Új privát üzeneted érkezett!

Bagzer!
Ez állítólag tök alkati dolog! Van, akinek nem is látszik hogy lemegy, szerintem azért ez nem mérföldkő.
Csak hogy még mondjak valamit, mert most itt unatkozom, éps ezt azzal próbálom enyhíteni, hogy osztom az észt Kép
orbis

Sziasztok,
tegnap voltunk Noémivel sétálni a babókkal, tök jó volt.Kép Mindketten először merészkedtünk ki „egyedül” a gonosz városba, de most már felbátorodtunk. Én legalább is. Csak otthon vettem észre, hogy farkas éhes vagyok és izgultam, hogy Hana még bírjon ki otthon egy negyed órát cici nélkül amíg eszem. Meg lett. Na meg estére barátok is jöttek picurnézőbe. Aztán úgy elfáradtam, mintha egész nap szenet lapátoltam volna. A 8 órás kajcsi után be is aludtam a tv előtt. Addig apa szórakoztatta a kisleányt aki persze élénk volt. Ő végig aludta a sétát és mégcsak az arca se hűlt ki, mert a mellkasomon mikroklímát alakított ki magának és nem engedte be a gonosz városi levegőt. Éjfélkörül azért kellett kicsit nógatni, hogy aludjon, de aztán fél hatig nyugi volt. Ez most már így tök jó.

Smille, nagyon szépek vagytok, nagy gratula a kis herceghez!

Aura, örülj, mert a pocak leszállása után 2 héten belül általában baba van. És biztos, hogy leszállt ha ennyien mondják. Húú, tök jó! Kép

Vica, én úgy tudom az a barnás folyás az normális. Nekem nem volt.

Kikocs, örülök, hogy készül a babaszoba. Én csütörtökön készültem el vele és pénteken már mentünk is a kórházba. Valahogy tudják ezek a babák, hogy mikor kell jönni.
Szerintem igenis táncolt örömében! Vajon megvárja a falvédőt?

Bagz, nekem sose ment olyan extrém módon lejjebb a pocak, szal szerintem neked sincs sok hátra. Az én elméletem alapján, a kiságy jobb mérce, úgyhogy tessék má befejezni!

Persze most már senkinek sincs sok.
Jaj, mi lehet Katyval?

Lili
Kép

KépKép
savitri

kétszer küldtem el, de javítottam

KépKép
savitri

Jóreggelt!
Jöttem paanszkodni. 2-től fél hatig nem aludtam, mert folyamatosan kinnn voltam a vc-ben, vagy hánytam, vagy ment a hasam. Vagy egyszerre mind a kettő. Aztán aludtam másfél órát, és felhívtam a szülésznénit, hogy ez belefér-e. MOndta, hogy igen, de ha így marad, délben menjek be a kórházba, merthogy a víz se maradt meg bennem. MOst kísérletezek, hogy megmaradjon. Már vagy negyed órája jó vagyok, pedig betoltam 6-7 szál ropit is. Mondjuk eléggé szarul érzem magam, meg rettenetesen fáradtnak is.
Meg persze az első kérdés az volt, hogy a pocakom fáj-e. De nem. Este keményedtem sokat, biztos a túl aktív naptól, de éjjel már semmi. Merthogy lehet, hogy eljött a nagy nap... Hát, szerintem nem. Vagy legláabbis remélem. Nem kellene ilyen kimerülten szülni.

Na, jót panaszkodtam, megpróbálok aludni, vagy valami, nektek meg szép napot!

Kikocs, aki nagyon ócskául van, de reméli,hogy jobb lesz nemsokára
37+5

kikocska

sziasztok, én is azt hittem már lesz hir Katy-rol ma reggelre!

Kikocs, természetesen nekem nem csinál ilyen táncolos figurát a gyerek , de nagyon jó lehet!!!

Aura, a has általában az utolso honapban száll le, ennyi, de tényleg mindenkinek változo hogy mennyire.

Én ettől a nagy hótól sokat várok így szülés terén. Ezért ma igyekszem mindent elintézni, rendbe rakni, hátha.....

Kikocs szegény. De miért hánysz vajon? Valami virus, vagy összeettél vmit?

ti nem vagytok feszültek? én eddig halálosan nyugodtnak és kiegyensulyozottnak éreztem magam, de pár napja valami belső feszültség lett rajtam úrrá, minden és mindenki idegesit, nem ismerek magamra, elég rossz...

Pusza,
Eszter2004
39+0
eszter2004

Na jó reggelt!
Már akinek jó! Kikocs, rosszul hangzik ez az éjszakázás!! Én is hányingerre ébredtem éjjel, de szerencsére ennyiben is maradt a dolog. Pihenj sokat, hogy ha tényleg ez a ti napotok, gyűjts erőt!! Vagy ha nem is ez, de a kozeljövőben valamikor. Savitri elmélete szerint akár lehet is Kép De ugye már nem lenne baj? Csak hogy most miért izguljunk.

Savitri!
Neked meg mindig elfelejtem megköszöni a részletes tájékoztatást a mosható pelusokról. Még mindig van ezer dilemmám, nemtom mi lesz a vége. Asszem kukoricapelus, az köztes megoldás.

Jaj, Katy hogy van vajon?? És még egyben vagy megduplázta magát tényleg, mint ahogy épp nemrég írta??
(nincs ujjösszekulcsolós gif-em! ez tarthatatlan! mindjárt szerzek egyet!!!)

Na lányok, talán ez a havas hidegfront!!
Én térdig érő hóban születtem! Akkora hó volt, hogy anyukám nem tudott menni, csak ha taposták előtte Kép
Ezt küldöm mindenkinek aki türelmetlen, hátha az időjárás átver minket:
Kép

No írjatok ám sokat, mert itt fogok ücsörögni! Ha lesz hozzá lelkierőm, levánszorgok délután a védőnénihez, de amúgy semmitteni fogok. Meg talán kicsit pakolászni a konyhában, de az elmúlt napok takarítórohamai következtében most nem nagyon van itthon mit csinálni.
Pussz
Orbis (39, pont ma!!)

Ja, Bagzer, én tudom hogy te eddig is máshogy számoltál, csak leírtam, hogy ebben az esetben én így állnék. Csak rossz ezt látni: 40+5
orbis

Eszter!
Naná, hogy egyszerre írunk! Ezt a feszültséget én azt hiszem pont tegnap jellemeztem úgy, hogy kezdek igazi hisztériás liba lenni! Néha mindenkit utálok! És legszívesebben csak azt hajtogatnám, hogy haggyámábékén! Kép
Remélhetőleg ez a szüléssel megoldódik majd!!
orbis

Sziasztok!

