Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kép

Marcsi, még a múltkor lemaradt, h ha bújkál Hamiban vmi, de még nincs kifejezett tünet, én ált. Echinaceát adok, ami immunrendszer erősítő.

Orsi, nekünk jó szerdán is a tali Kép

Dorki, sajnálom a tesódéket Kép de sztem is nagoyn fontos, h bemenjenek a megfigyelésre, akármi is történik ott! Szorítok!

Gabi75, Dávid olyan a teniszütővel, mintha épp játszana vmi nagy tornán!!! KépKépKép

Vera, de jó, h van netetek! KépKépKép Elképzelem Bencét, ahogy olvas :D:D:D édi lehet! Hami is sokat olvas, a legújabb ma a gágágigágá... nemtom mit jelent Kép

Barbi, közben rájöttem - nehezen - h gondolom, Te is a neten láttad a Szülőszobát :P De honnan tudtad???

Tündér, de éééédi az úszós kép, én igy úgy várom, h egyszer vízbe kerüljünk: kád vagy várunk nyárig :D:D:D

Cupp
Ann
annann

Lányok!

Hol nézitek a Szülőszobát? A TV2 oldalán és Windows Media Playeren? Mert a múltkor próbáltam és annyira akadozott hogy élvezhetetlen voltKép Pedig az első szériát mindig így néztem, szóval a gépünk elvileg bírja...

Tündér!
Ez a kép valami nagyon cukorfalatKépKép igaz én már láttam egy másik topicban is, néha kukkolokKép

Ann!
Válaszmail???Kép
Szerintem a gágágigágágá minden bizonnyal valami libát jelenthet, nem?KépKép

Nekünk is jó a szerdai nap talizni, de hol is lesz???

Na lépek, mert Bence sajt- és körtekockákat eszik, jó lesz odafigyelnemKép Bár olyan ügyi! Csak ez nem valami tartalmas ebédKép de főzeléket nem eszik, a tésztát sem ette meg, csak husi jöhet husival az meg ma nincs...

Vera

KépKép Kép
76vera

Vera, én írtam, nem? Kép
A.
annann

Sziasztok!
Dorki, nem tudok pontosat, de azt olvastam a Heim Pál kórház lapjában, hogy a lényeg az, hogy a kórházban a megfigyelös szobában lehetöleg ugyanugy kell élniük, ahogy otthon, mert igy lehet kideriteni, hogy mi lehet az oka a légzéskihagyásnak. Persze monitorizálják közben végig a gyerköcöt, de semmi stressz a megszokott környezet hiányán kivül. Amugy ki tudja lesz-e mégegyszer ilyen, de ha már vettek légzésfigyelöt és használják és beriaszott, akkor nem lenne okos dolog nem bemenni a kivizsgálásra ha ezt javasolja (majd, esetleg) a dokijuk.
JÓ hétvégét mindenkinek! MOst mi is kipróbáljuk milyen szalmának lenni, kiváncsi leszek, hogy milyen lesz.
Sziasztok,
Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok!

Tündér, ez az Ilang, még mindig nagyon aranyos!!!

Gabi75, persze már idöszerü volt ez a teniszütö, elvégre apa profiKép Nagyon aranyos Dávid,és igazán alig látni a belenyirást a hajábaKép

Ann, na, akkor elmehetnék nyomozónak...Egyébként volt egy rész, amikor a csajszi valami anyaotthonba mutogatta a babaágyat, függönyöket, stb,ahová majd hazaviszi a babát, és ott egyszer a falon lehetett látni egy naptárt, a Hatvani Akármilyen Napilap fejlécévelKép Itt láttam meg, és innen gondoltam.
Egyébként nekem is sokszor akadozik, de azért kivárom ,mert én csak igy tudom megnézniKép

Ádm megtanult két mondóka-ének-szerüséget,illetve azt tudja mit kell csinálni rá. Az egyik a sétálunk-sétálunk kezdetü,a végén magától csücsül már le, a másik a Csip-csip csóka, a végén ennek is nagyon nagy mozdulatokkal mutogatja a Hess-hesst

Most éppen irni akar, ezért el is küldöm
Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi, no de várjunk má', azt mondták, h az anyaotthon egy másik városban van! Amúgy én nem tudok róla, h itt lenne... Jah, valszleg a naptárt magával vitte innen Kép Amúgy gratula a szemfülességedhez KépKépKép
No és Ádibádinak a mondókákhoz! Kép
Ann
annann

Tegnap a játszótéren találkoztunk Brigiékkel. Jó nagy már a pociban Bömbi kistestvére és milyen jól néz ki Brigi!!! Teszek fel képeket.
Szemlét tartok
Kép
Na ugye, hogy felmásztam!
Kép
Anya beszorultam...
Kép
Szökésben
Kép
klarissza

Sziasztok!
memorizálok Tündér Kép remélem, megyünk, mert a 3 napos nátha után most van egy kis láz reggel óta, ki tudja, mi lesz belőle Kép

Bömbi és Laca a játszón Kép együtt is játszottak?

megyek is, mert amíg a gyermekem alvással láztalanítja magát én kénytelen vagyok vasalni Kép

panu
panu

Lacát valahogy a fiúk nem hozzák lázba Kép A kiscsajszlikat szereti, különösen a 3-4-5 éveseket Kép Kép Ma is ráugrott egy kislányra az Ikeában, szegény Kép úgy megrémült Kép
klarissza

Panu:
Hiába fárasztottam ki Lacát még mindig itt kint lesi a reklámot, ha a kiságyba teszem sír, ha kiosonok mellőle, akkor észreveszi, hogy nem vagyok ott és jön az ordítás...Kép Sose fog normálisan elaludni...pedig már alig bírja nyitvatartani a szemét...
klarissza

Sziasztok!
Még benéztem egy pillanatraKép
de csak röviden mert nagyon fáradt vagyok...

Klarissza!
Vidd el egy körre babakocsival! De komolyan! Nálunk detto ez a helyzet este, Bence is fáradt-álmos nagyon de le nem tenné a buksiját, ha meg mi lefektetjük sír+már pattan is fel állásba.
Tegnap a barátnőmet kísértük el este fél10kor a metróig, akkor is bealudt Bence a babakocsiban, most meg Apa már 9kor elment vele egy körreKép Ez van. Sírni nem tudom hagyni, tök felesleges.

Hopp, épp felébredt, de mivel profin tudja csukott szemmel meginni a 2dl-t így már vissza is aludtKép

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Klarissza!

Nagyon edesek a babak,jo hogy tudtatok talizni.Ez melyik jatszoteren keszult?KIcsit hasonlit arra jatszora ahol a noverem lakik (14 Ker).

