Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi, talizzunk félúton? :P :P

Mi csak reggelire, a napi első evésre eszünk tápit (persze ez sokszor hajnali). Eddig két doboz Milumil 3-at evett meg, de 2200 Ft doboza, úgyhogy most Babylove-ost vettem, ez nem volt 1e Ft, és ugyanannyi van benne. Remélem, ez is tetszeni fog neki.

Jelentem, ma mi is tettünk néhány bátortalan lépést, otthagyta kedvemért a tükröt (van egy földig érő, nagy tükrünk, abban szokott majmolódni, pl. puszikat ad magának :D :D :D ) és tett két-három lépést amíg el nem ért engem (a földön ültem a közelében), és végül még kaptam egy giga nagy, igazi Rita puszit is (rettenetesen nyálas, teljesen nyitott szájjal).

Éva, Melin, üdv közöttünk, írjatok, küldjetek képeket, szivesen látunk titeket és a piciket!! :lol:

Kép
Kép
d0r0ttya

Az előbb kimaradt, hogy köszönöm a pelenkázós tanácsokat, hozzászólásokat....annyival vagyok előrébb, hogy tudom, hogy nem vagyunk "egyedül" :wink: Kristófnál nem emlékszem ilyenre.

Dorottya :wink:
na ez jól hangzik :wink: Párizs????Madrid? Róma???
Tápi: s lefekvés előtt mit adsz Rita cicának???

Képzeljétek, mi is puszizkodunk ám...nagyon tündérien osztogatja a puszikat, még a macifotelünk is kapott :wink: természetesen mi is nyálasan, nyitott szájjal "csináljuk", s néha harapás a vége :lol:

Ma (is) nagyon édes volt, kajázás vége, ülünk az etető székben, kérdezem, hogy kérsz még?? - rázza a fejét, hogy nem (ezt sokszor csinálja mostanság, tetszik is neki, s úgy látom, hogy a jelentésével is tisztában van, mert amikor mondjuk ,hogy nem, akkor is csinálja), utána kérdezem, hogy kijössz a székből, s bólogatott!!!!! Azt hittem, hogy megzabálom :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Üdv Nektek,

Köszönöm a kedves invitálást mindenkinek.
Képeket tervezek feltenni, van pelenkázós is :wink:

Bálint 10 hónapos elmúlt 16-án, nagyon huncut és mozgékony, egyszerűen imádnivaló. Lépeget kapaszkodva, néha már kapaszkodás nélkül is, egyre ügyesebb. 6 foga van eddig. Mostanában kezd napi egyszeri, de elég hosszú alvásra áttérni.

A Ti csemetéitek hányszor ill. hogyan alszanak?

Nálunk nagyon hamar kialakult, hogy éjjel végig alszik, nappal elég nehezen alszik el.

Sok mindent eszik, szereti a főzelékeket, jó nagy adagokat képes belapátolni
:)
Illetve mindent szeret amit mi eszünk, abból azonnal kér ő is.

Ti adtok már valamilyen tejterméket a babáknak?

Én szoktam neki joghurtot adni, ill. a pépeket. De sokszor adok én is köles-rizs-kukoricapehellyel készült gyümölcsös hamikat, nagyon szereti őket.

Sajnos nálunk anyatej már elég rég nincs, (2,5 hónapos korától) ui. februárban kialakult egy krónikus betegségem (RA), amit agresszív gyógyszerekkel kezeltek, emiatt le kellett állnom a szoptatással, a szívem szakadt meg mikor még egy két hét után is a cicit kereste. Nagyon sokat sírtam, a mai napig bánt és elszorul a szívem ha erre gondolok.
Nem akartam gyógyszert, de sajnos annyira akut helyzet volt, gyakorlatilag mozgásképtelenné váltam az egész testre kiterjedő ízületi gyulladásnak "köszönhetően".
Azóta jobb a helyzet, bár elméletileg ez a betegség nem gyógyítható, csak nyugalmi szakaszok vannak. A szteroidot már nem szedem, hála a jó égnek.
Azóta méregtelenítő étrendre ill. életmódra tértem át egy természetgyógyász segítségével, és hiszem sőt tudom, hogy ez teljes gyógyulást eredményez, lehet hogy évek múlva tisztul ki a szervezet, de legalább van esély. Nem vagyok hajlandó beletörődni, hogy 30 évesen totálkárosnak kellene lennem, pláne nem akarok gyógyszeren élni hosszú évekig, nehezítve vagy meggátolva ezzel egy esetleges következő baba érkezését.

A tejcsire visszatérve, hónapokig fejtem még és kiöntöttem, mert bíztam benne hogy még szoptathatom Bálintot, de aztán szép lassan egyre kevesebb lett, majd megszűnt :(

8 hónapos koráig kapott a tápszer mellé más anyukáktól, az anyatejgyűtő állomástól tejecskét.

Valaki kérdezte, hogy milyen tápszert adunk, mi a Beba HA/AR-t használjuk, már csak este és reggel.

Most látom, mennyire sokat írtam, ne haragudjatok, nem akartam senkire rázúdítani a történetemet. Biztosan mindenkinek megvan a maga baja, amiről órákig is tudna csevegni, sajnos nekem ez a betegség-téma az...

Valamelyikőtök próbálkozott már esetleg kecsketejet adni a gyerkőcnek? Azt hallottam most már több forrásból, hogy nagyon jó, csak nem tudom milyen idős babának lehet adni, milyen higításban (kell-e egyáltalán hígítani)?

További kellemes társalgást vagy pihenést,
Üdv.
melin78

kecsketej passz...nem írtál sokat melin. Szüléstörténetet is kérünk szépen. Tejtermék: joghurt krémtúró sajt.
Táp: Babylove 3, babydream 3, ha ezek nincsenek, akkor nutrilon prémium 3. Napi 3 táp van, kettő rendes étkezés.
Alvás napi 2, de 2 óra, du 3/4 óra.
Szilvi mi szívesen kimegyünk hozzátok jövőre!!! mennyi a repjegy?

Kép
nyafi

Most csak kutyafuttában, mert oviszünet van, tehát 2 gyerekem van napközben is, ráadásul Csillát teljesen kiakasztotta az óratekergetés, úgyhogy zűrösek a napjaink (meg az éjszakáink).
Üdv az újaknak!
A kecsketejhez csak annyit, hogy talán egy fokkal kevésbé allergén, mint a tehéntej, de számos olyan fehérje van, ami erősen allergén, és mindkettőben fellelhető.
Szóval csak óvatosan.
Én ezzel is mindenképp megvárnám az 1 éves kort...

