Új privát üzeneted érkezett!

Kösz Lecsó!!!

És hallottál is konkrét esetről, vagy csak írták, mert ezeket a rémhíreket is szeretik terjeszteni a neten, hogy még véletlenül se legyen egy nyugodt éjszakánk se! :shock:

Bettó!

Akkor ezek szerint 3 nap alatt Kincső is megszokta az ágyat? Ezt jó tudni, mert akkor már előre örülhetsz, ha úgy érzed, hogy valamit elrontottál, vagy másképp csinálnál, 3 nap alatt meg tudja szokni Kincső. Egyébként pont ezt mondta a barátnőm, hogy 3 nap alatt sok dologhoz hozzá tudnak szokni a gyerekek.
Milcsi már nem hajlandó este máshol elaludni, csak a kiságyban, ha pl. apa ágyában teszem, akkor csak leseget, nem igazán érzi úgy, hogy itt most aludni kellene. Bezzeg, ha a kiságyban van, ott már rögtön tudja, hogy alvás jön!
És képzeljétek, rengeteg tanácsot kaptam szopi terén. Voltunk ma gyógytornán, és utána felmentem a kórházas nagyon aranyos védőnénihez, nagyon kedves volt, sok tanácsot adott. Aztán elmentem a Milcsi háziorvosához, aki nem volt ott, de helyette egy nagyon kedves aranyos dokinéni volt, na ő aztán rengeteg tanáccsal ellátott. Azt mondta, hogy tegyek minden kajába, amibe csak lehet rántást, mert az jó szokott lenni a tejtermelésre. A háborúban, amikor nem volt tápszer, vízzel higított lisztes rántást adtak a babáknak, mert nem volt más, így legalább nem haltak éhen. Na, most megyek és ki is próbálom! A másik meg a maláta, ami a sörben van! Kismamáknak alk.mentes!!! Az is segít. És a dokinéni szerint a szopis tea nem használ, mert szerinte az csak annyiban segít, hogy folyadék! De tök mindegy milyen folyadék, csak sok legyen, ha épp szopis tea, hát akkor igyuk azt nyugodtan, de csak a folyadék miatt segít.
Egyébként nem iszom a porocskát, mert mindig elfelejtek tejet venni hozzá. A boltban kimegy a fejemből. Meg őszintén szólva lusta is voltam megcsinálni, mert a szopis tea egyszerűbb. :oops: De most már a napokban tuti csinálok poros tejcsit is, mert mindent megteszek, hogy visszajöjjön az a tej! MA MÁR NEM KELLETT EGYÁLTALÁN PÓTLÁS!!!!

Ja, éjjel 3.45ig aludt Milcsi! Tegnap este azt hittem, hogy hamarabb fel fog kelni, de jól bírta!

jutiboszi

Juti!
Ha úgy érzed, nincs teli a cici, egyáltalán nem biztos, hogy nem jön belőle elég! Mert szopi közben is termelődik a tejcsi. ÉS nem fejsz egy kicsit szopi után? Meg tedd jó gyakran Milcsit cicire, bár nem emlékszem rá, mit írtál, lehet, hogy nem fogadja el. Akkor fejjél!
Meglátod, nem lesz semmi gond, és lesz annyi ideig tejcsid, ameddig szeretnéd! Egyébként a mennyiségingadozás tökre természetes! Pl. ha egy icipicit kevesebbet kerül mellre előző nap a baba, már akkor kevesebb lehet másnap. Én tökre ráparáztam Szonjával a szoptatásra, annyira akartam, de be fog állni most már a dolog!
És látod, ma már nem is kellett pótlás! Szóval puszi neked nagy! Nyugi, tökre jól gyarapodik Milcsi is!!!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Sziasztok csajok!

Nagyon cukik a babok. :wink:
Most csak par sort,mert leragad a szemem a faradsagtol.Elegge stresszesek voltak a napok.
Mark szep nagy fiu,ügyesen forgolodik..es mostanaban szopizza a hüvelykujjat :shock:

Betto,mar par nappal ezelött szavaztam Kincsö babara.. :wink:
Akkor most Kincsö külön alszik?Mark meg velünk alszik,en azt hiszem en sirnek jobban ha nem lenne mellettem es nem ö :oops: :roll: Mi lesz igy velünk? :roll:

Laura,jol megnevetettel az enekkel kapcsban :lol: Nagyon kis vagany a kissracod a kepen:D

Ildiko,holnap szavazok a te tünderkedre is.Nagyon cuki a kepen.

