Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

GYors bekukk nem ígérek semmit, de délután igyekszem jönni, ha az összes gyerekem alszik.

Tali ügyben:Hááááát mivel itt a környéken nem lakik senki közületek, így nekem az über rugalmasság elve alapján jöhet csak össze. Vagyis hogy Keszthely és 180 km-es környéke abba már beleér sok minden.
Szóval izé bigyó mondtok egy idő pontot,és ha tudok addigra szállást keríteni, akkor megyünk... mert mint megtapasztaltam az tömény 7-8 óra vonatozás még a 2 évesemnek is sok egy napra, nem, hogy Adél babának.

Amúgy pécsiek továbbra is ha van kedvetek, akikor ősszel megyünk le mamázni Pécsváradra akkor egy mini taliban benne lennénk.

Pussz!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Sziasztok!

Nahát lányok mindenki alszik?

3 napja annyira fáj Pannus pocakja, hogy szopizni is alig akar vagyis szopizik csak a végén midíg sírással zárja a szopit és csavarodik tekeredik a kis teste.
Ezért eldöntöttem, hogy nem iszom ma Laktoherb teát és adok neki Gripe Watert hátha jobb lesz.

Ex!
Eszembe jutott, hogy te azt mondtad majd textil pelust fogsz használni Petikénél.De úgy vettem ki az írásaidból, hogy mégsem azt használsz hanem papírt.Nem jött be a textil?

Gombi!
Tőled meg azt akartam már régóta megkérdezni, hogy a kislányod miért lett Julcsi?
Manapság nem szoktak ilyen "régi" nevet adni de nekem annyira tetszik, hogy így neveztétek el.

Kép

Kép
katus73

Jóreggelt! :D:D:D Ma van a házasságink, megyünk "fogyózni" végre!!!! :D :D :D :D :D :D Ezer éve nem voltam "randin" :lol: :lol: :lol:

pogacsa

Sziasztok!

Elméletileg épp szopi lenne, de betojt a drága, és így már nem hajlandó szopizni, tisztába kell tennem. Szóval most csak vigyorog (és bűzlik) az ölemben.
Gyors leszek, de még jövök.

Csak a pontosításért: Félegyháza kb. 120 km Pesttől, a pályán egy óra alatt le lehet érni. Mivel mi rendszeresen vonatozunk, így mindegy, hol lesz a tali, már bármit megcsinálok út közben. Sőt talán Budapest egyes részeire nehezebben jutunk el, mint vidékre.

Ja, és egyelőre egy gyerkőcnél tartunk! :lol:

A kendő Nandu, xl-es méret, a férjemhez kellett venni, így ő is tudja hordani. Könnyű volt megkötni, a tanfolyamra csak kíváncsiságból megyek...
Julcsinak is tetszett, jól tartotta, nem kell kézzel fogni. Én is csak azért nyúltam oda, hogy a kamerába nézzen, de nem igazán akart.

Katus, ez az egyetlen lánynév tetszett mindkettőnknek, gyorsan döntöttünk. Mi meg az új neveket nem szeretjük, meg magyart is akartunk. Ja, és hosszabb kellett a Soós-hoz, tetszett az Anna meg a Júlia, így lett a kettőből Julianna. Ráadásul nagyon jó a jelentése, nőies, kecses, ha jól emlékszem.

Pogi, jó ünneplést! :lol:

Na már nem bírja a kakit...

KépKép
KépKép
mézgombi

Pogi!
Gratulálok a házassági évfordulótok alkalmából!!!
Hol ünneplitek és mit fogsz enni?

Kép

Kép
katus73

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

KrisztaNyanya
Köszi, majd vetetek a férjemmel fürdető szivacsot.
A fejvédőn a macik rávasalható textilmatricák, szóval azt nem én kreáltam, de nagyon nehezen kaptam színben odaillőt. A többi részt ( a sárga kockásat, a fehéret, a virágokat) én applikáltam össze.
Cici :(
Jobbulást :!:

Tali: Én asszem hogy visszavonulót fújok, bocs. Mézgombiék kertes háza lenne szimpatikus, de 150 km-t nem autóznék, mert a hordozóról nincs jó véleményem amíg pici a baba (anyósomékhoz azért nem utazunk 100 km-re mert nem akarom hogy 2 órát a hordozóban nyeklődjön szegény), szóval egy több órás autózást nekem nem ér meg.

Pannamari, Satuk
Tündériek a gyerkőcök :D :!:

Mézgombi
Klassz a kendőtök.
Nekem is van csak olyan ormótlannak érzem azt a nagy csomót rajta. Még nem próbáltuk ki, terhes voltam mikor vettem.

Magunkról
Anna hirtelen sokat kezdett enni, az eddigi napi 400-450 helyett 600- 630 at most két napja. Csak a tejtermelődés nem tartja a lépést az étvágyával:( . Délutántól egyre gyakrabban eszik, este meg már szünet nélkül ha lenne mit :( Ez normális szerintetek?
Most még épp annyi volt, hogy amit reggel fejtem azzal este szopi után még épp hogy jóllakott, de félek mi lesz ha nem marad fejni sem hogy a vacsit azzal kipótoljam...
A másik gondom, hogy most 1-2 napja nem tátja szép nagyra a száját a szopihoz, csak csücsörít, alig veszi be a cicit, ez régebben sokkal jobban ment. Azelőtt is fájt, de ilyenkor persze sokkal jobban fáj, mintha rendesen bekapná. Van valakinek ötlete, hogyan vegyem rá hogy szép nagy szájacskát nyisson?
Meg ha néha ki is tátja, olyankor épp elfordítja a fejét, mire visszafordul megint becsukta. Komolyan mondom első napokban jobban ment. Lehet hogy a cumi zavarta meg? De mikor éhes, a lefejt tejcsit nem tudom pohárból, kanálból adni mert kapálózik, rángatja a fejecskéjét, mind a nyakában landol :( :( :(
Pedig a szülésznő azt mondta, így etessük, ne cumiból, de képtelen vagyok. Minden jó ötletet szívesen fogadok :)
szücsi_66

Sziasztok!
Szücsi! Nekem is volt bajom a kicsire nyitott szájjal.. háát csak annyit tudtam tenni, hogy elvettem a cicit tőle akkor, és mikor el kezdett sírni, akkor tettem vissza, hiszen akkor óriásira tudja nyitni :) :( Mindegy már, mert a nagyfiú már érzi, hogy mit kell tenni, mert ha kicsire nyitott szájjal veszi be, akkor kinyitja újra a száját, és nagyra tátja..
Szóval nálunk ez így ment!!
Remélem segítettem..

satuk

Szücsi!

