Új privát üzeneted érkezett!

hi
csak gyorsan, mert megyek vissza takaritani+ pakolni. vendégek jönnek
+ fö a karfiol.
majd jövök, s részletesebb leszek.....

klarissza:
- remélem jol emlékszem, hogy te vagy
fischer p. vizilos játék Tesco 11870.-

vera:
nekünk nincs ilyen játék, mert férj szerint nem dolgoztatja meg a gyerek agyát, de láttam- szintén tesco- 4780.- ért interaktiv macskát.
megérkezett az ujabb szállitmány a figurákbol.
annyi minden féle van, hogy az ajánlatom a következö.
ha van elképzelés milyen tipusu figura kéne, akkor mondom melyik/milyen van. ill., ha tudunk vhol összehozni egy randit vinnék egy katalogus s abbol tudnánk mazsolázni.
orsolya11

Sziasztok,
ismét csak gyorsan, csak szólok, h nem vesztünk el.
Szombaton nagycsaládi szülinapi party jól sikerült Kép Hami jól érezte magát , pl .élvezte, ahogy tapsol, vki mindig utánacsinálja, utána már elvárta, h mindenki tapsoljon, s akinem tette arra jelentőségteljesen ránézett Kép Mindennek örült - kivéve, h anyósék olyan rajztáblát hoztak, mint amit tőlük kapott csütörtökön... hümmmmm. de ez inkább engem bosszant.
+ most azért sietek, mert apánk már péntek óta beteg, s tegnapra Hami is elkapta Kép így össze vagyunk nőve. Most alszik, így kicsempésztem magam mellőle, de ha felébred jaj lesz nekem, inkább felöltözök, amíg alszik.
Majd még jövök, m akarok írni mindenkinek, de csak ha lesz lehetőségem Kép
Cuppp
A.
annann

Hahó!!

Ann!
Jobbulást Nektek!Kép++++++++++++++++++++

Csajok!
Megvan a hiszti okaKép
Belenéztem a gyerek szájába és mit látok???
Kijött egy foga és 3 másik áttörés elött van...
HmmmmmKép SzegénykeKép

Na most ennyi rohanok ebédet kreálni aztán teregetni, szerintem még benézek.

Pussz
Tündér
tündér

Sziasztok megint Kép
Dorki, boldog szülinapot Nikinek!!! Lám-lám, ő is beállt az egyévesek sorábaKép Képeket kérünk ám!
Kép

Na olvasgatok-írogatok egy kicsit:
Először is apa most akadt ki, mivel közölte Hamival, hogy "és ki fog rajzolni nekem?" Erre Hami szó nélkül odament a rajztáblájához és rajzolt - pedig még alig haszáltuk, de megjegyezte, hogy mi az. Ilyen okos! Kép
És összeszámoltuk, h kb. 20 szót tud mondani - persze inkább szó elejeket, de következetesen használja Kép

Hagnosz rágófogakhoz és oltáshoz drukk megy!

Tündér, sajnálom, h a hiszti beárnyékolta a Mátrai kirándulást Kép de azért jó is volt benne, nem? Kép Fogacskák? Kép De jó! Kép

Klarissza: ülés náluhk autóban-garázsban, úgyhogy nem számít. Szerintem is a környéktől függ, mert tényleg képesek feltörni a jó minőségű ülésért, de nálunk a ltp-n áltlaában lent hagyják (jó környék Kép )
Új overall tényleg szuper, én még nem is mutattam az Auchanos 2600 pénzeset, na majd mindjárt Kép
Lizi-Laca képek nagoyn édik!

DBarbi, végre, hogy előkerültetek. Ejnye-bejnye, hogy elmaradunk a leányzó fejlődéséről!!! Okos vagy, hogy előre dolgozol, ill. jó hogy van rá lehetőséged.

Zsizsa, Gabi tényleg gyönyörű azon a képen, de nekem a többin is tetszik Kép És még meg sem dicsértem a dobozodat, pedig nagyon tetszett, de amikor láttam még nagy szülinapi mámorban voltam Kép Lemaradtam róla, hogy hogy mint kinek milyen céllal készült ... mindegy, akkor is gyönyörű!

Anita, szeret Robó rajzolni? Haminak tetszik a dolog, kapott krétát is, meg már van vastag ceruzája, még lesz is karácsonyra, egyszerűen nem tudtam választani az ovicentrumban, h melyik készletet vegyem, így lett 2, olyan szép színek! KépKépKép Festéket is kap, úgyhogy lassan lehet kreatívkodni!
Mély együttérzésem a fogzás miatt, nem lehet könnyű egyszerre egy halom fogat növeszteni. Kép Amikor Hami nem akart enni, nekünk az vált be, hogy hagyjuk, hogy annyit egyen, amennyit elfogad, nem problémáztuk túl a dolgot és... hogy most ennek hatására, vagy nem, azt nem tudom... de most rendesen eszik Kép

Vera, tök jó, h Bencus ilyen jól elalszik mostanában, csak ki kellett várni Kép

Gabi 75, Dávid olyan aranyos a képeken. Elhiszem, h tetszik neki a kacsás játék, nekem is bejön Kép

Hanzika, marcus egyszerűen tüneményes, olyan ngyfiús abban a farmerszerkóban Kép

Brigi, hogy vagytok a nagy ijedtség után? Remélem, nem lesz ilyen többé!

Ja, hogy válaszoljak a kérdésetekre: sütőtök torta volt, teljesen ehető az én szigorú kritéritumrendszerem szerint is, valamint finom! szülinapi vonatot nem én csináltam (de köszi a feltételezést Kép ) csak jókor vootam jó helyen és fantáziát láttam benne. Nagyon ari, van 11 kocsija, az egyikre számokat lehet akaszani 1-10 ig - 10 éves korig használható. A többi 10 kocsijára meg mi annyi gyertyát teszünk majd, ahány éves lesz Kép Kb olyan, mint egy cirkuszi vonat, állatos. Amúgy szombaton kapott egy naaaaagy "ehetetlen" tortát is, ami napocska alakú volt és a vendégek ették meg Kép Sztem Hamié fincsibb volt Kép
Most lépek, ha tudok, jövök, még vmi képeket is ígértem....
Cupp
Ann
annann

Hali!

Nem tudok sokat írni, éppen csak annyit, hogy lássátok, élünk és olvasunk.Kép

Tündér,
Ilangnak fájdalomcsillapító energiák mennek!

Ann,
Haminak és a férjednek gyógyító energiák mennek!

Hagnosz,
remélem, jól viselte Barni az oltást!

Anita,
remélem, nem fáj már a fejed!

Most csak ennyi, dedem nyűgös, mert álmos, megyünk ki sétálni, hadd aludjon egy jót.

Csá!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!
Most irom meg harmadjára, mert olyan béna vagyok, hogy csak na!

Szóval köszi az érdeklödést, igy most irok Botkáról részletesebben. Mint minden babóca, most hihetetlen gyorsan okosodik, egyre több szavacskája van (csüccs, cica, virág (viág), óra (ója), vau, hamm, stb.) de ami a legfantasztikusabb számunkra, hogy mennyire komplex dolgokat is megért. A kutyanyakörves sztorit már irtam. Most volt egy újabb. Rászokott ugyanis, hogy a kosárból kivesz egy almát és a lakásban le-fel sétálva rágcsálja, de a héjját kiköpi, ami képzelhetitek mekkora koszhoz vezet. No ezt megelégeltük az apájával szombaton és elvettük a kosarat a keze ügyéböl. Lett is hiszti földre rogyással azonnal. Erre mondtam neki, hogy mostantól almaevés csak az etetöszékben van, mert irtózatos koszt csinálsz. Erre kirángatta az etetöszékét az esztal alól, belekéredzkedett és vagy 10 percig rágott ott békében egy almát.

Megirigyeltük Laca képes naplóját, igyhát lássátok a mienket is:
imádom a joghurtot, de csak ha én kanalazhatom ki az utolsó cseppig!
Kép

még ebben a rossz idöben is sokat járunk sétálni
Kép
de ha elfáradok már jól esik megpihenni a kocsimban
Kép

Omival is egyre jobban kijövünk, barátkozunk egymással
Kép
és néha együtt bogarászunk is.

Kép
A szabadtéri munka után jólesik egy kis nassolás
Kép
ami anya sütije is lehet.

Igy hát egyre többet sütök (ált hetente), mert már van kinek.

Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Kettedik számú overall: Kép
Kép

Hami tapsoltatja a népet Kép + gyönyörű kiságy-bölcső a babájának is látszik, ugye szép Kép
Kép
Most önmegtartóztatok és nem teszek fel többet.
Cupp
A
annann

Edit, köszi a képes naplót, nagyon édi Botka!!! KépKépKép Tényleg okos gyerkőc! Kép
A.
annann

Csajok!

Nikinek mi is boldog 1. szülinapot kívánunk!Kép

Olyan jó ezeket a fotókat nézegetniKép
Botka és Hami tüneményes!!Kép
Hami overallja és Editék kutyusa is szuperKép

Edit!
Bullmasztiff ugye? Olyan drágák ezek a kutyusok és barátságosak is nem?
Nekünk egy középázsiai juhászunk és egy vizsla és snaci keverékünk van, imádják a gyerköcötKép
Mi is megyünk a rosszidöben sétálni, egy a lényeg, hogy ne essenKép

Zsizsa!
Nem lehet, hogy Gabi is a fogacskái miatt nyügös? Egyébként mondja az idöjós a havazást, lehet, hogy emiatt. Nálunk már tornyosulnak a felhökKép

Ann!
Jó lenne már valamikor talizni veletekKép De ügyes Hami, hogy így megért mindent! Ilang nem nagyon beszél ill. pár szót mond, de azt sem köv. használja, egyedül a baba szót. Minden ffi Apa (még én is), és minden állat cica. Kicsit el is vagyok keseredve, hogy ez normális-e?
Lassan 15 hós, de nem nagoyn akar dumcsizni, persze a maga nyelvén nyomja egyfolytában, de azt meg nem értem. Pedig mondókázunk, beszélek neki sokat és mégis. Söt társaságba is járunk, szóval nem értem. Lehet, hogy egyszerüen Ö ilyen és ezt tudomásul kell vennemKép Aztán egyszercsak majd összetett mondatokban kezd el beszélniKép

Na most ennyi, megyek teregetniKép

Pussz
Tündér
tündér

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat az autósülés ügyben, most már teljesen tanácstalan vagyok Kép
(Valszeg lent tartjuk és letakarjuk valami pelussal és akkor nem látszik, hogy milyen kirájjjj! Kép )

Orsi:
Nem jól emlékszel... Kép
Szerdán értek rá, ugye? Nincs kedvetek egyszer velünk találkozni? Panka ruciait itt pakolgatom jobbra-balra, igaz messze van még a nyár. Profik vagyunk már Budára jutásban...

Edit:
Olyan édes Boti!!! És Omi is!! Jó sokat moshatsz Te is Kép ahogy ezek a kölkök joghurtot eszenek Kép

Zsizsa:
A lányod tényleg nagyon szép!!! Olyan bájosan néz a kamerába Kép Hmmm még élőben nem is láttuk Kép

Ann:
2. számú overáll is szupi Kép Meg a kiscsaj is Kép

Anyós itt van egy hétig, úgyhogy mindennap csavargunk nagyokat. Holnap shoppingolunk, aztán közlekedési múzeum, remélem Laca élvezni fogja. Most pedig rohanok vacsit csinálni.
klarissza

sziasztok!

először is Nikinek nagyon boldog szülinapot kívánunk! Kép

jelentem, Zsizsa Gabija élőben is szép, én már láttam a kis zeneszerzőt Kép

Klarissza, kérdezősködj a környéken lakóktól, hogy ők cipelik-e az ülést, mennyire biztonságos ilyen szempontból a lakhelyetek. Budára meg gyertek csak még, ha szerettek csavarogni...

Tündér, fogacskák Kép, uszoda remélem, összejön a hétvégén

Ann, tényleg nagyon ügyes Hami. nálunk is csak babanyelv van, a gond az, hogy a mi nyelvünket bezzeg megérti, minden egyes szavunkat Kép, nem egyszerű vele. (az a rajztábla engem is érdekel, már nézegetem, jobb a kréta, mint a toll illetve a filc és ceruza? mi a véleményed?)

Hagnosz, drukkolunk, a vezetéshez is Kép

Edit, Boti aranyos lehet az almával, nálunk csak tőlem kívánja meg Lizi, és harapja a kezemből, de egyedül nem eszi.

Anita, Robóról mikor látunk ójra képet? jelentem, Lizi még mindig eleven, állandóan mozog, nincs megállás Kép

Orsi, a katalógust én is megnézném, mi van veletek? havazás-hegyek?

Dbarbi, igen, úgy heti 2x eljutunk a bikásra, előbb megmásszuk párszor a bikák dombját Kép, majd szivárvány-játszó, inkább du. megyünk, 14h után, addig alszik ebédután a lyány.

Hanzika, látszik, hogy örül Marcus Kép a nyávogú könyv bejött? én is erősen nézegetem...

Brigi, jól vagytok??

Liziről: továbbra is igen aktív lányka, ma a tücsökzenét végigtáncolta, és csak néha volt hajlandó az ölembe ülni, a tapsolás, csip-csip-csókát is futtában csinálta. emellett már nagyon édesen játszik egyedül is: építi a korongokból álló tornyot, zenélteti a játékokat, pakol ki és be (kulcsok és egyéb apróságok veszélyben Kép), csak azt kell figyelni, hogy befelé mit tesz, hogy megtaláljuk Kép, bébitaxizik tolatva, előre nem hajlandó, mert van ki tolja Kép most gyűjtöm én is az ötleteket, hogy mit kellene karácsonyra venni neki, illetve kérni a családtól. ja, és megyünk mindhárman szilveszterezni Stockholmba! rokonokhoz, így egy kicsit olcsóbb, de most nagyon zsugori velem Apa Kép
megyek főzni, holnap szabadnapos leszek, de kaját kell varázsolnom ebédre Kép

panu
panu

Sziasztok!

Most végeztem a melóval, kivagyok eléggé Kép

Minden szülinaposnak, akikről "lemaradtunk" és akiknek aktuális Nagyon Sok Boldogságot kívánunk!!! Kép

Autósülés: mi a kocsiban tartjuk, de ez elég jó környék Kép Sőt, a babakocsit is az autóban tartjuk, de azt nem látni Kép.

Panu: Fanni is babytaxizik lelkesen, imádja tolni. Eleinte ő is csak hátrafelé haladt, mostmár megtanulta és teper ezerrel.

AnnAnn: jujj, Hami tündéri a copjával Kép és az overral is nagyon csini!

Anita: Fanni étvágyát nem befolyásolja a fogzás, imádja tömni magát a csaj! Félelmetes mennyiségű répát eszik...a levest újabban nagyon sok répával főzzük, hogy legyen neki elég Kép, a másik kedvence a májgombóc. Ebből képes 4-5 dbot is betömni egyszerre. Pillanat alatt eltünteti a banánt is, szóval van étvágya...ahogy azt kell. Egyedül eszik, nem akarja, hogy segítsünk neki Kép.

Hanzika: csudanagyfiú lett Marcus! A macskás könyv Fanninak is bejönne...nem tudom honnan a macska-őrülete! Visong, ha meglát egyet. Pedig nekünk sosem lesz...Csaszi is és énis allergiásak vagyunk rá Kép.

Edit: jó az almás story, nagyon szép kissrác Botka! Kép

Érzem, hogy még akartam valamit....de az agyam is lemerült, meg énis ki...ehh Kép

2 mai kép:
Kép
Kép

Jóéjeket!!!!Kép

DBarbi
Dbarbi

Hahó!

Nikinek boldog szülinapot kívánunk!
Kép

Zsizsa és Gabó

Jaj, Fanni ebben a rózsaszínű kabátban ennivaló!Kép Hami is nagyon tutin néz ki az overalljában, és tapsolás közben is!Kép Botka is nagyon édes, főleg a kutyával tetszik, és tényleg okos!Kép Barni is aranyos a szülinapján!Kép

Köszi mindenkinek a dicséretet Gabi nevében, anyai szívem nagyon örült!Kép

Most csak ennyit írtam, ne haragudjatok, de tűzök aludni, mert mostanában összevissza ébred reggel a kiscsaj, és nem tudom, mennyit alhatok.

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok
Köszönjük a gratulációkat!
Niki szülinapja nagyon jól sikerült szombaton és vasárnap is. Mi is kaptunk bébitaxit és két babakocsit is. Most berregve húzza maga után mind a kettőt.
ilyen volt 1 naposan, ilyen lett Kép Kép
Itt meg apával eszik a tortát Kép
Kép
dorki

Sziasztok!

Dorki: boldog szülinapot Nikinek!Kép

Barni jó korán felkelt, most éppen a babkocsiban üldögél, és elmélyülten vizsgálgat valamit, addig gyorsan írok egy kicsit.

