Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Betti! Nem olvastál félre semmit, elkezdtem az almalevet répalével csak megijesztettek, hogy a répából, mivel hogy gyökeres és kitudja mivel kezelték nehogy magas nitrátartalom miatt baj legyen. Lesz már nemsokára a kertbe is (anyósoméknál), tudom hogy és akinek nincs kert :? :?: . Meg az is benne volt hogy a fejés 30 perc + 30 még kicentrifugázom a gyümit ezt az időd egyelőre a babókkal töltöttem inkább, mert ma vettem barackot meg almát és holnap megkínálom ezzel a keverékkel őket.

Szegényke, sajnállak a rossz éjszaka miatt, reméljük nem lesz több :wink:

Pussz

KépKép
KépKép
jadika

Adri! Biztosan fog nekik ízleni. Kincsőt is kóstoltattam már. Csináltam neki pépet is már. De rendszer még nem lesz belőle. Inkább néha néha, hogy szokja az ízeket. És bezony több idő elkészíteni a hamit.

Most alszik a drága, inkább kelek fél 7-kor, csak ne sírjon olyan sokat.

Kép
bettó

Ja répa! Mi is olyan helyről vesszük a zöldséget meg a gyümit, ahol tudjuk, hogy nem lehet semmi baja Kincső bébinek :wink:

Kép
bettó

Csajszik!!!! Hol vagytok?????

A rossz éjszaka után szuper éjszakánk volt. Kincső 11-kor hamizott, majd a kiságyban 1/4 5-ig szundizott, hason. Fél 3 körül nyöszörgött picit, de végül tovább aludt! Remélem folytatódni fog ez az éjszaka továbbra is. Igaz én még nem aludtam olyan jól, mert lestem a csajszit, de azért jobb, mint kétszer szopiztatni :D

Kép
bettó

Sziasztok!

Nem mindig irok,de olvaslak benneteket. :wink: Hogy birjatok a meleget??Itt egy hetig lehült a levegö,most viszont megint szauna van.
A babok egytöl-egyig gyönyörüek! :D
Mi iden csak haza M-ra megyünk,de jövöre mar el akarjuk vinni valamerre a manonkat.
Teljesen kiakadtam mikor olvastam hogy otthon van oltas amiert fizetni kell.....itt szerencsere mindent a betegbiztosito fizet.

Kép
ami6

Par kepecske :

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ami6

Sziasztok!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy nektek mennyire van rendszer a gyerekeitek életében? Kristóf lassan 4 hónapos,és semmi rendszerre magától nem állt be. Éjjel is simán kel még, jóesetben 1x, de van amikor többször is, igaz enni általában csak 1x kap, a többi ébredésnél elegendő a cumi neki.
Vannak napok, amikor egészen pontosan ébred, aztén valamiért borul minden, persze a nappalok rendje az éjszakáktól függ. Van úgy, hogy reggel 7-kor kel,és nem alszik vissza, van úgy, hogy hajnal 5-6 felé kel, visszaalszik, és 9-kor ébred, de ma pl 11-kor kelt fel.
Szerintetek kellene nekem reggel kelteni ugyanabban az időben, hátha akkor rááll majd arra? Mert az esti fürdetés a biztos pont az életében, az mindig ugyanakkor történik. Vagy hagyam,majd beáll magától, vagy hogy működik ez?

Köszönöm
Kriszta

Kép
k.krisztina78

Szia Kriszta!

Szerintem hagyjad,majd beall.En nem költenem a helyedben.Az en Markom altalaban fel hetkor kel fel es ilyenkor mar nem mindig alszik vissza.9-kor aztan ujra almos.Van olyan is mikor visszaalszik es akkor alszik 8-ig.Ez valtozo..Az ejjelt mostanaban vegigalussza,de van olyan is mikor felorankent felebred.Szerintem nincs miert aggodnod. :wink:

Kép
ami6

Kriszta!

Nálunk csak egy a biztos, hogy fél 9-kor van fürdés, utána kaja.
Éjszaka eddig egyszer keltek, most is tulajdonképpen, csak fél éjszaka dobálják magukat, ha meleg van ha nincs. Ebből kifolyólag én 20 percenként fönt vagyok, hogy mi van.
A nappal teljesen össze-vissza van. Van, hogy egész nap alszanak, majd napokig nem.
Talán majd ha aktívabbak leszek (mászás stb), akkor jobban lefáradnak, és ki tudom alakítani a nappalokat is.

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Nálunk sincs rendszer, csak a fürcsibe. Sőt éjjel is hol az egyik, hol a másik ébred, de ez is 0:00-5-ig bármikor lehetséges. Utána 6-8 között kelünk. Anna a délelőtt még alszik 2-3 órát Zalán addig 30-40 perceket. Délután már mindketten 40-50 perceket alszanak csak, kivéve ha jár alattuk a babakocsi.

KépKép
KépKép
jadika

Ja ma vagyunk 5 hónaposak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :!:

KépKép
KépKép
jadika

Boldog 5 hót!!! :D :D
Repül az idő! A lányok is mindjárt fél évesek!!