Kép
Kép
Kép
cas

Rita cica este még cicizik, bár ez kedv függő nála, sokszor cicizés helyett csak nagy vigyorgások közepette, apa kezét fogva ide-oda rohangál a szobában, időnként odajön hozzám, és "cummant" egyet (remélem, érthető :oops: ), majd megy tovább. Ezt megcsinálja vagy tucatszor, és utána vagy hajlandó normálisan is szopizni, vagy csak a000000000,ludni )hopp ez 0a gyere0k, 0rajt0a tenyerel0 a 0számokon...... tehát vagy csak simán megy aludni. Máskor normálisan szopizik és utána megy alukálni.

A kecsketejről én is változatos dolgokat hallottam, de nem adok neki azt se egy éves koráig, és utána is hig,ítva fog,ja kapni hopp, ez megint tündérke.....

A héten valószínűleg mi is beadjuk a gázár/távhő támogatás igényünket, nov. 30-ig beadható az idei évre, bár gondolom nem visszamenőleges. Betesezem a linket róla, hátha valakit még érdekel. http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderI ... list&iid=1

Mi is náhthásak vagyunk már csütörtök óta, az orrszívót és a sterimart egyaránt gyűlöli, alig lehet lefogni...... Tegnap voltunk dokinéninél, azt mondta, hogy a héten ne dugjuk ki a lakásból az orrunkat, nehogy valami bacit összeszedjen. Emellett az előbb vettem észre, hogy a most kijött két felső metsző mellett nő egy-egy fog. Nem tudom, ezek következnének normálisan? Nem megint alul kellene fogacskának kibújnia? :shock:

Kép
Kép
d0r0ttya

Én is csak kutyafuttában, mert zombi vagyok. :(

Isten hozta az újakat közöttünk. :)

7végén megint előjött a hajnali 1 órás randalírozás... Aztán a következő éjjal 5x voltam Nála, ma meg úgy felsírt, hogy zengett az egész ház. És nem akarta elfogadni a cicit - de aztán mégis ivott pár kortyot. Ja, és ezt 2x ma éjjel... Nem tudom mi lehet a baj.
Az óraátállítást elég szépen megoldotta: 7kor kel, 10 körül alszik egy kicsit, meg délután 4-5 körül, aztán 9kor próbálunk aludni...
(De ez még csak a vas-i, meg a tegnapi történet.)

Picit köhög szegénykém, de a kedve ugyanolyan jó, mint mindig. Lázunk nincs.

Na megyek reggelizem valamit. :arrow:

Kép
tittina1982

Segítség!! Elkezdte csikorgatni a fogait, én pedig falra mászok tőle!! Valakinek van esetleg tippe arra, mit lehet ilyenkor tenni? :roll: :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára d0r0ttya 2008.10.28 14:19-kor.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok,
Ancsának, Évának Szilvinek utólag köszi a Botondról adott infókat!
Én is nagyon sokat gondolok rájuk, remélem minden rendben lesz.

Nyafi,
tényleg vicces lehetett a baba ruháskosárban :)

A többieknek is köszi az újabb válaszokat.
SAjnos most nincs túl sok időm írni, ma nálunk is egy hisztis nap van, nem tudom miért, Bálint sokat követelőzik és éles hangon visít :(

Hidegfrontkor figyeltem meg eddig, hogy nagyon nyűgös, de ez a mai más, most kimondottan hiszti van.

Kíváncsi vagyok, hogy nálatok a fürdetés hogy megy.
Nekünk az is egyre nehezebb, abszolút két emberes, de tegnap még így is lemerült a vízbe, megfordult a víz alatt, utána persze nagy sírás.
Felállni rendszeresen feláll a kis kádban, ez már kezd veszélyes lenni.

Igaziból már a nagy kádban kéne fürdenie, csak hát itt is a görnyedés.

Este ha tudok, még benézek, kellemes napot mindenkinek!

Meli

Kép
melin78

Melin vegyetek egy csúszás gátlót, aztán zutty a kádba. Nem kell görnyedni, csak amikor megmosod, a többit azt ő elintézi. Gábor végig a kád szélén ücsörög. Ő szokta fürdetni. a gyerek meg imádja, gumikacsa, némohal, stb...

Kép
nyafi

Dorottya, füldugót tegyél! :lol: :lol: :lol: :lol: Mást nem tudok mondani. Boró is csinálta vagy két napig, aztán többet nem.

Meli, Éva, üdv közöttünk, gyertek gyakrabban és meséljetek! :)
Mi már régóta nagykádban fürdetünk. Inkább görnyedek, mintsem bokáig ússzon vízben a konyha. Kiskádban még ott fürdettem, mert a fürdőben nem lett volna hol, és a konyhában be is tudtam fűteni kicsit pluszban.
Sajnálom, hoyg ilyen betegséged van, és nagyon jól teszed, hoyg ennyire pozitívan gondolkodsz. Meg fogsz gyógyulni, és punktum!!!
Boró kap tejterméket, de nagyon ritkán. Túrót, joghurtot, és esetleg tejfölt, amikor a mi ételünkből kap. de mondom, ritka még nála. Tehéntejet nem is szándékszoma dni neki mindaddig, amíg szopik, aztán annak függvényében, hyog mikor marad abba kap majd tápszert vagy tehéntejet. Nekem nem igazán van gusztusoma kecsketejhez. Biztos előítélet, de valahoyg nem tudom elképzelni, hyog olyat igyak. Persze, a juh-, kecsketúrót azért megeszem! :wink: Szóval csak megszokás kérdése a dolog.

Még akartam valamit...
Ja igen, még mindig a tej... Valaki kérdezte, hyog mikortól mehet. Általában 1 éves kortól ajánlják, kriszta 1 éves 3 hónapos volt, amikor áttértünk, először csak úgy, hog egy nap egyszer kapott tejet, másik étkezése tápszer volt, majd kb. 2 hét után csak tejet kapott. Én sosem vegyítettem neki, már elég nagy volt, nem is okozott problémát, no meg kóstoltatok valaha vizes tejet? :roll:

Titti, sajnáloma nagyon rossz éjszakákat. Én lekopogom, de nálunk mintha kezdenének alakulni a dolgok. Már vagy 5 napja nem volt szopi éjszaka. Egy ébredés volt és vízzel, cumival, Chamomillával, simivel vissza tudtam altatni. Illetve otthagytam, és lehet, hyog még sírdogált egy picit, de aztán ügyesen visszaaludt. Most már átlagosan 5 szopi van naponta, de volt már csak 4 is, illetve van, hoyg ha nyűgösebb, akkor 6 jön össze. Attól is függ, hoyg hányszor alszik nappal.
Most már sokszor csak délben alszik el, és 3-3,5 órát alszik. Érdekes módon az óraátállítás nem befolyásolta egyiket sem.

