Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
minden kis és nagy betegnek jobbulást kívánunk! és főleg a szomorú szemű Emmának sok-sok gyógypuszi! ha van valami, amiért nem szeretem az őszt, hát ez az. mi szerencsére jól vagyunk. és már megkezdődött a rokonjárás, egész héten felváltva lesz itt nálunk valaki, pedig apa dolgozik.

Vera, dentinoxot használtok? sajnos, a hűtött rágókán kívül más ötletem nincs, úgyhogy szorítok, hogy mielőbb kibujjanak azok a fogak. vigazstalásul csak annyit, hogy Lizának sem fájt mind a 4, csak egy közülök, és azt szenvedtük sokáig, a többit szinte gond nélkül átéltük.

a vízaknához már csak annyit, hogy nem félt Lizi utána ott ugrálni. sőt, megtaposta az aknatetőt, amikor legközelebb odament Kép

Gabi75! sajnálom, hogy ennyi peches dolog jött össze egyszerre nektek! én is sikeresebb napokat kívánok. Dávid alvásán pedig ne aggódj, mert minden gyereknek más az alvásigénye, a könyvben csak az átlagot írják. Liza is kevesebbet alszik a napi 14-15 óránál, úgy 12-öt.

kérdeznék: ti a játszótéren mennyire hagyjátok a gyermeketeket, hogy egyedül játszon? például hagyjátok-e, ha mástól akar elvenni játékot, vagy éppen tőle szednek el valamit? hagyjátok-e hogy maga találja fel magát? mert én néha úgy érzem, hogy túlságosan rátelepszem, amikor ott vagyunk, igaz, ő homokot is eszik néha, erre tényleg figyelni kell (hogy ne egyen túl sokat Kép). egyébként szaladgál a kedve szerint, vagy segítek hintázni és csúszdázni.

mégegyszer jobbulást mindenkinek, megyek főzni...

panu
panu

Panu!

Igen, Dentinoxot is használunk, és már a Chamomillát is kipróbáltuk. Talán-talán hozott némi javulást de nem állítanám biztosraKép

Akkor remélem nálunk is így lesz hogy csak 1 fáj neki, csak már bújna kiKép

Játszóterezéshez nem tudok még hozzászólniKép Bár mi is járunk, de Bence még csak hintázik. De Lizi nagyon ügyi hogy már így szaladgálKépKép

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Panu: azt nem hagyom, hogy ő más kezéből szedjen ki játékot, vagy az ő kezéből vegyenek ki játékot. De egyébként azzal játszik, amivel akar. Homokot enni, homokozó játékot rágcsálni nem hagyom, de ennyi a korlátozás.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vera,

Ha minden kötél szakad, akkor ajánlják a Panadol-t is fogzási fájdalmakra.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Köszi a tippeket fogzási nyűg csökkentéséreKép
Ma délután egész jó napunk volt, 3-5ig még baba-mama tornán is voltunkKép Nagyon jólesett, bár nem is annyira a torna hanem az hogy anyukák és babák között lehettemKép Nagyon jót beszélgettünk a torna közben, ez olyan kis lazás voltKép Bence pedig addig eljátszogatott a többi babával, hihetetlen milyen édesek voltak! Persze mindenkinek a más játéka kellett, de így nem is voltak veszekedésekKép

Éééééééés, képzeljétek el, hogy Bencus este már pizsiben volt mikor egyszercsak négykézlábra állt a szőnyegen és úgy hintáztatta magátKépKépKép A parkettán viszont csúszott, így mindig visszament a szőnyegre mert ott tudta csinálni, annyira büszke volt magáraKép
Kúszni is úgy kúszik hogy a popója az égnek, lábai alatta, már csak a karját kell kiegyenesíteni, és már mászhat isKép
Azt számoltam tegnap hogy nekünk tényleg nagyon hatásos ez a torna, mert 6 alkalom után már kúszott Bencike és 10 alkalom után feltérdelt, plusz ma még ez a mászáskezdemény... Hát nagyon elégedett vagyok! És ő isKép

Holnap pedig Zenebölcsibe megyünk, már arra is nagyon kíváncsi vagyok, de bizti az is bejön majd neki, imádja a gyerektársaságot.

Lányok, ti sokat találkoztok más babákkal? Mert én úgy vettem észre hogy Bence sokkal nyugisabb, jókedvűbb ha babatársaságban vagyunk, és utána is jobban lehet vele bírni.

Na megyek aludni, pussz!
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Anita: köszi az érdeklődést! Persze gondolom azért másokat is érdekel, hogy mi van velünk.Kép
Martin egyre nagyobb kópé, és egyre jobban kell figyelni rá! Állandóan a lépcső körül lebzsel. A korlátban kapaszkodva egyedül lépked felfelé és lefelé is, egyébként meg 10 hónapos kora óta felmászik a lépcsőn egyedül. A legújabb tudománya, hogy evés közben (de máskor is) berreg, fújtat, és közben hangosan kacag. Egyedül még nem jár, de 2 ill. 1 kzzel kapaszkodva igen. Mindenre felmászik, létra, mászóka. Állandóan menne. Hordókból, legóból tornyot épít. Imád mindent, aminek kereke van. Ja és imádja a csavaros tetejű üvegeket.
Dorka is sokat változott, mióta 1,5 hetet bírt járni ovibaKép Kevesebbet nyúzza az öccsét, jobban feltalálja magát a játékai között, kevesebbet nyűglődik, hisztizik. Időnként nagyon jól el is játszanak Martinnal.
Most mindketten náthásak, de aránylag enyhe lefolyású.
Talán ennyit most rólunk.

Vera: mi a játszótéren sokat találkozunk gyerekekkel. Martin is szeret köztük lenni.

Panu: nálunk a játszón nagyjából ismerjük egymást az anyukákkal ill. a szülőkkel. Minden gyerek mindenki játékával játszik, de egymás kezéől nem szedik ki, nincs veszekedés, erre figyelünk.

DAndy
dandy

Kép

Edit
Remélem jókor kívánok boldog névnapot!
Kép

Panu
Homokevést mi sem engedjük, bár van, hogy nem tudom megakadályozni, olyan gyors a gyerek. Mi szoktuk hagyni, hogy megoldják egymást közt a konfliktusokat, mert már elég ügyesek, hogy megvédjék a játékaikat. Ha durvul a helyzet, akkor közbelépünk, de ált nem kell. Pl azt nem engedi senki, hogy a másikra szórja a homokot vagy üsse a másikat a gyerek.
Anita
Szerintem náthára még nagyon jó a homeos Euphorbium comp-heel orrspray. Plusz én két hete adok Beninek oscillococinum-ot megelőzésre, heti egyet. Eddig semmi baja, pedig voltunk már lent jó hidegben is. És ez jó a már kialakult náthára is, én legalábbis úgy tapasztaltam.

zit
zit

Sziasztok!

Bocsi, hogy már megint csak két szóra jövök, de muszáj megmutatnom, hogy mit vettem Gabinak a BNV-n potom 3000 Ft-ért. Most még lehet, hogy kicsit kicsi hozzá (bár már most is tetszik neki, használja isKép), de jó sokáig tudja majd használni, és szerintem nagyon megéri.

Egyébként jól vagyunk, Gabi még mindig 7 fogú, csak pár lépést tesz magától, és nem mond semmit, csak gagyarászik, viszont irtó okos, mindent megért.Kép Ő is eszik homokot, ha nem vagyok elég gyors, utána meg napokig kakilja a kristályokat.Kép

Zsizsa

A tárgy magában.
Kép

És használat közben.Kép
Kép Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Gyorsan egy köszöntésre jöttem.

