Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

jó napot!
milyen frissek vagytok ma! :D én is jót aludtam, jókedvűen ébredtem, bereggeliztem, és most pedig nekilátok dolgozgatni.

Marek, cuki a pulcsi! van a fejénél gomb vagy nyúlik rendesen? és 56os vagy mekkora?

Móni, de rég hallottam már, h mackó :wink: nosztalgikus.. hihi

Jutta, mi a gond a teáztatással?? :shock: majd a hozzátáplálás, az lesz érdekes... hátulgombolós meg még mindig van. készíts elő egyet anyukádnak, ha megy unokázni Dorkához...

vasárnap lesz Huba névnapja. :D szerintem egy adag somlóit kap :wink:

Kép
an°°di

Szia Andi!

Mostanában aszongyák a szakemberek, hogy csak szopi kell és más semmi (tea sem), mert hogy a tejcsi a szomjat is és az éhséget is csillapítja, kivétel a nyári babák de ott is vizet kell adni és nem cukros teát...

Anyáink meg a cukros teát nyomták belénk, mert nekik meg azt mondták...

De úgy látom, hogy a mostani és a régi gyerekek is felnőnek / felnőttek!!

Jutta

KépKép
jutta

hát, Jutta, a barátnőm is próbálkozott vízzel és cukormentes teával a kánikulában. nem volt hajlandó ez a 21. századi gyerek meginni egyiket sem, amíg cukor nem került bele. nem sok, de azért kellett. pont, mint anyáink korában... 8) :)

Kép
an°°di

Andi! Én szeretem gyerekkorom avítt szavait használni! Sztem nem baj néha lefújni róluk a port!
Drága Jutta! A kórházakban rendszeresen kapnak cukrosvizet, teát a gyerekek! Jobb ha belenyugszunk! Még bababarát kórházban is! :shock:

Kép
ermoni

Ja, és ki aludt itt jól? Andin kívül! Én olyan sz*rul, h csak na! 6-tól fenn vagyok és előtte se tudtam aludni valami jól! És 2x voltam pisilni és nyavajogjak még? :?

Kép
ermoni

Jó reggelt. :)

Na visszaolvastam a tegnapot, felére sem emlékszem már, de elolvastam. :)

Zsu:
nagyon szép a pocid. Irigy vagyok. Én tegnap ( már nem akartam, de elmentem vásárolni, mert semmi nem jön rám.) És nem ám pocira hízok, az hónapok óta akkora, nem én a seggemre, meg s csípőmre, combomra. :evil: :evil:
Már az összes gatyóm szorít. Így most vettem egy rondát, de kényelmeset. És milyet? Nánáá, h a feketéből nem volt méret, így fehéret. :shock: A csípőm 13 cm-t :!: nőttt. ÁÁÁÁ. :evil: :evil:

Móni:
én hetek óta szarul alszok, szval már megsem lepődök...

Teáztatás:
én kicsinek nem adtam neki, kb fél éves volt, mikor megpróbáltam a babateát, igaz cukor nélkül, de nem itta. Mai napig sem issza meg.
90 %-ban vizet kér, maradékban kuut vagy alma/szőlőlevet és ennyi, más nem kell neki. :roll:
Mindneki néz rá furcsán mikor közli, h ő sima vizet kér. :wink:
Azt szereti naaa.
Amugy sztem ha egy gyerek szomjas akkor megissza a vizet, ha meg nem akkor minek a cukros lötty.
Nálunk a h-ban nem teáztatnak, cukros vizeznek, csak akkor, ha a cukorral van probléma. :lol:

Timi:
nagyon szép kislány Maja. :)

Marek:
jók a cuccok. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Jolka:
jól tetted, h nem hagytad Magad.

Móni:
nem volt papír??? :evil: :evil: Ez de gáz.....

Mi ma megyünk 4d-s uh-ra, apauka éjjel hazaért, de este megy is tovább. Mivel 10-kor száll fel a gépe, így 8-ra kell kiérnie a reptérre, tehát Győrből kb fél 7-kor indul.
Na, sztetek mire van időpontom?? Nanáá, h fél 7-re. Hívtam a recepcióst, próbálja nekem elcserélni valakivel az időpontot és hív, ha sikerült. Szval csajok drukkoljatok. :lol:
( eddig 2x voltam, egyszer sem volt itthon. :cry: )

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!

Hajni, hátha sikerül elcserélni!

Móni, nálunk se teáztetnak a kórházba. Sőőőt pont ott mondták, hogy tejcsi-tejcsi-tejcsi semmi más, csak ha abból kevés van, de ezen már meg se lepődök, ha máshol nem így van...
Na jó, azért papírt viszek, hogy a zárójelentést meg a gyerek hivatalos dolgaihoz kellő izéket ki tudják nyomtatni...

