Új privát üzeneted érkezett!

Rit!

Nátán 4 hete tette meg az elsö lépéseit (ö csak 4-5-öt, mint Dodo), de most már ugy jár, mintha nagyon régen csinálná. Na jó, azért még néha most is mászikKép, de a legtöbbször a hosszú távokat is gyalog teszi meg (ha elesik (egyre ritkábban), újra felállKép). Már meg tud állva fordulni (kapaszkodás nélkül), és a kertben is gyalogol (pedig a föld egyenetlenségei miatt ott nehezebb). A lépcsön is inkább kapaszkodva próbál fölmenni/lejönni, és a küszöböket sem átmássza, hanem megkapaszkodik az ajtófélfában (nem a lakáson belüli küszöbökkel van baj, azok kicsik, át tudja lépni, hanem a bejárati és a terszajtónál) és kilép. Egy kezét fogva pedig bárhol elsétál (korábban még két kezét fogva sem volt hajlandó sétálni, inkább leültKép). Azért 4 hét alatt ezek jelentös fejlödések a mászásból!KépKép

Manó!

1 nap különbség volt, ugyogy Emma is hamarosan el fog szerintem indulni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Nálunk a felállás és elindulás között 3 hét telt el.

Engem R.R. nem akasztott ki, nekem tök pozitív, bár ezt már megbeszéltük, na meg én ismerem személyesen is.
gumicukor

Gumicukor!

Tudom értettem hogy mire írtad hogy kiaksztottKép
De amikor mi bezséltünk itt róla, szinte pont akkor került szóba a fris babákban is, ha lehet még rosszabb véelménnyle mint nálunk. Én már inkább bele se szóltam, végülis nincs sok értelme róla vitáznoi, nem vagyunk egyformák. Egyébként amiből itt nálunk indult, amit a férje mondott hogy megvetné, azt a storyban a Norbi helysbítette valameliyk héten. Bár anuykám szerint őa helyesbítést is ugyanúgy értelmezi, de mindegyKép
Szerintem nálunk is azért lesz még egy pár hét mire elindul. Már egyzser kétszer próbálta emelni a lábát, de rögtön feldőlKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Ma reggel mar a Sportkorhazban kezdtem,mert a dudor az Achillesem csak nem akar mulni.Tudjatok ha az ember orvos kezebe kerul,nehezen szabadul meg.Elkuldott egy masikhoz es csutortokon meg uh-kell mennem.(hat ez nem lesz olyan izgi mint mikorAlexet kukkoltuk: )))
Ugy nez kis 2 hetig fizikotherapiara kell jarnom naponta+akkupunktura.Na meg ez hianyzott,pont most amikor ugye anyuekhoz koltozunk Egom melle fel evre: ))
MEgprobaljuk majd ravenni hogy az Egomi korhazban is van fiziko ,remelem belemegy.Mert ez minimum fel nap az autokazassal egyutt.Ez meg ok is lenne de nem szivesen hagyom masra Alexet.Nekem anyukam,apukam aktivabbak az atlagnal tehat nincsenek otthon egesz nap ,sot csak este jarnak haza;(
Ugyhogy majd talalnom kell valakit,de nem szivesen.Remelem a baratnom elvallja,O is otthon van egy 2 eves kislannyal.

Ja es hat hogy szep legyen az elet,ejszaka megprobaltak betorni hozzank.Mivel racs van az ajton es biztonsagi zarak is igy csak megneztek,de lempdtak rola.Viszont en amilyen eberen alszom,miota Alex megvan,igy felebredtem arra hogy valaki kozeledik az ajtohoz: ))gondolhatjatok,utana alig mertem elaludni.
Pedig ez jo haz,bar ugye Pest nagyon keves helyen mentes a tudjatok kiktol,ugyhogy most orulok hogy az uj lakasban ejjel-nappali portaszolgalat lesz.

Nalunk is van most fogazas de nem nyugosebb a kelletenel,voszont ma 2 gyogyszertarba sem kaptam ezt a kupot amit Sasha ajanlott,jobb ha van otthon,ki tudja,johetnek emg rosszabb napok.: )

Szilcsike,Beszti,Ilke,Parazita
Hajra kisteso project : ))

Mano
Jobb is utanajarni,remelem minden Ok lesz a mintaval : ))

Rit
Alex meg a dobozokra maszik amik itt figyelnek a szobaban,ja es felall rajtuk hogy kilasson az ablakon : ))

Pocok
Mi ujsag Mankaval???

Agi
Ne aggodj ezt mindenki ugyanigy csinalja: )))Ma ugy is profi vagy es majd megoldod hogy kettore figyelj akkor az lesz a termeszetes , ugy mint ahogy Petra elott is nehez volt elkepzelni, hogy O itt lesz ,nem?: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Ez homeopátiás kúp, és csak olyan gyógyszertárak árulják, ahol van ilyen, Viszont még itt nálunk is volt az egyikben, pedig ők csak alpdolgokat tartanak homeopátiásokból.

betörésKép
Én is olyan lakásban nőttem fel ahol porta volt, tök jó volt. és én állandóana portásoknál lézengtem, velük uzsonnáztam disznósajtot, meg rejtvényt fejtettünk. Nagyon szupi helyre költözhettek. Mennyira dobja mega közös költséget egy ilyen portaszolgálat manapság?

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Magdi
sorstársam Kép ne hagyd magad boszantani azal hogy nem elég sulyos a lányod nagyvaloszünü ha ti vékonyak vagytok akor ö sem lesz tul sulyos szerintem pont jo sulya van a kislányodnak az én petikém most 1évesen 8200gr volt és 79cm Kép és 3100gr születet nem egy fogdmeg gyerek rajta a kg arányosan oszlanak el Kép nálunk se kövér senki én kimondotan vékony voltam petike elött most sem vagyok kövér Kép párom se kövér csak nagydarabb izmos .Nekem 1évembe telt mire megtanultam hogy az anyukámtol jövö ilyesfajta megjegyzéseket elkell engednem a fülem mellet te is ted azt szerintem .

Conti
tündéri a lányod Kép a képeken

Dec8
Hanna baba is aranyos nagyon Kép
biztos nagyon szép a nyakláncod sajna ilyet pont petike miatt nem tudok hordani mert letépné a láncot a nyakambol Kép szörtépést már nem csinál petike visszont isszonyu eröset tud harapni azal a 6 fogával Kép Kép igy az ismerösöknek,rokonoknak szoktunk szolni hogy ha felveszik hogy vigyázanak mert harap a baba Kép

Kataa
nálunk is inkább digitálisan vanak meg a képek bár van néhány papir kép is igaz azt a nagyitol kaptuk mi. Inkább házilag nyomtatjuk ki fotopapira igaz ritkán mert drága mulatság .

Macsek
ORIÁS GRATULA és drukolok hogy minden rendben menyen KépKépKép

Anenoma
nálunk nincs ilyen gond mert a párom is tisztába tudja rakni szónélkül petikét söt foglalkozik is vele +megeteti söt ha kell felöltözteti ha nem nagyon fáradt mert akor szol hogy most nincs kedve gyerekezni mert nagyon fáradt söt ö nálunk a büfiztetö és altato egyben nála gyorsaban elalszik petike Kép.

Ilke
mi majd csak másfél éves korában kezdjük el szoktatni a bilire vagy mikor már egyedül jár .

Lányok
nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz megfelelö lakást találni pedig csak most kezdtük el Kép

na menem kell mert petike fölkelt

Pusz csics és Petike
csics

Sziasztok!

Ági, kösziKép

Macsek, gratulálok!!!!Kép

Ilke, tetszett a védőnő? A Gabika volt? Még szerencse hogy hozzánk már nem jár ki, mert kicsit kiakasztott volna a bilivel. Max. egyetértek Besztivel, hogy két éves kora előtt semmi értelme, mert nem tudják kontrolálni. Lehet hogy néha sikerül, többször meg nem... Akkor megint a jövő hétre halasztunk? Nekem a héten a nagylányom barátnője van itt vendégségbe, velük kell "programoznom".

Érdekes, tegnapelőtt nálunk is zűrös éjszaka volt, sok keléssel, de szerencsére mindig visszaaludt. Ma hajnalban viszont rendesen megijedtem, mert a szemközti préri terület lángokban állt. A rendőrség pont a mi kapunk előtt parkolt, a tűzoltók meg beljebb oltották a tüzet. Szerencsére hamar eloltották, az utcáról nem is látszik semmi, csak az emeletről látjuk a fekete sávot.

Kataa, max. átérzem a betörős élményedet. Hozzánk ugyan nem próbáltak betörni, csak én vagyok olyan beszari, hogy mikor pattog a lépcső éjszaka a hőingadozás miatt, mindig azt hiszem most jön föl a betörő. Szegény férjem, egy párszor már leküldtem körülnézni.

