Új privát üzeneted érkezett!

Ja és ez annyira nem magas..szerintem :oops: ...én úgy vettem észre, hogy ha leviszi a lázcsillapító a lázat akkor az kb. 8 órán keresztül hat, szóval szerintem hajnalban 3-4 körül várható hogy megint felmegy, ha felmegy....nálunk így szokott lenni...sok-sok puszi neked!!!!És próbálj pihenni ha a Flóra is tud!!!! :roll: (tudom könnyű mondani)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Márti!

Köszi, köszi!
A láz a rémálmom, annyira féltem, hogy egyszer utólér bennünket. Egyébként nekem akkor, ha elérjük a 37,1-et, már para jön, mert onnan már mindjárt ott van a skálán a 40. :oops: A 37-en innen még távolinak látom.
Tudom, hogy vannak ennél sokkal nagyobb betegségek is, de mégis parázok rendesen.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Szomorúan olvasom,hogy újabb betegekkel bővült a "csapat".Mindenkinek jobbulást,küldöm a gyógymanókat.

Timi-remélem most már Hanna teljesen felgyógyul a "füles" betegségből,és nem kell több tortúrán átmennie.
Hitelhez sajna nem tudok hozzászolni,mi 1 éve inkább jelzálogalapút vettünk fel,csak hogy elkerüljük az épitkezéshez kapcsolódó hitel tortúrát.

Évi-az én lányom is még nem volt 3 éves,mikor már egyáltalán nem aludt napközben.Pedig mi kertes házban lakunk,és a lányom sokszor 6-7 órát is kint töltött,még enni is csak kint volt hajlandó,mégsem fáradt el soha,és éjszaka sem aludt többet 8-9 óránál,viszont azt teljes nyugalomban.Nem is tudtam soha,mi az a éjszakai kelés. :lol:
Mézet 1 éves kortól szabad csak adni mert nagyon allergizál.Ha jól emlékszem Samunál excémás foltok voltak,vannak?,én még várnák vele,mert ez is egyfajta allergia.Tehát,én nem most probálnám ki amikor amúgy is beteg és gyengébb az immunrendszere,hanem mikor meggyógyult akkor nagyon kicsi adagokban,hogy lásd a reakcióját.

Oltásokról- nekünk a gyerekorvos javasolni nem javasol semmit,de ha én kérem bármit be ad neki.Az agyhártya gy.ellenit is nem javasolja,mert állítolag csak nagyon fel van nagyitva a dolog.Éves szinten 20-30 megbetegedés van-csak ugye ez lehet halálos is.Na itt már rám bizza a döntést.A védőnőm ugyanezt modta csak a másik oldalról.Ő javasolja,mert mi van ha pont beleesünk abba a 20-30-ba.Ja,és ha bölcsibe akarom adni 1 év múlva,akkor ő feltétlen javasolja.A bárányhimlőre is a gyerekorvos azt mondja,hogy minden gyereknek át kell esni rajta és csak akkor javasolna ha 16 éves korig nem betegedett meg,a védőnő szerint ez ellen is oltassam be a Gergőt,mert hogy nagyon csúnya a "mellékhatása".Igaz,azt beismerte,hogy NEM nyujt életre szóló védelmet és hogy többször is meg kell ismételni az oltást,de ő beadatná.
Szóval anya legyen a talpán aki ezek után kiigazodik az oltásokon,és tudsz dönteni bennük.Különben mikor az Enikő volt pár hónapos,akkor volt ez a nagy dömping a fertőző agyhártyagyulladásra... Azt kiderült,hogy valami 20 megbetegedés volt csak ,de az oltó anyagokat el kellett adni. :roll: ,ehhez kellett a sajtó közreműködése is. :twisted: Nincs olyan ismerősőm aki akkor ne adatta volna be,a gyerekorvos szó szerint kötelezően oltotta a gyerekeket.Azt amilyen gyorsan jött,olyan gyorsan lecsengett ez is.

Zsu-azért nem semmi a férjed főnöke.Egy vírusos fertőzéssel beengedni dolgozni egy konyhába?
Remélem a gyerekeiteket megkíméli ez a csúnya virus.

Lázgörcsöt passzolom,nem tudok hozzászolni,hála még soha nem volt.Lehet,hogy nem is tudom,hogy mit kéne csinálnom. :oops:

Andi ,milyen kúpot adtál?Germicid-ed?Az általában kitart reggelig,de szerintem ugy sem fogsz nagyon mélyen aludni,ha megébredsz,csak nézd meg a homlokát a csuklóddal,ha forró akkor adj a Flórának megint egy kupot.Nem is biztos hogy felébred.A Gergőnek már nem a Germicid-et irja a doki/ álítólag már elavult/,hanem Antipireticum-ot,ez is van olyan jó mint a G.Ált.egész éjjelre csillapítja a lázat.
Ja,még az jutott az eszembe,hogy ha ennyire nem eszik semmit a Flóra,akkor próbálj meg töbször adni neki tápit.2-3 napig,ha naponta 3x-4x kap tápot nem lesz semmi baja tőle.Hátha azt jobban elfogadja,mint az amugy sem szeretem darabos kaját.

na most elhúzok fürdeni,végre kiürült a fürdőszoba.
bibolya

Andi-nyugi,nyugi.....nem lesz semmi baj.
Látom Mártival mi már járatosak vagyunk a láz terén,teljesen egy hullámhosszon vagyunk.Ugyanazt a tanácsot kaptad mindkettőnkőt,pedig nem is másoltam őt.Én már kb 1 órája irom a hsz-omat,mert mindig megzavar a párom.
Amit még tehetsz,hogy beköltözöl a gyerek mellé,vagy odaveszed magatokhoz,és feltétlen tegyél magad mellé egy tálat.Ha hányni kell a gyereknek,ne akkor keljen keresni.És a tea legyen langyos,tegyél bele pici sót / a hányás miatt/ és ha ébred éjjel kináld mindig .
Sok-sok kitartást az éjszakához.Remélem már "elintézte a dolgát " a Flóra már este,igy üres gyomorral jobban megy az alvás.
bibolya

Jajj, Andi, most olvastam.
Tudom milyen ideges vagy most de nem lesz semmi gond. A lányok már mindent leírtak, azt csináld.
Ha nyugodtan alszik akkor nagy baj nem lehet, dolgozik a láz és legyűri a vírusokat.
A lényeg a nagyon-nagyon sok folyadék. Az borzasztó fontos. És azt mondta a dokinénink, hogy ilyenkor adjam azt a kicsit cukros instant teát mert abban még van is valami. Tehát nem csak vizet, hiszen nem eszik semmit, kell valami pótlás.
Az, hogy többször kínálod tápszerrel ahogy az Ibolya írta az jó, de amikor az Ádámnak volt középfülgyulladása akkor nálunk nem vált be. Ugyanis azt is kihányta. Úgyhogy maradt a folyadék.