A szájátásra én is azt mondom mint Satuk, a tejmennyiség miatt ne aggódj mert lesz annyi tejed amennyi a babának kell csak kell hozzá pár nap.
Esetleg igyál tejserkentő teát ill. homeopátiás bogyót.
Csináld a Pil féle szaporító fejést naponta 1x este mindkét cicit felváltva fejjed 7perc-7 perc, 5 perc-5perc, 3 perc-3perc, 1perc-1perc.
remélem segítettem

Kép

Kép
katus73

Lányok!
Tudja valaki, hogy a Pamperset vonalkódot mire lehet felhasználni?

Pil?
Hol csavarogsz?

Kép

Kép
katus73

Megvolt a szopi, be is ájult utána, még böfi sem jött, pedig ez nála ritkaság, mindig olyan jó hangosakat szokott. :)

Az előbb kimaradt, hogy nagyon aranyosak a babás képek!
Satuk kapucnisa nagyon vagány!

Most egy kézzel írok, mert a másik kezemben egy nutellás kenyér van és tolom be ezerrel. :)

Ma hajnalban megszületett Julcsika unokatesója (férjem nővére szült), így most már nem ő a legkisebb Soós. :) Szombaton találkoztam a kismamával apósomnál, vittem neki egy-két rucit, tök jó érzés volt, hogy már én is adhatok olyat, ami nekünk már kicsi. :)

Szücsi, egyáltalán nem ormótlan a csomó! Egyébként sem lehet nagyon látni, mert általában a gyerkőc popója alatt van. Szerintem inkább feldobja a csomó, nekem tetszik. A nagyobb szájtátásra nincs ötletem, nekem még a kórházban csinálták a nővérek, hogy a nyakánál megfogták, és akkor nagyot tátogott. De nem tudom pontosan, hogyan kell, és mit kell megfogni, de hatásos volt, az biztos. Julcsi cumiból kapja a pótlást, de attól függetlenül szépen szopizik is, nagyra nyitja a száját. Nála nem zavart be az üveg, mondjuk azzal is meg kell dolgoznia, egy pici lyuk van rajta, lehet, hogy ezért nem kényelmesdett el. Sőt, szerintem sokszor még abból nehezebben szopizik, mert amikor cicin van, az úgy beindul, hogy csak nyelnie kell, a végén kell csak szívni.

Úgy lehűlt a levegő, hogy vennünk kell majd egy hősugárzót. Éjszakára már most is hálózsákban van. Állítólag csak augusztus közepén jön vissza a meleg.

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Colett, én soha nem keltem fel enni, de ő nagyon rendes, mert kicsinek is magától 3 óránként jelzett, most, amint elmúlt 4 hetes, magától beállt a 4 órás etetésre. Ráadásul a 9 órás etetés után ( ami eltart kb 10-ig) nem kel fel, csak reggeli 4-kor.

BCG oltás: az elején aggódtam, hogy nem látszik semmi nyoma, de a doki néni azt mondta legyek türelmes, és az is elég, ha csak egy pici göb is van a helyén, már az is reakció. Nekünk volt egy kis gennyes pötty a tetején, de magától kifakadt, pár nap múlva megint megjelent. Gondolom majd ez is kiürül magától. És hogy irígykedjetek: tegnap szinte az egész napot átaludta :)

Tali ügyben nekem mindegy hogy hol lesz, rugalmasak vagyunk. Úgy néz ki a párom nem jönne, és akkor a hátsó üléssort fel tudom ajánlani valakinek.
A sok ember nem zavar, rendszeresen tartunk kerti bulikat, lehet sütögetni, meg minden. A gond csak az, hogy szeptember közepe-vége felé már nem olyan jó az idő, korántsem biztos, hogy a kertben tudunk lenni. Mint írtam, a lakás viszont tényleg pici, esőnap alkalmával viszont ott nem férnénk el. Sajnos :( (Nyanya, ez itt nálunk már XVI. kerület )

Ma még lehet felnézek, de holnap elutazunk egy hétre egy kis családi együttlétre.

Végre csináltam én is fotóalbumot, meg lehet tekinteni a kislegényt. Ide sajnos nem tudom berakni a képeket, mert nem tudom lekicsinyíteni őket.

amandi

Sziasztok!

Satuk, Katus, Mézgombi

Köszi a gyors reagálást szájtátás ügyben :D

Tejserkentő teát már iszok pár napja, nem tudom szabad-e még homeós bogyót szedni hozzá, vagy az együtt túl sok?

A szaporító fejést géppel is lehet, vagy csak kézzel jó? Bár estére már nem marad egy csepp lefejni való sem. Azért majd megpróbálom.

Mézgombi
A kendő nekem nagyon tetszik - mindenki máson - csak magamon érzem ormótlannak. Vagy csak szokatlan... :?:
Nekünk Avetn cumisüvegünk van, de a legkisebb, 1-es cumin is akkora a luk, hogy ha lefordítom az üveget, magától elkezd csöpögni :(

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szücsi!
Nyugodtan szedhetsz a tea mellé bogyót.

Géppel csinálhatod a szaporító fejést és nem baj ha nem jön semmi mert az inger a lényeg.
Szerintem az Aventes cumi a legjobb nekünk nem okozott cumizavart amikor használtuk az elején.

