Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon ügyesek a babáitok.
Nálunk megy a hasról hátra fordulás hébe-hóba, illetve hason nagyon szépen emelgeti a fejét Zalán.

Viszont észrevettem egy érdekességet.
Régebben egy órát is elvolt/elvoltunk a játszószőnyegén a játékaival, mostanában mintha pár perc után Zalán mindent megunna. Olyan mintha kevés inger érné , vagy nem tudom .Pedig van sok kis játéka.
Nálatok hogy telnek el a játszás/ébrenléti idők ???
Elvannak magukban a csemetéitek ?

Zsuzsi
zsuzsi80

Sziasztok!
Mi is vagyunk, olvasunk, csodáljuk a képeket, próbálok képet felrakni Dórikámról...
Köszönöm a válaszokat a "Miben alszotok?" kérdésre. HAsznos volt! :D
Mi ma voltunk 4 honapos oltason, alig sírt és meg ott fekve elkezdett a doktornénire mosolyogni. Ő sem hitte el...
6320g a súlyunk, hossz mérés nem volt.
Ma kezdtük el a hozzátáplásást almával, mert mi tápszeren élünk, szerencsére nagyon nyelte! :D

Az ébrenléti órákat karban nézelődéssel, karban sétálással a kertben, játszószőnyegen, bölcsőhintában anyat nézve főzésközben vagy csak a kiságyban a nagymamánál nézelődve töltjük. Játszószőnyegen változó mennyiségű időt tölt el, soknak nem mondanám, a bölcsőhintát szereti nagyon. Babakocsizásról leszoktunk ebben a melegben. Nyúzza a játékait is, de a legjobban nézelődni szeret és még csak oldalra fordul. Ja, és a tévé... az borzalom, hogy bámulja, ha véletlenül bekapcsolva hagyjuk... És gagyog, játszik a hangjával, persze nem órákig, de azzal is elszórakoztatja magát.

Az jutott eszembe, hogy Ti mentek valahová nyaralni a picikkel? Mi Balcsira megyünk a nyaralóba. Remélem, nem okoz gondot majd az ott elalvás, próbálok az otthonihoz hasonló körülményeket biztosítani a számára éjszaka tekintetében.
Köszi!

Kép
monkeyhead

sziasztok!

mi rendszeresen járunk el. Már két hónapos korában egy hétre mentünk nyaralni, és nagyon jól éreztük magunkat.
Ő állandóan nevetett, nagyokat aludt, nekem pedig akkor állt be a tejem.
Most hétvégén mi is voltunk a balcsin. Egy kicsit a meleg miatt nyügös volt, többet kért enni, meg kevesebbet aludt napközben, de egyébként jó volt. Biztos hirtelen jött neki ez a meleg...

Nekünk a védőnő azt mondta, hogy ha elég korán kezdünk el vele járkálni, akkor ez lesz természetes. Ha 2 éves kora körül kezdjük, nehezebben viseli.

A sógórnőmék külföldön élnek, úgyhogy ő két hónapos korában repültette a picit, és végig aludta...

Úgyhogy nekünk jók a tapasztalataink.

Csilla
kiscsillag1

Mi csak a volt párom (papa) szüleihez megyünk le nyáron... :? örülök ám, juj de jó... :?
Én csak attól félek, hogy pár hete egy fél órás babakocsis utat sem bírnak ki, akkor mi lesz egy több órás kocsiúttal... :roll:

Kép
Kép
labasv

Mi most hétvégén megyünk először el a picivel itthonról. Anyuékhoz megyünk, 170 km Soprontól az út. Szerintem bírni fogja, nagyon szeret a kocsiban utazni, elöl ül mindig a babahordóban, apukája meg hátulról szórakoztatja. De legtöbbször alszik, és ha leállítom a motort, akkor felébred. Szereti a zúgást.
Arra leszek kíváncsi, hogy hogyan fog tetszeni neki hogy új helyen alszik, de szerintem nem lesz gond.

jutiboszi

eddig nálunk is jól bírták a kocsit, de legutóbb Lili azt is végigordította. Pedig ott ültem mellette. Ha megállt a kocsi, egyből rázendített. És a belvárosban igen csak dugó volt, és a doki meg ott van...szal... :?