Puszi csajok,most tenyleg megyek mert elalszok itt a gepnel.

Kép
ami6

Halihó!
Juti! Jujj de jó! Látod rendbe jön a mennyiség :wink:
Szerintem megszokta szépen, bár tegnap mivel szuri volt az ölemben alukált el, mert volt egy kis hőemelkedése is :cry:

Ami! Bizony külön alszik, de amikor reggel 6-7 körül ébredezik irány anyáék ágyikója. Ott cicizik picit és vagy egy órát közöttünk van. Kivéve me, mert ma sajna nekünk dolgunk van :(
Köszike a szavazatot!

Nem tudom, hogy a szurinak köszönhető-e, majd most este kiderül, de nagyon jól alukált a Drága. 1/2 9-kor elaludt, majd 3-kor ébredt és most 7-kor, de még most vissza is alukált a reggeli után :D Örülnék, hogyha rendszer lenne belőle :D

Kép
bettó

Ami! Amúgy az első pár éjszaka én is alig aludtam, hogy nem volt mellettem, de mostmár látom, hogy ő is sokkal jobban alszik és lássuk be én is kipihentebb vagyok :wink:

Kép
bettó

Sziasztok!

Nem tom mi van ma velem, de úgy fáj bal oldalt lent a petefészkemnél, hogy majd leszakad! Menni is alig bírok, bele is nyilall néha, meg alapból is elég rendesen fáj. Kissé aggódok!!!! Remélem azért, mert meg fog jönni, nem pedig azért, mert valami baj van! Viszont ha azért, mert megjön, akkor ezzel magyarázható a kevesebb tejcsi is. Komolyan úgy érzem, hogy mindjárt leszakad!!! Régen fájt ennyire, az biztos! Még hányingerem is van! Ááááá! Segítséééééég!!!!

jutiboszi

Csajok!
Rendeltem a neten bébiőrt! Annyira jó! Mosogatok a konyhában, és közben hallom, hogy mit csinál a szobában a gyerkőc. Nagyon tutiiiii!!! Akit érdekel, megadom a telefonszámot, 3400 Ft! A rendes bolti ára 6800 Ft! Szerintem nagyon hasznos, ha egy kis nyugalmat akarok a bébinek miközben alszik, simán becsukhatom az ajtót, mert hallom mi zajlik a szobájában! Tök jó!!!!

jutiboszi

Nekem is van bébiőröm. Csak az a baj, hogy 1 nap alatt lemerít minden elemet. Tehát hálóatra kell dugnom, így viszont nem tudom hordozni :?
Egy közponi helyen van az előszobában, hogy minden helységből halljam ha van valami.

Kép
Kép
labasv

Bettó,

Amikor Kincső felébred 3-kor meg 7-kor eszik is? Vagy evés nélkül vissza tudod altatni?

Csak úgy halkan érdeklődnék porocska ügyben...:)

Kép
k.krisztina78

Vivien! Nekem is hálózatról megy, mert 3db AAA elemmel menne, vagyis aksival, ami kész vagyon lenne a 6 db, és sajna nem adtak hozzá. De mindig oda dugom, ahol épp vagyok! Nem túl sok választás van, konyha, vagy nagyszoba! :lol:

jutiboszi

Ja, bébiőrrel kapcsolatban: vicces, amikor először kipróbáltam, elkezdett valami nőci karattyolni benne, rohantam a kisszobába, hogy ki van a Milánnál, erre kiderült, hogy valaki ugyanezen a frekvencián dumált, és megtalálta a jeleket. Hmmm, ezek szerint le tudnék hallgatni mondjuk taxisokat, buszosokat, ilyesmit??? Vagy másik bébiőrt?? :lol:

jutiboszi

Halihó!

Mi is vettünk még amikor Kincső pociban volt. Én is imádom. Nekünk olyan, hogy ami Kincsőnél van világítani is tud, így este nem kell villanyt kapcsolni.

