Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi, én úgy szoktam rakni Lidit a szőnyegen, hogy a lábával tudja magának lökdösni az egyik oldalát és így magának zörög vele. A kulcsok nekünk is tetszenek. :-)
Ti szoktatok valamit a szőnyegalá rakni? Én olyan keménynek érzem.

Mandula, biztos kell az utánpótlás? Lehet, hogy tele van a tejcivel és nem bírja már befogadni a pocija. De a kétórával későbbi tápi az már megemésztett volt gondolom és így többnek is tűnt.
Ami meg akár most jött ki az meg lehet azért volt mert csak ivott de nem nyelt rendesen és így nem került le a gyomrába hanem a nyelőcsövében maradt esetleg.
A pocifájás nálunk majdnem két hónapig tartott.

Kép

Kép
antekirt

roni nagyi, nagyon köszönöm a segítséget. Én azt hallottam ,hogy a reformátusok azért egy kicsit lazábban veszik a dolgokat mint a katolikusok és mi reformátust szeretnénk apa után. Hát mi nem templomban tartottuk az esküvőt remélem azért ezzel nem lesz gond. Itt a gond talán azzal lehet,h ogy a párom testvére és annak a férje megvan-e keresztelve. A sógornőm az megvan azt tudom de a férjét nem tudom. Nem tudom hogy én számítok-e jelen esetben mert ha igen akkor én sem vagyok megkeresztelve.

Nagyon aranyos a kisunokád, hogy ilyen ügyesen követ titeket a szemével. :-)
Köszönöm Lidi nevében is bár mostmár egy kissé megkopott a buciján a haj de születésekor rengeteg volt és már akkor olyan hosszú volt, hogy rálógott a fülére. :-) Ő hason alszik akkor oldalt van a bucija és ide oda forgolódik így oldalt kopik, napközben meg háton van és ott kopik. Néha meg az ujjaival turkál a hajában és a kezében maradnak a hajszálai :-)

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok!

Mandula és egyéb részben táposok:
Ami azt illeti, az esti betápozásnak sokkal ritkábbnak kellene lennie. Pl 15 ml-t teljességgel értelmetlennek tűnik számomra adni. Arról nem beszélve, hogyha ez a top mennyiség amire "szükség van". Szerintem ne adj neki. Tedd cicire. Meg még egyszer cicire. Az egyikre, a másikra, vissza az egyikre, vissza a másikra. Ha éhes, de csak pár milinyire, akkor nyugodalmasan el lesz akár ezer évig a cicin, amí bele nem alszik. Hosszú időnek tűnik minden este. És életkorilag is. De sem meg nem szokja, ha majd hamarabb kidől, hamarabb el is alszik. Másrészt ez a gyerek soha többet nem lesz ennyire közel hozzád, mint most amikor Te vagy az ő meghosszabítása, Te vagy a megoldás a magányra, a szeretetre, összebújásra és csak Veled tud elaludni. Becsiszóra tényleg el fog múlni. És lesz egy pillanat, amikor ezt sajnálni fogod....

Szerintem azért hányja ki, mert igazán nincsen rá szüksége és igazán meg sem bírja emészteni. Az anyatej sokkal jobban bejön neki. ekkora mennyiségben táplálásként nemigen lehet rá gondolni, viszont két oldallal korábban emlegetett negatív hatásai maradéktalanul kidomborodnak.

Az a tápszer, amit a baba cumisüvegből eszik meg másnap, harmadnap annyi tejjel kevesebbet jelent a melledben. Ha a baba azért is a melleden küzd meg, akkor a melled megtermeli. Ha nem, akkor a melled nem termeli meg. Holnap akkor kevesebb lesz a tej és egy kicsivel több tápszert adsz. Ördögi a kör és profin lehet a gyerököt leszoktatni a ciciről.
50ml szükséglet alatt én olyan mélyre dugnám el a tápszert és további recepteket, hogy GPS-es keresőjátékot kelljen miatta indítani. 50ml felett pedig kitartó tejszaporító módszereket vetnék be drasztikus tápszercsökkentés mellett.

Kata!
Megkérdezek a problémáddal kapcsolatban más okosabbakat is, ha tippek érkeznek mondom....

A három hónaposok azért kelnek többet éjszaka, mert:
1. meg akarják előzni a bölcsőhalált
2. Nappal a ficergés miatt nem esznek eleget, most pótolják
3. Növekedési ugrásuk is lehet.

Fejni azért fejek, mert tejadó anya vagyok, napi 2.5 dl-t szoktam leadni. Mindig adok valamit. Most vért nemlehet, ezért tejet adok. Amit sajnálok, hogy kevés megy kórházba, inkább magánanyukákhoz. Nekik is kell, de a korababáknak jobban...

Ami azt illeti kereslet-kínálat pont jó, akkor nem kell fejni. Ha el akarok tenni, akkor kell fejni.

Lakásfelújítás: hát vannak átalakítások, ha sikerül teszek fel előtte-utána alaprajzot. És akkor a komplett konyhabútor nincs benne...

A babák egytől-egyig édesek :D
Naponta én is annyi puszit osztok ki a csajnak, mint a fiúknál nem is. Talán azért mert az utolsó csecsemő a családban...

Kép előtte Kép utána

Jóccakát!
Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Olyan sokat olvaslak titeket,hogy kezdem megszokni a stílust :D én eddig olyan helyekre irogattam,ahol mindenki reagált mindenki kérdésére,így nehéz volt megszoknom ezt a sokaságot,de azt is be kell látnom,hogy nem lehet mindenre és mindenki kérdésére mindenkinek reagálni,ahhoz túl sokan vagyunk...Brigó még az elején megpróbálta,sőt Kata még a mai napig mindenkihez hozzászól(nem tudom,hogy csinálja,biztos gyors- és gépíró tanfolyamot végzett :wink: :mrgreen: ) de nekem nem megy. :oops: hiába vagyok itt lassan egy éve :D

Jól vagyunk,kihevertük már az "enzimeket".(gondolom sokan emlékeznek a kis megprobáltatásainkra,ami innen nézve már nem tűnik akkora katasztrófának,de akkor megviselt)
Túl vagyunk a 3 hónapos oltáson,ami igencsak stresszmentesre sikerült :D nem vagyok én ehhez hozzászokva,hogy szuri után fél perccel széles szájjal mosolygunk. Az elsőszülöttemnél fél óra bőgés után másnapra becsómosodott combika fogadott...
Saját bőrömön tapasztalom,hogy mennyire másak a gyerekek,és nem kell semmit szentirásnak venni,amit a szakirodalom ír. :)

Mindig megkuksizom a topikbabákat,/egyik szebb,mint a másik,képtelenség lenne felsorolni őket név szerint,mert mind csodaszép. :D /és a honlapra is fel szoktam néha napján látogatni.