Edit:Nagyon sok boldog névnapot kívánunk Neked!!!!

Kép

Anita és Robó

Köszi mindenkinek a gyógyító leírást, alkalomazom is őket, hátha javulgatok egy kicsit.

Ádibádi és Emma hogy vannak?Remélem Ann is meggyógyult azóta .

Zsizsa:klassz szék, nem mondom, és aki benne ül...!!!!Kép!

Jövök hamarosan.(addig is halom mosni, vasalni, takarítani valóm van).

Anita
anita77

EDit!

Nagyon Boldog Nevnapot kivanunk!!!

BArbi!
Engem is nagyon erdekel hogy mi van veletek,kerlek irj ha van idod.PUszi gabi

BAtkamano!
A gyonyoru szep Emmanak is gyogyulast es te is jelentkezz hogy mi ujsag!

Zsizsa!
GAbi nagyon edes a kis szekeben,jo otlet volt szerintem.

Majd kesobb meg jovunk remelem.
MIndenkinek szep napot!
gabi75david

SZiasztok Kép
helyzetjelentés: én köszönöm jobban vagyok, viszont Hami mára baromi náthás lett, nagyon folyik az orra Kép Lehet, h naki is fájt a torka 1-2 nappal ezelőtt, mint nekem anno, de ugye ezt nem lehet észlelni Kép Közérzete sem valami fényes, remélem gyorsan javul

A többi betegnek további jobbulást KépKépKép
Cupp
Ann
annann

Sziasztok!

Itt vagyok egy szó erejéig, reggeli elött néztük meg irt-e nekünk a mami leveletKép

Nagy okosan kideritettem az itteni és az otthoni könyvekböl vegyesen,hogy ami Ádámon volt az a kanyarónak a foltjai. LEgalább most már ezt is tudom. Egyébként már másnap halványodtak, mostanra már csak rózsaszines foltok vannak. De elég brutális volt, meg kell hogy valljam.
Na, a dokik is leszerepeltek elöttem, úgy állták körbe,mint egy kisérleti nyuszit,életükben nem láttak még ilyet. Atyaisten, és ezek a kórház orvosai.
Más irnivalóm most nekem sincs, szép öszi idönk van, de hétvégre jön a tél, plusz 2 fok nappali csúcszhömérsékletet igérnek. Fini leszKép

Ja, és apánk legújabb bénázása, hogy eltört a babakocsiban az öv csatját, abszolut használhatatlan lett a járgány. Most vadászom az internetn az alkatrészt,persze ilyen kis kütyüt nem árulnak, egybe meg kell venni az egész ülöpadot...
GAbi75 neked is ajánlom figyelmedbe, mert asszem egyforma a kocsink!!
Egyébként pont napok óta gondoltam,hogy jó lenne irni neked, mert az egyik barántöm aki férjével tanulmányi úton van (2 év), babát vár, tök egyedül van, és itt az USA-ban fog szülni. Szóval ha tudsz néhány dolgot majd nekem elmondani,megköszönném....Azért csak van különbség,mégha egymás melletti országokban élünk.
Majd irok, ha tudok és nem baj e-mailt OK?

Sziasztok
BArbi

Kép
Kép
barbi

hi

csak 1 szora lefekvés elött!!

panu:
reggel épp mellettetek mentem el a csorbain.
nagyban telcsiztél. duddantani nem akartam, mert nem ismertél volna meg. már nem a mondeoval járok--sajna (fiesta van most)
fékezni meg nem mertem , mert egy másik auto ott volt a seggemben.

anita:
holnap mondom......

jo8
orsolya11

Szia BArbi!

Egyebkent honnan tudod hogy kanyaro lett volna?En mar elore rettegek az oltastol.Es a szulo nem kaphatja el ha a gyereken kijon?En sajnos nem voltam pl.baranyhimlos es most nem is szeretnek az lenni.

Elottem is leszerepeltek itt a dokik,en nem is nagyon bizom bennunk.Na nem mintha otthon tokeletesek lennenek.Nekem is volt egy par rossz tapasztalatom amikor azt mondta az emargence-s doki hogy a fiamnak fulgyulladasa van es attol van a magas laza erre masnap megnezte az en dokim aki szerint a fulevel semmi baj sincs,masnap megint egy masik doki szoval nem volt a fulevel semmi es antibiotikumot irtak fel,meg jo hogy nem mertem neki beadni.
EGyebkent kerdezz barmit ha tudok meselek az itteni terhessegemrol Kép,ismerosod mennyi idos terhes?
Ok irhatsz emailt

gergelygabi@hotmail.com
gabi75david

Sziasztok!

Orsi! nem lehettem én, maximum a párom Lizával, mert hogy én melóztem reggel, mint most is, és ők sétáltak a környéken.

köszi mindenkinek a választ a játszóteres kérdésre.

Barbi! tényleg eléggé gáz, ha egy himlőt nem képesek az orvosok felismerni. remélem, minden rendben veletek, és újabb kirándulásokról számolhatsz be Kép

Hamibébinek jobbulást kívánunk! Ann, fel a fejjel, ő bizotsan hamarabb és könnyebben túl lesz ezen a fránya betegségen. én legalábbis ezt tapasztaltam Kép

Zsizsa! csudajó ez a szék, látom, Gabi is élvezi. elkezdte a függőleges mászást is?? Kép Kép

Zit! homokevésben hasonló a helyzet, néha nem tudok elég gyors lenni. Kép

Vera! zenebölcsi??

na, rohanok, panu
panu

Sziasztok!

Zsófi!
Nagyon boldog névnapot neked!
Kép

zit
zit

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, köszönjük a születésnapi köszöntőket!!!

Azért nem jöttem gyakrabban, mert mi is sokat voltunk játszótéren, este meg már a sok babakocsizástól, meg házimunkától nagyon fáradt vagyok. Néha beesik 1-2 munka is, ezért maximálisan ki van töltve a napom. Nics gond az elalvásommal sem Kép

Látom minden baba szépen fejlődik!!!

Barbi, szegény Ádám: ez a kiütés milyen oltástól van? Ugyanaz, amit itt nálunk 15 hónapos korban adnak? Kép

Andris (11 kiló és 80 centi) már megyeget: a lakásban elég jól közlekedik, csak még bizonytalan, ezért sokszor lehuppan. A játszótéren is megy, viszont csúszdázni még nem tud egyedül. Az viszont fura, hogy eddig fél órákat hintázott, most meg abszolút nem szereti a hintát.

Mindenkinek szép hétvégét!

Docka

Kép

Kép
Docka

Hahó!

Panu Lizijének nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánunk!Kép

Zsizsa és Gabibabi

Kép

Hú, de pang a topik!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Docka,
nagyon jók a képek, Andris kifejezetten hasonlít magára.Kép Gabi ugyanígy van a hintával, úgy látszik, akkor ez nem egyedi dolog.Kép Ügyes Andris, hogy már így közlekedik.Kép

Gabi75,
szomorú, hogy ilyenek a dokik arrafelé, az ember nem is gondolná.Kép Remélem az anyagi helyzetetek megoldódni látszik, szörnyű, hogy minden egyszerre üt be.Kép Azért küldök vidám arcot is, hogy jó kedved legyen.KépKépKép Nagyon ügyin beszél már Dávid, és az is nagyszerű, hogy találkoztatok magyarokkal.Kép

Barbi,
örülök, hogy Ádám foltjai eltűntek, szegény, nem nézett ki túl jól. Apa bénázása.Kép Remélem, egyéb téren nincsen vele gond.Kép

Ann,
Haminak jobbulást!

