Köszönjük a hófordulós gratulákat
!
Hû, lányok nemrég jöttünk haza a Bethesdából
. Reggel a babadokinknál kezdtünk, aztán kértünk beutalót UH-ra, belgyógyászatra és sebésztre. Az ok, Lili több mint két hete nem kakilt magától
. Utoljára még áprilisban, ami elég elkeserítõ, azóta pedig csak kúppal. Szóval ma úgy döntöttünk, hogy irány a kórház, csináljanak valamit, ha már sem a kamilla, se a szilva és más sem használ. A dokink elég nyugis volt, azt mondta, hogy ezzel nem kell különösebben törõdni, majd magától megoldódik?! A kórházban, pedig amikor meghallották csak az 5 napot, akkor még a két hetes idõszakot nem is mondtuk, azt mondták, ki se menjünk Lilivel, azonnal fektessük le, hogy megvizsgálják. Ez volt a belgyógyászaton, aztán irány a sebészet, ahol kézzel szedett ki a doki egy kis kakit (ez volt a legdurvább), aztán irány az emelet beöntésre. Ott az elsõ után mondták, hogy tud fogadni az UH minket (egyébként csak két hét múlva tudtak volna idõpontot adni), szóval szaladjunk. Akkor UH, utána vissza még egy beöntésre, aminek végre lett eredménye is. Szegény Lili egész de nem tudott aludni, vagyis pont akkor aludt el amikor beszólítottak minket a sebészetre. Kb 1-ig voltunk ott és 9-kor indultunk itthonról, addig nem tudtam megetetni sem, csak vizet ivott. Mindenhol tömve voltak a várók, néha még le sem tudtunk ülni. Szerencsére most itthon is kakilt még. Azt javasolta ott egy doktornéni, hogy reggelente éhgyomorra adjak neki gyümilevet, holnap ki fogjuk próbálni. Hát ennyi egyenlõre a mai nap. Ja és azt nem is említettem, hogy hazafelé megjött és teljesen átáztam
(sikerült az autót is összemaszatolnom).
Fertõtlenítés,
Én kb. fél éves korától nem fõzöm ki Lili dolgait. Van egy külön szivacsa, azzal mosom csak el az edénykéit és peluson szárítom, ennyi. Már nem is emlékszem mikor fõztem ki utoljára valamit. De a poharait és a tányérjait nem is lehet. Viszont a vizet amit adok neki, azt még forralom, én is úgy tudom, hogy 1 éves koráig kell. Neki sem volt még soha szájpenésze.
Beszti, Zita,
Én sem vagyok az igény szerinti szopi ellen
. Jól mûködik most is ez nálunk, csak néha nehéz megoldani, ha valahova mennem kell. Igaz most már egyre kevesebb az amikor csak 1-2 korty erejéig kér Lili cicit. Ilyen inkább csak du és este van, de gondolom ez már a fáradság miatt van. Viszont a napirendünk az elég rugalmas. Apa szokta néha mondani, hogy teljesen kiszámítható napirendje van Lilinek, csak azt nem lehet tudni melyik nap mikor kezdõdik
. Mert ugye, nem mindegy mikor ébred, aztán visszaalszik-e.
Gomb,
Kár, hogy ti nem tudtatok jönni a talira, pedig a tartozásomat is akartam rendezni. No majd legközelebb.
Panda,
Elég sok mindenhez fel tudod használni a rizslisztet. Amiben a legjobban észrevehetetlen, az a piskóta. De jó panírozáshoz is. Mondjuk galuskához nem érdemes használni, mert nem fogja össze eléggé a tésztát.
Gratula Ádámnak a 11. hónaphoz!
Hétvégén voltunk kirándulni a barátokkal, megnéztük Komáromban az erõdöt. Jó nagy volt, mi Lilivel néha kint maradtunk inkább a friss levegõn. Aztán Gyõrben ebéd, utána pedig irány haza. A nagy élménye az útnak, hogy Lili végre megtanult, a szelepes itatóból inni. Gyõzött a szomjúság úgy látszik
.
Puszi,
Ilke