Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ex!
Áááááá, pedig úgy szorítottam Értetek! Reggel is úgy keltem föl, hogy minél előbb ideülök, mert biztos kívül van már TörPeti... :) No, holnap jön a hidegfront, talán besegít!

Banya!
Szép az élet, sej-haj... "Imádom" a kórházi dolgozókat (természetesen a kivételnek ezer tisztelet, csak abból van kevesebb...) Ilyeneken szoktam én is kiakadni, hogy attól, hogy neki szar kedve van (és unja az egészet, meg már belefásult a munkájába), miért kell, hogy nekem is az legyen??? (Ettől félek én is a legjobban, hogy majd a csecsemősök is ilyen bunkók lesznek a szülés után, sok jót még nem hallottam róluk...) No empátia... De a lényeg, hogy rendben vagytok!

Pilchard!
Éljen a diétás meggyszósz!!! :D Megkérhetlek, hogy írd le, hogyan kell csinálni??? Nem szeretném eltolni... :oops: Ja, és boldog "szülihetet" Tigrisnek! :D A kaját nem tudod megoldani úgy, hogy hozatsz valahonnan?
Ja, és mostanában egyre többször jutsz eszembe, főleg éjszakánként... :lol: Na, nem kell rosszra gondolni, csak emléxem, milyen rosszul aludtál az utolsó hónapban, és hasonlóképp vagyok én is... :cry:

Adi!
Nagyon jók a cukorértékeid! A keményedéssel viszont tényleg érdemes vigyázni, és ha csak otthon tudsz pihenni, akkor le kell tojni a munkahelyet, akármennyi munkád van. A baba a legfontosabb, szerintem ezt a főnököd is megérti.

Mintha egy kicsit jobb lenne a babanet (nem merem elkiabálni... :D ) Az előbb fél másodperc alatt elküldte az üzimet... az éjszakám extra sz@r volt, óránként pisi, aztán marha nehezen visszaalvás (felületesen...). Hatkor már úgy voltam, hogy akármelyik oldalamra feküdtem, nem volt jó, háton meg már vagy három hónapja nem tudok aludni... Szóval megy az edzés, de talán már nem túl sokáig...

Pusszancs mindenkinek, majd még megpróbálok jönni.

Sziasztok

Norwell+Kende baba (35+5 :) )
norwell

Sziasztok Csajszik!

Gyors bekukk megint.

Norwell: hát a hétvégi vizsgálat nem úgy zajlott le, de ma is voltam bennt a kórházban, és már azt mondta a doki, hogy már egy kicsit nyitva van a méhszájam.
Persze erre ö is rá segített még ma is, és azt mondta, hogy ha nem lesz semmi akkor csüt.-ön találkozunk újra. Úgyhogy bármikor lehet baba. :lol:

Gratulálok mindenkinek, akiknek már megszületett a babájuk. :P

Most ennyi egyenlöre.

Puszika mindenkinek:
Annamari+ Dominik
pannamari

Sziasztok!

Hát minden napra egy baba! Gratulálok én is Jucának!!!!

Tegnap voltam dokinál. 2005 g, és sajna "kifordult" az én kis nyuszikám, most faros. :(
Hát remélem, még visszafordul, de nagyon sok baba már ilyenkor (31 hétben) véglegesen elfoglalja helyecskéjét.
Megkérdeztem, a drága dokit, hogy mikor óhajt szabadságra menni, a válasz: július 23-án reggel elutaznak... :evil: Ez az én formám, mivel július 24-re vagyok kiírva. De azzal nyugtatott, hogy szerinte hamarabb meglesz pár nappal a baba. Majd megoldjuk- mondta, reméli, hogy már nem akarok egyben maradni július 24-ig.
Egy kicsit letörtem, de az az igazság, hogy megszülni már mindegy,hogy kinél fogok, a kilenc hónapnak sokkal nagyobb jelentősége van, hogy jó kezekbe legyen az ember, minden rendben legyen a babával. Szerintem. Jól gondolom?

hát ennyi.

Puszi Mindenkinek! Emese
jurem

Jurem:simán megfordulhat még,ez az egyik. másik,remélem nem baj,de én nem értek egyet,én nem örültem volna ha idegen dokinál szülök,végül is azért jársz hozzá,mert megbizol benne.ez az én véleményem.

az én dokim vácon dolgozott,ugye most a nyirőben,és tegnap beszéltem egy csecsemősnővérrel,mondta hogy vácon tuti megcsászároztak volna,igy jobb is hogy nem ott szültem.Meg az én dokim nem szarakodik,ha vmi nem megy-lásd nem tágultam-akkor nem hagy szenvedni órákat.

Mikor jön már a gólya egy ujjabb babicsekkel????????

KépKép

KépKép
pilchard

Norwell:leirom,csak nehogy csalódás legyen.

fogok egy üveg magozott,nem túl cukrozott-van ilyen-meggybefőttet,felteszem "főni"-ami hülyeség,mert befőtt.mikor forr,besűritem,és ezért diétás-joghurttal+zabkorpával.Mert norm esetben lissztel,tejföllel,sok cukorral szoktam,de ez nekem igy is nagyon bejött.Viszont kicsit bizarr lesz a korpa miatt az állaga,főleg ha áll :lol: ne ijedj meg,kicsit nyúlós lesz.
puszi

KépKép

KépKép
pilchard

Jurem!
Nekem is a választott dokim és a választott szülésznőm júliusban van szabin. :( Én júli. 25-re vagyok kiírva. A dokim azt mondta nem megy külföldre és bejön ha beindul a szülés, de a szülésznőm 1 hetet külföldön lesz. Hát le vagyok törve emiatt. Mi van ha egyik sem ér be időben, mert messze vannak? Azért nekem fontos, hogy a szülésnél az legyen aki végig vigyázott rám és ne egy idegen. Pont akkor vagyok a legkiszolgáltatottabb.
Azért tetszik, ahogy nyugtatgatod magad, de én szerintem nem jól gondolod :) Na majd meglátjuk és utólag megbeszéljük kihez ért be időban a dokija szabiról :)
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Pilchard!

