Új privát üzeneted érkezett!

Itt ül mellettem Kata lányom, és azut szeretné, ha olyan sárga kis pofát csinálnék. Meghaladja a képességeimet. Hogy kell?????
sofka
sofka

Sofka Kép
ezt gépeld be:
: )
space nélkül

Kangi
kangi

Miszike,

már megint csak bepofátlankodom ide, már a múltkor is ezt tettem Prince Oliver ügyben Kép
Szóval, szívesen segítek neked, lévén szakmámba vágó az ügy... A profilomban lévő mélcímre, ha gondolod, írj meg mindent, amit tudsz, gondolom a lányokat már inkább csak a "végtermék" érdekli Kép Amúgy jól emlékszem, hogy Hajdú-Bihar neked is a szíved csücske? Nekem is KépKép

Lányok, megint csak azt tudom írni, hogy csuda helyes babáitok vannak!!

Sziasztok, Erika
kerika

KépTalán majd átváltozik
sofka

Kép sikerült!!!! Köszi Kangi!
És a szomorú? És a mérges? És az összes többi? Holnap nagyot nőttök a lány szemáben!!! Ez már biztos.
Kangi, remélem nem éjszaka fog vigadni a sziesztázó, oldaltalvó hölgy...
sofka

Sofka Kép
szomorú:
: (
space nélkül.
A mérges meg a többi: (animált) gif file-ok, fel kell őket tölteni asszem. Úgyhogy az nem megy KépKépKép
Igazság szerint a délelőtti alvás előtt vagy két órát üvöltözött, alig tudtuk megnyugtatni. Akkor nem aludt sokat, így tuti, hogy azt az óbégatást pihente ki délután. Kicsit később fürdettünk, és fél 8-kor már hang nélkül aludt, mint egy apró dísztököcske Kép

Pussz
Kangi
kangi

Puszi a pirinyó dísztök apró kobakjára! Szorgalmasan gyakorolok!Kép Kép
sofka

Sziasztok!
Már egy hete nem jutottam a géphezKép, mert vendégdömping voltKép (bár kissé fárasztó). Kedden szerdán anyukám az unokahugommal, csütörtökön mi mentünk a párom kollégáihoz ebédre, szombaton jött a nővérem a másik unokahugommal (ők még aznap hazamentek) ésa nagymamám az unokatesómmal (ők ma mentek haza). Holnap jön a párom egyetemi csoporttársa a férjével. Szóval nem unatkozunk.
Roninak lefekvés előtt 37,9-es hőemelkedése volt (posiban).Kép Remélem nem lesz beteg.
Ráadásul pénteken este pecsételtem. Legalábbis azt hittem, de ma este megint.Kép
Igyekszem visszaolvasni.

Maci_2
maci_2

Sziasztok,
ezt nezzetek meg, szerintem nagyon jo otlet. Kép En mar irtam is! Kép http://www.halapenz.hu/index.php

Sofka, vigyori arcot meg igy csinalhatsz:
: O (space nelkul Kép

G.
gombóc

Kb. a kisebbik felét sikerült elolvasnom a lemaradásomnak.

Franyó,
Köszi, nézegetem majd a lapot.
Szóval ebben a hónapban még hiányoljuk Zsuzsit.
Párod meggyógyult már?
Anka drágaKép

Kaska,
Hú, megértem, hogy nem tudtál jönni. Apa meggyógyult teljesen?
Tejcsinek üzenem: szaporodni, mint a nyulak!
Köszi az üvegfestős infót. Majd lefényképezem a "művet".

Urszila,
Persze, én sem zavarnám Mariannt. Remélem azért minden rendben velük. Ők meddig maradnak?

PIldi,
Gratula a forgáshoz!

Kakukkfű,
Azt hittem ismerősöd dolgozik a lapnál. De így még jobbKép

Zulu,
De jó, hogy nem lesz műtét!KépKépKép

Timici,
Megy ez a hozzátápi, csak ügyes anyuka kell hozzáKép

Márti,
Profil kép szupi. Majd megnézem a másik topikot is...

Beu,
Lőrinc már fütyülni is tud?Kép Roni is teletömi a száját az ujjaivalKép

Zsuzsóc,
Nagyon édes LizaKép

Kangi,
Gombáktól megszabadultál?

Elli,
Továbbra is drukk. Próbálj nem aggódni.
És hova mentek először, hogy megvan az útlevél?
Lefejt tejben az a jó, hogy apa is etetheti a babát, anya meg pihizhet.

Babajaga,
Még emlékszem Rád Kép

Norka,
Kakiltató póz talán hozzátápi után majd bejön.

Jó éjt!

Maci_2
maci_2

Sziasztok!

Megjöttünk. Klassz volt, Lőrinc jó fiú volt, sokat híztunk mindkettenKép, tejem rengeteg lett. Röviden ennyit, gép zúg megint.

Csak átfutottam az oldalakat. Kevés a kép lányok! Hol vannak a babók? De ami volt, azt megnéztem, édesek.