Jutta

KépKép
jutta

Hajrá Hajni! :wink:
Andi! Ha Hubának most lesz a névnapja, akkor duplán szurkolok, h még jóideig bennmaradjanak az ikrek, mert .... mekkora kib*szás lenne szegény kiscsávónak, ha a szüli meg névnapja ilyen közel lenne egymáshoz! Ugye ajándék és ünneplés szempontjából! Szal, hajrá ikrek! Bennmaradni még!
Na, csak délután mer' a férjem le akarja menteni az összes cuccot a laptopomról! (Fotók, videók, zenék, én melóm stb... szal jó sok motyó!)

Kép
ermoni

Csajok! A mávban sem itatnak cukrosvizet... hivatalosan, de amúgy meg tuti forrásból tudom, hogy itattak... Persze, szoptatás, meg minden... de amíg nincs tejed, addig éjjel szerinted mit adnak nekik? Gyakran ki sem derül, h kapott! Na, csak, h tudjátok!

Kép
ermoni

Ja és Jutta! Jó a tarcsai kórház, de nem egy Telki! Legyünk őszinték! Nyilván a legjobbat akarják adni, na meg mondani is! Aztán, h mi lesz belőle????
Na, húztam! :arrow:

Kép
ermoni

Marek s.o.s
mennyiért vetted azt az levegőztetős takarót??????

légyszi,sürgős

Tea:elvileg piciknek nem kell tejci mellé semmi,esetleg ha nagyon meleg van kis víz,de a tea az másra nem jó csak telítésre akkor meg már ott a tej.Maja is kapott teát a nagy melegbe,de olyan gyenge kis baba teát vagy kamillát nagyon pici cukorral,de akkor már 2-3 hós volt.Ez a baba meg 3 hetes és egéz nap sír ,így az öregek kitalálták,hogy tea kell neki.

Jutta
bizony a body tényleg nagyon jó kis találmány,a kórházba kising van meg angolólya hasra-hátra kell forgatni a babákat az roszabb szerintem mint átdugni a buksit :-)
Vendég

Jaj....én eddig aludtam....
2700 volt....már késő??? :?

marek

Móni:
nálunk 24 órás rooming in van, szval megszületik a baba, apuka megy vele öltöztetni ( itt nem fürdetnek, csak megtörölgetik), majd vissza anyukához, 2 óra az őrzőben együtt, majd át az osztályra és végig veled van a baba míg haza nem mentek. Reggel viszik őket fürdetni, de mehetsz vele, ha akarsz. Meg a vizsgálatokra is.
Szval itt tuti nem adnak nekik, hisz nem is tudnának mikor.
Nekem nem volt tejem Marcival, így én vittem 3 óránként, előttem etették meg tápszerrel. De ha nem viszem akkor nem adnak neki.

Kép
Kép
h@jni

Móni
nem is modtam volt Maja horgászni,beült apám nagy horgász székébe és onnan irányított ,alcsaka farkát fogja a papa,meg békát,mert hogy ő azt akar enni :shock: ,érdekes dolgai vannak,azóta is mutatja hogy kell bedobni :-)

Marek
édik a rucik :-)

valaki mondja már meg mennyiért osztanak ilyen takarót?nem brendonost :.)

mit akartam még írni?

ja Hajni
drukk,drukk és köszi a Maja bókot

ő megiszik mindent főleg amit a felnőttek akarnak,mindent megnyal :shock:

Jolka
édespofák vagytok a képen :-)
Vendég

Asszem...nem biztos...lehet, hogy 3700 :? :oops: De béna vagyok...
Miért mennyiért találtál a Teszveszen??? :wink:
A Brendonban 6 körül van....

marek

Marek
köszi,köszi :-)

hát én nem tom nálunk tea vane,táp biztos,sőt megmondom őszintén én könyörögtem sírva ,hogy tömjék meg este táppal,mert haza akarok menni,olyanokat csináltak,hogy égnek állt a hajam.Pl.:próba szopi,megmondták 10 perc és lemérik,Maja végre szopott ,tej volt dögivel,erre jönnek elviszik,ciciről,majd visszahozzák,hogy ez nem valami sok é adtak neki pótlást,igenn mondom ?akkor nézzék meg még mennyit kifejtem 10-20 mlit és még evett volna,barmok :evil:
Vendég

Marek
egyenlőre 110 ftért van fönt,egyezkedem :-)
Vendég

MENNYI?????? :shock: :shock: :shock:

marek

na nem ennyi lesz a végi nyugi :-)