MI majd allitolag hetfon tudjuk meg a vizelet eredmenyet,hat remelem semmi baj nincs.
DAvid mar hihetetlenul beszelni akar,ma mar azt is utanam mondta hogy haz,na persze ha egy idegen hallja fogalma sincs mi az de en tudom Kép.A lenyeg hogy o nagyon elvezi es millioszor ismetelgeti a szavait,olyan cuki.De reggel olyan duhos voltam mert indulas elott szoktam megszoptatni es ma teljesen elutasitotta a cicit es muszaj volt kicsit fejnem majdnem elkestem a babysitterkedesbol.En mar nagyon ugy erzem hogy DAvid mar nem keri a cicit,illetve ami benne van.
Ugy szeret oda bujni,meg neha puszit is nyom ra es mondja hogy cici de nem akar mar belole taplalkozni.Hat ez van,mondjuk delutan jol szopizott,de azert ugy erzem ideje van mar neki..
TEgnap vegig gondoltam a szulesemet,az elso honapokat es kozben altattam DAvidot es ugy ramjott a siras hogy szinte el sem hiszem milyen nagy fiam van mar es hogy mennyire is szeretem ot.Es ami nagyon rossza hogy annyira aggodom erte(de ezt csak nektek irom le),neha mivel a ferjem visz kocsival dolgozni ,mindig azon gondolkodom hogy haza ertek -e mar,neha felhivom hogy otthon vannak-e mar es ha meg nem akkor mar vegig fut rajtam az aggodas hogy vajon mi van az en kicsi fiammal.Mar neha ugy erzem betegesen aggodom erte persze titokban a ferjemnek nem mondom el.Kép
Biztos annak tudhatom be hogy itt olyan sok baleset tortenik(en hulye meg minden nap olvsaom az ujsagban a hireket hogy ki halt meg,kit utottek el,kit lottek le)Egyebkent szerintem itt nem normalisak egyes emberek,komolyan olyan dolgokat lehet hallani hogy borzadalom.Naponta meszarolnak le csaladokat,fiatalokat lonek fejbe,a multkor egy srac lelotte a baratnojet ,3 hetes kislanyat,a baratnoje hugat es annak 8 honapos kisfiat azert mert a csaj elkoltozott tole.Kicsit megkattant az urge,persze ezt fenyes nappal setalas kozben.De sorolhatnam mennyi hasonlo tortenik naponta.Biztos azert lettem ilyen paranojas,itt ha valakinek nem tetszik hogy nezel ra a kocsibol akkor lehet hogy lelo.TEnyleg nem vicc. a multkor egy gyorsetterem elott allt egy urge es a tobbiek is rendelni akartak es az urge ott allt az autojaval mar egy jo ideje es oda ment egy fiatal srac es megkerte hogy huzzon onnan el erre az minden szo nelkul lelotte a sracot.SZoval nem gyonyor itt az elet.Na nem panaszkodom de tenyleg ijjeszto.
Mostmar huzok vacsit kesziteni DAvidnak.

Sziasztok!
gabi75david

Klarissza!
Én azt hittem, hogy miután átszokunk a kisbabakocsira a nagyot már eltehetem. Ehelyett altatós szobakocsi lett belőle. Mióta Niki leszokott a ciciről (o csak így tud elaludni. Nappal is ebben alszik. Én sem akartam így de semmi más nem jött be. Most viszont elalszik max. 10 perc tologatás után kb. fél óra múlva a helyéra teszem és kész. Tudom, hogy nem ez lesz a végső megoldás és én örülnék a legjobban, ha magától elaludna, de ő is föl van nagyon húzva estére.
Valamiért ezt a dög nem engedi, hogy képet feltegyek. Hiába nyomkodom a mell.felt. gombot egyszerűen nem reagál. Van valami tippetek ?

Én is szalma vagyok hétfő estig. A férjem + apósom elmentek horgászni. Anyukám, barátnőm vidéken a tesóméknál beteg a család, így itt maradtunk a lánykámmal kettecskén !!! Na azért jókat fogunk mi szórakozni !!!
Kellemes hétvégét mindenkinek, bár gondolom Ti is mentek temetőbe és az nem túl jó.
dorki

Tündér, nem megyünk úszni. ma reggel is kis lázzal ébredt Liza. feltehetően a fogától, legalábbis remélem, hogy nem vírus, mert aztán estére nyoma sincs hőemelkedésnek, viszont nagggggyyyooonnn-nnnnaaagggyyyooonn nyűgös.

Klarissza!+ egy kicsit hagyni kell sírni. mert tudja, mikor mégy vissza, ha kiabál... nézd az órát: 3 perc, aztán 5 perc, aztán 7, aztán 10, nálunk bejön ez, sőt most már elég rögtön a 7 perccel a kezdeni. nincs jobb ötletem.

megyek szórakoztatni a gyermeket és főzni

panu
panu

amerikai Gabi:
szerintem ez az a játszótér. Mintha már megállapítottuk volna egyszer, hogy a nővéredék közel laknak hozzánk. Kassai téri játszótér.

Szerintem Magyarországon is van már egy halom perverz ember, még egyenlőre az a szerencse, hogy nem lehet szabadon fegyvert vásárolni. Kevesebb tévézést Kép Ha van eredmény a vizsgálatról, akkor írj mindenképpen.

Vera:
aztán meg én pörgök fel úgy, hogy nem bírok elaludni Kép Ismerem a fiam feljönnénk a sétából és tuti felkelne egy kicsit játszani Kép

Dorki:
én akkor szoktam így járni, ha túl sok alkalmazásom van nyitva és nem veszem észre, hogy már kinyílt, mert elbújik a disznó....

Panu:
Lizinek jobbulást!!!

És ha először hagyjuk 3 percig sírni, akkor bemegyünk hozzá és nem vesszük ki a kiságyból, csak simi? Vagy mit kell vele csinálni?
klarissza

Klarissza! igen, azaz nem veszed ki csak beszélsz hozzá, megnyugtatod, megmondod, hogy a másik szobában vagy, és hogy neki aludni kellene, vagy, amit gondolsz, de nem veszed ki az ágyból. én csak akkor szoktam kivenni, ha a csúnya hisztiben tör ki.amikor hallom, hogy belelovallja magát a sírásba.

panu
panu

panu
Ezt mi is próbáltuk csinálni, mikor még picike kb.3 hónapos volt. Hetekig sírva aludt el,de nem szokta meg. Nem, hogy jobb lett, hanem rosszabb. Ahogy kivettem az ágyból a kezemben 1 perc alatt elaludt. És ennek a rendszernek köszönhetően 6 hónapos koráig éjjel 2-3 között aludt el. Emlekszem, hogy tavaly karácsonykor 1/2 5-ig húzta, az volt a csúcs. Sőt éjjel 3-kor is mentem már ki vele az erkélyre januárban. Aztán egyik napról a másikra áttért az éjféli alvásra és most is itt tartunk. Próbáltunk mi már annyi mindent, de nem működött. Én belátom, hogy nem voltam 100%-ig következetes, de az én gyerekem nem tud sírni, sírdogálni, pityeregni, ha valami nem tetszik neki torkaszakadtából üvölt. Ha a kiságyba hagyom remegnek a falak tőle. Lehet, hogy ki kéne várnom és 1 óra múlva elaludna magától és napról napra jobb lenne, de nem vagyok képes hallgatni azt a keserves sírást. Olyankor taknya-nyála egybefolyik, leizzad és nagyon sokáig nem nyugszik meg. Gondolkodtam azon is, hogy tényleg lehet abban valami, hogy milyen volt a születése. Niki lassan, nehezen született és elakadt a szülőcsatornában végül vákummal szedték ki. Nem is vehettem a kezembe, mert el kellett vinni. Ezt máig nagyon sajnálom. Olyan volt, mint egy kismacska. (egy 3,7kg-os kismacska Kép) De hallottam már ilyet, hogy a "nyugottan" született babák jobb alvók. Az én lányom nem alvóbajnok sosem volt az. Én is ilyen voltam kiskoromban. Persze ezt most nem neked szántam, hogy amit ti csináltok az nem jó, örülök, hogy nektek beválik, csak kikivánkozott belőlem.
A te picúrod hogy született?

