Új privát üzeneted érkezett!

Panda, Ilke
boldog hófordulót!

Lányok!
A hétvégén mi is voltunk egy kicsit túrázni. Kendõben vitte apa Balut, de úgy döntöttünk, hogy valami profibb hátihordozót be kellene szereznünk. Van valakinek ilyesmivel?
Szegény Balu egy merõ takony még mindig.

Akkor a mini tali idõpontja jövõhét hétfõ, azaz május 19, 9h-12h között a városligeti "bekerített" játszótéren.
Ami kb. itt van:
Kép

Jönnek:
Brokkoli - Zsófi
Zita - Solymi
Pszi - Balu
Rit - Dodo
Gumicukor - Dani
Dió - Peti
Ilke - Lili?
Gomb - Lili
Andy - Márk

Pszi és Balu
pszi

Sziasztok!

Zsani!

Nem hülye kérdés, csak nálunk az a szoba ami a mi szobámk elég kicsi, ráadául keskeny, így a földön sincs igazán hely, és mi általábnan ebben a szobában vagyunk, itt vana számítógép is. Ezért volt jó hogy ott feküdt mellettem az ágyon 1 m-re a székemtõl. A nappaliban vana járókája is mert csak ott fér el, viszont az igazából anyukám szobája, aki most épp nem lakik velünk, de bármikor visszajöhet, így nem akarjuk azta szobát annyira birtokba venni. De hát muszáj lesz vaalmit kitalálni. Most behoztam az erkélyrõl a szõnyegünket, tegnap kimostam, most épp azon hever a nappaliban, és jobb megoldás híján ezt fogjuk berakni a mi szobánkba, és így a földön lehet, de max 1 mx 1m-es helye lesz, közvetlenül az ajtó elõtt, és elég hülyén is fog kinézni, de nincs jobb megoldás egyenlõre.Kép

Azt hittema lábosokat csak én égetem oda a vízforralással.Kép

panda!

Mi még szombaton (a leesés után) letettük a kiságyát a középsõ pozícióbam,ezek után sose lehet tudni mikor húzza fel magát!

Kataa!

Az én anyósom is vágott most nagyon fiatal pipiket, majd begyûjtök belõle ha megyünk.
Ti mikor hagyjátok abba a HA táp evést és tértek át a sima tápra? Emma már kb 1 hónapja eszik a HA mellé Nan 2-est is, ami sima táp, elõször csak napi 1x, most már napi 2x kap simát, és most nem tudom hogy így van e még értelme a HA-nak vagy térjünk át véglegesen a sima tápra. Szerencsére az elsõ 2 nap után már semmi probléma nem volt a sima táppal sem, mikor napi 1 rõl 2-re emeltem az adagot azt meg észer se vette.

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

ja, azt még nem írtam zsnai, hogy plussz kutyánk is van, ezért is nem díjaztam eddig a földön fekvést, de most úgy döntöttem inkább egy kutyapuszi, mint egy újabb leesés!Kép

Egyébként a próba eddig remekül sikerült (mármint a szõnyegé). Emma egyedül hever rajta a nappaliban, én a másik szobában (persze ajtóból lesegetem), és nem sír, ott játszik, még kurjongat is, ami eddig nem volt jellemzõ rá. A kutya tisztes távolból õrzi.Kép

Iagazából csak aza bosszantó, hogy anappali és a mi szobánk között van ajtó, csak nemrég barikádoztuk el egy szekrény sorral, plusz ajtó hungarocellel leszigetelve, mert hogy anyukám volt a szobában, és így jobb volt. Most meg bonthatnánk ki, és rakhatnánk el a dög nehéz szekrényt.

manó

KépKép
manó

Na jol elveszett az elozo hozzaszolasom Kép

...akkor meg egyszer elorol...

Kataa,
A fa etetoszek miert nem jo? En elso felindulasomban azt hiszem arra voksolnek. De kivancsi vagyok az ervekre/ellenervekre.
Tegnap Lili rajott, hogy finom az almale, bar a partedlijere tobb jutott, mint a hasaba. Tud valaki valam jo kis etetesi technikat?

Mano,
Remelem, sikerul kivaltani egy etetest, ami pont eleg is, mert Lili naponta csak egyszer kap fagyitejcit, atobbi friss anyatej (szerencsere meg van tejem, csak kevesebb)

Rit,
Hogy Ti mennyire vallakozokedvuek vagytok. Mar eddig is irigykedtem, hogy mennyi energiad van. nem adnal egy kicsit belole? Mi csak a kozeli parkba jarunk setalni. Viszont megbeszeltuk Apaval, hogy a heten megyunk egy nagyobbat csavarogni (ami a Margit szigetet jelenti), viszont addig nem akarja uresen hagyni a lakast, amig nem szereltetunk be riasztot (penteken betortek a szomszedhoz)

Panda,
Megy a drukk a ferjed matek szigorlatahoz!

Lanyok,
Mikor erdemes lejjebb tenni a kisagyat. Nagyon megremitenek a ki/leeseses tortenetek. Bar lili meg egyenlore nem is fordul. Viszont ulni mar nagyon szeretne. allandoan fent van a feje (hasizmozik), huzna fel magat. Sot tegnap a babakocsiban fel is ult. Persze a babakocsi tamlaja fel volt allitva kb 45 fokos szogbe. Nagyon megijedtem, hogy kiesik.
...ja es tegnap a seta alatt pasizott a lanyom. Ket kisfiu is udvarolt neki. Bar az igazat megvallva a z egyiket a babakocsi kereke jobban erdekelte (szerintem szerelo lesz belole), a masik meg a pledunket akarta elvinni. Kép

Kepzeljetek, este eszrevettem, hogy van egy fogunk. Pedig tegnap irtam, hogy nem szeretnem meg. Igazabol eszrevehettem volna elobb is, mert nyalgyarat nyithatnanak, akkora Lili nyaltermelese.

Ez a minitali nem is lesz olyan mini Kép

Ilke, Panda,
Boldog hofordulot a baboitoknak! Kép

Kataa,
Olyan bocink nekunk is van. Ha tekerem, akkor meg a farka is mozog. Kép

...na Apa felkelt, es akarja a netet.

pusz,

gomb es Lili
gombolyu

Sziasztok!

