Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Végre újra itt! Először a számítógépünk döglött be, aztán az ADSL modem!! Nagyon hiányoztatok már!!
Na most megpróbálok visszaolvasni (ha Máté is hagyja) aztán jövök!

Kép
sylvian

Juti! Most Kincső megint jól aludt, másfél órát, a kiságyában, úgy hogy ott aludt el. Sírt egy kicsit, de össz-vissz 10 perc volt az elalvás és sírás. Az nem is olyan rossz.
Este hányszor ébred Milcsi?

Kép
bettó

Visszafelé olvasok...
Bettó, nahát ilyen ügyes Kincső! Nálunk a probléma a nappali alvásokkal még mindig megvan :( Most is elaludt szépen,aztán a menetrendszerinti 35 perc után ébredt... egyszerűen nem tudom, hogy miért...Lehet hogy megszokás, és hagynom kellene akkor kicsit sírni, nyöszizni és visszaaludna? Volt hogy próbáltam, akkor nem ment, talán most? Nagyon kezdek elkeseredni, mert így utána meg mindig nyűgös...
Most megpróbálom, meddig bírom - bírja ő, addig olvasgatok.

Ja, és hát elég rendesen elkezdődött a fogzás, igaz csak nappal érzi, akkor szinte teljesen kifordul magából, és mostanában csak kézben van, úgy játszik a szőnyegén is... :shock: A védőnéni szerint nagyon beindult nála, és ki tudja meddig tart, amíg előbújnak...

Kép
sylvian

Annyira szeretném, ha nálunk egyszerre aludnának napközben a lányok, legalább fél ótár! Tiszta felüdülés lenne. Te abszolút más a ritmus. És nem keltem fel az egyiket, ha elaludt, mert a másik csak 1 óra múlva lesz álmos...

Nekünk már jó ideje nő a hajunk. Legalább 2 hónapja. Elég lassacskán, de már nem olyan, mintha kopaszodó pasik lennének :lol:
Vendég

Na, hát nem ment sokáig. 15 percig nyüszögött, a végén sírt. Kivettem, a kezemben 3 perc alatt megnyugodott, visszaaludt... :? Hagynom kellett volna tovább, hogy magától visszaaludjon??? Néha olyan tanácstalan tudok lenni...

Olvasok tovább..

Kép
sylvian

Minden névnapos babának - Kincső, Kristóf - Boldog névnapot!!!!(meg akiről még lemaradtam esetleg...)

Betti, milyen pépet kap Kincső? Gyümit? Mi már megkóstoltuk a répát is. Ízlett a kis haspókomnak nagyon! (bár ha jól látom, kicsit kicsípte a fenekét + a fogzás miatti kis hasmenés is)

Juti, "örömmel" látom, hogy nemcsak én vagyok tanácstalan... :( Nálunk is minden nap más. Bár ez már a második hét, hogy Máté nagyon furán viselkedik: ahogy nem lát, abban a pillanatban ordítás, visítás, pedig azért néha pisilnem is kell, meg stb. Nem tudom mi van vele, de tényleg semmi mást nem tudok csinálni.. bár ezért vagyok vele itthon :) De így nem fogom elkapatni? Régebben ügyesen eljátszott akár 15-20 percet is egyedül, most meg szinte semmit...
Irigy Milán egy órás önálló játéka miatt...

Ja, a legújabb attrakció: ha tartom a popsija meg hóna alatt, akkor úgy ugrál, mint egy nikkelbolha, és imádja!! csak a lihegését hallani, úgy élvezi... ez a legjobb foglalatossága 2 hete...
Hason meg mostanában utál... így hogy fog majd kúszni, mászni, ülni?? :?

Kép
sylvian

Fogzásra mi próbáltuk a dentinox-ot, hát nem nagyon jött be. Dologélt nem ismerem, nekem most a védőnő a Gengigel-t ajánlotta. (csak azt nem értem, ezek a kis 10-20 grammos csodák miért kerülnek kb. 1500 Ft-ba??Tudják, hogy úgyis megveszi az ember a babájának, legfeljebb ha nem jó, akkor nem használja...)