Na mennem kell, felébredt a lány.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok megint!

Itt egy anyuka, aki biztos a gyerekeivel való törödés helyett netezik!KépKépKép
Azt nem is mondtam, hogy az éjszakánk teljesen jó volt. Nátán foga biztosan jön, mert mindkét felsö szemfogának érzem a hegyét, de még ki tudja, mikkorra bújnak ki. Viszont ezek szerint nem az okozta a tegnapi éjszakát.
Ma már mindenfélét megcsináltam, mindjárt fözök, de épp felmostam, ugyhogy pihenhetek!Kép

Gumicukor!

Beleolvastam az nlc-s topicba, és hát igen. Nem ez a legpozitiv topic a világon...
Tudod, vannak dolgok, amik nagy indulatokat váltanak ki. Mindenki szeretné a dolgokat jól csinálni, ki ne akarna egy tökéletes házasságot, tökéletes terhességgel/szüléssel/gyerekkel, tökéletes munkát, fizetést, tökéletes házat/autót/stb., tökéletes alakot... Egyszóval tökéletes életet. De ilyen nincs (vagy mégisKépKép?).
És ráadásul a média elég torzan tudja beállitani ezt, a szerinte "tökéletes" egyáltalán nem azonos azzal, amit sokan annak éreznek.
Tudod, nekem pl. miért volt zavaró ez az egész?
1. Szeretném, ha a férjemnek nem kellene miattam szégenkeznie. Ha ilyet hallok, akkor viszont az lehet az érzésem, hogy én letagadnivaló, szégyellnivaló vagyok (mégha ö nem is ugy értetteKép). Persze látok (és ismerek) több tényleg nagyon csinos és az ideális súlya fölötti hölgyet, és tudom, hogy igenis igy is lehet szépnek lenni (mert ápolt, nem akarja magát 2 számmal kisebb feszülös cicanaciba préselni magát, mert az arcán kedvesség van).
Ugye a súly még közel nem minden!!!!
2. Ha az én férjem nem "vetett meg" amiatt, mert van rajtam felesleg, akkor vele valami baj van???KépKépKép (Ez igy humoros, de lehet "tökéletes" férfi akkor is, ha valakinél ez nem számit? Vagy akkor már nála valami hiányzik, rossz...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Pörkölt lett a cukkiniből, a többi receptet pedig elmentettem. NYAM NYAM!!! Kép

Anemona! Megnéztem a képeket, szuperek!! Nagyon szép kis család vagytok! Kép És vagányak!! Én régen nagyon sokat túráztam, és sokszor vadkempingeztünk. Most is mennék, de a férjem a kényelmes emberek egyik jeles képviselője. Pl.: kb. 10 éve nem ült BKV-n, mindenhova kocsival megy, és ha nincs kényelmes ágy, és puha takaró, akkor őneki már fáj mindene, és menjünk inkább haza. Úgyhogy én is elkényelmesedtem mellette. Pedig Ti csináljátok jól!!! Mindenestre megfogadtam ha Nóri nagyobb lesz, akkor max. apa otthon marad, de én akkor is fogok sátorozni a lányommal. A gyermekkor ezektől az élményektől lesz teljes.

Ma voltunk vásárolni az Intersparban, Nóri bujócskásat játszott a mögöttünk álló nénivel! Nagyon édi volt, teli szájjal vigyorgott Kép, a néni meg olvadozott a gyönyörtől. Hát igen! A büszke anyai szív!
Megpróbálok majd küldeni róla egy képet. Nem a legfrissebb lesz, mert az még a gépben van és lusta vagyok kimenteni.
Na ezt elküldöm, aztán próbálkozom a képpel. sziasztok: Magdi
Magdi

Felébred! Mennem kell, majd később kísérletezem!
Magdi
Magdi

Mamik!

Szerintetek mikortól lehet gombás ételeket adni Daninak? LAssan 14 hónapos lesz. Bár még csak 4 foggal büszkélkedhetünk, de nála nem gond a rágás még így sem, csak hát a gomba azért egy kicsit olyan gumis, nem? Esetleg husival együtt mixerrel összetörve.
Valaki adta már a babájának?
Csak mert én imádom a gombapörit és hátha már ő is ehetne belőle, nem kellene külön kotyvasztanom este.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok, teljesen fel vagyok háborodva, mert az éjszakai tűz után megint felgyújtotta egy pihentagyú az előttünk levő területet. A déli kaja után kimentünk egy kicsit, hát látom, hogy félméteres lángok vannak a házunktól kb. 20 méterre. Kihívtam a tűzoltókat, kb. 10 perc múlva jöttek (közben a szomszédasszonyom is telefonált nekik) és még mindig itt vannak, pont a mi házunk előtt álltak meg. Szerencsére már csak egy kis füst van, de pillanatok alatt szétterjedt és lángolt a tök száraz aljnövényzet. Kizárt, hogy magától meggyulladt. Most tök füstszag van a lakásban, pedig becsuktam mindent.

Gumicukor, én még nem adtam gombát, de esetleg apróra vágva mért ne lehetne?

Megnézem a vitát..

Conti

conti

Manó!

Köszi a tippet!Kép

De tegnap estére és mára már jobb lett. Nem írtam, hogy teganpra kijött a Gabi 8. foga? Azért volt valószinű és úgy érzem még jön neki valami hátul is. Gondolom a rágó fog valamelyike. Éjszakánk borzasztó volt fél-1 óránként keltem hozzá.

pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Mano
Hat azt nem tudom hogy mennyi lesz majd a kozos koltseg,biztosan tobb ,mert a haz alatt kondi terem is lesz,az is omajd jol megemeli az osszeget,kb 8-9 ezerre szamitok.Most 5e itt.
Nem koltozunk csak 2 utcaval arrebb innen,de en ugy tudom mar majd monden ujepitesu hazban van ilyen.
Tudom,igen kup es abban a gyogyszertarban vannak ilyen szerek csak pont most nem volt nekik: (

Csics
Hat ez az hogy a nyomtatas iszonyu penz,mert bar nekem a fotopapair ingyen van,mert a munkahelyem ezzel is foglalkozik : ))De hat a szines patron hamar kifogy: ))
Kitartast a kereseshez!!

Conti
Hat ez hogy csak lenyomta a kilincset,nem feszegette a zarat vagy ilyesmi,de ettol is fraszt kaptam.Ugy fel tudok haborodni az ilyenen !!Mondtam is a ferjemnek hogy hogy lat ez a barom a sotetben ,mert en alig latok.Erre O :Hat ez a szakmaja ; ))

Beszti
Hat igen ez a tokeletes is relativ.A Zambo Jimmyek hazassaga is az volt,csak hat azt a media nem szelloztette hogy az asszony verve jo : ))
Igazad van nincs olyan hogy tokeletes,meg kell probalni azza tenni.Es nem attol tokeltes valaki hogy vekony hanem hogy ugy el ahogy.
Semmi baj a Te ferjeddel azokka lvan a baj akik ugy gondoljak hogyegy lany ne csufitsa el az alakjat a baba kedveret.Hat milyen latasmod ez,nem tul csaladcentrikus.De en ebben a szingli vilagban mar semmin sem csodalkozom ,sajnos ;(
Sajnos en is ismerek olyat akinek fontoabb a teste mint a baba.Ezzel azert erte el hogy a baba faros lett mert mashogy nem fert el es csaszar lett a vege.

Na megyek mert Alex verge 3.5 ora alvas utan verge felebredt.
Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa
nem biztos, hogy a baba amiatt lett faros, nem? sok minden mástól lehetett. és hány kg lett az a baba? Dani 2900 gramm volt, szerintem nem számít kis súlynak a testalkatunkat nézve. A doki is azt mondta, nem is tudna elképzelni, hogy 4 kg-s gyerekem legyen, mert egyszerűen nem olyan az alkatom. Én pl. a 3800 grammon felüli babákat tartom már egy kicsit nagyocskának. Én örülök, hogy ennyivel született és nem többel, könnyű is volt szülni, most meg már majdnem 11 kg 14 hónaposan.

Irigyellek a 3,5 órai alvásért! Dani egész kiskorában csinált ilyeneket, most már beéri max. 2 órával.

éppem nézegettm a pocakos fotókat a babanetes fotóalbumban és totál különbözőek a pocakok, van akinek akkor a hasa 33 hetesen, mint egy jól megtermett görögdinnye, van akinek uennyi idősen kb. 20 hetesnek néz ki.

