Új privát üzeneted érkezett!

Édes lehet Abigél azzal a kutyával! :) Én sokszor nagyon sajnálom, hoyg engem nem úgy neveltek, hoyg ennyire közeli barátságba kerülhessek egy kutyával, és eből kifolyólag én sem tudnám elképzelni, hogy a gyerekem így játsszon eggyel, de sokszor irigylem azokat, akiknek ilyen közeli ""barátjuk" van!

Tél: Én szeretem a telet, minden hidegével együtt, de csak akkor, ha mellette hó is van. Kriszta majdnem hároméves, de még nem szánkózhatott eddig! :shock: Ült szánkón, de az csak olyan röhejes szánkózás volt, mert a hó már majdnem elolvadt. :roll:
Eddig nálunk nagyon hideg volt, újévkor havazott utoljára és valami fehér maradványok voltak itt-ott. Vagy két napja azonban esni kezdett az eső, sár volt, na, ezt utálom. Mára viszont havazásba váltott, szerényen még most is hull. Igaz, alatta latyak van, de pillanatnyilag legalább fehér minden. Megyünk is ki, nemsokára!

Most már csak miután felnyaltam a konyhát, mert a lányomat már átmostam. Ezt csinálta az előbb:

Kép Kép Kép
Leborította az asztalról a túrót, amit meghagyott Kriszta. :roll: Enyit a tejmentes diétáról, amire az utóbbi napokban fogtam a csajszit, hoyg kiderítsem néhány makacsul visszatérő folt eredetét (a hasán és a lábán jönnek ki állandóan). Nem a tojás okozza, gondoltam, kipróbálom a tejet is. No, most majd kiderül, ha a tejtermékek a ludasok! Hónap végén kap oltást a kisasszony, akkor majd megmutatom a dokinőnek is, lássuk, mit mond, mi lehet?!

Még lenne néhány kérdésem.

Jaj, de előtte gratulálok Csillának is az önálló járáshoz!!!:) Nagyon édes lehet, hiszen tudom! :wink: És nagyon ügyes!!! Rendre most már mindegyik manó elindul, de nem egyszerre érnek meg különböző feladatokra! Az én lányom például még egyetlen tiszta szót sem mond, talán a mámát, ami anyát jelent, de nálunk minden kicsi gyermek így nevezi az anyját!

És a kérdések:
1. Akinek jár a manója, most már állandóan cipőt húztok a lábára? Mert azért nem vagyok biztos benne. VAnnak napok, hyog cipőt húzok rá, de van amikor csak zokniban hagyom. legalábbis még most, az elején. Azért azt figyeltem meg, hoyg cipőben stabilabb, gondolom, mivel nem csúszik el olyan könnyen, hiába csúszásgátlós a zokni!

2. Akinek nagyobb, ovis manója van... de persze, más is, aki tudja, esetleg van jó ötlete... Amikor elmegyünk ovinézőbe, mire figyeljünk, hoyg meglegyen az épületben, teremben és mit kérdezzünk meg feltétlenül a vezetőtől? Most már nagyon aktuális lenne, hoyg oviba írassuk Krisztát, ha azt szeretnénk, hogy ősztől járhasson! Ezért szeretném tdni a véleményeteket, tapasztalataitokat!

No, mentem konyhát tisztítani, mert Kriszta már nekifgott seperni! :roll: :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, ekcémára nem gondoltál? Nem akarlak ijesztegetni, és végül is jobb alternatíva, mint a táplálékallergia, de esetleg ekcéma is lehet az a néhány folt. Ez nálunk legalábbis száraz tapintású, piros folt(ok), a felülete kicsit dörzsis, nem szabályos formájú.

Mi jópár cudar napon vagyunk túl, remélem, több nem lesz belőle, már nagyon elegem van. Reggel beszéltek a rádióban arról, hogy ki hogy veszi ki a szabadságát, és majdnem elsírtam magam.... :roll: :cry: Valószínűleg nőnek a rágófogai Ritának (most nyolc fogunk van), és ettől van ilyen nagyszerű passzban. Nappal alig eszik, nyűgös, csak röviden alszik délben, éjszaka pedig ezerszer felkel, és visít a fájdalomtól. Volt, hogy Nurofen szuszpenziót adtam neki, úgy legalább volt összefüggő három-négy órám aludni. :oops: Valaki nem tudja véletlenül, hány nap szabi jár egy anyukának? :lol: És hol lehet igényelni?
A pihenés-kikapcsolódás csak akkor lehetséges, ha alszik a kis pocok, viszont ha ilyenkor pl. alszok (felháborító tevékenység!!), akkor a lakás romokban van. Mostanában próbálok akkor rendet rakni, felmosni, stb. amikor Rita ébren van, de pl. főzni nem tudok úgy, hogy ő ott nyüzsög.... Egy fél órát max. eljátszik azzal, hogy pakolja a lábosokat és a konyharuhákat, ill. tologatja az etetőszékét, és már ez is jónak számít.

A játszóterezés mindkettőnknek nagyon hiányzik, ott legalább nekem is van (volna) társaságom általában. Most már vagy egy hete egyáltalán nem voltunk kint a játszótéren, két napja a lakásból sem mozdultunk ki, olyan jég volt a járdákon. Megnéztem az időkép-en a légszennyezettséget, hát, ma sem megyünk messzire, viszont ismét bekapcsoltam a légtisztítót. Legalább vásárolni azért lemegyünk...... :roll:

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Itt végre süt a nap! Lehet, hogy ma megpróbálunk kijutni is. Persze ügyintézni kellene.

Nem tudom, nekem sosem volt elég időm fórumozni, most sem tudtam még a tegnapi termést végigolvasni:))

Én például engedélyt sem kértem, csak ide pofátlankodtam. KIcsit sajnálom, hogy nem az elejétől csatlakoztam.

Viszont az nagyon tetszik, hogy úgy látom, nem afféle szuperanyukák vannak itt. Néhányszor már szembesültem vele, hogy van, aki úgy állítja be magát, hogy neki nincsenek gondjai és ő aztán nem hibázik.
Hát nekem sajnos dillemmáim is vannak és bizony vannak olyan napok, amikor nincs kedvem kimászni az ágyból és minden nap várom azt a percet, amikor a férjem végre hazaér:))

Na, most rohanok hajat szárítani, mindenkinek szép napot!

A sok Szilvia közül egy:))
sszzilvia

Sziasztok!

Üdv a druszáimnak! :D

Nincs sok időm mert vendégségbe megyünk ma(egy nagyon helyes kislányhoz 1.5 éves) és délelőtt kell mindent megcsinálni amit egész nap szoktam.
És este végre sok idő után megyünk a többi anyukával bulizni.
Már alig várom.
A télből nekem is elegem van,legalább hó esne hogy tudnánk menni szánkózni.De most legalább gyönyörűen süt a nap.
Tegnap apával elmentünk szolizni nagyon rég voltunk,és elvitt vacsizni(csak az Ikeába),de olyan jó volt.

Szeretném tőletek megkérdezni,hogy adtok e már tejet a totyogóknak?
Hányszor alszanak még és mennyit napközben?
Csillának nagyon gratulálunk a grasszáláshoz. :D

Kismok:Nagyon helyesek a lányok,és nagyon szimpatikus a férje(nem mint pasi hanem mint ember :D ),nagyon hasonlít az unokatesómra. :D

Most megyek mert felébredt.

Szép napot

üdv
Szilvia

Kép

Kép
szilvi17

Na kiteszem a lábam fél napra erre teleírjátok az oldalt!

Üdv ÚJSZILVI-nek is!!!!
Fotót természetesen kérünk!!! :D

Na egy kicsit a hisztiről, amit innen-onnan összeszedtem és elolvastam.
Állítólag ez már a dackorszak előszele.

A lényege, hogy kezdi keresni a határokat, kezd ráeszmélni arra,hogy némi marketinggel megkaphatja amit akar.
Akkor is hisztizhet, ha meghaladja a képességeit az adott tevékenység, pl kupakot akar rácsavarni egy üdítősüveg tetejére és nem sikerül.
Aztán lefogadom egy ezresbe, hogy nyávogás van azért, hogy felvegyék.

Egy pár tipp, ami nekem bejött node nekem sem mindig.:-)
A legfontosabb a következetesség.
Ami TILOS az MINDENKINÉL maradjon is TILOS.
Mindenképp.
Tehát ha te nem adsz neki kekszet evés előtt, akkor a nagyi se adjon. Ha mégis, akkor nagyit bezsarolni unokanemlátással ezerrel.
Tilos a távirányító?
Sose adjuk a kezébe még akkor se,ha csendet szeretnénk. Mert akkor a kis aljas zsarnok erre 5 másodperc alatt rájön és tudni fogja, hogy némi akarattal mindent elérhet.

Domi is rettentően akaratos, ha Apja le akarja tenni, ívben megfeszíti magát és nekiáll visítani, mint a malac.
De jusztis leteszi az apja, pár másodpercig még vergődik, aztán rájön, hogy bebukta a dolgot.

Nem mondom, hogy nem megy az agyamra a visítozása én totálisan megértem, ha valakinél elszakad a cérna és egy kicsit odacsap. Vagy rákiabál.
Csak sajna nem jó megoldás.

És csajok nem akarok senkit elkeseríteni, de a java csak most jön.
Ohhh és mégvalami, ez nemcsak következetesség, hanem vérmérséklet kérdése is.
A fiam például 4 éves koráig alig hisztizett. Ő inkább besértődve elvonult.

