Új privát üzeneted érkezett!

Segítsetek LÁnyok!
Kezd elfogyni a pelenkánk, és most nem tudom, milyet vegyek, és fõleg hol. Ti milyet használtok? Én eddig Pampers-t, Huggies-t, és Fiexies-t használtam, és nekem a Pampers jött be leginkább. De ezek mostanság olyan nagyon drágák.
Most viszont ajánlottak nekem egy francia pelenkát, meg egy Sissie nevût. Ismeritek?

Szilcsike
szilcsike

Lányok!
Köszi a hozzászólást! Sokat segített!

RitKép
Nagyon édes Dodo!!! Nálunk most a legós béka a kedvenc, de van neki ölelgethetõ macija is. Úgy látszik azt késõbbre tartogatja Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Na, végre fellendült egy kcisit a forgalom. Pedig még mindig nagyon meleg van.

Ja, a meleg: nálunk is 30 fok körül van a levegõ, viszont tudok huzatot csinálni, csak nem nagyon merek Peti miatt. De azért mozog a levegõ. Mi csak reggel korán és délután megyünk az utcára, a nagy melegben nem merem levinni. Éjjel mi is rengetegszer kelünk, pedig már én sem adok rá csak pelust. Viszont nappal a legnagyobb melegben alszik három órát.

Buláta:
Minket az mentett meg, mikor elvittük kisvasutazni Petit, mert õ halálra unta, csak mi élveztük.Kép De a bulátával elvolt. Mindig adjuk neki akkor is, amikor mi eszünk, és õ már unja. Bejön nagyon.

Elsõ szülinaposok!
Nagyons sok boldogságot szülõknek, dedeknek egyaránt!Kép

Gumicukor!
Ez úgy volt, hogy a cég, akiktõl a lakást vettük, belementek, hogy mivel az a szabály, hogy az adásvételi szerzõdés megkötését követõen 120 nappal igényelni kell a szocpolt, és ugye ahhoz az kell, hogy egyikünk nevén se legyen lakóingatlan, de az enyémen van az, amiben most lakunk, szóval, hogy elõszerzõdést kössünk, ami tartalmában semmiben nem különbözött a szerzõdéstõl, csak benne volt, hogy a felek xy dátumig megkötik a rendes adásvételi szerzõdést. Így mi most kötöttük meg a rendes adásvételit, mivel a lakásunk eladása már folyamatban van, amint a vevõnk megkapja a hitelt, lekerül a nevemrõl, és akkor igényelhetjük a szocpolt. Remélem nem voltam nagyon kusza.Kép

Nem evés:
Megnyugtatásul közlöm, hogy az én jó étvágyú fiam sem eszik szinte semmit, max egy kis gyümölcs és joghurt, viszont rengeteget iszik. Én nem is eröltetem az evés, tudja õ, hogy mi kell neki.

Csics!
Nyugi.Kép

Lányok, képzeljétek, az anyósom folyton arra akar rávenni, hogy kezdjem Petit bilire szoktatni, mert így a nagy melegben biztos könnyebben menne. Dehát ez nagyon korán van, nem? Én azt olvastam, hogy egy éves kor elõtt teljesen értelmetlen, hiszen még az ingert sem ismeri fel.

Szép napot mindenkinek!

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok
Viki
az Evian tényleg jo én is itam Franciaországban de itthon tényleg drága Kép Danone ásványviz gyerek változata meg csak kicsibe van én meg inkább nagyott venék .Fére értettél nem a dokinö mondta el hanem a védönö csak azt nem értem miért vagy hogyan került szoba a sulykérdés ? .

Misyinia
én is pont az Obudait keresem csak nem tudom hol lehet kapni mert nálunk a közeli boltokban nincsen Kép .

Gumicukor
akor ma majd este megkérdezem én is a patikában hogy ök tartanak -e Obudait mert az mégis csak jobb lene mintha édes üditökel itatom petikét Kép .

Vasalás
nálunk már csak elvétve téma a párom rájött hogy engem igen nehéz ere ráveni Kép mert utálok vasalni föként most melegben ,meg törpe is elöszeretetel lene a vasalo körül ahogy ismerem és még magára rántaná .

Panda
BOLDOG 1 SZÜLINAPOT ÁDÁMNAK Kép KépKépKép

Lányok
petike ma hintázott igazi hintában elöször és nagyon tetszet neki ,igaz ugy hintázott hogy én beleültem a hintába petike meg az ölembe ült bekapcsoltuk a láncot és ugy hintáztunk miközben énekeltem neki a hinta palintát Kép és vigyorgot ,homokozni viszont még nem merem vini mert mindent bevesz a szájába és megkostol Kép .

Pusz Csics és Petike
csics

Nyuszi,
Megkaptam a mailt, köszi, válaszoltam.
Akkor nálatok apa nem is igen beszél magyarul?

Babavíz,
Lányok, én úgy hallottam, hogy ezeket az üveges vizeket is fel szokták forralni a babáknak. Ti felforraljátok, vagy simán odaadjátok a gyerköcöknek?

Ági,
Tök jó, hogy már költöztök!

Zulu,
Hogy vagytok?

Rit,
Nagyon tetszik ez a gomba csoda, megkérdezhetem, hogy hol és mennyiért lehet ilyet kapni? Több kérdésem nincs.Kép

Panda,
Boldog szülinapot Ádámnak!

Forti,
Köszönjük szépenKép!
Nem semmi a kaksis eset. Az éjszaka nálunk is elég rosszul telt, hihetetlen meleg volt, pedig az összes ablak, erkély ajtó nyitva volt.

Pucúr,
Boldog szülinapot Dórinak!

Rólunk,
Lili tegnap megmutatta, hogy tud õ már inni a csõrös pohárból egyedül (persze nem a szelepesbõl), és annyira tetszett neki, hogy minden korty után kacagott egyetKép. Teszek fel majd képet róla.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

szilcsike
Nálunk is ez volt a helyzet pelus ügyben. Csak a Pampers jött be, Liberot pl. soha többet nem kérek, köszönöm, még ha utánam dobjk, akkor se... szóval aztán kipróbáltuk a Rossmannosat. Ha a régi (sárga) csomagolásút veszed, az is jó, olcsóbb, de annak olyan nylon szerû a külsõ borítása és szerintem abban nem szellõzik annyira a bõre. A másik Rossmannos, a bordó viszont tök jó, mi most teljesen arra álltunk rá. Annyi a különbség a kettõ között árban, hogy ugyanannyiért a sárgából 9db-al kapsz többet.

Dió
Hogy van ez a szocpol dolog???? mi most gondoltunk rá, hogy kellene kezdeni vele valamit, csak nem tudom, hol lehet utána érdeklõdni. tehát egyikõtök nevén sem lehet kéró, és ezen kívül??? pl. lehet mondjuk 2 gyerekre úgy is felvenni, ha a másikat csak bevállalod x éven belülre??? csak új lakás vásárlásra v. "használt"ra is??? és mennyit adna egy ill. két gyerekre??

Ilke
mondtam már mindkettõt, de most megismétlem a kedvedért: Angliából hozattuk, ára kb. 7e Ft,-. Viszont tényleg jó. A gomba kalapjában van telefon, lepke - ennek szárnyai szinesek és hajtogathatók, csiga - a gömb alakú háza pörgethetõ és csörög, virág - szines forgathatós fogaskerékszerû valamikkel, egy kis ablak ami nyuszit rejt és a kémény lenyomásával nyílik + egy olyan bedobálós játék 3 formával. A megfelelõ formát kell a nyíláson bedobni, de csak akkor esik le, ha a gomba tetején lévõ csúcsot megfelelõ állásba helyezi a gyerkõc. Mindez a törzsbe esik le, onnan az alsó ajtón keresztül kivehetõ. Persze lehet mást is játszani vele, hiszen ez tulajdonképp egy kész gombaházikó és késõbb a afantziájával meséket gyárthet és eljátszhat. A papírja szerint 8-36 hó közöttieknek ajánlott. Azért is választottam, mert elvileg elég nagy idõintervallumot ölel át, és még jó nagy is. - Dodo jelenleg állókeretnek is használja Kép

Nálunk jelenleg 29 fok van a lakásban. Ablakok egyenlõre zárva, mert úgy ítéltem meg, hogy az utcáról inkább a meleg jönne csak be. - és ami csoda: ma még ki sem mozdultunk itthonról. Dodesz 10kor elaludt, és 10 perce kelt fel. Nem értem mi van vele, nappal csak fél órákat szokott aludni...

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok,

egy kicsit tovabb maradtam a szuleimnel, mint terveztuk. De a mult hetvegen az egyik baratnomnek meghalt a babaja, 4 nappal a kiirt datum elott. Egyszer csak nem mozgott tobbet; rohantak a dokihoz, de mar keso volt. Kép Nem nagyon tudtam neki mit mondani, de legalabb ott voltam. Bar Ellit nem mertem a kozelukbe vinni se nagyon (marmint a papa meg a nagyszulok). Szegeny lany a szuleszeten fekudt Kép Es meg kellett szulnie a kicsit... Azt hiszem, most mindenre volt szukseguk, de egy baba latvanyara nem. Meg nem derult ki, hogy mi volt a baj. Igazabol az se, hogy ki volt a felelos, illetve van-e egyaltalan felelos. ket-harom heten belulre igertek valamilyen valaszt.Mindenesetre ilyenrol mostanaban mar nem hallottam; annyi vizsgalat van! Elkepzelni nem tudom, miert nem vettek ki azt a babat. Mindenestre az egesz csalad ossze van torve es ertetlenul allnak a dolog elott. Remelem, azert hamar vallakoznak majd uj babara; vegulis konnyen sikerult ez a kicsi is.

