Új privát üzeneted érkezett!

helló,
Orsi, köszi. elküldenéd a címemre is? léccccíííí
jelentem tegnap megszabadítottuk ettől a nagy hajtól Lizit. most igazán kisfiús Kép a dombra pedig egyedül ment fel, csak résen kellett lenni, hogy ne guruljon nagyon vissza. Bene is felmászott rá, mert nagyon érdekelte, hogy mi van fent.

mitől nem aludt Bene? a napi 2x alvás, és főleg ennyi, nálunk csak vágyálom. épp most próbálkozom, hogy legalább egy órát őihenjen, mert aztán megyünk vendégségbe, ott biztosan nem alszik.

Hagnosz! Lizi sem eszik egyedül, csak a falatokat, vagy a cheeriost, a többit keni szét és kalapál a tányérjával közben Kép kanál néha kell neki, de csak játéknak, én egy másikkal etetem. pedig már szépen megrágja a kaját, harapja a gyümit, a kenyeret, a sütit... Kép az almás pite a kedvence Kép

panu
panu

Sziasztok Kép
A tegnapi taliról tettem fel képeket a legutóbbi albumba - címet elküldtem mindenkinek. Kép
Még jövök
Cupp
Ann
annann

<font color="0000ff">Sziasztok!

Itt vagyok én is, ma már kicsit jobban, de tegnap nagggggyon vacakul voltam. Sajnos belázasodtam, szinte egész nap aludtam. Még szerencse, hogy anyukám tudott vigyázni Zsoltikára, sétáltak, játszottak, én meg csak szoptattam, pelenkáztam és etettem Kép Dokinál is voltam, kaptam antibiotikumot, mert nagyon randa a torkom Kép

Nagyon jó hírem van: ZSOLTIKA EGYEDÜL JÁR!!! Nagyon ügyes, szerdán kezdte, egyszerűen minden átmenet nélkül elindult a nappaliban, és csak ment, ment... Át a nappalin, az étkezőn, aztán a folyosón, be a fürdőszobába... Itt kószál össze-vissza a lakásban, én meg mögötte, hogy elkaphassam, ha esik Kép Ez tulajdonképpen túlzott elővigyázatosság, mert Zsoltika már erős és ügyes, vagyis nem esik Kép Inkább huppan, le a popsira, vagy ha egyszer-kétszer elveszti az egyensúlyát, akkor a tenyerére támaszkodik. Néha még nyújtja a kezét, fogja az ujjam, aztán egyszercsak elengedi, megy tovább KépKépKép És ollllyan ügyesen áll föl, simánt ülésből guggolásba, és hopp! már áll is, nem kell támaszkodni sem.

Hát nagyon örülök, annyira jó látni ahogy totyog, és közben nevet, kacag, annyira élvezi Kép Mindjárt teszek fel 1 képet is Kép</font>

Anita,
én Maltofer rágótablettát szedek, egész jó az íze is. Szerintem is menj el vérvételre, főleg ha szédülsz Kép Nálam a fejfájás volt ugye az indok. Most viszont a láz miatt fájt a fejem napokig Kép Zsoltika sem hízik ám túlságosan, sőt a múltkori tanácsadás szerint 9 kg még mindig, mint az előző mérlegelésnél. Persze megint úgy mérték, hogy épp csak rátette a védőnő Zsoltikát a mérlegre, már vegyem is le, mert sír a gyerek, az itthoni mérleg meg 9,7-et mutat Kép Tényleg nem érdemes filózni, mert ha jókedvű a kis kuktád, akkor tutira nem éhezik Kép
Az ABO-t nem felejtettem ám el, csak időhiány miatt még a könyvet sem sikerült előkeresnem Kép Elég hosszadalmas, lehet hogy megkérem a férjem, hogy szkennelje be a fontos oldalakat Kép

Hagnosz,
Barni is micsoda nagyfiú már! Önálló evés nálunk is hasonló, mint a többieknél: a katonákat felcsipegeti Zsoltika, eszi a sütiket, babapiskótát, hamletet, mindent így kézzel, de a kanál csak játszani kell Kép Inni csőrös Avent-ből iszunk, vagy szívószállal. Képzeljétek, még a húslevest is szívószállal issza Zsoltika Kép
Kispárna: egy kicsi lapos van, azt a paplannal együtt vettük, de nem nagyon ragaszkodik hozzá. A mi párnáinkat imádja Kép Most épp úgy alszik Zsoltika, hogy a paplanja van a feje alatt Kép És egy másik pléddel takartam be.

Ann,
sikerült már overállt venni? Megnéztem a talifotókat, aranyosak nagyon Kép

Barbi,
én a Norbi diétáját űzöm Kép Illetve próbálom KépKépKép Ha érdekelnek a részletek, küldök mail-t Kép

<font color="0000ff">Bocsi, lányok, most csak ennyire futja tőlem, mert azért még nem vagyok az igazi, és amíg Zsoltika alszik, én is lefekszem. Ma lesz az osztálytali, szeretnék elmenni, ha csak egy rövid időre is, mert nem akarok mindenkit megfertőzni Kép
Ja, a képeket azért még muszáj megdicsérnem: Bene és Lizi a játszótéren fantasztikusak, overállos Ádám naggyon helyes pirospozsgás, halászó Boti pedig nagyon ügyes. Marcus is nagyot nőtt, Emma igazi hölgy abban a ruciban!

Szép hétvégét mindenkinek,
Gabi</font>

Kép

pgaboka

hi

lányok van vmi ötletetek, hogyan tudnék egy 1xü honlapot csinálni ahova a céges dolgokat fel tudom raki? - pl.: elérhetöség, rendelési lehetöségek, képek a játékokrol stb......
mert drága jo ismerös, aki 2 honapja "jön",hogy segit, még csak ide se telcsizet, hogy nem ér rá, és már nagyon aktuális a dolog.

olyan kéne amihez táv segitséget is tudtok adni menet közben, hogy csináljam, készitsem, azaz egy kis tanitás. Kép

elöre is köszönöm szépen.

panu:
naná, hétvégén???, mert ma ugyse vagytok otthon
orsolya11

Zsizsa,nekem nem ciki,más nem is kérte idáig.
Ha jó a tavalyi cimed, akkor már úton is vanKép
Ja, idén csak 1 belépöm van,mert a barátnöm hazament MO-ra mielött megkapta volna az újságot,és majd csak október végén jön vissza.
Megyek is a postáraKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok Kép

Orsi, Gportál? Asszem oda piszok egyszerű felpakolni a dolgokat, de nemtom céges cuccokat lehet-e... azért nézd meg Kép

Gabi, a legeslegeslegjobb Zsoltika diadalittas arca!!!!!!!!!! KépKépKép Overál....nem nyert Holnap folytatjuk az overál becserkésző akciónkat. Amúgy a szívószálra hamar rájönnek a gyerekek? Mi még nem próbáltuk. További jobbulást Neked!!!

Panu-Orsi, a gyerekek tündériek Kép Panu, kerge birka KépKépKép Az a nagy dom,b azért nem semmi!

Barbi, téli ruci csini Kép Mi szívesen mennénk veletek játszóterezni ( Kép ) nekem nagyon bejött az a múltkori alagút is pl Kép

Hanzika, Marcus nagyon nagyot nőtt ám! Stop Shop jó 5let, lehet, h megnézzük azt is, köszi Kép Én megmondom őszintén - biztos én vagyok kifprdított - de C&Aban még az életben nem találtam Haminak normális ruhát, úgyhogy le is szoktam róla Kép

Batka, Emma tényleg gyönyörű királylány Kép Csatlakozom, Barbihoz és szerényen érdeklődnék Rólad is egy képről Kép Lehet?
Fogmosás nálunk úgy van, h Hami rágcsál egy ideig, de utána megmossuk neki. Én olvastam erről, h még óvodás korukban is érdemes az alaposság érdekében a szülőnek is tisztítani. Homeo: jaja, a keverékek nem rosszak sztem, de ha eltalálod a monoterápiás szert az az igazi Kép
Azért az nagyon szíven ütött, h közölted, h jó, ott már jön a nyááááááááááár KépKépKépKép

Klarissza, aranyos az overál Kép ügyi vagy.

Marcsi, tényleg nagyon ügyes vagy, h egy ilyen örökmozgó mellett tudod csinálni a sulit, a nyelvvizsga is meglesz, no meg a tesó Kép Tök jó, h egyre többen belevágtok,legalább van kinek szorítani, no meg szaporodik a babás csapat Kép

Edit, halászó Botka nagyon édi! Érdekes volt, ahogy leírtad, hogy hogy fellelkeít a munka Kép Én annnnyira nem tudnám magam vissza képzelni dolgozni, de azért pá másodpercre felelevenedtek a jó emlékek a munkáról és végülis tényleg nem rossz Kép csak remélem nekem akkor jön el ez a pillanat, amikor tényleg szeretném.