Gombi!
Gratula az uncsitesóhoz.
Jó étvágyat a nutellás kenyérhez.
Én épen sültkrumplit eszem fasírttal a kicsi meg ordít az ágyba.
De hát anyának muszály ebédelni ahhoz hogy legyen tej.

Kép

Kép
katus73

Katus, :lol: Neked is jó étvágyat! :) Nálunk estére lesz főtt kajcsi, akkor tudunk együtt vacsizni. Én is kizárólag a tej miatt eszem a Nutellát, ill. csak ettem, mert elfogyott. :(

Szücsi, nekünk is Avent üvegeink vannak, és egy lyukút használunk. Azért nem jön abból annyira, hidd el, ha szívni kell, akkor nehezebben jön, mintha lefelé fordítod. Kaptunk ajándékba más cumit, na abból tényleg folyt, nem is adtam neki, meg egyszer kipróbáltuk az Avent két lyukút, 5 perc alatt kiürült az üveg, úgyhogy azt is eltettem még későbbre.
Nekem rögtön kényelmes volt a kendő, lehet, hogy nem jól kötötted. De persze az is lehet, hogy Neked valamiért nem jön be.
Először nagyon nem akartam ilyet venni, de meggyőztek, és a tapasztalatom alapján is örülök, hogy ezt választottuk. (Nekem meg máson nem tetszett annyira. :) )

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Régen voltam már, bocsi. :oops:

Látom a tali a téma. Nekünk sajna a szept.16. nem igazán jó, mert akkor van a névnapom meg anyukámnak is és valszeg azt fogjuk családi körben ünnepelni. :? Pedig szívesen mennék, de én max. a kicsivel, és férj nélkül, mert a párom nem nagyon akar jönni. 8)

A babák nagyon édesek, tényleg mindegyik olyan jól sikerült. :wink:

A születés sztorikat is elolvastam, nagyon megható volt mindkettő. :cry: :lol: Én is rajta vagyok már a témán, de valahogy mire odajutok, hogy befejezzem (mert már a nagy része azért kész van) vagy a lányom ébred, vagy jön valaki. Szóval mindig van valami. :roll:

Holnap megyünk mérlegelni Almaarcút, kíváncsi leszek mennyit hízott a drágám.

Kicsit idegesít, hogy rengeteget bukik. :( Már írtátok, hogy többnek tűnik, mint amennyi, de néha még is úgy érzem, hogy rengeteg jön ki belőle. Ráadásul sokszor nem is a szopi után, hanem van, hogy egy óra múlva. Pedig addig nem szoktam letenni, ameddig nem büfizett. Szerintetek ez normális? Tudom, hogy furi, hogy én kérdezek akinek már van egy három éves. Viszont Ő ha összesen 5X bukott baba korában, akkor sokat mondok. Szóval ahán gyerek annyi szokás. Ezért is kérdezem, hogy van-e másnak is ilyen problémája.

A másik az esti szevedés. Most már nem adom neki az Infacolt, mert úgy érzem attól se igazán jobb a helyzet. Szóval egész nap elvagyunk, bár a legújabb, hogy a kiságyban bazi keveset alszik. Cici után beájul büfizés közben. Beteszem a kiságyba, és vagy azonnal, de fél órán belül biztos, hogy üvöltve ébred. Viszont ha a babakocsiba teszem és kétszer meglököm, van úgy, hogy 3-4 órát is lenyom benne és nem kell közben lökdösni. Na ez miért van????
Aztán jön az esti fürdetés, ami még mindig borzalom. Annyira üvölt, hogy az már szörnyű. Aztán jön a vacsi, bekajál, büfi beteszem a mózesbe, mert éjjel abban alszik. Ott szintén vagy azonnal, de pár percen belül biztos ordít. És onnantól kezdve egyszerűen nem tudsz vele mit kezdeni. Semmi nem jó. de van, hogy simán elnézelődik a térdemen 20 percet. Akkor megint ráteszema cicire, ahol jön az üvöltés, meg a lábhúzkodás. De ha fáj a pocija, akkor mitől tud nyugodta nézelődni előtte 20 percig. De sokszor hiába fogom a kezemben akkor is csak üvölt. Szóval elég tanácstalan vagyok ez ügyben, mert van hogy 11-éjfélig is eltart ez a szenvedés. Így aztán semmi időnk nincs egymásra a párommal, mert akkor én bezuhanok az ágyba. Napközben meg ott van a nagyobb és mellette sokszor még két szót sem lehet váltani. :cry: Ettől kicsit most el vagyok keseredve. Viszont szerencsére csak egyszer kel fel úgy 1/2 4 körül és utána alszik 8-ig. Viszotn a nagy meg kel 6 körül és zúz át hozzán a hálóba. :shock:

PotterÁgi. Még a múlt héten írtam pü.-t, nem ment át, mert akkor éppen szarakodott a bnet, vagy nem nézted?

Mézgomb. Tényleg nagyon jó a hordozókendőd. Én is vennék, de nem nehéz megkötni? Van egy kengurunk, de mire azt használni tudnánk, addigra szar idő lesz és meleg ruciban már nem fér bele.A kendőbe viszont bármilyen bundába bele lehet tenni gondolom.

Bocsi, hogy nem írok mindenkinek, pedig tudnék mit, de egyszerűen nincs hozzá energiám. :oops:

Azért egy pár képet dobok.