Most csak egy rövid kérdés, mert fõzök, de majd jövök.
Hány hónapos kortól lehet rántással készíteni a baba fõzelékeit?

Djeszter
djeszter

Zita
Nekem Alex napkozbena pokrocan alszik a foldon ami manapsag mar csak fel orakat jelent.Viszont altalaban 5 perc nyafi utan bealszik ;))
Gondolom ha mar felul+ felall akkor nehezebb lesz.
A kisagyban napkozben nem szeret lenni csak ha allandoan zenel neki valami,en meg gyozem felhuzni neki : )

Mano
jo hogy mondod majd legkozelebb megkerdezem a dokinenit a taprol mert mi meg az Aptamil Ha 1-et esszuk.Egy nap mindig gond volt ha masik tap jott szoba de alt hamar megszokjak.
Persze hogy jol erzi Emma magat,orulj neki hogy elvanegyedul es igy mindenre lesz idod.

Gomb
Aha az az a boci,tok edi. : ))
Hat nem hiszem hogy nem jo a fa csak eppen nekem nem tetszik.Evtized ota ugyanazo ka desigok vannak.Nem tudom melyik a stabilabb,az a fa ok lenne amelyiknek nincs talcaja csak akkor meg nem tud majd egyedul is enni csak az asztalnal.Szoval meg nincs eldontve.
Gratula a foghoz,nekunk meg nincs.: )))
A mi kisagyunk meg nincs lejjebb rakva mert meg nem ul.Szerintem emg raersz,mert minel lentebb van a kisagy ,nehezebb kiemelni a manot .

Kataa es az alvo Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok,

Mar megint kimaradt egy het. Nagyon gyorsan fut az ido.

Hetfon este meg en lettem rosszul. Sikerult osszeszednem egy jo kis hanyos -hasmeneses virust, jo magas lazzal. Igy aztan kedden mar hazarendeltem a ferjemet, aki szepen meghosszabította az unnepet, mert egyszeruen nem tudtam felkelni. De pentekre azert jelentosen javult a helyzet, es hetvegere egsz jol helyrejottem. Szombatra mar a hanyingernek is vege lett, csak a ygnegeseg maradt.

Hetvegen meg itt volt anyukam is, sokat segitett. Szegenynek egy egesz heti vasalnivaloval kellett megbirkoznia. De jo volt nagyon, hogy kicsit egyutt tudtunk lenni. Ezert is nem jottem, inkabb beszelgettunk meg setalni voltunk.

A fogyokurarol:

Nekem most a betegseg alatt sikerult visszamennem a terhesseg elotti sulyomra, sot! Csak az a kar, hogy nagy resze viz volt, igy szerintem egy-ket nap alatt vissza is fog jonni. Kép(( Szoval ossz-vissz8 kg "ment le", ebbol ugy nez ki, hogy 3 tartosan. Vagy legalabbis nem viz, az, hogy milyen taros, meg kiderul. Kép . De akkor hogy is van ez? Fogyozni nem szabad a mereganyagok miatt, de ha az embert elkapja egy ilyan virus, akkor nyugodtan lehet szoptatni. Marpedig en ennel durvabb dietat elkepzelni sem tudok. En speciel hetfo estetol csutortokig egy falatot nem birtam a gyomromban tartani. De szerencsere szedran mar tudtam legalabb inni, de azt hiszem a lebojtot sem ajanljak szoptatas alatt. Szoval hogy is van ilyenkor a mereganyagokkal?

Szerencsere Elli nem kapta el, bar enni igy sem akart. Amig beteg nenm lettem, addig legalabb szopott ezerrel, de amikor olyan nagyon lazas voltam, utana 3 napig csak volt ejjel hajlando rendesen enni. DE most mar szerencsere helyreallt ez a dolog is.

Nalunk most ebben a melegben megoldodott a ivas problema. AMiota 30 fok van, azota gyonyoruen iszik a kicsilany. Fel nap (perc? ) alatt megtanulta hasznalni a varaszitatot onalloan es elfogy napi 1 dl viz legalabb. Szopizik is ezerrel, de elfogadja, sot varja mar a vizet.

Most meg itt nyuglodik a hatam mogott, mert semmi nem jo neki. Nagyon faradt, de valami fura oknal fogva nem akar elaludni. Csak sir es panaszkodik felvaltva.

Most mennem kell. majd meg jovok olvasni, meg irni is.
macsek

Djeszter!

Nem feledkeztem meg rólad, már készül a mél, csak még egy kicsit kell szórakoznom a táblázattal. Remélem lesz este annyi idöm, hogy megcsináljam teljesen.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Manó: ha nincs allergiás betegság a családban egyébként, akkor fél éves korig szoktak HA tápszert enni a babák. Ha már eszik nem HA-t is, akkor semmi értelme KépKép

zsani
zsani

Sziasztok!

Zsani, Zita!

Az utóbbi pár napban mi is azzal kínlódtunk, hogy Peti folyton felállt a kiságyban. Pénteken a 20. felállásnál vettem ki, mert megsajnáltam... Persze õ is hulla fáradt már, de folyton feláll. Aztán tegnap este apával azt találtuk ki, hogy az esti szopi után betettük a hordozójába, beszijjazva, így nem nagyon tudott mozogni, mi csináltuk csendben az esti tennivalóinkat, õ meg minket nézegetve szépen elaludt. Aztán bevittük az ágyába. A lefogós módszer is jó, csak nekem nincs hozzá türelmem.

Minitali:
Hozzánk jön a védõnõ elvileg hétfõn, úgyhogy kétséges a részvételünk, de ha most csütörtökön eljutunk méretzkedni, esetleg megbeszélek vele egy másik idõpontot.