Örömmel vettem tudomásul,hogy az én babácskám se különb,mint a többiek,ezerrel tömköd ő is, a nyálazásról nem is beszélve.
(Zsuzsu :wink: )egyik nap át kellett öltöztetnem,mert annyira átázott a bodyja. Én is rákérdeztem,hogy jöhet-e a foga,de állítólag nem valószínű,mivel Dávidnak is 8 hónaposan jött ki az első. :roll: nem értem az összefüggést,de mindegyj.

Koszmónk nekünk is volt.Egyik barátnőm javasolta a BABÉ sampont Gyógyszertárban kapható,francia akármi, jó volt.
Most egy ideje megint elkezdtünk,és a doki bácsi szerint csak az olaj és a kapargtás segít.Szóval áztatunk és kapargatunk... :shock:

Pelenkánál nekünk bevált a Libero,még egyszer sem áztunk át.Igaz még csak 5 és fél kg-k vagyunk,de még eddig szerencsénk volt.
Éjszaka sosem pelenkázunk,csak szopi és alvás tovább.

Snoopy,köszi a sok jó tanácsot amivel ellátsz minket.Nagyon sok mindenben megerősítettél,köszönöm.

Niki,nekünk is van cumink,pedig én irtó ellenes voltam Dávid idejében,de most olyan hasznosnak bizonyult Rékánál,belenyugodtam,hogy más is cumizik,és a mai cumik annyira tudományosak,hogy nem hiszem,hogy akkora hatásuk lenne a fogakra.(Most látom Antekirt írását erről,hát lehet benne valami...Hogy miként fogom leszoktatni az egy dolog,de majd,ha ott tartunk beszámolok :wink:
Réka is néha szokta szopizni az ujját,de nem gondolnám,hogy ettől rászokik....
Gratulálok az átaludt éjszakákhoz!

Paff Kép

Szia Antekirt!Mi még nem találkoztunk.
Mi kb. kéthetesen rakattunk be Réka fülébe fülbevalót. Nem piros n és nem is volt,lehet,hogy érzékenyebb a füle Lidikének.
Antennás kép nagyon édes.

Mágnes,remélem jobban van Pannácska! :(
Nagyon jó ez a matrica!

Szilvi!
Szerintem is próbáld ki a levest :) nekünk például a levétől nem volt gond,a babot azért mellőztem :oops:

Szia Marslakocska!
Mi elég kopaszkák vagyunk,nem hiszem,hogy a hajtól alakulna ki a koszmó.
Az mit jelent,hogy sárgás volt a szemöldöke? :oops:
Nekünk valami ekzéma elleni kenőcsőt irt fel a doki valami gyógyszertári cucc,amit hajszálvékonyan kellett kennem,sőt a füle mögötti területre és a nyakán a hajlatokba is.Lehet,hogy ez lett volna? :oops:

Beszti!Olyan édes Simon!

Szia Kiscsikó!

Roni nagyi! Laura nagyon édes! És büszke lehet,hogy ilyen nagyija van :wink: avatar képpel én is bajban vagyok,olyan régen csináltam,hogy nem emlékszem milyen progival kicsinyítettem,már rég kiakartam cserélni,de nem sikerült nekem se :oops:

Zsuzsu!
Én nem vettem észre,hogy csak egy oldalra fordulna Réka.Próbáltad rakosgatni a kiságyban,hol az egyik oldalára,hol a másikra?

Mandula!
Sajnos nem tudok tanácsot adni tápszer ügyben,de lehet,hogy nem is kell neki pótlás :oops: nem lehet? :oops:

Cic!
Mikor írsz,komolyan olyan,mintha magunkról olvasnék :D Léna nagyon édes!

Brigó!
Olyan ritkán vagy mostanában,még mindig nincs netetek? :(

Balázs Éva? Ti hogy vagytok?
Tünde?Hogy vagy?Megígérted,hogy elmeséled,hogy viszonyul Zita Ákoshoz :D :wink:
Bné Timi?Bunny?Vizimanó?Mot?és többiek?(olyan rég volt már tábla...... :oops: )

Nekünk hódocskás Panadolfiguránk van :D

Még csak ilyen féligtömködös képünk van,de ami késik nem múlik. :wink:
Kép

Ildikó
ilgya1

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hát a mai éjszaka is érdekes volt nálunk. Lidi szépen kitúrt hajnalban az ágyból azóta nem tudok aludni, de ő most szépen alszik tovább miután kijátszotta magát. :-D
Aranyos kislány :-D

Ildikó, nem Lidi füle piros a fülbevalótól, hanem maga a fülbevaló volt piros de mostmár fekete ahol Lidi füle éri. Viszont csak felül olyan ahol a kampó érintkezik a fülével és alul nem. Szerintem ezt az alkohol csinálta, de ilyet még nem láttam, hgoy az arany elszíneződik.

Nagyon édes a féligtömködős kép Rékáról. :-D
Mi is ilyen mérleget kölcsönöztünk de azt vettem észre, hogy nem mindegy,h ogy rakom rá Lidit. Volt olyan anno, hogy kajcsi után rátettem és nem változott semmit a súllya majd újra rátettem és akkor meg több lett. Aztán volt olyan, hogy rátettem és mutatott valamennyit szopi után, majd kevesebbet amikor újra rátettem. Úgyhogy vissza is vittük utána és már több mint egy hónapja nem mérem itthon a súllyát Lidinek.

Zsuzsi, nálunk is volt egy időszak amikor Lidi csak egyik irányba volt hajlandó fordítani a fejét és követni minket. Ezért ne aggódj, bár megtudom érteni, hgoy aggódsz én is aggódtam, hogy no mifene van csak nincs valami baj, de ezt majd ő úgyis szabályozza, hogy kényelmes neki per pillanat.

Kép

Kép
antekirt

Jó reggelt Csajok!! :)

Nem olvastam még vissza, ezek viszont tegnapi fotók!!

:)

Millió puszi!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Millió puszi!

Megyek visszaolvasni!! :)
mot

Lányok, itt aztán van pörgés rendesen! :D
Mindenkinek köszönöm az üdvözlést és a kapott jótanácsokat. Máris többet segítettetek, mint a védőnénink, aki mellesleg a kicsilány 2 hetes kora óta felénk sem nézett.

ilgya1: Az említett Elocomot+vmi gyógyszertárit kellene összekeverni, kb. borsónyit és azzal kenegetni fejecskét, szemöldököt, fülcsi mögött. De továbbra is tartok ettől a kencétől. Kipróbálom a Sudocremet, hátha. Egyébként bevált az, amit használtatok?

beszti: A koszmócskánk pont ott van, ahol a legnehezebben elérhető, a kutacsnál, ahol a legsűrűbb és leghosszabb a hajcsi. Nekünk mindig azt mondja dokinéni, hogy a mosakodóval mossunk hajat. Persze tökéletesen nem tudjuk kiöblíteni az állaga miatt, lehet, hogy pont ettől alakult ki a koszmónk, ahogy írjátok?

