Új privát üzeneted érkezett!

na, ha már itt osztom az észt a babásoknak, nem csak a kanál van, hanem az a kihajlós szélű ún. kompressziós pohár, amivel itatni lehet. Szerintem az kevesebb türelmet igényel, és leeht, hogy kevesebb levegőt is nyel vele a baba, bár ezt nem merem biztosra mondani Kép
Ja, és akartam írni, hogy ezen a képen, amit momst tettél fel, már Hanának is kifejezett csecsemőformája van Kép

kikocska

Lili! Én az Avent 1-es cumiját használom.Kipróbáltam és ha fejjel lefelé van a cumisűve és megnyomom a cumit úgy sem jön, csak ha meg is zsívom.Ez engem meggyőzött. Szerintem a kiskanál mindenkinek szívás,nem?
És mikor kezdett gagyogni Hana?

Tegnap este Hanga olyan tündérien ébredt.nem sírt,hanem kinyitotta a szemecskéjét és nagyokat nyújtózott és az egész fürdetés alatt is csak nézelődött.Meg felszereltünk a pelenkázó fölé forgós-lógóst és tudom, hogy még korai,de ennek ellenére felhúztuk és lemeredt a gyerkőc és megtalálta aszemével és egy kis ideig nézte is!!KépA legvégére fogyott csak el a türelme,mert annnnyyiiirrra éhes voltKép.Egyszerűen zabálnivaló volt!!!
És most hallgat anyára,mert 10-et lőttem be kelésnek és egyenlőre alszikKép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Hát hogy gagyog az anyai túlzás, de hangokat hallat, ami nem sírás és nem is emésztési "rendszerhang". Egyébként mostanában kezdte. Szombaton töltjük a 6. hetet. Olyan Aventes cumim nekem is van, de végülis még tárgytalan.

És tényleg kezdi felvenni a csecsemő formát. Dundul a kis drágaKép Hiába, mindig adok neki enni ha kér. Meg is hízta az egy kilót egy hónap alatt. Mostanában annyit bukik, hogy néha kétséges számomra marad-e benne valami, de valószínü, hogy marad, mert a pelusba jut bővenKép

Egyébként Rékacs, én úgy tudom az első két hónapban elég nagy ütemben híznak, tehát nem kell meglepődni, ha sokat kérnek enni.

KépKép
savitri

Sziasztok!

Lili, kiskanál nagyon jó, ill kihajló szélű pohár- ha van otthon. Szerintem drága szupercsodába ne fektessetek bele külön. Andris elejétől kezdve poharazott, s most is simán , ügyesen iszik. Az elején a tejcsit - ami szopi alatt a másikból kifolyt, és felfogtam - pohárból itta, persze melléfolyt egy kicsi, de hozzászokik. ((3 hónaposan már rutinosan a tejfelfogó kagylóból kortyolgattaKép) Ja, Kép én se mertem kockáztatni, hogy a cumisüveg miatt leszokjon a cicirőlKép

Katyhoz hamarosan indulunk, mikor hazajöttünk, beszámolok!Kép

Nézem ám mindenki babáját és GYÖNYÖRŰSÉGESEK! vigyázzatok ám rájuk, mert az embernek néha kedve támad megzabákolni őketKép

Pussz,

Kriszta
móki

Sziasztok! Ne haragudjatok,hogy tőletek kérdezem,de talán tudtok segíteni. Letöltöttem pár smiley-t,de nem tudom hogyan kell beilleszteni.Ha valaki segítene megköszönném.Kép

Lehet privibe is: morsi@hdsnet.hu

Előre is köszi
orsi21

Sziasztok, én is itt vagyok ám még, sehova nem mentem a ho miatt. Kép

Katy irta hogy a szülés közben ugy érezte hogy ez nehéz dolog de utána meg rögtön ugy gondolta, hogy ujra belevágna. Kép ez jó szerintem.

Miért irjátok hogy a mikro tilos? A mikros cumisüveg sterilizáló tilos?

na puszi, majd még jelentkezem,

Eszter2004
39+1
eszter2004

Eszter!
A tejet tilos mikroban melegíteni!

És rám sincs nagy hatással ez a hó! Kép
Holnap ctg, remélem mondanak valami bíztatót. Vagy még jobb lenne, ha már nem is kéne menni rá Kép

Megyek felöltözöm, mert elchateltem az időt!
Pussz
orbis

RékacsKép
Fejlődési ugrás ált. 3 hetes, 6 hetes, 3 hónapos és 6 hónapos korban van, de gyerekenként elég változó lehet.

Tüni
tüni

ESzter!Nem a sterilizálás tilos,hanem a lefejt és lefagyasztott tejet tilos miroban megmelegíteni,mert szétbombázza.

Hanga szépen szopizott és most ezerrel nézeget.gondolom később ilyenkor lesz ébren,mert már napok óta a tízórai után itt kamillázikKép.
tegnap hozott neki Zoli csörgő Briót a polipot és azt is megnéztük. MIndjárt felteszem a képetKép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Köszi Rékacs, azt hittem ez a sterilizárola is vonatkozik. de jo. Pussz!!!
eszter2004

KépGRATULÁLOK KATYNAK!!!Kép

Tegnap délelőtt még nem úgy láttam mint aki vajúdik és nem is a szülőszobára ment ctg-re.
Úgy örülök,hogy ő már a kezében tartja Dávidot!Kép

Benneteket meg addig nem hagylak békén,amíg valaki nem teszi fel nekem a kiszámolós linket!Kép
Köszönöm előre is!

Ilona (37+3)
Vendég

Még mindig nézeget az én kislányomKép

Ime így ismerkedtünk,Brióval:
Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Kik!Kép
Köszönöm szépen,mégegyszer!
Jelentem,hogy a méretek megfelelnek a terh.hétnek!

Rékacs!Kép
Hanga nagyon édes!
Vendég

Sziasztok!
Mennyi hó! Pomáz cityből porcukorváros lett Kép
Olyan szép, és nincs is nagyon hideg. Remélem most már rendes időjárásunk lesz, és márciusban jön szépen a tavasz Kép

Rékacs!
Hanga tök jó fej, ahogy áhítattal csüng a polipon, és nagyon szuperul áll neki a kardi (made by anyu Kép )

Kikocs!
Gondoltam ám rád, hogy sikerült az alvás? Remélem jól, persze a körülményekhez képest!

