára elítélendő, hogy nagyon gyakran együtt dolgozunk (hiszen nincs hová tennem), vagy az hogy néha hagyom hagy tombolja ki magát..ststb. A lényeg az, hogy amikor odajon és odabújik és csak én kellek és csak én vagyok a fontos, akkor tudom, hogy igenis én kellek neki, én vagyok neki a jó, a biztonság, a védelem. Nem is kell ennél több. A többi pedig jön magától, mint ahogyan eddig is olyan ösztönösen jött néhány dolog amire még én is felkaptam a fejem, hogy hááát igen még én is képed vagyok ilyenre.

Mi is vágyunk haza innen Münchenből, bármilyen rossz is otthon a helyzet (szerintem a világ minden táján rosszabb most mint volt). Ezt nem is értheti az aki nem próbálta milyen rossz mindenktől ilyen távol lenni.. és van még sok pro..és kontra természetesen, de mindig Magyarország győz.
2012-13 körül haza is cuccolunk. Addig itt kell maradni, és amúgy is ez volt kettőnk megállapodása a kezdetektől fogva.

Juteszembe...itt még nincs kismama? A másik topikban már van. :)
Hajrá kistesó. :wink:

dhbetty

Betty hol csavarogtál?????Irgum-brummbrumm. :D
Tessen fényképet is dobni. :D

Szertnénk megcsodálni azokat a hatalmas szemeket!!!!

Domi pl 75,5 cm, 9,5 kg, de a 80-as body kicsi a pocikája miatt.
És még a 74-es gatya szára hosszú, de a 74-es felsők ujja rövid. :?

Én nem aggódok az evés kérdésen, tegnap meglátta,hogy tésztát csináltam, így nei is az kellett.
Kétpofára tömte a krumplistésztát.
Apropó az igazi házi pirospaprikás szaft, hogy jön ki???? :D
Beáztattam, de ragaszkodik... :D

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Bocs', hogy ismét elkukkantam, de még mindig nem látszom ki a tennivalóból. Most is legalább 3 dolog közül választhatnék, de most pihenek. Reggel 5-től fenn vagyok. Mindennek tetejébe Kriszta taknyos és köhög, és drukkolok, hyog Boró ne kapjon el semmit és megkaphassa holnap az oltását.

Puszilok mindenkit, szülinaposokat és névnaposokat Isten éltesse!

A manók csodaszépek, jó látni az újabb topikbabákat is! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit :D
Jobbulást Krisztának! Gyorsan rendeződj otthon, kevés a piros betű :wink:

Betty :D
Férjed is magyar? Ti hogy álltok a kistesó project-hez??
Gratual a járáshoz!

Kriszta :D
Ecetes olló? :wink:
Ügyes a kismenyem, akkor egyenlőre úgy állunk, hogy Ő "jön" a választottjához :wink:

Ruhák: fogalmam sincs, hogy Marci hány centi, jövő héten elvisszük dokibához :roll: a 80-as ruhák már kicsik, de szerintem ez nem jelent semmit, mert ahány gyártó annyi féle :roll:

Bújocska: az már Marcusnak is nagyon profin megy, ő is nagyon régen csinálja....

Ma megyek dokihoz, kérek tüdőszűrésre beutalót - még soha nem voltam - , s belenézetek a torkomba, mert már hónapok óta időközönként érzek ott valamit :roll:

Édes Marcusom most pont tornyot próbál "építeni", de nem a megfelelő kockákkal :lol: s a könyvet is nagyon ügyesen forgatja, de nem érdekli őt sem a szöveg,csak néha belenézeget.

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Csak fél pillanatra jöttem, mert mennem kell takarítani!!!! : :cry:

Nóri tegnap óta próbál egyedül enni. Ennek a maradványait kell feltakarítanom, mivel ma sikerült a fél ebédet kiöntenie (húsleves ). :lol:

Ja a pöriszafthoz: tuti megoldás ha mosogatószert teszel rá, víz nélkül csak úgy magában , hagyod kicsit megszáradni. Én ráteszem egy éjszakára a radiátorra és utána mehet a többivel a mosógépbe. Ha mégsem jönne ki, akkor ki kell rakni a napra (bár télen ez nehéz) a vizes ruhát és a nap kiszívja belőle a foltot. De nekem a mosogatószerrel ki szokott jönni. :)
Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!

Ja és ma költözik Nóri saját szobába! Remélem minden ok lesz és nem lesz sírás!
Egyébként azóta sem akar enni, csak a kölesgolyó meg a müzli a menő.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Helló Lányok!

Hozzánk is beköszöntött a lógós időszak. Egyfolytában a gatyámba kapaszkodik, nyüszög - kibírhatatlan. Apácska is itthon van ugye, de ketten se bírjuk... Rettenetes.

Ja, és hogy én is beálljak a sorba: Édesapám feleségét tegnap előtt este kórházba szálították. Eszméletlenül találta a 13 éves Öcsém. Ma tért magához, lélegeztetőgépen van, de írásban kommunikál... Még nem tudják mi baja. Apum tegnap haza is repült (Ő Svédországban dolgozik).

Szval most ezek miatt nem nagyon tudok jönni...
Bocsi :oops:

Kép
tittina1982

Uhhh Titti!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Nagyon kemény. Jobbulást kívánunk!!!!!

Lógós korszak: nekem ez bevált csajok:

Ha nyüzzög, hogy vegyem fel, leguggolok, leülök mellé, megölelgetem, picit játszunk, megpuszilgatom és megmondom neki, hogy nem veszem fel.
Elmagyarázom, hogy most főzünk, mosunk, jöjjön és segítsen nekem.
Ez tényleg bejött.
Kezemben nem akarom, hogy állandóan legyen.
Viszont nem akarom azt se, hogy azt érezze, nem számíthat rám.
Ezért mellette vagyok, de nem cipelem a majd 10 kilós fenekét.
Persze azért párszor felveszem őt, ne higgyétek,hogy abból áll a nap, hogy lepattintom folyamatosan.Csak próbálom azt az arany középutat megtalálni..

Ninike!

Köszi a tippek, megpróbálom!
A szódabikarbóna is jó állítólag....ma kaptam ezt is.
A napot tudom, hogy jó, de ha nem süt azért nem veszek szolit.... :D

Edit!

Jobbulást kívánok, remélem a köhögésnél és pici szörcsögésnék több nem lesz... :shock:
Gyere majd mesélgetni, hiányzol!!!

Csajok!

Egy kis gizdulás: képzeljétek van 3 örlőfoguunk!!!!!Tegnap meg letagadtam a védőnőnek, hogy lenne.... :oops:
Nem nagyon engedi Domi,hogy turizzak a szájában hát nem néztem.
Csak ma.
És dobtam egy hátast, alul még 1 hiányzik, de már az is nagyon dudorodik.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta, örülök, hogy hiányzom! :mrgreen: És neked is, Szilvia! :D

Titti, nagyon sajnálom, ami történt, remélem, mielőbb kiderítik, mi lehet a baj, és nagyon hamar fel fog épülni! Tarts ki!