Gyönyörűek a babácskák! Ha siekrül, én is megpróbálok felrakni képet a gyerkőcökről.
Azt hittem, csak mi vagyunk punkosok, de örömmel látom, hogy más sem tud frizurázni. :-)
A mi taréjunk mintegy 8 cm hosszú a fejtetőn, hátul 2 egymás melletti forgóval (mint Apának), kétoldalt és hátul olyan 3 centis a hajcsink. Sehogy nem áll! De ha megnyugtat benneteket, a fiamnak tök ugyanilyen kakastaréja volt születésekor és később is, pár hónap múlva összenőttek a hajak, s normálisan fésülhetővé vált.

zsuzsu74: Ne aggódj a fejcsikéje miatt!Dorka is imád az egyik oldalán feküdni, sőt mikor hasra fordítjuk, akkor is határozottan csak arra tartja a fejét. Aztán, néha voltunk olyan gonoszkák, hogy amikor jó mélyen alukált, egy gyors, de nagyon gyengéd mozdulattal megfordítottuk a fejecskéjét. Azóta heti rendszerességgel változtatja a kedvenc oldalát, így arányosan alakul a buksika formája. Ezt azért kezdtük el, mert fiacskámnál nem tettük és bizony ellaposodott az egyik oldal felől. De ne ijedj meg, mert utána már nála is fordítgattuk, s pár hónap alatt szépen rendbejött, ma már semmi eltérés nem látszik! Viszont odafigyelős volt a dolog, éjszakánként jó párszor felkeltünk hozzá emiatt. De megérte.

Látom, a cumi másnál is gondot okoz. Márminthogy adja vagy ne adja. A fiúnknál határozottan cumiellenesek voltunk. Egészen addig, amíg már nem bírtuk hallgatni a hasfájása miatti sírását, s odaadtuk neki. Csodát művelt! Megnyugtatta, de nem kapott rá, csak akkor kérte-adtuk, amikor tényleg nyűgös vagy nagyon álmos volt. 1,5 évesen teljesen el is hagytuk, már elalváshoz sem kellett. Kicsilánynál meg már előre megvettük, ő meg nem akarta elfogadni sokáig. Ő sem nagy cumis hál'istennek, de amikor nagyon nyafi, jobban elvan vele, mint nélküle. Úgy gondolom, hogy amikor eljön a mindent-szájbatevős korszak, akkor úgyis kevesebbet kérik, ha meg már mászkál-járkál-felfedez, annyira leköti a figyelmét minden más, hogy végképp leszoktatható a cumiról.
Az ujjszopás szerintem nehezebben szüntethető meg. Végülis a cumi talán ezt is kivédi, mert vagy ujjszopi, vagy cumi. Viszont az ujjacskáját nem tudod elvenni tőle!

Nyáladzás: nálunk is, ezerrel! Szinte látom az élvezetet a pofikáján, ahogy pukkannak a kis légbuborékok a nyálában. Rágja is a mancsait rendesen, néha annyira eltünteti az ujjacskáit a szájában, hogy öklendezik.

Mindenkinek szép napot! :D
marslakocska

Sziasztok

Rozsaszin lanyok nagyon csinik :)

En Sudocremet meg Bepanthent csak akor fogok haszalni popora ha piros lesz,alapbol jo az gyogyszertari krem is ,abban a legkevesebb folosleges adalekanyag.

Snoopy
Koszi,kepzleld tegnap nem kellett tapi es ataludta igy is az ejszakat,pedig mar 4 napja mindeneste kellett.A 60 ml tenyelg nem sok,de sokkal laktatobb mint a tej,talan ezert eleg neki az a keves is.

Zsuzsu
A fejforgatasra ode kell figyelni,tegyel parnat oda neki es akkor kenytelen lesz forditani a masik iranyba is.

Mandula
Sajnom,talan ezt a tapszert nem birja a baba gyomra,esetelg probalkozz masikkal.

Ilgya
Szia :) Reka tunderi a merlegen.
Hat probalkozom en ,de Alex is tobbet van otthon mostanaban,nem beteg csak az ovi nekem nem nagyon jon be mostanaban,ugyhogy kevesebb az idom.

kata

Kép
Kép
kataa

Antekirt!
Mi még a kórházban rakattuk be a fülbevalót, itthon alkoholoztuk pár napig, de nem színeződött el - sem pirosra, sem feketére. Megvan a papírotok az ékszerboltból? Szerintem érdemes lenne megnézetni, nehogy ha mégsem tiszta arany, bántsa a picurkátok fülecskéjét!
marslakocska

ilgya,
Jó, hogy megint írtál, én azt mondom, hogy egy izgő mozgó mellett,, arra figyelni, hogy mindenkinek válaszoljál, az tök nehéz, és mivel nincs annyi időm, így én elolvasok mindent gyorsolvasásban, és ami megmaradt bennem, mert szeretnék hozzáfűzni arra válaszolok, meg leírom velünk mi van. Így is csomószór van olyan hogy kimarad valami.

Mot nagyon szép formás arca van a kislányotoknak!

A koszm,óhoz és a szemöldök sárgasághoz akartam írni, hogy nekünk is volt, de már elmmúlt, mi a legeljén kammillafürdőben fürdettünk, meg. / hetes kontrollon a nő nekünk is azt mondta olajozzuk egy kicsit be és fürcsi után meg fésüljük , vagy dörzsöljük szárazra. Viszont nekünk elmúlt a szemöldökről és a fejbóőrről is. Egyszer apa is segített véletlenül a borostájával, mert Dani az álla alatt forgolódott. Az volt a legjobb dörzs:))) teljesen felszedte a koszmit, és szerencsére Dani fejbőre sem sérült.:)

Nekünk Dani haján lehet látni, hogyan fordul ugyanis egy csíkban teljesen ki van kopva a haja.Emlékeztet a bátyámra, neki volt ilyen a haja mikor egy csíkot beleborotváltatott.

Mi is szeretnénk keresztelőt, de nekünk augusztusban lesz, mert Tesómék akkor jönnek megint. Úgy látom mindenkinek a tesó lesz a keresztszülő?:))

Nekem a cumival és az ujjal az a bajom, hogy Dani most rendesen szopja a hüvelykujját, és ha még ki sem jöttek a fogai, akkor nem fogja elnyomni őket, mivel elvileg mosttantól kezdenek kibújni. Nem tudom kivegyem-e a szájából a hüvelykujját.

Nekünk Dani a fényképezőt figyelte tegnap, de úgy hogy mikor letettem a kezemből ő még mindig azt bámulta, pedig a feje fölött volt, teljesen kitekeredett.