Én is sportoltam, de nekem sem mondta a férjem, hogy nem szeretne, ha felszednék pár kilót. majd úgyis lemegy, amikor kell.

hát igen a szingli világ, volt benne részem, az is jó volt, de most ez is jó. ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden mindegy, de tudom milyen az egyik és tudom, milyen a másik.

KépKép
KépKép
gumicukor

Hali!

Na, most megint azt lehet hinni az elözö hozzászólásomból, hogy nagyon érdekel a súlyom. Pedig már közel sem annyiraKép, mint pár hónapja, köszönhetö annak a pár kilónak, ami lement. Lehet, hogy soványabb nem vagyok sokkal, de a közérzetemnek mindenesetre jót tettKép.
Sikerült a "milyen a háztartásom" (MJ-MóniKép) kérdést is megoldani, rájöttem, ha 1/2 6-kor kelek, akkor mindenre van idöm (na jó, a lakás még nem tipp-topp, de tegnap pl. az összes füvet lenyirtam (mivel a szomszéd kertjével egyben van a mienk, ez kb. 2 órás elfoglaltság)), és a gyerekekkel is tudok foglalkozni. És igy, hogy saját akaratomból kelek ekkor, még nem is fárasztó. Végre tudok reggelit adni a páromnak. Szóval az egész kelés a lelkemnek is jót tett!KépKép
A következö kérdések: tanuljunk meg varrni és csinositsuk lakásunkatKépKép.

Gumicukor!

Én adtam már Nátánnak gombát. A hozzátáplálási táblázatban nem találtam (miért nem?), de szerintem már nem kicsi hozzá (és neki elég foga is van hozzáKépKép), ugyis csak termesztett csiperkét veszek, tehát abból gond nem lehet. Természetesen csak frissen készitett gombaételt eszünk mi is. És pöriként adtam neki...

Kataa!

Azért a szingliség sem lehet olyan fenékig tejföl annak, aki csak kényszerüségböl csinálja (mert még nem találta meg az "igazit").
Pár hete beszélgettem a konditeremben egy fitnesszedzö lánnyal (bár ö nem volt szingli, mert barátja van, de azért hasonló a helyzete). 31 éves, és eddig egyik barátja sem szeretett volna gyereket, és egyenlöre nem is tudja, mikor akad igazi párja. Szeretne gyereket és tudja, hogy megy az idö. Azt hiszem, szivesen cserélt volna velem.

Sasha!

Nem választolt senki azt hiszem, de igen, ugy van. elöbb a 8 elsö, majd a 4 rágó, aztán a 4 szemfog a sorrend (nálunk legalábbis igy volt).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Macsek! Nagyon kellemes és boldog babavárást kívánok neked! Kép

Nem akarok vitát nyitni, és a R. Rékáékat bántani, de: Szerintem minden emberfüggő. Ismerek egy házaspárt, ahol az asszonyka két szülés után modelleket megszégyenítő alkatú, jó kedvű, okos és kedves. A férje mégis megcsalta.
Egy másik házaspár: Asszonyka szülés után kigömbölyödött. asszonyosra hízott, a férje pedig a tenyerén hordozza. Jó velük lenni, süt róluk a szerelem.
Nekem, ha egy pasi ilyen ultimátumot adna (megvetne, ha többet híznék), akkor az a pasi röpülne. Persze az ember megpróbál figyelni a súlyára, de szerintem a baba egy olyan kapocs, ami erősebb +5, vagy +10 kg-nál.

Azok a nők pedig, akik az alakjuk miatt nem vállalnak gyereket, azok ne is vállaljanak, mert ekkora ego mellett nem lehet egy gyereket normális emberré nevelni. Sajnos láttam már egy ilyen félresiklott emberpalántát. Az anyuka érdektelensége odáig juttatta a kislányt, hogy minden nőnemű emberhez majomszeretettel közelít. És ez elég kínos. Mért nekem kell megadni neki az anyja helyett a szeretetet? Amikor egy társoságban voltam velük, a kislány sóváran nézte, ahogy dédelgetem a Nórit. Aztán odaült mellénk és egész este az én kezemet, vagy a Nórit simogatta. Az anyja ezalatt egész este a mobilján lógott. BRRRRRR!

Szingliség: Sajnos a nővérem is szingli, egyszerűen nincs jó hapsi a láthatáron. Szóval nem önzőségből nem szül és nem megy férjhez. Magányos és gyakran szomorú. Pedig biztos jó anya lesz majd, hiszen minden gyerek imádja őt. A Nóri is: Ő az egyetlen, akinek válaszol a telefonba.Kép

Jaj, ez jól esett! Ha beindulok tudok ám beszélni.
Pedig nem is a Babanetre akartam jönni, csak egy hírdetést akartam feladni a férjem nevében. Kép
Az eltévelyedett asszony!!!!!!!!!!!
Holnap jövok.
Nóri ma csak fél órát aludt napközben, mi lesz itt este!!! Kép
Magdi
Magdi

Rit!
Szerintem a 100cm-es hálózsák 2,5-3 éves korig jó kb. Mindezt az Bala unokatesójából kiindulva mondom, aki szerintem kb. átlagos nagyságú kislány.

Gumicukor!
Én úgy tudom, hogy csak későn ajánlják a gomba bevezetését (akár 2-3 éves korban), mivel nehezen emészthető és kevés hasznos tápanyag van benne.
Csak olvastam valahol, de már nem tudom, hogy hol és megjegyeztem, mivel én is szeretem a gombát.

Pszi
pszi

Sziasztok!

Kataa
Jobbulást Neked! Nem semmi ez a betöréses sztori. Reméljük többször nem próbálkoznak! Nálunk mikor elmegyünk itthonról az egész család, a Gergő néha megkérdezi, hogy akkor "ki fog vigyázni a lakásra? mi lesz ha betörnek" Régebben azt hitte a betörő szó azt jelenti, hogy összetör mindent. Már akkor sem lehet biztos az ember ha otthon van.

Macsek
Gratula a babához. Mikorra várjátok?

Alvás
Mi sem alusszuk át az éjszakát, sőt.. Szerintetek egy nyolc és fél hónapos gyereknek nem kellene kibírni az éjszakát evés nélkül. Eszik este fél nyolckor aztán elalszik. Felkel hajnali 1-kor eszik, és olyan félhat fele megint eszik. Többször megébred éjszaka, de megigazítom, visszaadom a cumiját és visszaalszik csak hát sok ilyen van. Ja és van úgy, hogy a drágám felkel mondjuk ötkor és fentvan másfél órát utána alszik vissza.

Ma voltunk dokinéninél. 75 cm és 8760 gr. Megkapta az utolsó agyhártya gyulladás elleni oltást úgyhogy egy darabig most nem kap szurit.

Bilizés
Gergő három éves kora előtt egy hónappal lett szobatiszta. Erőltetni tényleg nem lehet, mert csak ront a helyzeten és nehezebben fog menni a dolog.

Fog
Úgy látszik Nórikám nem tudja, hogy milyen sorba kellene jönni a fogaknak. Nekünk a felső két szélső metsző jött ki, majd az also első metszők. Egyenlőre itt tartunk..

Sziasztok
FKata
Katalin

Hanna megy!!! nem sokat és meglehetősen bátortalan, de odajön hozzám.

Macsek
Gratulálok a csikjaidhoz!

Anemona
Mi kaptunk a nagyanyámtól egy 68-as rugit és egy 110-es bodyt (így együtt, tényleg egyforma méretűek). nem hiszem hogy 110 cm-s gyerekre bodyt adnék. (legalábbis ilyen rondát biztos nem Kép)
Én negatív vagyok mégis csak engem csípnek, pedig a többiek pozitívak Kép Ezek a szúnyogok nem tudják mit kell enniük Kép

Ági
3 napja Hanna sem eszik gyakorlatilag semmit, az egyetlen amit elrágicsál az a kifli, de semmi más, se pépes se darabos. Szenvedünk

Beszti
Sikerült összerakni az ágyat !! Találtunk benne egy pici lapos csokit, majd visszaadom Kép
Anyám tavaly karácsonyra vett egy varrógépet, úgyhogy én már alap szinetn tudok varrni. nagyon jókat varrtam (nekem esténként uram nincs itt, Manci alszik, úgyhogy "nagyon" ráérek Kép)

Csics
Hanna is nagyon harap mostanában. Meg is tudja lepni vele a rokonságot.