Kezdenek kikészíteni a csajok. Éjszaka folyamatosan dobálják magukat, főleg Lili, én meg állandóan nézem, hogy már megint mi van. Nem esznek normálisan, de ha nem adok nekik, akkor meg az a baj. Fejtik le a kezem a cumisüvegről, forgatják a fejüket, nem figyelnek oda, köpik vissza a kaját, ha lerakom őket, akor meg sírnak, hogy éhesek. Ezt föleg hajnalban szeretik játszani. Tegnap éjjel olyan rosszul lettem, hogy tisztára hányingerem volt és szédültem a nemalvástól!
Jázmin meg állandóan lemászik a légzésfigyelőről. Ezek után ma megint leáztattam az alattam levőt, mert már olyan hüle vagyok és dekoncentrált, hogy nem tettem be a csövet a kádba mikor mostam.

Na mindegy. Jó lenne, ha az ilyesmin nevetni tudnék :lol:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Kriszta
Ádámnál kialakítottunk egy napirendet... és azt be is tartjuk...
Szerintem, fontos, hogy legyen rendszer az életében....
Ádám mostanában 4 óránként eszik (1/2 9-12-4-Cool. Este 9 és reggel 8 között alvás van Laughing Laughing Laughing Laughing (délelőtt alszik még egy órát és délután olyan 2-2,5-et)
Semmi okom nem lehet panaszra.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lecsó
Én is arra leszek kiváncsi, hogy mikor fog megjönni :roll:
Valószínűleg, majd ha már Ádán nem anyatejet kap csak, keresek valami jó endokrinológust (Debrecenben ajánlottak egyet)
Vendég

Sziasztok!

Jól eltűntem, mi? Anyuéknál voltunk otthon, és nagyon-nagyon jó volt! Végigjártuk az egész családot!
Képzeljétek, költözünk haza! Most ugye Sopronban élünk, de amint sikerül eladni ezt a lakást, veszünk valamit otthon Esztergom környékén. Már úgy várom!!

Nekem sem jött még meg, de mostanában egyre többször érzek mensihez hasonló fájdalmat, mindig azt hiszem, hogy megjön, aztán semmi.
A tejcsim is össze-vissza van, vannak napok, amikor nagyon sok van, akkor elég 1 cici/alkalom, de ma reggel pl már 2 cicit kellett adnom egyszerre. De eddig nem volt panasz, pótlást is nagyon ritkán adok, talán hetente egyszer, még szerencse, hogy van fagyasztva. Én már egyáltalán nem fejek, mert megint össze-vissza ébred éjjel, van, hogy 2 körül, de ma reggel aludt 6ig! Valószínű azért is kellett a 2 cici, hogy pótolja az éjszakai szopit. :shock:
Rendszer nekünk sincs nagyon az életünkben, illetve van rendszer, de nem időponthoz kötött. Nekem sokkal könnyebb úgy, hogy mindig akkor történnek a dolgok, amikor a legmegfelelőbb neki. Régebben megpróbáltam, hogy mindig 7 körül fürdessek, de ha épp aludt, vagy épp rögtön szopi után volt, akkor mindig idegeskedtem, hggy ma se tudjuk betartani az időpontot! Aztán azóta feladtam, akkor fürdünk, amikor épp úgy alakul, volt, hogy este 10kor! Én egyelőre nem ragaszkodom a pontos napirendhez, majd ha már kap rendes kaját is, nem csak szopik, akkor szép lassan kialakítom.

jutiboszi

Jujj Vivien! Nem semmi. Remélem nem lett azért olyan nagy kár :wink: Még mindig nincs senki aki esetleg segítene? Barátnő? Vagy tesó nem jön haza szabadságról? Nem lehet így könnyű. Nem lehet, hogy nem éhesek csak szomjasok a meleg miatt?

Juti! Ma akartam írni sms-t, hoyg mi a helyzet :roll: Az izgi lesz. Még gyorsan döntöttetek :wink:

Nálunk is úgy-ahogy van rendszer. Van hogy felborúl, de van olyan, hogy pár napig minden rendben van. Most két-három napja a fürcsit próbálom tolni egy picit fél 8-8-ra, mert hogyha utána eszik, általában 11-kor ébred és mondjuk ma fél 4-kor ébredt, de most csak azért mert annyira forgolódott, hogy amikor hasra szeretett volna fordulni, nem tudott, mert ott volt a rács :? Amúgy hogyha felborul én sem esem kétségbe. Általában fél óra-óra eltérés van :D

Ami! Édes a kis pasid! Hatalmas baba már ő is :D

Kép
bettó

Próbálom tartani én is a 4 órát, de a napirandet az határozza meg, hogy éjszaka, hogy esznek és hajnalban.

Bettó: Az öcsém csak januárban jön haza Írországl.
Barátnőimmeg 3 hónapja eltűntek.
No nem baj. Majd lesz nekik is egyszer gyerekük, és ráébrednek bizonyos dolgokra :wink:

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!
Nagyon nincs időm jönni mostanában. Sokat programozunk, meg járok kreszre, és azért eléggé lefáradok. Meg akarom szerezni a jogsit, mert annyira gáz gyerekkel bkv-zni, hogy 3 év után elég volt belőle. Remélem szeptemberre meglesz, és akkor Szonját is kocsival tudom oviba vinni.