Klarissza
Remélem beválik nektek ez a pár perces alvós dolog és nem szoktok rá a babakocsira.
Egyébként nincs nyitva semmi más a gépemen, megpróbáltam már új regisztrációval is, de úgy sem engedett felrakni képet. Pedig nem szeretnék lemondani róla.

Voltunk ma játszóterezni, hihetetlen, hogy mennyi kutyasz@r, csikk, üvegcserép meg szemét van mindenhol. Még jó, hogy kábszeres tűt nem találtunk. Kép
Dorki
Dorki
dorki

Sziasztok!

Voltunk ma állatkertben. és ezt muszáj megmutatnom. Teljesen transzbaesett a pónitolKép
Kép
Kép
Kép

Brigi
bombomanyu

Helló Csajok!

Brigi!
Bömbi nagyon drága a pónilóval!KépKép

Panu!
Jobbulást Lizinek, remélem tényleg "csak" a fogacskája jönKép
Mi voltunk lestelek, még jó, hogy nem szólítottam le senkitKép
EGyébként új szekrények vannak, nagyobbak kétségtelenül, de így csak 6 pelenkázónak maradt helyKép Képzelheted mi volt 10-kor.Kép Ja és a kinti fogast elvitték, szóval kabátban, gyerekkel, cuccal a nyakamban szteppeltem közel 5 percet, mire valahova odafértünk. Addigra a víz leveret, a gyerek nyüglödött én meg legszívesebben anyáztam volna. Nem vagyok egy idegbeteg típus, de ez már nekem is sok(k) voltKép

Gabi75!
Szörnyü amiket leírtál! Próbálj meg ne a rosszra koncentrálni, mert ez megkeseríti az életed. Sajnos rengeteg beteg ember él köztünk, de nem tudsz örökké mindenre felkészülve élni. Örülj a gyönyörü családodnak és vigyázz magatokra, de ne élj félelemben!Kép Sajnos itthon is sok rossz van, csak talán nem fújnak fel minden ügyet annyira.
Persze itt is vannak a bulvár lapok, bulvár müsorok amik másról sem szólnak mint az eröszak, de ezzel sajnos együtt kell élniKép
Remélem nem írtam semmi bántót. Ha úgy érzed itt egy kis nyugalomra találsz, gyere, segítünk. Egyébként nem kóros ahogy aggódsz a kisfiadért, ez szerintem teljesen normális, anyai érzésKép

Na most ennyire futotta.

Mindenkinek jó 7végét!

Pussz
Tündér
tündér

Ja még annyit:

Ann!
Ha a kádban fürödtök (nagyban), az is nagyon jó móka a babának. Nyáron vigyétek majd minél több természetes vízbe, hadd szokjaKép Bár emlékeim szerint már idén nyáron a nyaralás alkalmával is volt nagy pancsi HamivalKép
Egyébként nincs hozzátok közel ilyen babaúszásos lehetöség?

Tündér
tündér

Sziasztok!

Brigi, Bömbi aranyos a pónival Kép

Dorki, lehet abban valami, amit a születés körülményeiről írtál. mi is 3 hónapos korában próbáltuk ki ezt a "számoljuk a perceket" altatást, nehéz volt, de tény, hogy Lizinél lehetett érezni, mikor vált át kétségbeesettre. viszont ő azóta átalussza az éjszakát, és nincs vele probléma. akkor alakult ki a fürdés, szopi alvás sorozat, amiből a szopi azóta elmaradt. de pl. mi nem etetjük-itatjuk fürdés után. és csak nagyon ritkán ébred fel. Lizi könnyen született: alig éreztem a fájásokat, és a tolófájásoktól számítva 20 perc alatt megszületett, és utána másfél órát 3-asban voltunk, Lizi hol nálam, hol apa ölében.
hallottam olyant, aki utálta a magasnyakú pulcsikat, és a sálat sem szerette hordani, és kiderült róla, hogy nyakára volt tekeredve születéskor a köldökzsinór Kép egyszóval bizotsan van valami befolyása a születési körülményeknek egy-két viselkedésbeli dologra, hiszen az sem véletlen, hogy most már ajánlják, hogy a születés után rögtön a mama kezében, mellén lehessen a gyermek. de erről egy pszichológus, biztosan többet tudna mondani. várom a véleményeket.
menjetek olyan játszótérre, amit bekerítettek, kicsit kevesebb a szemét Kép

Tündér, sajnálom, majd legközelebb találkozunk. bár eléggé riasztó ez az öltözösdi-történet. Apának meséltam, és azt mondta, majd ő viszi a gyermeket, én meg úsztassam Kép

Gabi75, tényleg riasztó a leírásod, az aggódás pedig normális, egyetértek Tündérrel.

Klarissza, kíváncsian várom az altatás fejleményeit.

még nem is írtam, hogy találkoztunk pénteken Benedekkel és Orsival. alapvetően jó volt, csak Liza volt nagyon nyűgös, hisztis. ezt Bene tűrte, férfiasan, és csak nézett nagy szemekkel, pedig nem semmi volt a hiszti, és kitartó is. de hát aki úriember... Kép

Lizi még mindig nyűgöske, remélem, holnap nem hajnalban fog kukorékolni az óraátállítás miatt Kép

panu
panu

21.50 és még itt tologatja lelkesen a dömpert Kép Kép Pedig ma már csak egy órát aludt és 3 órát voltunk kint csavarogni...én már elég fáradt vagyok....
klarissza

Sziasztok!

Bencike ma teljesen zökkenőmentesen elaludt mellettem a nagyágyban simizve, vigyorogvaKépKépKép
Viszont foggggalmam sincs miért pont most a 20 fokban de úgy néz ki sikerült megfázniaKép Legalábbis ma folyt az orra, este le is szívtuk, bár csak az egyik orrlyukából jött. Persze utáltaKép Aztán nem volt semmi gáz, csak most hogy elaludt hallom hogy megint rettenetesen szörcsög még a cumit is kiköpte, gondolom így könnyebb a száján levegőt venni. Jajjj, remélem nem lesz beteg, mert úgy félek, még sosem volt.
De az is lehet hogy még mindig a foga miatt folyik az orra.

Ma mi is jó nagyot sétáltunk, olyan szép tavaszi idő voltKép Délután pedig mindhárman aludtunk, igaz három különböző szobábanKép De már rég aludtam délután, jólesettKép

Panu!
Remélem Lizi is mihamarabb rendbejön és újra a régi kis rosszcsont Lizi leszKép Bár gondolom elevenségből most sincs hiányKép
Én ma épp azt vettem észre hogy szinte már egész nap áll Bencus, hol itt hol ott és pakolKép Elég fárasztó, de úgy tud örülni mindennekKép

Brigi!
Annyira drága Bömbi! Látom abszolút nem félt a pónitólKép És Te hogy bírod a sétákat? Még jólesik?

