Új privát üzeneted érkezett!

Szia monkeyhead! Mi már nagyon régóta egy kis hosszú ujjú badyban és egy zokniban alszunk.
Nálunk már ma kint is olyan meleg volt, hogy csak egy kis bady (rövid ujjú) volt Kincsőn és egy kis zokni.

Kép
bettó

Sziasztok!

Nálunk is teát kap Kristóf ha sátélunk vagy kint vagyunk, nekemazt mondta a védőnő,hgy csipekbogyót vagy citromfű teát adhatok neki egy ici-pici cukorral, a lényeg, hgy a filter egy komponensű legyen, ne pl csipkebogyó hibiszkusszal stb.

Nálunk nincs légkondi, igy itthon is ma már csak egy rövid ujjú body volt rajta és zokni, éjjelre viszont maradt a vékony hálózsák body-val, takaró nélkül. Eléggé szenvedős volt a mai napunk sé a tegnapi is, de most ez lesz nyár végégig? :(

Azt is tanácsolták nekem ,hgy füdessük meg napközben is ha nagyon melege van, de nem tudom merjem-e, nehogy felboruljon szegény, és azt higye, hogy este van.:)

Kép
k.krisztina78

Köszi csajok!!!!!!

Na, én is próbálkozom a vízzel, ha szomjas, elfogadja, de 10 ml-nél többet nem iszik. Érdekes. Viszont teát ugyanúgy csináltam ma, mint ahogy monkeyhead írta, úgyhogy önállóan is látom nagyon ügyes vagyok! A teát is elfogadja, de abból is csak keveset.

Éjszaka nálunk hidegebb van, mert hálisten tavaly nyáron szépen körbeszigetelték a panelt, így télen melegebb van, nyáron meg nem forrósodik át annyira a beton, szóval estére kellemes idő lesz, úgyhogy rövid ujjú body, és vékony pamut rugi van rajta éjjel. Eléggé "mászkálós" lett mostanában, reggelre mindig kibújik a takaró alól, így nem aggódok, hogy esetleg megfázna.

Mi is újra egyszer ébredünk reggel, és este szépen szó nélkül elalszunk, és nem fáj a hasa mostanában. Remélem tényleg csak 3 hónapos kólikánk volt, és mostanra kinőtte!!!! Kaki 1-2 naponta egyszer van, de az ütős mennyiségileg, és szaglásilag is. :oops:
Egyébként Milán is nagyon sokat változott, sokkal mozgékonyabb, sokkal többet kommunikál, sőőt, kiharcolja, hogy figyeljünk rá is, hangosan gagyog olyankor. 2 kézzel nyúl a tárgyakért, megfogja és meg is tartja ügyesen, hason is szépen emeli a fejét, és egyfolytában próbálkozik a hasra fordulással. Szopikázza a nagyujját, és mindent a szájába vesz.

Na, ennyi egyelőre!

Ti is írjatok, kinek mennyit változott a bébike!! Biztos sokat!!!

Na, pussszzzzzz

jutiboszi

Kriszta!

Érdekes amit a teáról hallottál. A Mecsek babatea 2 komponensű, kamilla és édeskömény, és újszülött kortól adható. Na, megint, látjátok, ahány ház, annyi szokás.
Nekem egyébként azt mondta a védőnő, hogy nem is kell semmi, mert az anyatej szomjoltó is! Hát eddig így tettem, és ahogy Bettó írta, jól felborult a napirend, volt, hogy másfél óra múlva evett, volt, hogy 3! Szerintem nem jó ez a pocakjának sem, és a cicim se tudja eldönteni, hogy mikor mennyit termeljen. És egész nap olyan érzésem volt, hogy nincs elég tejci, mert ugye sűrűbben szopizott, és kevesebbet egyszerre, így olyan érzésem volt, mintha nem evett volna eleget.
Na, mindegy, víz vagy tea!!! És 3-4 óránként cici.

jutiboszi

Sziasztok!

Alvás: Hát nemtom. Variálgatok. Mert éjszaka meleg van, de néha tök lehül a gyerekszoba. Jelenleg csak egy hálózsákban alszunk, kb derékig betakarva. Nem veszem észre, hogy melegük lenne... :wink:

Ivás: MI mindig is ittunk. Még a kórházban szoktatták rá őket, de tápszerre elvileg jobban kell vizet adni, mint anyatejre.
A doki azt mondta, hogy napi 2 decinél többet ne, de ők ennél valamivel többet isznak :oops: Gond eddig nem volt belőle.
Már isznak gyümilevet, tehát csinálok azt 1 kis üveggel, és egy kis üveg vizet.

Kaki: Általában napi 1 volt, de mióta főzelékezünk, napi 2, sőt van, hogy 3 is van.
Nem erölködnek úgy, mint régen.