Kép
Kép
labasv

Mi is készülünk nyaralni menni a balcsira június végén. Kicsit félek az ottalvástól, nem tuom mit fog hozzá szólni, csak idegen lesz neki éshát ő ugye nem egy jó alvó baba, remélem nem zavarjuk őt össze teljesen.
Már csak egy ágyat kell szerezni neki, remélem az is sikerül majd.:)

Nagyon csend lett a találkozó körül, ami elvileg holnap lenne, mi lesz most azzal?

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Mi nem tervezünk nyaralást. Minden hétvégén megyünk anyumékhoz 13 km és anyósomékhoz (ők itt laknak). Szeretnek autózni :). Annám már 7020 g és 65 cm, Zazó 6016 g és 63 cm. Zalán is megtanult forogni és Ő gyakorolja is rendesen, Anna csak ritkán. Anna két kézzel nyúl már a játékért és tömné a szájába :lol: . Rengeteget gagyognak Zalán most "g"-s gurgulázó hangokat utánozza. Felfedezték a kezüket szokták nézegetni Anna már a lábát is. Ő is szokta emelgetni a posiját és így változtatja a helyét.A kiságyba meg hason alszik, az ágy közepén van a fejecskéje reggelre már teljesen felkúszik :lol: . Nálunk a lakásban 24-25 fok van Annára rövidújjú badyt és talpas gatyát szoktam adni és kistakaró ,Zalánra bady nélkül vékony rugit és hálózsákot mert mindig lerugdossa magáról a paplanját szereti emelgetni a lábát :lol: . Napközben meg amit én felveszek azt adom rájuk is, én elég fagyos vagyok. Mi szeretünk babakocsizni de 1 kicsit meg van emelve a fejük alatt, szeretik nézni a faleveleket ha fújja a szél. Mikor fent vannak, bent úgy 30 percig elvannak a járókába. Éjjel kelünk0-4 utána 6-8 között.
Na mentem Zazó sír

Pussz!

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok!
Akkor batran nekivagunk a Balcsinak mi is (junius vegen mi is), remeljuk, jo ido lesz es nem kanikula!! :D Nekunk meg van az agy, csak nem tudjuk, hogy jut le... : :?: Meg egy mikro is...

Kepzeljetek, tegnap kapta az oltast, minden szuper volt, erre ma jol belazasodott, pedig azt hittem, ez csak kozvetlenul utana varhato... kicsit megijedtem, de a lazcsillapito kup ota aludt egy nagyot es mar boldogan mosolyog ismét! Azt mondják, a 3. oltás a legdurvább, örüljünk, hogy csak lázas lett, azt elfelejtettem zavaromban kérdezni, h mi várható még a rosszabb esetben...

Na megyek, nálunk is nagy a kert, beérett a borsó, megyek fejteni :)

Sziasztok!

Kép
monkeyhead

Így babakocsizunk :lol: :

Kép Kép Kép

Anyával:

Kép

KépKép
KépKép
jadika

Nekünk a kert szerencsére parkosítva van :wink: , így nem kell csak füvet nyírni.

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok!
Alig érem utol magam, olvasni se tudtam, de azért jöttem, hogy:
Holnap jó nektek kb. 4-től 6-ig a Margitszigeten? Halaszthatjuk is, ha gondoljátok, nekem mindegy!
Ááá, Szonja nem hagy, meg amúgy is fürdetjük a kölköket mindjárt.
Puszi

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Hahó!!!

Akkor senki más nem jönne találkozni? Csak Manka??? Ha így ketten maradtunk, akkor lehet, hogy halasztani kéne. Bár én sajna ezután ritkábban leszek Pesten, mert rohadt meleg van a panel 4.-en. Sokkal jobb a nagyiék nyaralójában Csopakon... ott meg nem lesz net, csak ritkán megyek netkötzelbe...
Ha többen lennénk, jó a 4 óra nekünk is! Bár akkor még dög meleg van.