Megyek, mert nyá-nyá-nyá van, nem akar elaludni egyedül. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Melin: Bence is dec 16-án született :lol:

dorottya: nekünk is a felső 2 2es jön, takonykórsággal együtt. Porszívó, és sterimar nálunk is hasonló érzéseket vált ki.

Mi tejterméket egyáltalán nem eszük, mert én tejcukor érzékeny vagyok. Szerintem túrót, joghurtot 1 éves korától adok neki, tejet még nem döntöttem el...

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!

Napsinak Boldog Hófordulót tegnapra!

Peluscsere
Mi még a pelenkázón cserélünk.
Levi is jól elvan egy pelussal, a hajkefével vagy valami üveggel, dobozzal.

Köszi a szavazatokat :wink:

Szia Melin! Üdv itt! Gratula Bálinthoz!
A betegséged nagyon kemény lehetett - leírva is szörnyű :cry:

Dorottya
Manó is csikorgatja néha a fogait..
..s neki is jön mindkét felső 2-es.

Szilvi
Levi nagyon édes a képeken!

Anita NAGY-NAGY GRATULA az első lépésekhez!!

Fürdés
Manó is csúszásgátlót ül... mostanában áll :P

Apával eldöntöttük, hogy nem veszünk fel hitelt ebben a válságban....
Tegnapig régi házakat és lakásokat keresgéltünk a neten, de tegnap
találtunk új lakásokat (most épül a leendő munkahelytől sétálva 15 percre)...
Ma kiderült, hogy ami(ke)t kinéztünk - arra már megvan a vevő
ÁÁÁÁ

Képek:
Kép
Mai:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Üdv az újaknak!

Hát...Panka nem csikorgatja a fogait.. :D :shock: :oops: Nincs mit.
Van még valaki, akinek nincs egy sem?

Pelenkázón teszem tisztába, kap a kezébe valamit és elvan vele. De ha a nappaliban játszunk, oda viszek ki pelust és ott intézzük el.
Már vagy 2 hónapja nagykádban fürdünk, de tegnap pl a fürdetővödörben, amit annyira szeretett mikor pici volt. Most is élvezte. Gondolom azért mert a nyakáig ért a víz és így finom melegben ücsörgött.

Az alvás az nálunk éjjel jó. Néha felsír, de cumi, kisrongy megoldja. Viszont a nappali alvás...ma fél óra összesen.
:shock:
Dzerintem minden szomszéd árulja a házát olyan nagy csetepatét rendezett le itt 18 körül. Fél 7kor már kidőlt..

Adok neki joghurtot, néha kieszi a túrót a rudimból..
Ugye ha már evett párszor és nem lett semmi baj akkor bátrabban adhatom? Nem tudom hogy lehetne ebből baj.. :?: Vagy azért még adjam kis adagokban továbbra is?

dhbetty

Sziasztok!

Bocsi, h mostanában elég ritkán adok füstjelet, pedig mint ált., minden nap lenne egy kisregényre való mondandóm. :lol: Naszóval: az van, h minden szabad percemben ajándékokat gyártok. Jó sokat. Karácsonyra. Muszáj elkezdeni, mert nagy a család és már régóta adok saját készítésűt, csak hát korán el kell kezdeni...
Így hát olyan a házunk, mint bombatalálat után, mert örülök, ha S. bármilyen módon lefoglalja magát 10 percekre, Juli meg végre megint mehetett oviba (tiszta extázisban volt, úgy várta már :D ). Mindenütt festékes cuccok, ecsetek, a földön meg széttépett újságok, Juli kiskonyhájának darabjai, kenyér és alma megcsócsált alkatrészei... Szóval... :shock: :lol:

Na, szép sorjában, akkor:

Én is szeretettel köszöntöm az újakat.
Melin :D
Nagy dolog az amit végigcsináltatok, csinálsz és valóban, csak így lehet. Én a nagylányommal nagyon hasonló dolgokon mentem keresztül. :roll: Nekem is van egy folyamatosan kezelt krónikus, mozgásos vackom, ami miatt Julika nem tudott rendesen megtanulni szopni. Szintén 2,5 hónapig csináltuk, aztán fejés és anyatejgyűjtő 8 hónapig. Én is sokat gondolok még mai napig is erre. Az étkezés tényleg sok mindent befolyásol, a pozitív hozzáállás meg pláne :wink: .

Pelusozás
hát ez nálunk a röptében a legyet kategória. Egy kicsit jobban szeretek pelenkázón rendezkedni, mert itt legalább kicsit korlátozza a hely, a földön meg egyszerűen faképnél hagy.

Fürdetés
nagykádban összeeresztjük a csajokat. Néha társulok én is, bár az utóbbi időben Sári kicsinyli a kádat, úgyhogy örülünk, ha nem torkoll veszekedésbe az esti suvickolódás, mert a dolog úgy néz ki, hogy Juli ül az egyik végén és molyol a molyolandó gumikütyükkel, Sári meg körbe-körbe sétálgat a kádban (véletlenül sem ül le, erre kínosan ügyel), időnként locsolgatunk rá vizet, hogy mégis fürdés jellegű legyen, ő meg a nővérét lökdösi, mert nem fér el tőle... :twisted:

Hiszti
hát, igen, mozgolódik a kis egójuk, bár ez még nagyon nem a dackorszak. Ilyenkor kezd az éntudatuk kialakulni, de még nagyon gyorsan leszerelhetőek. Sári is simán hanyatt vágja magát, ha vmi nagyon fontos, ámde tiltott dolgot kiszedek a kezéből. Aztán persze azért sír, mert jól beveri a fejét... A dackorszak... hú, az kicsit durvább. :twisted: Juli folyton emlékeztet rá... 8) :lol:

Tápszer
én csak Julcsi-tápról tudok nyilatkozni. Ő Humana HA-t evett és kb. 2 éves korára álltunk át a tejre szép fokozatosan. Nálunk igen durva allergiás háttér van, úgyhogy én egyik csajszinál sem adtam/adok tejterméket 1 éves kor alatt, meg amíg szopik Sári tuti nem fog tejet se adni, már pedig nem úgy néz ki, mint aki leszokóban lenne... :lol:

Rakok képeket nektek
Kép Bohócmánia a családban
Kép Sári lomtalanít
Kép Julcsi és a macija
Kép Egyetértés
Kép Öregnénik
Kép ...és így borult fel...
Kép Látod? Így kell a videót nyomkodni...

Jaaaaaj, de sok lettem... Jól bepótoltam a múlt hetet.
Ja, és Sári is próbálkozik a lépdeléssel. Feláll, egyensúlyoz, aztán koncentrál, hogy fel kéne emelni vmelyik lábát, majd hasra esik. De nagyon kitartó ám... :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Ja, még annyit, hogy nálunk sincs ám 30 fok, de 10 p múlva megyünk fürödni, az utsó képen... 20-21 van nappal, éjjel még annyi se. Melegvérűek vagyunk. :D

Kép
Kép
kismok

ANCSA!

