Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Köszönöm mindenkinek a biztatástKép A mai napunk olyan "evõs nap", egyfolytában tömöm Gergõt, csináljuk a tejcit. Egyébként azon gondolkodtam, hogy a múltkori mérésnél Gergõnek már 4. napja nem volt széklete, aztán amikor hazamentünk akkor 3(!) pelust nyomatott tele, szerintem egy 100-as biztos becsúszott. Most meg mérés elõtt kirotyizta magát, így "üresen" mérték. Vagy lehet, hogy én kombinálom túl a dolgokat?

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni

Sasha,
Lõrincrõl( XVIII.) mennék,Nekem Bergon babakocsim van, ami elég nagy, ezért csak autóval tudtam volna menni, kengurut meg ugye utálja a kisasszony.

Sasha,Pszi, Zita
Zsófi jövõhéten kap szurit, de a hét eleje jónak tûnik, csak még autó terén egyeztetnem kell.

Kataa,Andy
Örülök hogy hiányoltok, jól vagyunk, csak mindig annyi teendõ van. Ti benne lennétek egy városligeti mini taliban? ha jól tudom ti sem tudtatok elmenni a nagytalira.
A másik topicból a Virágot is megpróbálom megfûzni.

Manó2,
Ti is építkeztek? Hol tartotok? Mi augusztusban szeretnénk költözni, most vettük meg a padlólapokat+csmpéket.

pusz

Brokkoli és a 2fogú 5hónapos Zsófi
brokkoli

Sziasztok!

Akkor legyen mondjuk elsõ megközelítésben a jövõheti városligeti mini tali csütörtökön 3-6 óra között.
Aki jönni szeretne és nem jó neki az idõpont szóljon !!!

Jönnek:
Brokkoli - Zsófi ?
Zita - Solymi
Pszi - Balu

Ez eddig tényleg elég mini, de remélhetõleg még más is jön.

Pszi és Balu
pszi

Sziasztok

Én még mindíg nem tettem fel a képeket, de nem volt még idõm rá hogy lekicsinyítsem õket. Ma megcsinálom (remélem). Ha nem, akkor tõlem most nem lesznek képek.

LÁNYOK!!!!
Megint van napernyõ 1499,- Ft-ért ott az Árpád-hídnál lévõ bababoltban! A felrakással kapcsolatban, amit hozzá adnak csavart az rövid (mert ezek esernyõ babakocsira rakhatók), mi Zsanival vettünk hozzá nagyobb csavart, és simán fel lehetett rakni az ernyõt.

Panda
Nekem is azt mondta a védõnõ és a doki is (még az elõzõ), hogy 3 óránként etessem Levit, mérjem evés elõtt evés után, és írjam egy füzetbe hogy amikor jön lássa hogy mennyiket eszik a gyerek.
Asszem 2 hétig csináltam az írkálást.

Pocok
Le ne vágasd a hajad!!!!! Szerintem tök jó a színe.

Sasha
Boldog 7. hónapot!

Forti és Levi aki ma 41 hetes

Kép
Kép
forti

Bocsi Brokkoli!
Akkor legyen hétfõn 3-6 között? Vagy a szerda még jó?
Pszi
pszi

Lacko lazas lett ma delutanra (38,2 levonas utan), ugye ez lehet a tegnapi oltas utohatasa? Kapott egy kupot, amugy a kedelye okKép Remelem hamar leviszi. Varhato meg mas is, mik a tapasztalatok?

orsoly
orsoly

Hali!

Kisfiam elszunnyadt ismét önállóan, sírás nélkül! Nagyon büszke vagyok rá! A délelõtti séta után pedig fél óráig még idétlenkedtünk a kanapén, aztán néha hasra vágta magát, letette a fejét és egyszer csak magától elaludt. Ilyet még most csinált elõször. Úgy látszik most már tudja, hogyha álmos, akkor mit kell csinálni. LEfeküdt és aludt egyhuzamban másfél órát, ,mindezt úgy, hogy anyitva volt az erkélyajtó, ahonnan légkalapács és a Dózsa Gy. út forgalmának zaja, helikopter és miegymás szûrõdött be és még a tv is ment, oda se neki (ezt úgy látszik anyiukákától örökölte Kép, mert mellettem is ágyút lehetne robogatni Kép ) amikor ébredt éppen hasizmot csináltam vele szemben és olyan vigyorgósan fogadott, nagyon cuki volt ! Kép

Megnéztem a talis képeket, nagyon tetszenek. Most már remélem legközelebb én is ott lehetek.
Válaszoljatok lécci, miért szerdára esett a csütörtök helyett? Már korábban kérdeztem, ,de senki nem méltatott válaszra.

Pocok
Zsírégetésben segít a fahéjolaj. Bekened vele a kívánt területet, rá folpack és mehet az edzés! Détár Enikõ is így fogyott le. anyukám is most használja és tényleg jó, és azt mondja, hogy kellemse melegítõ érzés.

Panda
A rendszeres edzésnél ez az idõ meg sem kottyan, amit Pocok felvázolt. Én aerobicozni szoktam=súlyzós erõsítõ, ugrálós még egyelõre nem, futópadon 20 perc és 20 perc lépcsõzõgép majd szauna. Persze én már évek óta hozzászoktam ehhez, most már a step hiányzik nagyon! De majd csak a szopi abbahagyása után, amit még nem tudok mikor lesz.

Pocok
Te szoktál step aerobicra járni?

Úgy néz ki, hogy jön a bal felsõ fogacskánk, most már sokkal lentebb van az ínyben a fog és az egyik széle jóval fehérebb az íny szélén, tapintásra pedig keményebb és bökõsebb + sokat berágja a felsõ ajkát.

Ilke
Én kb 1 hete zokni néálkül sétáltatom Danit.

Beszti
Bocs a babakocsis lábzsákért, nem annak szántam, aminek tûnt.

Rit
Nekünk is olyan árnyékolónk van, amit addig hajtok, ameddig akarok. Nekem egyébként nem nagyon tetszik a napernyõ, így örülök, hogy ilyen a kocsink, bár a miénk is (a nagyobbik és terepjárós) 13 kg üresen. Viszont a kisebben is elõre tudom hajtani az árnyékolót.
Milyen az a játszósátor? Mint az ikeás?

Kataa
Én kb. 8 hónapos korától hagytam ülni Danit a kocsiban, uis akkor állt fel elõször, amior elfáradt hátrébb döntöttem a támlát.

Nyaralás
A babúszáson mondták, hogy nyáron több helyszínen is lesz úszás az Almássyt nyári szünetre bezárják. így többek között lesz Zamárdiban is, így júliusban, amikor nyaralunk Bfenyvesrõl át tudunk menni. Már nagyon várom!

Brokkoli
Etetõszékünkhoz van kikötõ cucc, de Dani csak tép magáról, sõt állandóan fel akar állni a székben, ,úgyhogy nem biztos, hogy az a jó, amiben le lehet kötni Kép
Mi 6 hónapos kortól használjuk. Az a kis idõ, amit benne tölt, nem árt meg neki még ha nem is tud ülni magától.

Pszi
Én örülnék a mini talinak a Vlizsében, egyedül a kedd délután és a szerda délután nem jó, mert a melóhelyen vagyok. délelõtt egyébként pedig azért jobb, mert tök üres a játszó, délután pedig mindenki odaesik az oviból suliból.