Elli! DRUKK ezerszer, nem lesz semmi baj!

Heni! Profiterolban ász? Én??? Te nem ismersz. Sajna fehér krémről nincs ötletem.

Orsoly! ApaKépKépKép Ez gáz. Drukk, hogy sikerüljön megbeszélni.

Norka! Úgy néz ki, csak emgyünk Pécsre esküvőre szept. 5-én. Majd még írok erről.

Holnap megyünk útlevelet csináltatni. Aztán jövök.

Hiányoztatok!

Beu
beu

Sziasztok lanyok!

Kepzeljetek, Apa beteg lett.Kép Mar tegnap volt egy kis gond a nyalmirigyevel, de azert meg ha fajt is, jol erezte magat. Erre ma reggel lazasan ebredt. Ravettem, hogy menjen el az ugyeletre, ahol aszontak, torokgyulladasa van. Hat nemtom, milyen torokgyulladas az, ami egy felnottnel lazcsillapito mellett 38,8 C-os lazat csinal...Kép Azert most mar jobban van sokkal, most meri epp a lazat, remelem, nem lesz neki.Kép 37,7 C.....

Petra jol van, szivbol remelem, hogy o nem kapja el a betegseget. Nagyon jokedvu, a kezei Apa szerint ugy mukodnek, mint valami univerzalis kampo, ha valami a kozelukbe kerul, akkor beleakasztja.Kép

Elli,
Jobbulast!

Gomboc,
Tudomtudom, Petra nem az a pehelysulyu.Kép Amiatt persze, hogy nem fogok aggodni, ha lassabban gyarapszik, sot.Kép Csak azt nem szeretnem semmikepp, hogy fogyjon, az azert nem lenne normalis szerintem. De mar ez ugyben is kezdek megnyugodni, mert mar tobbnek erzem valamivel a tejcit.Kép

Miszike,
Ami a kerteshazat illeti, utobbi idoben mi is errol almodozunkKép Persze meg nincs semmi konkret. Mi Fotban gondolkodunk. Baromi kozel van, es egesz normalis aron egesz jo hazakat is ki lehet fogni. Ha erdekel, nezd meg a www.haraingatlan.hu oldalt, ez egy kifejezetten foti ingatlankozvetito.
Unnepi menu nem hangzik rosszulKépKép

Heni,
Orulok, hogy jol sikerult a nyaralas.Kép Buszvezeto nem semmi.Kép Nekem is volt mar olyan amugy, hogy eltevedt a buszvezeto, az utasok tereltek csak vissza a helyes utvonalra.Kép

Urszila,
Felso 3 szazalekKépKépKép Sot, tulajdonkepp felso 1,5 %, mert ugye van also is.Kép

Na ennyi, jo ejt:

Leszter
leszter

Sziasztok!

Beu!
A gépzörgést tessék komolyan venni.
1.) Ha csak akkor zörög, mikor a cd olvasó/író felpörög az csak rezonálás, kis gond, csak zörög.
2.) A hűtőventillátor kezd haldokolni, nagy gond, mert ha bekrepál leéghet a processzor, esetleg beleég az alaplapba és akkor ezeket cserélni kell. Nézesd meg egy hozzáértővel. Ha kell a párom(számtech-es) is megnézheti. Kép

Magdi
gallainémagdi

Akkor mondjuk ki, hogy kedden háromkor (persze du.) a margitszigeti parkolóban? Árpádhídnál. Azt hiszem, máshol nincs is. Kiket várhatunk?
sofka
sofka

Névtelen

Sziasztok!

Hétvégén anyósoméknál voltunk, alig győzök visszaolvasni.

A barack nem nagyon jött be, 4 napi barackozás után péntek estére Döncinek olyan gyomorgörcsei lettek, hogy már az ügyeleten gondolkodtam. KAkilni nem kakilt, viszont görcsbe rándulva sírt keservesen. Ő egyébként legkésőbb 10-kor alszik mint a kisangyal, de pénteken még hajnali egykor is sírt, pedig látszott, hogy nagyon álmos. Semmi nem segített, ezért végül elvittük kocsikázni, a ház előtt jó kis macskakő van, és végül az rázta helyre és álomba. Azóta nem kapott barackot sem és más gyümit sem, és vasárnapra volt kaki. Olyan megkönnyebbült arcot már régen vágott. Együtt örültünk a nagyszülőkkel.

Megnézegettem a képeket, babók nagyon édesek.
Kangi! Julcsi is nagyon tündéri, az egész albumot végignéztem. Kép

Sofka!
Engem érdekelne a Margitszigetes tali! Az Árpád hídi lehajtónál van a tali? Kedd, 3 óra! Oké!

Most megyek nincs sok időm, délután jönnek apósomék (ugye elvált szülők gyerekeinél sok nagyszülő van) és még fogorvoshoz is el akarok menni kontrollra, megnézni hogy bírták a fogaim a terhességet. Jobban félek tőle, mint a szüléstől, pedig még soha nem csináltak semmit. Talán az ismeretlen.