DBarbi, szia!Kép Aztán ne tűnj el megint hónapokra!

Én, mint szegény modemes, akit az ág is húz, jelentem, hogy sokszor azért nem jövök, vagy nem nézem meg a képeket, mert nincs annyi időm/türelmem, hogy megvárjam, amíg megnyílik az oldal. Persze azért rakjatok fel annyi képet, amennyi jólesik, legfeljebb nem mindig tudok reagálni. (Nem tudom, lehet, hogy a modemünk is béna, meg az internetkapcsolat se túl gyors [115,2 Kbps], de nálunk hosszú percekig tart, amíg az összes kép lejön. Apropó, ti mekkorára kicsinyítitek őket?)

Autósülés: nekünk nincs még autónk, de ha lesz, ezt a mostani ülést nyugodt szívvel benne fogom hagyni. Az egyik volt tanítványomé volt, aki 15 éves, és már a nővére is ebben utazott. Szerintem a búr háború előtt gyártottákKép, mindenesetre EZÉRT nem hiszem, hogy bárki is kocsit törne fel.

Túléltük az oltást. Csak az volt a baj, hogy jó korán odamentünk, a dokinő meg késett egy csomót, Barni már hulla álmos és éhes volt, mire bejutottunk, ráadásul meg is szúrták. Utána a váróban megszoptattam, hogy megnyugodjon egy kicsit, meg is nyugodott olyannyira, hogy majdnem elaludt. Na akkor öltözködés, ez már mindennek a teteje volt, ezek után majdnem hazáig bömbölt.Kép Itthon azért látszott, hogy nincs nagy baj, hami után jó nagyot aludt, és utána minden rendben volt.

Ja, és zárásképp még egy tejes kérdés: ha adtok tejet csak úgy inni a gyerkőcnek, akkor forraljátok, vagy a pasztőrőzöttet nem kell?

Ági
Kép
Kép
hagnosz

DBarbi:
Jó étvágyú csaj nagyon vagány a homokozóban Kép

Hagnosz:
én a megengedett nagyítású képet teszem fel. Bocsi, a sok képért Kép Milyen a vezetés? Engem érdekelnek az élményeid! Kép Lévén sorstársak vagyunk. Ma például tuti autóval szállítom a nagyit, meg Lacát. Én besorolni utálok, sávot váltani Kép

Dorki:
Niki nagyon édi, férj szintén Kép Kép
klarissza

Sziasztok!
Csak gyorsan jöttem életjelet adni magunkról.
Ha késve is Nikinek mi is kívánunk nagyon boldog szülinapot!
éjszakáink változatlanul szörnyűek ezért is hulla vagyokKép a kórházat úgy látom elfelejtette, szerintem megint a foga kínozza. Enni jóformán semmit nem hajlandó viszont egész nap pakol. én már alig vonszolom magam, pedig nem is híztam sokat. Már elkezdtem a visszaszámolástKép
Klarissza: Mi felvisszük a gyerekülést, de csak azért mert apa a kocsival dolgozik és csak útban lenne.
Hagnosz: tejhez nem tudok hozzászólni, mert én még nem adok.
bocs de most nem tartok felsorolást, de az összes gyerkőc gyönyörűűűű a képeken. én meg egy lusta dög vagyok és alig fényképezekKép
Most rohanok, mert mindjárt itt vannak a "mesterek", hogy bezárjanak egy részt az erkélyen és a 2szobás lakásból végre 3szobás lehessenKép A 3. szoba le van zárva mert ott vannak a tulaj holmijai és azt szeretnénk kirakni az erkélyre.

Pusz mindenkinek
Brigi
bombomanyu

Hagnosz,
bocsi a képekért, én amikor modemezem, akkor amikor lejött a szöveg akkor lestoppolom...igy ugyan a képélmény kimarad, de gyorsan lejön.
Tejet és a pasztörözöttböl adok simán. Bár mint mondtam nem nagyon szereti, igy sokat nem kap belöle. De gondolom a joghurtot sem forralod fel mielött a gyerköcnek adod...
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Dorki: nagyon sok boldog szülinapot kívánunk utólag is NikinekKép!!

Kép

Azt hiszem ezzel bezárult Móka Miki levéltára, (remélem nem csak az én táblázatom csal)végére értünk a szülinaposoknakKép.

Időm nagy O, de azért gyors dicséret mindig beleférKép.

Nagyon sokat változott és szépült Niki,Micsoda klassz gombás tortája voltKép.Boti lenyügöz a kutyás és a joghurtevős képen is.Nagyon drágaKépFanni leányzó is óriási már és szép a mosolya.Hát Hami, mit is írhatnék? Fokozni úgysem lehet, gyönyörű . Nagyon édi ahogy tapsol és csini az új overraljában.Milyen jól áll neki ez a szín is.Igazi kislányKép

Szép napsütéses napot kívánok( állítólag délutánra ki kéne sütnie...)

Többiek, merre vagytok?Nem is sorolom kik írtak régen, mert sokan vannak..

Anita
anita77

JA és tejet még mi sem adunk.Így segíteni nem tudok, de ahány ház lassan annyi szokás.

ANita
anita77

Sziasztok Lányok!

Elsöként a képekröl:
Dorki Nikije tüneményes Apával és a tortávalKép DBarbi Fannija is édes a rózsaszín kabátkájában és természetesen az ünnepelt Hami is tündériKép

Anita!
Merre mondta a napsütést? Itt a felhök nemhogy nem fogynak, csak gyarapszanakKép

Brigi!
Építkezés, szegénykém biztos nehéz lehet így pocivalKép Bömbi fogzásKép Ilang is fogzik ezért elég nyügi mostanában.

Hagnosz!
De jó, hogy túl vagytok a szurinKép Ez a 15 hós oltás volt, vagy valami egyéb? Bocs, hamár írtad, de elég szita az agyam mostanságKép
Én még nem adok direktben tejet Ilangnak azt hiszem a 2 éves kort legalább kivárom. Joghurtot, sajtot, túrót ilyesmit kap napi szinten. A babatejet nem fogadja el, szopizni már nem szopizik, szóval kicsit aggódtam ezen de már nem rágodómKép

Dorki!
Ilang is bébitaxit kapott szülinapjára, de azóta is max tolatni hajlandó vele, meg a babáit fuvarozza, az árakba azonban nem avatott beKép
7végi ünneplés jó lehetettKép

Zsizsa!
Na mennyit sikerült aludnod?

Panu!
Képzeld nekem is Stockholmban él a nagynéném, csak ö az ünnepekre ált. hazajön. Pár éve voltam kinn két hétig júliusban (konkrétan 10 éveKép, nem ma volt) és akkor baromi meleg volt, valami 100 éves rekord.
Télen még nem jártam kint de biztos szép lehet Skandináv föld télenKép Csináljatok majd sok képet!
Úszni eddig úgy néz ki megyünkKép

Képzeljétek Ilang 6-kor kelt, majd fél 10-kor magától elaludt, f12-kor ébredt. Megebédelt, tök vidám, úgyhogy most gyorsan felöltözetem és megyünk egy kis kört sétálni.
Tegnap voltam traccsolni a barinömmel, ettem répatortát, ittam frappét és vettem ajándékokat karácsonyraKép

Ma jön Anyukám, ezért lehet, hogy beiratkozom estére fodrászhozKép

Szép napot!

Pussz
Tündér&IlangKép
tündér

Sziasztok!

Dorki,
Utólag is boldog 1 éves szülinapot Nikinek! Kép Ő is nagyon sokat változott Kép KépKép

DBarbi, Panu,
Cicás könyv a Cora-ból van, Marcus nagyon szereti. De nem egy nagy szám ám, ő még is imádja, már felhúzni is tudja és akkor nyávog. Barbi, akkor gyertek át hozzánk, itt cicázhat, ti meg hapcizhattok Kép

Tündér,
Marcusnak a telefon is bejön, szintén Cora-s, de ha javasolhatom, ne ilyet vegyél! Már vagy 20x kellett megszerelni (szerencse, hogy műszaki talentumokkal vagyunk megáldva), mert állandóan leáll, nem szól. Vacak IC panelje van (annyit is ér, amennyibe került). Úgyhogy most azon gondolkodom, hogy a Pampers-es gyűjtőfüzetben van egy telefon, azt kérem inkább a pontokból, mint a csodamasinát... Vagy nézek egy másik telefont, mert már nem szeretem szerelgetni (persze, én szoktam, meg apukámKép).

Most megyek főzni.