Kriszta, mintha magamat olvastam volna! Ugyanígy teszek én is Boróval. Mondjuk, nekem még bejön az az időszak, fogjuk rá átlagban fél-egy óra, amikor Krisztával kettesben elvannak. mint most is. de nem tudom, meddig... :roll:

És én is büszkélkedem: majd' kéthónapos kihagyás után fogacskánk született. Még csak a 7-ik, de már hamarosan a 8. is jön, nagyon ott van az ínye alatt. Érdekes, mert én is csak most vettem észre, igaz, csak vagy 2 napja nem "jártam" a szájában.

Mentem, ruhákat válogatok még mindig és pakolok. Amikor ébren vannak, szinte lehetetlen bármit is haladni! Használjam ki a szélcsendet...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszi Lányok az együttérzést! Őszintén szólva, nekem ugye igazából 'senki' ez a hölgy, de Apumat nagyon sajnálom... És az fáj a legjobban, hogy nem lehetek Mellette csak így, lélekben, szavakban... :( Bár lehet ez is sokat számít Neki.

Kriszta
Jól hangzik a taktika, ráállunk mi is...

Én meg megyek vasalni. :)

Kép
tittina1982

Tittina!

Jobbulást Édesapád feleségének!

Dominika1!

Én is így próbálom Nórit irányítgatni, de nem mindig fogadja el. Van amikor muszáj felvenni. :)
Most is megyek, mert már nagyon nyüszög és nem bír vele Apa.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Titti: jobbulást kívánok apukád feleségének. Ismeretlenül is rossz ilyet hallani.

Kriszta, Edit: úgy látszik ez a módszer sok helyen beválik :) Szinte bármit félbehagyok pár percre, ha a kiscsajnak nagy szüksége van rám (kivéve ha hússal dolgozom éppen), picit játszom vele, a munka megvár :D A legtöbb dologban egyébként "segít", teregetni például nagyon jól tudunk együtt.

Blanka sem tudom milyen hosszú éppen, 1 évesen volt 79 cm és 8,5 kg. Most 9 kg-nál tartunk, de ő is inkább hosszú és vékony termet.

Edit, jobbulást Krisztának.

Nyafi: Dunakeszi új (újonnan felparcellázott) részén lakunk egy lakóparkban, közel a Víztoronyhoz, ha tudod merre van. Szoktál erre járni, vagy rokon, ismerős lakik itt?

Fogakhoz mindenkinek gratula!! Pankának pedig a járáshoz!

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!
Szilvi!
Igen a férjem is magyar. Ő győri én debreceni vagyok.
Képek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

dhbetty

Azta dhbetty!!! Micsoda szemek... :shock:

Kép
tittina1982

Betty :D
Nagyon szép :lol:

Titti :D
Én is jobbulást kívánok Apukát feleségének! a 13 éves kisfiúnak sem lehet ám semmi :cry:
Sajnos az én Apum sincs jól, s Anyu egyre nehezebben viseli, egyedül otthon :cry: s fogalmam sincs, hogy innen hogyan segíthetnék....sajnos nagy a baj :cry: :cry: :cry: lehet, hogy már jövő héten megyünk, ha minden "ok", akkor "csak" febr.20-án :cry:
Ilyenkor nagyon tudom utálni, hogy eljöttem otthonról, de most már ideköt sok minden....
A szar helyzet ellenére is mennék én is haza, ha lenne munka :roll:
Bocsi, csak ez kijött most :cry:

Anyás korszak: folyamatos nálunk is :wink:
Nagyrészt imádom, amikor engem akar, s bújik, de néha jó, amikor valaki (Apa vagy Kristóf) lefejti rólam :lol:

Kriszta :D
Nagyon sokat cipelem Marcit (jól elkényeztetem Dominak :lol: ), mondjuk rajtam nem követelik a fiúk a napi főzést, s így nem aggódok, ha nem jön össze. Ahhoz Marcinak de. 1 1/2 órát kell aludni, hogy bármi ilyenbe fogjak. Én nem merem a konyhában még csak le sem tenni a földre. Így a nappali van lerácsozva, onnan kifelé nem mehet (így a lépcső is le van védve alulról), szóval mi a (nem kicsi) nappaliban töltjük a minden napjainkat :roll: Néha egy mosógépindításra ki tudok szökni, vagy két cumisüveget el tudok mosni....kb. ennyi :roll: A kajáját is úgy készítjük, hogy a kezemben van :oops:

Edit :D
Hát hogyne hiányoznál :wink:

Bocsi mindenki mástól de mostanra leblokkoltam teljesen :cry: s most nincs erőm visszaolvasni az előző oldalra..

Ja, még annyit, hogy voltam ma torokdokinál, s nagyobb baj nincs, (ledugott egy vékony csövet az orromon keresztül a torkomba), azt mondja, hogy lehet akár idegi alapon is :cry: számítottam rá, a neten már olvastam ilyet :roll: Jövő héten (ha még itt leszünk) elmegyek vérvételre, életem első tüdőszűrésére, s EKG-ra :roll:

+1ja, már tök régen elfelejtem megkérdezni, hogy Ti adjátok a paradicsomnak a magját is?? Én csak a húsát merem :roll: Kiwit lehet már adni Marcusnak??

Jó éjt! :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Kia! Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen a köszöntést. :D

Én sem veszem fel mindig a fiúkat, sőt pici koruktól arra szoktattam őket, hogy nem tudok minden másodpercben mellettük lenni. Ma is sült a húst a sütőben ebédre, közben habartam be a levest, és magamra csuktam a konyha biztonsági ajtaját. Kokó jött egy kis bújásra, előtte hallottam, hogy valamin összevesztek. Odamentem a kisajtóhoz, kihajoltam rajta, megsimiztem a hátát, meg kapott egy puszit, és mondtam neki, hogy tudja, hogy ilyenkor nem szabad bejönni a konyhába, menjen vissza a szobába Manóhoz és megyek én is mindjárt. Erre megnyugodott, és bement, fél perc múlva hallottam újra ordítanak egymással. :lol: :x

Edit! Remélem Krisztának semmi komoly nem lesz. Fiúk is átestek ezen az orrfolyós, köhögős nyavaján, Kokó még kicsit benne van, nem is kapta meg a szuriját tegnap, sőt a vérvételt is jövő hétre kellett halasztanunk emiatt. :(

Betty! Csatlakozom Tittihez: azok a gyönyörű szemek! :D

Kokó a tegnapi mérlegelés alapján 78 cm és 9,5 kg. Rá is kissé szűköcskék már a 80-as body-k, van amelyiket már elég nehéz bekapcsolni a lába között. De body-ból egyébként is egy számmal nagyobb kellett mindig mindkettőnek, mint egyéb ruhából.

Még valamit akartam, de elfelejtettem. Tyúkész... :oops:

Na akkor jó éjt, majd holnapra hátha eszembe jut. :?

