Új privát üzeneted érkezett!

Képzeljétek ma reggel a lányomat a galériáról kellett leszedni!! Kataa, Manó, Ilke, Gömb - ti láttátok milyen meredek az a lépcső - na, hát simán felmászik rajta. Én mosogattam, az apja meg fogat mosott gondolván, hogy mi történhetne vele, abszolút Dodobiztos a lakásunk. Hát nem. Még jó, hogy nem esett le!!Most odakötözgettem a járóka alján lévő betétet, hogy ne tudjon felmászni Kép

A túránkról annyit, hogy tegnap tökre örültem neki, bevállaltuk, mert olyan jó lett volna elmenni meg a pénz is nagyon kéne és nagyon jól fizetnek. Erre ma reggelre jött a hír: egyik nagyink sem vállalja. Az én anyukám éppen lakást fest, és nem lesz kész, mert sk. csinálják, a másik nagyi meg az egész nyarát a másik unokájára szánta, rá ment az összes szabija + amikor az beteg volt akkor is ő ugrott, szóval kizárt. Amúgy is inkább a másik unokájának csinál meg mindent. Aki nem is biztos, hogy az unokája. Na mindegy. Szóval most bajban vagyunk, még nem tudom mi lesz KépKépKép

Beszti
Köszi, akkor nyugisan veszek bérletet előtte, így azt mutogatva előbb odaszoktatom Dodeszt, mert nekem egyedül kell azt csinálnom. Utána megyek. Mondjuk 1 hét ráhagyással, az jó, nem?
Nyugi, nekünk kertünk sincs, nemhogy még medencéről is álmodozzam!KépKép

dec8
mi is a 74esnél tartunk KépKép

Nálunk is megy az együtt reggelizés meg az együtt vacsi is KépKépKép mondjuk az inkább estebéd, mert 6 körül történik. utána már nem eszem, max gyümölcsöt, hogy ne kössön a hájam KépKép

Rit és lépcsőmászó Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Gumicukor!

Nem provokálásképpen, de ehhez mit szólsz (bocs, hogy megint fölhozom a témát)? Egy másik topicban találtam:

<font color="0000ff">Idézet Rékától:

És ha megszületik, gondolom, őt is "fitt" életmódra fogjátok nevelni?
RR:Igen. Én úgy képzelem el, hogy ha október közepén megszületik, akkor otthon leszek vele néhány hetet, utána pedig a babahordóban viszem, és úgy tartok személyi edzést. Minél előbb közösségbe szeretném adni legalább egy fél napra, hogy gyerekek között legyen. Mindenképpen szeretnénk egészen kis korától valamilyen sportra járatni. Ha fiú lesz, Norbi azt szeretné, hogy karatézzon, ha lány, akkor valami, az egyéniségéhez illő sportot gyakoroljon, de mindenképpen a sport legyen az élete része minden nap, legyen olyan, mint egy pohár víz, ami persze nem azt jelenti, hogy világbajnoknak kell lennie. Mellette legyen tanult ember, én nagyon szeretném egészen kis korától kezdve idegen nyelvre tanítani, hogy anyanyelvi szinten tanuljon meg beszélni angolul akár már az általános iskola végéig, amire nekem nem volt lehetőségem. Minél több mindenre meg akarom tanítani. "</font>

Ne haragudj, lehet, hogy te ismereted és jó véleménnyel vagy róla... De szerintem inkább végre el kéne olvasnia valami komolyabb könyvet a gyerekekröl (jó szivvel tudom ajánlani Mérei-Binet: Gyermeklélektan könyvét, vagy Vekerdy Tamás műveit (Kérdezz-felelek sorozat, kicsikröl nagyoknak I-II.)).
És lehet, hogy csúnyán hangzik, de minek az ilyennek gyerek?KépKép Egy kutyával nem lett volna egyszerübb??????
És mielött azt mondod, hogy látszik, hogy jót akar: lehet, de jót akarni és jót csinálni két különbözö dolog. Ez utóbbihoz azért alapvetö ismeretekre van szükség, amivel szerintem ö nem rendelekzik.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Megyünk ki a Dunapartra a játszóra. Jöttök??????

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Alex mar nagyon gyorsan megy a butorokba e a falba kapaszkodva.Olyan fura hiszen csak 2 hete hogy felallt : ))
Tegnap egy baratnomeknel vacsiztunk,nem messze csak a itt a 3.-on es ott a kisfiunak fa eteteoszeke van.Amig ettunk Alex benne ult ,de meg az 5 pontos ov sem nagyon gatolta hogy ki tudjon maszni.Orulok hogy megvettuk a Brevit,mert abbol a sima ovvel sem tud kimaszni : )))

Ma megint 6-kor volt keles.De legalabb ujabb 2 dobozzal gyarapodott a gyujtemenyunk : )
Delre megyek vissza a dokihoz+UH-ra,es ma kiderul hogy hova meg mikor kell majd jarnom ezzel a franya Achillessel.

Csikok
Nekem nem voltak,bar kentem vegig,de gondolom nem amiatt hanem hogy nem vagyok ra hajlaomos.Azt sem tudtam hogy mi az amig a szobatarsam hasat meg nem lattam.Nagyon mely csikjai voltak.

MAno
Na akkor megnyugodhatsz cipo ugyben: )))Mar en is alig varom hogy vegyunk majd neki.

Judy
Jobbulast mindkettotoknek.Szerintem a noverek ezzel ugy vannak hogy fira nekik hogy nekunk is van mar babank.Az elejen a tesom mindig ram akarta bizni az egyiket,mire kapcsolt hogy ja nekem is van mar kire ugyelni: ))
Probaltad almaban vagni a kormet??Az allitoag bejon,bar nekunk ugy van hogy beula az olembe,apja lefogva jatszva en emg mondokak kozben gyorsan vagom a kormet : ))

Beszti
Hat mi sem orazunk mar,miota van kulon ebresztonk a kisagyban,es mindig percre pontos : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti
Akkor most kövezz meg, de Dodo okt. 1jén született és november közepén már nyomtunk vele egy 25km-es teljesítménytúrát és utána, azóta is rendszeresen. És ő is sportolni fog az tutti, mondjuk nem szabom meg, azt, amihez kedve van, de ha a szülőktől úgy látja, úgyis utánozni akar. Dodi pl. remekül elvan a barlangben és imád a mászócuccokkal játszani Kép
Most miért baj, ha magával viszi, mikor edzést tart???? Szerintem a gyerkőc élvezni fogja, Dodi imádja az ilyesmit.

Ja, sajna öregedtem 1 évet - a táblába majd javítsd ki légyszi Kép

Rit

rit

anemona7

Hali!

Mileőtt engem is megkövezne vki, megrendeltem R.R. 2 videóját Kép Kép Kép Igényes nő akarok lenni és egyben anya és egyben dolgozó nő is! Remélem nem gond! Kép

Beszti
Én is örgedtem már április óta 27 éves vagyok. Légyszi ha időd engedi, akkor véníts rajtam 1 évet Kép

Egyébként olvastam a cikket, én is kicsit kérdőjel voltam, amikor olvastam, de mielőtt megszületik a baba azelőtt egészen másképp gondolnak mindent a mamák, aztán máshogy is alakul.
Én is úgy gondoltam, hogy majd Dani 3-4 hónapos korától kezdek távmelózni, aztán lett belőle 7 hónap, mire úgy éreztem elkezdhetem.
Szerintem sem baj, ha magával viszi a személyi edzésekre, az általában 1 személyes, az edző csak dirigál, mit csináljon a szenvedő alany. Ha éppen nem szégyenlős, akkor instrukciók alatt még szoptathat is. Feltéve, ha akar szoptatni, bár szerintem ha az egészséges életmód hívei, akkor tudniuk kell, hogy a szoptatás az első út az egészséges életmód felé. Egyébként egészségügyi fősulit végzett a csaj + pszichológia szak felé is kacsintgat, úgyhogy tuti képben van.