Node Domi......

Szóval én ennyit olvastam róla, remélem segített egy kicsit!

Edit!

Boró roppant édes a kis kupijával!!!!!És Kriszta seper....hát elképzelem az "eredményt".
Nem baj, ha nem irigyellek??? :wink:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Na ma az idő is jobb, a kedvem is jobb és Sebi is normálisan viselkedik. (Nyilván megérzi ő is, ha feszült vagyok, és annál kajlább! :twisted: )
Látom tegnap nemcsak én voltam magam alatt?! :lol:
Annyira jó, hogy egy kis napsütés egyből mennyivel jobb hangulatot teremt?!

Szilvi72
Az a baj, hogy én tudtam magamról, hogy nem nagyon vagyok alkalmas a kis korkülönbségre, egyszerűen nem vagyok elég türelmes. :oops: Ráadásul Sebi iszonyú erőszakos tud lenni, szóval vele egyedül is nehéz, nemhogy még itt van egy pici is mellé.
De azért sokszor meg nagyon jó, néha már egész jól elvannak együtt, és nagy testvérharcok sincsenek. (Nagyon remélem nem is lesznek...)
És a legjobb a világon, amikor reggelenként mindkettő bekucorodik közénk az ágyba, és ott hülyéskedünk négyesben, és nagyokat nevetünk.
Vagy amikor együtt fürdenek, és úszik a fürdő, akkora pancsot rendeznek.
vagy amikor elmegyünk vásárolni, és Csilla a kocsiban ül, Sebi meg segít nekem, és közben ökörködik CSillának, hogy nevessen.
Szóval sokszor szuper aranyosak. Csak akkor vagyok kész, amikor Sebire rátör a hisztizhetnék, és akkor semmi nem jó. És ha CSilla is pont akkor zendít rá, akkor ki akarok szaladni a világból.
És hol van még Csillánál a dackorszak?! (Egyelőre olyan kis jó természet... 8) )

Jáde
Ez a földhözverős-sikítozós hiszti durva, jó korán kezdi! :shock:
Sebinek is volt ilyen időszaka olyan 1,5 éves korában.
Ráadásul ő előszeretettel csinálta az utcán. Én meg szépen megvártam, amíg kibalhézta magát, és mikor lehiggadt, akkor mentünk csak tovább. Néhány próbálkozás után rájött, hogy nem ér el vele semmit, és szerencsére leszokott róla. :roll:
Kitartást neked is!

Nyafi
Barátnőméknek egy nagy snacija van, annyira helyesek a lányai, ahogy "nevelik" a kutyát! Végre vki, aki alattuk van a rangsorban! :lol:

Sszzilvi
Elő a dilemmákat! Biztos nem csak te rágódsz rajta... :)

Edith
Ágy :) Értem!
Hó: Sebi se nagyon látott még. :( Tavaly egy picit vagy 3-4 napig, és annyi. :(
Aranyos Boró a túróval! :) Az ilyen balesetektől én is félek. :oops:
Cipő: vettem neki egy szandit idebentre (20-ast), mert mostmár többet megy kétlábon, mint négykézláb, és a kövön meg a nappaliban nagyon hideg a padló. És az egyensúlyozásának is jót tett, azóta sokkal stabilabban jár. Viszont ha a gyerekszobában hancúrozunk, akkor leveszem, mert ott csak akadályozza. Úgyhogy fel-le-fel-le egész nap. :lol:
Ovi: csak 1-2 gondolat, aztán a többiek kiegészítenek
- milyen az óvónéni? milyen az ovi? Egyrészt jó elmenni vmiféle nyíltnapra (ha van), és megnézni őket, de főleg érdemes olyan anyukáktól tájékozódni, akiknek jár(t) hozzá gyerekük. Csak annyit, hogy meséljenek róla, ebből sokminden kiderül. Sőt, akár a gyereket is meg lehet kérdezni, hogy szeret-e az xy nénihez járni oviba.
- legyen rend és tisztaság, legyen igényes. Ahol a vezetőnő igénytelen, ott az ovi is sokszor az.
- milyen a csoport? korosztályos, vagy vegyes korcsoport?
- milyen az udvar? kimennek-e mindennap (amikor az idő engedi)?
- én elkérném a napirendet, mikor mit csinálnak? mennyire van beosztva az idejük? mikor kell menni aludni? szokott-e bábszínház, táncház, stb. extra program lenni?
- nálunk van gyümölcsnap, a szülők visznek minden héten gyümit-zöldséget, és azt kapják tízóraira, mert a sima befizetett étkezés nem túl gazdag friss zöldségben-gyümölcsben
- hogyan alszanak? tolerálják-e, ha vki nem akar aludni? mit csinálhat akkor helyette?
Most csak ennyi jut eszembe...

Krisz
Vérmérséklet! Ez a kulcsszó!
Sebi sajnos az enyémet örökölte! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszta, ez lett belőle:
Kép
És ez csak annyi, amennyi belefért a képbe... :roll:
Hát, tudod, ezzel az irigyléssel az a helyzet, hoyg bizony, vannak ilyen szituk, de olyankor, amikor megölelik, mepuszilják egymást vagy engem, vagy látom, hoyg Kriszta szeretettel megosztja Boróval valamijét (persze, az ellenkezőjei is érvényes azért :roll: ) olyankor minden rosszat elfelejtek, és tudom, ha újra kellene kezdenem, szintén ugyanígy csinálnám.

A manóim most alszanak, jól kifáradtak a hóban! :) Boróka is oylan ügyeske volt, elég hosszú távokat megtett önállóan lépegetve, ahol nem volt túl egyenetlen a talaj! Különben nagyon élvezte a havat, állandóan csak seperte volna. És a szánkózást is élvezték, bár én nem annyira, mert mivel a hó altt nincs megfagyva, alig tudtam vonszolni kettejüket! :D De az a lényeg, hyog ők nagyon örültek, ki tudja, lesz-e még hó az idén? :roll:
Még teszek képeket, remélem, nem baj:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Nekem még kellene főzni valamit, mire jön a férjem, de fogalmam sincs mi legyen. Emellett pedig szörnyen érzem magam. Mikor feljöttünk, éreztem, hoyg annyira fáj a hátam meg az ízületek, mint amikor influenzás vagyok. Rögtön nyúltam a mellemhez és igen, ismét be van gyulladva. Nem tudom, hogyan lehetsége, hoyg nekem mindig olyankor gyullad be, miután kiürítette Boró. Csakis úgy lehet, hoyg éjszaka ráfekszem, pedig mindig hanyatt vagyok, amikor megébredek. Már nagyon elegem van belőle. Lehet, az is baj, hoyg van, amikor napközben Boró egyáltalán nem szopizik és este is csak nagyon keveset.
Mindegy, most megyek én is ledőlök egy kicsit, amíg hat a kúp, amit feltettem. Ettől elég hamar helyrejövök.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith
Milyen mértékű önállóságot várnak el?
Elalváshoz vihetünk alvósjószágot
Enni önállóan kell tudni, de még csak kanállal-villával, kést még nem kapnak
Cipőt nem kell kötni, de minél önállóbban öltözik, annál jobb.
Wc-n segítenek-e neki pl. popsit törölni
Mosnak-e fogat

Kép
Kép
Kép
cas

Edit!

Édes kis kupi!!!!
Igen ezeknél az aranyos tesós sztoriknál mindig elgondolkodok,hogy Dominak tesó kéne.
Aztán végiggondolom és rájövök, hogy nem lenne rá türelmem.
Meg a karrierem. :oops: :oops: Röstellem, de nekem az is fontos. Idén ráadásul 34 éves leszek, nem vagyok mai csirke.
Áááááá nemtudom. Önző vagyok,hogy megint egykét nevelek.... :oops:

Visszatérve még a cipő nem cipő kérdésre.
A legjobb az egészséges boltozat fejlődésének, ha a gyerek minnél többet van mezítláb egyenetlen talajon.
De bent a felfázás miatt ebben az időben jó lehet a cipő.

Vagy a csúszásgátlós zokni. Ha az mégsem válik be, akkor olyan cipőt szabad csak feladni a gyerekre, ami fogja a bokát, max 1 cm van a lábujjhegy és a cipő orra között.
Akár szandál, akár cipő, mindenképp szellőző anyaga legyen és puha talpa.

Mezítláb csak akkor hasznos, ha nem betonról beszélgetünk!!!!
Pl fű, föld, nagykavics, szőnyeg.
Ugyanis betonon ahogy a kis lábát odacsapja a keméyn felülethez, attól fájhat a sarokcsont és nem tesz jót a gerincnek sem.
De nem szabad állandóan cipőben sem lenni.

Szóval valahogy az arany középutat kell megtalálni.

Nyáron de jó is lesz!

Néhány lábfejlődési torna még Csabesszal csináltuk, mert ő biza lúdtalpas, elrontottam az állandó cipőztetéssel a lábát. :cry:

Szóval bárkinek bármikor kicsiknek és nagyoknak poénnak is jó.
Végy 2 tálat.
Egyik a tied, másik a csemetédé.
Ki tudja lábbal az ujjai hegyével gyorsabban összeszedni a játékokat, legót, stb...
Lesz nagy röhögés és bénázás.

Aztán leülsz, leteszel újságpapírt vagy wc papírt. Feladat: széttépni lábujjal a papírt.
Kicsit kupis, de megéri.
Sajnos csak nagyobb gyerekeknél alkalmazható, de hatásos.