Dió és Peti
szabotimi

Gomb
vállalkpzókedv v. energiatúltengés?? háááát igazából nagyon nagy lökést ad, hogy össz-vissz adott egy 40nm-es kéró és 100 km-es körzeten belül nincs se olyan rokon se barát akinek kertje lenne KépKépKép

Kataa
még hogy zenéljen valami.. nem tudom ki, hogy van vele, de én már most falra mászom a gyerekjátékok zenéitõl. Amit lehet kikapcsolunk és csak idõnként be Kép - inkább szól itthon állandóan valami igényesebb zene...
vessen meg, aki akar érte

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Macsek,
Mielõbbi gyógyulást! Asszem az én versenysúlyom kialakulásában is nagy szerepe volt a kétszeri hányós-fosós influenzának...
Bennem csak a joghurtos fõtt krumpli maradt meg az elsõ napokban, de azt elég hamar meg lehet unni.
Solymi sajnos nem nagyon iszik, mindig csak 1-2 kortyot tudok beletölteni, plusz a szopi.

Pszi,
Ez ugye az ún. "Iskolások Játszótere"? Én is éppen ezt akartam javasolni...

Apa szombaton elcipelt minket vásárolni, és kaptam egy nadrágot, egy szoknyát meg két felsõrészt Kép Most aztán ki vagyok stafírozva Kép
A mai nap eddig egész jó volt: mérséklõdött a hiszti, és az alvással sem volt annyi gond.

Zita
parazita

Zsani!

Én is erre gyanakodtam!Kép Csak az orvos mondta hogy elõször csak 1 étkezést váltsunk ki nem HA-ra, és így fokozatosan váltsunk, csak kicsit lassúra sikeredett az átállás. ma vettem neki Humana 2-est. A Nan-t õ azért kezdte kapni a HA mellé, mert volt az a csúnya hasmenéses betegségsorozata 3 hónapos korábanm, és állítólag a bifidusz jót tesz neki. Allergiás egyébként nincs a családban, még szénanáthás se.Kép

Gömb!

Mi egybõl kanálas ételekkel kezdtük, az elsõ nap táp után, a második nap már kedve is volt enni, a 3. nap meg simán elfogadta táp elõtt. Aztán elég hamar már nem is kért utána tápot. Lét Emma sose fogadott el, ma is csak a köményes teáját hajlandó meginni gyümölcslevet egyáltalán nem. A teát hanyatt fekve issza cumisüvegbõl. A kanalas etetéshez is kicsit hátra döntöm az etetõszékét (amíg meg nem volta hordozójában evett), mert ha rendesen ül akkor a partedlin köt ki az egész. És én egyébként épp ezért nem vettem fa etetõszéket. persze lehet hogy ez az idõszak csak 1-2 hónapig tart és utána megfelelne a fa is.

kataa!

Igen, úgy néz ki élvezi a földet, de azért hosszabb távon igényli hogy mellette üljek. Most ide s zámítógép mellé lepakoltam a betûs polifómját és rátettem, most épp magyaráz a takarójának, láthatóan jól elvan. És ma többet mozgott mint eddig összesen, ugyanis amíg a nappaliban volt sokszor bement a kutyám is, õ meg forgott utána ezerrel, még a hasára is átfordult a Bori kedvéért, igaz az egyik keze a hasa alatt ragadt. Persze a kutya meg szökdell elõle mint a bakkecske, nemérti miért mozog ez az eddig egész nyugton lévõ valami.Kép Na, kezd az Emm,a cirkuszolni, szerintem már álmos, ma még csak kb fél órát aludt,a zt is az ölemben, mert épp telefonáltam és ott aludt el,a hogy letettem felébredt.

manó +Emma

ja, hívtama gyerekorvost, de nem kellett bevinni Emmát, õ is azt mondta mint ti, hogy ha nem aluszékony, nem hányt akkor semmi baj.

KépKép
manó

Pocok,

mi van a taki neninkkel? Tudsz rola valamit? Mert engem kb 2 hete felhivott, hogy nem tud jonni es inkabb maskor jonne. De akkor mi elutaztunk, igy nem volt jo. Adott nekem egy vezetekes szamot, de onnan ido kozben elkoltozott a mobiljat meg leadta vagy odaadta(? ).

Most hogy beteg voltam, nagyon jo lett volna, ha van, de megoldottuk azert.

Hozzatok jar meg?

macsek
macsek

Pocok!

Mi ugyan nem a Dagályba járunk, hanem az újhegyibe, de úgy tudom mindkét helyen a vizipók egyesület tart órát. Bár nálunk is holnap van úszás, úghyogy ezek szerint nem ugyanazok az oktatók, pedig én azt hittem.

manó

KépKép
manó

Zita!

Szerintem az.

Pszi
pszi

Zenélõ játékok:

Nekünk egy Chicco telefon van (a talisok talán emlékeznek rá) az elég halkan zenél, elviselhetõ. A múltkor a gyerekszobában vagyok, hallom a másik szobában a számítógép elõtt a férjem fütyörészik, a Chicco telefon egyik dallamát.Kép Van egy zenélõ babánk is, a nagymamájától kapta Emma , hát az viszont valami szörnyû hangos, fél is tõle, így fel van téve a polcra. Az még táncol is.Kép És a karján van az indítója, így ha valaki gynaútlanul megfogja rögtön éktelen zenebonába kezd. A másik kedvencem a tesóméktól kapott zenélõ mikulás. Hát az ha lehet még szörnyûbb mint a baba, nagyon éles hangja van. És képzeljétek a kórházban a szomszéd szobában fekvõ babát mindíg egy ilyen télapóra altatta az anyukája, sokszor egy órán át zenélt, mert a gyerkõc nem akart alaludni. Már ott tartottam hogy megemlítem neki hogy talán eredményesebb lenne ha csendben próbálkozna.

manó

KépKép
manó

Pocok!

Aki nekünk tartja nõ nagyon aranyos. Az õ gyerkõce is mindíg ott van az usziban, 2,5 év körüli, hát egy igazi kis vizipók. Állítólag 1 hónaposan kezdte az úszást.

manó

KépKép
manó

Pocok!

Nem, Györgyinek.
Csillát csak a vezetõjüket ismerem, de õ már inkább olyan jó középkorú. Õ is ott szokott lenni, de nem tart órát, csak a papírmunkát intézi.

Manó

KépKép
manó

Köszönjük a hófordulós gratulákatKép!