Ez így van. Ezért vagyok nagyon csalódott, dehát most akármit fogok csinálni, ha nem lesz a dokim, akkor nem lesz, nem ér annyit, hogy folyamatosan ezen idegeskedjek. Az az igazság, hogy elég rossz az időpont, a nyár kellős közepe. Egyébként akinél a lányom született, az akkori dokim sem lett volna, ezért megbeszéltem Jankával, hogy egy kicsit hamarabb kell megszületnie. És megszületett.

Mivel most július 24-re vagyok kiírva, én július 22-én születtem, a házassági évfordulónk is akkor van, akkor kérte meg a kezemet a férjem, és akkor is ismerkedtünk meg ezért a hab a tortán már csak a kisfiúnk megszületése lenne. Azt hiszem meglehet majd vele beszélni, hogy 2 nappal korábban kibújjon...
jurem

Ti tudtátok, hogy van belső meg külső méhszáj? Most olyan tudatlannak érzem magam. Fiamnál mindig csak arról beszéltek, hogy zárva a méhszáj. Semmi külső meg belső. És csak a 39 héten vagy talán még később nyílt ki 2 ujjnyira. Most meg a belső zárva a külső nyitva. Állítólag ez második babánál normális. A dokim nem aggódik. Második babások Ti mit szóltok ehhez?
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya!

Az igazság az, hogy az unokanővérem szülésznő, és természetesen nem Ő lesz a szülésznőm, de bennt lesz velem végig. A tesója orvos, anesztes-belgyógyász, ügyeletben pedig ugye a császáros kismamákat szúrja, minden szülész dokit ismernek mindketten, hisz együtt dolgoznak...... A keresztanyám a kórház pénzügyi o.vezetője, úgyhogy... Azért is döntöttem úgy, hogy most itt fogok szülni és nem Pesten. Szerintem nagyon sokat számít már a protekció is. Az unokatesóm pedig megnyugtatott, hogy mindig van bennt egy normális szülésznő és doki. Próbálom magam nyugtatgatni. Igazából mást nem tehetek.
jurem

Jó reggelt! Megint nem szopiztunk valami ügyesen az éjjel :(

Katus, ja télleg, még mondta is... csak jól elfelejtettem... :oops:

Jurem, jól gondolod, én is ügyeletesnél szültem végül, és amint írtam már, nem volt rosszabb.

pogacsa

Jurem!
Hát így már érthető, hogy nem aggódsz. Gondolkodom anesztes választáson is. A fiamnál választottam és 100%-osan merg voltam elégedve, de Ő meg nyártól már másik kórházban dolgozik. Hát ez az én formám.

Pogácsa!
Ahol én szülök sok jó orvos van, de az ügyeletesnél mindig megvan a kockázata annak, hogy az egyetlen rosszat kifogjam. Neked szerencséd volt. Remélem nekem is az lesz

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Mi még egyben.
A doki ma megint "nekem esett", de mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy tud hatni a gyerekre.
Ma este hatra megyünk be a kórházba, visszük a csomagot, de nem cipeli fel a férjem...azt mondta, hogy ha kell, inkább lemegy vissza a kocsihoz. :D
Pusz mindenkinek!

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!!

Képzeljétek valószínű most távozik a nyákdugó belőlem!!!

Kérdés:ez a nyákdugó egyszerre távozik,vagy fokozatosan?Pisivel is jön egy kicsi,és barnás!(bocsi)

Ha ez az akkor már nincs messze a manókánk!:)Jújjjjj de izgi!Kicsit azért fosengolok!:)

Pilchard:holnap fekszem be (ha addig nem jön a baba)8-ra kell mennem,sajna Évi nem lesz!:(Jó látogassatok meg,nagyon örülnék,remélem dumcsizhatunk egy kicsit!Ha esetleg nem veszem fel a telót akkor pont vizsgálnak vagy ilyesmi!

Encus:a keményedés egyszerű-a pocid befeszűl és kemény lesz!valakinek fájdogál is enyhén, nekem pl.nem!Ha nem keményedsz akkor a pockód be tudod nyomni,ha meg kemény akkor nem!
Bocsi,de másképpen nem tudom leírni!Amúgy lehet,hogy van neked is csak nem veszed észre mert nem kellemetlen!
Én nagyon ritkán érzem,pedig sürűn keményedem,nekem a baba feszengéséhez hasonlít!:)

Juca:NAGY GRATULA NEKTEK!:)Sok tejecskét!

Exdeus!Kitartás!A mi babáink jó lustik,jól érzik magukat!Magyarúl szarnak a világra!:)
Szurkolok anyám neked!:)Te is már nagyon várod,mint én és mindenbe beleélem magam!

Mári!igen,elég furi név tudom!:)Goron Szilvinek hívnak,és akkor mikor regisztráltam röviden ez jutott eszembe!

Jurem!remélem visszafordul a bébid!Szorítok!!!:)Én is azt mondom,hamár 9hónapig ő "gondotott"akkor a szülésnél legyen ott!Viszont ha tényleg nem lesz ott a szülésnél egy forintot ne adjál!Komolyan!