Aztán:lábujjal összeszedni és megtartani egy kisebb játékot és 3-4 lépésről odaugrálni a tálhoz vele, majd beletenni.

Aztán: kell ecset, festék, nagy papír. Feladat: értelmes valamit festeni vagy kifesteni egy nagy figurát.

Higgyétek el sokat segített nekünk is. Napi 5-10 perc .

De csináltam anno a szemtornát is, azóta se vagyok szemüveges!!!!!!!!Pedig kellett volna!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!

Még küldünk sok gyógypuszikát!!!!
A gyulladás is MONNYON LEEEE!!!!

Ja és én ma pizzát sütök, már kelesztem a tésztáját.
Rohanok szószt csinálni.

De eszembe jutott, hogy paradicsomos szósz, jó sok pizza fűszerrel +spagetti+sajt????
Gyors!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok
Cipő: Kintrem csizma bent nekünk van egy puha talpú Puma kiscipő abba szokott gyalogolni mert hideg a kő. De ez a cipő és milyen cipő nekem is nagy dilemma, sok helyen olvasom hogy a mezitláb azaz zokni harisnya a legjobb, még több helyen hogy a cipő a jó de már oszlik a vélemény milyen cipő. :?
Ovi kérdés: nekem ami fontos volt, hogy nagy kertje legyen, aránylag messze a forgalmas úttól, vegyes csoport legyen mert igy sok mindent meg tudnak a nagyok is tanitani a gyereknek, személyreszabott foglalkozás pl ha valakinek a rajz nem megy akkor bizonyos napokon egyenként foglalkozzanak az ovónők vele, kis csoprtlétszám, legyen tornaterem, és a külön programok is jók, úszás, nyilt napok, szülőkkel is sok programot szerveztek, ja meg a kaja sem utolsó sok gyümölcs, zöldség, aránylag egészséges főttkaja.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem :oops: eljött az idő, hogy a fogamzásgátlás kérdése felmerüljön, azaz már megvan a receptem de bizonytalan vagyok. előszőr lenne spirálom. A tüdőemboliám miatt nem szedhetek gyógyszert igy maradt a 3 havonta szuri vagy a spirál. mivel erős a vérzésem igy a doki nem ajánlotta a hagyományos spirált helyette irt fel egy Mirena nevűt. Álitólag ettől szinte teljesen elmarad a mensi se görcs se semmi de mivel eddig nem hallottam róla véleményt, ha esetleg valakinek van ilyen irna róla nekem. 40.000ft körül van maga az eszköz és igy, hogy semmi tapasztalatot nem tudok róla nem tudom, hogy kiváltsam vagy sem.

drumka

drumka!

van egy ismerősöm aki ezt a fajta spirált használja, és neki bejött. Szerinte jó nagyon.
Nekem mondjuk a hagyományos van. 3 hónapos volt Nóri mikor feltette a doki. Azóta sincs semmi gondom vele, sőt még a görcseim is megszűntek. Nekem bevált. (én sem szedhetek gyógyszert)

Edith!

Jobbulást kívánok és gyors gyógyulást!!!

De jó hogy nálatok van hó! Én idén még nem nagyon láttam. :(

Hát én cipő kérdésben a következő állásponton vagyok: nem adok Nórira idebent, hanem dupla zoknit kap, illetve harisnya van a nadrág alatt, rá pedig egy tappancsos zoknit kap. Sikerült olyat vennem, aminek tiszta egybe gumi a talpa és ebben nem csúszik el. Nálunk taposó van a konyhában és az elég hideg, de így nem fázik a lába. Kintre meg egyenlőre puha talpú csizmát kap. Mivel ő nem tud még menni, így nem vettünk neki keménytalpút. :)

dominika1!

Értem én mit mondasz: nálunk sem lesz mostanában kistesó. Egyrészt lehet az összes szál hajam kihullana, mert Nóri is egész emberes. Másrészt meg nálunk tuti oltári féltékenység lenne. Már akkor is megsértődik, ha Apósom ikerlányait veszem fel. :)
Ja meg hát nekem mindenképp vissza kell mennem dolgozni a tesó előtt. :oops:

Ezek a lábujj gyakorlatok nagyon jók! Ki is másolom őket innen és elteszem későbbre. :D

Nálunk ma túrógombóc volt az ebéd. De nem arattam valami nagy sikert vele Nórinál. A cukros öntetet leszopogatta róla, a gombócot meg kiköpte. A harmadiknál meguntam és nem adtam neki többet. Nem nagyon sírt utána, viszont a májkrémes kenyérnek nagyon örült. :D

Na igen, a hisztis korszak nálunk is kezdődik: főleg a vegyél fel megy állandóan.

A hajvágásra egyenlőre azt találtuk ki, hogy a délutáni alvásnál fogjuk levágni neki (álmában). Majd elmesélem sikerült-e.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Jogos a kérés, hogy különböztessük meg magunkat, akkor én leszek Sziszi.
És akkor bemutatkozunk egy kicsit bővebben: Blanka 23 óra vajúdás után született, később ennek tudtam be a rendkívüli sírósságát, ami kb 4 hónapig tartott. Nehéz volt az első néhány hónap, én is sokat sírtam, ráadásul a szoptatással is megküzdöttünk nagyon, nem hízott stb, Aztán belejöttünk, ma is vígan szopizik, nem tudom mikor áll le vele, de azért másfél éves koráig jó lenne elválasztani.

Az utóbbi 1 évben nagy parám volt még az átlagosnál lassabb mozgásfejlődése: 7,5 hónapos koráig Blankababa csak hasról hátra fordult, ugyanis utált hason feküdni. Aztán szépen mindent megcsinált, de a kezdeti késésnek "hála" csak az 1. szülinapja után állt fel. Persze nem erőltettem, de azért már vártam. Tényleg, Csillának gratulálok én is a járáshoz!!! Mennyi idő telik el egyébként általában a felállástól az első lépésekig? Tudom, hogy gyerekfüggő, de mégis kíváncsi vagyok.

A másik korábbi parám a nyár elején elég erőteljesen jelentkező ekcéma volt. Több száz oldalt elolvastam a témában (sajnos vagy szerencsére, ez mindenben jellemző rám, a végletekig utánajárok mindennek, a szüleim gyakran kinevetnek, hogy könyvből nevelem a gyereket, de én így érzem jól magamat), szóval sokat olvastam, minden ételre külön diétáztattam, de nem volt igazán összefüggés. Nyár végére elmúlt, pedig elég csúnya volt: hajlatokban, törzsön, arcon. Ami úgy érzem bevált: mindig kap a kajába egy kis olívaolajat, vagy mostanában már egy kávéskanálnyi lenmagolajat. Ez utóbbi nagyon gazdag omega3 forrás, jót tesz az idegrendszernek stb, engem egy immunológus győzött meg erről, bár ő halolajat ad a gyerekeinek. Külsőleg pedig szintén olívaolajba cseppentettem grépfrútmagkivonatot, azzal kenegettem. Persze korábban sok mást kipróbáltam. Nem mondom, hogy ez az egyedüli megoldás, mindenkinél más válik be, mert az ekcémának ezer oka lehet. Civilizációs betegség, a tisztább környezet miatt vált elterjedtté a fejlett országokban általában. Nálunk egyszerre okozhatta a fogzás, ami akkor kezdődött, ugyanakkor volt először nagy kánikula és akkor vezettem be az első falatokat, ezek közül bármelyik felborítja az immunrendszer addigi működését.

Ma már minden téren nyugodtabb vagyok, kevesebbet problémázok, mint korábban. Blanka pedig igazán mosolygós, sokat viccelődik a saját szintjén. Egy-két szót mond, de rengeteget ért.

Még szerencsére nem hisztizik, de tudom, hogy nem ússzuk meg. Tényleg az a jó megoldás amiket Kriszta írt, következetesség, vagyis nagyon meg kell gondolni, mikor mondunk nemet, mert annál aztán ki kell tartani. És még egy, amire Jade magától rájött (mindig szembesülök vele, hogy valakinek ösztönösen megy, ami nekem könyvből), Raschburg Jenő is pontosan ezt ajánlja, hogy adj neki más feladatot. Bizonyos kor alatt (nem emlékszem pontosan mennyi, de mostanában még biztosan) a szakemberek szerint nem értik a tiltást, vagyis az idegrendszerük működése miatt a pozitív parancsokat könnyebben végrehajtják, mint a negatívat. Tehát az engedd el azt a lámpát, mert feldől hatására feldöntik azt...

Na jó sok lettem, elküldöm gyorsan, aztán még töltök egy-két képet, ha sikerül.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Fűűű oviról ez jutott eszembe!

Csak akkor veszik fel, ha szobatiszta!!!

Ha nem az, akkor hazudj!!!!Különben NEM veszik fel.
Aztán ha bepisil, akkor rá lehet kenni arra,hogy megviselte a változás.
Tudom, randa dolog, de a muszáj az nagy úr. :oops:

Ninike!

Nekem sem lenne türelmem hatalmas hassal egy hisztis béka után rohangálni. :oops: :oops:
Az uram egy tündéri pasi, de ha gyerekről van szó, akkor megbukott.
Imádja a lányát, de 2 ujjamon megszámolom, hogy hányszor tette tisztába vagy etette meg.
Semmilyen segítségemre nincs.

Felveszi, megpuszilja, a kezébe nyom valamit és már netezik is tovább.
Ha éjjel sír, akkor vagy rámszól,hogy csendesítsem le, vagy elmegy a fiam szobájába aludni.

