Rit!
Tényleg nem lehet mindent a gyerekre kenni. Én abszolut tudom, hogy nem Beni miatt hiztam el, hanem én voltam a buta, más kérdés, hogy pont a terhesség alatt történt. Sajnos nem rendelkeztem azzal az ismerettel, mint ma. És mindenki azzal jött, hogy terhesség után majd lemegy. Persze, lemegy, ha a vizesedés miatt van. De én nem vizesedtem, tehát a súly-9 kg maradt. A terhesség ömnagában nem hizlal
, és Nátánnál már sikerült is a megfelelö súlykeretben maradnom.
A csikosodás sajnos tényleg hajlam kérdése is. Nekem már akkor is volt, amikor azt sem tudtam, mi az a terhesség. 14 éves koromban, amikor nöiesedtem, a derekamon két oldalt jelent meg terhességi csik. Pedig nehogy azt hidd, hogy azért mert már akkor is kövér voltam! Föiskolás koromban még vért is alig adhattam, mert nem értem el az 50 kg-t (47 kg voltam, persze aztán szemet hunytak felette, mert sajnos a jó felépitésü srácoknak valahogy eszébe sem jutott vért adni (a párom most sem szereti, ha vérvételröl beszélünk (véradásra rá nem lehetne beszélni), nem is tudom, mi lenne vele, ha neki kéne babát várnia
, ahányszor ott megszúrnak...)).
Valószinü ok az is, hogy nagyon száraz a böröm.
Mindegy ez van, igy kell elfogadni, sajnos én már nem leszek az az anyuka, aki kétrészes bikiniben járkál a strandon (bár nem is biztos, hogy akarnék
), még akkor sem, ha vékony leszek. A csikok megmaradnak...
De még mindig jobb, ha a terhesség miatt csikosodik be a pocim! A múltkor a strandon láttam egy férfit(!), akinek tiszta csik volt a hasa...
Vércsoport: Csak azoknak a babáknak nézik meg a vércsoportját, akikkel valami gond van. Pl. a nagyobb fiamat kékfényezték több napig, és neki megnézték (A+, én AB+ vagyok).
Sasha!
A szemfog elött csak 2 felsö és 2 alsó örlö jön ki, mint Szilcsike rajzán is.
Szilcsike!
Hát a hónapok tényleg érdekesek! Akkor az én fiam már elmúlt 18 hónapos!
Neki már jönnek a szemfogai...
Ez persze egyéni adottság, hogy mikor jönnek a fogak, lehet, hogy ez a nagy átlag hónapjait tükrözik?
Sasha!
Hány számitógépetek van otthon???? 20?
Mert nekünk folyamatosan megy 1, meg estétöl reggelig még 1, és több órát megy a szivattyú naponta (locsoláshoz), meg persze az összes háztartási gép és igy nem fizetünk ennyit, csak 6700 Ft-ot (már ez is nagyon soknak tünik nekem).
Body:
Szerintem nagy bodykat nem érdemes már venni. Persze jó lenne, mint Sasha is irta, télen olyan ruha, ami biztosan a derekát is védi, viszont nem hiszem hogy WC kedvéért (nálunk ez 2,5 éves kor körül volt aktuális, pont télen) bárki is télen bodyból akarja kihámozni a gyerekét. Nagyon jók (mert melegek), de felejthetök az egybe overállok is (hacsak nem akarja valaki derékig vetköztetni a gyereket esetleg egy parkban, -30 fokban szintén a pisi miatt... (pedig megfelelö öltözékkel ez fiú gyerekek esetén a pisi amugy elég könnyü dolog)).
Föleg eleinte, amikor még a gyerek éppen csak a pisi elött jelzi, hogy kell, és esetleg futva érsz el vele a WC-re, nagyon sokat számit, hogy ott van az a két patent is alul, amit ki kell kapcsolni. Ha meg már magától is le tudja húzni a bugyiját, akkor csak hátráltatja öt is, ilyenkor az önállóságát kár azzal veszélyeztetni, hogy nem tudja egyedül kinyitni öket (a patent kinyitása nem egy egyszerü dolog...).
Ilyenkor egyébként nagyon jók a bugyipelenkák, de azért a gyereknek nagyobb sikerélmény, ha el tud érni a WC-re.
A derék védésére a magas derekú harisnya vált be nálunk. Nem tudom, hogy fiúkkal illik-e ilyet hordatni, de mindenesetre nagyon praktikus (télen meg a hosszúnaci alatt ugyse látja senki).
Macsek!
Azért orvos nézze meg, de a babák egy része elöször tényleg furán áll avgy jár. Nátán elöször tiszta féloldalasan lépegetett akkor is, amikor elöre ment. Lépett és a másik lábát melléhúzta, mintha valami lenne vele. Apám még meg is jegyezte, hogy biztos minden rendben van-e vele... Most már, ahogy ügyesedik, egyre kevésbé tartja ugy a lábát.
Zsani!
A gombával csak az a baj, hogy nehezen emészhetö. Akkor olyan nem olyan nagyon nagy gond azért, ha kap, ugye? (Persze nem hetente, csak esetlegesen...)
Kataa!
Azért ha Nátán és Beni felkelne velem együtt ilyen korán, akkor én biztosan nem kelnék. Mert ami most elöny, hogy nélkülük tudok dolgokat megcsinálni (pl. ma reggel elugrottam a boltba is kocsival), az akkor megszünne. Igaz, hogy igy napi szinten is több idöm van, viszont az elöny nem elsösorban az idötöbbletböl származik, hanem a gyereknélküliségböl.
Dec8!
A pici lapos csokin jót nevettem.
Az vajon honnan származik? Még tölünk (Kindercsoki?) vagy már Zsaniékkal került bele?
Mit jelent az alap szinten varrás? Vannak dolgok, amiket én is meg tudok varrni, de pl. a Burdákat még nem értem. Értem ezalatt azt, hogy pl. a fözésnél tudom, hogy mit jelent az, hogy piritás, párolás, habarás, rántás stb., és ezért, ha egy receptet elolvasok, akkor képekben megjelenik elötte, az étel elkészités (szeretek csak ugy, fözés nélkül si szakácskonyvet olvasgatni pont ezért). Viszont a Burdánál még ugyanezt nem tudom. Kerestem már jó varróskönyvet, amiben ezek a munkafázisok értelmesen el vannak magyarázva (mint pl. a szakácskönyveknél kezdöknek pont ezért szuper Lajos Mari 66... sorozata (Saláták, Húsételek, Karácsonyi édességek), mert a elején elmondja, hogy mi mit jelent (pl. a karácsonyi édességeknél az omlós, kelt, stb. tészták készitését külön is)), de nem találtam.
Ugyhogy még egyedileg próbálkozok, kisebb feladaton, és olcsó anyagon...
Beszti