Olvasom a borostyánláncot.. meg megnéztem a babacsodás linket : 32 cm hosszú a lánc, az lelóg a derekáig, nem? így hogy lehet biztonságosan használni? vagy nem mindegyik ilyen hosszú? Kipróbálnám én is, hátha nyugodtabb lenne tőle Manócska! Van azóta még tapasztalat ezügyben? Köszi :)

Jujj, Juti! Látom az álommanót!! Nagyon szuper! Be lehet még nevezni egyre, vagy már lemaradtam? :wink: Nagyon örülnék, ha még beleférne az idődbe, mindegy, mikor készül el. És ha van szép narancssárga-sárga (akár együtt is) az szuper lenne ...

Na tessék, a kezemben altatással aludt 45 percet , nappal ez a maximum egyben... Mennem kell!

ÖRÜLÖK, hogy újra itt lehetek!! Sziasztok!!!

Kép
sylvian

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Sziasztok!
Még nem olvastam vissza,mert sietnem kell.Hazajöttünk a nyaralásból egy nappal korábban az eső miatt.Jól kifogtuk a rossz időt,de azért jó volt.Majd hozok képeket is,és visszaolvasok amint van időm.Puszi nektek!

Kép

Kép
ildikó82

Sziasztok!

Köszönjük szépen a névnapi köszöntőket, bár igazság szerint eléggé gondban vagyunk ezzel a névnappal, mert a hivatalos ünnep március 15-én van, de ugye Kristóf februárban született, igy nem döntöttük még el, hogy mikor is tartsuk neki.:)

Ahogy visszaolvastam a hozzászolásokat,én is csatlakozom a tegnap jó alvók táborához. Átaludta az éjszakát, már ez meglepő volt, majd délután3 órát aludt ,amit ő még csöpp korában sem nagyon tett meg. Barátnőméknél voltunk tegnap egész nap, még mondtam is neki, ha itt 3 órát alszik, akkor mindennap ott fogom altatni. :)
Én meg pont kiszoktatom épp az ágyából a napközbeni alvásokra, mert sajons elég zajos helyen lakunk, és az ő ablaka oldalról pont a főútra nyilik,igy az elmúlt időben minden egyes alvásnak egy szirénázó autó vetett véget, amiből elegem lett, igy átetem a mi szobánkba, de ott meg nem akart aludni, nézelődött inkább, de ma ott aludt, de a 20-4 perces alvását akkor sem tudja felülmúlni.

Sylvian,
együtérzek veled, nálunk is ez van, nappal ritka esetben alszik 1 órát, egyébként 20 max 40 percet, én próbáltam már visszaaltatni, kivenni és a kezemben visszaaltatni, de képtelenség, ha felébredt, akkor nincs visszaalvás, hiába hagyom sírni, azzal mégjobban felébreszti magát. Most is 40 percet aludt, sírt, végre megnyugodott, de itt ásitozik az ölemben, nem tudom miért ilyen, mitől ébred vajon fel, de elég elkeserítő tud lenni.:)

Juti,
én írtam neked privit pár napja, azt nem kaptad meg?

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Megjöttem! Csodaszép anyagokat vettem, minden Manó teljesen más lesz! Lesz csíkos, meg kockás is, remélem tetszeni fog! Mind pihe-puha álommanócska lesz!

Szilvi! Még egy sárga kijön! De nem túl narancs, inkább sárga. Szép ám! Szeretnél? Mert akkor felírlak!

Milcsinek is tetszik!: ( a középső és a jobb oldali kockás anyag, a bal oldali az a kanapé :) )
Kép Kép

jutiboszi

Juti,

Elküldtem újra, remélem most odaér..

Kriszta

Kép
k.krisztina78

[quote="bettó"]
írta:
bettóKépzeljétek, tegnap este óta nem szopizott a jobb mellemből és úgy be van durranva, hogy már lassan fáj! Feszül, mint állat. :shock:

Ezt hogy csináltad? Pont így jött ki? én még nem mertem ilyen hosszú ideig, félek, hogy nem termelne utána annyit a cici, mert azt hinné, hogy nem kell. Volt már olyan, hogy nekem is feszült, de én akkor rátettem Milcsit, mert nekem is már fájt! Ezt írtam is asszem!

jutiboszi

Kriszta!