Egyébként egyetértek Rittel, hogy a gyerek azt utánozza amit a szülőtől jár. Mi is szeretnénk Danit vmilyen sportra minél előbb beíratni, én pl. 6 éves koromtól 14 évesig szertornáztam és imádtam! Persze ő is választhat, bár remélem nem a foci lesz, mert gyanúsan jól rúgja vezeti a labdát 3 hét önálló járás után Kép De ha az lesz, akkor az lesz, csak lényeg, hogy szeresse. Pl. amikor apikája edz otthon van, hogy még a fekvőtámaszt is elkezdi utánozni.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Hat amint latod ,nem mert dokihoz kell mennem 12-re aztan ami legalabb 2 ora (addig Kriszta az ugyelo,: ))utana meg mar bele kene mar huzni a pakolasba.Hiszen vasarnap reggel mar uresnek kell lenni a lakasnak.
Uristen,a galleria,MEgjo hogy nem esett le.Mindenkepp talaj egy bizots megoldast.Oldalrol nem tud felmaszni??mar nem emlekszem.
Ezt nem is tudtam hogy a nagyitok igy odavan a kisfiuert,erdekes nem??Talan mert O az elso,vagy nem is : ))
Anyukam is nagyon elfoglalt de ha kell bevallalja Alexet.Pedig eddig minden evben egy honapot meg a noveremnel is volt segiteni,pedig az O szabija is veges.Ez aztan ugy vegzodik hogy nem jarnak nyaralni csak hetvegente a Balatonra.De azt mondja, Ot az unokak pihentetik ;))

Beszti
Hat remeljuk a legjobbakat, hogy ha meglesz a baba talan megjon az esze,bar volt mar erre ellenpelda is : ))
Kepzelni mindent lehet,aztan amjd az elet ugyis maskepp hozza.Ha meg hamar beadja akkor tenyleg nem erti a lenyeget.Merthat nem a megelhetes miatt kell hogy dolgozzon,nem??!! ; ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Manó: a légkondi vajon mennyivel több számla?
A vércsoportot mindegy, hogy tudod-e, mert akárhol is van szentül megerösitve és leirva, minden mütét/véradás/akármi elött újra megnézik.

zsani
zsani

sziasztok!

Szeretnék gyorsan kérdezni tőletek.
Szilárd elkapott valami vírust, lázas, hasmenés, ma de hányt is. Kapott gyógyszert is, de enni végképp, de most már inni sem akar.
Hogyan tunkoljak belé, mert nagyon félek, hogy kiszárad.
Tegnap dél óta össz-vissz 2 decinyi tejet, teát ivott. Ami nagyon kevés. Erőltetném, de szorítja a szájját, és kiköpi.
Előre is köszi a segítséget!

myssnia és szilárd (fél éves)
myssnia
Budapest XI. kerület

bocsi, egy kicsit zavarosan írtam:
Délelőtt hányt, de enni már egy-két napja nem akar. Inni pedig tegnap dél óta.
myssnia
Budapest XI. kerület

Szerintem azért egy pár _hetes_ gyerek nem fogja élvezni hogy a hordozóban görnyedezhet. Söt, szerintem egy pár hónapos sem, legalábbis a saját gyerekemböl lekövetve.
Juli majdnem 5 hónapos volt, mikor elöször mentünk fallabdázni, és akkor már jól elvolt, játszott, gagyogott annak aki épp vele volt a családból.

Rit: szerintem az, hogy elviszitek magatokkal túrázni (mondjuk heti 1?), és az, hogy RR mondjuk napi 2-3 edzést tart, az nem ugyanaz. Bár én nem vagyok felháborodva, mert szerintem mindenki azt csinál a gyerekével amit tud/akar, ezen én biztos nem tudok változtatni. (ez csak a munkám okozta flusztrációból adódik, mert szinte minden nap látok olyan szülöt, hogy kiver a viz, és legszivesebben leüvölteném a haját)

zsani
zsani

Myssnia,
engyerekem is detto ugy beteg /hanyni nem hany, de doki szerint meg csinalhatjaKép/, nekem kimondottan 2 napos dietat irt elo gyereknek, szerintem a kajat ne eroltesd neki, Te sem eszel, ha nyamvadtul vagy.
Inni: probald szivoszallal vagy poharbol, hatha erdekessegnek talalja; ha nem szokott edeset/teat inni, most tegyel kivetelt, nalunk ez meno most, mert egyebkent csak vizet kap. Vegso esetben fecskendovel is adhatsz neki, azt reflexesen lenyelik, persze azert figyeld, nehogy felremenjen neki.
Ha szopik/tapszeres, azert az is folyadek. Plussz mar nincs az a nagy meleg, lehet kisebb az igenye is.
Ti milyen gyogyszert kaptatok? Mert a mienktol kiuteses lett a gyerek, vihetem vissza delutanKép
afonya

Rit!

De kárKép pedig a nagyok szívesen szokták vállani az unokát, nektek meg jól jött volna a kikapcsolódás. Mondjuk ha belegondolok nálunk is csak az én anyukám ilyen rndes, a férjem szülei úg yvannak hogy imádják Emmát, de ha mi nem megyünk le hozzájuka kkor fél évig sem látják mert ők aztán fel nem jönnek, főleg a férjem apukája. Pl mostvasárnap lesz a keresztelő, anyósom jön, de apósom már mondja hogy a kiskacsa meg kiscsirek,azokat nem lehet otthagyni, meg most miért utazzon fel hogy aztán délután visszamenjen, meg amúgy is a keresztelőn nem kell ott lennie a nagyszülőknek. Szóval ők se jobbakKép Da ha én odaadnám Emmát hogy vigyázzanak rá, szerintem azt vállanák, csak ne nekik kelljen feljönni Pestre.
Rit! Amúgy milyenmásik unoka? nem azt mondtad hogy egykék vagytok mindketten?Kép vagy férjednek volt már gyereke Dodo előtt? Kép több ,egoldás nem jut eszembe?Kép

Beszti, Gumicukor!

Az biztos hogy abba születése előtt el sem tudja gondolni az ember hogy hogy lesz. Pl én is 1 évig akartam itthon maradni, de most már 2 évig akarok. DE: kívánom nekik hogy sikerüljön, és ne olyan babájuk legyenmint nekem volt Emma, aki annyira hasfájós volt, hogy az első 3 hónapot gyakorlatilag az ölemben töltötte különben bömbölt. Mert ha így lenne,a kkor nemigen tudna edzéseket tartani mellette. Pesze kérdés mit ért pár hét alatt. Szerintema amit ő elgondolt az nem gáz és megcsinálható egy nyugodt, nem hasfájós gyerek mellett, aki eszik, alszik, eszik alszik, Van ilyen baba , én tudom, de van nem ilyen is. Közösségbe adásról meg annyit hogy megintcsak szerencse kell hozzá, hogy bírjka baba, ne legyen olyan hogy 1 hét bölcsi 1 hét otthon, mert akkro semmi értelme, Mert gondolom közösségbe adás altt nem baby siterre gondolt. Bár anyukámnak volt olyna felkérése baby sitterként, ahol a 8. hónapban lévő vállakozó anyuka keresett baby sittert a még meg sem született gyermeke mellé, napi 8 órában, minden hétköznapra, mert ő ugye nem hagyja abba amunkát. Hát nem vállata anyukám. és sajnos engem ez e nyilatkozat erre a nőre emlékeztet. Remélem ha megszületika babájuk kicsit változika véleményük. Ja, meg még a zsoptatásról, elvileg ebben is lehet olyna szerncséje hogy rögtön van elég teje, d emi van ha nem? ha óránként kell szopttania, hogy legyen az elő időben? Gumicukor, te ezt el tuidod képzelni úgy hoyg közben edzést tart? Egyáltalán azt hogy pár hónapos babával pontos napirendet tud kialakítani? (gondolom ezek a személyi edzések nem úgy vannak hogy valamikor odaértek délelött 9 és 11 közöttm hanem időre kell menni órát tartani, és ebben nagyon más mint amit a Rit ír, hogy mikor épp úgy alkul akkor visszük magunkkal pl barlangászniKép)
Na mindegy, tényleg nem akarok erről tovább ezsélni, de pl a már megint megjött topicban is már erről beszélgetnek és nekik is nagyon unszimpatikus ez ez egész, tehát sajnos tényleg úgy néz ki hogy valahogy nem tetszik az embereknek amiket csinál (a nyilvánosság előtt, mert ha nem nyilatkozna egyfolytábana kkor senki sem törödne vele).

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Myssnia!

Az evést ne eröltesd, nem gond ha nem szik, de innia muzsáj. Ez lehet szopi, tápszer bagy víz, tea, mindegy. De nem szabad kiszáradnia, merta kkor sajnos infúzió lehet a vége. Akár 20 percenként kínáld neki a folydékot, ha 20 percenként csak pár kanállal megiszik, az is jó. Ilynkor még sópótlásról kell gondoskodni, nekemazt mondta e ygerekorvosmikro Emma hányt 1 napot, hogy segyen kuku-t pl, az is jó, mert sós. nem tudom hogy mennyire kezdted már ela hozzátáplálást. A folydékot kínáld ciciből, cumisüvegbő, kanálból, fecskendőből, lényg hogy menjen.

