Új privát üzeneted érkezett!

Nyafi!

Kipróbáltuk a vajszínt is, de olyan sablonossá és öregessé tette a szobát.
Imádom a vidám és meleg színeket, de bevallom féltem attól, hogy túl harsány lesz!!!
De pont jó.

Ez is PoliFarbe falfesték.

A szobát meg úgy nézzétek,hogy tényleg mindent a 2 kezünkkel csináltunk. A galérián a gerendákat az uram EGYEDÜL cipelte fel!A galériát is!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Anita, örülök, hogy jöttél írni, bár még a kávém sem fogyott el, mialatt elolvastalak! :P Nagyon ügyes Kokó, le a kalappal előtte! Megdobhatnál jópár fotóval is, tudod, a tea és a szárazkaja is el kellene, hyog fogyjon! :D
Nem semmi a szolgáltatós eset, bár tudom, hoyg vannak szituk, amikor az ember leginkább felrobbanna. Mi most a bútorral vagyunk úgy. Akinek fel kellett szabni az anyagot, nem képes egy ívet vágni két darab forgácslemezbe. :roll: :evil: Már lassan 3 hete fel vagyok fordulva. A szekrény itt van, de az említett ívek miatt nincsenek ajtói, így nem tudok bepakolni sem.

MA 9-kor (basszus, már negyed és én itt ücsörgök) jön az asztalos a kicsiknek az ágyát összeszerelni, úgyhogy lassan kezdünk haladni, de nem hittem volna, hyog így elhúzódik. Már a tévésasztal is készen van be is van szerelve (az asztalos tette a dolgát és tenné, ha nem lenne ráutalva a másikokra, akik szbják az anyagot) csak a szekrényejtók és a kisszekrények kell, hoyg meglegyenek még.

Ha nem vagyok pofátlan, akkor én is kíváncsi lennék a sztori folytatására, párod stílusára, anyós reakciójára és főleg, hoyg kért-e bocsánatot. Bár lehet, hyog ez túl nehéz dolog. :roll:

Szilvi, hát igen, örülj szerintem is anyós változásának, remélem, hoyg igazi szeretettel fog viszonyulni ezután az unokájához! :) Pajzsmirigy problémát passzolom. Bár Édesanyámnak van, de nem tudom, hoyg túltengése vagy hiánya van. Mindenesetre, nehogy elhanyagold, minél hamarabb a végére kell járni a dolognak.

Szilvi, ne aggódj, semmiről sincs lemaradva a fiacskád! :D Nagyon ügyes és okos, és a korának megfelelően fejlett. Hiszen te is tudod, hogy nem egyszerre fejlődnek a manók! Van egy netes ismerősöm, akinek a kislánya kb másfél évesen indult el, pl. és annak ellenére, hyog az anyuka mindenhová elvitte megnézetni, mert aggódott, sehol semmit nem találtak. Egyszerűen akkor érett meg az önálló járásra. Persze, tudom, hyog amikor az ember benne van egy szituban, akkor nehezeben kezeli a problémát, de nálatok ilyesmi nem áll fenn!!!! Hallottam olyan mondást, hoyg aki értelmileg fejlődik egy periódusban, általában visszafog a fizikaiból vagy fordítva. mármint, hyog vannak dolgok, amikre jobban koncentrálnak a manók. Egyszer ez, egyszer az. Úgyhogy, csak nem letörni, én nem várni plusz dolgokat MArcitól, most örülj annak, amiket tud és élvezettel csinál. :)
Nincs öletem a fejütögetésre, de van arra hyog beveri valahová a fejét. Boró ezt csinálja. :shock: Eléggé ijesztő volt, mert épp most gondolkodom, hyog egy ideje sokkal ritkábban "űzi". Tudod, nála ez amolyan hisztijel volt. :roll:

Amúgy meg, biztos, hoyg kihatással vannak a pindurokra a nagyobb testvérek, de nálunk ez még nem annyira nyilvánvaló azért. Még túúl ügyetlen kicsi Boróm ahhoz, hoyg sok mindenben utánozza Krisztát, szerintem. Mert építőkockázni ő csak rombolva tud, olvasni csak tépkedve, stb. No, de igaz, a babákat olyan édesen öleli magához és forgatja jobbra-balra a felsőtestét ringatván azt, hoyg csuda! :) Beszélni pedig még igazából egyetlen szót sem mond. A mámát mondja, ami én lennék, de nem mindig következetes. Az utóbbvi napokban, bár lehet, hoyg csak én bestzéltem be magamnak, de ilyesmiket hallottam tevv (olyan z-és utóhangzás a v-k után), amit akkor mondott, amikor én néhányszor ceruzát mondtam neki, majd ilyesmi, hoyg tisssz, a cicára, pó, a pókra (szülinapi játékpók :D ), de mondom, lehet, hyog csak én képzeltem oda őket. Ja és a bam-bam, a babára.

Apropó, az ótó, szerintem autó Levikénél. :)

NA, bocs', de mennem kell, már fél is elmúlt, úgyhogy hamarosan itt vannak és a játékokat meg a szőnyeget ki kell dobnom a szobából. :P

Szép napot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Krisz
Tényleg nagyon jók lettek a színek (én is túl nyúl vagyok hozzá, hogy ilyen élénk árnyalatokkal próbálkozzak :oops:)! És le kalappal, milyen ügyesek vagytok!!!

Szilvi72
Én is elhagynék minden tejfélét 1 hétre, és ha teljesen elmúlt a hasmenés, csak akkor adnám újra... :roll:
Titi: párom legkisebb öccse hívta Tyityónak a Kristóf nevű tesójukat. :)

na mennem kell, mert kiscsaj mindjárt kiugrik az ölemből... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Goodfairy!
Nem semmi a netes sztori.Kemény lehetett a karácsonyi betegség.Anyós megütötte a gyerekedet?Jól értettem?
Ne aggódj okos a gyerkőcöd.

Szilvia72!
Köszi a dícséretet.Hasmenés lehet a fogzástól is.Fejütögetésre nincs tippem.

Ssszilvi!
Az sem jó,ha nincs gyerektársaság.Átállás az nálunk is ilyen nehézkes.Néha megy,néha nem.

Szilvi!
Sajnálom ezt a pajzsmirigyes dolgot.Lehet anyós tényleg csak most tud mit kezdeni Levivel.

Sedith!
Köszi a dícséretet.

Szisz05!
Köszi,hát most sem könnyű velük,de az ikerség maga egy csoda.
Sajnálom ezt a kötőhártyát!Régen tetran szemkenőcsöt használtunk rá.Rács kinyitás nem semmi!

Dominika!
Szép lett a lakásotok!Jók színek.Édes a lánykád.

Dorottya!
Jó,hogy bevált a Suttogó nektek!Sajna nekem nincs időm elolvasni,bár nálunk jó lenne,ha megtanulnának egyedül elaludni.Mi úgy alszunk,hogy a földön van megágyazva én feléjük hasalok és tartom a szájukba a tápszeres üveget és ha szerencsém van,akkor belealszanak vagy ha megették az egészet,utána rögtön elalszanak.
ha nem,akkor nagy szívás van.

