Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Márti, Juli nagyon jók a képek. És mindegyik baba gyönyörű!! :lol: :lol:

Márti én sem szeretnék több babát, szóval megértem, hogy Te a kettő mellé nem szeretnél még egyet.

Edit, Márti használt a bogyó?

Andi: nem lehetett semmi, amikor ételmérgezés után közlik, nem hogy baj van, de ketten vannak.

Juli: tényleg, neked hogy lettek ikrek? Genetika, mint az Andinál?

Ma jön át a nővérem a két gyerekkel. Megint teltház lesz. A Ferkó meg a nővéréhez szeretne menni pancsolni. Jó kis délutánunk lesz.

Tegnap eldöntöttem, hogy fogyókúrázom. Elfogyott az összes csoki, és mától nem veszünk!
Hogy fogom én ezt kibírni?! :cry:

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Egyébként én is csak egy gyereket terveztem világ életemben. Azt gondoltam, hogy kettőnél nem tudom rendesen nyomon követni a fejlődésüket, kiélvezni a pillanatokat. Egynél mégis könnyebb. Anyukám mindig azt mondta, hogy miért vagyok ilyen, annak a gyereknek testvér is kell, ő is egyedül volt, és most milyen jó lenne, ha lenne testvére. Na, a természet ezt is megoldotta helyettünk. :D

Zsuzsi!
Milyen jó, hogy mindkettőtöknek van nővére. Osszátok be a napokat, és akkor soha nem unatkoztok.
Csoki nélkül nem élet az élet! :lol: De azért kitartást kívánok Neked! Nekem elvonási tüneteim jelentkeznek, ha nem ehetek.

Andi
Kép
zsandi

Zsuzsi:kíváncsi leszek, hogy kitartasz-e fogyókúra ügyben!!!??? :roll: Szorítok, nekem még nincs erőm!!!
Úgy írigyellek, hogy ti mindíg jöttök-mentek, nekem a közelben nincs se rokon, se ismerős.Na jó anyósék, de ők még dolgoznak!!!A 2 sógórnőm meg tojik a fejemre, nem baj majd rájönnek , hogy 2 gyerekkel nem olyan egyszerű!!!!És néha jó lenne 1 kedves szó, vagy egy kis segítség!!!!

Ennyire még nem örültem a menzeszemnek, sangriával ünneplem!!!! :lol:

Ma beszélgettem a postás nővel, elég egyszerű kis lélek.Álmélkodott, hogy mekkora a Zsombi, és hogy ő mesélte bent, hogy milyen súllyal született és nem hittek neki.És ő mondta, hogy én végig sétáltam a kiscsajjal, meg emelgettem...meg minden és nem betegségnek fogtam fel a terhességet!!! :lol: :lol: :lol:
Egy majdnem 2 évessel nem lehet egész nap bent pihizni még télen sem!!!De nem hinném, hogy csodabogár lennék emiatt, hogy ekkora lett, nekem akkor is KICSI ZSOMBI :lol: és hogy itthon született.Nekem ez természetes másnak meg az, hogy pl. császármetszéssel szül, vagy az hogy gond nélkül szoptatja a babót!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Hát a mai napunk csak egy fokkal jobb. Eddig kb. 1 órát aludt reggel 6 óta, most aludt el megint. Kíváncsi vagyok, meddig húzza. A homeos bogyóra én nem vettem észre semmi változást. Ma Virágnak barackot, hát annyira nem tetszett neki, helyette benyomott egy csomó almát.

A Milupa HA pépet lehet venni recept nélkül is patikában, de úgy drágább. Feliratva 600-700 Ft, 350 gr. Szóval így sem olcsó.

Andi! Kalandos volt, ahogy az ikreket megtudtátok. Én 4-5 nap múlva a fogantatás után már mondtam, hogy terhes vagyok. Feszültek a petefészkeim, olyan duzzadtnak éreztem a ciciket. Ugyanez zajlott Barnikánál.

Más nem nagyon jut eszembe.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Mi már nagyon régen szerettünk volna babát. De nem akart jönni. Kiderült, hogy hormonzavaros vagyok ezt kezelték. Aztán vártunk és dolgoztunk... :lol: Egyszercsak meg kellett volna jönni, még emlékszem csütire esett. Pénteken reggel még semmi. Én akkor már tuti biztos voltam benne, éreztem, pedig már máskor is késett 1-2 napot. Vasárnap hajnalban (kb. hajnali 4 kor), csináltam egy tesztet. Addig vártunk, hogy ne csalódjunk megint. És két csíkos lett. Bőgtem mint a záporeső, rohantam be apához, felkeltettem és mutogattam neki a tesztet és a leírását és kérdezgettem, hogy ő is két csíkot lát-e. Eggyütt sírtunk. Még akkor hajnalban felhívtam szegény anyukámat, aki frászt kapott. Aztán hétfőn a dokit, aki megerősített és elküldött uh-ra. Eddig még semmi poén nem volt. Anyuval ültünk az uh-n Árpi sajnos nem tudott jönni. Behívtak, addig meg anyu kiment cigizni. Elkezdték vizsgálni a hasamat, de a csaj feje olyan gondterhelt volt. Végigfutott bennem a méhen kívüli terhesség vagy nincs is baba gondolat. Kérdeztem tőle, hogy baj van, nincs meg a baba? Azt mondta nincs semmi baj és elkezdett kérdezősköni, hogy spontán terhesség-e. Aztán a hüvelyen át uh-zott és mondta, hogy nincs baj... csak két gyerek. Mi van? Most hülyéskedik! Mondta, hogy nem, tényleg kettő van nézzem meg. Az a két kis krumpli? - Igen az. De most hagyjam abba a zokogást, mert meg szeretné vizsgálni a szívhangokat. És akkor hallottam először egy dibb-dibb-et, majd még egyet. Köüzben persze bőgtem. Rohantam ki a vizsgálóból kisírt szemmel még mindig bőgve, végig a folyosón (vajon mit gondolhatttak rólam?), megláttam anyut, jött felém. Én meg az egyik kezemmel befogtam a szám, nehogy hangosan felzokogjak, a másikkal meg mutattam, hogy kettő. Anyukám először nem értette, hogy minek mutogatom a győzelem jelét, majd megijedt amikor látta, hogy sírok. Mondtam neki, hogy ikrek. MI VAN? Na aztán együtt sírtunk. Aztán hívtam Árpit akkor már ő is sírt, a munkahelyén. Aztán hívtam Apukám, Tesóim, mindenki azt mondta, hogy most hülyéskedek. Még a dokim is! Utólag kiderült, hogy az ükmamám iker volt, na meg a férjem családjában is van egy távoli rokon. Szóval mi még csak nem is számítottunk rájuk. Persze viccelődtünk, de mivel sehol nincs a közvetlen családban ez tényleg csak vicc volt. Hát azért már nem bánom, habár nagyon féltem tőle.