Móki!
Mindenkép add át Katynek a sok grarulációt!!! Pusziljuk nagyon.
Remélem ti is jól vagytok!

Pussz
Aura+Erika
35+6
aura

Jelentem kivasaltam és a kislányom még mindig nem alszik.néha sír egy kicsit,amúgy meg nézeget.Azért ez viszonylag új,hogy teljes etetésközt ébren tölt.de végülis így lehet rendjén,nemKép?
Azért a következő szopi után remélem alszik, mert én is eldőlnék.Kép

Kriszta! Ha a lefejt,lefagyasztott tejet nem issza meg Andris,akkor mit iszik meg pohárból?Kép

na pihizek kicsit,mert fárazstó volt az éjszakánk.
És ilyenkor mindig Mártira gondolok és visszaszívok mindent,mert ahhoz képest leányálom,azt hiszem!!

pusz
rékacs és Hanga,aki bőszen nézeget(nemsokára lesz éség is gondolomKép)

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

sziasztok!
hát nem én leszek, aki ma nem jelentkezik be...
végülis a "jóslat" úgy szólt, hogy akkor szülönk, ha van hó, nem amikor elöször leesik...Kép

a babók még mindig nagyon édesek!!!
no, ma jön anyám, és még van mit tenni a lakéásban. meg hamár matrac úccsincsen a kiságyhoz, meg azt kicsit komplikáltabb összerakni, így beágyazok a mózesbe, hátha az is jót tesz!! Savitri, szerinted?Kép

no, rohanok, mert várnak a tennivalók, marcikám meg playstationozik, és épp rendkívül ingerült mert nem sikerül a pálya, így most őt nem noszogatom inkább.

no, puszi mindenkinek!
bagzer

KépKép

KépKép
bagzerka

Nos, úgy látom, a remény már csak Vicában van Kép Mindenki más már bejelentkezett, akinek aktuális lenne, nem? De ő ma nem szülhet, mert valami műsora van a férjének a tv-ben Kép

Olyan jó, hogy esik a hó!!! Kép
Kár, hgy nem merek mászkálni odakinn. De azért lehet, hogy nemsokára leviszem az ebencet egyet levegőzni.
Egyébként felraktam a falvédőt meg a fejvédőt a kiságyba, meg varrogatom az egyéb gombokat meg kötőket itt fekve, és gondolkozom, hogy esetleg megpróbálom kicipelni a varrógépet... de mindig, mikor eszembe jut, elkezd keményedni a hasam, szóval lehet, hogy inkább nem... Kép

Ilona, szívesen Kép

Aura, köszönöm, hogy gondoltál rám Kép biztos segített!

no, varrogatok tovább, meg rendezkedek.

Kikocs
mégmindig 37+6

kikocska

Sziasztok,

Gondoltam én is gzorsan bejelentkezem. Szóval én is bejelentkezem, úgy döntöttem nem szülök ma, meg még a héten se. Hadd tudja le a párom a héten az ügyeletet, majd aztán...

Így aztán inkább óvatosan lapátoltam ma a havat. Mindjá megyek 3. körre, mert ha már összegyűlik, akkor nem megy... A szomszédok persze tök idegesek, ha látnak. Mindig azt hiszik, hogy mindjá szülök és nem felejtik el megjegyezni, hogy szóljak ha valami van...

Kikocs Te meg nehogy nekem varrógépet cipelj!!! Akkor már inkább a séta, de ha lehet ebcipelés nélkül Kép.

Én ma nagyon bosszús vagyok. Gondoltam kipróbálom ezt a foodexpresszt, mert marha macerás 1 főre főzöcskézni itthon. Csak annyit főzhetek, amennyit megeszek, mert ugye a párom fogyókúrán van, úgyhogy este már csak gyümölcs, meg joghurt lehet itthon, ami ehető, nehogy kísértésbe essen... Szóval rendeltem, aztán nem jött. Így aztán összedöbtam egy egészségtelen rántottát, ami után most kanalazom a mogyorókrémet... Hát ennyit arról, hogy odafigyelek az étkezésre.. De lagalább jólesik... meg a hó is...

Rékács: Hanga elbűvölő, egyre kisímúltabbak a vonásai és tetszik, hogy 2 hetesen már ilyen érdeklődő. Liliéknek gratulálok az éjszakához. Mártiéknak meg kitartást kívánok, majdcsak vége lesz ennek a fránya hasfájásnak...

Móki, várjuk a híreket Katyről.

Na puszi mindenkinek,

Zsuzsi
vzsuzsi

Ja és Aura: tök jó hogy haladnak az iskolás dolgaid. Tök ügyes vagy, hogy így elintézted !!!

Bagzer: Anyukádnak nem késik a gépe az USÁ-ból? Ott is nagy hó van úgy hallom, és töröltek egy csomó járatot...

zsuzsi
vzsuzsi

Sziasztok!

Most jöttünk haza, ebéd - hm, kicsit késve, reklamált is a fiatalúr, s íme az ígért képek Katyék Dávidjáról, aki gyönyörűűűűűű, és bizony még egy napos sincs - hm, és több haja van, mint Andrisomnak 10 hónaposanKépKép
((Bocs, hogy nem csak egy kép, de ez a három olyan édi, fel kell raknom őketKép))

Első mosolyféle?Kép
Kép

Hahó világ! Ébren vagyok ám!
Kép

Anyával igazi a pihenés!
Kép

Köszönik szépen a jókívánságokat, átadtam mindet!!! Kép A szüléstörténetet nem veszem el előleKép, oxitoxin bizony kellett, de a lényeg, hogy minden rendben. Picit még nehezen ül, ill. térdelve ülKép de Dávid eltereli teljesen a figyelmét, úgyhogy semmi vészKép

Rékacs, Andris 7 hónapos kora óta vizet kap,ill. teákat: hársfatea, mikor egyszer kicsit köhögött, a gonosz anya hagymateával itatta - szó nélkül itta csórikám. Semmi édes lötyit, vagy HIPP teát nem kap, csak üresen, mint a szüleiKép

A mikro-ról: bevallom, én semmilyen bébikaját nem melegítek benne. A bébikajákat, ill. általam lefagyasztott kutyulmányokatKép meleg vízbe rakott edénybe öntöm, gáz bekapcs, így melegítem. Min. 1 éves koráig nem is szándékozom. Annyi hülyeséget hall az ember, amit lehet, és nem fáradtságosKép, kiküszöbölök.