RR ügyben
A férjem (meg remélem az övé is ilyen) azért szeret amilyen a személyiségem, az a +5-10 kg nem számít (esetemben -5-10 kg). A személyiségem maradt (többé-kevésbé), sőt talán többek is lettünk attól, hogy szülők lettünk. De ha pl. RR személyiségének fonots részét képezi ez (nem konkrétan a kilók, hanem a fittség, vagy a kűzdelem) akkor megértem. Hiszen a legrosszabb az, ha ő maga elégedetlen a külsejével, gondolom Norbi erre célzott, hogy asszony ne adja fel a saját elképzeléseit önmagáról tunyaságból.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Betti nem aludt délután, ez még eddig nem fordult elő. 5 után már nem is próbáltam lerakni, végül fürdés után 7-kor raktam le, persze egy pillanat alatt elaludt. Most arra számíthatok, hogy hajnalban eljátsza a kakas szerepét.

dec8, gratula a járáshoz, olyan édik az első lépésekKép

Plusz kilók, nekem húsz van... Mégis szeret a férjem, türelmesen várja hogy leadjam. A nagyobb után is akkor lettem "normális" mire két éves lett.

Pusz, Conti

conti

Deluta negy baratnommel talakoztam aki Finn es nagyon joban vagyunk,regen kollegak voltunk.Remelem ,leszunk meg ; ))
Alex nagyokat mosolyogtt neki es rogton megallapitotta hogy ez a gyereke joban van a vilaggal: ))
Persze megjegyezte hogy en semmit sem valtoztam,talan annyit hogy anyukas lett az arcom : ))
Alex kapott egy oroszlant tole.

Gumicukor
Hat a vedono szerint igen,merthogy nem fert el csak igy,es kb acsak a 6.honapban fordult meg addig fejvegu volt.3 kg lett a baba,ami szerintem is jo.Ahhoz kepest hogy eheztette az anyja.En nagyon haragudtam ra,azt mondta hogy O nem ehes,pedig ilyen nincs, csakhat osszehuzodott a gyomra ,hiszen alig evett.
Aztan a szopi alatt is alig evett,es kepzeljetek megis nagyon sok teje lett.Fejt is a hutobe.
En 50 kg-rol indulta mes 59 lett a vege pedig ettem,persze csak olyanokat ami a babanak is jo ,nem voltam egyaltalan edesseg fuggo csak gyumolcs,az meg ugye nem hizlal: ))
Alex 3100 volt a 38.heten,mert akkor mar kisietett a vilagra.Nekem is mindenki mondta hogy ez szep suly az en madar testemhez kepest ; ))
Mostanaban azt csinalja hogy egyben alszik sokat,ez nekem is jobb,dehat ugye tole fugg: ))De o ejszaka csak 9 orat alszik.
En is voltam szingli,persze kenyszerbol: ))De en utaltam mara vegen : ))

Beszti
En a kezdetektol igy csinalom ,amig Alex visszaaludt akkor jobb volt mert mindenre volt ido.Most meg mar hogy kovet engem igy bevonom a porszivozasba,na az abbol all hogyO kikapcsolja es meg bekapcsolom percenkent.Ja es ki is rohog am: )
Igazad van ez tulajdonkeppen kenyszer,csakhat nem mindenki vallja be.Van aki mindent a munkajara fog: ))

Magdi
Hat igen keves a jo pasi mindig,es persze a normalisak hamar elkelnek : ))

Fkata
Hat mivel a hetvegen elkoltozunk igy remelem tobbszor nem latogatnak meg : ))Pedig mi nagyon jo helyen laktunk es megis : (
Gergo nagyon okos,persze hogy eloszor igy asszocial : )0

Dec8
Nagy gratula Hannanak!!!!

Kataa

Kép
Kép
kataa

SziasztokKép
Mostmár nem nagyon van kedvem irni, mert leradag a szememKép
Azért valamit mégisKép

Macsek: gratulaKép

Gomba: a gombát 2 éves kor felett ajánlják csak, mert eléggé nehezen emészthetö.

zsani
zsani

Sziasztok,

koszi a sok gatulaciot. Ma voltam dokinal az SZTK-ban. Megvizsgalt es azt mondta, hogy valszeg jo helyen van a baba, de adott beutalot UH-ra, holnap megyek.

Azt meg nem tudom, hogy fogom viselni a kovetkezo idoszakot, mert allandoan emnelygek es legszivesebben egesz nap aludnek. Kép De hat ez Elli mellett nem megy... Es amikor o alszik, akkor meg jon a hazimunka es nemsokara az egyetemre is be kell majd jarnom + diplomamunkat irni, meg allamvizsgara keszulni. Azert remelem, hogy lassan vege lesz az elso harmadnak es jon a porgosebb masodik. Kép
bocsi, hogy most csak magunkrol irok, de egyszeruen nincs energiam visszaolvasni, csak az elmult napot neztem meg.

akartam meg kerdezni, hogy vfolt-e oylan valakinek a babajanal, hogy amikor felallt, az egyik labat nem jol tartotta? Mert Elli mar felall egyedul - persze kapaszkodik, el nem engedne a tamaszt egy pillanatra sem- es a jobb labat nem jol tartja. Nem a talpan all, hanem a labfejen. Egy kicsit javult ugyan a helyzet, mert most mar neha kiegyenesiti, de nem ez a jellemzo. A korzeti doki szabin van es az a doki neni is, akihez akkor megyunk, ha beteg a kicsi. Beszeltunk vele telefonon, azt mondta, ne aggodjunk, van ilyen es jovo heten megnezi, de azert en aggodom.

Gumicukor!

hol rendel a dokid? mert nekem most az is szempont, hogy kozel legyen. A XI. keruletben lakunk.

Most en megyek aludni, mert lassan leragadnak a szemeim. Es nemsokara kezdodik az ejszakai muszak... Kép

macsek
matsek

Macsek
Nálunk a Gergő volt olyan, hogy mindig lábujjhegyen állt, sőt amikor már elindult még akkor is sokszor lábujjhegyen ment. Mondta a dokinőnk, hogy ez nem baj, sőt még egy ortopéd doki is, majd kinövi. Így is lett.

FKATA
Katalin

Helló!

Beszti!
Fél6-kor kelni?Kép Nincs az a kupi!Kép
Köszi a fogas választ! Az örlő fogakből összesen jön 4 vagy oldalanként 4? Ez nem volt világos számomra, bár azt hiszem csak én nem értemKép

SzingliségKép
Én imádtam minden egyes pillanatát.Kép Baromi jó volt függetlennek lenni és habzsolni az életet, azt csinálni amit szeretnél és mindent akkor amikor te szeretnél... A takarítást meg lehetett úszni 2-3-4 naponta max fél órai munkával és a mosogatás. Nem volt nagy kunszt elmosogatni magam után azt az egy darab tányért, villát és fazekat.
Nem mondanék le a fiamról, a családomról azért az életért, de nagyon sajnálom, hogy vége szakadt. Még pár évet bírtam volna úgy élni, de hát így jár aki kapkodva költözik össze szerelmévelKép Az 5 évből még 2-öt simán tölthettem volna egyedül.

Dec8!
Ne hamarkodd el azt a 100 cm feletti body méretetKép Még ha Gabi nagyobbacska lesz, én télen akkor is inkább hosszú újjú bodyt fogok ráadni póló helyett. Így tuti nem lesz kint a dereka. Van 112-es body is (eddig ez volt a legnagyobb amit láttam) és az kb jövő tél. MÁrmint a fiamat nézve, mert már most hord 86-os és 92-es bodyikat is. Kép

Macsek!
Hú szörnyű lehet ez a hányinger. Emlékszem milyen jó volt az elsőt várni. Aludtam egész éjjel és még napközben kétszerKép Akkor úgy figyeltem meg, ha fokozatosan keltem ki az ágyból nem volt olyan szörnyű a hányinger. Pl először megvárni mig totál felébredek, addig elrágtam 1 szem kekszet (ha kéznél volt), utána felkönyöklés, várakozás, utána felülni, várakozás...Kép De hát baba mellett ilyen fél órás felkelési mutatványt nem lehet megvalósítani.

