Új privát üzeneted érkezett!

kataa, én az Istvánban szültem :-D

A D vitamint én is összevissza adom. Általában szopi utána, hogy feltudjon szívódni. A K vitamint hála 3 hónapos kor után már nem kell, elég macerás volt letörni az üvegcsének a tetejét és úgy ügyeskedni, hogy ne kerüljön bele szilánk.
Hogy meddig kell szedni a D vitamint? Elvileg két éves kort is mondtak már.

Nekem azt mondták védőnő ügyileg, hogy az első hónapban mennek ki a dokinővel és utána már nem mennek ki, hanem nekünk kell vinni a porontyot. Elvileg ez van előírva. Bár hozzánk még a második hónapban is kijött igaz itt vagyunk szembe majdnem a gyerekorvossal, és a védőnővel. Így nem kell túl messzire mennie.

Lányok, nagyon szép babáitok vannak! :-D

Kép

Kép
antekirt

Ti melyik kórházban szültetek?

Kép

Kép
antekirt

no, ismét, jó hosszú menet volt olvasni...

először is köszi a névnapi jókivánságokat...

és akkor ömlesztve, amire emlékszem... :oops:

Koszmó: nekünk elég makacs volt, az olaj simán ne mvitte le, végül gyógyitári szaliciles krémet kaptunk...

Hőfok: nálunk 23 fok van nála is.

Tök jók a képek!

Puki- kakihangok :) ja, mi is meg tudjuk különböztetni, mindkettő elég brutál tud lenni :) és hogy tudunk örülni, ha valamelyik sikerül!a böfikéről nem is bezsélve... hihetetlen, milyen apalfunkcióknak mennyire lehet örülni :)

Marslakócska, üdv!

Kata, tök jó, hogy volt tápimentes napotok!!!

Védőnő nálunk 3-szor volt eddig összesen, ebből egyszer én hívtam, odkinő 6 hetes koráig 2 hetente, jövő héten mi megyünk oltásra.

D-vityi: én is úgy tudom, hogy 1 éves koráig naponta...
mint egy videojáték, próbálom bele cseppenteni a szájába..

Hasfájás: most éppen próbáljuk az Espumisant.

no, nagy sírás van, menni kell....

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie, az Espumisan nálatok bevált? Nálunk attól is fájt Lidi pocija és az Infacoltol is. Abba is hagytuk négy nap után.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Talán már nem is emlékeztek rám, de én is itt vagyok ám, nem tűntem el végleg, csak egy kis időre.
Sajnos arra most nincs időm, hogy visszaolvassalak benneteket, mert nagyon sokat írtaok, mint általában mindig.
Most csak az utolsó oldalt sikerült elolvasnom, és egyszer kétszer a képeket nézegettem eddig.

Mindenkinek nagy gratula a szép babákhoz.

Winninek én is boldog névnapot kívánok! :P

És én is csak ömlesztve irogatok majd, mert egyenlőre nem nagyon tudlak benneteket követni név szerint.

Koszmó: Nekünk mostanában kezd kialakulni. A dokinő azt mondta, hogy 1 órával a fürdés előtt jó alaposan be kell olajozni, és hogy ne használjunk semmi sampont, hanem csak a fürdetőkrémet. Mondjuk nálunk most már olyan sok haja van a Daninak, hogy szerintem muszáj lesz vlami sampont kipróbálni.

Mérérs: én első 2 hónapban mértem minden szopi előtt és után, egy szar digit mérleggel, ami szerintem csak arra való, hogy a kismamákat folyamatos stressz alatt tartsa. Ugyanis ahányszor rátettem a gyereket a mérlegre, annyifélét mutatott, és elég nagy volt a különbség. Mióta nem nérek, tök nyugodt vagyok, és akkor szoptatok, amikor kéri, nem nézem a órát, és kész. És higgyétek el, minden gyerek más és más, és mindegyik annyit szopik, amennyi neki kell. Persze, ha kevés, akkor azt úgyis észreveszitek.

Hőfok: Nappal 23, éjjel 20-21. , fürdésnél 25. És éjjelre teszek a radiátorra egy bögre vizet.

Védőnő: tényleg úgy van, hogy mindenhol más a rendszer. Az enyém most helyettesít, nem nagyon ér rá, mondta is, hogy ha hívom jönni fog, de inkább telefonon tartjuk a kapcsolatot. Persze azért a múltkor beálított, mert egyszer mindenkihez kimennek váratlanul is, hogy jólé körülnézzenek.

Doktornő: nekem házhoz jön, mert én kértem így, természetesen ennek van anyagi vonzata. (3000) Havonta jön. Pont ma volt. Amúgy ha gond van, akkor meg bármikor hívhatom és jön. Eddig nem volt gond.

Dvit.: minden orvos máshogy ajánlja. Nálunk 1 éves korig napi egy csepp. Eddig kanállal adtam, mostanában belecseppentem a szájába. Aranyos, mert ahogy meglátja az üveget, már tátja is a száját.

Kvit.: 10 hetes korig ajánlott. Nem emlékszem már ki szidta az ampullát. Nekem elején por volt, ami sokkal macerásabb, és kanálban kellett feloldani vízzel, és egyszerre nem is fért bele a kanálba. Később a dokinő ampullát írt, ami nekem sokkal egyszerűbbnek tűnt.

Hasfájás: Mostanában növi ki a Dani, sokat kínlódtunk vele. Kezdtem Infacollal, aztán jött az Espumisan, majd Gripe Water, majd Mecske tea.
Ami bevált : Gripe Water. Kanállal adtam minden szopi után. Mecsek teát most is issza. Szereti. A hippes édesköménnyel vigyázzatok, mert csak 4 hónapos kortól lehet, és a dokinőm azt mondta, hogy oda se adjam később se neki, mert hasfájósabb lesz, mint volt. Jó mi? Pedig arra árulják. Mondjuk a mecsek teában is van édeskömény, de állítólag a granulátunok nem jók. Ami még jó volt, hogy kibontottam, és jó sok olajjal(csak úgy locsogott) jól megmaszírozta a hasikáját. Talán a masszázs a legjobb, kivéve, ha annyira feszít, hogy kemény a hasa.

Bocs, ha kicsit sokat írtam, de hirtelen ennyi minden eszembe jutott.

Teszek fel képet is, csak régit tudok, olyan január végefelé készült.

Ja és egy hír!

Sokan kérdeztétek még régebben, mi van Korenával. Hát egyik nap végre összefutottam vele. Február 2-án szült meg,András a neve, 52cm, és aszt hiszem 3800g.

Hát ennyi!