Anita,
neked és Robónak is jobbulást!

Dandy,
ügyes Martin, hogy így lépcsőzik, még egyszer sem esett le? Jobbulást a kis náthásoknak!

Vera,
gratula Bencinek a kutyázáshoz, tényleg nemsokára mászni fog!Kép Milyen volt a zenebölcsi? Gabi is szeret más babákkal lenni, de sajnos nem járunk sokat.

Panu,
ez a vízaknás baleset nagyon rosszul hangzik, szerencse, hogy nem lett semmi baj! Amikor kicsi voltam, papáéknál volt az, hogy nem volt rajta fedő az aknán, és szóltak anyunak (aki éppen 7 hós terhes volt), hogy figyeljen, nehogy beleessek, nos, én nem is estem bele... Szegény anyunak injekciót kellett kapnia, hogy ne szüljön meg a kétméteres esés után. De nem lett semmi baj.Kép Én nem hagyom nagyon magára Gabit egyelőre a játszón, ott vagyok mellette, főleg azért, mert eddig rengetegen voltak, főleg idősebbek, és nem akartam konfliktust, ő ugyanis mindent elvenne mindenkitől (a kezükből csavarja ki).

Tündér,
remélem, azóta már jól vagytok, nálunk pár nap alatt lecsengett a hasmenés szerencsére!

Diti,
gyere gyakrabban (mondom énKép)!Kép Ügyesek a gyerők, és az tényleg nagyon jó, hogy már így eljátszanak együtt!Kép

Batka,
jobbulást Emmának, ez a kép nagyon jó!Kép

Meme,
majd mondja majd az anyát is!Kép

Na, ennyi, büdi szállong Gabi felől, és nyűgizik is, de azért elég sokat sikerült írni.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Panu Lizijének Nagyon boldog szülinapot!
Kép

zit
zit

Lizinek nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!!
Kép

Képeket várjuk ámKép

Bence és Vera

KépKép Kép
76vera

Lizinek boldog szülinapot!!!
Kép

Hami és Ann
annann

Panu!

Lizinek Nagyon Boldog Szulinapot kivanunk,sok-sok ajandekkal!!!!

GAbi es DAvid
gabi75david

Panu: Lizikének nagyon sok boldog szülinapot kívánunk!

Kép

Képeket várunk!!!!

Robó és Anita

Docka: de ari AndrisKép.Milyen kis drága kesztyűbenKép.Nagyon szép fiúcska lett belőleKép.Köszi a képeket róla.

Anita
anita77

Sziasztok!
köszönjük a köszöntéseket! nagyon kedves tőletek!

a képek:
ilyen volt pár órásan
Kép

ilyen lett 1 évesen (rokon gyerekekkel, 6 és másfél évesek)
Kép

és a torta (velünk Kép)
Kép

jól sikerült nap után vagyunk. Lizi annyira kifáradt már délelőtt a nagy játékban, hogy egy órával korábban aludt el, mint szokott. megkóstolt mindent, amit csak tudott,
Kép

ebédre tejszínes-bazsalikomos csirkét kapott, és úgy tűnik bírja. ajándék is sok volt, nem is pakoltuk ki mindet, főleg a ruhaneműket nem, hiszen az úgysem érdekli. egy zenélő tűzoltóautó és a torta aratta a legnagyobb sikert. és persze a könyvek is, mert nagyon szereti a meséket, verseket. élvezte a gyerektársaságot, futkostak mindefelé a kertben és persze a két kicsinek mindig az kellett, ami a másiknál volt éppen Kép, aztán, amikor ráunt valamelyik erre a huzavonára, akkor nyúzta a nagyobb kislányt.

Docka, a fiad gyönyörű! ha jól látom, tiszta apja Kép

üdv Mindenkinek, panu
panu

óh, lemaradt a legfontosabb Kép
Lacának (aki ugyanott született mint Lizi, csak 1 nappal később) NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!! remélem, erre a nagy napra hazajöttetek Debrecenből.

Panu és Lizi
panu

sziasztok! megint én Kép
válaszoltak a millenáris központból a kérdésemre, miszerint lehetne-e ott kisebb találkozókat tartanunk, illetve ott összejönni alkalmanként. nos, IGEN. az ún. Fogadó épületbe bármikor bemehetünk többen is, de nem tudnak plédeket, párnákat adni. ezenkívül bérelni lehet, ami nagyon drága, részleteket erről nem tudok.
örültök a hírnek??

panu
panu

Sziasztok!

Panu Lizijének és Klarissza Lacájának Boldog Szülinapot kívánunk!

Dandy, Dorina, Martin
dandy

Sziasztok!

Nem akarok elmaradni a köszöntésekkel, igy gyorsan:
Panu Lizijének,és Klarissza LAcájának nagyon boldog elsö szülinapot kivánunk!!!

Kép

Ma is kirándulni voltunk, amint tudok jövök és képet is teszek, de most megyünk pancsizni már!!

Sziasztok
BArbi

Kép
Kép
barbi

Lacának boldog szülinapot kívánunk!

Zsizsa és Gabuci

Kép

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Panu,
örülök, hogy jól sikerült a szülinap!Kép A képeken is látszik!Kép Lizi nem égette meg a kezét?
Most akkor mit lehet bérelni??? (Tudod, a felfogásommal gondok vannak.Kép) A teremért kell fizetni, vagy miért? Én örülök!Kép Pont gondolkodtam, hogy most már nagyon kéne egy tali, amire el is megyünk.Kép Egyébként jön valaki holnap demonstrálni a Blahára? Találkozhatnánk.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok Kép

Lacának boldog szülinapot kívánunk!!!
Kép

Panu, gyönyörű volt a kis szülinapos!
Én úgy emléxem, Klarissza azt írta, h Lizi Ézülinapján jönnek haza, úgyhogy remélhetőleg jelentkeznek a képekkel Kép
A talihelynek mi örülünk ezerrel!!! Így KépKépKépKép

Olyan dilis vagyok, el is felejtettem mondani, h Hami tegnapra virradóra VÉGIGaludta az éjszakát, hála a homeonak Kép s meg is gyógyult!!!! Mára már nem kapott kúpot, így megvolt a 2-3 szopi éjjel, de nem beteg, úgyhogy nagyon örülök!!!!!

Pusssszancs
Ann
annann

Sziasztok!!!!

Először is Lizinek és Lacának meg az összes szülinaposnak akit nem tudtam köszönteni időben Nagyon- Nagyon Boldog 1. Szülinapot Kivánunk!!!
Látom Lizinek jól sikerült a nagy napKép

Bocs mindenkitől, hogy igy eltüntünk, de sajna nem volt gépünkKép és csak tegnap csinálták meg.

Rólunk röviden annyit, hogy Bömbike elindultKép Olyan édi ahogy felemelt kézzel közlekedik a lakásbanKép. Ja meg 2 fogat is növesztett az elmult néhány napban, ezér elég rázósak voltak az éjszakáink, de túléltükKép Akit érdekel Pocibaba is elég rendesen növekedésnek indultKép Már szép nagy pocim vanKép és mocorog is ezerrel, csak nagyon szégyenlős, és nem mutatta meg mi van vagy nincs nekiKépKépKép

Most már tényleg megpróbálok rendszeresen jönni. Remélem nem jön közbe semmi.