Na puszika nektek!!!

Szépséges napot mindenkinek!

Puszi!

Szilvi

Kép
szgoron

Sziasztok Lányok!

Csak gyorsan bekukkantottam, mert még nem volt alkalmam gratulálni a kismamáknak a gyönyörű babákhoz :D. Remélem mindenki jól van és hamarosan megosztjátok velünk a szüléstörténeteiteket :) .

Én is azok közé a kismamák közé tartozom, akik július végére várják a kisbabájukat. Amikor kérdeztem az orvosomat, hogy mikor megy szabadságra, azt mondta, hogy augusztus elején, hát remélem addigra a pici baba már közöttünk lesz és nem kell még emiatt is aggódni. De ez persze előre kiszámíthatatlan, eléggé ki van centizve :? .

Azért próbálok pozitívan hozzáállni a dologhoz.

Exdeus: ha még esetleg van kedved, vagy időd arra, hogy a táblázatot kiegészítsd, akkor esetleg még annyit lehetne az adataimhoz írni, hogy a Markusovszky kórházban fogok szülni Szombathelyen. Láttam, hogy csak néhány helyen nincs kitöltve, az elején nem gondoltam erre. Előre is köszi. Ha nem, az sem gond, csak egy plusz információ :) .

Pilchard, Pogácsa: nagyon édesek a babák :) . Sok boldogságot kívánok és remélem szép lassan kialakul a napirend és már nem lesz olyan fárasztó :) .

Mindenkinek kitartás, főleg azoknak, akik a napokban adnak életet a kisbabájuknak :) .

Üdv.:
Eni
marcy

Pihi: szerencsére a főnököm természetesnek vette, hogy ilyen esetben otthon pihenjek. :) Sőt, mondta, hogy passzoljak le minden melót...! A kollégáknak is szólhatott, mert jöttek érdeklődni, hogy mit segítsenek. Olyan rendes, hogy ezért sajnálom itthagyni a tanszéket a nagy melóban :(!

Nektek is köszi az aggódást és a tanácsokat!
Üdv! Adi
adi77

Üdv!
Eni, kiegészítettem a táblát! :)
Szilvi, ez nálam is kérdés...belőlem két napja jön ilyen márványos-barnás zselés trutyi...bocsika mindenkitől, de ennél jobb megfogalmazást hirtelen nem találtam. :oops: Én a nyákdugóra tippelek...tehát akkor elvileg nem egyszerre jön ki. De gyanítom, hogy ez is kinél mi alapon műxik.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! Tegnap már hazajöttem, csak gyorsan benéztem, aztán már nem tudtam írni :)
Mindenkinek ezer puszi, gratula az új anyukáknak, és kitartás a kismamáknak..
A babóm gyönyörű, imádom... jófej, sírdogálgat, de már tanulom a jeleket..
Éjszaka sírt, mikor rájöttem, hogy fázik az a baja.. a kórházban azt hittük hasfájás, mire kiderült éhes.. ez van, figyelni kell.
A tejcim beindult, egy mellből ma 60at, és 70et eszik.. szerintem ez jó. Ami vicces, hogy folynak mint állat. Szerintem a 6hetes szexmentességet a férfiak védelmében találták ki.. :)
Majd teszek képeket.. , ill. most megpróbálom.. ha nem megy, akkor megyek aludni, és máskor.
Szóval puszi mindenkinek..
Satuk+Olivér (6nap)
Kép Bébibaba

satuk

Sziasztok!

JUCA, gratulálok! Sok boldogságot, és várjuk a történetet! (Apától pedig a beígért képeket........)

Szilvi, nem akarlak elkeseríteni, de a nyákdugó után még napok telhet(né)nek el a szülésig! Más kérdés, hogy Te már annyira túlhordtad, hogy ezt már nem várhatod meg. Nekem 2 éve pont ezen a napon reggel ment el (úgy emlékszem, egyben), és rá 3 nappal este lett meg a kisfiam. De azt olvastam, akár 1-2 héttel a szülés előtt is kilökődhet. No mindegy, azért jelnek legalább JÓÓÓÓ!! :D

Jurem, én megértelek, hogy nem paráztatod magad a szülés miatt. Miért is tennéd? Gondolj bele, ha netalántán az ügyinél fogsz szülni, és nem a saját dokidnál: az ügyi is valakinek a fogadott dokija, aki bízik benne, és fizet neki! Ráadásul ő akkor ki van pihenve, előre tudta, hogy ügyelni fog, és esetleg szülést levezetni. Míg a Te dokidat lehet, hogy pont álmából riasztanák fel, hulla fáradt, a francba kívánja az egészet, vagy netán be sem ér hozzád. Az jobb lenne? (Mindezt csak azért írom le, mert én is ügyinél fogok szülni, és egyáltalán nem aggódom miatta!) :lol: De persze, amint írod, kibújhat 2 nappal korábban is a bébid, és akkor no problem.

Ex, Neked is drukk továbbra is. Nem tudod, hogy lehet a profilban lévő képet nagyban megnézni? Doren tudja a számodat? Neked fog sms-t küldeni, ha megszül? Csak mert ő nagyon eltűnt, és szerintem lehet, hogy már babázik.

Üdv, Hello (ma 39 :lol: )
hello

hahó! Végre sikerült lekapnom egy mosolyt! :)
Kép

Amúgy ma kiraktam egy kicsit az erkélyre, ott sikerült a kép :D

pogacsa

Satuk!
Nagyon édi a babukád mégegyszer gratulálok!
Szerintem a tej is szuper mennyiség!