Puszi mindenkinek és jó éjszakát.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

És a kép a drágámról. Kép

kviki73

tinu:
az elején mérnem kellett, mert kis súlyú volt viszonylag, és az első nap éheztettük. Nem volt ugyanis mérleg, a gyerek elfáradt szopi közben és elaludt. Mi azt hittük jól lakott, aludt is, aztán ordítva ébredt ,és nem tudtuk mi baja. Kiderült, hogy keveset szopik. Így mérnem kellett a doktornő szerint, mert pótolni is kellett sokat az elején. Aztán mostmár megszoktam a mérést. Engem nem stresszel, már tudom ,hogy adott mennyiséggel meddig bírja, merjünk-e nagyobb sétára menni.:)
Most volt a heti mérés is, 4850 gramm:)
Tegnap a szívem szakadt meg, ki kellett öntenem 80ml tejet. Hülye voltam ugyanis ,gondoltam nem fog eleget szopizni, így előre megmelegítettem. Szopi elég volt, tejcsi mehetett a mosogatóba... :x De ma el tudtam tenni 90 ml tejcsit! Ez az én rekordom!!! :D

Nálunk is kb. 24 fok van, hiába szellőztetek, nem megy lejjebb, és mi anyósékkal közös rendszeren vagyunk, így nehzen szabályozzuk, a termosztát náluk van, ők meg nem értenek hozzá, minig eltekerik..

A mi védőnőnk 2 hetente jár, nekem ez így jó, mindig van valami kérdésem, és segít is sokat.
Voltam ma kozmetikusnál, amióta tejem van, az arcom katasztrófa..Rendbe tett, de ma ugyebár még úgy nézek ki, mint Pali bácsi, aki egy jó nagy verekedés után részegen kijön a kocsmából. Öcsém meg is kérdezte, hogy nem rendelt kozmetikus? :) Meg, hogy nem érti, elmegyek, fáj is, és ronda is leszek...Éééédes.... :lol:

kviki:
Édes fiad van!

Örülök, hogy Korenával minden rendben van, én már rossztól tartottam.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Viki, tök jó, hogy jelentkeztél, és hogy jól vagytok!!!!!!!
és örülök, hogy Korenával is minden rendben, én is aggódtam nagyon...

KépKép

KépKép
winnie27

winnie27
Nálunk is voltak pocigörcsök rendesen. Infacol nem vált be,Espumisant nempróbáltuk. A Gripe Water (angolvíz) lett a nyerő!
:)
Kérdeznék valamit. Nem volt még légzésfigyelőnk, de most, hogy náthás a picur, komolyan gondolkodunk rajta. Van tapasztalatotok?
Előre is köszike...
Szép álmokat mindenkinek! Vagy inkább már jó reggelt? :roll:
marslakocska

Viki: de jó hogy jelentkeztél! És nagyon szép a gyerkőcöd!!! És Korena miért maradt el, azt nem tudod véletlenül? Örülök persze, hogy minden rendben náluk.

Már írtam, de megint megdöbbentem azon, hogy a K-vitaminnal is mennyire máshogy van mindenhol. Nekünk azt mondták, hogy addig kell adni, amíg anyatejes a baba, mert az anyatej nem tartalmazza. Az első dobozt hetente, utána már csak kéthetente. Azért a 6 hónapos kor és a 10 hetes között van némi különbség. :shock:

Winnie: én már nagyon hiányoltalak, többször gondoltam rá, hogy vajh hol lehetsz. Ezek szerint tehát a net halódott.

ANtekirt: van egy honlapunk - www.telibabak.fw.hu (ha jól emlékszem) és ott fenn van, hogy ki hol szült.

Nálunk szerintem egyik szer sem vált be igazán. Mondjuk annyira nem rossz nálunk a helyzet, sírás ritkán van belőle, csak a pukisorozatok, meg a rugdalózás. Ennek ellenére a GW-t már elfogyasztjuk. Az Infacol ellen hevesen tiltakozik, úgyhogy azt teljesen hiába vettük meg. A szélcsövet is, dehát ez van. Azt még használhatjuk a következő gyereknél. :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Marslakócska, nálunk Lidi majd egy hónapig volt náthás. Ráadásul neki nem volt eldugulva az orra hanem hátul csurgott le a garatján a cucc. Ezért húzódott el sokáig. Viszont légzésfigyelőnk az van amúgy is. De szerintem jó ha van ilyenkor mikor náthás mert az egy plusz biztonság.

Tinu, köszönöm megnéztem a táblázatot, hogy ki hol szült :-).
Nálunk a K vitamint azt minden héten kellett adni.

Nálunk csak az babamosoly édesköménytea vált be. De azt én ittam mert Lidi nagyon utálta és síkított ha kaja előtt adtam be neki. Így én megittam és kb 20ml-t adtam be neki kanállal.

Kép

Kép
antekirt

Nekünk ma jó éjszakánk volt nagyon. Lidi egyszer kelt csak fel. Lefeküdt este 8-kor és háromkor kelt csak fel, úgy mint régen. Remélem visszatérünk az egyszeri ébredésekhez.

Nálatok, hogy telt az éjszaka? Mert kettős front volt vagy van és a babák megérzik jobban mint mi.

Kép

Kép
antekirt

Tinu
Koszi :oops:
Na akkor osszejott a cumisuveges nap,ugyesek vagytok!

Niki
IGen en is felfigyeltem mar ra ,hogy mar kezdenek kulonbozni.

Bunny
Tali OK,de meg te is tartozol egggggyel :wink:

Antekirt
En is,Te kinel?,En a Gajdos Editnel.Nagyon pozitiv volt minden a korhazban egyebkent.

Viki
Szia,orulok hogy jottel,Dani nagyon szep kis formas mar!!!

na mennem kell...

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ildi! Viki! Jó látni titeket, örülök, hogy visszataláltatok :)
Ildi! Én is szoktalak ám titeket olvasni :)
Marslakócska és a többi új tagnak üdv itt.

Én sem tudok ám mindenkinek írni, mert sokat vagyunk.

Nekül brutál esténk volt. Mondjuk most először a három hónap alatt, úgyhogy nem sírhat a szám... Sajna, vagy nem sajna, de ez már a fogacskák műve. Egyszerűen nem akarja áttörni az ínyét, pedig már csak egy pici hártya van az útban. Ennek következtében kb nyolctól tízig torkaszakadtából üvöltött. Majd minden praktikát bevetettünk a Dentinoxtól kezdve a bebugyoláson át mindent. Csak a Nurofen segített, de még utána is egy fél óráig álmában hikegett, annyira sajnáltam. Már el is felejtettem, milyen a fogzás. Bár Gergőt is igazából az első négy fog viselte meg, a többi szinte észrevétlen jött ki.