Hû, lányok nemrég jöttünk haza a BethesdábólKép. Reggel a babadokinknál kezdtünk, aztán kértünk beutalót UH-ra, belgyógyászatra és sebésztre. Az ok, Lili több mint két hete nem kakilt magátólKép. Utoljára még áprilisban, ami elég elkeserítõ, azóta pedig csak kúppal. Szóval ma úgy döntöttünk, hogy irány a kórház, csináljanak valamit, ha már sem a kamilla, se a szilva és más sem használ. A dokink elég nyugis volt, azt mondta, hogy ezzel nem kell különösebben törõdni, majd magától megoldódik?! A kórházban, pedig amikor meghallották csak az 5 napot, akkor még a két hetes idõszakot nem is mondtuk, azt mondták, ki se menjünk Lilivel, azonnal fektessük le, hogy megvizsgálják. Ez volt a belgyógyászaton, aztán irány a sebészet, ahol kézzel szedett ki a doki egy kis kakit (ez volt a legdurvább), aztán irány az emelet beöntésre. Ott az elsõ után mondták, hogy tud fogadni az UH minket (egyébként csak két hét múlva tudtak volna idõpontot adni), szóval szaladjunk. Akkor UH, utána vissza még egy beöntésre, aminek végre lett eredménye is. Szegény Lili egész de nem tudott aludni, vagyis pont akkor aludt el amikor beszólítottak minket a sebészetre. Kb 1-ig voltunk ott és 9-kor indultunk itthonról, addig nem tudtam megetetni sem, csak vizet ivott. Mindenhol tömve voltak a várók, néha még le sem tudtunk ülni. Szerencsére most itthon is kakilt még. Azt javasolta ott egy doktornéni, hogy reggelente éhgyomorra adjak neki gyümilevet, holnap ki fogjuk próbálni. Hát ennyi egyenlõre a mai nap. Ja és azt nem is említettem, hogy hazafelé megjött és teljesen átáztamKép (sikerült az autót is összemaszatolnom).

Fertõtlenítés,
Én kb. fél éves korától nem fõzöm ki Lili dolgait. Van egy külön szivacsa, azzal mosom csak el az edénykéit és peluson szárítom, ennyi. Már nem is emlékszem mikor fõztem ki utoljára valamit. De a poharait és a tányérjait nem is lehet. Viszont a vizet amit adok neki, azt még forralom, én is úgy tudom, hogy 1 éves koráig kell. Neki sem volt még soha szájpenésze.

Beszti, Zita,
Én sem vagyok az igény szerinti szopi ellenKép. Jól mûködik most is ez nálunk, csak néha nehéz megoldani, ha valahova mennem kell. Igaz most már egyre kevesebb az amikor csak 1-2 korty erejéig kér Lili cicit. Ilyen inkább csak du és este van, de gondolom ez már a fáradság miatt van. Viszont a napirendünk az elég rugalmas. Apa szokta néha mondani, hogy teljesen kiszámítható napirendje van Lilinek, csak azt nem lehet tudni melyik nap mikor kezdõdikKép. Mert ugye, nem mindegy mikor ébred, aztán visszaalszik-e.

Gomb,
Kár, hogy ti nem tudtatok jönni a talira, pedig a tartozásomat is akartam rendezni. No majd legközelebb.

Panda,
Elég sok mindenhez fel tudod használni a rizslisztet. Amiben a legjobban észrevehetetlen, az a piskóta. De jó panírozáshoz is. Mondjuk galuskához nem érdemes használni, mert nem fogja össze eléggé a tésztát.
Gratula Ádámnak a 11. hónaphoz!

Hétvégén voltunk kirándulni a barátokkal, megnéztük Komáromban az erõdöt. Jó nagy volt, mi Lilivel néha kint maradtunk inkább a friss levegõn. Aztán Gyõrben ebéd, utána pedig irány haza. A nagy élménye az útnak, hogy Lili végre megtanult, a szelepes itatóból inni. Gyõzött a szomjúság úgy látszikKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Csak roviden bejelentkezem.Az ido eleg szar, most eppen zuhog, varom hogy kisusson es menjunk setalni. Utazas jol ment , mano szopizott a repulon, majd boszen aludt. Szombaton es vasarnap Londonban voltunk a parom noverenel. Nagyon tetszettek Eminek a kutyak, ket golden retriever. Es persze a kutyaknak o.KépA parom novere 5 honapos terhes, tiszta terhes nosztalgiam van megint. Es egy csomot kellett meselni a terhesseg-babagondozas szepsegeirol...Kép
Most visszajottunk a nagyszulokhoz Ashfordba. Altalaban jol birja agyurodest a Mano. De azert felkel egyszer minden ejjel lecsekkolni, hogy ott vagyunk-e meg mellette...Kép
Most megyek, ha tudok meg bejelentkezem.

puszi
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Szilcsike!

megvolt a beszégetés a pappal a keresztelõ ügyében? Én holnap megyek Emmával, de nem hiszem hogy õt meg fogják kereszteli, mert se én se a férjem nincs megkeresztelve, de azért azt mondta hogy menjünk el megbeszélni, de nem igérhet semmit. Az az igazság hogy én sajnálom hogy nem lettem megkeresztelve, bár ne vagyok és nem is leszek templomba járó, de úgy gondolom hogy a döntés lehetõségét meg szeretném adni neki. És saját tapasztalatom alapján ha valaki meg lett keresztelve attól még dönthet úgy hogy nem gyakorolja a vallást, de ha nem lett megkeresztelve akkor (hacsak nemlesz bigott hívõ ), akkor el van vágva ez ügyben.Ezért érzem úgy hogy a döntés lehetõségét ezzel adnám meg neki ha megkerezstelnénk, járna hittanra, ilyesmi és aztán majd elválik hoyg õ hogy gondolja.
akiknél volt, vagy lesz keresztelõ, ti jártok templomba, vagy csak a szokás miatt volt keresztelõ?

manó+Emma

KépKép
manó

Rit
Alex mar a Corvinnal bealudt : )))Aztan itthon mar fel 5-kor orditott az ehsegtol es a kanal nem jott be neki igy lehuzott 260 tapit inkabb.Ennyit megaz eletben nem evett ; ))
Hazafele talakoztam afodraszommal akinek hozott a parom magatol forgo kefet, es most fizette 6e penzt,erre most latom mar itthon is lehet kapni 12e-ert.Na ugyhogy jo businesst csinalatma megint : ))
En is kivagyok, foleg a disco hengerunktol aminek ket hangfokozata is van de meg a halk is durva.