Dorki!
Remélem egyszercsak nálatok is megoldódik ez az alvásdolog!!! Ha más nem majd nagylánykorábanKép
És ti mi jót csináltok a hétvégén Nikivel kettesben?

Gabi!
Nem semmi amit írszKép Én is biztos rettegnék, én is elég parázós vagyok. Pl. mióta itthon vagyok Bencével és pocakosan is ugye (közel két éve), azóta este (ha véletlenül esti programom akad nagyritkán, úgy szökőévente egyszerKép) nem merek már egyedül hazajönni a metrótól sem, egyfolytában félek sötétedés utánKép Ez nem normális dolog, de nem tudok ellene mit tenni.
És Bencével is ugyanúgy vagyok, szinte megőrülök annyira féltem. De asszem ez valahol normálisKép

Na megyek aludni, illetve csak bebújok Bencus mellé az ágyba olvasgatniKép Apa valami hülye filmet néz.

Ja még két mai kép, csak hogy tudjuk mihez tartani magunkat ApávalKép
Kép
Kép

Jó éjt,
Vera

KépKép Kép
76vera

Ann,
koszi a valaszokat a multkor Kép

Vera,
helyes fonokotok van Kép

Udv mindenkinek,
batka
batkamano

Gabi75
Te az usa-ban élsz? Olyan ritkán jövök, hogy nem tudom. De ahogy írtad számomra egyértelmű. Mikor én ott voltam egyedül Los Angelesben a környéken éppen egy sorozatgyilkos szaladgált. Azt hittem összecsinálom magam éjjelente. A tv-ben meg persze semmi másról nem volt szó. Ott szerintem sokkal több elmebeteg lakik. Látta valaki a kóla,puska, sültkrumpli c. filmet, Az egyértelmüen erről szól. Egész amerika betelepült emberekből áll, akik ölték egymást évszázadokon át. (kezdték az indiánokkal)Sajnos a média ilyen, rögtön rákap a legkisebb szenzációra és hatalmasat csinál belőle. Fő a nézettség! És mostmár itthon is kezdünk ilyenek lenni. Az, hogy félted a fiad, szerintem természetes. De nem lenne jobb, ha a férjeddel ezt megbeszélhetnéd? Legalább Ő értsen meg. Én is rengeteget aggódom Niki miatt, olyan dolgokon is ami majd csak évek múlva esedékes.
76vera
Nagyon jó a póló és nyilván a fiatalúr tisztában is van a jelentésével ! Kép
Mi jól elvagyunk Nikivel holnap megyünk a nagypapához, ott zárt udvar van, legalább nem szemetes. Föl akarták újjítani a hintát a lakók, mert sok most a kisgyerekes, de a nyugdíjasok nem járultak hozzá. Úgy gondolják , ha az ő gyerekeiknek jó volt, akkor most is jó. EU szabvány le van tojva. Pedig nem egy nagy összeg lenne.
panu
nagyon irigyellek, hogy foghattad a lányod szülés után. Én arra vártam végig, hogy az majd milyen jó lesz apának is. Odahozták megmutatni, kérdeztem is az orvost, hogy megfoghatom-e , erre azt mondta, hogy - na de anyuka hogy gondolja ??? Elvitték megfigyelésre, ami abból állt, hogy lerakták egy kiságyba és kész. Mindegy a lényeg, hogy jól van és nem lett semmi baja. Kép
Lizinel jobbulást :o
Klarissza
nálunk néha bevált, hogy apa fölvette a tartóselemmel feltöltött Nikit és kiment vele a sötét konyhába , ahol ringatta pár percig. Persze elősször nem tetszett a kiscsajnak, de azután lenyugodott. Utána bejöttek és úgy mentünk szopizni,hogy már nyugodt volt. Könnyebben aludt el olyankor. (kivéve, mikor lemászott az ágyról, otthagyott és ment vissza játszani) Nekünk most jót fog tenni az óraállítás, de Nikinek nem szólok, mert akkor még egy órát játszana !Kép
Jó éjt mindenkinek
DorkiKépKép
na sikerülta kép. Itt már kezd álmosodni, a másik képen meg biztos éhes volt
dorki

Sziasztok Lányok!

Most csak egy gyorsra jöttem.

A kérdésem az lenne hogy ha kedd délelőttre szervezünk egy talit nálunk akkor ki az akit érdekelne és el tudna jönni? (XIII.kerület, Szabolcs u. az Állatkerttől 10 perc sétára)
Ugyanis Gabival már egy ideje lefixáltuk ezt a napot hogy eljönnek hozzánk Zsoltikával és tegnap az jutott eszembe hogy lehetne ez akár egy topictali is. Mivel Gabinak is tetszett az ötlet, így felvetem ennek a lehetőségétKép

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Vera:
Mi mennénk Kép

Klarissza és Laca
klarissza

Sziasztok!

Jól eltűntem, bocsánat érte.

Vera: jó látni Bencéről a két lábon állogatós képeket Kép

Dorki: nekem mindkét fiú könnyen született, ha a kitolást vesszük. Balu egyébként is könnyen. Első fájástól 5 óra volt, 2,5 órával az első fájás után még busszal mentünk be a kórházba, röhögcséltem, mászkáltam... 2. tolófájásra született meg. Zsoma pedig 1 tolófájásra kint volt 4 órával az első fájás után (infúzióval indították), és mindkét fiú hasfájós és sírós volt. Jó, Zsoma korababa, tehát a születésén kivül is érte elég sok negatív élmény, meg hát ő még nem akart megszületni..., de Balura még csak ez sem igaz. MAgától indult, túlhordtam... és mégis. BAlu 1,5 éves koráig ébredt éjjel szopizni, Zsoma ma 14 hónaps, és még ébred éjjel. Szóval én ebben nem hiszek.

A sírni hagyós módszert nem próbáltuk ki, mert egész egyszerűen kegyetlenségnek tartom. Volt időszak, mikor Baluval úgy időzítettem a sétát, hogy a séta végén elaludjon a babakocsiban, hazajöttünk, és aludt ott még 2-2,5 órát, és az nekem így szabad volt. Aztán leszokott róla Kép

Vera: érdekes, én is így vagyok. Mióta gyerekem van, utálok egyedül hazajönni a sötétben, mert félek. Korábban sosem volt ilyen gondom.
BKV: Balunál nagyon nehezen mertem elindulni bkv-zni, mert féltem, hogy nem tudom felrakni a babakocsit... Volt, hogy az öcsémet mozgósítottam, ha valahova mennem kellett, hogy segítsen... Aztán egyszercsak megtört a jég, és elindultam egyedül, és láss csodát, simán felraktam egyedül a babakocsit Kép Zsománál meg már rutinos voltam. Míg Baluval a nagy kocsival egyáltalán nem mertem elindulni, addig Zsomával már azt is simán felraktam (16kg üresen). De tényleg sokat számít egy jó kis könnyű sportkocsi (a miénk 5,5kg üresen).
A mozgólépcsőzés meg megtanulható. Menj el olyannal, akinek van rutinja pl a Westendbe.