Na, nem semmi volt a tegnapom! Valami lehett a levegőben. Délelőtt megállapítottam,hogy 37.3 a hőm,tehát megfáztam a nagy levegőztetésben.Mindig csak hangát takargatom, magamat meg elfelejtettem.Erre majd figyeljetek!
Szerencsére zoli itthon volt így én lefeküdtem amikor csak tudtam és mára jobban is vagyok(kop-kop).
Aztán délután felkeltem és elkezdtem bőgni. megállíthatatlanul! Tiszeta hülyeségből kifolyolag:
De jó lenne, ha már hat hetes lenn, akkor már lehetne vele menni valamerre.Meg már nem aggódnék a tejen, meg már beállna egy rend stb. És aztán elkezdtem bőgni, hogy ha hat hét múlvát várok, akkor azt is várhatom, hogy másszon, járjon énekeljen iskolába menjen és már fel is nőtt. Na ezen bőgtem. nagy vagyok, mi?
Azt hiszem ezekre a hangulatokra nem lehet felkészülni,mert egyszer csak jön, mindentől függetlenül.
Persze tuti benne volt a megfázás, meg hogy anővérem, sem volt tegnap a toppon. Na, ez van. Aztán átjött anyu egy zacskó vásrfiával, vett nekem melegítőalsót, meg piszomát(ja, mindenkinek, szerintem praktikus beszerezni elől gombos piszit, merta z éjjeli rohangáláshoz, hideg van hálóingben,legalábbis nálunk).Már ettől jobb lett. Aztán rám nézett és azt mondta, "na megyek csinálok mákosgubát, mert neked boldogsághormon kell".Bejöött!!

Na, aztán pezse az én kis Prücsköm is kárpótolt rendesen. Ugyanis este 11-kor evett utoljár és:::::Reggel hator kelt!!!!!!!
Nagy-nagy dicséret Hanga babának!!!Aki egy kis tündér!!

itt egy tegnapi kép róla:
Kép
anya, mi van a kezedben????

Katynek nagy-nagy drukkk!!!!
Kikocs! neked meg jobbulást!És pihenj, ha tudsz, hátha mindjárt kezdődik a műszakKép!!!
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok,

Kikocs, jobbulást neked, remélem délelőtt már sikerül valamicskét aludnod. Nagyon drukkolok. Valami romlottat ettél vagy vírus ?

Mi ma voltunk ctg-n, minden okés. A méhszáj tovább rövidült, most már 3 helyett 2 cm-es, és 1 ujjnyira, azaz 2 cm-re ki vagyok tágulva. A doki bácsi azt mondta, hogy tapasztalata szerint jó 1 héttel hamarabb meglesz a baba, de látott már olyat is, hogy valaki még így is túlhordta a babát... Majd meglássuk...

Katyról már én is nagyon várom a híreket.

Smille: megnéztem a képeket, gyönyörű a kiscsávó!!!

Noémit meg Lilit meg folyton írigylem, főleg hogy már együtt tudjátok sétáltatni a porontyokat. Ez gondolom már a babáknak is jólesik.

Na, most már megyek aludni, mert reggel 8-ra mentünk ctg-re és persze annyira be voltam sózva, hogy nem sokat aludtam.

Mindenkinek szép napot és várjuk a havat!!!

Puszi,

Zsuzsi
vzsuzsi

Sziasztok!

Látom, máson is kitört a hiszti. Nem, mintha örülnék neki, nem kárörvendés ám, csak megállapítás. Eszter2004-ről mindig a nyugodt, elegendő információval bíró, mindenre időt szakító, önbizalommal teli kismami jutott eszembe. Hát, ha már őt is megérintette a Hiszti Szele, bizony az már jelent valamit. (csak nem tudom, hogy mit)

Én most mintha túl lennék rajta. Végülis csak hetekig tartott, épp ideje volt, hogy magam mögött hagyjam. Szerintem az is bejátszott, hogy itthon maradtam és nem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Na, meg a net hülyülése is idegesített, de az inkább csak hab volt a tortán, mert nem tudtam így panaszkodni nektek. Szerintem ezzel ti jártatok jól. Na, mindegy már. Bár tegnap este kicsit elszontyolodtam, mert lehet, hogy hétvégén sem lesz beépített szekrényünk, és pedig nagggggyon szerettem volna, hogy januárban legyen, és mondtam is a sógorunknak, aki az asztalos. Meg holnap a párom nem dolgozik, és tök jól ki tudnánk pakolni és festeni is kellene, de ha utána még hetekig semmi nem lesz a helyén, még jobban megőrülök a rendetlenségtől.

Egyébként a párom a néhány héttel ezelőtti kiborulásom eredményeként állati sokat segített mostanában. Tegnap aztán hatalmas energiatömeg szállt meg (nem szokott mostanában). Elbuszoztam tornázni délelőtt, aztán utána 1,5 órát csavarogtam (és ügyet intéztem). Délután ő elment kondizni, addig meg összerittyentettem egy piskótatekercset, ami normál körülmények között állati gyorsan és könnyen megvan. Meg tegnap is megvolt. (karácsony óta nálam nem volt normális körülmény sütés-ügyileg) Mert ez az egyik kedvenc sütije,és úúúúúúúgy szerettem volna neki jó kis meglepit okozni. Sikerült is, befalta a felét helyben és csillogott a szeme. Én meg boldog voltam. Na, ez csöpögősre sikerült, de tényleg jó érzés, na.

Tényleg, valaki írta, hogy megvan neki a suttogós babakönyv. Nekünk is. Mást nem is veszünk, mert ezzel valahogy úgy vagyok, hogy ÉRZEM zsigerileg, hogy ez jó. Én bele-bele olvasgatok, a párom viszont elkezdte regényszerűen. Aztán a hétvégén meg nekiállt hangosan felolvasni belőle. Végül kinyögte, hogy azért teszi, mert szeretne majd picurnak mesét olvasni, és most gyakorol. Ez is csöpögős. Nem baj, akkor is. Meg még azt is akarom mondani ezzel a könyvvel, hogy szerintem állati jó, és a nyűgökre olyan egyértelmű(nek tűnő) válaszokat ad, meg elveket, meg olyan érthető(nek tűnik) benne minden. Lehet, hogy ennek olvasgatása is csökkentette bennem a feszültséget, mert mintha néha már el tudnám hinni, hogy fog ez nekünk menni. Mármint a gyereknevelés.

Aura!

Leszállt a pocak? Hűűűűűűű, nemá, hogy megelőzz. Tőlem a védőnő kérdezte, hogy nem érzem-e, hogy jobban befér a mellem és hasam közé a kezem, mint addig. Hát nem érzem. Egyébként meg a doki mindig mást mond, mint a védőnő, úgyhogy semmi nem biztos.

Ja, és lányok! Szörnyű gyanú kezdi befészkelni magát az agyamba a málnalevél tea ügyében. Lehet, hogy nekem is kellene már innom? Merthogy ha jól emlékszem, Aura is issza már. Hajaj. Úgy vagyok vele, mint annak idején az érettségivel, aztán meg a szüléssel. Persze, kell majd nekem is, DE NEM MOST MÉG. Ráérek. Addig még mások sokan érettségiznek, na meg szülnek, de nekem még nem kell. Majd. Egyszer. HMMM. Most akkor már kéne innom?