Pogi!
Nagyon jó, hogy kiraktad a kicsit a levegőre.

Ex, Szilvi!
Nekem Katusnál nyálkás piros véres volt a nyákdugó és ha jól emlékszem kb 1 héttel előtte ment el talán fürdés közben vagy az is lehet, hogy pisilés közben.

van akinek közvetlenül szülés előtt távozik remélhetőleg ti ebbe a kategóriába tartoztok.
katus73

Üdv!

Pogi és Satuk, nagyon édesek a fiúk!
Hello, én tudom Doren számát, tehát ő is tudja az enyémet. :) Aztán csak jelez valahogy, ha megvan a bébi, nem?

Én szvsz ma se fogok szülni... Ez a gyerek még annyit mozog bennem...ki se akar jönni. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Helló!

Igen,tündériek a babák!Jó nektek!:)

Ex!Az enyém is mozgolódik 1000-el!Jól érzik magukat odabent!
:roll:

Köszönöm,a véleményeket a nyákdugó kapcsán!
Azt én is tudtam,hogy elmehet egy héttel is a szülés elött,vagy közvetlen!
Csak avval nem vagyok tisztában,hogy ez az e! :oops:
Tegnap egy csővel bekukkantottak hozzánk,és mondta a szülésznőm,hogy lehet ez után ilyen barnás váladékozás,de ez olyan nyákos!
Most ezért vagyok bizonytalan!
De valóban nálam már sokmindent,nem jelent mivel holnap vagy csütörtökön,már én is (remélem)megláthatom a babánkat!
Annyira szeretném!Drukkoljatok!
Olyan szar minen reggel úgy kellni,hogy még mindíg semmi,és úgy lefeküdni is!
Na de sebaj,egy sem maradt még bent!
Tiszta víz a lábam,olyan duckó,hogy már a papucs sem megy rá!

pusszantás!

Kép
szgoron

Helló!

Igen,tündériek a babák!Jó nektek!:)

Ex!Az enyém is mozgolódik 1000-el!Jól érzik magukat odabent!
:roll:

Köszönöm,a véleményeket a nyákdugó kapcsán!
Azt én is tudtam,hogy elmehet egy héttel is a szülés elött,vagy közvetlen!
Csak avval nem vagyok tisztában,hogy ez az e! :oops:
Tegnap egy csővel bekukkantottak hozzánk,és mondta a szülésznőm,hogy lehet ez után ilyen barnás váladékozás,de ez olyan nyákos!
Most ezért vagyok bizonytalan!
De valóban nálam már sokmindent,nem jelent mivel holnap vagy csütörtökön,már én is (remélem)megláthatom a babánkat!
Annyira szeretném!Drukkoljatok!
Olyan szar minen reggel úgy kellni,hogy még mindíg semmi,és úgy lefeküdni is!
Na de sebaj,egy sem maradt még bent!
Tiszta víz a lábam,olyan duckó,hogy már a papucs sem megy rá!

pusszantás!

Kép
szgoron

Sziasztok!

A első fürdetés után készült képek Kingáról:
http://kofa.smugmug.com/gallery/1485670

Kofa

tjuca

Üdv!
Kofa, hogy ennek a lányzónak télleg milyen haja van! :)
Kinga, de Te legalább tudod, hogy csütörtökön biztosan lesz babád...nekem meg semmi se biztos.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Pogi, Satuk!
Nagyon édesek a fiúk!!!!! Most aztán rám jött ám az "szülniakarok!!!"-érzés!!! :D

Szilvi!
Szerintem nem feltétlenül távozik egyszerre a dugócska. No, akkor talán még egy nap, és tényleg szülsz!!! A vizesedést meg sajnálom, nem lehet valami kellemes, de nemsokára vége!

Pilchard!
Köszi szépen! Akkor ez hasonló a meggyleveshez, csak sűrűbb változata, igaz?

Pannamari!
Remélem, hogy legközelebb majd csak a szülőszobán talizol a dokival! :)

Jurem!
Beszéld meg a kicsivel, hogy szépen forduljon vissza! Biztosan hallgat anyára! :) Ja, és ha esetleg nem lesz a dokid, szerintem se adj neki egy fillért se...

Ex!
Ha jól emléxem, én még nem küldtem el a számomat Neked, elküldhetem ímélben?

Sziasztok

Norwell+Kende baba
norwell

Sziasztok!

Hú, de nagy a pangás.... Mindenki szülni ment? Már itt van a front? Jééé, én észre sem vettem... 8)

Akartam kérdezni, hogy akinek van ilyen vajúdó labdája vagy micsodája :roll: , az megy vele valamire? Anno sokat volt itt róla szó, hogy ilyen jó meg olyan jó, többen vettetek is. Most, hogy itt az ideje a használatának, hogyan válik be? Jó valamire?

Kofa, köszi a képeket! Aranyos a picurka!

Jó éjt, pussz, Hello
hello

Sziaszok!!!

Gyors bekukk!!
Ma jöhetünk haza a kórházból így... még csak rázódunk összefele, de majd ha egy kicsi időm lesz akkor vissza is olvasok, meg írok is ám!!!
Addig is!!
Kép Kép
Na jó éjt!!!

BR
Kép
Kép
Kép
blackrose
Keszthely

Sziasztok csajok!!!!:)

Búcsúzok töletek,mert megyek a korházba!
Drukkoljatok nekünk!
Már csak babával találkozunk!Je je je!:)Kicsit izgulok!
Amúgy szerintem szivárog a magzatvizem,mert fél 5-kor mentem pisilni és ahogy felkeltem,elindúltam végig folyt valami a lábamon!
(nem pisiltem be : :D :oops: )
Megérezte a kis szaros,hogy mi lesz!:)
Fájás no!

