Sziasztok!
Olvastam mindent sorban, mindenkinek örülök aki elökerült, meggyógyult, megünnepelte a szülinapját, megtanult vezetni, stb
Láttam a képeket is, a nagyfiú Robót (tejóég Anita, mit csinálsz ezzel a babával,hogy igy nö???), szépszemü LAcabébit a tortájával és anélkül piciben, Lizi királykisasszonyt szintén szülinapozás közben (naaagyon édes!!) és Docka Andisát úgyszintén szülinaposan...
Lassan csinálhatnánk egy albumot, mindenki picijéröl születéskor és egy évesen
Irok még az oltásunkról,mert azt hiszem adós vagyok pár sorral. Lányok, nálunk szinte biztosra veszem,hogy azért volt ilyen heves reakció az MMR oltásra (otthon azt hiszem ez 15 hónaposan jön),mert éppen csak kikeveredett valami virusos nyavajából, és mivel már 2 hete nem volt láza (itt ez az egyetlen kikötés, a 48 órás láztalanság,hogy megkapjon egy oltást), szegényt helybenhagyta a szuri.
Nem nagyon szokott ez igy kijönni,lehet ezért is volt olyan újdonság a dokiknak.
Arra pedig én jöttem rá,hogy ez kanyaró, egy itteni és otthoni könyvet hasonlitottam össze, igy megtudtam,hogy az MMR oltásból a mumpszon kivül a kanyaró a másik M-betüs oltás, és itt is az ennek megfelelö angol nevet emlegették, ami ugyan a szótárakban csak simán himlöt jelent, de én kitaláltam mi ez pontosan.
Amilyen csúnya volt, olyan gyorsan elmúlt, két nap után már alig volt valami belöle látható.Mostanra teljsen eltünt,valahogy én az arácn látok csak néha nyomot.
EGyébként a kis leirás szerint még várható 3 hét után is kiütés, a bárány vagy mittudomén melyik himlö miatt, elöre örülük...
Nálunk is van napirend, nem olyan nagyon szigorú, de kb mindig ugyanúgy mennek a napok.
Tehát, reggel 6-7 között van az elös ébredés (hál istennek
), akkor kap 1,5 dl tejcsit és szunya vissza.
Következö ébredés 8-9 között, ekkor már kelünk is fel.
Reggeli: szendvics falatkák, sajtkrém, sonka, sajt,paradicsom, májas váltakozva, és egy joghurt, inni pár korty tejcsit iszik. Van hogy tejbegrizt kap, vagy zabpelyhet, variálom a kajákat ahogy csak tudom...
Játszunk együtt, ha jó idö van kinnt, ha rossz idebennt, néha magára hagyom, akkor felfedező útra indul. Ilyenkor szedem le a hangfal tetejéröl, asztalról, ágyról,fotelról,mert ö már oda is felmászik, vagy a babakocsi aljából...Minden érdekli, ahová be- vagy fel lehet mászni
11-12 között mindig elmegy aludni egyet, másfél órácskát szundit, én addig csinálom a kaját, vagy éppen amit lehet csendben.
Ebédre eszik általában amit mi, mennyiséget már nem mérek,mert hiába mérek ki neki x grammot, ha nem kéri mindet. IGY aztán eszik amennyi jól esik. Ha nem ehetö ami kajánk neki, akkor csinálok gyorsan fözit. Mostanában kezd kicsit válogatni, nagy meglepetésemre a spenótot most nem szereti, pedig piciben imádta??
Délután megint játszunk, vagy sétálunk, és várjuk apát haza.Uzsira gyümit kap, vagy kekszet, ha reggel nem evett akkor ilyekor eszik joghurtot.. HA van dolgunk megyünk együtt autóval, vagy itthon vagyunk estig.Ádám sem alszik már többet lefekvésig.
Vacsira megint falatok jönnek, egész egyszerüen imádja a kenyeret, sajtot, paradicsomot, amit ö maga ehet...
Fél9 körül irány az emelet, kedzödik a lefekvési procedúra, pancsi, öltözés, még egy üveg tejcsit megiszik, és kb 9 körül alszik is.Egészen reggel 6-7-ig,és jön egy újabb nap.
A mi kajánkból szint tényleg mindent megeszik,nagyon szereti a lángost, a pizzából neki való részt.
Inni napközben vizet vagy 100%-os almalevet kap, kb 2 dl összesen. Igy folyadék egy napra 5-6 dl.
Van egy listám, amit a dokibácsink adott, hogy kb miböl mennyit kellene ennie egy nap.
Ezek szerint tejtermék 4-5 adag (egy adag az lehet 125 ml tej, vagy 60 ml joghurt, vagy 15-30 dkg sajt)4-5 adag kenyér, tészta féleség(egy adag az fél szelet kenyér, vagy 3 evökanál tészta, rizs) 4-5 adag zöldség, gyümölcs (egy adag 30-50 ml=2-3 evökanál-zöldség,vagy 50-85 ml= 3 evökanál- gyümölcs)2-3 adag húsféleség (egy adag 25-45 gramm hús, vagy 1 db tojás, vagy 50 ml túró)
Na, ezek az itteni irányszámok, csak leirtam érdekességképpen.
Szombaton voltunk a hegyekben, valami fantasztikus milyen szép a táj igy összel is, a sok sárga-piros fa a zöld fenyök közt, mint egy festményen igazán...Kicsit túráztunk, visszafelé elkezdett szemerkélni az esö, de jól fel voltunk öltözve,nem áztunk meg. NAgyon friss és tiszta volt a levegö, Ádám megint csak elaludt a háti hordozóban...
Azt hiszem elég is volt belölem mára, megyek valamit lenditek a házon...
Sziasztok
Barbi
Pár kép, bocs, de nem tudtam válogatni