1500-2000et szánok rá postával ,ha odaadja ennyiért
Vendég

míg ti plédet vesztek, én a férfiak egyszerű lelkén gondolkodom: Apuka felbátorodott azon, h hétfő óta nem volt hiszti, tegnap is mosolyogva és megrendelt pizzával vártam ugye haza: ma pedig moziba megy munka után....
azt hiszem irigy kutya vagyok :| oké, h nem vagyok vmi izgalmas, mert magamnak sem.. és még csak nem is haragszom rá (a francba ezzel a pozitív hozzáállással), mert tegnap birkatürelemmel teregette ki a kb 70 pelenkát, amit holnap a nővérem kivasal 8) frankóóó!

Kép
an°°di

Most hívtak a 4d-s uh-ról. Nem tudták el cserélni, senkinek nem volt jó a fél 7. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
h@jni

Én pont tegnap próbáltam erről az egészről beszélgetni apukával....most ugye elment táborba (jó, ez elvileg munka, gyakorlatilag meg... :roll: ) és amikor hazajön, akkor menni akar a SZIN utolsó napjára, mert olyan jó koncertek lesznek....
Persze nem kell velem mindig itthon ülni, de ez most majdnem sok így egyszerre.... És én se haragszom rá, ő azt mondja, hogy én is ezt csinálnám (ez ugye hülyeség, de mindegy)...de azért néha nagyon sz*rul esik, hogy ennyire nem érzi át a helyzetem...

marek

Andi, minek 70 pelenka??? Te textilpelenkát fogsz használni???
Nekem is van vagy 10, de csak egyéb dolgokra, nem pelenkázásra.
És apuka a kakis pelenkákat is ilyen lelkesen fogja mosogatni? :lol:

Én tegnap a hosszabb, Jutta listáját teljesitettem!

Marek, nagyon jó kis pasis cuccokat vettél. És milyen takaróról beszéltek?

Hajni, majd ha lesz 4Ds kép, akkor publikáld lszi, már olyan rég láttunk baba képeket!

Asszem levonhatjuk azt a következtetést, hogy mindenki csak a saját hasát látja nagynak, mindenki hasa kép alapján a többieknek irigylésre méltó és tetszik :lol:

Én ma gyüminapot tartok, asszem Jutta is javasolta meg a neten is olvastam vizhajtásra, nem tudom meddig birom.
Viszont a vérnyomásom most ok, reggel 117/60.

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Hajni!!! :cry: :cry:

Nálunk is ez a 24 órás rooming van, úgy ahogy Hajni írta, persze, ha minden rendben van akkor... Ja és nálunk még mosdatni se viszik el, hanem a szülőszobában van az is, de ez kb. mindegy, mert én úgyse bírok odamenni, apuka meg olyankor a világ végére is követné a gyereket! :lol: :lol: Max annyi az előnye, hogy nem vonul el mindenki a gyerekkel együtt rögtön, hogy megszültem...

Andi, ez aranyos... hiányzik neki a hiszti? Na majd 2 év múlva bepótolhatja a 2 gyerek tuti rendez 1-2 jelenetet! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Ja, és arról próbáltam vele beszélni, hogy mi lenne, hogy amikor én itthon ülök és ömlik a mellemből a tej, és nem tudok sehova menni, akkor ő is egy kicsit maradjon itthon a valagán...
Én úgy képzeltem, hogy azzal, hogy lesz egy gyerekünk, nemcsak az én életem változik, hanem mindkettőnké, de ez eddig nem így néz ki....és erre kaptam azt a választ, hogy amikor itthon van, akkor úgyis a számítógép előtt ülök :shock: Szóval nem jutottunk semmire, de hátha az apaság megindít benne is egy hormonális változást, bár ezt nem hinném... :roll:

marek

Hajni, de azért te elmész a 4D-re nem? Apuka meg megnézi majd, ha hazaért.
Egyébként majd lehet, hogy a közeljövőben szeretnénk vele értekezni napkollektorról és társairól. Vagy ő csak nagy projekteken dolgozik? A párom nagyon szeretne valami alternativ melegviz és fűtési cuccot a házba.