Volt már valaki közületek a XIII. Visegrádi úti Baby shop-ban? Ott állítólag vannak cuki BayWatch bébinacik. Olyat akarok venni Daninak, ,mint amilyen apának van, hadd vagizzanak együtt a Balcsin.

Pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Többszörösen is enyje-bejnye vagyok!KépKépKép Lábzsák, tali...
Mert én (és Zsani) voltunk a "hibásak" benne, mert pont a hónap elsö csütörtökére (10-12) esik az LLL baba-mama találkozó az I. kerületben, amire én mindenképpen szeretnék eljárni (legalább 4 alkalom fontos lenne). És áprilisban a kettö egy napon volt, végig is csináltunk Zsanival, de elég kipurcanos nap lett igy. Erre Ilke volt olyan aranyos, hogy ránk gondolva átrakta szerdára, mivel a többségnek az is jó volt.
Amit csak megköszönni tudok, mert én biztos, hogy a tegnapi napon nem mentem volna el (de pl. Orsolyt sem tudtam volna elvinni), igy is nagyon húzós lett a napunk.
Persze alkalmazkodunk, és ha legközelebb inkább a csütörtökre szavaz a többség, akkor lehet akkor is. (Max. ha nagyon sok minden kerülne igy egy napra, akkor kivételesen nélkülünk. A LLL-böl nekem még kettö van hátra, ami fontos, utána már csak kedvtelésböl járnék...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kataa
Én nem akarok másik babakocsit - épp azt mondtam, hogy tökéletesen meg vagyok elégedve a mienkkel és milyen jó, hogy nekünk nincsenek napernyõproblémáink sem!!!
Hétfõ elvileg jó, kedden viszont megyünk ki az Orczy parkba hosszabb idõre - van kedvetek jönni??? Ott talizunk egy másik kiscsávóval (Hunor) õ most még csak 4 hónapos Kép de már 7 kiló és 68 cm.

gumicukor
igen, hasonlít az ikeáshoz, csak ezerszer igényesebben néz ki. A fentebbi hozzászólásomban megtalálod a linket arról, amit mi kinéztünk magunknak Kép

Tali
Mi is szívesen mennénk - de a szerdák azok kizártak Kép bocsi, de az úszás fontosabb

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Ha eddig figyelembe vesszük mindenki kérését, akkor a hétfõ marad, és Gumicukor javaslatára legyen délelõtt.
pl. 9-12 megfelel?

Jönnek:
Brokkoli - Zsófi ?
Zita - Solymi
Pszi - Balu
Rit - Dodo ?
Gumicukor - Dani ?

Beszti,
te nem rakod fel a képeket?

Pszi
pszi

Rit
Tudom hogy nem akarsz masik kocsit,azert az luxus lenne egy ilyen draga utan,csak mondtam hogy 4 kerekuben is van olyan ami terepjaro: )))Jo akko hetfon maradjon a mai idopont.
A kedd meg passz,mert en nem nagyon akarom kivinni sokaig, meg arnyekban Ok de amig odaerunk addig megfo,de ha merseklodik az ido akkor megyunk.

Pocok
Persze mert jol voltam oltozve: )))Csak miutan mar csomoan kerdeztek hogy van e valaki a hasmaban akkor kezdtem komolyan venni,de olyan hasam mint regen volt mar ugysem lesz,szerintem a vagas miatt is vastagabb ott a bor.
Nehogy levagasd olyan szep suru hajad van.
Tenyelg megcsinaltad mar azt a halat??
Ja es mikor jottok hozzank,vagy mostmar nekunk kene menni???
Birom hogy Te viszed magaddal Ajsat a pedikurosohz,meg a fodraszhoz is.En azt vettem ki mindketonel hogy inkabb gyermektelenul szamitanak a megjelenesemre.Igy jartak mert akkor csak este 6-kor jo amikor mar apa is hazaert: ))

Andy
Gratula az elso fogohz meg a hizashoz!!Ez jo azt akarjuk hogy a baba hizzon mi meg foggunk,forditva mar kaosz; )))

Brokkoli
Szoval akkor mar tul vagytok a csempe reszen,es milyen szinu lesz a furdoszoba?,mert en a kek-vajszin es a grafit –arany kombinaciokon gondolkodtam.Mi meg nem valasztottunk majd a honap vegen.

Orsoly
Mas mar nem varhato,ne aggodj, de meg akar holnap delutan is lehete laza.

Megek mert vacsira jonnek a baratnomek,fel 9-re,remelhetoleg Alex mar addig alszik es nyugiban beszelgethetunk.

Na jo hetveget mindenkinek!!!!
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

megvan az etetõszékünk, Brevi Dolce vita, használtan vettük. hazahoztuk, jól lemostam, majd megmutattuk Emmának,a ki nagy érdeklõdéssel nyúlt felé, majd beleült, vigyorgott, aztán rájött hoyg ez is csak egy szék és elkezdett sírni.Kép De nekem nagyon tetszik, kicsit látszik ugyan hogy használt, de mindene mûködik ,a célnak épp megfelele és mégse 30000 volt. ja, és szuperül elfér.

kataa!

Én Emmának még csak mellhúst adtam, illetve bébiételt. A bébiételesbõla kecskeméti ehetetlen 8a húsos), viszont a nestlé, a hipp nagyon jó húsosból is.
ja, és Emma már szokott ülni a babakocsiban, kb negyed órát, kitámaszkodik oldalar és úgy ül, aztán ha elfáradt hátradõl.

ma a ballagáson nagyon jól viselkedett, mindenkire vigyorgott, tetszett neki. bezzeg most szokásos anya szórakoztass mûsor van, d ehát ma eddig még végig ölben volt meg babakocsiban, játszhatna egy kicsit egyedül.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Orsoly!

Emma szerda délelõtt szokta az oltást kapni és pénteken még szokott hõemelkedése lenni. szombaton már általában Ok.

sasha!

szerintem sportkocsiban egy számít: minél könnyebb legyen. hacsak nem vagy olyan jó kondiban mint Rit.KépKépKép na jó, helyesbítek, azt mondom más is számít, de ha a súly anem jó, akkor hiába minden más jó funkció.

manó

KépKép
manó

Panda
Nagyon szépen köszönöm, aranyos vagy!

Most rohanok is, mert ma a kõmûves bombázta szét a kéglit, úgyhogy megint minden fel van forgatva. KépKépKépKépKépKép
Már nagyon elegem van!

Szilcsike és Szilvike
szilcsike

Végre ma megvettük az autósüléstKép. Végül nem a Bébé Komfortot vettük meg hanem Maxi Cosi Priorit. Hazafelé már bele is tettük Lilit, szerintem jól érzi magát benne, mert 5 percen belül elaludtKép. Holnap kirándulunk, remélem jól fogja viselni a pindurka.

Panda,
1 napig szerintem eláll a joghurt felbontva, de tovább már nem valószínû.

Zsani,
Ma vettünk napernyõt ott ahol Forti mondta (Forti, köszi, hogy szóltálKép), tényleg ugyanolyanok mint a Megatoysban. Azt hiszem sikerült egy olyat kifognunk aminek nincs semmi baja. Viszont nektek is olyan nehezen hajlítható?