Jól belehúztam, mi? Csak ontom magamból a valamit.
Kikocska!

Fúj ez az éjszaka. Mondjuk valakitől azt hallottam, hogy a hasmenés lehet előjelzése a szülésnek. Akkor akár a hányás is. De azért ez valahogy nem tisztességes. Az ember lánya elküzd a végéig, aztán meg az utolsó hetekben megtízszereződnek a kínjai, de legalábbis lesznek még annak is, akinek nem voltak. Aztán tessék, légy ott teljes erőddel a tényleges szülésnél, aktívan. Ja.De legalább a konyha alakul már.

Most ennyi, hogy a mai napba is beleférjen még valami csinálnivaló. Vasárnap felbuzdulva magamon, írtam heti teendő-listát, hááááááát elég hosszúra sikeredett. De attól már jobban leszek, ha néhányat látványosan ki tudok húzni. Megyek, picur ficánkol (táncolást én sem éreztem még, de akár lehetett is. Lényeg, hogy tök jó, ahogy mozognak, nem?) meg kezdem érezni – enyhe formában ugyan – a görcsöt, ami megint csak nem tisztességes. A terhesség fizikai előnye szerintem az, hogy kimarad a mensi, erre az utolsó hónapban 1-2 naponta görcsölgetek, hááááááát ez a nem tisztességes, mert behozza simán. Na, nincs ám rossz hangulatom, nehogy azt higgye valaki, inkább csak dünnyögök.

Ttika, a dünnyögő 36+3
ttika

Rékacs!

Hűűűűűűű, Hanga baba de édes!!!!
Bocs, de nem értem, hogy miért csak hat hetes korában lehet vinni valahová. Úgy érted, hogy kivinni az utcára? Mert oda korábban is lehet vinni, nem? Vagy emberek közé?
Ez a sírás biztos természetes, látod, még egybenmamik is tök hisztisek és sírósak vagyunk, hát még, amikor már kibújt a picur és toppon kell lenni mellette állandóan... Szóval, pihenj nagyon sokat, amennyit csak bírsz. És tök jó, hogy anyukád ilyen ügyes dokinéni, hogy tudja, hogy mitől gyógyulsz meg. Az enyém sajna szerintem osztani kezdte volna az észt, és elmondani, hogy mit miért csinálok szarul...na mindegy.

sok puszi neked, hátha attól kicsit jobb lesz (kis naív, hehe)
Kép

Ttika
ttika

Imádom ezt az ölelőset. Hát ez van.
ttika

Nem megy az alvás. Jobban se vagyok. Nem ettem semmit, legalábbis szerintem. Az egyetlen dolog, amit ettem tegnap egyedül én, és más nem, az a kolbászos-retkes kenyér volt. Du. 2 körül. Azóta nem is ettem nagyon.
Viszont már néhány hete úgy vagyok, hogy el kell kapni, hogy tudok-e enni. Mert éhes vagyok, mire kitalálom, hogy mit ennék, hányigerem lett, és inkább nem ettem. És gyorsan, mikor éppen nem émelyegtem a gondolattól, akkor ettem. Azt gondoltam, kismanó rugdossa a gyomromat, azért van. De már a hasmenést nem tudom ezzel magyarázni. Na, mindegy. Majd jobb lesz. Mondjuk ha már lehet választani, hogy vírus, vagy szülünk, inkább szüljünk... Nem hiszem, hogy szüksége van vírusra így a végén...

Zsuzsi, itt az élő példa a nyitott méhszájjal túlhordott babára, éppen előtted vana képe Kép

És Rékacs, pont ma olvastam hajnalban (a vcn Kép) a szuperbabáskönyvünkben, a vastagban erről, hogy szeretnénk, ha gyorsabban telnének az időszakok, de nem érdemes Kép

Vica, köszönöm a telefonszámot, de nincs nekik 70-es lapjuk Kép Viszont Bagzer, a hely, amit te mondtál, megcsinálja nekünk a lekerekítést, szóval buták voltak ide vagy oda a bubivspannál, de ott van 80 cmes munkalap, aztán akkor ez így jó lesz, ha őők levágják. Tényleg megoldok mindent lassan Kép Még ha az ágyból is... Pedig nagy terveim voltak mára... Nem fog összejönni.

Eszter, szerintem ez a végefelé érvényes hangulatingadozás, nem? Kép Rajtam is kijön, lásd tegnapi kaland a bútorlaposoknál Kép

Na, megpróbálok megint aludni... Bár eléggé esélytelennek érzem magam... Kép

Pusz
Kikocska

kikocska

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

sziasztooook!

most jöttem meg a Campibol, bevásárolgattam ezt-azt.

Rékacs, szerintem is normális amit hangulatilag éreztél, még szerencse hogy csak ennyi. A nagy okosok szokták mondani, hogy ne siettessük az időt, ugyis eljön magától. Kép inkább élvezz ki minden percet. Hanga baba meg olyan kis édes cukorfalat, és milyen rendes volt hogy hagyott aludni! Kép

Ttika, megint jót zsezsegtél itt! Kép Majd leestem a székről ugy nevettem amikor irtad hogy milyennek képzelsz, ari vagy. A csöpögős részek meg nem voltak csöpögősek egyáltalán. Ja, málnalevél teát ihatsz a 36. héttől, de valaki a 38-ban kezdi, szoval amikor kedved van hozzá, kezd mondjuk a 37-től, az egy köztes megoldás. Kép

Kikocs, te meg nem mész dokihoz ezzel a hasmenés hányós izével?

Puszi Mindenkinek!
Eszter2004
39+0
eszter2004

Kikocs!!
én úgy tanultam, hogy a hányás a tágulással járhat együtt. a hasmenés, hát, ha csak lágy, akkor az is a szülés elötti tiszítás...de az kezdődhet pár héttel is elötte....ki tudja. sztem próbálj sokat pihenni, az vírus, és szülés esetén is jót tesz!!Kép

Savitri, köszi a bátorítást, a kiságy-projekt kicsit leállt, mert este naaagy lelkesen nekiláttunk össze kalapálni, és volt olyan luk, amin átesett a facsap, így jött a hozzá kapott fa ragasztó, ami jól be is ragasztotta, csak nem jól, szóval....... kéne fúró, ma szerzünk asszem! de a dekorálás annyira szép lett!! majd teszek fel képet!
ja, Hana még mindig kiskirálylány!! asszem a topik-fiúk közt lesz ám érte bunyóKép

Rékacs! annyira édes a Hanga!!! neki is megharapdálnám a pofiját egy kicsit!!!!!!!! és tökre hasonlít rád!!

ja, tegnap kiváncsiságból megnéztük picurék kínai horoszkópját, és...majmok mind!!!! mármint akik 2005ösök.......ha jól tom.....

no,megyek, mert éhendöglök!!
holnap érkezik anyám amerikából, alig várom, de addig még rendbe kell hozni neki azt a benti szobát...mindig az utsó percre hagyunk mindent! miért lepődnék meg, ha picur is ezt örökölné....különben is marcim is 10 napot késett....szép kilátások.....nembaj, Aura, akkor lehet hopgy ugrik az együtt szülés, mert jól megelőzölKép

bagz, aki már nem ír se hetet, se napot....no

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagz, ird már oda hogy 39+3 vagy mennyi no! Kép
eszter2004

Ttika!