Zsuzsi, én erről a lázgörcsről először az interneten olvastam. És amikor az Ádám beteg volt és a dokinál voltunk tőle is megkérdeztem. Ő is azt mondta, hogy nem a magas láznál jön elő (persze lehet akkor is, de ritkább), a legújabb kutatások szerint a láz felszálló szakaszában.
Az Edit Virágjának volt nemrég lázgörcse, ha jól emlékszem 38 körül volt akkor a láza. De nem emlékszem pontosan és hiába keresem a hozzászólását, nem találom.

Edit, ha erre jársz, írd már meg hogy mennyi volt akkor Virág láza.

Évi, az Aloe Vera termékcsaládnak van méze olyan, amit már 1 éves kor előtt lehet adni a babáknak. Az Ádámnak már adom kb. 1 hónapja.

Oltás: én a bárányhimlő ellenit mindenképpen beadatom. Egyrészt azért, mert mi sem voltunk az apjával, másrészt azért, mert ez a bárányhimlő már nem olyan kis édes, mint a mi gyerekkorunkban volt. Nagyon sok szövődménye lehet és azoktól mindenképpen megkímélném. És ha nincs is szövődmény, akkor is brutális.
De olyan is van, hogy ettől az oltástól függetlenül elkapja a bárányhimlőt, de 2-3 nap alatt átmegy rajta és kb. 5 pöttyel jár.

De ezt sem igazán értem, mindenhol azt olvasom, hogy 9 hónapos kortól lehet oltani, a dokinénink meg azt mondta, hogy csak 1,5 évesen. Akkor most mi van?

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

Sajnos, csak most érkeztem ide, hogy elolvassalak! :(

Nagyon szomorú vagyok minden kis és nagy beteg miatt. MIndenkinek nagyon-nagyon gyors gyógyulást kívánok! Vigyázzatok magatokra! :) Annak pedig nagyon örülök, hyog egyes betegeskedők már a gyógyulás útjára lléptek. Csak így tovább! :)

Andi, tényleg, nyugodj meg. Én is azt tettem múltkor, amikor Kriszta lázas volt, hoyg beköltöztem a szobájába. Bíztam abban, hoyg ha valami baj lesz, felébreszt, de a biztonság kedvéért én beállítottam a telefont, hoyg lefekvéésem után 2 órával szóljon. (és aztán ismét 2 óra múlva) :oops: Így nyugodtabb voltam, mégha többször is keltem. Olyankor mindig adtam, hoyg igyék teát. mert nagyon fontos a folyadék a kiszáradás ellen. Ilyenkor én is teát szoktam adni, pici sóval és cukorral. Szükségük van az energiára a cukorból, ha mást nem esznek.
Ezenkívül tényleg, a lányok leírtak mindent.

Ne haragudjatok, olyan fáradt vagyok! Már semmi más nem jut eszembe. úgyis csak az maradt meg, hoyg a topiklakók 90%-a betegeskedik.
Ja, ZSu, ti is azok vagytok, nektek is jobbulást. Nem semmi az étterem. :evil: :evil: :evil:

Ma voltunk Istvánnal a városban cuccokat vásárolni magunknak a hétvégére, Kriszta itthon maradt addig a húgommal. Amikor jöttem, épp átpelusozta, mert bekakilt. :roll: :P :lol:
Fekete nadrágot, és egy sötétbordó, halvány csíkos blúzt vettem magamnak. Jobbanmondva István választotta ki a blúzt :wink: , és hozzá egy nyakbafüggőt is. De nagyon tetszik a felszerelés! :wink: :oops: :lol: Talán meg is mutathatom majd! :)

Nyugodalmas, jó éjszakát mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

Timi, mi ugyebár lakáshitel ügyben végigjártunk pár dolgot, így van pár tippem. Önerőnek beszámíttathatsz különféle megtakarítási formulákat is, életbiztosítás, önsegély, nyugdíjpénztár, lakáselőtakarékosság, stb. Ezt a bankok el tudják mondani. Fél szocpolt fel tudsz venni használt lakásra is, de csak 12 millás vételárig. A bibi az vele, hogy a régi lakásból fennmaradó pénzt 100%-ban be kell forgatni az újba, tehát nem marad a felújításra semmi, mert a lakáshitelből nem tudsz többet felvenni, mint amennyit a vevőnek kifizetnek. Ez érvényes szocpolra is.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

Hogy a lányokról is írjak: ma ruszin népdalokat hallgattunk - én ruszin vagyok - és a lányok táncikáltak a zenére. Dorka sokszor szokott, a jobbra-balra dülöngélés és dudorászás a stílusa, de most Livi is beszállt, ő körbe forgott (mindig balra) kitárt karral, amíg el nem szédült. :lol:
Vendég

Szandinak nagyon boldog hófordulót!!!!

Zsandi:na milyen volt az éjszaka????Hogy van a drága????? :roll:

drev:akkor 1 hullámhosszon van a fiam a Livivel , ő zene nélkül játszotta ezt a forgós dolgot én meg szétröhögtem magam....elszédült aztán dűlöngélt. meg elpottyant!!! :lol: :lol: :lol: :lol: És még puszit is adott ebben a kótyagos állapotában...mostanában nekem nem ad....bezzeg a nővéréneK meg a jóapjának annál többet!!!! :shock: 8) 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Sziasztok!

Látom Márti ma megint nagyon korán keltett a kis családod.Én még mindig irigykedem puszi ügyben.Elméletben tudja,hogyan kell puszit adni,de a gyakorlatban még mindig nem tudja alkalmazni a kicsi fiam.

