Új privát üzeneted érkezett!

Winnie, azért mert leesett a köldökcsonk, még nem szabad rögtön nagy vízben fürdetni (lgalábbis én így tudom)
Utána még meg kell várni, hogy mindenhol szépen begyógyuljon. Nekünk a leesés után még pár napig nagyon picit váladékozott, aztán szépen lassan begyógyult az egész és olyan lett mint a mi köldökünk. Akkor már lehet nyugodtan pancsolni.
Nekünk egyébként is 6 hetet mondott a védőnő, de azért mi azt nem vártuk ki...

Kép
szdorka

Sziasztok

Magnes
En szoktam a baba fulpiszkaloval,persze cak hal atom hogy wosk van benne, es nagyon ovatosan.Pont azert jo ez mert nem tudod a fulebe nyomni.
Edi ez a kismalac cucc :lol:

Winnie
En furdettem rogton utana is rendesen,ha nem valadekozik akkor lehet rogton.

Bunny
Neked Mate az a fajta aki ritkan de jo sokat beeszik,ugyhogy szerintem ez is gyerek fuggo,Ha ez bevalt akkor jo ez igy :wink:
Erdekes nekem nem faja szopi,persze az elso ket hetben csillagokat lattam,a seb meg a kulonbozo gyulladasaim miatt,de azota mar minden OK:)

Beszti
Aki ritkan de akkor tomoren jon :lol: :lol:
Igen en is csodalkoztam hogy beallt egy rendszerre,es tenyleg gyerek fuggo.Ha nyugosebb lenne talan en is tobbszor etetenem ha tanacsatalan lennek.Mivel nyugodt jokedvu es mar teljesen jol kiismerem hogy mikor mit szeretne ezert ez nekunk igy bevalt.
Nem lenne szivem sirni hagyni csak azert mert az orat figyelem.En Alexet is ugy etettem ahogy kerte,sosem neztem hogy eltel-e a 3 ora,pedig O ugye zomeben tapszeres volt.

Winnie
Jaja nekem is ez volt,ezt hivjak bimboudvar gyulladasnak :oops: Probald meg par napig kezzel fejni mert ha nagyon bedurran akkor a baba sem tudja bekapni.Ja nalad ez most nem tema,de lenyeg hogy kimelni kell mert a mellszivo nem mindenkinek jo. A koromvirag jo ra meg a Bioptron amit Bunny is mondott.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok! :)
Fotózáshoz keresünk újszülött kortól 2, max. 3 hónapos korig babákat.
Casting február 16-án, pénteken. Az időpont egyeztetésért hívjatok!!!
Addig is jó egészséget minden babának!
Mariann (0630-977-2562) & Böbe (0630-971-5440)
gyermekmosoly

Sziasztok Kismamák, Kispapák!
gyermekmosoly

Bunny, Kata köszi!
Bioptron sajna nincsen.
Azóta rájöttem, hogy az Avent kézitől fáj nagyon, a Medela elektromost bírja, azzal csak az első szívás fáj, így azzal csinálom, meg előtte és a vágán kézzel fejem. Így elviselhető :)

KépKép

KépKép
winnie27

Kata:
hogy micsinálsz a mivel?? :D Nem tudtam kivenni, hogy mit írtál, csak annyit, hogy szoktad pucolni a fülét.:)

Anyatejes babáknál hány napig normális, ha nincs kaki? Mi most tartunk a 3. napnál. Ne csináljak semmit? Vagy ha igen, akkor mit??

Holnap utazunk, most pakolok a lánynak, több cucca van, mint kettőnkenk:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Magnes
Bocs ,ez az atka a sietos netezesnek :roll:
Szoval baba fulpiszkaloval tisztitom a fulet,persze csak ha sok cucc van benne,es akkor is ovatosan, es nem nyomom be a palcikat.
Allitolag egy het is normalis ha nem kakil a baba.Ha latod hogy ez nem zavarja akkor hagyd.Ha feszeng es sokat pukizik akkor szoktak a szelcsovet ajanlani.Nalunk mar csak naponta egyszer van kaki,vagy ritkan ket naponta. De latom hogy ez neki igy jo.

Winnie
Nekem pont a Medela elketoroms durrantotta be. Ebbol is latszik mindenkinek mas a jo :lol:
Bioprtront probalj azert kolcson kerni valakitol,hatha van az ismeretsegi korotokben,mert az a hasi sebedre is tuti lenne. :wink:

Most jottunk meg a setabol,isteni ido van. :D
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Kismamák, Kispapák!
gyermekmosoly

Sziasztok!

Csodák csodájára, most Tündi a saját ágyában alszik és ott is aludt el! :shock: Hihetetlen!
Na, meg is ragadom az alkalmat és teszek fel pár képet. :)
Kép kismajom alszik apán
Kép megyünk sétálni
Kép jé, ezek mozognak!

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Tinu, édesek a képek :)

Nálam viszont a mellhelyzet egyre durvább, baromira fáj, most már az egész, és közel másfélszer akkora, mint a másik.... :oops: fejni fejtem, egész rendesen, kb 50 ml kijött, ez jónak szookott számítani, de nem érzem, hogy megkönnyebbültem volna, a meleg vizes mosogatáson túl vagyok, masszírozni próbáltam. Holnap regggel jön a védőnő, addig tudtok valami gyorssegélyt, hogy nehogy gyuszi legyen belőle? :cry: :cry: :cry:

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie
Csak gyorsan neked mert baboca a kezemben az esti nyugjet myomja...

Piros es kemeny is a melled? Mert az a gyuszi.
Amit tudsz tenni,az az hogy gyorsan abbahagyod a mellszivoval valo fejest,de komolyan!!!Csak kezzel fejj,es kb 3 orankent hogy megpihenjen a ciid addig.Meleg vizes borogatas is johet ha jol esik,ha esetleg piros is mar akkor a piros foltra lehet nagyon pici hideget rakni kb 2-3 percig.Az meg nem art a tejnek.Lenyeg hogy mindig uresre fejd a cicit kezzel.Sebed nincs ugye? Mert nekem meg az volt a plusz hogy felmenjen a baci a tejcsatornaba.
Drukkolok nagyon hogy meguszd kevesebb rosszal mint en!!!

pusza
Kata

Kép
Kép
kataa

Tinu

ott vagy?