KépKép
kgiulia

>>>> NAGGYON VICCES, tetszeni fog.
>>>>
>>>>
>>>> CSOKISZÁMTAN
>>>>
>>>>
>>>> Ne mondd meg, hány éves vagy!
>>>>
>>>>
>>>> Ha megpróbálnál is becsapni, a Csokimanó tudni fogja az
igazságot!
>>>>
>>>>
>>>> Ne lesd meg a szöveg alját.
>>>>
>>>>
>>>> Ez alig egy perc lesz.
>>>>
>>>>
>>>> Nem időpocsékolás, élvezni fogod!
>>>>
>>>>
>>>> Számolj és válaszolj azonnal, ahogy olvasod a szöveget.
>>>>
>>>>
>>>> Ne olvasd el a szöveg végét, mielőtt oda nem érnél a
munkában!
>>>>
>>>>
>>>> 1. Először is mondd meg, hányszor gondolsz egy héten arra,
hogy
>>>> CSOKIt szeretnél enni! A szám legyen nagyobb egynél, de
kisebb
>>>> legyen
>>>> 10-nél [még ha a teljes igazság 20 és 35 közt volna, akkor is]!
>>>>
>>>>
>>>> 2. Szorozd meg ezt a számot 2-vel. (A szorzás maga nem
hízlal..)
>>>>
>>>>
>>>> 3. Adj hozzá 5-öt.
>>>>
>>>>
>>>> 4. Az eddigi eredményt szorozd meg 50-nel (Na jó, várok, míg
>>>> megkeresed a számológéped [van kalkulátor-funkció a Start
>>>> menü/programok/kellékek-ben..])
>>>>
>>>>
>>>> 5. Ha már volt idén szülinapod (itt mindegy, hogy hányadik; a
>>>> csokievésnél sajnos nem mindig â??), adj hozzá 1756-ot, ha
majd
>>>> csak
>>>> lesz, 1755-öt!
>>>>
>>>>
>>>> 6. Az eredményből vond ki a születési éved (négyjegyű!)
számát!
>>>>
>>>>
>>>> Most kaptál egy háromjegyű számot (hacsak nem egy időben
születtél
>>>> Kleopátrával, Nagy Sándorral vagy Matuzsálemmel).
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> A háromjegyű szám első számjegye: amire eredetileg
gondoltál
>>>> (tudod,
>>>> 1 és 10 között, a csokifalhatnék korlátozott száma..)
>>>>
>>>>
>>>> A következő két számjegy pedig.............................
>>>>
>>>>
>>>> azt mondja meg, hogy..
>>>>
>>>>
>>>> HÁNY ÉVES VAGY!!!!!! (YEEEEEES! COOOOOOOOL!)
>>>>
>>>>
>>>> (Vigyázz, csak idén - 2006-ban - működik, ezért gyorsan küldd
>>>> tovább!)
>>>>
>>>>
>>>> HI!
>>>>
>>>>
>>>> Csokimanó
>

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Nagyon jók ezek az iker pocaklakós sztorik!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Mikor találkozunk már????
Zsandi nem ülnek még véletlenül a babóid????? :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Márti!
Jó ez a csokimanós izé!

Julcsi!
Azért a te történeted sem semmi!
Én a sok minden mellett azon voltam leginkább kibukva, hogy egy ikerbabakocsi sem tetszik, egyesből annál több. Ez nem igazság. Persze azóta már ezen is túl vagyunk, csak jobban szét kellett nézni. :lol:

Edit!
Mennyi az a csomó alma, amit Virág megevett?
Ma Marci 120 ml barackpürét evett + 130 ml tápszert. Flóra még szunyál, kiváncsi leszek az ő adagjára is.

Ti miben etetitek a babákat. Mármint kanalazáskor. Mikortól érdemes etetőszéket venni? Csak mert a hordózó is tiszta barack lett ma, ugyanis Marci még mindig azt hiszi, hogy evés közben röhögni kell, így meg nem lehet tisztán enni. De nincs humorom minden nap hordozóhuzatot mosni.

