Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

megvolt az első apa nélküli nap, de azért anyu, meg nagynéném voltam segíteni. Egyelőre kicsit elveszve érzem magam, még tanulni kell, hogy mikor mit csináljak, hasfájáskor, stb. de ugye bele fogok jönni, és mindenkinek ilyne nehéz, meg kicsit bizonytalan az eleje?

szopiban ma annyi fejlődés volt, hogy bimbóvédővel egyszer elég sokat volt hajlandó szopizni, ill töbsször egy párat rászívott, ilyet még nem csinált, tök jó. De egyelőre a cumisüveg jobban megy. Már 70-eket eszik, és szépen növeljük az adagot. Fejni 90-100 között fejek, így egyelőre szerencsére túltermelés van, és megy a fagyasztóba is minden nap 1-200 ml.

A K meg a D vitamint ti hogy adjátok? Tejcibe keverbe, vagy csak úgy simán kiskanállal? Mi ma kezdjük adagolni.

Hasfájás ellen próbálkozunk az Infacol-lal, majd meglátjuk. Meg tanuljuk a jó pózokat, ami megnyugtatja.....

Cic, Kata, Tünde, tök jók a tesós képek!!! Tünde, nálatok meg a családi! :)
Nálunk is tegnap készült el az első családi fotó.

Szilvi, drukkolok továbbra is.....

Bunny, valóban nem túl nagy ez a poci....

Na, megyek, apa most lerakja a babócát, ha sír, én jövök :)

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie

Ne izgulj, megismeritek egymást és utána már nem is fogsz emlékezni a kezdeti nehézségekre... Én is tök stresszes voltam az elején, annak ellenére, hogy már 15 évesen 1 évig egy 3 hónapos kislányra vigyáztam messze innen, és utána folyamatosan bébisittyó voltam kicsik és nagyok mellett.... Szóval no para, menni fog :-)

K vitamin - nekünk már nem kell adni, D vitaminból meg 2 csepp, mert korababa Máté. A K vitamin keserű és zsírban oldodó vitamin... Tehát ha van lefejt tejed, akkor abba tedd bele. D vitamin ugyanígy mehet. Én szoktam belecsöpögtetni is, de ha van tejci a hűtőben, akkor cuclis üveg. Amúgy a gyógyszerleírásban benne van, hogy mit hogyan...

Kataa

ledolgozni??? Hát sajnos az ikrek megmaradtak a terhességből.... (ikrek=popsi) :shock:

KépKép
KépKép
bunny75

KépKép
KépKép
bunny75

Köszönöm az együttérző szavakat. Ma kicsilány úgy aludt el, hogy nem kellett pótlás. 8)

Timi,
védőnőm, és ismerősöm aki szopi tanácsadói tanfolyamot végzett azt mondta, hogy nagyon ritkán vannak ilyen finnyás babák. No, de kettő egymás után :?:

Szilvi,
gyönyörű vagy kismamának, bár már gondolom jobb lenne anyukának lenni... Izzadás turbó lesz szülés után is egy darabig. :cry: Megoldás: sok hálóing. :wink:

Winnie,
minden szuperül fog menni, hidd el, egy gyereknek sem lett baja soha ha az aggódó és szerető édesanyja volt vele.

Mot,
Rékának is kötött volt a bal csípeje, szerencsére ismerősöm épp gyógytornász és eljött hozzánk megmutatni a gyakorlatokat. (Ha akarod fényképpel is leírom priviben) és 4 hét alatt teljesen elmúlt minden Rékánál. A doki azt mondta nálunk is, hogy magzati kényszertartás okozta.

Niki,
naggyon régen szakvizsgáztam, én már 32 vagyok. Akkor még eu jog sem volt!!! A munka-tb-közig volt a legjobb vizsgám, mert ott voltak a legaranyosabb nénike vizsgáztatók.

Bunny,
ikerek :lol: Máté egy igazi férfi tündér!!!

Zita,
nagyon szépek vagytok együtt.

Ákos nagyon szereti testvérét, mindig mutogat neki játékokat, és magyaráz. Ma direkt egyedül hagytam őket, én lestem az ajtóból és erre mit látok? Fiam felült a csaj mellé és elkezdte mesélni hogy este van este van, zúg éji bodáj, koppan, hazamegy, elhallgat, badoly jikoltoz. Réka alszik, nem sír. :lol: Zabálnivalóak. Nagyon nagy szerencsém van velük!!!
vizimano

Sziasztok!