Szerintem segít tényleg a könyv, én is rajongó vagyokKépÉs mondhatom, hogy gyakorlatban is hasznos. És érdemesebb egyben olvasni, ahogy a férjed csinálja, szerintem. Meghát lesz egy-két dolog, amit az ember a gyakorlatból ért meg, de nem bajKép És kellenek az anyai ösztönök még e mellé is, mert azért a gyermek egyedi példány "milliók közül az egyetlenegy"Kép

Kikocs, nagyon sajnálom! Hányós, hasmenős vírus van sajna... Mindenesetre ha szülnél mégis, akkor szőlőcukrot vigyetek meg vizet, én se ettem előtte nagyon sokáig és az jó volt azért..

Rékacs, Hanga nagyon cuki, és te is jól nézel kiKép Meg az apuka isKépHogy válik be a Tracy Hugg? Kíváncsi vagyok...Irjál azért néha

Bagzer, neked meg mindent beleha nem is szülsz még most, biztos jó lesz anyukáddalKép És lehet, hogy szülsz isKép

Pusz
Noémi
vghnoémi

Noém, Savitri-
kár, hogy nem szóltatok a ligetezésről, én is mentem volnaKép no sebaj, majd máskor...

puszpusz-eszti+lili
esztyx

Esztyx, próbálj meg gyakrabban benézni hozzánk hogy ne maradj le a fontos infókról. Kép

Remélem jól vagytok, és Lili baba is. Néztem a fotoalbumod de nincs uj foto. Kép

Puszi,
Eszter
eszter2004

Sziasztok!

A Suttogó ténylegnagyon jó könyv.
Nekem a STOP módszer pl tökre bejött(egyenlőre).Szóval ismerkedek a sírásokkal. És téynleg mások.Már találkoztam:
az éhes vagyok, de naygon
bekakiltam és rossz
el akarok aludni,de nem megy
el akarok aludni és mindjárt sikerül
anya gyere vissza
anya ki ez a sok ember és te hol vayg

Ez egyenlőre a repertoár.
És szerintem is lényeges a rendszer az életben.És úgy tűnik ezt Hanga is fontosnak tartja. bár nem tudom nektek mit csinált így két hetesen a babó,de nekünk leginkább alszik, meg eszik.Bár ma 9-es eszi után 11-ig nézegetett.Gondolom később ilyenkor lesz ébren.
Most még HAnga egész nap a bölcsőben van a nappaliban, de leht ma éjszak már megy a szobájáb, mert reggel mikor kijöttem levertem egy bögrét és arra felébredt. Szóval már néha bejut hozzá a külvilág is. És az a trvem,hogy éjjel a szobában van, nappal meg itt velem. egyenlőre a bölcsőben, aztán lesz itt helyette járóka, aztán majd meglátjuk.
A dilemma csak az, hogy meghallom-e a szobájában. Mert a nappaliban levés azt jelenti, hogy nekünk van egy nagy nappali-étkező-konyha-előszobánk és abból a hoszz oldalon nyílik három ajró. Az első a Hanga szoba, második a fürdi és a harmadik a háló. tehát viszonylag messze van a hálótól a hanga szoba. Azt hiszem ma én alszom a nappliban, hogy kitapasztaljam mit hallok. Zoli meg majd elmeséli mi hallatszik odabenn.
NA,más most nem jut eszembe.

most igy alszik a babánk:
Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Szia Rékacs! Tetszik a sirás-repertoárod! Kép A sirás meghallására nem akarsz olyan baby-örzőt?

Pussz!
Eszter
eszter2004

csajok, eléggé el vagyok foglalva magammal most. bocsánat érte. Kb. 1 órája számolom, mert már gyanús volt, és 10 percenként keményedek... Sőt, az utolsó az inkább már 8 perc volt... De ez csak a szokásos mellkasraülős, szorítós, szívdobogásos, hullámszerű keményedés, nem igazán fáj, inkább csak kellemetlen. Mondjatok valam megnyugtatót. És légyszi ne azt, hogy deizgi, Kikocs is minnyá szül Kép Rékacs, főleg rád számítok, mint sokáig rendszeresen keményedős és mégsem szülős... bocsi

Addigis leviszem a kutyát, majd utána el kezdem írni az időközöket... Lehet, hogy ettől elmúlik? Kép

kikocska

Szia Kikocs,

A tanfolyamon azt ajánlották, hogy egy fél órás fürdőt érdemes venni, és ha begyorsítja, akkor elindult. Ha meg még csak josló, akkor a meleg víz hatására elmúlik. De a víz ne legyen 37%-nál melegebb.

A másik módszer, hogy méred a fájások hosszát és ha nem éri el a 45 mp-et, akkor még csak josló..

Na hajrá. Mindenesetre, ha még nem távozott a nyákdugó, szerintem kicsi az esély... De még én sem szültem, csak a sok tudományból próbálok felidézni, amiket összegyűjtögettem..

Zsuzsi
vzsuzsi

Kikocs!
Én nem mondom, hogy de izgi, de azért telefonálj be szerintem!! Semmit nem veszítesz vele, ha bemész és megnéznek, legalább megnyugtatnak!
A kutyával meg óvatosan, mert most biztos gyönge lettél az éjszakától, és ha vannak ezek a mellkasszorítós izék... nehogymá az utcán legyél rosszul!! Brútusz bármilyen drága, nem tud segíteni!!
Na nem osztom tovább.. vigyázz magadra!!
Orbis
orbis

Kösz Orbis, már meg is jöttem, nem kell aggódni, egész jót tett a séta, csak röviden voltunk, de már kellett a levegő. Inkább nem telefonálok még, kipróbálom Zsu módszerét., fürcsizni úgyis szeretek Kép Csak még iszom egy teát... Majd utána megint nekilátok figyelni, hogy mizu. Úgy szeretném, ha inkább valaki más szülne helyettem Kép És akkor senki nem mondaná, hogy igazságtalanság... Kép

Rékacs, megnéztem ám Hangát, és még mindig szép Kép és írjál sokat, ha hagyja, mert olyan jó olvasni, ahogy ismerkedtek... Kép

Ttika, jó, hogy jobban vagy, meg minden Kép és most már én is merlek biztatni, hogy előbb utóbb vége leesz, mert már én is látom a mi kupink végét... Csak olyan jó lenne az utolsó időket a kényelmes megcsinált szép babaváró otthonban eltölteni...