De elkepzeltem, hogy milyen lehet. Azt hiszem, en egy kicsit belehaltam volna. Azota ha ranezek a kicsire, mindig eszembe jut, hogy milyen szerencses vagyok.

most megyek visszaolvasni egy kicsit, ha alszik meg a lanyom egy kicsit, akkor meg jovok.

macsek
macsek

Gumicukor,

mi is lattuk mar a Matrix2-ot. A tortenet szerintem is jo volt (vagyis jol folytattak), de nekem az volt vele a bajom, hogy szerintem amirol szolt, azt kb 45 percben is elmondhattak volna. Vagyis az en izlesemmnek egy kicsit sok volt benne a verekedes meg a alssitott felvetel. Kép Kép

Myssina,

lli meg a mai napig altalaban szopi utan alszik el. Vagyis ha latom napkozben, hogy almos, akkor kap egy kis szopit, maibe vagy bealszik, vagy nem es utana teszem le az agyaba. Ha nem aludt el, akkor meg dumal egy kicsit, meg forog korbe-korbe par percig. Vagy kiderul, hogy tevedtem, mert elkezd uvolteni, hogy vegyem ki. Kép Este meg nalunk vacsi van, aztan furdes, aztan szopi es alvas. Ebbe altalaban belealszik.
szoval szerintem nem gond, ha Szilard meg szopival elszik el. Az extra szopik meg vegkepp nem jelenthetnek gondot. En mostanaban huztam a strigulakat(kivancsisagbol) es volt olyan nap, amikor 15* szopott a kislany. Persze, nem mind rendes eves volt. volt kozte ivas meg csak vigaszkereses is.
Es emelett iszik napi 2-3 dl vizet is.

Nyuszi,

nalunk apa nemetul beszel a kicsihez, hozzam meg magyarul. De en meg nem vettem eszre, hogy kulonbseget tenne kozte. Igaz, van amikor a gyerekhez is magyarul szol (hiaba, lassan 10 eve itt el). Szerinted ez gondot okoz? Mert en meg mindenkeppen szeretnem, ha a lanyka megtanulna minel elobb nemetul is.
A masik, hogy en nem tudom, mennyire hatekony a dolog ugy, hogy csak o beszel vele nemetul es altalaban csak reggel talakoznak 1 orat + vasarnap(talan). Mert a ferjem este mindig keson jon sajna.

Kepzeljetek, ugy nez ki, sikerult eladni a lakast. Ez jo. De ahova menni akartunk, azt is eladtak idokozben. Ez meg nagyon rossz. Kép Igy most megint orult lakaskeresesbe foghatunk. Ja, es azt akarjak, hogy minel elobb menjunk ki, mert ok kezpenzben fizetnek, nenm hitelbol. Ez is jo, de hogyan? Aki most koltozkodik, arulja mar el, mennyi ideig tart a baba mellett becsomagolni, ha az embernek nincs segitsege?

Ilke,
en nem forralom neki az uveges vizet. Most ezt a Obudait vettuk, de elotte kapott Nestlet is.
Bocs, hogy csak most valaszolok, de nem jutottam hozza.
A rizspelyhet altalaban Becsbol hozom (kolespehellyel egyutt). De ha elfogy eppen , akkor sima puffasztott rizst daralok le neki a kavedaralon es azt aztatom be pl a gyumijebe. Csak annak kicsit tobb ido kell, hogy rendesen megpuhuljon, szerintem.

Rovid helyzetjelentes. Nalunk jelenleg 31 fok van. Ugy, hogy megy egy ventilator es minden nyitva van, ahova nem sut oda a nap. Ott meg elsotetitettem. Bele sem metrek gondolni, hogy mi lehet egy panelban. Remelem, most mar lassan jon valami hidegfront fele.
Es az tuti, hogy az uj lakasban lesz legkondi, legalabb a konyhaban. Mert en mindennap fozok, a ferjem azt viszi masnap ebedre. Hat, most ha csak begyujtom a gazt( a sutore mar nem is gondolok), szerintem meg melegebb lesz. Komolyan mondom, elcsabultam, hogy amig ilyen kanikula van, addig rendelni fogjuk a kajat.
Csak eppen a parom nem lelkesedik az otletert Kép

macsek
macsek

Manó!
Akkor legyen jövõhét péntek 9-12h. Majd jöttök, ahogy tudtok, ha késõbb, az se gond.
Szerintem csak akkor legyen mini tali, ha legalább 5 jelentkezõ akad. Ok?

Szóval lányok kinek lenne jó jövõhét péntek 9-12h között egy kis tali a Margitszigeten?
(Én most nem igazán csípem a Városligetet, mivel a játszótér mindig tele van gyerkõcökkel.)

Ilke!
Igen, én forralni szoktam az ásványvizet.
Úgy tudom, hogy egy éves koráig kell.
Bár néha elgondolkoztat, hogy szerintem néha sokkal durvább dolgokat bekap a játszótéren.

Gumicukor!
Szerintem mi is találkoztunk már azzal a 9 hónapos babával.
Én aznap vettem Balunak szandit, és a következõ nap megmutattam Balunak, hogy hogyan lehet úgy sétálni.
Pár perc után rájött, és nagyon élvezte. (Gondoltam, hogy már elég erõs hozzá, mivel már több mint egy hónapja tud a bútorok mentén kapaszkodva közlekedni.)
Azóta nálunk a babakocsi tolás a sláger. (Biztos olyankor azt gondolja, hogy egyedül megy. Kép )

Csics!
Nektek jó a péntek?
Mi is szoktunk hintázni. Nem messze van egy elég jó játszótér, ott van babahinta is. (Én legalábbis így hívom.)
Rakok fel a profilomba hintázós képet. Kép

Rit!
Szerintem, akkor holnap valahogy dél körül kiugrunk a Margitszigetre.

Nálunk kb. 27 hány fok lehet a lakásban, elég kellemes. Legalább ennyi elõnye lehet egy öreg bérháznak Kép .

Panda,
Boldog szülinapot Ádámnak!

Pucur,
Boldog szülinapot Dorinak!

Szilcsike!
Pelenka ügyben nem tudom, hogy Ritnak milyen problémája volt a Liberóval Kép .
Nekünk a Libero discovery jött be. Szerintem ehhez hasonlóak a DM babylove pelenkája és az Auchan comfort pelenkája, csak ezek olcsóbbak Kép .
Én a Pamperst azért nem kedveltem, mert a dereka nincs gumírozva.
Szóval izlés kérdése, hogy ki melyiket kedveli Kép .

Sziasztok!
Pszi és Balu (ma 300 napos)
pszi

Macsek!

Részvétem a barátnõdnek.Kép nem hallottál mostanában ilyet?KépKép Olvass bele a friss kismamákba.KépKépKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Lányok,
mindenkinek, aki szenved a hõségtõl:
Kép
Hátha segít Kép .
Pszi
pszi

Sziasztok!Kép
Csics! valszeg félreolvastam, hát akkor a védõnéninek mondd meg, hogy szeretnéd, ha bizalmasabban kezelné az infókat, mert szerinted azok elsõsorban csak rád tartoznak!
Én a Danone Vitalinea vízbõl a szénsavmenteset adom a Levinek, a nagy üvegeset. És nem forraltam fel soha.
ha belegondolunk, hogy most már mennyi mindnet megesznek a földrõl is...KépKépKép

Macsek!
Ez szörnyû, én meg mostanában tök sok ilyenrõl hallok. Általában ha nem a köldökzsinór tekeredik a nyakára a babának, akkor olyan problémák is szoktak lenni, hogy pl. ráfekszik a zsinórra, vagy csomó lesz rajta, esetleg vérrög lesz benne és emiatt megszûnik a köldökzsinórban a keringés. Egyszerûen borzasztó. Ha nem mozog a baba, azért idegeskedsz, ha meg mozog, akkor meg azért, hogy nehogy a zsinórral csináljon éppen valamit.

Panda Ádámjának és Pucúr Dórijának nagyon-nagyon boldog születésnapot! Hihetetlen, hogy rohan az idõ, nem?Kép

Pelus: mi a Liberót használjuk, mert ott dolgozom, és ingyen kapjuk. Hogy õszinte legyek, nekünk bevált, kaki kb. 2-szer, pisi 3-4-szer folyt ki. Mi a Discoveryt használjuk, lassan ki akarom próbálni az Up&Go-t.

Ha valakit esetleg érdekel, a DM-ben az úszópelusok akciósak, asszem 1.700-ra vannak leértékelve!

Lenne egy kérdésem cipõ ügyben: szerintetek mikortól kell cipõt adni a gyerekre? Levi már áll, de magától még nem megy. Vettem egy szandit tegnap, de itthon levettem róla. Aztán eszembe jutott, hogy a babakocsiban végülis hiába volt rajta KépKépKép. Gondolom, itthon is rá kell adni. Ma kipróbáltam, de olyan kis bénán állt fel benne, vagy csak meg kell szoknia? Mi a véleményetek?

Viki&Levi
vikici

Viki,
én kb. 2 hete adtam Balu lábára elõször szandit.
Én csak akkor adom rá, amikor kiveszem a babakocsiból, hogy sétáljon, vagy álldogáljon. Pár nap után elég sokat ügyesedett Kép . Olyan megfontolásból adtam rá, hogy én sem szivesen járkálnék kavicson (meg amit még beledobáltak) ...
Otthon mezitláb szokott lenni.
Remélem segítettem.
Pszi
pszi

Csics: elvileg nincs joga a védönönek elmondani semmilyen infót. De a nagymamának ugyan miért ne mondhatná meg, hacsak nem kéred, hogy ne beszéljen róla? Mondd neki, hogy nem akarod, és ha akkor is kidumálja a dolgokat, akkor szólj a vezetö védönönek.