Tegnap tényleg jó volt a tali, remélem, mindenkinek elküldtem a mélt, h hol vannak a képek - és meg is nézitek! Kép
Képzeljétek, tegnap Haminak a halántékán kijött pár kiütés.... aztán felmerült, h a melegtől van, vagy hogy esetleg 3 napos láz enyhe lefolyásban (3 nap láz helyett 2 éjjel láz, tudjátok, amire azt mondtam, h a fogától van - de mit mondtam volna, amikor ezzel egyidőben kijött 2 foga?), de végülis a 4. napon jöttek a kiütések.... ma reggelre a mellkasán volt számtalan. Azért mondom, h volt, mert du. a pelenkázásnál már nem találtam. Úgyhogy vagy az, vagy nem, vagy volt, vagy nem, mindenesetre valami volt Kép értitek Kép

Cuppp
Ann
annann

Sziasztok!

Nekem sincs most időm írni, csak pár sort iziben.

Biztosan jók lehettek a mini talik, amiket a képek is hűen ábrázolnak.

Köszi Ann, hogy mindenkinek továbbítottad az elérhetőséget.
Bene-Lizi tali is bizti jó lehetett. De sokat nőttek már ők is. Olyan jó lenne tényleg egy jó nagy tali, ahol mindenki ott tudna lenni.Még Barbit is hazacsalhatnánkKép.

Boti nagy hohoho csuda aranyos. Mennyire kis ügyeskezűek már. Amint látom nagyon élvezte a pecázástKép.
Nagyon aranyos az idei télapó Marcus személyében. De kis mosolygósKép.
Ádibádi téli rucija is klassz, nameg biztosan Laca is csini lesz ám az új overáljában.
Emma is milyen kis tündér volt mikor megszületett, és kész nő már egyévesenKép. Milyen csini. Ja és Batka!!Énis énis kérnék fotót privátban ha lehet rólad, már nagyon kíváncsi vagyok milyen lehet Emma hercegnő anyukájaKép.

Nem utolsó sorban gratulálok Zsoltika elindulásához!!!!! Nagyon ügyes már. Gabi, jobbulást Neked.Gyógyulj meg mielőbb. Köszi a leírástKép.

Mára ennyi, ugyanis Robó motorozik a lakásban és néha kell a segítség a le és felszálláshozKép.
Pár napja kint a kedvenc elfoglaltság a repükők megtekintése, de valami hihetetlen módon odavan a repcsikért. Mindig fel is kell vennem, mintha az ölemben elérhetőbbé válna a kiszemelt tárgyKép.

Szép napos és jó hétvégét kívánok mindenkinek:
Anita
anita77

Sziasztok!

Anita: a párna kérdésnél igazából arra gondoltam, hogy mivel a kisgyerekeknek még mindig elég nagy a fejecskéjük a testükhöz képest, egészséges-e a párnán fekvés. Asszem valami egészen laposat én is be fogok szerezni. (Hallottam ám, amit csendben jegyeztél megKép)

Edit: ez logikus. Ha te Boti szájába rakod a kaját, akkor ő meg a tiedbe!Kép Nagyon édes lehet. A horgászós képeken nem különben.
Munka, bölcsi: hát igen, ez már egy újabb életszakasz. Vágyom is rá, meg nem is. Igaz, én is elvállalok néha ezt-azt, de nagyon néha. Akkor viszont tényleg jól esik. És jólesik utána visszamenni Barnizni.

Barbi: szórakoztató lehetett a hajvágásKép. Én először ollóval vágtam, olyan mindenholegyforma-frizurát azzal is tudok. Aztán a következő alkalommal géppel, de túl rövidre sikeredett, úgy nem tetszett, alig vártam, hogy megnőjön. Én egyébként a kádba állítottam Barnit (természetesen víz nélkül), így a hajakat is elég jól össze lehetett szedni, na meg utána zuhanyoztunk is rögtön.
Tőled is kérdezek olyat, amiről valószínű már réges-régen is volt szó: hosszabb távra rendezkedtetek be odakinn? Van valami tervetek, hogy meddig akartok maradni? Ez mindig eszembe jut akkor, amikor arról írsz, hogy mennyire beszűkült ott az életed.
Nagyon menő Ádám a téli ruciban, főleg így mezítlábKép

Marcsi: én is mindig arra gondolok, hogy a 2. számú utód majd rendesen úgy fejlődik, ahogy a könyvekben van. Csak pont fordítva, mint nálatok: nem kell majd aggodalmaskodni, hogy ezt vagy azt a kortársai már csinálják, ő meg még nem...
Kitartás a sulihoz, fél év az már nem olyan nagy idő!

Batka: engem érdekelne amit a W-ülésről kell tudni, megköszönném, ha beírnád!
Emma hercegnő nagyon helyes a hosszú ruhájában!
Asszem a bilizéshez az kell, hogy előre érezze, hogy kell neki, és vissza is tudja tartani a biliig.

Hanzika: Hát, nem hangzik túl jól ez a "vissza kell mennem dolgozni". Remélem azért simán veszitek majd az akadályt. És még a tanulás is! Le a kalappal mindenki előtt, aki gyerek(ek) mellett még ezt is bevállalja!
Idei télapóKép

Zsizsa: Nem nagyon olvastam vissza, de jól következtetek, hogy dolgoztok a kistesón?

Gabi: jobbulást! Jaj, ez annyira aranyos, ahogy ott áll Zsoltika széttárt karokkal, láthatóan nagyon élvezve, hogy ő már járni is tud ám egyedül!Kép Én is úgy várom már, hogy nálunk is eljöjjön ez a pillanat! Gratula!Kép

Panu: kíváncsi vagyok a hajvgás utáni "fiús" Lizire. Kép van?

Ann: ilyen csak törzsön lévő, gyorsan elmúló kiütés nekünk is volt, a legvalószínűbb, hogy a tejfehérje miatt. Mindig akkor jött ki Barnin, amikor anyósomtól kaptunk igazi tejet, és én abból ittam. (Ebből látszik, hogy a bolti tejben mennyi a fehérjeKép)

Nálunk mostanában a járni tanulás van a középpontban. A fiatalúr ezt se nagyon sieti el, 14 hónaposan ott tartunk, hogy kapaszkodva bárhova, de egyedül még semennyit. Az igaz viszont, hogy már álldogál támaszkodás nélkül, ha éppen két Nagyon Fontos Dolog van a kezeiben, és egyszerűen nem ér rá kapaszkodni.Kép Ugye most már akkor megtanul járni nemsokára? Igyekszem nem forszírozni a dolgot. Valószínűleg a 9. fog is úton van, már várom az álmatlan éjszakákat.
Minden nap egy kicsit próbálgatjuk a kanalazást. Ma úgy csináltuk, hogy beleraktam a tányérba a kanalat úgy, hogy rajta volt a falat, és mondtam Barninak, hogy vegye ki. Ki is vette, és segítséggel hajlandó volt a szájába tenni háromszor isKép. Egyedül persze még mellé ment volna, vagy lefordította volna a kanalat, de legalább most már nem ragaszkodott ahhoz, hogy belemarkoljon a kajábaKép

A börzére nekem is van jegyem, mármint, hogy felajánlom valakinek, mert én tuti nem tudok menni.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok!

Ma szegény Ádám leesett a mászókáról,hiába nagyot akar a szarka, de anya mégsem tudja elkapni...Kis perzúr végig a homlok-orr-arc vonalán, eb csont beforr, de azt hiszitek ahogy megvigasztaltam nem mászott fel ugyanoda még háromszor???Én ezt nem értem, ha már egyszer megüti magát, miért erölteti még jobban???

Ann, köszi a cimet,én becsülettel végigböngésztem a képeket, amik természetesen most is nagyon jók,és pl. most döbbentem rá, hogy Gabi és Hami milyen nagyon szöszik!!!Kép Édesek voltak nagyon, és hát komoly Bömbitöl is láttam egy félmosolytKépKép

Anita, most vettem észre amit a freemailes cimemre küldtél még szeptemberben (a csokiról), már át is küldtem apukámnak, aki nagy GombócArtúr csokifaló, neki is tetszett, kösziKépKép!!!

Gabi, ha nem nagy fáradtság, pár sorban szivesen elolvasnám a Robi diétát, erröl még úgy sem hallottam,csak azt tudom tornakazikat ad kiKép
Nagy gratula az önálló járáshoz, tényleg ügyesen elindult Zsolti! Háttérben látom befigyel a BabanetKépKépKép

HAGNOSZ (most már mindig nagy betüvel irom,hogy nagyon figyeljek nehogy elrontsam), a mi életünk itt Kanadában tényelg elég beszükült, de valahogy itt ilyenek az emberek, bezárkóznak otthon, tv-znek,nem járnak utcára-sétálni, mint otthon szokás,igy aztán nagy csoda lenne ha találkoznánk bárkivel is séta közben. Én ideiglenesen terveztem kijönni, gondoltam egy kicsit összeszedjük magunkat és hazamegyünk, de öszintén, semmit nem változott az otthoni helyzet, és sokszor elég elkeseritö hireket mond anyukám, igy nem nagyon hajt semmi, vidéken nincs hova lépni. Látogatóba mennék már nagyon, jövöre tervezzük is, de hazaköltözni nem fogunk mostanában.