Séta: Ugyanaz :? Lili ordít. Bár tegnap sikerült egy egész jót produkálni. 3/4 óra nyugi, és csak azután visitás.
Fogalmam sincs miért csinálja...Tipp?
Babakocsiban lát engem, nincs melege, mégis úgy dobálja magát benne, hogy "öröm nézni"... :( :? :cry:

Kép
Kép
labasv

Vivi!

Ma nekem is nyűglődött a babakocsiban Milcsi, én arra tippelek, hogy mozogni akart benne, és akadályba ütközött, mert hát az nem akkora, mint az ágy, ahol mozoghat kedvére. Kivettem, kitettem az ágyra, és vigyorgott mint a tejbetök. Nálam ezért nyűgi a babakocsiban.

jutiboszi

Kép Hát tényleg nincs sok hely, pedig ez egy nagy babakocsi. Pedig muszáj megszoknia... :wink:

Kép
Kép
labasv

Juti,

Meddig volt ,hogy Milán éjjel is kelt újból? És mit takar nálatok, hogy reggel kel csak?
Mi még minidg szenvedünk az éjjelekkel, hajnal 2-4 között valamikor tuti felkel, és után mostmár mondhatom, hogy rendszerességgel 7- 1/2 8 felé is eszik mégegyszer, de szerencsére akkor még visszaalszik úgy 9-10-ig. De hogy mikor fog leszokni erről a hajnali evésről, mikor 6 hetes kora óta ez működött jó pár hétig.

Valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne leszoktatni az éjjeli evésről? (vízzel, teával már próbálkoztam, de nem sok sikerrel) Vagy kicsi még ehhez, törődjek bele, hogy éjjel is kajás? :)

Kriszta

Kép
k.krisztina78

sziasztok

Vivien nekünk is Bergon kocsink van. :D
De ugye az egyedüli kocsi jóval nagyobb.Levi még másfél évesen is tudott benne aludni,mert elfért kényelmesen.
Kép

Tegnap voltunk méreckedni is +oltást is kaptunk.5420 gr és 58 cm Tomi.Az oltás nagyon jól viseli,még sírni sem sírt.
Olyan jó baba még mindig,de nem akarom elkiabálni(mert ha ezt mondom akkor utána van 1-2 nap rosszalkodás :wink: ).
Tejcsi ügyben most nem tudom mi van.Vagy apadozik vagy beállt a kereslet-kínálatra.10-20 ml-t tudok lefejni evés után vagy még annyit sem.Este álltalában 2 cici kell.De hát tegnap is 8-kor evett este és reggel 3/4 8-kor kelt fel csak enni.Jó mert lehet aludni tőle(Levitől már nem,ő 6 -kor kelt ma is),csak a cicinek nem biztos.
De majd meglátjuk mi sül ki belőle,a vak is azt mondta! :lol:

Taliról mi a hír???

Alvás?Hosszújjú body meg talpas gatya+polár takaró,ami sokszor már reggelre nincs rajta egyáltalán vagy csak félig.

Ja és szigorúan szopja az újját!!! :( Van valakinek még újjszopós csemetéje?Én személy szerint nem örülök neki.2 hónapos koráig csak cumizott majd megtalálta az újját és vége :? De van jó oldala is,mert simán elaltatja vele magát nappal és éjszaka is.Levinél egy éjszaka hányszor ugortunk visszaadni cumiját??!! :? :D Volt neki 2,de hajnalra volt hogy mind a 2 a kiságy mögött volt már,akkor kutatás,vissza a gyerek szájába.....20 hónapos korában elvettük tőle.Ez a cumi mellett szól.Hogy az újjáról mikor fog leszokni? :cry:
De nem tudok vele mit csinálni,Ő eldöntötte.Van 5 fele cumink itthon,de még véletlenül sem engedi bedugni a szájába sem.A nyelvét odateszi.Ha meg besikerül valamilyen úton-módon kb 1 másodpercig marad a szájában.

Legyetek jók!!!!
Puszi

Kép

Kép
lecso

Kriszta nálunk Levi 6 hós koráig evett éjszaka.Az utolsó egy -két héten vettem észer hogy nem ette meg az összes tápszert.Így elkezdtem felvizezni.És lám,nem kelt fel enni.DE UTÁNA ANNÁL TÖBBSZÖR KÜLÖNBÖZŐ OKOK MIATT :evil: :lol: .1 éves volta mikor végre átaludta az éjszakát.Este 8-tól reggel 6-ig.Ő mindig iylen koránkelő gyerkőc volt.1 éves kora előtt a 2 kezemen megtudtam volna számolni hányszor aludta át az éjszakát.Gyerek válogatja.Valamelyik sokáig ígényli az éjszakai evést.
És nem akarlek elszomorítani,de ahlootam már olyat is anyukától,hogy másfél éves koráig evett 2-szer is éjszaka.Jól látod 2-szer.
Kitartást.Eljön az is hogy megérik rá!!!