Kriszta! Nem felejtettelek el. Nem tudtam még elmenni,de itthon van nekem egy csomag, hogyha gondolod azt elküldöm. Nagyon vacak idő van, ma még meg sem állt az eső :twisted:
Én bizony megetettem. Mert lehet, hogy a szuri miatt is aludt ilyen jól. De evett is rendesen :wink: Szerintem nem fogja egyik napról a másikra átaludni teljesen az éjszakát, majd csak fokozatosan. :wink:

Kép
bettó

Juti! Remélem csak a mensi kavart be. Nekem is mintha könnyebb lenne cici, mióta Kincső este nem úgy kel fel, mint eddig. De én legyűröm azt a fincsi kis tejcsit :?

Kép
bettó

Juti! A petefészek fájdalom lehet attól is hogy peteérésed van. Legalábbis nekem szokott fájni.

Vivi! Gratula a kanállal való evéshez. Nekem Zalán ügyes mert kapja a görcsoldót, de Annnak még tanulni kell :lol: .

KépKép
KépKép
jadika

Kriszta!

A tékáig sikerült eljutni, (10 percig nem esett). Most várom, hogy kicsit csendesedjen, remélem el tudok menni venni neked porocskát :wink:

Kép
bettó

Adri! Kösszziii, én is erre gyanakodtam. Akkor lehetséges, hogy kb. 14 nap múlva meg is jön???? Na, felírom ezt a napot, kíváncsi vagyok. Meg arra is, hogy ha megjön, mennyire lesz rendszeres.

Lehet, hogy Mankának van igaza, és van elég tejci, csak épp nem érzem olyan telinek a cicit. Eddig átlag 7-10percig szopizott, ma pl. csak 4 percig. És utána hiába tettem át másik cicire, nem kellett. Lehet, hogy ilyen ügyi lett, hogy ennyi idő alatt végez???

jutiboszi

Bettó!

Már megyek is főzni teát! Mennyit lehet egyszerre lefőzni szerinted? Ha mondjuk főzök 1 litert, dupla mennyiségű porral, annak a felét holnap még ihatom, nem? Gondolom hűtőben eláll. Meg este ittam alk.ment sört is, és éjjel csak 1 ciciből evett, és el is aludt szépen! Hurrááá!!!

jutiboszi

Bettó,

annyira azért nem sűrgős, most elvileg jön a jó idő, hátha el tudsz menni, de akkorküldenél dupla adagot, és akkor nem zatgatlak többet,azzalmár kihúzzuk amig kihúzzuk,aztán úgyis el lehet kezdeni majd a hozzátáplálást. Köszönöm előre is.

Én is etetem még Kristófot éjjel, nem képed átaludni az éjszakát, de a Suttogó könyből egyeteln egy példa bevált nekünk, hogy mielőtt lefekszem álmában még megetetem, olyna 11 felé, és igy az utóbi 2 napban 4-kor kelt először. Egyébként egy nagy kamu az a könyv szerintem, nem tudom ki olvasta közületek, és aki olvasta annak mennyire jött be.

Kép
k.krisztina78

Én nem olvastam, de kezdek kíváncsi lenni.
Én nem akarok 11-kor etetni, mert addigra hulla vagyok. Mi 9-kor eszünk, és fél 10-re már alvás van. Én kb 10-kor dőlök ki.
2-3 között kelnek általában.

Kép
Kép
labasv

Juti!
Nyugodtan csinálhatsz! Sőt lehet egy picit több anyag is benne, úgy még hatásosabb :wink:

Kriszta! Ma addig jutottam, hogy megírtam az ajánlott szelvényt és slussz, de holnap mindenképpen feladom :wink: Hogyha kell még szól nyugodtan, nem zaklatsz. Csak valahogy nekem a terhességi feledékenység még mindig tart :oops: :lol: A könyvről hallottam, de nem olvastam :roll:

Én sem ébresztem fel, alszik ameddig alszik, aztán majd szól, hogyha éhes, vagy valami :D Kiváncsi leszek a ama estére. Elaludt fél 7-kor 8-ig, és miután megfürdettem és evett elaludt :shock: Lehet, hogy még a szuri hatása ma is van? Aluszékonyság? Remélem igen, mert akkor nagy a valószinüsége, hogy hajnalban vagy nem alszik vissza, amikor megetetem, vagy kelünk 5-6 körül és vagy két óra dumcsi és kacagás :lol:

Kép
bettó

Bettó!