Ninike!
Édes az alvós képen a lánykád.
Vendég

Jó reggelt!

Nem most keltünk ám, de csak most volt időm leülni. Mondjuk már ez is a főzés terhére megy:))

Ebben az új napirandben az a rossz, hogy pl. sosincs ebéd. Kedden éjjel 11-ig főztem, de én valahogy a friss kajákat szeretném. Ti hogy oldjátok meg?
Én mondjuk ellennék hidegen is, de itthon van az ember:))

Az ótó nálunk is az autó, sőt tegnap a vonatot is mondta, de már nem emlékszem, hogy hogy.
Nálunk a kedvenc játék a mekkorára növök (fölteszi a kezét hozzá) és persze hozza-viszi a dolgokat, legtöbbször azt, amit kérek.
Anyukámnál föl tud menni a lépcsőn, igaz, hogy fogja a korlátot és húzza föl magát. Ja, és ha talál egy széket képes végigráncigálni a lakáson.
Mostanában a függöny mögötti bújócskázás a kedvence.

Nahát azért jó Pesten lakni, mert ittt legalább van bőven szolgáltató:))

Benszi: igen, nem jó ha keveset van gyerekek között, de nekem nincs olyan sok ismerősöm itt, pláne hasonló korú gyerkőccel. De ha valaki érez kedvet az összejáráshoz, akkor nyugodtan szóljon!:))

Nyafi: most leül (egy hete lassan), ha valahonnan nem akar elmenni. Szerintem lassan oda is fog hasalni, legalábbis már láttam idősebb gyerektől ezt, szerintem majd megtanulja.:))

Ja, és Túró rudit nem lehet vele venni, de még a közelébe sem menni. Máris megy a sírás a boltban. MOst még jól jártam, mert megígértem, hogy ebéd után kap és eldugtam, de máskor potyognak a könnyei és nem tudom megvígasztalni. Nyilván nem érti még, hogy majd.

Akkor én még szerencsés vagyok. Nálunk anyós nem beszél csúnyán (bár szerintem a szép kezed, csúnya kezed előkerül még), csak folyamatosan félti mindentől. MIkor jóval kissebb volt bepróbálkozott azzal is, hogy hogy merem egyedül hagyni éjszakára és miért nem nézek be rá többször és miért nincs az ágya a miénk mellett. MOst már csak folyton ott téblábol a háta mögött,hogy el tudja kapni, ha esik. Azt a gyereket, aki amúgy 4 hónapja önállóan és magabiztosan jár. De úgyis hiába mondom neki, hogy nem kell tyúkanyóskodni:))

Na, megyek mert itt elírogatom az időt, 'oszt a házimunka meg nem halad:))

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Igen, Nóri imád olvasni. Sokszor elővesz egy könyvet és nézegeti, meg mutogat rá és dumál. Máskor meg hozza és mutatja hogy mit olvassak. Így egy nap kb. 1000x kell elénekelni a cirmos cica hajt, meg a Pál, Kata, Pétert. Ja és a Kop,kop, kop vígharkály a másik nagy kedvenc. :wink:

Azok a gyerekek akik még nem járnak, nincsenek lecsúszva semmiről. Nóri sem megy még. Majd jár még eleget.
Egyébként pszichológusok szerint, minél többet mászik, annál jobban fejlődik az agyi pályák bizonyos része. :D

A Túró Rudi ismerős!!! Nóri is rögtön kéri amint meglátja. Ilyenkor odaadjuk neki, és mondjuk hogy hozhatod. :) És ilyenkor nagyon boldog hogy azt ő foghatja. Viszont az már nagyobb gáz, hogy nem akarja odaadni a pénztárosnak. :oops:

Nálunk Anyósom messze lakik, és nem sokat látja a Kislányt. Apósom Feleségével meg jól megvagyunk. Nem nagyon szól bele mit hogyan csinálunk. Főleg hogy az ő ikreik (Nóri nagynénjei) 1 évvel idősebbek mint Nóri. :D
Szóval inkább csak mint barátnők tudunk dumálni a gyerekekről, meg sokszor tud tanácsot is adni. :wink: (amit aztán vagy megfogadok vagy nem :wink: )

Hajmosás: nálunk ez egyenlő a horrorral!!! Nóri iszonyatosan sír, mikor hátra kell dőlnie, hogy lemossuk a fejét.
Van valami ötlet, hogy hogy lehet sírás nélkül hajat mosni?

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Beszi
Édesek a kis vidám ikrek!

Ninike
Nóri is szép lányka!

Szilvi, Szisz
Jobbulást!!

Kriszta
Nagyon szép a nappali!
Már nagyon várom, hogy én is mutathassan képet a miénkről :lol:

Levi is táncol , ha zenét hall :P
Most az új kedvencei a reklámok.

Anita
Anyós mit mondott?
Gratula a 12 fogacskához!

Szilvi
Marci üti a fejét - Levi is szokta néha, ha nem tetszik neki valami.
Ő is fejelget néha - ő így hisztizik :roll: :(

Az autó nálunk a büm-büm.

Tegnap meglátogatott minket az új védőnő.
Kedves nő- sokmindenről beszélgettünk.

A hajmosás
Szerencsére nekünk még csak öblíteni kell azt a keveset, ami van :P

Hinta
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Biztonsági rács kinyitáshoz: inkább a rácson múlt, bár Blanka is ügyes. A rács jó masszív, a zárat viszont nem gondoltuk, hogy eléri és persze a külső, lépcső felőli oldalra kellet volna szerelni, csak mivel nem derékszögben záródik, oda bonyolultabb, de valahogy biztonságosabbá tesszük. A zár elég egyszerű, kibillent és tol...Mondjuk ha én is az emeleten vagyok, Blanka nem megy a közelébe, de azúttal leszaladtam valamiért és hát utánam akart jönni.

Kriszta: már azt hittem nincs más ilyen kis lökött :lol: , Blanka is fejleszegve mászik sokszor, így bohóckodik és már néha nekiment az ajtófélfának :shock:

Szilvi72: szerintem se aggódj, mi sem járunk, de nem is próbál lépegetni, ha megfogom a kezét. Viszont szépen megy kapaszkodva és mivel később tanulta ezt, azt vettem észre, hogy kevesebb volt az esés, tulajdonképpen egyszer sem dőlt fel, vagy ütötte be magát, szóval érdemes kivárni, míg a saját tempójában elér egy szintet. Másrészt tényleg mindig más fejlődik, Blanka például a finommozgásokban fejlettebb, míg a nagymozgást hanyagolta sokáig: lásd biztonsági rács kinyitás, távirányító elemeinek kiszedése, ásványvizes kupak le és felcsavarása (ha nincs erősen rácsavarva), mindenféle krémes flakon kinyitása (a pattintós fajából).

Edit: irigylem a rengeteg energiádat, hozzád képest mindig nagyon lustának érzem magam :oops:

Ninike: Nóri nagyon szép, és nagyon hasonlít Blankára, ami az én anyai szememnek különösen kedves. Az alvós kép mindent visz, imádom nézni az alvó babákat, békében a világgal, mit sem tudva a problémákról, belefeledkezve a boldog biztonságba...