Blackrose!Gyönyörű Adél!Gratulálok! Sok tejcsikét!

Exdeus,Ági! Kitartás!Drukkolok!Majd írok ha van fejlemény,de te is nekem!Hátha egyszerre nyomunk!:)

Norwell!Köszönöm a választ!:)Vigyázz magadra!

Lányok hiányozni fogtok!Vigyázzon mindenki magára!
És kitartás!(én már nagyon az voltam):)
Remélem sok bébike lesz meg mire vissza jövünk!
Jaj de izgulok!:)
Innentől megváltozik az életünk,és egy életre felelős leszek egy életért!:)

Sok sok puszi mindenkinek!!!!!!!!!:)

Szilvi

Kép
szgoron

Szilvi!
Szívből kívánom, hogy minden simán menjen, ügyes legyél gondolok rátok!

Ex!
Ki van nyitva az ablak itt a szobában és érzem hidegfront lehelletét hátha ez segít nektek.

Blackrose!
Adél baba gyönyörű szép kislány örülök, hogy hazaértetek.

Kofa!
Nagyon jók a képek Kingáról, ez közvetlenül a szülés után készült ugye?
katus73

Sziasztok,
rendszeresen olvasom a forumot es neha egy-egy rovid kerdessel zaklattalak is mar titeket, de igazabol meg nem irtam magamrol semmit. 29 heten vagyok, elso kisbabat varjuk aug 6-ra, Godollon lakunk, a SOTE I-re jarok Rab doktorhoz. Sajnos volt egy spontan vetelesem 11 hetesen tavaly aprilisban, de most hal istennek minden rendben.
Nagyon sok hasznos dolgot olvastam itt nalatok, ugyhogy tovabbra is rendszeres latogato leszek. Masoddiplomas kepzesre jarok (angol nyelv es irodalomtanar), szoval most ezerrel tanulas, mert jovo heten vizsgahegyek. De ha minden igaz, akkor jun 3-an tul leszek az osszes vizsgan es nekiallhatunk a gyerekszoba berendezesehez, mert az meg ebben a pillanatban teljesen ures.
Gratulalok minden kismamanak es friss kisbabasnak is, nagy irigykedessel olvasom a szulestorteneteket es igyekszem majd en is a tapasztalataimat masokkal megosztani. Es tenyleg nagyon koszonom azt a sok hasznos infot, amit itt nalatok olvashattam eddig.
Viola
fj35

Sziasztok!

Először is gratulálok Colettnak és Blackrosenak a babókhoz, sok boldogságot kívánok nekik!
Nagyon szépek a babás képek is! Minden csöppség annyira gyönyörű! :)

Ma délelőtt besétáltam még a Rossmannba egy-két dologért, és haza felé "felugrottam" anyósomhoz, így nagyjából átolvastam az elmúlt napok eseményeit.

Szilvi, mennek a drukkok!!! Bár, már lehet, hogy meg is született a kiscsaj, mire ezt írom!

Még mi is egyben vagyunk, és szinte jelek sincsenek. Tök érdekes, mert amíg fent voltam Pesten, állandóan azon aggódtam, hogy mindjárt szülök, rosszul aludtam meg minden bajom volt. Mióta itthon vagyok, kutya bajom, náha fájdogál a pocim, éjszaka rengeteget pisilek meg felébredek, hogy fáj a hasam, de elég gyorsan el is múlik. A múlt heti ctg 2 méhösszehúzódást kimutatott, de ezen kívül semmi. Most pénteken megint megyek, akkor töltöm a 40. hetet. Most már úgy vagyok vele, hogy jó lenne hétvégéig kihúzni, mert a férjem ma este megy vissza Pestre és pénteken, a vizsgája után jön vissza. De amilyen huncut kiscsajunk van, én kinézem belőle, hogy akkor akar majd kibújni, mikor nincs itt az apukája. A nővérem meg szombaton ügyeletes lesz, ő meg arra biztatja Julcsikát, hogy nehogy akkor akarjon megszületni, mert akkor meg ő nem tud ott lenni. Szóval izgalmas napok előtt állok...

Meg van egy pár izgalams nap is mögöttem... Apukám nem volt valami jól a múlt héten, én kísértem be a kórházba. Szédült, hányt, nagyon megijedtünk, mert két éve volt neki egy szívkatéterezése, mert szűkület volt az egyik erében, és egy pici dróttal kitágították. (Nem igazán tudom pontosabban megfogalmazni.) Tehát azt hittük, hogy megint ott lehet probléma, de kiderült, hogy most valószínűleg a nyakánál van meszesedés, azért szédül. Na, azóta egyik vizsgálatról a másikra jártam vele, volt már ultrahangon is, meg még megy ct-re. Közben a térdei is elkezdtek fájni, ott meg porckopása van, azt meg állandóan kötözgettem. Most már jobban van, a kedve is a régi, csak nagyon aggódtam érte, keményedett is rendesen a hasam, és persze még lepleznem is kellett.
Fogytam is 3 kg-t múlt hét óta. Bár, ezt annyira nem bánom. :) Így visszatértem a 12 kg pluszhoz.