ISTEN ELTESSE AZ ELSO ELSO SZULINAPOSUNKAT!!!!!
Puszi REKANAK!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szilvi!

Koszonom a kitarto hianyolast! :) :) :)

Itt vagyok, vegre van egy kis szusszanasom, mert a hetre szabadsagot vettem ki, es hat mit ne mondjak, nagyon jol esik mind a testemnek, mind pedig a lelkemnek. Reggel sokaig alszom, a lanyokkal "logok" egesz nap, nincs is ennel jobb dolog a vilagon.

Jol vagyunk, Rebeka mar szeret ovodaba jarni, bar ezt igy nem mondja ki, meg neha azert meg tiltakozik, de latjuk rajta, hogy jol erzi magat bent, es aranyos dolgokat "hoz haza".

Zsofi is probalgatja a szarnyait, neha tesz egy-egy lepest! A lakas a nap vegere csatater, a konyveket mar nem tudom, hova mentsem, a jarokaban mar nem marad meg, viszont minden kis resbe belefer, es bele is megy, aztan mi meg maszhatunk utana a kanapek moge, az asztal ala stb.

Zsofi tovabbra is katasztrofalisan alszik, viszont most mar a parom kel fel hozza es ad neki tapit. Most mar szerencsere elfogadja. A szopi meg megvan, de most mar nem igazan tudom, ki az, aki nem kepes levalasztani magat, en vagy a gyerek. :roll: Neha nagyon jol esik, hogy szoptathatom, maskor viszont meg teljesen elfelejtem megszoptatni este, es o sem igenyli, csak magaba donti -no persze csak a sajat kimert tempojaban - a tapit, es nem cicizik. Gyakran, amikor kinalom neki, o is csak csintalankodik, odajon, elmegy, majd megint odabujik, cicizik, akar allva, terden, eppen amilyen testhelyzetben van, de aztan tovabbporog es huss.

A tesoprojektrol meg nincs hirem, en meg mindig csak arra varok, hogy visszaalljon a ciklusom. :roll:

Szilvi72!

A pelenkazoval kapcsolatosan: szerintem ne hasznald mar, nagyon veszelyes lehet. Marcus egy pillanat alatt levetheti magat rola a melybe. Oszinten megvallom, mi Zsofinal egyaltalan nem hasznaltunk pelenkazo, egy pici muanyag ikeas szeket tolunk a hevero ele, igy nem kell hajolgatnunk meg ulve oldalra forulnunk. Nekem nagyon bejott!
Pepes kaja: Zsofi a kezdetekben egesz jol ette oket, most mar szinte egyaltalan nem fogadja el, csak darabost akar enni!

Nagy hir, hogy vegre van uj, szep es nagyon jo kis fenykepezogepem. Azert mondom, hogy az enyem, mert inkabb en vagyok nalunk a fotomanias, a parom csak akkor kattintgat, ha a kezebe nyomom a masinat. Ebbol adodoan rakok fel nehany egeszen friss, mai (tegnapi) kepet.

Reggeli
Kép

Kekszmajszolas
Kép

Vigyori
Kép

Nagylany
Kép

Micimacko
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Megprobalok idevarazsolni egy rovid videot. Rebekaval jarunk uszodaba egy par hete, ez itt amolyan "gyozzuk le a vizet" cimen fut ekkorka gyerekeknek. Uszas igazabol majd csak 5 eves kortol lesz. De addig is megszokja a vizet, es jol erzi magat a gyerek. Nagyon jo program, szuloknek is, akik a medence felett talaltaho barbol szemlelhetik a gyerkoket. :lol:

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Rékanagylányt Isten éltesse!!! Boldog szülinapot neki!!! :) :) :)
Kép

Kismok, Gem, nagyon örülök, hoyg jöttetek! :) Nagyon édesek a lányok!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rékának boldog elsőt!!! Hogy megy az idő!!!! :roll:

Kép
nyafi

RÉKA BABÁNAK NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLETÉSNAPOT!
Kép

Gem, jó hogy végre hírt adtál Magatokról! Milyen sokat változtak a Lányok... :shock:
Tudom, hogy nem vígasztal, de az én Napocskám is elég sokszor ébred éjjel. Majdcsak túlleszünk ezen.

KM, nagyon hasonlítanak egymásra a Csajaid! Gyönyörű barna haj és szemek. Én attól borulok ki, hogy lerángatja a ruhákat a szárítóról. :roll:
Én is szeretek kreatívkodni, épp mostanában böngésztem ezen irányba a neten. Ha nem baj a többieknek, én szívesen vennék egy-két képet majd. ;)

Betty
Nekünk sincs még egy fogunk sem. :D
(Bár halkan megjegyzem, talán készülődik valami.)

Kép
tittina1982

Kia, köszi a köszöntést! :)

Kép
tittina1982

És sajnálom, hogy a mo-i helyzet ennyire megnehezíti a dolgokat. :roll:

(Nekünk is, mert így esélyünk sincs hazamenni. :cry: )

Kép
tittina1982

RÉKÁNAK
Kép

Mi megyünk haza - Apát is elengedték a hétre.
Anyunak gond van a lábával - szinte semmit nem bír csinálni, így én fogok főzni,...stb

Majd jövök....
Sziasztok!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, jobbulást Anyudnak!

Kép
tittina1982

Kedves Mamák és Babák!

Érdeklődő, lehetőleg budapesti vagy a közelben lakó mamákat és babákat várunk fejlődés-lélektani vizsgálatainkra. A kutatások a csecsemők megismerési képességeinek jobb megértésére irányulnak.

A vizsgálatokról bővebben a http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=676 linken is olvashattok.

Jelentkezni a 239 46 83 telefonszámon vagy a timea{kukac}mtapi.hu címen lehet.

:) Segítségeteket előre is köszönjük! :)
timama

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntést.....

Fürdetés:Réka 2 hónapos kora óta nagykádban fürdik.Annyira csapkodott,hogy át kellett vinni,mert minden fürdésnél úszott a szoba.

Dorottya:Köszi a linket.Azt hiszem mi is beadjuk.

Mi is Babylove-s tápit iszunk,de már csak este,mert reggel Nestle junior babatejet iszik.

Kismok:Nagyon csinosak a lányok!!!!!!!!Réka is tud igy lomtalanitani.Nekem az öreg nénis kép tetszik a legjobban.

Gem:A te lánykáid is csodálatosak,de még mindig olvadozok Rebeka hajától...