A mi babáink azt hiszem hasonló képpen műkődnek.
Ha altatom Zalánt csak 20 -30 percet tud aludni , de visszaaltatni képtelenség. Magától , ha eltud azért alszik egy órát is....

Az alvás mostanában egyébként nekünk sem erősségünk.
Ahhoz képest , hogy egy hónapon át átaludta az éjszakát ( 21-től-7-ig ), az utóbbi egy hétben állandóan ébred éjszaka, nem is egyszer.
Illetve napközben sem alszik a héten túl jól.
Nem tudom miért van ez......
Remélem nálunk is hamarosan visszaáll a régi rend...

Zsuzsi
zsuzsi80

Zsuzsi,

Nálunk is volt 1 hónap mikor átaludta az éjszakát ,erről 3 hónapos korában leszokott és azóta is van hogy 2-3x ébred, sőt úgy 2 hete enni is kell neki adni, mert ordít, és érdekes módon ha megkajáltatom, akkor csend van megint 3-3,5 órát. Pedig éjszaka sem evett jó pár héten keresztül..

És ez a mai alvása is tipikus, aludt 40 percet, itt ásítozott nekem, majd egyszercsak elkezdett ordítanitorka szakadtából, enni sem akart, pedig kaja idő volt, inkább elaludt, 1/2 6-kor, és most akor mi lesz éjjel nem tudom, de most bezzeg alszik, és ilyenkor meg gondban vagyok, hogy felkeltsem-e vagy sem, de hallom megébredt.:))) 30 percet megint aludt.. Valaki megfejthetné, hogy miért nem alszik többet. (mot kivételesen jó hogy mgától ébredt, de sír megint:(
Mennem kell...

Kép
k.krisztina78

[quote="bettó"]J írta:bettóuti! Most Kincső megint jól aludt, másfél órát, a kiságyában, úgy hogy ott aludt el. Sírt egy kicsit, de össz-vissz 10 perc volt az elalvás és sírás. Az nem is olyan rossz.
Este hányszor ébred Milcsi?

Gratula!
Milcsi nem tudom, hányszor ébred, mert én is annyira kómás vagyok, hogy nem is emlékszem! Nem akarok nagyon felkelni éjjel, mert akkor én sem tudok visszaaludni, így sokszor azt se tudom hánykor és hányszor ébred. Átálltam már én is az 1 ciciből való etetésre éjjel, így nem kell annyit forgolódni az ágyban, és éjjel nem is eszik sokat. Reggel meg mire éhes lesz, megtelik a másik. Ez nagyon jó így, és örülök, mert pont Tőled hallottam Bettó!!!!

De olyan 2-3 óránként simán felébred éjjel!

jutiboszi

Juti! Én már nagyon kiváncsi vagyok a Milcsi manókra :oops: :D
Úgy történt a dolog, hogy este 8-kor bal cici, felébredt fél 11-kor jobb. Mindig az az éjszakai cici is. Mivel most fél 6-kor ébredt, akkor már a balból evett, mert az egyúttal a reggeli is. 9-kor gyümi volt a hami és ebédkor került sor a jobbra :wink:
Én minidg meglesem, mikor ébred. Régen kérdezgettem Gézut, hogy mikor is ébredt? Mostmár tottál megszoktam.
Estére megint maradt pár kanál pép, kiváncsi vagyok,most hogy fogunk aludni :shock: Bizony, szerintem már Kincső sem éhes este, csak a megszokás a cicizés. Főleg azért sem éhes, mert a héten már kétszer fordult elő, hogy jól aludt. A múltok nem ébredt fél 11-kor, de hajnalban fél 5-kor szólt először.
Tényleg kis kopasz lett Milcsi, de ez is jól áll neki :wink:

Nálunk is sokszor fáradtan ébred Kincső, persze, hogyha 30-40 percet alszik. Én nem szoktam visszaaltatni. Játszik eleinte úgy is egyedül, utána persze nyűgös picit, de a köv haminál akkor megint alszik.
Most is 6-kor elaludt, fél 7-kor ébredt is, persze álmosan, mert kocsival voltunk és ahogy felvittük a lakásba, már ébredt is, de szépen szórakoztunk. Játszószőnyeg, majd együtt, meg szoktunk tornázgatni.
Jut eszembe. Lassan Kincső is térdelni fog. Pár napja többet vagyunk itthon és az ágyon hasal, és túrja a fejét az ágyba, közben meg a popót emeli és a mellkasa sincs az ágyon, csak még a kezével kell jobban kinyomnia magát. :D