Kép

Kép
lecso

Lecso! Szép nagyok lettetek :wink: Én már hozzászoktam a keléshez :roll: Majd lesz olyan is amikor csak egyszer kelünk. Két napig volt ilyen, tegnap már megin ttöbbször ébredt. Bár nagyon nyugtalanul is alukált lehet ez is volt a baj. Most fürcsi előtt alszik, úgyhogy hátah megint egyszer fogunk ébredni. Ilyenkor nem ájul be egyből majd 9 körül és akkor nyugi van egy jó darabig. Bár akkor meg anyuci nem alszik nyugodtan, mert mindig lesem, hogy minden rendben van-e :oops: :D

Juti! Mit csinál Kincső? Hogyha oldalra fordul a buksiját is felemeli és úgy fordul át hasra, nem teljesen van fektetve, hanem kicsit döntva már látszik a mozdulatán, hogy űlne felfele. A könyökét támasztja, a lábát lendítené és szinte már fel akar űlni. Gagyog nagyon sokat, tárgyakért nyúl, átveszi egyik kézből a másikba. Mostanság az ágyikóban a zenélőt a feje felett is hason szereti nézni. Már majdnem kitolja magát. Azt hiszem ennyi az újdonság :D

Vivien! Amikor a csajszit kiveszed a babakocsiból nézelődik és csendben van? Kincsőnek sajna nem elég, hogyha csak az anyukáját látja a babakocsiból neki a világ kell :D Amikor jó idő van a babakocsi végében le szoktam venni egy réteget és ott ki tud kandikálni. Kcsit ki szokott tekeredni, de látja a jövő-menő embereket és így akár 3/4 órát is el van a babakocsiban. :wink:

Kép

Kép
bettó

Friss kép :D
Kép

Kép
bettó

Sziasztok!

3 napot pótoltam, jó volt olvasni :) Főleg a pukis téma tetszett. Dani is tud durvákat produkálni, de nem mindig jön ki a pelusból a szaga. :)

Dani újabban: mintha tudatára ébredt volna, mert toporzékol az ágyban, ha még nincs kedve aludni. Az úgy néz ki, hogy ökölbe szorítj a két kezét, vörösödik, vicsorog fogatlanul és dobálja magát. Ha pedig szólok hozzá, mosolyog. Vicces látvány.
Ő sem szeret feküdni, annál inkább függőlegesen karban lenni, ami egyre keményebb nekem, mert már 8 kilós elmúlt...
Néha átfordul, de csak hasról gurul át hátra. Másik iránybe nem megy. A kezével egyre többet fog, és nézegeti a kezét. Nem szereti a sapit, és egy szuperhirtelen fogással ügyesen ledobja magáról. Kapaszkodik belém, hogy ne tegyem még le. A babakocsi egyre kevésbé tetszik neki is. Remélem, ülve majd bejön neki. Persze továbbra sem sír, csak nyüszög.

Tali nekünk továbbra is jó. 4.-én a Margit szigeten. Hánykor? Hol? Hányan jöttök? De máshova is el tudunk menni. Lehet, hogy jön a nagyi is, azaz anyukám. :)

Öltözés: ujjatlan body+zokni - nincs légkondi...Sétakor + egy takaró, amit ha elmegy a nap, rádobok.

Néha kap még kis forralt vizet, de nem sokat igényli. De még mindig csak anyatej. Napi 5x. 8kor, 12kor, 16kor, 20kor, 4kor. Néha egy órával eltolva, de nagyon szépen beállt már a rendszer.

Küldök egy fotót is kis vasgyúrómról :)
Kép

Puszó

Panka

KépKép
pankamama

Sziasztok!

Lecsó!

Ujjszopi nálunk is van, néhány napja, vagy hete, nem is tudom már. De attól még van cumi is, ujjszopi csak akkor van, ha kiesik a cumi.

Bettó, Panka!

Nagyon ügyesek a gyerkőcök! Ez igen!!! Panka Dani tényleg nagy babuci, adhatna a sonkáiból egy keveset Milcsinek! Ő még mindig olyan kis vékonka. De hosszú nagyon, 64 cm. Kb.

Ezt nézzétek: Kép

Vicces üzeneteket ír ki nekem ez a Windows!

jutiboszi

[quote="k.krisztina78"]J írta:k.krisztina78uti,

Meddig volt ,hogy Milán éjjel is kelt újból? És mit takar nálatok, hogy reggel kel csak?
Mi még minidg szenvedünk az éjjelekkel, hajnal 2-4 között valamikor tuti felkel, és után mostmár mondhatom, hogy rendszerességgel 7- 1/2 8 felé is eszik mégegyszer, de szerencsére akkor még visszaalszik úgy 9-10-ig. De hogy mikor fog leszokni erről a hajnali evésről, mikor 6 hetes kora óta ez működött jó pár hétig.

Valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne leszoktatni az éjjeli evésről? (vízzel, teával már próbálkoztam, de nem sok sikerrel) Vagy kicsi még ehhez, törődjek bele, hogy éjjel is kajás? :)

Kriszta

Kb. 1 hónapig volt, hogy Milcsi este 21-22 körül elaludt, és reggel 6kor kelt. De most visszatértünk az éjjel 3 körüli szopira. Egyébként rosszul írtam, azt akartam írni, hogy egyszer kel fel éjjel! Nem reggel! Bocsi!
Most úgy néz ki, hogy este 10 körül elalszik, és 3 körül éjjel újra felébred, és nem alszik vissza, csak ha cicit kap. Régebben ilyenkor benyomtam a szájába a cumiját, és simán aludt tovább, most már nem elég, forgolódik, és teljesen felébreszti magát, és akkor kap cicit. Egyébként én úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer felébred,és én is felébredek, akkor inkább cicit adok neki, eddig soha meg se próbáltam teát vagy vizet adni.

Én hallottam olyat, hogy volt olyan anyuka, aki este, miután szopizott még megkínálta cumisüvegből is, és azzal jól teleette magát a gyerkőc, és így aludt reggelig. Nekik ez jött be.

jutiboszi

Nálunk a jelen helyzet: 9 körül vacsi, majd lefekvés. Altatni nem kell, ilyenkor maguktól elalszanak.
Kelés 3 körül, +/- fél-1 óra, majd 6 körül megint. ekkor már nem nagyon akarnak aludni, max 1 órát, de kb. 10 körül megint le tom őket rakni 12-13-ig.

Bettó: ha kézben viszem Lilit, minden ok. Nade ott a másik csajszi, akit meg tolni kell, mer ha nem mozog a kocsi, akkor meg ő nyafog :?

hát evvan...

Kép
Kép
labasv

Na, ma 22-től reggel 5.40-ig aludt!!!! Végre én is kipihentebbnek érzem magam. Felébredt 3 körül, de szájába nyomtam a cumit, hátha visszaalszik, és így lett. Ha nagyon éhes lenne, akkor úgyse aludna vissza.

jutiboszi

Juti nálunk így kezdődött a dolog.Egy ideig volt cumi+újjszopi is,majd egyszercsak úgy döntött nem kell a cumi és mérgesen sírt ha a szájába akartam rakni.Mostmár ügyesebb és a nyelve ott van azonnal,a szájába be sem jut a cumi.Eleinte sokszor kikarmolta az orrát(nem talált be a szájába),pedig hetente 2-szer vágom a körmét olyan gyorsan nő neki.

Kép

Kép
lecso

Nálunk az a baj éjszaka, hogy fölébresztik magukat. Össze vissza forgatják a fejüket és nyögdécselnek meg szuszognak. Így még a cumit sem tudom bedugni a szájukba, mert a fejforgatás közben kiesik aztán ráfekszenek.
Már letettem arról, hogy leszoktassam őket a kelésről. Majd csak egyszer átalusszák...
Ah, megyek, mert Lili szétszerelte a játszóhidat vagy mi a neve...

Kép
Kép
labasv

Tomi nem forgolódik még,sőt hason is elég gyatrácskán tartja a fejét,hamar elfárad.De Levi anno ugyanilyen volt és szép,egészséges nagyon aktív gyerkőc lett belőle! :D Kicsiként meg extra lusta volt. :wink:
Nekem furi is volt,hogy írtátok mág megfordulnak, meg nem csak a könyökén tartják magukat hason...stb.Nekem ezekszerint lusta babáim vannak,de majd Tomi is szépen fejlődik a saját ütemében.
A babakocsit nálunk szerti Tomi.Általában alszik,hameg nem akkor van egy játék kiskutya mai csöng le hozá,és dumál-dumál neki.Imádja az ilyen csüngő-büngő dolgokat.
Meg tudnám zabálni.Egy vigyorgó kis krapek.De persze leginkább rám.
Levi meg is jegyezte valamelyik nap,hogy:Anyu nem szeret Tomi!Kérdem miből gondolod? Nem mosolyog rám :wink:
Úgy sajnáltam a nagytökösömet!!!!! :D Pedig szereti Levit,csak Anyu a minden! :wink:

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Kriszta!
Az én kisfiam már körülbelül 1 hónapja átalussza az éjszakákat. Nálunk az a rutin, hogy 7-fél 8kor van az utolsó hami. Ilyenkor mind a két ciciből adok neki. Ez a szokásos 20 perc helyett 35-40 perc. Ezután megy aludni (általában már nagyon álmi szokott lenni, mert délután nem alszik sokat)
6-7 között szokott reggel kelni hamizni. Utána 4 óra múlva, aztán 3 óránként. Tehát 6kor, 10kor, 13kor, 16kor, és 19kor.