Szép napot mindenkinek!

Réka és újraalszikéjszaka Dani
muki

Manó!

Kutyás témában küldtem privát mailt!

Réka
muki

CSoda történt!
Marci nem kelt fel hajnalban. Szerintem folyamatosan aludtunk éjféltől fll hétig. (Marci ezért korábban kezdte, hogy irigykedjetek, úgy nyolc körül). De ez is lehet, hogy csak nem ébredtem fel és álmomban szoptattam. Persze legalább három lépés a kiságy, de ki tudja?
sofka

Sofka és talizók Kép
kedd 15.00 bejegyezve. Remélem, nem lesz ezer fok ... mert Kőbányáról megyünk ...

Maci_2 Kép
köszi kérdésedet, úgy néz ki, használt a Canesten Kép

Réka Kép
barackos gyomorgörcs KépKépKép Viszont spontán kaki hurrááá! KépKépKép

Beu Kép
hello újra köztünk!!! Gépzúgás Kép

Lányok, én nemtommivan ezzel a gyerekkel, délelőttönként úgy óbégat, siklotozik, mérgelődik, hogy csuda. Most is. Megyek, megszoptatom, hátha az a baja, de sokszor az sem segít Kép

Pussz
Kangi és mérges Julcsi
kangi

Lányok,
segítsetek szegény BKV-zóknak, hol van az a lehajtó? Én úgy mennék, hogy 4-es villamossal a szigetig, onnan 26-os busszal. Hol kell leszállni??? És merre tovább onnan?

Köszi
F.
franyo

Ja és még egy kérdés, tapasztaltabb anyukákhoz: mostanában Anka nem alussza át az éjszakát, pedig ez már egy jó ideje nem volt gond. Felébred (ma 2-kor!), és nem sír, hanem hujjogat, meg játszik az ágyában, meg feláll, és úgy sikongat. Amikor megszoptatom, ált. visszaalszik, szóval lehet, hogy mégis az éhség? Ja, és ehhez hozzájön az, hogy az esti etetés után szépen elalszik (9 - fél 10 körül), de utána kb. fél óra alvás után megint fönt van, és játszana, tök éber. Ezen még a szopi sem segít. Tegnap beraktam az ágyába, és kis nyüszi, meg felállás-lefektetés után (kb. fél óra) elaludt.
Mitől lehet ez???
Lehet, hogy már nem lakik jól a tejcsivel? Adjak neki pépeset? Ha igen, mikor??? Két szopi közt valamikor napközben, vagy egy szopi helyett??? Délelőtt, délután?? A védőnőm tojik rám, help!!!

Franyó
franyo

Az éhenkórász KépKépKép Most újra csendes KépKépKép

Leszter Kép
Apa láz KépKépKép Drukk, hogy hamar gyógyuljon! Univerzális kampókéz Kép Isemrős, nálunk most van a marós korszak, ti. szopi közben markolászik a kis drága, mikor mit ér, és ha van neki aprócska körme, hát, sajnáljuk, anyuka ...

Sofka Kép
gratula és irigykedés az átaludt (-nak érzett) éjaszakáért! KépKépKép

Pussz
Kangi és járókában csendbenjátszó Julcsi
kangi

Hello Mindenki,

Véletlenül tévedtem ide a "Túl az első napokon, heteken..."-ből. És előre is bocsi, ha belekotynyeleskedek valamibe, de azt hiszem pár dologban tudok segíteni:

Urszila - FURULYA: Én anno gyerekkoromban egy évig jártam zeneiskolába furulyázni. Szóval nekem anno úgy tanították, hogy először még nem vettük a szánkba a hangszert, csak nélküle gyakoroltunk (kb 1 vagy két alkalommal). Szóval először próbáljátok meg azt, hogy a lányod "eldúdol" egy dallamot de nem lálá-val, hanem tütü-vel. Kicsit úgy kellene, hogy rezonáljon a hangocskája, mint a fésűre tett alufóliának (de tényleg csak egy icipicit). Ha ez megy, akkor lehet a hangszert szájba venni, és ugyanezt a technikát kell követni. Próbáljatok keresni egy egyszerű dallamrészletet (pl: Este van már 8 óra, ég a világ a boltba szokott bejönni, mert azt szinte mindenki ismeri, és az első sora igen egyszerű). Ezen az egyszerű dallamrészleten (egyetlen soron) meg lehet tanulni, hogy hogyan kell jól befogni a lyukakat. Egyébként alapszabály, hogy nagyon lazán tesszük rá az ujjakat, mert ha görcsöltök, könnyen fülsértő hangok jönnek elő.
Remélem, tudtam segíteni Kép

Psandi - ÓBUDAI GYEREKVÍZ: az én lányom 5 hónapos lesz, és sajnos 3,5 hónapos kora óta tápis (részletek most nem érdekesek). A lényeg, hogy én kezdettől fogva a babavizet adom neki. Soha nem forraltam, szobahőmérsékleten tárolom. Egy 1,5 literes palack nálunk nem egész 3 napra elegendő, és amit te olvastál az szerintem arra vonatkozik, hogy ha nem csavarod vissza rá a kupakot, akkor 1 napig szavatolják a minőségét. Egyébként ásványianyagtartalmát tekintve a Nestlé Aquarell szénsavmentes vize is kitűnő, az én lányomnak attól sem lett semmi baja (azt sem forraltam fel - meg voltam szorulva időben).