Andi
Kép
zsandi

Márti, ha már kérdezed :lol: , Flóra már menne szerintem talizni veletek, mert folyton fölhúzza magát, ülni akar. Marci meg szerintem sose tanulja meg, mi az: ülni. :lol:

Andi
Kép
zsandi

Zsandi:tudtam én, hogy Flóra az én kis barátnőm, nem hiába 1 napon van a névnapunk!!!! :lol:
Mi akkor vettünk etetőszéket, mikor már tudott ülni, fél éves kora körül asszem, bár Zsombikám már most simán tartja magát, ha az ölünkben van!!! :shock:
Én is a hordozóban etetem!!!De az etetőszék is tiszta maszat lesz, úgyhogy ne reménykedj!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Én a babahordzóra rádobok egy törülközőt ill. vettem egy színes, gagyi, mintás anyagdarabot. Így csak azt kell kimosni ha már nagyon trutyis.

Zsandi, ha nem kínálod meg őket a gyümi után táppal akkor követelnék? Így viszont nem semmi adagot esznek egy gyümis hamira. És ha több gyümit adnál? És tápot egyáltalán nem? Mellé meg teát?

KépKép
kgiulia

Úgy gondoltam, hogy adom a gyümit, amíg kell neki. 240 ml-t csináltam, reméltem, az tuti elég. 120 ml-nél egész egyszerűen elkezdett ordítani.
Utána már röhögött, szóval nem követelte a tápszert. Csak megkínáltam, hogy kell-e, és hát lecsúszott még 130 ml. Egyébként nekem azt modta a védőnőm, hogy gyümivel meg bébidesszertel nem tudok kiváltani egy kaját, azt csak evések között nasinak adjam. De hát nálatok is elég, akkor hogy van ez?
Talán ha már esznek mondjuk krumplit, akkor azt valamivel keverve már elég lesz tápszer helyett.

Igazából nem tudom ám, hogy milyen egy etetőszék. De úgy tudom, hogy van olyan, aminek állítható a dőlésszöge. Meg az talán valami műanyagféle, amit le tudok törölni mosás helyett. A törölköző sem rossz ötlet.

Andi
Kép
zsandi

Csajok!

Találtam egy etetőszéket:

TULAJDONSÁGOK
anatómiailag formázott ülőke
7 magasságba állítható
4 pozícióba állítható háttámla
levehető dupla tálca
helytakarékos, összecsukható
könnyen tisztítható huzat
kerekein könnyen mozgatható
méretek nyitva: 57x74x104 cm,
méretek csukva: 27x57x93 cm
Kép

Mindez potom 36.000 Ft. :shock: Honnan legyen nekem 72.000 Ft-om két etetőszékre :?: :roll:

Azt hiszem maradok a törölközőnél. :?

Andi
Kép
zsandi

Na, azóta találtam már 50.000 Ft/db-ért is. Úgyhogy abbahagytam az etetőszék keresést.

Andi
Kép
zsandi

zsandi:nekünk is ilyen van én szeretem!!!Csak letört az a bizgentyűje, ami az összecsukást segíti, de így is szuperál!!!!Na igen nektek 2 kell mindenből, talán használtan ezt is????Vagy azokat nézegetted?Úgy csak nem 50000.-!!!??? :shock:

Zsombi 100 ml barackpürét és 100 ml tápszert nyomott be!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Igen, megpróbálok használtat nézni, talán sikerül. Ennyit biztos nem adok érte, akkor inkább halasztom a vásárlást ha már tudnak ülni, és nem állítható támlájút veszek. Azok jóval olcsóbbak.

Flóra baba is evett, ő 150 ml barackpürét + 120 ml tápszert. :shock: Igaz, délelőtt 9-kor evett, kb. fél 12-kor aludt el és most 4-kor ébredt. :shock: De még benyomiszolunk fél 7 felé egy kaját, meg a fürdés utáni, így meglesz az 5.

Andi
Kép
zsandi

Csajok!

Nekem már teljesen tele van a hócipőm a nem evéssel és az állandó nyűgösködéssel. Én nem tudom, ilyen rossz evő lesz e vagy egyszer ez is elmúlik. Most lett volna esedékes a következő kaja, még véletlenül sem kellett neki. Az hagyján, hogy keveset eszik, na de az első kortynál összeszorította a száját és elutasította, azóta is nyűgösködik. Próbáltam pépet adni neki kanálból, az se kellett neki. Már teljesen kétségbeestem. Mindig ilyen rosszul fog enni? Nekem már úgy elegem van.

Bocsi, de nem reagálok senkinek, nagyon magam alatt vagyok!!!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Az mit jelent, hogy most volt esedékes a kaja? Ébreszted, mikor idő van, vagy ő "szól". Lehet csak nem éhes, nem? Habár ha jön a foga, az azért valószínübb. Talán utána elmúlik ez a nem evés dolog is.
Azért nem irigyellek! De ne add fel!!!!

Andi
Kép
zsandi

Edit:úgy sajnálom, hogy nagyon!!!!De gondolj bele:fáj neki nagyon-nagyon fáj, és semmihez nincs kedve, még enni sincs.Ha nagyon fáj valami akkor ez az érzés felülír mindent ,szerintem ezért van most ez.El fog múlni!!!!!A babák alapból nem akarnak éhezni!!!Rendbe jönnek a dolgok, elhiszem, hogy nagyon kivagy!!!!! :( De veled vagyunk és szorítunk, hogy kibújjon végre az a fogacska!!!! :lol:
És biztosan jó evő lesz hiszen a fiacskád sem panaszkodhat, majd ellesi tőle az evés csinját binját(vagy hogy kell írni!!) :wink: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Csajok!!!