Kép

Kép

Kép

Pusszancs! Edit

Kép
Kép
kanyin

Szücsi,
nálunk is volt ilyen szájtátás-bénázás. Ahogy jött, el is múlt, aztán megint jött, és megint elmúlt...vagyis most van múlóban. De igazán nem tudtam mit kezdeni vele.
Mi nagyon sokat cumisüvegeztünk az első 2 hétben, az Avent 1-es nekem is nagyon gyorsnak tűnt, c.üveg helyett alternatíva nem volt már, nagy volt a mennyiség, amit pótolni kellett. Próbáld ki a NUK 1-es cumisüveget, azt nehezebb kiüríteni, mint az Aventest. Bababoltokban sok helyen kapni.
Bízz benne, hogy elég a tejed, miért ne volna az? Miért kell pótolni? Ha többet akar enni, ahhoz fog a kínálat alkalmazkodni, persze nem rögtön, 1-2 nap alatt. És akkor fejni sem kell, meg cumisüveget sem kell használni, időt takarítasz meg vele, nem kell sterilizálni, stb. Nem baj, ha fejéskor nem jön sok, az inger a lényeg. Jó az elektromos is, nekem az van, kézzel semmi sem jött, van, akinek meg fordítva.
Hogy a baba folyton enne este...nemtom...nem hiszem. Ha egyszerre elég mennyiséget eszik, akkor szerintem elvan 2.5-3 órát ilyen idősen. Én nem nagyon hiszek abban, hogy ha sír, vagy nyűgös, akkor biztos éhes is.

Edit,
olvastam, de nem volt időm válaszolni, most kezdem. A képek aranyosak, az utolsó különösen.

Ági
potter_76

Icus!
tali: most akkor mi van? semmiképp se jössz akár hol van? Vagy csak Mézgombiékhoz nem? Mert oda én sem, mivel 120 km-es utazás már nekem se fér bele.
Aventből a 0-ás a legkisebb és szerintem az nem zavarja meg, mert ugyanúgy rásimul az alsó ajka mint a cicire.

Amandi!
Jaj bocsánat elírtam a kerületet. Tudom, hogy XVI. mert egy barátnőm ott lakott az Aulich u-ban. Pedig nekem nagyon ideális lenne nálatok, mert közel van és még a N80-at is útba tudnám ejteni :) Végül is akkor az összes szabadtéri program ugrott. Mézgombiék nyaralójába se férnénk el ennyien. Mi lenne ha rossz idő esetére eltolnánk az időpontot. Bár ha közben kezd esni akkor nincs mit tenni. Max. gyorsan keresünk egy éttermet. pl N80 ? :lol:

Na egy gyors tábla frissítés aztán megyek a homeós gyógyszertárba mert már 3 napja fáj a fejem.

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Csajok !
Annyira szép mindenkinek a babája!!!!!!!!!!!!! Igen gyönyörűek ezek a nyári kisbabák!!!
A hugom a párom és a leendő keresztapa elvonultak, És ez lett Olivérből:

Kép A rokker csávó

Csak hogy jó kedvetek legyen!!
:)

satuk

Sziasztok Lányok!

Nagyon régen írtam már nektek:-(

Jó hallani, olvasni, hogy mindenki jól van:-)

Nyanya 67,
ha lehet akkor én is mennék a randira. Nekem Bp-t lenne a legjobb de ha kell azért max 50 km-es körzetbe szívesen megyek, csak kocsit kell másnem keríteni.

Picilány jól van, szépen nő, már lassan 3 hónapos lesz. 4450 grammos és szépen szopizik. Sajnos elég hasfájós, de különben nem sokat sír szerencsére:-) Van persze amikor kétségbe szoktunk esni, hogy na most mi lehet a baj, de azért már lassan összeszokunk:-) Meg egyre jobban lehet már vele jönni-menni is:-)

Lenne egy kérdésem hozzátok.
Szerintetek mikortól jó a kis gerincüknek ha a kengurut használom és melyiket ajánljátok.
Másik kérdésem a járóka lenne. Mikortól érdemes belerakni a piciket?

Kisvirág, Judit 78, Pannamari mi van Veletek?

Mindenkinek További szép napot kívánok!
Kari
kari

Köszönjük a gratukat! :D

Már meg is jöttünk az ünneplésről, mindjárt boáá, úgy degeszre fogyiztam magam... Amúgy újítottak a Trófeában, és már névnapra és házassági évfordulóra is jár TORTA, nem csak szülinapra!!!!! Szóval mindenki, csakis ajánlani tudom! És ugye aranyos kis boxok vannak, lehet szopizni diszkréten, vagy félre is lehet vonulni a különterembe. Úgy meglepődtem, h kaptunk tortát, persze Ákos tudta aztán ott vigyorgott, hogy hogy örülök neki . Bogyóka édes volt, az elején tologatni kellett, de amúgy békésen szunyált. Amúgy az étterem tele volt kisgyerekesekkel meg nyugdíjasokkal, csak azok érnek rá ilyenkor. össze is haverkodtunk a szomszéd asztallal, nekik is házasságijuk volt olyan kétéves forma kissráccal, aki állandóan kukucsolni akart velünk . :D

Szücsi, igen normális, nálunk is pár napja ugrott a kajaigény, és kb ma van először, h ismét elég az 1 cici, követtük a szükségleteket. Szájtátással nálunk is van néha gond, és vagy azt csinálom, amit Satuk, vagy pedig ha már nedves a bimbó, akkor be tudja kis szájjal is szippantani eléggé. Bár ez nem jó módszer, inkább csak éjjel, félálomban szoktam hagyni neki.

Kendő: olcsón lehet innen rendelni: http://cirrusz.hu/bobita/

Edit, ééédi!!!!
Satuk, :-D

pogacsa

Kari: járóka: abba is lehet fektetni, pl Pil Amelije egy csomót van benne napközben. Kenguru: hát elvileg akkor lehet benne sokat, amikortól ülni tud, de kis időre már belerakhatod, ha már nem nyeklik a feje annyira, de még azért tartani kell. Pl olyan napokon amikor nem lehet lerakni, nagyon jól jön, ha pár pillanatra van két kezed is, nem csak egy.

pogacsa

Kari, a kendőt lehet újszülött kortól használni, mert úgy is meg lehet kötni, hogy a baba fekvő pozicíóban legyen. A kenguru használatról megoszlanak a vélemyények, nekem 2 hónapos kort mondott a védőnő.

