Új privát üzeneted érkezett!

Napsinak boldog 1. szülinapot kívánunk mi is!!!! (^)

Szisz05!

Nóri nekem is ilyen pityergős. Csak akkor tudok kijönni a szobából, ha Apa vagy a Nagyi ott van vele. Idegenekkel kell fél óra mire felenged.
Pl. a múltkor bementünk a munkahelyemre. Úgy tudtam ott elmenni mosdóba, hogy a kolleganőm fél órát játszott Nórival , engedte fénymásolni stb., majd eljött velem a mosdóhoz és a mosdó előtt vigyázott a babakocsiban ülő gyerekre, miközben én bentről magyaráztam neki hogy mindjárt jövök. Így is volt pityergés, amit végül a felajánlott kulcscsomó oldott fel.
De pl. napközben is úgy tudok wc-re menni, hogy keresek valami reklámot és addig kilopakodok. (tudom ez nem jó megoldás, de ez van)
Ja és sose gondoltam volna, hogy egyszer még értékelni fogom, hogy ilyen hosszú reklámblokkot adnak a kereskedelmi tévék. :D

Szilvi17!

Nem nézünk dilisnek!!!
Az olyan megható, bensőséges érzés mikor a pici élet mozog az emberben! Én is sokszor úgy érzem, hogy már nagyon vágyom egy újabb babára. Mostanában sokszor álmodom is ezzel. De aztán megszólal a józan eszem, és tudom hogy még sok sok évet kell erre várnom. :oops:
De hát mindenkinél mások a körülmények!
Nagyon nagy kalappal a kistesó-projekthez!!!! :D

Egyébként milyen módszer szerint nézted hogy mikor lehet kislány?
Nekem Nórinál minden módszer fiút jósolt. :D (bár nem volt cél hogy milyen nemű legyen, utólag néztem meg, mit mondtak a különféle módszerek)
Bár azért másodjára jó lenne egy kisfiú. :oops:

Ninike

Kép

Kép
ninike

Szisz, megoldás? Olyan hinta, amelyiknek nem fémkarika van a végén. Nekünk műanyagos, de nem is karika az, mert végülis a kötél tartja, az csak amolyan elosztóféle. (Nem tudom elmagyarázni másképp.)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

az ígért képek:

Kép hinta Kép lépcsőző Kép futópad

Ninike

Kép

Kép
ninike

Á, miket írok össze. Azért van, mert egyik fülem mindig a gyerekszoba ajtóra tapad:))
Szóval a bölcsis várólistáról beszéltem. Az ovit is megkérdeztem, oda el kell menni abban az évben, amikor be akarod adni és az első ilyen napon kell jelentkezni, valamikor májusban. Legalábbis azt mondták.Itt.
Jó ötlet lenne valami "fekete" napközi is (ha már állam bácsi nem támogat), de olyasmit csak ismerős útján találna az ember, hiszen senki nem teszi fel a netre, hogy van olyan nagymama vagy anyuka, aki így akar jövedelmet kiegészíteni. Meg aztán ugye kérdés, hogy megbíznék-e bennük annyira, hogy otthagyom a gyereket. Ha én visszamegyek dolgozni, akkor sajnos utazással együtt kb. 10 órán keresztül nem leszek vele, szóval nem egy-két óra.

És a másik dillemmám, hogy oké, kiköhögöm a magánbölcsit egy évre. Majd utána a beilleszkedett gyereket elhozom onnan és bedugom egy tök más helyen lévő államiba? Holott ugye mehetne ott tovább oviba, bár szintén fizetősen. Szóval nem tudom még.
Kb. csak azt, hogy a 30 ezer forintos gyesből nem tudunk majd lakáshitelt fizetni, tehát muszáj visszamenni.

Ha esetleg valaki tud valamit a VI., XIII., XIV.,XV. kerületekben, akkor megköszönném, ha szólna.

Nóri tényleg igazi kis fitnesslady és nagyon szépen mosolyog :)

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Sziasztok!

Na nézzük sorban a témákat.

Miniszter asszony. Rettentően felháborodtam én is a „kedves” miniszter asszony utóbbi időben tett kijelentésein. Csak nézzünk meg engem. Az egyik mobil szolgáltatónál dolgoztam 1998 óta, mikor eljöttem Manóval táppénzre (hozzá teszem, nem önszántamból). Akkor épp vállalkozói jogviszonyban dolgoztam, és azért, hogy kapjak rendesen táppénzt meg gyedet havi 97 ezret fizettem állam bácsinak + az EVA. Mivel GYED-en voltam, mikor szültem így, mint vállalkozó a minimálbér 70 %-a a GYED-em, ami 46 ezer párszáz Ft. Erre jön ugyebár a családi pótlék (26600) tehát kb 73 ezerért vagyok én szemét naplopó, munkakerülő anya itthon és lógatom a lábam. :evil: Dolgozni visszamenni esélyem sincs, ugyanis a helyemet betöltötték, hacsak az „utódom” nem megy el szülni. Tehát épp munkahelyet keresek, jövő januártól szeretnék dolgozni, de nem hiszem, hogy egy 3 és egy 2 évessel a „hátam mögött” annyira ugrálni fognak értem. :(

Anyós. Azt mondja párom, hogy éppen, hogy nem sírt. :( Megígérte, hogy odafigyel mit beszél, és nem bántja a gyereket. Csütörtökön volt itt, tényleg észre lehetett venni, hogy próbálja visszafogni magát. Sajnos az a baj, hogy nála kötőszó a káromkodás, észre sem veszi, hogy csúnyán beszél. Viszont vasárnap délelőtt párom elment hozzájuk és vitte magával a fiúkat is és aznap délután többször hallottam, hogy Manó mondja Kokónak, hogy „kuss”. Először azt hittem nem jól értem, és visszakérdeztem, hogy „Mit mondtál?”. Erre Manó nem reagált semmit, de később is hallottam, hogy mondja, akkor már tisztán értettem. Nem szóltam rá érte, és szerencsére azóta nem is mondta, de ez is anyós szava járása, csak tőle hallhatta. :roll: :evil:

Körömvágás, hajmosás. Körömvágás Manónál tök egyszerű, szépen hagyja a lábujjain is bár az kissé csiklandós neki. Kokó már nem egyszerű eset ebben sem. A kezén csak úgy tudom levágni, hogy valami kiszámolós mondókát mondunk közben, a lábán meg az esti tejivás alatt, ha szerencsém van le tudom vágni. Hajmosásnál szerencsére egyikkel sincs gond. Manó szépen hátrahajtja a fejét, Kokónak pedig azt a pici haját épp csak öblíteni szoktuk.

TV! Nálunk abszolút nem megy napközben csak, ha Manó kéri, hogy kapcsoljak be mesét. Kb. 5-10 percig nézi (szigorúan csak Minimax), aztán megy játszani. Akkor kikapcsolom. Sokszor észre sem veszi. Este a híradóra szoktuk bekapcsolni, de az nem érdekli őket.

Kriszta! Puszi Kokónak átadva. Nagyon szép lett a lakás, jó lenne ha az ép párom is „vevő lenne” az ilyen élénk szinekre.

Nyafi! Ez az Invitel, nálunk ő az egyetlen szolgáltató. Illetve most már van T-com is, de ők is az Inviteles telefonvonalra kötik rá a netet, és úgy drágább lenne.

Edit! Anyós nem kért bocsánatot, de nem is kell, csak tartsa be amit kértem.

Szilvia! Abszolút nincs lemaradva Marcus, Manó is elmúlt 16 hónapos mikor elkezdett járni. De a „sétáltatást” ne csináljátok és ne engedd senkinek. Nemcsak, hogy nagyban hátráltatja a gyereket az önálló járásban, de nagyon káros is. Az én családom is ezt csinálta Manóval, hiába kértem őket, hogy ne tegyék. Nekünk gyógytornászhoz kellett hordani Manót 15 hónapos korában, mert nem tudott felállni és felülni egyedül, ill. nem mászott. Akkor mondta a gyógytornász, hogy próbáljanak meg egész nap feltartott kézzel járni, és többet nem csinálják. Ahhoz hasonlította, mintha egész nap a kezünknél lennénk fellógatva. Nem tesz jót a vállizületeknek, a gerincnek, a lábaknak. Ezért simán lehet a pipiskedő járás. Bocsánat, nem akarlak kioktatni, csak leírtam, amit én egy szakembertől hallottam.