Pusz mindenkinek
Brigi+Bömbi
bombomanyu

Zsizsa! ingyen van, szóval mehetünk oda is, és ha jó idő van, akkor kint is játszhatunk. mi viszont korlátozottan vagyunk itthon a következő hetekben. jövő héten pl. csak szerdáig, azt követő héten csütörtökig (bejött a kiránduló szezon és apa is zsizseg Kép)

éljen-éljen a gyorsan gyógyuló Hamibébi!

Brigi! szégyenlős pocibaba Kép, lehet, hogy kislány lesz?? Lizi is szégyenlős volt a 6. hónapig

panu
panu

Lizinek es Lacanak boldog 1. szulinapot!

Latom, Lizinek nagyon bejott a nagy nap, nagyon jok a kepek! Kép

Mi ugy tunik meggyogyultunk, bar idonkent meg van egy kis orrfolyas, foleg, ha kimegyunk. Viszont a 2 felso fog meg mindig nem tort at, uuugy sajnalom, mar nagyon szenved. A betegseg alatt sikeresen raszoktattam a bebi-gyumilere (Vera, gondoltam am ratok), igaz, hogy csak higitva, de azota a viz az fujjj es razza a fejet, hogy nem.

Vissza meg nem olvastam, majd megprobalok egyszer. Most aggodok, Emma alig eszik valamit (komolyan Kép), es tudom, hogy nem szabad eroltetni, meg probalok nem stresszelodni miatta, de nem mindig megy. Napi max. 1 szelet kenyer, fel gyumi (tobbnyire korte), kb. 100-120g kaja + kb. 1 deci ital ami elfogy. Szopi meg van, mennyisege eleg valtozo, de min. 5 (ebbol 2 ejjel, 1-1 reggel-este). Egyutt eszunk, azt eszi amit mi (pontosabban mi esszuk amit oKép), de valahogy semmi sem izlik neki. Ugy tunik ehes, mert mutat az asztalra es mondja hogy hammm, vagy csak ooo-zget, de amint kozelit razza a fejet, hogy nem, es mutogat megint. Tobbnyire a vege az, hogy minden kajabol pakolunk a talcajara, ezt ugyesen ledobalja vagy szetnyomkodja a kezevel, majd jelzi, hogy o vegzett, vegyuk ki a szekbol... Persze tudom, hogy ez lehet a fogatol, de azert megis parazok egy kicsit...
Ezzel kapcsolatban lenne egy korkerdesem: nalatok mennyit, hanyszor, mit, hogyan esznek a babok? Ha nem eszi a babo az epp aktualis menut akkor probalkoztok massal, vagy nem kell megenni, de nincs mas?

batka
batkamano

Batka, nálunk a szokásos napi 5 kaja van. ezenkívül ritkán adok, mert egyébként sem lenne éhes, nassolni pedig minek.
reggeli (7h): tejpép, 100-130 g és ehhez teát kap (bébitea granulátum)
tízórai (10h): a mi reggelinkből eszeget pár falatot, pl. elcsócsál egy kiflicsücsköt, vagy eszik 3-5 vajas kenyeres katonát, néha egy kicsi sonkával.
ebéd (13h): amit mi eszünk, de persze igazítom hozzá Kép, fűszereset, csípőset nem, ha nem akarja enni, vagy nem nekivaló, akkor van itthon tartalékban bébi konzervkaja, haz sem, akkor hagyom, hogy ne egyen és a köv. kajánál biztosan jobban eszik.
uzsonna (16-17h): gyümölcs
vacsora (19h: joghurt+vajas kenyér

Liza sem kifogásolja, ha víz helyett vmi mást kap Kép, mostanában ez a más tea, 1x naponta gyümilé, vagy joghurtos ivólé.

próbáld meg figyelni a jelzéseit. pl.Lizi összedörzsöli a kezét, néha mutogat is mellé, ha kaja helyett éppen inni kér, hiszti van, ha nem az ő ritmusában jön a kaja, ilyenkor várok, amíg lecsillapodik és felülkerekedik az éhség ill.a szomjúság. ha már semmi nem jött be, akkor a következő kajánál megvárom, amíg nagyon éhes lesz, na, akkor tuti enni fog. bocsi, abbahagyom, mert megszállt a lányom...Kép

panu
panu

Sziasztok!

Zsizsa: köszi, szerencsére még nem esett le. Persze ott is vagyunk mindig a sarkában. A legújabb hogy az ágyra is felmászik már, eddig csak lemászott róla Martin.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Látom az étkezés is szóba került. Nálunk sem viszi mostanában túlzásba Robó az evészetet, sőt alig eszik. Emellett mozog rengeteget és fogzik is...Én is aggódom sokat, hogy nem elég az amit elfogyaszt.Gyümiket egyáltalán nem eszi, nálunk inni teát kap csak kizárólag, vagy sima vizet.Enni igencsak ezt eszi amit mi, kevésbé fűszeresen fözök és ezeket még csak csak megesziKép.Mennyiségeke kb ua. mint Lizinél.Sőt az időpont is hasonlóképpen alakul, mellette még reggel , délben este szopizik, ja és ha nyügibb délelőtt is délután is rajtam lógKép.

Panu: milyen szép kislány volt születésekor is Lizi, azóta csak gyönyörűbb lettKép.Talihelyet köszönjök, ari vagy, hogy utánnajártál. Jönnek a rosszabb idők és biztosan ki tudjuk használniKép.

Dandy: ugyi Martin, hogy már fel is mászik az ágyra. Írj azért róluk néhanapján.Dorcsinak megy az ovi? Reggel te viszed oviba?

Ann: hurrá, hogy Hamibébi jobban vanKép.Melyik hbogyó segített. Láza is volt, hogy kúpot adtál? Milyen kúpot?Gratulálok az átaludt éjszakához.Kép.Hurrá!!! Ezek szerint még cicizni sem érdet a nagylány?

Batka: fentebb írtam Robó evészetéről, még annyit, hogy ha valamit nem kér azért én próbálkozok mást adni, mert ő még nem tudja mondani mit enne, van mikor éppen azért nem eszik, mert mást kérne. De van olyan is, hogy tényleg nem éhes. Előfordul olyan nap is hogy nagyon keveset eszik, van hogy sokat. Ez nagyon változó.Szerintem nyugi, Robó sem eszik jobban és többet mint Emma.(holott én is aggódom ám!).Olyan csudaszép azon a fotón amit legutóbb feltettél, igazi gyöngyszemKép.

Brigi: végre írtál magatokról is. Gratulálok Bömbi elindulásáhozKép. Pocibabáról pedig nyugodtan írj, engem érdekel nagyon mi van veletek!! Mennyi idős vagy már , mikorra vagy kiírva? Rosszullétek elmúltak már?Írj néha, azaz amikor van időd, gyere sűrűbben!Kép

Barbi: várjuk ám a képeket a kirándulásról. Ádi meggyógyult teljesen? HAsználtatok valamit a pöttyökre? Viszketett is szegénykémnek? Jaj, úúúúgy sajnáltam !

Zsizsa: Gabócáról is írj egy picit, légyszi.KépJobban eszeget már?

Gabi75: nem semmi az ottani orvosk sem, itthon se sokkal jobb a helyzet szerintem sajnaKép. Dávidról már régen láttunk fotót....

Zit: merre vagy??????

Vera: Bencust puszilom!