Köszi, most úgyis úgy csináltam, hogy 7 dl tejbe tettem annyit, amennyi az 1l-be kell, és egészen rákaptam, lehet, hogy még ma elfogy! De sebaj, holnap megint főzök. Ja, és kakaót teszek bele, így egészen iható. Hány nap múlva hat?? Vagy lehet, hogy még ma, mert mintha érezném, hogy szurkál a cicim, mint amikor termelődik a tej. Régen éreztem már ilyet! A csuda vigye el, hogy eddig nem ittam!!!!! Buta! Buta!!! :evil:

Milán újabban átállt a napi egy alvásra. Reggel ugyan sokáig alszik, ma pl. 11ig aludt, de közben sokszor ébren van, de mivel én is lustiztam, így nem másztunk ki az ágyból csak 11 után. Aztán délután 2.20-tól aludt 5ig, és most este 8kor aludt el. Szóval mondhatnám azt is, hogy egyszer délelőtt, egyszer délután alszik. Mint a nagyok. Eddig minden szopi között aludt, most sokszor fent van, és egyszerre többet alszik. És amióta bébiőr van, azóta rend van a lakásban. Azaz ma óta! :lol: Hogy ez eddig nem jutott eszembe???

jutiboszi

Juti! Hat pár óra múlva. Nekem régen volt olyan, hogy vacsinál ittam és hajnalbn, mikor Kincső szopizott, a másik folyt a tejcsi :wink: Szólj, hogyha küldjek :wink: Kincső altalában kétszer alukál nálunk is hosszabb mostmár, de van úgy hogy 3-szor. 11-ig? Jujj de régen lustiztam már olyan sokáig. Kincsőnél fél 9 volt eddig a rekord és hogyha jól emlékszem, csak egyszer fordult elő :lol: Mi már a 8-nak is örülünk.
Cép álmokat mindenkinek! :D

Kép
bettó

Kriszta!
Én olvastam a Suttogót még 3 éve, és ahogyan emlékszem, nem igazán jöttek be a dolgok. Meg azzal a babatípus-felosztással nem nagyon értek egyet.

Juti!
Elirígylem tőled Milán alvását! Ábris max. 1,5 órát alszik nappal egyhuzamban, de akkor sokat mondtam. Ezen kívül talán 2x szundít 45 percet. Sajna nem sok, mondjuk így néha lóvá vagy oroszlánkirállyá (ezek a kedvencei) változó nővér mellett nem biztos, hogy olyan könnyű aludni. Bár én igyekszem, hogy az legyen, de nem hatja meg.

Bébiőr nekünk is van, és nagyon jó! Én is 220-ról működtetem.

Jó éjt!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Suttogó bizonyos részei bejöttek nálunk...

Ádám napközben kétszer alszik, délelőtt alszik 9-10-ig, aztán meg 12-2-ig... este viszont alszik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk nincs bébiőr.

Betti, Ildi
Szavaztam a lányokra!
(bár, szerintem, itt az dönt, hogy kinek mennyi ismerőst sikerül mozgosítani :cry: )

Tettem fel képeket!
Vendég

Sziasztok!
Már olvasgattalak Benneteket, és régóta tervezem, hogy csatlakozom :wink: Röviden magunkról: Kisfiam Máté február 3-án született. Befogadtok? Sokszor nem tudok gép elé ülni, de azért majd igyekszem :) Amit így gyorsan szeretnék kérdezni: írogattok vmi teszaporító porocskáról...nagyon érdekelne, hogy ez mi, mert esténként már pótolnom kell, és mindent megtennék, hogy visszajöjjön a tejcsi! Köszi előre is, Sziasztok: Szilvi
sylvian

Halihó!

Kriszta! Sajna nem volt porocska, a nőci aki csinálja szabin van. Jövőhéten szerdán kell mennem, de már rutinos leszek és viszek ánizs magot, nehogy amiatt ne tudjanak csinálni :wink:

Szilvi! Üdv! Leírom majd nemsoká a port, csak most Kincső a kezemben van és elég nyűgös. Jövök később és mondom :wink:

Kép
bettó

Bettó! Érdemes lenne por-kiskereskedést nyitnod! :)
Mi itthon csak úgy hívjuk: Bettó-por! Először Bettó-féle por volt, de lerövidült Bettó-porra! :)

Simán megiszom a 7 dl-t egy nap alatt, már bánom, hogy nem kezdtem el hamarabb. :evil:

Szilvi!