Benszi! Igen, megütötte anyós is és sógornőm is a gyerekeket, ill. nagyon csúnyán szidta őket, meg hülyének, bolondnak stb. nevezte őket. :evil:

Szilvió! Nekem anyum ilyen féltős, sokszor az idegeimre megy vele. Még a mai napig is állandóan Manó sarkában van, és ha megbillen már kapkod utána, meg ijedezik, amivel sokszor megijeszti a gyereket és azért esik el. A másik az állandó cipelés. Bárhova megy, azonnal felveszi a gyereket és nem hagyja, hogy menjen a saját lábán. :roll:

Kia! Drukkolok a kislányhoz, és Levi még mindig nagyon tündéri. :D

Titti! Kicsi Napsugárnak nagyon-nagyon sok boldogságot kívánunk első szülinapja alkalmából.

Szilvi! Néha, mikor kismamát látok engem is elfog a vágy, hogy szeretnék ismét és is kismama lenni, tehát egyáltalán nem vagy dilis. :wink: :) Ezzel szerintem sokan vagyunk így.

Na megyek, ismét kisregényt írtam. Remélem Edit elfogyott a bekészített hideg kaja. Teszek majd képeket is, de mostanában nem sok készült. :(

Csók mindenkinek

Anita

goodfairy

Szilvi17!

Idefigyelj Te lány!!!
Még1x lemerészeled írni, hogy rossz anya vagy ezért meg azért, hát bizisten odaszaladok egy észretérítő jobbegyenessel!!!! :D
Azért, mert Te használod a tv-t és bekapcsolod a Manódnak, azért nem vagy rossz anya.
Azért sem, ha ellenzed.

Akkora baromságnak tartom ezt a jó anya rossz anya frusztrációt, ami mostanság megy,hogy csak na.

Unom már, hogy rossz anya aki cumit ad, meg aki nem, aki szoptat, meg aki nem, aki mosható pelust használ, meg aki nem.

A rossz anya nem az aki engedi tv-t nézni vagy rosszalkodni a gyerekét, de az sem aki 2 hónaposan banánnal tömi.

A rossz anya az, aki bántalmazza fizikailag,(nem a kézrecsapásra gondolok) és mentálisan a gyermekét, nem viseli gondját, nem öleli, nem szereti, éhezteti, nem adja meg a testi,szellemi és szociális fejlődéséhez a megfelelő hátteret!!!!

Értve vagyok??????? :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Anita!

A munkahelyednek KÖTELESSÉGE MINIMUM 30 napra a GYES lejártát követően visszavennie téged, még abban az esetben is, ha időközben betöltötték az állásod.
Valamint KÖTELESSÉGE a felgyűlt szabadságaidat kiadnia vagy kifizetnie.
És KÖTELESSÉGE ha nincs már meg a pozíciód, akkor hasonló posztot ajánlania, mely hátrányosabb helyzetbe nem hozhat.

Persze alvállalkozóként sajnos ezek nem illetnek meg, ezt csak azért írtam le, hogy mindenki megnyugodjon ai munkahelyről jött el.
Ha visszamegy, elmehet a felgyűlt szabijaira, az után kap pénzt és kényelmesen nézhet állás után.

Színek:köszike abókot. Talán mutasd meg a párodnak a képet, hátha kedvet kap a színekhez!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Én is csak gyorsan, mert vasalnom kéne, Marcus elaldt :D

Anita :D
Azért nem irigyellek anyós miatt :roll: s egyáltalán nem haragszom, hogy leírtad a véleményed/szakemberét. Az az igazság, hogy nem vagyok egy nagy ész, de én is olvasgattam anno erről, s nem is akartam Marcust járatni, de ő kéri a kezünket, mert már arra szerintem rájött, hogy gyorsabb, mint egyébként. Bár ő nagyon gyorsan mászik :wink: írtam múltkor, hogy még bőrkeményedés is van a kicsi térdecskéin.
Na erre tett rá az apukás nagyi csapat, akik folyton rájatták :twisted:
Ja, és állandóan cipőt kerestek, hogy adják rá :twisted:
Nekünk nem jött a megjegyzés, de a minap a sógornőm szájából jött vissza, hogy már lassan 14 hónapos, s még nem megy, kell neki járnia :twisted: :twisted: erre jobb, ha kussba maradok. Nem a 28 éves fejéből pattant ki a gondolat, mert a kora ellenére ő még gyerek. Ja és persze - előre, s utólag is elnézést kérek, ha most valakit megbántok - az egész family pedagógus, így érződik a teljesítménykényszer a gyerek irányába....TISZTELET A KIVÉTELNEK :oops:

Kistesó project: jajj, de lennék ismét én is várandós 8) Annyira vágyom ismét arra a hullámzásra, amiről Szilvi17 beszéltél :)
Talán én is vállanám év végétől, de Apum megint elég szarul van, s addig nem is merek tervezni (bár mindig álmodozom), amíg nem gyógyul meg!!

Nyafi, Kia, Szilvi17, s persze Gemini - Sok-sok sikert a babókhoz!

Kia :D
Kínai naptár alapján van lányos esély??
Engem is érdekelne!

Jó Anya - Rossz Annya : Mostanság nekem a türelmem van fogyóban, de ez sok minden miatt van (Apu, nincs nagyon társaságom, magamamat is nehéz elviselnem, stb..), ezért érzem magam egy kicsit rosszul, de remélem, hogy ettől még nem vagyok rossz :roll: :wink:

Biztos más is van így, ugye??

Ma pont az jutott az eszembe, hogy pár hónapja, még tényleg alig vártam, hogy felébredjen (nappali alvásból), s hogy lássam a kis vigyorgó fejét, most azért elő-előfordul, hogy nem csak akkor vagyok nyűgös, amikor sikerül elaltatni a nyűgös babómat, hanem akkor is amikor felébred :oops:

TV - hááát, mint írtam nálunk is megy egész egész nap, s tudom, hogy nem mentség rá semmi, de tényleg a net, s a tv a társaságom. Persze itt a csodás két fiam, a párom, s néha erre járnak a sógornőmék....ha elmegyek sétálni látok embereket, de nem beszélgetek, még a boltba a pénztárossal sem :wink:

Kismok - az előbb lemaradt, hogy örülök, hogy jobban vagytok, s további jobbulást!

Ninike - Nóri egyszerűen csodaszép! A futópados képen Te vagy mögötte?
Marci is tornabajnok :lol: ő is álltandóan a lépcsőző, s a bicikli között játszik...na meg szereti a haspadot, s mellette a szárítót is.

Még annyi, hogy Marci minden nap új szóval jön elő :lol: Tegnap a duda helyett kezdte el a "dudu"-t, ma meg mondom neki, hogy labda, erre az én kicsim, mondja, hogy "abda"...azóta többször is :wink:

Bocsi, ha bárki, vagy bármilyen téma kimaradt, rövid az eszem, s az is sokfelé jár :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

s még teli is van hibával! Bocsika :oops: !

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok
Termeltetek rendesen alig birom követni :oops:
Amiért irok az a cipő kérdés. Van egy barátnőm aki segédeszköz és gyógycipő boltba dolgozik. Feltettem neki a kérdést mi lenne a legjobb Barbinak. Tudom hogy a márkás (Nike, Puma, Adidas) szépek de nem egészségesek. Olyan itthoni viseletet kerestem amit nyugodtan ráadhatok akár egész napra itthon anélkül, hogy kárt tenne a lábába. Ugyanis 3 éves korba már késő. A tanács amivel az ortopédiában jártad doki is megerősitett, hogy a cipő legyen puha talpú, de kemény kérgű ami tartja a bokát és nem engedi befelé dőlni, erre vannak külön kifejlesztve olyan cipők és szandik amibe a sarok résznél van egy kis emelés amitől a boka kifelé dől egy kicsit. Igy elkerülhető a lúdtalp és a bokasüllyedés. Nekem a Siestát nem javasolták mert az nem ilyen. Most rendeltem Barbinak egy szandit ami tiszta bőr és ezeknek a követelményeknek megfelel. A barátnőm sajnos a fia kárán tanult 11 éves a kisfiú és mindene fáj a bokasüllyedéstől és a lúdtalptól. Pedig 3 évesen már ő is hasonló cipőkbe járt, de az orvosok szerint már késő volt.
Leirtam mert úgy gondoltam lehet hogy érdekel valakit. én megfogadom a tanácsot.
:wink:

drumka

Szilvia 72!