Pocok
Gondolom Manka mar nem hagyott telcsizni,6-7 korul felhivlak en !!!

Pocok,Mano
En is szokam ilyet dudolni meg neha a ferjem is de csak rohogunk rajta; )))

Mano
Alex is azota mozgekonyabb hogy a foldon van.Na ez az egyetlen epkezlab tanacsa jott be avedononek.
Na nekem is kell hivnom a papot mert a jovo hetvegen jonnek verge a noveremek es a rakovetkezo vasarnap kene megejteni a keresztelot,meg akkor a sogorom is itt lesz.
Hat nekunk az egyetlen hianyosaagunk a templomi eskuvo de remelem nem lesz gond,ha a helyi nem vallalja ott az ismeros pap aki a nagyszuleim jo baratja,szoval o a titkos befutonk : ))

Ilke
Hu ez huzos delelott volt,de megvolt az eredmenye legalabb a pelenkaban.Remelem mostmar magatol is megoldodik.Tenyleg es mit mondtak az uh-n??Ti voltatok mar maikor kicsi volt akkor is??

Na megyek vasalni mert Alex megint bealudt.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Dodo nem sokkal azután aludt el, hogy elmentetek - és este 7kor felébresztettem végül, hogy azért ne nagyon csússzon az esti lefekvés. Biztosan az idõjárás miatt - nagyon nyomott a levegõ Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Képzeljétek a változatosság kedvéért Levinek most szemgyulladása van. Tiszta piros a szemfehérje mint a nyuszinak. Kép Kapott szemcseppet meg utálatos kenõcsöt. Annyira sajnáltam amikor a kenõcsöt kellett a szemébe nyomnom. Szegénykém már alszik, jól kisírta magát. Bizti fáj neki mert dörzsöli állandóan és gondolom a szemcsepp is csípi a kis szemét.
Remélem nem tõlem örökölte, én voltam szemfájós majdnem 13 éves koromig. Ismerem ezt a kenõcsöt én is utáltam de nagyon.

Ilke
Nem mondta a doki hogy mitõl nem tud kakilni Lili?

Zita
Írtad hogy altatásnál oda teszed az arcos Solymi arcához és hogy könnyen elaludt. De ezt nem a kiságyban agyjátok elõ ugye? Vagy nincs még lent az ágy teljesen?

Gömb
Gratula a fogacskához. Jó korán jött.

Forti

Kép
Kép
forti

Rit
Ugrott a Balcsi mert most derult ki hogy a gyaszmise vasarnap lesz es illik azon is ott lennunk.Na mindegy igy legalabb szombaton nem hagyjuk ki az uszit.
Humde jo sokat laudt Dodesz.Alex sem aludt bele az esti evesbe ugyhogy most kuzd az alvas ellen a kisagyban : )))
Hat igen a delutaninak most jott el a bojtje : )

Pocok
Lehet hogy nem voltam vilagos de most pentekre gondoltam.

Forti
Jobbulast Levi szemenek.Hogy te milyen ugyi vagy en meg a kupot is laig merem beadni : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Megjöttünk a nagy utazásról. Igaz, hogy csak szombaton reggel mentünk, de olyan, mintha hetek teltek volna el.
Gergõ mindenkivel nagyon barátságos volt, és jól aludt a nagyiknál. Voltunk bálban, jót táncoltunk. A báliruhát mégis felvettem, amire mondtam, hogy cicinél szûk. Melltartóval jó volt azért.
Az utazás a melegben azért megviselte a fiamat, nagyon melege volt a kocsiban, ömlött róla a víz és egy idõ után ezt rosszul viselte. Remélem most nem lesz beteg, próbáltam vigyázni a kiszállásoknál, meg átöltöztettem a vizes cuccokból, volt hogy háromszor is.
Mostmár nagyon izeg-mozog Gergõ, nagyon akar mászni, csak még nem sikerül, de azért állandóan lemegy a "térképrõl", kint a füvet akarja tépni, ittbent pedig a szõnyegen köt ki mindig. A pelenkázón is átfordul és lehajigál mindent, alig lehet ráadni a cuccot. A vízben pedig imád pancsolni, csapkod ezerrel. Ülni mondjuk még nem tud, csak ha kapaszkodik a kád szélébe. Ja, és fogunk sincs még.

Forti
Jobbulást Levinek!

Manó
Nekünk volt keresztelõ, én nem járok templomba, mióta megvan a Gergõ, de azelõtt jártunk a férjemmel. Mondjuk sokan viszik a kicsit is, de szerintem nincs értelme, úgyis csak nyüglõdne a templomban, majd ha nagyobb lesz visszük. Azért remélem sikerül Emmának elintézni a keresztelõt. Én is ûgy gondolom, hogy majd õ eldönti, hogy jár-e, erõltetni nem kell.

Ilke
Hát, jó húzós nap lehetett. Remélem rendbe jön Lili pocakja!

Jó éjt mindenkinek,
pusz
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Manó
Persze, elmentünk ide Veresegyházára (CSepelrõl) keresztelõ-elõkészitésre. EGy élmény volt. Mostmár azt is tudom, hogy a gyerekünk nem tõlünk van, és nem a miénk, hanem Istené. Elõre is bocsánatot kérek, ha esetleg olyat irok, amivel valakit megbántanék........, nem tudom, hogy ki mit gondol errõl. Én nagyon kiakadtam rajta. EGy órát ültünk ott, aztán eljöttünk, mert nagyon nem voltunk kiváncsi a többire.

Azzal kezdõdött, hogy kb. 20-an ültünk körbe, és bejelentették, hogy ez igazából egy családterápia szerû dolog lesz. TEhát fel vagyunk-e készülvel arra, hogy gyereket neveljünk, és úgy neveljük, ahogy Isten ezt elvárja tõlünk. Feltettek sok hülyébbnél hülyébb kérdést, és indokolni is kellett, ha valamit nem úgy gondoltál, ahogy kellett volna. Két házaspár tartotta, ahol se tv, se semmi extrának számitó dolog nincs otthon, a gyerekek szerintük igy nõnek fel a lehetõ legjobb körülmények között.