Orsi, sajna a weboldalhoz nem értek, és nem is tudok senki ismeröst,de vannak itt biztosan számteches apukák, talán valakinek a párja tud segitni!!?? Vendégkisgyerek meg ne ébressze fel ikertesónkat,mondd meg neki,én üzenem!Kép

És akkor még az overálos képhez, a dátum augusztus 15-e volt, amikor készült, éppen egy nagy strandolás után mentünk haza, amikor rápróbáltam az overált, ezért van a piros pofi és mezitlábKép Most már tudnék rá csizmát is adniKép

Kanalazás mai leckéje: kivette kezével a kanálból a nokedlit és szépen berakta a szájába...Mondom én,még valahogy nem esett le neki,hogy ezzel ö is tudna kaját lapátolni,nem csak anyaKép

Lányok, itt 3napos hétvége lesz, szóval lehet nem jövök,nem akarom apa idegeti borzolni a Babanettel...Ha tudok,majd jelentkezem.

Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!
Hagnosz, Mikor lesz a börze? Én szeretnék kimenni, esetleg jelentkezhetnék a jegyért?

Most szaladok kiteregetni, mielött Botka felébred, de aztán majd még megpróbálok jönni. Még ugyis be kéne menni az ANTSZhez, mert a bölcsiben néhány gyereknél kimutattak Campylobacter fertözést (3-5 napos hasmenést okoz, magától elmúlik, teendö nincs) és addig nem lehet a gyermeket vinni, amig nincs negativ székletmintája. Igy a jövö héten tuti nincs bölcsibementel, mert ha jól tudom 4-5 nap amig megvan az eredmény és még kérdés, hogy hétvégén el lehet-e juttatni hozzájuk.

Üdv, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Edit: a börze okt. 24-én 8.00 és 15.00 óra között lesz a Vásárközpont "A" pavilonjában. Akkor tiéd a jegyKép
Elküldjem postán, vagy talizunk valamikor?
Remélem Boti hamar megússza a ferőzést, már ha elkapta. Egyszer mi is vittünk székletmintát, de hétvégén nem lehetett, talán péntek kora délutánig bezárólag, ha jól emlékszem.

Barbi: ne frusztráld már magad a név miatt, sokszor én sem veszem észre, hogy félre van írvaKép, és az egész nem olyan lényeges.
Szerintem teljesen természetes, hogy a gyerekek nem lesznek sokkal óvatosabbak egy-egy esés után. Különben nem nagyon mernének megtanulni járni sem!Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Hali!

Nem tudok írni, mert megyünk anyósékhoz a hétvégére, majd mindenkinek válaszolok minden kérdésére vasárnap (ha apa nem foglalja le a gépet, ha igen, akkor hétfőn).

Most csak Barbinak annyit, hogy köszi szépen a jegyetKép, a cím ugyanaz.

Azt még muszáj leírnom (szerintem még nem tettem), hogy mostanában, amikor teregetni segít Gabi, már nem csak ideadja a ruhákat, hanem ki is rázza őket.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Gyors beköszönés!

Mi is jól vagyunk, igaz Andris megfázott, de már kilábalóban van.

És persze segít is a háztartásban:

Kép

Most olvastam, hogy egy éves kor fölött be lehet adatni az agyhártyagyulladás elleni injekciót. Ti beadatjátok?

Docka
Docka

Batka: engem érdekelne a W alakban történő ülésről szóló cikk, ugyanis Robó igen sokat úgy ül ám. AZt hiszem Zsizsáék Gabócája is valami ilyen pózban ücsörög .Előre is kösziKép.

Docka: mi beadattuk, de még kisebb korában, akkor három adagból állt, egy éves kor felett pedig egy darab oltás.Nagyon helyes segítőd van a takarításbanKép. Milyen szépen megy Andris is.

Zsizsa: teregető GabócaKép.Nálunk csak lehúzogartja Robó a ruhákat.

Edit: ilyen esetekben nem mész dolgozni, vagy másképpen oldjátok meg?Majdcsak Boti nem kapja el.

Barbi: érdekesek ezek a gerkőcök, annál érdekesebb minnél veszélyesebb, semmi félelemérzetük nincs. örülök, hogy tetszett a csokis mail.

Hagnosz: szerintem egy kis lapos párna nem hiszem, hogy árt nekik, nekünk is egész lapos van, a micimacis párna pedig olyan nagyobb világítós, de azt csak arra használja, hogy hozza visszi és néha ráhajtja a fejét, közben pedig mondja, hogy tete, ami tente lenneKép.

Jó lenne ha nem jönne még a rossz idő, nem szeressemKép.

Itt panaszkodom, hogy Robka kevesett eszik, ma meg mint egy kis zabagép, annyit evettKép.Szóval részemről nyugi vanKép

Anita
anita77

Hiiiiiii!
Hulla vagyok, mert kirándulni voltunk (Csővár nevű helyen), viszont kaptunk overált (na nem ott) KépKépKép Megpróbáltam lefotózni, de Haminak nem tetszik, h be van öltözve, ezért nem tudok olyen képet küldeni, mint Barbi (nyugis Ádibádival Kép ) - majd megpróbálok vmit öszehozni, de ezt is csak holnap, mert lemerült az aksi Kép Már csak téli sapit kell venni, meg talán egy pulcsit, majd idővel melegebb és nagyobb cipőt, de egyelőre meg vagyok elégedve az őszi-téli bevásárlással Kép

Anita, motorozás Kép HAmi is sokat taxizik, de ugye arra fel tud szállni egyedül - de általában fordítva szeret rajta ülni. Ma még szép idő volt, én is utálnám,, ha gyorsan jönne az ősz Kép bár már overálunk van - polár is - az katalógusból lesz + vízhatlan is Kép

Hagnosz, sztem nem tej miatt volt a kiütés, mert semmi különösen nem ettem-ittam, de az a 2 nap láz gyanús nekem előtte.
Sztem nem gond, hogy nem sietni el a járást, lassan, de biztosan Kép legalább nem töri össze magát! Az egyedül evés útján nagoyn szépen haladtok Kép Én örülnék, ha Hami néha úgy ennee, hogy etetem: mostanában ezen a téren tapogatja a határokat. Van h el se akarja kezdeni a dolgot, vagy eszik 10 kanállal, utána szájzár, de ha újra elkezdi, akkor megint sokat eszik..... türelem Kép

Barbi, pusszantás Ádibádi sebesüléseire! Fura amit írtál, hogy nem járnak sétálni az emberek.... csak otthon vannak? tényleg, ha van kedved, még árjuk ám kintről a beszámolókat, mint régen!

Docka, jobbulást Andrisnak! Hami is imád söprögetni, csak lesünk, hogy hogy forgatja a kezében azt a nagy tárgyat Kép Agyhgyull ellenit mi is beadattunk már - 2t kaptunk, mivel még 1 év alatti - de ez más vakcina, mint amit Anita írt

Üléshez: Hami nem W ülésben ül, hanem Zben, erről mit kell tudni? Kép Sztem jó, mert stabil Kép

Cuppp, mert tényleg hulllllaaaa
Ann
annann

Szisztok lanyok!

A babak nagyon szepek,Emma,es Andris na meg a tobbi baba is de sajnos nekem valahogy nem nyitotta meg a kepeket.Kép majd talan legkozelebb

Latom zajlik az elet mindenkinel.
GAbi
Gratulalok Zsoltika elindulasahoz!!!nagyon szupi milyen jo oket igy nezni mint az igazi nagy fiukat.

MIndenkinek jobbulast kivanok!

BArbi!
Latom ott is olyan az elet mint itt.Itt sem igazabol jarnak az emberek setalni,de ahol most lakom itt kivetelesen jarnak mert egy hatalmas futo-setalo-biciklis park mellett lakunk.Neha egesz jol erzem magam mert latok embereket az utcan.2 napja megint ossze ismerkedtem egy magyar csaladdal es van egy 11 honapos kislanyuk.TEgnap 10 magyar volt a jatszoteren ugy ereztem magam egy kicsit mintha otthon lennek Kép,ez nagyon hianyzik nekem.
Meg is beszeltuk hogy neha ossze jarunk majd,jatszoterre meg hetvegeken a ferjekkel is .
Overal:en mar tavaly telen megvettem most telre ,egy reebock kifordithatosat,jo olcso volt de nem biztos hogy fogjuk tudni hasznalni mivel itt allitolag nincs is tel,itt melegitoben jarnak telen azt mondjak.Na majd meglatjuk.
Azert itt is kicsit kezd lehulni a levego,ma delelott 25 fok volt,de tegnap tobb mint 30 ,lassan mar ideje lenne.

DAvid jol van mar kijott a 8-dik foga .Uj szo mar mondja hogy babak ( de ugy mondja hogy baba es a k betut megnyomja mintha krakogna,persze mert az okos anyuci igy tanitotta).Ja es tegnap megkerdeztem tole hogy van kaka bugyiban es erre o azt valaszolta hogy nincs.CSAk ossze neztunk az apjaval Kép.
Barbi! Biliztetni en is szoktam neha neha,o is pisilt mar bele.Itt egyebkent 2 eves korban ajanljak de mi szerintem hamarabb elkezdjuk ,termeszetesen ha ugy latom hogy erett ra.VAgy erti mirol beszelek.SZErintem minden gyerek maskor lesz erett ra,van aki 15 honaposan erett ra de van aki kesobb sem.
Ugy mint a beszed,en nem siettetem pedig hogy vartam mar regen hogy mondogassa DAvid hogy anya,ritkan mondja de hogy apa (papa)azt szinte mindig Kép.Meg 1 honapja szinte alig mondott valamit es mennyit fejlodott hihetetlen .
Most megyek kicsit aludni mert a fiuk is alsznak.
MINdenkinek jo hetveget!!!!!
gabi75david

Jajjj de sokan és sokat írtatok Kép
Mivel lassan a húslevesbe bele kellene rakni a zöldséget, ezért csak olvasok ...