Tudom, hogy jó anyák vagyunk, de rosszabbak vagy kevesebbek vagyunk azoknál akik szoptatnak????Nagy hátránnyal indulnak a babóink vagy tudjuk kompenzálni ezt????Jó igen, jobban megviseli őket a betegség, de gyengébb az immunrendszerük????
Tud valaki valami megnyugtatót mondani????Úgy látszik ezen még nem jutottam túl! :cry:

Zsuzsi:gondolom jól telt a nap a nővérkéddel, azért nem jelentkeztél! :lol: Tényleg mi van a házasságával???Most rendben van minden????

Edit:ha vége az esti műszaknak azért küldj egy füstjelet magatokról!!!! :wink:

Julcsi, Zsandi:ugye azért milyen jó, hogy két babótok van!!!! :lol:
Persze sokkal fárasztóbb, mint 1, de a tesó kérdésen már nem kell agyalni!!!!! :lol: És ugye dupla örömötök van bennük!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Sziasztok!

Márti! Megy a füstjel! :D Nagyon köszi a biztató szavakat.

Andi! Ébreszteni nem kellett, mert szinte ma is zéró alvás volt. Egyébként soha nem keltem fel. Azért csak evett végül. Kivittem a teraszra a hintaágyra, énekeltem neki, megnyugodott és evett. Este meg már 1/2 8-kor jelzett, hogy éhes. Fürdés után be is nyomta mindet. Azért egy kicsit elmúlt a depi.

A délután jól sikerült. Jöttek Anyósék, egész délután kiélvezte Barnika a figyelmüket. Elmentek fagyizni, mosta kisfiam az autómat, fürdöttek ...stb. Virágot kitettem a teraszra járókába, nagyon jól érezte magát. Régóta nem volt ilyen. Vacsiztunk kint, majd mesenézést rendeztek. Anyós elmosogatott helyettem. Na ennek azért örültem. Jó volt egy kis változatosság.

Nekünk is ugyanaz a kockás etetőszékünk van. Barnika már csak néha használja. Én Virágot még nem tenném bele, hiába dönthető a támlája. Most én Barnus régi hordozójában etetem, én konyharuhával takarom le. Hát tényleg nem egyszerű a dupla beruházás. Mi lesz később majd suliban?

Jó éjt!

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Sziasztok!

A nővérem és a kisfia egész napra lefoglalták az Internetet. A Ferkó megint elvitte a gyereket, de most jó ideig nem engedem. Annyira hiányzott. De azért gondoltam rátok, alig vártam, hogy megtudjam kinek, hogy telt a napja.

Márti: a nővéremék házassága talán megmenthető, most tűzszünetet kötöttek, nem beszélnek a dologról.

Szerintem nem vagyunk rosszabb vagy kevesebbek. Akkor lennénk rosszabbak, ha azért nem szopiznának, mert nekünk ez így kényelmesebb. Én a betegségektől se félek, minden a génekben van.
Az a baj, hogy Magyarországon állandóan azt lehet hallani, hogy szoptatni, szoptatni. A legtöbb kismama biztos, hogy erre megy rá. Mert ugye mindenhonnan ezt haljuk.
Már utálom magyarázni, miért tápszerezünk, régen se volt mindenkinek teje (például a nagymamám, aki pedig nagyon jó nyugodt légkörben élt). A mai stresszes világba meg pláne.

Julcsi: nagyon megható a terhességed története.

Az én terhességembe csak egy érdekes volt. A barátnőmnek azon a hétvégén volt az esküvője, amikor meg kellett volna jönnie (előrehozták, mert már terhes volt). Amikor felhívtam, hogy én is terhes vagyok ő közölte, hogy ő meg két babát vár. De én már akkor tudtam, hogy babánk lesz, amikor megfogant. Nem tudom, hogy hogyan de éreztem.

Edit: remélem most már csak jobb napjaid lesznek. Sajnálom hogy, nem jött be a bogyó.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Edit!
Nagyon-nagyon örülök, hogy Virág evett mégis. Napról napra jobb lesz, tuti. És szupi, hogy jól telt a délutánotok!

Mindenkinek: Kép

Andi
Kép
zsandi

Tudom-tudom miért most, de estére már kikészültem, most meg a meleg miatt pislogok itt a gép előtt!!!! :roll:
Huuuuuuuuuuuuuuu tegnap extra hisztis volt a csajom, már a délelőtt is necces volt , na de estére :roll: !Biztos a meleg, meg hogy csak 1 órát aludt, meg ugye elmentek a mamáék így velük nem tombolhatott, meg párocskám is hulla fáradt volt, tegnap a csuklója fájt, ma meg a térde(lehet, hogy felrobbantom a melóhelyét :twisted: , mert kihasználják, tudom ez mindenhol így van, de mindent nem robbanthatok fel!!!! :wink: )Én meg attól voltam ki, hogy a párom ilyen, mert én úgy vagyok vele, hogy inkább kevesebbet keressen(na most sem kap sztárgázsit :evil: ), de többet legyen itthon, nyugodtabb és kipihentebb legyen!!!!
Meg ez a hiszti:tényleg remélem, hogy csak életkori sajátosság, :roll: szerintem 2-3 éves koruk körül nektek is csomóban fog hullani a hajatok!!!!Tegnap este már azért is vinnyogott, mert apja elfelejtett, hogy meg kéne törölni a kezecskéjét, tartotta a mancsát és ki volt borulva!!!!!! :shock:
Ja meg voltunk a szemklinikán, a párom kontrollra volt hivatalos, csajszikám teljesen rátapadt egy 10 év körüli kislányra. :lol: Majdnem az ölébe ült , követte mint az árnyék és még véletlenül sem hallgatott ránk!!!! :lol: Aztán volt ott egy víznyerési lehetőség pohárba, na és azt ő imádja működtetni:már ivott ő, apja én is.Ott őrültködött és közben bepisilt, legszívesebben visítottam volna a röhögéstől, de nem tettem, levettük a bugyit, feltöröltük a cuccot, elvittem a WC-be:áááááá neki nem kell már, de ahogy ráraktam kipisilte a fél Dunát!!!! :lol: Röviden ennyi :lol: :lol: :lol: !