Rit,
Köszi a címet.

Pszi,
Gratulálok a lakáscseréhez! De jó, hogy ti már itt tartotokKép.
Mennénk mi is a talira, de 9 körül szokott Lili aludni 11-12-og, így nekünk a hétfõ de. nem lesz jó.

Sasha,
A Gracoban van egy olyan, hogy Citisport, az nincs 5 kg, de elég borsos az ára. 25-30 ezer körül van.

Beszti,
Teljesen együtt érzek veledKép. Sokszor gondolkodom én is, hogy hogy is kellene csinálni ezt az igény szerinti szopi dolgot, mert egyedül nem tudok kimozdulni sehova Lili nélkül. Jó, most már az ebéd fix (Igaz most épp nem, mert 2 napja csak tejet kap a szorulása miatt, képzeld még a szilva és a kamilla tea sem csinált neki kakitKép, így valszeg hétfõn megyünk a dokihoz és kérünk egy beutalót hasi ultrahangra.) Szóval nem tudom, jelentkeztem suliba, de lila gõzöm sincs, hogy hogyan és mikor fogok tudni eljutni. Arról, hogy esetleg valamit segítsek a páromnak, netán dolgozzak, nem is álmodok. Az elején nagyon jó és könnyû, de most, hogy már nagyobbak a babák, szerintem kicsit nehezebb. Fogalmam sincs, hogy mikor fog eljönni az az idõ, amikor mondjuk akár csak fél napra is el tudjak menni valahová. Mondjuk ha most úgy adódna, hogy vissza kellene mennem dolgozni, elég tehetetlen lennék. Azt hiszem ez az egész csak akkor valósítható meg, ha az embernek van egy olyan biztos háttere (birka türelmû, megértõ és jól keresõ férjeKépKépKép) aki maximálisan támogatja.

Gumicukor,
Ma Lili is egész nap zokni nélkül volt. Egyébként hiába is adom fel rá, 1 percen belül levesziKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Minitali
Mi is benne vagyunk, de akkor mikor is lesz? Csütörtök vagy hétfõ? Délelõtt vagy délután? Nekünk egyelõre minden jó. De ha marad a nagy meleg, akkor én is a délelõttre szavazok, akkor még nagyon kellemes az idõ. Hol van a Városligetben bekerített játszótér?

Djeszter!
Peti is imádja szétkenni az etetõszéke asztalán a rácsöppent fõzicseppeket. Hogy mi ebben a jó?Kép Ja, és persze fújni is kitûnõen tudja a fõzit.Kép

Hogy bírjátok a meleget? Mi most korán reggel és késõ délután megyünk sétálni, a közte lévõ idõben pedig itthon kínlódunk. Próbálom Petit napközben is többször lemosni és könnyû ételeket készíteni neki, mert enni azt nem nagyon hajlandó.

Viszont az utóbbi pár napban Peti megtanult MÁSZNI!Kép Imádom, ahogy csinálja! És folyton feláll a kiságyban.

Gumicukor!
Irigyellek, nálunk most kezd az alvás probléma lenni. Eddig simán le tudtam tenni Petit, ha elfáradt, egy hete azonban ordít, ha beteszem a kiságyba, úgyhogy vagy mellettem alszik el, vagy beteszem a hordozójába, és mikor látom, hogy már félig alszik, akkor beteszem az ágyba. Ma este kb. hétszer próbált felállni, mikor letettem aludni, úgyhogy végül megint magam mellé vettem. Kíváncsi vagyok, hogy csak átmeneti dolog-e.

Na, jó éjszakát mindenkinek.

Dió és Peti
szabotimi

Beszti, Ilke!

Lehet, hogy most megvettek, de én éppen ezért nem lettem az igény szerinti szopi híve. Illetve nem az igény szerinti szopival van a bajom, hanem a sokáig tartó szoptatással. Mi most ott tartunk, hogy Peti már csak reggel és este - meg éjjelKép - szopik, és nekünk így jó, mert így napközben nyugodtan ki tudunk mozdulni akár együtt, akár Peti nélkül. Persze nekem szerencsém volt, ebben partner volt a fiam, aki kicsi korában beállt nagyjából három, majd négy órára, így viszonylag könnyû volt az átállás. Én - bevallom õszintén - nem hozzátápláltam, hanem elválasztottam. Úgy tervezem, kb. egy éves koráig fog szopni. Én is iskolába akarok járni, esetleg dolgozni is szeretnék itthonról, és õsszel szeretnénk belevágni a babaprojekt2-be. És 46 kg vagyok. Nem hiszem, hogy így két gyereket tudnék táplálni.

Nagyon sokat vacilláltam ezen az egészen, volt idõ, amikor azt gondoltam, rossz anya vagyok, önzõ vagyok, de azt hiszem, nekünk így jó. Nem rossz dolog az igény szerinti, meg a gyerek 2-3 éves koráig tartó szoptatás, csak az anyákból kicsit rabszolgát csinál.

Remélem, ezzel nem indítottam el egy újabb szoptatás körüli vitát!Kép

Dió és Peti
szabotimi

Beszti!
Maximálisan megértelek, és egyetértek veled (fogyi ügyben). Egy másik topicon állandóan azzal ijesztgettek, hogy mérgezem így a babámat, hogy egy kicsit tényleg beijedtem. De azért jó, hogy látom Te hogy állsz a kérdéshez. Én is sokáig szeretném még szoptatni Marcit, és nekem a magas vérnyomásom miatt is jó lenne hamar lefogynom.
Sok sikert neked. Talán én is újra belekezdek, csak egy kicsit másként mint hétfõn.

Kataa!
Még nem tudom, nincs eldöntve. Én szeretnék leugrani a Balcsira. Innen nagyon közel van.

Gumicukor!
Fahéjolajat milyen jellegû boltban lehet kapni?

Voltam ma egy mini talin, egy másik topicos lányokkal. Jól éreztük magunkat. Marci úgy elfáradt, hogy az esti szopi alatt bealudt. Már napok óta kínlódok vele, mert lefekvés után mindig felül, és nézelõdik. Aztán persze elvágódik, mert álmos. Megyek be, és úgy találom, hogy ülve alszik. Lefektetem, erre felébred és újra felül. Jó fél órát szoktuk ezt játszani, mire rendesen bealszik.

Djeszter
djeszter

Sziasztok!
Halaszthatnánk a mini talit a jövõ hétrõl a következõre?
Sajnos Balu letaknyosodott, szerintem a légkondi miatt, mivel csütörtökön a szerzõdés aláírásakor a teremben volt. Bár kikapcsoltattuk, de úgy tûnik, hogy késõ volt.
Szerintem nem fertõzõ, de nem venném a lelkemre, ha miattunk valaki megbetegedne ...
Szóval legyen a következõ hétfõ ha nem gond.
Elkellene dönteni még a délelõtt (9h-12h) /délután (15h-18h)kérdését.
Én Ilkéék miatt hajlok a délutánra, de szavazzunk.

Jönnek:
Brokkoli - Zsófi
Zita - Solymi
Pszi - Balu - du.
Rit - Dodo
Gumicukor - Dani
Dió - Peti - de.
Ilke - Lili - du.