K-vitamin: én is kérdeztem a védőnőnket, hogy most miért van az, hogy pl nekünk az van, hogy míg anyatejes addig heti egy ampulla, valakinek csak az első dobozt kell felszedni, valakinek havonta egy...stb.. azt mondta, hogy ő sem tudja :twisted: mondjuk ki lettem ezzel segítve.. kérdeztem, hogy gond-e hogy mmost LÉna két hétig nem kapott, aszonta nem :roll: :roll:

D-vitamin: nálunk első évben napi egy csepp. (jegyzem meg mikor jó idő van, sokat éri a napocska, akkor elhagyható, mivel a d-vitamin napfényre termelődik) én is el szoktam felejteni. Ja, és pótolható. Szóval ha mondjuk három napig elfelejtetted, akkor lehet egyszerre hármat adni. Egyéves kor után ősztől tavaszig. Nálunk ez van.

Snoopy! Nekem érthető volt az alaprajz. Most ez családi?

Antekrit! Én is az Istvánban, immár másodszor.

Nekemis bejön Leon :)

Marslakócska! Nézd meg Snoopyék honlapját, meg biztosan segít neked légzésfigyelő kapcsán.

Mágnes! Ezek a pasik már csak ilyenek :) Én a múltkor feltettem egy maszkot, erre megkérdezi, hogy te meg mit csináltál magaddal???? Mindezt olyan hangsúllyal..... ááá, n em értik ezek...
De a legjobb, mikor mondjuk szemöldököt szedek elmélyülten, odalopózik, és rámordít,hogy te micsinááááálsz????

Mandula! Emese nagyon édes :)

Haladok kicsit a házimunkával, aztán én is teszek már fel képeket.

Na mentem. Pussz, cic
cicmerák

Na, gyorsan írtam, bocs a helyesításért. Szabadon értelmezhető az írásom :wink:
cicmerák

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ és még itt is. :twisted: Szóval helyesírásért.
cicmerák

Sziasztok!

Marslakocska,te mit csinálsz itt hajnali 3kor? :wink: :D
Légzésfigyelő ügyben nem tudok segíteni,mivel nekünk nincs. :? akiknek van az biztos fogja ajánlani,mert csak jót hallani...
mennyire náthás a picur?Hogy bírja az orrszívást?

Marcipán,én emlékszem rád.(imádom a marcipánt :wink: )

Tinu,állítólag Mo-on nagyon szuperül működik a védőnői hálózat,de akkor nem értem,hogy nem egységes mindenhol? :oops: Na mindegyj :roll: ja most látom,hogy te is írtad....

Niki,én csak a nyarat tudom,hogy nem kell adni a D vitamint,sőt én úgy emlékszem,hogy csak a 1.évtől nem kellett nyáron.(A doki bácsink szerint)Most én is összevissza adom a Rékának :oops: ,Dávidnak mindennap ugyanabban az időben beadtam.Nekünk tabi formájában irja fel a doki bácsi,mindig összetörtem porrá,és anyatejjel. Most meg egészben feloldom kisknálba és teával. :roll:

Danika is csodaszép!

Boldog hófordulót!

Zsuzsu,mi az a névadó? :oops:

Mandula,nagyon édi Mesike!
Olyan ari lehetett mikor felborult.. :D mi is jártunk már így..persze mert libikókázik hason :D

Kata,az a vigyoris kép irtó édes.

Antekirt,én is az Istvánban szültem :D

Kviki,jó,hogy te is jelentkeztél újra :D
Nagyon édes Dani baba.Milyen volt a szülés?

Korena-t én is üdvözlöm.

Mági,
[quote] írta:gy nézek ki, mint Pali bácsi, aki egy jó nagy verekedés után részegen kijön a kocsmából.
-ezen tök jót nevettem :D
Erről jut eszembe,vajon Andykamamáékkal mi van?

Szia Cic!
Most látom,hogy te is befutottál...
Mindig várom,hogy teszel fel képeket! :D
három hónap után ez tényleg semmi :D :wink: én se panaszkodhatok szerencsére.
A helyesírással meg ne foglalkozz :D :wink:

Akkor jöjjön egy pár kép:
vigyorgós:
Kép
fogós:
Kép
Kép
tömködős:
Kép
hátul kopaszodó:
Kép

Ildikó
ilgya1

ilgya:
nagyon édes Rékus! :)

cic:
nem csíped oda a börőd, amikor rádordít?:)

Akkor lehet, hogy nekünk is elkezdett jönni a fogacska? Úgy nyáladzik, mint egy bulldog!

Konakiont nekünk is heti egyszer kell adni, nálunk, ha a tápszer mennyiség tartósan 2 dl alá megy .Ez már régóta így van, ezért hetente adom. A D vitaminnal én is bajban vagyok néha. Mostanában tápszermentesek vagyunk, és anyatejcsivel sem kell pótolni. Akkor hogy adjam be? Nem teázunk, nem vizezünk. Lehet, hogy kéne?

marslakocska:
nekünk van légzésfigyelő, és náthás is Anna. 2 napja éjjel nagyon jól jött, mert lenyelte a trutyit, nem kapott levegőt, és jelzett egyet, így rögtön ki tudtam kapni a kiságyból, és paskolni a hátátekkor vett jó nagy levegőt. Szóval áldom a légzésfigyelőnket.:) Mi már 2 hete orrot szívunk. Kigyógyult a náthából, egy nap múlva újra az lett.. :evil:

Na megyek, mindjárt hami!
Ja! A hűtőben figyel 90 ml tejcsi!! Félre tudtam tenni!! Én!!! Csak azt nem tudom, Anyuéknál hogy fagyasszak, nem hoztam poharat, sosem kellett még..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: én úgy adom be a D-t (és a K-t is), hogy kiskanálba fejek egy kis tejet, és abba csöppentem. Aztán kanállal be. Volt már, mikor a K-vitamin teljes mennyisége visszaprüszkölésre került. :lol:
Ügyi vagy a fejéssel! Vagyis a termeléssel!

Kép
Kép
tinu

Látom itt a hétvége, együtt a család, senki nem vitte ma túlzásba a netezést. Helyes!
Ma Ákos egész nap egy percet nem aludt! De 3x öltöztettük át, hol a pisi, hol a kakker folyt ki a pelusból . Ilyen nap után előre rettegek az éjszakától.
Ilgya, Viki: örülök hogy bejelentkeztetek, pláne hgoy jól vagytok! Annak meg külön örülök, hogy Korena is jól van, mi ugye nagyjából egyszerre voltunk kiírva, de ő akkor 9 nappal korábban megszült, mármint tőlem számítva! Viki, ha találkozol vele, üdvözlöm.

Annyit írtatok két nap alatt, hogy tegnap a lopott percekben nem is értem végig az olvasással, így nem is tudok válaszolni mindenkinek. Most csak dobok fel képet, aztán majd hétfőn bővebben.

Egy kép a topicos egyenruhával (Brigó, Niki, Kata :lol: :lol: :lol: )
A másik képen 5 hetes Ákos, de félelmetes hogy tartja a fejét! Kép Kép

JA, és az a bizonyos mosoly! :wink: Kép
Vendég

Sziasztok!