Juteszembe a kupiról, ma meglepetésszerűen belállított a védőnéni, és megtekintette a kupinkat Kép Én pizsiben, párnák és bútorlapok között Kép De nagyon tetszett neki az új lakás, főleg, mert látta ő akkor is, mikor az előző lakó volt még itt Kép

Na, lassan kihűl a teám, szóval megiszom, azt fürcsi.

kikocska

Kikocs!
Előadom nagy tudományom! Álítólag a nő dönti el,hogy mikor akar szülni?! HA ennyire nem akarsz akkor inkább csak jósló.Nos, amúgy nekem ugye szombaton kezdődött,hogy 10 perces volt,de cseppet sem fájt.Én azért mentem be akkor,mert nem éreztem Hangát mozogni,de szerncsére vak lárma volt.
Szerintem is fürödj, aztán mérd egy órán át és ha változtatlan, vagy sűrűbbKép akkor feltétlen hívd fel Ágit,jó?
Amúgy megérzésem szerint,még nem szülsz hanem Réka baba jön lefelé, mert azért még eléggé fenn van,nem?

na ennyit tudtam hozzáfüzni.

Kihagytam előbb a sírásbrepertoárból:
-még kis buta vagyok és azt hiszem akkor mozog kezem-lábam-fejem ha sírok
-csuklok, és már okos vagyok, tudom, ha sírok elmúlik

Eszter! pont ma vesz Zoli bébiörzőt,de leginkább azért, hogy áttudjak menni Emeséhez, meg le tudjakmenni a kertbe, meg ilyenek. mert

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Kikocs!
Most olvasom az esti borzalmakat, de közben látom jobban lettél és ennek örülök! Különben szüljél nyugodtan, miért ne? Szerintem senki nem haragszik meg rád Kép
Réka tuti táncolt, bár ilyet nekem se csinál, Era inkább kickboxos lesz Kép Vagy valami önvédelmi sportot fog űzni Kép

Orbis!
Nem tudok róla, hogy konkrétan vízhajtó lenne-e a csodatea, de méregtelenít, és az végül is jelentkezhet ilyen formában is. Majd utánanézek még alaposabban.

Ttika!
Jó a szimat Kép nem ártana elkezdened a teát, ha azt szeretnéd, hogy hason is, egyébként a 34. héttől ajánlják, úgyhogy hajrá !!! De fél literrel indíts, aztán pár nap után növelheted
1 literre az adagot! amúgy örülök, hogy jobban vagy, és megint zsezsegsz, engem is tökre feldobtál Kép

Képzeljétek, ma egész nap a suli miatt rohangáltam, és még nincs vége! Viszont már tuti megvan ez a félévem, és ha minden jól megy be tudok iratkozni a következőre is egyéni tanrenddel (ezt intézem még) és akkor diákom is lesz, meg meglesz az összes szemináriumom! Az nagyon jó lenne, csak sajna még tuti szaladgálni kell utána.
Voltam még önkormányzatnál, és hivatalosan is hajadonnak lettem nyilvánítva! Szuper, ezt is elintéztem.
Ja, a suliban annyira elkezdtem fájni, hogy azt hittem ülve maradok. Aztán mégis jobb lett, de az már biztos, hogy amint kimozdulok beindulnak a jóslófájások, de nem ám csak picit, ezek a maiak elég fájósak voltak már és tartottak vagy 10-15 percig. Ha nem mászkálok, akkor is vannak, csak jobban viselem.
Azt azért nem hiszem, hogy bárkit is beelőznék, szóval Bagzer, még ne adjuk fel Kép de erősen kétlem, hogy Erabera benntmarad a kiírt időpontig.

Asszem megint jó sokat pofáztam Kép most pihenhettek Kép
Pussz:
Aura és Incifinci Erika
35+5
aura

N, megfogadtam Zsuzsi tanácsát, és jól megfürötem. MOst szabadon választott időpontban jönnek a görcsök, 3-10 percenként Kép De legalább rendszertelen. Mondjuk elég kellemetlen, de elvagyok. a 45 mp-et hol eléri, hol nem. De elég uncsi ezeket számolgatni, lehet, hogy inkább abba is hagyom... Vagy kérdezzem meg vajon az Ágit??? szegényt már kétszer is hívtam ma, pedig szabadnapos. Meg szerintem se szülök Kép Bár a Brútusz mintha aggódna értem Kép Olyan fura. Azért vittem le, mert itt szűkölt körülöttem, és semmi se volt jó neki. De mikor hazajöttünk, akkor is... Most is itt nyüszög az ágy mellett, és néha megnyalja a talpam Kép Inkább felengedtem az ágyra, most ráfeküdt a lábamra, és úgy nyüszög néha. Kép

Na, Aura, lassan te is lelassulsz majd Kép Mármint inkább maradsz te is otthon Kép és tökjó, hogy el sikerült intézned a sulit, meg minden!

Na, gyerrtek csetelni, mert meg fogok halni unalmamban Kép

kikocska

most nézem, hogy egy csomóan vagytok online... mértnem jöttök csetelni? BIztos uncsi vagyok, és utáltok! Kép na, mindegy (érzelmi zsarolás című rejezet Kép)

kikocska

Sziasztok!

Kikocs,
szerintem ez jósló fájás, mert az igazi, az fáj. De az igazik is jóslóból szoktak beerősödni, úgyhogy ne spannold magad, hanem tegyél úgy, mintha csak bosszantó jóslók lennének, próbálj nem foglalkozni velük, és pihenj. Az még jól fog jönni, ha mégse azok.
És nyugodtan hívd fel azt az Ágit, csak egyre vigyázz. Bizonyos kórházakban (asszem a tied ilyen), ha bemész, bentfognak akkor is, ha mégsincs semmi. És akár ki se engednek szülésig. Mesivel csak a kórteremből mentem fel a szülőszobára megkérdezni, hogy most mi van, és még a kórterembe se engedtek vissza, pedig csak egy ujjnyi voltam, és állítólag még csak jóslók voltak. Ott rohadtam egész éjjel fönn a vajúdóban a fájásaimmal, senki rám se bagózott, és átkoztam magam, mert még a kórteremben is jobb lett volna. Nemhogy otthon.Kép

Orbis,
itt az időpontokkal az se mindegy, mikori UH alapján számolod. Mert Bagzer a 6-8 hetes alapján, te meg úgy emlékszem, hogy valamikor félidőben kaptad azt az "előléptetést". Akkor meg már nem lehet rá alapozni, mert addigra nagy különbségek lehetnek a babák közt. Nem emlékszel, a korai UH-k alapján mikorra lennél? (Nekem pl. pont arról nem maradt dokumentációm, de én szentül jan. 30-ra emlékszem... de szerintem is jobb az ilyen ráérősöknek, ha későbbre fókuszálnak, és megpróbálják elkerülni a 42+5 típusú ügyeket...Kép)

Aura,
tudtommal a pocak kb. 4 héttel a szülés előtt szokott lemenni, neked tehát pont időben. Ezek szerint már te is csak terpeszben tudsz ülni, lábad közt a hasaddal?Kép Pont rólad olyan nehéz ezt elképzelni...Kép