KépKép
KépKép
bunny75

Azaz Winniet akartam írni

gyulladt mellbimbó

2. gyermekem 4 hónapos. 3550grammal született, most 7340 gramm. Kb. egy hete kezdtem érezni fájdalamat szoptatás közben a jobb mellemben (mintha tűket szurkálnának bele). 1. gyermekemet csak Medela mini bimbóvédővel szoptattam, így is 2 tejtesó volt / 6hónapig adtam kb. napi 1 litert/, és 18 hónapos korában választottam el. 2. kislányom a kezdetektől ügyesen evett -lapos a mellbimbóm, de ő ragyogóan kiszívta. Mindig ugyanabban a pózban eszik: vagy fekve -feje kicsit magasabban, vagy bölcsőtartásban. Most is fejek, napi 5-6dlt adok le.
A jobb mellbimbóm piros, mostmár érintésre is fáj, sérülést nem látok rajta -nincs berepedve. Kenegettem anyatejjel, Bepantennel, Sudocremmel, nem változott. Ön mit tanácsol? Mit tehetnék? Végső esetben szeretnék csak bimbóvédőt használni. Köszönöm mielőbbi válaszát

Schneiderné Diószegi Eszter / 2006-03-29 23:12 Válasz / #3031
Kedves Judi!
A bimbóvédő NEM a sebes, fájó mellbimbóra való, úgyhogy amúgy sem valószínű, hogy segítene.
A babának nincsen szájpenésze? Önnek hüvelyi gombás fertőzésre utaló jelei? mert elképzelhető, hogy gombás fertőzésről van szó, ez esetben célzott kezelésre van szükség a javuláshoz.
Lehet, hogy érdemes lenne elmennie a Szt. István Kh. szoptatási ambulanciájára, ha van rá lehetősége.
Üdv: Eszter

KépKép
KépKép
bunny75

gyulladt mellbimbó

2. gyermekem 4 hónapos. 3550grammal született, most 7340 gramm. Kb. egy hete kezdtem érezni fájdalamat szoptatás közben a jobb mellemben (mintha tűket szurkálnának bele). 1. gyermekemet csak Medela mini bimbóvédővel szoptattam, így is 2 tejtesó volt / 6hónapig adtam kb. napi 1 litert/, és 18 hónapos korában választottam el. 2. kislányom a kezdetektől ügyesen evett -lapos a mellbimbóm, de ő ragyogóan kiszívta. Mindig ugyanabban a pózban eszik: vagy fekve -feje kicsit magasabban, vagy bölcsőtartásban. Most is fejek, napi 5-6dlt adok le.
A jobb mellbimbóm piros, mostmár érintésre is fáj, sérülést nem látok rajta -nincs berepedve. Kenegettem anyatejjel, Bepantennel, Sudocremmel, nem változott. Ön mit tanácsol? Mit tehetnék? Végső esetben szeretnék csak bimbóvédőt használni. Köszönöm mielőbbi válaszát

Kedves Judi!
A bimbóvédő NEM a sebes, fájó mellbimbóra való, úgyhogy amúgy sem valószínű, hogy segítene.
A babának nincsen szájpenésze? Önnek hüvelyi gombás fertőzésre utaló jelei? mert elképzelhető, hogy gombás fertőzésről van szó, ez esetben célzott kezelésre van szükség a javuláshoz.
Lehet, hogy érdemes lenne elmennie a Szt. István Kh. szoptatási ambulanciájára, ha van rá lehetősége.

KépKép
KépKép
bunny75

gyulladt mellbimbó

Kedves Judi!

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok,

Bejelentkezek mielőtt Dani felébred.Ma nagyon jó fiú volt(lekopogom).
Ebben a gyönyörű időben voltunk mi is sétálni 2x is, és jól bírta a drágám, csak akkor sírt mikor jöttünk haza, persze mert már nagyon közel volt a kajaidő, meg kellett neki egy két büfi függőlegesben.:)

Winnie, nekem a mellgyulladáson a masszírozás segített, jó krémes vagy olajos masszázs.

Tinu nagyon aranyos ahogyan alszik Tünde!!!:)

arra még mindig nem válaszoltatok, hogy mit szoktatok játszani a babáitokkal. Szóval, hogyan szórakoztatjátok őket, ha unatkoznak??
Én pl gurítom a labdát, vagy dobálom a szeme előtt, beszélek hozzá, meg bohóckodunk neki, a múltkor a grimaszolás annyira jól ment apának, hogy Dani egyik pillanatban csodálkozott, majd legörbült a szája és elkezdte a sírást.:)
Kell már ilyenkor speciális játékot játszani, ami fejleszti az épp fejlődésben levő szerveit? (látás, hallás, tapintás, stb...)

Nektek sírnak a gyerkőcök kintre öltözködéskor???Nekem sajna igen:(

Tettem fel új képeket Daniról a képtárba.De ha lusták vagytok akkor ide is feltehetek néhányat.:)

Szilvi, hogy vagytok???

csernusn

Tinu
Edi a kislany!!!
imadom ahogy tudnak aludni az emberen. :)

Kép
Kép
kataa

Bocsi, ez a babanet hibája. Szóval Winnie találtam neked még anyagot:

Mányi / 2005-12-27 21:38 #2482
Sebes mellbimbó

Kedves Eszti!

Kérdésedre válaszolva a tüneteim 2-3hete tartanak, de eddig csak anyatejjel kentem és kipróbáltam az AVENT mellápoló krémet, ami valamelyest segített is. Gombás fertőzést azért zártam ki, mert nincs szájpenészre utaló jel a babánál (4hónapos)és a mellemen sem látszik fehér folt. Egyszerűen "csak" piros, nem is fényes és be van repedezve. A fájdalom már inkább ebből adódik, hiszen úgy ki van száradva a repedezéseknél, viszkető érzést emellett nem tapasztaltam és gyulladt csomót sem tapintok. Remélem a válaszokkal kizárhatunk még egy pár lehetőséget és tudsz nekem segíteni.
Előre is köszönöm: Mányi

Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-12-27 22:11 Válasz / #2482
Kedves Mányi!
Sajnos akkor is lehet gombás fertőzés, ha nincs a babának szájpenésze, és a mellen sincs fehér folt (sőt, ez utóbbi ált nem szokott lenni). A berepedezés és az, hogy már ilyen régóta tart a dolog, viszont inkább a gombát valószínűsíti. (Persze a legislegbiztosabb lnene személyesen megmutatnod valakinek; nem tudom, hogy van-e rá lhetőséged pl. , hogy felkeresd az istván Kh szoptatási ambulanciáját?)
Ilyenkor az anyatejes kenés nem jó, mert annak a cukortartalmán vígan virulnak a gombák. Úgyhogy a tejcsit jó lenne kifejezetten letörölni a melledről, és kipróbálni a bórax-glicerint. A baba száját és a másik melledet tünetmentessgé esetén is kell kezelni.
ha a bórax-glicerin nem segít, akkor a gyerekorvos tud fölírni erősebb, már receptköteles szert.
Mielőbbi jobbulást!