Igen, a futópados képen én vagyok mögötte. Muszáj volt megfogni nehogy orra essen mikor megindul alatta a gumiszőnyeg. :)

Nagyon ügyes Marci! Gratulálok az új szavakhoz!

Drumka!
Majd írd meg légyszi, hogy mi a szandi márkája, vagy hogy hol találtál ilyen cipőt.
Régebben meg pont a siesta cipőket ajánlották. Akkor azok most nem jók??
És mi a vélemény a mezítlábasságról?

Nóri az előbb először állt meg kapaszkodás nélkül. Már próbálta eddig is, de mindig lehuppant. Most viszont szépen megállt, majd komótosan szépen leült. Nagyon aranyos volt, és nagyon büszkén mutatta mit tud! :D

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Bocs az eltünésért,de kicsit összecsaptak a hullámok a fejünk fölött.
Először is utólag Boldog Névnapot Sebinek,és Sárának,és Boldog Születésnapot Napsinak!

Szilvi,Kia:Hajrá tesóprojekt!!!!!!!!!!

Tv:Nálunk is megy egész nap,de Rékát nem igazán érdekli.

Bölcsi:Esélyem sincs,mert itt a faluban nincs,a többiben meg csak azokat veszik fel,akik ott laknak.Én is megyek vissza dolgozni,de he nem lenne a nagymama,akkor nem tudom,hogy hova raknám.

Szóval röviden.Tavaly nyár óta betegeskedik a férjem,és senki nem tudja megmondani hogy mi a baja.Minden lelete negativ.Most végre annyi kiderült,hogy laktóz érzékenysége van,attól is lehetnek a görcsei,meg az állandó hányingere.Közben folyamatosan b……..ják a munkahelyén,hogy csak akkor menjen vissza,ha teljesen jól van,de a doki nem tudja tovább mivel tp-en tartani,ezért kiirta dolgozni.Teljesen kibukott,erre a kislányom akciózott csütörtökön.Aludtunk du-án,és arra ébredtem,hogy a gyerek mintha rágna valamit,és mikor odanéztem,azt hittem infarktust kapok,kiboritva az ágyon a vérnyomáscsökkentőm,amit előző este az ágy fejtámlájára raktam.Gyorsan könyékig a szájába,de nem volt benne semmi,kiboritottuk,és két szem hiányzott.Mivel nem találtam a szájába semmit,biztos voltam benne,hogy azt a két szemet én vettem be még régen.Vártunk egy órát,és semmi tünete nem volt,azt mondta az anyósom,hogy ha bevette volna,akkor már lenne tünet.(Na itt én is kétségbeestem,hogy rossz anya vagyok,mert nem figyeltem eléggé)Fél 3-kor történt az eset,majd 5 körül azt vettük észre,hogy tiszta piros az arca,azt hittük lázas,de nem,ezért eévittem a doktornőhz..Felhivta a Hein-Pált,és közölték hogy azonnal vigyük be.Férjem haza,összepakolni,mi vártuk a mentőt.Végül Biztosan megállapitották,hogy nem vette be,mert már nyagyon rosszul kellett volna,hogy legyen,de azért bent tartottak éjszakára minket.Pénteken hazajöttünk,és a szombatra a férjemhez az ügyeletet kellett kihivni,idegkimerültség miatt.Megállapitotta,hogy enyhe depressioban szenved,és pcihiáterhez küldte.Úgyhogy azt hiszem teljesen ránk jár a rud.
Azóta voltunk dokinál,és kaptt győgyszert,remélem hamarosan minden olyan lessz mint régen...
Azért majd megpróbálok sűrűbben jönni.

Kép

Kép
ancsa03

Ninike
Mezitláb egészséged DE csak homokon, füvön. Betonon, kövön és minden kemény burkolaton már egészségtelen, ugyanis állitólag ahogy elmondták az ilyen kis gyerekeknek még nem 100%-ban kemény csontok vannak a lábukba és ez inkább porchoz hasonlit aminek nem jó a kemény talaj, sarok, talp és innentől mindenféle más fájdalmai lehetnek a babának. A Siestát nem tudom miért nem ajánlották, de rá fogok kérdezni ha megjön a szandink.

drumka

Szilvia :D
hát, persze hogy te is jó anyuka vagy!!! :wink:
A jó anyukaság nem azt jelenti, hogy tökéletesek vagyunk, hanem hogy a mi babánknak mi vagyunk a legjobbak. És ebbe az is beletartozik, hogy türelmetlenek vagyunk, meg nyűgösek, meg időnként kiabálok, mert emberből vagyunk.
Nekünk ma pl. ritka rossz napunk volt: Sári egész nap nyűglődött, sírt, 30 centire nem mozdulhattam el mellőle, játszani nem akart, közben meg Julcsi is igényelt és persze csak az ölemben akart volna játszani, de mivel ezt nem tehette meg, átment kisdacos-kiskamaszba, ami ha tapasztaltatok már ilyet, a legrosszabb variáció. Veszekedsz vele, mert direkt semmit nem csinál, amire te kéred, meg packázik az idegszálaiddal, és közben meg átfut az arcán egy elégedett: "na, jól van, mondjad csak, nyanya..." 8) :lol: mosoly - elértem, amit akartam... Szóval, igen, ma én kifejezetten vártam az estét. Szabad ilyet is, nem? Attól még borzasztóan szeretem őket, hogy időnként borzasztóan egymás agyára megyünk... :P :D

Szilvi :D
drukkolok tesókáért! Szerintem ez azt jelzi, hogy normálisan működsz. Nehogy már dilisnek gondold magad ám! :lol: Néha már rajtam is átfut ez az érzés, bár egyelőre lehűtöm magam a józan eszemmel. 2,5 év különbségnél alább nem adjuk, de igazából rábízzuk magunkat az égiekre.

Jáde:D
amit tapasztalsz, egy tök természetes folyamat része. igen, tényleg a szeparációs szorongásnak (nevezzük csak szepi szorinak :wink: 8) :lol: ) nevezett dolog. Ált. 8 hónapos kortól másfél éves korig tart az időszak, de elég hullámzóan jön elő. Julinál pl. hosszabb ideig tartott, de lájtos volt, illetve időszakos, Sárinál nagyon erősen jelentkezik, és szintén hullámzóan. Most pl. nagyon dúl. De van kiút az alagút végén, bár ma én is nagyon nehezen viseltem, pedig ez az egészséges kötődés jele. Ha ez ellen épp úgy akarunk tenni, hogy másra bízzuk, többnyire csak nyújtunk a folyamaton, mert ő ezzel az érzelmi biztonságigényét szeretné kielégíteni.
Én viszem magammal majd mindenhová. Jön velem pisilni, hajat mosni, ha főzök, a hátamon van... Elmúlik. Aztán tényleg jön az újraközeledési szakasz 2,5 év körül. Utólag az is nagyon szívmelengető, benne lenni, olyan mintha folyton ragasztós lenne a nadrágod és picur nem tudná elengedni... :lol:

A múltkor volt szó arról, mit tanul a kicsi a nagytól. Nos, átgondoltam.
-Sári fújja az orrát: keres vmi ruhadarabot (konyharuha, textilzsepi, szalvéta) és a szájával trombitál hozzá.
-A szája elé teszi a kezét, ha köhög.
-Kinyújtott nyelvvel köpi ki a kaját, hozzá "beeee" hangot adva, ha nem jön be neki.
-Ha bárki elmenni készülődik, ő leül a sámlira és felveszi bárki cipőjét.
-Ha Juli öltözködik, adogatja neki elég érdekes sorrendben a ruhákat.
-Felmászik az asztal tetejére és ugrál(ni próbál, de azonnal leszedem).
-Nyomogatja a magnót, átprogramozza a dvd-lejátszót és BonJovi csengőhangot tölt le Wapról (400 Ft-unkba került:?)
-Teregetéskor rázza a vizes ruhákat, illetve felmos velük.
-A piszkos ruhákat pakolja a mosógépbe (néha egy-két fésűt, kanalat is tesz közéjük) s közben kipróbálja, Juli bugyijai hogyan funkcionálnának sapkaként.
-Csípőre tett kézzel táncol s közben forog.