Bagzer, hajrá, itt a hóKép

Aura, köszi, mi jól vagyunk, már egy 4 fogú ded mamájának vallhatom magamKép, de a szopiban semmi gazgalád dolgol nem művelt eddig ezekkel a tűhegyes kis micsodákkal a szájábanKép A teliholdra iszonyú érzékeny, extra szuper nyűgi, de egy hónapban 1-2 nap, ill délután beleférKép

Pussz,

Kriszta
móki

Dávid tényleg gyönyörű, akárcsak az anyukája.. Remélem hamarosan hazakerülenk és akkor részletes hallhatunk felőlük.

Rékács: a Te szüléstörténeteddel mi a helyzet? Leírod majd valamikor részletesen nekünk, hogy hogy is volt? Olyan kíváncsi vagyok...

zsuzsi
vzsuzsi

Jaj, Katyék nagoyn szépek Kép Krizsta, egyátalán nem baj, hogy 3 képet tettél fel. Vagyis lehetett volna 10 is Kép asszem mindannyiunk nevében beszélek Kép

Zsuzsi, vicces vagy Kép leírod, hogy lapátolod a havat, aztán figyelmeztetsz, hogy ne cipeljem a varrógépet Kép nem is fogom egyébként. RÁér holnap is. Majd ma kiszabom csak. Holnap megcsinálom.
De az ebcipelést nem tudom megúszni, nem tud menni, ha marja a só a lábát. Olyan helyeken megyünk, ahol bele tud menni a friss hóba, és ott semmi gond, de az utcánkban sajna túlzásba viszik a sót, és mindenhol van Kép végülis olyan 8-9 kiló körül van csak...
Na, megyünk is.
Ja, még akartam írni, hogy írtam tegnap, hogy aggódik értem. Gondolom állattalanoknak ez furán hangzott, de Gergő szerint is aggódott. És ma már semmi ilyesmi nincs Kép Lehet, hogy sejt valamit Kép

Na, tényleg lépek!

kikocska

jééé, katy meg dávid össze vannak öltözve Kép Kép Kép ez most tűnt csak fel Kép

kikocska

Sziasztok!
Na ebben reménykedtem, mikor elkezdtem olvasni, hogy KAty gratulációk lesznek sorra. ÉS íGY LETT!!! KATY! NAGYON GRATULÁLOK ÉN IS, ÉS GYÖNYÖRŰEK VAGYTOK!! Remélem, minden rendben lesz, a gátseb meg hamar be fog gyógyulni. A szüléstörténetet várjuk ám!

Levente egészséges! Ma voltunk vele a kontrollon, és azt moondták, minden rendben van.Volt ultrahang, hallásvizsgáklat, meg rendes vizsgálat. Nagyon szépen viselte, bár elég fárasztó volt, és ő persze aludt volna-szegény. A kendőben mindig megnyugodott, aztán felzargatták az aktuális dokik... Szörnyű!! És persze egy csomóan megkérdezik a kendőt látva, hogy jó neki ez? És szörnyűlködve néznek...Kép Pedig látszik, hogy jó!

Rékacs, Levente más volt, és más már pár napja, vagy már nem is tudom, mióta, mint szokott lenni. Biztos a front, mert amúgy tök nyugodt baba.
A fejlődési ugrást én még megmondom őszintén nem vettem észre, vagy nem tudom, hogy az-e... Pedig én is figyeltem. Olyan van, hogy többször kér, de nem ilyen rendszeresen. Szóval ez pl. az egyik bonyi része a könyvnek, hogy most akkor mikor lehet felborítani a rendszert... Mert ugye elvileg ha csak éjszaka csinálja ezt a kéregetést, az nem fejlődési ugrás. Akkor meg mit csináljunk?Hm?

Nálunk teljesen borul a rendszer, az időközök maradnak, tehát a 4 óra nagyjából megvan, de mindig máskor kezdjük, azaz 4 körül valamikor, de elcsúszik ált. És én ezt a 4-t kevésnek találom. Régebben átaludt 5-6 órát gond nélkül, most már nem. És főleg nem vagyok biztos benne, hogy éhes, mikor felsír, csak nem tud visszaaludni inkább. Úgyhogy most ez a dilemma. Nem vagyok megelégedveKép.. De Mártiékhoz képest ez semmi. Leventének is sokat fáj most a hasa, de azért nem elviselhetetlen. Most az infacol cseppet próbáljuk ki, hátha bejön. Szegény babák, mennyit kell küzdeniük, igaz?

Márti, tényleg abban reménykedj, hoyg 3 hónaposan elmúlik. Már nincs sok hátra!!! HAjrá!És kitartás. És nem baj, ha belefáradsz. Mikor első éjszaka aludni fogsz, nagyon boldog leszel, és hamar elfelejted. Biztos így lesz.

Kikocs, tegnap este azért "megnyugodtam", hogy nem szültél mégKép De azért szeritnem már nincs annyira messze... Mindegy, majd ha te úgy döntesz, akkor fog jönni. Kép Mert azért be akarja bizonyítani, hoyg ő megérdemli azt a biciklitKép

Bagzer, Orbis, Eszter, nektek meg megy a drukk. Csináljatok sokmindent, aztán tényleg észre se veszitek, és jön a baba!!! Már tényleg nem sok idő. Nagyon szurkolok! És reggel a hóról ti jutottatok eszembe. MEg Vica, aki viszont még ma nem akar szülniKép Majd holnap...Kép

Ja, és éjszaka 4 előtt evett a drágám, 6.kor már műsorozott, 7kor megint adtam, akkor utána aludt 11 utánig, de akkor meg ugye mentünk a dokihoz. Nem baj, most is alszik, szerintem nagyon elfáradt. Olyan büszke vagyok rá, de megint nem annál a gépnél vagyok ugye, meg nem is tudom megint hol vannak a képek, szörnyű! De képzeljétek elKép KisfiúsKép

Puszi nektek!