Már 1 hete folyamatosan olyan érzésem van, mint akinek meg akar jönni a havija. Kb a félidőtől kezdve. Sűrűn görcsöl, emelett folyamatosan ég a gyomrom. Megint liter számra innám a tejet, persze csak szűkösen, mert az a kávéba jár és hol van még 15-e a fizu?!
Baromi nagy anyagi válságba vagyunk. Mi 18e villanyt fizetünk a hülye számítógépek miatt. A 7. havi villanyszámlával el vagyunk maradva. Ki is köldtek egy felszólítást fizessük be, de hozzácspták szépen az augusztusit is!Kép Így már 35-öt kell fizetni. Emellett kértünk kölcsön egy ismerőstől és most szeptemberben kell visszafizetni a 100 ezret és akkor még a havi rezsi+hiteltörlesztések is 100 ezer. Párom félhavi fizut fog kapni, mert 2 hetet itthon van szabin persze fizetés nélkülin, mert várjuk az Erdélyieket akik csak másfél hetet késnek. Eredetileg miattuk jött szabira a Csabi. Hogy tudjunk menni vrost mutogatni, csavarogni, libegőzni, meg miegymás, utána lemenni balcsira, mert a szomszéd odaadta a nyaralóját potom áron.
És most ott tartunk, hogy se vendégek, így a szabi elvileg hiábavaló volt, de mégsem, mert Csabi az ágyat döntte, kiderült nem vírus volt, hanem a foga! Ez is úgy derült ki, hogy beverte a kezét és egy ideget talált el, így nagyon fájt és zsibbadt a keze amire bekapott egy Cataflant. Ez szüntette meg a rosszullétet is, és így jött rá, hogy a foga. Persze SZTK-s orvoshoz nem megy, viszont lóvénk nincs fogorvosra, úgyhogy most dögrováson van és marad is. Kiskorában az egyik fogdoki rávágott a kezére a fúrval és eltört a kisujja, aztán évekkel később meg hallotta ahogy a nővére üvölt a rendelőben és utána meg zokogva jön ki merő véresen. És ez mind itt a körzetünkben.
HOzzátenném egy gyermekfogorvos nálam is elintézte, hogy féljek abban a hülye székben. 5 évesen egy tejfogat akart betömni, de fájt és nem nyitottam ki a számat. Kb 6-an fogtak le, a számat kipeckelték és a doki meg csak fúrt, én meg csillagokat láttam és kapálóztam volna, de azért sírni és üvölteni így is tudtam. Olyan világosan emlékszem még ma is. Aztán persze voltunk iskolával normális fogdokinál és hiába tudtam, hogy előző évben nem is fájt a tömés, de mégis mindig rettegtem. Én sem merek elmenni csak magán dokihoz. Inkább fizetek 10 ezret egy tömésért (márha van lóvéKép), de akkor tudom, hogy figyel a jelzéseimre a doki és ténylegesen meg fog állni, ha fáj és ad valamit, hogy ne.

ÚÚÚ bocsi, látom regényt ítrtam, de már megint csapongnak a gondolataimKép Persze tudnám még folytatni, de ki a fene kíváncs rá?Kép

sasha és a 10,5 hónapos Gábor

Kép
sasha

macsek

a dokim a Kútvölygiben rendel,tehát nincs is messze, ha gondolod, mailben bővebben róla, , de akár a Kútvölgyis topicot is átnyálazhatod, sokan írnak róla, többek között én is.

Lábujjhegyezés
Szerintem mindenképpen nézesd meg, nehogy csípős legyen a dolog, lányoknál gyakoribb, bár kiderült volna a kötelező csípőszűréseken ha van gond. Csak az a furi, ahogy te is mondtad, hogy az egyik lábán áll lábujjhegyen. Olyat már én is láttam, amikor mindkét lábán úgy jár egy baba, állítólag kinövik és rendesen lépkednek.
daninak az volt a gond, ami nem i volt gond, mint utólag kiderült, hogy amikor 8 hónaposan felállt teljesen gágogott a talp, totál be volt fordulva. Megnézte ortopéd doki és mondta, hogy ez elég gyakori, ,d enem kell külön cpő, majd ha esetleg jár önállóan és még akkor is olyan, akkor. Nos azóta jár és szépen áll a lábfeje, már nem gágog Kép

Járásról jut eszembe, egy volt kolléganőmnek most kb. 2,5 éves a lánya, elmondása szerint már 3 hónaposan felült a gyerek és 6 hónaposan elkezdett járni. Hová sietnek egyesek? Én azért örülök, hogy dani hagyott egy kis szusszanásnyi időt ilyen téren Kép

olyan édes a kis gumimacikám! Mostanában odabújik hozám, puszilgat, mellkasomra hajtja a kis fejét, néz rám és dúdolgat. Olyan jó így összebújni, pláne azért is, mert tényleg szeret és ez a munka után, amikor egész nap nagyon hiányzik, nagyon nagyon jó érzés!!

Kataa
akkor megegyeztünk, tudod miről elmélkedtem én is Kép

jó éjt mamik és bébikéik!

gumicukor és dani

ui:
a babák vércsoportját nem szokták megnézni születéskor a kórházban? daniét nem találom sehol, vagy csak bizonyos esetekben nézik? nekem 0+ és rit engem nem szeretnek a szúnyogok és a bolhák sem, viszont a pókok annál inkább, brrr...

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Nem nézik már a babák vércsoportjátKép A mi időnkben még néztáék.

Szúnyog: Én A+ vagyok és imádnak a szúnyogok, a férjem 0+ és őt utálják. Emma nem tudom melyiket örökölte.

manó

KépKép
manó

Sasha és fogmanókkal küzdők
Ezt találtam, hátha segít, bár mintha az időpontok kicsit furcsák lennének, nem?
Kép

Szilcsike

Ui: bocsi, ha rosszul töltöttem volna fel a képet, most csináltam először
szilcsike

sziasztok,
nálunk már biztos a fog volt a ludas, mert a isztis gyerekem köddé vált és kaptam egy kis tündért!!KépKépKépKép
Aki ráadásul leszokott az éjjeli evésről, max teázni kér, ha nagyon melege van Kép gondolo, ha hűl az idő ez is eltűnik majd KépKépKép

pszi
köszi, akkor azt hiszem lazán benevezek egy hálózsákra, amúgy is csak 28 Euro, de ha ilyen sokáig jó, akkor pláne megéri KépKép

Magdi
amúgy meg nem is lehet mindent a gyerekre kenni ám, én nem vagyok már húsz éves, de az alakom abszolút csak rajtam múlik, milyen, Dodesz miatt nem híztam semmit. Más kérdés, hogy utána elengedtem magam és most azt a 3-4 kilót csak le kéne adni, de a gyerek miatt se megnyúlt bőröm, se egyetlen árva csíkom sincs, semmi Kép Viszont az egyik kolleganőm, aki mindent a gyerkőcre ken és semmit nem mozog, mondván, hogy szoptat és aki az első 3 hónapban ki sem vitte a gyerkőcöt a lakásból, most kb + 15 kilóval rendelkezik. A legrosszabb, hogy neki nem is tűnik fel, sőt fel van háborodva, ha valaki finoman megjegyzi, szegény férje meg nekem sírta ki magát Kép

gumicukor
Köszi, megjegyeztem, majd ha kell, alkalmazom!! KépKépKépKép
csak akkor nézik meg a vércsoportját, ha az anya negatív és a papa pozitív. Dodoét megnézték, mivel én 0- vagyok, ő persze az apjáét örökölte, vagyis +. Ezért kaptam is egyből a gamma globulin injekciómat KépKép. Amúgy csak annyit tudtak megnézni, hogy +, az, hogy most A, B, AB, v 0 állítólag csak pár hét után dől el.
Amúgy nálunk meg pont az van, hogy engem nem csípnek, sőt még életemben nem volt kullancsom sem. Az apjának annál inkább, sőt a szunyik is őt szeretik. Dodesz eddigi mérlege: 5 kullancs Kép

Szilcsike
Hát tényleg furik az időpontok, sőt nálunk a sorrend sem ez volt Kép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

Hú, ez tök furi, énegem a szúnyogok imádnak, de a kullancsok elkerülnek. A+-al.
Amúgy szerintem csak akkor van gáz, ha az anyuka előtte sportos volt, és csak mpst hagyta el magát. Ha előtte se sportolt, akkor azérta férje tudta hogy kit vesz el. a csíkosodás meg hajlam kérdése, én végigkentem magam mégis csíkos lettem a combomnál. de a hasamonmeg nem.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Macsek
Sok sikert az UH-hoz.Hat ebben passz mert Alex rogton talpra teszi a labat,nem labujjhegyezik.De a tobbieket olvasva ezt is kinovik.

Sasha
Hat persze Te meg fiatal vagy: ))De mi oregek azert mar mashogy allunk a dologhoz : )En 10 eve lakom kulon a aszuleimtol,ebbol ugy 6 ev telt komoly kapcsolatokban a tobbi egyedul.Persze jo volt hogy csak magamra kolottem ;))
De ez semmivel nem osszehasonlithato,nem vagyom vissza az tuti.Eloszor is a ferjem miatt es hat Alex meg csak bonusz ra ;))
En is irtozom a fogorvosoktol,tobb evbe telt mire talaltam olyat akiben megbizom.

Gumicukor
En is azt figyeltem meg itt a csapatban hogy baromi gyorsan csinalnak mindent a gyerekek.Regen ez nem igy volt.Es az hogy Alex csak 10 honaposan allt fel,szerintem nagyon is atlag es nem keso.Igazad van volt egy hosszabb nyugis idoszakunk : ))
Nekem megneztek Alex vercsoportjat A negativ.