Anita

goodfairy

Nagyon jó az a hely Szisz! Sokat jártunk arra házakat nézni. Lehet hülyének nézni, de ez a kedvenc programunk. Most már Gigivel csak akkor csinálunk ilyet, ha bealszik és nem akarjuk hogy felkeljen. Mi lakásban lakunk, de majd szeretnénk házat. Egyszer. Majd ha lesz miből és nem hitelt kell hozzá felvenni. Az az egy probléma azzal a környékkel, hogy minden csak kocsival közelíthető meg. Tényleg terveznek arra ovodát nyitni? Nekem unokatesóim laknak ott, de ők a régi részen. Hmmm. Nagynéném dajka volt Dunakeszin, akkor bizti van ott ovi, csak nem tom hol. Házban laktok, vagy sorház, vagy lakás? Engem még ott a víztorony melletti templomban kereszteltek.
Titi jobbulást apukád feleségének, apukádnak meg erőt és kitartást!
Szilvikém te apudnak is gyógyulást! Férjed mit dolgozik kinn? Hát minden tiszteletem a tied, én meg is őrülnék, ha folyton cipelnem kéne a valagát. Egyszerűen nem tudok annyi időt eltölteni vele, hogy nem csinálok „semmit”, csak vele foglalkozom. Pedig tudom, hogy az a legfontosabb, hogy őt fejlesszem, de én erre nem vagyok képes.
Na akkor rólunk. Gigi elkapott valami torokfertőzést, kapott rá c vitamint, meg antibiot. Felment tegnap a láza 39.4re, de a hűtőfürdő meg a germicid lehozta. Ma már csak hőemelkedés van.

Kép
nyafi

Betti!

Micsoda szemek még mindig. A jövő informatikusa..... :D

Edit!

Gratula a fogakhoz!!!!!Aztán siess pakolni és gyere!!!! :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Zűrös héten vagyunk túl, nagyon elegem van a télből, folyton betegek a gyerekek.
Csilla belázasodott vasárnap, és mivel már egy hete jó taknyos volt egyből indultam vele a fülészetre. Középfülgyuszi - már megint. :(
Aztán 2 napra rá csúnyán sípolni is kezdett a tüdeje az addigi hurutos köhögés helyett, úgyhogy irány az allergológus dokink, aholis a már korábban felvázolt asztma-gyanú sajnos "jogerőre" emelkedett. :(
Mire kezdtem volna megnyugodni, Sebi kezdett el iszonyatos ugatóan köhögni, í]y másnap nem engedtem oviba. Szerencsére, mert délután 39,4 lett a láza, és sokat köhögött. Vírusfertőzés, hörghurut.
Úgyhogy most felváltva adagolom nekik a vitamint, kétféle beszippantós gyógyszert, CSillának az antibiót és a probiotikumokat, melengetem a fülét sapival (az infrázást nem tűri), csöpögtetem az orrukat, és í]y tovább és í]y tovább... szóval nagyon elegem van.
És annnnnnyira sajnálom őket!!! :(

Mindenkinek kitartást a rossz dolgokhoz (főleg Titti, Szilvi72)!!!
Amint jutok egy kis levegőhöz jövök majd sűrűbben!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Á, Kriszta, nem emgy az olyan gyorsan. Tudod, nem akarom elsietni. :lol: :lol: :lol: De ma lazábbra veszem a tempót. Nem érdekel. Majd megleszek.

MA volt a dokinő és megvizsgálta a csajokat. Kriszta jobban van, illetve a köhögés és orrfolyás még mindig megvan, de nem rosszabbodott és továbbra sem kell semmi mást adnom a természetes cuccokon kívül. Ma reggelre Borónak is fénylett az orra alja (mert nem mondhatom, hyog folyik az orra), de a dokinő szerint semmi baja,a torka is szép, úgyhogy megkapta az oltását. Valószínű a foga miatt is lehet ez a kis orrfényesedés. :)

Hát az én csajom nem valami óriás. Csak a normális keretek között mozog mind magasságban, mind súlyban. Persze, én mértem itthon és főleg a kilók nem dekára pontosak, de 10 kiló most a csajszi és 75 centi. No, de most jön az, amitől így :shock: fogtok nézni: Kriszta ugyanebben a korban 83!!! centi volt. Igaz, most is látszik ez rajta, hiszen 97-98 cm körül van, a vele egykorú kislányok alig érnek a vállán felül! Kilóra ő is ugyanennyi volt ilyenkor, csak az ő magasságánál másként oszlottak meg! Ezért néz ki oylan kis dundinak Borókám! :D

Betty, eszembe jutottál többször, nagyon tetszika "manófüttyfej" kifejezés és ahányszor rágondolok, mindig eszembe jutsz. Hát igen, mindenhol nehéz most. Egyik országban ez a jó, a másikban az, én pl. nem hiszem, hoyg valaha is elköltöznék innen, bármennyire nehéz is lenne. (A férjem sem akar) Tudom, hyog máshol sem lenne könynű, sehol sem osztogatnak ingyen semmit, úgyhogy maradunk a mi kis világunkban és próbálunk élni, ahogy tudunk. Persze, nálunk még rosszabb a helyzet, mint Mo-n, mert a fizetéseinkből alig lehet a tisztességes életet biztosítani, sokaknak luxus itt a gyümölcs, a friss zöldség (pl ilyenkor), stb. De azzal egyetértek, hoyg csak az tudja, mit jelent otthon lenni, aki élt már távol az otthonától.

BAsszus, felkelt Boró. 1 órát aludt. :x :x :x :x :x

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Krisz:Nálunk nem csak a pirospaprikás szaft ragaszkodik,hanem minden amit eszünk,mert az előkét nem tűri meg magán,de a disznók hozzánk képest szépen esznek...

Titti:Jobbulást apukád barátnőjének...

Edit,Cas:Jobbulást a gyerkőcöknek.

Krisz:Gratula az örlőfogakhoz!!!!!!!!!!Nálunk már nyár óta jön,de nem akar megérkezni...

Betty:Nagyo szép Panna.

Anyás korszak:Szinte semmit nem tudok tőle csinálni.De ha van itt valaki,akkor is el kell szökni még a wc-re is,mert sir utánam.

Na megyek,mert pá-pá akar menni...

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Szilvia72: jobbulást az apukádnak és sok-sok erőt a családnak.

Cas: a két pici gyengélkedőnek mielőbbi jobbulást, kitartást az ápoláshoz, rossz lehet ilyen elesettnek látni őket. Hamarosan itt a tavasz, talán akkor jobb lesz.