Edit:látod látod rendben lesz minden, csak több türelem kéne:TUDOM,HOGY NEHÉZ!!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Na, látom nálunk meg ma lesz fa*a nap! Ugyanis még 8 sincs, de elfogyott a türelmem. Mi lesz még velem?
Reggel 5-kor döntöttek úgy a gyerekeim, hogy éhesek. Ez még elment volna (bár mi visszafele fejlődünk, hónapokig 6-fél 7 körül keltek), ettek, visszaraktam őket az ágyba, ahogy szoktam így hajnalban. Flóra el is aludt, de Marcinak esze ágában sem volt. 7-ig bírtam, akkor felöltöztettem, kiraktam a nappaliba. Persze közben Flórát is felóbégatta. 10 perc után már ment a nyühögés, adtam neki teát, elaludt. Flóra meg még itt játszik szegény, jól felébredt. Így megint jó kis felváltós napunk lesz. Én meg majd tépem a hajam! :evil:

Edit!
Neked ilyet küldök: Kép hogy a mai napod jobb legyen, mint a tegnapi!
Írtad, hogy még nem tennéd be Virágot az etetőszékbe. Miért? Tényleg nem láttam még élőben, csak reméltem, ha dönthető, akkor már tudjuk lassan használni. Találtam is kettőt használtan, jól néznek ki, de akkor most nem tudom, hogy meg merjem-e venni. Többiek, vélemények? Adjatok tanácsot! :roll:

Andi
Kép
zsandi

Edit, nyugi! Látod, hogy megeszi amire szüksége van, csakhát szerintem az a piszok fogacska nagyon megkínozza. Tudom, hogy aggódsz én is aggódnék ha ennyire nem enne, még akkor is ha felfognám agyilag az okot. De próbálj meg megynugodni, jó húsiban van, ha egy fél napot koplal semmi baja nem lesz. Nekem anyu mondta mindig, hogy ha éhes lenne akkor addig üvöltözne amíg jól nem lakna. HA meg kibuksz írd le ide minden bánatod.

Márti, sajnálom, hogy a párod ennyit dolgozik. Az enyém "csak" reggel 7- este 6-ig van távol, de az is borzalom. Hátmég, ha plusz napokat kellene dolgoznia vagy 7végén is. Elhiszem, hogy kiborulsz. Nem tud munkahelyet váltani? Elmondom miért gáz az egyszerre két gyerek. Lasan a csajok kinövik az legkissebb babaülést. a kövi kategória ami hosszú ideig jó akciósan 50 valamennyi és ebből ugye kettő kell. Ez nem a legdrágább, de egy nagyon biztonságos, hosszú távra tervezett ülés. És ezcsak a gyerekülés. Ott van az etetőszék. Amit Andi írt. Az is jó. Nálunk egy csomag pelenka (68 db) kb egy hét. És még nem beszéltem a későbbi ebédbefizetésekről, meg a táborokról. Szóval extra mókás a kettő gyerek egyszerre. Ne érts félre nem bánom ezt, csak anyagilag csőd. És a mai nyamvadt világban sajnos ez elég meghatározó.

Zsuzsi, az tök jó, hogy már a fogantatás után megérezted a babát. Fura dolog az anyai lélek, nem? Remélem tesódéknak tényleg sikerül! Szorítok!!!

Andi, próbáld meg nem megkínálni őket táppal és több gyümivel. Ha mindig megkínálod őket nem fogod tudni kiváltani a kaját. Persze ha nem akarod az más, csak azért mondom mert nálunk is lazán jóllaknak gyümivel és persze hozzá teával. A meleg miatt mindig kapnak teát a kanalasakhoz. A tápot meg szerintem nem az éhhség miatt fogadják el, hanem azért mert az lötyi. Persze nem tudom, én csak a sajátjaimról tudok nyilatkozni.

Elmesélem velünk mi történt. El kellett menni a Metroba babavízért mert sehol nem lehet kapni. A két gyerek kenguruban rajtunk lógott. Nem engedtek be mert hétköznap van, és 10 éven aluli gyerekek nem mehetnek be. Hétvégén bemehetnek. Az indok: hétköznap sok a targonca és a gyerekek érzékenyebbek! arra ha a fejükre esik valami. (szóval ha rám esik egy teli raklap én röhögve továbbsétálok) Kérdeztem, hogy akkor ilyenkor mi van, hol a gyermekmegörző, az nincs. Jó akkor megfogná-e a gyerekeket. Nem. Szóval jöjjünk vissza 7végén. Persze ezt már a főnökkel beszéltük. Mivel ezeket az indokokat nem volt hajlandó írásba adni, panaszkönyvet kértünk. A főnök kb 20 perc, a panaszkönyv további fél óra múlva került elő. Több mint egy órát álldogáltunk feleslegesen 4 karton babavízért. Hozzáteszem a tábla miszerint 10 éven aluli gyerek bemehet, egy virág mögé volt édesen eldugva. Ezek szerint egy 11 éves gyerek fejére már ráeshet egy raklap, "ő már nem olyan érzékeny erre". A férjem teljesen bepöccent, ügyet is csinál belőle. Ahelyett, hogy az ipse kihozta volna azt a rohadt vizet, esetleg fogja a kezünk és végigkísér... Árpi ma hívja az áruház igazgatóját, kíváncsi vagyok mi lesz. Ja és kiderült, hogy a Livi keresztapja ugyanígy járt aki hallássérült, nem mehetett be a hallássérült gyerekével és neki írásban megígérték, hogy lépéseket tesznek az ilyen helyzetekre. Ez volt másfél éve. Hát kíváncsi leszek.