MOT!
Ti is a Rókusba mentetek? A doki bácsi mind a 3 gyerekemnél csípőtornáztatást kért, merthogy kicsit kötöttek. Hanga babának van ebben némi oldalkülönbség. Ezt az elkészült UH is igazolta, mert ott mondták, hogy a bal kicsit fejletlenebb ízület. Torna, kontrol. Semmi kieg egyelőre nem kell. Hangánál még a jobb lábfejére kell figyelni, mert a magzati kor óta kicsit befelé tartja. Azt csak csikizni kell. A térddel körözés, mint torna nem nagyon bő lére eresztett, Hanga meg úgy ellenáll belső combizommal, hogy még. Sokkal többet tartja nyújtva a lábát, mint a többiek. Kieg kezelés, amit kitaláltam, hogy ha hasra fordítom, akkor jobban szét tudom nyitni a lábait, bár csak külön-külön tudom tornáztatni. Meg a kendőbe kötve (kereszt elöl) olyan terpeszben van a lába, mint annak a rendje.

Winnie!
Hajrá! tök jól bele fogsz jönni. Amikor a negyedik születik, akkor már csak azt kívánod majd, hogy a többiek kerüljenek el valahogy oviba, suliba és kettesben legyetek az új jövevénnyel.... :D

Tesók:
Huginak olyan jó dolga van, mint Zsombinak sosem volt. Ha kettesben megyünk autóval akkor már merem előre kötni és a piros lámpáknál szemkontaktust tartok vele, meg ma az ujamat is megkapta szopizni (cumit nem fogad el, néha meg kell valami nyugtató...)
Amikor síelésből jöttünk hazafelé Zsombi végig szóval tartotta, amikor ébren volt, még kitalálóst is játszott vele. Elképzelhetitek milyen jó társaság volt Hugi és hogy kitalálta a gólyát.... :D

Sajnos kiderült, hogy Minimanó bőrén mindenhol atópiás dermatitis-ekcéma van.
Azóta utánaolvastam itt a neten. Azért elég lehangoló az összkép. Mindent írnak az érintésre vágyó babától kezdve a lúgosító kezelésig, immunmodulátorok és fényfürdő. Kinövi, vagy felnőtt korában is elviselhetetlen esztétikailag ronda viszkető, pikkelyes lesz a bőre akut fellángolásokkal. Mindenre allergiás lehet a liszttől kezdve a fémekre, gyapjúra, klórra érzékeny lehet ami a vízben van. Na megyek elmélkedni a fürdőkádba, hiszen még csak fél 3 van.... :?

Snoopy

KépKép
snoopy

Vízimanó: Ez a versmondás édes! :D

KépKép
snoopy

Hali Lányok/Fiúk! :)

Újabb szörnyű éjszaka után szerencsére eljött a reggel. Lilla többször áthívott az éjszaka, majd reggel közöttünk kötött ki. CSenge csak a szokásos kétszeri kajálását produkálta fűszerezve némi forgolódással, aminek marhára örült, és nézelődött. :lol: Nekem meg eszméletlenül fáj a fejem már harmadik napja. :?

Egyébként minden rendben! 8)

Csigi már oldalára tud fordulni. Ezzel ma reggel szembesültem. Úgy látom, itt nincs megálllás. :wink:

Snoopy!

Írni akartam már. Imádom a Hanga nevet. Csenge is Hanga lett volna, de Lilla nevét is én választottam, így most engedtem apának, és így lett CSenge. :D

Bunny!

Máté már nagyon nagyfiú. Nagyon jók a képek, helyes csávó! :D

Winnie!

Hamar össze fogtok szokni!

Én a K-vitamint tejben adom, mert nem elég, hogy rosszízű, még büdös is. A D-vitamint meg ahogy esik úgy puffan. Néha a szájába cseppentem, néha kanálba. Ha K-vitaminos nap van, akkor együtt adom a kettőt.

Megyek, Csigi visongat. :)

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Jó reggelt Csajok!

Azt még nem is meséltem, hogy minden nap mennek sétálni a Drágáim, III.-on lakunk, de a földszinten van egy babakocsitároló!! A közelben befiztettünk ebédre és azért sétálnak el minden nap!! Picúrka élvezi a szabad világot, nézelődik, aztán bealszik!!! Tegnap nem volt hasfájós hiszti!!! És talán a tejtermékek miatt, Kedvesem nem fogyasztott semmi tejterméket, de vajon mivel lehet pótolni az abban lévő sok-sok értékes tápanyagot???

