Új privát üzeneted érkezett!

Orsoly,
Én gondoltam Rátok Kép Nyugi, mire iskolába mennek a csemeték, addigra mind megtanul járni.
Szerintem egyébként az a normális tempó, ahogy Lackó (meg Manó Emmája) fejlődik. Legalább is úgy érzem, hogy Lilinek kicsit korai még az álldogálás. (olyan kis görbe lábai vannak, és félek, hogy úgy marad)...meg kicsit irígykedek is, hogy nem kell futkosnod még Lackó után, hogy most esik egy nagyot. Amikor majd csinálja, akkor szerintem egyből stabilan fogja csinálni. (persze az izgalomért, hogy későn csinál mindent, nem irígyellek, de szerencsére megnyugtattak a dokik)
Összeveszés Apával Kép
Jobbulást Lackónak!

gömb
gombolyu

Orsoly,
lázKép.
Mocorgásügyben csatlakozom Gömb véleményéhez, vissza fogod még sírni ezt a lustibb időszakotKépKépKép!

Gömb,
de jó, szupi kis autód van!Kép
Usziba sajnos mégsem tudunk menni holnapKép. Az vígasztal, hogy szombaton elutazunk, az a hét amúgy is kimaradna. De aztán ha visszajöttünk, fogok tudni járni rendszeresen, mert Anyukám tud majd addig vigyázni Malira. Macóka is imád pancsolni, múlt héten alig tudtam kivakarni a vízbőlKép.

Myssnia,
már pont kezdtelek Titeket hiányolniKép. Szilárd is kitört a járókából, látomKép.
Autó(-jobb hátsó lámpájaKép) szuper!

Elkúszom alukálni, jóéjt mindenkinekKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Orsoly,
na ne mááá, nekem igenis hiányoztál.
Mitől lett lázas Lackó, nátha vagy más?
Kajcsi ügyben Nálatok továbbra is a darabos a nyerő?
Nálunk változatlanul stagnál a dolog, igaz nem is erőltetem.
Mozgás:majd behozza aztán győzd utolérniKép
Apával meg gyors kibéküléstKép és tessék jönni gyakrabban!!!

Myssnia,
de jó, gratula Szicskának a kúszás+mászáshoz!
Hát igen nálunk is állnak a dolgok(házimunka) mióta mászik Bence, ráadásul járókánk sincs és már nem is lesz, szerintem nem lenne el benne. Sokkal jobb buli mászkálni szerteszét a lakásbanKép
Képzeld Avent itatót(6hós) már elsőre tök ügyesen használta, mármint a csőr részt, az üveg kicsit nagy neki, úgyhogy majd a cumira teszem a csőrt, aztán idővel átállunk.
Gyere gyakrabban ha tudsz és kérünk "rendes"képet az autóról.Kép

Gombóc,
köszi a kanalas infót.
Bebe Confort kanalatok ilyen lett?Képmert akkor ismerős a szituKép
Kép

Kakukkfű,
köszi a blúz infót, nem is gondoltam volna, annyira szép!

Franyó,
gratula az álláshoz! olyan ügyi Anka, nagyon hamar fog járni, aztán meg futni és lassan mehetsz vele a játszóraKép

Bence tegnap apja hasára támaszkodva feltérdelt, majd állásba nyomta magát, persze azért továbbra is támaszkodottKép. Viszont a kanapéról már kb. 1 hete le tud mászni(hátára fektetve teszem le, ő hasra fordul és lecsúszik) és állásban kapaszkodva megtartja magát kb. fél percig.Kép
Olyan kis okos, remélem nem felejti el, hogy kell csinálni és nem esik majd le később sem. Mondjuk sosem hagyom magára, de azért nyugodtabb vagyok, hogy jól kezeli a témát.

Buszos storyKépKépKép, olyan hülyék az emberek.
Egyszer ültem a padon és odajött hozzánk egy félrészeg fazon, egy darabig kérdezősködött, meg hencegett a gyerekeivel aztán elkezdte paskolgatni a kocsit, nekem már az sok volt, nemhogy rángassa a gyerekemmel együtt. Pfúj!Kép
Szerencse, hogy Ankának nem lett baja, jól tetted,hogy leordítottad a fejét!

Zulu,
már nem emlékszem, hogy írtam-e, de nagyon jók voltak a nyaralós fotóitok, annyira kis drágák a gyerekeid.Kép
Taktikus mami=szükség törvényt bont, sajna nem mindig jön be a trükk, de azért szorgalmasan próbálkozom.

Akinek van jó ötlete etetéshez(enni nem akaró gyereknél), jelezze
jelige: HELPKép

Ellimami,
nem lesz semmi gond, csak azt tudom mondani, amit a lányok is, fel a fejjel, ki a mellet-be a hasat!Kép Neked most muszály optimistának lenned, mi majd tartjuk benned a lelket. Minden OK lesz!++++++++++++++

Csucsuka,
utólag is boldog szülinapot!Kép

Urszila,
nálunk is nyűgös nap volt, Bence sem aludt, ez eléggé kihatott a család életéreKép, ő már békésen szuszog, mi meg próbáljuk utolérni magunkat.
TejciKép, de jó, én tudtamKép

Gömb,
gratula a járgányhoz!képet mikor kapunk róla?

Kaska,
take it easy, egyik nap jobb-a másik meg..., nálunk is ez van, pedig a fiam "már" 6,5hónapos, szóval eltart egy ideig ez az időszak. Minden OKs lesz idővel meglásd. Össze kel szokni. Ki a mellet-be a hasat, neked is.
Tejcsi:ahogy eszik a babó termeli magának, én talán az első pár hétben fejtem csak, azóta sem, nincs is fagyi tejcink egy szál sem(vakrepülümk), de én is azt gondolom, mint sofka. Anno ősanyáink sem csinálták másként, szoptatok ha kell és amíg van tejci, aztán meg meglátjuk. Persze néha engem is elfog a para, de akkor itt kiadom magamból, vki megnyugtat (legutóbb PIldi) és kész, megy tovább minden.Kép
Kendő:szerintem nagyon jó, de hangulatfüggő nagyon, mikor kipróbáltam Zsuzsiét imádta a kölök(6hónaposan), előtte kb. 4hónaposan bömbölt. Szerintem nem csak a kendő az oka, annak ha sír, bár lehet az is(Urszila), inkább a meleg vagy a póz, ami nem jött be, próbálgasd aztán meglátjátok.

Sofka,
milyen lapzárta?

Én is panaszkodom kicsit:
a gyerekemmel NEM lehet babakocsival közlekedni, teljesen kivagyokKép, levittem este sétálni, hogy Apa haladjon a kábelek eltüntetésével, de kb. 1 sarkot tudtunk haladni normálisan és máris elkezdett mászni, forogni és sehogy sem maradt meg, kézben vittem fél órán át a senekét, majd leszakadt kezem+hátam és közben toltam a babakocsit.
Mit lehet ilyenkor tenni??? Hogy sétáltassam, azt csak nem várhatom meg, míg magától megy?
Kenguru ill. kendő átmenetileg esetleg megoldás lehetne, vagy? meleg van hozzá nem?, meg aztán milyen séta az olyan? vélemény?
Nem tud esetleg valaki használtam jó állapotú Baby Björn kengurut, mert kipróbáltam és nagyon jó volt, még el is aludt benne Bence, de újonnan nagyon drágaKép

Más,
egy ismerősöm megkért, hogy segítsek egy barátjának piackutatásban, eljönnek-kérdeznek-elmennek. Én barom igent mondtam, azóta folyamatosan b@sztatnak, hogy töltsek ki kérdőívet+készítsek diagrammot+ollózzak össze montázst, ma már 2*hívott egy nő ez ügyben, majd este 20.15kor! egy másik.Kép Épp "sétáltam" a gyerekkel amikor hívott és a telefonom is lemerülőben volt, egy idő után kértem, hogy hagyjuk abba mielőtt lemerülök(20.30) erre megkérdezte, hogy akkor milyen városi számon tudna most elérni. Akkora lett a fejem, mint egy ház. Este 33 fokban cipelem egy féléves 7 kilós fenekét, közben hülye kérdésekre igyekszem kultúrált válaszokat adni nem épp munkaidőben és mikor virágnyelven próbálom rábírni, hogy fejezzük tán mára be, még van pofája kérni egy másik számot. Na ekkor eldöntöttem, hogy ha holnap felhív lemondom az egészet és kész. Nem erről volt szó és különben is útálom, ha csőbe húznak.Kép Egy-két kérdés helyett házifeladat+telefonbetyárkodás, hát kell ez nekem?NEM
Most megfogadtam, hogy egy ideig nem teszek szívességet másoknak, csak ha minden opciót előre megbeszélünk.

Bocsi, de nem ki kellett engednem a fáradt gőzt.
Megyek elteszem magam holnapra, telefont minden esetre kikapcsoltam, nehogy nekem reggel 7kor rámcsöröjön a csaj, hogy folytassuk...
Jó éjszakát Mindenkinek, pusza
Timici
timici

Sziasztok!

Bebeee ma láttam Gömbölyű új autóját, hát nagyon csecse.
Vettünk baby gym-et összeraktam, erre Zsuzsi akkorát vigyorgott rá, hogy csak na. Kép Viszont nem sokkal utána birtokba vette Miki és fürdésig csak szétszedte és összerakta, meg persze zenéltette, mert hiába kapcsoltam ki, Ő midig visszakapcsolta. Kép Kép Kép

Kaska!
Szerintem a meleg miatt nem bírja a kendőt. Zsuzsi is csak akkor viseli el, ha légkondis helységben vagyunk (Tesco, Árkád), ill. ha alszik, különben Ő is megkritizálja.

Réka!
DM kupon: elmész a DM-be a pelusoknál van kis kék boríték, abban adatlap. Kitöltöd, lemásolod Dani anyakönyvi kivonatát és leadod a boltban. Állítólag kb. 2 hét múlva küldik az értesítést, hogy átveheted a kupont a megnevezett boltban. Én is az értesítésre várok. Kép

Réka! Elli!
A Mini-Manóban a Nagy Lajoson van babás matrica, mi is ma kaptunk. Ott van a kasszánál. Kép

Orsoly!
Ha tudod, vidd el babaúszni. A hugomnak (Göbölyű)a Lilije is akkor kezdett el turbófejlődni, amikor elkezdtek uszizni. Azóta, ha követted, egyedül ül, sőt feláll kapaszkodva és most lesz 7 és fél hónapos. Most nézem, csak 1 nappal fiatalabb Lackónál. Kép Egyébként tapasztalat, hogy a fiúk alapban lustábbak.