Manó

KépKép
manó

Áfonya, Manó
Köszi az infót. A fecskendő lesz a nyerő, felébred és kipróbálom.
Amúgy szinte csak a szopi jön be neki, csak a reggeli hányás után a doki azt monta várjak délig, és utána kapjon csak anyatejet. Addig teát.
Sajna nem nagyon bírtam belegyömöszölni, csak pár kanállal. De ezek szerint 1-2 óránként 20-30 mili tej már ok?
MErt annyit talán még tud szopizni. Tápszert nem eszik, és üvegből sem hajlandó már. Néna csörösből és kanállal hajlandó csak.
Szilárd Ceclor nevű antibiotikumot kap. Por alakban volt az üvegben, és nekem kellett felvizeznem és így lett eperízű szirup. De nem nagyon ízlik szilárdnak.
ManóKép
A kuku, a sós kukarica kukac?
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

A kuku sós kukorica, igen. De ha nagyon hány akkor tényleg azt mondják hogy csak folyadékot és abból is keveset egysezrre, mert különben kihányja és akkor ugynaott vagy. Szóval nem óránként hanem kb 20 percenként, fél óránként 10-20 ml. Minél gyakrabban keveset, így van rá a legnagyobb esély hogy benen marad, ha alszik akkor is nyugodtan tedda szájáhoza cuclisüveget. és nem tudom mennyira hasmenéses, de ha nagyon (napi 6-8 kaki), akkor nem árt éjjel is itatni. Emma a kórházban szinte fel sem ébredt amikro éjjel a zsájába nyomtam a cumisüveget és ivotte gy csomót. Lehet valami port is kapni, ami ásványi sós, csak a babák utálni szokták, de én elkészítettem teának Emmának, és így ízesítve megitta, és azt mondták hogy az is nagyon jó neki. nem írta dokinő nektek valami ilyesmit? Vagy van még a Hipp sárgarépa-rízynyák ital, azt is ásványi anyag pótló.
Dea 20 percenként iattaás tényleg szupr, megéri a fáradségot, bár én a kórházban bőgetm nagyon annyira kiborultam,a nyukám jött eb segíteni, de ezzel a módszerrel úsztuk meg egyedülikénta za osztályon az infúzióta, pediga kkor Emma mindnet de mindent kihányt, de 20 ml-ek benne maradtak, és nekia kkor sokkal durvább betegsége volt (ROTa vírus, azonkívül hogy hányt napi kb 8x kaklit vizet! és mégse száradt ki)
ja, és még valami, amikor Emma iylen gej antibiotikumot kapott (az is valami ízesített volt), kkor ő attól is roszzul lett és attl hányt, szerintem azért merta nnyira rossz íze volt) Mondjuk nem ceclor volt hanem ospamox.
manó

KépKép
manó

Manó

Elvileg igen neki volt gyereke, gyakorlatilag úgy néz ki, hogy szétváltak a barátnőjével, mikor az bejelentette, hogy terhes. De közben visszament az előző pasijához vígasztalódni. De mivel az nős volt, inkább a páromat akarta volna megfogni. Ez nem jött be. A párom szerint nem ő az apa, a csaj meg azt mondja, hogy de. Mondjuk nem tudom, hogy mer ilyet állítani, mikor ő sem lehet biztos benne, mármint nem hiszem, hogy érezni lehetne, mikor fogan meg Kép Most ott tartunk, hogy R. csinálni akar DNS vizsgálatot, csak baromi sokba kerül és egyenlőre nincs rá lóvénk. Az ő szülei meg anno inkább a csajnak hittek, vagyis erőszakkal azt akarták, hogy menjen vissza hozzá. Szóval durva sztori volt, egy ideig nem is beszéltek. Én a kiscsávót sajnálom, mi lesz, ha x évesen azt mondják neki, hogy figyu, ez mégsem a te apád meg nagyszüleid. Hogy lehet a csaj is ilyen??!! R. meg egyre inkább eltávolodott a gyerektől. Azt mondja, mikor a Dodo megszületett és kézbe vette, egyből érezte, hogy az övé és senki nem veheti el tőle. Amott meg egyre biztosabb benne, hogy nem. Sőt szerinte az ember érzi is, és ő ebben hisz. Mindegy én mellette állok, bárhogy legyen is, az az egy kikötésem volt, hogy mire Dodi megtanul beszélni és érti ezeket a dolgokat, addigra tisztázott legyen a helyzet.
Sőt, addig leülök és beszélek a csajjal is meg R. szüleivel is, mert spec én falra mászok, ha azt mondják, hogy a gyerkőcök testvérek. Mondjuk ettől mindketten falra mászunk, a múltkor ott is hagytuk az egész bandát faképnél. Hogy mondhatnak ilyet?! Max féltestvérek, de ugye az sem biztos.

Kataa
Amint látod, mi meg később indulunk, bealudt a drágám. Ja, képzeld, tegnap aludt egyet délután is!! Erre este nem lehetett ágyba imádkozni, fél 10kor még itt viháncolt nekem. Szóval inkább legyen egy kis fáradt nyügi este, de ilyet nem csinálunk.

Myssnia
Jobbuilást Szilárdnak, valahogy tornázd bele a folyadékot, nehogy infúzió legyen a vége!! 20-30 mili tej is megelőzi a kiszáradást, az a legfontosabb!!

Manó
Ja a poén az, hogy már bevállaltam a munkát tegnap bízva az én anyukámban és nem lehet már visszamondani. De hát anya fest. Amúgy meg azt mondja, csak úgy vállalná, ha elvinnénk Csabára. Szóval egyenlőre passz a helyzet. Vagy visszük magunkkal, (szerzek hátihordozót valakitől kölcsönbe (mert persze még mindíg nem vettünk Kép) - csak ez azért nem tudom, hogy menne, mert nekem kéne cipelni a párom ugyanis másik feladatnál van, ott nem lehet. Nekem meg napi 2x fel le a hegyre nem biztos, hogy nem szakadna be a hátam... vagy megpróbálom megkérni az egyik barátnőmet, hogy a 6 hónapos kisfia mellé vállalja be.vagy nem tudom..

gumicukor
beszéltél már Kalovicsékkal?? tudsz valamit, mikor indul be az uszi??

Rit és Dodo

rit

anemona7

myssnia

a ceclor baromi erős antibiotikum!!! én sokszor kaptam felnőtt koromban. Nem próbálsz meg inkább vmi homeos cuccot, attól talán nem lesz annyira étvágytalan 3 a bélrenszerét sem vágja taccsra. ki a gyerekdokit jb-ben? csak nem a válenti?

amikor dani beteg volt, akkor mindig a szopit mondta ezerrel a gyerekdokinőnk, nem is kell neki más, ha azt elfogadja, az fedez mindent és benne van minden ellenanyag.

egyébként vírsok ellen és utána pár napig immunerősítőnek lehet szedni az Aconit 9ch-jú homeos szert, bár a múltkor kértem ez jb-ben és azt sem tudják mi az, de rendesek voltak, mert megrendelik ha kell.

persze erről konzultálj a gyerekorvossal mindenképp.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

rit
nekünk még az utolsó uszin mondták, hogy szeptember második péntekén indul (hurrá, már csak 2 hét!!!), megmarad uaz a csoport és 6 órás időpont is. elvileg van vmi beírtakozási hercehurca, de az oktatónk anyukája (nála kell becsekkolni) rendes volt és mondta, hogy menjünk csak egyszerűen a szokott időben és beír minket.

mondjuk ti a kalovits- csoportba jártok, szerintem hívd fel a ruzsonyi ágit, hogy ti mikor kezdetek.

te viszel dodo-nak gumiszandit ki a partra? én bevallom még itt sem szeretek csak úgy papucs nélkül közlekedni, ki tudja... csak akkor macerás, hogy ha bemegyünk a vízbe akkor le, ha kijövünk fel kell adni Danira, papucsban meg ugye nem tud járni.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

még annyit!

jár valaki az Almássy térre Tücsökzenére? gondolom most még ott is szünet van, de hátha van vki, aki jár/t. Jó lenne, ha lenne hétvégi időpont, mert szívesen vinném a danit, mert nagyon szereti a zenét + ő is "műveli": szájharmonikát, kistrombitát fúj, gitárt penget, az igazi fuvolámat még nem mertem a kezébe adni, kicsit félteném :-O

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit!