Karácsony: ez már a vég, de én excel táblában kezdtem összeszedni, kinek mit adunk Kép Elég nagy a család, főleg a páromék felé (5-en vannak testvérek), aztán vannak a barátok is... Minden ötletet nem írhatok le, mert van rá esély, hogy olyan is olvassa, akinek szánom a dolgot Kép A nagyszülők apróságként idén unokás kulcstartót fognak kapni. 2 éve Balus egérpadot kaptak. Még szeretnék csinálni a nagypapáknak unoka kéz- és láblenyomatos pólót is.
Zsomának még névnapja is lesz addig, arra ő motort kap majd. Karácsonyra meg valszeg már közös dolgokat kapnak a fiúk. A favonathoz sineket, duplot, mesekönyveket...

Nálunk nincs semmi különös. Zsomának volt 1 hónapja vérvétele, ami nagyon szar lett (14 mért értékből 11 rossz lett), úgyhogy újra kap vasat, de most rágótablettában, mert a cseppeket nem veszi be. A héten kontroll vérvételre kéne menni, amihez nincs túl sok kedvem, de hát ez van Kép
Egyébként egyre nagyobb gazfickó. Mindenre felmászik, mindenhonnan lemászik, rámol, mindenfelé autóra felül, berreg... Elindulni még nem akar, legalábbis nem nagyon mutat rá hajlanadóságot. De már feláll kapaszkodás nélkül.

Most ennyi, mert ébred Zsoma.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök, jövő héten már tudok majd normálisan is jönni, remélem, most viszont megyek Gabival sétálni, hadd aludjon a babakocsiban.Kép Sírni hagyás nekem sem jön be, egyszerűen nem vagyok rá hajlandó, meg szerintem Gabi sem csípné, mert ő olyan belelovallós típus, csak rosszabb lenne. Így marad a cici, aztán meg ki tudja?Kép

Ja, közben Gabinak kijött a nyolcadik foga, fut, mint a nyúl, megmértem, és 75-76 centi, ami azt jelenti, hogy az utóbbi két hónapban 3 centit nőtt.Kép Voltunk a Népligetben kutyaversenyen (véletlenül vettük észre, hogy van), Gabi minden kutyát imádott, és nála másfélszer magasabb dogokat simogatott, először kicsit ijesztő volt, főleg, amikor a kutya nyalogatni kezdte, akkora feje volt, hogy még! De Gabi nagyon élvezte.Kép

Az ajándék jól sikerült, de elég keveset aludtam miatta pár napon keresztül, viszont tetszett az ajándékozottnak, szóval megérte.

Na, még kis is kell teregetni, mielőtt elmegyünk. Futok is.

Még annyit, hogy örülök, hogy rég elveszett báránykák is írnak (Dorki, Cory)Kép, meg annak is, hogy mások is, majd én is tényleg megpróbálok.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Alvás:
Végül tegnap úgy döntöttem, hogy addig míg éjszaka szopizik Laca, addig hagyjuk bulizni este, végül is 22.30-körül beájult tegnap Kép Csak a vizsgaidőszak lesz megint így elég nehéz Kép

Lányok!!!
Milyen idős korú babákról, hallottatok, aki még éjszaka is szopizik???
Ugye senki sem hallott olyan kétévesről, aki éjszaka is szopizik???? Kép
klarissza

<font color="0000ff">Sziasztok!

Klarissza,
az ismerőseink közül rengeteg baba ébredt sokáig éjszaka, bár azt nem tudom, hogy szopiztak-e. Zsoltika még szopizik Kép Éjszaka 1-3 alkalommal kelünk fel, szopi, és alszunk is tovább. De mi vissza is költöztünk Zsoltika mellé, újra egy szobában alszunk, így nagyon könnyű, szinte fel sem ébredek én sem, alig emlékszem reggel, hogy mi is történt éjszaka Kép Gondoltam már arra, hogy esetleg vizet adok neki éjszaka, és nem szoptatom, de egyenlőre ez tűnik kényelmesebbnek Kép És szívesen is szoptatom, mert hát Zsoltika ugyancsak szereti a cicit, nem is tudom mit szólna, ha megjelennék az éjszaka közepén a varázsitatóval KépKépKép

Mi sosem hagytuk sírni Zsoltikát, bár az tény, hogy egy-egy nehezebb este után nekem is eszembe jutott, hogy kéne valami megoldás... De ő is olyan, hogy nagyon bele tudja magát lovallni a sírásba. Olvastam, hogy a gyerekek ilyenkor még hányhatnak is, és hogy attól még a módszer alkalmazható... Na nekem ez nem tetszett! </font>

Cory,
olvastam kis gazfickó Zsomáról a Kismamában Kép Ahogy a címet láttam, rögtön gondoltam, hogy csak Te írhattad a cikket Kép Miért rossz a vérképe? "Csak" vérszegény? Más értékek is rosszak? Remélem a vas szedése megoldja a problémát!

<font color="0000ff">Tudjátok, én is szedek vasat, már lassan 1 hónapja, mert ugye nagyon fájt a fejem. A vérszegénység lehetett a gond, mert azóta alig volt fejfájás, az is inkább este, gyengén, meg pénteken erősebben fájt a fejem, de az ettől a melegtől lehetett. Hihetetlen, hogy ilyenkor is 20 fok van!

A múltkori hozzászólásomban nem írtam, pedig nagy szám: Zsoltika imád mindent megszagolgatni Kép Van egy-két kedvenc testápolója (mármint az én testápolóm, csak az ő kedvence), le kell csavarni a kupakot és mindent megszagol, nagyon élvezi! Úgy hívjuk ezt, hogy szukmuk Kép Ilyenkor már tudja is, hogy szaglászni kell, és így már mindent megszagol: leveleket, popsitörlő kendőt, kavicsot, virágot, mindent.

Tegnap vettünk neki egy mágneses rajztáblát Zsoltikának, mert imád rajzolgatni, az etetőszékét pedig már teljesen összetollazta, hiába rakok elé füzetet is Kép A rajztáblához vannak kis műanyag bigyók, lehet nyomdázni Kép Sőt, bilit is kapott Zsoltika Kép Egyszerűen kikönyörögte magának, de egyenlőre csak ruciban ült rá, élesben majd később fogjuk kipróbálni.

Most mennem kell, mert felébredt Zsoltika, és elhajtunk kinyomtatni a szakdolgozatomat (azt is át kell néznem).

Sziasztok,
Gabi</font>

pgaboka

Sziasztok Kép
Vera, mi is mennénk kedden Kép
Még jövök - ha tudok Kép De most festek Kép
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!

Gabi,
Ákos is ruhában ül a bilire és meg is jegyezte a védőnőnk, hogy így aztán nem fogja pisilésre-kakilásra használni, mert ugyanolyan játék lesz neki, mint bármi más. És lehet, hogy igaza van, pedig nem sok olyat mondott eddig, amiben igazat tudtam volna neki adni, de ez elgondolkodtatott és be kellett hogy valljam, igaza lehet.