Forti: ha lehet, holnap korán induljunk piacraKép Mondjuk 8 óra?Kép Ja, és emiljél is.

zsani
zsani

Sziasztok Lányok,

Megint be tudok kukkantani. Lili elaludt. Kép Biztos az uszi jól kifárasztotta.
Szerintetek mennyi idõt kell aludnia egy 5 és fél hónaposnak? Merthogy Lili az éjszakai 8-10 óráján kívül szinte semmit nem alszik (2-3-szor 30-40 percet). Este viszont már 8-kor aludna, de akkor meg hajnali 4-kor már kukorékol, úgyhogy próbálom húzni az idõt, hogy ne hajnaltól legyünk ébren...van valakinek valami ötlete?
...most azt találtam ki, hogy még egy napon elmegyünk úszni, mert olyankor fáradtabb, és alszik napközben is. Szerintetek egy ekkora babácsnak nem túl sok heti kétszeri úszás?

Myssnia,
Lili is cicin alszik el este, de nálunk mindez 10 perc, mert estére nagyon kifárad. De ha esetleg felkelti valami közvetlenül elalvás után, akkor 1 órán keresztül cicizünk még (ami azt jelenti, hogy a cici + 1-2 ujja a szájában, és úgy dumál Kép) Szóval ha nem teher az esti szopi Neked, akkor ne vondd meg Szilárdtól...

Rit,
Huuu de szupi az a gomba. Hol lehet ilyet beszerezni?
...idõközben megtaláltam a hozzászólásodat...

Pszi, Mano,
Ha mentek minitalira rámcsörögtök? Nem mindig tudok netezni Kép A számom elküldöm emilben.
...Mano, Nincs a profilodban emilcím Kép Pszi, Mél megy...

Õszibarack - Lili tegnap kapott turmixolt õszibarackot, és húzta a száját, nem ette meg. (szerintem finom volt...bár az alma édesebb szokott lenni) Szerintetek keverjem anyatejjel, vagy várjak még vele?...vagy keressek nagyon édeset?

Meggy - Hogyan kell elkészíteni a meggyet? Az odáig Ok, hogy kimagozom. Meg is kell hámozni?

Panda,
Gratula Ádám tipegéséhez Kép

Macsek,
Részvétem a barátnõdnek. Nemrég olvastam a friss kismamákban Szilvi megrendítõ esetét. Legalább 10 percig folyt a könnyem...nem is tudtam mit írni. Kép

Víz - Lili nem hajlandó meginni a forralt vizet. Pedig jó lenne ebben a nagy melegben. Bár sûrûn cicizünk...Én is gondolkodom az ásványvizen. Most olvasom, hogy azt is fel kell forralni(???)...vagy mégse? Egyáltalán 5-6 hónaposnak már szabad adni?

Panda,Pucur,
Ádámnak és Dórinak boldog szülinapot! Kép

Viki,
A 7+ kiló úszópelus is akciós? Én alig tudtam venni Lilinek, mindenhol csak nagyobbat láttam.

...jééé... a végére jutottam. Kép Ilyen is rég volt már.

pusz,

gömb

ui.: köszönöm a GYÁS lejártához kapcsolodó infókat.
gombolyu

Gömb!

Hátha még olvasod: vszilvia@tvnetwork.hu

Viki!

Én is túl sok ilyen esetet hallok mostanában.Kép
Hát ha ngyen kapnánk akkor én is használnám a Liberót.Kép
Annyira nem rossz, de én nem szeretm a gumis derekát, nálunk most a pempers jött be. Csak up and go-ból van libero, de az nem tud annyi pisit elszívni, mert a súly lehúzza, megnyúlik és a pisi kifolyika combinál. Úgyhogy sûrûbben kell cserélni.
Egyébként tök rendes a céged, mert ahol én dolgozom ott csak nagyker áron kapjuk amit gyártunk, ingyen nem, mondjuk jobb ha nincs is rá szükségünk mert gyógyászati segédeszköz.Kép

Pszi: nekem jó a jövõ hét péntek.

Manó

KépKép
manó

Manó,

Köszi. Mél ment.

Tettem fel uszis képet a profilomba Kép

gömb
gombolyu

CsicsKép
Ha jól tudom, gyógyszertárba vett valaki, ott próbáltad már?

MacsekKép
Ezek szerint nem vagyok egyedül. Ma a meleg ellenére tök jól aludt Szilárd, nem kért elalvószopit sem, de ringatást igen. Kép Szerintem jól jönne nektek otthon az a légkondi. A panelban amúgy is olyan olvsztó meleg tud lenni.

GömbKép
Szeretem ha Szilárd szopizik, szívesen csináljuk ezt a foglalatosságot. Szerintem olyan jóóó! Van, hogy délután 1 órahosszat is úgy akar velem aludni, hogy a szájában van a cicim, mint egy cumi. Kép Szilárdnak amúgy nincs cumija. Gondolom ezért "használ" engem... Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Dió
Akkor olvastad el anyósoddal a mostani Babapatikát Patikában ingyen adják a babásoknak, abban van pont egy bilire szoktatásról egy nagyon jó cikk. Elvileg lehet most is biliztetni, de annak legtöbbször az az eredménye, hogy ha nem lát bilit és még nem is tud szólni, hogy kell neki pisilni, hogy visszatartja, mert tudja, hogy nem szabad beereszteni a gatyába. Ezzel szépen kialakulhat egy jó kis székrekedés... A szobatisztaság kb. a 18-36 hónap tájékán érkezik el, legtöbbször a babák maguk akarják.

Ilke
Én simán adom neki az ásványvizet, csak míg pici volt forraltam fel. De most már szerintem Lili is 11 hónapos, nyugodtan adhatod tisztán neki. Az Óbudaira rá is van írva, ,hogy újszülötteknek forraljuk fel, Lili meg ugye már nem az.

Ma voltunk a szülészdokimnál bemutatni Danit, azt mondta, tiszta anyja a gyerek, a barátnõm aki a fogászaton dolgozik fogorvosként, hogy tiszta apja. Na, most akkor melyik is? Kép
Most, hogy már nem szoptatok, abbahagytam a Continuin szedését és ha legközelebb megjön akkor Gracial-t szedek. Valaki szed ilyet? Mik a tapasztalatok? Elvileg ez egy nagyon új fajta 3. generációs bogyó, ha majd újra bébit szeretnénk elég 1-2 hét a szervezetbõl való teljes kiürülésig. Ezt 22+6 naposan kell szedni és a menszi elsõ napjától.

Rit
A szocpol jövõ januártól fog változni. 1 gyerek 800e ft, ,2 gyerek 2 milcsi lesz, ,a többit nem tudom, de beválalhatós is van. -Mi is ezt szeretnénk. Házasnak kell lenni és nem lehet egyik szülõ sem 35. életévnél több, akkor adják csak. Ha elõre felveszed mondjuk a 2. gyerekre, akkor a felvételtõl számított 3 éven belül kell bevállani. Ha nem jön össze, annyival többet kell fizetni kamatot.
Nekünk jövõre pont ezzel az összeggel lesz meg a lakásbeugrónk.

Macsek
Borzasztó, ami a barátnõddel történt, remélhetõleg tényleg hamar kiheverik, talán így még kisebb a kötõdés, mintha már nagyobb lett volna a bébike. Én sem tudom, hogy tudnám az ilyet feldolgozni, ráadásul, hogy még meg is kell szülni és tudod, hogy az a bébi már nem él. Ilyenkor nincs igazság, úgy érzem Kép

viki
Nekem az ortopédián azt mondták, hogy legegésszégesebb, ha mezítláb van a gyerek. Dani is még csak a bútorok mentén közlekedik, de ilyenkor még nem kell a lábára adni szandit, csak majd ha már önállóan elindul, minden kapaszkodás nélkül. Legalább megússzuk a korai cipõvételt, ami egyébként kész rablás...

üdv:
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Hat hogy micsoda forgalom volt itt tegnap ota.
Mi reggel indultunk setalni es a Dunaparton az arnyekban jol evolt fel 12-ig: ))Itthon nalunk 28 fok van de azert ez is meleg mar : (((
Alex egy csomoszor felsirt ejszaka es reggel mar fel 6-kor etetnem kellett ,na azzal visszaalaudt fel 9-ig : )

Macsek
Ez szornyu: ((
Neked akartam irni biztatasul hogy egy baratnom baratnojenek is refluxos volta babaja (Ugye Elli is az volt ???)
Es pont ket honapos lemaradasa van mozgasfejlodesben.Hordjak neurologushoz de mindig megnyugtataja oket hogy csakaz az elso ket honap amikor eros volt areflux visszavette a fejlodeset.

Myssnia
Miszike mutatta a bekat,irto edes: ))

Csics
Hat anyukad nem egyszeru esete ,de szerintem ha kedvesen megkered hogy talan Te vagy Petike anyukaja es csak rad tartozik hogy mennyit hizik.Egyebkent Alex is alig eszik,inkabb iszik : ))

Viki
Persz ,mindenki irigykedik de belalvagni az mar mas teszta; ))
Minden elismeresem erte.
Biztos minden Ok lesz,ne izgluj.

Agi
Jo koltozest!!!Hu nemsokara mi is fogunk,mar elore rosszul vagyok tole.A baj csak az hogy meg nem a vegleges helyre : (

Panda
Nagyon boldog 1.szulinapot a meno Adamnak!!!