nekem is van féltesóm, apukám első házasságából, mondjuk én is azt szoktam mondani ha csak úgy simán bezsélek róla hoyga nővérem, de ha meg kérdezika kkor azt mondom egyke vagyok, mert ugye sose laktunke gyütt. elég nehéz dolgok ezek, nekünk sem felhőtlen a viszonyunk, de gy tuti, tisztázni kell a helyzetet mert úgy még bonyolultabb lenne később. Tényleg olyan drága egy apasági vizsgálat? énaz hittem hogy ez Tb-s, naív vagyokKép
Amúgy a tesóm tuti apukámá, mert uye házasságból született és 2 éves volt mikor elváltak, ennek ellenére teljesen más kapcsolat volt köztük, mint közem meg apukám között, ebben azesetben sajnos lehet másképp szeretni a két gyerekét és nem hiszem hogy érezni lehet hogyaz öveé e vagy sem. Tul képp apukám rá se nézetta nővéremre a válás után, csak jóval későbbamikor anyukámmal megismerkedett vették fel újra kapcsolatot. Pedig engem imádott tényleg és nagyon jó apuka volt. Érdeks módomn nálunka nyukám mondat azt neki hogy ha már van egy gyereka akkor igenis törődni kell vele, és kb a tesóm 10 éves korától így is volt. na, azt nem részletezem hogy ezt milyen szinten nem kapta vissza anyukáma tesómtól felnőtt korábanKép pedig még ő isbevalotta hoyg anyukám adta vissza neki az apját.
Hát, azért kivinni Dodót az nagyon zűrös, főleg ha nem egy helyen vagytoka férjeddel.
Tényleg valami ismreős, barátnő, más rokon sígíthetne, csak az a rossz hogy feltétlenül olyna kell akit ismer és sokat volt vele eddig is. nem is tudom mit csinálnék a helyedebnKép Anyukád tuti nem gondolja meg magát? Még az jobb lenna ha levinnéd neki oda. Őszintén én egy féléves melléé nem vállanék be még egy babót, hacsak nincs vészhekyzet.

manó

KépKép
manó

gumicukor
idáig még csak mászott, vagyis most is még az a fő közlekedési módja, úgyhogy nem láttam értelmét szandizni
ok, felhívom majd őket, csak megvárom a szeptembert, nem akarok itt nyaralás közben zavarni Kép

Manó
150 rugó, szóval sok. Azért nálunk más a helyzet, soha nem laktak együtt, és ő nem is akarta. Ja és a gyerkőc egyeltalán nem is hasonlít.

Az én kis békám jól bealudt, én meg itt ülök összekészülődve a játszira KépKépKép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Alvás
Kipróbáltam a homeos bigyót (Viburcol) a gyereken, hát nem használt nálunk semmit. Ugyanúgy ébredt sírva, ugyanúgy nyugtalanul aludt, dobálta magát álmában. Dentinoxot nem engedi, pedig biztosan a foga fáj, másképp nem sikítana fel álmában, és nem sírva ébredne. Már nem tudom, mit csináljak vele, hogy tudjunk aludni. Éjszaka kelünk óránként, és két korty cici után alszik tovább, közben pedig úgy dobálja magát, hogy rossz nézni.

Ingatlanadó
bocsi, hogy kicsit (nagyon) off a téma, de most nagyon kiakadtam. Most olvastam, hogy a piaci érték 2 %-a lesz az éves ingatlanadó.
Mi most vettünk 17 millióért egy családi házat hitelre, nem elég hogy eltörlik az adóvisszaigénylést, emelik a kamatot, még fizessünk havi 30-et (kb) ingatlanadóra........ Én nem értem..............., ha tényleg bevezetik, mi igencsak szarul fogunk állni anyagilag. Azt hiszem el kell gondolkodnom, hogy a 2. gyerkőc helyett inkább munkát kéne keresnem..........

Nagyon off voltam, bocsi

Szilcsike
szilcsike

Hú, mennyit írtatok!

Beszti!
Köszi, ki fogom próbálni a fecskendős módszert a gyógyszer beadására. A kanál ellen nagyon tiltakozik, az adagoló kis pohárkával töltöttem bele végül ma délben.

Kataa
Köszi, remélem meggyógyulunk.
Még nem próbáltam álmában levágni, mert eléggé éberen alszik sajnos, tegnap pl. arra felébredt, hogy a homlokára tettem a kezem, hogy nincs-e lázaKép Vagy ha rárakok egy takarót, arra is felébred, szóval ezt nem tudom elképzelni, de lehet, hogy kipróbálom. Eddig én is próbáltam eltererlni a figyelmét, hogy egy-megérett a meggy-első körömnél..., de mostmár üvölt így is úgyisKép

Biztos, hogy van valami hülye vírus, én szerdán-csütörtökön is voltam tömegben és pénteken már kidőltem, pedig nekem még ilyen magas lázam sosem volt. Hétfőre a gyerek is elkapta, de látom más babáócák is betegek. Hát sajnos inni az én gyerekem se hajlandó, mondjuk ő nem hányt, csak kicsit a hasa ment, de engem nagyon idegesít ez a nem ivás, pláne így betegen. Mindent-de mindent kipróbáltam, vizet, teát hidegen-melegen, édesen, pohárból, cumiból, kanálból, szívószállal és nemés nem max 1-2 korty. Úgyhogy most szopizik 2 óránként mert azt elfogadja, csak baj ne legyen.
Ja, mi is ceclorettát kaptunk a dokitól.

RR témához már nincs is erőm hozzászólni, annyira nem vagyok fitt jelen pillanatbanKép

Judy
Judy

Sziasztok
Mano
szerintem csak lusták voltak kicserélni vagy a raktárbol hozni ki vagy azota kaptak uj szálitmányt .

Judy
fektesd le és fogd le kezét lábát és mikor picit kinyitja a száját öntsd bele a gyogyszert ha kanálal adod be de beadhatod neki pici fecskendövel is nálunk is 2 emberes a vitamin beadás én lefogom a párom meg beadja petikének a vitamin koktélt Kép .

Anenoma
petike is tud lépcsöt mászni igaz csak a nagypapi nyaralojába gyakorolhata ezt a tudományát Kép fárszt hozva apjára-anyára mert lefelé is leakart jöni ami nehezebb igy inkább levitem a lépcsö aljára és onét ujra felmászhatot ha akart föképp ha volt mögöte valaki hogy vigyázon rá Kép.

Dec8
mi 80-as badyikat és napozokat használunk Kép

Kataa
látod mien ügyesek a gyerekek ha akarnak mindenhonét kitudnak szabadulni Kép petike is álandoan kiakar mászni a babakocsibol pedig bevan kötve talán a bébihordobol amibe etetem meg a biztonságiüléséböl nem tud kiszabadulni amibe utazik Kép de a babakocsibol igen .

Anenoma,Mano
nekem csak féltestvéreim vanak 2 nem látam több mint 10 éve a 3kat meg akor láthatom amikor akarom mert ö petike nagynénye na öt szoktam én is ugy nevezni mindenkinek hogy a tesom,hugom de ha valaki azt kérdezi tölünk hogy miért nem hasonlitunk egyátalán egymásra megmondjuk mert féltestvérek vagyunk igaz 23éve vagyunk tesok pont enyi idös a hugom .

Lányok
petike is beteg tegnap reggel már lázas is volt igy elvitem a dokihoz igaz nem a mi dokink volt ott hanem a helyetese de azt mondta hogy torokgyuszija van és kapot antibiotikumot rá azt szedje hétföig meg hogy sápadt és sovány nem akartam mondani neki hogy ö ilyen alkatt .

Pusz mindenkinek
Csics és petike
csics

mennyien betegek vagytok!
nekünk szerencsée eddgi még semmi bajunk, emélem nem is lesz!

pedig én már ugye közösségben vagyok, bármi vackot hazavihetek.

csics
petike így lehet megutálja a gyógyszerbevételt. dani szépen bevesz minden vitamint, gondolom azért,mert azt hiszi kaja, merthogy kanállal adom, arra meg rögtön tátja a száját

mi ha dokihoz megyünk is mindig elmondom neki, mi fog történni, még a szurit is, nehogy halálfélelme legyen az orvosoktól.
én is utáltam a lefogósdit kiskoromban

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi a segítséget. Elalvás előtt és után is volt egy kis szopi. Csak ezt fogadja el, csak lenne több tejem, mert alig van. PEdig gyúrok rá, nagyon. MAjd RR is biztos erre fog inkább gyurni szülés után. Kép

gumicukor
Badari Ágnesnek hívják, és nagyon jó dokinak tartom. Első vizitnél nem írd antibiotikumot, mert ha nem muszály, akkor nem tömi a gyereket gyógyszerrel. De másnapra már kellett.
A ceclorettának is vannak különböző típúsai, amit mg-ban jelölnek meg a dobozán.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Szilcsike!

Igen az ingatlanadó létezik. De a párom úgy tudja, hogy azt csak egyetlen egyszer kell kifizetni, nem havonta. Mire fel!? Az kicsit durva lenne. Gondolj bele, van egy lakásod, házad amit megvettél anyagostul, áfástul és még havonta fizetsz rá adót... Valami nem stimmelKép Azt hiszem ha tényleg így lenne Medgyes nem húzná ki a fenmaradt 3 évét.

sasha

Kép
sasha

Judy!