Egyelőre ennyi. :D Majd még gyűjtök. :D
KM

Kép
Kép
kismok

Ancsa: ajajj, akkor én ezt nem várom meg. Nálunk 2 napja nyitogatja a gyógyszeres fiókot és tervbe is van véve a pakolás. Amúgy nem tudom, hogy meddig bírunk még följebb meg följebb költözködni.

Járás: nálunk Ádámnak csak az egyik kezét kellett fogni. Magasak vagyunk, a mai napig kín, ha a klasszikus kétkezes módon kell fogni. Viszont odajött és megfogta a kezünket, hogy akkor menjünk. Nagyon édes volt, elindult nagy bátran, majd megingott, ráeszmélt, hogy egyedül még nem tud menni és nyúlt a kezünkért. Bármennyire nem akartuk járatni, semmi más nem érdekelte. Amúgy most, hogy már stabilan megy nem is fogja a kezünket, inkább csak egy ujjunkat, azt is csak az utcán.

Anyósok: nálunk azzal is a sírba visz, hogy még nem eszik kanállal meg nem iszik bögréből a gyerek. HA ott vagyunk, akkor jó erősen megfogja a kezét kanalastól és nyomja a szájába. Néha nézem a fiam és drukkolok, hogy ki tudja addigra nyitni a száját. Mintha nem is önálló emberke lenne, akit számításba kell venni.
Amúgy ez nekem azért érdekes, mert azért annyira rossz munkát nem végzett a férjemmel.
Erről jut eszembe: valami 5let, hogyan tanítsam meg enni, inni? Kézzel szépen megy, de a kanál nem érdekli. A pohár sem. Mutatja, hogy ő üvegből kér.

Szóval én is rossz anya vagyok. Ma is például valahogy nem volt kedvem semmit csinálni. Alig vártam, hogy aludjon:))

Szilvia72: én is be vagyok ám ide zárva. Amúgy sem vagyok egy nagyon könnyen barátkozós. Most elhatároztam, hogy változtatok ezen és eljárunk zenebölcsibe, játszóházba, erre most tanácsolta a szomszéd néni, hogy maradjunk itthon, mert az orvosi rendelők tele vannak, egyre több az influenzás beteg. Szóval ennyit a nagy elhatározásokról.

Aki nem tejet ad már reggel-este ott mit eszik a poronty? Még mindig ötleteket várok. Ma épp a túrós zsömlém nem kellett:))

Szilvió

sszzilvia

Ancsa :D
Szegények!
Remélem férjed, lelkileg helyrerázódik hamar!
A laktózintolerancia miatt nem kell aggódni, ez nem is olyan ritka mint elsőre gondolnánk. Az ázsiai típusú embereknél gyakoribb - hova nem vezet a vérvonal... A savanyított tejtermékekben jóval kevesebb van, a tej meg mint tudjuk, kész csoda hogy gyerekkor után nem okoz gondot mindenkinél, épp a laktóztartalma miatt.
Van egy enzimet tartalmazó tabletta: Lactase. Ezzel büntetlenül tud enni tejet, tejszínt is tartalmazó ételeket kb. másfél deciig.
Onnan tudom ezeket, hogy apum is lakt. érzékeny. Borzasztó hasfájást, ájulást tud okozni, és állandó puffadást, de ha figyel a tejre és kis mennyiségben, de azért ehet joghurtot, túrót, tejfölt, semmi baja nem lesz. :)

Kép
Kép
kismok

Boldog szülinapot Napsi! Süssön rád 100 évig legalább a napocska! :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Viki :D
Köszi a tanácsot :wink:

Ancsa :D
Pont ma gondoltam Rád, hogy ritkábban jössz 8)
Hááát nem semmi a történet, az biztos, de az a jó, ahogy Kismok is írja, hogy ez könnyen kezelhető. A depresszió meg sajnos manapság egyre több embert érint. S az az érdekes, hogy én sokáig nem is hittem benne, hogy ilyen létezik, s ezt amolyan "amerikás" hisztinek tartottam.... :oops: de egyre inkább hajlok affelé, hogy tényleg valós, s embereket tönkre tud tenni :roll: :roll: Férjednek jobbulást mielőbb!!

Kismok :D
Rajtad, illetve az írásaidon mindig jól szórakozom! Mármint úgy értem, hogy a stílust imádom :lol: Köszi a bíztatást, én is úgy érzem, hogy az imádatom nem, csak a türelmem, s a kapacitásom véges :wink:
iwiwes új képeket imádtam

Ninike :D
Csini vagy :wink: :wink: furulyázós csúcs 8)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ninike :oops: :oops: az utolsó furulyázós mondat Kismok-nak szólt :oops: :oops: bocsika :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok! nem volt itthon a gép, tegnap meg dögrováson voltam...valami kis nőgyógyászati gyulladás, nem komoly, de úgy kisugárzott az egyébként is fájos derekamba hogy majd szét hasadt. Ma már sokkal jobb volt, de azért még nem az igazi.

Mi is tervezzük a másodikat, eredetileg márciusban már kezdtünk volna próbálkozni, de a Bence még mindig szopik és ciklusom sincs, így májusra napoltam....meglátjuk. Az influenzás időszakot szeretném még végig szoptatni, aztán megpróbálom hátha leszokik róla. Más újság nincs, járunk a ringatóra, elkezdtük az angolt, persze csak játékos formában a szomszéd kisfiuval, én tartom az órát, ami napi 15 perc, utána játék és zenehallgatás és fogunk még járni egy kis babafoglalkoztatóra egy pár hónapig amíg bele nem nő a manótornába. Mi babygeniust szoktunk hallgatni.

Ancsa: én lakózérzékeny vagyok és kell segíteni bármiben, diéta, vásárlás stb...írjál privit...az orvosok nem nagyon segítenek. Én szinte semmi tejterméket nem eszem, de van egy csomó minden amit lehet helyette.

puszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

bocsi laktózérzékeny...

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!

Kismok - Szilvi
A Kínai naptár szerint lány okt-jan-ig.
A Jónás szerint váltakozik havonta. :?
...de visszamenőleg - mindkettő szerint Levi fiú :lol:

Levi új "szava" : "kabbe" (és nyomja a szánkba pl. a cumit) :P

Zsuzsi
A szopit én is addig tervezem..
(A nődoki szerint is másfél éves korig jó szoptatni - aztán a a gyerek máshogy viszonyul a cicihez :roll: )

Mindenkinek szorítok a tesóhoz! :wink:
...talán néhányan ismét együtt éljük át :lol:
Ha kismamát látok én is úgy érzek, mint Ti :P ....de jó lenne....

Ancsa
Jobbulást a férjednek!
...sajnálom a gyógyszeres dolgot - még jó, hogy nem vett be Réka 1-2 szemet :shock:

Nóri nagyon édes... Gratula az álláshoz!

Szisz
Mi is "használjuk" a borostyánláncot.. nekünk is bevállt :wink:
...eddig még soha nem éjszakáztuk egy fogacska miatt sem. :P
Remélem nektek is használni fog.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok, bocs', nem tudtam visszaolvasni, csak megláttam Kia két mondatát. A kommentárom csak annyi: talán június és március is október és január közé esik? :lol: :lol: :lol: Aszerint biza' ne menetek ti, bízzátok a véletlenre vagy Jóistenre vagy akire akarjátok. Szerintem inkább megéri a ciklusra figyelni, mert a fertilis időszak elején nagyobb az esély a kislányra. Az én lányaim mindig az első vagy második napon fogantak. De nem is próbáltunk tenni ellene semmit.
Lehet, hyog van, aki ezt jobban ki tudja fejteni, az írjon róla.