Rékacs, nálatok hogy megy ez a "rendszeresség" ügy? Egyelőre akkor adsz, amikor kér, nem?

És Levente is így nézegetett, mint Hanga,meg most is ezt csináljam ls abban az időszakban, amikor elkezdte. Úgyhogy valószínű akkor lesz éber Hanga isKép Leventének ez 1-4 közt van. De a frontok ezt is megzavarják, és nem nézeget, hanem sírKép

Lili, nagy dolog ez a kiságy! Hana egy angyal, igaz? Tök jó, hogy ilyen jól működik! Ügyes vagy, látod, nem félKép

Puszi mindenkinek:

Noémi, aki most ebédel végre, és örül annak a bizonyos békénekKép

Megkaptátok a yahoon a tegnapi éjszakánk? Senki nem írt semmit, hogy sajnál, vagy valamiKép Vagy hogy milyen jófej vagyokKép)

Rékacs írj, ez tök jó, hogy hírt adsz, meg a közös könyvünk miatt érdekel, neked hogy működik.
vghnoémi

jajaj, nem leszek kééész................

Zsuzsi, az ő gépe úgy tűnik késni sem fog, így télleg sietnem kell!!!!

Kriszta, köszi a buzdítást, én benne lennék....bárcsek picur is úgy gondolná...hátha csak a nygiját várja, mondjuk az ő hangfekvéséhez nincs hozzászokva még (de mondjuk ezzel sokan mások is így vannak....) szóval, attól lehet hogy kiugrik, de lehet hogy egyazegyben meggondolja magátKépKép

bagz, aki rohaaaaaaaaan

KépKép

KépKép
bagzerka

Kikocs, nálunk csak 1-2 cm hó van, amit seperc alatt el lehet tüntetni, akár söprűvel is, de a hólapátot tolva még egyszerűbb... Komolyan könnyebb, mint porszívózni... Ez semmi a 8-9 kg-os ebhez és a varrógéphez képest, elhiheted...

Na, megjött a kajám.. Így 4 körül elég érdekes... Már nem is voltam éhes, de lagalább kaptam ajándék sütit, amit meg is ettem...

Noémi, én olvastam a yahoot, és sajnáltalak is... Nemtom nálunk hogy fognak majd alakulni a dolgok...
Apropó, mitől lett most kisfiúsabb szerinted?

Ja és azt akartam még megkérdezni a babásoktól, hogy mikor először látták a babájukat, akkor olyan volt, amilyennek elképzelték magukba, meg esetleg a 4D ultrahang alapján, vagy ezen nem is gondolkodtatok ?
Én mostanában annyit gondolkodom azon, hogy vajon milyen lesz a szeme, a szája, lesz-e haja, meg ilyesmi...

zsuzsi
vzsuzsi

Ja, és akit érdekel , a Megasztár február első szombatján kezdődik...Ma reggel mondták a Mokkában..

zsuzsi
vzsuzsi

Zsuzsi!

Csak azért gondoltam, hogy kisfiús,mert mindenki ezt mondtam most a kórházban. Ugyanis mindenki megnézte, hogy milyen pici, pedig csak láttak már ilyet...Kép No mindegy, és mindenki azt mondta, lűtszik, ogy fiú. Szeritnem eddig is látszott, csak eddig nem tudtam lemérni másokon.

És igazából mindenki gondolkodik rajta, milyen lesz, de szeritnem egész másKépNem volt konkrét képem róla, nem azért mondom, csak nem tudtam volna elképzelni. És ezek a babák annyira sokat változnak attól függően, hoyg éppen milyen pozícióban vannak. Egyébként tök olyan a profilja, mikor alszik, mint a 4D-s képenKép

Noémi

Bagz, sieeeeesssss!!! Olyan vicces, hogy ilyenkor is írszKép

És csak azért kérdeztem, hogy olvastátok-e, mert nem tudtam, hogy akkor most elment-e. És egyébként tök nem kell sajnálni, csak vicceltemKép Nagyon szeretem a drágám. Most alszikKép
vghnoémi

Sziasztok Kismamik,

Most gyorsan én is bejelentkezek, bár bevallom csak részben tudtam visszaolvasni. Briginek, Katynak és Krisztának is gratulálok a bébihez, (bocs, ha valakit kihagytam, de ugyancsak!) kívánom, hogy nagyon sok örömötök legyen a babusokban!

Már rögtön az elején egy lényeges helyesbítéssel kezdeném: a mi Hannánk bizony nem olyan óriási bébi, csak Apukája a nagy izgalomban véletlenül elírta az sms-ben... Szóval Hanka 3450 gr és 55 cm volt születéskor Kép (Lehet, hogy tudat alatt ennyire nehéznek tartotta a szülést?!) Így extra beszámolóval nem szolgálhatok. A szülés végre-végre a kórházban magától megindult és természetesen zajlott. Nagyon jó volt, hogy Imi velem volt és szerencsére ő is így érezte. (Azt mondta, másnak is csak ajánlja.) De azért nem volt könnyű.

Tegnapelőtt - hétfő óta vagyunk itthon, mert a bébi besárgult és igénybe vette a kórházi szoláriumot, de mostmár minden rendben. (Viszont cudar dolog a rooming in, ha mindenkinek ott lehet a babája, csak a tiéd nem... vacak két nap volt.)

Csináltam fotóalbumot (mert ugye sokkal kényelmesebb így megosztani a fotókat), és ide is feltettem volna egy képet, de béna vagyok. Már lekicsinyítettem és elmentettem úgy, de továbbra is a mérettel van baja...

A mi kislányunk is "el nem kiabáljuk" módon viselkedik... Kivéve este 9-12 között. Viszont Edwig-szerű problémák kezdenek fellépni.. már hogy szopizás igény szerint, akár kétóránként legyen, de ha a bébin múlik, félóránként is enne. Most mérlegelünk, hogy utánajárjunk.

Eztán már rendszeresen jövök, jó babázást pocakon belül vagy kívül! Puszi, Hanitka
hanitka

sziasztokKép
NAGY GRATULA KATYNAKKép nagyon szépekKép

SavitriKép
Hana baba még mindig gyönyörü, és egyre szebbKép az avent-es cumija, az 0-3ho ??
Mikortól szabad kivinni a babót?