Hát, így "tömören" ezek történtek velem, olvastam, hogy hiányoltatok, tök jól esett. Ti is nagyon hiányoztok nekem, jó lenne sűrűbben feljönnöm, de azért a negyedik emelet már nem megy olyan fitten... :)

Itt annyira nem érződik a hideg front, gyönyörű idő van, pedig már reménykedtem, hátha az kicsalogtaja Julcsikát.
Ha szép idő van, és tehetem, kint vagyok a telkünkön, már tök jó színem van, pedig alig vagyok napon, de észrevettem, hogy idén nagyon fog.

Most mennem kell, nem sokára ebéd nálunk, és mióta megláttam a 3 kg minúszomat, nagyon megjött az étvágyam! :)

Sok puszi, és drukk Mindenkinek!

Andi és kis kényelmes Julcsibaba
mézgombi

Sziasztok!

Szilvinek most kötötték be az oxitocint,ma már tuti lesz baba Náluk!!!!!!!!!
Drukkoljatok Nekik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Minden baba gyönyörű!!!!!!!!!!

Satuk:üdv otthon!!!!!

Mindenki azt kérdezi hogy jó baba e Amelita???????Milyen a jó baba? kérdem én-Aki eszik meg alszik-mondják
Na ettől a falnak megyek!!!!!!!!
Akkor Tigris rossz baba mert nem ilyen?????ÁÁ,kész vagyok ,milyen hülyeségekkel fárasztanak

KépKép

KépKép
pilchard

Bocsi Blackrose:Nektek is üdv otthon!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!

Nagyon nagyon nagyon drukkolok Szilvinek! Ex sem volt még ma, lehet, hogy ő is szül???

Pilchard, tényleg hülyék néha az emberek, ne is törődj velük!!!

Blackrose, nagyon édes ez a kis Adél baba!!! Gratulálok!! Várjuk a szüléstörit!!!

Most ennyi, mennem kell!

Mindenkinek puszi, Hello (39+1)
hello

Sziasztok!

Nagyon nagyon nagyon drukkolok Szilvinek! Ex sem volt még ma, lehet, hogy ő is szül???

Pilchard, tényleg hülyék néha az emberek, ne is törődj velük!!!

Blackrose, nagyon édes ez a kis Adél baba!!! Gratulálok!! Várjuk a szüléstörit!!!

Most ennyi, mennem kell!

Mindenkinek puszi, Hello (39+1)
hello

Nem tudom, miért küldte kétszer???

Pedig csak egyszer nyomtam!!!
hello

Sziasztok lányok!

Kijöttünk már a kis Nikolettel a korházból vasárnap de tiszta káosz az élet.
Mind a ketten a férjemmel jó fáradtak vagyunk, de gondolom ti is így vagytok vele.
Szüléstürténetemet is elküldöm majd. De most csak röviden:
38. hétben Hajnalban kezdődtek a fájásaim, reggel 9 felé be a korházba CTG-re majd fél 3-tól a szülőszobában voltunk és 18: 46-ra meg is született a kis hajasbaba. 53 cm, és 3110 grammosan.Megpróbálok majd képeket is feltenni. Velem és vele is szerencsére minden rendben.
A szülés nem volt könnyű és voltak pillanatok amikor azt hittem ezt nem lehet túlélni, de mégis:-) Rendesen szültünk és végül epidurált sem kaptam, mert már mire kértem a kitolás jött és ott már nem lehetett volna.
Tényleg hatalmas küzdés és fájdalom, de a kislány nézve megérte és akár 1-2 év múlva jöhet a tesó is:-) Kitartást akinek még a pociban van a baba!

Ja és én ittam a málnalevél teát elötte 34. héttől+ vajúdáskor homeos bogyót de persze nem tudni az segített e hogy elég gyorsan meglett a baba.

Szopizással meg az alvással van gondunk azért de majd csak beleljövünk.
Nektek is sokat csuklik a baba?
Hasfájásra mit ajánlotok?

Kari

Gratulálok a többi megszületett babócának is!!!!! és igérem ahogy tudok jövök és írok!
kari

Sziasztok Csajszik!

Kofa: nagyon édes a baba, dratulálok én is.

Blackrose: neked is gratulálok. Adél baba is gyönyörü.

Szgonor/Szilvi: megy a drukk ezerrel, ma biztos neked baba lesz.

Rólam: én kedden voltam ugyebár vizsgálaton, ahol a doki rásegített a méhszáj tágulásra, azóta belölem is folyik pecsétesen egy kis barnás trutyi. Szerintem ez a nyákdúgó lehet, de semmi fájás nincs csak egy kis keményedés szokott lenni. :evil:
Holnap kell mennem hozzá újból vizsgálatra (csak ha addig nem lesz belöle baba) lehet, hogy bennt is fog tartani. Elvileg holnapra vagyok kiírva. :lol:
Még most egész jól érzem magam, de kíváncsi vagyok mi lesz az éjszaka (ha kibírom addig).

Most így ennyi.
Puszika mindenkinek:
Annamari+ Dominik
pannamari

Bocsi, Tjucát akartam írni, csak a weboldalt figyeltem.
pannamari

Ja és Lányok nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat!!!!

Pannamari, Kisvirág és aki a Schöpf- Mereiben fog szülni ne aggódjatok jó kezekben lesztek!

Kari
kari

Kari:GRATULÁLOK!!!!

Milyen gondjaitok vannak?csak mert nekem is voltak.