Mi este szoktuk mma körmét vágni,a mikor még cumisübegből eszik. Én etetem, a páromvágja a körmét. Olyankor nem tiltakozik. Aztán ha már nem fog cumisüvegezni nem tudom milesz. A gyógyszereket nekem Emam simán beveszi, panadolt kapott mnéha fogára, és kiszürcsöli a kanálból. a D vitamint meg h meglátja tátja száját, sőt ha nem cseppen elég gyorsan,a kkor kidugja a nyelvét és lenyaljaKép Amikro meg kampylobakteres volt akkor fecskendőből adták neki a gyógyszert, avalmi rózsszín cuccot, imádta, szívta kifelé a fecskendőbőlKép Igaz, éhes volt, merta múgy meg diétáztatták.Kép

Myssnia!

Persze,a z orvosok se írják fel szívesen, épp azért mert az antibiotikumoktól soka hasmenéses szövődmény. De ha muszáj muszáj. Csak van még néhány régi felfogású orvos, aki mindnere antibiotikumot ír.
Ha nem hány sokat Szilárd akkor szerintem elég lesz a szopi, gond akkor van igazán ha minden kijön belőle.

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Megjottem a dokitol aki tenyelg kedvesen kozolte hogy 10 kezelest kell kapzom attol es majd az akkupunkturatol elmulik talan a dudorkam.De azt mondta hogy ezek utan szamitsak arra,hogy eljohet meg az eletben : ((Hat nem tul biztato,de legalbb nem faj : ))
Errol jut eszembe,nem ismeri esetleg valaki ezt az akkupunkturas orvost ,a Damjanich es a Dozsa Gyorgy ut sarkan van a rendelojes es gondolom a Kinai lehet ,mert Dr.Yu.

Zsani
IGaz,mert Alexnak ugyan megvolt de amikor 3 hetesen a korulmetelesnel ujra megneztek : ))
Viszont nekem megvolt ugy ket eve,es amikor bbabas lette meleg volt az a papir,nem csinaltak ujra vizsgalatot.

Myssnia
Jobbulast Szilardnak,mindenki adott mar boven jotanacsot,ugyhogy csak hajra ivas : )))
Sokszor elkerulhetelen az antibiotikum,ugyhogy emiatt ne aggodj.
Gondolom milyen ideges lehetsz,en sem tudnek nyugodt lenni ebbena helyzetben.Alex meg (lekopogom : ))Nem volt beteg,csak egyszer egy napig lazas,de attol is kivoltam.

Afonya
Rekadnak is jobbulast!!!!

Rit
Ejszaka neked mennyit alszik Dodesz,mertha mondjuk 12 orat akkor persze hogy nappal nem kell neki sok: ))
Hat rossz ez a helyzet,en mar csak tudom,minden egyes orat ugy kell szivessegbe kerni ha valahova mennem kell.
Ha jovore visszakoltoznuk,mindenkepp keresek egy allando valaki aki elerheto,termeszetesen penzert mindig.

Pocok
Hat igen a C vitamin,meg a mezes tea nekem is mindig bejon.
Teljesen egyetertek veled,csak remeljuk hogy aterzi majd az anyasagot.Bar en ellenpeldat is tudok (tudod a dinnyes : ))
Nekem sincs semmi bajom veluk,csak a baba is inkabb reklamfogas ,mert ugye 1 gyerek meg trendi sztarkorokben,2,3 az mar durva ;)))

Szilcsike
Mi lenne ha verge beelesitened a Panadolt???Dem eg ne mond apanak ,csak stikaban : ))
Hat igen en is hallotam hogy be akarjak vezetni,meg hany bort akarnak lehuzni az emberrol mert lakasa van.?Igazad van en is fel vagyok haborodva,es sajnos ha mar szoba kerult akkor van esely a bevezetesere is : ((((
Igen egyszer kell majd fizetni,de nekem az is durva.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Voltunk dokinál, Gabi megint hízott. 11 kg 12 v 22 dkg. Van rajta néhány gyanús pötty, azt akartam megnézetni, és aszontará, hogy valami megcsípte. Na de ennyiszer? Vagy ennyien? Valami invázió volt itt éjjel valamelyik nap vagy mifene? Nem is értem.

Tudtátok, hogy valamelyik oltóanyagot (lehe az összeset) amelyiket pár hónaposan kapják a babák azt tojásfehérjében tenyésztik ki? Én ma hallottam a rendelőben. Ez igaz? Ezért lehet, hogy kipattog tőle egy-két baba?

Na mennem kell, mert nagyba gyereket altatok(nék) de nem jön össze, pedig később már nem kéne elaludnia. 11 óta fent van.

sasha

Kép
sasha

Zsuzsa!

akkor ti még jól megúsztátok az ospamox-ot, Emma öszz visszz 2 napig szedte mert mindíg hányt utána, látszott rajta hogy hányingere van és csak akkor könnyebbült meg mikor kijött. És a utána lett campylobakteres és a fertőzö kórházban azt mondták hogy nem szabad náthára antibiotikumot írni, mert legyengíti bélrendszert és előtörnek az ilyen baktériumok. Úgyhogy én azóta nagyon csínján bánok az ilyen dolgokkal,a zóta egyszer volt náthás, de megvártuk hogy magától elmúljon, csak köhögési gyógyszert adtam neki meg szívtuk az orrát. igaz, nem volt lázas, de akkor s evolt az mikor az ospamoxot kapta, csak nem múlt neki a náthája meg a köhögése 1 hét alatt és gondolták akkor gyorsan kiűzik belőle antibigyóval.

manó

KépKép
manó

Szilárdnak be akartam adni a hasmars elleni gyógyszert. Annyira nem tetszett neki, hogy öklődött, végül sugárba kihányta, az előtte megívott tejjel együtt.Kép Most megfürdött, amit nagyon élvezett, és szopizott, de csak néhány kortoly.Kép És alszik a kisbogár. Hasmarsgyógyi felfüggesztve, totál kész lehet már szegénykém, hogy mindig tukmálok valamit belé. Kép Na meg én is.

egyébként az origónál dolgozom, és a munkatársam illusztrált Szilárddal, ha érdekel valakit:
http://origo.hu/index.html (Kérdezz a Mamisuliban! link) vagy így, http://origo.hu/noilapozo/szuloknek/20030828mamisuli.html

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

nagyon cuki Szilárd mint mindígKép

Hasmars elleni gyógyszer? ilyet még nem hallottam, nekem azt mondták a kórházban hogy aminek ki kell jönnie az jöjjön, tüneti kezelés nem kell. olyan jó hogy mindenben mást gondolnak a különböző dokik. Nálunk cska és kizárólag a folyadék pótlásra és a ásványi anyag pótlásra figyletek. és amikor kitenyésztettéka kkait akkor kapott megfelelő gyógyszert, arra a baktériumra ami okozta a hasmenést. Tényleg, nálatok most végülis nátha okozza a hasmenést, hányást , vagy nem is náthás hanem összeszedett valami hányós hasmenéses nyavaját?

manó

KépKép
manó

Sziasztok!
Voltunk ma a barátainknál, ahol van egy 2 éves kisfiú és egy ikerpár: 4 éves csajszik. Nagyon aranyosak voltak, egymás szavába csacsogtak, a Nórit meg körberajongták.

Észrevétel: Nóri a kisfiú haját simogatta, a lányokét pedig jól megcibálta! Kép Igazi kiscsaj.

Általánosságban kérdezném: Nálatok mi a helyzet a tévézéssel?? Ahol most voltunk napközben is ment a Tv. A 3 gyerkőc pedig ott gubbaszt előtte.
Nálunk csak este van bekapcsolva, de nekem már ennyitől lelkiismeretfurdalásom van. Persze nem ülünk előtte, de pl. fürdetés közben hallgatjuk a híreket, stb... Nóri abban a szobában játszik, ahol mi tévézünk és néha szinte rátapad a képernyőre. A reklámokat imádja. (JOGOBELLA-JOGOBELLA erre a reklámra még táncolni is szokott.) Kép Pláne, hogy a nemnormális anyja is énekli a szöveget és táncol neki. Kép

Légkondi: Nálunk egy 2,1 és egy 3,6 kW-os hűtőteljesítményű légkondi van. A kicsi, ha nagy meleg van, akkor megy éjjel-nappal, a nagy pedig ritkán besegít neki. Nyáron a villanyszámlánk 10.000 FT volt, ebből 5.000 Ft a légkondi. Ráadásul nálunk Minden villanyról múködik: Villanyrezsó, villanybojler stb.. Szerintem az nem vészes!

Beszti! A táblázatban "hiányos " vagyok, a lakóhelyem jelenleg DUNAHARASZTI.