Puszi mindenkinek! Kész az ágy (az újabb, mert amit pénteken szereltek, nem tetszett és szétbontottuk, átalakítottuk :roll: ) készek a szekrények, még van néhány dolog, amit meg kell csinálni és jöhet a pakolás. Már előre félek. A félnapos munka legalább egy hetembe fog kerülni, biztos vagyok benne. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, a kínai naptár szerint két fiam van. :D :D :D :D :D Meg kell mondjam apjuknak, ne búsuljon! Menjünk Kínába, ott fiúk lesznek a csajok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csajok segítsetek légyszi. Holnap le kell adnom egy feladatot a főiskolán, tegnap kaptam, négy A4-es oldalon ki kell fejtenem az értékeimet.
Pl: A legfontosabb értékem a gyerekem. Nagyon szeretem őt, ha mosolyog, már úgy érzem érdemes volt felkelnem. A második legfontosabb értékem….stb…
Írjatok egy pár sort ti is nekem priviben, mi a legfontosabb értéketek…nagyon sok beadandóm van még holnapra, légyszi segítség.
Szeparációs szorongás: nálunk is megvan, már múlófélben, kb 2 hónapig tartott. Most már ha jó előre felkészítem, hogy kimegy a szobából anya, te itt maradsz és játszol de jövök vissza, nem nyekereg, csak egy percet.
Én pont akkor kezdtem vacilálni a hintán, mikor olvastam a porontyon ezt a cikket, hát utána nem akartam.
Drumka milyen fajta a szandi amit rendeltél?
Szilvi nem kell feljebb költözni, van ajtózár az ikeában, 990ft két db, mi kb 4 ajtózárral megúsztuk a lakásban, a többibe olyan van, amit kipakolhat.
Szilvió pohárból ivás: este tedd be mellé egy műanyag poharat a kádba, tegyél bele hideg vizet, majd tedd a pohárba a kezét, mond hogy hideg, aztán a kádba, mond hogy meleg. Egy idő után elkezdi érdekelni, meg akarja kostolni a vizet, belemereget a meleg fürdővizébe is, abból is iszik, bármennyire gusztustalannak tartod, boldogan tapsolj hozzá és mond, hogy ügyes. Majd egy idő után az etetőszékében is próbáld pohárból inni, alá egy konyharuha, igya le azt. Fokozatosan. Önálló evés, minden evésnél kanalat kapjon ő is, hagyjad maszatolni kajával, ha nem akar kanállal, akkor kézzel kis darabok is mindig legyenek kajaügy alatt, amit ő vehet a szájába.
Ancsa sajnálom, férjednek jobbulást! Gyógyszereket már gondolom eldugtad.

Kép
nyafi

Épp csak annyi időre jöttem, amíg bekapom a levest. :)

Nekem is fiam van a kínai naptár módszer szerint. :lol:

Szilvi: nálunk sem volt költözés, ami olyan fiók, arra ajtózár került. Mi mondjuk a babyoutletben vettük, ott 700 ft volt 2 darab. Ez tépőzáras, de elég jó. Mondjuk Nóri már ki tudja nyitni, de amint sikerült széthúznia magától újra összeragad, így a fiókot mégsem tudja kinyitni. A másik fajta meg tolóreteszes, az nagyon jó. Abszolút nyithatatlan a kicsiknek. (ja és egyiknél sem kellett megfúrni a szekrényeket!!!)

Nóri egyenlőre még csak főzni akar a kanállal. Fogja és kavargatja az ételt. Kézzel szépen eszik, de a kanál még nem nagyon érdekli, csak a főzés erejéig.

Ancsa!
Sajnálom a férjed betegségét! Jobbulást kívánunk neki!!!
A gyógyszereket meg jól dugd el, mert ezeknek a kis maszatoknak minden kell amit nem lehet. Saját tapasztalat: Nóri a vekkerről is leharapta a gombokat (utsó pillantban szedtük ki a szájából!).

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Igen, gondoltam, hogy ez valami szeparacios szorongasos dolog lesz 8)
Asszem mast nem tok tenni mint imadkozni, hogy minel hamarabb vege legyen :roll:

Szilvio
Huhh, ok. Kicsit megijesztettel az ovival kapcsolatban :)

Kisteso
Hat nagyon irigylem azokat akik egy kismama lattan mar most ujra babat szeretnenek :D
Mi eredetileg 2 ev korkulonbseget akartunk, de en meg nem tudom elkepzelni, hogy ujra kezdjem az egeszet :(
Bar a terhessegem elejen nem volt semmi rosszulletem de az utolso 2 honap eleg kemeny volt a derekfajas miatt + az utolso 2 honapban dietaznom kellett mert magas lett a vercukorszintem. Az egesz napom az evesrol szolt mert 3 orankent enni kellett meghatarozott szenhidrattaralmu kajat. Mire befejeztem egy evest mar kesziteni kellett ossze a kovetkezo eveshez a dolgokat, meregetni, szamolni, megcsinalni. Azt hittem soxor hogy begolyozok de meg orulhetek hogy dietaval szinten lehetett tartani es nem kellett inzulin.
Bar nem torvenyszeru, hogy a kovetkezo terhessegnel is kijojjon ez, de most tudatosabban akarom ezt a reszet is csinalni de egy ilyen kis gyerek mellett segitseg nelkul ezt nem tudom hogy lehet megvalositani. Igy most ugy vagyok hogy 3 ev ala nem adom :?
Ja, meg a szoptatasi kudarcrol ne is beszeljunk. Meg az is olyan frissen el bennem, hogy bele se tudok gondolni hogy ujra nekifekudjek a dolognak :(

Pohar
Balint a reggeli meg esti tapszeret issza egyedul cumisuvegbol, (lefektetem a foldre parnakra, es o fogja, ill. ki-be teszi maganak) napkozben poharbol itatom, de ugy, hogy en fogom a poharat mert amugy kiontene. A nyafi altal irt verziot asszem en is kiprobalom.

TV
Addig szoktam bekapcsolni, amig csinalom neki a kajajat, mert a reklamokat o is elnezegeti es addig sem a gatyamat rangatja :)
Altalaban a Luxe tv-t nezzuk, nem tom ki ismeri, luxushelyeket/dolgokat mutatnak benne (szuperszallodak, tengerpartok, yacht-ok, ekszerek, cipok, stb)

Ancsa
Jobbulast a ferjednek! Szerencse hogy Reka nem nyelt be semmit...

Lejart a szunetem, felkelt a fonok :?

Mindenkinek szep napot kivanok!
_jáde_

Sziasztok!

Na Réka alszik úgyhogy ide tudtam ülni.Ha fent van egyszerűen nem enged,neki is ide kell jönni,és nyomkodni a billentyűt.

Szóval,köszönöm az eggyüttérző szavakat.Nagyon jól esik.Azért már javul a helyzet,és bizom,és hiszek benne,hogy a sok rossz után jön végre valami jó.hamar túl leszünk rajta,és utána csak nevetünk az egészen... :oops:

Jade:Teljesen megértelek,és gondolj bele,hogy én a 8.héttől csináltam ezt,inzulinnal párositva.Nekem meg is maradt a cukorbetegségem.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Ennyi rossz után hidd el, valami nagyon jó fogkövetkezni!!!!
Jobbulást kívánok a párodnak, talán , ha egy alternatívgyógyászt is felkeresnétek, lehet hogy többet tudna segíteni.

Amúgy a fiam meg a Tri Regol fogamzásgátlómból bevett anno 1 szemet. :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szobahintáról azért tettem be a linket, mert nagyon megdöbbentett. Nekünk pont ilyen hintánk van, az állványos bébihintákon kívül nem hiszem, hogy lehet mást kapni benti használatra. A kötél végén a karika nem hiszem, hogy lecserélhető, az ajtófélfára szintén csak fém hintakarika szerelhető. Azóta ellenőriztam, tényleg tele van finom fémporral az ajtón levő karika teteje. Végülis logikus, csak a fene nem gondolja, honnan leselkednek a veszélyek. Mindenestre nálunk marad, mert Blanka imádja, szerencsére nem szokott felfelé nézni és be fogjuk zsírozni és rendszeresen letörölgetni. Nem hiszem, hogy így gond lesz. Nyífi, ha te most akartál venni, esetleg rákérdezhetsz a boltban, hogy csak fémkarikás verzió létezik-e. Jó tesz a hintázás az egyensúlyérzéknek és Blankának ezt még jócskán fejleszteni kell. Persze mindjárt itt a tavasz és a játszótéren lehet sokat hintázni :D

Jó anya-roszz anya történet: szerintem aki szeretettel, odafigyeléssel, körültekintéssek bánik a gyerekével és igyekszik a tőle telhető legjobban adni és jó példával elöljárni, az nem lehet rossz anya. Mi felnőttek annyira sokfélék vagyunk szerencsére, miért kellene ugyanúgy nevelni a gyerekeinket? Gyakran olvasgatom a velveten a Porontyot és megdöbbentő, hogy mennyire egymásnak tudnak ugrani emberek a gyerekekkel kapcsolatos témákban (is). Képesek porig alázni azt, aki másképp csinál valamit, mint ők :shock: , vagy épp ellenkezőleg, a támadásoktól tartva eleve azt bizonygatják, hogy az a legjobb, ahogyan ők csinálják. Számomra felfoghatatlan. Ez szerintetek magyar sajátosság? Miért nem tudják sokan tiszteletben tartani a másik hozzállását? Azt azért jó látni, hogy vannak közösséhek, mint ez is, ahol szerencsére nem ez megy.