Nekem sokat csuklik Amelita,mert mindig szopizni akar,és nagyon sok levegőt nyel.én utálom,de áll. a babákat nem zavarja,anyukájukat jobban :D

Hasfájásra van több szer is:infacol,espumisan,de kérdezd meg a dokitokat mit ajánl.

tök jó hogy már ilyenekről beszélhetünk egyre többen_-BOCSI MINDEN MÉG POCAKOSTÓL!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
pilchard

Csajok:én úgy el fogok hizni mint ...

csak úgy zabálom a csokit!! :D

és úgy vettem észre a sör jó hatású a tejtermelődésemre,de már 3 nap alatt jó kis pocakom lett!!! :lol: mi lesz később?nagy hordóhasam lesz.

ráálltam a mérlegre,na nem kellettt volna,67 kiló vagyok-ez mondjuk még a sörivászat előtt volt.-azóta lehet még több-és én 58-60 kilón érzem jól magam.

Figyuzzatok:én felraktam már a szüléstörténetemet,de ha vki nem olvasta és érdelki,és nem tudja visszakeresni,akkor elküldöm emailben.

SZAKAD A HÜLYE ESŐ!!hogy fogok én igy sétálni tigrissel?hát valószinű sehogy. :x

KépKép

KépKép
pilchard

Hello csajok!
Mint olvastátok sok problémám volt a szopival,alvással,miután hazajöttünk a kórházból,gondoltam megirom most már a „küzdelemeinket”,.Hazajöttünk a kh-ból,és semmi sem olyan volt mint azt elképzeltem.Rögtön itt meg is jegyezném,hogy ne képzelj el előre semmit hogy mi hogy lesz majd,mit hogy fogsz csinálni,mert a babád az aki től minden függ,az hogy ő milyen.
Eltelt pár nap és összevissza szopizott,a kiságyban nem aludt csak mellettünk-hozzáteszem én totál közös alvás ellenes voltam-cumizott néha-bár az alapvetően nem kell neki,a lényeg hogy mindent csináltunk ami nem fért az elveimben.Olvastam vkitől a következő mondatot:Eddig elveim voltak,most pedig gyerekem van.Nos én is ezt mondom most már.
Amelita állandóan szopizni akar,ez már kezdettől fogva igy van,ha nem kap cicit,annyira felhergeli magát,csak nyeli a sok levegőt,aztán meg üvölt.De olyan keservesen,hogy a szivem mejd megszakad.,de én nem is hagyom hogy sirjon
.A lényeg,beszéltem sok emberrel,olvastm sok-sok cikket,felhivtam egy szoptatási tanácsadót is,és persze jöttek a különböző vélemények,és én nagyon befolyásolható lévén,mindig az győzött meg a nézeteivel akivel éppen beszéltem,úgy telt el egy hét hogy egyik nap ezt gondoltam,másik nap már mást,csak küzdöttem magammal is hogy mit is hogy is kellene.De a legfontosabbra nem jöttem rá,hogy azt kellene tennem ami Amelitának a legjobb.
Közben persze volt még olyan problémánk is hogy azt hittük kevés a tejem,és éhezik,irattunk téápszert,amit néha megevett,néha nem,a legtöbbször vissza is jött a köv.büfivel.Mondjuk ez csak pár alaklmi próba volt,de sirtunk,szenvedtünk eleget higgyétek el.Aztán következő ötlet,hogy akkor egyen amikor ő akar de két órát húzzunk ki mindenképp.Ez ment öt napig,szenvedttem én is,meg ő is,nézni az órát,stresszelni hogy úristen még fél óra,még 20 perc,csak még ennyit birjon ki,persze közben üvöltött,szóval katasztrófa volt,és akkor eldöntöttem nem érdekel senki véleménye,azt teszem amit a szivem diktál.Emlékeztek mikor anno kérdeztem hogy igény szerint fogtok e szoptatni?Igy utólag hülye kérdés volt,mert a baba igényeeitől függ minden.
Vannak babák akik esznek,alszanak,és vannak másmilyenek,sokfélék,sirósak,közelséget jobban igénylők,a lényeg hogy ezt elfogadjuk,mert akkor könnyebb mindkettőnknek.
Igy most igény szerint szopizunk,nem stresszeljük magunkat,igaz ez sokszor órákat is jelent,de Ő most ezt igényli.Sok baba nehezebben alkalmazkodik a kinti élethez.
Végül is erről kisregényt lehetne irni,nem is olyan leirva mint átélni,hogy tehetetlen vagy,meg akarsz feleni mindenkinek,nem tudod mikor miért sir,mit szeretne.Peti azt gondolta hogy nekem mindent tudnom kell rögtön,hogy mikor miért sir,stb..hát ez nem igy van,össze kell szokni,meg kell ismerni egymást.
Szóval mindenki hallgasson a saját megérzéseire,az a legtutibb!!Szoptatok amig tudok,de ha mégis úgy adódna hogy tápszer kell neki,azon se fogok ezentúl görcsölni.

KépKép

KépKép
pilchard

Lányok!!

Ma éjjel nagyon szarul aludtam. Fáj a jobb bordáim alatt. Olyan, mintha a májam vagy az epém fájna. -nem tudok mit tenni. Van valakinek valami ötlete? Ha jól tudom van valaki doki köztünk, de nem tudom, hogy ki. Az is lehet, hogy a babó csomja, de nem úgy érzem. Ha nem nyúlok hozzá nem fáj, de ha igen akkor érzékeny. :cry: Nem akarok bemenni Pestre a dokimhoz, bár ha ma éjjel is fájni fog akkor kénytelen leszek... Nem akarom, hogy bármi gond legyen... :(

Ne haragudjatok, hogy most nem írok személyesen, de annyira lehangol ez a dolog...

Enci és Eperke
Kép
encus

Sziasztok!