Egyszóval így nemis akarok mégegy gyereket.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szóval a kedvenc képeim Blankáról, kicsit sok, de most összegyűjtöttem a korábbi legjobbakat. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
szisz05

És még két dolog:

Edith, jobbulást neked!! Nekem is sokszor gyullad be, bár az utóbbi hónapban szerencsére nem volt (kop-kop). Én is arra jutottam, hogy megnyomhattam éjszaka. Tippem nincs, pihenj és borogasd meleggel. Ilyenkor nem fogadja el Boró napközben néhányszor pár percre? Nekem az volt a gyógyír.

Cipővel kapcsolatban, én is olyan puhatalpú zoknicipőt húzok Blankára, mint ninike. De szeretném kipróbálni a liliputi cipőket. http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... page=cipok Elég drágák, de állítólag jók. Tapasztalat??

Kép

Kép
szisz05

Sziszi!

gratulálok Blankához, nagyon édes kislány!!!

így van, a pozitív mondatokat inkább megértik mint a tiltót. Viszont figyelni kell az egyensúlyra.
nekem sok pedagógus van a családban, illetve van pszichológus is, és mindenki egybehangzóan állítja, hogy a gyereknek meg kell mutatni hogy van amit nem szabad. Azt mondják, hogy az a gyerek amelyik sosem hallja 3 éves koráig, hogy nem! Azzal később iskolában nagy problémák lesznek, kezelhetetlen lesz. Nálunk jönnek elő a magatartásproblémák, és ezek pedig a felnőtt életükre is kihatnak majd.

dominika1!

hát igen: hatalmas hassal futni a "nagy " után. :)
nálunk a Férjem, igazi mintaapa. :) Ő ha kell pelenkáz, fürdet, etet, és éjjel is felkel ha én túl fáradt vagyok. Szóval ezen a téren minden ok, rengeteget segít.
csak én már Nórinál is veszélyeztetett terhes voltam. És lehet nem nagyon értékelné ha a másodikkal is az ágyat kéne nyomnom és nem tudnék utána rohangálni, meg játszani, meg sétálni. Nálunk sajnos ez is közrejátszik, hogy nem lesz még tesó. (ja meg az is, hogy a doki szerint legalább 2 év regenerálódás kéne, mivel én a szülésnél teljesen szétrepedtem :oops: )
szóval megvárjuk amíg Nóri nagyobb lesz. :)

na most mennem kell, mert felébredt és már kiabál! :D

Ninike

Kép

Kép
ninike

Szisz!

Igazán gyönyörű Blanka baba! És azok a hatalmas barna szemek......

Na lányok, megint konkurenciát kaptunk!!!! :D :wink:

Ez az a liliputi cipő, amit olvastam és ajánlották is, de bevallom ez fájdalmasan és irreálisan drága.
5500 Ft-ért zsírúj siestát vettem a Dominak.
Sztem kb 500 Ft belőle az anyag. :?
Bosszantó hogy egyesek mennyit akarnak harácsolni.

Nézd meg a Zetpol kiscipőket én azt veszek neki itthonra.

Ninike!

Értelek már. De azt tudod ugye,hogy a 2. terhességet könnyebben viseli a test, mert "emlékezik" már erre az állapotra? :D
Na megvolt a marketingszöveg a tesókérdéshez....

Énis egyébként visszamegyek dolgozni, mert akkor anyagilag jobban járok. Én úgy gondolom,hogy a 3-4 év korkülönbség se lenne katasztrófa és tán jobban is bírnám.

Kép

Kép

Kép

dominika1

MIt szólnátok hozzá, ha Szilvió-vá változnék? Sajnos a nevemből adódó összes másik becenevet már látom itt:))

Na, persze még most sem tudtam mindent elolvasni, de azért bele-bele nézek a levelekbe és előbb utóbb a vonalzóra is lesz időm:))

Nyafi: úgy látom, te gyakran találkozol fórumos babásakkal? Mik a tapasztalatok? Nekem ez kicsit a netes randikra hajaz:))
Az én fiam is hozza már a könyveket és úgy, mint nálatok: a szöveget nem nagyon értékeli, mutogat és el kell mesélni, hogy mi micsoda.
Ja,meg van egy macskánk, most már azt is hajkurássza. Megfogja a farkát. Cica még bírja egyenlőre, bár én aggódom, mert már elmúlt 5 éves. Úgy látom, hogy nem lesz baj, mert szépen megszokta, hogy az a bömbölő csomag egyre ügyesebb, de azért mégis... Persze, min nem aggódik egy anyuka?
sszzilvia

Szilvió!

Ez meg olyan vérmes olaszpasis név. :D
Lehet,hogy izmos, napbarnított, fekete göndörhajú kék szemű srác vagy és titkon anyukának kiadva magad csajozol?! :D :D :D
Bocsiiiiii

Ellódult a szöszbe a fantáziám.

Cicakérdés: amikor Domi megszületett, mi elpateroltuk 2 harci kutyánkat.Egy boxer és egy staffi volt.
Mindkettő birkatürelmű és szelíd, de én nem bíztam bennük.
Az vígasztal,hogy mindkettőnek jó sora lett. A staffit úgy imádja a gazdija, hogy egy ágyban alszik vele, a boxer meg kapott egy fiú pajtást, egy attraktív gazdival és végre kiélheti labdázási ösztöneit.

Én a cicától csak annyiban tartanék, hogy nehogy rosszul karmoljon.
A karmolás előbb-utóbb befog következni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hát azért elég messze állok a lefestett képtől:))
Sajnos mindösszes becenevem: Szilvia, Szilvi, Sziszi, Szil, Szilvió. Ez utóbbi a barátnőm érdeme, nem tudom honnan jött. Néha esetleg Szilva. Ebből lehet választani. :)

Tudom, hogy lesz karmolás, én is ettől félek.
sszzilvia

Sziasztok!

Végre, újra itt! :)
Próbálok majd visszaolvasgatni...

Vázlat az otthon töltött két hetünkről:

Anya rokonaival való találka Bp.
Körút Érd, Diósd vonalon
Esztergom élményfürdő
Névadó Etyek
Anya beteg
Apa beteg
Napsi beteg
Apa rokonainak látogatása Szeged, Orosháza, Szentetornya
Pihi
És már itt is vagyunk újra Írországban.

Napsi szegény annyira taknyos lett, hogy állandóan hortyogott, be volt dugulva az orra, és még elkezdett szárazon köhögni is.
Aztán Nyafi jelentkezett (én lettem volna az egyik babanetes, akivel talákozik - ismételten nagyon sajnálom :? ) és eszembe jutott, hogy Ő írta a lándzsás útifüvet. Úgyhogy most azt használjuk, mert láza nincs. Vettünk orrszi-porszit is, úgyhogy lassacskán meggyógyul az én lánykám.

Kibújt a negyedik fogacskánk. A "varázsfog" pedig azért nincs meg, mert letört. :( De hogy hogyan és mikor... :?:

Igyekszem újra aktív tag lenni...
Képekkel is jövök majd.

Kép
tittina1982

Én sem gondolkodom még tasóban, elképzelni sem tudom, hogy hogy fogadná, hogy most minden figyelem az övé, akkor meg még felemelni sem tudom majd. De persze ez még azért nem végleges.

Cipő: mi Hopplá cipőboltban vettünk egy jó kis tépőzárast, meg vagyok elégedve,lassan ki is növi. Itthon szilikontalpú zokniban van vagy csúszásgátlóban. Próbálkoztunk még figurás papuccsal, amiket kapott, de féltem, hogy elesik benne. Igaz, nálunk 25 fok van, nem nagyon félek, hogy megfázik.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Na, talán a vonalzó most sikerült, de persze a képekkel megint gondban vagyok:))

Szilvió

sszzilvia

Micsoda vonalzó!!!!!
Pöpec!

Titti!

Végreeeeeee!
Mozgalmas 2 hetetek volt, annyi szent. Jobbulást mindannyiotoknak, Napsikának is repül a gyógypuszi, nyitsd az ablakot!!!
Mit terveztek Napsi szülinapjára?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Na jo sokat irtatok.

MINDEN babo nagyon aranyos!!! :)

Kepzeljetek Balint ugy kidolt hogy elaludt pelenkazas kozben :lol:
Le akartam fenykepezni de nem mertem egyedul hagyni a pelenkazon amig matatok a gep utan...

En rendeltem a Liliputitol Pedipedet, ezt:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... M&catId=24
Tepozaras, nagyon szuper, a tepozar alatti resz nincs levarrva, igy jol szet lehet nyitni es nagyon konnyen ra lehet adni. Puha bor az egesz. Nem is szokta levenni a labarol, pedig szet tudja szedni a tepozarat. Persze ez a cipo fius, de ha lanyom lesz, annak is rendelni fogok mert annyira helyesek ezek, foleg a csajoknak valok... :oops:
Hat lehet egy picit dragabb, de legalabb hazhoz hoztak es nem kellett utanajarnom semmit.
Bentre szoktam raadni, de van, hogy 2 vastag zoknit adok ra, mert nalunk nagyon hideg a konyhaban meg az eloszobaban a ko. Vettem neki en is egybefuggo gumitalpas csuszasgatlos zoknit meg korabban, de nem tud benne szaladni, mert a laba ala hajlik a gumitalp lepes kozben, es allandoan elesik benne :(

Kerdeznek:
Faj valakinek a hata szules ota?
Mert nekem igen, foleg reggel, alvas utan. Pedig Cardo matracos agyunk van, azon is faj, de ha foldon fexek, akkor is. Az orvos nem tud mit kezdeni vele mert meg szoptatok. Azt mondta a gyerekemelgetes miatt van. A ferjem jo "emberesen" masszirozta egy ideig, ugy, hogy kozben majdnem kettetort a hatam, igy tobbet nem kertem belole :D
Persze az lenne az igazi, hetente eljarni massziroztatni, de meg nem volt erre idom... Bar legalabb kiderulne, hogy hasznal-e.