Nekem teljesen jól működnek szopihoz is a sima, pólószabású pizsamák is. Napközben is úgy szoptatok, hogy feltűröm a pólómat, nekem kevésbé strapás, mint a gombolgatás. Ezt csak azoknak, akiknek nincs kedvük még elölgombos pizsamára is költeni.
Ja, és diszkrétebb is, mert ügyesen rá lehet takarni vele a történésekre. A gombos cuccból viszont kint van minden!Kép

Zsuzsi,
pl. én vagyok az, aki így is túlhordta!Kép

Eszter,
kettős front van. Ma nálunk is elszabadult a pokol!!! Én üvöltöztem a gyerekekkel, hogy miért nem hagynak békén egy percre se, ők meg ugye nem hagytak. Bármit csináltunk, semmi se volt jó, sőt Mesi már mérlegelte, hogy nem jön haza velünk a sétából, keres más szülőket. De mikor konkréttá vált a dolog, inkább mégis hazajött, asszem főleg az ágya és a kutyák miatt.Kép De aztán örült, mert kaptunk friss fánkot a déditől, hát arról kár lett volna lemaradni. Azóta minden rendben.KépKépKép

Na, jó szülést a frontosoknak:

Vica
mvica

Sziasztok!

Ma voltam a kórházba, összefutottam Katyval, megkérdeztem hogy van, azt mondta jól, gondolom a körülményekhez képest, és persze még egyben! Ez volt délelőtt 9-10 között.

Kik!
Most csak futólag olvastam,de remélem nem gyötör már rosszullét és nem kell feltétlenül megelőzni engem!Kép

Voltam uh-on. Néztünk köldökzsínór áramlást is, ill. jól megnéztük és azt mondta a dokibácsi,hogy biztosra vehetem,hogy nincs a nyakán a zsínór pedig nem is kérdeztem!Kép
A becsült súly: 3290 gramm!
Pontosan 3 hete volt 2870, vagyis 420 grammot hízott. Ígyhát arra a következtetésre jutottam,hogy még van kb 3 hét (ha van!?) és ha így halad akkor nem lesz óriásbébim!Kép Vagyis biztos, én már megnyugodtam.
A teljes vérképem és vizeletem is jó!

Valaki beteszi nekem ide a kiszámolós linket? Köszi.

Ilona (37+2)
Vendég

Kikocs, és mindenki aki szülés gyanús,
az én szülésznőm azt mondta, addig ne induljunk el a kórházba, amíg legalább egy órán keresztül, 5 percenként, minimum 30 másodperces fájások nem jönnek. Szerintem ez megszívlelendő, ha nem akartok úgy járni mint Katy.
Tényleg mi van Katyval???
Persze akinek vidékről kell feljönnie az más.
Szóval igaza van Vicának, mindenhol jobb vajúdni mint a szülőszobán, ott már csak a finisben jó.

Lili

KépKép
savitri

Hurrá!!!!
Megszületett Katyék Dávidja, ha jól emlékszem 3450gr(nem esküszöm) és 53 cm! Jól vannak.

Pusza,

Kriszta
móki

Ez lemaradtKép

Kép
móki

de jóóó!!!
gratula Katynak!! remélem minden jól ment!!
alig várom az újabb képeket!!
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Tök jó! Az első baba, akit talán a mostani hidegfront hozott...

Kikocs, én is csatlakoznék Savitrihez. Nálunk is az az utasítás, hogy akkor induljunk útnak, ha 1 órán keresztül 10 percnél hosszabb szünet nincs két fájás között. Nálunk azért 10 perc, mert ugye Biatorbágyról megyünk...

Meg ugye ahogy a dokim szokta mondani: Ne tessék megijedni, az első gyerek nem szokott csak úgy kipottyanni...

Drukkolok neked és próbáld meg valamivel lekötni magad.

Puszi mindenkinek,

Zsuzsi
vzsuzsi

Katy!!!
Hipp-hipp-hurrá! Hihetetlen, két hete még pocaktali volt, most meg itt van Dávid, azt hiszem minden egyes bébinél ugyan olyan meghökkentő!
Kép

Most beszéltem az olasz tanszékvezetőmmel, és bejön nekem a suliba, hogy le tudjam adni időben a kérelmemet, és mondta, hogy mindent aláír, és hogy gondolt már rám, és nagyon-nagyon kedves volt (ő a tipikus rettegett tanerő egyébként, de én imádom) szóval most nagyon örülök, hogy megérte a mai szenvedés, így mégis egyben lesznek a papírjaim Kép

És még Katy is lebabázott Kép csupa vidámság az élet.

Vica!
Gondolom te a pillanat hevében nem élvezted annyira a lányod kirohanását, de így olvasva jót derültem rajta. Igazi öntudatos kis nő lehet, és mekkora nő, egy kis édesség, és boldog Kép
Köszi a hozzászólást a pocleszállásról, akkor asszem nem kezdek el türelmetlenkedni még Kép

Hű, de jó kedvem van, megint olyan igazi zsezsegős!!! Kíváncsi vagyok hány percig fog tartani Kép

Aura
aura

Sziasztok!
Éljen Katy! Kép
Még mondjuk asszem azon elgondolkozom, megorroljak-e rá, amiért megelőzött Kép
Kép
Hát így van ez... utolértek a vigyorik a táblázatban, most pedig szépen megelőznek... Kép

Amúgy ma betermeltem egy hadseregnek való goffryt! Jót tett a kis lelkecskémnek Kép
De a hátamnak meg a combomnak a sütés nem, úgyhogy jókedvűen de rokkantan heverésztem utána Kép
Holnap jön egy barátnőm látogatóba, meg délután anyukám is, úgyhogy talán gyorsan elmegy a nap... várom mindig, hogy múljon az idő Kép

Vica!
Nekem a 7. héttől kezdve az összes UH február 1-et dobott ki. Elején is közepén is, aztán később azt mondták, talán még az is korai, de arra mondta a nő, hogy már tényleg nem mérvadó.
Mesi meg tényleg öntudatos kis nőci Kép

Na pusza, asszem mára ennyi!
Orbis (39 pont)
orbis

Éljen Katy!!!!!! Hu de jo!!!!!

majd holnap küldök neki sms-t most biztos alszik. Kép

Katy jól beelőzött minket mi? Kép

Kezdek izgulni..... Kép

Eszter2004
39+0
eszter2004

Sziasztok!

Szombaton annyira belelkesedtem, hogy jövök sokszor, hogy jól elszóltam magamat. Nem tudjátok megint front van? Egyszerűen semmi sem jó Benikének. A csővezéssel nincs próbléma, akkor ideig-óráig minden tökéletes, de éjszaka talán ha 2 órát aludtunk. Az a baj, hogy én is tudom, hogy nem lehet olyan sokszor csővezni, mert hozzászokhat,de így annyira rossz nézni, hogy szenved szegénykém. A végstádium az lett, hogy éjjel és nappal is rajtam csüng és nyugi van, de elaludni, csak amikor beájul a fáradságtól. Persze én meg egyszerűen nem tudok lefeküdni akkor amikor bealszik, mert ha lefekszem utána rosszabb. Mondjuk a mai nap azt hittük, hogy ha az éjszaka ilyen zord volt, akkor majd napközben hulla lesz. Hát nem!!! Most is csak úgy tudtam jönni, hogy alvásba ráztam és gyorsan kihasználom az időt. De már most nyögdécsel....