Persze, hogy befogadunk!!! Miért nem jelentkeztél eddig??? :wink: Mesélj magatokról, hol laktok, milyen a kicsi fiad, első baba......?

jutiboszi

Laura! Köszike! Igazad van, itt bizony az számít :(

Juti! Azért sokszor ne igyál többet fé liternél :wink: Tudod a napi mennyiség elvileg annyi lehet :wink: Tegnap mondta Géza, hogy meg kellene szerezni a receptet. Nem fájna a fejünk a pénz miatt :lol:

Silvi! Kérünk sok-sok képet! Szeretjük ám nagyon nézegetni :wink:
Ez a por amit emlegetünk, itt Debrecenben lehet kepni a gyógyszertárba, ahol már nagyon ismernek :lol: Tejben kell felforralni és meginni. Látod Jutinak kakaó porral iható. Én úgy meg sem tudtam inni. Egy pohárral így a lefolyóba került. Remélem jövőhéten tudok venni, hogyha érdekel szólj és elintézem. :wink: Kép
Kép
Mostani kedven játékunk :D

Kép
bettó

Bettó!

Nagyon szépen tartja magát Kincső! Néhány másodpercig Milcsi is szeret így lenni, aztán berág, mert elfárad. Gondolom Kincső azért tovább bírja, mert ő már forgolódni is tud. Ma Milán is megfordult a kiságyban, de be is rágott, mert a keze alul maradt, és nem tudta kivenni. Szegényke, de azért ügyes volt, csak még gyakorolnia kell.

jutiboszi

Juti! A szeme még mindig nagyon gyönyörű!!!!!!!!! :D Igen, Kincső már ügyesen tarja a fejét, tegnap egy kis időre ki is nyomta magát. Ő állandóan hason van. Olyan reflex neki, mint a levegővétel :lol: Mostmár aludni is úgy alszik a legjobban :D

Kép
bettó

Sziasztok!

Tegnap voltunk a bethesdába!
3 órára volt időpontunk,amikor kaptam csodálkoztam i hogy ilyen későn,rá is kérdeztem,mondta a nő hogy igen.tegnap mikor bejelentkeztünk a kartonozóba,mondta a nő hogy nincs ilyenkor rendelés,és hogy minket próbáltak hivni,de nem sikerült. :shock: :shock: De nagy szerencse hogy a főorvosnő még itt van,szól neki.Kiderült hogy mindig más az asszisztense,igy aki adta az időpontot ,nem értett hozzá,és ha nincs ekkora mákunk hogy bent van még a főorvosnő,akkor lett volna egy felesleges körünk,ugyanis Ő 2-kor már haza szokott menni. :twisted: :twisted:

Azt mondta hogy az izombetegség ellen szól az hogy a CK nem magas(labor),hogy az EMG negativ lett,és hogy az SMA genetikai szűrés negativ lett.Viszont az izomhipotóniája a Petinek generalizált és nagyfokú.Leehet az hogy (kétféle izomrost van)aránytalanság van az egyes és kettes tipusú izomrostokban.
Vagyis,vagy kimutat valamit,vagy nem.Ha komoly izombetegsége lenne akkor nem fejlődne igy,mégha lassan is fejlődik.Lehet hogy soha nem lesz olyan mint mi,tehát soha nem fogja behozni a kortársait,de lehet hogy lassan ugyan, de igen.Ezt majd az dönti el ahogy nő és látjuk mit csinál.
Szeptemberben megyünk vissza és ha akkor is ennyire hipotóniás még,akkor megcsinálják az izombiopsziát.Addig Dévény torna,és HRG-TSMT torna.

Ma pedig voltunk az audiológián,teljesen jó a hallása.

A fejlődésneurológiára meg nem megyünk többet vissza,de fel fogom hivni a doktornőt és elmondom neki a véleményemet azért.
Már ajánlottak egy nagyon profi gyerekneurológust,ráadásul fejlődésneurológus is,úgyhogy szuper.

Hulla vagyok,Aminak gennyes torokgyuszija volt,alig aludtam 3 éjjel.

KépKép

KépKép
pilchard

Pilchard!

Szorítok Petyáért!!!! Nagyon drukkolok, hogy behozza a kortársait, ahogy írtad!!!!! Szerintem a Dévény torna nagyon jó, mi is járunk Milcsivel, a másikat nem ismerem. De a Dévény nagyon a szívem csücske! Jobbulást Aminak!!!