Lányok kicsit ehhez kapcsolódva: tudok egy jó levegőjű helyet :) Szóval nem akarom kihasználni ezt az oldalt reklámra, de ha a Zemplénbe, hegyek közé szeretnétek majd menni kicsit pihenni tudok ajánlani egy kis családi panziót (a mi családunké, a szüleim vezetik). Szerencsére jó sok visszatérő vendégünk van, nyáron általában fullon vagyunk (bár a válság biztos érezteti majd hatását), szóval nem a plusz vendégek miatt írom elsősorban, hanem tényleg szuper hely kisgyerekeseknek (is),és sok akirándulási lehetőség a környéken. Honlap cím, egyebek inkább priviben, ha valakit érdekel. Persze tudom, sokan messze éltek, de hátha arra játok valamikor :D Esetleg valami babanetes kedvezményt tudok intézni :wink:

Nyafi: én nem nézlek hülyének. Mi is szívesen nézelődünk mindenfelé...Amikor nem volt autónk (gimnazista szerelem a miénk), Pesten gyakran felültünk egy jó hosszú menetidejű buszra és csak úgy nézelődtünk. Persze akkor még volt erre idő egyetemistaként. Egyébként ténlyeg jó hely ez gyereknevelésre, ovi-bölcsi probléma viszont van bőven. Vannak ovik is és bölcsik is, csak az utóbbi években olyan gyorsan épültek a lakóparkok, hogy az egyéb infrastruktúra nem tartott lépést ezzel. Még választási ígéret volt, hogy nem messze tőlünk épül ovi, azóta elfogyott a pénz :? Szóval nem tudom, hogy mi lesz, 3 évesen nincs sok esély elkezdeni az ovit, főleg ha esetleg 2. picivel itthon is vagyok, pedig a nagynak jót tenne a közösség. Sorházban lakunk, sajnos nem szélső, de van egy zsebkendőnyi kertünk, a legjobb azonban, hogy közvetlenül egy nagy dísztó partján vagyunk (lehet, hogy így már egész jól tudni fogod, hol), ami most remekül be volt fagyva, volt ám itt élet. Tudom, hogy örülnöm kéne, persze most még boldog is vagyok itt, de azért egy családi ház az álom, itt ugyanis sosem vagyunk "egyedül", a szomszédokból egyszerűen minden áthallatszik. Egyelőre persze maradunk, 19 évre adósodtunk el, szóval elég erre gondolni az álmodozás közben és bilibe ér a kezünk :?

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Csillának, Sebinek és Borónak jobbulást kívánok!!!!
Anyáiknak pedig kitartást.

Panka sem óriásbébi. 9 kiló körül mozog és 75 cm.
Nadehát Pöttöm Panka.. :wink:

A Manófüttyfejen kívűl még Pannaléna is. :)
Amikor terhes voltam megkérdezte egy 3 éves kisfiú, hogy mi lesz a neve a kisbabának. Mondtam, hogy Panna Magdaléna. Másnap odaszalad és köszönt neki, hogy "sza Pannaléna" Akkor abba a névbe beleszeretett mindenki. :)
..és köszönöm a bókokat a nevében is. Ő már kidőlt mára.

dhbetty

Azt hiszem Réka is behozta a lemaradást mára.Ő is 75cm.,és kb.9kg.Mintha normál sullyal született volna.

Kép

Kép
ancsa03

Sári pont 1 évesen volt 75 centi, meg 10100g. Ezek szerint a mi lenne ha még enne is? kérdés nagyon aktuális... :roll: :lol:
Mondjuk 2 napja aztán extra fogyókúrába kezdett. Csak a kölesgolyót hajlandó megenni. :D
Meg persze a lilahagymát... :wink:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Krónikus időhiányom miatt összevontan kívánok minden betegnek gyógyulást. Már az is nagy szó, hogy el tudtam olvasni mindent.

Nálunk is diéta van, sajnos nem én fogyok. Ma bejött a kölesgolyó, de amúgy már a reggelinél sem nyitotta ki a száját.

Lehet, hogy mi is fogakat gyártunk hátul, titokban? Turkálás nálunk is kizárva, sőt rá is harap a kezemre.

Tegnap kaptunk egy új csőrös poharat. Abból hajlandó inni, igaz még megfogni csak azért fogja meg, hogy nyugodtan tudja rágcsálni. Az iváshoz tartani kell.

Azt hiszem súlyban, centiben mi győztünk. :) A múltkor a zenebölcsiben egy két és féléves kisfiú próbált kommunikálni a majdnem ugyanakkora fiammal. Nagyon édes volt, ahogy magyarázta neki, hogy vége a mesének és megfogta a kezét, hogy menjenek szaladgálni. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy ő még "kicsi" és nem beszél, továbbá nem tud ugrálni sem. :)

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Sziasztok!

Jobbulást minden nagynak (Szilvi, Titti - Apukád feleségének) és kicsinek (Kriszta, Gigi, Csilla, Sebi)!

Mi jól vagyunk... remélem így is marad.
3-án megyünk szurira - nem szeretném, ha beteg lenne.

Levi tud kacsintani (két szemmel egyszerre :lol: )

...az is előfordul, hogy ha nagydolog van mondja, hogy kaka :P ...mint pl. ma is.

A fogak..
Levi sem tűri, hogy megnézzem a fogait közelebbről.
De néha sikerül megvizsgálni és végig lehet érezni az örlőket :roll:

Ninike
Nóri mit szólt a szobájához?
Nem volt sírás?

Cipelés nálunk van... de csak ritkán.
Manó imád rohangálni egyedül :lol:

Én nem tudom a méreteket.
1 évesen 10 kiló és 75 cm volt. Még jók rá a 80-as rucik :lol:
3-án megmérjük - de lehet, hogy a szuri előtt is megmérik :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

képzeljétek nekünk eddig 6 fogunk volt és most kijött két felső őrlő.
:shock: én nem tom mennyi a súlya, majd a 15hóson. most fog miatt volt kétszer is nagy láz? Amiatt csak nem piros a torka ugye? Szegény kis Csilla! Bizti asztma?

Kép
nyafi

Nyafi: jóval előttünk jártok. Nekünk egy hónapja készül kifelé a 6. fogacska, de még mindig azt mondanám, hogy nincs kint.

Engem is érdekelne, hogy Nóri mit szólt az új szobához.

Mi az egyik nagyszülőt boldogítjuk. Ma elmentek sétálni és állítólag megijedt az ugatós kutyáktól. Úgyhogy este nagy cirkusz volt, annyira sírt, mint kicsi kora óta sosem, de csak akkor, ha kiléptem az ajtón (normális sírós napokon akkor is sír, ha leteszem), úgyhogy végül elszunnyadt a karomban. Ilyen élményben nekem már vagy 8 hónapja nem volt részem.Annyira sajnáltam letenni.
Amúgy különben annyira szereti az anyukámat, hogy ha itt vagyunk, akkor én abszolult nem érdeklem. Reggel sem jön oda, hiába hívom. Viszont, ha a mama kilép a szobából ,akkor megy utána. Érdekes érzés. Hozzá vagyok szokva, hogy én vagyok az isten:))

Ja, és gyerekek eléri a kilincset, úgyhogy ma kinyitotta az ajtót.