Sofka - FEHÉRCSOKI: nem vagyok ugyan szakértő, de szülésem előtt egy nagyon híres csokigyárban dolgoztam a pénzügyön (sok selejt ment le a torkomon anno Milkából, Piros Mogyiból, Sport szeletből stb). Tehát alapvetően 4 féle csoki létezik (ét, tej, nugát, fehér). Az ét és a tejcsokoládék kakaóból készülnek - általában elég drágák. A nugát NEM csokoládé, ezért más az íze is (ha emlékszel még a törtmogyorós Maci-ra, az nugát volt, és mondjuk a Boci meg valódi csoki). A fehér csokoládéban NINCS kakaó, valójában tejporból készítik. A fehércsokiból készült mázakat, önteteket mindenképpen forrásban lévő víz tetejére tett edényben olvasszuk meg.

HENI: ha a fehércsokit mázként akarod használni, tehát azt szeretnéd, hogy szilárd legyen a sütin, akkor inkább a marcipánmasszát ajánlom. A marcipán azon túl, hogy szvsz finomabb, lényegesen könnyebben kezelhető, nem olvad meg a kezedben, mint a csoki, ráadásul ételszínezővel könnyen színezhető, csak hát sajnos elég kevés helyen lehet kapni (cukrász ismerős vagy édességboltos segítségét érdemes kérni - márha van)

Üdv mindenkinek: heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Kész, vége, elfáradt. Megint kapott egy kis nyugiszopit, de amikor az ágyába teszem (ridegtartás), akkor elkezd óbégatni. Pedig ott alszik és punktum, ebből nem engedek. Ilyenkor 2 perctől 5-6 percig ordít, ha addig nem hallgat el, az ágy fölé hajolva adok neki még egy nyugiszopikát (nem elképzelni! Kép). Nem mindig segít, ilyenkor marad az álombasírás. Elsötétített, hűvös szobában van ilyenkor. Apacuka állítja, hogy ő is csak így tudott annak idején nappal aludni. A lánya meg még így se mindig Kép Pedig álmos, látom rajta, a szemei, mint két pici lyuk Kép
Aha. Míg írtam (kb 2 perc), elhallgatott. Eszerint ma nincs ordítós kedve, ez jó KépKépKép persze egyet-egyt még nyekken ...
Van esetleg egyéb ötletetek?

Pussz
Kangi
kangi

Még mindig megy a nyávogás, nem ordítás ez, csak amolyan "jaaj-jaaj" KépKépKép
Nem tudom, mit csináljak Kép

Kangi
kangi

Hiába a nyugiszopika, nem is igazán kell neki, és ahogy kijövök a szobából, sír, ordít, óbégat, szipog, és elölről újra (KépKép

Van esetleg ötletetek, hogy miért lehet ez így, és mit csináljak másképp?

Kangi
kangi

Sziasztok!

Réka
gyomorgörcsök KépKépKép
kakiután megkönnyebbültarc Kép

Heppi
köszi a babavizes infót Kép
tényleg az van ráírva, hogy "nyitva..." és nem "nyitás után..."

Kangi
már késő, elképzeltem a pózt.... Kép
na hát nekem erre jött be a cumi, pedig eleinte nem akartam, de azzal tök jól elalszik (de nem feltétele a cumi az elalvásnak)

Éjjel nem tom mi volt Danival, többször is ébredt (fél 2, 4), és annnyira fájdalmasan sírt 4-kor, aztán mikor nem nyugodott semmire, hát persze hogy szopi, de úgy evett, mint aki 10 napja nem látott cicit. Pedig gondolom éjjel 2,5 óra alatt annyira nem éhezhetett meg...

Éjszakai Névtelen
köszi, hogy leírtad a beszúrható arcocskák fellelhetőségét, már alkalmazom is Kép

Andi
psandi

Sziasztok lanyok!

Mi is megjottunk, voltunk itt ott, kicsikem jol erezte magat, de a vegere nagyon benyugosodott, hogy szokott rendjet egy kisse feldultuk.

Kangi!

Nalunk is ez megy, ha ez egy kicsit megvigasztal.
Nem tudom mi a gond, de ugy latszik az en lanyom eleg bombis egy leanyzo.

Franyo!