Szandinak én is nagyon boldog hófordulót kivánok!

Andi milyen volt az éjszaka?
bibolya

Sziasztok!

Köszönöm a sok-sok jótanácsot, sokat segítettetek! El voltam anyátlanodva rendesen.
A mostani helyzet: Flóra reggel fél 8-kor ébredt először, éjjel egyszer sem. Láztalan, a reggeli tápiját megette, akkor volt egy kis sírás, amikor elfogyott. Félve adtam még neki - nem nagyon akartam megterhelni a gyomrát - de szerencsére már csak pár korty hiányzott a boldogsághoz. Most már játszik, és mosolyog! Remélem már túl van a nehezén, akármi is okozta.

Alvásidőben talán tudok jönni, és akkor pótolom majd az elmaradásaimat is.

Andi
Kép
zsandi

Zsandi:nagyon örülök, hogy jól telt az éjszakátok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az jó jel, ha evett és nem köszönt vissza semmi !!!! :wink:

Ibolya:a manók 6 óránál tovább nem igazán tudnak aludni, max. egy negyed órát rátesznek oszt annyi!!! :roll: Már kezdem megszokni!!!! :lol: :lol: :lol:
Ja, és tegnap igazán jó napom volt , mert 2 puszit is kaptam a kisbetyártól apa mondta neki, hogy adjon és szót fogadot!!!! :shock: 8)

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Andi örülök,hogy jól telt az éjszaka,remélem már túl is vagytok a nehezén.

Márti-nálatok mikor fekszenek a manók?A családba van más is aki ennyire keveset alszik ? /arra gondolok,hogy volt valaki ,akitől örökölhették a kevés alvást?/
bibolya

Ibolya:fél9-9 körül alszanak el a drágák, a párom és én sem vagyunk valami nagy 7alvók, én a szakközépben mindíg hajnalban keltem és akkor tanultam mert úgy jobban megmaradt.De 7-ig simán tudnánk aludni, mondjuk nem fekszünk mi sem későn hétköznap max. 22-kor szundizunk, szerintem azért ebben az is benne van hogy ugyebár ilyen korán kelünk, mert ha csak fél8-8 körül kelnének a gyerkők, akkor 2 órával több energiám maradna!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Ibolya:fél9-9 körül alszanak el a drágák, a párom és én sem vagyunk valami nagy 7alvók, én a szakközépben mindíg hajnalban keltem és akkor tanultam mert úgy jobban megmaradt.De 7-ig simán tudnánk aludni, mondjuk nem fekszünk mi sem későn hétköznap max. 22-kor szundizunk, szerintem azért ebben az is benne van hogy ugyebár ilyen korán kelünk, mert ha csak fél8-8 körül kelnének a gyerkők, akkor 2 órával több energiám maradna!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Kiakart babrálni velem a babanet, de nem hagytam magam így ment el 2x az előző hsz.!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Andi, nagyon örülök, hoyg eseménytelenül telt az éjszaka, és remélem, hoyg tényleg, túl vagytok a nehezén! :)

Ne haragudjatok, ismét csak ennyi vagyok, mert megyek főzni és aztán meg nekifogok a pakoláshoz. Holnap délben utazunk (kb. 200 km-re lakó rokonsághoz), mert konfirmál az IStván unokatestvére. ha minden igaz, vasárnap este későn jövünk, úgyhogy legközelebb asszem, csak hétfőn fogok jelentkezni. Addig is legyetek jók, és nagyon kellemes, betegségmentes hétvégét kívánok mindenkinek! :)

puszika

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith jó utat,vigyázatok magatokra,és érezzétek nagyon jól magatokat.
És köszi a privit.Már napok óta elfelejtettem ezt neked megirni,ég is a pofám rendesen :oops: :oops: :oops:
bibolya

Szandibabának nagyon-nagyon boldog 11. hófordulót! :) MIndjárt lassan ő is egyéves lesz! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Krisztának akkor előre is szeretnék nagyon boldog első szülinapot kivánni!
bibolya

Sziasztok!

Edith, jó utat és kellemes családozós hétvégét!

Andi, örülök, hogy ezúttal feleslegesen aggódtál, én is biztos szétizgultam volna magam, ha Samu belázasodik.

Márti, Samu is olyan 9 körül alszik el, de szerencsére 7-8 közöttig bírja. Legtöbbször. Bár mi is nagy durmolók vagyunk a párommal. Mi éjfél-1óránál korábban sohasem megyünk aludni... De abban igazad lehet, hogy ha Samu 1-2 órával korábban ébredne, akkor én sem bírnám azt a késői fekvést.

Livi, Dorka táncprodulciója nagyon édes lehetett! Samu rugózva-televigyorral táncol.

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Edith:akkor előre is nagyon boldog első szülinapot a Krisztának!!!!

Barbi
Kép
b_barbie

Nagyon boldog első szülinapot Krisztának!!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést.

Krtiszának nagyon boldog első születésnapot kívánok!

Márti: hogy állsz a tornával és a diétával? Használ a szűztea? Nekem mindig olyan görcsöket okozott. Nem azt mondtam, hogy 1 doboztól baj lesz, csak sokáig nem szabad szedni. Inkább tartsál szünetet.

Ibolya: a Szandi mindenkinek osztogatja a puszit, a hétvégén anyósék szomszédját rohamozta meg. Pedig még soha nem találkoztak. Én viszont alig kapok tőle. Ez az anyák sorsa.

Barbi: hogy vagy, torkod, lázad? Reggel a Ferkó panaszkodott, hogy fáj mindene, nagyon remélem, nem lesz beteg. :?

A Szandi is 9 fél 10 körül alszik el, reggel viszont alszik minimum 9-ig, de a héten megint volt olyan, hogy 10-kor ébredt (persze éjjel legalább 2x kel).
Szerintem ezt tőlünk örökölte, mert mindketten rengeteget tudunk aludni.
De ne irigykedjetek, mert én nem tudok éjjel elaludni, mert tudom, kelni fog 1-2 körül ezért addig mindig fent vagyok.