Szilvió

sszzilvia

Ismét jó időre eltűntem, sajnos elkapott minket a hányós-hasmenéses fertőzés........ :roll: Szerda este tízkor kezdődött, egyszer csak hallottuk, hogy Rita hangosan "köhög". Nem hányás hangja volt, tulajdonképpen azért mentem be, hogy megnézzem, nem nyelt-e le valamit, vagy nincs-e valami baja, mert az orra sem folyt. Hát, tele volt hányva a kiságy. :cry: Gyerekmosdatás, átöltöztetés, tiszta lepedő hűzás, gyerek megnyugtatás, visszafektetés, mosás, majd egy jó fél óra múlva ugyanez újra...... Ezután még vagy négyszer-ötször felkelt öklendezni, közben pedig én is elkezdtem hányni, de nekem ment a hasam is közben (időnként azon is gondolkodni kellett, melyik kell jobban :cry: :cry: :oops: ). Rita úgy hajnali egytől tudott már folyamatosan aludni, nekem viszont legkésőbb óránként jelenésem volt a nagy zöld porcelánnál. Párom segített, amit csak lehetett (pl. tündérke mosás-nyugtatás-altatás), így ő sem aludt semmit szinte éjszaka, úgyhogy reggel nem is ment dolgozni. De jó is volt, mert a pelenkázóra nem tudtam volna feltenni Ritát, annyi erőm sem volt...... Ritának azóta is van egy gyenge hasmenése (szerda éjszaka óta!), ami kb. napi három adagot jelent, de akkor minden ruháját cserélni kell, mert nincs az a pellus, ami azt felfogná. Nekem azóta szintén "csak" egy gyenge hasmarsom van, viszont péntek reggel kitört páromon is a kórság, úgyhogy gyönyörú napok állnak mögöttünk. Már rosszul vagyok a mosószappan látványától, annyi kakis ruhát kellett kimosni. :D Ja, és Rita tanult egy új szót (vigyázni kell, mit mond az ember lánya a gyerek előtt), szépen tisztán ejti, méghozzá azt, hogy SZAR. :P :oops: Úgyhogy ha megkérdezem tőle, hogy hol a szar, mutatja a pellusát.... :oops:

Piros torok: nekünk ahány fogunk jött eddig, annyiszor volt piros és érzékeny a torka, úgyhogy nyugodtan lehet attól.

Asztma: :roll: :( Kiskoromban én is megküzdöttem vele, a Budai Tüdőgondozóban (lehet, hogy nem ez a pontos neve, fent van a budai oldalon a hegy tetején) kigyógyítottak belőle, bár ez állítólag nem lehetséges. Nagyon súlyos?

Betthy, nagyon csinos a csajszi!! :P

Cipő: mi most a bebicipo.hu -ról rendelt cipőket koptatjuk, nyárra gondolkodok egy ilyen sarokemelős szandiban.

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya végy a kislánynak smecta port, megfogja a seggét. és sok normaflore, 10 napig, hogy visszaálljon a bélflóra. Ez nektek is.

Kép
nyafi

Igen, Dorottya, a Smecta nagyon jó!

Nyafi, Kriszta, képzeljétek, az én csajom sem olvasta a nagykönyvet!
Ott kezdem, hogy szombaton volt a doktornő, jól megvvizsgálta és úgy döntött, hogy beadhatja az oltást. Tegnap reggelre lett egy kis láza, meg tegnap délre és estére egy kis hőemelkedése, de ennyi. Lehet, nemcsak ettől volt.
Tegnap, benézek a 13 hónapos gyerekem szájába, éppen tisztábatevés közbeni ordítás közben :roll: :D és tátva maradt a szám. A szájában, felül kissé baloldalt egy jó két mm-es fehér pont: basszus, afta. Mi? Tegnap nem volt ott? A dokinő nem látta? Kezdtem mérges lenni. Mit tegyek? Kezet mostam és rózsamézet csepegtettem az ujjamra, hoyg bekenhessem neki. Valahogy sikerült is benyúlni és akkor merevedtem le igazán, amikor az "afta" megszúrt. A bal örlőjének van kinn két csücske!!! Szegénykém, hoyg fájhatott neki, menynit szenvedhetett miatta! Még szerencse, hoyg amikor fogzselével kentem, mindenütt bekentem, nemcsak ott, ahol én a 8. fogát vártam, és így lehetett mégis enyhülése. Ezért gondolom, hoyg a láz, hőemelkedés nemcsak ettől volt.

Boró is már kb. egy hete ki tudja nyitni a fürdőszoba ajtaját. Nagyon nem örülök neki, mert eddig csak butaságokat követett el ott, ha beszabadul. Már mosott kezet a vécében, próbálta nyalogatni a felmosót, borította a fejébe Krisztának a – szerencsére tiszta – bilijét, tekerte le és tépkedte miszlikbe a wc-papírt, de szerintem még sok minden következhet ezután. Pedig most már tudja, hoyg nem szabad, kinyitja az ajtót és megáll, visszanéz, huncutul mosolyog és várja a reakciómat. Van, hogy rázni kezdi a kezét, ami na,na, nem szabadot jelent. :D

Köszönöm a jókívánságokat Kriszta és Boró nevében is, remélem, már kifelé megyünk a bajból. Krisztának nem folyik az orra, még néha köhécsel, Boró pedig... majd meglátjuk, még hová jutunk.

Én is kívánok inden kis és nagy betegeskedőnek, lábadozónak gyors jobbulást, az "ápolószemélyzetnek" pedig kitartást!!!

Puszilok mindenkit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Bocsi hogy csak most jövök, de elég sűrű volt a hétvége.

Pénteken kiraktuk Nórit a hálónkból. Igazából már 8 hónapos kora óta tervezzük, de egyrészt még nem volt teljesen kész a szobája, másrészt meg nem volt szívem kitenni.

De január elején eldöntöttük hogy hónap végén költözik. De azért úgy voltunk vele hogy ha nagyon nem tetszik neki, akkor visszajöhet.

Képzeljétek: semmi gond nem volt. Gyönyörűen alszik a szobájában. :) Ugyanúgy egyszer kel éjszaka, akkor kap cicit és alszik tovább. Reggel pedig mikor kel átmegyek érte és a reggeli cicit a francia ágyban kapja. :)

Péntek este tettük ki. Még segített is költözködni. Alig tudtunk lépni tőle, annyira részt akart ő is venni a munkában. :lol:
Azt hiszem mostanra megért a külön szobára.

Feltettük neki szombaton a falvédőt is, meg azért biztos ami biztos alapon tettünk be a szobába egy vendégágyat. Egyrészt azon kapja éjszaka a cicit, meg a napközbeni alvásnál is, másrészt ha beteg lenne vagy fogzás miatt sűrűn kelne, akkor ott tudjak aludni vele. :) (meg leginkább az én megnyugtatásomra. Igazából engem viselt meg jobban hogy már nem alszik egy karnyújtásnyira tőlem. Első éjjel nagyon hiányzott. :oops: :oops: :oops: )

Szóval nagyon pozítivan csalódtam a kiköltözéssel kapcsolatban.
Ja és újra van saját hálónk!!! :wink:

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Először is egy kérdésem lenne azokhoz, akik csinálták a 90 napost. Ma elkezdtem, és bár tavaly ilyenkor végigcsináltam egy dolog nem tiszta. Ha húslevest ebédelek (az ugye belefér a főtt hús kategóriába) a tésztát megehetem belőle? Mondjuk a kenyér helyett. Előre is köszi a válaszokat.