Roni nagyi, Laura nagyon szép kislány.:)

Ti báboztatok már nekik? Ákos valamelyik este a ké forgón lévő macival bábozott az agy szélén Daninak, és nagyon bámult, hogy honnan a hang meg miért ugrálnak a macik, utána meg mikor visszaakasztottuk a forgóra őket, nézte hogy akkor most mi van, hogy ott lógnak??:)))Nagyon aranyos volt.

JA és fél 9-kor feküdt le, 4:30körül kelt és még most is alszik. Szerintem felkeltem vagy legalábbis megnézem mit csinál.

csernusn

Marslakocska, mi is még a kórházban rakattuk bele a fülébe a fülbevalót, de mostanra lett ilyen színe. Megvan még a blokk de félek kivenni a füléből a fülbevalót, mert utána kitudja, hogy tudom visszarakni a fülébe meg azt hallottam, hogy addig ne vagyük ki a fülbevalót míg ki nem kell cserélni nagyobbra.

Mot, nagyon hasonlít rád a kislányod. :-D

Niki szerintem hagyd az ujjacskáját had szopizza. Végül is jobb mint a cumi :-D, mert az övé és bármikor a szájjába veheti ha megnyugvás kell a számára.

Kezdek egy kicsit aggódni, mert Lidit egyáltalán nem érdeklik a játékok. Ha ott vagyunk vele és játszunk akkor is folyamatosan a saját kezét rágja meg a mi kezünket tapizza és azzal játszik. Megfogni megfogja a játékokat de nem nézegeti hanem ledobja. Ja meg a pelust gyűri a szájjába. Mintha a rongyok jobban érdekelnék.

Kép

Kép
antekirt

Winnie

boldog névnapot :D :D :D :P :P

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!
Hát én is elkeseredőben vagyok..Mostanában szopik 70-80-at, és egyszer csak elkezd ordítani, befeszít, és nem tudok neki többet adni. Ezzel a mennyiséggel 3 órát símán elvan. Gondoltam, hogy lehet, hogy elég neki, dehát ő már 4800 gramm. Többet kéne ennie. Nem?

A másik, ami aggaszt, az moték fényképéről jutott eszembe. Krisztina fiatalabb Pannánál, és nagyon ügyesen elvan hason, ahogy látom.Tudom, hogy nem jó hasonlítgatni, de ha Pannát hasra teszem, behomorít, a lábacskái is fenn vannak, és nem tud mit kezdeni magával, vergődik, sír. Ugyanakkor kézben nagyon magabiztosan tarta a fejét, és forgatja... Szóltam a védőnőnek, azt mondta, próbálkozzunk.

mot:
tényleg hasonlít rád Krisztina! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes

Máté is utált hason lenni. Most már néha hisztizik, hogy hason akar lenni. Ha tartasz attól, hogy mozgásbeli gondok vannak, menj el egy Dévényeshez, hogy nézze meg :-) Nem tudom, hogy merre laktok, de egy kettőt tudok javasolni, akik nagyon jók.

KépKép
KépKép
bunny75

Most látom, hogy hülyén jöttek ki a feliratok. A baloldali az előtte, a jobb oldali az utána.

Snoopy

KépKép
snoopy

Antekirt,

Szerintem ne aggódj ezen, mert azt , modták a gyerekeket legjobban az emberi arc játéka köti le, és egyébként is ez az időszak nekünk is a mindent tömjünk a szánkba cselekedetről szól. Szerintem viszket az ínye.
De én csak laikus vagyok.

Marslakocska,
nekem is van egy aranyfülbevalóm, és el van színeződve az a része amelyik a fülemhez ér. Nem tudom miért van, de nekem csak az aranyat bírja afülem, és nem lett bajom, egy két éve már biztosan bent van.

csernusn

Niki, de azért nálatok Dani nyulkál a dolgok után nem?
Akkor milyen arany az ilyen ha elszíneződött? Ezekszerint nem kell kicserélnem Lidi fülében a fülbevalót nem lesz baja a fülének?

Kép

Kép
antekirt

Niki
Tetszett ez modja a koszmotol valo megszabadulasnak,majd alkalom adtan megkerem en is apat :lol:
Hatul nekunk is ki van kopva a haja,olyan vicces 8)
Szerintem ham egtalalta az ujjat akkor nem tudsz mit tenni,leszoktatni rola nem igen ,lehet ,meg nem is erdemes.Viszont akkor ne adj cumit.

Antekirit
Lidi teljesen jol mukodik, ne aggodj.Az hog tudatoasan nezegese ajatekokat majd jon nemsokara.Sok szines dolgot rakj kozelebe es majd megfogja oket is.

Winnie
Tenyleg,boldog nevnapot!!!!

Magnes
Ez a menyiesg ha eleg neki akkoreleg.Leon is delutan ennyit eszik es el is van vele 2orattuti.Ha hizik rendesen,kar mericskelni.
En ma reggel kivancsisagbol megmertem,200at evett :shock: Na nalam ez alomhatar,persze tobbet nincs is ilyen a nap folyaman :?
Az hogy hason fent van alaba ,teljesen termeszetes,a vedono mondta hogy 5 hos korara kell hogy leengedje es ne ropkodjon,ugyhogy ez sem aggodni valo :D

Snoopy
Es ez panel lakas?Mert irtad hogy at kell a panelt torni.Akkor ritka szerencses beosztas a 3 haloszoba.

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat!

Snoopy! Különösképpen Neked köszönöm a kimerítő választ! Én is ezen aggályoskodtam (de szép szó :lol: ), hogy ha tápszert adok akkor kevesebbet szopik, akkor kevesebb tejcsi stb... Nem is eröltetném én ezt, és tényleg nagyon meghitt jó dolog és pont ezt nem akarom megszüntetni. Csak olyan bizonytalan vagyok, hogy elég-e neki. Még egy buta kérdés: ha kevesebb a tejem és nem adok neki tápot akkor nem szokja meg, hogy kevesebbet eszik beletörődve, hogy ennyi van? Olyan bizonytalan vagyok, pedig a legjobbat akarom Mesének! Az a baj, hogy itt nincs kitől tanácsot kérnem. A doktornő az első szóra felírta a tápszert meg sem kérdezte, hogy hogy alakult, próbáltam-e ezt-azt. A védőnő meg csak bólogat arra amit mondok :( . Még jó, hogy van net, itt már majdnem mindent elolvastam a szoptatásról :lol: .
Mikorra lesz kész a lakás? Hogy van mindenre időd?

Mot! Nagyon szép a kislányod, tényleg hasonlít Rád!

Ilgya! Édes kis husi!

Nekem a nagylányom szopta az ujját, de semmi baja nincs a fogainak, pedig 8 éves korában nagy akaraterővel szokott le róla, mert a bátyja azt mondta, hogy beköpi a suliban. Mesének igazából a cumi sem kell meg az ujját is csak egy pár percig szopja.