Nálunk általában Szonjához igazodik a napirend. A fürdés a biztos, meg ugye Szonja du. még alszik, és mivel akkor csönd van, ezért akkor Ábris is. Amúgy csak 40 percet alszik max. nappal.
Szombaton volt 3 hónapos a nagyfiú. És pont akkorra megtanul hátról hasra fordulni. oldalt szokott aludni általában, de álmában sokszor hasrafordul, és nem tud visszafordulni vmi miatt, és tökre kiakad. Na, van, amikor erre ébredek.

Adri! Boldog hófordulót nektek!!!

Vivi! Ezek a barátnők sajna ilyenek! Bizony, nekik is lesz egyszer gyerekük...

Juti, de jó, hogy költöztök! Esztergom is nagyon szép város.

Van egy csomó kép a "nyaralásunkról", azaz amikor a házassági évfordulónkat ünnepeltük. Nem teszem fel ide, de itt meg tudjátok nézni: www.kep.tar.hu/manka79 Ábris mappa

Puszi!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

sziasztok!

Kriszti szerintem ne ébrezd fel a babót,szerintem nagyon is ráérsz majd 6 hó után kialakítani a napirendjét amikor már nem csak szopizik hanem eszik szilárdat is.
Nálunk sincs napirend,de engem nem zavar!!!!A reggeli keléshez igazítjuk a napot,de az sem 100%-os hiszen Tomi igény szerint szopizik még mindig.Azaz van hogy 2 és van hogy 3 óránként eszik.Mikor mennyit eszik!Mi sem eszünk mindig ugyannyit és nem is mindig ugyanakkor éhezünk meg! :wink:
Levinél ilyenkor már volt napirend,DE ő tápszeres volt és pontban 4 óránként evett.
Bárhová elmegyünk nyugodtan hiszen a cici mindig ott van!De azért általában megpróbálunk hazaérni evésre.Mindig jelzi Tomi már jó előre és nagyon-nagyon türelmes baba.

Juti nekem is a múlthéten fájdogált a pocakom,a tejcsi is eléggé kevés volt(2 ciciből evett napokig),de végül csak nem jött meg! :shock: Most úgy néz ki hogy van elég tejcsi Tominak,de sajnos a tejtesónak így nem jut :cry:

Na puszi nektek!

Kép

Kép
lecso

Lecsó!

Nekem már múlt hét péntek óta fájdogál néha, azt hittem meg fog jönni, de semmi. És például hétfőn rengeteget ittam, mert meleg volt szomjas voltam, és volt is bőven tejcsi. Ma meg délben másztunk ki az ágyból, nem is ittam éjjel se sokat, gondolom ezért kevesebb. De már pótolom a lemaradást. Remélem ez nem annak a jele, hogy kevés a tejcsi, hogy el akar apadni, azért a 6 hónapot még kivárhatná!!!!! De szerintem nem lesz gond!!! Bízom benne. Érdekes, ez az első 6 hónap nekem teljesen a szopi körül forog. Állandóan ezen aggódom, kicsit jó lenne már lenyugodni!!!

jutiboszi

Csajok!
Dolgoznom kellett volna, de inkább visszaolvastam a szülés előtti napokhoz. Hogyha van időtök olvassatok vissza, én megint megkönnyeztem, annyira nagyon izgatottak voltunk.
Rötyögtem is, amikor hazajöttünk a kórházból és írtam nektek, látszott milyen fáradt voltam :oops: :lol: Szép értelmes mondatokat kreáltam :lol:

Juti! Már régen írtad az alvós könyvet. Mi azt nászajándékba kaptuk. Most kezdtem el olvasni. Nagyon hasznos dolgok vannak benne :wink:

Nekem tegnap fájdogált a pocakom egy kicsit, de ma már semmi. Más jele nincs, hogy meg akarna jönni. Szóval szerintem még várat magára. :D

Vivien! Uhh januárban? Az még nagyon messze van :( Az én barátnőim is morzsolódtak lefele szépen lassan. Majd bizony rájönnek, milyen is anyucinak lenni :wink: Költözz Debibe! Segítek ahogy tudok :wink:

Megmondom őszintén, nálunk is úgy van, hogy próbálom a 3 órát betartani, de mostanság Kincső drága nem mindig jelez, mikor éhes. Hogyha valami érdekes dolgot talál magának, amivel játszhat, akkor nme is érdekli a hami. Volt úgy hogy már fél órát is csúsztunk, szépen játszott a hordozóban. Kivettem, hogy irány hamizni és sírni kezdett. Visszatettem játszani és csendben is volt. :D Gondolkodom, hogy hogy kellene neki kialakítani a dolgokat, de egyenlőre nem változtatok, mert kiváncsi vagyok, hogy rendszeresen tovább fog-e aludni. Mondjuk most fél 4-kor ébredt 11 után hajnalban, de ezek már nagyon jónak számítanak. :roll:

Kép
bettó

Juti! Én már ezen nem idegeskedek. Én minden nap nem fél litert, de egy bögre tejszaporítót iszok és így biztosan van tejcsi. Mostmár a folyadékom általában minden nap meg van amennyi kell, viszont enni nem nagyon szoktam rendsen és bizony az is kell a tejcsihez. Így hogyha tudom, hogy nem ettem rendesen,akkor két bögrével iszok és slussz-passz. Én inkább az alvás miatt aggódom. Hogy mikor fogjuk elfelejteni az éjszakai hamit. Mostanában igaz kezd szépen (legalább is remélem, hogy nem véletlen az elmúlt két nap) egy kajcsira átállni este. Viszont tegnap sem volt semmi. A kisasszony hamizott fél 4-kor, és fél 5 körül arra ébredtünk, hogy a gyerkőc sóhajtozik "nem alszok, vegyétek már észre" hangnemben :lol: Pedik korom sötét volt, és így sem aludt magától vissza. Mivel a cumira nagyon haragszik, azt nem adhattam oda, hogy visszaaludjon. Pár napja szokta a mutató újját szopizni, de most azt nem használta. Így maradt a cickó. Még hogyha nem is evett belőle, de elálmosította és csak utána tudtam megint visszatenni a kiságyba, amikor már alukált.
Remélem, hogyha elolvasom a könyvet, segíteni fog abban, hogy hogy tudnám cickó nélkül normálisan visszaaltatni. Ja ezért sem itatom hajnalban a cici helyett, mert azon nem alukálna vissza :D

Kép
bettó

Lehet azzal fogom kezdeni, hogy napközben próbálom nem hintában és cickón elaltatni, hanem ahogy kell kiságyban. Csak az a baj, hogy eddig, hogyha letettem egyből perdült hasra és akkor emelgeti a buksit, hiába fáradt. Volt már egy párszor, hogy elaludt így hason, de nem rendszeres. Azt olvastam, hogy fél óra kell nekik, hogy elaludjanak. Gondolom ez az átlag, mert ma fél óráig hagytam de nem alukált el :shock:

Kép
bettó

Lányok

köszönöm mindenki hozzászólását, az hiszem megállapthatjuk, hgy nagyon sokunknak kel még éjjel is a babója hamikázni. Kicsit igy megnyugodtam.:)
Ami viszotn nyugtalanít, hogy ma szereztem egy mérleget, és megdöbbenve tapasztalom, hogy majd 1,5 hétalatt nem hízott semmit Kristóf, és hogy eséte olyan 90-100 körül evett meg, igy nemcsodálom, hogy éjjel kel enni. De nem is tudtam többet "beletömni", mert köpdösi kifelé, hameg nagyon erőltettem elkezdett sírni, hogy vegyem már észre, hogy neki nem kell több. Igy most enynivel a hasában aludt el, amivel sokáig nem fogja húzni szerintem. :(

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Bettó!

Nekem az jött be, hogy addig játszom vele, amíg el nem kezd nyekeregni, vagy ha nem tudok játszani, akkor addig hagyom játszani. Akkor ha már nyekereg, akkor átlagban már álmos is, akkor beteszem a kiságyba, jön a rituálé, amit már nagyon tud!!! Cumi a szájba, kis fejét oldalra fordítom, és a macit odateszem a homlokához. Amint megérzi a macit, már csukja is a szemét, és általában el is alszik. Ha nem, akkor még kiveszem, kicsit játszik még, és később újra-kiságy, cumi, maci. Előbb utóbb elalszik, de így sose sír, mert ugye nem érzi kényszernek az alvást, mert ha nem alszik el, egyszerűen kiveszem. Hálás is, mert nagyon szépen vigyorog rám olyankor. Ja, nem mindig veszem ki ha nem alszik el, van úgy, hogy bepakolok a kiságyba játékot, és egy picit játszik még, ez attól függ, hogy hol van dolgom! Egyébként régen maci helyett puha takarót tettem a buksijához, de már olyan ügyes, hogy simán a fejére húzza, úgyhogy áttértünk a kevésbé veszélyes macira.
Néha nekem is előfordul, hogy sehogy sem akar elaludni, de látom rajta, hogy már nagyon álmos, mert nagyon laposan pislog, na, olyankor megsajnálom, kap egy kis cicit, 2 korty után már alszik is. Szerintem ez nem baj. Amíg szopizik, addig nyugodtan hagyom elaludni cicin, őt is nagyon megnyugtatja.
Én is olvastam, hogy fél óra kell az alváshoz, hát, néha igen, néha nem. De jó az a könyv, nekem nagyon tetszik.
Egyébként féltem, hogy hogyan fog aludni otthon, de semmi gond nem volt, sőt, vicces volt, egyik este anyu vitte elaltatni, betette a kiságyba, és hopp, Milcsi már aludt is amint letette a buksiját. Anyu legörbült szájjal jött ki, nem kellett altatni, rögtön elaludt. :cry: :lol:
Bettó! Költözés...hát, nem volt egyszerű döntés, de most hogy otthon voltunk véglegesítettük! Tudod, mint amikor a Vágó megkérdezte a Legyen Ön is milliomosban-ez végleges? Igen, ez végleges. Lesz egy kis házunk, kis kerttel, udvarral, jajjj, de várom már!