Az én kendőm drágább volt, mint amit a honlapon hirdetnek, és nekem egy picit masszívabbnak is tűnik. Meg ennek a kendőnek olyan szövése van, ami felveszi a baba testformáját. Na de nem akarok ellenreklámot csinálni, biztosan jó az a kendő is! :)

Pogi, mi a diplomaosztó után voltunk a Trófeában, de nekem annyira nem jött be. Lehet, hogy ez azért volt, mert mi szombaton voltunk. Akkor is sok kisbaba volt, Julcsi is elvolt, mi a hordozóban vittük, és nem kellett szopiztatni, mert épp két kajaidő között voltunk, így nagyrészt átaludta. A sütik viszont nagyon finik voltak, amiatt irigyellek! :)

Kanyin, Erika nagyon szép kisbaba, szerintem az első képen a legédibb! :)

Satuk, jó lett a kép! Arra gondoltam, hogy Olivér kölcsönkéri a rokker parókát, Julcsi meg belövi punkosra a séróját, és mehetnek együtt bulizni! :lol:
Kép

Pil, kicserélnéd erre a tablós képet? Most ez lett a kedvenc! Köszi!

KépKép
KépKép
mézgombi

Pilchard idegesítése céljából leírnám, hogy miket ettem: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Szóval: előétel (pogácsa, pástétomok, kis adag sali), barackleves, Szarvas burgundi mártással, rántott harcsa rizs tartár, grillmindenféle + salátatömkeleg, süti, fagyi. Megint plusz kétszáz kiló... :shock: :shock: :shock:

pogacsa

Sziasztok!

Köszi Pogi,ari vagy!! :lol: Nem elég hogy szar a gépem,Ameli egész nap sir,még a nyálam is hagy csorogjon!!De jó lehetett!!Irigy-irigy!!
De amúgy Boldokg Évfordulót Nektek!!

A gépem nem indult el egész idáig,most is csak úgy bepróbálkoztam,peti meg későn jön,de akkor szétkapja és megnézi.

Kari:sztem bármikor teheted a járókába,én tettem alá egy plédet is,de lehet nem is kell,mert elég puha a felülete.

Satuk,Mézgombi,Kanyin:állati jó a képek!!Kanyin:nekem is az elsőn a legszebb.

Kanyin:ezt sose fogod megtudni,bocs de tényleg.Ameli nem aludt 6 hétig a kiságyban,ellenben a babakocsiban órákat is,miért?ki udja?
Sajnos vannak bukós babák,ez is tény,talán ha el tudod fogadni hogy Ő az akkor könnyebb Neked is.Amig nem hatalmas mennyiség és gyarapszik nem csinálank semmit úgysem.Max:ajánlhatják hogy emeld meg a fejvégénél a kiságyat.

Ameli este 18 után ilyen,semmi nem jó,tök mindegy mit csinálsz,nyöszizik mindenhogy,amig bele nem teszem a kádba,mert akkor meg vigyorog. :?: :?: ez van .
De nagyon nehéz az biztos,Neked pláne kettővel,nem is csoda hogy ki vagy borulva.

Szücsi:mindent lehet tejcsi ügyben egyszerre.
És az is tény hogy du.ill.este kevesebb a tejcsi,gyakrabban szopiznának,de ha ezt azért csinálja mert csak cicizni akar az is normális.Ameli is du.töbször szopizik.Szájtátásra nincs ötletem.Ja,dehogy nincs,jut eszembe.Simán lehet cumizavaros,ez babafüggő :!: :!: :!: (Pogi Gergőlye pl.nem lett az),amikor Ameli kapott az elején minimális pótlást azután alig akart rendesen szopizni.Nagyon szar volt.De kanálból sokáig tart,pohárból nekünk sem ment sose.

Katus:hát itthon voltam,csak ahülye gép sztrájkolt. :(
Már kitaláltam mit kérek Petitől névnapomra,ha kész lesz megmutatom.

Nyanya:nekem pest is tökéletes.Nem merek már fagyit sem enni,mert nem tudom Ameli miért sir,a hasára gondolok,de már ne merek semmit enni lassan.rosszabb mint kicsinek volt,és még a papaverint is kapja.

PotterÁgi:gondolom nem lepődsz meg azon amit irok(mármint hogy ellenvetek ismét :lol: ),de sztem az hogy enne többet az lehet jogos is ,mert kevesebb a tej,másrészt lehet csak komfortszopit akar,vagy csak közelséget,ezt az igéynüket is ki kell elégiteni,bár tudom itt sokan nem hivei ennek,én igy gondolom.

Na megyek eszek,most hogy Pogi itt elinditotta a nyálelválasztásomat!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Amúgy is m egész nap nagyon ehetnékem van.Mondju dinnyét ettem sokat,annyira imádom!!Puszi

Macsek:aranyos a sztori amit irtál a neveddel kapcsolatban.És tök jó hogy tudtál kicsit pihenni.

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!
Pilchard! A papaverin vény nélkül is kapható, vagy fel kell íratni a gyerekdokival?
Egyre inkább elviselhetetlenebb nálunk a hasfájás. Néha én is úgy érzem, hogy visszafejlődünk. Korábban csak este fájt a kis hasa, mostmár délután is. Ma nem aludt semmit, pedig tegnap éjjel fél1-kor aludt el du. 6 óta. Reggel fél10-ig aludt, közben 2X szopizott, és azóta fent van és óránként szopizik, megnyugszik, aztán fél óra nyugi után jön a bömbi.

Van valakinek Tupperware-s cumisüvege? Nekünk az van, de 30-40 perc mire abból kiszív 60-70ml tejcsit. Sajnálom kiönteni a lefejt tejet (a fagyó már tele), így megkapja üvegből, de lelkiismeretfurdalásom van, hogy ilyenkor kimarad a cici. Bár leginkább akkor kap üvegből ha apa van vele, amíg én a dolgomat intézem.
Azt én is megfigyeltem, hogy estére kevesebb a tejem. De olyan is volt, hogy én azt gondoltam, hogy üres a cici, nem jött semmi, amikor kézzel nyomkodtam. Peti viszont ki tudott szívni 100-120 ml-t. Csalóka.
Azoknak a babáknak is fáj a hasa, akik tápszert kapnak? Ex?
Már gondoltam rá, hogy az esti szopit kiváltom tápszerrel?