Nóri megtanult integetni. Múltkor anyóséktól jöttünk el, és mondtam neki, hogy integessen a nagyinak. Már kikanyarodtunk a parkolóból, nagyi már eltűnt a kapuban, mikor Nóri elkezdett integetni és mondta, Hogy "Pá-pá" Egy kis fáziskésésben volt a drágám! Kép

Régebben volt téma, de most van időm hosszabban hozzászólni: Ez pedig a tesótéma. Nekem van egy nővérem, 2 évvel idősebb nálam. Imádjuk egymást, ő a legjobb barátnőm, az egyetlen ember akivel mindig mindent őszíntén megtudok beszélni. Egymást támogattuk, mikor anyukánk beteg lett, és halála után a nővéremnek köszönhettem az életem. Tavaly apukánkat vesztettük el teljesen váratlanul, akkor meg én mentettem meg nővéremet a teljes befordulástól.
Szóval, ha egyke lennék biztos nem lennék most kiegyensúlyozott boldog anyuka.
TESTVÉR KELL!!! Mi szülők nem élünk örökké, bármikor bármi történhet velünk, és szerintem a szülői kapocs után a testvéri kapocs a legerősebb a világon.
Na most jól elszomorodtam.
Bocsánat Mindenkitől, hogy ilyen szomorú dolgokat írtam,de talán így érthető, hogy miért pártolom annyira, hogy minden gyerkőcnek legyen tesója.
Remélem nálunk is hamarosan kopogtat a gólya! Kép

Megint jó hosszú lettem, bocsi
Pussz Magdi
Magdi

csics
Nekem ez azért volt durva, mert a mi lépcsőnk inkább kicsit létrás. Mármint meredek + kicsi fokok vannak rajta. Mindenesetre nagyon ügyi, teljesen biztosan mássza, azért elzártam, mert le nem tudna jönni KépKépKép

Zsuzsa
Milyen kár, hogy nem ismerjük egymást!!.....

Kataa
Hát 12-t azért nem, de 10et igen KépKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Már napközben is egyszer ideültem, hogy leirjam a gondoltatimat, de aztán inkább ugy döntöttem, hogy megyek a gyerekeimmel játszani.Kép

Most lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, de:
Tudnunk kell különbséget tenni a gyerek szükséglete és a mi akaratunk között.

A gyereknek nem szükséglete pár hetesen, (ráadásul valamikor novembertöl) rendszeresen pár órára egy felnött közösségben babahordozóban görnyedni több órát.
El tudjátok képzelni a helyzetet? Most vagy a hordozóban van, és akkor az neki iszonyú kényelmetlen vagy kiveszik, és akkor mindenki összevissza fogdossa (és adja neki a jó kis novemberi bacikat). Egy ekkor gyerek szinte egész nap alszik. A hordozóban? És az anyjával a zajos fitnessteremben vagy máshol, ahol nem az anyja vigyáz rá? Ti megtennétek a saját gyereketekkel???? (Én letakarva alig mertem eleinte elvinni egy bevásárlásra...)

Nem szükséglete 3-4 éves kora elött közösségbe járni, és ekkortól is csak fél nap kb. az igénye.
Ezzel lehet vitatkozni, de a tény az tény. A bölcsöde/gyerekközösség szükségmegoldás, a gyereknek személyes kapcsolatra van szüksége, akihez kötödhet. Nem felétlenül kell az anyujának lenni. Lehet más is (férj, nagyszülö,), vagy akár bébiszitter is. De az anyukának tudnia kell, hogy akkor valószinü nem ö fog a gyereke életében rész venni, nem ö fogja látni, hallani az "elsö"-ket (megfordulás, felállás, szó...) Érdemes lemondani róla, ha nem szükséges? De még egyszer mondom, a gyereknek ekkor még nincs igénye a közösségre!

Persze mindkettöt meg lehet csinálni, de akkor ne mondja már senki, ne állitsa ugy be, hogy ez a gyereknek jó (hogy legyen gyerekközösségben...).
Nem tudom, miért jó, ha egyre több közszereplö ugy állitja a munkájáról lemondani nem tudást a gyerek érdekében, mint egy követendö példát. Nem hiszem, hogy attól, mert valaki fitnesszedzö, butaságok tömkelegét kell elhintenie mindenhol, ahol jár. És egyáltalán nem hiszem, hogy képben van!
Ismerek olyan fitnesszedzö anyukát (többszörös Európa bajnok, világkupagyöztes hölgyet), aki ugyanugy a Delelöben azt mondta, hogy a gyerek 3 hónapos koráig ne menjen a mama fitnesszterembe, mert ilyenkor nem az a legfontosabb. Nem tudom, hogy ö hogy csinálta, de nagyon remélem, hogy ugy, ahogy mondta...
Nem itélem el azokat az anyukákat (köztünk is van ilyenKép), aki kényszerüségböl visszamegy dolgozni, és emiatt a gyerekének a legjobbat akarva bébiszitterhez/bölcsödébe adja.

De ugye RR nem ez a katergória, nem nagyon hiszem, hogy rászorulna. Ha az alakjáért aggódik: 1. tornázhat, edzhet otthon 2. edzhet nem otthon is. De személyi edzést nem kell vállania!!!
A gyerek nem a kirakatba való, hogy "na ez is megvolt, ezt is teljesitettük". Kicsit olyan érzésem van (és ezért nagyon megértem a "ma megjött"-eseket), hogy náluk még nem érkezett el a gyerekvállalás ideje. Hogy még nem igazán tudják értékelni a saját gyerek értékét. De lehet, hogy rosszul érzem, és bár ne lenne igazam!
Szoptatás: hát erre külön kiváncsi vagy...

Gumicukor, legyen neked igazad, legyen intelliges, képben lévö, tujda mit csináló, csak fittnek maradni akaró, egészségesen élö anyuka. De könyörgöm, ha igy van, akkor minek mond ilyeneket???? Reklámfogás? Ha az, akkor hogy nem tudja, hogy ennek mekkora véleményformáló ereje van. Nem az reklámfogás? Komolyan gondolja???

Az is eszembe jutott, hogy elfeledkezünk arról, hogy nem ugyanolyan életet élünk. Nekem a segitség nélküli háztartás, gyerekezés mellett elég nehéz lenne azon gondolkodnom, hogy ma 30 vagy 60 km-t futok le...KépKép

Rit! Azért jelentös különbség van a párszor elvisszük és a rendszeresség között.

Persze, lehet mondani, hogy irigységböl mondom (mondják mások is) a dolgokat, de belegondoltam, és nincs bennem irigység. Nem kellene az élete. Márcsak azért sem, mert én látom, hogy a gyermekeimbe fektetett minden perc megérte és a háztartásomat sem biznám másra. Kicsit rendetlen, de az enyém!Kép

Más (kapcsolódik hozzá, de nem RR):

Rit, Gumicukor! nem tudom, miért gondoljátok, hogy azzal volt bajom, hogy szeretné, ha a gyereke sportolna. Az egészet idézetet csak azért tettem be, hogy ne félmondatokat ragadjak ki. Természeten én is szeretném, ha sportolna, bár én inkább csak ugy, hogy a maga kedvére tegye, és azt, amit szeretne. Meg emellett szeretném, ha zenét tanulna (ha van hozzá kedve). És minden mást, amit még szeretne.
Az idegennyelv anyanyelvi szinten tudását nem követelném meg ált. iskola végére, mert pszich. ismereteim szerint, ha a gyereknek nem idegennnyelvü szülei vannak, akkor az anyanyelve megszilárdulása elött (6-7 éves kor) nem szabad tanitani neki a nyelvet, viszont az anyanyelvi szint eléréséhez 8 év geyszerü tanitás valószinü kevés. De ez a rész már csak mellékes volt az idézetben.

Megyek is, mert már eleget irtam, kikapcsolódomKépKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Mano,
ez a gyogyszer nem igazan a hasmars ellen van, hanem a virus ellen, aminek a hasmenes az egyik tunete. Az en dokim is "antibiotikum ellenes", multkor is azt mondta, ha valamit felir, akkor egy het alatt mulik el a natha, ha nem ir, akkor 7 napig fog tartaniKép, de most nekunk is irt gyogyszert. Amitol kiutese lett. Legalabbis en azt hittem, de a doki szerint ez "viruskiutes", attol van. Ti hallottatok mar ilyenrol? Mintha valahol olvastam volna mar itt, talan a haromnapos laznal? De nem nagyon remlikKép Zsani?Kép

Myssnia,
gyogyuljatokKép Szerintem sem jo a lefogas, mert hosszu evek kuzdelmet alapozhatod meg veleKép, nezd meg az errol szolo topicot. Teljesen egyetertek Gumicukorral, oszinten el kell mondani, mert kulonben oda a bizalom. Es ne ragaszd at a sajat felelmeidet, aggodalmaidat ra, mert tuti megerziKép
Ja, es tok jo a kep az origonKép

-Afonya
afonya

Hello
Ingatlanadóhoz egy rövidet: Igen egyszer kell fizetni, ami a piaci érték 2%-a, magyarul nekünk évi 340000 Ft. Ez havi bontásban 30000.