Alvás:Teljesen változatos:Van hogy két napig alszik 1 evéssel éjszaka,viszont van,hogy 12-13-tól félóránként felébred,átvisszük magunk mellé,és alszik,és álmában nyöszörög,forgolódik,és dobálja magát.Na de legkésőbb 8-kor már alszik.

Pár kép.Kicseréltük végre a fülbevalóját.
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Na a vonalzó megakadt...még nincs egy éves

Kép

Kép
ancsa03

Magjavitottam.. :wink: Kiváncsi vagyok meddig megy..

Kép

Kép
ancsa03

A lényeg lemaradt....Réka is megy.Ma itt volt a védőnő,és végigsétált a szőnyegen.Kb.10-12 lépés...

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok Lányok!

Réka baba nagyon boldog első születésnapot kívánunk!

A toxoplazma lényegét Jáde leírta, annyit teszek még hozzá, hogy csecsemő ill. kisgyermekkorban látás-, hallásromlást, esetekben vakságot, süketséget okozhat. És mivel hat az idegrendszerre hangulatingadozások, dührohamok léphetnek fel. Ezek Manónál meg is voltak. Képzeljétek el, mikor egy 18 hónapos gyerek - szó szerint - őrjöng. Tépte a haját - azt a keveset - a fülét, a ruháját, toporzékolt, és ezeket ne úgy képzeljétek el, mint mikor hisztizik, annak kb. százszorosa. Kórház szerencsére kimaradt, állítólag emberről emberre nem terjed. Csak addig voltunk benn, míg vettek tőle egy csomó vért.

Pelenkázós babaágyat mi még augusztusban eladtuk, de már előtte sem használtuk, mert mi napközben lent vagyunk, és a kanapén pelenkázok. Ha valamit a kezébe adok Kokónak egész jól lehet haladni, de legtöbbször Manó is akar segíteni és akkor az általatok is leírt iszapbirkózáshoz hasonló dolog lesz belőle, csak két gyerekkel. :lol:

Melin üdv köztünk! Gyere és írj minél többet, és ne aggódj általában én is kisregényt írok. :wink: :oops: Szopival én is megszenvedtem Manónál, de nem betegség miatt, hanem mert az én gyönyörűségem nem akart szopizni. Én is fejtem rendületlenül, de sajnos 2,5 hónapos korára elapadt. Tehát meg tudlak érteni, én is hónapokat sírtam át emiatt.

Tápszert Manónak először a Milumil HA-t adtam, aztán a Pepti Juniort, de azt 1 éves kor felett csak tejallergiás gyereknek írják fel. 1 éves kora után én HIPP babatejet adtam neki. Tehéntejet 20 hónaposan adtam először.

Kokó kb. 3 hete már csak egyszer alszik napközben, ezért cserébe átalussza az éjszakát. :D

Kokó is csikorgatta egy időben a fogát, aztán szerencsére egyik napról a másikra abbahagyta. Tehát ötletem nincs, hogyan lehet leszoktatni. De tényleg borzalmas hallgatni.

Gem, örülök, hogy végre tudtál jönni. Gyönyörűek a lányok. És mennyire mások ők is, akárcsak az én fiaim. Szinte nem is hasonlítanak egymásra. Vagy csak én látom így?

Fürdéshez mi biztonsági fürdetőt használunk Kokónak azóta, hogy ülni tud, mert ő is ugri-bugri még a kádban is. Egyszer megbuggyant, akkor vettem. Ilyen: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=1&whid=9

Ennyi voltam, bocsi, hogy most nem név szerint írtam mindenkinek. :oops:

Fiúk felébredtek, megyünk egy nagyot sétálni ebben a gyönyörű időben.

Anita

goodfairy

Isten éltessen Réka!!!!

dhbetty

Nagyon sok boldog első szülinapot kívánunk a topic első kisbabájának!!! :wink:
Egy "baráti" puszi megy Marcustól :wink:

Gem :D
Én is "csak" csatlakozni tudok az előttem szólokhoz!! Hihetetlenül szép mindkét lányod, s Rebeka hajkoronája egyre varázslatosabb!!
Úgy látom, hogy mindketten sokat nőttek az utóbbi időben, de Rebeka kimondottan nagylányosabb lett :lol:
Jó olvasni, hogy jól vagy, s pintél egy kicsit!!

Kismok :D
A te Hercegnőid is csodák!!!! Hasonlítanak egymásra való igaz :wink:
Ruhaszárító nálunk is sláger, mi még "csak" bújkálunk alatta :lol: ja, s a szennyes (s a tiszta) ruhát is nagyon szeretjük kidobálni a ruháskosárból. A baj csak az, hogy míg a szennyesnél nem szólok rá, nem érti, hogy a tiszta ruhát miért nem szabad :roll: hááát végül is igaza van 8)

Fürdetés: képzeljétek mi is csak tegnap tettük be először a nagykádba Marcust (eddig is ott fürdött, csak a kicsi kád benne volt a nagyban), s olyan üvöltést rendezett, hogy ki kellett őt kapni...ma megint megpróbáljuk, pedig már előre tudom, hogy apuka lázasan fog tiltakozni :wink:

Anita :lol:
Szerintem hasonlíanak a fiaid egymásra :roll:
Mennem kell, még igyekszem jönni...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ancsa:Boldog születésnapot Rékának!
Küldünk egy hatalmas puszit! :D

Most nincs időm,de szeretném megköszönni,hogy válaszoltatok a tápszerrel kapcsoltban. :lol:

Mindenkinek NYUGADALMAS jó éjszakát kívánok.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Itt nincs átállítva az óra :?: :!:

dhbetty

Sziasztok,

Nyafi,
köszönöm a tippet, ki is próbáltuk! Bábi ma fürdött először nagykádban, csúszásgátlóval. Nem tetszett neki, sajnos, csakúgy mint Szilvi írta, nekünk is végig sírta. Pedig játékok is voltak bent, de ő mindig csak állni akart, és gondolom, nem tetszett neki a kád hideg- ill. másmilyensége. Majd megszokja, bízunk benne.

Edit, Kia, Kismok, Anita
Nagyon jól estek a bíztató szavak a betegséggel kapcs., köszönetem értük. Tul.képp az a legsz@rabb egy ilyen helyzetben, hogy totál kilátástalan az egész, és kilátástalanul nincs energia arra hogy pozitívan gondolkodjon az ember. Aztán persze idővel már a kiútkeresés jön, az hogy úgyis meggyógyulok, nem fogadom el, stb. Akkor már jó.
Nem vagyok orvosgyűlölő, bizonyos helyzetekben tényleg nagyon jók ők, de azért el szoktam gondolkodni, vajon hány ember, nő, anyuka járhat ilyen cipőben, és a hagyományos gyógyszeres kezeléssel csak a tüneteiket kezelik. Pl. nekem az immunrendszeremet kezelik (sajnos még egy gyógyszert szedek rá-de remélem nem sokáig), hogy ne gyulladjak be, de azt hogy mi okozza ezt a reakciót, azt már nem kezelik. Hiányzik az egészből az ember, mint szerves egész. Na mindegy, ettől az étrendtől tényleg szuper a közérzet, és ez adja a pozitív energiát.
Kismok, a lányaid gyönyörűek, a nagy, barna szemek!