Tudtok egyebkent jo konyvet a gyereknevelesrol, amit mar most tudunk hasznalni?

Most megyek, jo lenne osszeramolni a lakast amig alszik...
_jáde_

dominika1!

hát azért én azt hiszem 4 év korkülönbség lesz köztük. Nálunk a tesómmal is annyi volt, és jól megvagyunk, és megvoltunk mindig.
Ja meg azért is így szeretném, mert így itthon tudok majd lenni amikor Nóri elsős lesz a suliban és tudok neki segíteni. Én ezt fontosnak tartom (már hogy az írás-olvasás simán menjen, és ne még napközi után kelljen elővenni).

Napsinak jobbulást!!!!

Jáde!

azt hiszem sorstársak vagyunk! Nekem is sokat fáj a hátam. Mondjuk nekem már a terhesség 3. harmadában kezdődött, volt hogy úgy kellett megfordítania az ágyon a Férjemnek, mert nem tudtam megmozdulni. Sajnos nekem mindig becsípődik valami és sokszor alig tudok felkelni a földről a gyerek mellől. :oops:

Nekem is azt mondta a doki, hogy amíg szopik a gyerek, addig semmit nem tud csinálni. Aztán majd beutal reumatológushoz (mintha öregember lennék :D ). szerinte majd ott helyreraknak.
Hát remélem, mert ez így elég gáz.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Én is osztozom a hátfájásban.
Szerintem is a gyerek emelgetésétől van. Már megfigyeltem,hogy ha dobálom, akkor meg olyan,mintha tüdőgyuszim lenne. Biztos akkor más izmok mozognak.
Na meg aztán a gép előtt üldögélés sem használ ám neki szerintem.
Ma is legalább egy órát itt görnyedtem, ahelyett hogy mondjuk tornáztam volna:((

Én most Vekerdy Tamás könyvét vadászom. Talán jó. A másik a valamilyen Jenő megvan (Szülők könyve), de az nagyon pszihológiai szerintem. Persze nyilván fontos, hogy értsem a gyerek mibenlétét, de talán nem ennyire. Persze nem volt időm rá, csak beleolvastam.
De engem is érdekelne valami olyasmi, ami gyakorlati tanácsokat ad.

Szilvió

sszzilvia

Ranschburg Jenő: Szülők könyve. Szerintem nagyon jó, biztosan a Vekerdy is, de előbbitől még nem hallottam/olvastam olyat, amivel ne tudnék azonosulni és ez nekem fontos. Sok példát hoz fel a praxisából, nekem sokszor volt "nahát, tényleg!" élményem, amikor olvastam.

Hátfájás...Hihetetlen mennyire egy cipőben járunk. Múlt héten pénteken becsípődött a derekam, egész hétvégén alig tudtam kiegyenesedni, éjszaka az ágyban megfordulni is alig. Szerencsére két nap alatt sokat javult, muszály volt, nincs más aki hétközben felemelje Blankát. Pedig nem egy óriás, 9 kg, de megérzem rendesen. Hogy lehet ezt elkerülni?? Még sokáig szükségem van a derekamra :D

Kép

Kép
szisz05

MIvel nem fogok boldogulni a képek felrakásával, így gyorsan írok pár szót magunkról.

Szóval Ádám 2007. december 1.-én született az István kórházban 62 cm-rel és 4870 grammal. Tudom, iszonyatosan nagy baba volt, mégis természetes úton (megjegyezném mentségül, hogy én magam 180 cm vagyok, a férjem meg 2 m). Az is mentség, hgy mivel nem volt ultrahangom a legutolsó egy hónapban, így nem is tudtunk róla, csak amikor már késő volt. Bár én örülök neki, mert végül is valahogy kifért. Arról meg ne beszéljünk, hogy mennyit kellett varrni rajtam utána:))

Egy ekkora gyerkőcöt sajnos nem volt könnyű etetni, szerintem az elején biztosan benne volt a sok sírásban az éhség is. Úgyhogy 6 hónapos korában elkezdtem a hozzátáplálást és nyolc hónaposan már nem volt hajlandó szopizni. Azóta egyébként boldog, kiegyensúlyozott baba. Jól megértjük egymást és ahogy itt a leírtakat olvasom, egy angyal.
Két hónapos korától alszik éjszaka és legtöbbször naponta is kétszer.

7 hónaposan már állt, most már az utcán is egyedül akar menni. Van 5 foga és nemsokára kibújik a 6. is. Beszélni nem beszél és nem boldogulok a pohárból itatással sem. Kézzel eszik, de a kanalat nem nagyon favorizálom, csak bedugja a torkába üresen.

Mivel szintén decemberi, így nekem is gond a bölcsi. Én úgy gondoltam, hogy december-január körül mennék vissza dolgozni. Itt nagy várólista van, csak szeptembertől lehet kezdeni, ha egyáltalán bekerül. A magánbölcsik meg nagyon-nagyon drágák és ugye nekem akkor két év magánbölcsi lenne, ha jól számolom.

Szilvió

sszzilvia

Banyek minden elszállt amit irtam :twisted: :twisted:

Na de megpróbálkozom mégegyszer..

Titti:Isten hozott újra itthon!!!!!Ha tudom hogy Diósdon is jártok...megbeszélhettünk volna egy találkozót..
Napsinak jobbulást.

Szilvik:Isten hozott benneteket közöttünk.

Szisz05:Nagyon szép csajszi Blanka.Jól olvastam,hogy te is a Szabolcsban szültél?!Ki volt az orvosod?

Edit:Jobbulást neked!!!!!!!!!!!Nagyon ügyes volt Boró.......De jó volt a takaritónő is :wink: :wink:

Kistesó:Azt hiszem még mi is várunk.Több okból kifolyólag:Jó lenne visszamenni dolgozni egy kicsit,de legalább Réka legyen szobatiszta,mert elég egy gyereket pelenkázni.(anyagilag)
Na de a legfontosabb,hogy ha terhes leszek,akkor nem úszom meg a két hét korházat inzulin beállitásra,és jo lenne ha Réka elég nagy lenne ahhoz,hogy itt tudjam hagyni.

Kép

Kép
ancsa03

És pár kép...

Ha valamit nem akartam odaadni neki,akkor hátratettem a kezem,és azt mondtam,hogy sicc elvitte a cica.Na ezt megtanulta amikor én kérek tőle valamit.
Kép
Kép Tánc a babával..
Kép Sielés a szárazföldön..

Kép

Kép
ancsa03

A fotóalbumba adamsz néven feltöltöttem pár képet, akit érdekel....[/img]

Szilvió

sszzilvia

Atyaég, mekkora forgalom van! De jóóóó! :D Alig bírtam visszaolvasni!

Üdvözlöm Blanka-anyuka Sziszit és Ádám-anyuka Szilviót (na, jól megjegyeztem? :wink: ) Gyertek gyakran és írjatok sokat! :lol:

Hű, annyi minden szóba került, mióta nem voltam, hogy csak témák szerint tudok reagálni és a nevekhez inkább nem kötném, mert tuti vmit elrontanék.
No, akkor minden rendszer nélkül...

Benti cipő-kérdés
idebenn a már szaladó Sári lábán többnyire csúszásgátlós zokni van. Akkor van rajta vmi (cipő, szandál), ha Juli táncos délutánozni akar, amihez jár a pörgős szoknya meg a kedvenc szandál... Na, ekkor csakhamar Sári is megjelenik a gardróbajtóban, tuszakolva magára a Julitól örökölt lábbeliket.

Tej-kérdés
most már szép apránként Sári is elkezdett savanyított tejtermékeket eszegetni (mérsékelt lelkesedéssel), tejet pedig még nem kap. Igazából én úgy gondolom, semmi szüksége rá. Egyrészt még mindig rengeteget szopizik, másrészt ezek a bolti tejek inkább vizes tejporok, annak idején Julcsinál én inkább a tápszert választottam másfél éves koráig.

Tél
fú, hát én azt úúúgy szeretném, ha a tél csak szilveszterig tartana, vagy hétvégéken, amikor családilag el tudunk menni szánkózni, hóemberezni. Amúgy a havas részét nagyon szeretem, de amikor két kicsit és magamat napi szinten 2x kell fel- és lehacukáznom, az komoly erőfeszítést és önuralmat igényel, hisz valaki mindig ordít (jó esetben nem én... hihi). Múltkor lemértem: 20 perc, míg hárman felszkafanderezzük magunkat.