Jó babázást Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

homokozóban ülő Fanni nagyon aranyos

szülinapos Niki is édes, nekem a közeli nagyon tetszik, és a papás is Kép

Hanzika, több könyvesboltban láttam ilyen cicás könyvet, ami nyávog, de van kutyás is. még gondolkodom rajta, sok könyvet megnéztem. ma pl. láttam egy télapósat, nagyon tetszett. az ismert télapós dal és hozzá az ismert Radványszky rajzok.

ja, és a tej: magában nem próbáltuk, csak a kakaót, de nem tetszett, most majd megint próbáljuk. mi nem isszuk, ragadós példa Kép

ma apás-nap volt, ennek örömére Liza ezerrel húzza is a játékokat, nemcsak tolja, majd még holnap rájövök mi mindenre tanította meg apa ezen az egy napon. elégedett is vagyok, délelőtt kis túlalvás után még megcsináltam Apa kedvenc reggelijét, aztán eltűntem itthonról és csak fürdésre érkeztem haza, de azt is apa asszisztálta. és nem zizegett a telefonom egyszer sem, le a kalappal. remélem, ha egy hét múlva nem is, de 2 hét múlva ismét rá tudom venni egy ilyen napra.

jó éjt Mindenkinek, panu
panu

Megint csak rövidet.Kép

Dorki,
Niki nagyon sokat nőtt, de azért teljesen felismerhető a születéskori képén is.Kép

Hagnosz,
én 300x400 pixelesre kicsinyítem a képeket, szerintem úgy elég nagy, hogy még látható legyen, de elég kicsi is. Autósülésetek.Kép Én még nem adok tejet Gabinak, és két éves koráig nem is tervezem, hogy iszik, csak annyit kap, amennyi az ételekben van.

Brigi,
együttérzek éjszaka ügyben, nálunk is szörnyűek, bár van, amikor megkegyelmez Gabi, és kevesebbszer ébred. Visszaszámlálás.Kép De jó, hogy lesz három szobátok!Kép

Tündér,
köszi kérdésed, hát, reggel negyed tízkor kelt ugyan Gabi, de éjjel egyig nem hagyott aludni, mert álmában cici be, cici ki-t játszott (éjfélkor feküdtem végül le), meg aztán reggel 7-8 között ugyanez volt, plusz egy-két ébredés közben, szóval nem vagyok kipihent. Imádom a répatortát!Kép Hú, te már így haladsz a karácsonnyal?!Kép

Panu,
ez az apás nap nagyon tetszik, az én férjem sajnos nem hajlandó ilyesmire.Kép Nem semmi, hogy megtanította húzogatni a játékokat!Kép

Gabiról annyit, hogy már azt is mondja, hogy iáááá, bár ebből általában csak az áááá hallatszik, meg azt is hogy búúúúú. Olyan okos, minden nap új szót mond.Kép Annyira örülök!Kép

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Laca ma belegyalogolt az Árkádban a Libri üvegkirakatába. Megrázta magát és tovább csörtetett Kép A nagyival csak lestünk, hogy milyen nagy fiú már Kép nemhiába Laca is fejlődik Kép
klarissza

sziasztok
Klarissza
Mi nem visszük föl a gyerekülést, pedig most vettük. Direkt olyan szinűt választottunk, ami a legjobban hasonlít az üléshuzat szinéhez. És bízunk benne, hogy nem tetszik meg senkinek. De én nem vagyok hajlandó fölcipelni a harmadikra az összes cuccal + gyerekkel együtt.
Történt már valakiel ilyen, hogy kilopták a gyerekülést ?
Hogy volt ez a kirakatgyaloglás ? Nekiment az üvegnek? Szegényke, de nem lett semmi baja??

Köszönjük a gratulációkat. Lezajlott a szülinapi bulisorozat békében és nyugalomban. Apával közösen sütöttünk, főztünk, így nem fáradt le egyikünk sem. Niki kapott csomó ajándékot. A bébitaxit egyenlőre le se tojja, ellemben kapott 2 különböző babakocsit azokat egyszerre húzza maga után berregve. Nagyon tetszett neki, hogy mindenki vele foglalkozik. Volt egy oroszkrém tortája azt kézzel- lábbal ette és másnap egy puncstortája. Az már nem izlett neki. Anyukáméktól kapott még egy nagyon okos és kedves ajándékot ,egy életbiztosítást, amit még akkor kötöttek neki, mikor megszületett, de csak most kapta meg. Tíz éves koráig szól, utána mi folytathatjuk, ha akarjuk és összegyűjthetünk neki valamennyi pénzt mikorra nagy lesz és úgy gondolja, hogy mostmár elég volt az ősökből és önállóan akar élni. De ez még hál'Isten odébb van. Kép

Tündér
nálunk is minden állat kutya és csak a babát használja tudatosan, azt viszont fölfedezi mindennap, de én biztos vagyok benne, hogy meg fog szólalni amikor akar csak még nem tartja olyan fontosnak.Mi is modemmel küzdünk és tényleg sokáig tart néha,m ig betölti a képeket, de ez senkit ne fogjon vissza. Engem sem zavar Kép
Én sem forralom a tejet, de azt a pár kortyot nem is érdemes, amit az én reggeli kakaómból kunyerbál Kép
Szegény Brigi
Azért vigyázz magadra is
Hogy fényezzem még apát egy kicsit, naggggyon jó képkereteket csinált fából és nádból. Majd teszek föl róla képet.
Jó éjt Dorki és a táblázat utolsó 1. éves Nikije, aki 2 hete este 10-kor alszik el. CSODA !!
Kép mindet megpróbálom megenni !!!
itt egyezkednek az uncsitesóval a fuvardíjjon
dorki

Képitt egyzkednek
itt pedig berreg Niki az új járgánnyalKép
Dorki
dorki

Sziasztok, gyorsan irok pár sort,mielött ez a nap is eltelik (nálun még csak negyed10 este...)

Hétvégénk gyorsan eltelt,mivel apa szombaton is dolgozott,igy vasánapra maradt a "mindent bele", amit kell ilyenkor tudunk beszerezni,megcsinálni, stb.... És vasárnap az uszis napunk is, szóval eleve csak egy fél napunk van mindenre. De azért jó volt, pláne,hogy most az idö is még kegyes volt.

Viszont hétfötöl iszonyatos torokfájás kinoz,olyan közepes fajta, arra elég, hogy kidölve, lázasan feküdjek délutánonként (plusz fejfájással tetézve)....És apa most éjszakás, du. 3-kor megy el, valamikor éjjel 1-2 között jön haza...Én 3-tól azt várom,mikor mehetünk fürödni,mert utána teszem le aludni Ádámot...
De nagy mázlim van, valahogy mintha ráérezne,hogy anya nem 100%, egész délután jön-megy,játszik egyedül, kergeti a kutyát, néha odakuporodik hozzám, összebújunk és már megy is tovább. Hetek óta hisztizett minden apróságon,most (kop-kop-kop), ez is eltünt, néha próbál, de leszerelem pár mondattal és kész is.
Szóval mindent összevetve vegyes a kép, én vacakul, de Ádám legalább nem hisztizik..

Azért láttam,hogy DBarbi vette az adást és irt!!!KépKéphurrrááááá, valamint láttam,hogy Dorki Nikije is immár egyéves nagylány lett,nagyon sok boldog szülinapot kivánunk!KépKép

Lányok, most is már egy lázcsillapitót beszedve és egy nagy bucival a torkomon irok, amint lehet teszem el magam holnapra,talán megjavulok egyszer...

Sziasztok:
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Mi is nagyon eltűntünk, de a hétvégén nem voltunk itthon, aztán a hétfőt nődokival kezdtem (ellenőrzés és szerencsére totál negatív lett mindenKépKépKép). Ennek megfelelően viszont a hétfőnk teljesen felborult, mert reggel 8ra mentünk a dokihoz és hát mi 9 előtt nem nagyon szoktunk felkelniKép így gyorsan pótolni kellett az alvást mikor hazaértünk. Szóval a hétfőnk valamikor délután kezdődött mikor felébredtünk, szinte ki is maradt egy napKép

Emellett persze azért sem tudok már sűrűn írogatni mert egy hete nálunk is beindult az élet, Bencét mindehonnan le kell szedni, ki kell venni, a sarkában állni, egy perc nyugtom sincs. Géphez közeledni sem lehet mert egyből jön hogy ő akarja nyomkodni. A Kárókatonát is úgy nézzük hogy közben kb. percenként igazít egy kicsit az egéren nagy fontoskodvaKép

Szülinapos Nikinek mi is nagyon nagyon boldog szülinapot kívánunk így utólag!
Kép
Nagyon szép a képeken, szép kis szülinapja volt neki isKép

Barbi!
Neked jobbulást és éljen a nem hisztiző ÁdibádiKép Nálunk még van ezerrel hiszti ha valami nem úgy történik ahogy Bencus elképzelte...