Nos, higgadtabban leírom a gyermekortopédiát: 2-re kellett menni, doki megjött 3-kor! Hurrá! 3 babát behívott egyszerre, vetköztetés, üvöltés! Az a lába amelyik a szülőcsatornában volt egy ideig, nem annyira laza, kicsit kötött, hátára fektetve, nem lehet olyan könnyen lenyomni a "földig" oldalra!! Remélem érthetően írtam, ezt tornáztatni kell, még a speckó pelenkát sem javasolta.

Fejecséjére pedig figyelni kell, hogy mindkét oldalon aludjon és szopizzon!!!!

Szóval ezek a hírek!! 1 hónap múlva kontorol!!

Snoopy:)

Köszönöm a hozzászólást!!

Bunny :)

Kicsit több infót szeretnék arról akiről írsz! (pl: elérhetőség)

Szóval így vagyunk!!! Este megint bejött a "bevált" menetrend! Fél nyolc füredetés, cici, majd apa ölében játék a cumival és tízkor már az ágyikóban szundikált!!!!

Az esti cicinél már ti is hangolódtok az alvásra? Halkabb tévé, nem beszélgetés a kicsivel, stb....?

Büfizés is megy, türelmesebbek vagyunk én veszem a vállamra és egy két hinta után szépen jön 2-3 nagy büfi!!! Aztán mosoly!!!

:)

Húú, mennyit írtam!!!

Császárosok:)

A mi biztosítonk (lakásbiztosítába van egy kis élet-baleset biztosítás is kombinálva) fizet a császármetszésre!!! Nézzétek meg, a régi biztosítási eseményekben még benne van a császár! Az újakban már nincs!!!!

Kicsit kissebb így a TGYÁS szívás!!!

Winnie :)

Kitartás a hasfájáshoz, ahogy írtam nekünk tegnap volt az első sírás mentes nap!! De ne kérdezd, hogy eddig miért fájt a hasa!! Azt mindenesetre szereti, és a kis fejét is tudja emelgetni, ha az alkaromra fektetem hason és repülőzünk!!! Mi is infacolt használunk, talán az segít, nem tudom, de édeskömény leforrázva is néha bevetésre kerül, ha már nagyon vörös az üvöltéstől a Drága, egy-két percre megnyugszik!!!

Mi kiskanállal, illetve amiből egy csepp kell minden nap azt egyből a szájjába kapja!!

Vizimano :)

Kérlek írj!!!!! :)
mot

Sziasztok!

Timi!
Ez tök jó! Ugyanez pepitában: Nálunk is apa kötötte az ebet a karóhoz, hogy Csenge. De mivel a második fiunk nevét is ő választotta, így lett Levente és nem Kartal, ezért igazságtalan lett volna, ha most is az ő neve nyer. Nekem is tetszik a Csenge, de minden második csajt így hívnak a környéken.

Így lett Hanga.

Snoopy

KépKép
snoopy

Most csak megpróbálom látszik-e a 2 vonalzóm! Aztán majd írok is. :wink:

Kép

Kép
vizimano

Bunny, Vizimano!! :)

Írjatok!!!!

Dévényis lány, torna!!! :)
mot

Tunde
Nagyon jo a csaladi fototok :D Ez a sotetebb haj is jol all :wink: Jol latom,Akoson valami focistas rugi van?
:lol:

Szilvi
Orulok hogyjo a kedved,igy kell ezt csinalni,csak kihasznalni az utolso fuggetlen napokat az eletedben 8)
Igen ma megyunk,de meg mindig itt ulok vizes hajjal,nem merek addig szaritani amig Leon el nem aludt.Egesz delelott fent voltes mar 3*evett :shock: Ki erti ezt,pedig mormota szokott lenni ilyenkor...nam ajd a fotosnal tuti alszik :lol:

Bunny
Ot nem ismerem,gondoltam hatha az en volt dokim akinek Alex szuletett. :)
Na ja ikreket legalabb a tukorben nem latod szembol :wink: :lol:
Mate nagyonszepen kikerekedett,es ahogy mosolyog :D

Vizimano
Vers nekem is tetszett :D

Winnie
Par nap/het es mintha mindgi ezt csinaltad volna :D

Snoopy
Akkor nektek mososzerrel nem igen lehet mosni az ekcema miatt,erre is jo a mosodio :)