Orsi: várom ám Kép

Edit: mizújs felétek? Botinak hogy megy a bölcsi? Neked a munka? Biztosan jó fáradt lehetsz.Botit jól ellátják a bölcsibe, úgy értem etetgetik, pelusozzák, stb...?Azért előnye, hogy sok gyerek között van. Több vele egykorú is van a csoportban?

Klarissza: Lacának nagyon sok boldog szülinapot kívánunk:

Kép

Robó és ANita

magunkról:kezdek jobban lenni, igaz még van némi köhögés, orrfújás.Szerencsére Robónak hipp hopp elmúlt a köhögése.Egyre nagyfiúbb már. Jön megy, azaz lassan már szaladni is tudKép.Nehezen bújnak nagyon a fogai, nemhiába mondták, minnél később fogzik, annál jobban megszenvednek vele, na ez nálunk sajna bejöttKép. Nyűgibb, kevesebbet eszik ilyenkor.Este jobban alszik már, először 3-4 körül ébred.Már ez is nagy haladás. Sokat zenélünk itthon, könyveket nézegetünk, egy két állatot már felismer benne. Legjobban viszont a vezetékek, vasaló és apa műhelyében talált dolgok kötik le a figyelmét.

Mindenkinek szép napot:Anita
anita77

Néhány kép az én kis huncutomról:

szeretek a fűben ülni:

Kép

csajok, mindjár írok nektek levelet:

Kép

Jut eszemben, Gabi hazaértetek már?

Anita
anita77

Hahó!

Anita,
eszméletlen nagy már Robó!Kép És kifejezetten hasonlít rád.Kép Fogzás.Kép Én is alig várom már, hogy Gabi túl legyen az egészen. Viszont bíztató, hogy már jobban alszik, talán Gabi is eljut idáig. Köszi az érdeklődést, Gabóca eszeget, majd le is írom, hogy mi mindent.Kép

Dandy,
Gabi is le tud mászni, de föl még nem, mert magas az ágy. Viszont olyat már csinált, hogy majdnem úgy esett le, hogy a szélére ment, hogy lemásszon, aztán meggondolta magát, és inkább leült, persze a feneke már félig lelógott. Ha nem lettem volna ott, akkor tutira leesik. Mi lesz akkor, ha már fel is tud majd mászni, és én nem leszek ott...

Batka,
amíg van szopi, szerintem nem hal éhen, volt idő, amikor Gabi éjjel ette meg az aznapra valót, nappal meg alig valamit. Mostanában viszont sokat eszik (magához képest). Lehet tényleg, hogy a foga miatt nem eszik, szopizni nem akar gyakrabban?

Kaja: reggelire egy barackot/fél fürt szőlőt/egy körtét, ebédre úgy 100-150g-nyi főtt ételt (ma pl. hagymás törtkrumplit sült csirkecicifalatokkal), uzsira ugyanaz mint reggelire/vagy pl. ma főtt kukorica, ebből megevett egy fél rudat, és nap közben adok neki egy kis kenyérhéjat is, de abból nem sokat eszik. Kenyérfélét nem igazán eszik, hiába katonázom, adok hozzá sajtot, zöldséget, valahogy nem kell neki, csak ha egészben kap egy darabot. Aztán meg porszívózhatok.Kép Lassan majd egyéb tejtermékeket is kap, de sajna pár napja jól kicsapta valami, és most várok egy kicsit. Ja, és nappal úgy 3-4x szopik, valahogy mostanában már nem igazán kéri, mióta beteg voltam, biztosan megmaradt benne, hogy alig volt tejci. Ha kínálom, akkor nagyon szívesen elfogadja, sőt, de nem húzkodja a ruhámat, mint eddig. Éjjel viszont sokszor szopik, bár az utóbbi két napban megemberelte magát, ugyanis előtte kicsit kiborultam, olyan szörnyű éjszakánk volt, és már-már azon gondolkodtam, hogy leszoktatom az éjszakai szopiról, erre megijedt, és összekapta magát.Kép

Panu,
klassz, hogy ingyen van!Kép Kirándulni én is nagyon szeretek, de Gabival még nem voltunk.

Brigi,
gratula Bömbinek a járáshoz!Kép Pocibaba engem is érdekel ám, főleg, hogy mi is lassan kezdjük a tesóprojektet.Kép Aranyos, hogy ilyen szégyenlős, Gabi is csak a 25. héten mutatta meg magát, viszont akkor széttárt lábakkal pózolt.Kép

Ann,
örülök, hogy meggyógyultatok!Kép Tényleg, homeoról szólva, akartam kérdezni a nozodákról, most, hogy láttam Ádibádi kiütéseit, úgy gondoltam, hogy érdemes lenne kipróbálni a mostani oltásnál. Hol szerezted be, és ott megmondják, hogy mi kell, és hogy adjam be?

Gabiról még annyit, hogy nagyon huncut mostanában, olyan zabálnivaló, hogy na! Anyuéktól megtanulta, hogy amikor valamit meg tud csinálni, akkor azt meg kell tapsolni, és mostanában állandóan megtapsolja magát, ráadásul teljesen főúri módon, enyhén oldalt tartva a kezét, közben meg büszkén mosolyogva.Kép Meg állandóan viccel velünk, mintha felkéredzkedne, aztán meg nem is, meg ilyenek. Szóval imádom!Kép

Barbi,
hol vannak azok a képek?Kép

Jó éjt mindenkinek, megyek én is aludni, fáj a fejem.

Még azt akartam kérdezni, hogy nektek van valamilyen napirendetek? Mert nálunk eléggé össze-vissza mennek a dolgok, és szeretnék valami rendet kialakítani, hogy Gabinak jobb legyen. Írjatok példát, légyszi!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!
Én is vagyok, csak mostanában nincs túl sok időm netezni.

Klarissza Lacájának nagyon boldog 1. születésnapot kívánunk!!!
Kép

Zsizsa!
Nálunk nagyon pontos napirend van, de Bence magának alakította így, nem is nagyon tér el tőleKép
Reggel 8kor ébredünk, utána öltözés, reggelizés. Kb. 10-11ig játék, vagy séta ha van valami elintéznivaló-bevásárolnivaló. Fél 11 körül már kezd nyűgös lenni, ilyenkor jön a kiságy és 5 percen belül alvás (jó esetben...). 2-2,5 órát alszik egyben, ébredés után ebéd, majd játék újra. 5-6 körül jön Apa, már ekkor is kezd nyűgi lenni, de gondolom az újdonság varázsa miatt (ApaKép) már nem alszik el, fél 8kor fürdés, utána vacsi és legkésőbb fél9kor altatás. Ez szigorúan csak velem történhet a nagyágyban de utána átviszem a helyére.
És ez nap mint nap ugyanígy zajlik, az eltérés minimális, az is csak miattam ha valamit másképp tervezek aznapra és muszáj elmennünk itthonról. (De nem szívesen térek el ettől.)Néha hazafelé ilyenkor már a babakocsiban elalszik és ha szerencsém van akkor itthon simán át tudom tenni az ágyába és ott alszik tovább. A napi alvásadag így megvanKép Éjjel van hogy nulla ébredés van reggel 8ig (ez a ritkább), általában egyszer ébred 2 percre inni, nagggyon ritkán kétszer.
Amúgy most napok óta nincs kifejezett fog miatti nyűgi, lehet hogy most megálltKép De az ínye továbbra is duzzadt.