jutiboszi

Kriszta! Ne aggódj, ebben a melegben szerintem nem olyan az étvágyuk a babáknak, mint régebben volt. Persze ha nem hízik, akkor mindenképpen kérdezd meg a védőnőt, hogy mi lehet, mert az is lehet, hogy most ilyen időszaka van, és később behozza, vagy az is lehet, hogy nem jó neki a kaja. Tápszereztek is, ugye? A barátnőm fia volt úgy, hogy 1 hét alatt nem hízott semmit, de később bepótolta teljesen. Szép erős kisfiú lett belőle, most 8 hónapos lesz lassan.

jutiboszi

Az altatás nálunk is igy megy. Ha elkezd nyekeregni, beteszemaz ágyába, és ha szerencsém van el is alszik egyből, persze cimi be a szájba és pelenka a fejéhez. Ezt ő is húzza magára, én meg megyek és finoman leszedem róla, ha nagyon betekerte magát.
Nálunk si van olyan, hogy nem akar aludni, én hgyom úgy 10 percig, aztán kiveszem, és újból próbálkozomk vele kicsit később, de én besötétitem a szobáját ha alszik, persze nme vak sötétre, de félig lehúzom a redőnyt.
Tápozik is Kristóf igen, de nagyon kevest, eddig semi baj nem volt vele, ette azt is, most ha nem éhes,akkor a cicim látványától is elkezd sírni és feszíti hátra a fejét, hgy véletlenűl se kapja be a cicimet.
Most mérem minden etetésnél, aztán beszélek a védőnővel,hogy mi lehet a baj.

Kép
k.krisztina78

Én próbálom arra szoktatni őket, hogy maguktól aludjanak el. Ha észreveszem, hogy fáradtak, akkor megyünk a kiságyba. (ez csak éjszaka jön be)10 perc nyekergést kivárok. Általában az egyikük elalszik, és akkor a másikat kell csak altatni.

Ma éjszaka kíméletesek voltak a lányok. 9-kor elaludtak és csak 4-kor keltek :lol: Aztán 7 kor.

Kép
Kép
labasv

Kriszta! Éppen csak a tékáig jutottunk ma el, utána irány haza. Ahogy hazaértünk szakadt is a eső :twisted: Remélem holnap szerencsém lesz. Más nem apjuk elvileg megy a könyvelőhöz és akkor megveszi :wink:

Vivien! Jujj ez nagyon szupi! Hátha rájönnek, hogy milyen jó ilyen nagyot alukálni. Neked is jó volt nagyot aludni gondolom :wink:

Juti! Az nogyon jó ám, hogyha máshol is simán alukászik. Kincső is tudott tesóméknál aludni, (persze cickón) :lol:

Próbálkoztam ma kétszer is. Már az ölemben is nagyon dörzsölte az orrát, meg nem volt olyan mozgékony. Próba szerencse. Szerintetek? A kisasszony akármilyen fáradt is nála a hátról hasra fordulás, olyan reflex, mint a levegővétel :lol: Nézelődik és úgy nyűgösködik. Vártam-vártam-vártam (persze ott volt nem messze, néha odamentem, hogy alukáljon, meg puszilgattam, érezze, hogy ott vagyok) de annyira kimelegedett, hogy akkor meg már azért nem alukált el. Így sikerült megint cickón elaludni, fél 8-tól 2-szer 20 percet. Most betettem a hintába ott többet szokott aludni :D Az is lehet, hogy megint nem jó időben próbálkozom, hiszen esős idő van és arra bezony nagyon érzékenyek vagyunk. Sebaj próbálkozok tovább. Majd egyszer csak össze fog jönni :)

Kép
bettó

Csajok jól egy vagytok tűnve :cry:

Nálunk úgy néz ki, nem lesz rendszer egyenlőre az egyszeri éjszakai kelésből. :roll: Viszont este felébredt, mikor visszatettem a kiságyba és magátólelaludt. Szóval hogyha nagyon álmos egyedül is elalszik. Napközben úgy látszik, nem volt elég álmos :shock:

Kép
bettó

Bettó,

Én itt vagyok.:)) Köszönöm előre is a fáradozást!!!
Úgy látszik ma valami olyan frot van, ami Kristófot álmosítja, mert éjjel csak 3-kor volt fent, utána alukált 8-ig, aztán 9-11-ig is laudt, és most 1 óta megint alszik. Ez nálunk olyan ritka mint a fehér holló.:)))
Pedig értékelném nagyon, ha éjjel elég lenne 1x kelni.
Úgy látszik Kristóf pont Kincső ellentéte, mert ő meg szinte csak az ágyában hajlandó aludni, ami nemtúl jó mert máshol elaltatni kín szenvedés. Csak akkor alszik el máshol, ha már anynira fáradt, hogy nincs ereje emelgetni a fejét.
Bevallom, kicsit örülök, hogy Kristóf még nem forog, mert akkor fordítgathatom majd vissza, mert ő meg kizárólag hason alszik. Persze kicsit nyugtalanít is, hogy nem forog,de egyszer majd csak elkezdi.. Lemaradva azt hiszem még nagyon nem vagyunk.