Kép
bettó

Találkoztam ma egy csajjal, 3 évig és 1 hónapig tudta szoptatni a kislányát. Nem semmi! Kiíváncsi vagyok, Milcsi meddig fog. Mindig azon aggódtam, hogy legalább 6 hónapos koráig szopizzon, szerintem az simán menni fog. És még utána is szerintem. Barátnőmnek 6,5 hónapig szopizott a fia, utána magától szokott le a szopiról. Úgy, hogy egyre kevesebbet szopizott, a végén már csak játszott, szinte nem is szívta. Aztán már egyáltalán nem is fogadta el, és a tejci is egyre csökkent. Én azért a reggeli, meg esti szopikat megtartanám amíg lehet. Hallottam olyanról is, hogy valaki 1 éves koráig nem adott semmi mást, csak anyatejet. Azért az is túlzás,nem?

jutiboszi

Bettó! Akkor Neked úgy van, hogy mindig megvan, melyikből mikor eszik? Mert én úgy csinálom, hogy mindig azt adom, amelyikben többet érzek. De éjjel mindig a jobb, mert este kiszívja mind a kettőt, így éjjel mindegy melyik jön. És a jobb kényelmesebb, mert jobb oldalamon alszom. Ja, és ha gyümit kap, akkor kihagyod a szopit is? Én most megint leálltam a gyümivel, mert vasárnap kihányta amit kapott, igaz ott mi rontottuk el, mert 11kor szopi, 12kor gyümi, aztán tea, és 13kor megint szopi. Kicsit sok volt egyszerre, és nem bírta a gyomra. De holnap megint kezdem, almalé, aztán almapép, aztán barack, még nem tudom, milyen sorrend. Hétfőn meg megint megyünk dokihoz, megmutatjuk a csípőszűrés eredményt, és akkor megkérdezem ezt a gyümis dolgot is. Igazából azt mondta a dokinéni, hogy azért kapjon gyümit, hogy legyen széklete, hát így még annyi sem volt, mint előtte. Csak a hőmérő hozta ki, és például hétfőn rendes nyúlbogyókat. Azóta megint folyékonyabb. De hétfő óta megint csak anyatej, és tea van. Már olyan jó lenne, ha egyedül is tudna kakilni. Kincső tud rendesen? Mennyit kakil a gyümi óta? És előtte? Írhatsz priviben is, ha nem akarod itt kint.

Na, megyek, elkezdem kiszabni az anyagokat. Ilyenkor van időm, Milcsi már alszik, mint a bunda.

jutiboszi

Ja, bocsi, még valami......Milcsi is huzogatja fel a lábát hason, néha sikerül kicsit tolatni, és néha már hasról hátra is fordul. Egyre ügyesebb hason, eddig nagyon utálta, néha most is sír, de sokat fordul hasra, és egyre tovább bírja. Főleg ha valami játék is akad a keze ügyébe!

jutiboszi

Őszintén mondom, nekem nem szimpi, ha valaki 3 évig szoptat... Lehet, hogy emiatt most sokan megköveznek, de akkor is ez a véleményem. Mit csinál a gyerek az oviban? Szerintem az ilyen nem a gyerek érdekében csinálja, hanem neki van szüksége a gyerek ilyen irányú közelségére. Mellesleg azt olvastam, hogy az anyatej jótékony hatása már nem ugyan az, ha hozzátáplálnak. Vagy a csaj 3 évig nemadott semmi mást?
Vendég

De adott, fél éves koráig csak anyatej, és utána már hozzátápi. Egyébként ha jól tudom, 1 éves korig ajánlják a szopit! Utána lehet a leválasztás, jól tudom??? Még ennyire előre nem érdeklődtem, csak így emlékszem. Na, és Vivi, ahhoz mit szólsz, hogy anyuéknál a szomszéd csajszika 7 éves volt, és még szopizott. Igen, 7!!!!!!! :shock:

jutiboszi

Szerintem ez nem normális. Nem hiszem,hogy a gyerek személyiségének ez jót tesz. Sőt, ez már olyan perverz... Ennyi erővel pelenkázni is pelenkázhatnám, meg ehetne cumisüvegből. Persze ez sokak szerint biztos nem ugyan az. szerintem igen.