Cory,
mik voltak a tünetek, ami miatt elküldte a dokitok Zsomát vérvételre? Vagy a múltkori miatt - amikor kórházban is voltatok - kell időközönként ellenőrizni a vérképét?
És te láttál valamit Zsomán? Mondjuk hogy sápadtabb volt, vagy hogy nem volt annyira virgonc ... stb.
Mert Ákosnak még sosem vettek vért - csak a kórházban, a hazaengedés napján -, pl. azt sem tudom, milyen a vércsoportja. Persze azért minden ok nélkül nem akarom, hogy szurkálják.

Klarissza,
Ákos is szopizik még éjszaka és én pont emiatt este 10 előtt meg sem próbálom lerakni aludni. Tudod, ha este később alszik el, akkor éjszaka vagy hajnalban is később ébred először. Meg aztán így is korán ébred reggel, kell a francnak, hogy hajnali 5-kor felkukorékoljon minket. Akkor már inkább este pörögjön.
Igen, nekem is szoktak a dumával jönni, hogy de hát akkor így szokja meg ... bla-bla-bla. Erre mondom azt, hogy azért van két fülem ... Én is jobban örülnék neki, ha le tudnám rakni este 8-kor Ákost és csak reggel ébredne, de nem így van. Majd ha átalussza az éjszakát, akkor fogok elkezdeni azon gondolkodni, hogy hogyan is hozzuk előrébb a lefekvés időpontját.
Az altatási technikánkat meg már leírtam korábban is. Este cicin bealvás van, vagy ha nem, akkor utána kis játék és ha már látom rajta, hogy köbö el tud már aludni, akkor Tamással mennek a mi ágyunkra és egyszer csak elalszik/elalszanak. Ha már elég mélyen alszik Ákos, akkor rakjuk be a kiságyba.
Nappal meg úgy megy az altatás, hogy berakom a kiságyba és ha kijön, akkor két pléddel odatelepszem az ágya mellé és alvást imitálok és erre elalszik Ő is. Vagy erre sem, és akkor fárasztom tovább és kicsivel később próbálom az egészet előről.

Zsizsa,
Ákos is tegnap növesztette ki a nyolcadik fogát Kép.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Sziasztok!

Marcsi,
ez tényleg jogos, erre nem gondoltam. Úgy látom, egyenlőre eltesszük a bilit, aztán ha jelezni is tudja majd Zsoltika, mit szeretne, akkor nekikezdünk a tanulásnak Kép

Vércsoport: nálunk a kórház beírta a "Gyermekgondozási kiskönyv"-be, tudod amit még anno a szülés után kaptunk, és amit tanácsadásra is mindig vinni kell. Nektek nem írták be?

Amúgy Zsoltikának is 6 hetesen volt az utsó vérvétel... Akkor még sárgának látták egy kicsit, ezért kérte a doktornőnk.

Ann,
szuper hogy Ti is jöttök!!! Mit is festesz most?

Akkor ezek szerint eddig Klarissza + Laca, Ann + Hami és Gabi + Zsoltika lesznek Veráék vendégei Kép Ki jön még?

Puszi,
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

De jóóóó! Akkor már négyen biztosan leszünk kedden ill. nyolcanKép

Gabi + Zsoltika
Klarissza + Laca
Ann + Hami
és mi

Többiek? Zsizsa, Tündér, Marcsi, Zit, Panu, Orsi, Cory, és még sorolhatnám...

Képzeljétek, ma Bence nem aludt délután egy percet sem, mert elmentünk 1 körül a Pólusba, de mivel nem aludt be a kocsiban, így ott már a nyüzsi nagyon felcsigáztaKép Aztán délután sem mutatott semmi hajlandóságot az alvásra, de már sokat nyűgösködött meg lefejelt egy játékot isKép Szép piros lett a nózijaKép
Végül fél 6kor megfürdettük és fél 7re már úgy aludt mint a bundaKép Szó szerint ahogy letette a buksiját már el is aludtKép Remélem végigalussza ezek után az éjszakát!

Na megyek tévét nézni ha már ilyen nyugis esténk vanKép

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Nem tudtam végigolvasni mindent , de pár sorban reagálnék a fent írtakra.

Vércsoport: kórházból történő távozás után a zárójelentésen nekünk fel volt tűntetve Robó vércsoportja is.Marcsi, ti nem kaptatok semmit?

Szopi: megcáfolnám, hogy a könnyen született babák jobb alvók, ugyanis Robó elég gyorsan világra jött és még most sem alussza végigi az éjszakát. Én inkább abban látom az összefüggést, hogy a cicmániásnak mondoható Kép babák sűrűbben ébrednek este.Ti hogyan látjátok? Nálunk már az nagy előrehaladás , hogy hajnal 2 körül ébred először, de onnatól kezdve képes óránként is cicizni.
Azt kizártnak tartom, hogy Robót hajnalban holmi egyébb folyadékkel be tudnám "csapni".Nem is igazán a szomjoltáson vagy éhségen van a hangsúly nála, hanem a bújásonKép.

Egyenlőre ennyi, mert kevés az időm .

Jobbulást a betegeskedő babáknak és további jó hétvégét kívánok:

Anita
anita77

Alváshoz megint:
Én nem is tudom mi számít könnyű szülésnek. Burkot repesztettek Kép Ráadásul fájás gyengeségem volt, ezért infúziót kötöttek be, de még amelett is majdnem beauldtam olyan álmos voltam Kép Aztán jött a szülésznő és feljebb tekerte az adagolót. Kaptam két fájdalomcsillapítót is, tiszta kómás lehetett Laca szüléskor. Lehet, hogy ő is beauldt a szülőcsartornában Kép?? Olyan sokat kellett nyomnom mire kijött a buksija. 12-kor kötötték be az infúziót és 16-kor született Laca.
klarissza

SZiasztok!

Klarissza: én ismerek 2 évesnél idősebbet is, aki még ébred éjjel, de olyat is ismerek, aki a lehetőségekhez képest humánusan leszoktatta róla az ekkora gyerekét. Pl éjjel ébredéskor nem az anya megy a piciért, hanem az apa, és dajkálja, ringatja..., de cicit nem kap. Egy 1,5-2 évest erre már fel lehet készíteni. Napközben meg lehet velük beszélni, hgoy éjjel nem lesz cici... Biztos vagyok benne, hogy ezzel együtt sem egyszerű.
Esti lefekvés nálunk ettől függetlenül eléggé időhöz kötött. Balunál az volt, hogy 10-kor beraktuk a kiságyba, és melléültünk, énekeltünk, mondókáztunk neki, és simogattuk közben. Az első 1-2 nap volt sírás (akkor kivettük, ölelgettük)..., de az bejött, hogy ha egy dalt, mondókát megúnt, akkor váltottunk, és ez elvonta a figyelmét a sírásról. Volt, hogy 1 óráig tartott az altatás, de úgy voltam/vagyok vele, hgoy ez az időszak, míg rám számít, nem tart túl sokáig, még nekem is hiányozni fog.
Zsoma meg cicin alszik be szintén 10 körül (most épp még kaszinóznak Baluval az ágyban). Mi már külön szobában vagyunk (2 hónapja), az éjszakát a kiságyban kezdi Zsoma, majd az első ébredéstől köztünk alszik, így jól bírom Kép

Gabi: a vérképe valami gyulladást is jelzett. Ezért kell a kontroll. Akkor épp náthás volt, úgyhogy reméljük csak attól.
Kismama: KépKép