Rit
Gondolom ilyenkor az ejszakai kelseknel kenyelmes hogy csak at kell nyulni hozza es nem kell effektiv felkelni: ))0
Erdekes a tesom mar most a 7.honapban kap ilyen injekciot hogy ne legyen problema a szulesnel.Itt csak szules utan adjak?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Bizi azért nézték meg nekes is mint Rit-nek, mert negatívra volt esély. Nálunk én pozitív vagyok, és így nem nézték a babát.

Képzeljétek tegnap meg ma éjjel is olyan keveset aludt Emma magához képest, tegnap 8-1/2 6-ig, ma meg 10-1/2 7-ig. De már vissza is kellett tennem aludni 9-kor, mert olyan nyügi volt, most remélem kialudja magát, mert aztán be szeretnék menni vele munkahelyemre és elég messze van. Tganp meg 2-6-ig az árkádban voltunk Manó2-vel meg Dorkával, hát eléggé elfáradtak a babák, de mi élveztük. A játékboltban Emma rászabadult a babákra, a bőség zavarában azt se tudta melyikhez rohanjon, pedig itthon is van ugyanilyen babája. kapott is a két lány egyforma babát , aztán kint a padon együtt vigyorogtak nekik.

manó

KépKép
manó

Rit!

Tényleg nem lehet mindent a gyerekre kenni. Én abszolut tudom, hogy nem Beni miatt hiztam el, hanem én voltam a buta, más kérdés, hogy pont a terhesség alatt történt. Sajnos nem rendelkeztem azzal az ismerettel, mint ma. És mindenki azzal jött, hogy terhesség után majd lemegy. Persze, lemegy, ha a vizesedés miatt van. De én nem vizesedtem, tehát a súly-9 kg maradt. A terhesség ömnagában nem hizlalKép, és Nátánnál már sikerült is a megfelelö súlykeretben maradnom.
A csikosodás sajnos tényleg hajlam kérdése is. Nekem már akkor is volt, amikor azt sem tudtam, mi az a terhesség. 14 éves koromban, amikor nöiesedtem, a derekamon két oldalt jelent meg terhességi csik. Pedig nehogy azt hidd, hogy azért mert már akkor is kövér voltam! Föiskolás koromban még vért is alig adhattam, mert nem értem el az 50 kg-t (47 kg voltam, persze aztán szemet hunytak felette, mert sajnos a jó felépitésü srácoknak valahogy eszébe sem jutott vért adni (a párom most sem szereti, ha vérvételröl beszélünk (véradásra rá nem lehetne beszélni), nem is tudom, mi lenne vele, ha neki kéne babát várniaKép, ahányszor ott megszúrnak...)).
Valószinü ok az is, hogy nagyon száraz a böröm.
Mindegy ez van, igy kell elfogadni, sajnos én már nem leszek az az anyuka, aki kétrészes bikiniben járkál a strandon (bár nem is biztos, hogy akarnékKép), még akkor sem, ha vékony leszek. A csikok megmaradnak...
De még mindig jobb, ha a terhesség miatt csikosodik be a pocim! A múltkor a strandon láttam egy férfit(!), akinek tiszta csik volt a hasa...
Vércsoport: Csak azoknak a babáknak nézik meg a vércsoportját, akikkel valami gond van. Pl. a nagyobb fiamat kékfényezték több napig, és neki megnézték (A+, én AB+ vagyok).

Sasha!

A szemfog elött csak 2 felsö és 2 alsó örlö jön ki, mint Szilcsike rajzán is.

Szilcsike!

Hát a hónapok tényleg érdekesek! Akkor az én fiam már elmúlt 18 hónapos!KépKép Neki már jönnek a szemfogai...
Ez persze egyéni adottság, hogy mikor jönnek a fogak, lehet, hogy ez a nagy átlag hónapjait tükrözik?

Sasha!

Hány számitógépetek van otthon???? 20?KépKépKép
Mert nekünk folyamatosan megy 1, meg estétöl reggelig még 1, és több órát megy a szivattyú naponta (locsoláshoz), meg persze az összes háztartási gép és igy nem fizetünk ennyit, csak 6700 Ft-ot (már ez is nagyon soknak tünik nekem).

Body:
Szerintem nagy bodykat nem érdemes már venni. Persze jó lenne, mint Sasha is irta, télen olyan ruha, ami biztosan a derekát is védi, viszont nem hiszem hogy WC kedvéért (nálunk ez 2,5 éves kor körül volt aktuális, pont télen) bárki is télen bodyból akarja kihámozni a gyerekét. Nagyon jók (mert melegek), de felejthetök az egybe overállok is (hacsak nem akarja valaki derékig vetköztetni a gyereket esetleg egy parkban, -30 fokban szintén a pisi miatt... (pedig megfelelö öltözékkel ez fiú gyerekek esetén a pisi amugy elég könnyü dolog)).
Föleg eleinte, amikor még a gyerek éppen csak a pisi elött jelzi, hogy kell, és esetleg futva érsz el vele a WC-re, nagyon sokat számit, hogy ott van az a két patent is alul, amit ki kell kapcsolni. Ha meg már magától is le tudja húzni a bugyiját, akkor csak hátráltatja öt is, ilyenkor az önállóságát kár azzal veszélyeztetni, hogy nem tudja egyedül kinyitni öket (a patent kinyitása nem egy egyszerü dolog...).
Ilyenkor egyébként nagyon jók a bugyipelenkák, de azért a gyereknek nagyobb sikerélmény, ha el tud érni a WC-re.
A derék védésére a magas derekú harisnya vált be nálunk. Nem tudom, hogy fiúkkal illik-e ilyet hordatni, de mindenesetre nagyon praktikus (télen meg a hosszúnaci alatt ugyse látja senki).

Macsek!

Azért orvos nézze meg, de a babák egy része elöször tényleg furán áll avgy jár. Nátán elöször tiszta féloldalasan lépegetett akkor is, amikor elöre ment. Lépett és a másik lábát melléhúzta, mintha valami lenne vele. Apám még meg is jegyezte, hogy biztos minden rendben van-e vele... Most már, ahogy ügyesedik, egyre kevésbé tartja ugy a lábát.

Zsani!

A gombával csak az a baj, hogy nehezen emészhetö. Akkor olyan nem olyan nagyon nagy gond azért, ha kap, ugye? (Persze nem hetente, csak esetlegesen...)

Kataa!

Azért ha Nátán és Beni felkelne velem együtt ilyen korán, akkor én biztosan nem kelnék. Mert ami most elöny, hogy nélkülük tudok dolgokat megcsinálni (pl. ma reggel elugrottam a boltba is kocsival), az akkor megszünne. Igaz, hogy igy napi szinten is több idöm van, viszont az elöny nem elsösorban az idötöbbletböl származik, hanem a gyereknélküliségböl.

Dec8!

A pici lapos csokin jót nevettem.KépKép Az vajon honnan származik? Még tölünk (Kindercsoki?) vagy már Zsaniékkal került bele?
Mit jelent az alap szinten varrás? Vannak dolgok, amiket én is meg tudok varrni, de pl. a Burdákat még nem értem. Értem ezalatt azt, hogy pl. a fözésnél tudom, hogy mit jelent az, hogy piritás, párolás, habarás, rántás stb., és ezért, ha egy receptet elolvasok, akkor képekben megjelenik elötte, az étel elkészités (szeretek csak ugy, fözés nélkül si szakácskonyvet olvasgatni pont ezért). Viszont a Burdánál még ugyanezt nem tudom. Kerestem már jó varróskönyvet, amiben ezek a munkafázisok értelmesen el vannak magyarázva (mint pl. a szakácskönyveknél kezdöknek pont ezért szuper Lajos Mari 66... sorozata (Saláták, Húsételek, Karácsonyi édességek), mert a elején elmondja, hogy mi mit jelent (pl. a karácsonyi édességeknél az omlós, kelt, stb. tészták készitését külön is)), de nem találtam.
Ugyhogy még egyedileg próbálkozok, kisebb feladaton, és olcsó anyagon...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Ma reggel megjártuk a szemészetet Danival. Kaptunk beutalót, lévén apjuk is szemüveges, ezért örökölhető és ezért megnézték.
A látásával, fénytöréssel minden rendben. Annyira ügyes volt, csak ült az ölemben és meg sem mozdult, apa elmondása szerint még csak nem is pislogott, amikor belevilágítottak a szemébe, nézett nagy csodálkozón Kép aztán meglátott egy cicának a fotóját és egyből odatotyogot és mondta mondta, hogy cica Kép utána a folyosón nézte nagy áhítattal a kicsi babákat, megállt előttük és közben tördelte a kezét és néha néha rámnézett Kép

A fogzási tábla szerint az én fiamnak már 8 fogának kellene lenni 14 hónaposan, ehelyett van 4 Kép

Főzés
ti , amikor tökfőzit adtok a gyerkőcöknek, utána nem kaporszagúak egész nap? Daninak olyankor az egész feje olyan szagú Kép PEdig nem keni rá, csak ilyen a kipárolgása.