Az éjjel majd összepisiltem magamat. Fél 2-kor ébredt és semmivel nem lehetett lenyugtatni ezért kivettem. A vállamra hajtotta a fejét és mondta a magáét, én annyira röhögtem, hogy a Ferkónak kellett átvenni a ringatást.

A Szandi megint mondott egy új szót: nem akartam írni, mert az hittem, csak beképzelem. Tegnapelőtt este még vacsi után játszottunk. Állt a falnál én meg épp néztem valamit a tévében, amikor egyszer csak azt mondta „szeretlek”- persze nem tisztán, de azért így lehetett érteni. :shock: Nem is meséltem senkinek, mert gondoltam félrehallottam.
De tegnap itt volt a sógornőm és neki is mondta. :lol:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Drága kicsi Szandi baba!
Nagyon boldog 11. hónapot kívánunk Neked!

Andi, de jó, hogy reggelre már evett is Flóra és nem volt éjjel semmi gond. Azt nem mondom, hogy majd belejössz a betegségekbe, mert nem lehet. Mindig kitör majd a frász, csak már rutinosabb leszel.

Zsuzsi, én már teljesen jól vagyok, tegnap már nem fájt a torkom sem és lázam sem volt. Most köhögök, úgyhogy éjjel 100x erre kelek, majd megfulladok.
Ferkónak jobbulást, remélem nem lesz komolyabb.
Én hiszek neked, hogy a Szandi ezt mondta, bár az is lehet, hogy csak beleképzeljük. Én is sokszor olyanokat hallok az Ádámtól...
De senki más nem hallja, úgyhogy ezért gondolom, én képzelem be, hogy ezt vagy azt mondta.

Barbi
Kép
b_barbie

Sziasztok!

SZANDINAK BOLDOG HÓFORDULÓT,

KRISZTÁNAK EGY ÉVES SZÜLINAPJA ALKALMÁBÓL SOK BOLDOGSÁGOT ÉS MINDEN JÓT KÍVÁNOK!

Zsandi,
örülök,hogy túl vagy a nehezén.Nem szabad ennyire félni a láztól.Tudom könnyű mondani,és az is másként vélekedik erről akinek a gyermeke már átesett a lázgörcsön.Szerencsére nálam sosem fordult elő,pedig produkáltak a gyermekeim majdnam 40 fokos lázat is.A Germicid jó kúp,annyi a különbség az Antipiretikussal szemben,hogy az utóbbiban 50mg-mal több az amidosophen.100mg ill.150mg.Ezért a nagyobb súlyú gyermekek már az utóbbit kapják 1 éves koruk után.Mondjuk én a Hannának már 9 hónapos korától ezt adom.Ha választani lehet,akkor én a kúp mellé a cataflam cseppeket adnám,mert ez a kombináció biztosan láztalanná teszi a gyermekeket.A Cataflam szintén csak 1éves kor után adható.Ezt a Nurofen kiválthatja,mert ez recept nélkül kapható a Cataflam nem,és 1 év alatt is adható.(tudom,hogy ti már elmúltatok 1,csak tájékoztatásként írtam)

Oltás,
a Rota ellen én biztos nem oltatnám be a gyerekeimet.A Prevenar sokkal fontosabb.Az agyhártya elleni,szerintem fontos,mert azért van már kevesebb megbetegedés e téren,mert sokan beadatták,így csökkent a beteg gyerekek száma,mert sok a védett.
Ha visszaeseik az oltások száma,akkor megint több beteg gyerek lehet.És nem egy banális betegségről van szó,hanem halálos kimenetelüről.Ráadásul nagyon gyors lefolyású,és úgy kezdődik,mint egy influenza,viszont hamar romlik az állapot és már azt vesszük észre,hogy a gyerek eszméletlen.
Bocsi,hogy ilyeneket írok,de amikor azt olvasom,hogy egy ORVOS!le akarja bezsélni,vagy nem tanácsolja ennek a beadását felháborodom!Én sem osztom azt a véleményt,hogy a gyerekeket minden ellen be kéne oltani,de ez szerintem durva!
Akkor a kötelezőket se javasolja,mert diphtériás,pertusisos,tetenusos gyerek sincs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ez is azért nincs, mert minden gyerek be van oltva ellene!!!!!!!!!!!!!!!
Nem értem ezt a fajta gondolkodást!!!!!!!!!!

Remélem közületek senkire nézve nem voltam bántó,csak az orvos felfogása ellen emeltem hangot!

Puszi

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Szandinak én is nagyon-nagyon boldog 11. hófordulót kívánok! És már csak 1 hónap van vissza a tortáig... Zsuzsi, hol tartasz a gondolkodásban a szülinapi ajándéko(ka)t illetően?

Védőoltások: az biztos, hogy ez a téma nagyon megosztja mind a szakmabelieket, mind a közvéleményt. Ebben a kérdésben dilettáns vagyok, de szerintem mikor egy-egy oltást nem javasol egy orvos, akkor azért e mögött meghúzodhat az is, hogy az oltásoknak is van kockázata, lehetnek akár komoly szövődményei is. Ezért nem biztos, hogy minden gyerköcnek jó, ha megkapja ezeket - és ez az adott helyzetben mérlegelés kérdése (pl. mennyire gyenge a gyerköc immunrendszere). Ezen a területen (is) fontos az egyedi elbírálás.
Azt ugyanakkor borzasztó felelőtlenségnek tartom, hogy a dokik nem adnak felvilágosítást a védőoltásokról, sőt, hogy információnyújtás nélkül rábízzák a szülőkre ezen kérdések eldöntését. Valószínűleg tök érthetően el lehetne mondani, hogy egy-egy nem kötelező oltásnak milyen előnyei és lehetséges kockázatai vannak. Kinek javasolt és kinek nem.
Nálunk a dokinéni az agyhártyagyuszi elleninél azt mondta, hogy igazából azon gyerköknek javasolt, akik elég fiatalon közösségbe kerülnek. Mivel nagyobbaknál már jóval kisebb a veszélye annk, hogy komoly szövődményei lesznek ennek a vírusnak. Szóval Samu ezért kapta meg.
No, kisregényről ennyit. Vár a munka...

erpé

Sziasztok!