Egyébként azt mondták, hogy ez most lett kötelezõ keresztelés elõtt.

No most megyek, mert van még mit takaritani a nagy rombolás után.

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike!

Hát ez nem hangzik valami jól. szerintem ez nem mindenhol van így. Nálunk olyan zavaros a helyzet hogy igazából nem is csodálkozom rajat hogy nem megy simán. Kataa írta hogy náluk egyedül az egyházi esküvõ hiányzik a keresztelõhöz, nos nálunk meg egyedül a gyerek van meg, minden más hiányzik.Kép De azért lesz keresztelõ nálatok, ugye?

Manó

KépKép
manó

Ilke, Forti!

Jobbulást a babóknak!

Dió és alvó Peti
szabotimi

Én egyébként eredetileg csak névadót akartam, illetve dehogy, keresztelõt akartam de aztán beletörõdtem hogy csak névadó lesz, de mikor kiderült hogy az se lehet, akkor elhatároztam hogy véget vetek ennek a szerencsétlenkedésnek, és kezembe veszem az ügyet. Hát eddig nem sikerült túl jól.Kép

manó

KépKép
manó

Nyuszi,
De jó, hogy még egy baba lesz a családotokbaKép. Majd írj még ha tudsz.

Kataa,
Tényleg az UH eredményét nem írtam le. Szerencsére negatív volt. Viszont a belgyógyászaton azt mondta a dokinéni, hogy a mája picit meg van nagyobbodva, szerinte lehet, hogy a közelmúltban volt egy picike, észrevehetetlen fertõzése és e miatt. De utólag nehéz ezt megállapítani. Viszont az UH-on a doki azt mondta, hogy normális méretû a mája. Kicsi korában állítólag még a korházban csináltak hasi UH-ot és ott is minden rendben volt.

Forti,
Jobbulást Levi szemecskéjének, remélem hamar elmúlik neki!
Semmi értelmeset nem tudtak mondani a dokik, csak azt, hogy ne engedjük, hogy megint 5 nap legyen kaki nélkül. De az utolsó napokban már õszit kapott ebédre szilvával, reggel pedig kamillával kezdtünk. Nem tudom mit tudnék még csinálni vele. Ja még azt mondta a belgyógyászaton a doki néni, hogy ne passzírozzam át neki teljesen a borsót, mert a héja jó kis rost, ami jót tesz a bélmûködésének. Majd kipróbáljuk azt is. Holnap még egy kis pisit is le kellene adnunk. Éjszakára felragasztottam neki egy zacsit, kíváncsi vagyok megy-e bele valami éjszakaKép.

Na megyek vacsit adni a férjuramnakKép.
Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke!

nem rosszindulatból, tényleg, de nem hiszem hogy sok minden lesz a zacsiban, fõlegha hasra fordul vele, ugyanis az úgy van megcsinálva hoyg hason minden kinyomódik.Kép Sajnos tapasztalat.Kép Én csak úgy tudtam vizeletet venni, hogy odaálltam egy mûanyag pohárral készenlétbe.

manó

KépKép
manó

Pocok,

legyszi mond meg Enikonek, hogy hivjon fel valamikor, mert szamitunk ra.

Koszi:

macsek
macsek

Forti,
Nem teljesen lent van az ágy, hanem a középsõ fokozaton.
Levinek mielõbbi jobbulást!

Zita
parazita

Sziasztok!

Velünk nem történt semmi a hétvégén egésznap dobozoltunk. 3 hét múlva el kell költöznünk. Ma kitettem egy lavort az erkélyre és pancsizott benne a Petra. Az a baj, hogy elég kicsi és a játékai már szinte be sem férnek. Nem baj majd ha elköltöztünk akkor veszek neki kismedencét. A Petra úgy mászik, hogy a térde nincsen lent csak a talpa a popsija meg az égnek áll. Olyan aranyos.

Megpróbálok egy kicsit visszaolvasni:

Manó
Nem tudom, hogy aktuális e még de nekünk Brevi dolce vita etetõszékünk van. Nekem csak az a bajom vele, hogy annyira magasan van a tálcája, hogy a Petra homlokával van egy vonalba. Nem tudom, hogy mikor nõ fel hozzá, talán egy év múlva. Így mi azt nem is tudjuk használni.

Szilcsike
A III. kerületbe a Szérüskert utcába van a babaúszás. Nem kell semmi csak egy orvosi igazolás. Azt hiszem, hogy itt kedden és pénteken van.
Kersztelõ: Nekünk volt elõtte beszélgetés de nem volt vészes.

Dió
Miért nem tesztek gumiszõnyeget a kádba? Mi tettünk és annyira jó mert nem csúszik a Petra nyugodtan feltud állni.

Kataa
A Petra 10 hónapos és nekem még mindig hullik a hajam de én már nem foglalkozom vele. Mondjuk már azért sokkal kevesebb.

Ági
petra2

Sziasztok!

Forti,
jobbulast kivanok Levinek!
Egyebkent en is oda szoktam bujni Rebihez, amikor mar fekszik a kisagyaban - ugy is, hogy az agy egeszen lent vanKép. Ha labujjhegyre allok, sikerül, bar elegge összenyomom közben a gyomrom!

Ilke,
SzegenyekKép! Jol megjartatok a korhazat!
Igen, en is azt kerdezem, hogy mondtak valamit a "nem kakailas" okarol?
(Idöközben azert olvastam mar...)

Nyuszi,
azert remelhetöleg, nem csak esik nektek az esö, hanem baratsagosabb idöben is lesz reszetek!Kép

Rebinel is problema a kakilasKép.4-5 nap nala is elöfordul kaki nelkül. Valaki a nyers repara, illetve a levere esküszik. Hat majd megprobalom...
Tegnap elött nagy böges közben sikerült Rebinek kakilnia.Olyan sokszor hallom, hogy erölködik, de nem jön semmi. Es hat eleg szilard a kaikja, valami szeklet lazitasi modszert kell kitalalni...Na majd meglatjuk...