Pusz

Panka

KépKép
pankamama

Sziasztok

Nálunk szülőértekezlet van ma 16:30-tól,úgyhogy nem jó a taliidő!!! :(

Kép

Kép
lecso

Szerintem akkor halasszuk el a találkát! De valamikor jó lenne egy nagy tali, amikor mindenki el tud jönni!!!! :):)

Panka

KépKép
pankamama

Na meg épp szakad is az eső. Szerintem találjunk ki valami távolabbi időpontot, és akkor úgy tud tervezni mindneki, nem?

Panka,
Csopak?? A legjobb hely,mázlista. Mi is oda megyünk majd június utolsó hetében.:)

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!Itt vagyunk mi is ,csak besz*rt a netünk,és nem tudtam jönni.Dorka sem forgolódik még,bár már nagyon emelgeti a fenekét,viszont hason még mindig nem bír ki 5 percnél többet,de azalatt a fejét szépen emeli,csak megunja....
A tárgyakat ő is két kézzel fogja,és irány a szájába:)Már én is adtam neki almát is,és sárgarépát.De csak egy picit,hogy ismerkedjen az új ízekkel.Mi vályog házban lakunk,ugyhogy ide nem kell klíma,így is 23-24 fok van egész nap.Rövid ujju body,+gatyó van rajta.Valószínű mi is megyünk nyaralni juli elején.Szerintem jól el lesz.Bár ő sem jó alvó.Tegnap pl egész nap aludt másfél órát,és igy is fél 11 kor aludt el este.....
Rajtam még van 5 kg plusz.61 voltam annó,most 66.De rám is jók a régi ruhák:) Teszek fel pár képet is.Ja,és mult héten volt manó 65 cm és kereken 7 kg.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ildikó82

Szasztok!

Ildikó! Nagyon szép Dorka.

KépKép
KépKép
jadika

Köszi szépen!Ez ma készült:
Kép

A rövidke idő alatt,amíg elvan hason addig így emeli a buksit...

Kép

Kép
ildikó82

Hahó!

Gyors bekukk.
Édesek a gyerkőcök.
Bocsi mennem kell a férjem nyaggat :roll: :twisted:

Kép
bettó

Csajszik!!!!

Hol vagytok??????????
Volt akkor tali???
Nálunk nincs semmi különös, Szaffikám nagyon nem jól bírja a meleget. Ma délután sikerült fél órát alukálnia úgy, hogy egyszer felébredt közben. Mire felébredt a kis haja csurom víz volt. Pedig nem öltöztetem túl szegénykémet. :roll:
Itthoni mérleg alapján 5970 gramm volt tegnap este :D
Pussz

Kép
bettó

Szasztok!

Nálunk ma tökéletes sétaidő volt, hosszú farmernadrág meg pulcsi rajtam, gondolhatjátok, hogy Manó milyen jót aludt!!! :)

Délelőtt még esett az eső, így délutánra kellemesen lehűlt a levegő. Véégre!

Ja, mi 5320g-osak vagyunk, és visszanőttünk 1 cm-t, legalábbis a védőnő kicsit elbénázta, és rosszul mérte. Erre mondom neki, a múlt héten ugyanennyi volt, ja akkor mondjuk 1 cm-t nőtt. Mondjuk! Ááááá! Mondjuk jó védőnő! Mondjuk! Még szerencse, hogy nem hozzá járok! Csak az enyém nem volt ott!

jutiboszi

Sziasztok!

Mi tegnap 65 centisek, és 6,42 (Lilien) és 6,38 (Jázmin)voltunk :D
Fejlődésneu-n voltunk, és minden rendben! Azt mondták nincs igazából lemaradva a korához képest, a korrigált korhoz pedig pláne!!
:lol: :lol:
Csak ici-picit kell tornáznunk itthon. Tényleg csak 1-2 gyakorlat :D
Lili persze végigordította az oda-és visszautat. :?

Ott összefutottunk egy ismerőssel, akivel együtt voltunk a PIC-en. A hapsival is rendszeresen taliztam, mert a gyerekek egymás mellett feküdtek 2 hétig. SZóval ez a hapsi ha ezerszer találkoznánk se tudná ki vagyok. Mindig megkérdezi, hogy fiúk e, merg Jázmin tiszta fiús fejű. :shock: :evil:
Azt hittem megütöm... AMúgy is elég bunyeszka a lelkem, de, hogy lehet egy zöld fodros rucit fiúsnak nézni?!