Mányi / 2005-12-27 18:02 #2481
Sebes mellbimbó

Kedves Eszter!

A következő a problémám:
Az egyik mellbimbóm félkör alakban teljesen kipirosodott, érzékeny, a szoptatás alkalmával nagyon fáj, de ettől függetlenül nem hagytam fel a szoptatással. Valószínüleg egy esti etetés alkalmával elaludhattam és észre sem vettem, hogy a cumizás viszont folytatódott tovább ( lehetett egy pár jó órája a lányomnak:) ). Ezt abból gondolom, hogy semmilyen más tényező nem okozhatja, eddig nem is volt problémánk a szoptatással, nagyon szépen fejlődő babám van.
Bár nem tudom, hogy ennek "köszönhetően-e", de most egy kicsit kevesebb is a tejem.
Kérdésem, hogy milyen praktikával, kenőccsel tudok segíteni magamon, hogy tényleg ne kelljen abbahagynom a szoptatást ebből a mellemből és mielőbb meggyógyuljon, mert kezd elviselhetetlen lenni a fájdalom.
Előre is köszönöm a válaszodat!

Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-12-27 20:03 Válasz / #2481
Kedves Mányi!
Mennyi idős a babád? Mióta tart a pirosodás, fájdalom? Hogyan/mivel kezelted eddig?
Ha viszonylag hosszabb idő óta, és azóta jó mellrehelyezés mellett sem múlt el, akkor gyanús, hogy gombás fertőzés van a háttérben.
Égő fájdalmat, esetleg viszketést nem tapasztalsz? Fényes a bőr? a babádnak nincs szájpenésze (fehéres gombatelepek a szájnyálkahártyán, esetleg erős fehér bevonat a nyelven)?
ha valóban gombáról van szó, akkor célzott gombaellenes kezelést kell alkalmazni. Glicerin-bórax recept nélkül kapható a patikában, ezzel kellene minden szopi alkalmával MINDKÉT melledet ÉS a baba száját is bekenni. Ezzel elvileg pár napon belül javulás tapasztalható, de akezelést a tünetek megszűnte után is kell még pár napig folytatni, hogy biztosan kiirtódjon a gomba.

Panni / 2005-09-15 21:12 #1994
mellbimbó

Kedves Eszter,

Két hetes kislányommal vagyok otthon és a szoptatás nehézségeit probálom megoldani bár egyedül igen nehéz. Elég nehezen indult be a tejem a kórházból úgy engedtek haza, hogy előtejem volt. Majd sebesek lettek a mellbimbóim és kb. a 11. napon beindul rendesen a dolog. A baba evett és nőtt szépen és végre aludt 6 órát egyben ez lett a vesztem. Úgyanis én is bealudtam nem fejtem és reggelre bedurrantak a cicijeim. 38 fokos lázam lett, ügyeletet kihivtuk és a doktor modta, hogy a melleim miatt van. Sikerült utánna nagy nehezen kimaszirozgatni de a jobból csak 10g volt a maximum amit a baba ki tudott szopni. Rengeteg laktó teát iszom és másnapra már 20 sőt egyszer 40g tej jött a cicimből. De azóta is a 20g az átlag. Ráadásul a gyerek gennyesre szivta a bimbóimat, ami még inkább neheziti a szoptatást. Félek ha marad benne tej begyullad újból és minden kezdődik előlről. Mit lehet tenni a gennyesre sebesedett bimbókkal? Kamilla? Hámlósitó kenőcs?
Köszi a tanácsot
Anna

Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-09-16 22:01 Válasz / #1994
kedves Anna!
először is: a kamilla szárít, így nem túl jó megoldás. hasonlóképpen a hámosító kenőcsök (Neogranormon, bepanthen) sem, mert a mellnél nem a varas sebgyógyulás a cél. Ha nincs szájpenészetek, gombás fertőzésetek (nincs?), akkor a tejcsit és a baba nyálát hagyhatod rászáradni, esetleg tiszta lanolinnal kenheted, és mindenképp szellőztesd!
ha a melled sebes, akkor a babád nincsen jól mellen. Kérlek, olvasd el a helyes mellretételről és a sebes mellbimbóról szóló blogokat, hátha kiderül, hogy mi a hiba.
tej mindig marad a ciciben, mert folyamatosan termelődik, de ha a baba nem szopizik hatékonyan, mert mondjuk nem jól van mellen, akkor az hajlamosíthat túltelítődésre. Ráadásul ha sebes is a melled, akkor ott a bacik könnyebben behatolhatnak.
Több tejed NEM a teáktól, bogyóktól, stb. lesz, hanem a minél gyakoribb és jó mellretételtől.
Hányszor kerül most mellre a babád 24 óra alatt? (A min. 8-12 lenne. ) Tejleadó reflexet szoktad érezni? Cumit, cumisüveget használtok? Pótlást kap most a babád? Bármi mást tejen kívül? Pisis-kakis pelusok száma?

jbk / 2005-08-26 14:05 #1887
fájdalmas mellbimbó

Kedves Eszter!
Kisfiam 21 hónapos, még szopik éjjel-nappal. Torokgyulladása van, antibiotikumot is kapott rá. Ezzel egy időben vörös lett a mellbimbó és csípő érzésem van szopi után. Jeleztem a gyerekorvosnak, aki bóraxglicerines ecsetelést javasolt. 3 napja csinálom, némi változással.
Mennyi idő alatt kéne rendbejönnie? Ha nem, mi lehet a köv. lépés?
Másik gondom, hogy mostanában sokszor már csak cumizik a cicin, ilyenkor kifehéredik a bimbó, fájdogál is. Ha rendesen szopik, akkor nem. Ez miért van? (Cumi, cumisüveg, ujjszopás nincs. ) Köszönettel: Krisztina

Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-08-28 00:19 Válasz / #1887
Kedves Krisztina!
Antibiotikumos kezelés után sajnso gyakori, hogy gombás fertőzés jelentkezik, mit a ti esetetekben is. Ez azért van, mert az antibiotikum sajnos kiirtja a gombákat addig kordában tartó "jó" bacikat is.
nem tudom, hogy csak a melledet kezeled-e, ugyanis ha igen, azzal a fertőzést nem fogod tudni kiirtani. Minden szopi előtt egyidejűleg a kisfiad száját is ugyanúgy körbe kell törölni a bóraxglicerinnel, hiszen a fertőzés onnan származik. Ha mindkettőtöket kezeled, akkor ennek elvileg pár nap alatt javulni illenék (aztán a tünetek megszűnte után is folytatni kell még pár napig az ecsetelést). ha nincs változás, akkor szintén jelezd a gyerekorvosnak, mert lehet, hogy akkor receptes szerre lesz szükséged.
A bimbó kifehéredése lehet attól, hogy kijjebb csúszik a kisfiad szájából a cici, és ínnyel rászorít, hogy megtartsa. Ilyenkor az erek görcsösen összehúzódnak a bimbóban, ez okozza a fehéredést és a fájdalmat. Próbálj ügyelni rá, hogy komfortszopi közben is jó nagyra legyen nyitva a kisfiad szája (esetleg mondd is neki, hogy nyissa nagyobbra), és jó közel legyen hozzád a lurkó.

KépKép
KépKép
bunny75

Winnie

még sok érdekes cikk van, de nem akarom bemásolgatni, mert a többiek agyára megyek és igazából nem tudom pontosan, hogy mi is a bajod...

itt olvasgathatsz http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... tion=keres

és a szókereső a tárgyban (ez a legalján van) rá is kereshetsz szavakra. Én pl a Te esetedben a mellbimbó és a mellgyulladást írtam be...

KépKép
KépKép
bunny75

Köszi Bunny, én is megtaláltam, olvasgattam.
Kata, neked is.

Az a baj pont, hogy nem tudom üríteni, végig tök kemény...Kézzel alig jön, cseppenként, most is kb 1 órája fejtem, és nem ürül..... egy réteg hám meg már levált az udvarról, nagyobb seb még nincs. A mellszívó leglább a nem elzáródottakból kiszívja.... na megyek hideg vízzel borogatni..... :cry: :cry: :cry: most úgy eléggé el vagyok kenődve..... :cry: :cry: :cry: ami meg gondolom szintén nem a legjobb.... de egyszerűen nem megy kézzel, nem jön szinte semmi, és az sem az elzáródottakból, hanem a mell többi részéből :( nagyon béna vagyok :(

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Winnie!
A mellgyulladás lehet nagyobb baj is. Tudom, hogy így is el vagy kenődve, de ha nem tudsz bevetni egy jól szopó babát, akkor nehezebb a dolgod, mint másnak. Csak a kiürítés segít. Fejés előtt közvetlenül meleg hatás és masszírozás és rögtön utána fejés. Akár Aventtel fejhetsz a zuhany alatt is. Fejés után pár percig lehet hideg borogatás, bár az a tejmennyiséget csökkenti. A mellgyulladás önmagában is. Mindig azzal a mellel érdemes kezdeni a fejést. Ha lesz lázad és az 24 óránál tovább tart, akkor orvos és antibiotikum.
Összetört káposztalevél borogatásnak, gyakran cserélve még segíthet. Ha sebes a bimbó, akkor a fertőtlenítés a seben fontos, különben bacik föl. Ha felterjedt, akkor genny képződhet a tej helyén és a tejbe is bekerül. Ez az egy, amit nem ihat meg Rékapanka. De erről hálistennek egyelőre nincs szó.
Ha ezek a praktikák nem válnak be, akkor hívj fel egy szopis tanácsadót, hátha más tippet is mond, mint mi.

Bocs, lefordulok a székről, olyan álmos vagyok...

Snoopy

KépKép
snoopy

Winnie
Remelem a vedono jon es segit.Nekem jott rogton ahogy hivtam es O tudta csak kifejni a tejet.Remelem olyan vedonod van aki ebben jaratos.Aldom a szerencsem hogy valtas volt,mert a 25 eves keves tapasztalattal biro es meg gyerekkel sem rendelkezo tuti nem tudott volna segiteni.
Hivd fel a dokidat,hogy nezz meg.Engem rogton behivott,megnezte hogy nehogy talyog legyen a vege.
Aztan meg a csecsemosokhoz vitt. Ja es ott meg tudja nezni a Sarlai doktorno is.Engem bevitt a dokinom es kifejtek egy csomot,annyira jo erzes volt,tudom hulyen hangzik,de ezt aki atelte csak az tudja milyen rossz ez :shock:
Hideg borogatast csak a piros reszre tegyel,mert a mellgyuszi amugy is anyatej apaszto a hideg meg plane ,azert kell csak pici akar baby zoknit ratenni es csak par percig.
Nekem nagyon megcsappant az a keves tejem is,es nehezen indult be utana ,egy het kellett hozza.Remelem nalad idoben tudnak segiteni de fontos hogyha kell akkor antibiotikum hogy ne legyen nagyobb baj!
Ja es a szigoru fekves ami meg kell hogy gyogyoulj.
Irj majd hogy mi ujsag.

Snoopy
Nekem azt mondtak hogy 72 oraig pango tejbol nem kaphat a baba,addig igen.Nekem ugye volt baci de genny az nem jott,talan idoben lett elkapva azert?!

Kata

Kép
Kép
kataa

Winnie

A szoptatási ambulancia a Szent Istvám kórházban van. Ott dolgozik Sarlai Katalin (iwiwen meg is nézheted :-)) Tudom, hogy a szoptatási tanácsadók is őt javasolnák. Nagyon jó ilyen esetekben :-)

Jelentkezz, ha tudsz.

Amúgy amikor nem voltak csomóim, azt csináltam, amit Snoopy mondott. Be a tus alá az avent pumpával... MAjd amikor végeztem hideg borogatást rá... Azt hiszem 20 percig javasolta a szoptatási tanácsadó.

