Gomb,
en eleinte meghamozatam a meggyet Ellinek es utana leturmixoltam. Mondanom sem kell, nem ette meg. Mondjuk ez meg a fagyasztott volt. Aztan a friss meggyet mar csak leturmixoltam es ugy adetam. Ez izlett neki. Mostanaban viszont megint hamozom, viszont nem turmixolom, hanem csak egy fel-negyed meggyet beteszek a szajaba es azt elnyammogja. Nagyon elvezi, megeszik igy vagy 15 szemet is. Ja, es foga meg egy sincs. Sot, az inye sincs megdagadva.
Lanyok, ti adtok a babaknak cseresznyet? Be kell vallanom, en mar adtam neki, ugyanugy, mint a meggyet. Meghamozom (kiveszem a magot persze
) es szepen beleteszem a szajaba. A kismama tablazat szerint mar kaphatja es nagyon imadja. Eddig meg nem volt tole semmi baja, nem fajt a hasija. De anyam elhult, amikor meglatta. Mert ok nem adhattak cseresznyet nekunk 1 eves korig. Az az igazsag, hogy Elli evett mar kelkaposztat is es azt is komalta. Es attol se fajt a pocakja. Van ezeknek a hasfajason kivul mas rizikojuk is?
Libero egyeb pelenkatemahoz nem nagyon tudok hozzaszolni, mert en meg mindig mosom a pelusait. Ha meg elmegyunk, akkor azt kapja, ami van itthon. Most pl Fixies van,. mert az volt akcios. De hasznaltuk multkor a Rossmant is, es azzal se volt baja. Sot, most hogy nagyiztunk (micsoda luxus, ott se mosok, inkabb papirba csomagolom pedig lenne lehetosegem mosni) Coop premium pelenkat vettunk. Es azzal se volt semmi baj. Nem folyott ki, nem azott at, semmi. Igaz, hogy ha jol emlekszem, az nem tepozaras, viszont nem is tiszta muanyag kivul. Bar szvsz tok mindegy, milyen kivul, szedjetek szet egyet-kettot, erdemes. En inkabb maradok a flenel meg textil pelenkanal, az tuti legatereszto. Meg a gumibugyi is, mert nem az a csupa muanyag van. De a moshato nadragpelust eleg gyakran hasznaljuk kulso nelkul es igy aztan tenyleg azereszti a levegot. Csak joval gyakrabban kell cserelni.
Myssina,
mi nem panelban lakunk, es igy volt tegnap 31 fok
Mara egy kicsit lehult, most csak 28 van. A legkondi meg pazarlas lenne, mert pont koltozni akarunk, igy ide mar tenyleg nem szereltetnenk be.
Kataa,
koszi a bizatatast. De amikor legutobb voltunk kivizsgalason, akkor ott pont azt mondta a doki neni, hogy Elli nem ugy nez ki, mint a refluxos gyerekek altalaban. Mert azok nyugosek, rossz kedvuek, sovanyak, nem esznek. Na, ebbol egy sem illik ra. Eszik, mint a gep -mar boven elhagyta a 9 kilot, 9 honaposan- mindig vigyorog es dumal ezerrel. Amugy mostanaban mar kezdek megnyugodni ez ugyben is. Most voltunk lenn a szuleimnel es eleg sokat furodtunk kettesben a medenceben. Es ott siman felterdelt ulesbol, sot egy parszor fel is allt kapaszkodva. De csak a vizben. Szoval megvan a mozdulat, csak nehez a feneke. Azota a szarazfoldon is probalja, de itt meg nem sikerult neki. Viszont van egy nagyon rossz szokasa. Az uszason a medence szelerol beugrik a vizbe. Ez jo. aztan a nagyinal is ugyanezt csinalta a megencebe. Marmint ulesbol kirugta magat (tok egyedul) es felem vetodott. En meg persze elkaptam. Volt, hogy 40 percig ezt jatszottuk.NA ez meg mindig OK. De most azzal probalkozik, hogy ezt itt a foldon is gyakorolja, ugy, hogy en ott se vagyok
Hat, ne tudjatok meg, hanyszor esett orra az elmult napokban. Most mar csak a haptapilapra teszem le, mert azon legalabb nem koppan akkorat.
Csics,
en sajnos nem egy egyszeru uutazasra gondoltam, az mar megy. Hanem koltozesre, amikor is minden cuccot be kell dobozolni. Ugy tunik, megveszik a lakast, szoval lassan aktualis lesz a problema. Kepzeljetek, 2 het alatt elkelt a lakasunk. Bar meg nincs eloszerzodes, csak szobeli igeret, szoval meg nem biztos. Es egy kicsit hirtelen is jott. Nincs hova mennunk, mert amit kineztunk magunknak, azut idokozben eladtak.
Mano,
szerintem jol mukodik a pelusvedo+biciklisgatyo. En ha strandra megyunk szoktam vinni tobb pelusvedot (ugyis 10-vel aruljak) a biciklisnaci meg relativ gyorsan szarad. Ha meg meg nem szaradt m,eg teljesen, szerintem az se tragedia, mert a pelenkavedo ugyis szaraz, aztan meg ugyis csak akkor adod ra, ha mar mentek be a vizbe. Ott meg azonnal vizes lesz, nem?
Utlevel. Ellinek 2 is van. A magyar 2 evig ervenyes, 1000 Ft. Kell 2 igazolvanykep, egy utlevel kero lap (onkormanyzatnal adjak, 100 Ft), azt kitolteni, de nem szabad alairni. Be kell menni ind a ket szulonek az onkormanyzathoz es ott helyben alairni a hivatalnok elott. Aztan varni. Ellie kb 6 het alatt jott meg. (Ezzel szemben a nemetet ugy kapta, hogy besetaltunk a nagykovetsegre, vittuk a kepet meg a gyereket -mert ok latni szeretnek a gyereket is- kitoltottuk a papirt, alairtuk mind a ketten, kitoltottek az utlevelet, odaadtak, ami 8 evig ervenyes, fizettunk 1500 Ft-ot es kesz. Mondjuk, amikor eloszor mentunk, akkor nem vittuk se a gyereket, se igazolvanykepet. Csak a papirokat.
De akkor is beirtak az apja utlevelebe, hogy tudjunk menni, ha akarunk. Szerintem ez a 8 ev kicsit sok, mert kb fel ev mulva (vagyi most mar igen), ha nem neger vagy kinai gyereket viszunk ki a hataron, akkor nem nagyon veszik eszre. De mindenestere vicces volt. Mert be kellett irni az adatait. Hat ez kb igy nezett ki:
szeme : valtozo, magassaga 57 cm
Na most befejezem, mert az mar nem is kisregeny.
Mivel ma voltunk uszni, 9-tol, ezert a kisasszony alszik 1/2 11 ota, ezert tudtam ennyit irni.
macsek