Cas! Szegény kicsi Csilla. Biztos ez az asztma? Nekünk is ezt mondták, mikor Manó 5 hónapos volt, aztán szerencsére tévedtek. Jobbulást mindkét gyerkőcnek, neked pedig kitartást.

Edit! Igen, a gyerekeknek el kellene olvasniuk a „nagykönyvet”. A keresztlányomnak a két felső szemfoga jött ki először, úgy nézett ki, mint egy kis vámpír. :lol: Az akkor már majdnem nyugdíjas korú védőnő azt mondta ő még nem látott ilyet. Nálatok házhoz megy a gyerekorvos? :shock: Nálunk csak akkor, ha nagyon súlyos a helyzet, vagy nagyon pici babáról van szó.

Sziszi! Engem érdekel a családi panziótok. Írnál róla priviben? Köszi.

Szilvió! Manó ugyanezt csinálja anyukámmal. Egyszerűen nem lehet levakarni róla. Akár ő van itt, akár mi vagyunk ott még azt sem engedi, hogy Kokót felvegye. Ő meg szegény nem érti, mert ő is ugyanolyan mamafüggő. Én meg egy kicsit olyankor féltékeny vagyok. :oops:

Dorottya! Smecta és normaflore tényleg jó. A smectával arra vigyázz, hogy Rita még nagyon kicsi, fél tasaknál többet ne kapjon egy nap, azt is két-három részletben. Nagyon keserű, borzalmas íze van. :( Én úgy tudom beadni nekik, hogy egy teás kanálba veszek teát, és beleszórok kicsit a porból, zsutty le és igyon rá. A normaflore-ból sem szabad 1-nél többet adni még egy ilyen picinek. Ja, és a smecta nagyon fogja a hasat, tehát, ha már csak épp, hogy híg, akkor nem szabad tovább adni. Bocsi, a kéretlen tanácsért, de Manó nagyon sokat hasmenéses, egész profi vagyok már smecta és normaflore ügyben.

Kokó szerencsére még nem nyitja ki az ajtókat (még Manó is csak nem régóta), de a lépcsőn úgy megy fel, mint a macska, ezen kívül mindenhova felmászik. Tiszta prezúr. :( Tegnap leesett a franciaágyról (megkockáztatom, hogy Manó lökte le :x ), nem láttam, hogyan esett, de a fejbőrét csúnyán lehorzsolta a padlószőnyeg. Ma meg fejreállt az udvaron, de szó szerint. Állt egy helyben, valamiért lehajolt, és szegény nagyon csúnyán lehorzsolta a kis orrát meg az arcát. Annyira sírt, úgy sajnáltam. :(

Ennyi voltam mára, majd kicsinyítek este képet és teszek fel.

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Edit:Milyen kicsi a világ!!!!!!!
Visszaigazoltam az iwiwen.Már ismerős volt aki küldte neked a meghívót,de megnéztem,hogy van e közös ismerősünk(persze a babanetes csajokon kívül :lol: ) és a Gergete Márti és a nővére közös ismerősünk.Osztálytársam volt 8 évig a Márti általános iskolában.Meglepődtem.

Az előbb hívtam a labort az allergiavizsgálat eredmény miatt,a tejre nem allergiás a Levi de a tojásra igen.Talán ezt jobban kitudom kerülni.Reméljük kinövi.

Elkezdtük ma apával a 90 napos diétát kíváncsi vagyok meddig bírjuk.

Na megyek mert amíg alszik a törpém addig kivasalok.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!!
Eszméletlen milyen pörgés van itt. 2 napot Romániába voltunk előtte csüt, pénteken 40 főre csináltam hidegtálat és már nem birok visszaolvasni. :roll:
Barbinak január 28-én jött ki a 3. foga. Nem sieti el a fogzást.
Asszem Szilvi kérdeze én Barbink már 4 hónapos kora óta a paradicsomot az a kedvenc zöldsége és mindenestül megeszi, igaz ha kemény a héjja akkor azt kiköpi. Eddig még semmi baja nem volt tőle. Felcikkezem és egybe megkapja, igaz a ruhából nehezen jön ki. Volt, hogy egész paradicsomot lopott el és csak a tetemeket találtam meg.

drumka

Köszönöm a tanácsokat (nem kéretlen, nagyon örülök neki!!), kipróbáljuk a Smectát és a Normaflore-t is. Ma voltunk dokinál, azt mondta, hogy 7-10 nap, mire normális lesz ismét a kakija. :(

Nekünk nyolc fogunk van, ezek szerint ez egészen soknak számít a mezőnyben! :P

A paradicsomot Rita is imádja, a héjját szépen köpködi, a ruhájából alig lehet kiszedni. Az igazi kedvence viszont a kárpia paprika, ez szép piros és finom édes az íze. Csak úgy csöpög a paprika leve a ruhájára.....

Drumka, 40 főre hidegtál??? Mazoista vagy? :wink: Mi mindent készítettél?

Ninike, igen, amikor az embernek ismét van magánélete.... De annyira hiányzik a gyerek szuszogása, igaz?

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya: Sütöttem 3 egész karajt kolbásszal töltve, 2 egybefasirtot tojással töltve, francia salátát, hagymás ecetes krumplisalátát, töltött tojást, kőrözöttet amit betöltöttem paprikába, asszem ennyi. Csináltunk képeket is de még nem töltöttem fel a gépre. A legjobb dicséret az volt hogy mindenki azt kérdezte hol rendeltük, és csak akkor hitték el, hogy én csináltam amikor az etetőszék felső tálcáját megmutattam (mert ugye azt mi nem használjuk itthon) a kaja alatt, hogy ez márpedig az etetőszék tartozéka. :lol:

drumka

Köszi a jókívánságokat mindenkinek! :)
Jobban vannak már, remélem letudtuk erre a télre a betegség adagunkat... :?

Nyafi, Anita
Egyelőre kaptunk 1 hónapra asztma-gyógyszert, aztán megyünk vissza kontrollra, és meglátjuk, hogyan tovább. Remélem leállhatunk vele, úgy értem nem kell folyamatosan kapnia, csak mondjuk náthánál kell résen lennem, hogy amint elkezd sípolni megint, azonnal elkezdjem adni, hogy ne fajuljon el. De ezt csak én filóztam ki, lehet hogy orvosilag tök hülyeség. :oops:

Normaflore
Az a baj vele, hogy csak egyféle jótékony baktériumot tartalmaz, a gasztroenterológusok "kiröhögik". Én most az antibiotikum-kúra után Protexin Restore port adok CSillának, ez 6 (vagy 8?) félét tartalmaz és állítólag sokkal jobban helyrerázza a kis pocakot.