RékacsKép
Hanga is szuperédesKép kis vasgyuró ő isKép

azt hiszem kezdünk mi is beállni.Bálint napközben 2-3 óránként eszik, este 11kor megint akkor buli van 1-ig kb,utána alvás fél 5-ig,hami,és 2 óránként ismét. jó lenne, ha este is beállna nála az alvás,mert azért van oéyan,hogy nem alszunk csak 3órát egész éjszaka. előbb utóbb csak beáll....

lassan mindenkinél itt az időKép és babatalik lesznekKépKép

pussz mindenkinek
edwig
puszi
Vendég

Sziasztok!

Lilóka egy kis tüneményKépKépGondolom mindenkié azKépKép
voltunk doktornéninél és 2770 születési súlyról,2610el érkeztünk haza most 4440ek vagyunk szép miKépKépa kis falánkKép
és volt egy két éves fiúcska aki teljesen elolvadt a lilitől és teljesen beleszeretett lilibeKépmondjuk lilinek is tetszett,korán kezdik miKép

Nálunk is tart a hasfájásKépvettem szélcsövet, és elég jó! Mármint tényelg lehet rajta látni,hallaniKép, hogy megkönnyebbül,amennyire idegenkedtem, most látom jó..

A tejpöttyökre kaptunk krémet, remélem elmulasztja, mert szegény nagyon kis pettyes lett...

Kérdés!!!
Nálatok szépen van kialakult napirend, például mindig ugyanakkor fürdettek, meg ilyesmi, mert
én egyszerűen képtelen vagyok beállítani lilit, mert egyenlőre még együtt fürdetjük a párocskámmal és ezt csak különböző időpontokban tudjuk megoldani...sajnabajna...és ha lili nem éhes tízkor akkor nem éhes, és így borul a rendszer...
a másik, hogy mostanában 5-10 perc után elkezd sírni a cicin...és nem értem ez miért van...szóval böfi nincs, meg ilyesmi ...ezért sem értem
lehet, hogy ez azért van - mármint úgy megilyesztett amit írtatok cumisüveg ügyben-mert többször is volt, hogy cumisüvegből kapott enni..és mostmár leszokott rólamKép???Képjajja, azt nem akarom...csak ha vizsgázni mentem és mondjuk nem értem vissza, akkor egyszer-kétszer kapott cumisüvegből általam fejt tejet...nemtom

Puszmák-Esztyx

Rékacs-nagyon hasonlít rád a lánykaKépKép
Savitri-Gyönyörűséges kis fekete boszi a lányodKép
Edwig-Noémi-Sármos kis krapekokKép
és Katy-Dávidka is nagyon zabaKép

ÉS KIKOCS Szülj már!!!KépKép
esztyx

a modern anyukaKép
vghnoémi

Helló!

Örülök, hogy a babásoknál minden oké.

Rendes a gyerekem, nem stresszeli az anyját-apját azzal, hogy jutnak be vidékről az első hóban a kórházbaKép Mindenki hétvégére jósolja most nekem a gyerkőcöt, hát majd meglátjuk.

Katynak viszont nagyon örülök!!KépKépKép

Cumisüveg-melegítés nálunk ritkán volt, de akkor főleg mikróban, mert van ugyan elektromos melegítőnk, de azzal háromnegyed órába telik, a kicsi meg addig megőrül. Lehet, hogy tilos, bár ha lassan melegíted meg összerázod meg leteszteled, nem lehet baj belőle. Vagy akkor rossz, hanyag anyuka vagyok.
Aki pohárból akar itatni, még a sima vizespohár is jó, a kórházban is abból kapott Imi. De igazából, nagyobb mennyiségnél, elég macerás. Dehát már mondtam, hanyag mama vagyok.KépKép

Mesi most szaladt be: Anya, mehetsz! Apa befejezte a fürdetést, és mindjárt férfiasan adja föl az Imire a cuccokat! (Ezt én szoktam mondani, mikor le van tűrődve a zokni, és lötyög a pelus, meg nincs betűrve a derekaKép)

Na most meg Imi szaladt be pucéron (a dolgozóban csak 17-18 fok van), közölte, hogy sírt, mert apa megtörölgette, aztán idepisilt a szőnyegre. Szóval tényleg mennem kell.KépKép

Vica

Ja igen, Orbis, pont erre gondoltam én is. Szórakoznak itt neked a január 20-szal!!!Kép
mvica

Noémi, ez a modern anyuka nagggon tecccccik! Kép Jól néztek ki!!

Hát ez a front tuti nem az én frontom, de ahogy hallom benneteket sem rengetett meg. Kép egyre virgoncabb vagyok, már olyan szinten semmi bajom, hogy arra gondoltam futok egyet a ház körül. Kép Simán menne, csak hülyén néznék ki. Kép

A hó gyönyörű, nekem annyira tetszik!!!! Végre egy kis téli hangulat, nem?

Kriszta, köszi a képeket, olyan jó hogy már ilyen gyorsan láthatjuk is hogy ki is növekedett ott Katy pocijában. Kép Édesek együtt, nekem a közös képük tetszik nagyon, olyan meghitt. Kép

Na megyek tevékenykedek vmi haszonosat még a lakásban. Kép

Holnap megyek dokihoz, jaj de jóóó! Kép

Pussz!!

Eszter2004
39+1
eszter2004

Sziasztok!

Na megint alvás van!