Megint tudok egy kicsit írni nektek.
VAlaki kérdezte, hogy milyen volt a szülés, hát én azt hittem, hogy leírtam, de ezek szerint nem. A lényeg, hogy császár lett a vége, mert nem sikerült kitágulnom, és bezöldült a vizem.
Majd ha több időm lesz pótolom a részletes születéstörténetem, mert azért volt benne egy-két kanyar.

Lányok én mindkét vitamint kanállal adtam be eddig. És nem kevertem soha semmivel.

A Kvitamin nekem először por alapú volt, a kanálban kellett higítani vízzel, és onan leszopogatta a Dani. Közvetlen szopi előtt. később már ampullát adtam, ez folyékony és nem kevertem semmivel, hanem ezt is szopi előtt. Egyébként én megkóstoltam, és édes, jó íze volt.

A Dvitamint mostanában a szájába csöppentem. Semmi tiltakozás nincs ellene.

Mondjuk nekünk bármi megy kanállal, mert annak idején a Gripe Water-t is kanállal adtam neki, és szépen be is tudta venni.

Korenával amikor találkoztam, kérdeztem, mi volt, miért tűnt el úgy. Hát azt mondta, hogy olyan sokáig nem jött, hogy aztán már nem hülyén jött volna ki. Mondtam neki, hogy egy jó ideje én sem írtam, sőt olvasni sem volt időm benneteket, és hogy majd ha lesz időm, megírom nektek, hoy jól vannak.

Hát így is lett. Persze mondtam neki, hogy be kell próbálkozni. Biztos nem haragusztok ránk, hogy ilyen sokáig csöndben voltunk. Azért ha akad egy félórám, főleg h étvégén itt leszek ígérem.

Na puszi mindenkinek és jó vasárnapot.

Ja még eszembe jutott a front. A Danim már 4 napja tiszta nyűgös, összevissza eszik-alszik. Biztos a front. Meg hát csütörtökön oltást is kapott, igaz csak hőemelkedése volt, de gondolom az is megviselte. Szóval most meg a meleg jön. Jó lenne ha már megállnának a frontok. Biztos a ti gyerekeitek is megérzik.

kviki73

Szilvi: Ákos nagyon szép fijjjú! Én meg azon gondolkoztam, hogy te hogyan tudsz ilyen szépséges lenni egy kisgyerek non-stop gondozása mellett! :oops: Én nem jutottam még el kozmetikushoz Tünde születése óta (igaz, messze van). A hajam folyton összegumizva. Terhesnacin kívül mást nem tudok felvenni utcára, de vásárolni még nem volt időm. stb. SZóval kész csoda, hogy a férjem még kívánatosnak tart. :lol:

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap vacak éjszakánk volt, azért jártam erre még hajnali 3-kor is. A nátha miatt összevissza veszi a levegőt és nem mertünk elaludni. Felváltva aludtunk Apával,őriztük a gyerkőcök álmát.

antekirt, mágnes:
Nálunk is garatcsorgás megy, szerencsére orrcsepi, esetleg kis pityerke után jön bőven a porszívóval. Dokinéni javaslatára kicsit feljebb emeltük a fejrészt, hogy dőlt szögben feküdjön.Éjszaka meg mint írtam ügyeletben vagyunk, mert elfordult, hogy hörögve,levegő után kapkodva tátogott a picur. Na nem kívánom senkinek azt a frászt!
Ezért tegnap már be is szereztük a légzésfigyelőt,valamennyire nyugodtabbak vagyunk így.Persze így is folyton felkelünk hozzá, de legalább kicsit pihenni is tudunk éjszaka.

Ne ijesztgessetek,ilyen lassanlehet kigyógyulni ebből? :(

K-vitamin:nekünk azt mondta dokinéni, ha az adott héten akár 1 dl tápszert evett,már nem kell adni.Csak akkor, ha 100 %-os anyatejes és akkor végig,amíg csak szopik.

D-vitamin: 1 éves korig (főleg,hogy téli babák) naponta 1x (sajna nálunk is kimarad néha,ha bealszikkorábban). Eleinte kiskanál+pár csepp anyatejcsi volt a módszerünk,most a cumisüveg/cici hegyére csöppentek és zsupsz a szájba. :lol:

Kép
Kép
marslakocska

Jé, most látom,hogy megjelent a vonalzóm! Csak nem stimmel a rajta lévő kor. Vajon miért? (dec.06-án születtünk,tehát 3hó, 2hét, 5 nap)
Tudja valaki,hogylehet átállítani?

Kép
Kép
marslakocska

Fiúcskánál szintén (2000.szept.02.) 6év6 hó 3hét 2 nap!
Mit csináltam rosszul???
HELP!

Kép
Kép
marslakocska

OK,bocsesz!
Az előbb tickerfactorys vonalzót tettem fel,azon nem volt helyes a kor.
Inkább lilypie-os vonalzót tettem fel, az pontos.
A tickerfactorys vonalzó másnál is csalóka?

Kép
Kép
marslakocska

Sziasztok!

Megint jó éjszakánk volt, lehet visszatértünk a régi kerékvágásba?

Kataa, én a Hetényi doktorúrnál szültem és nagyon szerencsésnek mondhatom magam mert nagyon jó doki. :-D

Én a D vitamint a szájjába csöppentem. Eleinte én is kiskanálba tettem és úgy anyatej de már nem vacakolok vele elég régóta. A K vitamint is kiskanálba tettem és úgy be a szájjába semmi anyatej hozzá és lenyeli simán. Dehát az édeskömény után neki már meg sem kottyan. :-)

Marslakócska szerintem próbáld ki a homeopátiás bogyeszt. Mi azt adtunk LIdinek a náthára és mikor hallottam, hogy újra visszajönne beadtam neki két bogyit reggel és este és nem jött vissza a nátha.

Cicmerák jó fej a férjed az enyém is ezt szokta :-)

Szilvi nagyon csini vagy a kis Ákossal.

Tinu, nekem is az a bajom, hogy csak tréningbe tudok közlekedni az utcán. Az összes nacim ami jó volt rám már nem jó, mert szélesedett a csípőm. :-( Na jó egy nacim maradt de az még hideg ilyenkor. Még van rajtam 7 kiló felesleg a 20-ból.