Még előtte: nagyon-nagyon édesek a picik a képeken, komoly Barni, tudományos arccal dolgozó Boti, szépséges Emma, vastagon beöltözött Ádi-Bádi, loboncos Lizi és Bene Kép, tipegő-repkedő Zsolti, szorgalmas Andris mind-mind tündér Kép Kép

Még annyit, hogy ma voltunk (többek között) a Coraban. Tök vicces volt, mert Lacát elengedtem sétálni és jókedvében széjjelszedte a játékosztályt. A csúcs az volt, mikor a dömperes dobozokat magára rántotta Kép Kép Még szerencse, hogy vannak még helyes fiatal segítőkész fiúk a világon, úgy halásztuk ki a dobozok alól a lelkemet Kép
Na pusz mindenkinek, olvasok és aztán rohanok a leveshez.
klarissza

Halihó, csak gyorsan, itt az overál, no meg mi Kép
Kép

Cupp
Ann
annann

Sziasztok!

Anita
Nagyon tetszett a zsiráfod, annyira jópofa. KépKép
Köszi a hiányolást, tényleg nincs sok időm mostanában. Kép Most is csak azért tudok jönni, mert pénteken ugyan elutaztunk hétvégére egy fogadóba, de Beni megfázással küszködik és nem tudtuk ott rendesen tisztítani az orrát és tegnap hazajöttünk. Jobb is volt így, mert itthon szeret igazán lenni, ezt el kell fogadnunk.
Beni amúgy szokás szerint rengeteget karattyol, már több, mint 30 szót mond, a legújabbak a táncol, úúúúgy, kész, tiszta. Olyan helyesen, tisztán mondja őket, meg tudnánk zabálni, amikor valamit helyre tesz és közli: úúgy. Kép Kiviszi a szemétbe a koszos pelusát, magának porszívózza
az orrát, ma fel is vettük videóra. Addig csinálja, amíg nem lélegzik rendesen, utána közli: kész és kikapcsolja a porszívót. Megtanult mindenhova felmászni, lemászni, kapott egy fonott karosszéket, imád benne ücsörögni. És most már rendesen előre halad a motorjaival, kocsijaival, tekeri is rendesen. Fürdésnél szappanozza magát, aztán lemossa és púderrel is bekeni a pocakját, cicijét. Kép Megmutat már magán mindent. Ha sétálunk és "kérem a kezét", akkor mondja, hogy keze és adja és úgy sétálunk. Nagyon huncut, de nagyon szeretgetős, puszilgatós.
Attilával tudunk beszélni MSN-en, szoktunk videokonferenciálni, Beni múltkor meg akarta ölelni apját, de útban volt a monitor ugye, na akkor kicsit elszorult a szívem, na meg akkor amikor közölte apjával, hogy szeretlek-szeetjek. Bár akkor Atinak is könnybelábadt kissé a szeme. Kép Most már ott tartunk, hogy nem tudjuk mikor találékozunk, mert folyamatosan kevernek a szabikkal, ráadásul márciustól 30%-al csökkentik a kontingens létszámát. Lehet, hogy csak május végén találkozunk, amikor mi utazunk majd ki.

Barbi
Szeretnék érdeklődni az overallról. Nekem nagyon tetszik és érdekelne, hogy vízlepergetős-e, hol vetted, nem-e lehetne e KépKépKép, hogy esetleg veszel nekünk a méretben és elküldöd én meg ha megadod (persze nem itt nyilvánosan a számlaszámot), akkor átutalnám a pénzt (euróban) postaköltséggel. Jól látttam, hogy jó vastag? És az ujján patent van? Van hozzá rákapcsolható odú a kéznek? Bocs a sok kérdésért Kép

Most megyek, mert hosszú lettem, meg még ezer a dolog, meg Beni mutatja, hogy ki kell szívni az orrát.
Minden babának boldog szülinapot, meg névnapot, gratula az elindulásokhoz, nagyon ügyesek!

zit
zit

Sziasztok!

tündéri az overállos Hami, és a mamája is Kép

segítőkész Andris Kép de régen láttam, örülök nektek

repkedő-moslygó Zsoltika Kép

agyhártya ellenit mi is most adatjuk be hamarosan.

W és Z ülések engem is érdekelnek.

teregető-rázogató Gabi csúcs lehet, nálunk is csak a lehúzogatás megy Kép

magunkról csak annyit, hogy már van kedvenc is az egyszervolt.hu-n: az animációk közül a kárókatona. a kisasszony továbbra is nagyon aktív, a lakás általában úgy néz ki, mintha robbantottak volna Kép ma viszont apa munkahelyén rendetlenkedtek, így tudtam délelőtt egy kicsit aludni. nagyon jó volt.

panu
panu

Sziasztok!

Haminak nagggyon menő overálja van Kép (Az anyuka is menő, de most ezt hagyjuk... Kép)
Annn: Hol vettétek végül is? Hmmm, jó lenne egy ilyen Lacának is.

Zit:
Beni dolgait olvasva mostantól komolyan kezdek aggódni, hogy Laca autista vagy valami ilyesmi Kép
Mozgással nincs gond, de öltözni, szappanozni, biciklizni, orrot szívni még nem tud, sőt tiltakozik ezeknél. Ellenben a szemétben állandóan túrkálni akar, a koszos pelussal simán játszik, a dömperre és a porszívóra felmászik, 2 perc alatt feltúrja a lakást, az összes fiókot gyorsan ügyesen kirámolja, és általában fegyelmezhetetlen és vigyorog minden csintalanságon. Bárhol vagyunk a nőnemű egyénekkel állandóan incselkedik. Mi lesz ebből a gyerekből????? Ja és egész nap babanyelven motyog, míg másokkal artikulátlanul kiabál.
Na jó, bújni azt nagyon tud Kép

Agyhártyagyulladás elleni oltáson már tavasszal túl voltunk.
klarissza

Klarissza
Jaj, remélem nem hiszed, hogy csak kitalálom ezeketKép Beni tényleg ennyit dumál, van egy csaj, akinek egy hónappal idősebb kisfia van és ő óvónő volt. Na, ő dícsérgeti nekem Benit, hogy nagyon ügyesen, szépen beszélget, köszön, stb...
Amúgy öltözni ő sem öltözik, nem is szeret, a kukát eldugtam előle, mert állandóan felborította és széthurcolta a szemetet, az összes fiókon, ajtón gyerekzár figyel, mert azokból is minden a nappaliban hempergett. Beni is nagyon szeret kokettálni idegenekkel. Szóval ő sem egy kiköpött angyalka, csak néha annak álcázza magát.KépKép És ő is sokat beszél még babanyelven. Ja, azért azt elmondom még, hogy amikor sétáltunk, akkor mondtuk neki: "sétálunk, sétálunk, egy kis dombra..." és ő is mondta, hogy sétá, sétá...cüccc. Persze csak mi guggoltunk le, ő nem és röhögött. KépKépKép

Agyhártyagyulladás ellen mi szeptemberben adattuk be, de nekünk ajánlották, mert mindketten katonák vagyunk és ezért vezsélyeztetettek.

zit
zit

Zit:
Csak irigykedem! Kép
klarissza

én is irigy vagyok Benire Kép, tényleg sok mindent tud. ügyes fiú Kép Zit, nem könnyű neked mostanában. van segítséged, társaságod? nagyszülők gyakran jönnek?

Klarissza! átérzem a helyzetet Kép Lizi egy fokkal jobb, mert nem mindent kipakol, csak keveset, és a szemetest békén hagyja, mert visítok, ha a közelébe megy. azért csintalan Lacát is szeretjük Kép

panu
panu

Hát, mire végigolvastam, lement a nap, sőt már majdhogynem jön felfelé, ezért csak tőmondatokban egy-két dologról.

Beni iszonyú ügyes!Kép, de én nem irigykedem, majd eljut Gabi is idáig, csak egy kicsit tovább tart neki.Kép

Gabi is mindent kipakol, a szemetest is kipakolná, annak ellenére, hogy visítok, de ezt nagyon komolyan veszem, hogy nem szabad. És újabban állva, fogódzkodás nélkül hintázik a hintaszékben, eddig csak háromszor esett le.Kép Szerencsére nem nagyot.Kép Az utcán mindig a másik irányba megy, de először ránk vigyorog huncutul, aztán nekiindul. Amikor valami olyat fog meg, amit nem szeretnék (pl. most anyóséknál volt jópár ilyen dolog), meglátom, sikítok, hogy "nem szabaaaaaad", máris sarkon fordul, és elkezd rohanni a másik irányba a (z általában törékeny) tárggyal a kezében.Kép Ijesztő, főleg, hogy anyósék drága tárgyakat gyűjtenek. Azzal is huncutkodik, hogy amikor etet engem, akkor felém nyújtja, és amikor kapnám be, akkor elhúzza, és röhög.Kép Van, hogy el is fut vele, ilyenkor kergetni kell. Szóval igazi kisördög, és én pont ezért imádom.Kép

Párna: nekünk sincsen, Gabinak sincsen.