Ezek szerint Julcsinak mázlija van hó-ügyben:
az első telén, míg odakinn aludt, Petivel építettünk egy két méteres hóembert,
a második telén elmentünk pár napra telelni a Bükkbe és ott volt egy kis hó
a harmadik telén rengeteg hó volt és jó sokat voltunk kinn
ez a 4., és ma is csináltunk hóangyalt az udvaron. :D

Tesó-kérdés
én alapvetően úgy gondolom, hogy nem a jelennek, hanem a jövőnek vállaljuk és neveljük a gyerekeket. Az első 3-4 hónapban majd belegebedtem, olyan marha nehéz volt. A kicsi folyton szopizott, a nagyot közben tutujgatnom kellett és mesélni, rajzolni, sétálni stb. A várandósság alatt nem volt semmi gond, még a 38. héten is simán felkapdostam Julcsit, de ami utána jött, az.... húúú. :lol:
Na, de. És itt a lényeg! :D Annyira, de annyira jó most, hogy van két kicsi csajszikám! Teljesen mások, mégis egyre jobb testvérek. Hihetetlen nézni a fejlődésüket, az összecsiszolódásukat, a harcaikat, ahogyan egymásra hatnak... Persze időnként, amikor este fél 7-kor egyik az egyik lábamon, másik a másikon üvölt, mert már fáj az élet, meg összevesztek, meg minden, férjem, meg épp még Pesten dugóban, akkor nagy levegőket kell venni, de azért összességében nem ez a maradandó élmény.
Nekem ez az egész szülőség egy nagy önismereti út, amely során ki kell javítgatnom, de legalább is meg kell próbálnom kijavítani a rossz tulajdonságaimat, hogy rájuk jobban tudjak figyelni, nekik a tőlem fakadó legjobbat tudjam adni.
Szóval én bíztatok mindenkit a testvérkére... :wink: :D

Edith
jaj, már megint ez a mellgyuszi! De sajnálom! :cry: Gondolom, már rutinosan kezeled, sajnos gyakorlott vagy benne. Nekem csak kisebb-nagyobb gumócskák szoktak benne lenni, de csak akkor ha éjjel kevesebbet szopizik Sári, nappal ált. megoldódik a helyzet.

Ruhaszárítás
én télen mindig benn szárítok és úgy szeretem olyankor, mert kicsivel kevésbé száraz idebenn a levegő, meg olyan friss illatú lesz minden.
Nyáron meg mindig kinn, a napnak ugyanis fertőtlenítő és fehérítő hatása is van.

Mese és könyvek
Nyafi, ennyi idősen természetes, hogy még a leírt dolgok nem érdeklik. Sárinak is csak a képeket magyarázom, többnyire az állatosakat szereti. De sajnos csak felügyelettel könyvezhet... Falja a könyveket - szó szerint... :?
Julcsinál is csak jó 2,5 évesen kezdődött a könyvből olvasás, addig kitalált mesék voltak, meg mondókák, versikék, és természetesen egy Juli királylányról szóló mese, aki túl az Óperencián lakott...
Most meg az Anna, Peti és Gergő a nagy kedvenc, meg az általam kitalált Három pillangó.

Háziállat
Julcsi volt/van ilyen nagy kutyamániás. Másfél évesen úgy etette a pulinkat, hogy lehasalt vele szemben és a kutyakaját szemenként rakosgatta a szájába. Bogáncs meg hálás beletörődéssel vette tudomásul, hogy most ilyen komótos ütemben kénytelen vacsorázni... :P :lol:
Sári még nem került közelebbi viszonyba velük, kicsi volt még a kinti kutyákhoz, de egyelőre nem rajong értük (pedig uaz a nevelés :D ), remélem tavasszal már ő is megszereti mind2-őt.

Hiszti
Hát, biza az tök normális, hogy egy 1 év körüli gyerek próbálgatja az akaratát. Innen kezdődik az elő-dackorszak (de úgy is mondhatnám, hogy a light-dac :P :lol: ). Sárinak egyrészt van mintája is, de alapból is nagyon öntudatos lány. NEmcsak akkor képes földre vetni magát, ha én nem engedek valamit, hanem akkor is, ha neki saját erőből nem sikerül megtenni, amit szeretne.
Jáde, ösztönösen is rájött a lényegre (Jenő bácsinak egyébként tényleg nagyon jó írásai vannak az ügyben :D ). Ez még az a hiszti-fajta, amit figyelemeltereléssel orvosolni lehet.
Julcsinál ez már nem válik be, nála meg kell várni a végét... :wink: Hát, van, hogy biza várok fél órát is...
Lényeg, hogy tényleg csak azt tiltsuk nekik, amit nagyon muszáj és veszélyes. Én mindig felteszem magamban, ha vmire első körben rábökném, hogy nem szabad..., hogy és miért nem? Ha nincs rá értelmes válasz, akkor nem tiltom. Pl. tőlem aztán kipakolhatja a szekrényt, hadd felfedezzen stb. De a konnektor nyilván tilos...

Ovi-ügy
nekünk mázlink van: a településen egy ovi van, az összes óvó nénit ismerem, nagyon jó és természetes nevelési programja van. Nem csinálnak ügyet a pisi-balesetekből, segítenek enni a rászoruló gyerkőknek, a nehezen alvókat, simikézik, lehet otthoni alvósdolgot bevinni...
Szóval jó.

Ekcéma
na, ez nálunk családi hagyomány! Julinak is volt, Sárának is! :? Pedig Julival még allergiavizsgálaton is voltunk és minden nega lett. Minden ősszel kijön, télen virágzik és ahogy nő a napsütés elmúlik. A fogzás úgy vettem észre erősíti.
Körömvirágkrémmel kenem, amíg nem gáz a helyzet. Ha nagyon az és már kivakarta, akkor jön az Elocom, ami ugye szteroidos krém, tehát nem jó, ha sokszor használjuk.
Én is várom az ötleteket...

Mozgalmas hetek vannak különben mögöttünk. Tavasztól építkezünk és a héten fogadták el az engedélyezési tervet. Tök jó kis munka volt a tervező és köztünk, azt hiszem nagyon jó házat sikerült alkotni. Bár még odébb van az, mire be is költözünk...

Tudjátok mi Sára kedvenc étele? (A nyertes jutalma: egy szép, nagy képzeletbeli palacsintatorta és egy szintén képzeletbeli velnesszhétvége :D :lol: )
A lilahagyma.
:D

Na, asszem kiírtam magamból a jövő hetet is.
Megyek, felkeltem a férjem, aki ott durmol Julcsi mellett. :D

Kép
Kép
kismok

Ancsa: Tiedrenczel Zsolt volt az orvosom, illetve nála szültem, de csak az utolsó 1 hónapban kerültem hozzá. A korábbi dokimat, Kardos Zoltánt nagyon szerettem, de sokakkal együtt elküldték a MÁV-ból, ahol eredetileg szülni akartam. Szörnyű volt az a bizonytalanság, úgy gondoltam csak akkor váltok dokit, ha biztosan elkészülnek az új szülőszobák a MÁV-ban, aztán minden másképp lett.

Jó lenne tudni mi van ott manapság, szeretnék valódi bababarát kórházban szülni legközelebb. Kistesót pedig max 3 év korkülönbséggel szeretnénk, szóval hamarosan. Bár még fél évet adok magamnak arra, hogy
1. lefogyjak
2. fizikailag összeszedjem magamat
3. és persze a szoptatást is abba kellene hagyni mert ez elég hatékony fogamzásgátló nálam, még nem lettem újra nagylány :oops:

Alvás: jó olvasni Ádámról, hogy átalussza az éjszakát. Blankára nem jellemző, de már elfogadtam, hogy ő ilyen (mint én :oops: ). Bár most a 12. foga jön, az utóbbi hónapunkat a rágófogak keserítették meg. Szilvió, titeket a fogzás sem zavar???

Kép

Kép
szisz05

Szisz :D
nahát te is a Szabolcs utcában szültél? Hát, nem semmi állapotok voltak... Azt hittem, Sára után már nem is nagyon születhettek ott babák.

Sszzilvi :D
akkor most hogyan szólítsunk? :D Mekkora baba volt Ádám, nem semmi!
Bár ti sem panaszkodhattok!

Gyereknevelési könyvek
a Szülők könyve nagyon jó, Ranschburgtól, Vekerdytől egyébként általában bármi. Hozzám nagyon közel áll a kötődő nevelési szemléletük.
Amit még ajánlhatok egy első hangzásra szörnyű című, de egyébként nagyon jó könyv: Margot Sunderland, Okosan nevelni tudni kell.

KM

Kép
Kép
kismok

Na, még egyszer, aztán lépek
Szisz: Sára nálunk is megoldja egyelőre a tesóügyet... :oops: Bár én több anyukát ismerek, aki no mensi ellenére állapotos lett. Lassan én is várom, de azért emiatt még nem szeretném Sárit elválasztani, neki még ez a fő kaja mindig. :)

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Kicsit eltűntem... :oops:

Levi jól van, élvezi a nagy teret.. rengeteget beszél (már azt is mondja, hogy anya :lol: ),
fújja az orrát is... Nagyon ügyes! :P
Imádja a takarító eszközöket... - csak akkor lehet pl. felmosni, ha alszik :lol:
Apa csak melózik... (mint most is)
Ma voltunk kint a friss hóban :P nagyon élvezte...
Lassan kint a 8. fogunk (2 hónap szünet után)..

Visszaolvastam - már csak írnom kell, de addig..
egy - két kép:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Drumka
A sima spirál általában erősíti kicsit a vérzést, gondolom neked akkor a hormonos verziót írták fel, ami viszont épp azért hormonos, hogy ezt az erős vérzést kivédjék (az árából ítélve is ez lehet).
Nálam is felmerült a spirál, a dokim nagyon dicsérte, hogy sok páciensének van, szeretik és nincs vele gond. CSak rendszeresen kell járni kontrollra, hogy nem mozdult-e ki vagy nincs-e vele más galiba, és akkor szuper.
DE: ahány ismerősömnek van/volt, mindenkinek volt/van egy becsúszott terhessége is vele (vagy méhenkívüli). így én is elbizonytalanodtam...

