Halihó!
Tegnap megkapta Manó a Prevenár oltást, minek eredményeképp hajnali 5-re 38,6 lett a láza.
Adtam neki Nurofent, amitől aludt 9-ig, így a déli alvás kimaradt. Kokó is csak háromnegyed órát aludt, így délutánra lett két szuper nyűgös gyerekem, semmi nem volt jó nekik, bármit akartam. Ráadásul párom ma Pesten van, csak holnap jön haza, úgyhogy egyedül küzdöttem, hol egyikkel, hol másikkal, leginkább egyszerre mindkettővel.
Isten látja lelkemet imádom őket, de megváltás volt mikor mindkettő elaludt.
Kriszta! Igen, átmeneti.
Kokó dobált szét mindent, míg mi WC-n voltunk Manóval. Egyébként neki szokása szétdobálni mindent, az asztalról külön előszeretettel söpri le a dolgokat, válogatás nélkül.
Egyébként általában azért nincs kupi, mert mi itt a nappaliban kialakítottunk egy játszósarkot, és a fiúk ott játszanak. Csabesznak mi is boldog szülinapot kívánunk. Majd tegyél fel képet a galériáról, nagyon kíváncsi vagyok rá.
Edit! Nagyon édes Ádám baba! Gratula a szülőknek!
Igen, a barátnőm ezt szinte szó szerint így közölte.
Én sem mondanék ilyet senkinek, még ha ez is lenne a véleményem, főleg egy barátot/barátnőt nem bántanék meg ennyire. De, mint ahogy Te is írtad nem vagyunk egyformák. Nos, kedves sorstársam a férjnélküliségben, szurkolok, hogy párod véleménye megváltozzon.
Kia! Erre a kitől kapta el kérdésre nekem azt mondta a dokinénink egyszer, hogy akár egy üzletben is elkaphatta bárkitől. Sajna ezeket nem lehet kivédeni.
Kokó is átesett egy garat- és középfülgyulladáson a nyáron. Szegény még szopizni sem tudott, annyira fájt neki.
Szilvi! Ilyen nálunk is volt, még egész kicsi volt Manó, talán 2-2,5 hónapos lehetett. Azt mondta a dokinéni, amit Te is írtál, hogy ha sikítva sír, akkor biztosan fáj valamije. Nem lehet valamelyik fog? Vagy esetleg a pocija? Nálunk ez akkor volt, mikor szegény 3 féle kaját kapott. Az én tejemet, az anyatejgyűjtőből hozott tejet, meg tápszert. Ez sok volt a kis gyomrának.
De szerencsére ez csak pár nap volt így, aztán nem is volt gond. Manó 13 hónapos korától HIPP babatejet kapott a tápi helyett. Tehéntejet 20 hónaposan adtam neki először, akkor is forralva, egész kb. 2 héttel ezelőttiig, azóta nem forralom.
Titti! Jobbulást Napsinak! Nagyon tuti helyen voltatok.
Nyafi! Nem akarok beleszólni és ijesztgetni sem akarlak, de Manó tavasszal apósomék lakásban tartott kutyájától kapta el a toxoplazmát és a bélférgességet.
Szörnyű betegség mindkettő…
Szilvia! Nálam mindkettőnél volt, hogy nem kellett a kanál. Akkor volt tápi ill. szopi. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ez sokszor elő szokott fordulni, és számtalan oka van. De lehet, amit Cas ír. Mint ahogy fentebb írtam Kiának Kokó is még szopizni is alig tudott. Ugyanúgy voltunk, mint Sebi, hogy szegény zokogott az éhségtől, de félt szopizni is.
Azért remélem semmi komoly és csak átmeneti kanálutálat van.
Nálunk is kb. 21-22 fok van. Manóval mi meg is főnénk 25 fokban. Bár én csak a terhességeim után lettem ilyen, régebben reszkettem a 22 fokos lakásban. Most meg, mikor fürdi előtt felvesszük kicsit a fűtést, úgy izzadok, mint egy igásló.
Ennyi lettem, asszem lefekszem és olvasgatok még kicsit. Lányok én ilyenkor még abszolút nem vagyok álmos. Sokszor csak azért fekszem le éjfélkor, mert „alvásidő” van.
Jó éjt mindenkinek, betegeskedőknek jobbulást.
Anita