Amit még akkor mondott, hogy minél többet fejni, hogy ne töltődjön teljesen fel, valamint babát mellre tenni... Kölcsönadom Mátét :-)

Én már akkor azt is mondtam a dokinak, hogy a férjem akartam ráuszítani a cicire, hogy leszívja... De ő azt mondta, hogy az nem segít, mert más a baba és papa szopási technikája :-(

Ha gondolod hívj fel, felvidítalak :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Winnie!
nagyon sajnállak, remélem hamar rendbejössz.

Tinu!
Aranyos Tündi ahogy apán alszik! :)

Kérdés:
Nektek is van úgy, hogy a picurka nem eszi meg a napi kajamennyiséget?
Mert nálunk van.
Súlyához képest Fanninak naponta meg kéne ennie laza 800 at, de volt, hogy jó, ha 500 at evett meg.
Ugyanakkor azt vettem észre, hogy nem akar többet enni, nincsen rá szüksége.
Mert mikor akartam adni neki, sírt és nem is kellett neki sem a cici, sem a cumisüveg (mert először arra gondoltam kevés a tej, kiegészítem, de az sem kellett).
Tudom, hogy mi felnőttek is van, hogy alig eszünk, csak érdeklődöm, hogy nálatok is vannak-e ilyen napok, mikor nem nagyon kajás a baba.

Bunny és Kata:
Köszi az oltással kapcsolatos infókat.
Én csak az agyhártya gyulladásra valón gondolkodom, de lehet, hogy majd csak 1 éves korában, hiszen akkor már csak 1 et adnak.
Megoszlóak a vélemények a beadással kapcsolatban.

Jövő héten megyünk 2 hónapos oltásra. Kiváncsi vagyok Fanni hogy viseli majd a megpróbáltatásokat.

Niki:
Fanni si szokott síni az öltözéskor. Legyen az fürdéskor vagy kivitelkor. Úgy látszik nem szereti ha macerálom.
Viszont pelus cserénél csöndben van.

Fannika már mosolyog és gagyarászik. Ha kiadok egy hangot utánozza. Legalábbis valami hasonlót. Olyan aranyos, imádom. :D

Sajna még a kiságyban nem akaródzik ellennie, pedig próbálkozom vele. Tegnap éjjel kézben elaludt és a kiságyban folytatta reggelig, viszont tegnap elég nyűgi volt, így nem tudtam a kiságyba tenni. Egyszer megpróbálkoztam és nem sikerült. Aztán a nagy ágyban kötött ki, de béke is lett azon nyomban. :shock:

Úgyhogy csatlakoznék a nem alvók táborához. 8)

Zsuzsi

Kép
zsuzsu74

Bocsánat, hogy bepofátlankodok!!!!!!!!

Winnie!
Borzasztó rossz lehet most Neked! Nekem is annó egy csomószor bedurrant a cicim, és akárhogy forró zuhany alatt fejni próbálás, meg borogatás,meg minden, sosem sikerült magamon segíteni. Igaz, én szegedi vagyok, de a dokim azt mondta, hogy ilyen esetben be kell menni oda ahol szültem, és ott a csecsemősök segítenek elektromos géppel leszívatni a pangó tejet. Én mondjuk nem mentem sosem.........Én, ahogy Bunny tervezte, meg is tettem, rendszerint ilyen esetben Apát ugrasztottam rá! Igaz, hogy más a szopási technika, majd behorpadt a homloka, meg közben gyömöszölgette is a cicit, de előbb-utóbb sikerült neki, és az vmi hihetetlen jóóóó érzés!!!(persze előtte extra fogmosás, utána meg cici alapos lemosása, ja és a tejet kiköpdöste menet közben)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Winnie, remélem már jobban vagy!!! Én már átestem egy mellgyuszin, de nekem szerencsére volt egy kis segítségem Márk személyében :-) Egyébként a káposztalevél tényleg nagyon jó borogatásnak! Én mondjuk nem törtem össze, hanem csak szépen leszedegettem a leveleket, be a hűtőbe, és aztán hidegen raktam rá mindig etetés után.

Mágnes, én is az 1 hetet tudom, hogy addig nincs gond ha nincs kaki.
Mi már 3,5 napnál tartunk, ráadásul Márk már sokszor pukizik, szerintem sokszor begörcsöl a hasa, szóval kezdem nagyon sajnálni. Szélcsövön már én is gondolkodtam, de egyelőre még tartok tőle..
Mi az a pont, amikor már tényleg be kell vetni? Vagy van valami egyéb jó tanács? Ma reggel már aszaltszilvás joghurtot ettem, hátha az átmegy a tejbe, és akkor segít rajta, de persze ez lehet hogy abszolút hülyeség....

Dorka

Kép
szdorka

Sziasztok!

Látszik, hogy tegnap milyen álmos voltam. Apát, mint segítséget szerettem volna írni. Tulajdonképpen a szopitechnika mindegy, ha a tej kijön. Nálunk apa a szagát sem bírja, bár a leadóreflexet profin kiváltja, így ez igazán nálunk nem pálya, de többeket hallottam, hogy ez a módszer bejött.
72 óra? Ki volt aki azt mondta, hogy utána nem kaphatja a meg a tejet a baba? 72 óráig nem tud a tej. Folyamatosan szívódik fel és termelődik újra. Az egyetlen szabály, hogy gennyes tejet nem ehet a baba. Véreset, lázasat, bármilyen másat igen.

Tinu!
Igény szerinti szoptatás: az nem azt jelenti, hogy bármikor megszoptatod, ha valami baja van. Az azt jelenti, hogy ha szopni akar, akkor megszoptatom. Ez egyébként eshet egybe, de a nyilvánvaló más okokat (kakis, fázik) elhárítva még mindig bőg és szopizni akar, akkor adok neki. A hasfájáskor ha ráeszik, az nem feltétlen baj, csak jó, ha hátsó tejet teszünk rá, mert attól nem fáj a hasa (abból adunk neki amiből az előbb kiszívta az elsőtejet), de a szopi két úton is segít. Egyrészt fokozza a bélműködést, ezért az addig bennrekedt kakit könnyebben kikakilja, másrészt szopikor a babában és a mamában is endorfinok termewlődnek, amik a tejjel is bejutnak a babába és igen hatékony fájdalomcsillapítók, azaz a hasfájás sem fog annyira fájni.
Elalváskor pedig abban segítenek az endorfinok, hogy a mama és a baba is ellazult állapotba kerüljenek és jól elaludjanak. Ennek ellenére nem minden baba alszik bele a szopiba, de sokukon segít, ha nem megy nekik nélküle.