Bencike is tapsolja magát, nagyon édesek szerintem és okosak is!Kép

Anita!
Ezeket a képeket még nem is láttam Robóról! Nagyon szép rajtuk és most hogy jobban nézem tényleg nagyon hasonlít Rád pedig mikor itt voltatok akkor tiszta apjának tűntKép

Panu!
Étrendetek kb. mint a miénk. MegnyugodtamKép
Lizi nagyon aranyos a szülinapi képeken! Veled láthatjuk, igaz?
Végre én is meghallgattalak ám a rádióbanKép

Batka!
Emma annyira gyönyörű a múltkori képen (is)!Kép Tehetnél fel róla gyakrabban fotót!
Próbáld a gyümilevet egyre több vízzel keverni, nálunk bejött, ma már szinte sima vizet iszik Bence, alig pár csepp lé van benne csak az íze kedvéértKép És nem kifogásolta eddigKép Sőt! Tegnap próbaként csináltam neki Milupa barackos bébiteát és simán megitta. Pedig eddig az nem csúszott. Viszont a tejet semmiféle változatban nem hajlandó meginni, se kakaó, se kávé, se turmix. Azért kitartóan kínálgatom nap mint nap, egyszer hátha...

Ann!
Örülök hogy meggyógyultatokKép És ügyes Hamibébi hogy átaludta az éjszakát (még ha a homeotól is...)KépKép

Brigi!
Írjál még magatokról és amint kiderül a baba neme, azt is kéretik közzétenniKép

Én most nem jövök egy hétig minimum, mert megyünk anyukámékhoz, így a jövő hét kimaradKép Egy kis utónyaralásKép
Ja, és most realizáltam magamban hogy nemsokára Bence is oltást kap és ha erre gondolok már most görcsbe rándul a gyomromKép

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

SZiasztok lanyok!

Eloszor is :
Anita!
Robo tenyleg nagyot nott,nagyon szep kisfiu!!!Kép
Gondolom az anyukaja nagyon buszke ra!

PANu!
Lizi is egy tunemeny!SZerintem nagyon hasonlit az ujszulottkori onmagara.Na ezt jol megmondtam Kép
MIlyan torta volt?JOL latom hogy gyumitorta?Nalunk az volt en sutottem eletemben eloszor.Kép

Batkamano!
Emma is egy gyongyszem tenyleg,tehetnel fel gyakrabban fotot olyan jo nezegetni a babokat.Kép
Persze minden anyuka ,mert minden babara kivancsiak vagyunk.
Nagyon megertelek hogy izgulsz Emma evese miatt,en mar majdnem bele diliztem neha,pedig en hulye vagyok mert DAvid meg jo husban volt mindig,de akkor is .Nagyon nehez,de tenyleg lehet hogy a fogatol van.Egyebkent nekem akkor kezdett tobbet enni a fiam amikor lecsokkentettem 3-4 szopira addig o sem volt hajlando enni semmit.
Mi meg 3 alkalommal szopizunk de szerintem ez eleg is egy ilyen idos babanak.

Nekunk is van egy napi rendunk igazabol a fiammal kozosen szervezzuk Kép
REggel 8 -kor ebredes,de olyan 7- korul van egy szopi hamarabb nem vagyok hajlando megszoptatni,de nem is keri.9-10 kozott reggeli altalaban reggelire mindig megeszik 17 dkg joghurtot apritok bele kekszet es neha teszek bele ugy 5dkg banant is.De mostanaban nem mivel vissza akarom fogni neki a kaloriakat,eleg husi 12 kg nem akarom hogy kover legyen.De nem is igenyel szerintem tobbet. AZtan jatek es olyan 11-11.30 korul alszik fel orat jobb esetben 1 orat.
Olyan 1-2 korul ebedel altalaban 15-25 dkg kozott attol fugg mennyire izlik neki,es utana kap gyumit ha nem evett tul sokat.Pl 15 dkg fott kaja,10 dkg friss gyumi.(kezdek leszokni a baba uveges gyumirol).Utana megint jatek,es olyan 3.30-4 korul alvas szopival.min 1 ora max 1.5ora.Utana megint jatek ,vacsi olyan 6.30 korul ilyenkor kap kb 20 dkg tejpepet,de mar adtam neki tejberizst,tejbegrizt es egesz jol ette.Probalom varialni mostmar hogy iszik tejet is.Probalom ugy alakitani hogy meglegyen a napi 4 dl tejtermek,plusz kap egy kis sajtot is csipegetve vacsira egy kis kenyerrel.Nalunk sem nagyon eszi meg a kenyeret.Es elalvasnal is szopi.
en mindig nagyon figyelek arra hogy meglegyen a napi adag tejtermekbol,es szinte naponta varialom az ebedjet is(egyik nap rizs-zoldseggel,masnap tesztafele).A zoldseget is nagyon varialom de eleg gyakran eszik pl brokkolit es nagyon szereti,de meg a zoldbabot is egesz jol eszi.
Szerencsere mostanaban nincs gond az evessel.Kép
AZtan kap napi 1.5 dl uditot es ugyan ennyi vizzel.Plusz naponta ezerszer kinalgatom vizzel es eleg jokat iszik mostanaban.SZerintem megiszik napi5-6 dl folyadekot a szopikon kivul.Ez neki nagon jo,regen semmmit nem volt hajlando inni szinte.

DAvidkam is nagyon ugyesen lemaszik az agyrol,de o is mindenhove felmaszik(kavezo asztal - a szivem majd megallt amikor eloszor meglattam hogy setalgatott rajta,en meg a konyhaban foztem),szoval tenyleg mindenre kell figyelni.
MI jarunk minden nap a jatszoterre es nagyon elvezi,mostmar szeret hintazni is,sot csuszdazni is.Kezdi megszokni a cipot is ,nemreg orjongott ha meglatta a cipot.
O is nagyon rafinalt!!!Kép egesz nap hulyeskedik,futkos es imadja a labdat(csak azzal jatszik ami kerek es forog,pattog),na meg nagyon szereti mostanaban a konyveket.MOndom neki hogy mutassa meg anyanak a cicat es megkeresi a konyvben es mutatja.Mar ugy veszem eszre hogy szinte mindent ert.Neha mar a mese is lekoti egy par percre,es megismeri a meset.Ha meglatja hogy mese megy a tv-ben nagyon orul es nevet,meg magyaraz.BEszedben ott tartunk,ha mondom neki hogy baba ,dada,mama,tata,te,bacsi akkor mondja utanam.De anya,apa azt nem akarja Kép
Ja:Szulinapjara kapott egy zenelo bilit eddig csak nezegettuk,de mostanaban neha leveszem a bugyijat hogy szabadon legyen kicsit a kukaca mivel van egy kis pelenka kiutese a kukaca mellett,es olyan edesen nezegeti a kukacat ahogy pisil.Kép
MIndig megmutatja nekem hogy hova pisilt Kép,en mindig mondom neki hogy a bilibe kell pisilni es tartom neki oda,erre o egyszer fogta a bilinek azt a reszet amibe pisilni kell (mert a mienket le lehet szedni) es szepen bele pisilt allva.nagyon ari volt Képez egy jo bilis elmeny,persze azota semmi.INkabb csak szopogatja,nyalogatja Kép
Bocsi de mar regeny lett belolem.

Mindenkinek szep napot!!
gabi75david

Sziasztok!