Marcsi: ez egy hosszú történet Kép Szóval Zsoma a koraszülöttség miatt vashiányos, de ez későn derült ki, mert bár rendesen jártunk a koraszülött kontrollra, ott nem vettek vért. Aztán jött egy betegség 6 hósan, és a doki ránézésre elküldte vérvételre (nagyon sápadt volt. A bőre szinte átlátszó...). Azeredmény olyan brutál lett, hogy ő nem mert csak úgy lépni, beutalt a Heim Pálba. Végül LÁszló lett belőle az agyhártyagyulladás-gyanú miatt. Ott vaspótlást javasoltak, így elkezdte kapni. Ez volt márciusban. Szeptemberig napi küzdés ment a maltofercsepp beadásával. Utálta, kiköpte, mellément, le kellett fogni... Brrr! Szeptember végén a vérkép rosszann, mint valaha. Most rágótabletta van. A gyulladást kell kontrollálni.
Ha azt mondom, Balutól sem vettek még soha vért, megnyugszol? Kép
Én sem tudom Balu vércsoportját, de a sajátomat sem tudtam az első terhességemig.

Anita: fél éves koráig Zsomát nem mondtam volna cicimániásnak, és mégsem.

cory

cory
Budapest

Én is elmennék a talira, de kedden pont vidékre megyünk. Na de a következőre...Kép

Én úgy értettem a könnyebb szülés- jól alvós gyerek témát, hogy aki könnyebben születik az talán nyugodtabban alszik el. Nem az éjszakai ébredésekre. Persze biztos összefügg nyilván a kettő. Nálunk pl. majdnem mindíg fölháborodik, ha napközen lerakom aludni. De persze akkor is a babakocsiban alszik el.
Nálatok milyen az ébredés ? Mert ha Niki éjjel fölébred, akkor rögtön hangosan sír. De többször volt már, hogy annyira elkezdett zokogni, hogy föl kellett kapcsolnom a nagy villanyt, mert nem tudtam fölébreszteni, hiába vettem ki vagy beszéltem neki. Ez néha olyan ijesztő. Ilyenkor úgy sajnálom szegényt. Nálunk már nincs cici kb. 2 hete egyáltalán éjjel meg kb. 1 hónapja, de attól még ugyanúgy fölébred.
Én sem tudom a vércsoportot ez biztos kórházanként változik.
Zsizsa milyen ajándékot csináltál?

Karácsony
én is az unokás póló, egérpad stb. változatot szeretném kipróbálni, de mindenkinek nem adhatok azt. Viszont pénzünk meg nem lesz az idén nagy ajándékokra. Pedig olyan jó és hasznos dolgokat tudnék adni. Kép
A ti gyereketek leszokot már róla, hogy mindent a szájába vesz ? Mert Nikit egy pillanatra nem lehet elengedni az játszótéren. Főleg a kavicsokat szereti enni, de a csikkekre is bukik. Ezért nem tudok neki adni se ceruzát se filcet se bármit, amit le lehet nyelni.Már így is csomó játékot el kellett tennem, mert szabályosan megeszi. (a bútort is rágja)
Marcsi
Én is próbáltam, hogy alvást imitálok, mikor altattam ,de simán ott hagyott és ment ki az apjához, aki nem aludt. De ez a módszer a sógornőméknél is bevált.
Érdekes, hogy most mikor egyedül vagyok mindennnap tudok jönni ,mikor meg apa is itthon van, sosincs időm. De azért várom már, hogy hazajöjjön. Fogott ma két csukát, úgyhogy sikeres volt a horgászat. Egyébként csak ajánlani tudom a Tisza-tavat még, így ősszel is, mert nagyon szép, megnyugtató, csendes és nincs sok túrista egymás hegyén hátán.
Jó éjszakát, hosszú alvásokat
Dorki
dorki

SZiasztok!

Dorki: saját készítésű ajándékokra gondoltál már? Pl szalvéta képek vagy üvegfestés... Én tavaly hímeztem, de az nagyon időigényes, mindenkinek nem lehet azt adni, de az előző kettő jól halad.

cory

cory
Budapest

Helló LÁnyok!

Elsöként is: szia Cory!!!Kép
Pont a minap gondoltam rád, hoyg nagyon eltüntél mostanában, de örülök, hogy újra írszKép
Remélem Zsoma rendbejön mihamarabbKép
Az ajándék ötletek nagyon jók, köszi, én is merítettem belöleKép

Vércsoport: nekünk beírták a kiskönyvbe amit a kórházban kaptunk, csak azt furcsáltam hogy mindketten Apjával A vércsoportuak vagyunk, hogy lett a gyerek 0-ás??? Ha valaki ért ehhez, levezetné nekem? (az anyukám O-ás, meg a tesóm is)

Dorki!
Ilang is még mindig mindent megkóstól, pedig lassan 15 hós leszKép Nálunk sem játszik még, a zsírkréta, filctoll és társaiKép
A kertben loholok utána, múltkor éppen az apró murvát falatozta éppen és az output-ot figyelve sikerült is lenyelnie 1-etKép Akkor mondjuk ennyire nem örültem, de annak igen, hogy kijöttKép
Csikk, szemét, kutyagumi, szintén nyerö, remélem mostmár kinövik ezt. Fotók nagyon jókKép
Lányok vélemény??

Zsizsa!
Aztán tessék feldobni 1-2 fotót arról amivel ennyit dolgoztál!!Kép

Ann!
Jó festegetést! És mi készül?

Vera!
Köszi az érdeklödést, de sajna a kedd nekünk nem jó, de köszönöm a meghívástKép
MIkor ébredt Bence végül??
Fotók szupik a fönökrölKép

Ellenben szerintem csüt-pénteken megyek az Örs felé, babakocsi diszkontba, talizhatunk valahol arra, mármint akinek jó lenne. Majd még írok konkrétabbat, jó? Mármint csak azért írtam mert tudom, hogy szoktatok az IKEA-ban talizniKép

Na most ennyi voltam, még szerintem benézekKép

Pussz
Tündér&IlangKép
tündér

Hahó!

Majd rakok fel képet az ajiról, de először Tündér vércsoport problémáját akarom megvilágítani.Kép

Tündér,
az A vércsoport dominánsan öröklődik, ami azt jelenti, hogy lehetsz úgy A-s, hogy két gén esetén az egyik A, a másik 0 (mivel anyukád 0-s, tőle csak ezt kaphattad, ugyanis ez a recesszív gén, ezért ő 00-s). Ha a férjed is A0-s (márpedig a tiéd nyilvánvalóan az), akkor lehetséges, hogy mindkettőtöktől a 0-t örökli a gyerek, szóval ő 0-s lesz, mint ez Ilang esetében történt. Ez így érthető?

Talit még meglátom.