Bimbóvédő: ha nem jelentkezik negatív hatása, akkor mindegy, hogy azzal szopizik, vagy sem a babó. Nekem ilyenkor csak azzal van bajom, hogy valami van a babóm és a mellemközött, aminek nem kellene ott lennie. Egy plusz macera egyébként, bár jóval kevesebb, mint a cumisüvegezés.... :D

Szórakoztatás: szerintem a csecsemőknek nem lehet meghatározni, hogy mikor pontosan mennyi ingerre van szükségük, hogy jól fejlődjenek, meg talán az sem meghatározott, hogy mikor kell mondóka, mikor dal, mikor masszírozás. Azt minden gyereknél anya érzi meg, hogy mi a legjobb. Szerintem elég, ha szeretjük, sokat szeretgetjük őket, figyelve, hogy mikor adnak pozitív visszajelzést. Ez viszont ösztönösen megy. Az elején az ember azt ismétli, amire a gyerök abbahgyta az üvöltést. Később azt énekli, úgy forgatja, hintáztatja, ahogyan gyöngyözőn kacag. No nem? A lényeg, hogy sokféle inger érje, de legyenek szünetek is, ha éppen arra van szükség, ilyenkor ha abajgatjuk, akkor sír és mutatja hogy mit szeretne. Beépített válogatóprogramja van a babaagynak. Mindig azt csatolja vissza pozitívan, ami legjobban fejleszti az agyát. Dalok, mondókák, masszírozás, tornázás, hintázás, tánc, stb. Kivétel a hasonfekvés, mint erősítés. Szerintem az az egy, amit akkor is icsinálni kell, ha annyira nem szereti. Pont azok a babák nem szeretik, akiknek gyengébb a hátizmuk és csak úgy erősödik, hogy hasal.

Snoopy

KépKép
snoopy

Bocsi, lamaradt.

Zsuzsu!
Hát ezaz. Ha gyerököt nem méred és szopizik, akkor a számok bűvölete elvész, mert nem fogod tudni, hogy hány milit evett és azt sem, ha ez a tankönyvi adatoknál kevesebb. Pisis-kakis pelusszám megvan, akkor jól csinálja. Egyébként tényleg van evős, meg nem evős nap.
De számolgatni a részleteket számomra idegörlő lenne. :D

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok Csajok!!

Babucink 2 napja, egy ciciből a 100-120-at megeszi, tehát no para, szépen minden rendeződik mindenkinél, kódolva vagytok és minden rendben lesz!!!

Mágnes:)

Nálunk is volt 3 nap kihagyás, állítólag az 5 nap is normális és az is, hogy minden nap van kaki, ma két nap után kakilt a drága!! Nem volt pite a cucc, picit megszenvedetett vele!!

Holnap jövök!

Kellemes estét!!

:)
mot

Szerintetek lehet, hogy a mellem miatt van 39 fokos lázam, ha a lázon kívül nincs más tünetem? Viszont nem kemény és nem fáj a cicim... Nem értem. :?: :?: :?:

Kép
Kép
tinu

Tinu!

Sajnos influenza és még többfajta betegségszezon van. Pl. az én fiamnak 2 hete először csak láza volt, később kiderült, hogy egy mindenkit ledöntő torokgyulladással, köhögéssel járó fertőzést hozott haza, amit Simonon kívül mindenki elkapott...
Nekem magas lázzal járó mellgyulladásnál volt csomó is, de azt nem tudom, lehet-e anélkül is.

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Annát megszabadítottam a kakitól, végül kúp lett a vége. Még kúppal is csak fél óra múlva sikerült. Na de milyet! Nyakig kakis lett, a rucija, mindene. De ennek most nagyon örültem, nem bántam, hogymosni kell.:)
Na majd visszaolvasok még, most itt vagyok Anyuéknál, első nagy utunk...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Tinu!
Fáj is a melled?
Nekem sosincs csomó, csak nagyon fáj az egész, vagy egy része. A mellgyulladás-feeling olyan egyébként, mint egy ócska influenzájé-mindened fáj mellé és tök depis vagy. A fájós mellből kell kezdeni mindig a szopit, a másikat lefejni, ha sok marad benne. És a ded állát fordítani a fájósabb rész felé. Extrém szopis helyzetek előnyben :) :cry: :wink: :?

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az aggódást és tanácsokat.
Hát éjszakára 38,3 lett. reggel jött a vádőnő, azt mondta, hogy fejni-fejni-fejni + orvos és antibiotukum.
Így kijött a házidokim, és felírta az antibiotikumot, valamint elküldött a sebészetre, hogy nincs-e tályog. így mentem oda is, de szerencsére nincsen, ő is azt mondta, hogy fejni-fejni-fejni + Betadnie, plusz 5 percekre jegelés....
Most délután 5-től két óránként közel 1-1 órát fejek kézzel, kezdek érezni megkönnyebbülést talán, legalábbis maga a mell puhul, a bimbóudvar még nem igazán. A pír még nem csökken, sőt, nő, de érzetre szerintem jobb. Meg folyik, csöpög is a tej folyamatosan....
Éjszaka azért nem fogok két óránként kelni, még 11-kor fejek egyet, aztán kis pihi...
lázam azóta nem ment fel, 1 Algopyrint vettem be éjszaka, gondolom az is jó jel, hogy azóta nem ment fel, pedig nem volt újabb csillapítás, antibogyóból meg most vettem be az elsőt....

Ja, utólag tényleg mehettem volna a kórházba is, a sebászeten már nekem is eszembe jutott, meg nőgyógyászomat hívni, de úgy tűnik, megoldódik így is, és így talán egyszerűbb / gyorsabb volt.