Húú milyen késő van és Zsuzsi már egy ideje elaludt a karomban.

Mindenkinek pusszancs

Magdi(a félkarú)
gallainémagdi

Sziasztok!

Először is köszönöm az infókat, Dm kupon és matrica ügyben is.

Másodszor csak csodálkozom, hogy milyen kis ügyi és helyee babócák vannak. Kép Képeket is megnéztem Kép

Myssnia!
Olyan kalapot keresek Daninak is amilyen Szilárdnak van, de sehol nem találtam. Ti hol vettétek? Ja és Pandorfba pontosan hogy lehet eljutni?

Elli!
Kevin Kép De látod mennyien leírták, hogy hamar rendebe jön Kép Én nagyon drukkolok neki !!!!
Plussz egy hurka Kép Úgy imádom a hurkáit Kép
Döncinek is tornáztatni kell a lábát minden pelenkázáskor, mert állítólag a bal lába nagyon feszes Kép A szája neki sajnos nem nagyon javítható, mert nem gyenge az izom, hanem nincs izom Kép Azért én néha szoktam egy kicsit hagyni sírni, bízom abban, hogy egy kicsit talán erősödik a szája. Most megzéztem az Árkádos talis képeket és sajnos amikor mosolyog akkor is látszik egy kicsit.
Akkor az uszodában találkozunk majd!!!

Tényleg lányok akkor kik is jönnek a Pólusba? Már egészen elfelejtettem.

Az néztem, hogy Dani szeme még mindig nagyon be van dagadva. Ennek nem kellett volna elmúlnia már? A doki nénit kérdeztem, de ő azt mondta, hogy minden baba szeme dagadt. De látom, hogy nálatok már elmúlt.

MAnó!
Nálunk kutyi jól viselte a műtétet. Altatva már egyszer volt, mert a szemét kellett műteni (nem egyszerű eset a kutyánk). De az altatás nem viselte meg. Utána volt csak nagyon nehéz, mert egy hétig nyakvédője volt és mindennek nekiment, nehezen koordinálta a mozgást. De amikor mentünk sétálni és nem volt rajta ez a tölcsér akkor már egy nap után vidáman rohangát. És azóta sincs semmi baj. Kopp-kopp. A gond csak az, hogy hízékonyak lesznek és vigyázni kell nagyon, szigorú diéta van nálunk. Ja a lábát ahova az infúziót kapta egy kicsit fájlalta, de a hasát nem, egy nap után le lehetett venni a kötést is róla. Remélem minden rendben lesz nálatok is.

Most ennyi voltam, vendégek jönnek, majd még jövök ma.

Réka
muki

Gömb!
Még nam volt kaki, de ha holnapig sem lesz akkor gyümit váltok. A ribizli nem okoz allergiát?

Gombóc!
Részemről Margitsziget oké!

Réka
muki

Mindenkinek!
A világ legremekebb újságja készül a kezem alatt. Az a címe, hogy Játékkalauz. Szerintem baromi jó is lehetnme, ha nem kellene belerakni xy cikkét, húzás nélkül, mert cimbije a főnöknek. Ráadásul fél napom ment el azzal, hogy normálisan meghúzzam, ne legyen nyolc oldal tömény unalom. HA pl. a Kismama bababörzéjére elmente, ott az előző szá
mot ingyen fogják osztogatni. Abban is vannak repi anyagok, de a lényeg, hogy rengeteg játékot megpróbálunk bemutatni és értékelni. LESZ: Játékbörze. Még nem tudom hol és mikor, de még az ősszel. A gyártók bemutatják a játékokat, a gyerekek kipróbálhatják őket. Plusz én szeretnék használt játék börzét mellette. Akkor talán nem kell emilen duplot beszerezni. Legalábbis a kezdő készletet nem. Ha többet tudok, majd írok róla. Azt hiszem az újság fent van a neten is. Mikkamakka, Játékkalauz. Még nem volt hozzá érkezésem.
NA és akkor most beviszem a nyolcoldalas szörnyűséget egy az egyben, mert persze papírra gépelte. És még azt sem lehet visszaadni, hogy írja be gépbe. Én meg mint titkárnő... Szóval a saját gondolataim sebességével gépelek. És utálok is másolni. De ezt senki sem kérdezte.
sofka
sofka

Hali Csajok!

Most nem tudok olvasni, mert kirobogunk a piacra Zsófimmal, cserébe itt vannak a nyaralós képek első fele:
http://babanet.hu/album/main.php?album=768

Pussz
Zsófi
csucsuka

Zulu, gomb: igen, sejtem hogy visszasirom en meg ezt a maszas nelkuli idoszakot, csak tenyleg ijeszto volt latni egy talin, ahol csupa Lackoval egykoru gyerek volt, hogy mindegyik ult, maszott, kuszott, felallt!, Lacko meg bekesen fekudt kozepen.Kép

Timici: nem tom mitol lehetett a laz (ma reggelre elmult), semmi mas baja nem volt, nevetgelt, gagyaraszott, csak epp forro volt. Vegul nem hivtam a dokit, lehet akar a foga is. Kajcsi-ugyben: haaat, ugy tunik a kanallal van a gond, azzal nagyon nehezen lehet barmit is a szajaba tunkolni. A barack mar eleg jol csuszik, multkor kapott barack-almat is turmixolva kanallal (ha kezzel adtam, jo volt, kanallal mar nem annyira). Tegnap a banan viszont nem kellett.

Apaval viszont nagyon nagy a kaki, nem tom mi lesz belole....Annyira megvaltozott a szules ota, es fogalmam sincsen miert.Kép Ma reggel is (5 napja nem latta a fiat!), 2 percig birt vele foglalkozni...KépKépKép Nagyon depis vagyok, a fia nem erdekli, hozzam sincs egy jo szava hetek otaKép Na nem terhellek vele titeket, csak eppnem tudom mi lesz ebbolKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Mi is megvagyunk csak elég kevés időm van a kölyök mellett. Még mi se mászunk, visszont a bébikompban elég gyors a gyermek. Mindig elszalad előlem. Még magától nem ült fel és nem is állt fel.

Orsoly: Apa ügyben sajnálom a dolgot és nekem is hiányoztál.

Ellimami: Ne aggodj szerintem rendbe fog jönni a babóca. Mi is járunk neurológushoz sajna igaz mi az miatt, hogy a törpének egy időben nagyon remeget a keze ha ideges lett vagy nem ért el valamit amit ő akart. Nekünk azt mondták, hogy agyilag fejletebb a koránál, de fizikailag pont abba a hónapban van ahány hónapos.
Mi a Betesdába járunk ott nagyon aranyos a dokinéni. Igaz nem találtak nála semmi neurologia betegséget szerencsére.

Na most megyek
puszi
Andy
andy78

Orsoly Kép
nagyon sajnálom Apa-ügyet KépKépKép Biztosan próbáltál már beszélni vele, mit mondott?
Nem lehet, hogy csak nem tud még mit kezdeni vele? Mindenki azt írja, hogy kb a baba egy éves kora után lesz belőlük igazi apuka ...
Nagyon drukkolok, hogy rendbejöjjetek. Mit gondolsz, esetleg tudnál egy szabad fél napot vagy egy estét kibulizni csak kettőtöknek? Valami bébiszittelő családtaggal? Talán, ha csak vele tudnál foglalkozni egy kicsit, akkor jobban megnyílna, nem lehet, hogy elhanyagoltnak érzi magát?
Úgy szeretnék segíteni ...
Etetés: pohárkából nem tudja jobban kinyammogni a pépet? Julcsi is kanálfóbiás (most kezd szűnni kicsit), de a pohárkát bírta. Olyan kis kifelé hajló peremű üvegpohárkája van.

Tegnapelőtt óta az oldalán fekve alszik el este ... mint egy igazi nagy! KépKépKép Olyan kis drága ...
Most meg kiütötte a meleg. Reggel ötkor ébredt, totál kimelegedve, aztán fél hétkor odamorogtam Apának, mert tökre kivoltam, hogy vegye föl a gyerekét. Hát kiderült, hogy egy GIGAMEGA répás kakiban hentergett szegény, azért nyűglődött KépKépKép Apa zokszó nélkül tisztába tette, egy sikolyt se hallottam a gyerexobából KépKépKép

Pussz
Kangi és 9 óta ájultan alvó Julcsi
kangi

Réka!

Szőlőlé!!! Az tuti bejön. 4-5 szem (nagyszeműből) délelőtzt, délutánra van kaki!

Köszi a kuytás leírást, remélem az miénk is jól viseli majd, bár ő extra bolond tud lenni, pl amikor tüzelt ráhúztam egy bugyit, erre elkezdett remegni teljes testében, és meg se mozdult, le kellett róla venni. Úgyhog nem tudom hogy viseli majd azt a nyak karikátKép Az hány napig van rajta?

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Orsoly!

Velünk kellett volna taliznodKépEmma 7 hónaposan fordult hasra először. Utána megtanult gurulni, aztán 2 hónapig így jól elvolt.Illetve ne, 8 hónaposan (illetve 10 nappal 8 hónapossága után) felállt négykézlábra, ez a kutyázás ha nem tévedek. Aztán hirtelen 9! hónaposan felült,, rá 7 napra felállt, és elkezdett mászni is. Azóta le se hajlandó ülni. Egész nap fogni kell a kezét és sétállni vele. Sőt ma már kb 10-15 másodpercig egyedül ácsorgott. Szóval nyugi!!!! Még max 1-2 nyugis hónapod van, élvezd ki, aztán lehet étálgatni egész nap.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok lanyok!