Mágnes! Mese is útált hason lenni, talán most már egy kicsit tovább elvan.

Na, megint csak 20 percet aludt ez a Nőci!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Kataa, tele van színes játékkal a játszószőnyege, ráadásul még aggattam rá plusz játékokat is, hogy elérje, de nem foglalkozik velük, de bezzeg a tv-t tudja nézni :-) Persze úg yrakom le Lidit, hogy háttal a tv-nek de úgy tekeredik, hogy lássa. Bár nem sokszor nézünk tv-t mellette.

Kép

Kép
antekirt

kata:
az a gond, hogy Panna minden etetésnél enniyt eszik, sőt van ,hgoy csak 50-et. Ma mérem a heti súlyát, kíváncsi leszek, mert eddig ezt csak ezen a héten produkálta.

antekirt:
nálunk is nagy tévézős Panna, még az orrszívásért is elfelejt sírni, ha a látoterében van a képernyő. Persze mi sem "engedjük"neki :)
Amikor az apja eléáll, hogymostmár elég a mónika show-ból, nekiáll navalyogni. Ha kiáll a képből, megnyugszik .:)
Tegnap felfedezte, hogy az utazóágy hálóján át kilát! :)

Egyébként nálunk is megy a nyálcsorgás ezerrel. Van, hogy pelusozás közben anyyi kicsorog, hogy beledörgöli a fejét, és olyan,mintha megmostam volna a haját...
Csak jelzem, hogy keresztfiamnak 4 hónaposan foga volt kint....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes :)

Hercegnő se szeret hason lenni, a gyógytornász mondta, hogy napjában többször tegyük hasra edzés képpen, pár percig elvan aztán jön a jelzés, hogy legyen vége!!!

Nyugi má!!!!
mot

4 hónaposan 4 foga . Ezt akartam:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

mot:
de lagalább emeli a fejét! Panna csak gyűri a pelust,lefetyeli, és olyan, mintha fel akarna borulni. Komolyan mondom, hamarabb megfordul majd, mint ,hogy a fejét emelje..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Antekirt,

Szerintem ne aggódj ezen, mert azt , modták a gyerekeket legjobban az emberi arc játéka köti le, és egyébként is ez az időszak nekünk is a mindent tömjünk a szánkba cselekedetről szól. Szerintem viszket az ínye.
De én csak laikus vagyok.

Marslakocska,
nekem is van egy aranyfülbevalóm, és el van színeződve az a része amelyik a fülemhez ér. Nem tudom miért van, de nekem csak az aranyat bírja afülem, és nem lett bajom, egy két éve már biztosan bent van.

csernusn

Sziasztok,
Mágnes. Szdorka:köszi a kérdőív elérhetőségét, már ki is töltöttem:-)

KépKépKép
kiscsiko

antekirt:
Nem tudom, lehet-e baja a fülcsijének, csak azért írtam, mert előfordul, hogy valakinek fémallergiája van, akár az aranyra is, nem ijesztésképpen. S szerintem inkább a fülbevaló a mumus, nem pedig a fülcsi, azért javasoltam, hogy először a fülbevalót érdemes megnézetni. Nálunk inkább olyan volt, hogy a testápoló krémből rakódott 1 kevés a fülbevalóra és átmenetileg narancsszínű lett, de törlésre lejött. A kórházban berakott fülbevaló nagyon akadós formájú volt, ezért 2 hete lecseréltük egy kerekebbre. Aggódtunk mi is, hogy s mint tegyük be, de nem volt semmi gond. Alkoholos vattával jól átdörzsöltük az újnak a csatját, kihúztuk a régit, áttöröltem a fülcimpáját alkohollal, majd óvatosan belecsúsztattuk az újat. Megmozgattam, még egyszer alkoholos fülpálcával áttöröltem a tövét és ennyi. Mégcsak be sem pirosodott a cserétől. Nekem azt mondták, bármikor ki lehet cserélni, csak alkohollal fertőtleníteni kell. Sőt kis is lehet venni, csak 2 naponta érdemes visszadugni, nehogy öszeforrjon a luk. Mi először ezt akartuk, mert folyton beakadt és többször felsértette a fülecskéjét,s aztán úgy gondoltuk, kevesebb macera, ha veszünk egy másikat.

Másik téma a nézgelődés. Úgy látom a vonalzókból, hogy csak pár nap eltérés van a csemetéink között (mi 2006.dec.06-án születtünk). Valóban a legjobban az emberi arc köti le őket. Megfigyelheted, hogy ha ránézel, gyorsan átsuhan a tekintete az egész arcodon, majd megnyugszik a szemeden és hamar elmosolyodik. Ehhez társul egy eszeveszett kapálózás, rúgás a lábakkal, s sikolyokkal sem fukarkodik a csöpp. Ez neki most még tökéletesen elég és nincs nagyobb élvezet számára, minthogy Anyut-Aput maga mellett tudhassa, s élvezze ezt a "játékot". Próbáld ki, milyen jól el tudod szórakoztatni azzal, hogy ráöltöd a nyelvedet, vigyorogsz ezer foggal, sapkát veszel fel, grimaszolsz, csak néz majd, meglátod!:roll:
Dorka még csak most fedezi fel a kezeit, de nem nézegeti, inkább nyúlkál vele. Ha anyaghoz ér, pl tetrapelus, azt magára húzza, rágcsálja, morzsolgatja, nyálazza. Csörgőt, plüssállatkát ő is csak néz, mondjuk azt lelkesen, de nem nyúl utána. Néha egy-egy elvétett mozdulattal megcsörrenti, de még nem tud jól célozni. Én teszek időnként színes, tarka anyagdarabot (párnahuzat, ruhácska, újság) a kiságy szélére, ezeket is szereti nézegetni.
Úgyhogy ne aggódj, mindennek eljön a maga ideje!
marslakocska

mágnes!
Ne aggódj, hogy átmenetileg kevesebbet eszik a csemetéd. Nálunk is volt, kb annyi idősen, mint most ti vagytok. Bepánikoltam, hogy elfogy a gyerekem (na meg a tejem), de még ha átmenetileg nem is gyarapszik olyan gyors ütemben, hidd el, bepótolja, amint jobb étvágya lesz. Lehet, hogy a hülye időjárás miatt, lehet, hogy most jobban fáj a pocija, vagy csak egyszerűen ennyi most elég neki. Tudja ő azt jól. Kicsi lányom a mai napig sem eszi meg a súlyához számított napi 150 ml/kg-t, de szépen gyarapszik és legfőképpen nem nyugtalan, hanem kiegyensúlyozott, jó alvó,mosolygós babuci. Mondjuk hasfájós is volt, de már elmúlt.
Tömni nem lehet őket és nem is kell.
Ugyanúgy nem lehet erőltetni a hasonfekvést sem. Gyakorolni, edzeni a hátizmait persze lehet és kell is, de ha neki 1-2 perc elég, akkor annyi. Nem érdemes elvenni a kedvét. Majd mikor elér oda a fejlődésben, hogy élvezi, majd lehet kipárnázni a kiságyat, mert folyton fordulgatni fog.
marslakocska