Bettó!

Köszi a dícséretet! Nagyon ügyi Kincső, már kinyomja magát!!! Húh, a kis erőbajnok! És forog rendesen hasról hátra, hátról hasra? Úgy várom már, hogy Milcsi is ilyen ügyi legyen, nagyon aranyosak ilyenkor. Bár azt mondom, inkább örülök, hogy még nem forog ennyire, mert így legalább rajta marad a játszószőnyegen, legalább is egy ideig. De sose marad úgy, ahogy leteszem, állandóan elforog, minden játékot megvizsgál, amit fellógatok neki. Ja, és madzagon lógó lángosevésben nagyon tuti lesz majd a csávó, már most gyakorol rá! :wink: :lol:
Mindent megkóstol, ami a kezébe kerül. És úgy folyik a nyála....vennem kell egy kendőcskét a nyakába, mert napi 2x min. át kell öltöztetni csak a nyála miatt!

Búcsúzóul: a szempillák: Kép

jutiboszi

Ezt kaptam emilben:

Talán úgy gondoljuk, hogy az elalvás teljesen automatikusan történik, és nincs szükség ehhez semmilyen képességre? Az igaz, hogy végső soron testünk és agyunk felelős az alvás és ébrenlét állapotainak szabályozásáért, a kisbabának mégis szüksége van néhány fontos készség elsajátítására ahhoz, hogy segítség nélkül „le tudja bonyolítani” éjszakáit. Meg kell tanulnia egyedül elaludni, és ha már elaludt, a felületes alvási szakaszból átjutni a mély alvásba teljes felébredés nélkül. E készségek kialakulása el fog tartani egy ideig, és az alváshoz vezető út nem mindig zökkenőmentes. Számítani kell átmeneti problémákra, a már rögzült rituálék esetén is. Ilyenkor gondoljunk mindig az alábbi három szóra: szokások, rendszeresség és biztonságérzet – ezekkel segíthetjük a babát a jó alvási szokások kialakításában.

A KEZDET
Az első lépés a nyugodt elalvási szokások kialakításában az, hogy meghatározzuk azokat a tárgyakat és szokásokat, melyek nyugtató hatással vannak a babára. Van-e kedvenc zenéje, takarója, vagy egy érdekes zenélő körforgója, melytől megnyugszik. Hogyan alszik el jobban: különböző zajok mellett vagy nyugodt környezetben? Vegyük a szervezést a kezünkbe és alakítsunk ki egy rendszert: kezdjünk a fürdetéssel, majd egy nyugodtabb időszak után jöhet az etetés, a végén, majd még éber állapotban, tegyük le a babát a kiságyába. Bátorítgassuk a babát az önálló elalvásban, mert szüksége lesz majd erre a képességre, hogy egyedül sikerüljön megbirkóznia az éjszakákkal. Adjunk a babának elég időt arra, hogy a saját tempójában megtalálja azokat a módszereket, melyekkel meg tudja önmagát nyugtatni, még ha ez hosszabb, az elalvást megelőző sírással is jár. És ellen kell állni annak a kísértésnek is, hogy éjszaka az első panaszos hangra azonnal kiugorjunk az ágyból és odarohanjunk hozzá. Ekkor ugyanis arra tanítanánk a babát, hogy csak a segítségünkkel tud visszaaludni, és ezért nem is tanulna meg önállóan elaludni.

Bettó!!! Ez a szöveg teljesen Téged igazol! Nem??? :)

jutiboszi

Mennyi nem elég?

Néha lehet olyan érzésünk, hogy a baba nem iszik elég tejet. A baba hosszú ideig tartó evés után is éhesnek tűnik, bár mellünket üresnek érezzük. Tulajdonképpen így igazítja a természet a tejmennyiséget a baba növekedéséhez.

A tejképződés fokozása érdekében mindig szoptassuk meg a babát, amikor igényli. Fogyasszunk több folyadékot és pihenjünk minél többet. Ezt azt is jelentheti, hogy egy-két napig több időt fogunk a szoptatásra és pihenésre fordítani, mint bármi másra. Semmi ok az aggodalomra akkor, ha a baba rendesen eszik és vizelete és széklete a fent leírtak szerint alakul.