Timi
Fejfajason cak az alvas segit (ene(de gondolom erre te is rajottel :wink:

Na eddig ment a maci nezegetes a kisalgyban,most mar hianyolja anyat...
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Gyerek a kézben, egész délelőtt ment a hiszti, pedig ilyenkor olyan nyugis szokott lenni.
Tegnap voltunk először nagy úton. 6 hetes kontrollon voltunk, meg pajzsmirigy kontrollon.
Megkérdezte a nődokim, hogy akkor most hogyan tovább, mit csinálnék, ha megint terhes lennék ... Én meg nem értettem.:) Azt mondta, készüljek fel, hogy oda kell figyelni, mert nagy az esélyem, hogy spontán sikerül teherbe esnem ezután. :D
Én mondtam neki, hogy miután eddig azon küzdöttünk, hogy fogamzóképes legyek, elég morbid lenne, most meg fogamzásgátlót szednék...:) De miután szoptatok, még amúgy is kicsi az esélye, hogy becsusszanjon majd egy gyerek.
Na majd még írok, most műsor van.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Niki:
Neked akartam írni a szexszel kapcsolatban. A doki mondta, hogy ne várjak túl sokat a szextől, pláne, amíg szoptatok, nem lesz a régi. A hüvelyfal ugyanis most olyan, mint egy öregasszonyé....Szóval felkészített, kicsit félek is tőle...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Olvaslak ám titeket, csak írni nehéz. Tündi még mindig anyán csüngős. :D Kb. 10-20 percet bír ki a kiságyában. Egyelőre még nem, de majd ha kicsit nagyobb lesz, azért átszoktatom a saját ágyába...

Kép
Kép
tinu

Na ez a mai nem az én napom. Reggeli uh-n szerencsére mindenok volt, aztán elvileg ma vizsgált volna meg a dokker, és beszéltük volna meg a vasárnapi dolgot, de doki bácsink beteg, kedd óta táppénzen van, ő is influenzás. Hát kicsit elszakadt ma nálam a cérna..... szülésznőt tudtuk csak elérni, holnap reggel 7-kor nst, megvár minket műszak után, aztán ha gondolom, beszél valakivel, aki megvizsgál, hogy nyíltuk-e valamennyit ezen a hétne. Du sikerült csak az orvost elérni, vasárnap reggel már lesz, és vár minket posera. Aztán meglátjuk, hogy beindítja-e a dolgokat, vagy még várni kell?
Kezdek kicsit aggódni! Hát most már csak történik valami!!!!!
Vendég

Sziasztok!

MOstanában nekünk is nagyon jó babánk van :)
A hasfájás is mintha nem kínozná most annyira. Azért minden nap többszür rájön, akkor felsír kicsit, de 1-2 puki és elmúlik :) és tök jól elvan a kiságyában. LEgtöbbször elég, ha odamegyek, és ott simogatom, masszírozom, beszélgetek hozzá...
meg az éjszakáink is elég jók, úgyhogx pillanatnyilag minden ok :)

Büfizés:
nektek van olyan, hogy nem jön? ha nagyon bealszik kaja közben, akkor esze ágában sincsen büfikézni. Ilyenkor meddig vártok? vagy lerakjátok?

Még kérdés: köldökcsonk - mi még nem hagytuk el, pedig már jó lenne. Nektek mikor esett le? és az milyen? lehet, hogy most leesőben van, mert valami váladékozik ott kicsit....

Szilvi, mizujsi, ma még nem jelentkeztél :)

És nálatok nappal hol szokott lenni a baba? akkor is a kiságyban, vagy akkor környezetváltozás, másik szoba, stb?

a csípőultrahang az kötelező? mert ortopédiára, meg koponya és hasi uh-ra van már időpontunk, azt mondta a dokinő, de a csípőt azt nem.

sorry a sok hülye kérdésért, egyelőre tanulok :)
és köszi mindenkinek a bíztató szavakat! :)

Snoopy, ekcéma, reméljük elmúlik és kinövi.

Vizimanó, tök jó, hogy vannak vonalzóid :)
Izzadás, érdekes, én szülés után visszaálltam régi fázóssá...

Mágnes, tök jó, gondolom, nem siettek, de majd drukkolunk, hogy spontán sikerüljön ;)

Bunny, ikrek :) na ja, azok megmaradtak. de felpróbáltam a legbővebb régi gatyimat tegnap, és rámjött, tök jó. Azért majd még lesz mit dolgozni....