Könyvek
Ranschburgot nagyon szeretem, a Szülők könyve szerintem jól sikerült. Tőle bármivel, amit eddig olvastam, nagyon jól tudtam azonosulni.
Vekerdy is sokszor jól látja a dolgokat, de kicsit azt érzem, hogy piedesztálra állítja a gyereket, és alárendeli a szülőket. Ranschburg sokkal megengedőbb, elfogadja, hogy esetleg a szülőnek is lehetnek igényei és érdekei, amiket nem akar 100%-ban a gyereknek alárendelni, kompromisszumkészebb.

Ekcéma
mi ezt a krémet használjuk, az allergológus dokink írta fel, szuper:
Ung.Hydrofil Non-ion
gta. 75,0
Ol.vit.A
gta. 5,0
Aqua dest.
ad.gta.120,0
M.F.ung.
D.S.:külsőleg, testápoló
Az A-vitamin miatt csak receptre lehet kevertetni, de bármelyik gyerekorvos fel tudja írni.

Kismok
CSilla a kígyóubira van rákattanva. összekockázva eszméletlen mennyiséget be tud belőle termelni. :)

Hátfájás
Szerencsére a hátammal nincs bajom, nekem a csípőm van kész. És amikor Csilla anyásabb korszakában van, és sokat cipelem, akkor néha már lépni alig tudok. :( Szerencsére mostanában jobb a helyzet, de sokszor váratlanul jön elő, és olyankor nem segít SEMMI! :(

Kistesó
Nekünk bejött ez a 2 év 9 hónap. 2 év alatt nem mertem volna bevállalni én se, de így simán végig tudtam csinálni a terhességet, az első 3 hónap meg a picivel szerintem mindenképp nehéz, akármekkora is a nagytesó.
És most már annyira helyesen tudnak együtt lenni, nagyon szeretik egymást, és a legszívmelengetőbb, amikor ennek tanúja is lehetek! :)
(Azért mégegyet asszem egy darabig én se vállalnék... 8) )

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt! Itt a délelőtti váltás! :D
Jaj, milyen jó sokat írtatok!!! Még szerencse, hoyg tegnap is olvasgattam a termést, különben egyszuszra biztos nem sikerült volna. (És az ünnepek után még megijedtem, hoyg ez a topik is ki fog halni... :roll: )

Ébredés lehet nálunk bármikor, úgyhogy csak írogatok erre-arra, de ne keressétek majd a rendszert, jó?

Kismok, hihetetlenül örülök, hogy jelentkeztél!!! :D Jót derültem az írásodon. Egyes részein, na! Maximálisan egyetértek a tesóüggyel kapcsolatban, csak én nem tudnám ilyen szépen megfogalmazni. Mindazonáltal, úgy néz ki, mi nem vállalunk több gyereket, bár nekem, bevallom, titkos vágyam egy harmadik baba. De mindenesetre nem most!! Azt hiszem, bele is hülyülnék 3 kisgyereket egyszerre nevelni. Nem, én is élni akarok most már egy kicsit. Minden tiszteletem azoké, akik kettőnél több gyereket mernek vállalni nagyon kis korkülönbséggel.

Kriszta, miért kellene szégyenkezned amiatt, hoyg a karriered is fontos? Most már én is azt szeretném, ha a munkám terén is tudnék valamit tenni, alkotni. Persze, a gyereknevelésnél nincs nemesebb és szebb feladat, de azért érzem én, hoyg többre is képes vagyok, és őszintén, nem elégít ki a napi főzés-takarítás-teregetés-építőkockázás-mondókázás. Mivel egyelőre jó így nekünk, hoyg itthon vagyok, azért igyekszem a két évemet minél jobban kihsználni, de nem hagyhatom mégsem utolsó pillanatra az álláskeresést, mert nem akarok visszamenni oda, ahonnan eljöttem. Így megeshet, hoyg mégis hamarabb visszamegyek, de csak majd nyártól arrafelé fogok neki keresgélni. Remélem, a férjem cégénél nem lesznek nagyobb bajok (néhányat kitettek már most jan. 1-étől), és nem leszek kénytelen túl hamar visszamenni, de azért már ezt is várom. Csak tudom, hoyg majd az itthoni "csendes" élet fog hiányozni, és akkor inkább maximálisan ki akarom élvezni, a lányaimmal töltött időt, és főleg, hogy Borókának is jusson elég belőlem. :P Rá remélhetőleg anyósomék fognak majd vigyázni kb. jövő őszig, amikor oviba adnám. Így csak egy év lenne közte és Kriszta között, talán még egy csoportba is kerülhetnének, ha vegyesek a csoportok.

Elküldöm, nehogy valamiért elússzon...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ovi: Köszönöm mindenkinek az ötleteket, jótanácskat. Nagyon örülök, hyog megkérdeztelek, mert bevallom, olyasmik is színre kerültek, amiről nem is gondoltam volna, hoyg meg lehetne/kellene kérdezni (pl. fogmosás, alvósjáték). Még nem jegyzeteltem ki, de hamarosan megteszem, emrt el kell mennem szétnézni. Tulajdonképpen két óvoda-napközi jöhet szóba, legalábbis az elhelyezkedésük szempontjából. Mert ez eléggé fontos, ugyanis a férjem fogja vinni-hozni, de ha véletlenül a férjem nem lenne itthon, hiszen sokszor kiszálláson van, akkor nekem is legyen egyszerű elvinni tömegközlekedéssel.

Nálunk képzeljétek, eltörölték a bölcsödéket. Tegnapelőtt tudtam meg. Nem igazán volt igény rá, így inkább nincsenek. Két évig elméletileg az anyuka otthon van, utána pedig amúgyis felveszik az óvodák, úgyhog inkább nincs bölcsi. Jó is, meg nem is, szerintem. Bár inkább jobb, mint rosszabb. Amikor 1-2 tuct majdnem egykorú babával kell foglalkozni, akik lehet egyszerre sírnak, sokkal nehezebb, mintha esetleg 1 kétéves van abban a csoportban. Vagy ha életkor-csoport akkor több is, de mégsem anynian, mint a bölcsiben. Persze, hátulütője, hoyg lehet kevesebbet foglalkoznak vele a nagyo/bba/k miatt, de szerintem ezt még bőven van ideje bepótolni amikor igazán óvodáskorú lesz. Éppen ezért én nem hinném, hoyg nálunk követelmény lenne a szobatisztaság és az önálló evés, bár kétévesen általában boldogulnak a gyerekek a kanállal. No, a levessel nem biztos, de a szilárdabb falatokkal inkább. Bár lehet, hoyg ezt is óvónője-dadusa válogatja! Mindensetre, Krisztámmal nem állnak fenn ilyen problémák, és amúgyis már 3 és fél éves lesz, amire oviba kerül.

Ekcéma: hát lányok, őszintén, nem tudom, hoygan néz ki. Én amit a neten találtam róla, leírásban és fotóban egyaránt, az nem ilyen volt, mint Borónak. Ott szörnyűségeket mutattak. Bár ahogyan valamelyikőtök leírta (bocs', már nem emlékszem, pontosan ki) nekünk is ugyanaz van: szabálytalan pirosas-barnás foltok főleg hason és combon, de elvétve a hátán és a felső karján is. Időnként eltűnik (majdnem teljesen) máskor meg tiszta "pecsenye" a kis teste, annyira kiújul. Eleinte nem vittem dokihoz, mert azt hittem, elmúlik, Krisztának is volt egyszer és utána abszolút elmúltak, majd telefonon mondta a dokinő mivel kenegessem, de az is csak ideig-óráig segít, és akkor most már megvárom az oltást, amikor kijön az orvosnő, mert különben elég messze kellene mennünk a rendelőbe (40 km).
Én úgy tudom, hogy az ekcémát ételérzékenység is okozhatja, ezért gondoltam megpróbálni kizárni az allergénebb dolgokat (tejtermékek, tojás, majd esetelg liszt).

Tej: Boróka teljesen rapszódikusan kapott eddig tejtermékeket, joghurtot, túrót, sajtot, szóval voltak napok, hoyg egyáltalán nem kapott, de utána lehet, hoyg minden nap adtam valami ilyesmit neki. Akkoriban semmi furcsát nem észleltem, amikor adni kezdtem. Sima tejet, inni, nem kapott, mert szerintem sincs szüksége rá. Még szopizik annyit, hogy a napi tejigényét kielégítse, gondolom. De ételben már kapott tejet és tejfölt, ha esetleg éppen ezekkel készült az étel. Egyelőre nem is szándékszom adni neki másként. Krisztának 1 éves 3 hónaposan kezdtem adni a tehéntejet, először úgy, hyog egy étkezést váltottam ki a tápiból, majd reggel és este is azt kapta. De én soha nem vegyítettem, feleztem neki. Szerintem sokkal kisebb amúgyis a tápértéke, mint a mindenel feldúsított tápszernek, úgyhogy még hígítva is... :roll:

Szilvi, bocs', de szerintem is ez amolyan régről fennmaradt tévhit. Tudom, mert anyósom is teával hígított tejjel etette a páromat, amikor 6 hetesen már nem volt több teje! :shock: :roll: No, de ezen én már túljutottam, akkor ez volt a flefogás (mi az hogy, még most is nagyban ez, hoyg az egészséges tehéntejnél nincs jobba világon :roll: ) és az életkörülmények is mások voltak, no meg a környezeti szennyezés is kisebb. A párom makkegészséges, náthán, influenzán kívül soha semmi baja nem volt, és még egyetemet is végzett. :D Sógonőm, aki 5 és fél hónapig kizárólag szopott alig tudott leérettségizni. :P :lol: Én és a húgom "sokat" szopiztunk, 8, illetve 10 hónapig, de biztos vagyok benne, hoyg mi is kaptunk emellett tehéntejet, és biztos nemcsak 6 hónaposan kezték amúgy a hozzátápit. Azért nem tudom, mert én nem is kérdeztem édesanyámat, úgysem úgy csináltam volna a dolgokat, ahoygan ő mondja, ő pedig nem mondja, ha nem kérdezem. :P

Akartam még valamit?