Reni
Kép
prenata

Üdv!
Tápis babáknak is fáj a hasa! Hiszen nem csak az anyatejben levő anyakajától fájhat (na ezt most jól megaszondtam), hanem attól is, hogy benyelnek némi levegőt sírás közben, és az csikarja a pocijukat.
Ja, és Reni, ha kiváltod az esti szopit, lehet, hogy rosszabb lesz, ha már mindenféleképp tápizni szeretnél, akkor először próbáld ki napközben, mert szerintem nem lenne kóser, ha estére etetnéd, és nem jönne be neki, és akkor nyűgösködne...
Tali: akinek 180 km-nél messze kell mennie, az már be van tojva???? :? Bocsika, de ez most kikívánkozott...
Ja, ha megyünk, akkor férjjel, ő a hosszabbtávú vezető. :lol:
Kenguru, én már háromhetesen abban vittem...már írtam, hogy ugyanúgy a feneke alá tettem a kezem, tehát szvsz ugyanúgy tartottam, mintha simán cipelésztem volna... De kinek mi... :)
Képek édik!
Ma nagyon nyügi napunk volt, de. megint hányás lett a nóta vége... De nem hiszem, hogy beteg, mert utána vigyorog, mint a tejbetök. Arra gyanakszom, hogy esetleg tele van levegővel, és arra rámegy a kajcsi, de később a levegő nyer...
Ma kétszer eljátszotta, hogy két részletben ette meg a kajcsiját, mert bealudt. :D
Na megyek, asszem, átveszem a gyereket.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ex, örülök, hogy leírtad, én is csatlakozom. Szinte mindenki megjelölte az 50km-es maximum távolságot, asszem nehezen lesz így tali. Ráadásul kocsi is van... Mi már hat hetes kora óta vonatozunk 120 km-ket, és semmi bajunk, ráadásul ez meg egszeri eset lenne. Szerintem elő kellene venni egy térképet, mindenki körül berajzolni körzővel egy 50 km sugarú kört, és az a terület lesz a tali helye, amely a legtöbb közös halmazon belül van... :shock:

KépKép
KépKép
mézgombi

Sziasztok!

Köszi a választ járóka és kenguru ügyben.
Nekünk hasfájásra a masszírozás és a kis torna vált be eddig a legjobban , na meg az Infacol.
Ti tudtok valami más csodát erre?
Régen köménymag, meg ánizs teát adtak de ezt most valamiért nem javasolta sem a védőnő, sem a doktornő. Miért azt nem tudom:-(

Nekem csak azért lenne jobb közelebb mert nehezebben oldom meg, de természetesen hozzátok alkalmaszkodom és legyen a szerint, ahogy végül a többség dönt. Igazságosan úgyis nehéz....

Szép estét mindenkinek!
Kari
kari

Ex,
vegyél ki léci a táblából!

Satuk,
a rocker csávó király! :wink:

Ági
potter_76

Prenata:igen,fel kell iratni a dokival.

PotterÁgi: :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: Miért is?

KépKép

KépKép
pilchard

Rena ha van elég tejed, eszedbe ne jusson a tápszer!!!!!!!!! Ha elkezded, pont ettől megy majd el!!!!!!!!!! A papaverin receptes, mert ott keverik a gyogyitárban.

Gombi: én is pont ezt a körzőzést akartam ajánlani :d :d :d

gi, miért akarod kivetetni magad? :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock:

pogacsa

szóval nem gi hanem Ági.

pogacsa

Üdv!
Ezek szerint Ágit sikerült megbánatanom... :( Nem akartam...
Mindenkitől bocsi a hsz-ért, de őszintén kicsit felháborít, hogy mindenki a maga vackában akar maradni...tisztelet a kivételnek!!! Megértem, hogy nincs mindenkinek kocsija, ott OK, de autóval ma már bárhova el lehet menni, és a mai hordozók már olyan hiperek, hogy ha egész nap autókázna az ember, se lenne benne baja, csak legyen kaja... :D
Kari, Peti a mai napig édeskömény teát kap, már ha iszik belőle. Napi 2 decit csinálok, ebből eddig 20 ml volt a legtöbb. Igaz, ő enélkül is tud szellenteni rendesen, van, amikor sorozatban. :lol:
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

ja, a bajt a gyerekre értettem...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

A hasfajassal kapcsolatban, valahol azt hallottam, hogy a komenymagos teat NEM a babanak kell adni, hanem nekunk kell inni. Mi vettunk egy Mecsek tea nevu keszitmenyt a patikaban, kamilla+edeskomeny kevereke, azt iszom minden nap egy kannaval. Emelle meg kapja az infacolt is, igy alig van hasfajasunk. Eddig talan ketszer volt nagy orditas. Erdemes szerintem kiprobalni, hatha masnak is bejon.

Tali: nekem azert lenne jobb itt Pesten, mert a ferjem nem biztos, hogy vegig tudna maradni, attol fugg, hogy all munkaval, es lehet, hogy csak soforkodne.

Pil: a szaporito fejest kozvetlenul az esti szopi utan kell csinalni, vagy varjak vele valamennyit, es ha igen mennyit?
Ma is szunyokaltunk delutan, osszebujva, edes kettesben Andrissal. Apa meg elment vasarolni. :)

Szeretnem leszoktatni magunkat a merlegrol, csak abban nem vagyok biztos, hogy mikor lakik jol a baba? Ma tobb, mint egy orasok voltak a szopik, konfortozott, vagy valoban enni akart, nem tudom. De tobbszor volt, hogy letettem, es akkor jott a siras. :((( Vissza a cicire es ujabb cumizas, ezt eljatszottuk egy parszor. Szerintetek megtanulja, hogy addig kell enni, ameddig elotte van a cicim, erdemes levenni, meg ha esetleg nem is lakott jol?