Zsuzsi! Mikor Hangát megláttam megfürdetve,hát gyönyörű volt!!És odahajolt a szülésznőm,Ági és kérdezte,na ilyenre gondoltatok?
És tudod mi van,mindig azt gondoltam, akármilyen lesz,tuti azt fogom gondolni,hogy épp ilyennek gondoltam
Nos ehhez képest azt gondoltam, hogy na nem gondoltam,hogy ilyen.
Valószínűleg az volt az oka,hogy a 4D-s képen és már most is tiszta apukája(bár tudom,szerintetel rám hasonlít,de ez nem így van) Tőlem a kalács képet örökölte,ami azt jelenti,hpogy ha valami rossz,akkor rögvest kalácsképem lesz és neki is.Ha pl sírok,meg iylesm.NA ez egy tipikus Zsólyomi vonás,mert akárhogy néznek ki a gyerekeink,mind ha sír kalácskélpű leszKép
Na és mikor kijött,ugye,kalácsképű volt.Kis édes! Én meg kis sovánka,vörös,hegyesorru,max 3,00 kg kisbabát gondoltam.Ehelyett egy kis gyönyörű gömbbabánk lett!!Kép
Amikor meg először hozták enni,tehát szülés után reggel 10-kor,megláttam és az volt az első gondoltaom, hogy Jé ez a gyerek Björkre hasonlít!!Képlehet van bennünk eszkimó is?Mert a négerre és a cigányra már rég gyanaksztomKép(mindenféle előítélettől mentesen)
Erről ennyit.
A szüléstörténetet meg holnap már leírom, mert magamban már megfogalmazta!

A rendszerről:én mióta hazajöttünk füzetben vezetem, hogy mikor eszik,mennyit,mikor van kaki és evések között mit csinál.Nekem ez naygon bejött,mert egy órával ezelőttre sem tudok
Persze el tudom képzelni,hogy ez valakit nyomasztana,de én uyge egy kis mérnöknő vagyok,vagymiKép?A számok bűvöletében élekKép!
NA, így a mai nap olyannak tűnik mint a 22-ei.És akkor így sejtem, hogy milyen lesz az éjjel.Aztán vagy bejön,vagy nem!
Azért HAngába szerltek órát,mert tulajdonképpen, azért térnek el a napok, mert nem akkor kezdi,de amúgy a napközbeni műsor az megvan,csak vagy délben van a nézelődős vége,vayg egykor stb. És akkor a fürdetés is csúszkál,hogy a hatórás evést követő ébredés előtt,vagy a nyolc órás.tehát vagy 1/2 10 körül van az utolsó szopi és akkor lesz éjjel is,vagy 12-kor van és akkor valószínúleg csak hajnalban lesz.Na,a lényeg van rendszer a rendszertelenségünkbenKép

Remélem a pocakbabázókat nem nagyon untatjuk ezekkel. Bár én a végén már tökre csak arra voltam nyitott,hogy most mi lesz.Szóval, hogy hogy áll hozzá az ember.

Mosndjuk a szobatáérsam a kórházban azt mondta,hogy tök úgy csinálom, mintha nem az első babám lenn. És mondtam is,hogy nekem van vagy 15-17 babám, csak az a külömbség,hogy ,még egyik sem töltötte nálam az éjszakát!Kép Így az éjszakától tartzottam legjobban.
Ja, amúgy mi vagy oldalt,vagy hason altatjuk.MAx napközben egy kicsit van háton,de úgy félek a büfitől, mert evés után még nem nagyon sikerül.A nővérem szerint AHngának enyves a gyomra(mint neki,mármint EmesénekKép),mert kifelé még igen ritkán jön cucc. Mind kaki,mind büfi!

na tényleg befejezem!!!bár erről a témáról a végtelenségig, szerintem tök uncsi is vagyok,így a környezetemet próbálom kímélni, ami abból áll,hogy inkább nem mondok semmit,mert ha kinyitom a szám csak ez a témámKép
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Katy és Dávid gyönyörűek!!!!

Móki!
Továbbra is állítom, hogy Andrisnak szuper haja van, majd meglátod, dögleni fognak a csajszik a szőke feje után!!! Kép
Négy fog?! Azta! Mázli, hogy nem szedi szét a cicidet.

Pár napja olyan de olyan álomkóros vagyok, legszívesebben aludnék és aludnék, meg nagyon száraz lett a bőröm, főleg a kezemen. Nálatok nincs ilyesmi? Én arra gondoloka bébi miatt van, de persze lehet, hogy semmi köze hozzá. Mindenesetre csak kenem és kenem de akor is kiszárad. Lehet, hogy nekem ott lesznek terhescsíkjaim?! Kép

Bagz!
Képzeld, Era is elkezdett cápázni Kép Szabályos őrjáratokat tart a ki cserfes Kép

Hanitka!
Néztem az albumot, nagyon szépek vagytok, édes a lányka a fülbevalójával Kép
Szóval akkor mégsem óriásbébi, csak Apa volt túlbuzgó Kép mi meg már agyon sajnáltunk, hogy hogy szülted meg Kép

Pussz
Aura+Erika
35+6
aura

Rékacs!
Ez így volt a terhességgel is, márint, hogy nem volt más témánk, és akkor se emlékszem, hogy untattuk volna egymást Kép sőt, hát ezért vagyunk itt, hogy mindent jól átrágjunk a kakis pelusokról, rendszerhangokról, fürcsiről, szopiról, stb...
Szóval, hajrá, ki más élvezné ezt maradéktalanul, ha nem mi he ? Kép
Na puszillak, meg a druszánkat is Kép
Aura
aura

sziasztok!!!
nyeretm egy kis időt....anyu egyik bőröndje párizsban maradt, így kellett intézkednie, most meg öcsém fejével akar beszélni kicsit kettesben ott, a reptéren....ííígy, el tudtam mosogatni a maradékot, és répatorta gyártásba kezdek, csak mielött szétreped a derekam, gondoltam leülök egy percre, hát ideültemKép

most fogok visszaolvasni titeket...eddig azé bevallom a képeket már meg is néztem, ez a Dávid baba neggyon helyes kölök!!!! ilyet elfogadnék én isKép de télleg, és kicsit sem meggyötört a pofija! szóval irígykedem rendesenKép

no, olvasok, oszt megyek gyártani
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Aura! nekem is szárazabb a bőröm mostanság, viszket is a ahasm rendesen, pedig olajjal is kenem, de így is viszket, oszt jól szakad széjjel...ez van! ja, viszont a ahajm meg nagyon hamar zsírosodik...csupa jó......

no, most megyek répázni....
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Hú mennyit írtatok és csak úgy tobzódik a topik a babás hozzászólásokban.
jól látom, hogy Orbis csak reggel jelentkezett?

Az a Dávid baba, nagyon nagyon szép. Olyan kisimult és elégedett. Katy is nagyon jól néz ki!
Hurrá, hurrá!