mandula35!
Valóban nagyon szépen leírta Snoopy a szoptatás-tápszer mókuskereket, de azért nem szabad általánosítani, úgy vélem. Mikortöbbször tettem le úgy este a gyerkőcöt, hogy még éhesen sírta magát álomba, nem bírtam tovább lelkileg, megkínáltam tápival. Volt, hogy 10-et evett, vagy 20-at, de megnyugodott. Én amelett teszek voksot, hogy ha neki pont ennyi hiányzik ahhoz, hogy jól érezze magát, akkor ne vonjam meg tőle. Szakkönyvben is olvastam, hogy meg kell kínálni, aztán legfeljebb nem eszi meg az adagját.
A nagyfiamnál is ezért kezdtük el a tápszeres hozzápótlást, mostmár úgy gondolom, későn! Ne kövezzetek meg és ne értsetek félre, kérlek! Abszolút szoptatáspárti vagyok, de ha egyszer nem elég, akkor nincs mit tenni, nem lehet 48 órát várni azzal, hogy növekszik a tejtermelődés, a gyerek meg üvölt.
Ő már a gyarapodásban is elmaradt, mire rászántuk magunkat a cumisüveges pótlásra, s persze az ideg sem tett jót alapban a tejtermelésnek. S onnanstól mindig olyan mohón evett, mert azt hitte, elfogy.
S mintmár korábban leírtam, van a mókuskerékből kiszállás, mert amint lenyugodtam és beletörődtem, hogy ez van, több tejem termelődött, s a tápi mennyisége így csökkent.
Mindenesetre kitartás és sok-sok türelem!!
marslakocska

Sziasztok!

Szerintem is az emberi arc a legjobb "játék" nekik egyenlőre.
Azt el tudja nézegetni akár órákig is.
És csrébe kapjuk a nagy mosolyokat, ami imádnivaló!

Tárgyakért máég annyira nem kezdett el nyúlkálni.
Ha odaadom a kezébe megfogja, de hamar elereszti, még nem nagyon köti l e az ilyesmi.
Kellene hogy lekösse???

Figyelem a fejformáját, egyenlőre még okés. Viszont ahogy hanyatt van és forgatja ott hátul egy csíkban ki van kopva.

Ante!
Én a játszó alá semmit nem tettem hanem a tetejére plédet meg egy lepedőt és így tettem rá. Én nem a keménysége miatt aggódtam, hanem hogy nehogy felfázzon.

Jut eszembe.
Nálatok milyen hőfok van a lakásban?
Mert mindenki azt mondaj, hogy a legoptimálisabb a 20-22 fok, de én sajna fázós vagyok és ahol együtt alszunk a kicsivel, ott több van, mint ezek az értékek.

Jajj megyek, mert nyűgi kezdődik..

Szép napot!
ZSUZSI

Kép
zsuzsu74

teszek fel pár friss képet :)

Kép

Kép

Kép

nika70
Salgótarján

Marslakocska, akkor csak egy nap eltérés van a babáink között :-).
Ami meg a nézgelődést illeti teljesen jól leírtad, és köszönöm a megnyugtatást. Én most azt csináltam Lidinek, hogy odaadtam egy plusz pelust, hogy azzal játszon és azt megeheti akár csak ne azt nyálazza össze ami a feje alatt van. :-)

Zsuzsi, én a játszószőnyeg alá is raktam egy plédet meg rá is raktam egyet. Én is attól félek, hogy felfázik. Eddig nem féltem mert nagyon melegek voltak itthon de most nem olyan a fűtés. Volt, hogy egy body volt rajtunk most meg body, rugi, és egy kardigán.
Nálunk általában este hideg szokott lenni, így bodyban és rugiban alszik meg két takarót tezsek rá. Két vékonyabbat, Egyikkel rendesen betakarom a másikkat meg a lábára terítem csak.

Mágnes, rafinált egy nőcid van :-D

Kép

Kép
antekirt

Antekirt: a gyermekkeresztséggel kapcsolatban azt tudom javasolni Neked és mindazoknak, akiket ez érdekel, hogy érdemes a felekezetek szerinti hitelvekkel tisztába jönni.
A katolikus keresztségben a keresztszülő kötelessége ügyelni arra,hogy keresztgyermekük jó katolikus legyen.
A protestáns felekezetek a keresztszülők esetében már ilyen követelményeket nem támasztanak, hiszen a hivő szülők feladata a gyermekekkel kapcsolatban fogadalmat tenni. Szerintem a vallási témáju honlapok sok kérdésre választ adnak. pl:a református gyermekkeresztséggel kapcs.forumon kb.400 hozzászólást találsz. Igazán a kérdéseket megválaszolni csak az érintett egyház papja, lelkésze tudja megadni. Egy biztos, hogy a lelkiség meghatározó, hiszem,vallom,megtartom.

Kép
Kép
roni nagyi

Sziasztok!

Zsuzsu74:
Ha nem látsz semmi eltérést a fejformájában, akkor minden rendben! :)
Ha csak a hajcsija van kikopva, az természetes, hogy kidörzsölődik, majd kinő. A miénk annyira kidörzsölődik, hogy kis csimbókok lesznek rajta, amit aztán ki se lehet fésülni, csak lenyisszantjuk (eddig két gombócot távolítottunk el ilyen módon).

Igen, igen. A kezében ügyesen megtartja pár percig, aztán egyszerűen elengedi. Amennyire tudom, ez azért van, mert igazándiból még fogalma sincs, hogy az az ő keze, s hogy mit is kellene azzal csinálnia. Viszont erős szorításuk van!
Ha mutogatsz neki csörgőt vagy plüssállatot olyan távolságban, hogy éppen elérhetné, ha akarná, akkor amikor éppen örömében kalimpál, véletlenül hozzáérhet a kezecskéje, érzi az ujjai közt. Pár hét alatt rá fog jönni, hogy összefüggés van a kéz-csörgő-hang között, s akkor kezd a tudatosság kialakulni. Siettetni nem lehet, de ezzel a módszerrel talán "gyakorolni" igen.
Ellenben ha csak úgy puff odaadjuk nekik a valamit, az nem izgi, nem látta előtte.
Mi is még csak most kezdjük el fogdosni, elkapni, rágcsálni a dolgokat.
marslakocska

Mot: nagyon szép kislány lett Krisztina! Hasonlít az anyukájára tényleg! :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

Antekirt,
nálunk is csinált már ilyet a Réka :D olyanok tudnak lenni ezek a kis szemtelen babócák...... Kép
a fülbevaló volt piros :?: akkor én tényleg félreértettem :oops:

a mérleggel én is szenvedek,mindig átlagot számolok,és azt veszem figyelembe.Ez saját nem kölcsönöztük,így csak magamat okolhatom. :?
én hetente 1x mérem,minden szerdán este,akkor született.Persze,ha itthon vagyunk :shock: Dávidot minden etetésnél rátettem Kép én parás elsőgyerekes anya.