Ezt a hozzaszolast meg ugy 2 napja kezdtem el irni, valoszinuleg a legtobb dolog mar elvesztette aktualitasat, de csakazertis elkuldom.Kép

Eloszor is a koszontesek:

Julkanak boldog negyhonapos szulinapot kivan Petra (igy utolagKép)!Kép

Zsuzsocnak boldog szulinapot!Kép

Jazinak boldog feleves szulinapot!Kép

Mi nagyon jol erezzuk magunkat itt a Balatonon.Kép Petra az elso napi bombi utan ugy tunik, elfogadta, hogy itt sem olyan rossz, es hogy meg szopizni is lehet.Kép Azota jokedvu kis vigyori.Kép Hagy minket estenkent grillezni, es ez nagyon jo.;) Sot, ami meg jobb, hogy tegnap delutan tudtunk Apaval egyutt furodni a Balatonban. (Eddig ugyanis csak en mentem le egyedul furdeni, Apa annyira azert nem szereti a vizet, hogy egyedul leballagjon.Kép) Az egyutt furdes pedig ugy tortent, hogy mi furodtunk, Petra pedig felfujhato gumicsonakban utazott velunk.Kép Az ido nagy reszet ataludta, gondolom elringattak a pici hullamok.Kép Olyan jo volt!Kép
Petra egyre ugyesebb, mar tud igazibol jatszani, megragadja a jatekokat, fogdossa oket, eleg sokaig elszoraoztatja magat, akkor van csak nyuszi, ha kilokdosi a hatosagarabol a jatekokat.Kép

Lanyok,
Szeptember 7-en keresztszulok leszunk.Kép Mit szokas ilyenkor ajandekba adni? A leendo keresztfiunk 1 eves lesz. Mintha lett volna szo ilyesmirol mostansag, de nem emlekszem a valaszokra.

Sofka,
Mi Pampers pelust hasznalunk, talan ha 1-2-szer volt ejszakai baleset. Petra ujjatlan bodyban es hosszuujju pamut halozsakban alszik ejszaka, nappal abban, ami epp rajta van.Kép Most epp ujjatlan bodyban.Kép
Nagyon szepek a gyerekeid, mind.Kép

Elli,
Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj Kevinnel! Tenyleg erosnek kell lenned, a torna egesz biztosan meghozza az eredmenyt! Szivbol kivanom, hogy minden rendben legyen! Ami a fej nem tartast illeti, szerintem Petra sem tudja meg teljesen a teste vonalaban tartani a fejet, ha a kezenel fogva felultetjuk, pedig o mar 4 honapos mult.
Ariana orrszivot en a Zulu-fele vizrazos modszerrel tisztitom, ha ez nem eleg, ferjem kipucolja ugy, hogy fultisztitorol majdnem teljesen leszedi a vattat, igy befer a nyilason, es ki lehet kapirgalni, persze vagy meg "frissen", vagy hosszas aztatas utan.

Myssnia,
Lorinces alom.KépKép
Vettem 84-es es 92-es bodykat a C&A-ban, de meg szerintem nagyok Petrara. A multkor 68-ast vettem, most az pont jo ra, szoval a 84-essel meg varni kell szerintem.

Norka,
Anyos kiakadt a beszolasodon?Kép Persze tok igazad van, felre ne erts!Kép

Beu
Szerintem azert fogsz te meg bodykat venni Lorincnek az elkovetkezo evben..Kép Vagy rosszul gondolom?Kép
A kocsiban az en labam csak azert nem volt a nyakamban, mert anyukamek elozo nap elhoztak par nagyobb meretu cuccot.
Boldog Lorincnapot!Kép Vagyis latom, megsem. Kepek nagyon jok!Kép

Heni,
Foldrenges.Kép En mindig kivancsi voltam ra, milyen lehet, de ahogy igy leirtad, eleg ijeszto lehetett.Kép
Drukk, hogy jol viseljek a gyerkocok a nyaralasotokat!Kép
A hittanos papotok szerintem kicsit tulbuzgo volt...

Franyo,
Jobbulast Apanak!
Babakocsis kep nem semmi!Kép Te jo eg, mar a felallassal probalkozik??? Nagyon ugyes!Kép

Azur,
Rubint RekaKépKép 32 hetesen a 3 kilo plusz szerintem nem epp mintakismama-ereny... Foleg, hogy rajta nem sok tartalek volt korabban sem... A 60 km biciklizesrol mar nem is beszelve....

Kaska,
Kitartas!!! Tejcipara szinte mindenkinel van, jon-megy, allandoan valtozik a mennyiseg, ez allitolag normalis, ha nem is tul megnyugtato erzes.Kép Apa betegsege es a baba megfertozodesen valo aggodas nagyon rossz lehetett, de mar tul vagytok rajta.Kép Es ha a meggyogyult Apa mellett mar kenyeztetheted is magad, akkor hamarosan ujra kerek lesz minden.Kép
Petra egesz biztos, hogy ehes es szomjas is volt, de se a cicit, se a vizet nem fogadta el, sot, meg duhodteben sirt toluk.Kép Korabban o is muvelt ilyesmiket vendegsegben, de azt hittuk, mar kinotte. Hat nem.Kép Amugy nekunk az valt meg be (maskorKép), hogy a vendeglatokat megkertuk, hogy eleinte ne menjenek Petra kozelebe, csak akkor, ha mar lathatoan kezdett otthonosabban viselkedni. Illetve ami meg bevalt, az az autoba szerelheto mozesben utaztatas (hordozo helyett, de ez is biztonsagi ulesnek szamit), abban valahogy nyugisabb volt, sokkal kevesbe izzadt bele, es ebben vittuk be az idegen helyre is. csak most annyi csomagunk volt, hogy igy nem fertunk volna el.

Zulu,
Eljen eljen a tokeletessovenyes Maca!!!!KépKépKép

Kangi,
Remelem, mar mulofelben van a nyavalyad, de azert leirom, nekem pocakosan Pimafucin kupot es kenocsot irt a dokim, szerintem (de ez csak az en velemenyem, es most az okos konyveim sincsnek itt velem) azt szopi alatt is lehet.

Virga, Urszila,
En ugy tudom, hogy a szalmonella okozhat lepenyproblemakat es vetelest (allatoknal legalabbis tutira igy van).

Babajaga,
Udv itt is!!! Nemreg gondoltam is ratok, hogy vajon miert tuntetek el.Kép Ezek szerint Neked szuletett hosszu haju kislanyod, nem nekem (ha meg emlekszel az almodra....Kép) Hmmm, sokminden nevetsegesnek tunt a hazibuliban? Szerintem meg az irasod stilusa is teljesen megvaltozott, nem is ismertem ra.Kép Remelem, jossz majd gyakran!Kép

Mano,
A dokitoknak igaza van, ivartalanitani kell, ha nem akartok kiskutyat, akkor minel elobb, annal jobb. Az altatasnak mindig van nemi kockazata, de a te kutyad fiatal es egeszseges, ez mindenkepp jo.Kép Ha aggodsz, van lehetoseg kulonbozo vizsgalatokra, en elsosorban a sziv UH-t javasolnam, de ilyen fiatal allatnal tenyleg nem szoktuk rutinbol megcsinaltatni. A mutet viszonylag nagy mutetnek szamit, mert a mehet is mindenkepp ki kell venni. A vagas is viszonylag nagy, de jol szoktak viselni, hidd el. Az "orokmozgas" sem akadaly, csak annyit fog mozogni, amennyit a fajdalom enged neki, ezert sajnos nem szabad eros fajdalomcsillapitot adni nekik. Es kap majd egy csini "gallert", ami megakadalyozza, hogy piszkalja a sebet. Ha van meg kerdesed, szivesen valaszolok. Orulok, hogy az oltasnal em volt gond.Kép

PIldi,
Petranak a 3 honapos oltas csomoja meg a 4 honapos oltas idejen is (legalabbis par nappal elotte) meg tapinthato volt, bar nem fajt. Az elozo nem tartott ki ilyen sokaig. A 4 honapos dupla oltas pedig egyik lababan egyaltalan be sem csomosodott, a masikban is csak alig kitapinthato.

Reka,
Mi Baby on board matricat az autos hordozohoz kaptunk. Mar epp sirni akartunk, hogy nem lehetne-e kettot kapni, mert ket autonk van, amikor eszrevettuk, hogy veletlenul osszetapadt es kettot adtak.Kép

Gomb,
Uj auto!Kép Milyen?

Azur,
A 3hos oltas a Di-Per-Te plusz a gyermekbenulas elleni egyben, azaz csak egy szurit fog kapni Artur.Kép

Na most csak eddig jutottam, mennem kell Petrat etetni, aztan var a Balaton.Kép (Na ezt sem ma irtam, de a program ma is hasonlo lesz.Kép)

Puszi:

Leszter

Ui.: Teszek fel par kepet, amiket itt csinaltunk.

Vigyori PetraKép
Kép

Nagyagyban szopi utan elaludt Petra, akit a gonosz anyja a fotozas utan azonnal visszapaterolt a kisagyba.Kép
Kép

Egyszerre 3 jatekkal jatszo Petra, aki nem tud valasztani.Kép
Kép

Es egyszeruen csak jatszo Petra.Kép
Kép
leszter

Sziasztok!

Csucsuka!
Nagyon jók a képek, én is szívesen nyaralnék ilyen helyen. És a modelljeid nagyon szuperek. Kép

Orsoly!
Fel a fejjel, nemsokára biztos javul a helyzet. Esetleg kérdezd meg, hogy mi a baja veletek, lehet, hogy még nemtud mit kezdeni Lackóval, az én párom is így kezdte. De az is lehet, hogy féltékeny a kicsire, mert eddig csak a férjeddel foglalkoztál, most meg jön egy kicsi "másik férfi", aki az időd nagy részét leköti.

Kangi!
Apa tisztába teszi. Kép

Leszter!
További jó pancsizást. Kép

Na megyünk ebédelni.

Magdi
gallainémagdi

SZiasztok!

Myssnia
mászó Szilárd KépKép

Orsoly
akkor Lackó már nem lázas, ugye?
Apa Kép, remélem meg tudjátok beszélni a dolgokat.
Mi is sokat veszekszünk mostanában, gyanítom házisárkány lettem Kép

Kangi
oldaltalvó igazinagy Julcsi édes lehet KépKép

Leszter
képek Kép
Az én keresztfiam 14 hónapos, és mivel megbeszéltük sógorékkal, hogy nem aranyláncot szeretnének, hanem vmi praktikusat, így vettem neki egy szép pulcsit télre és egy "agyfejlesztő" fa vonatot.

Na megyek teregetni és mosom a köv. adagot.

Andi
psandi

Azúr,
szuper, hogy jobban van a kisfiad nyaka!
3 hós oltás egy szuri, a 4 hós lesz kettő. Mi még mindig kiskádban fürdetjük Ankát, pedig tud ülni, mondjuk még csak kb. egy hete. Ő nem olyan nagy baba, 7 kiló körüli, és élvezi a kiskádban is a pancsit.
A tali engem is érdekelne, ha nincs túl meleg, szívesen elmennénk!