Szervezetünknek kb. 36-48 órára van szüksége, hogy alkalmazkodni tudjon a kisbaba megnövekedett táplálékigényéhez. A babának gyakran kell ennie ahhoz, hogy szervezetünk megkapja a megfelelő jelzéseket. Ezért engedjük meg neki, hogy elvégezze „munkáját”. Ha cumisüveget adunk a babának, akkor el fog lustulni és szervezetünk nem kapja meg a tejképződés fokozására irányuló parancsot.

Minden szoptatós anyánál előfordulnak olyan rövidebb időszakok, amikor a tej mennyisége nem elegendő. A természet úgy tudja kielégíteni a megnövekedett szükségletet, hogy a baba gyakrabban szopik. Próbáljunk lazítani és fogadjuk el a természet ritmusát.

Na, ez meg nekem szól, már meg is nyugodtam! Egyébként nem kap már pótlást, általában elalszik szépen, miután kiszopizta mindkét cicit.

jutiboszi

Lányok!

A mai nap pirosbetűvel vonul be a történelembe!
Lilicica átaludta az éjszakát!
Este 9-kor lefeküdt, és reggel negyed 7-kor kelt!!! Jázmin fél 4-kor, de őt fölkeltette az utcán zajló rendszeres éjszakánkénti autóversenyzés, és őrjöngés az túloldali büfénél. :? :evil:

Már Lili is tud hasról hanyatt fordulni, és mindketten fordulnak oldalra is. Most már csak hasra kéne, és kész a teljes kör :D

Nagyon ügyin esznek kanállal :D
Kép
Kép Szinkronban :D
Kép Jázmimi
Kép Lillentyű

Kép
Kép
labasv

Vivi! Hogy tudod megkülönböztetni őket??? Nagyon hasonlítanak egymásra! Tuti egypetéjűek! Azon a szinkronos képen mintha egy tükör lenne középen, annyira egyformák. :) Édesek! Azok a hatalmas vigyorok!

jutiboszi

Csak a képeken ilyen egyformák :D

Kép
Kép
labasv

Juti! Bizony! Bizony! Engem is igazol,meg Vivient is! Ő is így csinálta, azzal a külömbséggel. hogy ő már az elejétől kezdve! Nekem szükségem volt, hogy mellettem legyen (még most is), de hogyha most nem tanul meg szépen elaludni, akkor később még nehezebb lesz.
Amúgy egyre jobban alszik. És nem is sír sokat. Este felébredt fél 11-kor (amit lehet rendszerré is fogok tenni), mert utána 3-kor ébredt majd a meleg miatt 5-kor. Kicsit nagyon betakartam. Tanulok sokat :lol:
Örülök, hogy megnyugodtál, és hogy van tejcsike! Imádom a szemeit!!!!!

Vivien! Jujj de jó. Lassan te is tudsz jókat alukálni! Azok a mosolyok!!!! :lol: Édi bébik! És tényleg nagyon hasonlítanak egymásra :wink:

Kép
bettó

Vivien! Most nézem, ti már lassan fél évesek lesztek! Azta, hogy telik az idő! :D

Kép
bettó

Hát, igen :D Jövő héten már évben mérhetem a korukat :D

Kép
Kép
labasv

Sziasztok csajok!

Lenne egy par kerdesem...ha fejek es nem sikerül sokat lefejni,akkor betehetem a hütöbe es kesöbb meg hozzafejhetek,vagy inkabb nem jo keverni???Lehet hogy jo nagy hülyeseget kerdeztem,de meg sosem fejtem es kellene felretenni tejcsit,ha el kell valamit inteznem,akkor anyu meg tudja majd etetni.Ja,es hütöben meddig szabad tarolni???

Betto,jaj de cuki Kincsö.Ennivalo :lol:

Juti,meg mindig olyan kis igezö Milcsi baba. :wink:

Vivien,tenyleg nagyon egyformak a csajok es nagyon helyesek. :)

Csajok,nem tudom ki hogy van vele,de engem mar lassan kiakaszt anyosom.Tegnap pl. a kertben voltunk es ki akartam venni a gyermekem a Maxicosibol,erre ramszol hogy:"Ne vedd ki ameddig elvan" En erre ugy begurultam hogy csak.Csajok,ez normalis viselkedes szerintetek?????? :x Azt hiszem le kell mar ülnöm vele beszelgetni,hogy ez az en gyerekem es nem az öve!
Jogos szerintetek a dühöm vagy tuldramasztizalom???Help,irjatok meg a velemenyeteket kerlek.Nagyon megutaltam az anyost az ilyen beszolasai miatt.
Vivien,neked anyosod mar normalisabb lett??