Kistesó: hajrá lányok. Engem is érdekelnek a "fiúcsinálás" módszerei :lol: Persze egy lánynak is ugyanúgy örülnél, csak akkor lehet, hogy harmadszorra is nekifutnánk, jó lenne megtapasztalni azt is, milyen fiút nevelni. Jáde, szerintem az is természetes, hogy még nem állsz készen a következő babára. Ebben (is) mindenképpen hallgatnunk kell az érzéseinkre. Én is mostanában kaptam újra kedvet, eddig bele sem mertem gondolni az újabb szülésbe, első hetekbe - nekem ez volt rossz emlék, terhes akérhányszor lennék a pár hetes rosszulléttől eltekintve, bár ha fiú lesz, talán azt is megúszom. :D

Ancsa: ijesztő és nehéz lehetett nektek az utóbi időszak, remélem mielőbb jóra fordulnak a dolgok.

Ninike: Nóri nagyon ügyesen edz :D Gratulálok a felálláshoz is, remélem mi is hamarosan követünk titeket. Amúgy is sok a hasonlóság (már írtam), most pedig felfedeztem, hogy még a szőnyegünk is ugyanolyan :lol:

Köszi a borostyánláncos tapasztalatokat, már megrendeltem. Valaki írta a Viburcolt, azt is használjuk, de januárban már elfogyott egy dobozzal, nem merem huzamosabb ideig, mert bár nincs mellékhatás, de ez is homeopátiás szer és áthangolja a szervezet működését...

Még azzal eldicsekszem, hogy tegnap voltunk második alkalommal zenebölcsiben és olyan kis ügyes volt Blanka, már előre mutatta a csip-csip csókát, végig dűlöngélt (táncolt) és rázta a csörgőket, bábozott a bábokkal. Már ennyi alkalom után is látszik, hogy jót tesz neki a csoportos éneklés (itthon is szoktunk, de az nem ugyanolyan).

Vacsi és reggeli ötleteket én is várok, csatlakozva Szilvióhoz. Sajnos nem vagyok egy konyhaművész, még azt is nehezen találom ki néha, hogy magunknak éppen mit csináljak. Esetleg jó gyerekszakácskönyvet ismertek?

Talán még tudok ma jönni képekkel.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Na túl vagyunk a szülinapon - tegnap. Köszönjük a köszöntéseket, jókívánságokat!

Ma pedig voltunk csípőszűrésen. 1 évesen. :shock: Ugyanis az előző időpontról akkorra kaptuk az értesítést, amikor otthon voltunk Mo-on, és már a jegyünk is megvolt. Na a lényeg, hogy minden rendben. (Otthon is csak egy röntgen az egész???)

Azért egy-két szó az előző témákhoz is...

Körömvágás
Eddig alvás közben csináltam, de tegnap megpróbálkoztunk ébren is a kezéről - sikerült.

Hajmosás
Úúútálja. Mármint a leöblítést. Zuhannyal szoktam, mert úgy a leggyorsabb, de közben vagy 3x fel is áll.
Szárítani nem szoktam, csak jól megtörlöm Neki.

Gyes, gyed, csp, stb.
Itt 166€-t kapok a gyerek után havonta. De ez a minimum. Ha lett volna bejelentett munkám, akkor persze jóval több lenne. :oops:
És itt még adnak hozzá negyedévente a gyermek 6 éves koráig elhelyezési támogatást 275€-t. Mert nagyon drágák a (magán)bölcsik/ovik.
Akármilyen sz@r is otthon a helyzet, mi vágyunk haza. Valszleg 1 év múlva szedjük is a sátorfánkat. Addigra Napsi is betölti a 2 évet, és mehet bölcsibe - előbb nem szeretném. Nem csak a pénz miatt, hogy visszamehessek dolgozni, hanem nagyon vágyom már társaságba is.

TV
Nálunk is megy egész nap, mert ugye az a szg monitora is. Van, hogy csaka rádió szól, akkor Napsi táncol, de a műsorok nem érdeklik.
Viszont a Mamma Mia! című filmet az ölemben majd egy nyikkanás nélkül képes végig nézni. Imádja!

Pohár
Ebéd és kaja közben a csőrösből iszik. Egyedül.

Ancsa
Kitartás Nektek! Szorítunk, hogy hamar rendeződjenek a dolgok!

Nyafi
Köszi a tippeket éjjelre. Sajna csak akkor tudom megvalósítani, ha a lakótársunk hazamegy pihizni. :shock: Viszont muszáj lesz, mert már egyre fáradtabb vagyok...

Most csak ennyire futotta. A lányom nagggyon szagos csíkot húz maga után... :lol:

Jövök majd a képekkel a nagy napról, meg a "holtartunkkal"....

Kép
tittina1982

Na a "holtartunk"

Beszédben:
- iszi: inni
- hindá: hinta
- háte: hápi(kacsa)
- iszisza: kiscica
- mamama és a töbi ilyen babás gügyögések
- ja, mi nem sikongatunk, mint írtátok pár oldallal előrébb, hanem kiabálunk, de rettenetesen

Játékok, ügyesség:
- formabedobós csigát imádja, bár picit segíteni kell még Neki
- Apája nyakláncát beteszi a nyakába, és kiveszi
- egyedül iszik - ezt 3 napja csinálja tökéletesen
- lemászik háttal az ágyról
- megért nagyon sok mindent, pl: pakoljunk vissza a szekrénybe, megyünk fürödni, hozd ide, vidd oda Apának
- feláll, felmászik a leglehetetlenebb helyekre
- "segít" a mosógépnél
- ügyesen lapozza a könyveket, újságokat, bármit, amit lehet; mi sajnos olvasni ilyen tempóban nem tudunk :lol:
- imádja a mondókákat és ha énekelek Neki
- és még mindig nem indult el
(Most ennyi jutott el az agyamig...)

És akkor a szülinapos képek:

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép
tittina1982

Sziasztok
akit érdekel megkaptuk a szandit Supy+ a márkája, de ugyanilyen jó a Dr. Leo illetve a Szamos cipő, de nem a félcipők, mert azoknak nem elég magas a kérge. A mi szandinknak nem a talpába belül van a betét hanem a sarka van "ferdére" vágva. Teljesen más lett Barbi menése ahogy ráadtuk a szandit.
http://www.elitrt.hu/drleo.htm
http://www.szupercipo.hu/
http://www.lurkocipo.hu/webshop.php?category=cipo&pos=1
itt megnézhetitek miről is van szó.
A Siestáról annyit mondott az ortopéd doki, hogy azért nem jó mert teljes betét van benne ami el lustitja a lbban lévő izmokat, mig ez a kifelé dőlés úgymond korrigálásra serkenti igy erősitve az izomzatot.

drumka

Sziszi!

A babaszoba.hu-n nagyon jó babareceptek vannak.

Tittina:Nagyon szép Napsi!!!!!
Mit fogtok itthon dolgozni,tudjátok már vagy még a jövő zenéje????

Jó éjt

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

1 éve, és most

Kép Kép

Kép
tittina1982

Drumka: esetleg megkérdeznéd ha úgy alakul hogy a Superfit is ilyen jó-e. Köszi: Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Zsuzsi!

A superfit és a zetpol is jó.:-)

Titi!