Az alvas ugyanez, az a kulonbseg, hogy nalunk sosem volt jo. Altalaban 1 korul pattan ki a szeme es csak 1, masfel ora mulva tudom elaltatni. Reggel 5tol pedig csak a nyuglodes megy, 20 perces alvasokkal fel7 ig. Kép
Most kiprobalom a Viburcol homeopatias kupot. Napi 2, talan ez lenyugtatja egy kisse es megszokja, hogy aludni kell. Kb 5 napra eleg, ez alatt hatha beall egy normalisabb menetre.
Nagyon fel van spanolva, sosem nyugodt, vagy csak nagyon ritkan.
Mivel allandoan acsorog, egy perc nyugtom nincs, meg mindig nem tud lejonni, csak neha sikerul ulesbe pottyannia, maskor hanyatt. Kép
Neha volt, hogy nem ugrottam eleg gyorsan, hogy elkapjam. Kép

Lanyok!
Nem kell valakinek egy Brevi jaroka? Nagyon jo allapotban van, alig hasznaltuk, Emma orokmozgo reven nem marad meg benne. Vilagoskek, tyukocskak vannak rajta es 4 kapaszkodoja van.
10000 Ft ert odaadom.

na udv mindenkinek
Kakukk
Emma
Kakukkfu

Andi Kép
de jó, hogy eszembe juttattad a cumit! Odaadtam naki, egyszer megint elkezdett nyekegni, de visszaadtam, hallottam, hogy csörgeti, játszik vele, aztán csönd. Most az oldalán fekve alszik KépKép
Köszi!!!! KépKépKép

Kakukk Kép
kár Kép Járókánk van, de köszi ...

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Réka!

Én a helyedben még a szőlőlét megpróbálnám. nekünk nagyon bejött. nem tudom ki hozta fel aezta barackotKép, de nekünk azt nem ajánlotta doki annak idején. kifejezetten csak szőlő és narancslét mondott. Dea narabcs túl svanyú volt Emmának. A szőlővel viszont semmi gond nem volt. Sajnos nálunk is mindennapi sznvedés volt a kailás, de ő ha egy napot nem kailt akkor már nem aludt éjjel. Megmondom őszintén, én ezt nem hagytam. ha olyan etse 10-ig nem kakiltm, akkor adtam kúpot neki. nem szokott rá, semmi baj nem lett belőle, és szépen túljutottunk ezen a szörnyű idpszakon. És simán kakil most magától.

kakukk!

Az én Emmám is stakukac, d emost már néha belekéredzkedik a járókájába jászani. negyed órára. igaz, enkünk olyan van ami műynag rácsos, így abban tud kapaszkodni is, néha élvezi. Meg kívülről is szokatt benne kapaszkodni.

Franyó!

nekem amikor Emma már nem lakott jól a tápszerrel akkor HA pépet írtak fel, azt kapta este nagyobb lyukú cumisüvegből. De mondjuk ő akkor már nam volt anytejes, így nem volt min gondolkodnom, kipróbáltam. de aztán nem sokáig volt így , mert elkezdük a hozzátápit.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Most neztem,hogy a kicsinyitett kendos kepen, nem is laccik,hogy lenne rajtam furdoruci... Kép Pedig voooolt! Koszonjuk a dicsereteket, mindet bezsebeltuk+ nehanyat azert Jazi is kapott. Kép

Gomboc
Mar en is beajanlottam a dokibacsimat. Ugysem volt meg pecsi. Kép

Maci2
A kakiltatos poznal az a lenyeg,hogy a feneke a levegobe legyen, sajat sulya huzza le. Mi tegnap is extrakakit produkaltunk igy... Hatha bejon?

Beuuuu
De jooo,hogy megjottetek!
Gyertek Peeecccsssrreeeee! Kép

Urszila
Szerintem azert sipit a furulya, mert nagyon sok levegot fuj vele. Probaljatok meg halkabban. En nem nagyon ajanlanam a dalokat, mert minden tanar maskepp tanitja (a keztartast, hanginditast tű-dű stb.) szoval ha veletlenul rosszul idegzodik be, sokkal nehezebb kijavitani. Szoval szerintem inkabb a sajat szerzemenyek a jobbak, es kevesebb levegovel. Tuti ugyes lesz, meglatod! Kép
2 reszes furdoruci- orias hassal Kép Jazi a jazrkon amult, amit epp fele nyujtottam. annyira edes volt.

Leszter
Apanak jobbulast!
Univ. kampo Kép Kép

Reka
Gorcs Kép Nincs gorcsoldotok ilyen esetekre? Nekunk irt a dokineni, igaz egy honapban kb. 1x kell, de akkor eletmento.

Franyo
Pont 1 hete interiuvoltam meg a csajokat, detto u.ezzel a tunettel. Nalunk szerencsere elmult. Kép Most mar tudom, h. fejlodesi ugras volt. Szerintem legy picit turelmes (kb.1 hetet) hatha nalatok is ez a helyzet?!