Klarissza!
Ismét jót röhögtem a stílusodonKép De ugye tényleg semmi komoly nem történt Lacával? A kis drága rosszcsontKép

Zsizsa!
Gratula Gabi új szavaihozKép
Nálunk is az állathangok a nyerők, de minden nagytestű állat csacsi és úgy mondja hogy iáKép
Van még háp-háp, brekegés, oroszlán- és majom utánzás, ez utóbbi valami csúúúúúcsKép

És ma én is megvettem a Marcusnál látott cicáskönyvet a Libriben. Meghúztam a zsinórt és Bence ott a boltban rögtön nyávogott is utánaKép Eredetileg Mikulásra vettem, de Apa azt mondta adjam oda neki ma.

Ja, és képzeljétek totál kiakadtam. Amit tettem fel múltkor 16ezres Fisher Price játékot a Duna Plázából (kockafaló vízilovat), most a Corában 9ezerért lehet megvenni! Úgyhogy szombaton be is szerzünk gyorsan egyet Bencének karácsonyraKép De azért ez durva nem?!

Tündér!
Barátnőzésért irigy vagyokKép Nem mintha én nem tehetném meg, csak én ilyen béna vagyok, mert nem tudok elszakadni a gyerekemtől. Viszont csütörtök este masszőrhöz megyek, ugyanis barátnőimtől ezt kaptam a szülinapomra! Már alig váromKép

DBarbi!
Örülök hogy megkerültetek ti is, jó Fanniról képeket látniKép Nagyon szép kiscsajszi főleg a tuti rózsaszín cuccbanKép
Egyedülevésért irigykedem, nálunk nemtom mikor jön el ez az idő.

De nem is meséltem még ezt sem, hogy pénteken mielőtt elutaztunk volna, megint volt egy félelmetes élményünkKép Bence egy elég pici pizzatészta falatkától fulladozottKép Kikaptam a székből, ütögettem ahogy bírtam, de nem jött ki, így bele kellett kotorni a szájába, nagy nehezen kapott csak levegőt. Már rohantam vele ki a folyosóra hogy segítséget kérjek, de végül nem kellett szerencsére.
Utána nagyon sírtam és annyira remegtem hogy még joghurtot sem tudtam neki adni kanállalKép Szegénykém semmit nem kapott amíg Apa haza nem jött, persze rohant ő is, mikor hallotta a telefonban milyen állapotban vagyok. Annyira szar volt, és úgy megragadt hogy most megint rettegek.
Pedig a tali óta adtam neki egyedül ropit is, kekszet, olyan ügyesen ette, na most azt sem kap ha kettesben vagyunk.

Na még a képekről:
Kutyás Botka (nagyon sokat változott arcra szerintem) és tapsoló szülinapos Hami nagyon aranyosak, szülinapos Marcus is cuki a sok ajándékkal, és zenélő Gabi, szaladgáló Lizi és laza Laca is nagyon drágák!!!Kép

Klarissza!
Ilyesmi overallunk nekünk is van, tavaly vette az anyukám Bencének, de idénre lett pont jó. Bencus is kapott hétvégén egy másikat is, így jól felszerelkeztünk mert már 3 van télreKép
ez az egyik tavalyi
Kép
ez pedig az új, Bence nélkül mert ő hisztizett mikor itthon rápróbáltam...
Kép

Na megyek ebédelni!
Pussz mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Szaisztok!!!!

Végre eljutottam én is egy pár sor erejéig, amíg az Anna alszik....

Jézusom, h ezek a gyerkőcök, mint a gombák, úgy nőnek Kép de jó látni, h a csöppségekből már kész kis emberkék lettek.... és olyan szépek .....
http://anna.tuti.hu
Itt "pár" fotó a Prücsökről ...

Meg prószálok visszaolvasni, de a termést nézve ez reménytelen, inkább majd figyelgetek, h behozzam a lemaradást... Vigyázzatok magatokra és a rosszcsontokra Kép Kép

Puszi

Susie és Prücsök
susie

Hát Lányok és behalok mindjárt!
Bence ébredés után megkapta a cicás könyvet. Kár volt egyedül odaadnom mert az apjának is látnia kellett volna ezt az angyali tekintetetKép
Nagggggyon tetszik neki, azóta egyfolytában nyávog, már felhívtuk Apát, Mamit és a barátnőmet is, hogy hallják mert ez valami haláliKépKépKép
Mindenki odáig volt!
Azt hiszem a kutyásat is megvesszük bár azt nem sikerült kipróbálni a boltban mert nem volt kibontva egy sem. De gondolom az is hasonlóan jó! Úgyis nálunk most minden kutya Zizi, legalábbis Bence szerint, mert ha meglát egyet akkor már mondja is hogy Zizi va-va-vaKép Anyukáméknál a kis pulit hívják ígyKép

Susie!
Kit látnak szemeim!!!! De jó hogy írtál! Még nem tudtam végignézni a képeket, de az egyévesek közül párat azért gyorsan megkukkoltam, látom Anna is megy már, nagyon szép kislány. Azért gyere mesélj még magatokról többet hogy képben legyünk!Kép

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Hát nem valami nagy itt a forgalomKép

Azért én ezt még csak leíromKép
Ma délután Bence pelenkázás közben végigmondta nekem az összes állathangot amit tud, sorban kérdeztem és egyetlen tévesztés nélkül kapásból utánozta az oroszlánt, cicát, kutyát, majmot, békát, kígyót, csacsit és közte még az autót is, igaz az nem állathang :-)
Teljesen ledöbbentem, de rettenetesen büszke vagyok rá!!!!!

Jó éjt,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Köszi a sok-sok "Jobbulást!"KépKépKép
Látom, hogy mást sem irtatok, nem csak nekem nem.

Vera, neked tényleg köszi, egyszál leány vagy a gáton!
Szegény Te, úgy sajnállak, ezzel az evéssel. MEnnél nagyobb mumust csinálsz belöle, annál biztosabb,hogy lesz valami baj...
Én idöben igyekeztem megtanitani Ádámot rágni (7-8 hónaposan), és azóta mindent nagyon ügyesen rág és nyel le,még soha nem volt egy félrenyelésünk se.
Nem lehet,hogy ilyenkor Bence a Te ijedségedtöl nyeli még jobban félre, vagy le???
Azért remélem nem fog pépeset enni érettségigKépKép

Ne add fel,és ne legyél kisnyúl,mert igy tényleg nem tanulja meg. Hidd el, te járnál jobban, ha már rendesen tudna szilárdat is enniKép

(remélem nem tartasz kioktatónakKép)

Az állathangokhoz gratula, úgy látom ez a menö téma most, nálunk is van rendesen repertoárKép

Én sokkal jobban vagyok, torkomat még enyhén érzem,de már nem voltam olyan levert ma. Viszont Ádám orra vészesen folydogál, lehet ö most mászik bele valamibeKép

Sziasztok,és hajrá-hajrá, irjatok csak!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi!
Én meg azért nagyon remélem hogy nem lesz semmi baj!!! De azért köszi a megnyugtatástKép
Egyébként nem akarok magyarázkodni, csak tudod ha valakinek már voltak rossz élményei, akkor ezt az érzést akár akarja akár nem (mert hidd el hogy nekem sem jó ám félni...) nem tudja csak úgy kiűzni magából. És Bence is tud rágni, elég sok mindent harapva eszik, szóval nem ez az oka a fuldoklásának...
De nem is megyek bele jobban mert csak felidegesítem magam, inkább vegyétek semmisnek ezt a beírásomat!