Kép
k.krisztina78

Kriszta!

Nem vagytok lemaradva, minden baba a saját ütemében fejlődik, nem érdemes hasonlítgatni más babákhoz! De ha ez megnyugtat, Milán se forgolódik még, egyszer sikerült egyedül hátról hasra fordulni, de szerintem csalt, mert kapaszodott a játszószőnyeg szélébe, és úgy lendült át. Azóta nem is sikerült, pedig minden nap megpróbálja. Még ráér. A gyógytornászunk szerint nem is baj, ha nem halad olyan gyors ütemben a mozgásfejlődés, mert így legalább van idejük begyakorolni a mozgásokat.
Kincső nagyon ügyes kislány, hogy már így egyedül forgolódik, meg a többi baba is itt a topikunkban, akik már ilyen kis ficánkák, majd mi is utolérjük őket! Ja, és Milán meg kizárólag háton vagy oldalt alszik, hason csak akkor tud aludni, ha miután elaludt én hasra fordítom. De ilyet meg nem szoktam tenni, mert olyan jól alszik, minek forgassam? A kórházban altattam 1x hason, meg talán itthon 2-3x amikor még nagyon picike volt. Nem is tudom miért nem, pedig a doki is mondta, hogy fektessük napközben hasra. Majd megpróbálom legközelebb.
Ma éjjel 4kor kelt fel, és 5kor tudott csak visszaaludni, addig meg nagy pislogva próbáltam altatni, de úgy ficánkolt, mint hal a vízben. Akkor egy gyors peluscsere, de hiába, aztán feladtam, magam mellé fektettem, ott végre elaludt.
Most már 40 perce ennie kellene, de alszik, mint a bunda. Jó neki, én is szívesen aludnék.
Vettem neki fülecskét a cumisüvegére, mert mindig próbál úgy inni, hogy fogja az üveget, de mindig kicsúszik a kezéből. Hátha ezt meg tudja tartani. Majd beszámolok!

Bettó!

Kincső alszik még a hintában? Mert Milán nem nagyon akar, mindig sikongat benne egy idő után. Bár ha nagyon álmos lenne biztos elaludna ott is.

jutiboszi

Juti!

Kincső mostanság cicin kívül csak ott alszik el a cicin kívül. :roll: El sem tudom képzelni, hogy miért haragudott meg ennyire a cumira. Egy hete még, hogyha letettem, mert álmos volt, cumi szájába + pelus és már akudt is rövid idő múlva. Ma délelőtt megint cicin aludt el. Eredmény= egy órán belül 2X-szer ébredt fel, hogy jéééééééééé nincs a számban a cici. No ennek innentől vége. Akkor inkább a hinta. Most arra gondoltam, hogy nem rongyozunk, hanem van egy plüss baba azzal játszott egy darabig a hintában és utána elaludt, szóval az lesz az altató is. A kiságyba csak akkor teszem be, hogyha már tényleg nagyon dörzsöli a kis szemét meg orrát. Kicsit variálok az ágyon, mintha új lenne és cak alvásra való. Szerintem már az elején elrontottam, hogy napközben is betettem, hogy nézegesse a feje felett a zenélőt. Így neki nem az alvó hely, hanem játék. Lehet beruházunk egy baldahinba. Nem tudom. Kicsit határozottabbnak is kellene lennem :lol:

Kriszta! Irígy-irígy az ágyikó miatt. Remélem Kincső i smeg fogja szeretni. Porocskát még minidg nem tudtam venni, remélem még kitart az előző. Ma még egész nap estett :twisted:

Kép
bettó

Bocsi csupa-csupa értelmes mondat :oops: :lol:

Kép
bettó

Bettó!

Ez már nekem is eszembe jutott, hogy vannak babák akik nem alszanak a kiságyban, mert ott játszanak is, és nem kimondott alvóhely, ezért nem is szívesen alszanak. Nekem ez szerencsére nem gáz, mert én csak akkor tettem kiságyba, ha wc-re mentem, vagy ajtót kellett nyitni, azon kívül mindig velem volt, vagy a nagy ágyon, vagy babahordozóban, vagy játszószőnyegen, szóval nálam a kiságy egyenlő az alvással. (Ezért is üvölt benne olyan hamar, ha nem alvás miatt rakom bele :) )
Ma Csabi túlórázik, még mindig nincs itthon, egyedül fürdettem, és már alszik. Nagyon fáradt volt, hamar elaludt, és persze cicin. :)
Megyek én is, még van dolgom!

Pusssz

jutiboszi

Ja, Bettó!

Nekem is volt már mindenféle altatója, kezdtük a puha pléddel, aztán plüssfigura, aztán pelus, most épp puha macika. Mindegy mi az, csak simizni tudja a homlokát ahogy nekinyomja, és már alszik is. És még mindig cumi a szájba.