Szilvi17
Sebi is allergiás a tojásra. Jó alaposan olvasgasd az összetevőket, mert nagyon sokmindenben van (legalább tojáspor). Egyébként milyen tünetei vannak tőle?

Kép
Kép
Kép
cas

Anita:Utólag is boldog születésnapot kívánunk neked!!!!
Sok sikert,kitartást a diétához.
Én a mindmegette.hu-n néztem receptet a diétához.A mai nap nagyon jó volt.
Az előbb mondtam apának,hogy nekem jó ez a diéta nagyon mert legalább eszem. :D
Sokszor van úgy hogy nem eszem egész nap semmit(tudom,hogy nem jó),most legalább rendesen reggelizek,ebédelek,uzsi és vacsi.
Hány kg-t akarsz fogyni?

Ekcémás lett a Levi,meg amikor majdnem 3 hétig ment a hasa akkor a doki mondta,hogy jó lenne vérvételt csinálni.Azt hittük,hogy a tejre lesz allergiás erre nem is gondoltunk.
Nagyon macerás ez az allergia?
Csütörtökön meg szombaton tojásrántottát reggelizett és vasárnap reggelre nagyon csúnya lett a bőre.

Sziasztok

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

A második bekezdés Casnak szólt,bocsi! :D

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17

Casnak=Casnek :D

Kép

Kép
szilvi17

Úgy tűnik, most nagyon menő a hasmenés... :?
Sárának is megy a hasa már két napja, pedig adom neki a Normaflore-t meg kapott ma 1 tasak Smectát is. Volt vagy 5 kaki, tök emésztetlen.
Egyébként nem rossz kedvű, de természetesen nem eszik semmit a szopin kívül.

Remélem, holnapra már jobb lesz, mert családilag megyünk a férjem nagydoktori nyilvános védésére. Már úúúúgy izgulok! Persze minden jó lesz, mert a párom egyszerűen OKOS, de azért mégis... :D
Húgom pesztrálja Sárit, Julcsit még reggel elvisszük oviba, utána indulás.

Mindenesetre raktam be vagy 6 pelust. Csak nem lesz ennyire szükség. :roll:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Viki: nem semmi teljesítmény ez a lakoma!!

dOrOttya, kismok: mielőbbi gyógyulást a hasmenésből. Dorottya, ez nem rota vírus volt?

Ninike: jó, hogy ilyen simán ment a külön szobába költözés. Olyan nagyszerű megélni, ahogyan megérnek ezek a picik minden változásra és nagyszerű érzés, ha szülőként sikerül ráérezni, mikor mehet ez zökkenőmentesen. Ügyesek vagytok.

Edit: Borókát üdvözöljük a rágófoggal rendelkezők táborában. Nekem Blanka csak akkor enged a szájába nyúlni, ha látja, hogy Dentinoxot fogok használni :shock: kicsit rákapott :oops: Na nem szoktam folyamatosan kenni, ha csak kíváncsiskodom, akkor néha csak úgy teszek, mintha kennék :oops:

Szilvi17: allergiát sajnálom :( állítólag ezt azért hamar kinövik a kicsik.

Nagyszülő szeretet: az én anyukámat is imádja Blanka, mondjuk szerencsére minden nagyszülőt szeret, de anyukámnak különösen jó érzéke van hozzá, vele kacag a legtöbbet. Bár amikor én megjelenek, csak én kellek :) Mondjuk miután hazajöttünk a kórházból, nagyon rossz érzés volt, hogy nálam sírt a pici lányom, míg anyukámnál megnyugodott. Azóta rájöttem, hogy azért lehetett, mert tiszta idegroncs voltam, de azért borzasztó érzés volt. Picit a második babánál majd törleszteni akarok magamnak etéren, remélem jobban indulnak majd a dolgok.

Anita: privi ment

Van egy aranyos történetem. Voltunk ma az Ikeában és Blanka kapott egy faliórát. Imádja az órákat :) Itthon eddig nem volt nagy kerek falióránk, de bárhol meglátja sikítozik, amikor Mikulás ünnepségen voltunk és mindenki a Mikulás bácsi körül állt, nekünk az óra alatt kellett ácsorogni és Blanka boldogan kalimpált alatta :D Szóval ma vettünk egy egyszerű műanyag faliórát, hát ha láttatok örömöt: mutogatta körbe, ölelgette, puszilgatta :shock: :D Furcsa egy vonzalom, de még mindig jobb, mint korábban, nyár végén a csatornafedelekhez fűződő szerelem :) (Séta közben, míg a kezünkben volt meg kellett álnunk 20 méterenként a csatornafedelek felett és ő őrülten kalimpált és vigyorgott :shock: Hihetetlen. Azóta ez az óramánia van és a közlekedési táblák. Séta közben néha percekig állunk és örülünk a tábláknak. Nálatok vannak ilyen furcsa vonzalmak?

Még egy körkérdés: szerintetek mikortól érdemes kivenni a rácsos ágyból a gyerkőcöket? Tudom, hogy rendkívül széles skálán mozoghatnak az életkorok és persze érdemes megvárni, míg stabilan jár, de mégis mikorra tervezitek, vagy nagyobb gyerekekkel hogy csináltátok?

Na ennyi voltam, bocsi, ha valakit kihagytam. Ja és hajrá Nóri, remélem jól halad a járással!!!

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziszi, valóban széles skálán mozoghatnak az életkorok, szerintem te is rájössz, észreveszed, hyog Blanka mikor lesz érett rá. Kriszta pl. csak az elmúlt nyáron, 2 éves 3 hónaposan ment külön ágyba (mármint rácsos ágyból saját ágyba), de Cas Sebije, ha jól emlékszem, nem sokkal az első szülinapja után. Majd ő jön és elmondja. Nálunk nem lehetett. MAgától nem aludt el benne, neki bármilyen más ágy, a rácsoson kívül nem jelentett alvást. Oda nem fekhettem mellé, mert abból is csak mókát akart kicsikarni, szóval egyszerűen nem ment. Kb kétévesen kezdtem el próbálkozni vele, hoyg délben a nagyágyon aludjék és amikor Boró féléves volt, akkor tettük át őt a fa-rácsoságyba (addig utazóágyban aludt) és Kriszta ment az ágyául szolgáló fotelbe. Minden gond nélkül ment az átállás.

Vajon nem a "kör" tetszik neki? Mert az óra kerek, a kanálisfedők szintén (nagyjából) és sok közlekedési tábla is. Nem figyeltem fel eddig, hyog furcsa vonzalmai lennének Borónak, bár a lámpa nagy kedvenc nálunk. Anynira, hogy ha véletlenül azt kérdezem meg tőle hamarabb, hoyg hol az okos feje, először mindig a lámpánál keresi :lol: :lol: :lol: csak azután "hatol be" a fejébe az igazi kérdés... :D (A lámpát tanulta meg legelőször, hyog hol van, és ebből látszik, hoyg ő magát a kérdést (hol a...), a szituációt azonosítja a lámpával. )

Viki, lakoma :shock: !!! Még engem is túlszárnyalsz! 40 szzemélyre még sosem főztem egyedül. Bár vagy 25-re igen, előétel, leves, második kategóriában. A desszertet megoldotta néném, ugyanis náluk volt ez a vendégség! Fotót mindenképpen kérünk!!! Tálca-sztori :lol: :lol: !