Anita: anyósos sztorit sajnálom, drukkolok, bár sajnos én sem hiszem, hogy valaki egykettőre meg tud változni. Nekem ezzel szerencsém van, anyósom nagyon jól bánik Blankával, mivel neki két fia van, különösen várta már a lányunokát. Nem is szólnak bele semmibe, inkább az én szüleim, de ők is meggyőzhetők.

Nálunk most a kacsintás megy, két szemmel és közben teli szájjal vigyorogva. Meg kell zabálni. Na meg az ujjával fenyegetőzik, ha mondom, hogy nem. És próbálja utánozni az oroszlánt, amint éppen félelmetesen üvölt: mindezt hang nélkül, a kezeivel ijesztgetve és a száját jó nagyra nyitva. Utánozza egyébként az autó és repülő zúgását: brrrr, a libát, amikor éneklem (gá, gá, gá) és bárhol babát lát, úton/reklámban rámutat és kiabál, hogy baba. Apa megy már régen, és most már arra használja amire való :D
Formabedobós még nem megy, de a kockákat nagyság szerint egymásba pakolja és néha épít, de inkább rombol. Táncol minden zenére, de a nagy kedvencek még mindig a könyvek.
na itt tartunk mi.

Kérdés: mit gondoltok a babafejlesztésről? Azért nehéz szerintem, mert ebben (is) a középutat kellene megtalálni, nem akarom túlzásba vinni, de azért elhanyagolni sem. Most úgy látom a gyerektársaság lenne a legfontosabb, voltunk itt a közelben a lakóparkban zenebölcsiben (autó nélkül elég korlátozottak alehetőségeim egy kertvárosi részen), és hihetetlen volt, ahogy fokozatosan távolodott tőlem és lett egyre bátrabb. Első gyerekként ez a "magány" biztosan hátrány, bár minden másban inkább előnye származik abból, hogy egyelőre csak körülötte forog minden. Én a zenét tartom még fontosnak, de később valami mozgás sem lenne rossz, egyelőre azonban a játszótérrel is megelégszem, szerencsére az is épült egy köpésre tőlünk.

Na még mit is akartam. Kötőhártyát kamillával kezelgetem, ha nem múlik, akkor irány a doki. Nyafi köszi, hogy megnyugtattál, valószínűleg nem lesz nagy baja, ha antibiotikum kell, tényleg csak reggelire és alváshoz/visszaalváshoz kap tejet.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Fejlesztés
Én amolyan zenebölcsi-félébe viszem CSillát (Sebivel is jártam anno), nagyon élvezi. Nálunk ez az össz, nem is akarok többet.
Nem vagyok benne biztos, hogy ilyen kis korban már agyon kell foglalkoztatni egy gyereket!

Hajmosás
Sebi a mai napig gyűlöli, szó szerint hisztériás rohamot kap. Hajszárítót még sosem használtunk, mert retteg tőle. :(
Csillának ugyanúgy mosom a haját, egyáltalán nem érdekli, és a hajszárítást se bánja! :)

Ninike
Jópofa, hogy a nagynénik 1 évvel idősebbek Nórinál?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Egy-két képecske a Lánykámról!

Az unokatesóm kislányával, Mírával (majdnem 2 hónappal idősebb, mint Napsi)
Kép

A Húgom kisfiával, Zozókával (Ő pont 1 hónappal fiatalabb, mint Napocskám)
Kép

És egy itthoni huncutkodós
Kép

Nálunk a helyzet változatlan: Apácskának nincs munkája. :(
Napsi még mindig nem nagyon eszik szilárdat, ezért éjjelente még mindig többször ébred enni. Egyik éjjel 800! ml tápot nyomott be összesen. Nem tudom mit kellene csinálni...
Ja, még mi sem járunk. Többször megáll egyedül pár mp-re, de inkább leül, minthogy lépjen kettőt.
Jó hír, hogy teljesen meggyógyultunk.

Most csak ennyi tudtam lenni. Amióta Párom itthon van, Ő bitorolja többet a gépet. :(

Jövő héten szülinap, akkor majd összefoglalom én is hol tartunk.

Utólag üdv az újaknak!

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Csak röviden és pár dologra reagálnék, mert dögrováson van az egész család. Lányoknak ugatós köhögés+hörgőhurut, én meg egy hányás-hasmenős vírust heverek ki elég nyamvadt állapotban.

Köszönjük szépen Sárival egyetemben a Sári-köszöntéseket!

Sziszi :D
a kamillás lemosás valóban csodákra képes a kötőhártya-gyulladásban, de ha szükség van antib. szemcseppre, azt is nyugodtan lehet nyomatni. Nem is megy át az anyatejbe belőle szinte semmi, mert nem szájon át szeded, másrészt, ilyet már pici babáknak is írnak fel, ha csúnya a szemük, tehát nem hinném, h bármi baj lenne tőle + Blanka már nem is kiscsecsemő. Gyógyulást neked!

Szilvia :D
Julcsi 15 hónaposan kezdett magától járni. Vezetgetni nem érdemes, akkor alakul ki jó egyensúlyérzék, ha saját magának fejleszti, és ő is úgy érzi magát biztonságban tőle. Amit Edit (vki más :oops: ) írt, tényleg így van, vannak akiknek előbb a nagymozgás fejlődik, vagy az értelmi szinten járnak be nagy utat, másoknál másképp. Julcsi pl. még nem ment, de szuperül bütykölt apró dolgokkal, Sári szalad, de pl. még nem kötik le a beledobós, elszöszmötölős játékok, mert ő meg ilyen. Szóval, nyugi :wink: !

KM

Kép
Kép
kismok

Hajmosás csak szokás kérdése, Giginek nem hajtjuk már hátra, hanem mikor ül, akkor egy pohár vízzel fejen öntjük. Kicsit fullad, de már kezd rájönni, hogy ha látja a poharat fogja be az orrát.
Hát Titti én kegyetlen dolgot tudok arra, amit kérdezel és úgy se fogod megfogadni, de mind mások vagyunk. Reggel délben este táp, de du szilárd, amit elfogad, éjjel víz és sok simi. 3 nap után úgy fog nappal enni, mint a kisangyal. Ha ez már megvan, akkor éjjel csak egyszer víz, sok simi, aztán már csak bemenni hozzá és ha nagyon üvölt felvenni míg el nem hallgat, ha csak nyöszörög nem bemenni, mert el fog aludni. Kb 2 hét alatt rendeződne minden. De ez sok sírással jár.

Kép
nyafi

Nálunk sem lehet már hátradönten a babócát, így Apa figyelmezteti, hogy most megmossa a haját és a homlokára teszi a tenyerét, mint egy napellenzőt, az fölfog valamennyi vizet. De amúgy tűri. Igaz, mi leszoktunk róla, hogy mindennap megmossuk, hetente kb. kétszer van csak. Viszont nincs is sok haja.

Nekem sem jött be a korábbi lerakás. Nyöszörgött, kurjongatott a szokott időig, majd elaludt. Ma kettőkor ébredt és 1/2 8-ig bírta. Szóval nálunk lehet akármi, de nem megy előbb aludni.