Judy
Hat en reggel vasalok,meg a az a trukkom hogy egyszerre csak fel gepet inditok el es azzal gyorsan vegzek: )))

Szilcsike
Legkondi,hu de jo lenne,bar ajovo heten mar anyueknal is lesz es mivel ott leszunk megint,onnana aztan ki sem megyunk az tuti.
Ezert szerettem en nyaron dolgozni jarni mert ott legalbb hideg volt es meg fizettek is erte : ))

Rit
Jol nez ki Dodo az uszogumiban : ))
Mi si igenyeljuk a szocpolt,a masodik babat 5 even belul kell vallalni.Egy egyerekre 1.1millio 2 gyerekre pedig 1.6millio.Uj lakas eseten ehhez meg hozzajon a 400e AFA visszaigenyles.

Szilcsike
Nekunk a Babylove (45ft/db ) meg Rossmann (39ft/db) nagyon bejott.

Gomb
En nem szoktam emghamozni csak leturmixolom neki es szerencsere eszi pedig meg nem tartunk a darabosnal.
Lehet hogy Lili mar igenyli az este 8-kor a hosszu alvast.Azt hiszem Alex is ilyen idos lehetett amikor elhagytuk a 10-es evest,igaz hogy csak 7-ig alszik reggel de jobb igy.
En tobb baratnomtol hallotam hogya hajnali szopi utan emg visszaalszika babajuk,nalatok ez mukodik??

Na pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Szilcsike
mi Pamperset használunk vagy Liberot nekünk ezek nagyon bejötek meg mi már ráfáztunk egyszer 1 olcso pelenkára igy maradunk a beváltaknál .

Viki
irigyelek Pelenka ügyileg Kép hogy nem kell pénzt költened ere Kép.

Anenoma
szöke haja van Dodonak ? különben igy alszik petike is el oldalán és melete az egyedi alvos nyula Kép nagyon aranyos az uszos kép Kép

Gumicukor
voltam a patikánkba de ök nem tartanak ilyet de ha megmondom hogy mi a rendes neve az Obudainak akor kérnek majd ugyhogy az lenne a kérésem ,kérdésem hogy leirnéd nekem mi a pontos neve az Obodai baba viznek mert akor ugy keresem meg akor talán a gyogyszertár is tud szerezni .

Macsek
nem hiszem hogy gond lene belöle a párom is minél hamarabb megakarja tanitani petikét németül de mivel én nem értek németül meg hétközben nincsen német mese igy csak akor hal német szót ha a párom német adot néz .egyedül gyerek melett pakolni min:fél nap KépKép

Pszi
nekünk jo a jövöhét péntek margitsziget majd kenguruval megyünk .

Viki
petike lábán idáig 3x volt cipö de csak ugy mond disznek mert mindig leakarta szedni igy többet nem adtam rá még disznek sem majd ha jár akor kap ismét cipöt a lábára .

Zsani
köszi az infot védönö ügyben Kép

Myssinia
igen probáltam de ök nem tartanak de ha megmondom hogy hivják akor hozatnak .

Kataa
anyukámal nehéz ilyenröl meggyözni mert szerinte petike sovány mert az uncsi teso most 10honaposan 11kg petike meg csak 7500gr de anyukám mindenbe ilyen babaruhába,bébicipöben ami van az uncsi tesonak az legyen petikének is igy most van 4pár bébicipönk eböl egyet mi vetünk neki a másik 3at anyukám pedig még járni sem tud petike Kép és lehet hogy mire kelenének kinövi ppedig mondtuk neki hogy majd szülinapjára kap cipöt petike vagy akor amikor megtanul járni de falra hányt borso amit mondok vagy mondunk neki pedig amugy istenien föz ,süt és imádja petikét is csak amenyire szeretem a föztjét anyira nem szeretem legtöbbször ahogy viselkedik.

Pusz csics és petike
csics

Sziasztok!

Panda és Pucur!

Boldog Kép kívánunk mi is Ádámnak és Dórinak!

Kata és Dóri

KépKép

KépKép
kata007

Zsani
ok a reggel 8 óra. Talizzunk az alúljáróban. ok?
megyek mailt olvasni.

Gumicukor
Nálunk is ez a helyzet. Anyuék azt mondják Levi tisztára olyan mint én, anyósomék pedig hogy tiszta párom. Kép A kolléganõim szerint is rám hasonlít, én igazából nem tudom eldönteni.

Csics
Miért akarsz babavizet adni Petinek? A forralt víz nem jó? A tescoban lehet babavizet kapni, de hogy óbudai e azt nem tudom. A súlya miatt pedig ne aggódj, bizti ilyen alkat. A párom is jó ha vasággyal együtt 65 kg és 182 magas.
A mamádat pedig neked kell lerendezned, hisz tényleg te vagy Peti édesanyja.

Az úszó pelus miben különbözik a simától? Csak azért kérdezem mert lehet hogy kéne vinnem balcsira, nehogy megint baleset legyen ha pancsizunk a balatonban.

Ja képzeljétek, Levi már tök gyorsan skerázik ha fogjuk a kezét és ma azt vettük észre apával, hogy próbálkozik hogy csak az egyik kezünket fogja és úgy akar haladni. Ha pedig feláll valahol, igyexik nem kapaszkodni. Próbálgatja az egyensúlyát megtartani, de még nem nagyon megy. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

GömbKép

Gergõnek is volt kb. 3-4 hete(!) amikor napközben egyáltalán nem aludt (és ez szó szerint értendõ), este 9-kor feküdt és hajnal 5-kor kelt. Ha szerencsém volt, akkor még 1/27-ig visszaaludt, de utána semmi. Amúgy ugyan olyan jókedvû volt, nem látszott rajta, hogy álmos lenne. Aztán most néhány napja (talán mióta beköszöntött ez a nagy meleg) ismét alszik napjában többször is. Úgyhogy lehet, hogy nálatok is csak átmeneti állapotKép Ja, a védõnõm ekkor tanácsolta azt, hogy irassak fel neki altatót.

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni

Sziasztok!

Elõször is mindenkinek köszönjük a szülinapi jókívánságokat!

Pucúr Dórijának is sok-sok boldogságot kívánunk!!! Emlékszel, Pucúr (már, ha vagy néha errefelé), tavaly ilyenkor együtt voltunk a 125-ös szobában Kép?

És Ilke Lilijének is gratulálok a 11 hónaphoz! (Remélem, nem keverem senkivel, ha igen, hajlott koromra való tekintettel bocsásd meg, Ilke!)

Macsek!
Tényleg szörnyû, ami a barátnõddel történt Kép. A tesóm is mesélt egy hasonlót, de ott a 38. héten derült ki, hogy a babának szívfejlõdési-rendellenessége van, 8 napig élt Kép.

Viki!
Én nem nagyon adok Ádámra cipõt, a lakásban egyáltalán, és az udvaron is mezítláb van (nem zavarja). Csak akkor kap cipõt a lábára, ha elmegyünk itthonról, és tudom, hogy kiveszem a babakocsiból sétálni. Tényleg felesleges ennyi idõsen állandóan a cipõben aszalni a lábukat. Akkor érdemes többször cipõt adni rájk, ha már tényleg önállóan mennek. Írtad is, hogy Levi furcsán lépked a cipõben. Persze, mert még mezítláb sem tud rendesen Kép.

Most megyek aludni, jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Megint itt vagyok. Kép Remélem, ez most már így marad, és lesz idõm netezni.

Kataa,
Akkor ez azt jelenti, hogy Alex este 8-kor már alszik? Lehet, hogy én is kipróbálom.
Ugye adhatok már Lilinek meggyet? Legalábbis a Kismama magazin szerint az elsõ gyümölcsök egyike a meggy.

Tüni,
Lili is nagyon jó kedvû napközben, de néha látom rajta, hogy fáradt. Olyankor alszik egy fél órát, persze a cicimen, úgyhogy nem nagyon tudok semmit sem csinálni olyankor. De jó lenne, ha átmeneti lenne...de inkább nem reménykedem. Lili eddig semmit nem csinált könyv szerint.

Pszi,
Pénteki tali jónak tûnik.

pusz,

gömb
gombolyu

Jo reggelt

Csics
Allj a sarkadra,hisz mar Te is anya vagy: )))
Szerintem az unokateso meg az atlag felett van joval ugyhogy csak mond azt hogy Petike meg az atlag also hatara es kesz; ))
Jo ez a fozes,viselkedes hasonlat,nalunk szerencsere forditva van : ))Pont olyan jo mint amilyen rosszul foz : ))

Forti
Az uszopelus nem olyan nehez ha belepisil a baba igy nem huzza le.De megfelel egy kis biciklis gatya is,elvileg az is megtartja a kakit: )

Viki
En is iugy tudom hogy akkor kell ha mar sokat jar,tehat ha allansoan huzza a kezedet es menni akar.Fokozatosan kell szoktaani hozza,ezert jo mara lakasban is elkezdeni egy kis idore.

Gomb
Igen 8es fel 9kozott mar mindig alszik,egy hete miota jonnek a fogai meg a melegtol felsir neha de fel 7,7-ig elalszik.Aztan napkozben mar megint attol fugg hogy mennyire van meleg ,Mert ha nagyon akkor alszik vagy 3 ora ,de ha nem akkor csak 1-et.
Persze adhatsz neki meggyet,nekem az elejen utatlta afagyasztottat,de most kapunk egy baratnomtol edesebb fajtat es aztnagyon komalja.

Na megyek mert mindjart seta van
Kataa

Kép
Kép
kataa

Jó reggelt!

Mi már túl vagyunk a reggeli sétán, korán keltünk, ezért már hétkor lent voltunk. Csak aztán az esõ hazazavart minket. De annyira jó, hogy nincs meleg, jól kiszellõztettem a lakást is. Pedig mára is 37 fokot mondtak.