Persze mindenki azt csinál amit akar. Nekem az a véleményem,hogy mindennek megvan az ideje. Az ember kisbabát szoptat, és nem kisiskolást.
Vendég

Igen Vivi, ez így van! Sztem is! Ott sztem azért volt ez, mert apuka és anyuka elváltak,de egy háztartásban éltek továbbra is, egy 3 szobás panelben. És hát az érzelmi függőség így megmaradt anya iránt. De azért ez nem természetes!!! Én bizti nem fogom ennyi ideig szoptatni! Sőőőt, na, csak úgy érdekességként írtam.

jutiboszi

Lányok!

Ezt most el kell mondanom: Milcsit betettem a kiságyba,mert épp takarítottam, és gondoltam ott a legbiztonságosabb. Raktam neki játékokat, kicsit nyüsszögött, és aztán gyanúsan csönd lett. Bementem, és átölelve a Manócskát békésen alukált! Egyedüüüül!!!!! Hurrrá!!!

jutiboszi

Ma csak vagy 3-szor kezdtem el írni :shock: :lol:

Vivien! Hogyha téged megköveznek, akkor engem is! Én sem tartom ésszerűnek a több éven át tartó szopiztatást. A gyerkőcnek idősebb korban még nehezebb lesz megérteni, hogyha 3 éves koromig szabad volt, akkor mostmár miért nem???? Én 1 éves kora után nem szeretném szopiztatni. Bár hogyha jön a foga és rá fog harapni, vége a cicinek.

Juti! Irígy Milcsi elalvása miatt! Nálunk napközben nem jön össze, este viszont most megint rendben elalszik (KOPP-KOPP-KOPP).

Kép
bettó

Én is csatlakozom Vivihez és Bettóhoz, szerintem sem szabad olyan sokáig szoptatni, a gyerekenk egyáltalán nem is jó,szerintem.
Én úgy voltam vele, hogy legalább 3 hónapos koráig tudjam szopiztatni, modst megúgy vagyok vele, hogy jó lenne, ha már csak reggel meg este szopizna, a napközbeniek nem annyira hiányoznak már, de ha már van, akkor adom neki, de pontosan addig mig Bettó is mondja, az első ráharapásig.

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek:)

Kép
k.krisztina78

Ma készült! : Kép

Kép
bettó

Aha! Bettó! Betolatott? Nagyon cuki!! Írtó ügyes már! Milcsi még csak úgy tud helyet változatni, ha forog. De azt nagyon tud, ma körbeforogta a nagyágyat. Hasra-hátra-hasra-hátra...és látszott, hogy élvezi. Direkt csinálja már! És most megint nagyon beindult, egész nap olyan ficánka volt!

jutiboszi

Ma van Lili névnapja, és ma vagyunk 7 hónaposak!! :D

Kíváncsi vagyok, kedvespapa hoz e nekik valamit. Szerinte 6-7 hónaposaknak nem lehet kapni játékot. :shock: Elküldtem neki pár linket, hogy na nézd má' mégiscsak!
De tuti "nem volt ideje".
Múltkor hozott 1db labdát, mikor kérdeztem: oszt mé' egy? az volt a válasz, hogy majd dobálják...
Vendég

Vivien! Pont ma reggel jutott eszembe, hogy 27-e van. NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT A CSAJOKNAK, LILINEK NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK!
Kincső is millió puszit küld nekik!
Szegény Te, remélem a csajok szellemileg és értelmileg is rád fognak hasonlítani :D

Kép
bettó

Juti! Bizony, akár fél méterre is a szőnyegtől :D Kincső is mindig izeg-mozog, forog állandóan. Olyan kis tüncik, ahogy néha erőlködnek :D

Kép
bettó

Vivien!Akartam már kérdezni, csak ugye az agyam.... :? Hogyha a csajok éjszaka felébrednek még most is tápit kapnak? Vagy mit?

Kép
bettó

Sziasztok!