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Kép
Bocsi, h nem írtam, de kidőltem, már mindannyian betegek vagyunk, igaz, Hami bírja a legjobban, apa már jobban van, én viszont bnne vagyok a sűrűjében Kép

Vera, úgy eltűntél, jó, hogy megvagy! Szörnyű lehetett ez a félrenyelés Kép Haminak is volt egy félrenyelős esete, még nem volt egy hetes és tejben bedott gyógyszerrel... nem vett levegőt, nagyon féltem, szerencsére nem voltam egyedül. Amúgy lehet, h most hülyeséget mondok, de vannak félrenyelős meg nem félrenyelős emberek, mert a párom folyton félrenyel - pl ha simán iszik, én meg igen ritkán. Hminál is elő szokott fordulni, de nemolyan gyakran szerencsére Kép
Amúgy meg azt sem tudom, h mekkora darabokt kellene rágófog nélkül kapniuk. Sztem ilyen értelemben Hami nem igazán eszik darabosat. Főtt rizst, hajdinát persze turmix nélkül kapja már, de azok nem olyan nagy darabok, csak épp nem pépes. Hamletet egyedül eszi, de azt feláztatja sztem. Banánt, barackot, körtét ha harapja - sztem az elég puha. Az almát meg nem szereti így enni - valszleg pont azért mert nem puha Kép KEnyeret azt kap, de az megint puha. Én nem is szoktam foglalkozni ezzel a kérdéssel, úgyis megtanul darabosat enni fokozatosan Kép
Állathang utánzás Kép Örülök, h sikerült venni olyan játékot és normális áron! Kép

Susie, nagyon jó, hogy előkerültetek! MEgmondom őszintén, én nem simertem volna meg Annát, ha csak az egy éves képeit nézem. Persze ilyenkor mindig megnézem a legeslegelső képét, továbbra is az a kdvencem Kép Mizu Nálatok?

Barbi, kedves sorstárs, remélem, jobban vagy! NAgyon érzékeny ez az Ádi, hogy így ráérzett, hogy most nyugira és szeretgetésre van szükséged Kép

Dorki, nagyon nagylány az egyéves Niki Kép

Klarissz, a belegyalogolt-at úgy érted csak simán nekiment, ugye? Nem tört be!

Tejkérdés: én azt gondolom, minél tovább húzzuk cicivel, annál jobb, ha egyszer vége lesz, 2 éves korig Hami se kap tejet, addig majd kihúzzuk mással.

Brigi, azért nagy segítség lesz az a 3. szoba, hogy halad a munka?

Hagnosz 400x300ra kicsinyítem a képeket. Oltás után sem volt semmi gáz? Remélem, minden ok Kép

Panu, úgy meglepődtem, h Lizi továbbra is aktív KépKépKép Annyira kis édi! Szilveszter KépKép Én rajz ügyben azt gondolom, h először gyurma (ez mondjuk nem rajz, de fontos), ujjfesték, kréta, vastag ceruza, majd vékonyodhat a ceruza, kréta is (én most marokkrétát vettem), a festékhez kaphat ecsetet és a filc az a legvégén. Én mondjuk az ovisoknál se szeretem a filcet, ritka, aki jól tud vele bánni, viszont a vastag ceruza akkor is kifejezetten jó rajzolásra.

Tündér, sztem teljesen normális, h egy szó, először egy tágabb kört jelöl, utána differenciálódik finoabb fogalmakra. Az egyetemen a kedvenc tanárnőm mesélte, h a keresztlányának minden madár pipi volt, minden egyéb állat meg vau-vau. És - mivel városi gyerek volt - először látott csirkét és közölte rá, hogy vau-vau, mert nem repült, hanem lent volt a földön Kép Szóval sztem a cica egyelőre állatot jelent Nálatok, az Apa meg felnőttet pl Kép De ez olyan hirtelen beindul, hogy alig tudja követni az ember. Már azóta van mégegy új szavunk a virágra: "CI", ugyanis meg kell szagolni és hapCizni kell, de ebből neki az maradt meg, hogy Ci Kép

NA jó, megyek, visszabújok az ágyba. vagyis dehog, csinálok gyümit Haminak, amit majd nem fog megenni.... de persze próbálkozni azt lehet, lehet, h pár kanál mégis jól esik Kép
Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!
Micsoda pangás van , pedig még csak most jön a hétvége!
Barbi, Ann, jobbulást nektek! Vera, jól megijedhettél Benci félrenyelésétöl. Szegény te Kép Botka egyébként rendeszeresen félrenyel minden folyékonyat, a szilárdakat nem szokta. Egyszer az almát, akkor jó pár hónapig nek kapott Kép MOndjuk most már vannak rágófogai is...de én nem nagyon paráztam a darabosak miatt, viszont nagyon figyelek, hogy ne igyon amig van valami szilárd is a szájában, nehogy a lötyivel együtt félrenyelje azt is..
Sziasztok,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Remélem, azért valaki olvasgatja még a topicot Kép Ugyanis kérdésem volna: Zsoltika ma fürdés után beleharapott apukája hónaljdezodorába Kép Ez ilyen hónaljstift, vagy mi a csuda, és egy egészen kicsit harapott ki belőle, amit rögtön ki is kotortam a szájából, de azért mégis... valamennyit biztosan lenyelt. Lehet ettől valami baja?

Írjatok légyszi!!!!!

Előre is köszönöm:
Gabi

pgaboka

Hali megint csk gyorsan m elfelejtettem valamit:
Vera, én olyan hülye vagyok még azt akartam Neked írni, hogy úgy örülök, h minden rendben van az eredményeddel KépKépKépKép Remélem, egyszer nekem is hasonló lesz...

Gabi, sajnos semmit nem tudok ezek összetételéről, nekem nem tűnik mérgezőnek, sztem nem lesz tőle baja, de biztos ami tuti megkérdezheted telcsin vmelyik ügyeletet.

Jóéjt mindenkinek Kép
Ann

UI: tényleg nagy a pangás Kép
annann

Most csak gyorsan:

Gabi!
szerintem sem mérgező, de ha nagyon aggódsz hívd fel a gyermektoxikológiát: 1/333-5079
Nekem pont ilyen esetekre van elmentve, sosem lehet tudni!

Ann!
Én is nagyon örültemKép Biztosan Neked is elmúlik ha már majd nem szopizik Hami. De azért elvagy így is, nem?Kép Inkább szopizzon még jóóóóó sokáig!És persze addig is immunerősítés ezerrel. Bár én nem szedtem semmit...
Ja, és gyors gyógyulást az egész családnak!!!

Edit!
Botinak hány foga is van már??? Nem semmi hogy már rágófogai vannak! És rengeteget változott, olyan kis szöszi nagyfiúKép

Én is úgy gondolom amúgy hogy amíg nincs rágófoguk a gyerekeknek ne várjunk túl sokat... Bencének eleve 11 hósan jött ki az első, tehát amit Barbi írt hogy 7-8 hósan szoktatta Ádit a rágáshoz, az nálunk eleve képtelenség lett volna. Annál is inkább mert Bencus akkor még anyatejen élt jóformánKép

Jó éjt, sziasztok!
Vera

KépKép Kép
76vera

Barni tegnap lépett 1, azaz egy darab lépést kapaszkodás nélkül. Azóta semmi. Biztos csak véletlen volt.
Viszont kibújt a 9. és egyben első rágófoga. Ne legyünk telhetetlenek, nem lehet mindent egyszerreKép.
Nálunk semmi állathang, esetleg néha a va-va. (Értsd vau-vau). Viszont a Száncsengőből próbálja utánozni a csing-ling-ling-et. Jó könnyűvel kezdiKép. Szerintem csak én veszem észre, hogy ez az akar lenni, mert amikor mondom neki a verset, és odaérünk, akkor mondja. Egyébként lehet valami varázsa ennek a versnek, én nagyon szeretem, és Barni is megbűvölve hallgatja már pár hónapos kora óta. Ha nagyon nem megy a pelenkázás, akkor erre általában mindig figyel.Kép

OFF
Klarissza:hát a vezetés az nagy kihívás. Én eléggé béna vagyok technikailag, vagyis nem kezelem valami ügyesen az autót, a szűkebb családunkban senki sem vezet, nincs is honnan ellesni. Egy pár borzalmasan béna óra után eléggé magamba is voltam roskadva, de nagyon rendes az oktatóm, mindig lelket önt belém. Ma már egészen jól ment a dolog, pl. egyszer sem fulladtam leKép. És már nem is markolom olyan eszeveszett módon a kormányt, kezdek lazulni egy kicsit. Igen, a sávváltás meg a besorolás nekem is a gyengém. Meg az, amikor befordulunk egy utcába, és a következő kereszteződésben balra kell kanyarodni, akkor mindig eszelősen próbálok rájönni, hogy amin éppen megyek, az egyirányú utca-e, vagy nem. Egyébként pont ma, amikor már kezdtem magam jobban érezni vezetés közben, hirtelen elém ugrott egy gyalogos tök szabálytalanul. Szerencsére éppen arra vártam, hogy kikanyarodhassak a főútvonalra, vagyis csak nagyon lassan gurultam, így nagyon hamar meg tudtam állni (mindketten beleálltunk a fékbe, az oktató is, meg én is, ő talán egy kicsit jobban meg is ijedt). De hát ilyen az életben is lesz bőven.
ON

Tündér: igen, a 15 hós oltás volt. Eddig semmi szövődmény.