Pszi és Balu
pszi

Sziasztok!

kb fél órával ezelõtt Emma leesett az ágyrólKépKépKép A férjem elindult közértbe, Emma álmos volt, ezért üvöltött, én meg kiszaladtam teát melegíteni neki. Kb 20 másodperc volt. Bejövök, Emma sehol, csak hallom az üvöltést (semmivel sem üvöltött jobban mint amikor az ágyon feküdt és hisztizett). Az ágy és a fal között találtam meg, hason, ami azt jelenti hogy komplett hátra szaltót csinált, mivel az ágyon hanyatt feküdt és hátrafelé mászott le. felvettem, rohantam vele a férjem után, vígasztaltuk, így ölben kb 1 perc után elhallgatott és vigyorgott ránk. Semmije nem fáj, csak annyit láttunk hogy bepisilt ijedtében, csupa pisi volt a rugija. Most alszik. Én meg most kezdek igazán megijedni, vigyük orvoshoz vagy ne? A férjem szerint semmi baja, júl végig nyomkodtuk, semmije sem fáj. Én viszont aggódom nehogy valami belsõ sérülése legyen. Lehet hogy hülye vagyok, d emost pár napig biztos nem lesz nyugtom. Miért épp hétvégén történt ilyen?
Az a legszomorúbb hogy már olvastam itt valakitõl ilyet, hoyg leesett a baba, de mégse vigyáztam eléggé.KépKépKép
Az a baj hogy a mi szobánkba nem fér be a járóka, és ezért van mindíg az ágy közepén Emma. és eddig még soha még csak az ágy széléig se ment el.Kép

Szerintetek jobb lenne kórházba vinni, vgy tényleg semmi értelme ha láthatóan nem fáj semmije és semmi külsõ sérülés se látszik?

Szomorú Manó és alvó Emma

KépKép
manó

Sziasztok!

Mi is mennénk melyik nap lenne a tali?

Ma voltunk másodszorra babauszáson és a kicsinek nagyon tetszik annyira aranyos ahogy uszik a vizbe.
Majd rakok fel délután képeket róla.

Most megyek
Sziasztok
Andy és Márk
andy78

Sziasztok

Vettem verge egy szandit, veletlenul betevedtunk a Humanicba es talatam egy csini bibni szandit,ja es iszonyu olcso volt.Persze azert veszek majd egy nagyon kenyelmeset is : ))

Mano
Jaj ,gondolom hogy megijedtel.Ha megneztetek hogy nem faj semmije es ugyanolyan kedvu,nem aluszzeknoy mint elotte akkor nem lehet baj.JA es alnyeg hogy ha nem hany nehany otan beleul+a mindket pupillaja egforma akkor nincs agyrazkodasa sem.Biztos minden Ok,ne izgulj,mar megtortent es minden gyerekkel elofordul egyszer.Mar legalabb tulvagytok rajta: ))
Alex is uldogel mar ha unja a fekvest.
Mi dien meguszuk a ballagast ,mert nem mentunk haza anyuekhoz.Minden evben van egy rokon,mar egy kicsit uncsi a dolog.

Zsuzsa
De jo hogy jottel,orulok hogy jol vagytok.

Pocok
Na tessek a te suru hajad meg babahajasodik megint : ))Bar mar az enyem is na de mire ez megno: )))
Jaja ismeros ez a fogdossuk meg a gyereket neha az utcan is meg akarjak fogni Alexet de en anyatigris modjara mondom hogy csak a ruhajat tessek ha mar ilyen tapintatlan es ne a kezet amit rogton a szajaba vesz : (((
JA es a hazban egy pacaka a multkor meg akarta puszilni,mondom neki hogy inkabb ne mert Alex beter,persze nem volt az de puszilgassa mar ….
Ok,hivjal : ))

Ilke
Ez olyan ules ami mar szemben ul a forgalommal ???
Hat igen mostmar nehezebb a dolog,itt is lehet latni minel nagyobb valaki babaja annal ritkabban babanetezik.
En is tervezem a sulit,majd meglatjuk hogy fog nelkulozni,bar amig anyueknal leszunk konnyebb lesz nekem is,na de utana.

Ma megyunk babauszasra mar 3 alakalom kimaradt,kivancsi vagyok hogy fog –e meg emlekzni Alex valamire.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Manó
Egyetértek Kataa-val, ha ugyan úgy viselkedik mint elõtte akkor nincs semmi baja, akkor csak megijedt mint Te.

Lányok nem kell senkinek bébiételes üveg fagyasztani? Val feleslegbe legalább 20 db, egyébként kidobásra kerül ha gazdátlan marad.

Forti

Kép
Kép
forti

Mano,
Rekam epp a mult heten zugott le az etetoszekbol a jarolapraKép En felhivtam az orvost, elso kerdese az volt, volt-e eszmeletvesztese a babanak tole. Ha a puffanas utan egybol uvoltott, akkor jo. Azt mondta, hogy 2 napig kell figyelni. Egyreszt a mozgasat, mindenet hasznalja-e rendesen. Nem tudom, Emma mennyire mozog mar, mivel Reka mar maszik, szinte megy, ezert ez konnyen ment. A masik, hogy ha sugarban hany, avagy elajul, megszedul, azonnal korhaz. Ne menjunk messzire, ne hagyjuk el a varost, legyek allandoan resen es keszen. Nalunk szerencsere /kopp-kopp/ nem volt gond.
De van, aki azonnali korhazt, ugyeletet javasol, en is sokat filoztam rajta...

-Afonya
afonya

Kataa, Forti, Áfonya!

Köszönöm a bíztatást, én is sokat filóztam, de semmi különöset nem látok Emmán így nem vittük be az ügyeletre. Majd hétfõn azért felhívom a saját orvosunkat. De jó hogy leírtátok az agyrázkódás tüneteit, épp ezeket kerestem itt a neten. Emma azóta aludt 2 órát, utána megebédelt (paradicsomos húst ), és ugyanolyan mint mindíg. Sõt, semmi jelét nem látom az esésnek, se púp, se folt, nem is tudom hogy történt, még puffanást se hallottam, és csak ugyanúgy sírt mint addig is az ágyon (ugyhogy eszméletvesztés tuti nem volt).Csak azért tudom hogy megijedt mert ugye bepisilt szegénykém. Valami rémlik hogy nem teljesen a földön feküdt, és mivel csak egy üres ásványvizes palack van ott gyanítjuk hogy arra esett, lehet ez volt a szerencse mert nem vágta be a fejét. De azért nyugodt majd csak 1 hét múlva leszek.Kép

Áfonya!

Ne is mondd, mi is épp most vettünk etetõszéket, és nálunk is járólap van a konyhában. Ajjaj, lesz itt még gond most hogy egyre többet mozog.Kép

Manó+Emma

KépKép
manó

Ja, azt nem irtam, hogy be volt kotve a gyerek, igaz, csak alul, a derekanal+labanal, a vallara nem tettem ra, feleslegesnek gondoltam. Es kicsit dontott volt az ulestamla, mert csak ugy tud egyedul inni. Nem volt 3 perc, amennyi idore nem figyeltem ra es valahogy kimaszott belole. Maig sem tudom, hogy csinalta, mert a bekotott ovet lattam utana is, szal nem elfelejtettem becsatolni. Tudom, hogy "enyem gyerek" atlagon felul eleven, de azert mindenki vigyazzon nagyon, remes elmenyKép

-Afonya

ui: Mano, remelem, Ti is megusszatok baj nelkulKép
Afonya

Áfonya!