Boldog névnapot Kincsőnek, Kristófnak, Liliennek!
Jázminnak és Liliennek boldog szülinapot!

Én is egyet értek Viviennel, Bettivel és Krisztivel szopcsi ügyben Sógornöm fia szeptemberbe lesz 2 éves , Ő most szoktatta le a ciciről és azóta átalussza az éjszakát is.

KépKép
KépKép
jadika

Köszike :wink:
Na azért én kicsit hamarabb szeretném átaludni az éjszakákat, akkorra már tesót is tervezünk :roll:

Kép
bettó

Adri! Hogy halad Zazó a négykétlábas dologgal? Kincsőnek is sikerül, de csak a babakocsiban :D Mostanság úgy szeret a legjobban lenni, elől kikukucskál, hogyha álmos meg könnyen elalszik :D

Kép
bettó

Sziasztok!

Boldog Nevnapot Kincsönek,Kristofnak es Liliennek!!!!!! :D
Boldog Szülcsinapot Jazminnak es Liliennek!!! :D

Nagyon cukik a gyerköcök es hihetetlen milyen gyorsan növekszenek! :D

Juti,ez a 3 ev szopiztatas nem semmi. :shock: Igaz,en is hallottam mar ilyenröl,allitolag a kiscsaj kisszekkel ment az anyukaja utan,hogy ö most cicizni akar.. :lol: Vicces,nem?En addig tervezem a szopiztatast amig kibujik az elsö fogacska.6 honapig legalabbis mindenkepp!!
Jaj,mar nagyon varom a Juti Manocskat. :wink:

Betto,mindig figyelem hogy mit irsz,miket csinal mar Kincsö,mert ra egy-ket hetre ugyanazt kezdi Mark is. :lol: :wink: Bar a fenekemelest mar ket hete gyakorolja. :lol:

Vivien,gondolom varod akkor a szabadsagot a majdnem anyoseknal! :roll:

Engem kiakasztott ma az enyem.Kepzeljetek kapott egyik regi munkatarsnöjetöl valami zenelö napocskat..meg kimosni sem lehet mert gondolom tönkremenne benne a zenelöke.Ez nem is annyira baj,de lattam hogy van egy ragoka is,amit odaadott Mark kezebe,ami ugyancsak hasznalt.Nem birtam ki szo nelkül,erre azt mondja hogy a ragokat a Dm-be vette. :shock: Pedig lehet rajta latni,hogy mar matt es a viz benne meg olyan mintha egy vattat raktak volna bele,tehat mar össze van csomosodva vagy mi.Normalis szerintetek vagy nekem van mar bogaram??En ugy gondolom,hogy egy ragoka olyan mint egy alsonemü,nem adjuk masnak! :evil: Mit lehet ilyenkor tenni,mikor a szemembe hazudnak hogy az uj?Meg most is tiszta ideg vagyok.Hogy bizzak igy meg benne ezek utan?
Meg a lanya is meglepödött,mikor ravagta hogy az uj,arrol nem is beszelve hogy terelte a szot.Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr,HELP

Kép
ami6

Csajok,lenne egy kerdesem.Nektek nem rövidek a regi fölsök???Ma elkezdtem kivalogatni a regi ruhakat,gondoltam ami nem jo azt minek tartsam,csak foglalja a helyet.Nem tudom,a fölsök mentek össze vagy en lettem szeles :lol: ,de a legtöbb fölsöm a köldökömig er. :lol: :lol:

Kép
ami6

Azon gondolkodtam valamelyik nap,hogy milyen jo lenne egy külön oldalt szerkeszteni az itteni forumosoknak.Csak sajnos en nem csinaltam meg ilyet,fogalmam sincs hogyan kell. :? Pedig tök jo lenne,nem?