Na, de most már tényleg megyek, elalszom a fáradtságtól.

jutiboszi

Én ma egyenlőre annyit próbáltam meg, hogy a hintában kezdtük pelussal, majd amikor éppen elaludt be a kiságyba. Sikertelen :( Egyből hasra perdült és emelte a fejét, mint aki nem álmos. Úgy döntöttem nem akarok tőle egyenlőre sokat, csak annyit, hogy a hintában szépen el tudjon úgy aludni, hogy nem vagyok mellette. Majd szépen lassan rövidíteni a hintában az időt és úgy betenni a kiságyba. Hosszú folyamat lesz, remélem eredménnyel :D
Én most a cumit nem erőltetem neki, megpróbálunk nélküle élni, úgyis nagyon haragszik rá. Mostmár csak arra leszek kiváncsi, hogy ha utazunk mennyire lesz el a hordozóban. Eddig hogyha elálmosodott, cumi és szunya. Hogy most mi lesz??? Ki tudja :roll:

Kép
bettó

Nálunk már a kórházban is hason aludt, a csecsemősök rémületére, ha meglátták állandóan megfordították, de háton elaludni meg képtelen, jobban mondsva elalszik, de félálomban összerezzen és attól úgy felébred, hogy nem aludt vissza egészen pici korában legalábbis, igy került hasra. Aztán igy maradt.
A kiságyban Kristóf is szokott játszani, hason és háton is, de ő is nyűglődik egy idő után hason, hanem álmos. Nálunk szerencsére visszatért a cumi szeretet, koránt sme cumizik már annyit mint régebben, de alváshoz néha elfogadja, de van úgy, hogy percekig ordít, nem akarja elfogadni a cumit, aztán egyszercsak rákap és már alszik is. arra gondoltam, hogy ideje lenne venni új cumit neki, mert ez 3 hónapos korig volt, bár azt gondolom nem nagyon van jelentősége, de ki tudja, a bababoltban azt mondta az eladó,hogy abban különböznek egymástól a cumik, hogy nagyobb a feje a 3-6 hónapos cuminak. Hátha azt jobban érzékelné amikor dugdosom a szájába.:))

Kép
k.krisztina78

Kriszta!

Nekünk nuk cumi van, 0-6 hónapos korig! Vettem véletlenül egyel nagyobbat (6-12 hó), be is tettem a szájába, de gyorsan rájöttem, hogy ez még nagy, mert alig fért be a szájába, meg bokákolt tőle rendesen.

Bettó!

Én Milánt mindig elalvás után kb. 5 perccel teszem be a kiságyba, ha nem ott aludt el, mert akkor olyan mélyen alszik, hogy nem ébred fel semmire. Volt már olyan, hogy sietnünk kellett valahova, bébike elaludt indulás előtt 10 perccel, és olyan mélyen, hogy meg se moccant az átöltöztetésre.
Egyébként ha már elaludt, és átteszem a kiságyba, néha felébred, de vissza is alszik rendszerint. Cumi-maci, és már alszik is.
Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog felébredni, mert már 21kor elaludt, de nem evett túl sokat.

Képzeljétek, néha egészen ügyesen tartja a cumisüveget a kezével, csak olyan nagy, és nehéz, nem tudja mindig megtartani. Gondoltam én, mint gondos, mindenre odafigyelő anyuka, hogy veszek neki fülecskét a cumisüvegre, hogy könnyebben meg tudja tartani, találtam is szép zöldet, rászereltem a cumisüvegre, és drága kisfiam olyan jó kis játéknak nézte, hogy összeteázta apa ágyneműjét. Mindenhova folyt belőle, csak Milán szájába nem. Bekapta szépen, mint aki inni szeretne, összeharapta a cumit, és kajánul vigyorgott rám, mintha azt akarná mondani, hogy jó játékot adtam neki! Remélem azért ha szomjas lesz, ügyesen tartja majd!

jutiboszi

Jóóó reggelt!

Figyúzzatok!: Nem tudjátok hol lehet kapni a következőt? : Kb.10 cm magas ilyen sípolós zsiráf. A babák a nyakát szokták fogni és a fülét rágcsálják( legalább is ezt látom az utcán) Boltban eddig sehol nem láttam, de tök ari.

Éééééés: Mindkét lányzóm tegnap megevett egy egész üveg főzeléket KANÁLLAL Lili kicsit maszatosabban, de attól még nagyon büszke vagyok rájuk

Kép
Kép
labasv

Vivi!

A Rossmannban van zsiráf, egy nagy gömb a teste, és jó hosszú a nyaka, színes, és csörög. Akkor nem az lehet, mert amit írtál az sípol! Ja, és milyen anyagból van? Mert a rossmannos az plüss.

jutiboszi

Ez olyan gumiból, mint a gumikacsa.

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Nem tudom, emlékeztek-e még rám, még terhesen írtam én is néhányszor, aztán valahogy elmaradt... Embarassed

Mindenesetre olvasni olvasgatlak ám Benneteket lelkesen.