Panu: tetszik ez az apás-nap. Nem tudom nálunk mikor jön el az ideje, hogy 1 egész napot apjával töltsön a gyerek. Nem is az elmenetel miatt, azt a nagymamák nagyon szívesen megoldják. Hanem csak a lelkem megnyugtatása végett, hogy apja is ura a helyzetnek, ha arról van szó.

Barbi: jobbulást! És remélem Ádám nem lesz beteg!

Vera: nem akarom agyoncsócsálni a témát, csak egy megjegyzés a félrenyeléshez: én úgy tudom, hogy előbb meg kell próbálni kézzel kikotorni, és ha úgy nem megy, akkor a térdedre fektetve kell a hátát ütögetni a két lapockája között. Remélem nem lesz rá szükség többszörKép!
Örülök, hogy minden rendben nőgyógyilag.Kép (Ez a probléma összefügg a szopival, vagyis inkább a hormonális dolgokkal?)

Ann: nektek is jobbulást! Nálunk egyenlőre nincs gáz az oltás után, de állítólag még lehet. Remélem azért megússzuk.

Gabi: nemnagyon hiszem, hogy komolyabb baja lehet Zsoltikának, de inkább telefonálj, hogy végképp megnyugtassanak! Barni 3 hónapos kora körül beleivott a fürdővizébe. Kicsit hasmenése lett, egyéb baja nem történt.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok!

Gabi mostanában katasztrofálisan alszik, ezért roppant fáradt vagyok, ezért nem is írok, mert egyszerűen nem tudok olyan hosszút. Most is csak pár szót.

Gabi sokat szokott félrenyelni, főleg vizet, de ételt is nyelt már, ilyenkor felöklendezi-felköhögi. Néha kicsit ijesztő, de eddig még mindig megoldotta. Remélem, ezután sem lesz baj.Kép

Gabi,
szerintem a dezodor nem lehet túl mérgező, de inkább hívd fel a gyermektoxikológiát, ha aggódsz. Gabi eddig testápolót, tusfürdőt és sampont evett, szerencsére semmi baja nem lett.

Susie,
én is örülök, hogy előkerültél, nyáron gondoltam ám rád, ugyanis mintha te ígértél volna holmi kerti grillezős-horgászós partit.Kép Én is az egyéves képeit néztem meg Annának, nagyot nőtt, és nagyon szép kislánnyá cseperedett!Kép

Barbi,
jobbulást!

Dorki,
Niki nagyon cuki, amilyen beleéléssel húzza a babakocsit!Kép

Vera,
Bence cuki az overallban.Kép

Na, ennyi volt, elhatároztam, hogy mostantól 11-kor irány az ágy, mert a szemem már nagyon nem bírja a kevés alvást.

Ja, még annyit, hogy voltunk tanácsadáson popsikrémet feliratni, és találkoztunk a védőnénivel. Gabi éppen irtóra be volt sózva, és róla tudni kell, hogy utálja, ha mással beszélgetek, amikor kint vagyunk, mert ilyenkor utána kell rohangálnom (ez elvárás a részérőlKép), ez az ő ideje, ezért elég cikinek éreztem a szitut, mert amikor felkaptam, tolta magát lefelé, lentről felkéredzkedett, aztán le, aztán elrohant, szóval nem igazán tudtam beszélgetni a védőnővel, pedig én kérdeztem tőle. Mondta is, hogy próbáljunk meg építeni otthon, meg leülős dolgokat játszani, én meg mondtam, hogy szoktunk olyat is.Kép De legalább nem jön hozzánk holnap, kiderült, hogy pont akart, de így nem fog, hogy találkoztunk.Kép

Tényleg, nektek mi a véleményetek a barihimlő elleni oltásról?

Jó éjt!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat Kép Zsoltikának egyenlőre semmi baja, tulajdonképpen én sem gondoltam, hogy problémát okozhat ez az icipici dezodor, de gondoltam azért rákérdezek.

Vera,
neked külön köszönet a telefonszámért, ezt eltároljuk mi is, mert bármikor szükség lehet rá Kép

Hagnosz,
gratula a fogacskához, hamarosan biztos beindul Barni is!!!

Ann,
jobbulást nektek!

Zsizsa,
hú nem semmi, hogy miket eszik Gabi Kép Testápoló, sampon... Kép Fogacska jön, azért nem alszik a leányzó?

A bárányhimlő elleni oltás engem is érdekelne!

Nálunk most nincs különösebb újság, Zsoltika sokat szaladgál, egész jól alszik, bár napközben keveset Kép Továbbra is a wc a sláger itthon, a nap nagy részében a vízórát nézegetjük Kép Én meg igyekszem a tanulással is haladni, de este már nem nagyon fog az agyam, így elhatároztam, hogy holnap reggel a hajnali szopi után már nem alszom vissza, hanem megpróbálok tanulni. Majd meglátjuk, hogy sikerül Kép

Jó éjt mindenkinek,
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Ann, köszi az infokat, apa rosszul lett a gyurma ötletétől, nagyi helyeselte, gyermek még nem szavazóképes Kép

örülök, hogy nincs baja Zsoltikának! hab és illatszer tsai nálunk is menő dolgoknak számítanak Kép

Hagnosz! a vezetés addig nehéz, amíg tanulod, ha már megvan a jogsid és gyakorolgatsz éjjel, és hétvégén, vagy kevésbé forgalmas úton, semmi gond nem lehet, egyébként meglepően toleránsak tudnak lenni az emberek a tanuló vezetővel, sokszor tapasztaltam ezt az utakon. Barninak gratula az első rágófoghoz.

Liza egy kicsit náthás, de jól van, ezerrel gyűri a nagymamát, majd engem. apa havazik, még egy hétig.

rohanok tovább, panu
panu

Most csak Verának irok,bocsi.
Hidd el nem képtelenség 7-8 hónaposan rágni tanulni...Nem mondanám,ha nem csináltam volna végig. És Ádámnak is kettö db félig kinött foga volt, amikor elöször rágcsát kapott a kezébe,hidd el, ö sem örlöfogakat növesztett ki elöször.
Ha nálatok 11 hónaposan nöttek ki,akkor akkor, erröl tényleg nem tehet senki sem, próbálkozni már akkor is lehet rendszeresen.
Nem is arra kell várni,hogy meglegyen minden fog,hiszen azok csak jóval késöbb nönek ki. Egész egyszerüen ha túlságosan késön kapnak szilárd kaját, elutasitják, és nagyon nehezen szoknak majd rá.(nem magamtól találtam ki, több könyvbenis olvastam.) Hangsúlyozom, fokozatosan kell csinálni, de csinálni kell, nem szabad töle ennyire félni.

És Ádám 10 hónapos koráig szopott, csak azért irtam, nehogy azt hidd, rögtön teljes napi kaja mennyiségett rágott meg.

Bocs, részemröl a téma lezárva, remélem azért Bence ügyesen megtanulja a rágást amint lehet...

MEgyek lányok, bocsi, de itt már mindjárt éjfél van.

BArbi

Kép
Kép
barbi

Rágás: Barbi, te hogyan tanítottad a rágást? Mert én nem tudtam sehogy. Vagy megrágta az adott dolgot (pontosabban szétnyammogta az ínyével), vagy lenyelte darabosan. Néha öklendezett. Persze mondtam neki, hogy rágd meg szépen, de ettől függetlenül azt rágott meg, amit akart és tudott. Például az almát a mai napig nem szereti nagyobb darabokban enni, nem is eszi meg, csak ha durvára reszelem. Pedig szeretné egyedül, de az első két falat után nem is kísérletezik. A puhább dolgokkal, mint körte, banán, kenyér, főtt zöldség stb., minden oké. De pédául ropit meg kekszet még nem evett, és ezeket amellett, hogy mi sem esszük, és általában nincs is itthon, nem is merném adni neki.