Kép
Kép
labasv

Sziasztok!

Kristóf hétfőn volt 6620 gr és 63 cm, amit szerinem renszeresen rosszul mérnek, mert a 68-as ruhák a pelusnál már szűkek, arról nem is beszélve, hogy hivatalosan 60 cm-vel született,az az eslő védőnénis mérésen pedig 56 cm volt. :)

Nektek mi a véleményetek a Rota védőoltásról? Mert én hol azt hallom, hogy érdemes, hol meg azt hogy nem érdemes. Mi szeretnénk majd babaúszásra vinni, akkor állítólag ajánlott, de azt is hallottam, hogy 60ezer a két oltás?
A fertőző agyhártyagyulladásos oltást mindenképp beszeretnénk adatni, de az állítólag szeptembertől ingyenes lesz, mert kötelező oltássá szeretnénk tenni. Tudtok erről esetleg valamit?

Betto
Tali nem volt, majd szerveződik valami ekólvileg egy későbbi időpontra.

Köszi
Kriszta

Kép
k.krisztina78

A rotát én nem tudom beadatni, mert 2 gyerekre annyi majdnem mint a fizum jelenleg :cry:
Én úgy tudom, hogy az nem szuri, hanem valami szájon keresztüli cucc.

A babaúszást nekem a doki "megtiltotta". Állítólag rengeteg ferőzést összeszednek a babák, mert ugye az anyukák meg apukák a vízben nem sterileg és innen onnan mindenféle baci kijön... :oops: izé, remélem érthető :oops:

A szeptemberit viszont megkapják.

Kép
Kép
labasv

Mi már utaztunk Ádámmal... és ha minden jól megy, akkor július közepén is megyünk 1 hétre Harkányba...

Ildi
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nem kellene Dórit összehozni Ádámmal? :wink:

Rota-oltás
Mi beadattuk .....

Pneumokokkus
Nem vártuk meg a szeptembert, beadattuk...
(ez lesz ingyenes)

És most beadatjuk a meningokokkus elleni oltást is...

Én inkább kifizetek x összeget az oltásra...
Vendég

Hahó!

Juti! De jó nektek, hogy olyan idő volt. Nálunk vagy nagyon meleg van, vagy esik az eső. Vagy eső előtti fülledt idő. Szóval egyik sem sétának való. Tegnap pl. majdnem futottam a babakocsival, hogy hazaérjünk az eső előtt. :?

Vivien! Logikus amit a dokid mondott az úszásról. Mostmár én is letettem róla.
Én is jártam így, hogy megkérdezték Kincső nevét, pedig nekünk füllbevalónk is van :D

Azt hiszem mi várunk akkor az agyhártyás oltással. Erdőbe úgysem igen megyünk.

Kép

Kép
bettó

Sziasztok!
Mint eltűnt topiklakó jelentkezem. :lol:
Bocsesz, hogy nem jöttem, de betegek voltak a gyerekek, aztán meg vírust nyelt be a gép. A megoldás pedig csak a format c volt. Szóval mindent újra telepíteni, stb...
Gyerkőcök most már csak taknyosak. Vírusos torokgyuszijuk volt, de szerencsére nem volt olyan vészes, mint ahogy hallatszik. Azért Bulcsút féltettem a lázas időszakban. :? De most már túl vagyunk a nehezén.
Fotókat majd valamelyik nap teszek fel, csak most már bonyissá vált, mert cd-re lettek kiírva, és arról kell megkeresni, lemásolni, kicsinyíteni... Szóval a kényelem megszünt, hogy a gépen legyenek a dolgaim... :roll:
Nagyon szépek ám a babák! Olyan jó nézegetni ezeket a képeket!

Kép
Kép
giga1

Én sem azért nem adatom be a rotát, mert hanyag vagyok, és sajnálom a pénzt. De 2 gyerekre 80 ezer forint, és akkor miből vegyek nekik kaját? Mi tápszeresek vagyunk, ami 25 ezer forint 1 hónapban! Kb ugyan ennyi a pelus (tescós). Én egyedül nevelem őket, ami pénzt meg a papa ad, az lókaki.

