Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Vivi! Gratula! Nagyon szépek , ügyesek a csajok és szerintem is nagyon egy formák.

Betti, Juti Ami és mindenki! Gyönyörüek a bébikék!

Ami! Én sem nagyon tűröm, hogy beledumáljon Zolin kívül valaki is hogy mit hogy csinálok, ha tamácsot kérek meghallgatom a választ, de akkor sem biztos hogy megfogadom. Szerintem minden gyerek más (tapasztalat) az egyiknek ez jó a másiknak az, mindenki a legjobbat szeretné a gyermekének.

Képzeljétek Zalánom teljesen "elromlott", Annám meg "megjavult". Délelött még elvan, de délután már csak sírdogál és nagyon álmos max 30-40 perceket alszik, bármit csinálunk vele.

Pussz

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok! :D

Juti,köszi a tanacsod,igazad van!Le fogok ülni vele megint beszelgetni.Csak az a baj hogy utanna ujra elfelejti.En mar egyszer megmondtam neki,de ugy latszik falra hanyt borso.Igaz a kertben raszoltam erelyesen hogy "de kiveszem!!!",es lattam hogy elszegyenli magat.En nagyon türelmes ember vagyok,de mar kezdek besokalni es akkor összeveszes lesz.Mindenbe beleüti az orrat es amit a legjobban utalok hogy Mark kezet csokolgatja allandoan.Mar raszoltam szazszor hogy ne a kezet,mert Mark allandoan a szajaba dugja.Aztan megint latom....raszolok...es jön a nagy artatlan duma hogy elfelejtette. :evil: A masik amitöl meg a ször is felall a hatamon,hogy allandoan fütyülget a gyereknek,mint egy papagajnak.Nagyon haragszom ra es ugy erzem mar megromlott a kapcsolat,pedig 1 evvel ezelött meg nagyon szerettem.Miota együtt lakik a lanyaval,teljesen megvaltozott,sajnos. :(

Kép
ami6

Betto,a te csajod sem kicsi :D Mi kb jo ket hete utazunk igy.Miota igy ül a babakocsiban,egyaltalan nem sir.Ezt a sportvaltozatat nagyon szereti,mert tud nezelödni.A regiben csak orditott. :?

Kép
ami6

Sziasztok!
Újra itt, és köszi az üdvözlést mindenkinek! Először is csak ámulok-bámulok, milyen tündérkék és királyfik vannak itt, mindenki nagyon ügyes, és hát ennivalóan édes!!! :D
Akkor írok pár szót magunkról: Máté baba az első gyermekünk, ahogy írtam, február 3-án született, jó hosszú ideig tartott az útja kifelé... de a lényeg, hogy egészségesen és gyönyörűen jött a világra. Az első hónapokat egy kicsit megnehezítette a hasfájása, elég sokat kellett őt babusgatni (bár az nagyon jó volt :) , csak volt, hogy az sem segített rajta. Ezen már túl vagyunk, most a nappali alvás van soron. Nagyon sokszor 30-45 perc után felébred, és ha nem vagyok elég gyors, akkor nem mindig tud visszaaludni, utána meg nagyon nyűgös.
IMÁDJUK!!!
Ti jártok velük úszni? Mi most voltunk másodjára, nagyon élvezte manócska! Az oktató csajjal már le is ment a víz alá! Kép Apával Kép Nini anya, úszom :-)

Kép
sylvian

Jadika,akkor megsem en vagyok tul erzekeny,hanem igazam van.Köszi a te valaszod is. :wink:
Ez komoly????Pedig Zalan volt a jo baba :) Es Anna most olyan mint Zalan volt?

Kép
ami6

Kép Pancsi a teraszon

KépKép
KépKép
jadika

Úgy látom, a vonalzóm nem sikerült :( Na, majd megpróbálom újra...
Bettó, mi ez a por? Mi van benne, mennyi ideig elég, mennyi, stb? Hogy tudnád eljuttatni? Köszi előre is!

Amit még nem írtam, bár már látjátok: Pesten lakom, az Örs vezér tér közelében. Ebben a melegben szenvedünk a panelben. :(
Ja, és itt velem van Máté még március közepén: Illetve csak lenne, mert valami hibát ír a gép...majd legközelebb...