Zulu,
ma megkérdeztem még egy dokit is felállás-ügyben, az is azt mondta, hogy nem baj, úgyse tudom megakadályozni Kép. Úgyhogy megnyugodtam.

Kangi,
hát Julcsinak tényleg gyönyörű nagy haja van, Beu talis képén újra megcsodáltam, hihetetlenül helyes kis csajszi! KépKépKép

Manó,
azt a vírust mi is megkaptuk KépKép!

Anita,
az Espumisant nekünk is a védőnő ajánlotta, és mi mindent kipróbáltunk Ankánál, és talán még az Espumisan segített leginkább, bár nem sokat... Gripe Water tulajdonképpen kapormagolaj. Azt írják a dobozán, hogy 1-6 hónapos korban naponta legfeljebb 6-szor, egy kávéskanállal (5 ml). Csakhogy a kávéskanál nem 5 ml, én lemértem. Az 5 ml kb. egy evőkanálnak felel meg, ami úgy 4-5 kiskanálnyi volt Anka kanalával. Elég macerás volt beadagolni neki, mindig kicsorgatta a szájából.

Mókuska,
igen, igazad lett Kép!

Myssnia,
jók a képek Szilárdról! KépKépKép Gratula a mászáshoz!

Kaska,
hogy telt az éjszaka? Remélem, jobban kipihentétek magatokat! Drukk, hogy elmúljanak ezek a nehéz napok! KépKépKép

Orsoly,
KépKépKép, nagyon drukkolok, hogy rendbe jöjjenek a dolgok Apával!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lázas Lackó Kép, Anka is lázas! Kép Ma voltunk dokinál, azt mondta, kicsit piros a torka, lehet, hogy attól, de az is lehet, hogy Apától kapta el a vírust Kép. Benyomtam neki egy kúpot, remélem, hamar kilábal belőle...

Timici,
Bence lemászik a kanapéról??? De ügyes!!! Meg okos! Hát, nálunk ez még így megy:
Kép

Babakocsizásra nincs ötletem nekem sem, Anka néha bírja a fekvést, néha nem. Az ültetőssé való átalakítás sem jó. Megpróbáltam múltkor félig döntve-beszíjazva, hát, azt a kétségbeesett arcot, amit a lány vágott...!!! Mit csinál Bence, ha nem veszed ki? Ordít? Anka egy darabig elvan négykézláb, ilyenkor csak nagyon kell rá figyelni, hogy ki ne ugorjon Kép. Próbálom ahhoz szokatni, hogy sose veszem ki a kocsiból...
Piackutatós embert meg lazán hajtsd el melegebb éghajlatra, ne legyél szívbajos!!! Kép

Sofka,
szerkeszted az újságot, vagy te is tördeled???

Csucsuka,
képeidet mindjárt megcsodálom!!!

Leszter,
nagyon édes játszó Petra!!! KépKép

Szegény Ankám lázas lett reggelre, olyan forró volt a kis feje... Drukkoljatok, hogy elmúljon, nem szeretném hétvégén az ügyeletre vinni! Kép

Rakok fel én is pár képet:

Kép
Kép
Kép

Pussz
Franyó
franyo

Franyó

gyógyítóenergia megy Ankának +++++++++++++

A
psandi

Sehol senki? Kép

Zsófi, küldtem mélt adatokkal Kép

Andi
psandi

Andi!

Én itt vagyok. Kép

Magdi
gallainémagdi

Ma betetozott a tegnapi rossz hangulatom. Kezdodott azzal, hogy ugyan reggel mar nem volt laza Lackonak (37.6 popsiban), 11-re 38.8 lett.Kép Felhivtam a dokit, hogy menjunk-e gyogytornaszhoz igy is (mara volt idopont), mondta,hogy igen, es majd o is megnezi. 1-re mentunk a gyogytornaszhoz, gyakorlatilag 2 percig nezte Lackot, aztan kimondta az iteletet: hypotoniaKép((( Meghozza kozepesen sulyos centralis generalizalt hypotoniaKép MOndjuk szerintem Lacko tultett onmagan is, bagyadt is volt, meg jol elhagyta magat, de ez sajna nem igazan mentsegKép Hetente 2x kell majd mennunk tornazni.

Aztan doki elott mar nem volt laza Lackonak, a torka piros, irt fel gyogyszert, de varjak vele pentek estig, sokszor maguk is legyurik, akkor meg minek. Ezt mar fel sem vettem, a hypotonia betette a kaput. Tudnam, hogyan alakult ki, egy sima, gyors szules utan...Kép

Kangi: koszi, hogy probalsz segiteni, aranyos vagy.Kép Sajna nem is beszeltunk meg a dologrol, nem is volt ra alklaom, na meg apa igen haragtarto, es most eppen nem szol hozzam.Kép Sajna az estekkel az a gond, hogy Lacko csak szopik, masbol sem fogadja el az anyatejet, igy en tuti kellek itthon. Max este 9 utan tudnank elmenni valahova…

Lackonak poharka sem jott be, bar abbol meg csak egyet probaltam. Ja es enyim kisfiam is az oldalan alszik napok ota, ollllyan edes.Kép

Psandi, Magdi: nektek is koszi a biztatast. Nem tudom hogy feltekeny-e Lackora, en inkabb arra gyanakszom, hogy agyara ment a felelossegtudat (el kell tartania minket). Bar ze meg nem ok arra, hogy undok legyen, csak kisse unom, hogy allandoan csak dolgozik, alig van itthon, akkor is faradt es mogorva.Kép

Franyo: lehet nalatok is az a gond, mint nalunk. Drukk hogy kilabaljatok belole gyorsan.

depis orsoly
orsoly

Sziasztok,

lányok,ez a tikkasztó hőség borzasztó....nem jutok szóhoz sem. Kép

Elli,
megdöbbenve olvastam mi van Kevinnel,de hidd el minden okés lesz. Most nektek kell erősnek lennetek és mindent megtennetek és jövőre már együtt is fogócskáznak Petrával. Kép Biztos vagyok benen,hogy így lesz.Fel a fejjel!

Leszter,
tök jó,hogy Petra enyire élvezi a nyaralást.Kész nagylány már,és nagyon édes,ja és nagyon ügyes is. TOvábbij ó nyaralást nektek!

Egyébként minden nyaraló és a Balatonban pancsizó anyucira,apucira és babócára irigy vagyok.Mi majd szeptemberben megyünk először nyaralni babástól,már alig várom. Kép

Csucsuka,
képeket megnéztem,nagyon édik a gyerkőcök és Dani nagyon ügyesen úszik.Kép
Megkaptam a körmailt,csak még nem tudom (de sejtem) mit tartalmaz a csatolt file,mert ezen a gépünkön,amelyiken a net van nincs Excel,úgyhogy továbbküldtem apának,hogy nyomtassa ki nekem.Legalább lesz egy kis meglepim estére... Kép

Franyó,
drukk megy a láz ellen.Nagyon ügyes Anka.Hihetetlen gyorsan fejlődik.Olyan rózsaszín rucink nekünk is van. Kép

eddig jutottam
Petra felébredt
pusz
Évi + Petra
Évi24

Sziasztok!

Orsoly: Tudom ez nem nyugtat meg de Márknak is ugyanez a baja mint Lackónak. Minket a dokinő elküldött a Gézengúz alapítványhoz, hogy ott is nézzék meg, mert ők jobban értenek hozzá, holnap kapok időpontott, hogy mikor kell menni. Pedig Márk elég eleven nekünk meg az volt a baj, hogy nem tud mit kezdeni magával, és megtanítják nekünk, hogy lehet levezetni az energiáját, és hogy tudjuk neki megtanítani a dolgokat, de hát majd ott kiderül, hogy milesz.
Nem tudom miért van ez a gyerekeknél egyre több anyuka panaszkodik.

Apa ügyben: Küldök egy kis pozítivumotKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ja és még valami Márk is már 2hete az oldalán hajlandó aludni ő is nagyon aranyossan alszik igy tényleg olyanok mint ha már felnőttek lennének.

Na most megyek
Sziasztok
Andy
andy78

Franyo, ha már feláll Ankád, lejjebb kéne tenned az ágyat!!!
Lina

Sziasztok!

Andi nagy gratula a fordulashoz! Kép

Elli
Nagyon szoritok,hogy helyrelyojjo a picur. De ok meg olyan nagyon ugyesek, hogy biztosan rendben lesz minden! Kép Gondolom most nagyon nehez erosnek lenned...pedig mindenki azt varja el Toled,es ez meg nagyobb teher lehet. Kuldok egy kis jokedvet.Kép

Mariannekkal mi ujsag? Mikor lesz netkozelben, nem tudja valaki?

Franyo
Ez a babakocsis tortenet meg lefekveskor is itt motoszkalt az agyamba. Mert itt van vegre egy ember, akit kerni sem kell, vegre segit, de hogyan? Kép Kar,hogy igy sult el!
Elkuldened lecci az okito mailt az uvegfestesrol nekem is, kiprobalnam. Ha nagyon bena leszek, akciosan kuldom a festekeket!!! Kép

Azur
Jazi meg igazabol nem ul,csak ha kalaszkodik valamibe. De a felig felultetett babakocsiba nagyon kenyelmesen elvan, altalaban a labait kitamasztja a kapaszkodon.
H.Harpernek van derek gumirozasa?
Azota meg nem volt krumplitores Kép De hamarosan megint nekiallok. Ja csajok, a leegetett labos megmenekult! Kép
Orulok,hogy Artur ugyesen fejlodik! Szereti a tornat?

Gomb
Gratula az uj autohoz!Kép

Nekunk nem jott semmifele matricacsku Kép

Kendo
En Jazit kb.3 honapos koraig hordam fektetve (o sem volt pici baba), aztan keresztezett kotessel ultettem. O nagyon szerette, ha extra hisztis volt, ott mindig megnyugodott. De vannak babak, akik nem szeretik a kendot, szoval szerintem 1-2 probat meger. De tul hamar ne ultessetek fel a babat benne, mert 1) kenyelmetlen neki 2) sokkal jobban hozzad simul- mindketten megsultok Kép Bar en ma is kendoben hurcibaltam a kiscsajt. Szerintem minden baba mas es mas, ki kell tapasztalni. Timici- Jazi 6,5 kg., de egy-masfel orat elbirom kendoben. Igy ugyesen elnezelodik, bealszik es nyugton van. Egy probat meger.Kaska- nem mindig megy elsore a bepakolas, kicsit gyakorolni kell(pl. olyankor mikor a kiscsaj nem nyugos). De sikerulni fog hidd el. Lehet,hogy eleg lett volna egy kissebb meret is.