KATY MEGSZÜLTE DÁVIDKÁT? Juhéjj!!! Nagyon GRATULÁLOK
A héten megyek a Shöpfibe a gyermekágy végi kontrollra és benézek hozzá.

Kikocska! Olvasom, hogy minnyá szülsz? Akkor a Katyval lehetsz egy szobábanKép
Felhívtad már a szülésznőt, hogy most ilyenkor mi van? Izgulok!!!

Rékacs! De jó felőled is hallani!!! Pont tegnap mondtam Petinek, hogy lehet felhívlak már hogy mi van veletek és hogy bírjátok a babazást. De látom, hogy csak én tenyereltem bele egyedül a jó kis hasfájásos bizniszbe....
Nem semmi, hogy mennyi szabadidőt hagy neked. Pedig már azt hittem, hogy Hangácska is ordítós mint Benike és azért nem jössz a netre. Miért csak hat hetesen vinnéd ki? Mi már 2 hetesen mentünk és vittük anyuékhoz, mert ügye kellett menni az injekciós dokihoz és cumiból kapott 1x enni. Aztán meg nálunk amíg nem érte el a 3kg-t addig nem vihettem ki a levegőre. De Hanga ügye ezt már a pociban megoldottaKép

Mikor megyünk együtt egy babás-mamás sétára, talira?

Mindig felolvasom Petinek, hogy Hana, Levi, Hanga, Lili (kit hagytam ki?) milyen jó babókák és mennyit alszanak. Teljessen el van képedve, hogy valóban van olyan baba aki majdnem átalussza az éjszakát? Mert ügye csak a mi példánkon alapozik.Nálunk meg ügy mint tudjátok, éjjel a 3x tuti kelünk enni és vagy visszaalszunk vagy nem. Általában több az üvőltésKép Eddig napközben többnyire nem volt ordítás, de most már egy hete napközben is. Teljessen kivagyok merülve. Petim már azt mondta, hogy kipróbálja ,hogy milyen ha ő a nappaliban alszik, mert mivel velünk van bent ő is hallja a vérbeli üvőltést és talpon vagyunk mind a ketten.

Lili! Az intimtornától elmúlik az aranyér? Mit kell csinálni, hogy jó legyen? Láttam a Kristonos könyvet, az jó? Te is abból csinálod?
Nekem nem fáj,csak ott van és idegesít. Már volt aki rámijesztett hogy ez 6 hét alatt nem múlt el, akkor ez már kizáródottKép Azóta még jobban idegesít, mert tudom, hogy dokihoz kellenne menni, de úgy félek...

Hirtelen ennyi, mert nyögdécsel a kisdrágááám...Kong a hasaKép

Már valószínű nem tudok jönni, mert jön az éjszaki túra party. Habár este anyósommal hozzatam egy új cseppet is Espumisant. Kiváncsi leszek. Szegénykém már tuti, hogy vagy gyógyszerész lesz vagy házi orvos, mert már most mindent kipróbál a pocijávalKép

Jó éjt! Márti és Benike(5hét+4)

Az esti fürcsi:
KépKép
hajdum

Na mi van, mindenki tudott ma aludni? Vagy mindenki példát vett Katy-ról? Kinéztem az ablakon, szép hó van... hmm, majd meglátjuk.

Viszont tegnap finom ebéd meg finom goffry volt, most kitántorogtam a konyhába és elég elkeserítő látvány fogadot... lesz ma romeltakarítás. Annál is inkább, mert jön anyukám.

Márti!
Elég nehéz elképzelni erről a szépfiúról, hogy ilyen rosszcsont! Bár persze nem tehet róla szegény...
Mindenesetre tényleg édes!!
Aranyér: kétféle változata van. Ha egy kis kitüremkedés van, akkor az csak a záróizmok problémája, és azon lehet segíteni intimtornával. A Kriston könyve jó, én is abból csinálom, bár azt mondják, sokkal jobb ha elmész a tanfolyamra. A másik változat az, amikor tényleg egy érről van szó, ami erősen kiemelkedik, ez lehet akár belül is, akkor nincs feltétlenül kitüremkedés, csak fáj meg sokszor vérzik. Ezen azt hiszem sajnos az intimtorna nem igazán segít, mert ez tulajdonképpen ugyanolyan, mint a visszér, csak kellemetlenebb helyen. Ezzel tényleg dokihoz kell fordulni. Annál is inkább, mert ez akár a hüvely környékére is átterjedhet. Én sajna hajlamos vagyok a visszérre, a lábszáramon kb 17 éves korom óta van, persze most terhesség alatt jól belehúzott, meg lett aranyerem is... dokihoz még nem mentem, a nőgyogyim szerint van esély, hogy ha csak a terhességtől jött ki, el is múlik utána... hát nem tudom.
Remélem tudtam segíteni!!

Na szerintem jövök ma még!
Pussz:
Orbis (39+1)
orbis

Képzeljétek Hana ma először aludt a kiságyában és nem volt semmi gáz. Éjfélkor a szokásos nehéz de nem vészes altatás, aztán fél ötkor a következő evés. Tulajdonképp tök problémamnetes volt az egész. Én azért nem aludtam túl mélyen, mindig előbb keltem, mint Hana és többször is. Így a babyfonra se nagyon volt szükség, különben is annyira egy kőkori szerkezetnek tűnik, csupán a 80as évek kvarcjátékaival versenyképes. Ez nem erre a speciális darabra vonatkozik, szerintem mindegyik ilyen. A lényeg, hogy minden jól ment. Tomi azt ígérte, hogy ma délelőtt hármasban megyünk Dunaplázába cipőt venni nekem, persze reggel mikor a havat látta már rögtön fölmerült, hogy mi lenne, ha egyedül mennék. Meg hogy én miért nem fejek tejet ilyen esetekre. Én azzal győzködtem, hogy milyen komplikált a tejet a megfelelő hőmérsékletűre varázsolni. Visszaaludt.

Tényleg babások, aki cumisüvegből is ad anyatejet, hogy melegítitek? Gondolom nem kell hozzá feltétlenül cumisüvegmelegítő.

Éljen, éljen, éljen Katy és Dávid!!! KépKépKép
jaj, de jó! jaj de jó! jaj de jó!

Móki, ugye tájékoztatsz majd minket a részletekről, amíg Katy nem tud jönni?
Hurrá,hurrá, hurrá!!!