Ne haragudjatok, most csak ennyi, mert alig látok (belement a szemembe egy fránya dög, és azóta majd kiesik, úgy fáj), de jövök nemsokára, és olvasgatlak benneteket visszafelé, hogy ismerkedjek :)
Mindenkinek szép és nyugodt éjszakát!!
sylvian

Ami! Nem sajnos rosszabb. Annát legalább meglehetett vígasztalni, de Zazót :roll: , na de majd csak ezen a korszakon is túl leszünk :lol: .

Kérdezetem már de nem nagyon válaszoltatok, mindenkinek van nyügi időszaka? Nálunk du. 5-6 után már nagyon veszélyes a helyzet.

KépKép
KépKép
jadika

Sylvian! Üdv közöttünk! :lol:
Mi nem járunk úszni, mert nincs rá lehetőség pedig én nagyon szeretek ill. szeretnék.

Na jóéjt mindenkinek. Megyek mert kitudja meddig alszunk :?: :!:

KépKép
KépKép
jadika

Sylvian,üdv a csapatban.Nagyon edes a fiad,igazi nagyfiu. :D Mi meg nem voltunk uszni,bar erösen gondolkodok rajta.Mark imadja a vizet. :)

Kép
ami6

Adri,Mark is altalaban delutan 6-7 fele szokott kicsit nyügös lenni..Ma meg nyügibb volt mint maskor,mert delutan nem aludt semmit,ill nem tudott aludni a nagy hösegtöl.

Megyek mert almosodok,es reggel meg 6:30-kor kell a manom.Holnap oltasnap es ellenörzö vizsgalat..
Majd jövök,puszi mindenkinek!

Kép
ami6

Sziasztok!

Ami6: Tegnap írtam ám neked, amjd a gép leszakadt a hálózatról, mikok küldtem. Dühömben nem írtam le újra... :?
Nos, nem jobb az "majdnem" anyóssal a helyzet, csak ritkábban jön, ezért könnyebb elviselni.
Nekem is mindenki beleszól a gyerekenvelésbe (az idősebbekre gondolok). Néha úgy érzem, mintha nem tekintenének teljes értékű felnőttnek, ezért irányítani akarnak, persze jószándékból. És ezért még dühítőbb, mert nem akarom őket megbántani, de én mégsem a babysitter vagyok. Nem csak úgy kedvtelésből veszem ki vagy rakom le a gyerekeket. De ők ezt nem látják át, mert nincsenek itt egész nap, és én nem gondolom, hogy be kéne számolonom percről-percre arról, hogy mikor mit, és miért teszek.

Az a baj még anyóspajtással, hogy közli, segíteni akar. Mondom akkot etesse meg az egyiket, odaadom a kaját. Erre, ahelyett, hogy nekiállna, fél órát szövegel a gyereknek,hogy most hamikázunk, meg anya csinált finomat...stb. Ugyan ez vonatkozik a fürdetésre, alvásra, pelenkázásra. Én meg 26-szor szólok, hogy most már jó lenne ha ennének, aludnának stb. Erre: juju, anya mérges lesz ránk, és ezzel szórakoztatja még vagy 10 percig. Ilyenkor mindennel elcsúszom. Tehát nincs értelme még szólni sem, mert AKKOR SEM CSINÁLJA. Egyszerűen otthagyom.

Kép
Kép
labasv

Kép kis balerináim :lol:
Kép A kacsa Lilibaba barátja
Kép Jámin nem adja a kacsát

Kép
Kép
labasv

Valamelyik topicban egyszer olvastam, hogy azért nem raknak föl pucérkodós képet a babákról, mert vannak olyan beteg emberek, akik azon élvezkednek... :evil:
Ez szöget ütött a fejemben...
Nemtom, de lehet benne valami...
Hallottam nem egy ilyenről a hírekben. Én ezért rakok föl rucisakat.

Kép
Kép
labasv

Ami!

Ahogy Vivien is írta, sajna tényleg mivel fiatalok vagyunk, első babánk, állandóan tanácsokkal akarnak ellátni minket. Valahol nem is kell rájuk haragudni, mert ők tényleg jót akarnak. Anyósod is anyuka, ő is felnevelt legalább egy gyereket, ebből azt gondolja, hogy adhat tanácsokat, mert ő már átesett ezeken. Csak szerintem azt felejti el, hogy biztos ő is nehezen viselte, ha neki osztották az észt annak idején. :) Vagy nem tudom, mi volt, nekem a nagymamám mesélte, hogy neki az anyukája semmit nem segített, mindent a papával csináltak, de hát minden család más.
Talán úgy tudod a legkönnyebben elviselni az anyóst, ha arra gondolsz, hogy ő jót akar, de attól függetlenül kedvesen mindig elmondhatod neki, hogy NEM úgy fogod csinálni a dolgokat, ahogy ő mondja, hanem ahogy Te jónak látod!