Kép
ami6

Sziasztok csajok!

Lenne egy par kerdesem...ha fejek es nem sikerül sokat lefejni,akkor betehetem a hütöbe es kesöbb meg hozzafejhetek,vagy inkabb nem jo keverni???Lehet hogy jo nagy hülyeseget kerdeztem,de meg sosem fejtem es kellene felretenni tejcsit,ha el kell valamit inteznem,akkor anyu meg tudja majd etetni.Ja,es hütöben meddig szabad tarolni???

Betto,jaj de cuki Kincsö.Ennivalo :lol:

Juti,meg mindig olyan kis igezö Milcsi baba. :wink:

Vivien,tenyleg nagyon egyformak a csajok es nagyon helyesek. :)

Csajok,nem tudom ki hogy van vele,de engem mar lassan kiakaszt anyosom.Tegnap pl. a kertben voltunk es ki akartam venni a gyermekem a Maxicosibol,erre ramszol hogy:"Ne vedd ki ameddig elvan" En erre ugy begurultam hogy csak.Csajok,ez normalis viselkedes szerintetek?????? :x Azt hiszem le kell mar ülnöm vele beszelgetni,hogy ez az en gyerekem es nem az öve!
Jogos szerintetek a dühöm vagy tuldramasztizalom???Help,irjatok meg a velemenyeteket kerlek.Nagyon megutaltam az anyost az ilyen beszolasai miatt.
Vivien,neked anyosod mar normalisabb lett??

Kép
ami6

Elöször egyszersem akarja elküldeni a levelet,aztan meg egymas utan ketszer is. :twisted:
Mindenkinek szep vasarnapot kivanok!

Kép
ami6

Egy hete keszült..

Kép

Kép
ami6

Ami!

Teljesen természetes, hogy begurulsz, mert Mark a Te fiad, és szeretnéd azt tenni vele, amit a szíved diktál. Mindenképpen beszélj anyósoddal, mert szerintem ettől teljesen megromolhat a viszonyotok, és azért jó ha nem utálattal töltöd azt az időt, amikor veletek van anyósod. Azt a baba is megérzi, ha nyugtalan vagy, vagy ideges vagy anyósod viselkedése miatt. Persze sok anyós nem tűri szívesen, ha leállítják, de szerintem érdemes megmondani neki, hogy Te sokszor másképp szeretnéd csinálni a dolgokat, mint ahogy ő gondolja. Ez főleg később lesz fontos, amikor olyan dolgokra szeretnéd tanítani, és az anyósod meg pont az ellenkezőjét tenné. Megértelek teljesen, nekem is volt úgy, hogy a boltban megállt egy nagymama mellettem, és elkezdtünk beszélgetni, erre elkezdte mondani, hogy minek neki a cumi, nem kell, meg hogy ne ringassam a babakocsit, mert még megszokja! Legszivesebben beolvastam volna neki, hogy ő az én fiam, azt teszek vele, amit jónak látok, és mi köze hozzá. És persze csak mosolyogtam, mert nem mertem megmondani neki. De Te azért beszélj az anyósoddal!!! Nagyon bosszantó tud lenni!!!!!!!!!

Fejéssel kapcsolatban: 24 óráig eláll a sima hűtőben, de ne az ajtóra tedd, hanem belülre, mert 5 foknál melegebbnek nem szabad lenni. Bármikor fejhetsz, összeöntheted a tejeket, de max. 24 órát lehet a hűtőben, ha fagyasztani akarod. Szerintem annyit fagyassz le egyszerre, ami Marcnak 1 adag, mert ha már felolvadt, nem fagyaszthatod vissza. Remélem tudtam segíteni!

Pusssz

jutiboszi

Ami!
Köszike!!!
Egyet értek mindenben Jutival!!!!!
Jó nagy már a srácod, kis helyes krapek! Ti már így félig űlve utaztok? Mióta?

Juti! Nálunk a téka előtt szokták mondani a nénik, de én mosolygok egyet és kész. Nem állok le én sem "vitázni". Viszont, hogyha egy közeli hozzátartozó "magyarázna", no azt nem hisze, hogy tűrném!
Új képek:
Kép Kép Kép

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?