Vivien
Elsősorban Miattad jelentkeztem most, mert olvastam a zsiráfos kérdést... Very Happy

Nekünk is van, szerintem erre gondolsz:
http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =2&whid=25
Remélem, ez az, és a lányok is fogják szeretni, mert a mi kisfiúnknál nagy kedvenc...

Most már több időm akad, úgyhogy ha nem gond, jelentkeznék néhányszor... Very Happy Jaaaa, és ami még nagyon fontos, minden baba szépséges...

Ági
gnesa

Ági! De jó, hogy jöttél! Mi újság van veletek??? Mesélj!!!!!!!!!!!!!! :D

Juti! Na ez az te az elejétől kezdve jól csináltad! :wink: Én bakiztam nem is kicsit. Bár amikor rámtámadtak azok a kedves másik topik lakók, akkor már jó úton jártam, de én bolond feladtam. Most, egy kicsit nagyon nehezebb dolgom lesz, mert Kincső már lassan köti az álváshoz a dolgokat. Így tud a hintában olyan jól aludni, mert ott az elejétől kezdve az volt.
Én is akkor szoktam betenni az ágyába (a könyvben, amit te is olvastál le van írva, hogy akkor a legmélyebb az álom), egyszer volt már olyan, hogy hajnalban felébredt, de szépen vissza is aludt a helyén. Csak ez azért sem megoldás, mert így is kapcsolja már a dolgokat: esti cicizés = alvás. Hosszú távon nagyon nemlesz így jó, ezért szeretnék, és fogok is rajta változtatni. Igazság szerint, most szivesen lennék februárban és előről kezdeni, hogy kijavítsam amit hibáztam. Ezért is ébred fel este, mert félálomban észreveszi, hogy nem ott aludt el ahol van és ugyebár volt valami a szájában és sírni kezd. Pedig már tutira nem éhes, mert a hét elején is aludt 1/4 5 -ig.
Tesókámék jönnek hozzánk és bemennek előtte a Kenguruba, vagy a Corában is megnézik a baldahint, meg vetetek más színű lepedőt. Teljesn átvariálom az ágyikót, hogy újnak érezze, és ettől kezdve este ott lesz az alukászás. Piszok nehéz lesz, de kitartó leszek és NEM ADOM FEL. Tesómnak 1 hetébe került, amikor Lizi másfél éves volt. Remélem nekem sem lesz hosszabb idő :roll:

Vivien! Az nagyon jó, hogyha szeretik is és meg is eszik. Tápi lassan egyre kevesebb lesz akkor ugye? Éjszakátok, hogy telik?

Laura! Írtad, hogy 4 óránként hamiztok. Estétek hogy alakul?

Kép
bettó

Halihó!
Ma sem volt nagy mozgás :cry:

Lenne egy kérésem. Lehet, hogy nagyon elfogultak vagyunk, de Kincsőt beneveztük a Haon babaszépségversenyre.
Nálam nem jeleníti meg a fényképét, meg egy jópár babáét. Légyszi nézzétek már meg és persze a szavazat sem jönne rosszul :oops:

http://apps.haon.hu/szavazas/Gyermekszepsegverseny---pöttöm-lanyok/welcome/460&page=2

Kép
bettó

Valamiért nem linkelhető végig (be kellene másolni és csak úgy működik)

Előre is köszike :oops: :)

Kép
bettó

Bettó!

Ügyi vagy, jó ötlet, hogy átvariálod az ágyat! Biztos, hogy sikerülni fog, ha elég határozott és kitartó vagy. Szerintem meg fogja szokni Kincső hamar az új ágyikóját. Sok sikert!!! És persze majd kérjük az infókat!!!!

Érdekes, Milán már nagyon megszokta a kiságyat, és nem sír, ha nem ott ébred fel, ahol elaludt. Vagy lehet, hogy őt nem zavarja. Mondjuk ő éjjel sosem sírt ha felébredt, és most se szokott.

jutiboszi

Na akko írom:
http://www.haon.hu/hirek/IM:haon:kid-2008
majd Szavazzanak a legszebbekre cikk és azon belül a pöttöm lányokra kell lépni. Kincső a 2. oldalon van.

Kép
bettó

Csináltam neki egy kis félhomályt és úgy néz ki, hogy fél óra alatt kimerülve elaludt. Eleinte játszott kicsit Peti babával, sírt (SOKAT!!!!!!!!!), de 5 percenként bementem hozzá, megpuszilgattam, simogattam és most szerintem alukál. Mostmár csak azt nem tudom, hogy ha felébred cici, vagy víz!!! Mert a sok sírástól biztosan szomjas lesz. Viszont általában este cicizni félálomban szokott, lehet nem is tűnne fel neki, hogyha úgy visszatenném?
Szóval hogy csináljam? Mostmár tényleg jól szeretném csinálni!!!!! :roll:

Kép
bettó

Juti! Amúgy eddig Kincső sem sírt este, mikor felébredt, csak mióta jobban megfigyeli a dolgokat. Szerintem Kincső már túlságosan megszokta, hogy a mi ágyunkban alszik és ezért sír mostmár, mert ott szeretne lenni :(

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?