Vivi!
Még mindig csak azt tudom mondani, hogy le a kalappal, kötélből vannak az idegeid, az tuti! Én a Te helyzetedben már szerintem a pszichiátrián lennék. Bár a gyerekekért mindent, nem igaz?! Még a gagyogó anyósokat is el kell viselni.

Bettó! Adri! Ami! ViVi!.........mindenki

Nagyon jók a képek!!!! Tündériek a babócák!!!

Adri!

Jó ötlet ez a teraszos fürcsizés, szerintem délután mi is kitesszük a kis medencét, igaz, mi a 3. emeleten lakunk, de van egy kis erkélyünk, simán elfér a medence. Biztos élvezné a nagy melegben a pancsolást.

jutiboszi

Adri!

Bocsi, már akartam írni, nekünk nincs már nyűgis időszak! Egész nap elvan, vigyorog, játszik, és az a kimondott nyűgis időszak totál megszűnt. Régebben is csak néha volt a pocakfájás miatt.

Annyira gyorsan tanul Milcsi! a múltkor webkameréztunk anyuval, és odatettem a billentyűhöz a kezét, hogy írjon valamit anyunak. azóta nem tudok ideülni vele, mert folyton ütni akarja velem együtt a billentyűt. :)

f v bvqxy,mmmmmmmmmmmmmmffffff

Na, ezt ő írta Nektek! Fogadjátok szeretettel!

jutiboszi

Vivien,latom neked is sokmindent kell elviselni,nem könnyü :( Pont ezt akartam irni,amit te is irtal,hogy neha mar olyan mintha nem is az anyjanak,hanem a babysitterjenek neznek .Ez nagyon feldühit.
Ma reggel voltunk oltason,erre anyosom egesz delelött telefonalgat mar es probal elerni hogy mi volt a dokinal.Esküszöm mar megfulladok töle! :evil:

Juti,mindig elmondom neki kedvesen hogy azt csinalok amit en jonak latok,de ugy latszik nem erti meg addig amig össze nem veszek vele.Mindenbe bele akar szolni,minden dolgunkrol tudni akar.Az elöbb is felhivta a "kisfiat",hogy megköszönte-e ennek meg ennek az ajandekot,amit Marknak küldtek.FÖRTELMES!

Kép
ami6

Tudom miről beszélsz :lol: vagy inkább :cry:
Múltkor anyós felhívott, hogy most ment el kocsival a házunk előtt, és látta, hogy kiraktam valamit az erkélyre. Mi az és miért tettem oda?
Meg: mit csinálnak a kislányok? Nevetnek a kislányok? Mit ettek a kislányok? Volt ma kaki? Mit tudnak már? És most mit csinálnak?

És ők is hoznak mindent. De jobb lenne ha valamelyest egyeztetnének velem ez ügyben, mert nem szeretném, ha minden vacakkal elárasztanák a lakást. Több olyan bizbasz is van, amit csak beraktam a szekrénybe ahogy volt.

Kép
Kép
labasv

Juti! Irigy-irigy, hogy nincs nyűgis időszak.

Ami, Viven! Sajnálom, hogy ilyen az anyósotok!

KépKép
KépKép
jadika

Szegény Ami meg Vivi! :( Hát ja, tényleg nem tudtok mit csinálni!!! Ami, azért próbálj meg vele beszélni, hátha! És a férjed tudja, hogy téged ez így idegesít? Nem lehetne, hogy ő beszél az anyukájával???? A kicsi fiára már csak hallgat! :shock:

Adrienn!!!!!!