Kép

Kép
antekirt

Szilvi én is irigykedem hogy ilyen jól nézel ki :lol: :lol: :oops:

Amúgy Ákos is nagyon édes :)

Én hogy tápozom néha Gegét azt mondta a dokinö hogy nem kell a k-vitamint adni neki mert annyi van a tápiban ami elég neki.Szóval csak d vitamin megy de az kiskanál egy csepp d-vit pár csepp anyatejcsi és hami :D

nika70
Salgótarján

Tinu: nyugi nekem sincs ám időm elmenni vásárolni, fodrászhoz, kozmiba. Egy farmer jön rám a régi időkből, itthon én is melegítőben, összefogott hajjal! Hajnalban festettem hajat, éjjel mosom, akkor van mindig nagygenerál! Azért néha du felöltözök normálisba, hogy apa tudja még, milyen nőnek a felesége :lol: , de még csak vizuálisan érezheti!
Jövő héten keresztelő, foggalmam nincs, mit fogok felvenni, pláne, hogy esetleg vásárolni hogy megyek el. Majd valószínű két szopi között bevágódok a kocsiba, aztán gyors-shoppingot tartok!

Antekirt:mi megszívtuk: Húsvét vasárnapra terveztük a keresztelőt, beszéltünka lelkésszel, de aznap nem tartanak keresztelőt, csak hétfőn, akkor meg már utaznak vissza tesómék, így jövő hét vasárnapra tettük! Most gyorsszervezés van!

Anyukáméktól járókát kapunk, de gőzöm nincs milyen a jó! Tapasztalat??????
És etetőszék ügyben? (azt tesóm ajándékozza majd későbbre)

Nagyon ajánlatos hasra fektetni a babát? Mikortól? Tegnap próbálkoztam, nem nagyon tetszett neki, ezerrel kicsomta magát, és elkezdett hintázni, majdnem átfordult! Félelmetes látvány volt! Nem korai ez még neki? (6 hetes), nem tudja megerőltetni magát?

Viki: dehogy sértődtünk meg, hogy eltüntetek. Mikor kezdesz újra dolgozni? Van most valaki helyetted a szalonban? Tele lett grízekkel az arcom. mit lehet vele csinálni?
A szüléstörténetet megírtad, én emlékszem rá, még meg is lepődtünk, hogy így túlhordtad, és hagytak...aztán meg hirtelen jött a császár a "zöldség" miatt!

Marslakocska: jól tettétek, hogy van légzésfigyelő, azért ez kicsit biztonságéretet ad, én legalábbis nyugodtan alszok. Bár annyi, hogy cumival nem engedem aludni, mert du. ha bealszik és van cumi, néha úgy érzem elfelejt levegőt venni, aztán sóhajtással behozza, de akkoris! Megfázott valahol Dorci?

Ilgya: Réka nagyon tündére baba. Jó látni azért néha ennyi rózsaszínt is. Mi ugye mindent kékes színben látunk! :P
Tesó nem féltékeny? Próbál vele foglalkozni?

Mindenkinek kellemes vasárnapot!
Vendég

Antekirt: akkor te jobban állsz. :D Nekem a 19 kilóból van még meg 9 plusz. Kész csoda, hogy nem híztam, mert a napi egy tábla csoki nem éppen a fogyás felé hat. :shock: Mindegy, most már kezdek leállni a csokizással, de nagyon kívánom az édeset. Mondjuk nekem ez volt a terhesség alatt is. :roll:

Szilvi: a vonalzón már egy hónapos Ákos, te meg azt mondod 6 hetes, én meg teljesen úgy emlékszem, hogy még korábban szültél. Tiszta kavar van a fejemben a dátumokat illetően. :shock: Szerintem hasra fektetni soha nem korán. Nekem már a kórházban rakták hasra Tündét. Az első éjjel beadtam, és asszem reggelre már hasra fordítva tolták vissza. Állítólag nyavalygott az éjjel, és gondolom, hason jobban aludt. Azóta is így alszik. Bár a kórházban a többi napon simán aludt háton is, oldalt is. Most már hason szokta meg. Szóval nem lehet elég korán kezdeni. :)

Kép
Kép
tinu

Tinu: pont ma 1 hónapos, két hetes=6 hetes
Ja, a csoki szülés óta nálam is totál bejátszik! és én is 19 kilóval mentem szülni!, 5 van még meg belőle!
Vendég

Tinu, nálam is az édesség játszik még szerepet, de nekem nem a csoki, hanem a szilvalekvár és a kakaóscsiga :-). Bár ez hullámokban jön. Van olyan nap mikor meg egyáltalán nem eszem édességet.
Én a terhesség végefelé nagyon kívántam a sütiket így állandóan almásrétest csináltam meg mindenféle más sütit, de a rétes az nagyon toppon volt :-).
Én most 62 kg vagyok és 75 voltam. De ha azt is számolom, hogy négy kilót lehánytam magamról a kezdetekkor akkor 24 kg-ot híztam. :-(

Szilvi, a járókából meg állítólag a fa járóka a jó, mert abban az egyensúlyérzéke jobban kifejlődik a babáknak. Meg ha lehet ne a földöl legyen az alja, hogy ne fázzanak meg hanem egy kicsit meglegyen emelve.

Az, hogy ha a hasán hintázott Ákos az nem baj, Lidi is ezt csinálta. Így erősödik.

Kép

Kép
antekirt

Szilvi: közben már rájöttem, hogy 1. nem tudok németül, 2. nem tudok számolni. :lol: SZóval már vili, hogy 6 hetes ÁKos.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok

Cic
Egyket brutal este nekunk si kijar,nehogy mar minden flottul menjen.Nekunk eddig ketnap volt hogy nyugos volt,de jol le is farasztott,szinte egesz nap kezben.

Marslakocska
Legjobb a Babysense,Babycontroll ,es az Angelcare is jo meg.Mi hasznalunk es nagyon megnyugtato.

Ildi
Reka nagyon cuki pofa,latszik rajta hogay nem ehezik :lol:

Magnes
A heti 2 dl tapi az heti adag?Mert nekunk nem igen van annyies megsem adok K vitalimint.A doki no azt mondta nem kell,de eze kszerint igen??? :shock:

Szilvi
Csini vagy tenyleg :) Ja nalunk is volt tegnap kaak kifolas,most eloszot...na Te jutottal eszembe am 8) Ja megjott az utalas :wink:
Akos nagyon szep a sotet tonusu szineivel :wink:
En jarokaban nem vagyok otthon,mert nekunk nem volt.Etetoszekben meg szerintem nagyon jo a Brevi.Nekunk az van a Big markanevu es nagyon bejott.Tobb szogben dontheto a tamlaja es masziv nagy leveheto talcaval.

Viki
Miis csutortokon kaptuk az oltast es O is jo nyugos volt tole.
Szerintem aza lenyeg hogy ha tudsz jossz es irsz magatokrol,gondolom a kozmetika mellett nem lehet egyszeru.

