Sziasztok!
Tápi-Nem tápi:
Ha estére úgy tűnik, hogy éhenhal a gyerek, akkor a reggeli dömpingből érdemesebb lefejni és azt adni oda este, ha már eleget volt cicin a gyerök és még mindig éhes. Ez az "eleget" jelenthet 1-2 órányi cicizést is csak az estére vonatkoztatva. Ami ráadásul jó lenne, ha ezt a kis anyatej kiegészítést is cicin venné magához (SNS) mert akkor sem cumizavar nem lenne, és a masszírozása továbbra is segítene a tejtermelésben.
Meggyőződésem, hogy tápit adni NEM JÓ. Hacsak nem hal egyébként éhen a gyerek. De itt senkinél sem hal éhen! Az ajánlás sorrendje: a gyerek egyen:
1.saját anya tejét ciciből. - ha nem lehet
2. saját anya teje nem ciciből. -ha nem lehet
3. más anya teje (ciciből elég ritka, nem ciciből). -ha nem lehet
4. tehén teje tápszer formájában
Lányok! A tehén konkrétan egy másik állat. Növényevő. Azonnal lábraálló borjúval. Az embercsecsemő erre 1 évesen képes, addig az agyát fejleszti. Attól a tápláléktól és attól a foglalkozástól, amit Ti adtok neki. Nem ugyanaz a tej kell ezeknek a lényecskéknek. És az ember hiába fejleszti az agyát ezerrel utánozni az anyatej áldásos hatásait képtelenség egy más faj tejének felhasználásával...
Megszokja, hogy kevesebb? Ha elég neki így-is úgy is, akkor úgy tűnik, hogy megszokja. Így is van jól. Ha nem elég, akkor addig hat a cicire míg elég nem lesz benne. A gyerekek túlélésre vannak teremtve, nem a spontán éhenhalásra. Őt még nem rontották el a civilizációs ostobaságok. Ha hagyod, akkor eszik, ha éhes, akkor alszik, amikor álmos és akkor iszik, ha szomjas. Akkor cicizik, amikor szopimozgásra van szüksége a testének és/vagy a lelkének. Amit minden lényecske szeret az az édes. Ezzel gyorsan el lehet rontani az ösztöneit....
Etetőszék: ezer szempont érvényesül. Megfontolandó:
1. Legyen átalakítható asztallá, kisszékké, vagy legyen nagyon sokáig használható (akár felnőtt széknek is?)
2. Milyen a felnőtt asztal? Akarjátok tálca nélkül majd hozzátolni? akkor jól jön az állítható magasságés a levehető tálca
3. Kevés a hely? Viszitek a széket nyaralni? akkor legyen összecsukható
4. Át kell rendezni a terepet az étkezésekhez? Akkor legyen kereke
5. Extrém kevés a hely, de erős az asztal? akkor legyen felakasztható rá.
6. Hogy viseled, ha a gyerek abban alszik el (két falat között is akár)? Jól? Akkor legyen dönthető (szerintem nem túl nyerő). A lábak lógnak, nem túl kényelmes hosszú távon. Féléves korig nincs rá szükség, utána a baba egyedül ül.
7. Egy dolog biztos, ha tálcás, akkor érdemes egy pohár vizet kiborítani a tálcában, ha van pereme, hogy elfér-e Olyan legyen, amiben elfér....
Új lakás? Panel a szentem. Ez a morzsányi szobácskákból látszik. De pont elegendő helyiség van benne, bár a fürdő kisebb, egy kicsit, mint a mostani, bár nem tudom, hogy ez hogyan lehetséges....
Egyelőre irgalmatlan nagy munkának látszik a költözés. De remélem, hogy a lakásban jelenleg teljesen felesleges holmik nagy része nem költözik velünk....Már ezért megéri!
Vitamin:
Kvit.: Viki! Biztosan nem érezted keserűnek? Akkor ez remélem genetikusan öröklődik. Mert az én nyelvemnek rettenetes. Hugi a legutóbbi után szopisztrájkot tartott, mert apa elkövette azt a hibát, hogy a csukott szemű gyermeknek szopipozició közben csurgatta szájába. Ez volt két hónapja. Most dúlt nagy infoáramlás a témáról a szopis levlistán. Végkövetkeztetés ott, hogy talán elég a kórházi és legfeljebb havonta 1, ha a baba belében van elég coliform baci, ami talán a nem sterilizált környezetből odakeveredik, mert ezek termeltetik a szervezetben. Az agyvérzés ráadásul állítólag nagyon ritka. A mi gyerekorvosunk köti az ebet a karóhoz, hogy hetente1.
D vitamin: tavaszi fiúkkal én keveset adtam, mindig akkor jött rám a lelkiismeretfurdancs, amikor a gyeröknek nem nőtt a foga, vagy nagyon nem csökkent a kutacsa. De ezek sokkal későbbi témák....
A mellemre csöppentve gond nélkül leszopizzák, mert nincs semmilyen íze...
Hasonfekvés: Agyerekeim szeretik, fejüket hamar és hatékonyan emelték, emelik. Hanga tegnapig kizázólag hasonfekvésben nyúlt a tárgyakért. Hiába no, a kihívásokat szereti!:D
Képzeljétek pénteken kapta meg Hanga a 3 hós oltását (nem volt oltóanyag...), majd elutaztunk a fiúk nélkül rekreációs, relaxációs hétvégét tartani. Ez idő alatt életemben először fallabdáztam, Hugi pedig úszóbajnok lett. 32-33 fokos babaúszásra is alkalmas medence, apa.anya ráér csak a Hanga-babával foglalkozni. A gyermekcse eddig is imádta a vizet, bár a babakádba nem sok fér. Most is lubickolt és ráadásul ügyesen merült. Második alkalommal már egyikünktől másikunkig is átpasszoltuk a víz alatt....
Kilók: amióta tejcsokit nem eszem, merthogy tej..., azóta kevesebb csoki fogy. Viszont elég sok tejmentes édességet találtam már....
Rajtam 4 kg van az eredetihez később. Sajnos a kedvenc nyári ruhám elég paszentos. Így még a közelébe sem mertem menni. Remélem nyárra már lesz esélyem
Zsombival 2 hét alatt értem el a versenysúlyok, Prüccsel 2 hónap alatt. Hugival 2 év alatt??????? NE!!!!
Asszem valamit ideje előmozdítani a környezetemben....
Snoopy