Egyelőre nem jött be a kismedence, sírt benne, mert oldalra akart fordulni, de azt meg nem tudott, mert az orrába ment a víz. Érdekes, a kádban sose fordul oldalra. Majd később megint megpróbáljuk.

jutiboszi

Amúgy nem tzdom észre vettétek e, de sokszor vadidegen nénik is beszólnak az anyukáknak az utcán a gyerekneveléssel kapcsolatban.
Na ezt viselem a legrosszabbul. Bár én eleve csúnyán nézek, hogy megijedjenek, és ne osztogassák az észt :lol:
De így is mindig megállítanak gyönyörködni a "fiaimban" :? :shock: :roll: (akiken fodros sapi és virágocskás rózsaszín ruci van :lol: )

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Régen irtam már, de olvasni olvaslak ám benneteket.:) Valahol sikerüt lebetegednünk, Kristóf megfázott, másnap meg rajtam is kijött, aztán pikk-pakk átment rajtunk, már kutya bajunk. Mi is szenvedünk a melegtől, bár alvásban úgy látom Kristófot nem zavarja, ugyanúgy alszik este is meg napközben is.
Szerencsére nyűgős időszak nálunk sincs már csak akkor ha nem aludt eleget napközben és estére kifárad, de akkor is ha szórakoztatjuk elvan fürdésidőig.
Szerdán megyünk nyaralni a balatonra, remélem fogja bírni mindneki a kikapcsolódást,és nem zavarodik össze teljesen Kristóf. Vettünk neki UV szűrős sátrat, tuti ami biztos és akptunk hozzá egy napszemüveget neki.:) Persze lekapja egyből a fejéről.:)
Megpróbálok képet feltenni, ha nem baj, kicsit kancsalit mostanában, a ti babáitok is kancsalítanak még?

Juti,
Boldog hófordulót Milánnak.:))) :lol:

Kép ketten Kép meglepő Kép otthon

Kép
k.krisztina78

sylvian,
Mi is megyünk úszásra, már most szombaton vanazelső óra, de arról a nyaralás miatt lemaradunk, de júlisu 5-én mi is nekikezdünk..:) Kiváncsi leszek mit fog szólni hozzá, itthon nagyon lubickol a kádjában, bár mondták, hogy üljünk be vele a nagykádba, hogy szokja, na ezt még nem tettük meg.

Kép
k.krisztina78

Kriszta!!! Akkor ne is postázzam még a porocskát? Holnap megyünk venni, hátha lesz már!!!!!! Boldog 4 hónapos szülinapot!!!!! :D Nekünk Kincső újszülött korában bancsított, de nagyon! Szerencsére azóta már egyenesbe jött :wink:

Vivien! Nem semmi, hogy te még ilyen rossz dolgokra is gondolsz. Tudom, hogy léteznek ilyen emberek, de az meg sem fordult volna a fejemben, hogy itt nézelődnek! Ismét le a kalappal! Hogy aludtak azóta a lányok? Nálunk egyre többször fordul elő az egyszeri ébredés! Hurrá :lol: Viszont mi arra gondoltunk, hogy azért ébred fel sokszor hamarabb, mert hogyha hason alszik el már kényelmetlen neki. Tegnap pl. oldalt aludt el és csak fél 3-kor ébredt, majd 6-kor. Most hason alszik, kiváncsi leszek :roll:

Ami! Hogyha te nem tudsz hatni anyós pajtira, beszélj a férjeddel. Hátha ő majd szót tud vele érteni :wink: !

Juti! Mi mindig egyre gondolunk :lol: :wink:

Adri! Bocsika én is elfelejtettem írni a nyűgi időről :oops: Nálunk is elmúlt, max akkor van egy kicsi, hogyha már nagyon fáradt, de sokszor ilyenkor is le tudjuk kötni a figyelmét. Manapság a locsa köti le akkor is, amikor már éhes és álmos és kicsi és stb. Szóval amikor már nagyon készen van. :wink: Remélem nálatok is el fog múlni hamarosan :wink:

Nem tudom írtam-e teganp (lusta vagyok visszalapozni) :oops: Hogy Szaffi drága, milyen ügyesen alukált el. Juti levele után mással is próbálkoztam, zenével. Tegnap is max 5 perc nyafi volt és láss csodát, ma meg már annyi sem volt, de mikor bementem megnyugodott, utána sírdogált picit és hamar el is alukált. Nem is volt sírás, ez már olyan hiszti féle volt. Könny semmi :) Remélem hamarosan el fog maradni ez is, mert hallgatni ezt sem olyan jó. De egyik napról a másikra sokkal hamarabb elaludt. Ja és ma 10 perc után aludt is :D