Viszont van egy idegesítő új szokása, ha valakinek van ilyesmi, szóljon:))
Szóval reggel úgy ébred, hogy akár egy órát is nyöszörög. Eddig is volt ilyen, kb. 5 percig, aztán egyre hangosabb lett, kiabált, kacagott, újabban verte az asztalt.
De most nyöszörgés van, amíg be nem megyek. Ha bemegyek, akkor legtöbbször fekszik az ágyban, szopja az ujját, néha még a szeme is csukva. De erőteljesen Mmmmmh,mmmmh,mmmmmh-zik.

Szilvió

sszzilvia

:twisted: :twisted: ilyen mérges vagyok, most szállt el minden, mit írtam egész nap, részletekben :twisted:

+1x röviden:

Kismok, Edit, s mindenki aki írta, hogy ne aggódjak: Köszönöm!!
Igazából nem aggódom, s tudom, hogy minden babának más az üteme, de itt valahogy az ember lánya könnyebben hasonlít, mert hát mégis csak a babók a fő téma, s amikor vki leír ezt-azt akkor automatikusan nyugtázom magamban, hogy "na ezt Marci is" vagy "Marci még nem"

Kia :D
Levi édes :D Fejütögetés - nálunk is hiszti szerű, arra reagál így, ha mondjuk, hogy "nem szabad".

Edit :D
Fejütögetésen kívül, veri a buksiját a bútorba, s földbe is (nálunk mindenhol járólap van), csak az a kérdésem, hogy hol látott ilyet :roll: Mert a popsiját egyszer-kétszer már meglegyintettem (húúú , hogy utáltam magam utána :oops: ), de a fejére, kezére SOHA!

Hajmosás: Nálunk még kis műanyag kád játszik, abban van kialakítva egy rész, ahol hátradől, így könnyebb, de heti egyszer-kétszer mossuk, mert a zuhanytól már fél, s a hajszárítás is kétemberes. Nem a zúgás zavarja az biztos :roll: azt még inkább szereti is, mint a porszívónál :wink:

Megyek, mert bekakilt :wink: , még igyekszem befejzni késöbb :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

A hajmosás és fürdés nálunk nagyon menő, a zuhanyt imádja, de mindezt szerintem csak azért mert apa fürdeti, nagy vigyorgások közepette. :P A hajszárítótól múltkor ő is menekült. :D

Körömvágásra van valami tippetek? Nálunk az maga a horror..... :roll:

Kép
Kép
d0r0ttya

Szilvió
Az az erőteljes mmmmmmmh, az altatás. Sebi volt nagy zümmögő bajnok, képes volt ő is reggelenként 1-1,5 órán át csinálni (mondjuk úgy 5 - 1/2 6-tól :twisted: ), amíg fel nem ébredt teljesen. Én meg közben reménykedtem, hogy még visszaalszik. Hát az persze nagyon ritkán sikerült, többnyire előbb-utóbb felkelt. :twisted:

Dorottya
A kezét mindkettő jól tűri, közben mondom a mondókát, hogy "Egy, megérett a meggy, kettő, csipkebokor vessző..."
A lábánál mindkettő ordít, még a tévéreklám nézése néha segít, de kellemetlen nekik, mert eléggé visszahajló lábkörmük van.

Titti
Napsi csudaaranyos a képeken még mindig! (Újra csak veregetem a vállam, hogy jól választottam Sebinek! :lol:)
Éjszakai kaja :(

Kép
Kép
Kép
cas

talán sikerül befejeznem..

Titti :D
Napsi és a rokon babák is nagyon aranyosak! Várjuk a bővebb beszámolót, jelentkezést! Néha rugdosd el Apácskát a géptől :wink:

Körömvágás: most már egyre nehezebb, de az nálunk eddig könnyen ment...tv reklám a legjobb egyébként kézre,lábra :wink: de van, hogy csak úgy hagyja :roll:

Túró Rudi téma: nálunk is nagyon bejön, de azt akartam kérdezni, hogy aki adja, az adja a csokit is??? Én "lefejtem" róla (sajnos mindig én eszem meg)....láttam múltkor Drumka Barbijának a kezében, na én olyat még nem csinálok 8)

Ja, hasmenés - úgy tűnik megszünt, illetve még mindig laza, de napi egy van, s nem tűnik kórosnak :roll: tejtermékekkel teljesen nem álltam le, de a tejet azóta nem adom :roll:

Benszi :D
Altatásnál eszembe is jutottál vmelyik nap, hogy ezt kettővel hogyan lehet kivitelezni :lol: háát kaptam választ :wink:

Tényleg Kismok, te is még ringatod Sárát az altatásnál? Úgy emlékszem, hogy te írtad, hogy ti is úgy alszotok még.
Marci még éjjel csak-csak elalszik, ha mellette fekszem a földön (jó sokára), de napközben nem megy. Tegnap is 3/4 óra próbálkozás után felvettem, s 5 perc múlva elaludt...igaz 10 percre 8)

Biztos, hogy most is kimaradt még valami/valaki....de most már mennem kell...........Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Tudom, hogy mit akartam kérdezni: Milyen meséket érdemes ilyenkor nézetni velük? Van valakinek valami jól bevált tippje???

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Azért sikerült kicsit megnyugodnom. Mondjuk marha idegesítő hallgatni a mmmmh-t reggel, már azon gondolkodtam nem szomjas-e és persze az örök kísértő gondolat: szar anya vagyok-e, mert nem megyek be?
Azzal nyugtatom magam, hogy az én fiam nem annyira nyámnyila, ha akar valamit, akkor majd kiabál/sír.

Lábkörmöt mostanában a pelenkázón vágok. Ha Apa ráér, akkor ő puszilgatja a hasát, meg bolondítja. Ha meg nem, akkor keresek neki valami újszerű játékot és azt adom oda.
A kezén az etetőszékben vágom, de úgy ám, hogy akkor már nincs mese, összekarmolta magát, muszáj. Van hiszti, nem is mindig sikerül mindet egyszerre. Eddig amúgy egyszer lehetett normálisan levágni neki. Ült az ölemben a tévé előtt és látta, hogy mit csinálok. De azóta már a tévé előtt sem marad meg, hanem szaladgál. Pedig csak a híradó van engedélyezve, mást nem nézünk vele:))

Ja, gondoltam még megírom nektek, hogy rám jár a rúd: úgy belerúgtam a kanapéba, hogy tegnap nem bírtam járni és tiszta lila a lábujjam. Ma megint belerúgtam, de legalább nem pont ugyanott. Persze közben a gyereket nézem, azért nem tűnik föl, hogy ott a kanapé:))

Szilvió

sszzilvia

:twisted: :twisted: bocsi, de ezt még le kell írnom, mielőtt ágyba mennék :twisted:
Ma véletlenül a Hírtévé csatornába lestem bele: Szűcs Erika eszetlen miniszterecske a következő mondatot mondta:
"Nem a 3 év a sok a GYES szempontjából, hanem az újra 3 év, s a megint 3 év, s az, hogy ezeknek a hölgyeknek eszükbe sem jut, hogy valódi munkát keressenek/végezzenek" (nem 100%, hogy szó szerint volt, de a lényeg stimmel).....na most bocsánat, de ha egy nő ilyet képes mondani, annak kit...pném a m--ét....
Hát ez még 5000 km-ről is kiborít, s úgy, hogy én nem vagyok az a 4 gyereket nevelő, otthonának élő típus, akikre ez a p...szt célzott, s amire ő valszeg akkor sem lenne képes, ha még háromszor születne meg :twisted: :twisted:
+1x bocsika :oops: :oops: remélem, hogy senkit nem bántott a nem igazán visszafogott stílusom :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

A Szűcs Erika rohadjon meg!