Mot!
Nagyon helyesek a csajaid! :wink:
És gyönyörűen tartja magát,
Réka is utál hason lenni,csak billeg,mint a libikóka. :D
Az utolsó képen be van kenve az arca valamivel :?:

Marslakocska!
Nálunk se volt a védőnő a Rékánál,
imélben azért értekezünk :D a doki szokott jönni havonta,a szurit is itthon adja be. Sose értettem,hogy kinek mikor kell jönni :?: tudja valaki,hogy hogy működik :?: van akinél hetente kimegy,hívás nélkül,máshol meg le se van az ember k....va. :oops:

Bevált a kence/jó lenne tudni,hogy mi van benne/,de olyan kevés a szavatóssága,hogy már le is járt.Mióta nem kenem megint száraz,azt mondta a doki,hogy extra érzékeny börű gyerekeim vannak. :( Dávidnál is a mai napig gyógyszertári fürdetőt használunk + babaolajat,pedig már 2,5 éves.

Akkor a Mikulás hozta a babátokat,ez tök jó! :D

Kata!
Hogy hogy nem jön be az ovi :?: és eddig :?: hova jártok,melyikbe :?: ovónőkkel van bajod :?:

Niki,tényleg így van...
úgy látom nem sikerül alkalmaznom még ezt a módszert,de majd belejövök :D

Koszmóleszedő módszer Kép

Nálunk is a tesó lesz a keresztszülő,de csak karácsonykor keresztelünk....

Jó a bábozás,biztos is,hogy élvezik,nem lehet elég korán elkezdeni.Mi Dávidnak bábozunk,de Réka is figyelget ezerrel :D

kikopott hajú babákról is lehetne fényképet csinálni,nekünk nagyon kopi egy helyen. :D

Mágnes!
Réka is utál hason lenni :?

Mandula!
Akartam már írni,hogy nagyon szép nevet választottatok a lányzónak. :D

Zsuzsu!
Nálunk is kicsit több van a lakásban!Igaz megy a párásító ezerrel!

Winnie!
Boldog névnapot!

Nika!
Nagyon helyes Gergő,főleg a mosolygoson édi!

Nagyon elkapokodtam a végét, bocsika,de mennem kell,mert nyűglődik a Manesz.

Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Talán van, aki még emlékszik rám. Decemberben írtam legutóbb, hírt adva kislányom születéséről.
Gyakorta feljövök az oldalra és olvasgatlak Titeket és nézem az aranyosnál aranyosabb képeket.

Most is végigfutottam a hozzászólásokat és mintha a magam ügyes-bajos dolgairól olvasgatnék. Koszmó, keresztelő, fülbevaló, oltás stb.

Az én lányomnak is koszmós a buksija. Nekem az vált be, hogy beolajoztam röviddel fürdetés előtt (nem árt sapkát is húzni rá, ne olajozzon mindent össze) és fürdetéskor egy puhaszőrű-kefével átmaszíroztam, nagyon jól viselte. Sajnos visszajött, úgyhogy megint akcióba kell lendülni. Igazából fogalmam sincs miért, nem samponozom, nem hajszárítózom, amint lehetett napoztattam fedetlen fejjel, azt mondják alkati kérdés.

Nálunk hétfőn kapott fülbevalót a kisebbik gyermek. A szomszéd kozmetikus lőtte be, szerencsére semmi pirosodás. Azért még néhány napig kenegetem alkohollal. Orvosi arany fülbevaló, egyszerű, nekem nagyon tetszik. A nagyobbik lányom (ma 20 hónapos) is még mindig ilyet hord.

Végre sikerült megegyeznem a párommal a keresztszülőkről, megyek is ma bejelenteni a plébániára, júniusban tartjuk, akkor jön haza a nővérem az anyukám 60. szülinapjára, úgyhogy igazi családi őrület lesz.

Mi csak április elején kapjuk a 3 hónapos oltást, pedig tegnap töltöttük be. Szerencsére a 2 hónapost jól viselte. Nekem azt tanácsolta a doktor néni, hogy az oltás helyét kenjem be vékonyan körömvirág kenőccsel és tegyek rá borogatást. Ez a nagylányomnak is bevált, soha nem keményedett, csomósodott a szuri helye.

Snoopy
"ez a gyerek soha többet nem lesz ennyire közel hozzád, mint most amikor Te vagy az ő meghosszabítása, Te vagy a megoldás a magányra, a szeretetre, összebújásra és csak Veled tud elaludni. Becsiszóra tényleg el fog múlni. És lesz egy pillanat, amikor ezt sajnálni fogod...."
Ez így van!!! Ki kell használni az időt a kapcsolat mélyítésére, míg ennyire nyitott rá, leülni játszani, mesélni kicsinek nagynak, míg kéri, igényli, mert ha TE ma nem teszed meg lehet, hogy holnap már Ő nem kéri.
marcipan

Ildikó: nálunk a védőnő 6 hetes koráig hetente jött, a gyermekorvos pedig akkor, mikor hazajöttünk és utána 2 két múlva. 6 hetes kor után a védőnő havonta jön, aztán nem tudom, hogy van, pedig elmondta, csak elfelejtettem. :oops:

Kép
Kép
tinu

nálunk védönéni hetente dokinéni meg kéthetente látja tanácsadáson de oda meg mi megyünk:)

nika70
Salgótarján

A D vitaminról akartam kérdezni, mekor nem kell adni? tavasszal és nyáron? Most már tavasz van? Én nagyon összevissza adom, lesz ettől valami baja Daninak???

Végre most bealudt így tudok takarítani, hurrá!!!

Holnap leszünk 4 hónaposak!

Winnie, boldog névnapot!!!(MA emőke napja van, szép a neved.:) Ugye így hívnak) :oops:

csernusn

Ez az esős idő jól kibabrált velünk.
Nem tudtunk kimenni sétálni így ment a nyűgi.
Most is csak azért tudok írni, mert Fanni szellőzik az ablakban a babakocsiban. :-)

Fanni nagyon jól tartja a fejecskéjét. Persze néha beinog, de alapjáraton meg tudja tartani.
Hason is felemeli, mint egy kobra. Ezzel csak az a baj, hogy nem szeret úgy lenni és hamar bedühödik és elkezd sírni.
De próbálgatom, mert a védőnő azt mondta azért naponta legyen kicsit hason is.