Kép
bettó

Juti! BOLDOG HÓFORDULÓT!!!! :D

Kép
bettó

Szia Bettó! Lehet nem láttad a kérdéseimet: miből van a porocska, és meddig elég, és mennyibe kerül? Postázni tudod? Köszi :)

Kép
sylvian

Bettó,
Köszönjük szépen a köszöntést.:)
Lekopogom, de mostanság nálunk is egyre jobbak az éjszakák, 4-5 körül kel, de akkor cumi vissza, vagy egy kis viz és alszik is tovább,majd olyan 6-7 körül kel enni, de utánais visszaalszik akár 9-10-ig is. Jó lenne ha ez igy maradna, ezért félek kicsit a nyaralástól, nehogy boruljanak a dolgok.
Ami a port illeti, postázhatod nyugdtan,mert egy házban lakunk az anyósomékkal, és a postás minidg hozzá csenget úgyis, mert megszokta, hogy ő itthon van. Viszont a pénzt vagy elküdöm még gyorsan holnap, vagy olyan 3-a körül, mert ha midne jól megy akkor jönnénk csak haza.

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Megint rég írtam... Múlt héten volt nálunk nagy ijedtség. Leesett Dani a babahordozóval egy székről a parkettára. Hatalmasat koppant. Megijedt, kb. 2 percig sírt, aztán kutya baja se volt. Én még egy óra múlva is remegtem, és nem tudtam megnyugodni, így bevittem a balesetire. Szerencsére megnyugtattak, hogy minden rendben. Bizti beütötte a kobakját, de nem látszott rajta semmi. Szóval vigyázzatok ti is a picikre. Annyira hirtelen tud történni a baj. Én azóta 5x megnézem, hova teszem a hordozót.
Más: Jön a foga. De nem az első, hanem hátsó. Már nagyon nyomja az ínyét. Hallottatok már ilyenről, hogy először a hátsó fogak jönnek????

Panka

KépKép
pankamama

Vivien,hat mi jol kifogtuk az anyosokat . :lol: Ne is mond,en is eszrevettem mar hogy sokmindenki osztani probalja az eszt.Anyosom legjobb baratnöje is jol beszolt a multkor.Miert nem adok meg a gyereknek rendes kajat....ö ilyenkor mar töltött kaposztat adott az övenek. :shock: A ferjemet birtam,mert hamar lealitotta a kedves hölgyiket azzal,hogy köszönjük a jotanacsot,mi majd eldöntjük hogy mit adunk a gyerekünknek. :lol: Es ezt ugy mondta,hogy majdnem kiabalva.

Juti,Betti,az nem jo ha megint a ferjemnek szolok,mert ö aztan leugatja az anyjat.A legutobb ilyen utan sirva panaszolta az anyja hogy a fia hogy megsertette es hogy azt mondta hogy 1 heten csak 1x jöjjön hozzank.Azt hittem nyugalmunk lesz,mert verig volt sertve...erre ket nap utan ramcsörög a parom,hogy az anyja felhivta es öngyilkos akar lenni.Jo kis anyuka nem?Terorizalja a fiat.Ekkor elmentem hozza,es mit csinalt a nagy öngyilkosjelölt?Elkezdte fenykepezni a Markot,azt hittem odavagom a gepet,mert a vaku csak ugy villogott. :evil:

Kép
ami6

Ami!

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ez az öngyilkosjelölt anyós teljesen lesokkolt!!!!!! Te Atyaúristen!!! Ilyet én még nem hallottam. Hát akkor tényleg az lesz a legjobb, ha szépen leülsz vele, és megbeszélitek. Csak szépen higgadtan. Vagy a másik, hogy kicsit taktikázol: nekiállsz kérdezgetni, hogy mit csináltak régen a babákkal, mit adtak neki enni ilyen idős korban, stb, meg hogy mikkel játszottak, meg kérsz tőle tanácsot, hogy pl. szerinte mit adjál neki először enni, vagy bármit amit olyankor csinálsz, amikor nem látja. Tehát ezzel ő azt hiszi, hogy jó kis tanácsot adott, Te meg persze nem fogadod meg, mert úgyse látja. És ha elláthat tanácsokkal talán megnyugszik, és nem osztogat feleslegesen! Na? Nekem ez tetszik, szerinted beválhat anyósodnál????