Kép
ami6

Egyetértek a rágókával. Én is kaptam használtat. Jó drágát :oops: , de akkor sem adtam oda nekik. Én például azt sem szeretem, amikor valaki foltos ruhát ad. Kaptam barátnőmtől olyat, amit szerintem még ő hordott babakorában. Onnan tudom, hogy nekem is voltak olyanok. Fura anyag, fura szín, fura fazon. Belekenve 6 kiló banán. Agyonszakadt, rossz zipzár, bolyhos tépőzár...stb. Ilyet nekem nem lenne pofám odaadni, még ingyen se. :roll: Raktam el, de nem akartam megsérteni a barátnőmet. Meg onnan tudom, hogy azokat a ruhákat legalább 6 gyerek hordta, hogy az én 2 lányom nem strapál le szinte semennyire ruhát annyira, mint az ő 1 kisfia pár hós korában... :roll:

Ami: Ez az anyós neked is örök gond, úgy látom. :? Nálunk szinte soha nem hoznak semmit a lányoknak (2-3x eddig), de az mind ócska volt. Meg nekem ide ne hozzon ilyen McDonalds-os vackokat. Tipikusan "kacat" kategória, amit mindig egyik helyről a másikra pakolsz. Van egy zsák ilyen plüssös figura, de mindegyiken van valami, ami miatt nem tudom odaadni nekik. Meg nem is akarom. Nemtom..Első unokák, egyszer igazán vehetnének valamit, ami nem pár száz forintba kerül. Nme az ár a lényeg persze, csak 1 éve mást sem csinálok, csak lomolok, és sosem fogy el, mert hordják vissza.

Meg az, hogy én nem tudok több ezres bodykat venni, az egy dolog. De ők fél évente egyszer igazán mehetnének távolabb is a sarki kínainál.
Vendég

Sziasztok!

Nekem szerencsére nagyon jó anyósom van.Minden értelemben jó.Pont tegnap beszéltük,hogy az öt hónap alatt mi még csak két csomag pelust vettünk,a többit ők vették.Mikor megszületett manó,mindent ők vettek(beleértve a 80 ezres bergon babakocsit,pedig mi mondtuk,hogy 25-30 ezerért már jót lehet venni...)Mindenük az unoka!Ha két napig nem megyünk fel hozzájuk a boltba,már ők jönnek hogy megnézzék Dórit.Nagyon imádják:) Én az édesanyámmal vagyok úgy,hogy csak akkor látta Dorkát mikor megszületett.Nem beszélünk egymással.Egy butaságon összevesztünk,Utána én szóltam mikor megszületett az unoka,bejöttek a kórházba,másnap megint összevesztünk,és ennyi.Én meg ugy döntöttem,hogy nem kezdeményezek én mindig.Ő marad le az unokája gyerekkoráról......
Ja,amugy a szülinapomra azt kaptam Dóritól,hogy hasról hátra fordult:)Azt hittem megzabálom....
Mennem kell.Sziasztok.

Kép

Kép
ildikó82

Sziasztok!
A THGYAS nem a gyerek 6 hónapos koráig jár? Nekem Dóri aug 5-én lesz 6 hós és már most kevesebbet kaptam! Jól van ez így? Megkérdeztem bent is, de még nem válaszolták.
koszi

Kép
monkeyhead

Monkeyhead: Én úgy tudom, hogy nem automatikusan kap az ember kevesebbet. Nekem a munkahelyem küldött papírokat, hogy lejár, és innen GYED jön, és kaptam nyomtatványokat, amit kitöltve el kellett postáznom vagy bevinnem. Nemtom máshol hogy van, de kitöltögetős az tuti, meg az anyakönyvi kivonatra is fölvezetik.
A GYED egyébként max.97 (?) ezer lehet kb.
Én amúgy minden hónapban más összeget kaptam TGYÁS-ra. Az adott hónap munkanapjainak számától is függ asszem az összeg. :oops: Volt, hogy 10 ezer ft volt a különbség. :shock:
Egyébként 168 nap a TGYÁS, ha jól tudom.
Vendég

Ildikó: Én apámmal vagyok így. Még nem is látta a lányokat. Még a kórházban 2x felhívott 5 percre, hogy se jönni nem tud, se pénzt küldeni( :?: ). Azóta semmi. A testvéréék szoktak jönni, ők adtak apámnak képet a lányokról, de egyébként tőlük sem érdeklődik.
Ha neki ez a jó, a világért sem tolakodnánk be a kis világába :wink:
Vendég

Sziasztok!

Betti! Zalán sokat van 4kézláb, megtanult belőle már lehasalni, nagyon édi, de még mindig csak hátra tud haladni :). Anna most azt szereti ha ölben úgy csinál mintha hintázna vagy lovagolna. Egyre ügyesebben ülnek :), persze nem önállóan ülnek fel.