Behasalok Napsinak milyen copfja van. Elöl te vágtad le a haját?
Én még nem mertem, pedig lassan a szemébe lóg....
Édes a kis rámolókisiparos.

Terhesség: én akarok is tesót, meg nemis. :oops:
Tiszta gyagya vagyok.
Ha eszembe jut, hogy a fiam mennyire meghalt az unalomtól egyedül, akkor igen.
Ha eszembe jut, hogy mennyi tartozásunk van és dolgozni kéne, akkor nem.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Titti :D
Nagyon szép Napsi :wink: Igazi nagylány már :lol: Copfja melyik képen van??
A frufru vágásra én is kiváncsi lennék :roll: bár nekünk már egyszer "sikerült", de már újra nagy neki 8)

Kriszta :D
Ha most gyorsan babásodsz, akkor még marad időd dolgozni is :wink: Tudod, mint az egyszeri lány a Mátyás Király mesében :wink:

Ha Apum nem lenne beteg, akkor én biza azt hiszem vállalnám...nagyon hiányzik, hogy újra "élet legyen a hasamban", meg amikor nézem a picuri babákat, hááát olvadok....de remélem,hogy hamar meggyógyul, s akkor jön a kis Molli :wink:

Milyen érdekes, hogy két napja még a fogytában lévő türelmemről írtam....sokszor saját magamon sem tudok kiigazodni :oops: Ugye ti is éreztek így???? :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Én is Szilvi!!!

Ismerős. De most nem akarok szülni, mert ha ebben az évben születne a tesó, akkor a tavalyi jövedelmem, ha jövőre, akkor az idei alapján állapítanák meg a tgyást vagy gyedet.
Az meg ló...r lenne.

Képzeljétek!

Holnap megyek feliratkozni bölcsődére!!!
Itt Örkényben tervbe vették a bölcsit, kb októbertől üzemelne. Most összeírják az igényeket, és ha elég igény mutatkozik rá, akkor 18 hónapos kortól megindítja az Önkormányzat. És amilyen sorrendben leadjuk az igényeket,olyan sorrendben fogják felvenni a gyerekeket.

Domi 9500 gramm és 75,5 cm és tegnap megtette első önálló lépéseit felém!!!
Annyira megörült saját tudományának, hogy azóta se tette többet!!!! :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

A kis szülinapos Napsi tündéri és nagyon ügyes!!!
Kia ez a kabbe jópofa lehet :lol:

Rakok néhány képet, bocsi, ha túl sok. A bújócskázóshoz: korán kezdtük, ő már 7 hónaposan elbújt a fürdőlepedője mögé, mára pedig mindent magára terít, a játékait nagy röhögések kíséretében elteszi a szőnyeg alá, vagy becsavarja valamibe. A kedvencem viszont az, amikor pl a fürdőben vagyok behozza a játékát és otthagyja a küszöbnél, kimegy bezárja az ajtót és kint kuncog pár másodpercig, majd bejön érte. Ezt egymás után legalább 5-ször. :lol: Próbálom majd levideózni, jó lenne megörökíteni.

Szóval az utóbbi időszak terméséből:
Kép Úgyis felmegyek Kép bújócska Kép megszomjaztam Kép kedvenc játékom
Kép anya, jól fogom?
Kép valami jó reklám megy

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

még a kicsinyítést gyakorolnom kell :oops:

Kép

Kép
szisz05

Tittina1982!

Nagyon aranyos Napsi a szülinapos képeken! És milyen ügyesen fogja a kanalat!!!!

Gyerekek nem tudom hova nő a lányom: már 80 cm a mérőszalag szerint. Viszont én nem tudom milyenek ezek a ruhák, mert a 80 cm-es bodyk már szétpattannak rajta. Kell vennem 86-os akat. :)

Szisz05!

Tényleg ugyanolyan szőnyegünk van!!!!!! :D
És még a függönyünk is hasonló!!!!!
Ja és Nóri is imád bújócskázni! 3 hónapos volt mikor már nevetett azon hogy én elbújtam és kukucsoltam neki. Most pedig mindent magára terít és aztán kukucsol ő nekünk. :)
A másik ami poén: mindent a nyakába terít mint egy sálat. Ha megkaparintja a nadrágomat, vagy Apa pólóját akkor rögtön sálként magára teríti. Öltözik a Kiscsaj!
Ma reggel a szennyestartóból szedte ki a zoknimat és azzal csinálta. Aztán mikor mondtam neki hogy tegye vissza a kosárba, fogta és kidobta a kukába. :D (ja és közben röhögött rám, hogy ő most huncut volt)

Viszont Nóri úgy döntött nem akar enni!
Egyszerűen nem kell neki a főtt kaja. Ma a húslevest sem ette meg. Vacsorára bezzeg csúszik a májkrémes kenyér meg a vajas kenyér párizsival meg sajttal.
Nem tudom mit csináljak vele. Ma még a piritósomat is lenyúlta.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziszi!

A reklám nálunk is nagy Isten!!!
Pláne, ha az AXN-n megy. De nincs mázlija a csajnak, mert csak este tévézünk és 7-kor fürci őkelmének.
Domi az átlátszó függöny mögé szokott elbújni, aztán mi meg halálra röhögjük magunkat, hogy közben milyen pofákat vág.
Azt hiszi, hogy tényleg nem látjuk.

Nálunk ez a kedvenc játék: Anya fürdik, ő meg belehord és dobál a kádba nekem mindenfélét.
Gondolom azért, hogy ne unatkozzak. :?
Persze mikor hajat kell mosnom és közelharcot vívok a flakonokkal és a kockákkal, akkor kicsit ideges leszek. :D
De a múltkor nyálas kekszet is kaptam.

Kekszről jut eszembe.
Randán beégtem valamelyik nap.

Megyek a postára, gyerek a kezemben.
Jóképű hapsi udvariasan ajtót nyit egy hatalmas széles mosoly keretében.
Naná, igen azt hittem én naiv,hogy a mosoly szerény személyemnek és tökéletes szépségemnek köszönhető.
Aztán a postán a lányok nagy röhögés közepette kiszedtek a hajamból egy igen nagy darab nyálas kiflimaradékot, de kb 50 ft-os nagyságút!!!!
Hát ciki. 8)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kriszta! Igen, tudom, hogy egy alkalmazottat köteles a munkahely visszavenni, de én megbízási szerződéssel dolgoztam (nem alvállalkozóként), amit ugyebár felbontottunk mikor eljöttem, különben nem kaptam volna táppénzt meg GYED-et. Színeket megmutattam, azt mondta a párom, hogy vad. (bocsi) :(

Szilvia! Na az ilyet mindig is utáltam, hogy mit kellene már a gyereknek csinálni. :evil: Miért kellene? Mert a szomszéd kisfiú már csinálja? Vagy mert apa, anya, nagytesó, unokatesó stb. ilyen idősen már csinálta? Mert a szakkönyvek azt írják? Erre mondta viccesen egyszer a gyerekorvosunk, hogy a szakkönyveket el kellene olvasni a gyereknek is, hogy tudja mikor mit kell csinálnia. :D

Ninike!
Puszi Nórinak a tudományáért. Kis ügyesek ők mind. :D

KM! Kezet foghatunk. Kokó ugyanígy utánozza Manót. :D Valamelyik nap majd meghaltam a nevetéstől. Beállított a szobába az apja bakancsában (combtőig ér neki), nyakában a melltartómmal, fején a bugyimmal, kezére félig ráhúzva Manó harisnyája. :lol: Ezeket a szárítóról szedte le, azt sem tudtam, nevessek, vagy összeszidjam, hisz már ezerszer elmondtam, hogy a szárítóról nem szedhetik le a ruhákat. :roll: :lol:

Szilvió! A kanál még Kokót sem nagyon érdekli. Villával már szépen eszik (érdekes Manó is azzal tanult meg hamarabb enni), de a kanállal legtöbbször még játszik. Azért ha odafigyel, akkor szépen belemeríti a levesbe és minden nagyobb „baleset” nélkül a szájába veszi, de még nem ez a jellemző. Egyébként szerintem nincs elkésve, én azt olvastam, hogy kb. másfél éves korukban kezdenek a gyerekek kanállal enni. Az ivást meg szerintem ne erőltesd. Majd iszik pohárból, ha akar. Kokó is úgy volt, hogy szinte egyik napról a másikra kezdett el pohárból inni, de úgy, hogy egyik nap még az egész a nyakába folyt, mikor itattam, pár nap múlva pedig kivette a poharat a kezemből és gyönyörűen ivott egyedül úgy, hogy egy csepp sem ment mellé. :)