Én ma nagyon jól aludtam, talán azért, mert hetek óta nem alszom rendesen. 2 napja kb 4 órát aludtam éjjel, azt is 2 huzamban, közte pisi. Aztán csak feküdtem és vártam, hogy világos legyen. Meg gondolom tegnap a vásárlás is kifárasztott, szóval végre hunytam egy jót és fél 9-kor keltem! :wink:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Valaki segítsen....most már elviselhetetlen az allergiám!!! Mit lehet ilyenkor szedni??? Senki másnak nincs ilyen baja, csak nekem????

marek

Zsu, dehogyis. nem akarok textilpelust használni, de a barátnőmnél láttam, h pelenkából sosem elég (takaróra feje alá, h ne egyből az egész lepedőt kelljen mosni, h felbukik egy kis tejet, fürdőkádba alá, h ne csússzon, babakocsiba sétához, kaja közben mindenfélét törölgetni, pihenőszékbe nyál ellen szintén, mert strapabíró, kiválóan mosható, és nincs ennél jobb. ja és szorozd be nekem 2vel az egészet, ja és nem feltétlenül szeretnék minden nap mosni, ha nem muszáj).
hasméret: az enyém láthatóan kisebb :shock: és nem csak szerintem.

Hajni, de szar ügy. :( én is úgy elmennék még egyszer. ha elmehetnék bárhová ugyebár. :? és képet mindenképp!!!!!!
rooming-in: az istvánban is az van. bár én ezt még mindig nem látom egyértelműen pozitívnak ikrekkel :wink: :shock:

Kép
an°°di

Marek, meglásd megszületik Bálint és apukát ki se tudod majd rugni otthonról, úgy fog imádni otthon lenni! :lol: Az apukák már csak ilyenek. Enyém pasi se mutat most még sok érdeklődést.

Tegnap megnéztem azt az örökbefogadós műsort az m2-n, tök fel voltam háborodva. Megszületett a gyerek, áthurcolták egy 15 szobával arrébb lévő szobába, ott szülés után 2 perccel ledugtak 1-1 csövet minden orr és szájlukába, aztán szerencsétlent betették a csap alá és szabály szerűen sikálták róla a magzatmázt. Szülés után az első fél órában egy nyugodt, meghitt pillanata nem volt szegénykémnek. Majdnem sirtam úgy sajnáltam. Elég stressz egy babának a születés is, szegénykém mit élhet át még ennyi b@sztatás után, ahelyett, hogy betakargatták volnak és babusgatták volna egy picit :cry:
Remélem nálunk nem ez lesz és szülés után rögtön megkapjuk a kisbabánkat!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jutta :lol: nem hinném, h hiányzik neki a hiszti. sőt, ellenkezőleg: olyan jól és meggyőzően nem hisztizem, h minden másnap eljár itthonról :wink:

Marek :lol: :lol: és tényleg a gép előtt ülsz mindig. és én is :lol:
sztem megváltozik az ő élete is. lehet, h nem a legelején (hacsak nem lesz hangos alvó Bálint), de ha már ő is tud mit kezdeni a fiával, akkor fog is, tutiii
allergia: kösz, nincs, és nem is kell 8) részvétem.

Kép
an°°di

Zsu:
napkollektorral nem foglalkozik, ő napelemmel.
De nyugodtan szóljatok, mert a beszállítókat ismeri, szval segíteni tud ebben.
És igen, házakkal nem foglalkozik, ő napelemparkokat csinál. Szval nagyokat.
igen, én elmegyek,majd felvetetem dvd-re. De olyan ciki, mindenki apával megy én meg... :cry: :cry: Bakker, még a végén azt hiszik, h bekaptam a legyet. :oops: No, viszem Marcit. :wink:

Kép
Kép
h@jni

És az újabb parám: mióta a múltkor mértem, hogy 95-ös a haskörfogatom, azóta nem változott! Ez azt jelenti, hogy nem nő Panna??? :roll:

Marek, te 1-2 hete azt irtad, hogy 90. Azóta neked változott?

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Csajok, nekem elkezdett pocokosodni az arcom. ( nem tudom mi ennek a neve, én így hívom. Szval feldagat a szám, fejem, olyan tokám van, h ihaj.) Ugye nektek is??? Nekem Marcinál ez olyan 38. hét vége fele kezdődött....

Kép
Kép
h@jni

Zsu:
nekem csökkent a hasméretem. :shock:
95 volt, aztán 101, aztán 99, most megint 95 1 hete kb. :oops: :roll:
Jó lesz ez a 4d.

Kép
Kép
h@jni

Képzeljétek a barátnőm, aki most szült, azt írta, hogy ez egész szülésből csak 10 perc (varrás) volt neki kellemetlen...de máris bevállalna még három szülést.... Én is ilyen szülést akarok!!! Minden paragépnek írtam ezt ... ez legyen a minta...ilyen is van, de ezekről a szülésekről soha nem hallunk, mert kit érdekel a sztori...tök uncsi.... Úgyhogy hajrá!!!!
Nekünk valószínű császárosoknak egy pozitív példát valaki....?

marek

Hajni, csak nehogy azt higgyék, h kétszer is bekaptad a legyet :wink: :lol:

Zsu, hajrá vicces parák!!! :wink:
én is mondtam a dokimnak szerdán, h kisebb a hasam. úgy nézett rám, mint vmi idiótára, aztán, mikor látta, h nem vicc, csak annyit mondott, h összemenni nem fognak, ez biztos! 8)
de Hajni, te mondtad még, h kisebb lett a hasad, nem?