Kép
nyafi

Szilvi72
GYES: Tehát aki nem dolgozik, az ne is egyék?! Kismamák lábukat lógatják otthon, tehát inkább SENKI ne vállaljon gyereket, mert akkor pár évre kiesik a munkából?! Szép új világ?! A nyugdíjasok meg már így is az éhhalál szélén tántorognak abból, amit kapnak, sokszor 40-50 évnyi kemény munka után?! :evil: :evil: :evil:
Na mindegy, nem húzom fel magam mégjobban! :evil:
Amúgy hány gyereke van ennek a nőnek, hogy ennyire ért hozzá?! :evil:
Mese: igazából minél később kezd el tévézni, annál jobb. Azt mondják az okosok, hogy nem annyira nyerő a kész képekkel traktálni a gyereket, sokkal jobb olvasni, sőt fejből mesét mondani, mert akkor a gyerek használja a fejét. A tévéből csak kész dolgokat kap, ráadásul többnyire feldolgozhatatlanul gyorsan és mennyiségben. Szóval Sebi nem nagyon látott tévét úgy 1,5 éves koráig. Aztán sajna annál jobban rákapott (pedig kezdetben csak 5-10 percre használtam "villanypásztornak", amíg mondjuk rendet raktam reggel a konyhában, vagy ilyesmi...) :oops: Mostmár elég sokat lóg a tévé előtt, de szerencsére csak ha unatkozik, ha hívom, hogy menjünk játszani egyből jön szívesen! :)

CSilla megint lázas, a hete tartó náthából megint hörghurut lett (és remélem nem tüdőgyuszi), és a fülét is piszkálja, úgyhogy viszem megint az sztk-ba fülészetre. :(

Szilvió
"ügyes" vagy! :lol: Én is szeretem rugdosni a kanapét, de én sikeresen mindig a kislábujjamat akarom letörni. :twisted:
Gyors gyógyulást! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Hú, Szilvi, teljesen elment a kedvem mindentől. :( Ez engem is felháborít.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Először is, nekem is a kislábujjam lila. Szép.:))

Másodszor, nem tudom ki hogy van vele, de én még életemben ilyen keményen nem dolgoztam, mint a gyerek mellett.
Az irodában azért volt olyan nap, amikor esetleg többet beszélgettem vagy ráérősebben ment a meló. És egyébként is eldönthettem, hogy mihez lenne kedvem. Ezt vagy azt csinálom meg előbb.
Na, ugye nem kell mondanom, hogy egy gyerek mellett ez mennyire nincs így. Ja, és ezért a gyerekért kevesebb, mint fele annyi pénzt kapok, mint a 8 órás melómért kaptam.

Ez a kedves miniszter megérdemelné, hogy senki ne szüljön gyereket és akkor hipp-hopp ott találná magát egy szép új világban, amikor nincs senki aki eltartsa őt és a többi nyugdíjast.
Nem kell félreérteni, de minden nő bolond, aki gyereket vállal. Mert van egy csomó nehézsége, ahelyett hogy pl. utazgatna,meg luxuslakást venne.
És bizony, ha körbe nézek az ismerősi körömben, akkor kb. 50%-nak van gyereke, pedig elmúltak 30 évesek.
És a maradék 50% is megáll egy gyereknél, tehát a két szülő jövedelme helyett csak egy emberke fog beállni húzni az igát majd. Ha egyáltalán, mert ugye divat lett 25-30 éves korig csak suliba járni.
Nem is csodálom, hogy muszáj lesz mindent akadálymentesíteni, hiszen a majdani 70 éves aktív dolgozóknak be kell tudni mászni bottal meg székkel a munkába.

Amúgy itt legalább süt a nap és gyanítom, hogy ez a miniszterecske is eltűnik majd a süllyesztőben, mint másik kedvencem, a Horváth Ágnes. Csak ugye ő egy kissebb budai házacska árát elteszi addigra, mire kirúgják a hülyeségei miatt.

Ja, még egy dolog: most hallottam, hogy Gyurcsány majd júliustól változásokat vezet be az adók terén. Ez is mekkora dilettantizmusról árulkodik: év közben változtatni az adókon. És ugye mindig sikerül nekik úgy összekutyulni, hogy lassan két diplomával sem lehet kibogozni.

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Először is, nekem is a kislábujjam lila. Szép.:))

Másodszor, nem tudom ki hogy van vele, de én még életemben ilyen keményen nem dolgoztam, mint a gyerek mellett.
Az irodában azért volt olyan nap, amikor esetleg többet beszélgettem vagy ráérősebben ment a meló. És egyébként is eldönthettem, hogy mihez lenne kedvem. Ezt vagy azt csinálom meg előbb.
Na, ugye nem kell mondanom, hogy egy gyerek mellett ez mennyire nincs így. Ja, és ezért a gyerekért kevesebb, mint fele annyi pénzt kapok, mint a 8 órás melómért kaptam.

Ez a kedves miniszter megérdemelné, hogy senki ne szüljön gyereket és akkor hipp-hopp ott találná magát egy szép új világban, amikor nincs senki aki eltartsa őt és a többi nyugdíjast.
Nem kell félreérteni, de minden nő bolond, aki gyereket vállal. Mert van egy csomó nehézsége, ahelyett hogy pl. utazgatna,meg luxuslakást venne.
És bizony, ha körbe nézek az ismerősi körömben, akkor kb. 50%-nak van gyereke, pedig elmúltak 30 évesek.
És a maradék 50% is megáll egy gyereknél, tehát a két szülő jövedelme helyett csak egy emberke fog beállni húzni az igát majd. Ha egyáltalán, mert ugye divat lett 25-30 éves korig csak suliba járni.
Nem is csodálom, hogy muszáj lesz mindent akadálymentesíteni, hiszen a majdani 70 éves aktív dolgozóknak be kell tudni mászni bottal meg székkel a munkába.

Amúgy itt legalább süt a nap és gyanítom, hogy ez a miniszterecske is eltűnik majd a süllyesztőben, mint másik kedvencem, a Horváth Ágnes. Csak ugye ő egy kissebb budai házacska árát elteszi addigra, mire kirúgják a hülyeségei miatt.

Ja, még egy dolog: most hallottam, hogy Gyurcsány majd júliustól változásokat vezet be az adók terén. Ez is mekkora dilettantizmusról árulkodik: év közben változtatni az adókon. És ugye mindig sikerül nekik úgy összekutyulni, hogy lassan két diplomával sem lehet kibogozni.