Myssnia
24 oras szolgalat nem semmi...kepek nagyon jok! Profi a kissrac! Kép A kajalos a legjobb.

Huuu,bocsi reggel ota irom a kisregenyt,nincs idom tovabb olvasni. Holnap igyexem potolgatni.
Kepzeljetek ma extraoriassetat iktattunk be a csajszival akivel 1 szobaban voltunk szules utan (1 napon szulettek a csajok). Annyira jo volt. Kép Jazi ma evett eloszor husit almapurevel. Eleinte kicsit fintorgott, de a parkban mar olyan ehenkorasz volt,hogy az uveg aljaig meg sem allt. Kép Aztan kikovetelte,hogy tegyem a babakocsit rendesen ulo helyzetbe. Ha maskepp volt suvitett. Olyan buszke voltam ra! Kép
Vegre vihar kozeleg!!!!!

Jo ejt mindenkinek!
Norka es egesznapsetalt Jazi
norkini

Meg gyors ket tegnapi foto Jazirol, nehogy elfelejtsetek,hogy is nez ki... Kép

Kép

Kép

Tsok
Norka
norkini

Sziasztok,

végre alszik Macó. Már azt hittem, megkukulok, egész nap ment a hisztike.

Franyó,
csuda ügyes Anka!Kép
LázKép. Nem tudom, mi van idén, az én srácaim felváltva voltak betegek a nyáron. Szerintem ügyeletre semmiképp ne vidd, ha lázas, inkább hívd ki őket.

Anita,
sajnos már nem emlékszem, mivel indokolták, csak arra, hogy inkább mást adjak, ne az Epumisant.

Norka,
de jó lehetett az extraóriásséta!Kép Macókám példát vehetne Jáziról kajaügyben, mostanában alig bírok belediktálni valamennyi főzit.

Orsoly,
jaj, szegénykém, ez tényleg nem egy jó időszakKép. Lehet, hogy hülyeség amit írok, de szerintem egy beteg gyerkőc mozgását igen nehéz megítélni, főleg két perc után. Macó egy kis örökmosgó, de 38 fok környékén olyan, mint egy kis rongybaba. Persz a gyógytornászok biztos jobban tudják, de azért mégis.

Leszter,
mi anno ruhát kaptunk keresztelőre. Van, aki olyan ajándékot ad, amit később tud használni a gyerkőc, pl. nyaklánc, fülbevaló.
Balcsi miatt irigykedem, tökjó lehet most Nektek!Kép

na megyek, majd még próbálok bekuksizni

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Ma du. vírust írtottam. Blaster worm a nyavalyás neve, interneten lehet elkapni, 1 perc internet után kijelentette a gép, hogy ő most kikapcsolódik.

Azon gondolkodám, hogy babamozgásoknál is akceleráció van? Ui Andris 7 hónaposan kezdett mászni, 7,5 felállt és határozottan arra emlékszem, hogy mindenki el volt csudálkozva, hogy milyen korán. Zsuzsi 10 hónaposan kezdte a mászást, forgást, és semmi para nem volt dokinéni és gyerekes ismerősök részről.

NorkaKép Itt már meg is volt a vihar, annyi eső esett, hogy utána öntözhettem még a petúniákatKép

MyssniaKép mászó Szilárd nagyon édesKép Jól látom, hogy kukát eszik?Kép Számára kijelölt hely??? Olyan mostantól nem létezik!Kép Szép a fél autót és büszke nagymamiKép

LeszterKép ha jól emlékszem, a télen volt téma a pocis topikban a "hogyan babát a Balatonba?" MegvalósítottadKép Látnivalóan nem ártott nekiKép Petrának is boldog szülinapot!Kép
A fiú keresztgyerekeinknek középkategóriás (árban, de nem minőségbenKép) képet, plasztikát vettünk, hogy emlék is legyen. Mellé valami játékot is, hadd örüljenek. Az egyik most konfirmálásra is azt kapott, mármint képet.

FranyóKép kolhoztündér teccettKép Próbáld megtanítani lemászni az ágyról tolatva. Láz, piros torok huss!! Most jöttem rá, hogy lányaink szeme hasonlítKép a Julkáé is felfele vágott egy kicsit.
illusztráció-teljesen szembe nem akart nézni
Kép

OrsolyKép Kép Lackó, Kép Apa. Mindkettő helyrejönKép Tényleg kéne 1 kis idő 2esben. Lackó meg villámgyorsan helyretornássza magátKép Mikor látogatsz meg?

TimiciKép Örvendek, hogy követhetlek tejciügybenKép és hogy jól "megmondtad" Megígértem magamnak, hogy ez volt az utolsó tejparámKép

Urszila
urszila

Orsoly, fel a fejjel! Nem minden apuka esik hasra a nagy lehetőségtől, hogy most ő foglalkozhat a gőgicsélő/hisztikéző csemetével. Az én férjem most 47 éves, Marci az ötödik gyereke, és ő az első, akit kivesz a járókából, ha látja, hogy nyűgös. Az eltelt idő mellett kellett ehhez ez a buta lábtörés. Mert különben még most is csak távolról sasolná, hogy milyen vagány az ő kicsi fia. Sajnos a magazinokban, filmekben csupa lelkes, vidám apuka van. Na de ők már jól megélnek a szerepllés árából. Néha én is válófélben vagyok életem szebbik felétől, csak ő meg ne tudja. sofka

Küldök Neked egy írást. Mikor megjelent, és az újságban meglátta, majdnem megfojtott. Nem kellett volna aláírni. De nagy szarban volt a házasságunk, és szerintem mégis ez az írás hozta helyre. Megbeszélni mi nem tudtuk. Kettesben meg legfeljebb a teraszon vagyunk, míg a csajszik meg a fiúcska durmolnak. sofka

Cím: Amikor babra megy a játék

Kell ez nekem? – csikorgatom a fogaimat, miközben – két hét hiábavaló várakozás után – elhárítom a dugulást a mosdóban. Lányaim elismerően néznek. Mérgemben visszaszerelek még két meglazult dugaszoló aljzatot. Közben elátkozom a takarékossági intézkedéseket, mert ha a drágábbat vettük volna, nem tartozna ez a munka a heti takarításhoz. Emlékeim szerint mindez férfimunka. De a család legférfiasabb tagja nem ér rá, mert pénzt keres. Amikor pedig hazaér, sürgősen kell párhuzamosan követni a világ eseményeit a tévében és a sajtóban. A vacsorára azt sem monda, hogy bú. A zöldséget félretúrja, a gyerekek lelkesen utánozzák ebben. Aztán elhelyezi koszos ruhadarabjait a nappaliban a bútorokon. És lepihen, mert ő egész nap dolgozott. Én meg fürdetek, mesélek, mosogatok, iskolatáskát ellenőrzök, levezetésképpen pedig vasalok egy órácskát. – Ő pedig felhúzza az orrát: A hátamat mikor akarod simogatni? Már dúl is a hidegháború.
Vasalás közben sorra veszem egy lehetséges válás előnyeit.
Másnap minden a rendes kerékvágásban. Reggeli, iskola, bevásárlás, takarítás, ebéd. Mosogatás közben már reszketek. Kapar a torkom. Ráz a hideg. Nem. Nem mérem meg a hőmérsékletem, attól még nem lesz kevesebb, de közérzetjavítóként bekapok két algopyrint. Mártírként végzem tovább a dolgom. Mégis, amikor párom feltűnik a színen, nem bírom tovább. Könyörögni sem kell, felküld a szobámba. Elhozza a Nagyot az iskolából, hallom, hogy társasoznak. A gyerekek időnként felszaladnak hozzám, rámugranak, isznak a teámból, kiöntik, és azt firtatják, tehetnek-e értem valamit. Nem szokták meg, hogy az anyjuk fényes nappal ágyban legyen. Teát is hoznak. Legalább öt cukorral – ők legszívesebben mindig így innák. De én már nyelni sem tudok. Aludni se, csak szenvedni…
Izgatott hangok lentről: Anya, elmegyünk a boltba. Babért. – Tőlem, de nem hiszem, hogy ragaszkodnék a bableveshez. Ők tudják.
Megjönnek, tányércsörgés. Milyen jó, hogy utolsó erőmmel még létrehoztam a rakottkrumplit. Hasznos emlék az utókornak. Mosogatás, fürdés.
Kata bejön hozzám, és izgatottan arról érdeklődik, mennyire vagyok beteg. Mert kiosztották a babzsákokat (ráadásul a mama varrta őket) és most meg kell tölteni. Muszáj! - Holnapig ráér, máshol sincs otthon bab, meg az anyukák sem érnek rá. – Látom a szemén, hogy nem hisz nekem. Igazi elsős, a második héten, tele megfelelési vággyal. – Biztos nem kapsz érte fekete pontot – biztatom – Hozd ide az üzenődet, írok bele igazolást. Nem győztem meg, de már hívja az apja, esti mese.
Miközben párom mormolását hallom, és lassan elszenderedek, már nem gondolok válóperre. Sőt, a nászinduló hangjai csengenek a fülembe. Mert mi lenne velem egyedül? Nélküle? Betegen?
Éjszaka van. Újra fázom, közérzetem egyre vacakabb. A torkom pedig, huhh. Meg kellene próbálnom a kamillateát. De ezért nem ébresztek fel senkit. Óvatosan lebotorkálok a lépcsőn. A konyhában mosogatás nyomai. Tepsi, evőeszközök csak beáztatva. Macerás. De legalább igyekeztek! Bekapcsolom a teafőzőt, és körülnézek, mert érzem, hogy valami szokatlan van a konyhában. Valami rendkívüli. Áll a füst, pedig megbeszéltük, hogy itt nem gyújt rá. Mit csinálhatott? A varródoboz. A konyhaasztalon. Mellette pedig – valaki csípjen meg! – egy babzsák. Előírásszerűen megtöltve, körbevarrva. Csak két centiméteren látszik a fehér hímzőcérna, úgy látszik ilyet talált. Mit nekem nászinduló! Szerelmes vagyok, mint az első napon.
sofka

sziasztok!
nincs netem valamiért, csak belső háló, így most itthon egy netquickes felhasználóimmal pénzért netezek.