Haj még annyira nem kopi ott hátul, csak kisebb a haja, olyan rövidre legyalulta ahogy forgatja :) Jujj de jól megmondtam ezt. :lol:

Névadóval kapcsolatban valakinek van valami infója?
Létezik még az ilyesmi?
Ha igen hogy zajlik? Önkorminál kell bejelentkezni?

No megyek vasalni. Jajj de jóóó :shock:

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74

Sziasztok!

Nika! Nagyon jó képek, a mosolygós tetszik nagyon.

Fülbevalót mi is akartunk, de végül úgy döntöttünk, hogy majd ha nagyobb lesz.

A védőnő nálunk eddig hetente jött, most havonta.

Niki! A D vitamint én is összevissza adom :oops:.

Ma olyan aranyos volt Mese! Hasra raktam és addig szenvedett míg fel nem borult :) . Nagyon meglepődött amikor a hátán találta magát :lol: .

Zsuzsu! Én is most fejeztem be a vasalást :) brrrr...

Kép
Kép
Kép

KépKép
mandula35

Nekem a védőnő azt mondta, hogy D-vitamint 1 éves koráig naponta 1 cseppet kell adni, utána pedig csak télen.

Én mondjuk kíváncsi lennék, hogy van-e konkrét szabályozás védőnő-ügyileg, meg K- és D-vitamin ügyileg, mert érdekes, hogy ezekben a témákban kiderült, hogy az országban nagyon is sokféleképpen csinálják, mondják. Mondjuk ez igaz a terhesgondozásra is, amint kiderült (ha emlékeztek még: NST, kórházba befektetés stb.). Nekem ez fura. ELvileg egységesnek kéne lennie, nem?

Kép
Kép
tinu

csajok köszike képzeljétek el Gege amikor a képet csináltam még aludt és amikor megvillant a vaku akkor mosolyodta el magát.A kis kamera érzékeny :):):):)

nika70
Salgótarján

Mandula
Hat en csak akkor sadok neki tapot ha mar hosszu ideje eszik,de mar csak huzza es kikopi a cicit mert nincs benne es konyorgoen sir.
Mindig szigoruan szopi utan es a leheto legkisebb mennyiseget,max 60.Es tuti hogy ez hianyzik a jollakottsaagahoz,mert en annyi szenvedes utan is max 750-800at tudok termelni neki naponta :?
Szoval ha neked beletorodik hogy ennyi a tej akkor nem baj,mert az eleg neki es ha hizik legalabb a minimumot akkor plane minden ok :D

Antekirt
Tenyleg te hol szultel?Ezt azt hiszem meg nem emlitetted.

Magnes
Hat akkor talan most ilyen napjai vannak,ha elvan vele akkor ne aggodj.En is voltam igy es Snoopy mondta hogy merleg mellozeesevel rogton megnyugszom :)
Egyebkent tobb helen olvastam hogy siman lehet hogy vegig csak max 100at eszik a baba alkalmankent es megis hizik :)

Marslakocska
Teljesen egyet ertek veled.Masodiknal en is vartam sokaig a tapival,amig nem volt nekunk is sirva ehesen konyorges.Na ezt nem kivanom senkinek...
Doki havonta jar es a vedono is.Pont jo igy,de nem izelgetnek a hizassal vagy hozzatapival,csak ha kerdesem van.

Zsuzsu
Nalunk olyan 23 fok vagy felette van,a szobajaban talan 24 is.Mi meg nem teszuk le a foldre,majd ha mar forog.De dupla pled szerintem twljesen eleg,ha szonyegre rakjuk.

Ildi
Az ovival neheny uj rendelkezes es a bajom,az ovonok profik.Neha ugy erzem nagyon sok suletlenseget hord haza...de nem baj,mert valtani fogunk.

Niki
D vitamint csak nyaron nem kell adni a nagy melegben,amugy igen.

Kép
Kép
kataa

Regen raktam en is kepet:
Kép

Kép

Kép
Kép
kataa

Kata: tudod, hogy én Leon nagy rajongója vagyok, úgyhogy mit is írhatnék, mint hogy Leon egyszerűen álomszép kis krapek!!! :)

Mági: tulajdonképpen miért is nézed mindig, hogy mennyit eszik? Én soha nem mértem, fogalmam sincs, hogy mennyit eszik egy-egy szopira a gyerkőc. :shock: Megmérem mindennap a súlyát és ennyi.

Ma cumisüvegezett, mert ugye én szakképzésen voltam. Két etetés volt üvegből, 125-125 ml-t evett meg. Az szerintetek sok vagy kevés? Én a fentiek miatt nem tudom.

Kép
Kép
tinu

szerintem tinu,
ha megette és nem sírt akkor elég volt neki. Nekem mikor egyik este emlentünk moziba, megettetem fél hétkor, és anyuék fürdés után odaadték neki azt a 65 ml amit lefejtem napközben és jól elvolt vele, talán reggel 5kor kelt...

Kata,
na kezdünk különbözni, Dani már nem hasonlít annyira Leonra.:)

Kép egykézzel fogom a játékot
Kép mér két kézzel fogom

Kép Most találtam meg a hüvelykujjam, beteszem a számba.

Mandula szépen tartja magát Mese.

Nika,
Gergő nagyon édes kishapsi.:)

csernusn

hú, mennyit írtatok, tök jó :)

szerda este írtam, hogy jövök vissza aztán elromlott a net, mostanra javították meg, már tiszta elvonási tüneteim voltak.

Snoopy, még a zöldes kakiról annyi, kül azóta javult, hogy ugye sok-e az előtej, hát nem tudom, lefejt tejnél vegyes felvágottba kapja, és mivel 30 perceket fejek, szerintem abban van minden, hátsó tej is, meg elég fölös a tej; így jó zsíros szerintem. Meg a fejésnél látszik, hogy az eleje szinte víz, utána meg szép sárga, ami lejön.

Tök jó, most már vannak egész tisztességes mosolykezdemények, meg kezd tökre nézni a babánk, a bölcső feletti forgójáték nagy sláger most :) úgy élvezem, hogy már nem csak úgy "van", hanem nyílik az értelme :)

na meyek olvasni, utána folyt köv, remélem lesz net :)

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie

kérdezted a bölcsit... Nem tudom. Az e heti Zuglói Lapokban írtak az összes zuglói önkormányzati óvodáról! Ha érdekel :-)

Annyit írtatok, hogy nem tom követni.... :-( Rossz az idő, mindenki gép előtt :lol:

Niki

Dani tiszta anyja :-)

Most már hamarosan kezdhetjük szervezni azt a találkozót, mielőtt Kataa elutaznál

KépKép
KépKép
bunny75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?