Mostanában nekem is felkel éjszaka. De ilyenkor kinézek az ablakon, és ha nem süt be a nap, akkor úgy teszek, mintha nem hallanám, és magától pár perc múlva visszaalszik.
Régen ilyenkor is felkeltem megetetni, de egyszer kipróbáltam ezt, és bejött. :-)
Nagyon fontos a rendszer. Nem tudom nálatok beállt -e már? Nekünk kb 1 hónapja sikerült.

Szóval szerintem próbáld ki, hogy nem kelsz fel hozzá, és meglátod visszaalszik -e.

Remélem tudtam segíteni.

Csilla
kiscsillag1

Én már mindent próbáltam, de sírás a vége. Sztereóban. Tehát inkább lerendezem 20 perc alatt a 2 gyereket, és alszom tovább. Az igazán gáz, hogy reggel 5-6 között kelnek, és ma pl azóta nem aludtak még egyszerre, tehát állandó ügyeletben vagyok... Ez fárasztó.

De annak hihetetlenül örülök, hogy nincs gond az esti elalvással. Vacsi után lerakom őket és kész. Ez azért nagy könnyebbség.

Na megyek, mert már megint egyszerre vannak fönn.

Jutiboszi: Nekem múltkor azt írta ki a gép: "na, ennek nem lett volna szabad megtörténnie"...csak lestem.

Kép
Kép
labasv

Juti,
Én meg lennék elégedve, ha 1x kellene csak kelni, de ma éjjel kelt 1-kor 3/4 5-kor és 7-kor. Próbálkozok este én is minnél több kaját beletömni, ráadásul ugye tápot is kap kiegészítésként, mert a tejem 8 hets kora óta nem elég neki, de igy sem bír aludni. Pedig mikor még volt mérlegem és tudtam mérni, volt hogy 200-at evett meg. Szüval teletömés nem működik..
A cumi sem működik már nálunk sem, mert úgy forgatja már a fejét, hogy kiköpi egyből, söt bele sem tudom tömni a szájába:) Sőt tiszta ideg lesz ha a cumival próbálkozom, pedg jó pár hétig anno működött a dolog, dehát ez már a múlt. :))

Csilla,
Én is már csak akkor megyek be, ha már nagyon nyűglődik és sír, mert akkor már tudom, hogy nem fog visszaaludni. Van hogy felébred máskor is, de nyöszög kettőt és alszik tovább. Az a baj, hogy rendszeresség nem nagyon van az életünkben, ponjt miatta nincs, mert éjjel össze-vissza kel, a nappalok meg ahoz igazodnak. A fürdés a biztos pont, meg hogy 1/2 1 felé elalszik egy kis időre, kb ennyi. Próbáltma már valami rendszert vinni az életébe, de mindig felrúgja az éjjeli evések miatt. Renszertelen egy gyerek ez..:)))
Neked mennyi idős egyébként babád?

Mindenesetre köszönöm mindenki segítségét az ügyben, szívesen veszek bármilyen jó tanácsot:)))

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

GYÖNYÖRÜEK A BABAK!!!!!!! :D :D

En mostanaban ejszaka csak egy ujjatlan bodyt adok ra,mert meg igy is csupa viz szegenykem.Ha hüvösebb van,akkor a nyari zsakjaban van.
Setakor en is gondban vagyok,hogy mit adjak ra...felek nehogy megfazzon,de azt sem akarom hogy megsüljön szegeny.Altalaban egy ujjatlan body/vagy rövidujju/,egy kis vekony polo es rövidnadrag,ja es kis vekony zokni.Sapit eddig mindig adtam ra,mert ugy mondtak hogy nekik meg kell...Ti is adtok a babokra egy vekony sapit?Multkor rendesen izzadt szegeny,igy levettem.
A babakocsiban mar jobban elvan,de csak azert mert feltettük a sportvaltozatat,amit kicsit megemelek,es akkor tud nezelödni.Persze meg elöfordul hogy eltörik a mecses es akkor ölben kell vinnem.Arrol mar nem is beszelek hogy szetszakad a gerincem.A babybjörn-t szoktam meg neha hasznalni,de egy 8 kg-os babaval az se jo mar.
A mano is szepen fejlödik,ö hatrol fordul oldalra,majd hasra.Mar probalja felhuzni magat,most mar oda kell figyelnem ra.Tartja es razza a csörgöket,es mindent a szajaba tesz.Hatalmasakat nevet. :lol: Mindig mosolygosan ebred,ez nagyon tetszik. :wink:
Este 20-orakkor elalszik altalaban, egeszen 3-ig.Akkor felalomban keresi a cicit.Altalaban fel nyolckor ebred.A következö alvas 10 -kor,14-orakkor,17-orakkor.Ilyenkor felorat-orat alszik.
Pukizni ö is büdiket szokott :lol:
En adok neki 2-3 kiskanal vizet/en vettem direkt babanak valo tiszta vizet/,neha pedig par kiskanal teat.Azert kiskannalal,mert kiderült hogy nemcsak a cumit,hanem a cumisüveget is utalja. :cry: Elkezd orditani ha a szajaba teszem,pedig könnyen jött belöle a tea mikor kiprobaltam.Probaljam azert meg szerintetek?