Anita
Köszi a hiányolást, de nálunk ez az uccsó együtt töltött nap, mert holnap apa utazik és már hajnalban megy Szolnokra. Aztán majd jövök, ígérem. Kép Beni amúgy rengeteget fejlődött beszéd terén, minden nap tanul egy-két új szót, nagyon édes ahogy gyakorolja. Kép
Bili kérdés:
Majd belinkelem a szöveget amit találtam a gyereklélektanban, a lényeg, hogy másfél éves kor előtt NEM SZABAD ráültetni a bilire, mert agyilag sincs megérve rá és csak az tudatosul a gyerekben, hogy amikor spontán sikerül neki (mert ez csak az még), annak örülnek, tehát később is spontán beengedi. Ja, és 4 éves korig normális ha nem szobatiszta a gyerek és 5 éves korig, ha éjjel nem az.
Cory, remélem megnyugodtál!? Kép

zit
zit

Sziasztok Kép

Zit, várunk ám Kép

Gabi75, nagyon jó,. h ennyit írtál magatokról, így legalább egyben látjuk Kép Haminak is kezdődik a felmászós korszaka. Tegnap az ágy melletti éjjeliszekrényt helyettesítő dobozra állt fel, majd szívbajt kaptam, szóltam apának, erre Hami megijedt és legurult, még szuerencseé, h ott volt egy párna, így nem ütötte meg magát. Aztán meg ellopta a lavórt amiben épp kivittem az erkélyre a ruhákat teregetni, szerencsére már ruha nékül, felfordította a fiókos szekrény előtt és rááltt, viszont a parafán elkezdett csúszni a lavár, Hami meg majdnem a legfölső fiók húzókájába kapaszkodott 1 kézzel, úgy lógott lefelé Kép És ez csak a tegnapi nap Kép

Vera, utónyaralástért irigy irigy Kép Érezzétek jól magatokat Kép

Zsizsa, tényleg, ismét kezdődik majd az oltási szezon a topicban.... brrrr szal nozodát a Gazdagréti gyógyszertárban szerezhetsz be. Lehet, h máshol is, de nekünk nem nagyon sikerült, úgyhogy nem kísérleteztünk. Ott nagyon rendesek, elmondják, h mit tegyél, de egyébként azt, h előző napon is adsz pár szemet, meg az oltás után is és még a következő napon is, h elnyújtott legyen a hatása. Amúgy ezeknek az a neve, h X oltásra való nozoda, semmi különös.
Napirend és evés: hát az attól függ, h Hami mikor óhajt reggelt parancsolni. Meg h mikor óhajt aludni napközben... de kb úgy van, h
7-8 között szopi, majd ugyanez 3 óránként, tehát:
10-11 13-14 16-17 között, ill pancsi és szopi 19-20 között inkább 20 felé...
Valamint a 10-11 es szopi után kb 1 órával kap gyümit (pl. 2 barack, 1 nagy körte - olyan 3/4 bébiételes üveg mennyiség lehet), a 13-14 es után főzit (1 bébiételnyi + husi), a 16-17 es után gyümit gabonával (kb. annyi gyümi, mint délelőtt plusz mittoménmennyi gabona - egy marék Kép).
Kb 11-12 körül és 15-16 körül alszik kb. 3/4 órát. 1-2 séta van egy nap, változó, h mikor, ha meg egész nap nem vagyunk itthon, akkor meg ha autózunk, akkor alszik. Amúgy marha keveset alszik összesen, de ezt már mondtam a múltkor is Kép ez van.

Anita, óriási Robó és milyen drága! Kép Világosodott a haja nyáron vagy csak én vagyok vaksi? Kép Örülök, h jobban vagy, s annak is, h Robónak hipp hopp semmi Kép Vezetékek, vasaló Kép ne is mondd, Haminál is minden bejön, ami műszaki cucc Kép
Amúgy Haminak nem volt láza, 37.1 volt, az meg nagy semmi Kép Viburcol kúpot kapott, amit nyúgösségre, fogzásra, stb. szoktak adni. Azért adtam neki, h jobban tudjon pihenni - és bejött Kép Amúgy akor cicizni sem ébredt, reggelre úszott az ágy Kép Most meg ár visszaálltunk a 2-3 szopi/éj-re.

Brigi, gratula Bömbikének a járáshoz!!! Kép No meg szégyenlős pocibabának - sztem is lány lesz, Hami se mutogatta magát Kép

Pusszancs, mert Hmai az apján lóg és nem hagyja dolgozni. Kép
Ann
annann

Sziasztok!

Boldog szülinapot mindenkinek, aki mostanában ünnepli!

Ma du. fél 4-kor lesz a demonstráció a Blahán az akadálymentesítésért! Akit érdekel, jöjjön el!

Gratulálok minden babának minden ügyeskedéshez! Olvasásig általában jutok, de írni már nem sok esélyem van Kép

Nálunk nincs semmi extra. Túl vagyunk az 1 éves státuszon. Zsoma 8780g és 73cm. Kapaszkodva lépked a bútorok mellett, felmászik mindenre. Pl a kanapéra, Balu ágyára... mindenből lépcsőt csinál azokhoz a dolgokhoz, amikre csak úgy nem tud felmászni. Szerencsére már lefelé is ügyesen tolatva jön.
Pohárból egyedül iszik, ha épp jó napja van. Ha nincs, akkor kiborít mindent Kép Kanállal eszik egyre inkább egyedül...

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Megjöttünk már péntek este, csak a nagy családi felfordulás miatt nem tudtam gépközelbe kerülni. (Háziasszonykodtam, mert itt voltak a nagyszülők és még a dédnagypapi is.)

Ha nem baj, akkor csak magunkról írok.

De előtte!!!!

BOLDOG SZÜLINAPOT LIZI!!!!! Kép

(Nagyon aranyosak a fotók, illetve Lizi a fotókon Kép

Laca Debrecenben elindult, de még csak néhány lépést tesz meg önállóan. Még mindig mindent megrágcsál és gyorsasági mászásban verhetetlen. Nagyon-nagyon imád közösségben lenni, úgyhogy minden talira megyünk Kép
(Én vezettem Debrecenben, úgyhogy most beálltam a pesti forgalomba, még sokat kell gyakorolnom, hogy vagány kismamaként száguldozzak.) Bébisintér még nem megoldott, de alakul a dolog.

Teszek fel képeket a szülinapról Kép

Kép
Kép
Kép
klarissza

Ja és a születéskori képek Kép
Kép
Kép
klarissza

Sziasztok!

Olvastam mindent sorban, mindenkinek örülök aki elökerült, meggyógyult, megünnepelte a szülinapját, megtanult vezetni, stbKépKépKép

Láttam a képeket is, a nagyfiú Robót (tejóég Anita, mit csinálsz ezzel a babával,hogy igy nö???), szépszemü LAcabébit a tortájával és anélkül piciben, Lizi királykisasszonyt szintén szülinapozás közben (naaagyon édes!!) és Docka Andisát úgyszintén szülinaposan...
Lassan csinálhatnánk egy albumot, mindenki picijéröl születéskor és egy évesen Kép

Irok még az oltásunkról,mert azt hiszem adós vagyok pár sorral. Lányok, nálunk szinte biztosra veszem,hogy azért volt ilyen heves reakció az MMR oltásra (otthon azt hiszem ez 15 hónaposan jön),mert éppen csak kikeveredett valami virusos nyavajából, és mivel már 2 hete nem volt láza (itt ez az egyetlen kikötés, a 48 órás láztalanság,hogy megkapjon egy oltást), szegényt helybenhagyta a szuri.
Nem nagyon szokott ez igy kijönni,lehet ezért is volt olyan újdonság a dokiknak.
Arra pedig én jöttem rá,hogy ez kanyaró, egy itteni és otthoni könyvet hasonlitottam össze, igy megtudtam,hogy az MMR oltásból a mumpszon kivül a kanyaró a másik M-betüs oltás, és itt is az ennek megfelelö angol nevet emlegették, ami ugyan a szótárakban csak simán himlöt jelent, de én kitaláltam mi ez pontosan.
Amilyen csúnya volt, olyan gyorsan elmúlt, két nap után már alig volt valami belöle látható.Mostanra teljsen eltünt,valahogy én az arácn látok csak néha nyomot.
EGyébként a kis leirás szerint még várható 3 hét után is kiütés, a bárány vagy mittudomén melyik himlö miatt, elöre örülük...