Enyém gyerek meg átlagon felül hisztis! Most iis ez volt a baj, hogy én kimentem teát melegíteni, õ meg ha 10 másodpercre ott hagyom annyira felháborodik, hogy hangosan üvölt és most is ez volt, és dobálta magát és így esett le valahogy.Kép De ez meég nem ment fel az alól hogy egyedül hagytam. Ezentúl a szõnyegre teszem.Kép

Képzeljétek már hogy jártam az elõbb, pelenkázom a lányt, látom a combja meg a lábaszára csupa kék folt. Már épp kezdtem sajnálni, szegény prücsök ezek szerint a lábára esett. Egyszer csak leesett hogy én már láttam rajta ilyen foltokat, megdörzsöltem positörlõvel és láss csodát, lejöttek a foltok. Hát a kis manóm elõtte megvizsgálta a pelenkát amit vettem, és a zacskója fogta így be a lábát.Kép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok
Kepzeljetek ma Alex annyira elvezte eleteben eloszor az uszast,pancsolt es rohogott ezerrel.A vegen meg kulon dicset is kapott hogy milyen ugyes : )))
Ez a meleg ,tegnap felebredt ejszaka hogy szomjas,gondoltam mert nyelt nagyokat,ugyhogy megivott egy csomo teat.Ma este meg teljesen beleizzadt a cumisuvegbe.: ))
Megint lenne ket kerdesem:
Kerdes1
Meddig kell meg minden etetes utan fertotleniteni az uveget??mert a baratnom 9 honapos babjanak mar regota csak naponta egyszer fertotleiti,de en beszari leven inkabb rakerdezek nehany szakertore itt : ))
Kerdes 2
Jovo hetvegen a Balcsinal leszunk es ott van medenece is,a kerdes hogy bevihetem en oda ,vagy kerdezzem meg mivel fertotlenitik??ja es ha valaszolnak honnan tudjam hogy az jo vagy rossz?? : )))Szoval,klorral nem lehet ?

Forti
En is mindig kidobom oket ,bar nem sokat veszek de nem akarom tarolni,amugy meg mindent frissen fozok vagy neha 2 napra az meg a hutoben elallamugyis csak kis fagyasztonk van : ((

Rit bar penteken nem voltunk nalatok de Alex telepatkusan elleste Dodotol a napi 2*fel ora alvast.bar nem nyugi egyaltalan.Az az elonye azert megvan hogy mar fel 8-kor elalszik magatol : )))

Afonya
De jo hogy te emergency esetekben itt vagy,a multkor mikor Alex lazas volt most meg Mano nyugtatod meg : )))
Ez uj volt hogy ket napig kell figyelni.A multkor aszomszed kislany az eses utan mar fel oraval hanyt,ugyhogy rogton mentek a Heim Palba es napig meg is figyeltek,de hamar tul volt rajta.

Mano
Nekem egy ismerosom mondta hogy lehet kapni 5 ponton zarodo ovet nehany babaoltban es az biztonsagosabb az eteteoszekben is.En tuti veszek ilyet.

Jo ejszakat
Kataa

Kép
Kép
kataa

Tettem fel uj kepet a profilomba ,magunkrol.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Tudom már unjátok, de ma ismét vezettem, olyan jó volt! Csak az MTK stadionnál volt pár furkófejû focista, ott kicsit nagyobb volt a forgalom.

ÉÉÉÉSss ismét nagylány lettem, beindult a paradicsomszüret, így szülés után több, mint 10 hónappal. Olyan fiûuri, hogy em a Danitól fáj a pocim, kifejezetten idegesít. De persze örülök neki!

Fahéjolaj:
Kapható mezei patikában, DM-ben, Herbáriákban, bioboltokban.

Manó
Sajnálom szegény Emmát! viszont vigyázzatok jobban, nem lehet arra alapozni, hogy eddig még sosem mászott el. A babák egyik pillanatról a másikra képesek új mozdulatokat kombinálni! A gyerekdokit elég szerintem, ha felhívod, megnyugtatásképpen. Danit mi már 5 hónapos korától kezdve a legalsó kiságy szinten altatjuk, most már a járókában sem merem egyedül hagyni, uis felkapaszkodik és a lábával mászik felfelé a hálón.... Persze ezt tutui az usziban tanulta, uis ott tanuljuk a partra felhúzódzkodásrt és kimászást... Mindenesetre és még 10 mp-re sem hagyom felügyelet nálkül, akor inkább felkapom és viszme magammal.

pocok
az én hajam is elkezdett sûrûsödni, de kb. a szülés után 2 hónappal egészen Dani 4 hónapos koráig iszonyatosan hullott és egyzser csak egyik napról másikra abbamaradt, Azóta tök jó sérókat fésülök magamnak. fényes és dús, amilyen a pocakosság alatt is volt.

Minitali
Én jobban örülnék a délelõttnek, uis tapasztalatból mondom, hogy délután bazi meleg van! Kb. 5 után érdekemes kimenni.

Kataa
Van sok olyan babauszi, ahol sima klórral fertõtlenítenek és semmi bajuk a babáknak, lsd. Pólus Hotel Babaúszás. Persze azért kérdezd meg.

Fertõtlenítés
Én már régóta nem fertõtlenítek semmit neki, elmosogatom jó alaposan a cuccait. Semmi baja nincs neki, ,soha nem volt hasmenése vagy ilyesmi. Amikor tejet adtam le az anatejgyûjtõbe, akkor fertõtlenítgettem és fõzögettem, akkor is csak napi 1x, a Daninak hetente 1x, aztán kb. 6 hónapõos korától már szinte amikor csak eszembe jutott. Mindig azt mondom, kell egy kis kosz a gyerekbe. Ja, és szájpenésze sem volt sosem.

5pontos öv
Az én kicsi fiam abból is lazán ki tud bújni... Kép)) A legjobb a babakocsira szerelhetõ heveder, a Megatojgliban lehet kapni az autósöûülések utáni részen, BébéComfort. Abban fel is tud állni, de nem bújik ki belõle. viszont etetõszékben én még ebben sem hagynám egyedül még pár másodpercre sem, mert attól még rosszabul lennék, ha vki azt írná, hogy eldõlt székestõl...

na pusz, mindenkinek jó éjszakát!

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Kataa!

Én a tálját meg a kanalát csak mosogatom, a tápos cumisüveget azt fertõtlenítem minden használat után,a teásat csak naponta vagy 2 naponta 1x, amikor eszembe jut.
Éna vizén gondolkodom hogy meddig kell forralni.

Ahová mi járunk ott szerintem klórral fertõtlenítenek, vagy is úgy mondták hogy azzal is, nem annyira kérdeztem, csak szóba jött, és semmi baja tõle. Gondolom érzékenyebb bõrû babáknál van gond.