KépKép

KépKép
winnie27

winnie:
Én éjjel, ha nem büfizik, berakom az ágyába, aztán vagy fél ótár fülelek, hogy nem bukik-e...

A köldökcsonk 2 hetes kora körül esett le. Nekem azt mondta a védőnő, hogy nem kell megijedni, ha váladékozik, akkor alkohollal ugyanúgy tisztogassuk meg, de érheti attól víz.

Nappal váltogatom a helyét, hol az ágyában, babakocsiban, ágyunkban, kézben..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Winnie: Tündi egyáltalán nem szokott büfizni és bevallom, mostanság nem is próbálkozunk annyira lelkesen, mert büfizés közben csak felébred. Igaz, anélkül is felébred. :D Addig szoktam szoptatni, amíg bealszik, de utána pár perc és felébred. Utána megy az altatás. A köldökcsonk nálunk a 12. napon esett le. De még mindig váladékozik egy kicsit. Csípőszűrésre mi csak áprilisra kaptunk időpontot!!! :shock: Szóval kb. 10 hetes lesz akkor. A többi UH-ról még nem is hallottam, hogy kell... Nekünk a doktornéni a védőoltásokat regélte el.
Ti adattok be a kötelezőn kívül oltást?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

Akkor most folytatom amit tegnap este elkezdtem:)

Snoopy,
Sajnálom Hanga ekcémás bőrét:(

Bunny,
Máté tényleg jól néz ki, kis husi baba:)

Mágnes,
Köszi az infót, szerintem akárki akármit is mond én érzem a varrást, vagy lelkileg képzelem oda, de kellemetlen. Ja és én még mindig nem voltam a dokinál, majd ha már Ákos túl lesz a vizsgán és tud vigyázni Danira.

Szilvi, nagyon szépek a képek rólatok!

Tünde, szép családod van!

Most egy kicsit magunkról,

Voltunk egy barátnőmnél, akinek van egy 15 hós babája, és mivel ez volt az első alkalom, hogy családon kívül mentünk valahova, és majdnem egész nap ott voltunk, nagyon jól sikerült. Igaz Dani egy kicsit többet volt kézben, de nagyon jól bírta.
tegnap pedig voltunk a munkahelyemen, és elvittem Danit is, annyira érdeklődő és vidám volt ott is hogy teljesen meg voltam lepődve. ott beszélgetett a munkatársaimmal, nagyon kommunikatív volt.
Ma vettünk neki egy játszószőnyeget, vagyis olyan puzzleszerű játszószivacsnégyzetek, amiből házikót is lehet építeni meg alagutat. Tök jó pofa minden kocka más színű és mindegyikben van valami minta, amit később ki lehet venni.

Szóval egyre jobb az élet Danival:))))

Ortopédia,
Mi is voltunk és a gyerekdokink nekünk is kötöttnek találta az egyik csípőjét Daninak, de azt is mondta, hogy ez ilyenkor gyakori az anyaméhbeni testartás miatt, mire a vizsgálatra mentünk már jó volt minden, tornáztattuk.

A hasi és agyi uh-t meg a 6-hetes kontrollon csinálták meg.

Büfi:
Nekünk összevissza büfizik, szinte minden alkalommal, ha felveszzük őt, képes akkor is büfizni meg pukizni, ha a köv etetés jön.

Na megyek legyetek jók, és Szilvi, vasárnap már csak lesz valami:)))

csernusn

Magnes
Tegnap nekem is fent volt Leon,bar hiszti nem volt,de kezben jobb volt neki :wink:
Na latod,siman johet spontan a kovetkezo baby :lol:
Az en dokinom annyit mondott azert ne bizzak a szopi fogamzasgatlasaban 100%-ban, ezt en is igy gondolom,mert ha nem szeretnek mar babat tuti osszejonne...

Tinu
Kitartas,ezek az anyazos napok mar nem jonnek vissza,most kell elvezni :)

Szilvi
Jaj..remelem a doki tenyelg meggyogyul a nagy esemenyre,drukkolok neked !!!!
Megvolt a fotozas :) Alex nagyon elvezte mintegy kis sztar pozolt a kameranak.Kb 60 fotot csinalt,alig tudtam leredukalni a felere annyira jok lettek. :wink: Alig varom a jovo hetet amig kesz lesznek.