Tinu
En mar ketszer voltam Leon szuletse ota kometikusnal(pont ma masodszor )es kethetente manikuros is bejatszik :wink: Fodrasz az most ritkabban mert eleg 3 havonta vagni.De ezek a dolgok nagyon kellenek a lelkemnek,meg gondolom apanak is.Rajtam is van meg 2 kg,de az mar nem latszik es minden regi ruham is ramjon.
Setahoz is mindig feloltozom nem csak farmerban jarok,mert kulonben csak otthon allnanak aszekrenybena ruhaim.Alexnal meg en sem csinaltam ezeket,de most valahogy ereztem szukseget :lol:

Antekirt
Mit adtal Lidinek nathara homeopatias szerbol? Csak erdekel ha esetleg naliunk is elojonne.
Alexnak adom ilyenkor az oscillot vagy a Kalium...zold cuccra.

Kép
Kép
kataa

deszilvi:
Így egy éjszaka elmúltával áldom, aki kitalálta a légzésfigyelőt!
Tegnap de. vettük (Álomvirág nevezetű, mert csak az volt hirtelen az OMKER-nél), egész du. próbálgattuk, nem hittük el,hogy ez egy ilyen érzékeny műszer! remélem, teljeskörűen beválik majd.
Dorci szerintem vagy valami bacit szedett össze, mert 1 hete volt nálunk nagy születésnapos-rokonos vendégség, a felnőttek fele köhögött, tüsszögött - ha tudtam volna, tuti lemondom az egészet.
Vagy pedig egyszerűen meghűlt az összevissza időjárás miatt, mert mikor elindulunk sétálni, hűvösebb van, aztán ha kisüt a nap, meleg, esetleg megizzad, szóval ti is tapasztaljátok. Dokinéni szerint is ez az ide-oda időjárás sokmindent előhoz.
Azért bízom benne, hogy hamar túlleszünk rajta, egy hete tart...

Antekirt: a homeopátiás szer azért engem is érdekelne, ki tudja.

Kép
Kép
marslakocska

Sziasztok!

Először is képek, mert már régen küldtem:

Kép angyalkaglóriával :)

Kép kendőzés

Kép fürcsizés...

tömködőset még nem sikerült csinálni :)

Légzésfigyelő, engem is tökre megnyugtat, hogy van, szerintem is érdemes..... Náthásak még nem voltunk, így arról nem tudok nyilatkozni...

Szilvi, tök jó Ákoson az egyenruha :)
én is úgy tudom, hogy hasrafektetés minél hamarabbtól...

Kilók, nekem nagy mákom van, indulósúly alatt vagyok, és néhány gatyim már rámjön. A csípőgatyik... derékban még van azért plusz...

D-vityi: én is célzok a szájba, több-kevesebb sikerrel. K vitamint meg kiskanálban tejcivel.

Espumisan: még nem tudom, hogy beválik-e, de legalább egyelőre nem köpi ki kapásból, mint utóbbi időben. Az Espumisan körtés, ez talán kobban ízlik... a tapasztalatokról majd később...

Kozmetikus, nekme is kéne, eddig viszonylag szép volt az arcbőröm, de egy hete tele vagyok pattanással. MÁsnak is volt ilyen??? :shock: :shock:

Én most a hátmasszázst vezetem be... a pénteki nagyon jól esett, és most hetente fogok menni. Ez kell a lelkemnek, no meg a hátamnak, mert az totálkáros :(

Tegnap voltunk először anuyéknál úgy - vendégség volt - , hogy ott volt egy etetés is, vittem magammal a fejőcuccost is, de jó volt kicsit hosszabban kimozdulni, másokkal is találkozni :)

KépKép

KépKép
winnie27

Én Sambucus C30-as homeopátiás bogyót szoktam adni Lidinek ha hallom, hogy náthás. Úgy kell, hogy reggel kell adni szopi után fél órával elvileg egy darabot de én kettőt szoktam, meg este is úgyan ez. Nem érhetünk hozzá kézzel és egy kis vízben kell feloldani kiskanálba és úgy be a szájba.
De a gyógyszertárban kérdezzetek rá ha vesztek, hogy kell alkalmazni. Mert lehet, hogy most én elfelejtettem mondani valamit. Igaz ott azt fogják mondani, hogy szájba be és ott olvad el. De a babák még picik így nekik nem így kell.
Ja a fél órát azért kell megvárni mert addigra a tej is nagyjából kiürül a szájjukból és a bogyesz feltud szívódni ha nyálkahártyán.

Rakok fel én is egypár kitámasztós képet. Ez az esti termés. A kitámasztósakból az első sorozat :-)
Kép Kép Kép

Kép

Kép
antekirt

Winnie, nagyon jó a kendős kép! :-) Édes a satyi is :-).
Szereti Réka a kendőt?

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!
tinu:
én is édesszájú lettem, de valószínűleg az is közrejátszi, hogy 2 hónapig meg volt vonva tőlem a terhesség alatt. Azóta csoki, süti, minden mennyiségben. Ennek ellenére az összes gatyó rámjön, amit terhesség előtt hordtam, pedig előtte fél ávig Norbi update-eztem, és ledobtam 15 kilót. Szóval szerencsém van, de ha így folytatom, megint Norbit kell segítségül hívnom... :oops:

Kata:
A napi tartósan 2 dl tápi mennyiség esetében nem kell a konakion. Bár én a héten nem adtam, mert volt, hogy nem kellett egész nap táp, és volt, hogy 210ml-t is megevett..

antekirt:
de szépen tartja Lidi a fejét! Én is szeretném már Pankát így látni! :(

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Panna nem sztrájkol a cicin, hanem a foga jön. Csorog a nyála, lökdösi a nyelvével az ínyét, cuppog, és néha olyan fájdalmasan sír fel, ha pl. cicin van, de egyébként is. Az ínye, fehérebb is lent. Hát kíváncsi leszek, lehet, hogy csak én magyarázom be?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Tápi-Nem tápi:
Ha estére úgy tűnik, hogy éhenhal a gyerek, akkor a reggeli dömpingből érdemesebb lefejni és azt adni oda este, ha már eleget volt cicin a gyerök és még mindig éhes. Ez az "eleget" jelenthet 1-2 órányi cicizést is csak az estére vonatkoztatva. Ami ráadásul jó lenne, ha ezt a kis anyatej kiegészítést is cicin venné magához (SNS) mert akkor sem cumizavar nem lenne, és a masszírozása továbbra is segítene a tejtermelésben.
Meggyőződésem, hogy tápit adni NEM JÓ. Hacsak nem hal egyébként éhen a gyerek. De itt senkinél sem hal éhen! Az ajánlás sorrendje: a gyerek egyen:
1.saját anya tejét ciciből. - ha nem lehet
2. saját anya teje nem ciciből. -ha nem lehet
3. más anya teje (ciciből elég ritka, nem ciciből). -ha nem lehet
4. tehén teje tápszer formájában

Lányok! A tehén konkrétan egy másik állat. Növényevő. Azonnal lábraálló borjúval. Az embercsecsemő erre 1 évesen képes, addig az agyát fejleszti. Attól a tápláléktól és attól a foglalkozástól, amit Ti adtok neki. Nem ugyanaz a tej kell ezeknek a lényecskéknek. És az ember hiába fejleszti az agyát ezerrel utánozni az anyatej áldásos hatásait képtelenség egy más faj tejének felhasználásával...