Kicsit unom az olyan kampányokat, hogy ha ezt vagy azt nem adatod be a gyereknek egy rakás pénzért, akkor rossz anya vagy. :evil: Ugyan ez volt a köldökzsinórvérrel! Volt aki szerint én vagyok a legrosszabb anya a világon, mere nem vettem fel jelzálogkölcsönt a lakásra és fizettem 600 ezer forintot a 2 gyerekre. :shock: :evil:

Tudom, hogy a rota halálos lehet, ha kiszáradank, de nehezen hiszem el, hogy nem tűnik föl valakinek, hogy a gyerek hány és megy a hasa. És ha ezt tapasztalom, megyünk a kórházba.

Más: Ma Jázmin teljesen magátül hasról hátra fordult 2x a kiságyban! :lol: :lol:

Kép
Kép
labasv

Vivien!
Én megértelek teljesen. Mi még egy gyerkőcnek sem tudjuk beadatni ezt a sok szurit. Bár a rotáról engem is lebeszéltek, eleve lutri, hogy lenyeli-e a baba vagy kiköpi. Meg tényleg, hogyha már csak egy kis jelét látom, akkor irány a kórház. A múltkor picit ment a hasa, egyből hívtam a védőnőt, de annyi is volt. Egy nap hígabb volt. Szóval figyelek ezerrel. Amit majd mindenképpen szeretnék neki beadatni az a méhnyakrák elleni. Az sem kis összeg.
Neked pedig egyedül végképp nem lehet túl könnyű. MÉG MOST IS CSAK AZT TUDOMMONDANI: ELISMERÉSEM!!!!! :wink:
Nagyon ügyi Jázmin! Lilienis majd ellesi a tesótól boztos :D

Giga! Utólag sok boldog névanpot Bulcsúnak!!!! Jobbulást a gyerkőcöknek és a gépnek is :wink:

Kép
bettó

Sziasztok!

Mi sem adatuk be a rota elleni védőoltást és nem érzem emiatt rossz anyának magam. Ahogy Vivi is írta ha hányunk és megy a hasunk irány a kórház és különben is szerintem nem szabad úgy hozzá állni hogy biztos elkapják. A családba van 5 gyermek és szerencsére egyik sem kapta el Kopp-kopp. A tesóm gyerekei sem kapták csak a kötelező oltásokat.

Ági! Jobbulást!

Pussz

KépKép
KépKép
jadika

szisztok

Nálunk sem lesz beadatva a rota elleni csak a szeptemberi oltás. :? Ez van! :roll:

Tali mikor lesz ???Új időpont?

Tegnap nem semi időjárás volt!Apa dolgozott egész nap 18:15-kor ért haza.Én + a 2 gyerkőccel itthon :? .Tomi elég nyüszikés volt,de már pár napja ilyen.Nem nagyon akar szopizni,üvegből sem kell neki.A pocakom fájt a héten,remélem azért mert meg fog jönni!
2 ciciből etetek lassan 1 hete(este még kell pótolni üvegből a nappali lefejt tejcsiből.Tegnap 50 ml-t :( ),de a tejcsi mennyisége csak nem akar visszaállni.Hiába 2 féle homeósbogyó,Bettó féle tejserkentő,pihi,sok-sok cicizteteés(másfél-2 óránként)+fejés.Eszek már köménymagos levest,gyümölcslé,dió(azt olvastam az egyik topikban hogy jót tesz a tejmennyiségnek).

Remélem másnak nem kell küzdenie a tejcsiért!!!!