Én is szalvétázok és üvegfestek karácsonyra.Kép

Zsizsa

Kép az ajiról (azért kellett ennyit dolgozni, mert a különböző oldalak ragadnak az elkészítés után, és kellett száradási időt hagyni, meg a zárja nagyon kacifántos volt, ezért ott sokat szenvedtem):

Kívülről.
Kép

Belülről.
Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Most értünk haza, egy klassz játszóteret fedeztem fel a közelbenKépKép Eddig totál kétségbe voltam esve hogy itt semmi nincs és mit fogok én Bencével kezdeni jövő tavasztól, erre tegnap megláttam a kocsiból, ma pedig le is teszteltükKép Hatalmas és körbe van kerítve.
Bencike naggggyon élvezte, igaz inkább azt hogy sétáltunk a homokban, de mikor véletlenül lecsüccsent akkor rosszul lett a homoktólKép Nem semmi gyerekem van, undorodik a homoktól... De legalább addig sem eszi meg.
Kép

Tegnap amúgy nagyon nagyot szívtunk, mert fél7kor beájult és sajna 9kor fel is kelt és nagyon kipattantak a szemei, gondolta most jön az éjjeli buli... végül nem sokáig, csak fél 11ig volt ébrenKép

Most viszont amint hazajöttünk a játszótérről, kis nyűgöske volt és ment oda az etetőszékhez hogy ültessük bele. Próbáltam neki enni adni, de az nem kellett hanem cumi, pelenka és kb. 5 perc alatt bealudt. Nagyon tudja hogy napok óta itt történik a déli alvásKépKép

Vércsoport: nekünk is rajta van a zárójelentésen Bence vércsoportja, és ő is 0-ásKép Mondjuk nálunk minden lehet mert az apja nem tudja a sajátját.
De azt hiszem koraszülött babáknál teljesen más a helyzet, ott tutira tudniuk kell a vércsoportot, hátha történik valami nagyobb bajKép

Lányok!
A Westendtől nem messze van egy nagyon jó cég akik ilyen fényképes cuccokat csinálnak, én nagyon meg voltam velük elégedve a nyáron. http://www.multiprint.hu/
Mi is ilyesmiket csináltatunk a dédiknek karácsonyra, de mi bonyolítjuk azzal hogy szeretnénk a 3 dédunokáról egy közös képet kivitelezni, csak még azt nem tudom hogy lehet egy 6, egy 3 és fél és egy 1 éves gyereket egy fotóra terelni úgy hogy lehetőleg mindhárman mosolyogjanak de legalábbis a kamerába nézzenek...Kép

Cory!
Én is olvastam a cikked a Kismamában és én is rögtön tudtam hogy Te írtadKép
A múltkor egy másik babanetes lányra is ráismertemKép

Ann, Klarissza, Gabi és ha még valaki úgy gondolná hogy mégis eljön holnap!Kép
Küldök egy mailt a pontos címmel, kapucsengő, ilyesmi.

Most pedig megyek teregetni, vasalni, csupa érdekfeszítő dologKép

Sziasztok,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok, egy gyors kérdésem van:
hogy tanultak meg a gyerekeitek szívószállal inni??? KépKépKép Hami csak rágja és nem tudom neki elmagyarázni, h szívni kéne :oPPPPPP
Cupp
Ann

Ui: Vera, mél átjött Kép Többiek, kb. mikor mentek?
annann

SZiasztok!

Tündér: én úgy tudom, a vércsoport kétgénesen öröklődik, és az A meg a B domináns. Az A vércsoport lehet AA vagy A0. VAlszeg te A0 vagy, valszeg a férjed is A0, és így a gyerek ebből a 00-t örökölte.
Látom már Zsizsa is leírta Kép

Ann: Balu 2 évesen tanult meg szívószállal inni, Zsoma meg elleste a bátyjától.

cory

cory
Budapest

Ann!

Én 2dl-s szívószálas üdítővel tanítottam meg neki, úgy hogy nyomtam először egy kicsit a dobozt hogy a szívószálon keresztül menjen a cucc, aztán mikor már nem nyomtam de kellett volna neki, valahogy rájött a technikájáraKép De vastagabb és nagyobb szívószállal pl. még nem is próbáltuk, abból lehet Bence sem tudna inni, nemtom.
Ti milyennel próbáljátok?

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Tali Veráéknál:
Gondolom egyszerre mennénk, ugye? Mi délelőtt felkelés után indulnánk, talán 10 óra után oda is érnénk. Többiek? Ti hogy gondoltátok?(Autóval mentünk volna, de Apa nem igazán engedi Kép )

Ann:
Valahogyan ösztönösen szívta meg Laca, és bejött neki Kép (a szívószál probléma)
klarissza

Sziasztok!

Mi sajnos úgy néz ki megint kihagyjuk a talit, ugyanis mi a tegnapi napot meg az éjszakát a Madarász utcai kórházban töltöttükKép
Lányok én úgy de úgy megijedtem. Bömbike megbotlott a szőnyegen elesett, beverte a fejét, és valószínüle úgy megijedt, hogy ahogy
felkaptam elkezdett sírni, de begörcsölt és elájultKépott tartottam a gyereket a kezemben és ő nem lélegzettKép Hát senkinek nem kivánom azt a pár másodpercet. Nekem óráknak tünt. Utánna nagy nehezen elkezdett lélegezni, de nem volt magánálKép Persze a férjem rögtön hívta a mentőket, akik 10perc alatt ki is értek, de ez is óráknak tünt.
Csak akkor ketdett el sírni amikor popsizörlővel megtöröltem az arcát. A mentősök is így látták már. Bevittek a kórházba, ahol rögtön benn is fogtak természetesen megfigyelés alatt. Hát ez sem volt egy leányálomKép Egész éjszaka egy kis széken ültem az ágya mellett. De legalább aránylag nyugodtan aludt. Minden lelete negatív lett. Ma látta ideggyógyász és azt mondta ez hajlam, hogy így sír, mert a kórházban is ha doki vagy ápolónő jött megvizsgálni teljesen bepánikot és így sírt, de szerencsére nem lett baj. Ilyenkor bele kell fújni a szájába vagy hideg vizzel le kell spriccelni, hogy vegyen levegőt. Hát ezek utánn én biztos, hogy nem fogom sirni hagyni.
Bocs, hogy ilyen hosszút es szomorút írtam, de még mindig nem vagyok túl rajtaKép
Remélem soha többet nem ismétlődik meg.

Pusz mindenkinek
Brigi és megint rosszalkodó Bömbije
bombomanyu

Kép Jajjj Bömbike!!! Akkor van mit kipihenni a következő napokban. Brigi, ez az affektív apnoe? Vagy mi a csoda?
klarissza

Úristen BrigiKépKépKép
Elhiszem hogy megijedtél szegénykém, de szerencsére akkor nincs baj.

A múltkor emlékeztek én is írtam hogy Bence úgy elesett a parkettán hogy nem sírt fel, és mikor nagy nehezen sikerült neki sírni akkor meg öklendezett is mellé. Hát én is megijedtem akkor nagyon, majd' elájultam és ha nincs itt a férjem nem is tudom mi lett volna. Meg ha elájul... Én abban sem vagyok biztos hogy ha egyedül van az ember a gyerekkel és ilyen történik, fel tudja hívni a mentőket. Mert ugye egyik kezedben a gyerek, másikban a telefon és gondolkozni nem tudsz... Szörnyű, mennyi minden érheti őketKép
De remélem soha senkinek nem lesz ilyenben része!!!

Pihenjetek sokat Brigi és nagyon vigyázz erre a kis Bömbire! Legközelebbi talira meg majd jöttökKép

Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?