Andi
Jazi is ugy szopizott,mint aki 1000 eve nem evett... aztan szerencsere kinotte vagy mi?!

Kangi
Nincs tippem Kép De ha a cumi bejott, akkor Kép

Velunk tul sok minden nem tortent. Egesz 7vegen utazgattunk, Orfu-Kaposvar. Jazi mar lassan kinovi a hordozojat, gondolkodunk,hogy egy autosulest kellene venni neki, mert a hordozoval irto nehez cipelni. Most alszik, pedig setalni keszultunk... Kép

Norka es vegigaudt11orat Jazmin
norkini

KangiKép
Köszi az infot,még itthon vagyok,mert fogdokinál voltamKép
Még nem tudok semmit mondani,de holnap irok SMS-T,hogy megyek-é.
Ez az Árpád-hídhoz közel van ,vagy BKV?
sziasztok

Heni
heni1979

Sziasztok, lányok

Az első gyógytorna kudarcba fulladt ma reggel, Kép mert az én nyugodt és jófej babóm olyat csinált, amit még soha: (de tényleg SOHA) sikítva sírt, még könnycseppeket is kipréselt magából! Ugyanis ő épp aludni akart. Se szopi, se anya, semmi nem nyugtatta meg, csak hogy lefektettük a babakocsiba, ahol is 1 perc alatt bevágta a szunyát. A gyógytornászcsaj meg aszonta, hogy főleg az első alkalommal nem lenne jó, ha stresszes lenne a torna... Csütörtökön újra próbáljukKép De ő is megnyugtatott, hogy rendbejön. Konkrétan ki is derült, hogy a törzsizmai gyengék, a végtagjai meg túl feszesek. Az előbbit erősíteni fogjuk, a kezét-lábát meg masszírozni, lazítani.
És ma visszahívott a Dévény Anna alapítvány isKép Szept 2-re volt kivételesen egy vizsgálati időpont, pedig nekik is csak szept végére van helyük. Ja, és előzetesen ő is megnyugtatott, hogy főleg ilyen kicsi korban 100% meggyógyul KevinKép
Szóval mégiscsak szép a világ:Kép

A talira-ha holnap du. van-megyünk mi is! Legalábbis ha olyan kedve lesz őfenségének. Kép
Azúr, jöttök?

Franyo,
A szigeti megállónál leszállsz, lemész a szigetre, (lépcsős aluljáró) és pár 10 m-re jobb oldalon ott a megálló. Ha tényleg a parkolóban találkozunk, akkor az a legutolsó megálló a szigeten, a túlsó végén, sajna a nevét nemtom, de a szálló körül kell leszállni. De ha Pestről jössz, akkor javaslom a Nyugatinál felszállni a buszra, akkor tudsz ablak mellé ÜLNI, a szigeten általában már tele van a busz. Bár én már rég használtam, és akkor is 7végén...

Kangi,
A hasonalvást nem próbáltad nappalra? Nekünk nagyon bejön, hogy nappal hason, ebből ő tudja, hogy alvás van. Nem kell sötétíteni sem, itt van a nappaliban, rádió, tv, stb mellett... Most is hason, 1 szál pelusban durmol, egy jelképes pelenka-takaróval. Nálunk csak éjjel van sötét és-amennyire lehet-csend. Ja, és a cumcum, az nekünk is bejön, még hason is!Kép

Ma estére főzök apának, mert jó a kevemKép
Még jövök, ha tudok
Pusza
Elli+Kevin (aki 1 szál pelusban tényleg szumóharcosnak néz kiKép)
ellimami

Sofka, holnap 3 ora! Felvestem. Kocsit lestipistopiztam, remelem, most nem hagy cserben. Kép

Elli, de jo! Orulok, hogy mentek a Devenyekhez is! Kép

Majd jovok meg, csak most fejek. Kép
Gombóc
gombóc

Elli, meg eszembe jutott valami:
A Devenyes kezelest se nagyon szeretik a babak. Kép A gyogytornasz ismerosunk azt mondta, hogy azert, mert fajdalmas tud lenni. Kép Ugy kell elkepzelni, mint amikor nekunk masszirozzak az izmainkat, ahol gond van (csomo, feszesseg, stb.) az ugyi nekunk is faj. Szoval valami ilyesmire keszulj lelkileg. Siras, ordiba. KépKépKép
Gombóc
gombóc

Elli de jooooo! Kép

Lanyok
A kiscsajom mar par napja kivaltotta az ebedet "szilard" kajcsival. Ma kitettem neki kb. egy 3/4 uveg bebietelt, es meg 2x tettem belole, mert nem volt neki eleg. ...