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket!!! Arik vagytok! Én is BOLDOG HÓFORDULÓT kívánok minden babának, akinek van!!! :) Ja, Milcsi hátról hasra való teljesen önálló átfordulással ünnepelte a 4. hónapot! Vagy 6x 1 nap! Asszem megtanulta! :) És sikítani is tud már, főleg este szokott, hogy ne aludhassanak a szomszédok se! :)

Kriszta!

Milcsi már nem kancsalít, ő is csak újszülött korában tette, szerintem ha mentek dokihoz kérdezz rá, hogy mikor érdemes szemésszel megnézetni, mert én rákérdeztem még anno a kórházban, hogy az mikor derül ki, hogy kancsal-e, és azt mondták, hogy kb. fél, vagy 1 éves kora körül vizsgálják, sajna már nem emlékszem. Én kancsal vagyok, ezért izgultam, nehogy ő is az legyen, de szerintem nem lesz az, nagyon szépen néz, nem kancsalít, csak akkor, ha nagyon közelről néz valamit. De az meg természetes.

Bettó!

Milyen zenét hallgat Kincső???? Ez engem is érdekel, mert én is szeretnék zenét Milcsinek, csak nem tudom, milyet, meg honnan.

Panka!

Egyszer Milán is majdnem leesett az ágyról, akkor tanulgatott oldalra fordulni. Fogta magát, láb lendít, és már majdnem lent is volt, úgy kaptam el, hogy a lába még éppen nem érintette a padlót, szóval szerencse még a levegőben sikerült elkapni, így nagyobb volt az ijedtség. Ő is sírt 1 percet, aztán én zokogtam remegve a konyhában, hogy ne lássa, hogy mennyire megijedtem. Úgyhogy átérzem, és örülök, hogy nem lett baj nálatok se!!! Viszont azóta én is sokkal-sokkal figyelmesebb vagyok vele, mindig első a biztonság.

jutiboszi

Hát ja... :?
De neked legalább rendes férjed van :)
Nekem meg majd lesz egyszer talán :wink:
(bár őszintén szólva nem hiszek benne)

Mi a véleményetek a baba korban elkezdett nyelvtanulásról? 1-2 évesre gondolok. (Helen Doron) ?

Kép
Kép
labasv

Olvastátok??? Nagggyon durva!!!

http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

Kép
Kép
labasv

Ami, Vivien! Most nagyon nem vagyok irígy :(

Juti! Mi nagyon szeretjük a Bikinit, de az túl pörgős lenne, így ami a Sting-en kívül még a kezembe akadt az a LightHouse Family :wink:
Én a babazenét nem bírtam végig hallgatni, még mikor pocakos voltam se :oops: :cry:
Gratula az átforduláshoz!!!!!!

És most is csak egyszer ébredtünk, fél 3-kor, majd reggel fél 7-kor.
Jut eszembe Ami! Azóta is átalukáljátok az éjszakát?
Viven nálatok, hogy telnek az esték?
Látta valaki az Átok című filmet? Szaffi drágám mostanság olyan hangot ad ki :lol: Nagyon dumcsis lett :D

Panka! Örülök, hogy nem lett baj. Nálunk is volt már majdnem hasonló baleset, és bizony miután az ember megtapasztalja, hogy milyen hamar történhetnek balesetek 20-szor is megnézi, hogy hogy teszi a gyerkőcöt :wink:

Kép
bettó

ÚRISTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! EZ A BUNKÓSÁG TETŐFOKA! EGYSZERÜEN SZAVAKAT SEM TALÁLOK!!!! MILYEN EMBER KÉPES ILYET ÍRNI??????

Kép
bettó

Vivi!

Sajna már olvastam, de én már nem lepődök meg az ilyenen! Én ezzel úgy vagyok, hogy egyik fülemen be, a másikon ki.....

jutiboszi

Aha! Bettó! És mit szólsz Halász Judithoz pl? Én imádtam kiskoromban. Meg volt Kis Herceg mesekazim, meg Süsü a sárkány, na ezeket imádtam. De zeneileg Halász Judit fan vagyok. ....."Szervusz Sampusz, te fekete krampusz".........imádoooooom!
Nincs véletlenül valakinek?????

jutiboszi

Este?
Nos: 9-kor alvás, majd ébredés 3-kor és 6-kor. Azután már napok óta nem akarnak aludni, csak 1 körül. Addig hiszti. Tényleg hiszti!. 2-3 körül ébrednek, és 9-ig hiszti.
Élvezem.