Ma volt a masodik görkori ora, -nem gondoltam volna, hogy a lakasban gyakorlas ennyit szamit!! Nem mondom, hogy nem billegek, es hasonlok, de ha igy haladok, tovabb is, akkor lehet hogy szinte jol fogok tudni görkorizni a nyar vegere vagy közepere is mar? Juhujjjjjjjj!!!! De jo lenne!

Akkor joccakat
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Alex az ejjel felebredt es csak kajcsival lehetett visszaaltatani,szerintem zavarja a emeleg mert nem alszik oylan melyen mint szokott.PEdig nalunk nics az a veszett meleg es megis ; ((

Szilcsike
Hat ilyet meg nem hallotam,De remelem nem is lesz reszem benne : )))

Ilke
Ez jo,meghogy ne hagyd 5 napig. Akkor mit csinaljal a kupon es a lazito kajan kivul???

Agi
jo dobozolast !Hat mar lassan en sem mert a multkor a gyogyszresz csaj mondta hogy ez tudat alatt is lehet hogy idegesit a dolog es ez stresszel : )))))

Kataa es a 31 hetes Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ági!

Közben mi is megvettük, és Emmának az álláig ér a tálcaKép, de nem baj, odatoltam az asztalunkhoz, õ még ugysem eszik magától csak olyanokat amiketa kezébe tud fogni, így nem hiányzik a tálca egyenlõre. Gondolom mire már õ kanalaz a tányérból addigra belenõ.

Kryss!

Nem semmire vállakoztál, felnõtt fejjel görkorizni tanulni. Nagyon ügyes vagy hogy így haladsz!

Mióta Emma a földön van simán forog a hasára, ma már a kezét is ki tudta húzni maga alól és feltámaszkodott, úgy örülök.Kép

Remélem ma úszni is eljutunk és nem alszik megint el a csaj.

Manó+Emma

KépKép
manó

Kataa
nálunk dettó ugyanez a sztori éjjel: így irtó fáradt vagyok. Dodesz is, de most indulunk futni, úgyhogy õ legalább aludni fog Képde nekem most muszály edzenem, Pünkösdre le kellene adnom a hasam...

Forti
remélem hamar elmúlik Levi szemproblémája. Fáraszd le jól, legyetek sokat levegõn: az alvás nagyon sokat segít, olyankor sokkal gyorsabban regenerálódik a szem Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Manó
Most már szabad az út a keresztelõig. Nálunk sincs egyházi esküvõ, meg a keresztapa sem volt elsõáldozó, meg bérmálkozva sincs. De a pap igy is megkereszteli. Mostmár csak azt kell megvárni, hogy hazajöjjön a pap bácsi Olaszországból.

Ági
Igen, mi is oda fogunk menni, de állítólag szombaton is van. Vagy legalábbis egy baráti házaspár akkor hordja oda a két lányát. Most fogja felhívni a párom a nõt, aki tartja, hogy mikor kezdõdik. Ti is oda jártok? Jó lenne ott talizni valamelyikõtökkel............KépKépKép

Éjszaka
Nálunk rekorddöntés volt, de sajna nem az alvásban, hanem az ébredésben. óránként keltünk, és negyed-fél órákat voltunk fent. Most meg olyan vagyok mint a mosott rongy. Pedig végre neki kéne látnom a takarításnak.

Sajna a pici egész nap nyüszög, és nem tudok rájönni mi baja is van. Semmi nem jó neki, nem kell a kajcsi, nem szomjas, nem alszik. Én már teljesen ki vagyok purcanva, a gyerek annyira keveset alszik. Kiszámoltam, hogy egy nap alatt nem alszik 8 órát sem. Ebbe benne van az éjszaka is!!!!!!!

No megyek, mert jó lenne végre lakhatóvá tenni a lakást KépKép
szilcsike

Hali!

Kryss!
Gábor 2x eszik szilárdat egy nap. Így igényli, de van, hogy mellette kunyizik még. Én úgy csinálom, hogy ebédre gyümölcs ami lehet akár alma-banán is. (mindkettõ nagyon fog és Gabi sokáig kólikás volt) De vacsira zöldség van. Répa, karalábé, brokkoli, karfiol, burgonya, saláta. Borsó csak bébiételbé, hús. Úgy vettem észre, hogy a zöldségek helyrerakják a pocakot! De tényleg. Nagyon sokáig nem adtam pl banánt, almát a Gabinak, mert csak glicerines kúppal tudott kakilni olyankor, és igy is csak 1x 1 nap. De most akár 3x is kakil 1 nap. Sõt tegnap elõtt az ebéd 1 banán 1 lamával volt. Aztán elkunyizta a banánomat olyan 4 óra körül, vagyis megevett lazán még 2 banánt. Vacsira kapott karfiolt, burgonyával, répával és husival. Simán kakált tegnap 2x. Igaz, hogy a széklete felnõttes, de nem erõlködik vele. Ha meg nem akarod 2x etetni egy nap akkor azt hiszem lehet kapni bébikajában szilvát, vagy van fagyasztott. A szilva nagyon sokakat meghajt. Ha meg nem akkor szóba jöhet esetleg a glicerines kúp, vagy az étrend változtatás.

Jön a fiam 4. foga. A jobb 1-es aszem. Szenved vele rendesenKép Ezért nem is jöttem eddig, mert szinte egy pillanatnyi idõm sincsen. A depresszió is kerülget rendesen. Csabi is betegKép Tegnap egész nap lüktetõen tombolt a fejemben a fájdalom. Már a hányinger is kerülgetett annyira. Most vagy nem ittam eleget, vagy jó kis napszúrást kaptam. Ebben a hónapban megint 100.000-et kell feladni a postán, plusz lógunk 40-el a háznak, Jár vezetni az még 30 ezer. Csabi 80 ezret keres... Annyira elegem van. Nagyon itt lebeg a fejem felett az, hogy dolgozni kell mennem, és a Gabit bölcsibe kell adni, de nem szeretnémKépKépKép A sírás kerülget. Csabi a belét is kidolgozza, és õ meg azt hiszi üdülök itthonKép Ma megyünk tanácsadásra, kíváncsi vagyok mekkora a fiam, mennyit hízott.

puszi
sasha+Gabi(31)

Kép
sasha

Sasha!