Kuldok egy tegnap esti furdos kepet, mar ilyen ugyesen ul,ha kapaszkodik! Kép
Kép

Norka es sokateszik Jazmin
norkini

Most meg ilyet csinal:
Kép

Bocsi a piros szemekert, a szemtelenito progit Apa meg nem instalalta vissza...
Norka s lassan ulnitud Jazmin
norkini

Jaj-jaj!
Most nézem a naptárkámat, és holnap 2 hós oltást kell kapnunk! Ez még nem lenne baj, de egészséges rendelés pont 15-17 óra közt van!Kép Lehet, hogy kimarad a taliKép Vagy 2 hét belefér? Kevin múlt 7en volt 2 hónapos, és csak K-SZ van egészséges rendelés, a szerda most ugye 20-a ünnep, csak jövő héten kaphatná meg... Mostmicsináljak?

Tanácstalan Elli
ellimami

Elli!

Nem gond ha csúszik az oltás egy-két hetet, de ezt neked kelle ldönteni. emma pl a 3 hós oltást 5 hónaposan kapta meg , igaz betegség miatt, és semmi de semmi gond nem volt belőle. Igaz, így nem 5 hónaposan hanem 8 hónaposan kapta az uccsót.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Gombóc,
köszi, hogy szóltál, így legalább készülni tudok, erősítem anyai lelkem. Kép Most egyelőre szerencsére nem a kezeléssel volt gáz, el se tudtuk kezdeni a masszírozást mert már előtte ordibált. Jó fej volt a csaj, hogy nem erőltette, és így nem marad meg a rossz emlék...
De gondolom neki is fájni fog, amit végignézni is Kép de még hagyján, mert otthon nekem is csinálni kell, ami KépKépKép
hali
Elli
ellimami

Mármint a Dévényest gondolom nem kell csinálnom, annyira profi nem vagyok/leszekKép de a Heimben mutatnak tornát, forgatást, masszírt, amit otthon is kell csinálni.

E.
ellimami

Sziasztok!

Holnap tali? Megpróbálunk menni. Azt hiszem, itthon lesz a kocsi, de nem tudom el merjünk-e indulni vele, vagy inkább BKV. Na majd még kigondolom. Megírjátok a részleteket, nem tudom vissza tudok-e olvasni.

Elli!
De jó, de jó! Csak ne ijedj meg a nyügitől, majd megoldódik, és minden rendben lesz.

Gombóc!
Tényleg jó a hálapénzes oldal.

Norka! Nagyon ügyesen ül Jázi! És látom, az evésével sincs gondKép
Pécs: Szeptember 5-én van egy esküvő, most dolgozzuk ki a részleteket, hogy el tudunk-e menni. Kicsit bonyolult, mert másnap apának Szegedre kell menni dolgozni, és mi oda már biztos, hogy nem, de akkor hogy jutunk vissza. Szóval kicsit gázos, de remélem, megoldjuk. És ha már ott vagyunk, igyekszem alkalmat keríteni egy minitalira is.

Magdi! Zörgést komolyan vesszük, volt már szerelőnél kétszer, most alkatrészre vár, azt mondta, használhatjuk. Azért általában kikapcsoljuk, ha elkezdi a zörgést, de tegnap muszáj volt benéznem a babanetre. Kép

Kakukk! Nem irigyellek, jól le lehetsz fárasztva! De majdcsak túljuttok ezen, és jön egy könnyebb időszak! Fel a fejjel!

Kangi! Mi történt Julcsival? Biztos a meleg. Tényleg, előbb kellett volna írni, hogy ne képzeljük el. Kép

Franyó! Lőrinc már végigaludta az éjszakát, és most megint ébred 3-4 óránként. Mint újszülött korában. Pedig most tuti, hogy elég a tej, mert az otthoni zabálás következtében tejcsárdává változtam. Na, jó, csak egy kicsit.Kép Már nem is keresem az okát, félálomban etetem.

Leszter! Jobbulást apának. Nekem volt egyszer vírusos torokgyuszim, a végén már a fülem is irtózatosan fájt, és lázas is voltam, és többször visszajött. L Én is gondolkodom Fótban, de apa nem, akarja. Ő inkább Csömör irányába hajlik most. De ez még távoli terv. Majd a második babánál.

Na, megint zúg, gyorsan elküldöm.
Beu
beu

Elli!

Nekünk a dokinéni szabadsága miatt csúszott a két hós és ezáltal a 3 hós oltás is. Kérdeztem nem gond-e, azt mondta, hogy csak a két oltás között eltelt minimmum időt kell szigorúan venni. Több lehet, kevesebb nem. Szóval GYERTEK!!!! Rádfér egy kis megnyugvás utáni kikapcsolódás!

Kérdeztem tőle, hogy miért adnak valakinek fenékbe, valakinek combba. Azt mondta, hogy régen a fenék volt, ma már nagyon nem ajánlják, van ahol tiltják, idősebb dokik adják már csak néha fenékbe. Szerintem akiknél fenékszuri van érdeklődjenek, hogy ez igaz-e.

Norka!
Van görcsoldónk, de most ez sem segített, pedig korábban mindig bevált. Ezért is aggódtam, hogy ez most komoly.