Szilcsike
szilcsike

Új kép van a profilomban Daniról.
Kivételesen jobbkézzel fogja a játékot Kép

Myssnia
Szilárd nagyon cuki és jobbulást neki mielőbb!

Múlt héten 1 hete voltunk Jb-ben, ,sokat sétáltunk, de benneteket nem láttunksajnos, pedig gondoltam a szuzupi babakocsitokra! Egyébként nagyon sok újszülött baba van, szinte mind kislány, Dani le is csekkolta őket, majdnem bemászott hozzájuk a babakocsiba, ha hagyom Kép

A tejcsiszaporításhoz pedig kitartást sékívánom, hogy sikerüljön! Szoptass sokat!

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

megnéztem, és egy igazi férfi nézett ráma profilodról! nagyon jóképűKép

Áfonya!

én nem értek hozzá annyira, de nem úg yvan hogy vírusra nem jó az antibiotkum? persze lehet hogy avn kivétel. Én csak azokat ismerem akinek sajnos már átestünk, és a Roára nem adtak semmit, csak lázat csillapítottak. A két baktériumosra (szalmonella és campylobakter) volt gyógyszer. emma rotától nem volt kiütéses. Bár ki tudja, ha belegondolok volt rajta pár kiütés, d emivel 33 fok volta kórteremben meleg kiütésnek könyveltem elKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Múlt hét vasárnap hazajöttünk Tassról, nagyon jó volt az idő, Levi remekül érezte magát, egész nap kint bóklásztunk a levegőn, sokat tekeregtünk, strandoltunk. Élvezte hogy volt nagy tér ahol egyedül tolhatta a szekerét (a babakocsit). Egyszer kétszer úgy megindult egyedül tőlünk, hogy azt hittem világgá megy. Azóta itthon is nagyon szépen és elég sokat gyalogol kapaszkodás nélkül. Sokat ügyesedett, megtanult lépcsőzni úgy hogy a korlátba kapaszkodik oldalt.
Ne tudjátok meg, hogy a Dunába úgy ment be... nem akartam hinni a szememnek azok után, hogy a Balatonba nem lehetett bevonszolni. Épp hogy a szandit le tudtuk róla anyuval venni, már ment is. Nagyon élvezte a sok embert, mindenkire vigyorgott és természetesen ahol labdát látott ott el is csórta a jogos tulajdonosától. Kép Kép
Sokat nem engedtük a vízbe, a takonykórja miatt, inkább ha nagyon menni akart akkor gumicsónakba be és úgy toligáltuk a vizen.
Gyorsan eltelt a 6 nap, Levi miatt sajnálom, mert jól érezte magát, nekem pedig már nagyon jöhetnékem volt, a párom ugyanis itthon volt és galériát épített. Ill. a lépcsőjét csinálta. Kép

Úgy ahogy vissza tudtam olvasni, ill. írás közben is azt csinálom.

Ilke
Nem semmi, mennyi foga van már Lilinek! És hogy milyen gyorsan jönnek!!!! Nem szenved velük?
Most olvasom hogy DE!!! Részvétem a nem alvás miatt. Hajár kistesó!!!! Kép Kép

Kataa
Gratula Alexnak

Sasha
Én nem hagyon benne a kocsiban a gyerekülést, beteszem a csomitartóba mikor tudom hogy aznap már nem megyünk sehova. Inkább csatolgatom amikor megyünk (semeddig sem tart), minthogy e miatt felnyomják az autót.

Magdi
Üdv. közöttünk. Kép

Macsek
Gratula az új pocaklakóhoz!!!

Beszti
Levi is hasonlót művelt hétfőn! Egy darabig aludt, aztán elkedzett sírni, semmi nem volt jó neki, potyogtak a könnyei, jó 3/4 órán keresztül sírt, aztán egyszer csak megnyugodott rajtam, elaludt. Ezt előadta Tasson is, ott sem tudtunk vele mit csinálni. Kép

dec8
Gratula Hannának a menéshez!

Villanyszámla
Képzeljétek nekünk is kijött az éves összesítő és a havi befizetések mellett még be kell fizetni 67.000,- Ft-ot. Eddig a havi díj volt kb. 4000,- Ft, most megemelték 10.000,- Ft-ra. Kép Nem nagyon értem a dolgot, mert csak egy szoba konyhás lakásunk van. Eddig szinte az egész lakás rezsije volt ennyi, most csak a villanyszámla visz el havi 10e Ft-ot.

Bringa
Boldog ELSŐ születésnapot Hannának!!!!!

Judy
Jobbulást Gergőnek!

Rit
Utólag is boldog születésnapot.

No ma már nem olvasok tovább, még van egy oldalam, de azt már holnap. Bocsi ha kicsit hosszú lettem.

Forti és a 13 hónapos Levi

Kép
Kép
forti

Forti: örülök, hogy jól éreztétek magatokatKép Képek?

Áfonya: nem tudok mit mondani a gyógyszerröl, amig nem tom a nevét.
Van olyan, hogy 3 napos láz, azt egy virus okozza, 3 napig tartó magas láz (39 körüli v. afelett) után kiütések jelennek meg a betegen. 1-2 hete elég sokan jöttek ilyen bajjal hozzánk.

Myssnia: bocs, de délelött még nem láttam a hozzászólásodatKép Gondolom vannak átfedések és nekem még nem jelent meg (nem sokkal utána volt az én hozzászólásomKép)
Én levinném holnap az orvoshoz, hogy találjon ki valami mást, mert ha nem szopik/iszik eleget, akkor nagyobb baj is lehet belöle. Egyébként hogy hivják azt amit kihányt?
Kaptatok B6-ot v. valami mást hányás ellen? És ORS200-at v. Normolitot? Vagy valami más "sópótlót"?

Most fogok leesni a székröl, úgyhogy jó éjt, pedig még akartam irni valamit...
Ja: Beszti: biztos nem maradsz egyedül a fentebb leirtakkal, mert még fentebb én is irtam hogy kb. ez a véleményemKépKép

zsani
zsani

Sziasztok

Alvás már megint, vagy még mindig
Kipróbáltam a Panadolt, persze csak sutyiban. Annyi változás történt, hogy éjféltől 4-ig aludt, aztán meg 6-ig. De legalább aludtunk 1 óránál többet egyhuzamban. Igy is fáradt vagyok, de azért már sokkal jobb a helyzet. Még egy kérdés: eztán minden este ezzel indítsak? Nem fog nagyon hozzászokni?

Zsuzsa
Igen, sajna Szilcsike is keveset alszik, csak tudnám kitől örökölte. Későn fekszik, sokat kel éjszaka, és nagyon korán ébred. Sokszor hajnali 4-kor. KépKépKép

Bringa
Boldog 1. szülinapot Nektek!

Villanyszámla
Hát sajna az nekünk is nagyon sok, légkondi, villanybojler, számítógép, szivattyú. De bármennyire is próbálunk odafigyelni, 10-15 ezer között mocorog.

RR
Előre sok mindent el lehet határozni, aztán majd ha megszületik a baba úgyis meglátja, hogy nem biztos hogy menni fog. Én azért nem mondtam volna azt, hogy pár hét után majd hordozóban ellesz a gyerek, míg edzést tartok. Egyébként is túlzásnak tartom a nyilatkozatait, remélem hogy csak a sajtó miatt mondja, nem pedig meggyőződésből. Azért az orvosára én is kiváncsi lennék, mit szól hozzá........... Ja és a szoptatásra külön kíváncsi leszek Kép

Még mindig ingatlanadó
Hallottátok, mit nyilatkoztak? Ez nem új adórendszer, hanem egy meglévő adó átformálása, hogy kiróható legyen, merthogy a réginek túl bonyolult volt a számítása. Egyszerűen hihetetlen, hogy az adózott fizetésedből veszel egy lakást (mi pl. hitelre) és évente újra kifizeted egy részét. Ja és persze mikor megvetted, még kiróják szépen rá az illetéket. (nekünk ez még hátra van) Igy is pénzgondjaink vannak, most hogy nem dolgozom (sajna az én fizetésem volt a magasabb), még ez is...........
Tegnap beszélgettünk apával, és oda jutottunk, hogy nagyon félünk a jövő évtől..... Eddig vártam, merthogy 2004 a második gyerekünket jelenti, de már ez sem biztos......

Minden beteg babónak, anyukának jobbulást.