Zsuzsi, írtad, hogy Bence is aznap született.
Hol szültél?
Én Szt. Imrében, és úgy emlékszem volt ott Bence baba. Azokban a napokban nagyon sok bab született ott.

Írok egy kis szüléstörténetet is.

Dec.30-ra voltam kiírva, de már lehetett sejteni, hogy Bálint hamarabbra tervezi. Nagyon lent volt már hetekkel előtte, rendszeresen jöttek a jósló fájások is.
Jártam rendszeresen szülésznőhöz, dokihoz is az utolsó időszakban, kitaláltuk, hogy legyen, ha karácsony-szilveszerti szülés lesz, stb.
Egyik nst alkalmával abban maradtunk a szülésznőmmel, Molnár Gabival hogy 18-ára tervezzük be. Akkor ő is, orvosom, dr. Balogh Tibor is dolgoztak, ideálisnak tűnt.
15-én, szombaton már du. óta éreztem, hogy valami nem oké, illetve mivel máskor is nyomott, fájdogált a hasam annyira nem számítottam szülésre, meg különben is első baba, másnap gyerekszínházat terveztünk a tesóm gyerkőceivel, a Diótörőt néztük volna meg.
Szóval este 10-ig nem volt annyira gyanús, aztán onnantól már rendszeres fájások jöttek, de valahogy nem hittem, hogy ez már az. Mondtam is a páromnak, hogy ne készüljünk, lehet hogy reggelre elmúlik az egész. Aludni nem tudtunk, izgultunk. Erősebb fájások jöttek, úgyhogy eldöntöttük, hogy összeszedjük a bekészített holmit és kb. egy vagy két órakor éjjel elindultunk a kórházba. Furcsa volt hogy azúton mintha gyengébbek lettek volna a fájások, de az idejük 8-10 perc közt volt.
Nagyon hamar beértünk, de még csomót a kocsiban hezitáltunk, mi van ha nem is szülök, tök ciki bemenni, ha utána jöhetünk haza stb. Végül 5-kor úgy döntöttünk, bemegyünk, mert már nagyon erősek voltak, és 7 percenként jöttek a fájások.
A felvételen túl voltam, megvizsgált az ügyeletes szülésznő, mondta, hogy két ujjnyira nyitva van a méhszáj. ctg-re tettek, lassan ment az idő. Szülésznőmet nem mertem hívni, mert tudtam hogy csak aznap jön haza vidékről, az orvosom viszont reggelre jött dolgozni. Végül az ügyeletes értesítette Gabit, reggel kb. 8ra ő is beért.
Sokáig nem nagyon változott semmi, 7-8 perces fájásaim voltak, megbeszéltük Gabival a részleteket. Elejétől fogva a lehető legtermészetesebb szülésre készültünk, bármilyen beavatkozást csak indokolt esetben akartam. Várandós gyógyteát ittam , gátmasszást csináltam rendszeresen mát előtte is. Egyedül a beöntéshez ragaszkodtam, miután ez is megtörtént mehettünk a szülőszobára. Nagyon hangulatos kis szobák vannak a Szt Imrében, mi a sárgát kaptuk.
Ctg-ztek, vizsgáltak, nem igazán tágultam, ezért a doki 11-kor burokrepesztést javasolt, nem ellenkeztem mert már fáradt voltam és erős fájásaim voltak. Na ezután lettek még erősebb görcsök!
Ladbán ültem, melegvízzel zuhanyoztam, Gabi masszírozott, ezek jól estek, de amikor a görcsök jöttek, azt hittem, nem fogom kibírni! Érzéstelenítőt viszont nem akartam volna továbbra sem, bíztam benne hogy felgyorsulnak az események. Oxitocint kaptam.
Közben kaptuk az smst hogy anyukám is időközben megérkezett kint várt a folyosón.
Baromira vágytam már a tolófájásokra, mert mindenki azt mondta, onnantól gyerekjáték. Végre eltűnt a méhszáj, ez kb. du. fél2-kor lehetett. A tolófájások abszolút nem tűntek vészesnek az előzőekhez képest, éreztem én is , hogy jön a baba! Meg is simogathattam a kis fejecskéjét, ami már kint volt, nagyon jó, leírhatatlan érzés volt. Du. 15:12 perckor kicsusszant az egész kis Bálintka, 3020 gram, 52 cm. Persze rátették a hasamra, magamhoz öleltem, annyira édes volt, és meleg, puha, kis nyálkás test, nagyon boldognak érezetm magam, és már semmi nem fájt!
Később cicire is tehettem, együtt pihentünk, ismerkedtünk egymással.
Később mikor már őt megfürdették, ruhácskát kapott és az apukája játszott vele, nekem sajnos nem akart a lepényem levállni. SAjnos úgy kellett "rásegíteni", leválasztani és ez nagyon fájt, és sokáig tartott. Ezen is túl voltam, már nagyon elgyötörve éreztem magam, örültem, hogy gátat nem kellett vágni, egy-két öltéssel azért kellett varrni.
Ezt követően renbe tettek engem is és átmehettünk a szobánkba, sajnos ide Apa csak átkísérhetett minket, de nem maradhatott. Gyönyörködtem ebben a drága kincsben, ott feküdt, mellettem, lassan álomba szenderült. Csodáltam, simogattam, puszilgattam, és teszem ezt azóta is.

Nagyon elszaladt az idő, de azért néhány kép:

Játék a nagyágyon - a háttérben én
Kép

Egy hetesen ilyen pici volt
Kép

Miután sikeresen meglógott a pelenkázás elől, megszeretgeti a Majmot a kis huncut
Kép

De érdekes ez a sok zörgő játék
Kép

Egy hasonló kép, kicsit elmélyülten Kép

Anya óráját is megrágcsálom
Kép

Hát ennyit rólunk mára, jó éjszakát mindenkinek!
Meli[/img]

Kép
melin78

Kis gombszemű tökmag!!!Egyemmmmmmmmmeg....