Megértelek, mi is kb így állunk, bár én a maximum gyedet kapom viszont 2 háztartást tartunk fenn, egy lakótelepi 3 szobást+ egy 2 szobáds családi házat, ahol anyukám lakott (eltartási szerzõdés). Nem könnyû, de azért próbálok Emma 2 éves koráig itthon maradni, de utána már tuti nem fog menni, mikor már csak Gyest kapnék. Nem örülök neki, de ez van, 1,5 évesen majd elkezdem beszoktatni a bölcsibe. Pedíg szívem szerint itthon maradnék vele a 3 évig.Kép

Manó

KépKép
manó

Sasha!

Megértelek, mi is kb így állunk, bár én a maximum gyedet kapom viszont 2 háztartást tartunk fenn, egy lakótelepi 3 szobást+ egy 2 szobáds családi házat, ahol anyukám lakik (eltartási szerzõdés). Nem könnyû, de azért próbálok Emma 2 éves koráig itthon maradni, de utána már tuti nem fog menni, mikor már csak Gyest kapnék. Nem örülök neki, de ez van, 1,5 évesen majd elkezdem beszoktatni a bölcsibe. Pedíg szívem szerint itthon maradnék vele a 3 évig.Kép

Manó

KépKép
manó

Manó, Sasha
Mi is ilyen helyzetben vagyunk. Csak nekünk még itt van a tetõcsere (500.000) és ablakcsere (350.000) és van banki tartozásunk, meg egyéb tartozásunk is. Nálunk én kerestem jobban, férjem sajna nincs túlfizetve. Most fõ a fejünk, hogy mi legyen............

Babaúszás
Most beszéltünk a csajjal, és szombaton is van a III. kerületben úszás, 5-6-ig. Mi akkor megyünk. ez már biztos. Jön még valaki?

Szilcsike és Szilvike, aki megint birt aludni 3 percet
szilcsike

Manó!

Az a 2 szobás családi ház üres? Akkor miért nem adjátok ki albérletbe???? Én a minimun gyest kapom. 19.947 forint.

sasha

Kép
sasha

Kepzeljetek, vezettem vasarnapKép Mondtam apanak halalt megveto batorsaggal, hogy atmegyek egyedul az Auchanba.Kép Elotte tettunk par kort a faluban, mikor aludt a ded, szerintem egesz jol ment, meg elveztem isKép Erre apa kijelentette, hogy megse menjek at, mert nem tudok parkolni. Ugyan mondtam neki, hogy van ott olyan parkolohely, hogy kozel s tavol nincs masik auto, de addigra elszallt a batorsagomKép

Ma pedig a melohelyen jartam, kitoltottem a papirokat a gyedhez. Egy honap mulva lejar a tgyasom, hihetetlen.Kép Megmutattuk Lackot a kollegaknak, el voltak tole ajulvaKép Pedig a sarj szokasahoz hiven komolyan es rezignaltan tekintgetett jobbra-balra, sehol egy mosoly. Ja es a fonokomet nezte allandoan, meg is vadoltak azzal, hogy betanitottam, neki kell udvarolniKépKépKépKépKép

orsoly
orsoly

Megjottunk a munkahelyemrol.Alex olyan jol birta hogy mindenki szeretgette csak nevetgelt.Persze a vegere mar jol befaradt szegeny.
En meg hazajottem es nekialltam fozni magamnak
+Alexnak.Utanamar fogtam a fejem hogy ilyen melegben nekialltam de mindegy.

Mano
Na latod a foldom meg a mi lustacska gyerekink is produkalnak : ))

Rit
Mi ez a punkosdi hatarido??En a maradekot mar megcelozom a jovo punkosdre : ))
Orulok hogy elek ebben a hosegben nem meg kimenni.

Szilcsike
Biztos ez a meleg mert az en kicsim sem tud mit kezdeni magaval,az alvas is nehezen megy; ((

Sasha
Alexnak is bogyoi vannak de ez mar ,ha mast is eszik termeszetes,nekunk is van napi 3-4 budi pelus pedig leglabb 4 napon eszik babant a hetbol.
Reszvetem a helyzetert,bar en is max gyedet kapom de ez is csak toredeke a fizumnak,ugyhogy en a 3. evben vagy visszamegyek vagy lesz kisteso mert 20-e meg a pelusra is alig eleg.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Megjottunk a munkahelyemrol.Alex olyan jol birta hogy mindenki szeretgette csak nevetgelt.Persze a vegere mar jol befaradt szegeny.
En meg hazajottem es nekialltam fozni magamnak
+Alexnak.Utanamar fogtam a fejem hogy ilyen melegben nekialltam de mindegy.

Mano
Na latod a foldom meg a mi lustacska gyerekink is produkalnak : ))

Rit
Mi ez a punkosdi hatarido??En a maradekot mar megcelozom a jovo punkosdre : ))
Orulok hogy elek ebben a hosegben nem meg kimenni.

Szilcsike
Biztos ez a meleg mert az en kicsim sem tud mit kezdeni magaval,az alvas is nehezen megy; ((

Sasha
Alexnak is bogyoi vannak de ez mar ,ha mast is eszik termeszetes,nekunk is van napi 3-4 budi pelus pedig leglabb 4 napon eszik babant a hetbol.
Reszvetem a helyzetert,bar en is max gyedet kapom de ez is csak toredeke a fizumnak,ugyhogy en a 3. evben vagy visszamegyek vagy lesz kisteso mert 20-e meg a pelusra is alig eleg.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha!

Dehogy üres.KépKépKép Az elõben félreírtam, utána javította, anyukám lakik ott egy idõs nénivel akivel eltartásit kötöttünk. Így a ház rezsijét +a néni kajáját+gyógyszereit meg ilyesmit nekünk kell állni. Plusz a mi 3 szobás lakásunk. maximum a mi egyik szobánkat tudnánk kiadni, de õszintén szólva nem szívesen tenném.

Kataa!

Igen, tényleg határozottan többet mozog! Ennem eddig egy hátránya van, hogy egyfolytában hasra fordul (õ, aki eddig sose!) egy ideig vigyorog, aztán mikor elfárad üvölt hogy fordítsam vissza.Kép Ja, és az oldalán alszik.Olyan cuki.Kép

Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?