KépKép
kgiulia

Jó reggelt!

Éjjel szívem szerint én is a gép elé ültem volna, annyira nem bírtam aludni. Minden együttérzésem a Tiéd Márti! Ha valaki meg tud érteni, akkor az én vagyok. Nekünk is vannak ilyen napjaink, de elmúlik ám egyszer, mondják az okosok. Csak kérdés, hogy mikor?

Nekünk alapjában véve állandóan nyafog is nyarvog, plusz játékidő után követelőzik. Reggeltől este azt igényelné, hogy csak vele játszak. Egy, azaz 1 percet sem képes egyedül játékkal foglalkozni. Ha nem érek rá, akkor odaül mellém, és percenként kérdezi, hogy mikor végzek. Még az udvarra is csak kisérettel megy ki. Aztán jönnek a plusz hisztik. Ezt akarom, azt akarom... Mindeközben néha belecsempész egy értelmes napot is. Nem panaszként írtam le, de talán vigasztal, hogy másnak sem könnyű.
Remélem, ma jobb napja lesz, és egy kicsi angyalként viselkedik majd.

Én már úgy mennék nyaralni!!! Ma utána nézek Balcsi parti szállásnak. Jönnek Anyósék is, emiatt az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Sír, mert még ott is el kell viselni, nevet, mert legalább egy kicsit tehermentesítenek majd. Talán lesz egy-két görbe este Apával.

Ma ezer dolgom lenne, de semmihez nincs kedvem, leeresztettem. Apa megy Olaszba, én tartom a frontot 3 napig.

Andi! Eszembe jutott, hogy mit mondott a védőnőd a gyümiről. Azaz, hogy két kaja között nasi lesz, és nem bírsz kiváltani egy kaját sem vele. Ez szerintem teljesen hülyeség. Lehet adni gyümilét is mellé, később kekszet, piskótát reszelni bele. Én még nem láttam egy olyan 8-9 hónapost se, aki ötször enne tápszert és a kaját meg megenné mellé. Egy idő után gyümölcslével kínáld meg és ne tápival. Maximum hamarabb meg fog éhezni a gyümi után! Ja! Most meg tehetsz Sinlacot a gyümölcsbe, akkor kap fehérjét is a rostok mellé, azzal tuti jól lakik.

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Mindenki gép előtt ül? :D

KépKép

KépKép
edit74

Na, mire megírtam a hozzászólásom, Flóra elaludt a járókában. Bevittem az ágyába, Marci meg persze felébredt. Meg fogok ma őrülni, tudom. Kép
Közben látom ám, hogy írtatok, meg még tegnapiakra is akartam reagálni, de most megetetem a kis Drágát! :wink:

Andi
Kép
zsandi

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74

Edit:Szoni is imádja az autós hordozót, van mikor a babát, macit is bepakolja!!!! :lol:
Zsombi ma fél 6-kor kelt, 6 után végre visszaaludt erre negyed 7-kor a kiscsaj szólt, hogy bekakilt!!!! :roll: (pelusba)De aztán mindenki szerencsésen visszaaludt és most keltünk 8 előtt!!!!!! :lol: :lol:
Zsandi:Szoninak és is gyümilevet adtam a gyümipüréhez, de a teát is megpróbálhatod!!!!Tényleg az a sinlac dolog, az is jó lehet!!!!

Julcsi:mi is így jártunk a metróban a Szonival, ráadásul ő még a szívére is vette, mert ugye imád vásárolni!!!! :lol:

Én is úgy mennék nyaralni........sajna ez idén kimarad.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Edit!
Nagyon jók a képek! A kicsi fiad hasonlít rád nagyon. Olyan jó kis barna.Virág meg jó kis husi-musi, szerintem sem lesz semmi, ha szegény a foga miatt most nem eszik annyit. Ismerős ez a pelenka a fejre dolog. Ezt vajon miért csinálják? :wink:
Barni is megkínlódott a fogaival? Kitartás a 3 napra.
Sinlac-ot hol tudok venni?

Márti!
Teljesen egyetértek Zsuzsival! Nem vagyunk sem rosszabbak, sem kevesebbek a tápszer miatt. Ha valamelyikünk az alakja miatt, vagy kedv hiányában nem szoptatna, akkor azok lennénk. De te is megküzdöttél a szopival, ahogy mindannyian. Szeretjük, neveljük, tanítjuk őket a legjobb tudásunk szerint, ezekre is nagy szükségük van ám! Csak rá kell nézni a törpéidre, hogy lennél rossz anyjuk??? Rossz anya, aki eldobja, éhezteti, veri a gyerekét. Te melyiket csinálod? :wink:
Elhiszem, hogy nehéz most Szonival. Ugyan én még csak hallomásból ismerem ezt az életkori sajátosságot. Most, hogy még picijeim vannak, néha szeretném, ha már 1-2 évvel idősebbek lennének, de akkor meg majd ezt sírom vissza. Türelem, türelem, türelem!
Edit meg aztán tényleg tudja, mi fán terem a hiszti, hiszen neki is van egy nagyobbacskája, úgyhogy higgy neki!