Kia! Manó is ugyanezt csinálta ilyen idősen, de csak mikor leesett a cumija. :shock: Nem is tudtam, honnan veszi, mikor egyszer láttam, hogy apa nem megmossa, hanem a szájába veszi és lenyalja a cumiját. Na volt is nagy leszidás. :x

Titti! Én úgy tudom, hogy 3 év alatti gyereknek csak UH-ot lehet csinálni. :roll: De nekünk az sem volt. Dokibácsi „megtekergette”, és mivel nem talált eltérést így nem kellett UH. Nagyon édes Napsi, látom a torta őt is érdekelte. :D

Jó anya, rossza anya dologgal én ugyanúgy vagyok, mint a jó gyerek, rossz gyerekkel. Ez is relatív, kinek hol kezdődik a rosszaság. Múltkor épp ezen vitatkoztunk össze sógornőmmel, mert mindig mondja a fiúknak, hogy „rossz vagy”. De olyan helyzetben, ami nagyon messze van a rosszaságtól. Pl. Manó a kis műanyag kalapáccsal ütögeti a fotel karfáját, vagy Kokónak szokása, hogy leszedi a kenyérről a sonkát és külön eszi meg – szerinte ez is rosszaság. Rossz anyasághoz egy rövid story: Az egyik barátnőmet a baráti kör megbélyegezte, hogy rossza anya, és sokan nem is állnak vele szóba, mert „elhagyta” a gyerekeit. A történet röviden: van egy 14 meg egy 13 éves gyereke, akikkel a barátnőm szüleinél laktak. A gyerekek akkor látták utoljára az apjukat, mikor a kisebbik 1 éves volt. 2 éve a barátnőm megismerkedett egy sráccal (plusz fekete pont, hogy 3 évvel fiatalabb nála), és összeköltöztek, de a srác egy másik városban lakik. A barátnőm pedig a gyerekeket a szüleinél hagyta. Egyszerűen nem akarta őket kivenni az iskolából, megszokott környezetből, a nagyobbik az iskolai focicsapat kapitánya, a kisebbik néptáncol, és imádják a nagyszülőket. Minden hétvégét, ünnepet együtt töltenek, sőt a barátnőm a gyerektartást és a családi pótlékot is a szüleinek adja. Szeretik a barátnőm élettársát, de nem akarnak kiszakadni a megszokott környezetből. Szóval ez a helyzet, és ezért lett a barátaink szerint ez az anyuka csapnivaló, szemét, aljadék. Szerintem nem az, csak mindkét oldalról meg kell nézni a szitut.

Hinta! Ha visszaemlékeztek a mi gyerekkorunkban csak fémkarikás hinta volt, amit egy szintén fémből készült „fülre” akasztottak fel. És sosem volt begyulladva a szemünk (az enyém legalábbis). Miért? Mert akkor még rendesen meg voltak munkálva az anyagok, és nem mindent Kínában gyártottak. Az én gyerekkori hintám még tökéletes állapotban van, nyáron fel is lett anyuéknál szerelve Manónak, és még mindig nem hullik belőle a fémforgács és nincs szétrohadva a hinta fa ülőkéje. Mert ez rendes magyar gyártmány.

Na megyek kisebbikem felébredt.

Mindenkinek szép napot, bár nálunk 2 napja megállás nélkül esik.

Anita

goodfairy

Anita!

Ne kérj bocsánatot érte, mindenkinek más az ízlése!Csak így nehéz lesz színessé tenned a falakat.
Itt is esik 2 napja az eső, tiszta trutyi minden. :cry:

Már depis vagyok tőle.....

Ne csak a tél, hanem az eső is monnyon leeeee!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nagy mókamesterek ezek a csöppségek. Elképzeltem Krisztáéknál a fürdőkádas jelenetet és Kokót felöltözve :lol: :lol:

Ninike: nincs ötletem a nem evésre, nálunk szinte csak a pépek mennek, plusz kölesgolyó és zsemle. Lehet, hogy csak ilyen napja van, vagy fogzik, az is boríthatja a korábbi evési szokásokat.

Szilvi17: köszi a receptes tippet!

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Titti nagyon szép napsi! Nálunk még uh se volt, csak tekergetés. Röntgen csak akkor volt, mikor lenyelte a bolyhozóból a fémet.
Nini én régen mindenfélét kipróbáltam, kb 10 hós koráig csak tápon élt és szép lassan jutott el a napi 3xi szilárd kajára. Most is vannak napjai hogy többször igényli a tápot. Tudják ők, mikor mi kell nekik! Okosak!!!!
Szisz a bújócskás kép nagyon favorit! Akartam volt kérdezni, hogy Dunakeszin merre laksz? Új rész, régi, lakótelep?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Edit
Van akinek nem jön be a naptár :?
...nekünk bejött... és... ha bejön (de jó is lenne) a lány is, akkor nagyon boldog leszek :lol:

Nyafi
Sikerült megírni?

A holtartunkhoz
Levi most épp kiszedett egy előkét a fiókból és viszi az Apjának a konyhába, közben
mondja, hogy nyam-nyam :lol:
Az állatos könyvét lapozgatja és közben... a nyuszit (húzza az orrát), cicát (cii, sziissz),
bárányt (mondja, hogy beee)... felismeri :P
Együtt csináljuk a "csip-csip csókát"...
...pár napja (végre) ő is le tud mászni az ágyról tolatva :P
...stb

A következő terhességtől én nem félek , szerencsére nem volt olyanom, hogy
rosszullét, vcukor, szopis gond (ez csak az első 1-2 héten)
Remélem a következő is ilyen lesz :lol:

Titti és Szisz Édesek a csajok!
Nagyon szép volt a torta.

Kriszta
DRUKK holnap a bölcsihez! :wink:

Anita
Mi nem kapjuk be a cumit, de Levi is csak ritkán kapja meg (csakis akkor, amikor
már nem bírunk vele).
Biztos teszik neki "a kabbe szó" :lol:

A hintát úgy hívja KÁ :P

Anita - ha nem jönnék - de remélem jövök
Szombatra
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Ma láttam az orvosi rendelőben egy egy hetes babát. Hát nem tudom, hogy tudnék-e vele mit kezdeni. Annyira pici volt.
Különben én Sziszivel vagyok kb. egy helyzetben: imádtam terhes lenni, de a "kellemes" szülésem után azt mondtam, hogy soha többet. Persze azóta már csak tudom, hogy borzalmas volt, de nem emlékszem már igazám.

Nóri nem egyedi eset. Nálunk ma a rizs nem kellett ebédre, vacsira meg a tojás. Amúgy ezeket már megette. MOst a rizstejet ajánlották ismerősök, mert a tej vagy tápszer sem megy. Újabban már este sem. Mondjuk én ilyenkor nem csinálok belőle ügyet, előveszek valamilyen babakaját, azt legtöbbször elfogadja.

Bújócska: tegnap ő volt a francia ágy egyik oldalán, én hasaltam a másikon és kukucsoztunk. Nagyokat nevetett. Amúgy legújabb tudományunk a hapszi és hogy leguggol a csüccsre.

Köszönöm az etetős-itatós tippeket, ki fogom próbálni. Lehet, hogy egy hétre hazamegyünk a nagyszülőkhöz, majd ott. Végülis ott ketten leszünk takarítani:-)

Gondolom, hallottátok a családi pótlék bruttósítását. Pozitív hír viszont, hogy nől a Gyed, ma kaptam levelet:))

Szilvió

sszzilvia

Ninike:Ádámmal ugyanígy vagyok, csak a 86-os ruhákkal. Ma hivatalosan 87 cm-t mért a védőnéni, de ugye ott kihúzhatós szalag van, úgyhogy nem egy biztos módszer. Mi itthon még 86-ot sem mértünk soha állva, de a bodyk már a mellkasán lecsúsznak.

Szilvió

sszzilvia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?