Kép

Kép
lecso

"menstruáció visszatérése

Az első hat hónapban kizárólagos és igény szerinti szoptatás esetén csak nagyon ritkán fordul elő, hogy ismét visszaállna a termékenység és ezzel együtt a menstruáció. Sok nőnél még a szoptatás abbahagyása után is eltelik egy-két hónap, mire a termékenység visszaáll. A menstruáció nem akadálya a szoptatásnak. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a baba a vérzés előtt pár nappal elutasítja a szopást, majd a vérzés kezdetekor már elfogadja. Amíg nem szopik, fejjünk rendszeresen, és kínáljuk meg újra és újra. Ha a lefejt tejet sem fogadja el, valószínűleg érzékel olyan íz változást, ami nincs kedvére. Ha csak a szopással van baja, valószínűleg nem a menstruáció az oka, hanem inkább valami más, ami csak véletlenszerűen esik egybe a menstruációval (fogzás, középfülgyulladás, torokgyulladás).

Jóval gyakoribb, hogy az anya úgy érzi, csökken a teje a menstruáció előtti héten. Ez rendszerint nem okoz nagyobb fennakadást. Talán segít áthidalni ezeket a napokat, ha gyakrabban tesszük mellre a babát. Amikor a vérzés elkezdődik, a tejmennyiség is visszaáll az eredeti szintre. Ha viszont a szűkebb napokon pótlást kezdünk adni a babának, a tejmennyiség még jobban csökkenni fog, s a vérzés kezdete után is hosszabb ideig fog tartani, amíg visszaáll a szükséges mennyiség. Ezért jobb pótlás nélkül átvészelni ezt az időszakot.

Azoknál a nőknél, akiknél korábban is jellemző volt a premenstruális szindróma jelentkezése (fejfájás, migrén, mellérzékenység, aluszékonyság, ödéma) a szoptatási időszakban visszatérő menstruáció előtt is számíthat a kellemetlen tünetekre. A szoptatás szempontjából a mellérzékenység a legkellemetlenebb, hiszen ilyenkor zavaró és fájdalmas, ha a baba sokáig cumizgat a mellbimbón. A vérzés kezdetén szerencsére ez a kellemetlen tünet is elmúlik, ezért csak azt a pár napot kell valahogy átvészelni, és átmenetileg korlátozni a komfortszopást. Más gyógymód nem nagyon létezik erre a problémára. Annak, akinek viszonylag korán visszaáll a termékenysége, talán vigasztaló, hogy sok más nő is menstruál a szoptatás idején, ám ez többnyire nem akadálya annak, hogy akár évekig szoptassanak. "

Kép

Kép
lecso

további szép napot mindenkinek!!!!!

Kép

Kép
lecso

Hát mivel én ugyi nem szoptatok, nekem 6 hét múlva megjött... :?

Kép
Kép
labasv

Nekem most múlik az első, szülés óta. Szerencsére semmi fenn akadás nem volt tejcsi terén, se a mennyiség se a babók részéről. Sőt én eléggé görcsölős voltam és most szinte nem is volt. Viszont a mennyiség az több volt :(.

KépKép
KépKép
jadika

Sziasztok!
Nekem pont 3 hónappal a szülés után jött meg,de én sem vettem észre semmi változást a tejcsin.Viszont 2 hétig megvolt,de szerintem csak a gyógyszer miatt...Mikor annó elkezdtem szedni a bogyót,akkor is 21 napig folyamatosan megvolt.De szerencsére ilyenkor csak kevés van,de van:(

Kép

Kép
ildikó82

Nekem még nem jöt meg. SZERENCSÉRE! :D
Mikor Kincső két hónapos volt, volt kis folyás, de azóta se semmi.
Adri! Remélem én is ilyen szerencsés leszek, én is nagyon szenvedtem anno :wink:

Kép
bettó

Figyúzzatok!

A lánykáim újabban olyan ijedősek. 1-1 váratlan hangra úgy összerezzennek...
Ma Lilicica kurrjantott egyet, és Jázmin úgy megijedt, hogy sírni kezdett. Ő amúgy is ijedősebb. Múltkor gy idegen elkezdte macerálni az utcán és akkor is görbült a szája...

Ez normális?

Kép
Kép
labasv

Végül mi is úgy döntöttünk, hogy a Rotát nem adatjuk be, csak a
pneumokokkust meg a meningokokkust. Lévén én asztmás vagyok a férjem meg allegriás, igy elég nagy eséllyel indul Kristóf a léguti megbetegedések felé.:(

Nekem szerencsére még nem jött meg, de azért várom, hogy történjen valami, mert pco-sak a petefészkeim, sosem volt rendszeres ciklusom, kiváncsi vagyok igy szülés után mi vár rám..