Zsuzsi!
Mi újság a csokinélkülözéssel? Bírod még? Ilyeneket is fogsz csinálni: Kép , Kép , Kép ?

Julcsi!
Én is kiakadtam volna a Metroban, ha nem engednek be! Nem is hallottam még, hogy hétköznap nem mehet be 10 év alatti gyerek?!?! :shock: Kiváncsi vagyok, hogy milyen sikerrel jártok a főnökségnél. Gondolom nem lesz ezután a kedvenc helyeitek egyike. Legalábbis 10 évig még nem. És hogy döntik el a gyerekről, hogy mennyi idős? Mondjuk ha 11 évessel megyek? Vigyem a szül. anyakönyvi kivonatát? Vagy mi?
Én a helyi bababoltra rágtam be, írtam is múltkor, hogy nem fértünk be az ajtón. Azt hiszem, nem megyek oda többet. Pedig most is jól járnának, ha az etetőszékekre gondolok, és nekem az autósülés még eszembe sem jutott...
Ma megpróbálom a gyümi+gyümilé kombinációt a javaslatodra. Majd beszámolok az eredményről. Sárgabaracklé is mehet? Miből adod a gyümilevet? Üvegből v. pohárból?

Andi
Kép
zsandi

ETETŐSZÉK??? Kép

Andi
Kép
zsandi

Sziasztok!

Jó nagy forgalom volt reggel.
Nálunk minden változatlan. Szandi nagyon jó baba. Már előre félek, hogy mi lesz velünk, ha jön a foga.

Andi: minden együttérzésem a Tiéd, én már tuti kiugrottam volna az ablakon.
Nem tudok az etetőszékhez hozzászólni, de végülis a hordozóban is szinte ülnek vagy nem?!

Edit: nagyon jók a képek. Látom neked is sok Prince Oliver ruhád van. Én is szorítok, hogy ma jobb napod legyen.

Juli: én még nem is hallottam ilyet, hogy nem engednek be gyerekkel valahova. Most teljesen ledöbbentem. De hogy annyi nem volt bennük, hogy legalább ha látják, hogy mi van segítsenek.

Márti: én is úgy gondolom, hogy persze jó az ha valaki sokat keres, de nem mindenáron. Amikor terhes lettem még volt egy internet-kávézónk. A Ferkó minden du. és estét ott töltött. Mondtam neki, ha meglesz a baba igy nem lesz jó. Végül sikerült úgy eladni, hogy legalább nullán legyen.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Szerintem még várhatsz az etetőszékkel, de ha ennyire be vagy rá indulva????!!!! :lol: Ahogy mondtad ha már tudnak ülni akkor fixet veszel, abból nagyobb a választék!!!Terítsd le valamivel a hordozót ahogy Julcsi!!!!
Nekem annyira nem maszatol a kiskrapek, csak mindíg harcolni kell vele, mert belekapaszkodik a kanálba meg a pohárba!!!!! :lol: :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Pedig tényleg teljesen beindultam erre az etetőszék dologra. :( De ha a profik nem javasolják, akkor nincs mit tenni.
:wink:

Andi
Kép
zsandi

Andi: köszönöm érdeklődésedet, majd bele haltam de tegnap nem ettem csokit. A boltba majdnem elcsábultam, de aztán sikerült megállnom, hogy ne vegyek. Mennék én kondizni, de nincs időm. Van szobabiciklim, lépcsőzőm, még step padom is csak már helyem nincs, hogy hova rakjam.
Már vagy 3 napja odafigyelek, hogy mit eszek. És ma reggelre -1,5 kg!! :lol:
Csak attól félek, hogy átesek a ló túloldalára. Sajna volt már rá példa.

KépKép
zsuzsi78

Andi!

Beletettem Virágot az etetőszékbe, lásd, milyen furán ül benne. Ez a leghátsó fokozata a támlának. Teljesen megroggyan a dereka benne. Te tudod!!!

Igen, Barni is sokat szenvedett a fogával. Ráadásul lakótelepen laktunk, tombolt a nyár, a lakásban 32 fok volt. Akkor építkeztünk éppen. Hát nem volt könnyű, neki egyszerre 4 foga jött. Sinlacot doki írta fel, ma kiváltom, és megkérdezem a patikába, mennyi rá a támogatás. Sárgabarackot ne adj nekik, az a gyümölcsök között is csak később lehet, hasmenést okoz. Javaslom az őszibarackot, sütőtököt, almát.

Márti!

Nekem is kapaszkodik a kanálba, ráadásul belenyúl a kajával teli szájába. :D

Edit Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
edit74

Hú, Edit! Kép
Akkor talán halasztjuk a dolgot, meggyőztetek. :D Bár én olvastam valamelyik szék leírásában, hogy 4 fokozatban dönthető a támla, így altatásra :shock: is lehet használni. Mondjuk nem értem, miért kell etetőszékben altatni a gyereket, de ebből arra következtettem, hogy jobban meg lehet dönteni. Így viszont már látom, hogy ej, ráérünk erre még. De nagyon cuki Virág, olyan szép kislány! És hogy figyelte Anyukáját, miközben készültek a sztárfotók.
Kép neki, hogy ilyen szép, ügyi modell volt. :)

Zsuzsi!
Nem mondod, hogy 3 nap alatt lement rólad 1,5 kg? :shock: Hogy csinálod????