Most jól van Dani, csak nehezen bírja a meleget. Nem tudom mit csináljak, mert ilyenkor az utca is elviselhetetlen.

Réka + perszehogynemalsziknapközben Dani
muki

Ja! És a tegnapi mázsáláskor kerek 7 kilót mutatott a mérleg!!!
Ez hiteles adat, mert üresen lett lemérve a gyermek! Kép

Réka + hétkilós Dani
muki

Réka, látom te mostanában irtál be. Most akkor csak te vagy fennt. Egy 17 éves lány vagyok. A hétvégén lefeküdtem egy sráccal, régóta ismerjük egymást, még sem igy terveztük. Védekezésről elfeleljtkeztünk a szerelem hevében. Milyen jelek mutatják, hogy babám lesz? És mikor jelentkeznek ezek?
És ha esetleg elvetetném, akkor az abourtusznál ott kell lenni a szülőnek?
vagy aláírás kell?
és egy szimpla ultrahangnál?
megjegyzem ha tényleg babát várok, nem hiszem hogy elvetetem ez az apától függ.
Félek

Kedves 17 éves lány!

Bár nem Réka vagyok, azért írok neked.
Esemény utáni tablettáról mi a véleményed? úgy tudom 48 órával utána még be lehet venni, viszont asszem csak receptre adják.
A jelek min. 2 hét múlva jelentkeznek, mensi kimaradás, gyakori pisilési inger, éhség érzet, mellfeszülés...
UH-hoz nem kell szülői kíséret, de a 3.hétnél előbb nem mutat ki semmit.
Amíg nem tudsz biztosat, abortuszon ne gondolkodj, de azért jobb lett volna vigyázni...
(bocs)

üdv
Andi
psandi

Tudom Andi, és igazad van! De ha kell vállalom a felelősséget a hülyeségemért!
Félek

Sziasztok!

Elli
örülök, hogy jobb a kedved, az oltás miatt ne aggódj, nem számít, ha kicsit csúszik.
A 2 oltás között viszont majd 4 hétnek el kell telnie.

Irigykedem a holnapi tali miatt
babakocsival nem merek BKV-zni, megjegyzem, ekkora kocsival fel sem férnék sehova. A kengurun gondolkodom, de tegnap még csak fél órát bírt benne Dani, így nem tudom. Azért még alszom rá egyet

Andi
psandi

Félek!

Ez nem felelősség,hanem butaság lenne!Tizenhét évesen még nagyon korai lenne babát vállalnod,hiszen majdnem Te is gyerek vagy még!
Főleg egy ilyen kapcsolatból!
És ha már a felelősségnél tartunk,az a védekezésnél kezdődik!

Vigyázz magadra és dönts okosan!Kép
Névtelen

Sziasztok!

Franyó:szerintem az esti el nem alvás meg az evés között nem sok összefüggés van, meséltem nagyobbacska gyerekeimet valakinek a minap. Ha a hozzátáplálás mellett döntessz, azt ne emiatt tedd. Ha majd elkezdessz hozzátáplálni: inkább délelőtt érdemes próbálkozni, hogy ha netán hasfáj miatta, az ne éjjelre essen. MIndig szopi után kinálgasd, mert igy lesz hozzátáplálás belőle és nem elválasztás. Nem szopi helyett adj mást, hanem után, ilyen értelemben mellé. Nem kell kiváltani egyetlen szopit sem a hozzátápl. miatt. Ha mindig utána adsz neki, akkor nem fog csökkenni a tej mennyisége és még sokáig tudsz szoptatni. Éjjeli ébredésről most olvastam egy jót a szopitopikban, miszerint 3-4 hó körül a babák közül sok elkezd újra ébredni éjjel. Oka pedig, hogy felszinesebben, kevésbé mélyen alszanak, mégpedig a bölcsőhalál elkerülése érdekében. Ez persze lehet, hogy nem igaz, de megnyugtató érzés az embernek, hogy lám, milyen okos gyereke van, inkább nem alszik olyan mélyen, mintsem gond legyenKép.
Érdemes esetleg elgondolkodni azon, hogy kellően elfáradnak-e nappal a babák, avagy sok nekik már a nappali x alvás. Apránként a nappali alvások száma is csökken, előbb kettőre (kb félév???) majd egyre (kb egyévesen). Amikor váltás van, akkor a több alvás már este nehéz elalvást eredményez, a kevesebb meg túlfáradást és ezért esti hisztit.

Fehér csoki kérdéskör: ha jól tudom, a kakaóvaj az még fehér (valamikor napozókrémnek volt használatban kakaóvaj!). (amúgy részemről utálom, minél feketébb a csoki,annál inkább szeretem)

Ma kaptam termékmintát pamperséktől meg liberoéktól, midi pelussal. Ugyebár liberóék 8 kg-ig irják a midijüket. Ancsi 7,5 körül van....És tudom, nem ő a legsúlyosabb 4 hónapos... Kissé el vannak tájolva ezek a pelusgyártók...

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?