Kép
nyafi

Kép
melin78

Rékucit ISTEN ÉLTESSE NAGYON SOKÁIG! :D

édes kis szőke herceged van, ha jól látom, barna szemmel?! De szép, meg tök ritka!
A poz. hozzáállás mindenképp elengedhetetlen, én pl. azóta tartom magam egészségesnek, mióta meguntam, hogy állandóan orvoshoz kell mászkálnom. A temperamentumomhoz egész egyszerűen annyira nem illik ez a betegség, hogy egy idő után olyan dacot és figyelmen kívül hagyást váltottak ki belőlem az ismerősök, családtagok jószándékú, de sajnálkozó mondatai, hogy elhatároztam, igen is teljes életet fogok élni. Nyilván egész életemben gyógyszert kell szednem és vannak sportok, amiket már nem űzhetek (vagy ki tudja..., pár éve még túrázni sem tudtam, lehet, egyszer még újra sielhetek stb... :wink: ), de ezekkel nem foglalkozom, az a lényeg, hogy alapjáraton újra meg kell tanulni jól érezni magunkat a bőrünkben. És akkor folyamatosan elkezd javulni a dolog.... :wink:

Anita :D
fú, ez a toxoplazma elég durván hangzik. Szegény kicsi Manó megküzdött vele. Viszont úgy tudom, védetséget kap vele. :)

Jövök még, de Sárát el kell altatnom.
KM

Kép
Kép
kismok

Na, megint vagyok. S. elaltatva. :D
A fürdésről még: nem tudom, próbáltátok-e (akik írták, hogy fél, sír a nagy kádban a gyerkőc), hogy ti is beültök vele a kádba. Sári is utál egyedül fürdeni, de ha van vele vki, semmi baj nincs.

Kép
Kép
kismok

Sziasztok! ..még tegnap akartam, hogy
Kia :D
Jobbulást Anyudnak, s azért Nektek is jó kikapcsolódást!!!
Soha nem gondoltam volna, hogy engem egyszer a főzés ki fog kapcsolni....mostanában rákaptam 8)

Ancsa :D
Nagyon édes Réka baba a fülbevalójával!!!Szép 1 éves lányod van :wink:
a lényeg, hogy GRATULA NEKI AZ ELINDULÁSHOZ!!! nem lesz nehéz megjegyezni, hogy mikor történt :wink:

Nagyon szép kis szőkeség Bálint :wink: Te is csini vagy!! :wink:
Betegségedet Sajnálom, de reméljük, hogy egyre csak jobb lesz! Az életmódváltás sok helyzetben jó, de szerintem b@zi nehéz egy felnőtt embernek a már meglévő szokásain gyökeresen változtatni...persze biztosan szentesíti a cél az eszközt, s Neked is csak kitartást tudok kívánni ehhez!
Nagyon szép a születéstörténedet!! Megkönnyeztem.....már annyira "régen" volt, s mégis az enyém is, mintha tegnap lett volna. Úgy olvasom, hogy neked is szép emlék :) A kocsiban hezitálás tetszett nagyon :lol:

Kismok :D
Apuka mondta tegnap, hogy fürödjek én Marcussal, de olyan bonyolult, mert utána még nekem is fel kell öltöznöm, hogy vele foglalkozhassak.... :roll: Tegnap is üvöltés volt, megint kiskád lett belőle, de ott is üvöltött, de akkor már "mérges" volt, s nagyon fáradt :roll:
Azért fura, mert kb. 2-3 hete délután ketten voltunk, a összekakilta magát, s koszos is volt, ezért normál pelenkázás helyett lefürdettem, s akkor minden csúszásgátló nélkül, nagyon élvezte....csak persze nem biztonságos, mert mindenfelé csúszkált :roll:

Nyafi :D
Gigikét is istenke éltesse 11 hónaposan!

Marci már harmadik éjszaka megint alszik ébredés nélkül (kipp-kopp fán alúlról felfelé)....de pl. ma reggel extra nyűgös volt, s már megin alszik...ki tudja meddig :roll:
Már felmászik kb 40-50 cm magas dolgokra a frász tör ki, s már a barikádjaink sem elegek számára, mindenhova be/felfér...a nem-et érti, de le sem sz@rja, ha emelem a hangom, akkor hiszti indul...ma egy kis popsipacsi is volt, semmi hatás....nem akarok mindent elpakolni, mert ahogy olvastam több helyen, ha elmegyünk bárhova ott nincs elpakolva minden. S nem azért mintha sok helyre járnánk, de csak jó lenne, ha kicsit szót fogadna :roll:
Ilyenkor még ne várjam el tőle???? Ti hogyan oldjátok meg ezeket a "nem szabad területeket" a lakásban?? Gondoltam erre a nyolc darabos kerítésre, de ha eddig nem szereztem be, akkor talán már késő :roll: bár utána a teraszon lehet, hogy jó lenne :roll: hmmm....megfürdök, aztán megyünk sétálni....
Szép napot minden babónak, s anyukának!!! :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Ancsa!

Rékucinak sok sok puszika szülinapja alkalmából!!!!!

Bocsi lányok, h megint elmaradtam, de a változatosság kedvéért lakást variáltunk.
Majd dobok fotókat is.

Domi szinte megállás nélkül taknyos, tegnap este 1 órát üvöltött (okát nem tudjuk, de semmire se nyugodott meg).
Aztán sugárban kihányta a kaját.
Láza nincs, felettébb aktív.
Dokinéni szerint semmi baja.

nem értem én ezt......

Nos egy pár vélemény!

Toxoplazma fertőzés:
a híreszteléssekkel ellentétben nemcsak a macska, hanem a kutya, a ló és más állatka is terjesztheti a betegséget az ürülékével.
Jó hír, hogy akinek van valamilyen háziállata, az szinte 100 % hogy már túlesett a toxoplazma fertőzésen és a szervezete termel ellenanyagot !!!!
Tehát csajok, egy velünk élő háziállatot elpaterolni egy úabb terhesség miatt badarság. Vagy a ygerek miatt.De vérből kimutatható maga az ellenanyag, aki szeretne ilyen vizsgálatot, kérjen vérvételt és txoplazma szűrést.
Egyébként maga a fertőzés influenza szerű tüneteket produkál.

Pelenkázás: nálunk is dettó tekergés, hisztis, szaros seggel történő tekergés. Lassan 2 hónapja csinálja Domi.

:D

Hitelváláság:az eddigi lakástörlesztőnk 75 000 volt, most 97 000 lett.
És még hol a kocsi ????
Még 1-2 hónapot át tudunk vészelni valahogy, de ha ez az összeg állandósul, akkor bedőlünk a hitellel. :cry:

nos puszika MINDENKINEK, léceltem

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Én csak két kép erejéig most. :oops:
Pizsi
Kép Kép

dhbetty

Nagyon helyes Panna!
Domi az a hitel az qrva sok. Szegény!
Szilvi! Én úgy csinálom, hogy szinte minden el van rakva előle, de van két három dolog, ami nem. azok szigorúan nem szabad, vagy odább teszem és mondom, hogy nem. Már attól is besértődik. Az egyik ilyen a kutya kosara. Így nincs az, hogy az egész lakás egy tilalomfa, de van amit nem tehet meg.