Olyan babakocsi hevedert tuti fogok venni, majd ha Emma feláll. Most annyira mozgékonyx lett, az ölünkben is dobálja magát elõre, hátra, rugózik, ugrál, ha nem fogom jó erõsen késza baj.

manó+Emma

KépKép
manó

Manó
úgy tudom hogy 1 éves korig kell forralt vizet adni a babáknak.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Én sem fertötlenítem az üvegeket csak elmosom õket alapossan, az egyik babakönyvbe azt olvastam, hopgy gyerköc 5hónapos koráig kell, én bevallom már egy hónapja nem fertötlenítek semmit és a gyereknek nincs semmi baja.
Mi is voltunk már 2*-ra uszni tegnap és a kicsi nagyon élvezi és én is mert olyan jó látni, hogy mennyire tetszik neki a dolog.
Akkor mikor lesz a minni tali?

Rakok fel én is képet a kicsirõl
Kép

Sziasztok
Andy és Márk
andy78

Manó,
Úgy látom, te sorstársam vagy a hisztiben Kép Solymit se lehet egyedül hagyni (az esetek 90%-ában), mert egybõl ordít és/vagy utánam akar jönni.
Tegnap kb 2 órát aludt egész nap. Elringattam, lecsukódott a szeme, leraktam - üvöltött és felállt. Lefektettem, felállt, üvöltött. Felvettem, megint elringattam, leraktam - üvöltött, felállt.... Ezt így vagy 5-6-szor. Kénytelen voltam egy darabig otthagyni üvölteni, mert ilyenkor semmit sem lehet kezdeni vele, úgyis minden helyzetben üvölt.
Ha szopizunk, akkor hamar becsukja a szemét, de amikor kiesik a szájából a cici, és megemelem, hogy lerakjam, elkezd újra tátogni. Addig kell visszadugdosni a szájába a cicit, amíg abba nem hagyja ezt a tátogást, de ilyenkor is csak akkor mûködik a dolog, ha eszébe jut, hogy az ujját vegye a szájába.

Ilke,
Én sem tudom, mi lesz a tanulással. Visszaigazolták a jelentkezésemet, de ha jövõre vissza kell mennem dolgozni, plusz a következõ manó, akkor semmi sem lesz belõle...Kép

Zita
parazita

Pocok,
Az 5 perc tényleg nem lenne rossz, ha naponta edzenék ennyit, nem pedig havonta Kép

Gumicukor,
Minden elismerésem...

Zita
parazita

Szopitéma: én azon a véleményen vagyok, hogy az igény szerinti szoptatás addig szükséges, amíg a baba egészen pici, mondjuk 3-4 hónapos korig. Szerintem egy nagyobb babának már van egy kialakult napirendje, és egy 7-8 hónapos gyerek gond nélkül kibír 4-5 órát két szopi között, ha mellette eszik gyümölcsöt/fõzeléket. 1 éves koránál sokkal tovább nem is forszíroznám a szopást: szerintem egy saját lábán járó, nagy gyereknek már nem kell feltétlenül ciciznie.

Zita
parazita

Sziasztok!

Látom, egy kicsit félreértésbe kerültünk.
Én nem vagyok az igény szerinti szopi ellen, söt! És az 1 éven túli szopi ellen sem, söt!KépKép (Mondjuk az 1,5-2 éves kori igény szerinti szopi? Hát attól függ, mit jelent az igény szerinti szopi ilyen korban. Van akinél azt, hogy ugyanugy szopizik, mint kisbabaként, amikor még nem kapott mást. Én még nem próbáltam, ezért nem is tudom, hogy lesz, de egyenlöre nem tudom elképzelni ezt a formát. Nem azt, hogy szopizzon, csak azt, hogy ilyen formán. Aztán ki tudja, még mi lesz...)
Hive vagyok annak, hogy a gyerek maga alakitsa ki a szükségletének megfelelöen a szopit. És azt gondolom, tévedés az, ha valaki azt gondolja, hogy ez állandóan cicin lógást jelent ilyen Nátán korú gyereknél. Mindössze azért tervezhetetlen, mert nem ugy van, hogy: jó 12 óra van, kap enni, meg még inni, aztán slussz. Ha egyébként szomjas, akkor is ott van itatásra az üveg/pohár stb. Hanem ez utóbbi (mint ahogy nálunk felnötteknél is) máskor is lehet, mint evésidöben, és ez szopi.

Dió!

Hogy megvetlek-e? Ez nagy butaság lenne részemröl, hisz a nagyobbiknál (igaz részben tudatlanságból) én is ezt csináltam.Kép Tudom, hogy az is mennyi elönnyel jár, és nagyon sok mindent ugy is megadsz a babádnak, söt meg is adtál már neki.
Én szeretek szoptatni, ö szeret szopni, egyikünknek sem okoz megterhelést, csak egy kicsit másképp kell alakitani az életünket. Még nem tehetem meg, hogy nélküle menjek el, igaz, nem is akarok.
De én ezt igy vállaltam. Az, hogy az igény szerinti szopi akadály, csak azért irtam, mert igy nem tervezhetek idöben, tehát egy itthoni tornának az idejét sem tudom rendesen beilleszteni...
Hát igen, ezt azért szintén nem szabadna kihagyni a képböl, amikor valaki elkezd szoptatni, hogy ez bizony lemondásokkal is jár. Akár sokáig.
De hogy el kell-e itélni valakit azért, hogy nem akarja ugy vállani, mint a másik? Szerintem ebben még én is változtam. Valahogy határok is vannak ebben nálam. Ha valaki 2 hónaposan akar megszabadulni (bocs a szóért, de ilyen esetben avlahogy ezt érzem) az igény szerinti szopitól (vagy egyáltalán a szopitól), az nem ugyan az, mintha 1 évesen szeretné lecsökkenteni a szopik számát, vagy esetleg teljesen elválasztani.
Fontosnak tartom a 6 hónapoig tartó kizárólag szopit (a baba miatt), és az minél további szopit.
De ésszel, amig mindkettöjüknek jó.
Ezért is irtam, hogy lehet, hogy a 10 hónapos babámat mérgezem azzal, hogy szopizik és én fogyókúrázom (mozgok). De ha nem teszem, az neki sokkal, de sokkal rosszabb lenne. Nem fizikailag, de lelkileg, mert én nem érezném magam jól, és ugye ez egy családanyánál az egész családjára kihat. El nem tudom mondani, hogy mennyire jó lelkileg az, hogy végre teszek valamit azért, hogy ugy nézzek ki, ahogy szeretnék!

Ilke!

Nekem van egy ilyen férjem, látszik, nem?KépKép

Djeszter!

A fogyival kapcsolatban sok dolgot tudtam meg, ami talán segit, irok mélt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Lanyok,

Jo reg jartam itt, de majd most.... Kép

Latom le is maradtunk egy jo kis talirol Kép Remelem, legkozelebb mi is megyunk. Jok a kepek Kép

Tuni,
Remelm, sikerul a tejszaporitas. Mi mar a fagyi tejet is esszuk. Kb meg ket hetre valo van, ugyhogy elkezdem a hozzatapit. tegnap probalkoztam a repaval. lili egybol kikopte. Aztan probaltam az alma-barackot. Azt is kikopte. Amikor probaltam visszatuszkolni a szajaba, akkor elkezdett bzzzzzzz-elni, igy mindenhova jutott belole. A noverem szerint az a gond, hogy nem folyekony, ugyhogy ha felkel, akkor cici utan adok neki egy kis frissen reszelt/facsart almalevet...ha azt sem eszi meg, akkor kicsit gondban leszek...