Evés: Gabi a falatkákat nagyon ügyin hamizza, kanállal meg úgy eszik, hogy én is fogom, és ő is fogja, és így kanalazunk. Hát, eléggé fárasztó, meg néha rájön a csapkodhatnék is...

Overáll: muszáj hozzászólni.Kép Gabira még jó az, amit tavaly tavasszal hordott (akkor kicsit nagy volt, most meg pont jó). Télire meg tavaly télen kapott egy akkorát ajándékba, ami szerintem még idén is nagy lesz egy kicsit.Kép

Hagnosz,
igen, kistesó már jöhet, ha akar (ezért is írtam a sárgulástKép).

Barbi,
mivel megtudtam, hogy a férjem húga is benézeget néha a babanetre, és mivel a családnak csak a 12. heti uh után tervezzük bejelenteni a babát (amikor már teljesen biztos lesz), sajna titeket is csak akkor foglak majd tájékoztatni, ugyanis nem akarom, hogy a sógornőm "árulkodjon".

Ann,
képek jók lettek!Kép

Babák nagyon aranyosak és ügyesek (neveket nem írok, mindenki vegye magára), gratula minden új tudományhoz, foghoz, frizurához, overállhozKép!

Anyóséknál jó volt, Gabit alig láttamKép, és annyit ettem, hogy majd kipukkadok még most is (pörkölt, rántott csirke, süti, csoki).Kép Az idő nem volt jó, de szerencsére nagy a ház.Kép Viszont már itthon Gabi megégette a kezét a radiátorral (amit az apja maximumra állítottKép), és a hüvelykujján lett egy hólyag. Jó sokáig hideg víz alá tartottam, és tíz perc múlva már nem volt semmi baja látszólag, fogócskázott velem és huncutkodott, de azért tök rossz érzés, hogy nem figyeltem eléggé. Hülye távfűtők, mindig későn kapnak észbe, ezért néha kénytelenek vagyunk az elektromos radiátort is használni, hogy ne fagyjunk meg. Ráadásul olyan drága a távfűtés, hogy még.Kép Na mindegy, úgy döntöttem, hogy holnapra meggyógyul az én kis drágám.Kép

Na, megyek aludni, mert itt esem össze a fáradtságtól.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

MEgérkeztem én is.
Fél hétvége el is telt,még holnap is szabad lesz apa, hurrááá, az idö is kellemes,nincs egy panasz szavam seKép (kivételesenKép)

Zit, tényleg fantasztikus, hogy Beni ennyi mindent mond, nagyon fogékony úgy látszik. Ádámnak kb 5-6 szóból áll a szókészlete, de nem használja azokat sem mostanában, csak NENENENE, ez jelenti a kérem, add-ide-nekem-de-azonnal, legyen az kenyér, kulcs, vagy bármiKép
Az overállal meg az a helyzet,hogy mi ezt kaptuk egy ismeröstöl, tavaly az ö kisfia használta, csupa jó még. A ráirás szerint -35 fokig jó, itt biza kell ilyen. Van neki kéz és láb-rácsatolása, de azt egyelöre még nem találta elö hozzá. A láb-részt nem sajnálom,mert azt már úgysem adnám rá, a kezére meg vettem kesztyüt,igy az is rendben. Ja,és pont hozzá való sapija is van.
Mivel mi ezt már a nyáron megkaptuk, öszintén szólva én nem is nézegettem továbbra ilyesmit. Az árát sem tudom,és azt sem,merre találnék. De ha esetleg ilyen boltban járunk, a Te kedvedért megnézem.Viszont nem akarlak elkeseriteni, de ha még az overál árban kedvezö is lenne,mire hazaér, kb dupla annyi lesz, iszonyatos a postaköltség errefelé. Öszintén megvallom, ezért nem is nagyon szoktam csomagot küldeni haza,éppen csak leveleket. És még a pénzátutalásnál is leakasztanak egy csomó pénzt, szóval igazán nem hinném,hogy innen kedvezöbb ára lenne az overálnak. Viszont Gabi75-tel talán érdemes lenne tárgyalnod, ö "ruhában" utazik, és talán a postaköltség sem olyan iszonyatos mint innen...
(csak egy tipp volt.)
NEm tudom miért, de innen Kanadából a repülöjegy is dupla annyiba van,mint ha az USA-ból mennénk haza.Kész rablás.

Zsizsa, remélem meg kapod idöben a jegyet. Örülök,hogy irtál a kistestvér-bejelentésröl, de speciel ezt nem én kérdeztemKépKép
Azért drukk-drukk....

Lányok, ma marha jól eláztattuk magunkat. A mosogatónk eldugult, alig akart lefolyni, én meg jól megpumpáltam és már remekül ment is lefelé a viz. IGenám, csak ugyanerre a csöre van a pincében egy kézmosó rákötve, ahol a dugulás megmaradt, a kádnyi kagyló szinültig telt, és szépen hömpölygött kifelé...A párom csak üvöltött,hogy menjek azonnal...Szóval mi ilyet is tudunk, saját magunkat eláztatjuk, nemhiába van 3 szintünkKép

Holnapra szurkoljatok apukámnak légyszi, mütik délelött. A növérem meg koponyartg-re megy...szegény család ki van,mint a liba.

Na,megyek is, végre idöben lefekszem. (tegnap éjfélig telepitettem újra a számitógépetKép)

Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi,
bocsi!Kép Valahogy úgy emlékeztem, hogy te kérdezted, de hát nem is csoda, hogy nem emlékeztem jól, annyit kellett olvasnom.Kép Ügyik vagytok, hogy ilyen önáztatást is tudtok.Kép Apukádnak drukkhegyek mennek, meg a nővérednek is, remélem, minden rendben lesz!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Rosszaság kérdéshez:

Laca néha tényleg jól felbosszant, hogy nem ért a szóból! Ha valamit nem szabad, tuti, hogy legközelebb az lesz az első Kép Például állandóan kapcsolgatja a számítógépeket, rajta a dvd és a cd gombokat (élvezi, hogy kijön a tartója, aztán csimpaszkodik bele.) Én a gépem kifordítottam, hogy ne érje el, de a férjem nem akarja az övét.
Anyám szerint rá kellene csapni a kezére, vagy a popsijára, mert különben sosem érti meg, hogy nem szabad, ha csak hangosan magyarázunk neki!
Hát nekem nincs szívem csapkodni Lacát, már akkor is lelkibeteg vagyok, ha sietünk valahová és idegesen beszélek vele Kép
Ti rácsaptok a kölkökre, ha másképpen nem megy?

Zit:
A bébiszitterünk unokaöccse is ilyen nagyon-nagyon fejlett kisfiú, mint Beni Kép Büszke is lehetsz rá, hogy ilyen fogékony!! Még az is lehet, hogy honvédelmi miniszter lesz Kép Kép
klarissza

Klarissza,
én csapkodásellenes vagyok, szerintem ha rácsapsz a gyerekre, akkor csak azt tanulja meg, hogy amikor ott vagy, akkor nem szabad megtenni, mert jön a fájdalom, viszont ha nem vagy ott, akkor nincs mitől tartania, ezért megteszi. Ha magyarázol, akkor előbb-utóbb megérti, hogy miért nem szabad (lehet, hogy csak utóbbKép). De hidd el, én is nagyon ki tudok borulni, fél órája például a szemetes miatt, amit már megint ki akart pakolni, pedig soha nem engedem. Kiborulás eredménye: szemetes a mosógép tetején csücsül, a ded ki a fürdőszobából, és újfent el lett magyarázva, hogy nem szabad, elég ideges hangonKép, nézett is rendesen, hogy mi bajom van. Én is utálom magam, amikor idegesen beszélek vele, mert hiszen természetes, hogy mindent meg akar nézni és tapasztalni, ettől fejlődik, szerintem ez a normális. Viszont az idegeim nincsenek kötélből, szóval néha borul a bili (van, hogy gyakrabban).

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Most csak röviden Kép Zsoltika épp szundizni készül a kiságyban (vagy már el is aludt talán).

Szóval a csapkodáshoz-idegességhez akartam hozzászólni: én sem csaptam rá még soha Zsoltikára, és nem is szeretnék! Egyetértek Zsizsával, magyarázni kell, aztán egyszer majdcsak megérti. Nem akarom, hogy Zsoltika esetleg féljen tőlem vagy az apukájától.

Idegesség persze nálunk is van, főleg ha halmozódnak a dolgok, mármint a problémák. Na akkor előfordul, hogy én is kiborulok. De én úgy gondolom, hogy egyetlen szülő sem képes a nap 24 órájában 100 százalékig teljesíteni, és ha elő is fordul olykor, hogy hangosabban szólunk a gyerekre, vagy érzi az idegsséget a hangunkban, de máskülönben szeretetben nevelgetjük, attól még nem lesz semmi baja.

Nem tudom, érthető voltam-e? Kép Én számolni is szoktam olykor Kép Meg arra gondolok, hogy ha mennénk is valahová, de sehogy sem sikerül elindulni, hogy végülis időnk van, ha várnak ránk, majd még egy kicsit várnak, és egyáltalán, ha ideges vagyok, sokkal rosszabbul megy minden, inkább hamar lenyugtatom magam (számolás) Kép

Most ennyi, mert annnnnyi sok dolog van itthon, 7végén jöttünk-mentünk, és Zsoltika is elaludt időközben, hogy nekikezdek a házimunkának. És enni is kéne. És tornázni is!!!