Udv mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Macsek!
Akkor egy cipőben járunk mert én is azon hezitálok, hogy abbahagynám a szopik mérését.Csak még azt nem tudom, hogy mikortól.talán ha betölti a 2 hónapot. Hetente egyszer mindenképpen vinném a védőnöhöz megmérni.

Potter Ági!
Te most megsértődtél valamin?

Prenata!
Felejtsd el a tápszert!!!!!!!! Örülj, hogy van tejed más össze tennéa két kezét.

Kép

Kép
katus73

Macsek, te is ihatod a teát, a hatás elvileg ugyanaz...de ugye ez csak szoptató anyukáknál OK... Na arról nem is beszélve, hogy én egyszer ittam egy kortyot, és átmentem lökhajtásosba... :lol:
Szopimérés: mivel Ti gondolom, igény szerint szopiztattok, ha éhes, úgyis visít... Ha pedig nem kell neki a cici, akkor nem fogadja el, rángatja, stb.
Ja, ismerek olyan anyukát, aki nem mérlegel, a babája anyatejes, és nincs semmi bajuk, ő is hetente elviszi leméretni...szóval hajrá a leszokással!
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat!
Tegnap este a fiam meghazudtolta önmagát. A férjem éjszaka dolgozott, ezért eljött anyukám, hogy ketten könnyebben viseljük el az esti hasfájást. Erre mit csinált az én mókusom? Cicilt 8-kor, 9-ig elvolt nagyanyó ölében, szépen bealudt, egy hangja nem volt. Fél1-kor és 4-kor cicilt és rögtön visszaaludt. Gyakrabban kell itt aludni anyukámnak! :lol:
Macsek! Én is elkezdtem inni a Hipp édesköményteát. Néha úgy tűnik, hogy bejön, néha ettől függetlenül nagy hasfájás van Petinél. Bár nem tudom, hogy mennyit kellene innom a teából. Én csak napi 2-3 dl-t iszok, de így is nagyon görcsöl tőle a hasam.

Mérleg! Mi már nem mérünk a kajcsiknál. Egy héten 2X megmérjük, hogy lássuk a súlygyarapodást. Ennyi!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Épp tolom be a reggelit.:) A reggeli szopi után visszaaludt gyorsan, így van egy kis időm, írom az elmaradt emaileket ezerrel.

Prenata, eszedbe se jusson a tápszer, ha van elég tejed! Én is csak akkor adom, ha nem elég a szopi. Nálam -hogy lekopogjam- még nem okozott apadást, sőt egyre több van, de hallottam én is, hogy a tápszeres pótlás miatt csökkenhet a mennyiség. Én ezért is mérem majdnem minden szopinál, ma reggel 160-at szívott ki, úgy tűnik, hogy elég lett, mert rögtön beverte utána a szunyát. :)

Ex, nálunk az esetleges pótlás miatt kell tudnom, hogy mennyit szopizott, ezért nem nagyon tudok leszokni a mérésről. Pedig nagyon nem bírom, állandóan izeg-mozog a mérlegen, mert olyankor már tök éhes, alig rudom lemérni. Így azért én is lazulok, ha nagyon kajás, akkor kihagyjuk. :)

Macsek, szerintem lehet érezni abból, ahogyan szopizik, hogy még tényleg éhes, vagy már csak játszik rajta. Ha szívja is, és nem csak cumizgatja (biztosan te is észrevetted már a különbséget), akkor még valószínűleg éhes, és tényleg eszik. Én innen is tudom, hogy jól lakott-e, mert ha csak cumizgat, amikor sírás után visszateszem, akkor csak anyahiány van. :)

Végre kisütött a nap! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Van amikor a szoptatós tea is hasfájást okoz a kicsinél.
Én tegnap nem ittam egyáltalán Laktoherb teát ( van benne édeskömény) és nem volt hasfájás csak egy hangyányi.
Azt hiszem abbahagyom helyette megiszok inkább 4 liter sima csapvizet.

Valószínűleg visszaviszem a mérleget mert Panna nem teljesen egy hónap alatt ( van még vissza 4 nap ) eddig 870 g-ot hízott szerintem 4 nap alatt még lesz az 1 kg is.
Azért izgulok ennyire mert sajnos Katánál az első hónapban voltak problémák. ( Nem mértem és 1 hónap alatt visszesett a súlya 3500-ról 3200-ra)

Ex!
Nem válaszoltál a kérdésemre.

Kép

Kép
katus73

Gombi!
Én ugyanezt csináltam Katával mindíg mérni kellett ( 7 hónapos koráig) a pótlás miatt.A vége felé már egyre kevesebb pótlást kellett neki adni 30-40 ml-t.
Ha neked egyre több a tejed akkor remélhetőleg elhagyhatod majd a tápszert idővel.
Julcsika nagyon ügyi, hogy 160-at szopizott reggel csak így tovább.

Kép

Kép
katus73

Macsek:vagy megtanulja,vagy nem,Ameli sose tanulta meg mikor is "kellenne" ennie,csak sirt Ő is,meg én is,igy a szivemre hallgatva maradt az igényei szerinti szopi. :lol: (plussz komfortszopi,amitkb. 3 hete nem igényel csak akkor ha nagyon nyűgös vagy fáj vmilye)

Ex:ez sem volt igaz nálunk :D ,Ameli 2,5 hónapos koráig soha nem köpte ki a cicit,nem hagyta magától abba a szopit,cumizást,mikor mit csinált.
A PotterÁgi megjegyzését meg nehogy Magadra vedd!!!
nekem lenne még Hozzá egy -két mondatom,de nem akarom hogy a nagy szám miatt itt harcihangulat legyen,igy inkább nem irok,de senki ne vegye Magára!!!!