Szilvió

sszzilvia

Cas: egyetértek. Én is olvastam a tévéről meg dvd-ről szóló dolgokat. Úgyhogy remélem, fog majd szeretni olvasni, mi mind a ketten szeretünk. Csak azt is hallottam, hogy az óvikban is elterjedt a dvd nézés.

Ja, tegnap elolvastam a Szülők könyvében, hogy fegyelmezni figyelemeltereléssel kell, meg higgadt magyarázattal. Mit mondjak, nem megy. Nem tudok olyan gyorsan vonzó alternatívát találni, mint amilyen gyorsan megfogja a tiltott dolgot.

Na, most már tényleg megyek főzni, bocsi a sok-sok szóért:))

Szilvió

sszzilvia

Cas, Szilvió :oops: Sajna nálunk egész nap "megy a tv" :oops: régen a reklám volt a minden, most már csak egy-két autós/babás reklámra figyel fel, s hál Istennek nagyon nem figyeli :roll:

Gyerek nélkül pedig akkor sem élet az élet, ha az állam mindent megtesz, hogy lehetetlenné tegye a szülővé válást...persze én most nem a saját bőrömön érzem :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvió
Ovikban is dvd-nézés?!?!?! :evil: Szerencsére a mi ovinkban ilyenről szó nincs! :roll:
Pedig nincs könnyű dolga az óvónéninknek, mert a másik óvónénink terhes lett és betegszabin van, úgyhogy még hónapokig főként egyedül kell elbírnia 22 kiskrampusszal! :)

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok!

gyors leszek, mert Nóri végre alszik, és a lakás meg szalad, ezer a dolog! :(

Körömvágás: a lábról csak Apával lehet, mert Nórinak is visszahajló még a körme és elég macerás. A kezéről meg úgy szoktam hogy ül az ölemben és a másik kezébe adok egy tollat. :)

Hajmosás: tegnap este megint volt (hetente 2x mossuk). Hát most már ott tartunk hogy már az egész fürdést végigsírja, ha meglátja a samponos üveget. :cry: Nem tudom miért, pedig direkt olyat veszünk ami tuti nem csípi a szemét. passz miért van
A hajszárítást élvezi, főleg mert a végén megkapja a hajszárítót és megnézheti közelről. :)

A miniszter asszonyról megvan a véleményem!!!! Különben is nevetséges a gyes mértéke, ja és ha nem mész vissza a gyerekek között úgyis csökkentett járandóságot kapsz! Nem tudom ez miért fáj neki!!!!!!!
Nekem meg az fáj, hogy ha ennyire sz....rban van az ország, miért nem a milliós fizetéseket csökkentik, meg miért kell újabb és újabb luxusautókat venni. :?: Szóval söpörjön mindenki a saját háza táján először. :!:

Valami vidámabb:
Gyerekek a Lányomból fitneszguru lesz!!! Ez már tuti! A kedvence a Lépcsőzőm, egyszerűen le nem szállna róla. A hétvégén pedig ismerősöknél megtámadta a futógépet!!! Nagyon édes volt! majd teszek fel képet róla, de most nincs időm. :oops:

Na mentem. Vár a meló!

Ninike

Kép

Kép
ninike

Sziasztok!

Akkor sorban:
Körömvágás: kézről szerencsére elég könnyen megy nálunk, az ölembe ültetem és nézi, ahogy szép sorban levágom. Lábról már macerásabb, általában egy vagy két lábujjról vágom csak egyszerre, vagy apa segít...

TV-zés: nálunk is sokszor van bekapcsolva sajnos. Én nagy háttértévézős vagyok, mindig csak fél füllel hallgatom, de már nagy eredmény, hogy vannak időszakok amikor ki tudom kapcsolni. Teljesen nem akarom letiltani, de félek attól, hogy Blanka rászokik. Egyelőre nálunk is reklámnézés megy (a Neogranormonos, a hörcsögös légfrissítős és a macskaeledelesek a kedvencek), de amikor látom, hogy nézi, próbálom el is mondani, mit lát.

Kismok nektek családilag és Csillának is gyors gyógyulást!!! Jöhetne már a tavasz...

Még visszatérek, most szükség van rám :)

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Jobbulást a betegeknek Kismok, Cas !

A körömvágás - pl. ma is volt - és úgy, ahogy Ninike :P
Levi szereti, ha látja, hogy mit csinálok.

Szilvi - a mesék...
Mi a Thomas-t és a Bebe Tv-t nézzük néha a neten.
Otthon ( Bp-en ) nem volt bekapcsolva a TV, csak este... de itt sajna szinte
egész nap megy (Após nézi).
Levi is csak a reklámokat figyeli szerencsére.

Titti
Napsi nagyon szép a képeken (már ő is nagylány) -
ha holnap nem jövök
Kép
kívánunk Neki ma!

Úgy néz ki Apa is belemegy abba, hogy adjunk egy esélyt a tesónak :lol:
...elmagyaráztam, hogy most majdnem 3 év esett ki a munkában, ami alatt sokminden változott -
ha most visszamegyek sokmindent kell tanulnom... de ha a tesó jön, akkor majd csak 3-4 év
múlva kell hozzászoknom az új dolgokhoz :roll: :wink:
Így (ha minden jól megy) októbertől (okt. - jan.-ig van nagy esély lányra) indul a project :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Nálunk anyukám nagy tévézős, mi nem nagyon nézzük amúgy sem. Ha nála vagyunk, akkor meg terror van és bizony kikapcsolom. A rádiót is, mert attól meg nem hallom a gyereket.

Az óvodás dvd-zésről olvastam valami újságban. Egy anyuka kérdezte, hogy mit csináljon.

Kia: sok sikert a kislányhoz:))

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Hát, nagyon húzós napokon vagyunk túl, és végül én húztam a legrövidebbet... :? Julcsi már kezd alakulni, de Sári még mindig rettentően köhög, fuldoklik és emiatt nem tud aludni, folyton felébreszti. Én meg lassan már bírok enni, és hihetetlen hálás vagyok a páromnak, hogy pátyolgatta a lányokat, meg anyukámnak, hogy szintén besegített, mert én felkelni sem bírtam napokig.

A kérdésekre

Szilvia :D
Igen, Sárinak még a szopi a világ. Így is alszik el napközben, meg este. Éjjel sajnos így sem lehet elaltatni, de persze ringatom, vagy ha megunom, jön apa és ő veszi át. Velünk aludni még mindig nem akar, pedig mi nagy együttalvósak vagyunk. :wink: Julcsi is visszaköltözött :lol:

A lábköröm nálunk is húzósabb, de megoldom. A kézről úgy vágom, mint Julinak. A kád mellé állunk és az almafás vagy az elment vadásznis mondókával levágódnak a kis körmök.

Mesenézés
még abszolút nem hiányzik nekik ilyenkor. Sári is csak amiatt lát többnyire, h Julcsinak van engedélyezve pihenési célzatból némi Mazsola, Misi mókus vagy Lolka Bolka. De mondjuk teljesen hidegen hagyja a tévé egyelőre.