Brokkoli,
2 fog? En meg nem szeretnek fogat Lilinek. Konnyen bujt ki?

Lanyok,
Lehet, hogy mi is megcelozzuk azt a Varosligeti minitalit.

Mi is voltunk ballagason, videken. Ugy volt, hogy ott alszunk, de este haza kellett jonnunk, mert lili nagyon nyugos volt. Az ut felet vegigsirta, vsz mert sotet volt. Amint Apa itthon felkapcsolta a lampat, mintha elvagtak volna, abahagyta.

Dio,
Gratula Petinek a maszashoz Kép

Mano,
Remelem semmi baja nincs Emmanak. En is az egy kozepen hagyom nehe lilit, de ezentul mar nem teszem...bar mi meg nem fordulunk, de az ordog nem alszik.

Kepzeljetek, penteken este (kb 10-re ertunk haza a ballagasrol) olyan 11 korul kopog az ajton a rendorseg...elotte lattam az utcan az autojukat, de nem gondoltam, hogy a mi hazunkban lenne gond. Szoval az also szomszedunkhoz betortek. allitolag fenyes nappal. Csak azert jottek, hogy szoljanak, hogy figyeljunk jobban oda, es szereltessunk fel riasztot. Kicsit beszartam a dolog miatt, ugyhogy apat majd elkezdem nyuzni a riaszto miatt.

Kataa,
Azt olvastam, hogy fel eves koratol egyutt lehet kezelni az edenyeit a sajatunkkal...de ahogy latom, ezt mar mas is irta.

pusza,

gomb es Lili
gombolyu

Sziasztok

Delelott megjartuka Kikat,de csak fa etetoszek volt amit nem akarok,ugyhogy mostsem sikerult megszabadulnom az ajandekutalvanytol : ((Persze tudnek venni sok szep dolgot de inkabb valami hasznosra koltenem ha lehet.

Gumicukor
Na jo,akkor belemegyunk a vizbe egy kicsit aztan majd jol bekenem nehogy kiszaradjon a bore.

Emma
En is csak a cumisuvegre gondoltam amibolt a tapot kapja.De ha ti is fertotlenitetek meg akkor egy darabig meg en is csinalom.Persze a teasat azt csak egyszer egy nap.a kiskanalat+tanyerkejat csak elmosom jo alaposan.
En is 1 evre tippele ma forralt vizet.
Emma remelem tovabbra is jol van.

Andy
Nagyon szep haja van Marknak !!!

Parazita
Igazad van egy nagyobb babanal mar kell a napirend ,bar en ugye uvegezek is.de ha csak anyatejet kapott egesz nap akkor is csak kb 3 orankent ehezett meg.Lehet hogy szerencsem volt,van de en szeretem hogy tudok igazodni valamihez es szerintem o is,nem is hisztizik csak nagyon ritkan ; )))PErsze fel ora csuszas az mindig lehet .

Gomb
Orulok hogy jol vagytok es nem keserit el a tartalek felhasznalasa.Csak probalkozz turelmesem majd rajon Lili hogy mas is finom ; )))

Megyek mert megint vendegek jonnek es keszulnom kell.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Gömb!

szerintem ha el is fogy az anyatej akkor is max 1 evést tudsz eegyenlõre kiváltani mással, a többi evésre kénytelen leszel tápot adni. És ki tudja mennyi idõ amíg azt az 1 evést is kiváltod, lehet hogy õ lassabban fog átzsokni, ezt nem lehet eröltetni.
De remélem hogy azért sikerül Kép

Leesés: Emma se úgy esett le hogy fordult.Kép hanem úgy hogy hisztizett, és ettõl megsokszorozódott az ereje és hátrafelé lekúszott, hanyatt fekve, úgyhogy csaka lábával lökte magát.

Kataa!

Emmát uszi után nem szoktam bekenni, csak mikro hazajövünk kb 2 óra múlva fürdik és akkor krémezem, nem szokott gond lenni a klórral. Még a szemét se viselte meg eddig.(Kopp-kopp)

Zita!

igen, sorstársak vagyunk.Kép Emma is ezt csinálja cska õ nem áll fel és jön utánam, mivel még nem tud, de komolyan már szinte várom mert akkor legalább jön velem és nem dobja le magát az ágyról nagy hisztijében.Kép Ma bemutatta hogy hogy csinálta, mert feldühõdött hogy lefektettük az ágyra pedig ott voltunk vele ketten és ugyanazt a hátra kúszást csinálta, pillanatok alatt az ágy szélén volt. Úgyhogy tényleg egy másodpercre se lehet egyedül hagyni.

Manó

KépKép
manó

Pszi
nekünk sajna mégsem jó a hétfõ: megyünk a papával nacit venni. Ha mégis jó lenne, megtalálunk titeket, szoktunk idõnként arra járni..
következõ hétfõ az jó... de akkor most pontosan mikor hánykor???

Kataa
Az út egyik oldalán mindíg árnyék van KépKép csak a másik napos. De amúgy: ahogy gondolod Kép
Holnap napközben megyünk a papával vásárolni nacit, de küldök sms.t mikor leszünk itthon. Így jó???
Amúgy 4 kerekúû kocsit nem vennék, fõleg a mai nap után. Megint túráztunk és egy csomó helyen csak úgy tudtam tolni, hogy a hátulját megemeletm az elsõ egy keréken gurítottam. Szóval ezt végképp nem tudnám, megtenni 4 kerekûvelKép ja és még így is volt egy szakasz, ahol csak emelve tudtunk átjutni + egy helyen a papa cipelte fel a hegyen az ösvényenKépKép

Manó
én már adtam Dodonak halat is!! májat viszont nem vagyok hajlandó: azt mi sem eszünk. A máj méregtelenítõ szerv ebbõl adódóan tele van salakanyaggal, szóval kösz, inkább nem..
A babakocsiban Dodesz is ül bõszen ezerrelKép

Kataa
Király a kép!!!! van új tudományunk: már éjjel álmában is forog, pörög és mászik Kép nem mondom, hogy ez tök jó, de nagyon édes - csak néha össze kell szednem az ágy másik végébõl v. a plüssök közül Kép Így kissé nyugtalanabbul is alszik, bár szerintem ez a melegnek is köszönhetõ. szóval jöhettek még mit ellesni KépKépKép

gumicukor
te mázlista!!! én ugyanezt már szülés után 4 hónappal megéltem annak ellenére, hogy bõszen szoptattam Kép

jó éjt mindenkinek!!!
purple{Rit és Dodo}

rit

anemona7

Sziasztok!

Egész nap a telkünkön voltunk. Nem volt nagy hõség, ezért egész jó volt. Marci hatalmasat aludt. Igaz, csak cicin tudott elaludni. Felállítottuk a hintát, azt nagyon élvezte.
Képzeljétek, rövidesen neki is lesz foga.Kép A bal alsó 1-es jön, van rajta egy aprócska hólyag. Szerencsére eddig semmi gondja vele.

Beszti!