Orsoly
remélhetőleg csak átmeneti az apaügy, sajnos semmi okosat nem tudok mondani.

pocokKép
naftalinszag nem vicc, tényleg olyan Kép

franyó
ámulok, Annácsak hiperügyes!

NorkaKép
Nagyon nől a kiscsaj, változott a pofija, és egyre szebb!

Urszula
Julka is gyönyörű!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

LeszterKép
Petra a kis telhetettlen! Annyira édesen alszik!

Norka
még azt is írni akartam, hogy sugárzik Jaziról a boldogság!
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Urszila, Zulu!

Hát én is épp ezen gondolkodtam, hogy ugye Emmánal nem csináltak ebből gondot hogy később kezdett mozogni, és én sem izgultam mert Kataa Alexe is ugyanott tartott mint Emma és neeki sem mondták hogy gond. Sőt Alex még most is "csak" mászik, nem áll fel, pedig 10 hónapos múlt. Szóval nekem néha túlzásnak tűnik ez a sok hipotónnak kikiáltott baba (bocsánatKép). De hát végülis úgy vagyok vele hogy a gyógytorna még senkinek sem ártott, inkább tornáztassaák mint hogy mégsi baj legyen, és gondolom a dokik is így gondolják. És az végülis jó. Csak szerintem Emmát is simán hipotónnak mondták volna, ha elviszem kivizsgálni, és hát most rohangál...na mindegy. Inkább pár plusz tornagyakorlat, mint hogy egy baba is maradandóan visszamaradjon.Kép Csak nem kéne a szülőkre frászt hozni, meg tudunk mi ijedni magunktól is kellőképpKép

Leszter!

Köszia választ, akkor lelkileg próbálom magam ráhangolnia műtétreKép Gondolom az állatorvosok réme vagyok, rettenetesen féltem a kis szőröstKép
Szerintem meg fogok bolondulni amíg tarta műtét és nem tudom mi vanKép

További jó nyaralást, nagyon jó időtök van!

Sofka!

Az írásod szuper! Szerintem sokan így érzünkKép

Manó

KépKép
manó

A rohangál-t persze átvitt értelemben értettem, azért ennyire nem lódultunk megKép De ha fogoma kezét néha akkora léptekkel megy, hogy alig tudom követniKép Ma meg az apjával krgetőztek a szobában, Emma négykézlább menekült nagy sikongatások közepette. Szóval egyre jobban lehet vele játszaniKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nekunk is megvolt ma az UH, es Viola teljesen OK :-)))

Nagyon megkonnyebbultem :-) ugyanakkor most kicsit hulye erzes is leirni, mert olvasom, hogy Artur es Kevin utan Lackonal is azt mondtak, hogy tornaztatni kell :-( es nincs kedvem oromkodni.

De szerintem csak annyi van, hogy Ti igazan gondos anyucik vagytok, akik utanajartok mindennek, meg a technika is nagyot fejlodott, es sok mindent koran eszrevesznek es gondoznak, amire regen futyultek.

Lehet, hogy engem is kiszurtek volna picikoromban, hisz valami oka biztos van, hogy meg masnit se tudok normalisan kotni, es egy kislabdat nem birnek 5 meternel messzebb eldobni, olyan ugyetlen vagyok. Aztan most megis gyongyot fuzok, meg tinikoromban tajekozodasi futo voltam. Szoval meg fejlesztes nelkul is sokat tud az ember kompenzalni, a Ti babaitokat pedig idejeben es szakszeruen fejlesztik is! :-)

Persze tudom nagyon jol, hogy mindenki azt szeretne, hogy minden siman menjen es ne legyen semmi differencia.

En a jo eredmenyek dacara is azt gondolom, hogy ha eleg nagy lesz, elviszem Vilcsit a Gekko Jatszohazba, ahol tudomasom szerint jo szakemberek vannak, es csinalnak felmerest es mozgasfejleszto jatekos foglalkozasokat. Esetleg utananezhettek, ha erdekel Benneteket: az Arzenal uzlethazban vannak, a Keletinel.

Amugy ma pedzegettem apanak, hogy lehetne nalunk majd egy masodik kertipartis tali, amikor meg tart a jo ido - es nagyon pozitivan all hozza :-))) Ti mit szoltok az otlethez?

Most teljesen osszevissza es otletszeruen fogok irogatni, egyreszt mert az iment elvesztettem a fel levelemet :-( masreszt meg var egy nagy rakas vasalnivalo.
Lanyom ujra alszik :-))) de ma is szeretnek en is szunyalni, mert a tegnapihoz kepest zongorazni lehet a kulonbseget :-) egyszeruen elvezni tudtam a gyereket az utolso porcikajaig igy, hogy kipihentebb voltam! :-)))

Kepeket megcsodaltam am, Szilard, Petra, Anka es Jazi is nagyon szepek es szuperugyesek :-)))
Es lattam tegnap ikerPetrat :-) tunderi :-))) Vilcsi is pont igy szokott elfolyni a hordozoban :-)

Lackonak es Ankanak laztalansagot kivanok! :-)

Orsoly,
kivanom, hogy valami esemeny vagy akar az ido "kergesse el a felhot a hazatokrol"! :-) Szerintem Te meg igazan turelmes vagy, en szo szerint a fejem vernem a falba, ha a parom egy napig nem szolna hozzam... Az ilyen feszultseg olyan, mint a merges pattanas, ha kifakad, azutan tud meggyogyulni.

Babajaga,
udv! :-))) latom, porges a regi, lehet, hogy epp ezert mennek olyan jol a dolgok Nalatok? :-)))
Orulok, hogy Sophie ilyen ugyes es jo kislany :-)))
Patti Smith nagyon utos volt, nagyon birom! Odaadnam a fel karomat, ha igy birnam a gyurodest es ilyen hangom lenne otvenegynehany evesen! Kulonosen, hogy lett volna mibe megpusztulnia a nonek!
Hazibuli nem kissamli, en most meg nem birnam...
Gyere gyakran! :-)

Jaj, annyi mindenre szeretnek meg irni, de muszaj mennem, kipukkad a cicim es kezdek rendesen faradni is!

Minden szepet s jot! :-)))

Kaska
kaska

Kaska!

nekünk egy ismerősünk járta Gekkóba a fiával, merta gyerkőc olyan nagyon magának való gyerek volt. nagyon jó hely, én is gondolkodtam rajta, DE iszonyat drága!!! Egy szintfelmérés valami 7000 Ft ha jól emlékszem, és a havi bérlet is rengeteg! Én így teljesen letettem róla.

Látom már jobb kedved vanKép Én kerti partiban benne vagyokKép

Manó

KépKép
manó

Orsoly,
irtam Ellinek tegnap a mi Deveny Annas gyogytornaszunkrol. Ha gondolod, olvasd el! KépKép

Ferjed. Kép Az enyim is ilyen makacs es "megnémulós". Drukk, hogy rendezodjon a viszonyotok! ++++++++++++++++++++++++++++++++

Pussz,
Gombóc
gombóc

Orsoly,
Lackó mozgásKép, elhiszem, hogy nagyon megviselt, meg tudom érteni, de próbálj pozitívan állni a dologhoz, muszály! Mostantól sok torna+uszi és a jövőre együtt fogócskáznak a fiaink a talikonKép

Tudom, hogy nem vígasztal, de az én párom sem igazán tud mit kezdeni a fiával, 1-2 óra gyerekvigyázás után meg akar halni, mert szerinte nagyon fárasztó. Ilyenkor felhívom szíves figyelmét, hogy 6,5 hónapja ezt csinálom és nem napi 1-2 órában, de nem hatja meg. Amikor jó kedvű és mosolygós Bence akkor OK, ha nyafi akkor az enyém, hát ez is messze van az ideálistól.Kép

Kangi,
milyen rendi a férjed, hogy egy szó nélkül átpelenkázta Julcsit.Kép
Párom egyetlen egyszer tett pelenkát a fiára.Kép Indok: jobb ez(mármint, hogy én pelenkázom) így mindkettőjüknek. Fürdetni viszont még sosem fürdette.KépKépKép Mikor megkérdeztem, hogy mi lenne, ha elütne az autó, egyből rávágta, hogy hívná az anyját. No comment.
Szóval csak tessék megbecsülni azt a drága embert, mégha néha van is ez+az.Kép

Franyó,
jobbulást Ankának, remélem már nincs láza!Kép
Nagyon jók a képek, írtó édes a kiscsaj, és milyen kis ügyesen áll, gratula.KépMutattam páromnak, hogy már miket tud, erre megkérdezte, hogy mennyi idős Anka, mikor megtudta, csak ennyit mondott : AZ IGEN! Kép

Igen szerencsére a kanapéról ügyesen lemászik Bence, de ma akkorát esett az én drága gyerekem, hogy csak úgy csattant a kis fejeKép. Megpróbált ugyanis felkapaszkodni a kanapéra, hogy felálljon, de nagyon fáradt volt(4*15percet aludt csak egész nap)és eldőlt, mint egy krumpliszsák.KépKépKép Negyed óra kellett mire megvígasztaltam, és még csak most kezdődik, ajajaj....

Babakocsi:
Bence ha nem hagyom, hogy kússzon, másszon, forogjon és tolasson a kocsiban és én gonosz teszem azt, a hátára fektetem, hát úgy ordít, mit akit éppen baltával ütnek, zeng tőle a környék. Először én is úgy gondoltam, hogy semmi pénzért nem veszem ki, de végül volt az a "pénz"(20perc masszív ordítás séta közben) amiért inkább kivettem. Az emberek már úgy néztek rám, mint egy gyerekgyilkosra és sajnálták szegénykémet, amiért a gonosz anyja nem tesz semmit.Kép A gond csak az, hogy csak 2 kezem van és a társadalmunk egyáltalán nincs felkészülve a kismamákra/mosgássérültekre. Babakocsival ajtókon ki-be menni vagy esetleg egy aluljáróba lejutni NO CSENSZ. A patikánknál van ugyan rámpa, hol máshol, mint a 2 ajtó között, de annyi hely már nincs, hogy onnan ráfordulj az ajtóra, amit egy rugós kar ránt vissza.Kép Siralom. Ilyenkor néha sajnálom, hogy nem élek mondjuk Németországban(mint pl. ZsuzsiKép)Kép

Piackutatós embert lemondtamKép

Leszter,
további jó nyaralást Nektek, irigyellek a fürdőzésért. Ma de. 42,5fokot mutatott a hőmérő napon, szégyen ide-oda én ki sem tettem a lábamat a klimatizált lakásból.(este mentünk volna "sétálni", de akkor meg jött a vihar.Kép)

Nagyon szuperek a képek Petráról, gratula!Kép
Nekem főleg a nagyágyon egyedül alvós teccet!Kép Annyira jó hangulatú az a kép, nem akarod fotópályázatra küldeni?