Kia :D
hajrá hugiprojekt!
De hogy-hogy októbertől van rá esély? Czeizel bánál én mást olvastam... :wink: :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Lányok SOS segítség kellene. Van tapasztalatotok borostyánláncról? Szörnyű éjszakán vagyunk túl, 12. fog még nincs teljesen kinn, négy helyen a szemfogaknál az íny beduzzadva, sűrű orrváladék és kimaródott popsi, egyszóval fogzás ezerrel. Tulajdonképpen 6 hónapos korától ez megy, havonta 1-2 fog jött ki folyamatosan, és az alvás látta kárát, de mágsem négyesével jöttek, mint most. Ma reggelre csak fél 6-tól aludtam valamicskét, és valószínűleg Blankának sem lehetett kellemesebb. Szóval valami alternatívhoz kell nyúlnom, az utóbbi 1 hónapban az örlők miatt egy doboz Viburcolt felhasználtunk, nem akarom állandóan ezt a kúpot használni, bár valamicskét segít. Szóval tapasztalat? lelőhely, ár?

Titti, Napsi nagyon aranyos, főleg a bújócskázós kép!!

Még a kismamák újabb sárba döngöléséhez: mélyen sért ez az egész. Én igenis hasznos tagja vagyok a társadalomnak, tanultam eleget, dolgoztam is és még fogok is jó sokáig. Attól, hogy itthon vagyok pár évig, (mert nem tervezem, hogy a 2 gyerek közt visszamegyek, tehát az elítélendő kategóriába tartozom) nem vagyok kevésbé hasznos, mert ezalatt azzal foglalkozom, hogy szintén a társdalomnak hasznos, és ezzel együtt jó adófizetőket neveljek. Ezt ki fogja legalább megköszönni?? ha már megfizetni nem tudják? Felháborító ez a hozzáállás.

Na igyekszem lenyugodni.

Tv-zés helyett: kaptunk karácsonyra egy Baba IQ sorozatot, egész jópofa, szép komolyzene megy alatta és érdekes, színes kis történetek, figurák, számok, épp a babák igényeihez alakítva. Szóval ajánlom.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Napsi boldog szülinapot!
Megbeszéltük Gáborral szeptembertől nálunk is indul a gyerekprojekt.
Nálunk nincs probléma a körömvágással, baromi erősen fogom, így nem parázik, meg én se, hogy levágnám az ujjait, és fél perc alatt megvagyok 20 körömmel.
Nálunk megy a tv, Gigi nem szokta nézni egyáltalán.
Mi használunk borostyánláncot, szerintem nagyon jó.
www.borostyanlanc.hu

Kép
nyafi

Titti!

Napsikának BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

NAPSIKÁT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!! :) :) :)
Kép

És ezt is neki küldjük :) :
Kép

Bocs', de ismét el vagyok havazódva, de majd jövök aztán. HAmarosan készen leszünk minden bútordarabbal, és akkor fotókat is teszek fel. Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csajok!

A miniszterasszony elfelejt bizonyos dolgokat!!!

Hogy ezek az "aljas"kismamák, akik egymás után kis korkülönbséggel szülnek gyereket és van "pofájuk" 40-50 000 Ft-os fizetést kapni az államtól, na ezek az anyukák azok akik megszülik a JÖVŐT!!!
Aki eltartja a nyugdíjast,az államot az adójával és az ingyenélőt.

Elfelejti azt, ha Anyuka szívesen visszamennne dolgozni, akkor nincs bölcsőde ahová felvennék a gyermekét.
Elfelejti, hogy nincs távmunka, nincs részmunkaidő, mert melyik Anyuka nem keresne szívesen otthon hivatalosan egy kis mellékest a gép előtt ülve?!

Elfelejti,hogy a munkaadók diszkriminatívak!!!

Elfelejti, hogy a vidéki anyák többszörösen hátrányosan indulnak !!!

Elfelejti, hogy MAGA IS ANYA!!!!!!
Mert annyira meg akar felelni nőként ebben a férfias szakmában.

Nem hiszem,hogy 2-3-4 gyermek szülésével a munkakerülés lenne az átlag anyákban a fő cél.
Tény, hogy van ilyen is, de szerencsére nem ez a jellemző.

Garantáltan állítom nektek, ha lenne rugalmas munkalehetőség és bölcsődei férőhely, az anyukák jelentős hányada élne ezzel!!!
Mert senki sem szeret kevés pénzből sakkozni a számlákkal.
SZERINTEM

TV kérdés: én általában HÍR tv-tnézek, de nem jellemző, hogy napközben bekapcsolnám a TV-t.
Reggel a kávém mellé jár a híradó, este is jár a híradó meg a helyszínelők.
Kb ennyi a mi tévézésünk.

Domi sem nagyon néz tv-t,persze kivételek előfordulnak,pl csenget a postás, gyorsan keresek reklámot, addig bizti nem csinál életveszélyeset. :D
Nem nagyon akarom a TV-re szoktatni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

NAPOCSKÁNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kriszta :D
Ne haragudj, de nem értek egyet azzal, hogy elfelejt egy-két dolgot ez a ................ :twisted:
Ha én elfelejtem elzárni a csapot, akkor elúszik a lakás....(példa hülye,de remélem, hogy érted :roll: )
Nőként nem mondhat ilyet, akkor sem, ha ő ezt a "szakmát" választotta....pont azért kéne ott is NŐNEK lennie :roll: , s képviselnie egy kicsit a Nőket 8)

Mennem kell, Marci szétszed....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Hát nem érződött az irónia az írásomban? :wink: :D

Engem is mélységesen felháborít ez a hozzáállás.
Röhej, hogy ebben az országban,lenézik a kismamákat, ingyenélőknek kiáltják ki őket, nyilvánosan megsértik és alázzák őket, csak azért mert van "képünk" vagy egyszerűen nincs más lehetőségünk,mint 3 évig otthonlenni a gyerekkel vagy gyerekekkel.
Azt gondolom elfelejti a nagyságos asszony, hogy a GYED és GYES összegéből is fizetjük a járulékok egy részét?

Már most kevés gyerek születik, egyre több a "szociálisan marhára rászoruló is", hát kérdem én, amikor fordul a kocka és a mostani nemzedék nyugdíjas lesz, akkor ki fog termelni, ha nem születik gyerek?
Hja kérem, majd szelektáljuk a nyugdíjasokat.
Felemelik a nyugdíjkorhatárt, mondjuk 70 évre, mert azt már esélyünk sem lesz megérni.
Az a néhány szerencsés aki ezt megéri, az meg nem kap majd nyugdíjat, mert 50 éves korától a kutya nem fogja alkalmazni.
Ha szerencsés és alkalmazzák akkor csicskamelót kap minimálbérért vagy feketepénzt.

Hát gratulálok a nagysasszony kijelentéséhez mégegyszer, de most már draztikusabban.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Napsinak mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Amúgy meg tegnap olvastam a Maximában, hogy ha visszamegy valaki dolgozni, akkor a GYES időtartamáig nem lehet kirúgni. Valami jogász fickó írta. Ha sok időm lenne megnézném a munka tvkönyvét, mert ezt most hallom először.