Kép
ami6

Ami!

Megnyugtat, hogy van még ilyen nagy baba, mint Dani :)
Az én hátam is edződik rendesen...
Tegnap találkoztam egyik baratnőmmel és az egy éves, 9 kilós kislányával. Vicces, hogy szinte kissebbnek tűnik, mint a 3 hónapos Dani, pedig anno ő is 4 kilóval született...

Amúgy visszafogytatok az eredeti súlyotokra? Nekem 3-4 kiló plusz van csak, pedig nem fogyózom, és a hasam nem olyan feszes :(, mint "nemanyakoromban" Visszaalakulhat még???

Akkor lesz tali szerdán????? Ki jönne?????

Panka

KépKép
pankamama

Mi ma egy kis rövid ujjú badyban voltunk és vékonyka zokniban. Kendőt szoktam néha ráadni, de ma is már anyira besült a babakocsiba, hogy jobb is volt nélküle. Viszont napon érdemes a napszuri miatt.
Engem mostmár nem nagyon zavar, hogy éjszaka is eszik, már megszoktam. Várok én is amig lehet, de amikor már látom, hogy fúrja a buksit az ágyba, meg már lendíti magát hasra, akkor kiveszem, mert hason még félálomban is mászni kell és emelgetni a buksit. Így a visszaaltatás nehézkes lenne, mert ahogy visszafordítom, azzal a lendülettel ő már fordul is hasra. :D Marad a cickó. Cumi mostanság nálunk sem sláger. Olyan mérges tud lenni, hogy csak na, hogyha be akarom adni a szájába. Viszont a plüss sárki is lecserélődött pelusra. Azt szereti gyömöszölni, meg elbújni benne. A sárkit inkább hanyagolom, mert hogyha forgolódik és ráfekszik nem igazán lenne jó :roll:

Kép
bettó

Sajna mi nem tudunk menni! Képeket csináljatok jó sokat!!! :wink:

Panka! Nekem nemrégen 1 plussz volt, viszont, most egy kila megint feljött. A pocakom nekem sem feszes és még maradt is egy kicsit, de a régi gatyók ugyanúgy feljönnek, csak kicsit feszesebb. Ma voltunk tesómmal végre vásárolgatni, mint régen (fél nap a ruhák között!!!! :oops: :D ) és sikerült ugyanúgy "s" gatyót vennem. Nagyon boldog voltam. Viszont a felsőktől rosszul vagyok. Sokat nőttek az eddig sem kicsi cickóim. Legszivesebben csak bő pólót hordanék :twisted: Sebaj szopiztatok jó sokáig és akkor elvileg vissza is térhet eredeti méretére. Bárcsak még jobban összemenne :oops:

Kép
bettó

Engem sem zavarna nagyon, hogy éjjel kel enni, ha nem hajtogatná mindneki, hogy ebben a korban már "nevelni" kellene, mert ilyenkor már nem biztos, hogy azért kel fel mert éhes, hanem mert "cicifüggő", és minél idősebb lesz annál nehezebb lesz leszoktatni róla, hogy éjjel is egyen. Én csak ezért vagyok kicsit beijedve, mert nem szeretném ha eljutnánk erre a pontra.:)

Panka,
Nekem sikerült visszafogyni, sőt -2 kgban vagyok, bár én elég nehezen indítottam ezt az anyáskodást. Kristóf 4,5 kgval született, én kivéreztem, jó kis depim is volt, mert felkelni nem tudtam, igy úgy éreztem milyen anyavagyokén stb..Meg az első jó pár hétben étvágyam sem volt, igy szülés után mire kijöttem a korházból már lement 12 kg. (sajnos tovább is voltam bent ezért , mint az átlag) De a hasam nekem is puhos marad sajnos.:)

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Sziasztok!

Villámgyors leszek: 3-4 kilót híztam a kórházból hazajövetel óta!!! Terhesség előtt 55, most 70-72 kg vagyok!!!!! Ááááá! Nincs egy régi ruhám sem, ami jó lenne rám!!!! Irigy vagyok a visszafogyottakra!

Pusziii

jutiboszi

A melleim nekem is jó nagyok. Oldalról szélesebb vagyok mellben, mint popsiban :):):) Ágyő kicsi sportcickók...
Sőt múltkor futottam kicsit, s fájtak a melltartó izmaim, vagy mik vannak ott...
Én a gyors lefogyást Dani ügyes szopizásának tudom be, mert rengeteget eszek...

Panka

KépKép
pankamama

Kriszta!