Prenata:ezek a törpök már csak ilyenek :wink: !!Tápszert felejtsd el!!!Petikének boldog Hófordulót!
Nyanya:Blankának is boldog hófordulót!

KépKép

KépKép
pilchard

Az éjszaka egy nagy kaki volt,az eddigi j-6 -os kaja helyett éjszaka nagyon sokszor felébredt és annyira sirt megint,és hallom hogy pukizik,de nem tud kakilni,na azt hiszem dinnye is feketelistás :( :( A 6-os szopi után nagyon sirt,adtam neki papaverint,és kézben kellett elringatnom(100 éve nem csináltam,majdnem leszakadt a karom most már van vagy 6,5 kiló)azóta alszik ,remélem ha nem eszem a dinnyét akkor nem lesz ilyen.

KépKép

KépKép
pilchard

Pil, :lol: Pedig már olyan régen volt itt harcihangulat... :wink:

Katus, én is örülök, hogy egyre kevesebb a tápszer, már azzal is megelékszem, ha csökken, szerintem olyan már nem lesz, hogy egyáltalán ne kelljen. Bár, ki tudja... Egyébként biztos, hogy Ex volt az, aki nem válaszolt valamire? Mert én néztem, de nem látok neki írt kérdésedet, de lehet, hogy csak vak vagyok. :) (Mástól viszont kérdeztél, és ő tényleg nem válaszolt... )

Ha jól hallom, felébredt, jön a tízórai! :)

KépKép
KépKép
mézgombi

Hú, most látom, mit írtam! :shock: Szóval javítom: megelégedek a "megelékszem" helyett...

KépKép
KépKép
mézgombi

Kari!
Hogy érted, hogy kocsit kell keríteni? Hogy Te szerzel autót, vagy valakivel mennél? Csak mert amandi pl felajánlotta az hátsó ülést.
És írjátok légyszi, hogy hány gyerek hány férj.
Köménymag teát nekünk javasolta a védőnő, de kamilla nélkül. Most olvastam itt, már nem tudom ki írta, hogy az is jó, ha mi isszuk a köménymagteát és az anyatejen keresztül átmegy. Ez esetleg lehetne egy köztes megoldás. Próbáld ki.

Járóka:erről még annó azt olvastam, hogy érdemes minél előbb, hogy szokja. Végül is olyan mint egy kiságy. Én szivacsot tettem bele, így kényelmes volt és amíg kicsi volt a járókára is tettem fejvédő szivacsot. Aztán mikor már felállt kivettem a szivacsot.

Babás képek nagyon szuperek

Pilchard!
Fagyival most én is leállok, meg a pudingokkal is. A védőnénink mondta, hogy a sok pudingtól símán lehet. Az tény, hogy mostanában szinte csak édességeket zabáltam. Bepótoltam a lemaradást :) Na ezzel most leállok. Pedig annyira figyeltem, hogy fújós és allergizáló kajákat ne egyek. Úgy látszik kevés. Szinte semmit nem lehet enni :)

Macsek!
Én is megvettem azt a kamilla+köményes gyerekteát, de nem jó. A védőnő azt mondta, hogy kamillát ne, mert híg lesz tőle a kakija. És amúgy sem jó. Most vettem édeskömény teát, amiben más nincs. Majd kipróbáljuk.

hasfájás: Vettem Infacolt tegnap, nem tudom bejön e, de írnátok tapasztalatokat, akik már használtátok. És ez receptre olcsóbb, mert elég drága volt. És mi a különbség a papaverin és Infacol között? MElyik a jobb.

Képzeljétek ma éjjel csak 1x keltünk fel enni :) Ilyen még sose volt. Biztos érezte hogy kimerültem és hagyott egy kicsit regenerálódni. Mit nem adnék érte, ha ez így maradna. Az is lehet, hogy az Infacoltól, mert este már kapott belőle.

Mézgombi!
Ezen a halmazon nagyon jót nevettem :lol: :lol:

Exdeus!
Nem arról van szó, hogy be vagyunk tojva, de azért nagyobb gyerekkel macerásabb egy ilyen hosszú kocsikázásba belevágni és anyagilag se mindegy, mert k..va drága a benzin és nekem speciel most nincs 10e Ft erre a célra.
Amúgy nem hiszem, hogy Ági ezen sértődött volna meg, mert egyáltalán nem volt bántó.

Ági: Azért megosztod velünk, hogy mi a gond? Ne hagyj itt minket kétségek között.

Reni!
Ne hülyéskedj, felejtsd el a tápszert és örülj, hogy van elég tejed, mert annál jobb nincs a babának.

szopimérés: szerintem nyugodtan hagyjátok abba. Én még egyszer sem mértem. Néha esténként megmérem a súlyát és ha rendesen gyarapszik akkor minden rendben van.
Na azért én sem voltam mindig ilyen laza, csakhát második gyereknek, már mostohább élete van :) Fiamnál betelt egy A4-es spirál füzet a mérésekkel :)

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Pil!
Köszi a köszöntést!

Mi holnap megyünk csipőszűrésre. Már előre parázok attól, hogy még nem szoptattam nyilvános helyen. Nem is tudom, hogy a rendelőkben van e olyan zúg, ahová el lehet vonulni. Na meglátjuk. Legfeljebb kimegyünk a kocsihoz.

Gombi! Te hogy oldod meg a nyilvános szopit? Például a vonatozásra gondolok. Mivel takarod el magatokat?

Reni
Kép
prenata

Nyanya!
Nekünk az Infacol nem jött be. De az Espimisan-nál sem vettem észre semmi javulást. De gyereke válogatja!

Reni
Kép
prenata

harcihangulat? Én szeretek jókat vitázni :lol: :lol:
Na de félretéve, tényleg ne vegye senki magára Ági megjegyzését és ne is találgassunk, mert lehet, hogy egyszerűen csak rossz passzban van. Remélem csak ennyi és nincs valami baj. Ha meg tényleg valamin megsértődött, hát nem tudom mi lehetett.

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?