Ilke!
Mi is ilyet adtunk apának ajándékba, csak mi papírra festékkel nyomtuk a kézlenyomatunkat. Sikerült vennem egy festéket, amit direkt arra csináltak, hogy a gyerekek kézzel, ujjal festhessenek, tehát nem mérgezõ, mi ezt használtuk. De az eladónõ szerint a sima festékek sem mérgeznek, csak én féltem használni. A párom is nagyon örült neki, bevitte a munkahelyére, kitette a falra, gondolom dicsekszik vele ezerrel.Kép

Szocpol:
Igen, mi is bevállaltunk egy második gyereket, három éven belül kell meglennie. Én úgy tudom, hogy a házastársak egyikének sem lehet semmilyen lakóingatlan a nevén, és csak új lakás vásárlására használható fel. Az összegeket már valaki írta elõttem.

Na, megyek, mert Peti gépelni akar.Kép

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok!
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat cipõ-ügyben. Sokat segítettetek, szerintem most hagyom kicsit még mezítlábazni, így ügyesebb is, és majd ha a kezünkbe kapaszkodva fog menni, újra ráadom.
A cipõüzletben persze azt mondta a nõci, hogy amint elõször feláll a gyerek, kell neki a cipõ, hogy ne legyen lúdtalpa... át igen, valahogy el kell adnia azokat a drága szandikat...Kép

Úszópelus: minden méret akciós, én a Pólusban lévõ DM-ben vettem.
Forti, még nem próbáltam ki, miben más, mint a többi pelus, gondolom, jobban "szigetel". Mi hétfõn valszeg megyünk strandra, amiatt is vettem, meg augusztusban még lehet, hogy lesz egy több napos Balcsis utunk.
Addig is Apával megbeszéltük, hogy szombatonként le fogunk járni Aligára (ott van a kedvenc strandunk), ennyi kijár nekünk is.

Dió, nem is udtam, hogy a szocpol csak így jár. Ezek szerint mi fel sem vehetnénk, mert mindkettõnk nevén van lakás?KépvagyKép (mert ez azért azt is jelenti, hogy nem albérletben lakunk, hanem sajátban)

Szép napot mindenkinek, remélem, ma nem jön be a 37 fok, amit mondtak!
Viki és Levi+Pocaklakó
vikici

macsek
hát ez tényleg borzasztó, fõleg így, hogy akár már meg is születhetett volna, és akkor csak jobban tudnak rajta segíteni. Bár az is lehet, hogy így a jobb, lehet, hogy beteg lett volna.Kép
mostanában néha annyira lefáradok, hogy azt mondom Dodonak, hogy nem igaz, hogy nem bír 2 percet nyugton maradnia - de aztán arra gondoltam, hogy ha nyugton lenne (mármint semmit sem tudna csinálni, csak feküdne betegen) az milyen borzasztó lenne - inkább nem is mondok neki ilyet

nekem van egy ilyen ismerõsöm, ahol 2 nyelven beszéltek a gyerkõccel. náluk az lett, hogy késõbb kezdett el beszélni - 3 évesen - de akkor már folyékonyan mindkét nyelven, néha-néha összekeverve. de persze szerintem ez is egyénenként változó

pszi
péntek délelõtt elvileg nekünk is jó Kép
viszont mivel ma így lóg az esõ lába, inkább csak ide a közelbe megyünk az Orczy parkba.
tök jó ez a hinta!! merre van ilyen?? Dodesz még csak úgy hintázott, hogy az ölemben volt!!

én csak a kicsi Liberóval találkoztam, azóta ugyanis nem veszünk. a minivel. és pont azzal volt problémám, hogy nem volt gumis a dereka...attól még a nagy lehet jó, de mostmár az ára miatt maradunk a Rossmannál

Viki
ez így van. emlékszem én is azon paráztam, nehogy maga köré tekerje a zsinórt! - utólag persze kiderült, hogy nem is tudta volna: olyan rövid volt, hogy nem is tudták úgy a hasamra tenni, a papa vágta el: a combomig jutott csak. Viszont olyan vastag is, hogy a doki dokumentálta, ugyanis nem volt még ilyen a praxisában.

gömb
én hámozom is
hova jártok úszni és mennyiért??? - mert nekünk most lett nyári szünetünk Kép
amúgy szerintem nem rossz az a heti 2

csics
igen szõke, de még csak most kezdeget növögetni... mindenkinek hosszú haja van már lassan csak Dodesz mag Kataa Alexa a kis kopaszKép
nyugalom a hosszú élet titka - ne feledd. Én is sokat nyelek - mondjuk én a dédiéktõl, de hát mit csináljak. tegnap is elmentünk hozzájuk, erre felvette dédimama Dodeszt - aki persze bõgött, mert inkább mászkálni szeretett volna - és ráadásul leült vele tv-t nézni. én meg mondom, hogy jöjjön inkább át a másik szobába és játszon vele lent a szõnyegen, erre besértõdött, hogy így is olyan ritkán látja, õ csak vele akat lenni. de könyörgöm, akkor miért tv-t néz közben?????

Forti
az a különbség, hogy az úszó pelus nem olyen nedvszívó. tehát a pisit kiengedi és a kakit fogja meg. viszont sima pelust ne próbálj vízbe vinni, mert az, amennyit tud felszív és egy hatalmas pelusgombóc keletkezik belõleKép- az egyik ismerõsömék jártak így, kár, hogy enm láttam, mókás lehetett.
amúgy, ha rám hallgatsz inkább pelusvédõ+biciklisgatyó - 1x megveszed és mosod utána, az úszópelus ráadásul tök drága. de ha ismered a gyerkõcöt annyira, hogy mikor kakil, akkor a Baslcsiba nyugdtan beviheted meztelenül is Kép - én is úgy vittem Dodeszt a Körösbe

Rit és Dodo

rit

anemona7

Rit!
Sejtettem, hogy nem indultok piknikezni, de köszi, hogy szóltál.
Hát igen, a Liberónál midi méretnél kezdõdik a Discovery, ami hátul gumírozott...
Én most keresgélek a Liberónál olcsóbb hasonló kaliberû pelust.
A hintás kép a Rózsadombon készült...
De ugyenilyen hinta van a VII.kerületben a Klauzál téren levõ játszótéren.
Biztosan van máshol is, de mi ide szoktunk járni hintázni Kép.
Túlzottan nagy hajkoronával Balu sem dicskedhet, fõleg mióta levágtam 1 centisre, bár elõtte se volt valami nagy, de így egyenletesebb.

A pelusvédõt csak úgy rákötözöd a csupasz popsijára?
Nem igazán tudom elképzelni ...
Bár még nem is láttam pelusvédõt, bocs, ha tévedtem.

Zita!
Akkor már világos, hogy miért nem találkozunk...
Mi vagy reggel megyünk ki 8-10h között vagy dél körül 13-15h között.
Szóval esélytelen... Kép

Szocpol:
Mi is bevállalunk még egy babát. Lehet, hogy sokan egyszerre leszünk megint babások Kép .

Zsani!
Szerinted kell forralni a babáknak a vizet?
Mi a hivatalos álláspont?
Csak azért kérdezem, mert szivesen elhagynám ...

Zsuzsa!
Boldog 300 naposságot Elõdnek!

idõpont: jövõhét péntek 9-12h
helyszín: Margitsziget, szõkökút
Kép
eddigi jelentkezõk:
Manó - Emma
Csics - Peti
Gömb - Lili
Rit - Dodo
Pszi - Balu

Pszi és Balu (majdnem 10 hónapos)
pszi

Sziasztok!

Rit!

És ez a pelusvédõ+ biciklisgatyó hoyg mûködik?Kép Olyanra gondodlok hogy pl hétvégén mi is bementünk amedencébe, utána ki, gyerekrõl le a vizes pelus, etetés, alvás, utána új pelus újra be a medencébe. A biciklisgatyót mindíg megszárítod két vízbe menetel közben?

Csics!

nekem is szoktak gondjaim lennia nyukámmal, mondjuk nálunk ne az etetésébe szól bele (nem is tudna, mert Emma 8,5 kg 8 hónaposnKép), hanem pl hétvégén is már 1/2 9-kor nyaggatott hogy miért aszalom a ygereket a lakásban, miért nem vagyunk még a strandon meg ilyesmi. Aztán elkezdet hogy "Szegény Emma milyen szüleid vannak, majd ha nagyobb leszel én viszlek". Hát néha én is a falra tudok mászni, de semmi garancia hogy mi jobbak leszünk majd.Kép

Aki már intézett a babának úlevelet leírná hogy hogy kell? És az mennyi ideig érvényes? Mondjuk idén nem valószínû hogy kell, de sose lehet tudni, nem akarom hogy majd akkor kapkodjunk.

Manó

KépKép
manó

Rit!
Nem jöttök mégis inkább a Margitszigetre?
Úgy látom, hogy kitisztult az ég...
Mi szerintem kint leszünk.
Pszi
pszi

Hali!

Pszi!
A DM üzleteinek van egy BabyLove nevü pelenkája ami egy az egyben a Libero Discovery pelenka koppintása. Fazonra, minõségre ugyanaz! Én azt használom és nekem nagyon bevált. 1 ezressel olcsóbb a többi pelusnál. A Rosmannos pelenkát is kipróbáltam. Azt mondták rá, hogy tépõzáras (anyukák) és légáteresztõ. Én a 4+ pelust vettem belõle és müanyag ragasztószalagos. Lehet, hogy azért mert nagyobb gyerekeknek van, de Gabinak a BabyLove-s pelenkábol is a 15-25 kg-ost veszem. A müanyag pelustól Gabi kiütéses lett, így csak akkor adom rá, ha tudom, hogy hamar le kell venni. Pl fürdés elõtt 1-1,5 órával kell pelenkázni.