Vivien,
Minden elismerésem, nem lehet könnyű.
Az hogy ijedőseka lányok, szerintem ne aggódj, mert Kristóf is az utóbbi időben lett félős, elmerül a játékban és ha valaki belép a kis világába, akkor úgy össze tud rezzeni, hogy görbűl neki is a szája. Az idegenektőlvaló félésük is tök természetes, olvastam, hogy 5-6 hónapos korban egyértelműen megkülönböztetik már az idegen arcot az imerőstől, és simán megijedhet, hogy ki és miért nyúlkál felé.

Lecso,
Én is szenvedek Kritóffal, nem nagyon akar enni mostanában, mintha felcserélte volna az éjjelt a nappalal, ami az evést illeti. Nincs sírás a kajáért már jó pár napja, igy ki is próbáltam vajon meddig bírja, és simán 9-14-ig nem evett, és még akkor sem üvöltött a kajáért, mikor megettem akkor sem falt fel mindent hanem elnyammogott a cicin, közben meg éjjel simán kiszívja mindkét cicit, nem értem miért csinája ezt. Ma is alig evett, 5 perc cicizés után már húzza el a fejét, hiába próbálom beletömni a cicit a szájába, elkezd sírni, és hiába próbálkozom cumisüveggel, azt is kiköpi, ergo nem éhes már.
Ami a tejserkentőket illeti, szerintem ne szedj ennyi fajtát, mert én is ezt csináltam, és a védőnő mondta, hogy ez meg már túl sok. Egymásnak ellenhatásait kiválthatja, és nem tudja egyik sem kifejteni rendesena hatását. És sajnos 8 hetes kora óta táplálok hozzá tápot, nekem sem volt elegendő tejem, most bezzeg lenne, mert a Betto porocskája nekem nagyon bejött, de most meg alig eszik. illetve nem is tudom mennyit eszik, de úgy döntöttem hétfőtől bérelünk egy mérlget a saját megnyugtatásomként, mert ami volt azt sajnos vissza kellett adnunk.

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Kriszta PCOS vagy?Én is! :? Sajnos Levi születése sem hozott javulást,sőt szerintem rosszabb lett a helyzet mint előtte,úgyhogy most is erre számítok.Miután megjött elsőnek akkor kezdtem a lejtőn lefele csúszni.15 kg fel pedig szülsé után még kevesebb voltam mint a terhesség előtt,hipóztam mint a fene ami a mai napig meg van rendesen napjában többszőr.Állítólag a terhesség csak ront az IR-en ami nekem eddig sem volt fényes.Az inzulin 0' 28 120' 105 .De nekem az endokrinológusom amíg szoptatok nem írja fel a merckformint.

Mindjárk írok egy linket,ha gondolod nézz be hozzánk.Ebbena topikban csak pcos kismamák,anyukák írnak.

Kép

Kép
lecso

Kép

Kép
lecso

Kriszta a 2 homeóst lehet együtt szedni és a homeós doki szerint a por is mehet mellette.
Nem akarom elszólni,de ma 3 óránként evett a nagy legény és 10-20ml még jött a ciciből utána.Ja és 1 ciciből evett egész nap.Talán visszajön a tejcsi?De csak ezt nagyon halkan írtam!!! :wink:

Kép

Kép
lecso

Vivien nálunk is meg-meg ijed Tomi.Szerintem ez természetes,figyel a környezetére(vagy épp el mereng épp valamin),na meg a hírtelen hangokra még mi is összerezzenünk még jó hogy sírással reagálnak :wink:

Kép

Kép
lecso

Lecso! Akkor már fagyasztani sem tudsz régóta?

Vivien! Szaffikám szerencsére nem ijedős. EDDIG! Nézelődik a téka előtt is, megállnak beszélnek hozzá semmi. Itthon hogyha játszik és hirtelen bemegyek zajjal, vagy bármi, nem sír, csak megrezzen és nagy szemeket mereszt, hogy jééééééééééé te is itt vagy? :lol:
Viszont az egyik kölcsönzőnknek a kislánya nagyon félős. Gézu rámosolygot és már görbült is a szája.