Este még jövök,
Gabi

pgaboka

hi

panu:
bocsi, de a 7végén nem voltunk itthon. nem felejtettem ám el.

hagnosz, barbi:
honnan van nektek ingyen jegyetek a börzére???
régen ugyi adtak az aktuális kismama ujsághoz, de mostanság nem van benne.
nincs véletlenül még1 vkinek??????
orsolya11

Sziasztok Lányok!

Ti aztán termeltetek rendesen!Kép

Ann!
Köszi a linket, megnéztem a képeket, nagyon édesek a babók, látszik, hogy jól sikerült a taliKép Majd talán legközelebb mi is elmegyünk. A nátha már lecsengöben, bár Ilang orrát még mindig kell szívni 2-3x/nap.
Kirándulás jó lehetett!Kép Nagyon jó az overáll, na meg aki a benne van az csúcs!Kép

Zsizsa!
Hétvége jó lehetett! Azért jó, ha az ember lányát kiszolgálják, tömik, és még a gyereket is lecsatolják pár órácskára. Azért kicsit sikerült feltöltödnöd, nem?Kép
Kukapakolás nálunk is nyerö, de én sem hagyom, mert ugye se nem higiénikus, se nem szórakozatató. Általában meg szoktam neki mutatni, hogy ezt a dobozt most kidobjuk a szemétbe, mert már nem kell, a kezemben megmutatom neki. Persze ez csak a WC papír gurigára, üres üdítös dobozra, és nem a trutyis pelusra vonatkozikKép

Zit!
Beni nagyon ügyesen beszél!Kép Olyan drágák ebben a korban! Nem lehet könnyü, hogy Apa ilyen messze van töletek, tisztellek Titeket, hogy így helytálltok!Kép A videokonf-ról írtakat megkönnyeztemKép

Gabi!
Gyógyulj meg mielöbb végre! Egydül járó Zsoltika nagyon ügyi!Kép Jó a kép róla, látszik, hogy tetszik nekiKép

Barbi!
ElázásKép Mennek a drukkok Apukádnak, meg Növérednek!+++++++ Jelentkezz, hogy mi van velük!Kép
Ádibádi NENENE-zése, jó lehet, nekem teccikKép

Klarissza!
Szerintem is jól teszed, hogy nem ütsz rá Lacára, azzal nem lehet elérni semmit, illetve, csak rosszat, ahogy Zsizsa is írta.
Ismerös a CD olvasó rángatása, ki-be nyomkodás, rácsimpaszkodás, sajnos már kb 500x rászóltam, de még mindig nagyon tetszik Ilangnak is. Nincs mit tenni szólok neki 501-szerre isKép Egyszer csak megértiKép Söt én még a gépet sem tudom elfordítaniKép
Incselkedö LacaKép

Panu!
Lécci mutassd már meg azt a vísítást amit a szemetes közelébe érö Lizinek csinálsz!!!KépKép
Talán nekünk is bejönKép
Nálunk is a kárókaton az egyik fö atrakcióKép Fogod még te is ezt dúdolniKép

Gabi75!
De jó, hogy elökerültélKép
Gratula a 8. fogacskához!Kép
Ügyes a beszéddel is!Kép Hidd el, hogy sokáig nem mond semmit a gyerek az nem jelent semmit, mert addig is "jegyzetel" a kis agyacskájuk. Aztán egyszercsak megered a nyelvük, csak gyözd kapkodni a fejedKép
Biztos írtad már, csak nem tudok mindennap jönni, merre is laktok most? Azért én nem hiányolom a mínuszokkal tarkított teletKép MagyarokKép

Fú Lányok nagyon belehúztam!Kép
Ha valakit kihagytam attól elnézést kérek, csak közben hallom, hogy felébredt az én pici lányom, úgyhogy irány az ebéd!Kép

Mindenkinek szép Kép-ot!

Pussz
Tündér&IlangKép
tündér

Sziasztok!

Hagnosz, köszi a jegyet, irtam mailt.

Ez a dühös leszek, hogy birom téma...jó erzés, hogy nem csak nekem megy néha az agyamra, hogy egy hihetetlen eleven és irtóra önfejü gyermekkel áldott meg az ég! De olyan jó, hogy ilyen, nem? De bizony minden nap megharcolunk a szemetesért, a növényekért (bár ez lecsengöben van) stb. És bizony a fiókokra zár került, a lépcsöröl hagytam kétszer leesni (befözés után elöl volt a dunsztoló dunna, azt beraktam a lépcsö alá, arra esett, de megijedt azért rendesen). Rácsapni nem hinném, hogy szerencsés. Kép Bár amikor harap, akkor nagyon elkap a vágy, hogy szájonvágjam...de eddig megálltam. Próbálom követni, amit Orsi tanácsolt, hogy jajgassak, hogy fáj meg ilyenek. De a gyermekem csak nevet rajtam, a drága. De akkorákat harap, hogy az rettenetes.

Benire én is irigykedem, bár azért ö idösebb is egy kicsit. De bübájos lehet, ahogy beszél.
Most ennyire futotta, szaladok. Most ugye nem mehetünk bölcsibe, igy váltott müszak van, meg a szüleim segitenek, de hát idöm az nincs semmire, sajnos a munkára sem. De persze még mindig több, mintha otthon lennék Botkával.
Sziasztok, Edit

Edit

KépKép
KépKép
szedit

Sziasztok

Zsizsa
Bocsi, nem azért írtam, hogy bárki irigykedjen, csak régen írtam, s gondoltam érdekel valakit hogy fejlődünk Kép Azt már le sem merem írni, hogy Beni tegnap este rájött hogyan kell kifújni az orrát, így most zsepizünk. Kép Sétánál mondta, hogy bácci-bácsi. Mára egyenlőre ennyit produkált, plusz nem eszik, amit eszik közben azt is kiveri a kanálból, kezemből, ilyenkor kicsit elönt az ideg és legszívesebben felmondanék, dehát....
Jobbulást Gabi kezének!!! Van Betadinotok? Az nagyon jó rá.

Barbi
Köszi, hogy leírtad a dolgokat, hát így tényleg nem éri meg. Pedig nagyon jól néz ki az overall és gondoltam, hogy ott csak jó meleg holmikat árulhatnak télre. Itthon még nem sikerült találnom olyan meleg cuccot neki. Na mindegy. Tényleg köszi azért. Kép
Áztatás KépKép Ti azért soha nem unatkoztok! KépKép
Apudnak meg tesódnak mennek a drukkok!!!

Megyek, mert eltűnt a drága és marha nagy a csend Kép vagy Kép ?

zit
zit

Edit
Én anno azt csináltam, hogy visszaharaptam, persze nem úgy, hogy fájjon. És olyankor, amikor mást akart csinálni, hogy érezze, hogy ez neki most kellemetlen és rákédeztem, hogy ez jó-e neki. Nem csinálta többet. Ugyanez volt a szemnyomogatással. Lesimítottam a szemhéját és nem engedtem fel egy darabig, közben mondtam neki, hogy anya sem szereti, neked jó-e...stb...Azt sem csinálta többet. Egy próbát megér. Kép
zit
zit

Ann: honnan is van az overál? Tudom, ezzel volt tele a topik, de így Hamin látva elkezdtem irigyelni, hogy nekünk is ilyen kell!Kép

Zit: én is sárgulok rendesen az irígységtől! Csuda fejlett kissrác ez a Beni! Ráadásul csak pár nap van köztük Barnival, és hiába tudja az ember, hogy nagy egyéni eltérések lehetnek az egészségesen fejlődő gyerekek között, ilyenkor mindig elkezdek aggódni az én kis kényelmes, még nem járó, csak babanyelven beszélő édes kicsi fiamért, hogy azért minden rendben legyen vele.
A monitorölelgetős jelenet tényleg szívszorító lehetett, nekem is könnybe lábadt a szememKép.
Kitartást az előttetek álló nehéz időszakhoz!

Zsizsa: amikor a gyerekek így huncutkodnak, direkt a másik irányba rohannak, elhúzzák anya szája elől a kanalat és röhögnek, hát az lehet néha idegölő, de én inkább attól tartok, hogy nem fogom kibírni nevetés nélkül, nesze neked tekintély!
Remélem már nem is látszik semmi a megégetésből, ügyes vagy, hogy gyorsan lehűtötted.
Jól emlékszem, hogy Gabi a Schöpf-Mérei-ben született? És hogy a szopi szempontjából nem voltál teljesen elégedett az ottani gyakorlattal? Esetleg tervezel orvos- és kórházváltást másodszorra?

Barbi: csak nem az újonnan épített pincerész ázott el? Nagy a kár?
És mi baja apukádnak és a nővérednek? Persze nem akarok tolakodni. Drukk megy.

Klarissza: én még sose ütöttem meg Barnit, és remélem, nem is lesz rá szükségem. Vagy megérett már arra, hogy felfogja, miért nem szabad megtennie valamit (akkor minek a verés), vagy még nem érett meg rá (és akkor meg pláne minek a verésKép). A veszélyes helyzeteket meg elővigyázatossággal el lehet kerülni. Dióhéjban ezt gondolom a verésről. Nekem nagyon tetszett e témában Thomas Gordon "Tanítsd gyermekedet önfegyelemre!" c. könyve. Elég sokat tanultam belőle, mint pedagógus és mint szülő egyaránt.