Először is, boldog 11. hófordulót kívánok Szandi babának!

Márti!
Nem semmi az asztalre felmászó Zsombid. Olyan találékonyak ezek a gyerekek, mindenre rájönnek. Arra is, amire nem kéne. :wink:
Roland túl van már a mai vizsgán? Gondolom már megy a nagy muffinos buli. Aprónép? Takonykórral hogy álltok?

Ibolya!
Hogy van Gergő fejecskéje? Elmúlt már a rúgás nyoma?

Évi!
Nagy-nagy gratula Samunak a lépegetéshez! Hogy vagy? Alakulsz már?
Mézet még nem adtam, bár most, hogy mondod, végülis már elmúltunk mi is egy évesek. Nem tudom, hogy mikortól mehet. Bárányhimlő elleni oltást mi kihagyjuk, mert már voltunk himlősek.

Timi!
Örülök, hogy Hanna már majnem rendben van. Talán most lezárul ez az egész, és túl vagytok a betegségeken az elkövetkezendő 20-30 évre.
Gratulálok párodnak az új álláshoz, és sok sikert kívánok a hitelhez/lakásvásárláshoz. Sajna ötletem nincs, nem nagyon értek én ehhez. Remélem megtaláljátok a számotokra legkedvezőbbet! Járjátok végig az összes bankot, és kérjetek ajánlatokat, hátha van olyan, ami megfelelő.

Barbi!
Örülök, hogy rendbe jöttél. Derekaddal mi újság?

Edith!
Hogy van Kriszta? Kiheverte az oltást? Milyet kapott?
Jú utat kívánok nektek a hétvégére, érezzétek jól magatokat! (Biztos csini leszel, remlem látunk majd képeket is.) Előre is nagyon boldog 1. szülinapot kívánok Kriszta babának!

Zsuzsi!
Hogy van Szandi? Láza nem ment feljebb? (Asszem lázparás lettem. )

Zsu!
Hogy vagytok? Látom mindenkit, legalábbis a felnőtteket a tavasz beköszöntével kapnak el a bacik. Párod volt dolgozni? Nem lehett kellemes a munka betegen. A főnökökhöz meg no comment.

Árpi!
Aranyosak lehetnek a csajok, ahogy táncolnak. Nálunk is nagyon megy, szeretik a zenét nagyon. Újabbnál újabb figurákat mutatnak be, én meg néha majd' bepisilek a nevetéstől.

Az oltásokra visszatérve, én a dokintól még nem is hallottam a rota vírus elleniről. Így döntsön az ember. :?

Edit!
Mi újság? Túl vagytok ezen a ronda víruson? Remélem más nem kapta el, és Virág is rendben van már!

Na, úgy hallom felébredtek a manók, röhögést hallok a szobából. 11 óta aludtak, meglátszik, hogy kipihenték magukat, végre nem sírva ébredtek.

Andi
Kép
zsandi

Zsuzsi:én nem görcsölök tőle, de eddig nem hinném, hogy történt volna sok minden..a mérlegünk egy vacak...szóval nem tudom!!!
Az egy dolog, hogy nem nagyon puszilgat a lánykád, de legalább mondja hogy szeret!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsandi:takonykór még van, most már kezd alább hagyni a mennyiség, de már nagyon unom!!!!
A Roland ma 2db 4-est kapott :lol: :lol: :lol: :lol: ügyes volt megint :wink: .Most dolgoznak áprilisban és május végén lesz a nagy vizsga!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Köszönöm a hiányolást, élünk.

Sajna Barnus is elkapta, de light-os formátumban. Ma reggel ment utoljára a hasa, azóta csak panaszkodik, hogy fáj a hasa. Virág meggyógyult szerencsére.

Szomorúan olvastam, hogy sok a beteg mama és baba. Mindenkinek jobbulást!

Andi!

Virág lázgörcse 38,8-nál volt. Így nálunk ha a 38,5-ről nem mozdulunk lefelé, hűtőfürdő és irány a kórház lázcsillapító injekcióért. A hűtőfürdő azért kell, hogy nehogy az úton feljebb menjen.

Örülök, hogy jobban van Flóra. Ha hány a gyerek, én kb. 2-3 órát csak teáztatom, majd kaja, de csak kb. 1 deci. Nem szabad azonnal etetni és itatni a hányás után, főleg nem nagy mennyiségekkel, mert megint hányni fog. Hányás után kb. 15 percre rá itatom meg először teával, 10-20 milivel. Ez nálunk bevált, nem kell aggódni, nem fogy le, ha kihagy egy pár evést. A vércukrát pedig teával szinten lehet tartani. Ja és a tápszer. Nálunk egyik gyerek gyomra sem viseli el a tejes, tápszeres dolgokat hányás után, sugárban jön vissza belőlük.

Barbi! Köszi az aktivátor tippet, utánanézek.

Puszi/Edit

Szandinak boldog hófordulót és Krisztának nagyon boldog szülinapot kívánok!

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!

Edit!
Örülök, hogy Virág túl van rajta, és hogy Barnus csak light-os formában kapta el, ha már elkapta. Remélem azóta már a pocakja sem fáj.
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat, látod, én ilyeneket nem tudok, hogy mi a teendő hányás után. Szerencsére ma még nem hányt, remélem a vacsi is benne marad.

Márti!
Gratula Rolandnak az ismét szuperul megcsinált vizsgához. Zsoltinak lassan már nem is merek mesélni, nehogy frusztrálja. :wink:

Most éppen sírós és hőemelkedéses Flóra babánk van, de ma már rutinosabb vagyok 1 nappal a tegnaphoz képest. :roll: Szóval, remélem a legjobbakat.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Sajna Bence is hány :( Adtam neki dédalon kúpot, remélem használ neki. Szegénykém a 4. hányásnál már csak öklendezett, mondtam hogy igyon vizet, úgy nem olyan szar hányni, de nem akart :( Fél órával hányás után adtam neki egy korty kikavart kólát, de az is kijött :( Most alszik. Ha felkel megpróbálok egy pici teát beleszuszakolni :(

Látod Zsandi, ahogy te a láztól, én a hányástól rettegek :( Olyan könnyen kiszáradnak ezek a kis piszkok....