Kép
an°°di

Andi:
erre nem is gondoltam. :wink: :oops: :lol:
ilyenkor bánom, h nem használom a férjezett nevem. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Zsu
Nekem 4 centivel nagyobb...most 94...Nem hiszem, hogy jelent valamit, esetleg annyit, hogy te szerencsés vagy :lol:

marek

Ja, akartam még írni..
Betapintás:
nekem volt, sztem nem gáz. Na ok, nem kellemes, de szülés után oly mindegy már.
Áll. akkor fáj, ha bentmarad egy darab a méhlepényből és azt kell lefejteni, de akkor meg altatnak/altatni kellene.
Szval ettől igazán ne féljetek. :lol:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, nem olyan nevet diktálsz be, amit akarsz? úgysem nézik a személyidet... :wink:
én asszem hanyattdőlök picit, mert nagyon fáj a vállam...
később jövök
:arrow:

Kép
an°°di

Has:
nem lehet, h elkezdett lejebbmenni a hasatok?
Nekem akkor kezdett el csökkeni a méret... :shock:
És egyre lejebb van már. :roll:

Kép
Kép
h@jni

Andi:
elkérik a kiskönyvet. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, ilyen is van, hogy kisebb lesz? akkor megnyugodtam köszi. És kézzel kiveszik a bent maradt lepényt? grrrhsss!
És ha megnyugtat, reggelre nekem is dagad a pofázmányom, inkább az orrom krumpli, védőnő szerint az az első, ami bedagad meg a száj, aztán jön a többi. Szerencsére krumpliorr fél órán belül helyrejön :)

Marek, a császár az mindig pozitiv sztori, nem? Hipp-hopp felvágnak, kiszedik a gyereket azt mindenki mehet a dolgára. Vagy nem? Ott még vajudni se kell, nem? És mindezt érzéstelenitéssel!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Császárnál is kell vajúdni,hogy készüljön a baba-mama szervezete és a cuccnak is kell egy kis hely ahol kifolyik.Az érzéstelenítés miatt biztos nem gáz érzés,ami utána van az viszont biztos roszabb,mint a sima szülés után.De mindent a baba érdekében,ha császár hát császár.de senki ne nézzen meg ilyen videót!!!!!!!!!!!!

az én hasam csak feljebb kúszik állandóan,nézzétek milyen göcsörtös,egész fent van egy kis púp ,a feneke tán?
Kép
Vendég

Timi, jó kis hasad van már, lehet, hogy igazad lesz az időpont módositással! És azok a kis púpok...én úgy szeretem :lol:

Jutta, hogy birod te ezeket a gyümölcs napokat? Én más most úgy ennék valamit, az előbb már a kutya kajáját is megkivántam :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ja, és szexi a pöttyös bugyi :lol:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Zsu
hát igen :-) vicces,sexy,kényelmes :-)

azon agyaltam,hogy azt sem tudom mikor menstruáltam utoljára,a dec 15 is csak emlékezetből ment,nem emlékeztem rá már akkor sem :oops: az uhák meg szept 24től okt 3ig dobták ki a babát.DE nem értem a vonalzómat se ababafalvás is erre a dátumra van állítva ,de ott 34+4re hoz vagy 35+0ra tök jó hogy mindegyik másképp számol.Na mindegy afranc se tudja.Szeptember közepétől jöhet Bibi aztán kész.Az tény ,hogy Majával az uccsó héten volt b. ekkora hasam,hát kíváncsi vagyok,hogy feleslegesen vettem e a sok 50-56os rucikát.Jajj megpusztulok még mire lesz uh szept 3 ha mindenigaz.

a kutya kajáját? :-) Maja ebédje negyed szelet üres kenyér volt :?
Vendég

Jaj, én úgy balaktam. Gyümileves és körömpörkölt. ( nem kell fújjozni, tudom, h senki nem szereti rajtam kívül. :lol: )

Timi:
nekem dec. 16 az ut. mensim és szept 22-re vagyok kiírva. :wink:
Tényleg jó nagy a hasad. :)

Kép
Kép
h@jni

Hajni
tudom :-) az elején beszéltük,hogy egy nap van köztünk :-)
de a lillypie szerint 2
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?