Andi
Kép
zsandi

Szóval Sinlac: felíratva: 889 Ft.
Anélkül: 2965 FT.
650 gramm.

KépKép

KépKép
edit74

Edit:Zsombi is belenyúl a mancsával a szájába kaja közben és még a cumisüveg mellé és belemyomja az ujjacskáit!!!! :lol:
Tündéri a kis Virágod!!!! :lol:

Zsuzsi:gratula, de tényleg ne vidd túlzásba!!!! :wink: Veled vagyok lélekben!!! :wink:
Az tök jó, hogy a párod ilyen sokat otthon van, és ne aggódj eljön majd az az idő amikor le se tudja majd vakarni magáról!!!!!Akkor aztán nem lesz az a kifogás, hogy te vagy az anyja Ő meg az apja!!!!És őt is igényelni fogja!!! :lol:
Én sem lelkesedem azért, hogy számolgatni kell hogy mire mennyit költünk, de hogy még számolgatok és a férjem is hulla fáradt az már sok egyszerre!!!!! :(

Julcsi:valahol olvastam, hogy a 2 gyerek a legnagyobb anyagi csőd, mert az 1 csak 1, a 3 pedig nagycsalád csomó kedvezménnyel:ingyen kaja az oviban suliban ingyen tankönyv!!!!
De csak ezért még 1 babót szülni?????A főiskolai tandíjat biztosan nem támogatják még a nagycsaládosoknak sem!!!! :roll:

Zsandi:már ennél türelmesebb nem tudok lenni!!!Ahhoz legalább be kéne nyugtatóznom magam!!!! :shock: De szerintem azért borultam ki tegnap, mert már rég parádézott ennyit a kiscsaj, szerintem használt az a 2 homeós bogyó!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Edit:köszi a sinlacos infót!!!Azért nagyon nem mindegy!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Edit!
Köszi a Sinlac árakat, akkor én is feliratom. Bár csak aug. elején megyünk legközelebb dokinénihez oltásra, addig szabin is van. De azért megoldjuk! :wink:

Andi
Kép
zsandi

Szandi ma megint egy angyal. Eddig csak enni kelt fel. :lol:

Anyósék tegnap hazajöttek. Minden telefont kikapcsoltam, a Ferkóét (az éjszaka szarul volt és most alszik) meg lenémítottam. Már 3x telefonált. :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltunk a brendonba vettem egy biztonsági fürdetőt, és nem fér bele a kiskádba!!

Kép

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok!

Lenne 650g (2 csomag) + 1 csomag (325g) HA BREI Humana, 4 hós kórtól adható tejpép, és Nutrilon 3. (450g) csecsemőtápszer EREDETI, bontatlan csomagolásban. Lejárati idő: 2006. szeptember
INGYEN átadnám valakinek, akinek szüksége lenne rá.
Mail: misunka@freeimail.hu

Erika
erika2004

Zsuzsi:ilyet mi is szerettünk volna, de kicsi Zsombinak már kicsi, mivel 8 kg-ig írják!!!!! :lol: Ezt nem a kiskádba, hanem a nagy kádba kell tenni és úgy tudod fürdetni!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
bmo

Zsuzsi!
Nekünk is van ilyen fürdő izénk, a miénk kiskádba való:
Kép

Kb. 3x használtuk még az elején. Én nem szerettem, mert alig bírtam kibányászni belőle a gyerekeket, ha készen voltunk, viszont tényleg nem kell őket tartani. Azt nem tudom, hogy még beleférnének-e. Szóval csak azt akarom nyöszörögni, hogy ne bánd, hogy a kiskádba nem fér bele, szerintem a nagyban jobban ki tudjátok használni.

Már akartam írni, hogy a múltkor vettem Huggies popsitörlő kendőt, és kaptunk hozzá kétféle dobozt is. Nos, most került használatba, és ez a doboz végre olyan, hogy tényleg csak egy kendő jön ki egyszerre, a következőből meg max. 1 cm, tehát nem szárad ki az sem. Apró örömök az életben. :lol:

Andi
Kép
zsandi

Ja, még azt akartam, hogy a mi fürdőfotelunkat is be lehetne rakni nagy kádba, ha lenne nagy kádunk. :lol:

Andi
Kép
zsandi

Na mi van csajok, mindenki dejózik?

Andi
Kép
zsandi

Én nem dejózok, csak takarítottam. Virág megint alakított, üvöltve evett. Szívott kettőt, majd kiköpte, utána meg azért ordított, mert nem jött a kaja. Élmény volt. Remélem csak az alsó két foga az ilyen húzós, elvégre az ér hozzá legjobban a cumihoz. Már az ujjamat is harapja, mikor bekenem neki Dentinox-szal. Eddig legalább az jó volt, mikor maszíroztam, most az se jött be. Nagyon el vagyok keseredve. :( :( :(
Barni mindjárt jön, csinálunk valami programot vele. Játszótér, fagyi, vagy ki tudja?

Egyébként én lassan áttérek a hagyományos műanyag kádra, mert Virág már szeret pancsizni, ebben meg nem bír. A mi kádunkra nem vállalkozok, mert az sarokkád, a derekam leszakadna a behajolástól. Elég Barnival művészkedni.

Mi újság csajok a hozzátápival? Virágnak a gyümilé nem kellett. :(

Edit

KépKép

KépKép
edit74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?