Egyébként tud valaki olyan gyerekről, aki sokáig nem fogadta el a szilárd ételt? Most kekeckedés nélkül kérdezem, egyszerűen kíváncsi vagyok, mi az a sokáig és később.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok Kép

De jó lenne, ha még itt is éjféj lenne, mint Barbiéknál, mert akor mehetnék aludni, így meg álmos vagyok, mert a kislányom már ugrált egy kört a fejemen, pedig én inkább aludni szerettem volna Kép

Panu, mi baja apának a gyurmával? Só-liszt gyurma max. ételfestékkel festve, nem gáz, ha megeszi és kijön mindenből amit összeken KépKép Egyéb probléma? Én már annyira várom, hogy gyurmázhassak Hamival - ami még persze jó ideig csak nyomogatás maszatolás, de szerintem lapítani már tud KépKépKép

Én a barihimlő elleni oltásról azt olvastam, h nem véd eléggé, és felnőttkorban elkaphatják még az emberek és annál rosszabb nincs, mert az súlyos és szövődményekkel teli. De máshol meg ajánlják?
Mondjuk én könnyen beszélek, minket már nem érint, mert Hami már volt baris, de én eredetileg úgy terveztem, hogy nem adatom be neki.

Zsiozsa, utcai tanácsadás nagyon vicces lehetett KépKép Én épp tegnap filóztam, h védőnéni mikor láta Hamit utoljára: Júniusban. Én azt gondoltam, egy évesen csak rátekint, hogy kb mizu. Bááááár, már majdnem egy éves volt, amikor egyszer látta az utcán és köszöntünk is egymásnak Kép Én csak azt gondoltam, h kell vmi adminisztráció, de ezek szerint nem (vgy hasból) Kép

Hagnosz, gratula az egy lépéshez, biztosan nem véletlen, mert abból lesz a 2, a 4, majd a 9 és a végtelen, utána majd rohangálhatsz Te is, mint mi. Kép Amúgy Hami már szinte csak szaladva közlekedik, én meg izgulhatok, h mikor esik - mert a rohanás már azzal jár sajna. Most is van az orrán egy seb Kép

Köszi a sok jobbulást, használt is, mert jobban vagyunk Kép Tegnap még majd meg haltam, de du. elmentünk Hamival sétálni, azóta jól vagyok Kép Úgyhogy indulunk mindjárt megint, mert nagyon szépen süt a nap!
Pussz
Ann
annann

Panu, köszi a bíztatástKép, valahogy én is ebben reménykedem. Csak ez a prostituált vizsga legyen meg, meg tudjunk venni autót, aztán úgyis muszáj lesz gyakorolnom, mert ugye csak nekem lesz jogsim...

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Hahó!

Ropit én sem merek adni, szerintem nem is ismerek keményebb dolgot, persze én a kemény ropifajtákat szeretem.Kép

Bárányhimlőről: azt hallottam, hogy mutálódott a vírus, ezért ebben az évben nagyon sok szövődményes eset volt, némelyik elég súlyos. Ezért nem vagyok biztos benne, hogy szeretném, ha Gabi elkapná, pedig régen így gondoltam. Az oltás biztosan nem véd annyira, de szerintem lehet később beadni emlékeztető oltást is majd. Van olyan gyerekdoki, aki ajánlja, és olyan is, aki pár éve még nem ajánlotta, de most már igen. Szóval nem tudom. Mindenesetre ez még csak gondolat, mert az MMR után egy hónappal kaphatja legkorábban, az még majdnem két hónap, szóval lesz időm átgondolni. Ezért is kérdeztem a véleményeteket, hogy mit tudtok róla, tájékozódásképpen.

Na, mennem kell.

Betegeknek jobbulást!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Helló Lányok!

Csak egy gyors bekukk, hogy megvagyunk, de sok dolog volt, meg ezt a hetet teljesen a gyermeknek rendeltem alá, szóval hagytam, hogy akkor aludjon amikor csak akar, persze napközbenKépTettem ezt azért mert a múlthéten a sok inéznivaló miatt, teljesen felborult a rendszer és ennek fejében a hétvégén is elmentünk, meg jönnek a fogai szóval, megérdemliKép

Élt is vele, mert tegnapi is több mint 3 órát sikerült aludnia.Kép

Ann!
Örülök, hogy jobban vagytok! Ne izgulj a védönöt én sem látom sürübbenKép 2 hét múlva muszáj lesz mert kapjuk a 15 hós oltástKép

Hagnosz!
Autóvezetés: amíg nem tudtam vezetni, el sem tudtam képzelni, hogy a sötétben, hogy nem tévesztik össze az emberek a pedálokatKép
És lám én sem tévesztem össze. Jó már pár éve vezetek is rendszeresen, de azért az elsö idöszakban amikor egyedül ültem be az autóba remegett ám a lábam.
Egy tanács: ha nem tudod 1irányú-e az utca, nézzd a parkoló autókat, az sokat segít!Kép De komolyan, ezt nem viccböl mondom!
Menni fog ez, ne izgulj!Kép
Jó, hogy az oltásnak nem lett (eddig) utóhatása.

Zsizsa!
Védönövel izgi lehetett a beszélgetés, hogy közben a Gabi után rohangáltálKép De legalább megúsztad a kötelezö jópofitKép
Nálunk nincs csengö, így sosem tudott bejönni, meg nem is nagyon vagyunk itthon, ezért már szerintem nem is próbálkozikKép

Vera, Barbi!
Rágás: mindkettötökkel egyetértek, de tényleg figyelembe kell venni, hogy mint mindenben ebben is máshogy fejlödnek a babák. A barinöm 19 hós kisfia, bár kapott szilárd kaját a mai napig alíg-alíg eszi meg, pedig kapott. Mostmár nem is tudom hány foga van, maradjunk annyiban, hogy sok.
Ilang elég jól boldogult a szilárd kajával, pedig 1 éves koráig 2 foga volt összesen. Na most ezek után hogy is van ez?
Az biztos, hogy félni nem szabad, felügyelettel, kézközelben innivalóval próbálkozni kell. Zárszó: az biztos, hogy nem kell sem Bencének, sem a többi babónak az érettségiére leturmixolni a kajátKép (Barbi után szabadonKép) Remélem senkit nem bántottam megKép

Panu!
Lizinek jobbulást! Jöttök úszni holnap?

Na most ennyi volt, bocsi, mert Ilang már nagyon hiányol és megyünk is a dolgunkraKép

Pussz
Tündér&IlangKép
tündér

Sziasztok!

Na látom ez a félrenyelés dolog legalább felrázta a topicotKép

Barbi!
Valamit nagyon félreértettél, mert én azt írtam hogy ez NÁLUNK lett volna eleve képtelenség... Mindemellett még akkor sem értem hogy miért kell 7-8 hós gyereknek rágcsát adni, de ez már az én gondomKép
Téma felőlem is lezárva.

Hagnosz!
Gratulálok Barni első lépéséhezKépKép
A kutya nálunk is va-vaKép

Én sem adtam ropit, kekszet Bencének, egészen a taliigKép amikoris Zsoltika vaníliás karikát evett és Bence megkívánta tőle. Akkor is izgultam de tök ügyin megette. Mondjuk azóta sem kapottKép Ropit semKép

Nőgyógyászról: volt HPV-m ami a legyengült immunrendszer következménye lehet vagy miKép Nálam több mint valószínű a szopitól volt legyengülve már, a végefelé többször szédültem meg gyenge voltam, fogytam vagy 6 kilót, de a mostani eredmény már szerencsére negatívKép

Ann, Panu!
Mi már gyurmáztunk is Bencével, csak sima só-liszt gyurmávalKép Igaz inkább én gyurmáztam ő meg nézteKép mert persze ezt sem nagyon akarta megfogni az ismeretlen állaga miatt (gondolom)Kép

Ann!
Örülök hogy javulóban vagytokKép
Megírnád nekem hogy mi az a homeopátiás szer amit a 15hós oltás után lehet adni? Hamarosan aktuális leszKép

A bárányhimlőről épp azt hallottam mint amit Zsizsa. Sőt a mi doktornénink is azok közé tartozik aki pár éve nagyon nem ajánlotta volna, most viszont annál inkább. Úgyhogy Bence januárban megkapja. Ráadásul én azért is tartanék a baritól, mert Bencén egy szúnyogcsípés is egy hétig égővörös, majd két hétig még enyhén piros, szóval érzékeny a bőreKép
Ja, és a doki szerint is el lehet kapni később a védőoltás ellenére, csak akkor pár pöttyel megússza. (És nem mellékes info még hogy 6ezer forintKép)

Lányok! Tegnap este masszőrnél voltam még szülinapi ajándékként, hát nagyon jólesettKépKép
Előtte egy órát pedig egyedül csavarogtam, az is jó voltKép

Most viszont mennem kell, mert Bence igényelKép És várjuk a Bambinos futárt is, mert rendeltem egy orrszívó készüléket, remélem minél kevesebbszer kell használnunk, de annál hatékonyabb leszKép Állítólag olyan halk hogy még alvás közben is használható... majd letesztelem. Persze nem BencénKép

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?