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok

Pottyok
En is ugy tudom hogy ha lazas egy gyerek es eleg neki 1 nap is 9ahogy nekunk volt )utana kijonnek a kiutesek.Nalunk is kijottek,meg is ijedtem de mivel 1 napig tartott es akkor mar nem volt lazas igy megbiztam a dokiban ,aki telefonon keresztul mondta hogy nem kell vele csinalni semit.

Magdi
Hat nalunk Alex nem nagyon figyeli a TV-t ,pedig be van kapcsolva de csak miattam,mert neha mar unom a radiot: ))
Persze van hogy leul es buvolne,ne 1-2 perc utan elveszem rola a figyelmet.
Szerintem anyira tiltani nem kell,mert akkor annal inkabb lesz erdekes.
Teljesen igezad van teso ugyben,nekunk is lesz es pont ilyen megfontolasbol.

Rit
Hat nekem meg kb 9-et ejjel es 3-at nappal.
MA mennek a jatszora,csak Boti ma itt lesz delben emg jon haza apa es intezkedunk.

Beszti
En egyetertek veled,es szerintem itt majd mindenki : ))
Bar nekem Alex az elso 3 honapban szinte csak aludt es mar akkor sem volt hisztis gyerek,de a babahordozoba ugy begornyedt hogy amig anyuekhoz ertunk Egomba addig is csukott-nyeklett en meg ugy sajnaltam .
Elhiszem hogy nem vagy irigy,mire is lennel ez a hazai sztarsag nem tul nagy szam : ))
Hat igen ,nem tudom hogy oldana meg ha neki sem lenne ott anyos az utcaban,meg gondolom bejarono.
Mivel nekunk sincs kozelben semki,nekem mostaban az a sorrend,hogy Alex,aztan a haztartas es mire a ferjem a hazajon legyek egy kicsit a regi onmagam: ))

Forti
Nagyon ugyes Levi,hat a villanyszamla az mar nem annyira: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Szisasztok!

Mano,
en sem ertek hozza, igy mindig annak van igaza, akit epp hallgatokKép

Zsani,
nem a gyogyszerrol alartalak kerdezni, hanem hogy tenyleg van-e ilyen "pottyos virus". Koszi az infot.

Kataa,
Neked isKép

Es mindenkinek koszi a jobbulaskivansagokatKép

-Afonya
afonya

Forti!

67ezer??? Hát én tuti utána néznék, nem hiszem el hogy ennit el tudtatok fogyazstani!

Mi 3 szobásban lakunk, jó a bojler meg a főzés nálunk nem villany, de amúgy havi olyan 5000-et fizetünk és valami 17000 körül kellet ráfizetnünk ez évben, mert Emmára egész télen fűtöttünk a fürdéséhez villannyal+ éjjel a lámpa+ kb 2-3 hétig folyamatosan fűtöttünk mikor megszületett. Most a légkondi miatt én is aggódom, de szerintem még így sem lehet ennyi a különbözet.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Csak pár szót RRékáról Kép.
Szerintem itt nemcsak vele van a bibi, hanem Norbival is. Réka (mint szerintem minden nő), igyekszik megfelelni a férje elvárásainak, kérdés, hogy ezek az elvárások nem túlzóak-e egy kismama szempontjából... Valamelyik nap láttam egy riportot Norbival, amiben azt mondta, hogy ő belül valójában még mindig az a kövér kisfiú, aki volt. Azt hiszem, egy pszichológus azért tudna ezzel mit kezdeni... Szvsz betegesen retteg az elhízástól (lehet, hogy nem Kép), és ezt a környezetére is kivetíti.
A babának nyilván nem a legjobb, ha konditeremben nő fel, remélem, erre ők is rájönnek.

Szilcsike!
Fel a fejjel Kép! Azért a babáról ne mondjatok le!!! Ha esetleg ikreket szülnél másodszorra, egyből 30.000 Ft-tal több bevételhez jutnátok havonta, mert ennyi 3 gyerek után az adókedvezmény, plusz a családi pótlék is több O). Azért nem olyan elkeserítő a helyzet, hidd el. Mi jövőre kezdünk építkezni (az idén akartunk, de amíg a férjem nem fejezi be a sulit, addig inkább nem vágtunk bele), valószínűleg ingünk-gatyánk rámegy majd. És a gyerekeken sem lehet már gondolkodni, itt van mind a kettő. Na jó, mi emiatt kicsit kitoltuk a harmadik baba vállalását Kép. Mi jelenleg a nagyimnál lakunk 1 szobában 4-en, és vagy 2 évig ez így is marad, amíg a házunk fel nem épül. Szóval, a körülmények messze nem ideálisak, de bízunk a jövőben KépKépKép!

Kataa!
Azért nektek jó, hogy a környéken találtatok új lakást, és nem kell már sokat várni, hogy beköltözzetek Kép. Hát, ahhoz képest, hogy 10 éve hogy nézett ki arrafelé minden, most szuper Kép! A nagyim is ott lakik (Bokréta u.), abban az u.-ban is szinte minden házat lebontottak, és újakat építettek, amik irtó jól néznek ki.

Összes beteg Babó!
Mindenki gyorsan gyógyuljon megfele!!!!

Ja, és egy jó hír (bár abszolút OFFKép)
A férjemet kinevezték a cégénel vmi csoportvezetőnek, és megemelték a fizetését 50 e Ft-tal Kép. Ez valami csoda, mert olyan sóher az a cég, hogy csak na...

Most megyek, mert már így is hosszú vagyok Kép.

Szép napot,

Panda

panda
Halásztelek

Szilcsike
Na hat mar ez is valami.Szerintem csakakkor addbe ha latod hogy a foga miatt nem bir aludni.Ennek ugye a legfobb jel hogy mar csukva szeme,probalna pihenni de szenved es mozgolodik felalomban es nem jo neki semmi.Na mar most ha mar este is szokatlanul nyugos es rag mindent akkor mar jol jon a Panadol.En is mint mindenki ugy gondoltam hogy az em gyerekem nem kap gyogyszert ,de hat szukseg torvenyt bont.Ja es egyaltatlan nem szokja meg,ettol ne tarts.
Vege lesz egyszer a fogazasnak: ))

Szilcsike
En maximalisan megertelek.Talan mar jobb raszorulonak lenni mert az legalabb nem fizet adot : )))En mar nem remenykedek semmi joban Ezekkel kapcsolatban!!!!
Nekunk is mar oktobertol jon a reszletfizetes a hitelre,pedig meg hol va naz hogy bekoltozzunk: (

Panda
Hat nem annyira bent veszunk lakast,most is nagyon kozel lakunk a koruthoz,a Tompaban.Mostmar leirom ,ugyis ket nap mulva koztozunk : ))
Az uj meg a Dunahoz lesz kozel.Csak addig meg ki kell valahogy bekkelni anyueknal.Nem panaszkodom tenyleg,mert ok nagyon szep helyen laknak es boven el fogunk ferni,csak hat a ferjemet sajnalom majd hogy napi 2 orat kell utaznia meg a munkaidon tul.

Megyek mert kezdodik a 2 gyerekes muszak amig a baratnom a fodrasznal ul : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Szilárd köszöni a bókot. Kép

Zsani
Minden nap jön a doki hozzánk, most is várom. Eddig azt monta, hogy próbáljam erőltetni a teát, tejet, és ásványvizet (ásványi anyag miatt).
Éjszaka izzadt szegénykém, és ezzel úgy tűnik tartósan lement a láza. Szopizott is volna éjszaka, de nekem hajnal 3-tól semmi nem jött. Kép
5 felé felébresztettem, és míg muterom bóhockodott bábozott neki, addig orrcseppentővel adagoltam belé a tartalék tejet. Bevállt. Reggel fél decit adtam úgyanígy neki. De még így is kevés, amit az tegnap óta lenyelt...
Kapott hányás elleni kúpot, de a hányás is csak azért volt, mert rossz volt a gyógyszer. Kijött és kész, ennyi, ezért nem is adtam kúpot.
Ha most jön a doki, kérek valami étvágyjavítót.

ÁfonyaKép
Még nem hallottam víruskiütésről. Én azon aggódom, hogy hogy "teszem rendbe" Szilárd gyomrát-belecskéjét a gyógyszerek után. Anyatejkúra szerinted jó? Kamillatea?

MAnó
Áfonya már leírta a gyógyszeres dolgot.Kép

RR téma. Ez megérne már egy külön topikot... Kép
Szerintem az első 2-3 hónap csak a babáé kell, hogy legyen, és ha megszületik Lara (!), akkor remélhetőleg RR is így fogja gondolni. Én is gondoltam szülés előtt olyanokat, hogy majd esténként 7 körül lefektetem Szilárdot én meg megyek futni és stb... Fél év után jutottam oda, hogy futok, és babakocsistól, Szilárdostól. Kép (Nem tudom hova tenni.)

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?