Az én kisfiam febr. 10.-én született. Nekünk az éjszakák nagyon jók, de azért probléma nálunk is van. Ugyanis még mindig ott tartunk, hogy Bencus nem tud megfordulni, sőt! ha hasra teszem egyből üvölt, és a buksiját se nagyon emelgeti. Elmentünk a körzetihez, aki azt mondta a biztonság kedvéért vigyem el szakorvoshoz.
És képzeljétek! Július 30ra kaptunk időpontot. Hát egy pár kórházat végig kellett telefonálnom mire az egyiknél 2 hét múlvára adtak időpontot...

annyira felháborít ez a magyar egészségügy. az vígasztal, hogy én angliában, és cipruson is éltem, de azoknál még mindig jobb...

egyébként az orvos javaslatára pár napja sokat tornáztatom, és látványos a javulás.

Csilla
kiscsillag1

Hali!

Én rájöttem múltkor, miért nem forognak úgy, mint más babák. Állati ritkán csinálják ugyan...
Szóval: Ha valami pugán fekszenek, és az összes babaszőnyegünk olyan, akkor megkapaszkodnak, nehogy eldőljenek! A másik meg az, hogy mikor dőlne, akkor addig kínlódnak, míg visszaegyensúlyozzák magukat! Talán kötáltáncosok lesznek :D

Szóval most azt csinálom néha, hogy kitámasztom a hátukat oldalt, hogy ne tudjanak hanyatt fordulni, és így csodálatos hasrafordulást produkálnak.

Talán idővel rájönek, hogy maguktól is megy :lol:

Kép
Kép
labasv

Halihó!

Gyorsan csak bejelentkezek, mert nyűgös a csajszi, de ezt el kell mondanom!
Meg volt ma az első egyedül átfordulás hasról hátra!!! Kiváncsi vagyok mikor fogja megint megismételni!
Pussza

Kép
bettó

Vivien! Lassan rá fognak érezni a csajok és akkor aztán még jobban oda kell figyelni, mert mindhol ezt fogják gyakorolni. Kincső a múltkor már a hordozóban is meg akart fordulni :shock:

Szóljatok, hogyha sokképet teszek fel Kincsőről, de annyi minden új dolgot csinál és azt szeretem veletek megosztani :D :
Kukucs, már ilyen nagyon fel tudom emelni a buksim:
Kép Kép
Kidőlt a csajszi, ráadásul a másik oldaláról fordult így át: Kép

Kép
bettó

Cső!

Én is gyors leszek: ma megint sikítósan sírtunk este. Múlt hét szerda volt utoljára, hogy így sírt este, meg ma! Én nem tudom, mi lehet vele, de kedden megyünk oltásra, megkérdezem a dokinénit. 2 napig nem kakilt, utána meg ilyen sírásos evést produkál, hááát, nem tudom. Sajnálom szegényt, olyan keservesen tud sírni! Van még ilyen sikítósan síró baba? Mit csináltok vele????

jutiboszi

Van egy új vagány fotónk :) ezt meg kell mutatnom... :):):) persze Dani eszetlen anyukája folyton frizurákat fésül neki, de nem ellenkezik :):):) Kép

Panka

KépKép
pankamama

Sziasztok!

Olyan kis vasgyúró szép babáink vannak itt :lol:

Bettó: Ha több képet raksz föl, az sem baj! Sőt! Én nagyon szeretem nézni, hogy kinek milyen cuki a babája :D :D

2 új dolog: Jobban mondva nem annyira új, csak még nem írtam.
Szóval ha föl akarom venni őket, és hanyatt fekszenek, akkor megemelik a derekukat. SZóval úgy homorítanak sokszor, mintha segítene, hogy könnyebben alájuk nyúljak. :D
Másik: Ha az ölemben fekszenek, akkor jóideje hasizomból felülnek :D Aztán úgy nézelődnek.

Kép
Kép
labasv

Panka! Vagyány csávód van :lol:

Juti! Nálam nagyon ritkán fordul elő ilyen nagyon keserves sírás, bár nálunknem a pocak baj miatt,hanem már annyira fáradt, hogy csak sír és sír, még a cicihez sincs ereje. Ilyenkor elterelem a figyelmét és máris minden rendben van. Sajna pocakbajhoz nincs ötletem :(

Vivien! Köszike! Szépen fejlődnek akkor a csajok. Lassan űltetni is fogod tudni a babakocsiban. Hátha akkor jobban szeretik majd :wink:

Este amit feltettem képet, utána még mocorgott. Szopizáskor bal oldalán feküdt, majd átfordult abba a testhelyzetbe, ahogy a fényképen volt és mire mentünk alukálni már a hátán feküdt. Szóval második hasról hátra :D Ma még nem sikerült megismételni, mert nagyon fáradt volt. Ezek után mindenképpen a saját helyén kell alukálnia, nem szabad elaludnom, sőt lassan ott tartunk, hogy űlve kell este is szopizni, mert ma is félig hason volt, úgy szopizott. Így viszont nem tudom betenni a kiságyba :roll:

Kép
bettó

Sziasztok!