KépKép

KépKép
winnie27

SIKERÜL KÉPET FELTENNEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!előre is bocs ha sokat foglalok!!!!!!!!!!! Kép Patrikom 4 és fél órásan Kép mami vállán Kép egy mosoly Kép apával Kép séta után Kép első este ithon Kép ő is Patrik

na egyenlőre ennyit!!de majd még rako fel.

gyorsan reagálok:

olvastam hogy páran az 1 hós körüli babókat alig viszik le.én 2 napot levegőztettem ablaknál és 2 hetes és 2 napos volt mikor először levitem és 45 percig sétáltunk.most 3 hetes és lassan már 6 napos és már akár 3 órát is sétálunk.persze az időtöl függ.

meg olvastam hogy valakinek a babája (bocs de már nemtom pontosan kié) 12 hetes és 5 kiló.Patrik már most 4,5 kiló.milessz ha ő is 12 hetes lessz.már több mint egy kilót hizott mióta ithon vagyunk.igaz ő megeszi a 120-at 3-4 óránként.

nemtudtok valamit a tej minőségének javítására??mert nekem a mennyiséggel nincs gond(160-180mili/mell napi 2-szer)csak olyan mint a víz!!!!! :cry: :cry: :cry:

jaj még egy képt teszek fel.itt még pocakos voltam.ekkora hasam volt!! Kép

de hála égnek már 20 kiló lement rólam még van 10 és ujra a régi leszek csak csikosban :shock:

na már tényleg elég mert elfoglalok egy egész oldalt :oops:
kismama18

Hali!

Kismama!
Gyönyörű Patrik!:D
Mi a bánatnak kellene a tejeden javítani? Patrik egy kilót hízott tőle! :D :D :D
A tej minőségén se rontani, se javítani nem lehet. Éppen olyan, amilyen a Te babádnak kell. Nincs rossz anyatej. Súlyosan alultáplált nőknek is teljesen jó a tejük, semmi nem hiányzik belőle. Egyszerűen nem pasztőrözött kevert bocitej. Hanem egy pár hetes Patriknak szóló elsőtej lehetett, amit láttál. Pont neki személyre szabottan. Ha leadod a felesleget más baba is profin hasznosítja, sőt a bocik is hiperokosak lennének tőle, csak a lábukon nem bírnának megállni, mert nem arra való.

Snoopy

KépKép
snoopy

Bunny
Nekem is azt mondtak a korhazban hogyprobalkozzon apa,aztan nehogy megfulladjon :lol: mert nekikm ar mas a szopo technikajuk :lol: .Hat valahogy nekem ez olyan ize,de bar a csillagokat is lehozta volna hogy jobban legyek,nem kertem meg ra.
A porfi fejes a vedonotol segitett nekem.

Zsuzsu
Igen en is egy eves kora utan akarom ahogy irtam,mert igy csak egy oltast kap majd.Alexnel is igy csilnatuk.
Hat a merleg tenyelg mereg..en is ha osseadom eppen megvan a napi vagyalatta,de ha nem nyugos,siros akkor bizti eleg neki :wink:

Dorka
Ha te is hajtos kajakat eszel az segit Markon.Csomo szilva tuti bejon.En ugy tudom 1 het 10 nap meg ok,persze csak ha nem bantja a babat a kakitlansag.

Tinu
LEhet hogyelkapott az influenza. Algo meg homeopatia mast nem igen tudsz tenni.Jobbulast!!!!

Winnie
Na akkor az en tanacsaim jottek be.
A vege ugyanaz lett csak maskepp.Az Istvan nekem itt van 2 percre kocsival,egyszerubb volt oda menni es mindent helyben intezni.
Milyen ab-t kaptal?En Augmentint,attol lehet szoptatni.
Tenyelg a baba lenne ra a legjobb,de ha a bimboudvaros is gyulladt ugy nem tudja bekapni a baba,barki barmit mond.
A bimboudvar majd az ab utan 3-4 nappal kezd visszamenni.Es a pirossag meg megmarad akkor is ha mar nem lesz csomo,kb 5 nap mire elmult nekem is.

Kismama
Az hogy kinek hany kg-s a babaja az adott heten attol fugg, hogy mennyivel szuletett ezert kar hasoonlitgatni .
Patrik igazi kispasi :lol:

Kata

Kép
Kép
kataa

Winnie,
a láz nem jelentkezése nagyon jó dolog. :) Remélem hamar kikeveredsz belőle. Nekem elsőre nem volt gyulladt a bimbóudvar, csak csinos piros csomók voltak :cry: Rékával meg olyan durván sebesedett a mellem, hogy volt, hogy véreset bukott :cry: Ezért írom, és hangsúlyozom a helyes technikát.

Kismama,
a gyerekek tényleg egyedi módon fejlődnek, a fiam noha kisebb súllyal született mint a lányom, ilyenkor már "beelőzött". Vannak gyorsabban és lassabban gyarapodó gyerekek. Patrik igazi pasi :wink:

Tinu,
nekem először a lázam ment fel, és utána jöttek a csomók. Figyeld azért a melled is.

Kata,
egyetértek én sem bírtam volna megkérni a férjemet.... Lehet, hogy prűd vagyok.

Séta,
én viszem már 2 hetes kora óta naponta sétálni, Ákos így lett "szoktatva" és most a tesó ebbe a rendbe alkalmazkodik. Éppen ezért Réka délután is a kiságyában alszik, mert azt nem várhattam el Ákostól, hogy másfél év után kinn aludjon:)

Beírattam Rékát bölcsibe, mert 2009-től vissza akarok menni dolgoozni, ő volt a 10. a csoportban :roll: Ákosnak meg az óvodai helyfoglalását intéztem :roll: Rossz érzés volt, ezzel foglalkozni, de hát muszáj, mert én már 2004. decembere óta nem dolgozom 8)

Kép

Kép
vizimano

Zsuzsu,
Ákos is egy éves kora után kapta az oltást, mert akkor tényleg egyet kap, ahogy Kata is írta, de akkor még úgy volt, hogy 1 éves kora előtt ki kellett váltani, mert akkor 50%-os támogatás volt rajta, míg 1 éves kor után 30%. Ez komoly ezreket jelentett. Majd informálódni kell hogyan van ez most.