Muszáj mennem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

CSilla se aludt jól ma éjjel megint, iszonyúan be van durranva az egyik őrlője, nagy pukli az egész. Pedig a hegye már kint van. Ez alul jön, a másik ami felül, az egész jól áll már. Éjjel én is dentinoxoztam, és simán visszaaludt. :)

Szilvi17
A tojásmentesség már nem olyan vészes, a tejjel sokkal durvább lett volna a dolog (nekünk az is volt :? ).
Egyszerűen rá kell szoknod, hogy amit nem te készítesz, azon az utolsó sorig elolvasod az összetevőket. Tésztából pl. lehet kapni tojásmenteset (durum vagy bio). Kekszből-babapiskótából már nagyon el kell olvasni az alapanyagokat. Ha te otthon sütsz sütit, akkor abból is ki kell hagyni a tojást. (Egyébként egy csomó olyan süti van, ami csak 1-2 tojást ír, és simán ki lehet hagyni belőle, szinte ugyanolyan lesz nélküle is, talán picit könnyebben szárad meg könnyebben szétdől).
Ekcémája mennyire durva? Kaptatok vmi kenőcsöt? Javul a tojásmentes diétától? Elmúlt a hasmenése?
Ja, és jól írtad, Cas így ahogy írom, mert a Sac-ból jön (az meg a Saciból). :)

Kismok
Gratula a nagydoktori védéshez!!! Nemsemmi!!!! :)
Majd mesélj!

Sziszi
Óra, tábla, csatornafedél: a nagy kerek dolgokat szereti ezek szerint. :) Nálunk csak átlagos "szerelmek" voltak Sebinél, mint pl. kukásautó, vonat, busz... :lol:
Ágy: Sebi 1,5 évesen már nagyon tiltakozott a rácsok ellen, í]y őt akkor kivettük rendes gyerekágyra. Mivel í]y is úgy is odabújva kellett elaltatni, így nem volt gond az átállással. És szerencsére éjjel sosem vándorolt (inkább kiabált utánunk, amikor felébredt), az ágyról-nem-legurulni is gyorsan megtanult.

Kép
Kép
Kép
cas

Nálunk igazi kisfiú van: autó és busz és vonat a kedvenc. De olyan szinten, hogy ha arrafelé megyünk sétálni, ahol autók parkolnak, akkor mindet meg akarja simogatni.

Nekem rémálmom volt az éjjel: elhagytam a gyereket a pályaudvaron. Ezek után tisztára jól esett, hogy hatkor önfeledten kurjongatott, meg püfölte a szekrényt.

Tegnap amúgy ismét próbálkoztunk (most nagyszülői segédlettel) tányérból meg kanállal etetni. Az eredmény az lett, hogy az összes tésztát kiborította a tálcára, meg a földre. És nem azért ám, mert ügyetlen volt. Egyszerűen megfogta és kiborította. Aztán persze nem evett már semmit.

Addig engem nem bánt ez a ragaszkodás, amíg nem az anyósomért rajong. Tudom, nagyon gonosz vagyok. De anyukám tényleg kitesz magáért. Lehet, hogy mire Apa újra látja, addigra röfögni is megtanítja:))

Apropó: van valami babaszakácskönyv. Úgy emlékszem, hogy egy három vagy négy gyerekes védőnő írta talán. Azt hiszem, valami Renáta. Nem ismeri valaki? Sehogy sem találom a neten.

Szilvió

sszzilvia

Szilvió: szerintem W. Ungváry Renáta: A Kismama babakonyhája, amire gondolsz. A Kismama újságból biztosan megrendelhető, az ő kiadványuk, az írója pedig az újság szerkesztője, 4 gyerekes szoptatási tanácsadó (lehet, hogy korábban védőnő volt, nem tudom) Könyvesboltban én sem találtam, pedig jó lett volna belekukkantani. Online rendelhető, sok helyen, külöböző árakon..

Kerek dolgok, nekem is feltűnt. Leginkább a szabályos formák érdeklik.

Köszi a kiságyas véleményeket. Azt hiszem azt még megvárom, míg stabilan megy (lehet még pár hónap is addog), aztán belevágok. Mivel ő is mellettem alszik el, sok idő megy arra, hogy megvárjam, míg elég mélyen alszik ahhoz, hogy mozdítható legyen. Mostanában felkel, amint beteszem az ágyba, így újra ki..szóval hosszú. Ezen lenne jó spórolni, azzal már nem akarok küzdeni, hogy a kiságyban egyedül elaludjon.

Kép

Kép
szisz05

Itt vagyok a tanszéken, épp ülésezik a doktori bizottság, Péter meg ügyi volt. Hoztunk utazóágyat Sárának, úgyhogy most épp elaltattam. A Geológia tanszék könyvtárában nyomatja a szunyát. :D
Fú, egyébként veszedelmes egy éjszakánk volt, bár nem is tudom, mire számítottam, a gyerekek mindent megéreznek. Julcsi éjféltől egész éjjel hányt, úgyhogy őt anyukámék reggel ovi helyett doktornénihez vitték s most apuval van otthon, mert anyu már dolgozni ment.
Sári óránként kelt, persze pont akkor, mikor Julinak a kislavórt tartottam... :evil: :shock: Úgyhogy 0 óra 0 percet aludtam végül, mert a férjemet kiküldtem a nappaliba, hogy legalább ő aludjon pár órát egy ilyen nap előtt.
Szóval.... alig vártam hogy reggel legyen. Szegény kicsi Julikát sajnáltam csak, hogy otthon kellett hagynom, mert várta az ovit is, meg jött volna velünk is.
De már nem soká vége. Még van egy állófogadás utána, aztán mire hazaérünk, apukája már doktor lesz.
Jaaaaj, olyan büszke vagyok rá! :P :D :D :D

KM

Kép
Kép
kismok

Ja, és a szakácskönyv nekem megvan és nagyon szeretem. :D

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Hamarosan újra Angliába utazok, így megint tudok baba - kismama- női - férfi ruhákat hozni! Smile

A hazainál kedvezőbb ár és klasszisokkal jobb minőség jellemzi ezeket a ruhákat! Smile
Itt tudtok nézelődni, ezekbe a boltokba megyek biztosan!
Ha valami megtetszett keress meg nyugodtan!

www.next.co.uk
www.asda.com
www.adams.co.uk
www.mothercare.com
www.debenhams.com
www.mands.com
www.disney.co.uk
www.minimode.co.uk
www.bhs.co.uk
www.clarks.co.uk

Bogi

KépKépKép