Voltunk méreckedni Anna 8280 g és 69,5 cm :lol: , , de Zalán 6750 g csak és 65,5 cm :cry: . Valszeg azért nem hízott csak 19 dkg mert sokat mozog. Ha lerakjuk hanyatt kb 5 másodpercen belül hason van, sokszor úgy csinál mint aki ejtőernyőzik :lol: . .

A TGYÁS 168 napig jár.

Képzeljétek Zalán szinte 2 óránként kakil, az ebéd már este ott van a gumibugyiba ez baj? Ha nem eszik gyümit meg főzeléket akkor meg fosizik :? .Ez lehet fogzástól :?: mert nagyon meg van vasatagodva meg fehéredve az ínye. Mondjuk Annám is sűrün kakil.

KépKép
KépKép
jadika

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok!

Szerencsére az én anyósomékkal sincs baj, ők is mindnet megvesznek az unokának és szerncsére előrre megkérdezik, hogy kb milyet vegyenek. De az első ruhatárát Kristófnak is ők vették, és azóta is ha 23-a van, akkor tuti kap valami apróságot, ami jó dolog, de ez meg a tuti elkényeztetés első lépcsője.:))

Kristóf is belehúzott a mozgásfejlődésbe, mert újabban a popsi feltolás megy nagy üzemben, persze tolja a kezével is fel magát,csak egy időbena kettő egyszerre nem megy még neki..

A TGYÁS valóban 168 napig jár, nem pont 6 hónapig, de a GYED-er szintán igényelni kell, ahogy Vivi írja. De a max GYED sajna bruttó 96.600 Ft, levonások: szja 17.388, nyugdíjpénztári tagdíj: 7.728, TB nyugdíjjárulék: 1.449, nettó utalandó 70.035 Ft.
Elég elkeserítő szerintem..

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Már volt a fórumon téma, hogy nem marad el a baba a babakocsiban.
Nálunk most jött elő ez a probléma.
Pedig úgyis lehet tolni hogy lát engem , hogy nem , kb 30-35 fokos szögben ültethető is.....Illetve az sem tetszik Zalánnak , ha csak egy helyben tologatom, pedig arra régen bealudt...

hogyan oldottátok meg ezt a problémát?
mi volt a probléma egyáltalán?
Mert nekem foglalmam sincs.És nagyon el vagyok keseredve, hogy megyünk sétálni .....

Köszönöm!!

Zsuzsi
zsuzsi80

Nálunk sajna egyetlenegy nagyszülő sincs :cry:

Mi is jövőhéten megyünk intézni a GYED-et. Bár az én kedves könyvelőm nem nézett utána a dolognak :twisted:

Adri! Szerintem a fogzás lehet. Hogyha nincs hányás, vagy ilyesmi, akkor nincs gond. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ilyen esteben nagyon-nagyon sűrűn kell itatni a Kincsőt. Kincső is amúgy mostanság sűrűn kakil. Tegnap 2-szer, ma minden hami után. Eleinte keményke volt, de az esti már egész híg. Lehet nálunk is lassan a fogacska :roll: :)
Édesek nagyon a csöppök. Már nem is olyan kicsik :D Tényleg te még fejsz? Kapnak anyatejcsit?

Ami! Hogyha új volt a rágóka nem kellett volna a gyári csomagolásában lenni? Kicsit butusnak hisz a kedves anyós? :shock:
Használtat??? SOHA! Még ami tesóméktól maradt meg rgóka, sem hozták el, pedig Lizi vigyázott a játékokre. Petit elfogadtuk, mert őt 60 fokban szépen ki lehetett mosni. :)

Zsuzsi! Zalánod nem szeret véletlenül hason lenni? Kincső ki tud elől kukucskálni és sokszor, hogyha még nem is álmos, csak úgy van csendben a babkocsiban. Hogyha álmos, meg könnyebben elalszik. Énnagyon sok játékot viszek magammal a sétára. És hogy visszaszokjon, mindig egyre később vettem ki a babakocsiból, mindig más más játékot elővéve. Mostmár nem mondom, hogy nem kell kivenni, de ritka :wink:

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?