Sasha
tényleg hány gépetek van otthon? azért tudnod kell, hogy a számcsigépek, hacsak nem vmi szuperszerverről van szó, nem fogyasztanak olyan kimagaslóan?
az átlag gépek fogyasztása kb. 400Watt, ez alkatrész függő, de csak azert, hogy elbirja a sok alkatresz taplalasat (feltéve ha sok van benne, mint pl. a miénkben is), atlagosan...
pontosabban ennél kevesebb, de ennyit bír el egy gép maximálisan. ha nincs telerakva mindenféle videó, hangkártya dvd/cdíró, bazinagy memóriákkal, akkor kevesebb, átlag 200W, ami = 2 villanykörtével, és hát gondolom nem egész nap megy a gép nálatok.

pusz

puszi

KépKép
KépKép
gumicukor

Mivel már régen volt:

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa Kép
érdekes, nekem a Cerazette miatt a dokim a lelkemre madzagolta, hogy amint abbahagyom a szopit, azonnal jeletkezzem egy másikért! Merthogy csak progeszteronos, és az csak a prolaktinnal együtt vég, és ha már nem lesz a szopi miatt magas a prolaktin, akkor (meg mivel már nem zavar be a tejcibe) kapok ösztrogén-progeszteronos kombináltat.
Mondjuk remélem, hogy még szopisan leszek újra babás Kép

Zita Kép
auuuccs, folyytonvérzés KépKépKép
Na igen, elég boldog vagyok, hogy másfél éve sehol egy csepp Kép

Pussz
Kangi
kangi

Beszti!

Köszi a tapasztalataidat Body ügyben. De ez idén nálunk még úgysem lesz aktuális, de majd jővő télen már biztosanKép HArisnyája van a Gabinak, és ameddig kell addig fogja is hordani. Hiszen még egy ovisnál sem cikiKép Talán iskolás korában majd elhagyjuk, de ezt megmondani így elég bajos, hiszen minden alakul, változik.

Van egy haverunk aki nálunk lakik (csak így tudjuk fizetni a rezsinket) és neki 1 gépe folyamatosan a másik gépe meg napi 10 órákat megy. A mi gépünk is non-stop megy és van egy server gépünk is. Tehát 4 gép és ebből 3 megy. 1 gép havonta kb 4000 forintot eszik meg.Kép Pedig az ember azt hinné, hogy ezek a kis vackok alig fogyasztanak.

KataaKép
Mond, ki hogy kis csitri vagyokKép De így is 3 évet éltem egyedül. 15,5 éves koromtól. Persze Anyukámék szponzoráltak, ha már "otthagytak"Kép

Szilcsike!
Köszi a képeketKép A korral bizony valami baj lehetKép

Jajj de jó! Megtaláltam a babanaplótKép Már nyár eleje óta nem találtam, akkor jött a Gabinak utoljára foga.

sasha

Kép
sasha

Kataa
Persze, szülés után és csak akkor, ha a gyerek az apja vérét örökli. Szülés előtt nincs értelme, de folyamatosan nézik az ellenanyag-termelődést, hogy van-e. Az a lényeg, hogy az anya szervezete elvileg termelhet ellenanyagot a baba ellen, ha az más vércsoportú. Ill. ha valami baleset van, vagy a magzatvizzel együt a gyerek véréből is átkerül cucc az anya szervezetébe akkor van gáz. Amúgy semmi, az injekciót is azért adják, hogy a következő babánál ne legyen gond, nem annál akit épp szülsz Kép Azért nem is értem minek adnak szurit a tesódnak, szerintem nem ilyet, biztosan, hiszen már meg van tapadva a gyerkőc!! vagy neki termelt ellenanyagot a szervezete??? Elvileg mondom úgy működik, hogy szülés után kell, ha a baba más vércsoportú, ill. vetélés v. megszakítás esetén minden esetben. Baromi sokat olvastam utána annak idején KépKépKép

Beszti
Nekünk még kertünk sincs csak egy csöpp lakásunk, mégis volt, hogy havi 13e volt a villanyszámla Kép Igaz villanyboyler + akvárium + terrárium. Most mióta az akváriumot megszüntettük, mivel ez a ravasz macs felfalta a halunkat és a terráriumban meg nem ég a lámpa mert amúgy is meleg van, így marad a havi 7e, de ennél lejjebb már nem tudunk menni, hiszen melegvíz az kell KépKéppedig időzítős a boylerünk Kép
* de azért remélem nem szólod meg a bi - vagy monokinis anyukákat a strandon!Kép
* még egy konditermes kérdés: havi bérlet van v. 30 napos?? mert szept elején elutazom pár napra, pedig pont akkortól járnék elvileg...

Képzeljétek most jött a telcsi, hogy szept elején menjek szlovákiába túrát vezetni!! + a papa isKép Kirándulunk, a pénz is jó, csak Dodesznek kell kibírnia a nagyival... Szerintetek menni fog?????????

Rit és Dodi

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit!

30 naposKépKép. És nem feltétlennül attól a naptól, amikor kiváltod, kérheted, hogy majd egy hét múlvától legyen érvényes (és onna él a 30 nap).
Hát igen, a boyler. Erröl elfeledkeztem. Nálunk gázcirkó van (fütésre és melegvizre), és az a fözéssel együtt (a sütöm elektromos) ilyenkor nyáron (mert persze nem fütünkKép) 2000-3000 Ft.
Persze, hogy nem szólom meg. Csak legyen jó alakja, ha már mutogatjaKépKép. Mondjuk én nem csak az alakom miatt nem vennék, hanem egyéb más (elvi) okai is vannak (föleg a monokininél), de mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné.
Tudom, az ilyen minek jár strandra!Kép Nem is gyakran járunk... Csak itthon még nincs medencénkKépKép. (A gyereket meg nem fosztahtom meg a viztöl, annyira élvezték a múltkor is!)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Mano
Nem en pozitiv vagyok,de szerintem a SOTE-n automatikusan nezik ,mert ra van irva a baba zarojelntesere : ))

Villanyszamla,Nekunk is gazbojlerunk van viszont villany sutonk,meg hat telen hogy itthon vaoltam dakat egett a villany,sot neha ejszaka is Alex miatt.UGyhogy mi 5000-et fizetunk egy honapban.

Beszti
Hat mivel Alex igy is Koran ekl meg apa is (fel 7)igy kenyelen vagyok en is kelni,de igy legalabb egyutt reggelizunk harman ; ))

Gumicukor
Hat nem egesz nap de jo kis kapros bufik jonnek elo meg 2 oraval is : ))

Kangi
Hat ez tenyleg erdekes,mert nekem a dokimon kivul a haziorvos+a gyogyszeresz is ugyanezt mondta.De talan benne van a kis papairjaban is hogy szoptatas alatt es utan is ved.
Parazita Te mit tudsz errol??

Sasha
NA az meg jobb,hogy szponzor volt de beleszolas nem: ))

Rit
Pedig neki pont emiatt adtak tegnap kerult pont szoba koztunk,mert en azt sem tudtam hogy O negativ.A fiuknal is terhesen kapta,szules utan mar semmit.Es most is emiatt a baba miatt,nem a kovetkezo : ))miatt,hogy ne termeljen ellenanyagot.Talan ott mashogy csinaljak,mint sok minden mast is : ))

Megyek visszapakolom a cipos szekreny amit idokozben kipakolt.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Kataa
én akor félek nagyon ha a párom nincs itthon éjszaka akor alig várom hogy reggel legyen és világos Kép .

Dec8
gratula a járáshoz Kép

Gumicukor
petikének rajta van a zárojelentésén hogy mien vércsoportu .

Anenoma
akor nekem mázlim volt mert petikéét megnézték ö is olyan mint én ARh+ vagy a klinikán mindenkiét megnézik minden babáét .

Csikok
én nekem is voltak csikjaim de csak a combomon meg a hátsofelemen a hasamon nem el is tüntek szépen most valoszinü megint elöjönek de már nem fognak zavarni mert ugy is elmulnak .

Csics és petike
csics

Sasha
Jézusom ti már 92-est hordotok. Mi még csak 74-est (de már kezdi kinőni). Na jó magunkból indultam ki.

Macsek
Eleinte minden gyerek lábujjhegyen jár, csak később helyezi a súlyát talpára. Azt mondják azok aki gyorsan tanulják az egész bulit jobban járnak lábujjhegyen, de majd szépen elmúlik. Hanna cipőcskéjének eleje teljesen ki van kopva a lábújhegyen mászkálástól, de most már, hogy tud egyedül állni, menni szépen talpin van.