Kép
Kép
labasv

Jujjj Vivien nem lehet könyű :shock:

Juti! Megkérdem Gézut, neki nagy a zenetára. Én egyenlőre olyat kerestem, ami nem úgy köti le, hogy hallgatja, hanem álmosítja. Bár nem magyarul beszélnek, de eddig bejött :wink:

Kép
bettó

vers: Kukorelly Endre

Aleguja

A legújabb tövényrendelet,
hogy csikizni nem lehet.
Csikizés tilos.
Tilos a csiki.
Talpat lehet anyunak,
fürdésnél, de csak is neki.

(Ez is egy Halász Judit cd-n van)

jutiboszi

Bettó!

Persze, én is ilyenre gondoltam, valami "altató" zene, Csabinak van pánsípos, meg Princess (hegedűs csajok), amiben nincs is szöveg, csak hát gépen vannak, és a gép a nagyszobában van!!
A Halász Judit meg majd később, amikor már ő is tudja vele énekelni.

jutiboszi

Szabó Lőrinc:
Ima a gyermekekért

Fák, csillagok, állatok és kövek
szeressétek a gyermekeimet.

Ha messze voltak tőlem, azalatt
eddig is rátok bíztam sorsukat.

Énhozzám mindig csak jók voltatok,
szeressétek őket, ha meghalok.

Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek,
szeressétek a gyermekeimet.

Te, homokos, köves, aszfaltos út,
vezesd okosan a lányt, a fiút.

Csókold helyettem, szél, az arcukat,
fű, kő, légy párna a fejük alatt.

Kínáld őket gyümölccsel, almafa,
tanítsd őket csillagos éjszaka.

Tanítsd, melengesd te is, drága nap,
csempészd zsebükbe titkos aranyad.

S ti mind, élő és holt anyagok,
tanítsátok őket, felhők, sasok,

Vad villámok, jó hangyák, kis csigák,
vigyázz reájuk, hatalmas világ.

Az ember gonosz, benne nem bízom,
De tűz, víz, ég, s föld igaz rokonom.

Igaz rokon, hozzátok fordulok,
tűz, víz, ég s föld leszek, ha meghalok;

Tűz, víz, ég és föld s minden istenek:
szeressétek, akiket szeretek.

Ezt csak úgy....mert szép!!

jutiboszi

A soproni topikban írta egy ismerősöm:

Mama, miért sírsz? – kérdezi a kisfiú az édesanyját:
Mert nő vagyok – válaszolta az asszony.
Ezt nem értem! - mondja a kisfiú
És ezt soha nem is fogod megérteni,-válaszolta gyermekét átölelve az anya.
Később megkérdezte a fiúcska az édesapját is.
Papa, miért sír a mama látszólag minden ok nélkül?
Minden nő ok nélkül sír. – Ez volt minden, amit az apa válaszolt.
A fiúcska felnőtt, férfi lett, és még mindig kereste a választ, vajon miért sírnak időközönként a nők. Egyszer megkérdezte a Legfelsőbb Hatalmat:
Mond Atyám, miért sírnak a nők olyan könnyen? Az Atya elgondolkozva válaszolt:
Amikor a nőt megteremtettem, valami különlegeset alkottam.
Olyan erősé tettem a vállát, hogy a világ terheit elbírja, mégis olyan gyengéddé, hogy vigasztalást is tudjon adni.
Oly belső erőt adtam neki, ami lehetővé teszi, hogy akkor is tovább menjen, mikor már mindenki más feladja, hogy a betegségek és a bánat idején is ellássa családját panaszkodás nélkül.
Oly mély érzéseket adtam neki, amelyekkel gyermekeit mindig és minden körülmények között szereti, még akkor is, ha gyermeke őt mélyen megbántotta.
Oly erőt adtam neki, mellyel férjét minden hibáival együtt szereti és elviseli, és azért alkottam a férfi oldalbordájából, hogy vigyázzon a férje szívére.
Oly bölcsességet adtam neki, hogy tudja, egy jó férj soha nem sérti meg a felességét, mégis néha próbára teszi a nő érzéseit, határozottságát és kitartását, hogy sziklaszilárdan férje mellett áll-e?
És könnyeket is adtam neki, hogy sírhasson. A könnyek kizárólag csak az övéi, és annyit használ belőlük, amennyire csak szüksége van.
Látod fiam: Egy nő szépsége tehát nem a ruhájától függ, amit éppen visel, vagy az alakjától, amilyen az ő formássága, de még nem is attól, ahogyan a haját viseli.