Csak azt remélem Kata nem kapja el, mert az még szép lesz :(

Ráadásul holnap jönnek apuék tapétázni, szóval megint nem leszek hétvégén :) egyszer majdcsak nyugi lesz már :p

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu!
Hú, szegény Bence! Elhiszem, hogy félsz a hányástól, nekem is az lesz a következő parám a sorban. Gyors gyógyulást kívánok az egész családnak, és drukk, hogy Katica ebből kimaradjon.
Jó munkát a hétvégére!

Mi túl vagyunk az esti szertartáson, mindkét kismanó alszik. Flórának délután megint felment a hője 38,5-re, aztán fürdés után már csak 37,7 volt. Most megint adtam neki azért kúpot az éjszakára. Viszont jó is történt: nem hányta ki a vacsit. Hurrá!

Na, megyek fürdeni, meg kicsit TV-zni, de előtte el kell mesélnem a kora esti sztorit. El sem hiszem, hogy ilyesmi történik.
Fél 6 körül kimentem becsukni a kaput, és látom, hogy egy hapsi egy kb. 200 kg-os disznót sétáltat a járdán. :shock: Póráz volt a lábára kötve, annál fogva vezetgette. Még nagy röhögve meséltem a Zsoltinak, hogy nézze már meg, elájulok. De 7 órakor, kinézve az ablakon, ugyanazt láttuk. :shock: Erre mondta a Zsolti, hogy ő most kimegy, és megkérdezi, hogy mi a büdös francnak sétáltatja lassan két órája a disznót! A válasz: valahonnan hozza, haza akarja vinni, de a disznó nem megy át a sineken (tőlünk kb. 50 m-re megy át a vasúti sín az úton - már nem jár rajta vonat), mert biztos áramot érez benne. Zsolti mondta, hogy segít, 4-en, 5-en átlökdösik, vagy telefonálunk szívesen vkinek, aki átszállítmányozza. Azt modta, köszöni, de nem kell, még megpróbálja egyszer-kétszer, majdcsak megunja az állat, és átmegy. Ha meg nem, akkor visszaviszi a gazdájának. :roll: Azt hittem, hogy lehidalok.

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Köszönöm a jobbulásos jókívánságokat, szerencsére tényleg jobban vagyok, ma már csak délelőtt volt egy kis torokfájás. Samut pedig gyógyultnak nyilvánítom: visszatért a hangja, taknyi minimálisra csökkent, kedve jó.

És köszi a mézes és bárányhimlős hozzászólásokat. Szerintem hamarosan megkísérlem a mézet adni, remélem, nem lesz gond. Barbi, mondasz valami bővebbet erről az aloeverás mézről? Vagy hogy hol tudok utánanézni? (Miből készül? :) )
Bárányhimlő elleni szurin továbbra is dilemmázom, nálunk sem a doki, sem a védőnő nem tartja annyira fontosnak. (Bár ha szeretném, beadja a doki.) A védőnő azt mondta, h a bárányhimlő tipikusan az óvoda elején szokott végigmenni a csoporton (persze van, aki korábban esik át rajta, de ez a leggyakoribb), és többnyire jól viselik a kicsik. A súlyos szövődmények nagyon-nagyon ritkák. Mindenestre még nem döntöttem.

Zsu, Bencének mielőbbi jobbulást! Nálatok lesz tapétázás, vagy a tesódéknál?

Márti, ügyes a párod - lassan nagyon profin kiképzett tűzoltó lesz.

Zsandi, disznós sztori aranyos. A furcsa páros sétálgat még a házatok előtt?
Jó éjt!

erpé

Sziasztok!

Bence azóta aludt most felkeltettem, mert bepisilt, ivott pár korty teát... majd látjuk .... De nekem is hányingerem van, és a Kata is gyanús.... 6-tól 9-ig laudt, és nem kéri az esti tejét.... mindjárt csinálok neki egy teát, hátha az megy, és teszem vissza aludni... de a legjobb az lenne ha mellettem aludnának, cska itt nem alszik el a Kata....

Évi, én azért szeretném nekik beadatni a bárányhimlő ellenit, mert nem csak a bárányhimlő elle nvéd, hanem a későbbiekben esetleg kialakuló övsömör ellen is. Ezt ugyanis a bárányhimlő bacik okozzák, és csak za kapja meg, aki volt bárányhimlős (mert a bacik megbújnak vhol asszem)

De nem tuti hogy lesz rá pénzünk. Kata most kapja jövő héten az agyhártyagyulladás ellenit, Bence meg most kapta volna a pneumot, de lehet így ebből semmi nem lesz...

Viszont a vérkép, vizelet normális....

Zsandi, Disznó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Huuu, Lanyok ugy tunik topicon keresztul is fertoz az influenza!!!!
Kitartas mindenkinek es gyors jobbulast,ne betegeskedjetek sokaig!!!!
Andi !!Orulok hogy a gyerkocok jobban vannak es nem felsz mar a rettegett lazgorcstol.Tegnap is bekukkantottam es aggodtam erted,annyira panikban voltal miattuk,de latom mara minden jobb lett!!! :D
A diszno sztori egyszeruen oriasi!!!Mi csak egyszeru goreny setaltatast lattunk egyszer a szomszedos utcaban,mondjuk az sem volt mindennapi,de hogy diszno........ :lol:

Marti!!! :D
Ferjecskednek nagy gratula a vizsgakhoz,mire vegez igazan kaphatna valami kiemelt fizetest ilyen szuper eredmenyek utan!!!

Bocs a tobbiektol,most csak nagyjabol tudtam elolvasni a tortenteket,mennem kell aludni,mert holnap hosszu nap var ram.Levezetek Miskolcra meg vissza.Megyek anyukamat meglatogatni.

Szep jo ejszakat mindenkinek :D
rillisz

Szép jó reggelt!!!!
Keresgettem egy barátomank szülinapos képeslapot és nagyon szép képeket találtam.Fel is teszek egyet, ami nekem nagyon megtetszett ezzel kívánok szép hétvégét mindenkinek!!!!(persze ma nincs babaszülinap ez csak úgy)

Kép

Zsandi:malac- sétáltatás :lol: :lol: :lol: :lol: most már nem mondhatos, hogy felétek nem történik semmi!!!!! :wink:

Évi:örülök, hogy jobban vagytok!!!!!