Kép
nyafi

Sziasztok,

Kismok, Szilvi

örülök, hogy tetszettek a képek, a sztorim na és Bálint. :)
Mostanában látszik határozottabban Bálint barna szeme, eddig szürkés zöldes volt, de most már biztosan barna lesz.

Pontosan ugyanezt érzem én is a havi laborokon, orvosnál, hogy annyira nem jó hatással van rám ez az egész, és nem akarom!!!
Én biztos vagyok benne, ha nagyon akarjuk, és teszünk érte, még akár síelhetünk is :)
Bíztatóan hangzik és nagyon jó, hogy túrázol. Erről van szó, miért kéne befordulnunk? Szép lassan minden menni fog.

A fürdéssel nagy gond volt nálunk is tegnap, szemmel láthatóan annyira félt a nagy kádban, nagyon sírt, féltem, hogy vmi víziszony alakulhat ki ebből. Nem is fejeztük be, gyorsan leöblítettem őt, és jöttünk öltözni. Nagyon sajnáltam.
Ugyanezekre gondoltam én is , hogy ha velem fürdene, biztos nem félne, de elég macerás. Szerintem most egy darabig visszatérünk a kis kádhoz.
Egyre aktuálisabb nálunk is a "nem szabad". Mostanában már nincs sokáig el a járókában és egyre jobban félek, hogy fogom megoldani. Ki szoktam tenni mászni, múltkor is kijött a konyhába, tiszta kosz lett, hiába van kitakarítva. Ezt az elemes karámot én is néztem, de szerintem az is kicsi lenne neki egy idő után. Nem lehet mindent elpakolni, így van. De az sem állapot, hogy egész nap megyek utána. Nehéz időszak jön, az biztos.
Úgy emlékszem, a tesóm is eleinte aggódott meg ment utánuk, aztán már másztak a lakásban mindenfelé, persze a potenciális veszélyforrásokat ők is elpakolták.

Tegnap és ma a pelenkázás terén javult a helyzet,. Biztos csak átmenetileg, de egész nyugodtan el volt a hintőporos dobozzal, plusz énekeltem neki.
A szófogadás nekem is felmerült tegnap, hogy vajon mikortól lehet elvárni. A nem szabad-ot tuti, hogy érti, meg csomó mindent ért. De én úgy látom, még nem tudja hogy épp rosszat csinál. (pl. mikor etetésnél keni szét a kaját a szájából az egész arcára) Én ha felemelem a hangom, nevetni szokott! Elsőre úgy tűnik, hogy még ki is nevet a kis rosszcsont, de biztos hogy nem kárörömből teszi, csak "örül" hogy hatást vált ki a környezetéből. Kérdés, hogy ez átcsaphat-e direkt rosszalkodásba? Valószínű igen. És honnan fgojuk tudni, hogy az már az? Hogy csíphetjük el időben?
Eddig egyszer legyintettem meg a fenekét, de utána én bőgtem.
Akiknek van nagyobb gyerkőce, tapasztalata írjatok, nálatok hogy ment, sikerült a(z ésszerű) fegyelmezés?

Hitel:

Nagyon gáz, abszolút együtt érzek! Én csak eladni szeretném a vidéki kis lakásomat, van is vevő, a napokban fizet is, de eddig úgy tűnik, az eladáson is bukok, vagy épp nullára kijövök, mert van rajta még frank-kölcsön, és lehet hogy többet kell visszafizetnem mint a vételár!
:evil:
És még a gazdagodás utáni adó. Milyen gazdagodás?
Az ember azt hinné, ha elad akkor abból pénze lesz, nem még ráfizet, nem? Nonszensz.

Betti,

Nagyon édes ez a pizsis manó!

Most elköszönök, remélem tudok még jönni,
szép napot/hétvégét mindenkinek.
M

Kép
melin78

Csak gyorsan, mert mennem kell: Domi, mielőtt nem tudnátok fizetni, menjetek be a bankba, és kérjetek átütemezést. Tovább fizetitek alacsonyabb részletekkel a hitelt, és akkor nem lesz gond. :roll: Nekünk szerencsére jóval alacsonyabb a részletünk, ha jó az árfolyam, volt már 34 is, ált. 38-40 körül van, most 42.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok
Sajnos mostanában nem igen volt időm jönni, jól le is maradtam sok mindenről. :oops:
Gratulálok a hófordulósoknak az első szülinaposunknak és üdv. az új tagoknak.
Kicsit felfordult az életünk, a párom minden héten külföldön, a fiamat leigazolta a focicsapata edz ezerrel + a suli, Barbinak változatlanul 2 foga van, 9600 gramm, egyedül áll, 1-2 lépés erejéig megy is, tegnap fülbevalót kapott, éjjel mostanában 3-4X ébred, "szavai" baba, mama, papa, pápá integetessél, és a kedvencem a jáko papagájunknak mondja ha már túl sokat dumált hogy gyagya :lol:
Kb ennyi történt mostanába. Képeket tettem fel a képtárba.
Rohanok mert du 4 körül érnek haza a fiúk most Karesz is ment apával olaszba, gondolom jó éhesek lesznek, gyorsan összeütök nekik valamit.
Igérem jövök sűrűbben, csak álljon be egy menetrend nálunk. :roll:

drumka

Melin
Nehéz ez a szófogadás téma. Csilla konkrétan provokál, ha vmire szólok, hogy NEM, és csúnyán nézek, akkor néz rám vissza ártatlan kerek szemekkel, és megismétli! :twisted: :twisted: :twisted: Hátha nem jól hallotta?!
Akkor újra és újra megismétli, én meg mindig elismétlem a NEM-et, vagy lefogom a kezét (pl. amikor marékszám próbálja lehajigálni az ételt a földre), rázom a fejem, csúnyán nézek.
Aztán idővel feladja, vagy ő vagy én a "játékot". :)
Néhány alkalom után rájön, hogy mit is akarok, és akkor betartja a játékszabályokat, de csak ha akarja.
Volt már, hogy mérgemben rácsaptam a kezére, de pici még, nem érti, hogy ezt most konkrétan miért kapta, és az etetőszékben üvöltő gyereket nem lehet megetetni. :oops: :(
Úgyhogy marad a randalírozás egyelőre.
Kis dinnyék még, majd ha nagyobb lesz, jobban ért a szóból... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?