Olyan jó, hogy ma még nem sütött ki a napKép Már megváltás. Tegnap a párom este 6 felé járt a Lágymányosi híd felé és ott van egy óra ami a hõmérsékletet is mutatja. Persze a napon van, de számomra akkor is megdöbbentõ, hogy 46 fokot mutatott!!! Este fél9-kor még mindig 35 fok volt.

Na megyek a dolgom után, jó sok van.
sasha és Gabi 8 hó

Kép
sasha

Sasha!

nem a régi Rossmanos pelust vetted?állítólag z új a bordó zacsis az jó. Mondjuk én még nem próbáltam. Emma a sima 4-est hordja még.

Már rég meg akarom kérdezni, hogy hol van aza bányató ahol írtad hogyvoltatok és hogy közel van?

Manó

KépKép
manó

Manó!

A bordó zacsis kicsi lenne a GAbinak! Vagy abból is van többfajta méret, mert én úgy láttam, hogy a színek méret szerint változnak! Majd lehet, hogy megint kipróbálom majd... de remélem az már nem lesz felesleges pénzkidobás. Azért a az 1300 forint is jól jön. Pl az egy fél csomag Babylove pelusKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Gomb,

en eleinte meghamozatam a meggyet Ellinek es utana leturmixoltam. Mondanom sem kell, nem ette meg. Mondjuk ez meg a fagyasztott volt. Aztan a friss meggyet mar csak leturmixoltam es ugy adetam. Ez izlett neki. Mostanaban viszont megint hamozom, viszont nem turmixolom, hanem csak egy fel-negyed meggyet beteszek a szajaba es azt elnyammogja. Nagyon elvezi, megeszik igy vagy 15 szemet is. Ja, es foga meg egy sincs. Sot, az inye sincs megdagadva.

Lanyok, ti adtok a babaknak cseresznyet? Be kell vallanom, en mar adtam neki, ugyanugy, mint a meggyet. Meghamozom (kiveszem a magot persze Kép ) es szepen beleteszem a szajaba. A kismama tablazat szerint mar kaphatja es nagyon imadja. Eddig meg nem volt tole semmi baja, nem fajt a hasija. De anyam elhult, amikor meglatta. Mert ok nem adhattak cseresznyet nekunk 1 eves korig. Az az igazsag, hogy Elli evett mar kelkaposztat is es azt is komalta. Es attol se fajt a pocakja. Van ezeknek a hasfajason kivul mas rizikojuk is?

Libero egyeb pelenkatemahoz nem nagyon tudok hozzaszolni, mert en meg mindig mosom a pelusait. Ha meg elmegyunk, akkor azt kapja, ami van itthon. Most pl Fixies van,. mert az volt akcios. De hasznaltuk multkor a Rossmant is, es azzal se volt baja. Sot, most hogy nagyiztunk (micsoda luxus, ott se mosok, inkabb papirba csomagolom pedig lenne lehetosegem mosni) Coop premium pelenkat vettunk. Es azzal se volt semmi baj. Nem folyott ki, nem azott at, semmi. Igaz, hogy ha jol emlekszem, az nem tepozaras, viszont nem is tiszta muanyag kivul. Bar szvsz tok mindegy, milyen kivul, szedjetek szet egyet-kettot, erdemes. En inkabb maradok a flenel meg textil pelenkanal, az tuti legatereszto. Meg a gumibugyi is, mert nem az a csupa muanyag van. De a moshato nadragpelust eleg gyakran hasznaljuk kulso nelkul es igy aztan tenyleg azereszti a levegot. Csak joval gyakrabban kell cserelni. Kép

Myssina,

mi nem panelban lakunk, es igy volt tegnap 31 fok Kép Mara egy kicsit lehult, most csak 28 van. A legkondi meg pazarlas lenne, mert pont koltozni akarunk, igy ide mar tenyleg nem szereltetnenk be.

Kataa,

koszi a bizatatast. De amikor legutobb voltunk kivizsgalason, akkor ott pont azt mondta a doki neni, hogy Elli nem ugy nez ki, mint a refluxos gyerekek altalaban. Mert azok nyugosek, rossz kedvuek, sovanyak, nem esznek. Na, ebbol egy sem illik ra. Eszik, mint a gep -mar boven elhagyta a 9 kilot, 9 honaposan- mindig vigyorog es dumal ezerrel. Amugy mostanaban mar kezdek megnyugodni ez ugyben is. Most voltunk lenn a szuleimnel es eleg sokat furodtunk kettesben a medenceben. Es ott siman felterdelt ulesbol, sot egy parszor fel is allt kapaszkodva. De csak a vizben. Szoval megvan a mozdulat, csak nehez a feneke. Azota a szarazfoldon is probalja, de itt meg nem sikerult neki. Viszont van egy nagyon rossz szokasa. Az uszason a medence szelerol beugrik a vizbe. Ez jo. aztan a nagyinal is ugyanezt csinalta a megencebe. Marmint ulesbol kirugta magat (tok egyedul) es felem vetodott. En meg persze elkaptam. Volt, hogy 40 percig ezt jatszottuk.NA ez meg mindig OK. De most azzal probalkozik, hogy ezt itt a foldon is gyakorolja, ugy, hogy en ott se vagyok Kép Hat, ne tudjatok meg, hanyszor esett orra az elmult napokban. Most mar csak a haptapilapra teszem le, mert azon legalabb nem koppan akkorat. Kép

Csics,

en sajnos nem egy egyszeru uutazasra gondoltam, az mar megy. Hanem koltozesre, amikor is minden cuccot be kell dobozolni. Ugy tunik, megveszik a lakast, szoval lassan aktualis lesz a problema. Kepzeljetek, 2 het alatt elkelt a lakasunk. Bar meg nincs eloszerzodes, csak szobeli igeret, szoval meg nem biztos. Es egy kicsit hirtelen is jott. Nincs hova mennunk, mert amit kineztunk magunknak, azut idokozben eladtak. Kép

Mano,

szerintem jol mukodik a pelusvedo+biciklisgatyo. En ha strandra megyunk szoktam vinni tobb pelusvedot (ugyis 10-vel aruljak) a biciklisnaci meg relativ gyorsan szarad. Ha meg meg nem szaradt m,eg teljesen, szerintem az se tragedia, mert a pelenkavedo ugyis szaraz, aztan meg ugyis csak akkor adod ra, ha mar mentek be a vizbe. Ott meg azonnal vizes lesz, nem?

Utlevel. Ellinek 2 is van. A magyar 2 evig ervenyes, 1000 Ft. Kell 2 igazolvanykep, egy utlevel kero lap (onkormanyzatnal adjak, 100 Ft), azt kitolteni, de nem szabad alairni. Be kell menni ind a ket szulonek az onkormanyzathoz es ott helyben alairni a hivatalnok elott. Aztan varni. Ellie kb 6 het alatt jott meg. (Ezzel szemben a nemetet ugy kapta, hogy besetaltunk a nagykovetsegre, vittuk a kepet meg a gyereket -mert ok latni szeretnek a gyereket is- kitoltottuk a papirt, alairtuk mind a ketten, kitoltottek az utlevelet, odaadtak, ami 8 evig ervenyes, fizettunk 1500 Ft-ot es kesz. Mondjuk, amikor eloszor mentunk, akkor nem vittuk se a gyereket, se igazolvanykepet. Csak a papirokat. Kép De akkor is beirtak az apja utlevelebe, hogy tudjunk menni, ha akarunk. Szerintem ez a 8 ev kicsit sok, mert kb fel ev mulva (vagyi most mar igen), ha nem neger vagy kinai gyereket viszunk ki a hataron, akkor nem nagyon veszik eszre. De mindenestere vicces volt. Mert be kellett irni az adatait. Hat ez kb igy nezett ki:

szeme : valtozo, magassaga 57 cm Kép

Na most befejezem, mert az mar nem is kisregeny.

Mivel ma voltunk uszni, 9-tol, ezert a kisasszony alszik 1/2 11 ota, ezert tudtam ennyit irni.

macsek
macsek

Megjottunk a a setabol,hu Alex beizzadt rendesen hazafele.ugy aldom magam hogy rovida hajam,legalbb most az nem melegit : )
Ennek a setanak egyetlen hatranya van hogy mindig elmegyunk a kedvenc cukink leott es az illat becsalogat.Nem hiszem el mennyira suti fuggo lettem : )
Ez az eso kb fel ora husit jelentett mostmar megint iszonyat meleg van ; ((

Dio
En ugy tudom,leglabbis nekunk azt montak hogy 5 even belul kell a masodik baba??Nektek ki mondta a 3 evet??

Viki
A szocpolt barki felveheti az is akinek van mar lakasa csak az a lenyeg hogy amikor a kerelmet beadod addigra kell eladni.Mi is igy csinaljuk hogy addigra mar nem lesz,ja es a ferjemnek meg az onkormanyazti tulajdonu a lakasa az nem szamit.
Viszont ha ugy allnank hogy regit megtarthatnank nem is lenne szukseg arra a 2 milliora egy ujhoz; ))De sajnos barmennyire szeretem es jo helyen van,meg kell tole vallnunk hogy egy dupla akkoraba koltozhessunk.

Rit
Alex mar nem is kopasz,miota nem lattad ,mindenki szerint nagyon megsurusodott a haja : )))Ja es mar all fel hanem a fejere lapul : ))
Mi szombattol a nyueknal leszunk talan egy hetig is ugyhogy majd ha visszajottem,hivlak!!!

Mano
Kell egy 1000 illetek belyeg egy kerolap kitoltve es bevonulsz egy Okmanyirodaba,(nem kell feltetlenul a keruleti ) ott lefenykepezik Emmat es kb 1 heten belul jon postan az utlevel.