Kép
bettó

Sziasztok!

Tejserkentésre szerintem a legjobb a 100% almalé, legalábbis nálam. Nekem sosem szopcsisztak és megvallom őszintén éjjel már jó ideje nem fejek mégis a napi 8-10 dl megvan, ha csak 1 babukám lenne bőven elég volna,( de szerencsére kettő van ).

Zalán is kevesett eszik napközben, bezzeg éjjel megeszik 170 is. Tök érdekes, hogy mi még mindig csak 110-125-ket eszünk és mégis jól fejlődnek, ki érti ezt?

Ha fáradtak akkor nagyon ijedős mindkettő. Anna is elkezd sírni ha Zazó sír, de fordítva nem igaz, sőt van úgy hogy nevet rajta.

Betti! Remélem neked is minden oké lesz a mensivel :wink:

KépKép
KépKép
jadika

Lecso,

Én érdekes módon vagyok pco-s, ugyanis a petefészkem pco-s egyértelműen, megjönni sem jött meg normálisan sosem, csak mikor gyógyszert szedtem, de ezen kivül szerencsére semmi más jele nincs a pco-ságomnak. Kristóf nem akart egyszerűen összejönni, próbálkoztunk egy darabig, aztán orvosi segítséget kértünk. Amihez annyi segítség kellett csak, hogy a doki nézte van-e egyáltalán peteérésem, és szerencsére volt is, a 2. alkalommal pedig már össze is jött Kristóf. Pedig voltam ezen a PCT vizsgálaton, nem tudom hallottál-e róla, de az pl olyan rossz lett, hogy inszeminációra akartak már küldeni.
Olvasgattam én azt a fórumot is amit átküldtél, mikor riogattak ezzel a betegséggel, meg a PCO-s oldalt is.

De aztán feladtam az aggódást, mikor megtudtam, hogy megjött Kristóf, pedig nagyon nem is számítottunk igy rá. Igy jó későn is tudatosult bennünk, hogy én miért is vagyok rosszul.:))

Endrorkinológushoz én is jártam a terhesség alatt végig, mert a pajzsmirigyem alulműködött de nagyon, aztán nem mentem vissza hozzá, mert a terhesség után értékhatáron belül volt minden értékem.

Azért ha nem mennek majd rendesen a dolgok megint, akkor biztosan megkereslek benneteket.

Köszönöm
Kriszta

Kép
k.krisztina78

Adri!
Én azt hitem, hogy már nem esznek este a babóid. Valamit biztosan félre olvastam :roll: Én már nagyon régen nem mérem, hogy Kincső mennyit eszik. Egy héten többször ráteszem a mérlegre és látom, hogy hízik.

Szörnyű éjszakánk volt csajok. Kincső délután 4-től kezdve ébren volt fél éjfélig. Ja bocs aludt egy fél órát 8-tól fél 9-ig. Pedig minden olyan ütemben ment, ahogy szokott. fél 11-kor már az ölemben elaludt, tettem be a kiságyba, amikor kedves férjecském jó hangosan szólt a hugának, majd a sógor jelölt ment kiállni a kocsival és az ajtót becsapta. Kincső szerintetek visszaaludt??? NEM!!!! Annyira mérges voltam el sem tudom mondani mennyire. Nos attól kezdve sírás-sírás-sírás. Hol Géza ölében, hol az enyémben. Prbáltam letenni, hátha kis idő után elalszik, de már annyira túl volt pörögve, hogy egyedül nem ment neki. Cici sem kellett, mert a sírástól azt sem vette észre, hogy mi van a szájánál. Géza kivitte levegőzni és 3/4 12-kor cicizett, evett és pár perc múlva el is aludt. Fél 2-kor megint sírva ébredt. Megölelgettem, és mellettünk nyugodott meg csak. Annyira sajnáltam szegénykémet. Már én is sírtam vele. Nem kívánom senkinek! Remélem ez volt neki az utolsó :roll:

Kép
bettó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?