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,

Már most bölcsibe kell iratni Rékát???? Azért kérdezem, mert valszínű Dani is lesz bölcsis, vagy megnyerjük a lottó ötöst:) És nem is tudok semmit ezekről a dolgokról.

csernusn

Niki,
fehérváron ez van, ismerősöm figyelmeztetett, és körbetelefonáltam a bölcsiket, már csak 2008. szeptemberre tudnak jelentkezést elfogadni :roll: Teljesen járatlan voltam én is, de úgy gondoltam beíratom most. Hirtelen nem akarok harmadik gyereket :wink: Sztem érdeklődjél barátnők stb. között, hogy hol van jó bölcsi, és akár több helyre is biztosíts helyet Daninak, max. nem megy oda, és bekerül vki a várólistáról a helyére, mert itt 30-as várólisták vannak a 60 főhöz amit felvesznek. :shock:

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Mára lement a lázam. Ki érti ezt? :shock: Nem is vettem be semmit, mert magától lement az éjjel.
Kismama: jók a képek! :D
Snoppy, Beszti: már akartam írni, hogy nagyon köszi nektek a válaszokat igény szerinti szopi ügyben. Most már sokkal jobban értem, mit is jelent. Tegnap így is szoptattam Tündit, mert iszonyú nyűgös volt (szerintem a hasa lehetett) és kizárólag a szopi nyugtatta meg, egyébként meg csillapíthatatlanul sírt. Ilyen még nem volt eddig... Szóval szinte óránként szopizott és alig aludt egész nap.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Kata, Augmentint kaptam én is. és szerintem szépen gyógyul. Már kezd megint cici formát ölteni a nagy piros formátlan nemtudokhasonlatot rá helyett :) még azért van mit fejni, meg dolgozni, de alakulunk.... csak nem érzem magam útl "tisztának" olyn értelemben, hogy állandóan elcsöppenek, folyok. Így olyan vagyok, mint egy pincérkislány, a gatyámon egy pelus díszeleg, kül meg egész nap "szabadon", hogy gyógyuljon csak....

Tinu, tökjó, hogy lement a lázad, drukkoltam, hogy ne kapd meg Te is ezt a nyűgöt...

Vízimanó, valóban durva ez a bölcsi dolog.... nagyon kemény...
én is fontolgattam, de én sem bíorm megkérni apát, hogy szopizzon. asszem furán nézzen rám.... aztán persze ki tudja, hiánya is van már ;), de szerintem nem így gondolja... ;)

KépKép

KépKép
winnie27

snoopy:

akkor nemis aggódnék ha a tejemtől hízna de tászeres,éppen azért mert a tejem pillanatok alatt áttmegy rajta.volt már hogy megevett 160 tejet és 1 óra múlva meg 120 tápot azzal meg elvan 3-4 órát.

a súlyát nem hasonlítgatom csak kiváncsi vagyok akkor nekem 12 hetesen mekkora lessz!mondjuk ha így folytataja óriási.pedig nemis annyira duci amennyire lehetne.
kismama18

Kismama18

ha van tejed, akkor miért adsz neki tápszert.. rakd megint cicire. Ez nem éhség, hanem nő a gyereked és próbálja jelezni a szervezetednek, hogy neki több tej kell. Máté is csinált ilyet, de meg sem fordult a fejemben, hogy tápszert adjak neki. Tehát rakd vissza anna a szekrénybe a tápszert, ahonnan kivetted és zsupsz elő a cicikkel!!!

Súly: változó, ahogy a többiek írták. Számolj havonta 1 kilóval :-) Csak egy példa. A szomszédomnak normál súlyra született a kisfia, (Tomi) azaz kb 3500 gramm volt. Máténál 5 nappal fiatalabb. Kristóf, aki 10 nappal később született 4500 grammal most 9 kiló és 72 centi. Tomi "csak" 7500 körül van. Máté pedig szerdán volt 7440 gramm, pedig ő 1670 grammal született. Szóval ha nézed, az időre jött kisbabák fél éves korukra duplázták a súlyukat... Tehát várható, hogy Patrik is ezt teszi majd... És ha tudod, csak anyatejet adj neki :-) Olcsóbb is :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok, most csak egy villámbejelentkezés.
Köszönöm mindenkinek a rengeteg jókívánságot, férjem kinyomtatta és behozta a korházba, nagyon jól esett!!!Csütörtökön hazajöttünk, és nagyon jól vagyunk már, bár azért a kajcsi projektet még gyakorolni kell, de szopizik Ákos ezerrel, ez a baj, hogy legszívesebben egyész nap ezt csinálná, főleg éjjel. Nappal alszik.
Szüléstörténet majd érkezik, lényeg hogy de 1-kor burokrepesztés volt, mert 2 ujjnyira nyitva voltam, és este fél 6-kor megszületett Ákos szerencsére minden probléma nélkül.....nem kicsi méretekkel!!!! Volt döbbenet..... nekem is a kórházi napok voltak a horror kategória, nagyon szenvedtem, de a lényeg hogy itthon vagyunk, és kezdünk mind a ketten megnyugodni.
Még nehezek a napok, össze kell szokni.

Majd tuti bombázlak ám benneteket a kérdéseimmel, mert az van elég.
Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Bocs, de megint belekotyogok: havi 0,5 kg már elég! Valószínű többet fog hízni, az anyatejes babák az elején gyorsabban gyarapodnak általában, 3-4. hónap körül lassul a gyarapodásuk, de ez egyedileg nagyon eltérő lehet.

KépKép
KépKépKép
beszti

Tündi isíkb. 1 kilót hízott 1 hónap alatt. Ez megnyugtató, hogy rendben van. :)
Szilvi: várjuk a képeket és a sztorit! :wink: Örülök, hogy végre otthon és nyugiban.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!
kismama: a Manó nagyon édes!!!!

Séta: én is 2 hetesen vittem ki először. Első napon 5 percre, de már a második napon fél órát voltunk kint, olyan szép idő volt. Azóta már volt, hogy 2 órát sétáltunk.:)

Szilvi: örülök, hogy jól vagytok, képeket még kérünk szépen, ha van.:)

A súly tényleg változó. Mi is 1 hónap alatt kicsit több, mint egy kilót híztunk, pedig Panna a súlyához képest elég sokat szopizik. De nem bánom, addig jó, míg gyarapodik.
Tegnap édes ruhákat vettünk neki, majd lefényképezem és felrakom.
Most megyek, még Anyuéknál vagyunk, tök jó itt!! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kedves gyakorló szoptató anyukák,
mit tegyek: Ákos bealszik cicin, bufizni nem akar, evett eleget, sőt, hirtelen felébred, üvölt, ha visszateeszem picit, tuti 2 perc múlva bukta van!
Na és utána hogy tudom megvígasztalni. Kajcsi már nem fér bele szerintem. Nem az a baja. Cumit kiköpi.

Szóval a lényeg, mit csináljak, ha nem éhes már a baba mert eetés után vagyunk, de sír ezerrel???? Én meg vele együtt!
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?