Sasha
A Rossmann uj pelenkaja ami nem muanyagos, minden meretben bordo.Bar en is Baby love hivo vagyok,de neha Rossmannt is veszunk mert az van kozelelebb. : )))
Az egyetlen kulonbseg hogy a tepozar nem gumis mint a Babylovenal.

Pusz
Kataa es az orokmozgo Alexa

Kép
Kép
kataa

Kataa, viki
Szocpol- tényleg csak az vehet fel, akinek nincs nevén lakás (itt mindegyik szülõ számít) és nem 5 hanem tényleg 3 éven belül kell akciózni. + a 35. életévet sem töltheti be a 2 szülõ, ha már az egyik azon felül van, akkor már ugrott az egész.
Íme két link: itt bõvebben olvashattok róla:

[url=http://www.origo.hu/uzletinegyed/ingatlan/20010213lakastamogatasok3.html?pIdx=1" TARGET="_top]http://www.origo.hu/uzletinegyed/ingatlan/20010213lakastamogatasok3.html?pIdx=1[/url]

Csics
Megnézem majd a vizet, mi van ráírva pontosan. Egyébként az ára: 0,5 l = 85 FT, a 1,5 l = 105 ft. Persze ez lehet változó.

Kiváltottam a Gracial fogamzásbogyót, most már csak a köv. menszit kell megvárnom. Ez egy új 3. generációs Organon termék, minimális hormontartalommal. Hát az ára nem valami szép, 3 havi adag 4400 pénz. Ezer éve szedtem még Tri_regolt. bát nem volt tõle panaszom, most azt akarta felírni a dokim, de inkább a kevésbé erõs mellett döntöttem. Ha majd újra babás azseretnénk lenni, akkor nem kell 2-3 hónapot várni, elvileg pár nap alatt kitisztul a szervezetbõl, de szerintem én azért ki fogom várni azt az idõt, biztos, ami biztos.

A doki megnyugtatott, hogy nem kell aggódni, hogy 2 hétig össze vissza nagylánykodtam, az elsõ menszik ilyenek szoktak lenni.

na pusz, mert megsülök itt a galérián, totál beállt a meleg, ráadásul még a gép is melegít Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Akkor most tisztázzuk mit is csináljak?? Kép
Az úszópelus drága, ok akkor azt nem veszek. Pelust szeretnék rajta hagyni ha lehet, mert mostanában (mióta ennyit eszik) elég kiszámíthatatlan hogy mikor és mennyit kakil.
Mi az a pelusvédõ? Hol lehet kapni? A sima Libero pelusra kell azt tenni hogy ne szívja be a vizet? Vagy az a gatyó amirõl a többiek beszélnek? Azt kell a pelusra húzni? Az nem engedi át a vizet? És olyat hol tudok venni?
Több kérdésem nincs egyenlõre!! Kép Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Zsani!

Küldtem mélt! Fontos lenne!Kép

Dió!

Nem is tudom, hogy gondolja az anyósod a pelenkanélküliséget. Ahhoz kellenek alapfeltételek a gyereknél (pl. tudja jelezni, hogy van valami a pelusban, de az se árt, ha járni tudKép). Én a jövö nyár elött nem fogom elkezdeni, max. akkor, ha a gyerek ugy gondolja (és ezt egyértelmüen jelzi), hogy szeretné!Kép
Ha idöben vagy a szobatisztaságra szoktatással, akkor ez nem fog megeröltetö lenni, mert nagyon hamar rájön, hogy mit is akarsz. Nálunk szeptemberben jött el az idö (Beni akkor múlt májusban 2 éves), amikor levettem róla, és mondtam neki, hogy mit kéne csinálni (bili, mire való stb.).

Macsek!

Kép
Borzasztó szomorú.
Az a legborzasztóbb, hogy elöre jelezhetetlen. Nekem is teljesen problémamentes terhességem volt Nátánnal, de ha mi akkor nem vagyunk kórházban, már a szülés elég elejétöl fogva, akkor lehet, hogy ma ö sem élne. És senki nem lenne benne hibás. Mert csak a szülés közben derült ki (illetve utólag), hogy ugy magáratekerte a köldökzsinórt (kétszer a nyakára és egyszer még a vállára is), hogy amikor ki kellett volna bújnia (A tágulás sorá ahogy került egyre lejjebb), saját maga szoritotta el. Elötte ez semmi gondot nem okozott.
Ezt a babát nem fogják elfelejteni, de hamar kapjanak helyette egy másikat, aki gyönyörüen és egészségesen megszületik. Akkor talán egy kicsit felejteni is tudnak.

Cseresznye:
Én adok neki rendszeresen, mert itt van a kertben 3 fa (két korai, meg egy, ami még most érik). Még semmi baja nem volt töle. És nagyon szereti Nátán, jobban, mint bármilyen eddigi gyümölcsöt (ha kint vagyunk a fa alatt, akkor integet, hogy adjak neki). Én nem hámozom (igaz neki már nagyon sok foga van), hanem csak félbeszedem, kiveszem a magját, aztán eszi.

Hami:
Képzeljétek, a fiamnak nem kell a korábbi kedvenc bébiétele (HIPP babán-alma gabonával)! Egy kanállal megkóstolta (tizóraira és ebédre is próbáltam), aztán már rázta a fejét, hogy "nem". Viszont az én hamimból minden további nélkül evett elég sokat (olyan volt, amit ehetett).
Ki érti ezt?KépKép

Manó!

De, miért ne lehetnél jobb?Kép Azt kell mondjam, nálunk álomnagyszülök vannak, nem szólnak bele a dolgainkba, ráadásul teljesen együtt tudnak velünk müködni. Igaz nem élünk velük együtt, biztos ez is számit.

Viki!

Cipö: Én vettem Nátánnak, de nem azért mert itthon abban van (arra vastag zoknikat vettem, hogy ne fázzon a hideg kövön a lába). Akkor kapja ált. fel, amikor elmegyünk, mert különben nagyon hamar megszabadul a zoknijátólKépKép, és az azért nem biztos, hogy jó (ne hagyjuk el, viszont zokni szerintem jó ha van a lábán).

Szocpol:

Nem tudom, most hogy van, de 2 éve mi is vettünk fel, és mi is vállaltunk egy gyereket (ez már teljesitveKép). Ezt tudom, hogy igy van most isKép.
Viszont lehet, hogy változott, de amikor mi felvettük, akkor egy kis gond volt. Hitelként kaptuk meg (egyébként is vettünk fel hitelt), azaz a felvett 2 M mellé + 1 M-ként kaptuk meg. Ez csak azért gond, mert igy nem a 2 M szerint volt hitelelbirálat, hanem 3 M után (és ugye általában a leendö törlesztörészlet 3-szorosát kell tudni jövedelemként), és Nátán megszületéséig törleszteni is kellett, mint hitelt, csak akkor irták jóvá szocpolként és akkor csökkent le a törlesztörészletünk is (igaz elég jelentösen, 61 e-röl 28 e-re).
Ez még most is igy van?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali!

Ma is jól befûtöttek. Mi is csak reggel, meg késõ délután merészkedünk ki, kint pancsolunk a kiskádban.

Pelenka
Eddig fixiest használtunk, most Libero Discoveryt.

Cipõ
én se adok Gergõre, de pénteken kaptam egy bébiszandit, azt ráadtam a Balcsin dísznek, mert olyan édesekKép

Kataa
Túléltem a vasalást, de csak a felével bírtamKépJó ötlet a fél gépKép

Macsek
Részvétem a barátnõdnek, nagyon szomorú amit írtál.

Gömb
Gergõ se issza meg a forralt vizet, pedig sokszor kínálgatom. Ma nálunk is õszibarack volt, Gergõ becsókolta az egészet. Én kicsit megpároltam és a fõzõvízzel trutyiztam össze. Meggyet nyersen szoktam adni, héj nélkül, de nem turmixolva, csak trancsírozvaKép
Jó az uszis képKép

Rit
Hát igen, azt mondják csak a beteg gyerek nyugodt. Az enyém ma több kilométert tett meg a lakásbanKép

Tettem fel új képeket a fotóalbumba és a profilomba, Balcsis, csirkecsontos, meg apával sörözõs is vanKép
Judy (fodroczy)

pszi
hát ez az!!!! _nekünk szinte nincs is mit levágni!!Kép
aha, a pelusvédõt csak úgy rá - de csak a vízben van rajta, ha kijöttünk leveszem - ne izzadjon

manó
idáig még csak a sima babaúszáson voltunk - ott ugyebár nem altatom közben Kép v. Körösben - ott meg fel sem vettük. de kiteríteném, hogy száradjon - ha nem szárad meg, akkor feladnám vizesen, hiszen perceken belül úgyis az lesz, nem?Kép

Útlevél:
Kitöltöd ugyanazt az igénylõ adatlapot, ami mindenkinek van + 2 fénykép - nyitott szem feltétlenül szükséges hozzá és világos háttér!! + viszed a szül. anyakönyvit + 1000,-Ft os illetékbélyeg + mindkét szülõnek jelen kell lenni, hogy a helyszínen aláírjátok a kérvényt. Ennyi. és 30 nap várakozás. 14 éves kor alatt 2 évre adják meg.

pszi
közben elmentünk itthonról, most jöttünk haza. így ma nem oda mentünk, de egész 7végén szalma leszek KépKépKép holnap mehetünk, ha ti ráértek!!

sasha
a sárga csomagolású Rossmannos valóban rag. szalagos, de a bordó tépõzáras! - abból is van több méret

macsek
cserkó is mehet nyugdtan már. csak az aprómagvasak nem!!!