Vércsoport: én - vagyok úgyhogy megnézték,de csak az hogy + (a v. b azt nem tudom)

Beszti
Kindercsoki volt. A párom sajna kidobta, de hidd el nem ettétek volna meg, nem nézett ki jól.
A húgom elment a Burda varró tanfolyamára, ott el lehet sajátítatni az alapokat, meg nehezebb dolgokat is. Én csak egyszerűeket (párna, naci, póló , már egy ing szabású kiskabit is varrtam Mancinak) tudok csinálni, de az új dolgok csak kb. 3-ra sikerülnek jól. Persze a manóruhákhoz csak kevés anyag kell Kép

Puszi
dec8
dec8

Beszti, dec8: a Kinder-csoki v.s. a lányok játéka volt... De nem biztosKépKép

Beszti: ehet azért biztos gombát, csak nem sürün, úgy mint májat.

Ma a Szent István parkban voltunk csavarogni, és a lányom jól lefárasztott, úgyhogy megyek alunni mindjárt.

Nálunk is 4 gép van, amiböl 3 éjjel-nappal megy. Viszont nincs bojlerünk, úgyhogy nagyon kevés a villanyszámlánk.

Éééééééééééés: nekünk is lesz kocsink, bibibiii. Nekünk is Picasso, csak nem olyan szerencsés lizinggel mint BesztiéknekKép Elég sok lesz a havi törlesztésünk (meg még pluszban az új lakás költségei), úgyhogy én se fogok a Dagályra járni talizniKépKép Még jó hogy jön a tél.

Lábkiforgatás: Juli is szokott úgy ácsorogni, hogy a lábfejét kiforditja, de ezzel nincs semmi probléma. A járás nagyrészt tanulás/tapasztalás eredménye, ezért van hogy "kinövik" ezeket a furcsak tartásokat.

zsani
zsani

Sziasztok!

Ma sikerült kicseréln iaz ominózus kiscipő. vettem helyette egy 21-es tavaszi őszi lábbelit, a papírja szerintKép, leginkább sportcipőnek néz ki, de jópofa, lányos színű, a bokát is tartja és tépőzáras nem fűzős. Ez is melania. Tényleg, erről jut eszembe, ti tudjátok mi a különbség a kék dobozos melania és a fekete-sárga csíkos melania boster line cipők között? Ja, és a legjobba z egészben hogy a múltkor azt mondták azért nem cserélik ki, mert már egy darb sincs, elkapkodták az akcióst, vegyünk belőle mást, erre most mentem levásárolni valami másra és tele volt a polc cipőkkel. Szóval nem egészen értem.

Áram: Én a légkonditól félek, hogy menniyre dobja meg a villanyszámlát , mert mi általányt fizetünk és 1 évebn 1x kell rendezni a különbözetet, már előre félek.

Kataa!

Akkor úgy néz kia sotén megnézik. De sajnálom hogy nálunk nem nézték, nem árt azt tudni. Mondjuk A+ és 0+ szülőkből csak ugyanez a két vércsoport lehetséges ha jól tudom.

manó

KépKép
manó

Halihó!

Jó rég nem írtam, most végre van időm. Múlt héten itt volt a nővérem a két lányával, 9 és 3 évesek, hát a kicsi elég fárasztó voltKép Szegényke éjjel leesett az ágyrólKép Nappal pedig a székről. Elég sokat hisztizett és persze mindig neki volt igaza, mert ő a kicsi, sajnáltam is a nagyotKép Tesóm kiolvasta a házban lévő összes újságot, úgyhogy többnyire rám maradt a 3 gyerkőc, de végülis 3 napot ki lehet bírni. Voltunk velük Tropicariumban és az állatkertben meg vidámparkban. Mire hazautaztak, engem ledöntött egy vírus a lábamról, 39,3 volt a lázam. Más tünet nem volt, de pocsékul voltam, aztán sajnos Gergő is elkapta, torokgyulája van, meg a hasa is ment, talán mára már ő is jobban lesz. Remélem, mert már nincs segítségem. Persze a foga is most jön. 10 hónapig ráért, de betegen kell kibújnia az első fognak isKép Volt is hiszti éjszaka.
Nem tudom a gyógyszert hogyan fogom beadni neki, mert nem igazán működik együtt, hisztizik és összeszorítja a száját, ketten még csak-csak benyomjuk neki, de egyedül? Ennél már csak a körömvágásnál van nagyobb cirkusz....
na jó befejezem a panasznapot.

Macsek
Gratula a pocaklakóhozKép Jó babásodástKép

pusz
Judy és Gergő
Judy

Sziasztok!

Érdekes ez a vércsoport dolog, nálunk egyik gyereknek sem nézték, de a kiskönyvben benne is van, hogy nem kötelező. Én AB+ vagyok (Beszti, ha kell egy kis vér, szólj, szívesen adok Kép), így nem kellet nézni.

Áram
Mi is átalányt fizetünk, havi 5000-ret. Igaz, nálunk nem megy a gép (csak 1 van Kép) egész nap, max 2-3 órát, de van, hogy napokig be se kapcsolom. Viszont rengeteget mosok és vasalok, és a vasaló nagyon sokat fogyaszt (1200 W-ot). Szóval, most készülök telefonálni az ELMŰ-nek, hogy egy kicsit emeljenek, mert az év végi különbözet szerintem megint sok lesz Kép.

Sasha!
Miért nem kértek részletfizetést az ELMŰ-től? Mi 2 éve kértünk, mikor (szintén az év végi különbözet) 35.000 Ft-ot kellett volna fizetni, és karácsony előtt picit rosszul jött volna. Így nem kellett egyben befizetni, hanem küldtek 3 db új csekket, kisebb összegekkel.

Manó!
Hát, asszem, a légkondi tényleg sokba kerül Kép. Esetleg Ti is kérhetitek, hogy emeljenek az átalányon, mégiscsak könnyebb most egy picit többet fizetni, mint télen egyszerre sokat, mikor olyankor úgyis annyi plusz költség van.

Most usgyi a gyerekekhez, aztán talán még jövök ma.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Az eddigi két szem alsó fogunkhoz kijött a bal alsó második, és a jobbfelső egyes. Napok kérdése és kijön a bal egyes is, de úgy látom a kettessel együtt. Szóval beindultunk fogügyileg, ideje volt, 10 hónaposan jött ki az alsó kettő, azóta nem volt semmi. Most meg egyszerre négy fog. Szerencsére nem viseli meg, igaz mindig dentinox-ozok.

Viki, már nagyon közeleg a szept.8. Mi újsi??

Varrás: nekem is van egy alapfokú varrástudásom, de már évek óta nem varrtam. Jó lenne újra belejönni, most egy nadrág fellvarrást is anyámra sózok.

Conti

conti

Judy!

Injekciós fecskendövel próbáltad már? Lehet kapni a gyógyszertárban különbözö méretekben (nekünk az 5 ml-s vált be). És mivel oldalt nincs fogacskéja, a fecskendö végét be tudod dugni a szájába még akkor is, ha egyébként összeszoritja. Próbáltam, mert nálunk Nátán ilyenkor tuti nem hajlandó kinyitni a száját, és ahogy a napok telnek (mert persze az átlag gyógyszert (ha nem egyszeri fájdalom/lázcsillapitó) nem egy napig kell szedni) egyre rosszabb, egyre jobban szoritja. De igy azért sokkal könnyebb beadni.

Panda!

Kösz, bár nem tervezem mostanában, hogy szükségem legyen!KépKép

Zsani, Dec8!

A Kindercsokit én felejtettem benne.KépKép Ez az ágy a nyáron kézröl kézre járt, és még a Zsani elötti használó köszönetképpen (gondolom a Benire gondolva) hagyta benne... Nem azért mondtam ám, hogy megint legyen benne!Kép

Zsani!

Kép És nem ették meg?

Dec8!

Akkor a Burda tanfolyamot lehet, hogy én is megpróbálom.Kép Már gondoltam rá, páromnak is mondtam, hogy szeretnék, csak azt nem tudtam, hogy érdemes-e (ennyi pénzért már nem mindegy).

Kataa!

Az együtt reggelizés nálink is megy (ezt nagyon régóta szerettem volna)KépKép. Söt a párom már az órát sem húzza fel magának, ugyis tudja, hogy felébresztem és egy kád melegviz várja.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Panda!

Ez jó hír hogy lehet részletfizetést kérni azelműnél, ha nagyon sok lesz a légkondi miatta számla akkor majd ezt csináljukKép Egész megnyugodtamKép

manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?