Orsi: én Kismama előfizető vagyok, és benne volt a jegy az októberi számban. Rá is van írva, hogy előfizetői tiszteletjegy.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Edit: mingyá' nézem a mailt.

Zit: persze, hogy érdekel, hogy fejlődik Beni, nehogy félreértsd az "irígykedést"!Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Zit,
nehogy félreértsd, én nagyon örülök, hogy így fejlődik Beni, sőt!Kép Írj róla nyugodtan, legalább látjuk, hogy nemsokára mi mindent tud a mi gyerekünk is.Kép Csak azért írtam, hogy nem irigykedek, hogy lásd, bennem csupa öröm támad Beni ügyességét hallván, és semmi negatív érzés, hogy Gabi még nem tart itt. Remélem, sikerült megvilágítani az érzéseimet.Kép Betadint kipróbálom.

Tündér,
örülök, hogy a nátha lecsengőben van!Kép

Hagnosz,
én is röhögni szoktam, amikor huncutkodik, nagyon imádom, hogy ilyen, bár a törékeny tárgyakkal való rohanásnál a szívroham kerülgetett röhögés közben. Én csak attól leszek ideges, ha valami olyat csinál, amit tényleg nem szabad. Meg egy idő után akkor, ha nem hagy semmit sem csinálni, csak lóg rajtam, és minden rossz neki. Persze ilyenkor próbálom tudatosítani magamban, hogy biztosan valami baja van, de nem mindig megy. Gabi tényleg ott született, és kórház és orvosváltás biztosan lesz.

Na, most már nem hagy írni, csak rángat, meg is értem, ma sokat netezek, ejnye-bejnye!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Haliiii!

Overall gyorsan, ha már többen kérdeztétek: SAPben vettük a cipő és ruhavásáron, ami még a 7en tart. Volt még szürkében is, sztem az is tök jól néz ki és egy csomó méretben volt Kép Ha pontosan paraméterek kellenek a "bolt"ról, akkor szóljatok, m nem könnyű megtalálni, ott minden egyforma
Amúgy most biztos hülyének néztek, de utánanéztem ennek az overall-overáll-overál írásmódnak és az én helyesírási szabályzatom szerint csak overall írásmód van, úgyhogy eddig béna voltam KépKépKép

Tündér, a napi 2-3 orrszívás is sok (Hami pl iszonyatosan utálja, de sztem senki se szereti), remélem, hirtelen leesik ez a szám 0ra Kép Következő talira meg tessék jönni, mert mi még nem találkoztunk!!!

Idegesség téma: szerencsére én nem vagyok csapkodós típus, bár nem mondom, hogy még soha nem jutott eszembe egy-egy "gaztettnél", hogy össze ne gyúrjam Kép Ilyenkor kell a józan eszünknek a csúcson lenni, és egyetértek az előttem szólókkal: magyarázni kell. És már kezdi sejteni, hogy nem szabad, vagyis TUDJA, mert kajánul vigyorog, de egyszer majd azt is megérti, hogy miért, vagy legalább azt, hogy ha nem szabad, akko rtényleg ne csinálja, mert szomorú/elégedetlen lesz anya-apa. Igazából a csapkodással-veréssel csak a fizikai erőfölényünket fitogtatjuk - szerintem - no meg a tehetetlenségünket fejezzük ki, hogy kifogytunk az eszközökből...

Barbi, családnak drukkolunk nagyon! Kép Önáztatás KépKép Annyira tetszett ez a -35 fokig jó overall Kép lám-lám mit tesz egy kis időjárási különbség. Sztem itthon csak lesnének, ha megkérdezném, h hány fokig jó Kép Visszakérdeznének, h mosni akarom valahány fokon? Kép

Zsizsa, örülök, h jó volt anyóséknál Kép Mi is voltunk - szerencsére nem ottalvós rendszerben (tudod, szomszéd utca), de lehet, h egy darabig nem is megyek, mert anyós cseppet kiborított. Hami nyitogatott egy szekrényt, ami szorult, így nem tudta rácsukni az ujját, anyós meg odament, megmutatta, hogy hogy kell becsukni, persze nagy erővel, mert szorult és a nagy fontoskodásában odacsukta Hami ujját..... Jellemző... grrrrrrr. Aztán meg közölte, hogy nem is csukta oda.. vagy nem is fájhatott neki... naja, akkor csak viccből üvöltött a gyerek. Szóval anyóssal 3 lépés távolság Kép (Amúgy ez kiragdott példa, de neki vannak ilyen dolgai - nemcsak ezért mondom a 3 lépést :P)
Megy a drukk a babaprojekthez Kép a 12. hét utáni bejelentést maximálisan megértem (magam is így tettem), szerintem ki fogjuk bírni, csak minden ok legyen! Kép

Zsizsa, Panu, ez a szemetes kipakolás alatti visítás nagyon tetszik KépKépKép nekünk a mosogató alatti konyhaszekrény részbe van elzárva, úgyhogy ahhoz még nem fért hozzá.

Zit, Beni tényleg nagyon ügyi ám! Kép A beszéde egyszerűen csúcs, de hogy magának porszívózza az orrát, komolyen mondom, szóhoz se jutok!!! Idehívtam apát is, hogy olvassa már, jól látok??? Erre közölte: Én ezt megnézném Haminál.. KépKépKépKépKépKép
MSN en keresztüli öleléshiány Kép

Klarissza, nőneműekkel való incselkedés KépKépKépKép
Koszos pelus nálunk is menő.... lenne....Bááár nálunk a tiszta is menő Kép

Most lasagnet csináltam/tunk és nagggggyon fincsi volt. Most már csak alukálni kéne.
Pusszancs
Ann

Ui: Hami tegnap óta elkezdett érdeklődni az önálló evés iránt, az utsó 4-5 knál kaját egyedül eszi meg. Ha nem túl folyós, akkor sikerül is neki és nem is keni szanaszét - nem gondoltam volna, hogy már egyből ilyen szinten indít: jó felén fogja a kanalat, nem a fülébe teszi, hanem a szájába, nagyon ügyi KépKépKép Amúgy még fordít rajta egyet, úgyhogy ha folyna, akkor simán kihullana az egész
annann

Brigi: nagyon sok boldog névnapot kívánunk(már amennyiben most tartod):

Kép

Többiektől bocsánat, de most nincs időm írni.

Annyit azért megjegyzek, hogy tényleg nagyon értelmes Beni fiúcska és ez a fotó, Hami-Ann produkcióról valami tüneményes. Annyira jól sikerültKép.Csini overálKép.

Már itt sem vagyok....

Anita
anita77

Ann,
ügyi Hami, hogy már enni akar, Gabi ugyanígy elfordítaná a kanalat, ha nem tartanám én is.Kép Mi megyünk a ruhavásárra, bár pénzünk nincsen, ezért csak anyut kísérjük Gabival kis kikapcsolódásképpen (egyébként anyunak sincsen pénzeKép). Engem is ki tud borítani anyós, csak más miatt.Kép

A verés dologhoz még szerettem volna hozzászólni, aztán rájöttem, hogy mintha letöltötem volna anno egy cikket róla, és meg is találtam. Klarissza, már el is küldtem neked, még ha nem is akarod.Kép

Kisdrágám ujja még mindig hólyagos, nagyon csúnya és nagy hólyag van rajta.Kép Zit, ezzel kapcsolatban: ha kifakad a hólyag, akkor is szabad közvetlenül rákenni a Betadint (nekem a krém van)? Viszont tutira nem fáj neki, nem is értem, mindent simán megfog vele, sőt, még nyomkodott is gombokat, és semmi sziszegés, ilyesmi.

Minden jót, holnap közel sem jövök ennyiszer, ugyanis takarítani fogok, miközben a húgom Gabira vigyáz. Éljen!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok

Zsizsa
Na azt nem tom, ha kifakad mi van, mert anno nekünk Beninek egyből felszakították a hólyagokat az ügyeleten és bekenték, de mással. Utána meg ezt mondták, ha kisebb baleset van. Magunkon már próbáltuk, pl amikor megsütöm a kezem a sütővel, egyből bekenem, és még hólyag sem jött ki. Bocs, ha nem segítettem sokat.

zit
zit

Szijjasztok Csajok!

Köszi, hogy megmentettetek!!!