Hát napirendről még mi se nagyon beszélhetünk, de próbáljuk tartani a 7:30as fürdést és ezután mindig cici jön. És akkor itt nincs is nagyon megnyugvás, bár éjfélig még szokott egy picit aludni, de előtte mindenképp böfi tortúra. Aztán az éjszaka változó. Ha szerencsénk van 5ig vagy akár 6ig is alszik. De az is szerencsésnek mondható, ha 3kor kér enni de simán visszaalszik. A rémes éjszaka az amikor az éjjeli etetések után is böfi tortúra vagy sétaparty van. A nappalok általában nyugodtabbak.

Rékacs, Hanga baba nagyon drága, hogy már így nézeget!

Esztyx, nem tudom hogy Lili a cumisüveg miatt sír-e a cicin, de elképzelhető. Ne ess kétségbe ha így van mert ez is orvosolható.
http://www.lll.hu/leche/32h.shtml ez a link a cumi-mellbimbó zavarról szól
Szólunk ám ha séta van, és bocsi, hogy nem válaszoltam az smsre, de rossz volt a telefonom kijelzöje, ezért csak az első sor felét olvastam.

Hát akkor most megyek fürdetni, csak hogy tartsuk a rendet.

Lili

KépKép
savitri

Hello!
Na akkor megnyugodtam, hogy ilyen rendszeretek van nektek is. Mert nálunk is ez van. Most kipróbáljuk az infacol cseppet, Esztyx, nem próbáltad? MErt ez nem olyan drasztikus,mint a szélcső. Vagy annyira rossz a helyzet?

Vica, jó a pillanatképKép

Levente ma nyugodtabbanak tűnik. Remélem....Kép

Puszi, most csak ennyi.
vghnoémi

Sziasztok!

Hatalmas gratula Katynek és Dávidnak! Gyönyörűek vagytok! Kép

Vicces, hogy írjátok a napirendet, a miénk épp most borul, Lilikém 1,5 órával aludta túl az általában 3 óránkénti szopit. Szóval nálunk is még elég öszevissza a nap, az alvásoktól függ, meg hogy mikor kelünk. A fürcsit is eszerint mozgatom, valamikor 7 és 9 között szoktunk.

Az éjjel nekünk is kemény volt, azaz 10-es szopi utáni altatás, mert az biza nem ment. Kép Végül Petim negyed 2-kor kivonult Lilivel a nappaliba, mert én már hulla voltam, 2 körül aludtak el. Viszont fél 7-ig aludtak, és ennek külön örültem, mert a bölcsőben aludt ennyit, ami azt jelenti, nem csak mellettünk tud sokat aludni. Kép

És hoztunk tegnap mérleget és már nem aggódom, megint megvolt a heti 21 deka hízás. Most vagyunk 4 kilósak. Kép És szerintem magasabb is lett Lilike, egyre jobban kitölti a kis rugikat.

Márti! Sajnállak Benneteket a pocifájás miatt, nekünk az Espumisan úgy tűnik, bevált, remélem, Nálatok is működik majd. És állítólag 3 hónap után varázsütésre elmúlik, Anyukám esküszik rá. Kitartás, és aludj, amikor ő is alszik!

Zsuzsi! Lilim nagyon hasonlít a 3D-s képre, valaki (asszem Rékacs) írta is itt.

Noémi! Örülök,hogy Levivel minden rendben. Kép És irigylek mindenkit, akinek elnézelődik sokáig a babája, az én Lilim ezt nem nagyon teszi meg, max. cumival a szájában. Egyébként inkább sírdogál, ha leteszem. Kép Viszont Apával imád mókázni. Kép

Lili! örülök, hogy jól sikerült a külön töltött éjszaka, csak így tovább! Kép

És minden baba olyan szép!!!!!!!!!!

A szülniakaróknak meg hajrá-hajrá!!!!!!! A hó is megérkezett!!!!!

Közben már szopiztunk meg fürcsiztünk is egyet, most épp az esti nyügi megy, úgyhogy elköszönünk.

Csók,
Katinka és Lili, az 1 nap híján 5 hetes
katinka

HHHHHhhháát nem nyugodtam megKépKép
merthogy lilientál bizony nagyon cumis...
ti adtok, mikor, mennyi cumit...??
mert lilike már nagyon követeli magának!...
úgyhogy...nemtom
de amiket írt ez a cikk, az nagyon hasznos és jó, de most olyan bűntudatom lett, hogy biztos elrontottam..

no megyek és meditálok...
esztyx

Na, a szülnivágyóknak írom, hogy ne aggódjanak, hogy nem jött meg a hóval a baba, hétvégén újabb hidegfront jön (szegény már babázók Kép) -15-20 fokot mondanak... Szerintem ez be fog tenni többeteknek Kép És Bagzer, még hó is lesz Kép

Rékacs, egyátalán nem unom a babákról szóló írásokat, sőt örömmel olvasom. Szerintem ezt akkor írtam, amikor te már csak azzal, hogy mikor lesz már neked is Kép De nekem sokat segítenek a mindenféle paráim legyőzésében Kép Szóval írjatok, meg rakjatok fel képeket, meg minden Kép Csak nagyon hozzászólni nem tudok ezekhez többnyire, lévén hogy nincsenek hasonló élményeim Kép De majd nemsokára Kép Mondjuk akkor meg mosolyogtok majd rajtunk, hogy jaaaajmááá, ezt se tudják nééé Kép

Noémi, köszi Kép Egyébként azért is ijedtem meg tegnap, mert már asszem a szívem mélyén szeretném, ha jönne, mert a mindenféle lelki paráim elmúltak nagyjából. Csak a körülmények miatt aggódok Kép Szóval lehet, hogy én már elengedtem... De legalább nem vagyok türelmetlen attól, hogy mikor is szülök. Tulajdonképpen 3 hét múlva ha a fene fenét eszik, akkor is babázok, nem? Az meg nem olyan sok... Legfeljebb én leszek az utolsó Kép És mindenki nekem fog drukkolni Kép
És én azért nem reagáltam a leveledre, mert magammal voltam tegnap elfoglalva teljesen, és kiment a fejemből Kép de sajnáltalak. Kép És szépek vagytok! Csak nem babanetezel? Kép

Hanitka, üdv itthon Kép és gyere majd sokat! Szép nagy már a babás tábor Kép és nagyon szépek is vagytok, meglestem én is az albumot!