Nagyon szépek a bébikék :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nálunk annyira meleg nincs... napközben olyan 23-25 fok van a házban... éjszaka meg eléggé lehül...
Vendég

Kép Kép
Vendég

Épp ma voltál eszembe Laura hogy el vagy tünve teljesen! :wink:
Helyes Ádám!

Kép

Kép
lecso

Csillag nálunk is "lusti" Tomi! :wink: De ne izgulj,csak a saját ütemében fejlődik.Ha az első gyerkőcöm lenne Tomi akkor tisztára kétségbe lennék esve ennyi gyorsan fejlődő baba mellett.Nincs lemaradva semmiről se szerintem.Ha valami baj lenne már szólt volna avédőnőd vagy a gyerekorvosod! :D
Nézz itt szét!
http://www.kismamablog.hu/babazas/mozga ... gyuk-hasra

Kép

Kép
lecso

Kép

Kép
lecso

Lecsó
Vagyunk... csak a kertben nagyon nő a gaz... :evil:
Vendég

Hát igen a kert átka ez,de amikor majd a saját termést eszitek :D HMMMMM,NYAMI-NYAMI!!!!

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Juti,
Mi is kűzdünk a kajálással, kevesebbet és ritkábban eszik Kristóf, megpróbálunk megint szerezni egy mérleget, (az eddigit vissza kellett sajnosadnunk, mert megszületett ott is a 2. baba) mert igy elképzleni nem tudom mennyit ehet, de az evés hossza az eddigi 40-50 percről, 20 percre csökkent. Eszik egy ideig tök normálisan, aztán egyszerxcsak kiköpi, és úgy feszíti hátra a fejét, hogy képtelenség tovább etetni,ilyenkor felállok vele, sétálunk egy kört a szobában, akkr megnyugszik, de ha visszafektetem a szopipárnára oylan keservesen elkezd sírni, nem tudom miért csinélja ezt, illetve sejtem, nem akar küzdeni a tejcsiért szerintem.:(
De most este pl olyan fáradt votl, lévén nem aludt ma jóformánb semmit napközben, hogy nem volt hajlnadó enni, letettem az ágyába és abana pillanatban kiterült, mint egy kis béka. Nem lesz jó éjszakánk úgy érzem.:(

Nálunk nem forog még Kristóf, max az oldalára, viszont nálunk is működik, hogy kiemeli a derekát, amikor kiveszem az ágyból, viszont a kezében nem fog meg semmit, csak ütögeti a lógó tárgyakat. Holnap megyünk a 3 hós oltásra, majd mosn valamit a dokinéni..

Kriszta

Kép
k.krisztina78

Krisztina!

Ma nálunk is hasonló alvás volt, de azért előtte kicsit cicizett. Nekem az elején 15-20 percig szopott, de most kb. 1 hónapja 7-10 percig szopik. Annyi idő alatt kiszippantja ami kell, és csak nagyon ritkán tudom visszatenni cicire, ha vissza is teszem, csak játszik vele. De le is szívja rendesen a cickót, ha fejnék utána, kb. 5-10 ml jönne még ki, azt meg már nem fejem ki. Régen azzal is küzdöttem, de most már nem szoktam, csak ha fáj, akkor fejek.
Először nekem se fogott meg semmit, anyu adogatta a kezébe a labdát, ott vettük észre, hogy ökölbe szorítva két keze között tartja. Azóta egyre több dolgot a keze ügyébe teszünk, és mindent megfog, megmarkol, és el se engedi! Meg viszi rögtön a szájához! Meg kell kóstolni! :)

Egyébként lehet, hogy igazad van, hogy azért sír, mert küzdeni kellene a tejcsiért! Milcsi se szeret küzdeni, én olyankor ha látom, hogy a vége felé jár a cici, akkor szoktam szopi közben a bimbi felé masszírozni, és akkor hallom is, hogy nyeli, szóval még jön belőle. De ha már nem spriccel, akkor hamar berág és feladja.

Hétvégi képek:
Kép Kép Kép Kép

jutiboszi

Jut eszembe! Kedves eltűnt topiklakók!!!!!!! Aki tud, legalább annyit írjon, hogy olvas minket, de sok a dolga, nem tud írni! Mi ennek is örülünk!!!! Ha kép is jönne, akkor egyenesen csúcsszuper lenne!!!! Köszike!!!

jutiboszi

Kép Lili újabban ilyen arccal viong. Nem sír, hanem hangosan méltatlankodik, akár fél órán keresztül. Állati vicces. Az "á" betűt variálja és formálgatja, és közben sopánkodik. Tényleg nincs baja, mert utána vigyorog :lol:

Kép
Kép Hűha!
Kép Hát itt a kezem?!
Kép Hogy, hol volt eddig?!

Kép
Kép
labasv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?