Sofka,
de jó, remélem az októberi Börzén kapunk az újságból. Nagyon jó ötlet a Játék és Használt játék Börze is.Kép

Norka,
hogy mennyit változott Jázi, nagyon szép és mosolygós, gratula!!!Kép

Kendő: nem is a súly aggaszt, mert kendőben legalább eloszlik, hanem az, hogy eleve meleg van és a kendőben még jobban összeérünk és melegítjük egymást, de azt hiszem nem lesz más megoldás.

Urszila,
a kolhosztündérkét én írtam nekedKép, de lagalább teccetKép

Pfuj pfuj vírusKép, párom is mondta, hogy most több vírus is terjedKépKépKép, mi még eddig megusztuk, kopp-kopp

Julka nagyon helyeske, a Babanet tali óta is tök sokat változottKép nagyon hasonlít ám RádKép

Csajok minden lányka gyönyörű, ami tök jó, mert így legalább lesz a fiainknak(igaz Myssnia, Gombóc, Orsoly) szuper asszonykája.KépKépKép

Hát mára ennyit, sorry, hogy nem reagáltam mindenre, de a mai nap nagyon megviselt, alig aludt a gyerek és ennek megfelelően bazi nyűgös volt, órákon át cipeltem, na meg ezek a frontok...Kép

Kis családom férfitagjai már rég durmolnak, megyek én is belülről nézni a szemem, pusza
Timici
timici

Sofka!
Nagyon jó az írásod. Kép

Kaska!
Én benne vagyok a kerti partiban. Kép

Na én is megyek vízszintesbe.

Puszi
Magdi
gallainémagdi

Sofka: koszontet az irasert, de oszinten szolva meg rosszabb lett, ugyanis nem tudom elkepzelni a dragamrol, hogy ilyet tegyen. SOHA! No way!Kép

Timici, Gomboc, Kaska es a tobbiek: koszi a biztato szavakat Lacko-ugyben es Apa-ugyben, remelem mindketto rendben lesz. Apa a gazosabb...Kép

Mano: szerintem Lacko nem azert hypotonias, mert nem mozog. Ez inkabb egy jel, hogy valami nem teljesen ok (noha szerintem nincs akkora baj, mint ahogy a gyogytornasz latta). Ergo Emma lehet tenyleg csak kicsit lustabb volt es kesz (eddig en is minidg ezt mondtam Lackora). Na mindegy, a torna tuti nem artKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint itt zargatlak benneteket babásokat, de nagyon bepánikoltam tegnap, segítsetek!
A rendszeres havi nőgyógyászati vizsgálaton voltam (36+6) és a doki megnézte a méhszájamat. Eddig is mindig kellemetlennek találtam ezt a tapogatós vizsgálatot, de most rettenetesen fájt is. (még vizsgálat után 1 órával is hasogatott mindenem) a doki azt mondta eltöröm az újját, de képtelen voltam ellazulni, annyira nagyon fájt. Én pedig rettenetesen megijedtem, mert ha egy egszerű vizsgálat most ilyen rossz volt (hozzáteszem eddig soha nem fájt)mit csinálok majd szüléskor? Akkor eleve többször vizsgálnak, no meg ugye a szülés...
Szerintetek most miért volt ennyire rossz? Mit tudok tenni ellene? Volt valamelyikötőknek ilyen tapasztalata? Segítsetek kérlek, mert eddig nem féltem egy cseppet sem a szüléstől, most meg még aludni sem tudtamKép
Köszi
Szisz
szisz

Szisz Kép
a szülés más, ott van értelme a fájdalomnak, hiszen a végeredmény a te csodálatos kicsi babácskád!
Érdekes, hogy fájt most a vizsgálat, a méhszájad zárt még? Próbálj meg relaxálni közben, ennél okosabbat nem tudok mondani és drukk, hogy hamarosan megláthasd a kicsikédet!!!

Pussz
Rohanó Kangi
kangi

Orsoly!

Hát nem tudom, nekem a védőnő most mondta mikor 1 hete kint volt, hogy ha még mindíg nem mozgott volna Emm acsak forgott volna, akkor most küldte volna dokihoz. De szerncsére 1 hóanp altt mindnebe belejöttKép Szerintem sem árta torna, mi baabúszásra jártunk , meg strandra megyünk mosta is és az is nagyon jót tesz.

manó

KépKép
manó

Szisz!

nem tudom miért fájt most. nekema szülés alatt egyetlen egy viszgálat fájt, pedig többször is vizsgáltak, meg burokrepesztés is volt stb. nem tudom miért épp az a az egy. Dea szülés az már egy más lelki állapot. Ki kell bírni és kész. A vajúdással mondjuk én nagyon szenvedtem, de pl a tolófájások már kifejezetten jó emlékként maradtak meg. De jkomolyna, nem is emlékszem hogy fájt, inkább kellemes volt.Kép Ezért már páran hülyének néztek, de nekem annyira jó volt hogy végra valamit tehetek tevékenyen, és nem csak fekszem és szenvedek, hogy nem is éreztem fájdalmat akkor már. Lehet hogy te is csak egyszerűen valami miatt elve féltél, görcsös voltál, és így nem tudott olyna finoman vizsgálnia dokid.

manó

KépKép
manó

Orsoly
Nagy drukk,hogy rendbejojjon mindket ugy! Kép

Leszter
Tegnap nem ertettem a csajok milyen kepekrol beszelnek, nem hozta le a rendszer. Erre ma latok nagy vigyori kiscsajt. Nagyon eeedes! Kép

Franyo
Detto! Kép Lelogos a legjobb!

Urszila
Nagyon ugyes a lanyod! Kép
Szerintem nem foztem szet a krumplit, hanem ropogosra hagytam ,az lehetett a baj. Meg majd probalkozom. De teny,hogy nem mindegyik pure alkalmas Kép

Timici
Azert nem annyira gaz kendoben, legalabbis en soxor hordom igy Jazit (lepcsokon kellene felhoznom a babakocsit+Jazit+mondjuk cuccost amit vettem, na neeee). Szoval nem annyira gaz.
Babakocsitologatos szoriert nem irigyellek.
No Piackutatas Kép

Myssnia
KosziKosziiii! Kép Veletek mi ujsag? Alvas-nemalvas ugyben?

Kaska
Latom jobb a helyzet!

Zulu
Egesznaposhiszti Kép De legalabb aludtak! Kép
Extramegasetanak meg mindig erzem a hatasat. Kimaradt1 szopi es meg nem birt annyit szopizni a kiscsaj,hogy elfogyjon a tejci...lefejni lusta voltam. Kép

Lanyok
Jazi most ebredt es az egyik szemefeherje kicsit piros. Nem veszesen, de megijedtem. Persze dokink szabadsagon, helyettes doki 10ig volt... mitol lehet? Sokat probal kuszni, megeroltetes? Menjek be vele ugyeletre???

Sofka
Nagyon tetszett az iras! Kép

NemtudomNorka es kicsitpirosszemes Jazi
norkini

Sziasztok!

Megjöttünk anyóséktól, végre babanetezhetek!!! Kép Virul a fejem Kép. Összességében véve jó volt, a citromleves incidenstől eltekintve Kép. Végre volt időm a FONTOS dolgokra, mint üvegfestés, olvasás, alvás, meg ilyenek Kép. Beki már mindenfélét eszik, adtam neki sárgarépát, sárgabarit, őszibarit (ettől kiütéses lett), almás sütőtököt, szőlőlevet. Mindegyik nagyon ízlett neki, csak úgy habzsol Kép.

Bocsi mindenkinek, de csak úgy rendszer nélkül beleolvastam az archivba, ezekhez hozzászólások:

Leszter,
jó volt olvasni a szüléstörténetedet, a telefonos képen nagyokat nevettünk Apucival KépKépKép. Furcsa lehet visszanézni az egész kálváriát videón, én nem hiszem, hogy vágynék újra látni a sajátomat... Petra baba óriási!!! 7,8 kilo???? Kép

Beu,
még régebben raktál fel egy képet egy felfújható kiscsónakról, Lőrinccel. Ugyanolyat vettünk, Bekinek nagyon tetszik. Úgy ültetem bele, hogy a hátát-karját támassza az egyik oldal, a lábát meg hozzányomja a másikhoz, így le se csúszik, el se dől, telemerem langyos vízzel, ő meg locspocsol boldogan. Próbáljátok ki szerintem.

Orsoly,
nagyon sajnállak Apa miatt Kép. Szörnyű így rosszban lenni életünk párjával Kép. Én levélben szoktam leírni, ha nagy gáz van, mert sejtésem szerint valami hanyag választ lökne oda élőszóban. A levelek tartalmát viszont általában megfontolja és utána jobban el lehet beszélgetni róla. Kicsi Lackónak biztos használni fog a torna!!!

sofka,
mi még asszem nem találkoztunk, úgyhogy ezúton is szia Kép. Nagyon tetszett a babzsákos sztori, Apucinak is megmutattam.

Franyo,
hát én csak ámulok-bámulok, hogy Annácska mennyit fejlődött!!!! Nagyon ügyi nagylányod van! Kép

Myssnia,
dobozrágcsáló Szilárd nagyon aranyos!!! Kép

Norka,
piros szemre bizti jó az anyatej, akármi is okozta, amíg nem látja dokibácsi.

Nyaralóknak irígykedés innen a 30 fokos lakásból Kép.

Pusz mindenkinek
Miszike
miszike

Miszike!

De jó hogy jót tudtál pihenni!