Nálunk is van napirend, nem olyan nagyon szigorú, de kb mindig ugyanúgy mennek a napok.
Tehát, reggel 6-7 között van az elös ébredés (hál istennekKép), akkor kap 1,5 dl tejcsit és szunya vissza.
Következö ébredés 8-9 között, ekkor már kelünk is fel.
Reggeli: szendvics falatkák, sajtkrém, sonka, sajt,paradicsom, májas váltakozva, és egy joghurt, inni pár korty tejcsit iszik. Van hogy tejbegrizt kap, vagy zabpelyhet, variálom a kajákat ahogy csak tudom...

Játszunk együtt, ha jó idö van kinnt, ha rossz idebennt, néha magára hagyom, akkor felfedező útra indul. Ilyenkor szedem le a hangfal tetejéröl, asztalról, ágyról,fotelról,mert ö már oda is felmászik, vagy a babakocsi aljából...Minden érdekli, ahová be- vagy fel lehet mászniKép

11-12 között mindig elmegy aludni egyet, másfél órácskát szundit, én addig csinálom a kaját, vagy éppen amit lehet csendben.
Ebédre eszik általában amit mi, mennyiséget már nem mérek,mert hiába mérek ki neki x grammot, ha nem kéri mindet. IGY aztán eszik amennyi jól esik. Ha nem ehetö ami kajánk neki, akkor csinálok gyorsan fözit. Mostanában kezd kicsit válogatni, nagy meglepetésemre a spenótot most nem szereti, pedig piciben imádta??Kép

Délután megint játszunk, vagy sétálunk, és várjuk apát haza.Uzsira gyümit kap, vagy kekszet, ha reggel nem evett akkor ilyekor eszik joghurtot.. HA van dolgunk megyünk együtt autóval, vagy itthon vagyunk estig.Ádám sem alszik már többet lefekvésig.

Vacsira megint falatok jönnek, egész egyszerüen imádja a kenyeret, sajtot, paradicsomot, amit ö maga ehet...

Fél9 körül irány az emelet, kedzödik a lefekvési procedúra, pancsi, öltözés, még egy üveg tejcsit megiszik, és kb 9 körül alszik is.Egészen reggel 6-7-ig,és jön egy újabb nap.

A mi kajánkból szint tényleg mindent megeszik,nagyon szereti a lángost, a pizzából neki való részt.
Inni napközben vizet vagy 100%-os almalevet kap, kb 2 dl összesen. Igy folyadék egy napra 5-6 dl.

Van egy listám, amit a dokibácsink adott, hogy kb miböl mennyit kellene ennie egy nap.
Ezek szerint tejtermék 4-5 adag (egy adag az lehet 125 ml tej, vagy 60 ml joghurt, vagy 15-30 dkg sajt)4-5 adag kenyér, tészta féleség(egy adag az fél szelet kenyér, vagy 3 evökanál tészta, rizs) 4-5 adag zöldség, gyümölcs (egy adag 30-50 ml=2-3 evökanál-zöldség,vagy 50-85 ml= 3 evökanál- gyümölcs)2-3 adag húsféleség (egy adag 25-45 gramm hús, vagy 1 db tojás, vagy 50 ml túró)
Na, ezek az itteni irányszámok, csak leirtam érdekességképpen.

Szombaton voltunk a hegyekben, valami fantasztikus milyen szép a táj igy összel is, a sok sárga-piros fa a zöld fenyök közt, mint egy festményen igazán...Kicsit túráztunk, visszafelé elkezdett szemerkélni az esö, de jól fel voltunk öltözve,nem áztunk meg. NAgyon friss és tiszta volt a levegö, Ádám megint csak elaludt a háti hordozóban...

Azt hiszem elég is volt belölem mára, megyek valamit lenditek a házon...
Sziasztok
Barbi
Pár kép, bocs, de nem tudtam válogatniKép
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Cory, azt hiszem Balut látom az index fotógalériáján a tüntetésről szóló cikknél. gáz, hogy Demszky nem ment el (mármint neki), lesz folytatás?

Anita, nagyon jók a képek Robóról, jóképű pasi lesz Kép

Zsizsa, nincs szigorú napirend, de azt leírom: reggeli után kicsi játék a szobában, aztán útra kelünk - séta egy kis vásárlással egybekötve (friss pékáru, tej, stb.), aztán legtöbbször hazajövünk és itthon a kertben szaladgálunk. 11 körül alvás, másfél óra, aztán ebéd, majd 1-2 óra játék itthon, majd ismét séta, most már gyalogszerrel a környéken (babakocsi nélkül), aztán uzsira haza, és utána szoktunk elmenni a játszóra este 7-ig, majd haza, vacsi és a szokásosak lefekvésig.

ANn, nagy huncut ez a Hamibébi! látom, nincs nyugalmad mellette. de azért élvezed egy kicsit, hogy ilyen mozgékony a lányod, mert én máshogy nem bírnám, mint hogy szórakozom ezen. Kép

Klarissza, üdv itthon. és nagy gratula Lacának a járás-kezdetekhez! nagyon édesek vagytok a fotókon, tetszik ez a családi fotó, nálunk homályos lett Kép indiántorta Kép a vezetéshez is grat, próbálkozz csak itthon is, vezess eleinte hétvégén, amikor kisebb a forgalom, ha félsz először, én pl.éjjel vezettem eleinte, és akkor tanultam a várost is, te ezzel már előre vagy. ja, és sokat fogytál, amióta legutóbb fotót láttam rólad, nem??

Barbi, kirándulásért most nem vagyok irigy, mert az utóbbi időben mi is sokat voltunk. ma is Északnyugat-Magyarországon jártunk. csak nekünk nincs hátihordozónk, csak apa nyafog utána, igaz, egyelőre nem is látom nagy szükségét, mert csak menni akar Lizi és a kocsiját is 2x5percre használhattuk egésznap. futott, mi meg utána.

magunkról folytatva: mivel Lizi csak menni akar, ezért próbáljuk rávenni, hogy arra menjen, amerre lehet, és mi akarunk, no ez utóbbi nagyon nehéz, de ma pl. apa talált az utcán Sopronban egy műa. palackot, és azt rúgta Lizi előtt, ő meg rohant utána, így egész jól haladtunk. egyébként újabb foga bújt ki, a bal alsó kettes és mindjárt kint van a jobb 2-es is. ezért, vagy ki tudja miért, tegnap éjjel láza volt, ma reggel is sokáig aludt, ami szokatlan nála.

na, megyek pihenni, jó éjt!

panu
panu

Laura:

Nikinek nagyon boldog szülinapot kívánunk:

Kép

Robó és Anita
anita77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?