Apropó: szeptemberben a 46.-ak voltunk az óvodás várólistán. 24 gyereket vesznek fel évente. Én tehát szeretnék visszamenni dolgozni, de vagy fizetős bölcsibe adom (amivel anyagilag ott vagyok, mintha nem is mentem volna vissza) vagy nem tudom, hogy hová kellene tennem. Tehát érdekes lenne ezt is megkérdezni a miniszter asszonytól. Különben meg miért nem kérdeznek ilyesmiket tőle?

Sziszi: érdekelne az az iq játék. Esetleg lehet róla képet felrakni? Vagy pontosan mi a neve?

Szilvió

sszzilvia

Szilvió!

Házi bölcsőde???(Otthoni napközi)
Kismama sorstárs?
Szomszéd nyugdíjas néni?

Nekik bizti jól jönne egy kis anyagi plusz. Kérdezősködj.

Amúgy igazad van, GYES időtartama alatt elvben nem lehet felmondani a kismamának, sőt a munkaadó KÖTELES visszavenni az anyukát eredeti munkakörébe, a fizetését hozzáemelni a többiekéhez és a 3 év alatt felgyűlt szabadságát kiadni vagy kifizetni (utóbbira sajnos nem kötelezhető).
Abban az esetben megszűnhet a munkaviszonya a kismamának, ha megszűnt a munkaköre is, vagy megszűnik a cég vagy ha dolgozik a cégnél GYES mellett, ezt ugye a gyermeke 1 éves korától heti 40 órában megteheti hivatalosan és a munkája alatt súlyos dolgot követ el. (szerződésszegést)
Én is GYES mellett fogok dolgozni.Így azt is kapom majd.

Látjátok?
Még egy igazságtalanság!
Én GYES mellett dolgozok majd, és jogosult leszek a kismamabérletre a több keresettel.
Nem nonszensz?
Más tészta,hogy nem fogom kihasználni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta :D
ja, akkor nem értettelek jól :oops: persze, azt értettem, hogy nem védeni akarod, csak nem volt világos :oops:

Edit :D
Csak készen lesztek már egyszer :roll:

Sziszi :D
IQ játék?????

ááááááááá....nem tudok normálisan írni :twisted: Nem hagy Marci....mostanában sokat "nyekereg" el is neveztem Nyekergő Mókusnak (ez lesz az indián nevünk :wink: )

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Napsinak boldog szulinapot kivanunk!:)

46. az ovodas varolistan???????!!!!!!!!!!!!????????????
Ne vicceljetek, mar most kene ovodat keresni?????

Ilyen babaiq-s dvd-ket mi is vettunk az Intersparban.
www.babaiq.hu

A Szulok konyvet meg nem tudtam megvenni mert itt nem volt az Alexandraban. Gondoltam megrendelem a bookline-on, de jo lenne belelapozni.

Kepzeljetek Balint valami olyan korszakaba lepett hogy ha idejon valami idegen, elkezd bogni :(
Nem tudom rahagyni senkire mert amint kikerulok a latoterebol, ordit es nem hagyja abba. Az teny, hogy sajnos elegge ossze vagyunk zarva, szulok tavol, gyakorlatilag szuletese ota velem van meg az apjaval, 1-2 baratno neha meglatogat, es ennyi. Ha elmegyek zuhanyozni es az apjaval marad akkor is addig ordit az ajto elott amig ki nem jovok. Meddig fog ez tartani???!!!
Az emeletunkrol megkertem egy tavoli ismeros csajt, hogy ha van kis ideje jojjon mar at Balinthoz, hogy szokja, hogy mas is van itt, de o is eleg elfoglalt.
Hat eddig se tudtam elmenni sehova tole egyedul, most meg aztan plane. Kesz rohej, de miota megszuletett, 2x mentem el egyedul: amikor elmentem a szules utani 6 hetes nogyogyaszati kontrollra, meg valamikor nyaron, amikor fogorvoshoz mentem :(
Ha valakinek lenne valami jo otlete, szivesen fogadom :roll:
Mar arra is gondoltam hogy mi lenne ha bolcsibe adnam hetente 1x mondjuk, de szerintem eleg nagy sokk lenne neki.
Az a baj, hogy dolgoznom kellene heti 2x 3-4 orat, de igy nem tudom senkire rabizni.

A betegeknek gyogyulast kivanok!

Meg probalok jonni csak most mennem kell :arrow:
_jáde_

Kicsi menyemnek sok-sok boldog szülinapot kívánunk!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Igen a lényeg maradt le, a Baba IQ egy DVD sorozat, de Jáde már kiigazított. Ha valakit érdekel, ajánlom először a Világ címűt, ebben ízelítőt lehet kapni, érinti azokat a témákat, amiről a többi szól. Egyébként még a
http://www.okosbaba.hu/letoltheto-fajlok/8.html oldalon vannak letölthető diák, akinek van kedve tanítgatni. Én egyet töltöttem csak le, hetente egyszer-kétszer megnézzük. Magát a programot nem követjük, egyelőre nem akarom olvasni és számolni tanítani Blankát, de vannak érdekes összegyűjtött képek több kategóriában, és bár a könyv jobb, ennyi témában képtelenség könyvet bevásárolni.

Jáde, nem vagyok nagy szakértő, de ez bizony szeparációs szorongás a javából. Szerintem ne most vidd bölcsibe, amikor amúgy is állandóan rád van szüksége. Az viszont jó ötletnek tűnik, hogy mások társaságához szoktatod folyamatosan. Egy-két hónap és javulni fog a helyzet, állítólag 1-másfél éves korban tombol a legerősebben ez a fajta ragaszkodás. (Aztán jön az újraközeledési krízis :shock: ...) A Szülők könyvében ez is szépen le van írva.

Nyafi: Chamomilla valamit segített, borostyánláncot beszerzem. Az érdekelt volna, hogy tényleg nincs panasz fogzás idején a lánc használatával?

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Napocskának boldog 1. szülinapot kívánunk mi is!!!

Kép

Kép
szisz05

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Sziszi:Borostyánlánc Levinek is ven,szerintem jobb lett a helyzet.Bár mostanában nem adtam rá.De nem is nyűgi.Majd ha látom,hogy dagd az ínye akkor visszateszem.
Viburcolt nem próbáltad ki?Nekünk az is bejött.

Tv nézés:Akkor én biztos rossz anyuka vagyok :lol: .Nekünk megy a tv általában vagy zene megy vagy a Jimjam vagy a Minimax.Valamikor nézi pár percig,de inkább játszik.
Ha fent vagyunk az emeleten akkor a rádió szól nem kapcsolom be a tv-t.

Kia:Hajrá tesóproject!
Mi már nem teszünk ellene,hogy ne jöjjön.Szeretnék idén megint várandós lenni!
Egyik nap kajáltunk a KFC-be és mellettem lévő asztalnál ült egy kismama jó nagy pocakja volt már.Néztem a pocakját és elkezdett hullámozni és láttam ahogy rúg a kis törpe.Na akkor döntöttem el,hogy tényleg szeretnék egy tesót.Most biztos dilisnek néztek! :D

Titti:Napsinak nagyon boldog első szülinapot kívánunk!

Sziasztok

üdv,
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?