Forti
pelusvédõt minden bababoltban kapsz, sõt még a Tescoban is v. egyéb nagy üzletben. Azt hiszem csak 10esével árulják, de nem nagy összeg max. pár száz ft. meztelen a bébi - erre pelusvédõ - erre biciklisgatyó. Ennyi. ha kakil észreveszed, kihozod, lemosod, visszaöltöztetes és kész. a pisi meg mint mondtam kifolyik, de az kifolyna az úszópelusból is Kép Biciklisgatyót is lehet kapni egy csomó helyen, nálunk pl. még az usziban is volt. De fürdõruci forgalmazóknál is + fehérnemûsnél. - amúgy az egy sima elasztikus gatyó természetesen mindenáteresztõ, azért kell a pelusvédõ alá. a gatyó meg azért kell a tetejére, hogy 1. megfogja a pelusvédõt, mert az össze vissza csúszna 2. esztétikusabb 3. te is könnyebben megfogod így a bébit, mert a vizes mûanyag pelusvédõ csúszkálna rendesen

Kataa
jó nagymamizást KépKépKép!!!!!!

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok

Ma megszuletett egy kolleganom kisfia ,ez mar 2. egy kislany utan.Egy masiknak is mar csak napjai vannak hatra,ott meg lany lesz egy fiu utan.Remelem majd en is ilyen szeriaban leszek : ))))
Napokban volt tema hogy mindenki irigykedik Vikre a pocaklakojaert,hat termeszetesen en is de ebben a melegben, tavaly is nagyon rossz volt.Szegeny noverem is kivan,pedig meg kb a felenel van.

Gumicukor
Ebben a cikkben az van hogy ket gyereknel 6 ev a megelolegezes, egynel 3 ev.De erdekes mert a banknal meg azt mondtak hogy 5 ev.Na mindegy ket het mulva megyunk alairni a szerzodest akkor megegyszer rakerdezek.
En is ilyen 3 generaciosat szedek es szedtem is Alex elott.Nekem sem kell majd varni,de en si elovigyazatos vagyok igy majd anno kivarjuk a 3 honapot az tuti.Hat az ara meg enyi,mit lehet tenni : ))

Judy,Rit
Es hogy szeditek le a meggy hejat,mert nekem nem nagyon sikerult,vagy csak nagy pocsekolassal.

Rit
Nem kell mar a fenyekep,mi is csinlatattunk erre az okmanyirodaban azt mondtak hogy az nem jo uljunk be vele egy fotora.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Forti: tudom, hogy kiszámithatatlan a kaki, de szerintem minél többet kellene szabadon lenni a popsijának, és ott lehetKép Eleget pácolódik Pesten a pelusban a börük :=( Legfeljebb folyni fog a lábszáránKépKép

zsani (akinek hangosan korog a gyomraKép)
zsani

Sziasztok
Cseresznye
nekem a dokinéniés a védönö is azt mondta hogy ne adjak cseresznyét mert felfujodhat a hasa petikének viszont megyet ehet .

Macsek
akor lehet hogy 1hétig is eltart mig mindent összepakolszKép a lakást mi is hamar eltudnánk adni mer már igy is sokan érdeklödtek ismerösök hogy mikor akarjuk eladnia lakást azt nem tudjuk mert álmaim hazai 2db ami tetszik mind 16-18M és az kicsit sok Kép meg hát nem tetszik minden ház nekem és nem mindegy az sem mien messzi van gödölötöl mert most másfélorás utat kell megtenie a páromnak naponta 2x a lakás és a melohely között szoval olyan helyet keresünk ami közelebb van gödölöhöz .

Forti
az ásványvizet azért szeretnék neki adni mert a mostani gyümölcsleve amit kap nagyon édes és tömény igy inkább arakéne a viz hogy a tömény gyümilevet felhigitsam de lehet hogy kiprobálom a forralt vizet .

Lányok
lehet hogy a foga miat nem eszik ? mert most az esti játéknál mikor nevetet látam hogy az egyik soron kövétkezö foga jön söt a széle már kint is van egy kicsit okozhat ez étvágytalanságot ?

Pusz Csics és Petike
csics

Sziasztok

Vegre itt van valami vihar fele!!!!

Macsek

En magyarul beszelek a gyerekhez, az apja angolul, persze ez igy aranytalan, mert apa ugye kb hetkoznap kb 3 orat latja naponta csak hetvegen van velunk egesz nap. Mondtam is neki, hogy igyekezhet a megtanult magyar szavakat (persze meg csak ertes szintjen megtanult) angolul is megtanitani a Manonak. En nem fogom angolul tanitani, szerintem mindenki beszeljen a sajat anyanyelven a gyerekkel. Olvastam is valamelyik babas magazinban, mikor egy angoltanar anyuka kerdezte, hogy tanitsa-e a kezdetektol a babat angolul is. Ot is eltanacsoltak.

Szocpol

Ez a 35 ev tenyleg komoly? Vagy csak a felvetelkor kell kevesebbnek lenni? Orulok ha 2 gyerek meglesz amig betoltom...KépKép
En egyebkent ugy tudom nem csak uj lakas vasarlasanal lehet felvenni, hanem hozzaepitesnel es tetoter beepitesnel is. Az a lenyeg, hogy a szobaszam valtozzon.

utlevel

Nem kell a nyitott szem!Kép Emilia boszen alszik az utlevel kepen mind a ket utleveleben ( volt vagy 2 honaposKép) es meg sosem szoltak, hogy nem jo igy. Persze jol megmosolyogjak a hatarorok a repteren.Kép

Ilke

Na, mi volt Godon?Kép

Kepzeljetek tegnap alairtuk a szerzodest, meg kifizettuk a foglalot. Ugyhogy mehet a felujitas, holnap megyunk is ki egy vallalkozoval, hogy tudjon arajanlatot adni.KépKépKép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

A Rossmann bordó (breathable) teljesen korrekt, és tök olcsó. Mindenféle méretben van...

Pszi,
Kár...Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Lányok!
Gabi mostanában alig cicizik. Vagy csak én látom így? Na szóval. Gabi szopizik reggel kicsit. Utána reggeli (Talán egy hete se reggelizik. De csak azért mert az enyébõl kunyizna és általában olyat még nem ehet). Reggelinél másfél deci folyadék, de ha a cicimet kínálom szomjoltásra akkor bekapja, úgy csinál mint aki beleszív 2-öt és kész. A híg natur tea jöhet. Utána séta, séta alatt általában 2,5 dl folyadék. Utána alvás 9-11 cicizéssel. Utána cici, de max pár korty. Ebéd és hozzá inni (cici itt sem kell). Aztán séta, séta alatt megint 2,5 dl iszi. Utána 2-tõl alvás cicin. 4 körül kel, akkor megint megkínálom, de pár kotyot iszik csak amíg magázoz nem tér. Utána elvan vacsoráig, aztán megint cicin alszik el és éjjel is ébrd megint vagy 3x és cicin alszik vissza. Szóval igy soknak tûnik, de a napközbeni cicizés visszaszorult elalvást segítõ eszközzé... vagyis a tízorai, meg az uzsonna. Jó talán, ha nem inna annyi teát. De ha vizet rakok az üvegébe azt is szivesebben issza, mint a tejcsit. Lehet, hogy meleg neki nagyon? Nem értem, de segond. Ja és pár napja fél adagokat eszik mindenbõl, viszont legalább 1 liter iszik, meg a szopik.

Van jó hírem is így péntek 13-a alkalmából! Van autónk! Egy 9 éves Mazda 626-os kombi. Hatalmas hodály dög autó és gyönyörû szép. Légkondis, automata, szervo... Totál luxus autó 2 dolgot kivéve. Nem bõr ülése van, hanem plüss (kit érdekel???) és nincs benne légzsák. Ez már problémásabb, de a biztonsági öv azért még tartozék Szóval nagyon örülök! Most már elfér az egész család. Merthogy mi anyósékkal mindig együtt megyünk ide-oda. A kis 323-as 3 ajtós sport mazdájukba nyomorgunk hátul anyóssal meg a bébiüléssel... lótuszülésben. Ennek most már végeeeee Hazafelé bekapcsoltuk a légkondit. Hát hihetetlen élmény! Ahogy jön a hideg levegõ. Én nem hittem hogy ez ilyen!Azonnal érezni a hideget! Olyan kellemes 24 fok körüli levegõ lett hirtelen, hogy majdnem elaludtam hazafelé. Ablakok felhúzva... a szél nem akarja kifújni a szememet a gödreibõl. Fantasztikus. Kombi, tehát a két kutyának is meg van a fix utazó helye Hatalmas a csomagtartója. A babakocsi, a hûtõtáska, a kemping székek mellé még a két kutya is simán odafér kényelmesen. Olyan boldog vagyok! Most megyek és lefekszem, mert holnap megyün is Szelidi tóra kicsit árnyékolni és pancsizni

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Mi még csak most ismerkedünk a babanettel. Kislányom, Hanna 10 hónapos. Õ az elsõ babánk. Nagyon tündéri, már ügyesedik: integet, tapsol, feláll stb. Imádja a hasát, mindent megeszik. Sajnos már elég sokat voltunk vele dokinál. 5 hónaposan derült ki, hogy van egy vesefejlõdési rendellenessége: 4 veséje van. Állítólag ez nem lenne gond, de sajnos az egyik nem ürít rendesen, így jövõ hónapban mûtik Gyõrben. Félek ettõl, fõleg az altatástól. Ha valakinak van ilyen tapasztalata, írjon. Amúgy a betegsége nem vhetõ észre rajat, eleven, okos baba. Mi pelenkaügyben a Pampers-t választottuk, bevált, bár eggelre áterszt, mivel annyit iszik éjjel is.
Hát egyenlõre ennyi!
Üdv:
Judus
judus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?