EGY NŐ SZÉPSÉGÉT A SZEMEIBEN ISMERED FEL,MERT EZ A SZIVE KAPUJA,AHOL A SZERETET LAKOZIK!
HISZ MINDEN NŐ SZÉP, AKI SZERET!

jutiboszi

Én Szentpéteri Csillát raktam be nekik. Nagyon szép szerintem.
Most meg Halász Judit megy. Azt szoktam nekik énekelni, és táncikálunk rá.
Ők meg nevetgélnek :lol:
Vagy le se tojják, ha fáradtak :lol:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Jó sokat irtatok!

petykának nagyon tetszik a babazene,Amit anno nem hatotta meg.Nekem nagyon bejön:D

Adri:nekünk a nyűgi az hajnal fél 3-tól van reggel 6-ig.Akkor nincs alvás,csak pocakfjás,meg sirás,meg evés vagy 3x-Ez a legújabb.Hajnalban két óránként eszik,és rendes mennyiséget,és úgy szivja mint akit éheztettek.

ha vkinek van skype elérhetősége,tudok átküldeni zenét.

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard!!!!

Nekem van skype-om, küldenél????? Nagyon megköszönném!!! Majd délután jön haza a férjem, ő tudja, hogy működik, és akkor megírom, milyen néven vagyunk!
Köszi előre is!

jutiboszi

Az unokatesóm letöltötte nekem és kiírta cd-re. Vagy 28 szám van rajta.

Lányok. Olyan fáradtság van rajtam, hogy alig állok a lábamon. Ez vmi nyári fáradtaság lehet. :cry:
Eleve fáradtan kelek. Biztos ez a tetü meleg is rátesz egy lapáttal. Néha szabályosan szédelgek... Elég kellemetlen...
Pilchard: Mi hálistannek jó ideje túl vagyunk a hajnali nyüglődésen, a pocifájásról nem is beszélve.

Ami6: Itt volt egyik nap a nagynéném az esti etetésnél. Ezerszer mondtam már neki, hogy ne álljanak le fél percenként büfizni, mert a gyerek nem büfigép, és úgysem fog, viszont ha 26x kiveszi a szájából a cumit, 27-jére már nem fogja elfogadni. Na így is lett. Minden alkalommal így van. Viszont még a kaja 3/4-e megmaradt. Mondtam,hogy jó lenne abból még inni. Lilinek persze nem kellett, a fent említet okok miatt. Mondtam neki, hogy akkor fektesse le, mert nagyon álmos. Ezek után még negyed óráig próbálta letuszkolni a torkán a cumit, a gyerek már ordított és csapkodta az üveget. Szóltam vagy 10x, mire lerakta.
Másnap átjön a nagymamám,és nekemesik, hogy miért akarom megtömni a gyereket, ha az nem éhes. :shock: :evil: :x :cry:

Másik : Nagynéném ha szerint a gyerekek kapkodják a levegőt, mert rájuk fúj a ventillátor és meg is fáznak tőle.
Kezdem unni a hülyeséget. Mindig találnak valami parát a gyerekeken, és egymást hergelik a nagyanyámmal. A ventillátor amúgy a legalacsonyabb fokozaton megy és nem a gyerekek felé fúj, és nem hiszem, hogy a 32 fokos lakásban megfáznak, ha a gép 2 fokkal hidegebbet fúj a másik sarokba.

Szóval nem csak az anósokkal van gond... :?

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Juti! Sajnálom, hogy a pancsi nem jött be.

Vivien! :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted:
Fáradtság terén én is így érzek, pedig nekem mindig van segítségem.

Szőrnyű éjszakáink vannak nekünk is mostanság. Zalán este cirkuszol mert már nagyon fáradt, bár nem csak este van cirkusz, Anna meg hajnalba 4-5 között felébred és szerinte reggel van és persze 0-3 között 1x kelünk kajolni. :cry:

KépKép
KépKép
jadika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?