Megszokja, hogy kevesebb? Ha elég neki így-is úgy is, akkor úgy tűnik, hogy megszokja. Így is van jól. Ha nem elég, akkor addig hat a cicire míg elég nem lesz benne. A gyerekek túlélésre vannak teremtve, nem a spontán éhenhalásra. Őt még nem rontották el a civilizációs ostobaságok. Ha hagyod, akkor eszik, ha éhes, akkor alszik, amikor álmos és akkor iszik, ha szomjas. Akkor cicizik, amikor szopimozgásra van szüksége a testének és/vagy a lelkének. Amit minden lényecske szeret az az édes. Ezzel gyorsan el lehet rontani az ösztöneit....

Etetőszék: ezer szempont érvényesül. Megfontolandó:
1. Legyen átalakítható asztallá, kisszékké, vagy legyen nagyon sokáig használható (akár felnőtt széknek is?)
2. Milyen a felnőtt asztal? Akarjátok tálca nélkül majd hozzátolni? akkor jól jön az állítható magasságés a levehető tálca
3. Kevés a hely? Viszitek a széket nyaralni? akkor legyen összecsukható
4. Át kell rendezni a terepet az étkezésekhez? Akkor legyen kereke
5. Extrém kevés a hely, de erős az asztal? akkor legyen felakasztható rá.
6. Hogy viseled, ha a gyerek abban alszik el (két falat között is akár)? Jól? Akkor legyen dönthető (szerintem nem túl nyerő). A lábak lógnak, nem túl kényelmes hosszú távon. Féléves korig nincs rá szükség, utána a baba egyedül ül.
7. Egy dolog biztos, ha tálcás, akkor érdemes egy pohár vizet kiborítani a tálcában, ha van pereme, hogy elfér-e Olyan legyen, amiben elfér....

Új lakás? Panel a szentem. Ez a morzsányi szobácskákból látszik. De pont elegendő helyiség van benne, bár a fürdő kisebb, egy kicsit, mint a mostani, bár nem tudom, hogy ez hogyan lehetséges....
:?

Egyelőre irgalmatlan nagy munkának látszik a költözés. De remélem, hogy a lakásban jelenleg teljesen felesleges holmik nagy része nem költözik velünk....Már ezért megéri! :D :D :D

Vitamin:
Kvit.: Viki! Biztosan nem érezted keserűnek? Akkor ez remélem genetikusan öröklődik. Mert az én nyelvemnek rettenetes. Hugi a legutóbbi után szopisztrájkot tartott, mert apa elkövette azt a hibát, hogy a csukott szemű gyermeknek szopipozició közben csurgatta szájába. Ez volt két hónapja. Most dúlt nagy infoáramlás a témáról a szopis levlistán. Végkövetkeztetés ott, hogy talán elég a kórházi és legfeljebb havonta 1, ha a baba belében van elég coliform baci, ami talán a nem sterilizált környezetből odakeveredik, mert ezek termeltetik a szervezetben. Az agyvérzés ráadásul állítólag nagyon ritka. A mi gyerekorvosunk köti az ebet a karóhoz, hogy hetente1.

D vitamin: tavaszi fiúkkal én keveset adtam, mindig akkor jött rám a lelkiismeretfurdancs, amikor a gyeröknek nem nőtt a foga, vagy nagyon nem csökkent a kutacsa. De ezek sokkal későbbi témák....
A mellemre csöppentve gond nélkül leszopizzák, mert nincs semmilyen íze...

Hasonfekvés: Agyerekeim szeretik, fejüket hamar és hatékonyan emelték, emelik. Hanga tegnapig kizázólag hasonfekvésben nyúlt a tárgyakért. Hiába no, a kihívásokat szereti!:D

Képzeljétek pénteken kapta meg Hanga a 3 hós oltását (nem volt oltóanyag...), majd elutaztunk a fiúk nélkül rekreációs, relaxációs hétvégét tartani. Ez idő alatt életemben először fallabdáztam, Hugi pedig úszóbajnok lett. 32-33 fokos babaúszásra is alkalmas medence, apa.anya ráér csak a Hanga-babával foglalkozni. A gyermekcse eddig is imádta a vizet, bár a babakádba nem sok fér. Most is lubickolt és ráadásul ügyesen merült. Második alkalommal már egyikünktől másikunkig is átpasszoltuk a víz alatt.... :wink: :D

Kilók: amióta tejcsokit nem eszem, merthogy tej..., azóta kevesebb csoki fogy. Viszont elég sok tejmentes édességet találtam már....
Rajtam 4 kg van az eredetihez később. Sajnos a kedvenc nyári ruhám elég paszentos. Így még a közelébe sem mertem menni. Remélem nyárra már lesz esélyem :?:
Zsombival 2 hét alatt értem el a versenysúlyok, Prüccsel 2 hónap alatt. Hugival 2 év alatt??????? NE!!!! :D

Asszem valamit ideje előmozdítani a környezetemben....

Snoopy

KépKép
snoopy

Még egy pár dolog:

Álomvirág: Majd várom a részletes beszámolót...Eddig még semmilyen ismerőa általi tapasztalatot nem hallottam róla.
Okulást terveztek hozzá? Ha igen: www.tiva-med.hu :wink:

Cumizás és légzésfigyelő. Azt tapasztalták Amerikában, hogy amelyik baba szopimozgást csinál éjszaka, az védettebb a bölcsőhalállal szemben. Azaz a cumizás véd inkább, mint bajt csinál. Persze, ha még anyatej is van benne...
És most pár frissebb kép: Kép fürdés
Kép csecsemő
Kép talpak
Kép Lány? Vagy fiú?
Snoopy

KépKép
snoopy

Jó reggelt Csajok!!!

Ismét nem olvastam még vissza a termést!!!

Hétvége: Anyának begyulladta a melle, ügyelet (1000 ft vizitdíj), antibiotikus (3500 - 5 napra) és elég szarul is volt, láz, végtagfájás, stb...

Már jobban van!!

Most fejni, masszírozni, kiüríteni kell a cicit!!!

Babóka jól van, csak az óraátállítás boírította fel egy kicsit az esti menetrendet!!!

Kép

Kép

Millió puszi!
mot

UTRICA URENS

Meséljetek erről!!!!

:)
mot

mágnes:
Fogacska lenne? Lehetséges, bár ritkaság ilyen korban. Feltétlenül adj híradást a fejleményekről, légyszi! Cuppogni Dorci is cuppog, meg annyira folyik a nyála, hogy legalább 1x át kell öltözntetni napjában. Meg turkál csuklóig a szájában.
Atyagatya 210ml! Mi még sosem ettünk ennyit! Nem nagy étvágyú, de szépen fejlődik. Most nem tudom, mennyit szopizik,már nem mérem, de pótlás olyan 20-60 ml alkalmanként.
És hányszor eszik 1 nap? Mi még 6szor.