Márti, nagyon kis csini a fiúka. Éjszakánként vígasztald magad azzal, hogy minden hasfájós baba mamája azt meséli, hogy egyszercsak úgy elmúlik egyik napról a másikra, mintha sose lett volna. Már csak várni kell.Kép okos vagyok mi?Kép

Orbis,
nagyon feldobottnak tűnszKép helyes, helyes! és a goffry kúráért is külön dícséretben részesítelek! Így kell szülésre készülni. Hajrá!

Lili
Kép

KépKép
savitri

Sziasztok!

Katy! Óriási grtula!Remélem szép szülés volt!!!

Hogy telt az éjjel??!!
Hanga épp a tegnapi ellenkezőjét produkálta.Szegény annnyiiiirrra éhes volt,hogy 2-kor,4-kor majd 7-kor kelt enni és már ébredezikKép.Még alhatna egy órácskát!!!Szerintem a hidegfront felzaklatta.Vagy fejlődési ugrás???
Noémi!Nem tudod mikor van az első,vagy az így nincs megírva csak van?
BAbások! Nektek is más volt a babó,mint eddig?

Márti! De jó lenne,ha neked más lett volna!!!!KépAkkor lehet kialudtad volna magad!Mit csináltok mikor sír?RAjtad megnyugszik?Durva leszek,de a sógórnőm első babája volt nagyon hasfájos és mivel semmi nem segített ők hagyták sírni.Az persze nem azt jelenti,hogy egy órát...de valamennyit!Ennél okosabb nem tudok lenni. Na meg, hogy állítólag három hónapos korig tartKép!

Kikocs! Még otthon vagy?
És a többiek,kit hajtott be az éjjeli hó a kórházba?
Vica! Azt mondtad,ha jön a hó szülsz,meg Bagzer Te is,nem?

szép havas napot mindenkinekKép
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Lili! elém ugrottál! Akkor nektek is más volt az éjjelKép! És a kiságy külön szobát is jelent?Mert én szerintem holnap berakom hangát a szobájába, mert reggelente már nagyon csöndbe kell lenni,hogy ne keljen fel!Meg már kéthetes óriásKép!
Én adtam már lefejt tejt,mellbimbóproblémából kifolyolag és nekünk van cumisüveg melegítőnk.Mikorozni tilos! Ez tuti! de fazékba melegítesz vizet az is jó szerintem, vagy mikróba forralsz vizet és beleállítod.

Nagyon helyes Hana,mint mindig!Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Szépjóreggelt!!!
Na, csakmegjött a hó végre Kép jól megsétáltattam Brútuszt (persze csak röviden, mert azért még mindig nem vagyok a topon) meg megdobáltam hógolyóval, meg cipelhettem haza, mert már megint túlzásba vitték a sózást az utcánkban, és szegénynek kimarta a lábát. Még jó, hogy van park, ahol nincs sózva, és ott jókat futott. Olyan aranyos, megpróbálja elkapni a hógolyókat, amikkel dobálod, és imádja, hogy tele van a pofája hóval Kép

MIndenkinek köszönöm a tegnapi megnyugtatásokat, meg drukkokat. Kicsit ijesztő volt ez folyamatos görcsölés, de végülis 8 körül elkezdtek ritkulni, és 10 körül már el is múltak. Még szülésznőt se hívtam fel. De azért nekem ilyen nem volt még, hogy 6 órán keresztül és óránként 7-8... Még haszna sem volt nagyon az ijedtségen kívül, mert nem úgy tűnik, mintha kismanó lejjebb vándorolt volna, itt horkol a bordám alatt megint. Viszönt jól átaludtam az éjszakát (pisiszünettel), és most már kezdem magam embernek érezni az émelygés ellenére is. Szóval ma pakolászok kicsit babaszobaügyben asszem.

Márti, Beni szép, és kárpótoljon ez titeket a hasfájásért... Ez olyan 3 hónapos koráig tart, nem? Vagy örökös? Majd nagygyereknek biztos jó lesz, mert előre kirosszalkodja magát Kép (még akkor is, ha nem tehet róla szegény)

Na, kíváncsi vagyok, ki nem fog ma bejelentkezni Kép Remélem mindenkinek sikerül szülni, aki akar KépKatynek meg természetesen óriásgratula, már írtam neki sms-t is, én nem bírtam ki Kép Holnap én is benézek hozzá, mikor megyek ctg-re. Persze ha szeretné... És az volt a vicces, hogy Bagzernak eszébe jutott, hogy ki fogja feltenni a táblázatot neki Kép Meg azoknak, akik még ma meg holnap fognak babázni...
No, sebaj.

Orbis, neked meg jobbulást a lábadnak. De így legalább pihizel te is többet, azt nem járod a világot Kép

Na, várom a híreket, mi lesz...
SZép napot és jó szülést jó szurkolást mindenkinek Kép

Kikocska
37+6

kikocska

Savitri, én is azt tudom mondani, amit Rékacs. Anyukám ezt csinálta, hogy forralt vizet és beleállította a tejes cumisüveget. Hőmérsékletét meg úgy nézte meg, hogy az alkarja belső felére spriccelt egy keveset, hogy jó meleg-e. úgyhogy nem nagy ördöngösség. Mikro tilos!!!
Egyébként én is azon a párton vagyok, hogy nem árt egy kis lefejt tejci a mélyhűtőben, mert akár antibiotikumot is kellhet szedni hirtelen a mamának, és akkor jól jön. Nem kell tápszerezni. Bár Kriszta mesélte, hogy Andris nem itta meg a felolvasztott tejet soha. Sőt, a főzelékben sem. Ő mondta, hogy a fürdővizébe teszi Andrisnak a fagyasztott tejeket, és hogy nagyon szép tőle bőre, nem szárad ki, és nem kell olajozni meg testápolózni. Szóval egy csomó haszna lehet még Kép

Na, osztottam most már eleget Kép

kikocska

Rékacs,
igen a kiságy külön szobát is jelent ezért is volt olyan nagy jelentősége. Hanának azonban teljesen mindegy hol alszik, ha ébren van akkor viszont figyelmet követel, bár reggel (7:30 körül)amikor bementem hozzá már ébren volt és gagyogott a rácsvédőnek. Ez hihetetlen fejlődés!

Szegény Brútusz, nem is gondoltam, hogy a só nekik ilyen probléma.Látszik, hogy sose engedték a szüleim, hogy kutyám legyen.Kép

Kikocs, szerintem mindenképp volt haszna a tegnapi szenvedésednek, ha a baba nem is ment lejjebb, biztos tágultál valamennyit.

KépKép
savitri

köszi a tejmelegítős infókat.
Már tervezem egy ideje, hogy el kezdek tejcsit tartalékolni, csak hát nem túl nagy a mélyhűtő és az ajtaja is rossz, ezért mindig befagy. Szóval halogatom. Én még nem szeretnék neki cumisüveget adni, nehogy leszokjon a ciciről. Tominak még nem is mondtam, hogy ilyen esetben kanállal kéne etetni a drágát.

KépKép
savitri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?