Mi is e-mailen szoktuk meg SMS-ban megvitatni a nagy horderejű dolgokat. Az én férjem is elég befelé forduló alkat meg én se vagyok aza nagy lelkizős, és írásban meg sokkal jobban megy.Kép
Még az Emma nevét is e-mailen írta meg hogy "Az Emma jó lesz."Kép Ez már azért lehet hogy kóros.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok, lányok

Először is nagyon köszi mindenkinek a biztató szavakat. Nagyon jólesik, hogy ennyien drukkolnak nekünk (Kevinnek), és sokat segít, hogy napfényesebbnek lássam a dolgokat. Kép
Elnézést, hogy az elmúlt napokban nem írogattam, szinte alig neteztem, sokat beszélgettünk a férjemmel, és persze a családból is mindenkinek külön-külön el kell mesélni minden apró részletet.
Az anyósom nagyon hülye volt, Kép azt kérdezte, hogy muszáj volt-e ezt az uh vizsgálatot megcsinálni, az ő idejében még nem is volt ilyen, minek?! Meg hogy hívjam fel a szülészorvosomat, biztos elhallgatott valamit a szülésről. (!!!???) És hogy ugye ezek után (!!??) nem akarjuk a gyereket elvinni 3 napos Sopron-Bécs kirándulásra. Kedvesen felvilágosítottam, hogy örülünk, hogy ezzel a hülye vizsgálattal kiderült ez a dolog és kezelni tudjuk, a szülést orvos vezette és nem vajákos asszony, aki elhallgathatna bármit is, és a gyerek éli tovább ugyanazt az életet, amit eddig, kicsit többet fog célzottan tornázni, de amúgy semmi baja! Tényleg olyan halotti hangon beszélt, mintha nem is tudom mi baja lenne Kevinnek. Anyukám meg azt mondta, ez olyasmi, mint 1 lúdtalp - betétet kell hordani, foglalkzni kell vele, de ha figyelünk rá, el fog múlni. (Bár konkrétan nemtom, a lúdtalp elmúlik-eKép)A Dévény Anna honlapja is nagyon megnyugtatott, sajna csak üzirögzi van mindig, talán szabin vannak.

A legjobban persze az használt a kedélyemnek, hogy Kevin ágyát (és kis életét) átrendezve minden ami "a világ" balra került, és gond nélkül néz balra is, igaz, kevésbé csavarja ki oldalra a fejét, mint jobbra, de mégis. Szóval nagy gond tényleg nincs. És továbbra is vigyorog, figyel, gőgicsél,élénk és derűs. A Heimben is csináltak uh-t, ugyanazzal az eredménynel, mint a Bethesdában, de a dokinő itt megnyugtatott, hogy nem lát semmit, ami miatt aggódni kellene, az agya egyébként teljesen ép, egészséges. A tágulatot meg majd kinövi, semmit nem jelent. Sokat húzogatjuk ülésbe, néha mintha erőlködne kicsit, hogy tartsa a buksiját, de igazán majd a hétfői gyógytorna után akarok foglalkozni vele, mert megpróbáltam ugyan megjegyezni a gyakorlatokat, de csak nagyon halványan ködlik 1-2 részlet, nem voltam teljesen magamnál szerintem.

Ennyit erről. Kép
Ma du vagy este megpróbálok kicsit visszaolvasni és válaszolni, mert nagyrészt csak a képeket nézegettem (nagyon aranyosak a lurkók) és a nekem szóló üziket olvasgattam.

Pusza
Elli + Kevin
ellimami

Sziasztok!

Andi,
gyógyító energia úgy néz ki, hatott, Ankának utána már nem volt láza, és még ma sem Kép, hátha elmúlt teljesen ez az izé!!

Orsoly,
mi a helyzet, Lackó lázas még? Rendbe fog jönni, meglátod, tornáztasd sokat!!!!!! Nagyon drukkolok továbbra is!!! És Apával? Sikerült valamelyest szóba állni vele? Nagyon kaka lehet a helyzet, ahogy így leírtad, egész este ez járt a fejemben Kép.

Csucsuka,
képeket megnéztem, nagyon édesek a lurkók! KépKépKép

Lina,
köszi a jótanácsot, kb. 3 hete raktuk eggyel lejjebb az ágyát, ezért nem is gondoltam, hogy máris újra lejjebb kéne költöztetni... De akkor is veszélyes így, ha alig lóg ki a feje a rácsok mögül??? Olyan kicsi még, ahogy ma felállt, az ágy teteje kb. a vállaiig ért.

Norka,
hát ez volt a legrosszabb érzés az egészben, hogy a pasi elvileg jót akart, ezért esett olyan rosszul nekem, hogy rá kellett kiabálnom Kép. De ha egyszer kérem, hogy NE, akkor ne, és ezt megérthette volna...
Jázi naaagyon aranyos, ahogy kidugja a fejét az ágyból KépKépKép!!!
A másik képen jól látom, hogy olyan műanyag könyve van, mint Ankának, csak ez a bálnás fajta??? (Nekünk a kacsás van Kép)

Urszila,
ugyanez a vírus volt nekünk is, a híradóban is beszéltek róla tegnap Kép.
Kolhoztündér télleg nem én voltam, viszont lányszemek meg télleg hasonlóak KépKépKép, nagyon aranyos a hasaló Julka! Kép

Sofka,
tegnap nem válaszoltál, te szerkeszted-írod a Játékkalauzt, vagy te is tördeled?
Az írásod nagyon tetszett, meghatódtam, Apának is felolvastam, köszönjük szépen!!! Kép

Kaska,
örülök, hogy Violával minden rendben! Kép És köszönjük a láztalanság-kívánást, egyelőre úgy néz ki, bejött Kép!

Timici,
szegény Bence feje, küldök neki rá gyógypuszit! Kép Mail-eket megkaptam, igyekszem válaszolni Kép!

Elli,
jaj de jó, hogy jobb kedved van, meg persze a lényeg, hogy Kevin ügyesen nézeget balra is KépKépKép!!!

Megyek, Anka nagyon nyűgös ma, és mindent rág, már múltkor is volt ilyen 4-5 napja, azt hittem, jön a foga, aztán mégse, hát én már nem tudom KépKép, mindenesetre megyek Kép.

Puszi
F.
franyo

Sziasztok!

Valaki irta, hogy furán sok most a hipothonnak kikiáltott baba. Erről valahol már volt szó itt a babaneten, de gőzöm nincs, hol. MIszerint a fizetős helyek akkor is problémásnak tüntetik fel a babát, ha a normál tb-s hely nem talál semmit, és akkor is javasolnak néhány alkalmat a gyógytornájukból. És lám, az addig nem mozgó gyerek sokszor ebben a néhány hétben tényleg csinál valami újat, és ettől igazolva látszik a működésük. HOlott sokszor tényleg annyi a dolog, hogy kicsit ráérősebb a baba, és val. éppen magától is megcsinálta volna már azt a valamit. Igy meg a pénzes hely persze gyűjt egy csomó pénzt.
EZt most nem azért irom, hogy Kevin vagy Lackó esetét vitassam, csak azért, hogy általában nincs nagy baj, régen az ilyet ki se szúrták volna és mégse lett volna semmi baja a kölöknek. Ezzel együtt a torna nem árt az biztos. Fel a fejjel!

Anita: olvasgass lll-t, lll-es füzeteket, vagy itt a szoptatás topikot! Nagyon megérné! A tejtermelés úgy működik. hogy minél több inger éri a cicit, minél többször ürül, annál több tej termelődik. A tejecske 2/3-a szopi alatt termelődik. Amikor a babának több kell, akkor ki fogja magától kajálni szinte üresre (olyan, hogy üres igaziból nincs is!) és hamarabb kér újra. A sűrűbb evéstől nagyobb termelésre állnak be a cicik. A babáknak vannak un. fejlődési ugrásaik, amikor hirtelen több tejet igényelnek, ilyenkor kell 2-3 nap, mire a cicik követni tudják a dolgot. (tipikusan kb. 3, 6 hét és 3, 6 hónap táján van ilyen, persze minden gyerek más, lehetnek bőven eltérések) Ha a baba igény szerint szopik, akkor felesleges a fejés, a baba be tudja állitani a termelést. Legjobb minden mű dolgot (cumi, bimbóvédő, cumisüveg, fejés) elhagyni, mert azok bezavarhatnak. ("hat", mert nem mindenkinél, de minek kisérteni). Az igény szerinti szopi pedig olyan, hogy még egész nagy babáknál is előfordul, hogy akár félóránként enni kérnek!!! Mint most a szopis topikban olvashattuk, természeti népeknél végzett kisérlet szerint átlagosan 24 percenként kérnek cicit (önkiszolgálnak) a babák. Civilizált társadalmunkban az igény szerint szoptatott babák nagy része 1-2 óránként szopik! Sokszor csak szomjasak, vagy megnyugtatásnak (komfortszopi) igénylik a szopást, legjobb, ha ezt is cicin tehetik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden sirásnál cicit kérnek, sokminden másért is lehetnek sirósak (az én lányom pl. unatkozik, akkor nyafog, mondjuk ő a cicit el se fogadja általában csak ébredés után és alvás előtt közvetlen)

Babakocsi felsegitők: nekünk olyan kocsink van (noname kinai tipus), aminek a segitő emberek számára kézre eső része pont az, amit emelni kell, ha fekvőből ülőbe akarom tenni a gyereket. Igy amikor nyúlnak,h ogy segitenek, felülteik a babát, ami hasonfekve kissé ciki.... Ezért én mindig azt mondom nekik, hogy könnyebb egyedül, de igy is van, ez egyemberes babakocsi.

Franyó: gratula Ankának az álláshoz, fantasztikus lányod van! Szerintem amit magától csinál, az nem árthat neki! (első gyerkőcöm 6 hónapos korig hasra fordulni sem tudott, de ha fogtuk "ülve", kinyomta magát állásba, később ebből kézen fogott séta lett, 6 hónaposan követelte, hogy sétáljunk vele. Ez persze nem volt helyes, ma már nem tenném, ugyanakkor semmi problémája nem lett a korai állásból.)

Oltáscsomós infókat köszi, meg vagyok nyugodva.

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Mano, Mizsike: sajna az e-mail nalunk nem mukodik, egyszer irtam neki valami vita utan egyet, mire visszairt, hogy a problemainkat nem e-mailen fogjuk megvitatni.Kép ERgo marad az eloszo, csak ahhoz ki kene fogni valami bekulekeny pillanatot.

Franyo: Lacko sem lazas mar, este meg volt hoemelkedes, kapott egy kupot, ma mar ok, bar eleg nyuszi, es nem tom miert. Mondjuk a hasa megy, a foga is johet...Kép Apaval legalabb mar beszeloviszony van, nemikepp javult a helyzet, de elvileg hetvegen fogunk beszelgetni....haaat, kivancsi vagyok.

orsoly
orsoly

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?