Snoopyval egyetértek, csak ha az első 3 nem megvalósítható, kénytelen az ember a 4-es pontot alkalmazni, hozzáteszem: sajnos. :-( Fiamnál már kötelező volt, mert nem hízott semmit. :-(

mot:
Nagyon helyes, nem lehet elég korán kezdeni a meseolvasást! Már mi is elkezdtük, a nagynak is olvasok, élvezik, mindketten.
Anyának jobbulást! URTICA URENS: én szedem. Eleinte rosszul mondták és napi 4x5 szemet ettem, többet ártottam, mint használtam. Helyes dózis 2x5 golyócska, nyelv alatt elolvad. előtte-utána fél óráig semmi mentolos vagy fűszeres.
Szerintem beválik!

Az összes babóca zabálnivalóan édes!!!!

:lol:

Kép
Kép
marslakocska

Jaj, ez a testsúly. Lányok, örüljetek, hogy van egy kis plusszotok, ami a babának és nektek is jó - szopihoz is kell, meg hogy bírja az ember fizikailag. Nekem sajna nincs :-( :-(
Az elsővel 9 kg fel, 12 le. Másodikkal 16 fel (jaj, de boldog voltam!), 16 le. Mindkét esetben már a kórházi kijövetelkor értendők a súlyok.
Látjátok, én meg hízni szeretnék, s nem megy. :-(
(173 cm, 53 kg vagyok)

Kép
Kép
marslakocska

Winnie
Kislanyocska nagyon edi,foelga sapiban :lol:
Majd belejossze ebbe a cuccolasba babaval,nem is kijutott belole...

Antekirt
Ugyesen tartja magat tenyleg :)
Ezt a bogyot nem si ismerem,pedig mar vagy 3 eve hoemozunk mi is.Majd rakerdezek a dokinknal.

Magnes
Na kiraly,mert nalunk napi max 60ml tapi van,de az sem mminden nap.Szoval kenea K vitamin,mingyart fel is hivom,bar ragaszkodott ahhoz hogyeleg bevenni az elso dobozt es ha utana tapi is van akkor mar nem.Imadom hogy mindenki maskent mondja...'

Snoopy
Nalam ugye fejes kizarva..tehat meg varom valami ertelmesnek tuno otletet ,valaszolt valaki???
Nagyon cukik a tappancsos kepek :lol:

Mot
Szegeny anya,jobbualst neki!
En szedem,de hogy hasznal-e az passz,ez is szerintem lelki dolog,hogy ki hisz benne...En 3*5 szedek.

Kép
Kép
kataa

mágnes!
Most megnéztem, Dorkának is fehér az ínye. Vajon mi lesz? :-)
Roland 4 és fél hósan kezdett fogzani, az első 8 hónapos korára tört át. Addig végig nyáladzott, meg nyűgös volt.
Az első 4 jött át nehezen, a többit észre sem vettük, csak mikor már kint voltak. Na de ez még egy későbbi téma lesz.

Kép
Kép
marslakocska

Jó reggelt!

Gyönyörűek a babaképek! Winnie, a lányod nagyon hasonlít már most rád!!! :o Hanga meg csúcshelyes! :D

Most már kezdek megint parázni. A gyerek továbbra sem igazán hízik. Csak kicsiket. Pedig reméltem, hogy ezen a héten már jobb lesz. Viszont nem érzem, hogy ne lenne tejem elég. Sose sír, hogy éhes lenne. Van szinte mindennap kaki. Mikortól kelleneg aggódnom? :shock:

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt. Hát Ákos belehúz ám rendesen. Este 9 óta alszik, két megszakítással, két nagy kakamatyival, két peluscserével, de nulla átázással! Reggel 6 órás reggeli után áthoztam hozzánk, mert azt hittem itt még bújcsizunk kicsit, aztán kezdődik a nap, de nem tudom melyikünk aludt be előbb. Ő még mindig alszik! :lol:

Snoopy: nagyon klassz dolgokat írtál megint, te gyorsíró is vagy, hogy ilyen sokat tudsz pötyögni? Cumi-légzéssel nagyon megnyugtattál! Köszi, többet nem veszem ki a szájából, csak ha kiesik, de általában álmában kiköpi.
Köszi az etetőszék tippeket is, átalakítós lesz, mert szeretnénk majd asztalhoz tolni.
Hanga tündére, biztos nagyon élvezte a babaúszuást. tiszta sport-lady lesz. télen síelés, utána úszás....nagyon klassz!

Tappancs kép: én is szolgálhatok vele, mi ezt Ákos pity-putynak hívjuk, már mióta a pocakban ezzel boxolt ezerrel (mákos pity-puty egy étel=mákosnudli)
Kép

Dvitamin: én szopipárnával szoptatok, és én is azt csinálom mint Snoopy: egy csepp a cickóra, és simán benyeli!
De lehet hogy Ákos nem érez ízeket, mert ő a Kvitamint is simán kaja előtt kiskanálból benyeli, hiszti, kiköpés nélkül. :roll: Pedig rohadt keserűűűű! Az Incofalt pedig szinte szereti, megnyugszik ha sírásban adjuk neki, márpedig ugye kajcsi előtt általában hiszti van! Az elején a Calcimuscot is alanatur adtam neki!
Nekem a dokinéni azt mondta, egy hónap után kéthetente egy ampulla Kvitamin. Ez tényleg nagyon furi, hogy nem egységes az adagolás!

Winnie: jaj de cuki ez a bóbita-sapka. Én is akarok venni valami jópofát, mert tavaszi satyink nincs, a téli meg már meleg neki.

Mot: Krisztina is jópofa a kendővel! Okos kiscsaj lesz, ha már most meséltek neki. Úgy fekszik ott, mintha mindent értene. Nagyon tündéri!

Antekirt: Lidi nagyon ügyesen tartja a fejét. Ma én is edzem majd kicsit Ákost hasonfekvés ügyben.

Végre itt van a JÓIDŐ! :lol: :lol: :lol: :lol: Mehetünk újra sétálni! Már alig várom! Kicsit besokalltam már itt a négy fal között, de nálunk 4 napig baromi ronda idő volt, még tegnap is olyan bolond szél fújt!
Vendég

Sziasztok!

tinu:
"Most már kezdek megint parázni. A gyerek továbbra sem igazán hízik. Csak kicsiket. Pedig reméltem, hogy ezen a héten már jobb lesz. Viszont nem érzem, hogy ne lenne tejem elég. Sose sír, hogy éhes lenne."
Mennyi az a hízás? Hetente méred? Hányszor eszik 24 óra alatt?

Kép
Kép
marslakocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?