Laca Kép
Kép
klarissza

hi

csak olvasásra ugrottam be, de laca fotojára muszáj reagálni.
ez a vigyori buksit látva, mintha az anyját látnám. klarisza ezen a képen, mintha egyek lennétek.

hangosz:
köszi a tájékoztatást. ezek szerint csak az el9öfizetöket "tisztelik meg".

ann:
sok jo dolog volt a sap-ban??? ki akartam menni, de nem jutott rá idöm, pedig egy zárt fekete cipö kéne nagyon.

na megyek dolgozni.....

orsolya11

Zit,
rengeteget segítettél!Kép Este bekentem, és már reggelre irtó sokat javult, a hólyag eltűnt, mondjuk azóta visszajött, de csak feleakkora, viszont nappal nem akarom bekenni, mert leszopogatja. Éjjelre viszont megint bekenem, így remélhetőleg holnapra már nem lesz hólyagos.Kép

Laca, szivi!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Nem semmi, hogy kora du. óta nem írt senki sem!Kép

Briginek boldog névnapot kívánok!Kép (így utólag)

Én is rövid leszek, mert még nem vagyok okésKép

Ami jó hír: VAN DIGIGÉPÜNK!!!!KépKép
Reszkessetek jönnek a fotó-hegyekKép

Klarissza!
Laca nagyon tündéri!Kép

Ann!
AnyósKép Nem semmiKép Lasagne, nyam-nyamKép
Ügyes HamiKép Ilang is szinte szóról-szóra ugyanígy csinálja. Mondjuk ma már rájött, hogy ezzel messzebb lehet hajítani a kaját, mint kézzelKép Az eredményt nem ecsetelemKép

Zsizsa!
Jó, hogy jobban van már Gabi kezeKép Biztos írtad, de nem emléxem mitöl lettek a hólyagocskák...
12 héttel egyetértek. Tényleg elindult már a visszaszámlálás???Kép Vagy még sokat kell várnunk??Kép Bocsi, nem akartam indiszkrét lenniKép
Most látom, ill. olvasom, hogy megégetteKép

Zit!
Nagyon ügyes Beni, hogy egyedül fújja az orrát! Ezt állítólag elég késön tanulják meg a gyerekek.

Barbi!
Mi hír a családodról??

Anita!
Mi van Veletek?Kép

Edit!
Nyugtasson a gondolat, hogy nem csak neked van irgalmatlan eleven gyerekedKép Mindenben egyetértek veled, a lépcsö alá helyezhetö párnát meg irigylem. Nálunk van jó nagy lépcsö, csak nincs hova tenni, mármint a párnátKép Marad a gyerek sarkában való loholásKép

És akkor végezetül egy pár fotó Ilangról.
Ezeket én fotóztam, még tanulom a gépet ezért elnézést ha kicsit elmosódottra sikerült(ek).Kép

PirosmanóKép
Kép
Így zongorázom:
Kép
és végül egy kép az öszi kertünkröl:
Kép

Mindenkinek jó 8!
Pussz

Tündér és a már alvó családjaKép
tündér

Nos, legelőször is szeretnénk Meme Nórijának nagyon boldog szülinapot kívánni!Kép (Kicsit süsü vagyok, ugyanis délután direkt feljöttem e célból a netre, csak a húgom pont akkor érkezett, és nem elfelejtettem?! Ejnye! De most bepótolom.Kép)

Boldog szülinapot Nóri!

Zsizsa és Gabó

Kép

Tündér,
ma tényleg kevesen írtak, ejnye-bejnye lányok, pedig még a szép időre sem lehet fogni, ugyanis tuti, hogy mindenki a lakásban kushadt. Tessék többet írni!Kép A képek nagyon jók lettekKép, nekünk már karácsony óta van gépünk, de még mindig sikerül egy-két homályosat is készítenem. Ilang igazi tündérke (nem hiába Tündér lányaKép), látom, ő szépen két ujjal zongorázik, bezzeg Gabi tenyérrel szeret, ő már csak ilyen püfölős, mindent bele típus.Kép A kertetekért nagyon irigy vagyok, jövőre tutira elmegyünk megnézni, addigra megtanulok vezetni, és ezt nyugodtan vedd fenyegetésnek!Kép Nem vagy indiszkrét, a helyzet az, hogy jöhet a tesó, ha akar. Remélem hamar szeretne jönni.Kép

Ma itt volt a húgom, két órán keresztül mosogattam, képzelhetitek milyen volt a konyha előtte!Kép Ja tényleg, még olyankor szoktam ideges lenni, amikor Gabi lóg rajtam, és semmit sem tudok csinálni, a lakás meg egy kupihalmaz. Érdekes, azelőtt nem zavart ennyire, most viszont eléggé rend- és tisztaságmániás lettem, ami azért rossz, mert roppant távol állunk a rendtől és a tisztaságtól. Szóval elszúrtam az időzítést. Ma voltunk lent a játszón a metsző szélben, és rá kellett jönnöm, hogy az overall (AnnKép) már kissé kicsi a kölökre, járni ugyan még tud benne, az ülés is megy valahogy, de a felálláshoz szükséges fenék-az-égbe pózt már nem tudja felvenni.Kép Szóval vagy mindig segítek neki felállni, vagy veszek egy újat.Kép

Na, remélem, holnap többet írtok!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jaj, közben Gabi felébredt, vissza kellett altatnom, és most látom, hogy úgy tudtam csak elküldeni az üzit, hogy már átcsúsztunk a 13-ába, így kicsit elkéstünk a szülinapi köszöntéssel.Kép Remélem, Nóri nem haragszik!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Elöször is,én is boldog Első Szülinapot kivánok Nórinak,üdv az egyévesek közöttKépKép!!!
Kép

(én is bocsi a késésért, de a gép újratelepitésével elveszett a táblázatom, és nem tudom ám fejböl mindenki szülinapjátKép)

Köszönöm az apukámra gondolást, jelentem jól van, a körülményekhez képest ugye... A lépét vették ki, egy immunredszer-vérképzö problémájából fakadóan nagyon-nagyon megnött,nyomott minden belsö szervét. Most jól van, lábadozik, de már viccelödik is az ápolókkal,nála ez a tutti gyógyulás jeleKép
A tesóm is megjárta a CT-t, neki postán küldik az eredményt,neki egy munkahelyi rosszullét után kezdtek nyomozni valami idegrendszeri-eredetü bajra, ennek járnak utána.De most ö is jól van márKép
Ennyi a családi hiradó.

Zsizsa, értem én, hogy vársz majd a pocibaba bejelentésével, én is igy tettem és igy is fogok tenni, sajna volt rossz tapasztalatom, ÁDám elött lett volna már egy babám...De azért tetszett Tündér "visszaszámlálásos" kérdése,de gondolom ez is tabu...

Hagnosz, sajnálom,hogy nem jött össze, de drukk a következö idöszakraKépKép

Zit, Benid napról napra elkápráztatóbb, én is csak lesek már miket tud!!!!Kép IGazán nagyon életrevaló kis kölkec, ilyen hamar mindenben profi...Kép

Tündér, na akkor itt a válasz a múltkori digigépes kérdésemre, ezek szerint sikerült!!! Nagyon jók a képek, és nyugi,még nekem is vannak homályos képeim, de szerinem az a jó a digigépben,hogy annyit csinálsz amennyi csak jól esik,és biztos lesz köztük pár jó isKépÉs legalább nem hivják elö az összes rosszulsikerült képet, mint a papirtekercsröl, én kiválogatom a legjobbakat,és csak azokat hivatom elö!
Ilangnak meg nagyon illene a tündér névKépKépBájos kis csajszid van!!!!Kép

A pincénk már úgyahogy kiszáradt,de a mosogatós viztöl azért még van bukéja a helyiségnek. Ez szerencsére nem a felújitott rész, amellett maradt még egy kis rész, ahol a mosó-száritógép, hűtőláda van, és egy kádméretű csap, na ez dugult el...REmélem kiszárad rendesen és szagtalanra a szönyeg, mert múlt héten volt itthon a szönyegtakaritógép, Marci kutyánk elintézte a lépcsösort,nem ért ki idöben az udvarra hányniKép

Anita, jó,hogy irtál, majd gyere,ha tudsz hosszabb idöre is!!Nem irtál a múltkor Lauráról, többen is kérdeztük mi van velük, mit tudsz Nóriról???
És Vera?? Mikor lesz újra gép közelben???

Na, azt hiszem mindenkinek irtam, ha mégsem, bocsi.
Lesem a pizzáimat, 2 sül egyszerre, nem kellene elbénázni...
sziasztok
Barbi
Egy kép Ádámról, ahol éppen egy pocsolyának örvendezik, pancsol...Mindig irom,hogy vizimádó, ime a bizonyitékKép

Kép

Kép
Kép
barbi

Szép jó reggelt mindenkinekKép

Megint jól eltüntem, de nem direkt, csak a gépünk megint megadta magátKép

Köszönöm szépen a névnapi köszöntőket. Ha lessz egy kis időm megpróbálok visszaolvasni, de nem igéremKép Képeket megnéztem azért. takarító Andris, overallos Hami, huncutmosolyu Laca, tündéri Ilang és vizimádó Ádi mind.mind nagyon aranyos.

Rólunk annyit, hogy az éjszakáink most aránylag normalizálódni látszanak 3-4ébredésselKép. Bömbike nagyon huncut lett, csak azt akarja csinálni amit nem szabadKép Egész nap jön-megy mindent kipakol a lakás néha úgy néz ki mint ahova becsapott egy bomba. Sokat vagyunk a szabadban, mert ott legalább kedvére mászkálhat.
Klarissza. nincs kedvetek együt játszóterezni?
a tali Annal és Zsizsával nagyon jó voltKép Mire hazaértem teljesen hulla voltamKép Bömbike persze pörgött 1000rel.
Vasárnap mi is voltunk anyósnál, de azt inkább nem részletezem. Viszont végre sikerült megvétetnem Bömbikének az autósülést, amit a szülinapjára igért. Meg lehuztam egy cipővel isKép
És akkor most kárpótlásul néhány kép.

Kép
Kép
Kép

Mindjárt lefényképezem a széket és a cipőcskét is és azt is felteszem. Nem menekültökKép

Brigi
bombomanyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?