Várom a mailt. Kíváncsi vagyok. Köszi.Kép

Djeszter
djeszter

Rit!

Hogy nektek mennyi energiátok van!

Én halat még nem adtam, mert arri is elég sokan allergiások, (pl a keresztapukám is az volt), amúgy én meg nem is szeretem a halat. Vfiszont ma adtam neki egy kis sertéshúst, bébiételest, úgyhogy minimális volt benne, ízlett neki. Májat még én sem adtam, mi szeretjük. Az orvos nekem kifejezetten azt mondta hogy a mj a gyereké ezentúl mindíg, mert jó neki. Hát nem tudom. Én valószínûleg majd késõbb adok neki.

Manó

KépKép
manó

Szerintem a "nagylányságban " én vezetek, nekem már szülés után 4 vagy 5 héttel megjött, pedig akkor még én is szoptattam. Igaz már akkor se volt elég tejem.Kép

Rit!

Emmát is 2 napja fordítva találom az ágyában.Kép És mióta meleg van az oldalán alszik, gondolom így kevésbé meleg. Pedig eddíg csak a hátán aludt.

Manó

KépKép
manó

Manó: lehet, hogy hülye kérdés, de miért nem teszed le Emmát a földre? Juli alatt egy duplán hajtott pléd meg egy paplan volt, és azon hempergett. Ez még télen volt, de akkor se fázott meg.

Zita, Beszti: nálunk Juli kb. 3-4 hónapos korára alakult ki az, hogy 3-3,5 óránként szopott _igény szerint_.

Kataa: én hetente 1-2x fertötlenitek, szükség szerint. A vizet 1 é. korig ajánlják forralni (hány lábast égetek addig oda??).

Zita: az altatás nálunk "lenyomós módszerrel" történik, amióta Juli hintázni kezdett, mert a legálmosabb periódusában sem tud elaludni, mert térdel fel, meg ül, meg áll. Úgyhogy mi úgy csináljuk, hogy (napközben) én is melléfekszem, átölelem, és úgy tartom, amig elalszik. Este pedig leülök az ágya mellé, és a fenekére meg a hátára teszem a kezem, közben simogatom, de nem engedem felkelni. Azért ne képzeljetek valami szadistának, mert ilyenkor ált. már olyan álmos, hogy elörebukik a feje, de mégis ülne fel Kép

Jó éjt mindenkinek!

zsani
zsani

Sziasztok!

Aludtam volna tovább, de a gyerekeim már nem akartak, így fél 7-kor riadó volt Kép.

Csatlakozom a kis "David Copperfield"-ek mamáihoz, ugyanis Ádám is mindenféle rögzítési alkalmatosság alól képes kimászni. Ezen teljesen meg vagyok lepõdve, mert Noémi ilyet sosem csinált, annak ellenére, hogy alapjában véve sokkal elevenebb és mozgékonyabb, mint Ádám.

Manó!
Ádám is leesett egyszer az ágyról, én is megijedtem, de nem lett semmi baja. Akkor viszont tényleg a frász jött rám, mikor kiesett a kiságyból. Aznap, mikor elõször felállt, Apa épp délutános volt, így nem tudtuk letenni az ágyát. Õ meg felállt, miután letettem aludni, amirõl én persze nem tudtam, mert nem voltam a szobában. csak sírdogált, gondoltam, bemegyek, és mikor a kezem a kilincsen volt, hallottam a nagy puffanást... Tudtam, hogy a fejét nem ütötte meg, mert nem koppant, hanem puffant, de azért így is megijedtem rendesen... Aztán egy kis szopi fél perc alatt megszüntette a nagy bánatot.

A hiszti miatt nem kell különösen aggódni, azt hiszem, ez természetes ebben a korban. Mármint, hogy mindig az anyukájukkal akarnak lenni a babaák. Aztán, ha majd jobban el tudnak játszani, tovább el is lesznek magukban.

Én viszont nagyon izgulok, mert a férjemnek ma lesz a matek szigorlata. Most is tanul...

Ilke!
Én vettem egy kg rizslisztet még akkor, mikor azzal sûrítettem Ádám fõzelékeit, persze, nem fogyott el belõle valami nagy mennyiség. Mit tudok vele most kezdeni? Tudsz valami ötletet adni?

Megnéztem az összes képet, NAGYON JÓK!!!!!

Tüni!
Úgy látom, te már a mienk maradsz Kép. Noémivel együtt nézegettük a képeket, egyszer csak nagy örömmel felkiáltott:
-Nézd, Anya, ott van a mi nénink!

Most egyelõre ennyi, de majd még jövök.

Szép napot,

Panda (és Ádám, aki ma már 11 hónapos)

panda
Halásztelek

Jó reggelt mindenkinek!

Panda
Boldog 11 hónaposságot Ádámnak

Ilke
Lilinek pedig boldog 10 hónaposságot Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Kataa
elvileg 10kor randizunk a papával, úgyhogy hazajövünk idõreKép akkor átjöttök ma??

Panda, Ilke
csatlakozom az elõttem szólóhoz: boldog hófordulót!!

Rit és Dodo

rit

anemona7

Jo reggelt

Tegnap Alex kapott a vendegektol egy ujabb keszsegfejleszto jatekot.egy boci ami mindent csinal ha tekerei,nyomja huzza,szoval bejott neki nagyon : )))

Rit
Kb 12 fele tudnank menni vagy 3-kor,de inkabb az elobbit preferalnank,remelem addig hazaertek.
A holnap nem jo mert a munkahelyemre viszem be Alexet .
Szerdan meg foznom kell a temetes utani eveszetre.
Elvileg 2 napon belul en is nagylany leszek,kaptam a dokitol bogyot ra hogy megjojjon vegre.

Mano
Uszi utan en sem csak este,de tobb anyukat lattam hogyo tt keni be.
En ugy tudom hogy csak fiatal csireke majat lehet neki adni,a nagymama csibei alig eltek 2 honapot : ))

Zsani
Jaj az elejen eni si odaegettm 2 labost ; ))

Panda
Gratula a 11 honapos Adamnak!’

Pusz megyek mert Alex turelmi ideje lejart,de legalabb hagyott megfozni : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsani,
Apukája is a ti módszeretekkel szokott élni Kép Én tegnap rájöttem, hogy ha lefektetem és behajolok hozzá, és odateszem az arcom az arcához, és halkan énekelek, akkor egy pillanat alatt elalszik. Persze ez még csak egyszeri eset volt, de talán beválik.
Tényleg annyira álmos, hogy már azt se tudja, hol van, és ha egy pillanatra sikerül elvonni a figyelmét a gépies felállási kényszerrõl, akkor egybõl bealszik.

mini-tali: akkor végül mikor lesz? Kép

Megvolt az elsõ "igazi nyilvános helyen" szopizás: estefelé betértünk egy ismerõsünk kis pizzériájába, vidéki "kiszállásról" hazajövet. Éppen nem volt más vendég, és Solyminak már nagyon esedékes volt a szopi, úgyhogy beültem egy sarokba, háttal a placcnak, és szépen szopiztunk. Közben jött egy pár, és a csaj kissé furcsálkodva méregetett, amikor befejeztük, de ez nem különösebben érdekelt.

Zita
parazita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?