Sziasztok!
Jól eltűntem, bocsánat érte.
Vera: jó látni Bencéről a két lábon állogatós képeket
Dorki: nekem mindkét fiú könnyen született, ha a kitolást vesszük. Balu egyébként is könnyen. Első fájástól 5 óra volt, 2,5 órával az első fájás után még busszal mentünk be a kórházba, röhögcséltem, mászkáltam... 2. tolófájásra született meg. Zsoma pedig 1 tolófájásra kint volt 4 órával az első fájás után (infúzióval indították), és mindkét fiú hasfájós és sírós volt. Jó, Zsoma korababa, tehát a születésén kivül is érte elég sok negatív élmény, meg hát ő még nem akart megszületni..., de Balura még csak ez sem igaz. MAgától indult, túlhordtam... és mégis. BAlu 1,5 éves koráig ébredt éjjel szopizni, Zsoma ma 14 hónaps, és még ébred éjjel. Szóval én ebben nem hiszek.
A sírni hagyós módszert nem próbáltuk ki, mert egész egyszerűen kegyetlenségnek tartom. Volt időszak, mikor Baluval úgy időzítettem a sétát, hogy a séta végén elaludjon a babakocsiban, hazajöttünk, és aludt ott még 2-2,5 órát, és az nekem így szabad volt. Aztán leszokott róla
Vera: érdekes, én is így vagyok. Mióta gyerekem van, utálok egyedül hazajönni a sötétben, mert félek. Korábban sosem volt ilyen gondom.
BKV: Balunál nagyon nehezen mertem elindulni bkv-zni, mert féltem, hogy nem tudom felrakni a babakocsit... Volt, hogy az öcsémet mozgósítottam, ha valahova mennem kellett, hogy segítsen... Aztán egyszercsak megtört a jég, és elindultam egyedül, és láss csodát, simán felraktam egyedül a babakocsit
Zsománál meg már rutinos voltam. Míg Baluval a nagy kocsival egyáltalán nem mertem elindulni, addig Zsomával már azt is simán felraktam (16kg üresen). De tényleg sokat számít egy jó kis könnyű sportkocsi (a miénk 5,5kg üresen).
A mozgólépcsőzés meg megtanulható. Menj el olyannal, akinek van rutinja pl a Westendbe.
Karácsony: ez már a vég, de én excel táblában kezdtem összeszedni, kinek mit adunk
Elég nagy a család, főleg a páromék felé (5-en vannak testvérek), aztán vannak a barátok is... Minden ötletet nem írhatok le, mert van rá esély, hogy olyan is olvassa, akinek szánom a dolgot
A nagyszülők apróságként idén unokás kulcstartót fognak kapni. 2 éve Balus egérpadot kaptak. Még szeretnék csinálni a nagypapáknak unoka kéz- és láblenyomatos pólót is.
Zsomának még névnapja is lesz addig, arra ő motort kap majd. Karácsonyra meg valszeg már közös dolgokat kapnak a fiúk. A favonathoz sineket, duplot, mesekönyveket...
Nálunk nincs semmi különös. Zsomának volt 1 hónapja vérvétele, ami nagyon szar lett (14 mért értékből 11 rossz lett), úgyhogy újra kap vasat, de most rágótablettában, mert a cseppeket nem veszi be. A héten kontroll vérvételre kéne menni, amihez nincs túl sok kedvem, de hát ez van
Egyébként egyre nagyobb gazfickó. Mindenre felmászik, mindenhonnan lemászik, rámol, mindenfelé autóra felül, berreg... Elindulni még nem akar, legalábbis nem nagyon mutat rá hajlanadóságot. De már feláll kapaszkodás nélkül.
Most ennyi, mert ébred Zsoma.
cory