JA, igen...

Titti és Kia, jó, hoyg ismét itt vagytok, gyertek, írjatok és árassztaok el fotókkal.

Sziszi, nagyon édes Blankababa, tényleg konkurencia! Lassan nincs fiú a topikban, annyira túlsúlyban vannak a lányok!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ancsa, Réka is nagyon aranyos, nekem a síelős fotója tetszik legjobban. :D

VAjon mi lehet Gemmel, Anitával? Azt hiszem, az idén nem is jelentkeztek még!

No, mennem kell, nem hittem volna, hoyg eddig hagynak fórumozni a csajok! :)
Szép hétvégét mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, ma nekem is szép napom volt. Kimaradt a délelőtti alvás, helyette séta volt kint. Így aztán az ebédből csak a leves készült el, a többi majd holnap. Kiflit ettünk:))
Amúgy majd szétmegy a fejem, biztos meleg front van. Ja, és valaki fúr. Éljen a panelvilág!

Sziszi:

én egy dologra figyeltem, hogy az alvás egyedül menjen neki. Mondjuk nem hiszem, hogy az én érdemem volt, szerintem a hozott anyag volt ilyen. :) De azért olvastam a Suttogót és bizony odafigyeltem, hogy nem hoztam át a mi ágyunkba és mindig visszatettem. Egy kicsit meg is szakadt a szívem, mert annyira imádtam ha véletlen mégis együtt aludtunk. Dehát valamit valamiért. MOst fogja a pelust, ujjacska be a szájba és morog. Így alszik el. Sokszor egy fél óra, de általában kevesebb.
A fogak eddig nem okoztak gondot, inkább kevesebbet eszik olyankor. Az első két foga úgy jött ki, hogy csak azt láttuk, hogy van.

Csajok nem elhinni, hogy a szoptatás alatt nem lehet teherbe esni! (köztem és az öcsém között csak 11 hónap van:-) )

További szép hétvégét mindenkinek!

Szilvió

Szilvió

sszzilvia

Edit
Nemtom beszéltünk-e már róla, de elmondom, Sebinél mi rontotta még az ekcémáját (tejtermékek, tojás, citrusfélék, diófélék amúgy is ki voltak lőve nálunk):
- bizonyos mosószerek
- öblítők
- fürdetők, testápolók
- meghámozhatatlan gyümölcsök-zöldségek
- gyapjú
- bizonyos popsitörlők
- műszálas (főleg bolyhos) ruhák
Banán héját elég csak megfognia, hogy durván be is gyulladjon tőle a keze... :(

Kép
Kép
Kép
cas

CAs, ezt is nagyon köszi... :)
Elgondolkodtam, és nem tudom, hoyg lehet-e ezek közül valami...
Mosópor, öblítő, fürdető azt hiszem, kilővel, mert ezekből ugyanazt használom születése óta. Popsitörlő szintén kilőve, mert csak olyankor használom, ha nem kakis, sokszor még akkor sem és a testét nem törlöm vele. Gyapjúval, műszálas cuccokkal nem érintkezik a bőre dirketben, a bodyk, harisnyák mind pamutok. Zöldségek-gyümölcsök: a paprika az, amit nem hámozok meg, de nem is igazán eszi, csak egy-két kisebb darabkát. És azt csak most kezdtem adni neki. Paradicsomot, uborkát meghámozok. Gyümölcsöket mindent meghámozok egyelőre, és epret, málnát, ilyesmit úgysem kap még. Testápolót csak azóta használok, amióta úgy tűnt, hoyg iylen száraz a bőre. No, ez még lehet ludas, de nem vettem észre semmilyen furcsább elváltozást, amikor bekenem. Igazából pozitív irányba sem tapasztalok semmit, bár azért olyankor, ha bekenem, mégsem annyira száraz. De kb. hetente egyszer, ha bekenem. Ha alergiás lenne rá, gondolom, utána rögtön meglátszana.

Nem semmi, hogy milyen kis érzékeny Sebi. Én még nem is hallottam ilyenről. Nem lesz könnyű dolga a feleségének majd! Főleg, ha egy olyan családból jön, ahol semmi ilyen gond nem volt. Neked más, mert megszoktad első perctől. De biztos bazi nehéz lehetett és még mindig az.

Kriszta, értél el valami eredményt alvás terén, amíg távol volt a férjed?
Borókám is elromlott vasárnap óta, amikor felvettem, mert tudtam, hyog a foga miatt sír és nagyon megsajnáltam, azóta egyszer-kétszer ismét sír éjszaka. Ma éjjel kétszer sírt, de mire magamhoz tértem annyira, hoyg elinduljak hozzá, már el is hallgatott, visszaaludt.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

na képzeljétek: megvolt a hajvágás! Álmában levágtuk a haját. Nóri mindig cicin alszik el (sajnos), és amíg az ölemben volt, Apa levágta a haját. Észre sem vette. :)

Ekcéma:

nálunk nekem ekcémás a kezem a sok kézmosástól meg mosogatástól, és van egy aloeverás krém, ami rögtön elmulasztja ha kijön. Szerintem nagyon tuti. Olyan ismerős ajánlotta, akinek az egész karja kiütéses volt és neki is rendbehozta.

Új sláger van nálunk: kölesgolyó. Nóri minden kaja után eszik belőle. De ki kell számolnom előre hogy mennyit kaphat, mert különben az egész zacskót megenni.
Viszont jó hogy szereti, legalább nem csokit nassol . :) Ez egészséges kaja, és mivel nem hízlal így én is erre járok rá a nasik helyett. :D

Ninike

Kép

Kép
ninike

cas!

az ismerőseid, akiknek spirál mellett jött össze a baba, megtartották? és ha igen, egészséges babájuk született?
nekem egyébként a sima spiráltól sem lett erősebb a vérzésem, a hormonostól meg még meg is szűnik szinte teljesen.

Ninike

Kép

Kép
ninike

Ninike
Kettőnek méhenkívüli volt, ott műtétre volt szükség.
A harmadik tavaszra várja a babát (asszem), úgy tudom nincs semmi komplikáció (egyelőre), de azért nyilván nem ez az ideális terhesség... :oops:

Edith
Feleség?! :lol: Hol van az még?! :lol:
Hát igen, sokszor nem könnyű, nekem már fel se tűnik sokszor, amikor viszonylag tünetmentes.
Amikor viszont romlik a bőre, a fejem verem a falba, hogy miért nem vigyáztam jobban. :(
Mondjuk az oviban nem tudok ott lenni, így olyankor legalább nem marcangolom magamat...

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvió! Én nagyon szeretek talizni babanetes gyerekekkel…Nem tom a netrandi milyen, de azért itt megismerjük egymást, nekem már két barátnőm is van, akiket innen varázsoltam a netről! Nagyon örülök, hogy megtaláltam őket, veletek nagyon jó netelni, de jó az is, ha élőszót hall az ember, a pockaink játszanak egymással, ill. az még nem, de nagyon sokat tanulnak egymástól.
Nem baj Titti, jöttök még haza! Jé hogy törhetett le???
Én tescos kiscipőt veszek a lányomnak, most nyúzza a másodikat, 1300ft, ez itthoni, olyan mint a liliputi, de nem bőr.
Jade hozzám járt masszőr szülés után nyárig, de ő már nem jön házhoz sajna. Ha találnál olyat aki házhoz jön, akkor szólj már nekem is.
Egyébként meg a lábam miatt én jártam reumára közvetlen szülés után, nem kaptam semmi gyógyszert, csak fájdalomcsillapító injekciót, meg elektromos kezelést, meg masszázst és az helyrehozta.

Kép
nyafi

Sziszi és Szilvió!
Köszönjük a bemutatkozást, Blanka és Ádám is nagyon aranyosak :lol:
Annyit írtatok, hogy egyszerűen lehetetlenség reagálni, de több részletben ugyan, de elolvastam mindent :wink:

Marci asszisztenseM Itt vann (caps lock-ot imádja), most mennem kell, igyekszem jönni még ma

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Most csak néhány szóra jöttem...

Cas, és akit még érdekel a torta receptje megkuksizhatjátok itt: http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/01/gomba.html

Cas, nem tudom, hogy nálatok mennyire lenne nyerő a benne lévő tejtermékek (túró, mascarponé), illetve a növényi tejszínhab miatt.
Amúgy nagyon egyszerű összedobni a piskótát és a krémet, az összerakása volt a legmacerásabb, de természetesen sima tortát is lehet sütni, csak akkor meg kell felezni az adagokat.

Puszi mindenkinek. Megyek, szedjem rendbe a konyhát, amíg alszanak a lányok, de muszáj volt pihennem egy kisit ebéd után. :roll: :oops: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?