Iza:jó utat nektek és jobbulást anyukádnak!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Zsu, jobbulást Bencének. És nektek is. Remélem Kata nem kapja el!

Andi, nem semmi ez a disznós story. Jót röhögtem én is.
Flóra baba hogy van?

Évi, utánanézek a méznek és megírom.

Márti, Rolandnak a megint jó vizsgájához gratulálunk. Ügyes fiú!

Iza, vigyázz magadra az úton. (bár már biztos úton vagy) Anyukádnak pedig rengeteg gyógypuszit küldök, remélem már nem lesz sokáig szüksége rá és pikk-pakk meggyógyul.

Zsuzsi, Szandika jobban van?

Edit, örülök, hogy Barnus nem "annyira" lett beteg. Vigyázzatok magatokra.

Talis csajok, ma lesz a nagy nap?
Mentem volna én is, de esélyem sincs. Az István dolgozik, az anyu nem ér rá, úgyhogy nincs kire bízni Ádámkát.
De azért nektek jó pletyizést, kikapcsolódást. Aztán várom a beszámolót, a pasik hogy boldogultak otthon.

Barbi
Kép
b_barbie

Helyzet: Bence nem hányt tegnap óta, evett is ma :) De egyre jobban aggaszt a bepisilés.... pl, ma ült a zapja ölében, nézték a tévét, és bepisilt.... jó lekötötte a műsor, azt se hallotta hogy szólok neki, de akkor is......

Katának megy a hasa.....remélem hányni nem fog...

A gyomrom még mindig kivan, ma se nagyon ettem semmit se...

Bocsi, de kivagyok, most nem írok senkinek :(

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Na,ma nem igazán írtatok!Biztos a jó idő mindenkit a szabadba kergetett!
Tényleg volt ma tali????
Ha igen,milyen volt???

Ma mi is csavarogtunk.Voltunk Junior és Irigy Mirigy koncerten.A Stop.Shop csinálta a bulit!Du.volt,a gyerekek jól érezték magukat.Itt van az összes gyerköc,tök szupi napunk volt!

Apa holnap utazik.....Biztos nehéz idő lesz!Amióta együtt vagyunk még soha nem voltunk egymástól távol.(kiv.az ügyeleteket,de az csak egy nap)De majd csak lesz valahogy!

Hitellel kapcsolatban annyit tudtam intézni,hogy az FHB-nál az értékbecslő által felértékelt ár a mérvadó,és a HBérték 100%-át adják.Nem számít,hogy mi mennyiért vesszük a lakást.Most az eladóval megbeszéltük,hogy írunk egy előszerződést,amit a bank már elfogad,és akkor el tudjuk indítani,mert az értékbecslőt a bank küldi ki.Akkor fogjuk csak tudni,hogy mennyi hitelt adnak maximum.
Egyenlőre ennyit tudtam intézni.Ha meg van az értékbecslés akkor létjukmmajd mennyi önerő kell!

Zsu,
jobbulást a fiacskádnak!Reméljük Kata megussza!

Edit,
nektek is mennek a gyógymanók!

És minden beteg babócának!!!!!!!!!!!!!

Évi,
jó,hogy ti már jobban vagytok!

Márti,
ez a kép az én gyűjteményemben is benn van!Nagyon szép és megható!

Zsandi,
ez a disznó sétáltatás nagyon muris lehetett!Már mint a kivül állóknak,mert szegény ember,aki nem tudta rávenni a malacot az átkelésre,ő már kevésbé élvezte!Tényleg végül átment???

Puszi,és jó éjt mindenkinek!

Timi
timiban

Jav.játjuk majd :oops:
timiban

látjuk(harmadszorra csak sikerül leírnom ezt a szót!) :oops:
timiban

Sziasztok!

Minden beteg babának és mamának sok-sok gyógypuszit küldök!

Andi: én is jót nevettem a disznós storyn. :lol:

Timi: kitartást, remélem, hamar rendeződik a lakásügy és újra együtt lehettek. Nem irigyellek ennyi gyerekkel egyedül maradni.

Tényleg volt ma tali? Nekem teljesen kiment a fejemből. :oops: Nem mintha el tudtam volna menni. :?

A Szandi már jobban van. Láza, hőemelkedése semmi, köhög, de nem vészes. Viszont extra nyűgös.
Sikerült belesnem a szájába, ha jól látom jön felül a foga. Már szinte át is tört. Érdekes januárban is a betegséggel jött a foga. Remélem ez nem lesz mindig így?!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Még 1x nagyon boldog szülinapot kívánunk a Krisztának!!!!!

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Voltunk tegnap a Julcsival sétálgatni.A Jégbüfénél találkoztunk , felmentünk a várba majd vissza!!! :shock: Én konkrétan nem is éreztem a lábfejemet mikor visszafele mentünk. :lol: De nagyon jó volt, kellemes volt az idő, jót dumcsiztunk és isteni volt a kilátás!!!
Közben az én drágám fogta a 2 gyerkőt és elment az Árpiékhoz BKV-val.Nagyon ügyes volt, de hozzátartozik, hogy ő simán felállította az embereket :shock: , közölte a Szonival hogy itt majd felállnak és akkor ők leülnek :shock: :shock: :shock: tehát szépen át is adták a helyet nekik :lol: .Mikor visszafele jöttek találkoztunk a Jégbüfénél, mind2 manó nagyon fáradt volt, Zsombi szundizott kicsit a metrón visszafele...a lánykám már fél 8kor a fiam pedig 8kor elaludt!!!! 8)
De ő megcsinálta, igen ám ;mondtam neki, de nem csak ebből áll 1 nap, hanem mosás-főzés-takarítás, de persze meg lehet csinálni mindent.
Jól szórakoztak az Árpiékkal, Zsombit letámadták a csajok, főleg a Dorka rávetődött, meg a haját húzgálta, SZoni táncolt a Dorkával apa fel is vette a telefonjával édesek voltak, pláne a Dorina ahogy figyelte a lányom lábát, hogy mit csinál :lol: :lol: :lol: Aztán játszóztak egyet!!!! 8)
Tehát mindenki jól érezte magát, apa este bambult a TV előtt kérdeztem, hogy elfáradt azt mondja NEM csak úgy leült kicsit!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Jó duma :wink:

Zsuzsi, Zsu:örülök, hogy jobban vannak a manók!!!