Vica, hanyag, nem hanyag, csudaszép gyerekeid vannak! És azt hiszem ez minősít téged, vagyis a hanyagságod mértékét. Lám, a lányod is hiába talált másik szülőket, azért csak veletek ment haza Kép

Aura, nekem is volt száraz egy időben a kezem. És hiába kentem. Mostanra elmúlt...Tudom, hogy hülyeség ilyent mondani, de mossál kevesebbet kezet...

Esztyx, úgy szeretnék valamit mondani, de nem tudok hozzászólni. Csak hogy az sms-ed elküldtem Katynak Kép

ööö, asszem ennyi. Ja, Orbis igazoltan hiányzik, vendégei vannak... Pedig szülhetne is szegény Kép

Ja, és Zsuzsi, én is szoktam gondolkozni rajta, hogy hogy fog kinézni... Főleg ahog ynézem itt a szebbnél szebb babákat. De igyekszem minél kevesebbet, hogy nehogy "csalódjak". Mérmint hogy kitalálok valamit és nem olyan lesz... Nekem úgyis ő lesz a legszebb Kép

na, ennyit az esti észosztásról... asszem csinálok valami mást. Jóéjt mindenkinek!

kikocska
37+6

kikocska

Hanitka: meglestem az albumotokat és hát nagyon tetszettetek!!

És Noémi új képe a modern anyukáról is nagyon bejön. Kb. mennyi ideig tudtok így nyugiba meglenni? Akár el is tud így aludni ?

Edwig: nagyin hiányoznak a hozzászólásaid, ha tudsz, akkor gyere gyakrabban és rakjál képeket Bálintkáról !

Köszi Rékács, hogy megosztottad velünk a gondolataidat, tök jó volt olvasni. És légy szíves ne tartsd vissza magad, ha egyszer kedved van valamit leírni. Nekem nagyon jól esik ezekről a dolgokról olvasni.. Ja , és mivel én is reál beállítottságú vagyok, így valszínűleg nálunk is a füzet módszer fog működni, már be is szereztem egyet...

Hát most ennyi,

Zsuzsi
vzsuzsi

Zsuzsi, nem próbáltad a daylifeast-et? Mi náluk rendelünk, és nagyon elégedettek vagyunk.Interneten:www.daylifeast.hu lehet it is rendelni.

Kikocs, de babanetezekKép De ez még régi kép egyébként, csak ugye most tudtam felrakni önállóan. KikísérleteztemKép
És te mindjárt szülsz. Úgy tűnik az a pelenkázó meggyőzöttKép

Katinka, akkor ti is éreztétek a frontot..Kedves a férjed, hogy kivitte. Péter is midig segít, és átveszi. Most is ajánlkozott, de hulla,úgyhogy mondtam, hogy inkább aludjon.... Merthogy megint nyugtalan időszak vanKép Kép meg fáj a hasa isKép Ez a csepp remélem, használ.

Edwig! Vidd ki a szobából, szellőztess 10 percet első nap, utána 15-t másnap, 25-t, és vidd vissza felöltöztetve. Utána nyisd rá az ablakot 10-15-25 percre, és utána kiviheted 10-20.40 percre. Ezek kb. idők, a fokozatosság a lényeg. Utána meg minuszban max 1 órát lehettek kint, pluszban viszont akármennyit.Na.

Jó éjt annak, aki alusódni megyKép

Noémi
vghnoémi

Kikocs!
Tényleg hülyén hangzik a ne moss kezet olyan gyakran, de pont ugyan erre gondoltam én is, merthogy néha már kellemetlen érzés, annyira száraz a kezem. (Csak én gyáva nyúl voltam, és nem mertem ezzel előrukkolni) Kép
Volt már egy ilyen szakasz korábban is, de elmúlt, és most megint visszajött, na majd igyekszem szokni a koszt Kép és köszi!

Bagz!
Neked is köszi a hozzászólást. Nálam úgy tűnik más a helyzet, a hajam is kevesebbet kell mosni, azt hiszem az is száraz, meg a kezem, az nagyon, de a pocak az egyáltalán nem az, sőt, szinte csak azért kenem, mert "illik". HŰ! Lehet, hogy a pocakom elszívja a zsírt magának máshonnan?!

Végül is ha intelligens mosópor van ami csak a foltot szedi ki, a színt nem, akkor nekem miért ne lehetne intelligens pocakom?!
Na asszem ez már a hormonagy netovábbja, pedig micsoda világmegváltó gondolatok... Kép

Megyek aludni, asszem kezdek iggen fársztó lenni Kép
Aura az intelligens pocakú Kép
Nyugis éjszakát nektek!!! Kép
aura

1. én is füzetezek, most már kevésbé, pedig bölcsész vagyok
2.Zsuzsi, Levente így majdnem mindig el tud aludniKép Itt is alszik épp a képen. Mostmár kendő nélkül van rajtam a nyugtalan időszakban, úgy is elalszik egy idő után.
3.Hanitka, tök jó, hogy jössz, írj részletesebben is, kíváncsiak vagyunk ám!

Na ezeket hagytam ki azt hiszem.

Ja, és holnap sétálnék, valaki?Kikocs kutyával, Esztyx, Lili, babával?
Ja, és Esztyx, ne haragúdj, azt hittem, olvastad a hétfői sétát is, és azért írtad a keddire, hogy jönnél, mert az nem jó.Bocs. Na most szólunk akkor, gyere+!!!Kép

Puszi
Noémi
vghnoémi

Hali, még elalvás előtt beköszönök.

Ma akkor nem volt semmi, várom a Kikocs által ígért hétvégi frontot. Kiváncsi vagyok. Kép MIndenesetre holnap fodrász, doki és készülök, hátha...

Észrevettétek hogy a topic kezd átváltani babaváróból babázóba? Kép kezdünk háttérbe szorulni mi pocakosok. Kép

Na pussz, jó éjt mindenkinek.

Eszter2004
39+1 (még két órán át)
eszter2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?