Az előző üzim elszállt, grrrrrrrrrrr.... :evil:

Pilchard!
Úgy utáltam mindig is, ha valaki azt mondta egy gyerekre, hogy rossz! Erre szoktam mondani, hogy nem rossz a gyerek, hanem eleven. És különben is: két füled van, igaz? :D

Kari!
Nagyon gratulálok még egyszer!!!! Így olvasva nem is hangzik olyan szörnyen ez a szülés-dolog... :D

Blackrose!
Gyönyörű ez a kislány!!! Előbb-utóbb meg majd összeszoktok, gondolom, az elején Tomival is voltak nehezebb napok, ilyesmire én is számítok! :) Egyébként le sem tagadhatnák, hogy tesók!

Szilvi!
NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK!!! Bár ezt már úgyis csak utólag fogod olvasni... :D

Ex!
Nagyon csendben vagy! Mizujs????

Pannamari!
Talán lassan Domika is meggondolja magát, igaz?

Pogi!
Gergő annnnnyira édes ezen a mosolygós képen!!! Olyan sokat változott néhány nap alatt, döbbenet! Szopi-ügyben haladtok?

Fj!
Szióka közöttünk! Gyere minél gyakrabban!

Gombika!
De jó hallani Rólad!!! Lehet, hogy Te leszel a következő??? :) Édesapádnak jobbulást kívánok!

Nekem is van egy (lehet, hogy hülye) kérdésem. A nyákdugó minden esetben előbb távozik, mint hogy a magzatvíz meginduljon? Vagy olyan is lehet, hogy egyszerre? Nem volt semmi, csak azért kérdem, mert ha van ebben rendkívüli eset, az tutira mi leszünk... :D :D :D

Nálunk is jó sz*r idő van, esik az eső... Pedig tegnap még olyan szépen sütött a nap...

Sziasztok

Norwell+Kende baba (35+6 :D )
norwell

Enci!
Nem ettél valami olyasmit, ami esetleg a májadat (vagy az epédet) bánthatja? Nekem is szokott ilyen lenni, de akkor Kende baba mászik bele a bordáimba, és hamar el is múlik. Ha elfekszel, akkor sem jobb? Mindenesetre ha nem múlik el, hívd fel a dokidat és esetleg menj el hozzá szerintem. Vigyázz Magadra, és jobbulást!

Pilchard!
Sokan mondanak sokfélét, de a helyzet az, amit Te is írtál: minden gyereknek mások az igényei, nem biztos, hogy ami a Tiédnek jó, az az enyémnek is... "Gyereket lehet könyvből nevelni, de minden gyerekhez más könyv kell..." Örülök, hogy megnyugodtál, Kistigrisnek elsősorban nyugodt anyukára és apukára, anyatejre meg szeretetre van szüksége, a többi nem számít. Puszilgasd meg helyettem a kis hurkáit! :D

Norwell+Kende baba
norwell

Hello, nekem van olyan labdám, nem vajúdáshoz vettem, hanem már több éve azon ülök a gerincsérvem miatt, és a derekammal csodákat tett! Kényelmes, erősíti a hátizmokat, és kb 5000Ft-ért lehet kapni pl Hervisben.

Blackrose, TÜNDÉRIEK VAGYTOK!!!!! :) :) :) Hogy tetszik Tominak az új jövevény? :D

Szilvi, HARJÁÁÁÁÁ!!!!! Várunk vissza!!!!!!! :D

Viola, üdv itt, ha erre jársz, írj is magatokról, ha van egy kis időd! :)

Mézgombi, jó, h írtál, már hiányoltalak! :) Apukádnak jobbulást kívánok, fúj, a szívkatéter szar egy dolog, nekem a nagyobbik hugimnak volt.

Kari, üdv itthon! :D Gergőcske is sokat csuklik, de a védőnő szerint ez jó jel, mert azt jelzi, h tud böfizni. Amúgy ha nagyon régóta csinálja, én szoktam neki adni egy kis cukrosvizet, attól pár korty után elmúlik azonnal. Hasfájásra Infacol szirupot szoktak adni, nem tudom, h fel kell-e iratni. Nálunk a hason alvás is bejött, bár nálunk nem hasfájás van sztem, hanem csak nagyon nehezen kakil, és kűzd vele hosszasan.

Pannamari, DRUKK!!! :) Tuti hamar babázol már!!!

pogacsa

Norwell, igen, köszi, haladunk... mostmár csak kb 3 óránként szopunk, ahogy Bogyesz ébred, mert már sikerül belenyomni 40-50g-ot, így összességében megvan a napi adag. Lassan, de csakcsak előbbre jutunk.

pogacsa

Norwell: de igen..tegnap este ettem egy kis taco szószt, de ezt most annyira eltúlzottnak érzem, hogy attól a kiskanálnyitól ennyire bedurranjon az epém. Felhívtam házidoki nénimet. Ő sem mondtott semmi igazán okosat. Szerinte is valami olyat ettem és lehet, hogy a gyomorsavam miatt van gubanc, az zavarja a gyomromat/epémet. Nem tudom, de ha holnap is fájni fog, akkor tuti, hogy bemegyek hozzá. Azt mondta, hogy ha gáz van akkor megnéz és legfeljebb csináltat egy UH-t. Kérdeztem, hogy tudok-e valamit enni/inni rá...azt mondta, hogy nem.. Erről ennyit. Most várunk. Csak lesz valami.

Ismét gyönyörűszép babók születtek, gratula mindenkinek.

Gombi: javulást a papádnak.

Itt is pocsék az idő...szerintem megyek és lefexek...

puszi nektek

Enci és Eperke
Kép
encus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?