Timi:akkor jót buliztatok még így együtt!!!!Nem irígyellek én sem, hogy egyedül leszel, de majd csak elrepül az idő és hamar rendeződik ez a hitel dolog!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Minden betegeskedő babának és anyukájának továbbra is jobbulást , és egy kicsivel gyorsabb gyógyulást kívánok.

Mi tegnap egész nap a nagypapáék házát lomoltuk családostúl /anyuék,tesóm + a barátja,és mi a párommal/.Gyerekek itthon maradtak anyósommal,hát még jó hogy délben hazajöttem kaját kikészíteni nekik.A Gerit nem tudnák elaltatni 10-11 között és délben már annyira kivolt,hogy csak sirt,nyafogott egyfolytában,de fel nem hivtak volna :twisted: :twisted: ,hogy ugorjak haza,mert ordit a gyerek!Ennek megfelelően én délben elaltattam éhesen,és fél háromkor kelt a drágám.Az éhségének megfelelően felfalt 1 tányér karfiol levest,majd 2 túrógombócot tejföllel nyakon öntve.Anyósom elmondása szerint a kicsi többet evett mint a nagy.Persze az 1x-i altatásnak is megvolt a hátránya /du.már nem lehetett lefektetni/,fél 8-kor már tök nyüg volt,ezért fürdés és 8-kor már aludt is.Viszont reggel nem aludtta meg a du.hiányzó 1 órát,ezért már 6 óta szórakoztat :twisted: Mi 4-re értünk haza,de olyan hulla voltam ,hogy már 10-kor aludtam az éjfél helyett.
Remélem ma is olyan szép idő lesz mint tegnap,mert akkor elmegyünk valamerre kirándulni.

Márti-örülök hogy jól telt a tegnap délutánotok,eszembe jutottatok ebéd után,hogy milyen szívesen tracsiznék inkább veletek mint a lomtárazni a kiürült házat.De majd legközelebb :lol:
Párod nagyon ügyes volt,hogy igy elmert indulni a gyerekekkel a városba.

Timi-remélem igy már sikerül felvennetek hitelt és hamarosan költözhettek ti is a párod után.Nem él mind a 4 gyerek veletek?Legalábbis a mondatodból ugy vettem ki,mintha csak most lettetek volna együtt mind./szombaton/

Andi,jót nevettem én is a disznó "órák óta tartó sétáltatásán".Mondjuk én már ilyet itt Vecsésen többször láttam,mert hiába vagyunk város ugye ez kisváros,de kertes házakkal,rengeteg állattartó van a környéken és disznót is vágnak a közeleünkben.Többször láttam,hogy pórázon viszik a disznót a bőllérhez és ott vágják le,dolgozzák fel.

Zsu-gyerekorvos nem tud valami használható tanáccsal szolgálni a bepisilés ellen?
Csak érdekességnek leirom neked,hogy a 7,5 éves lányom csinálta ugyanezt mikor a Gergő megszületett.Volt,hogy a gatyájába ,volt hogy a wc-n de nem a wc-be csak a szönyegre,volt hogy az iskolába pisilt be,és rendszeresen vagy 2 hónapig.Volt hogy éjszaka is.Kb 1-2 hónap kellett hogy rájöjjek,nála igy nyilvánult meg a testvérféltékenység.Én ennyi ideig szoptattam csak a Gergőt :cry: és szinte minden percemet kitöltötte ez.A nagyra semmi időm nem maradt,a párom meg nem tudta kezelni a helyzetet.
De nálatok nem hiszem hogy ez még mindig testvérféltékenység lenne,de ezt igazán csak te tudnád megmondani.
bibolya

Edith!
Alig vártam már, hogy gép elé jussak :wink:

Krisztababa!
NAGYON-NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!! :)
Kép
Kép

Drága Szüleidnek pedig gratulálunk, és kívánjuk, hogy sok örömük teljen benned!!! :)
Kép

Sokszor puszilunk Benneteket
Meli, István és Tünde :)

Meli és Tücsök
Kép
komine
Külföld

Sziasztok!

Na most van az, amikor még visszaolvasni sem tudtam, csak beugrottam a véleményeteket kérdezni.
Flórának még tegnap este is hőemelkedése volt, napközben meg semmi, tök jól van szerencsére. És ma reggelre az egész hasa, mellkasa, háta pöttyös. Igaz, nagyon halványan. Akkor diagnosztizálhatom szerintetek a három napos lázat? Vagy ezek víruskiütések? Vigyem dokihoz? A 3 napos láz nem magasabb lázzal jár? Amúgy pont 3 napja lázas esténként.

Andi
Kép
zsandi

Drága édes Kriszta Baba! Nagyon boldog első születésnapot kívánunk, anyukádnak millió puszit küldünk!

Andi, én sajnos nem tudom, mert nekünk magas lázunk volt 2 napig, de kiütés az nem.
De szerintem a 38,5 elég magas, létezik, hogy tényleg a 3 napos lázzal küzdött.

Barbi
Kép
b_barbie

Zsandi:szerintem felesleges dokihoz vinni, mert ha a 3 napos láz volt(de az tényleg magasabb és főleg makacsabb szokott lenni szerintem) vagy vírus kiütés akkor sem tud vele mit kezdeni!!!!Sőt talán azt sem tudja megmondani hogy melyik!!!Majd elmúlik.....szerintem :oops: , ne aggódj ez mindenképp a betegség lecsengését jelenti. :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Andi-nekünk még nem volt egyik gyerekkel sem 3 napos lázunk ,ezért ebben nem tudok hozzászólni.
Én azt mondanám,hogy ha "más tünet" nincs,én nem biztos,hogy holnap ezért elvinném az orvoshoz.Nagy valoszinüséggel,ha virus kiütés,akkor ugye most gyenge az immunredszere nem tenném ki még egy gyerekorvosi rendelő látogatásának is.
Jobbulást Flórának.
bibolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?