Winnie
Na latod,jonnek a jobb napok :wink:
Ha belaszik a szopin akkor lerakom es ha nem nyuglodik hanem nyugodtan alszik akkor nem piszkalom.Ha zavarja ugyis felebred es bufuzni akar.
Koldokcsont ugy a 12.napin esett le,leszaradt es a vegso formajat vette fel a koldoke.
Nekem delelott a kisagyaban alszik,vagy amig birja nezeleodik,delutan amikor fent vank akkor a kanapen vagy a kezunkben,imad a kozpontban lenni.
Nekunk ugyanott csinaltak a csipo UH-t ahol a tobbit,kerdm eg oket biztos megcsinaljak.

Niki
Latom kinyilik a vilag :wink:
Mi ma pl muzeumba tervezunk menni delutan,Leon gondlom majd alszik a babakocsiban :D

Tegnap a Duna TV-n volt egy nagyon meghato dokumentunfilm a Golyahiresekrol,egy par orokbefogadasat mutatta be.A csaj babanetezett is :lol: Ugy sirtam a vegen..tenyleg valodi csoda egy pici baba.... mi itt nagyon szerencsesek vagyunk hogy sikerult...
Latta valaki?Persze en is ugy hogy kozben LEon a kezemben es Alexxal tarsasasoztam 8)

Na megyek,mert Alex apava usziban van en meg az ebedet fozott eppen.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ma nem volt olyan jó éjszakánk, eddig éjszaka bírta a 4 órákat ,de most szigorúan tartotta a 3 órás ébredéseket :) meg szegénykénem megint fájt a hasija, egy csot pukizott....
most békésen alszik, jól elfáradhatott..... következő kajaközben én is alszom, ha megengedi :)

köszi a válaszokat mindenre.

MÉg egy kérdésem maradt, még pedig a csuklás. Tudom, a hasimban is rengeteget csuklott a baba, de most is szinte minden etetés után.... szegénykének nem rossz ez ennyit csuklani? meg normális ez?

Kata, majd ha kész lesznek a fotók, tegyél fel pózolt sztárfotókat.... :)

jaj megyek, ébredezés van, nyöszörgünk... :)

Niki, jó programozásokat! :)

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie,

Sajnos a csuklás nálunk is nagyon gyakori. Márk is sokat csuklott a hasamban (szinte mindig ha ettem vagy ittam valamit) és most is állandóan csuklik evés után. Bár talán mintha javulna a helyzet, és már csak nagyjából minden 2. után van :-)
Mindenki azt mondja hogy a babákat nem zavarja, mégis azért amikor pl. elalvás közben tör rá, akkor igenis rossz, mert nem tud tőle elaludni....
Én eddig 2 módszert hallottam a megszüntetésére, az egyik a citromlé, ezt nem próbáltam, a másik a mellre tétel. Én ez utóbbit próbálom mindig, általában el is fogadja (csak ha már nagyon nem éhes akkor nem bírom rávenni), és tényleg attól hogy cumizik párat elmúlik a csuklás. Gondolom az evésre koncentrál és nem a csuklásra :-)
Szóval kitartás, nem te vagy az egyetlen csuklós baba anyukája :-)

Nekünk viszont extra jó éjszakánk volt. 9-kor lefeküdt Márk, aztán kelt 3-kor, majd csak 7.30-kor. Mondjuk addigra a bal cicim majd kidurrant, ugyanis én csak 1 mellből etetek, így addigra abban éppen 12 órája gyűlt a tej...

Snoopy, ilyenkor egyébként mit lehet csinálni? Ha lefejem éjszaka, akkor azzal nem csak növelném a mennyiséget, és utána csak rosszabb lenne? Vagy "viseljek el" pár ilyen éjszakát, és aztán jobb lesz?
Egyébként is néha úgy érzem hogy túl sok a tej (nem eszi ki mindet Márk), de nagyon fejni meg nem merek, mert az csak növelné... A mellgyulladástól meg tartok, bár 1-en már átestem :-(

További jó hétvégét mindenkinek, és sétáljatok nagyokat ebben a szép időben!!!

Dorka

Kép
szdorka

Dorka: mi bizony nagyot sétáltunk! :D
Csuklás: szerintem is zavarja a babát a csuklás - pl. az elalvásban. Nekem a szoptatás nem vált be az elmulasztásra. Szóval legtöbbször csak várom, majd csak elmúlik magától... :? Szerencsére nem csuklik olyan gyakran, de utálom, mikor csuklik, mert zavar, hogy nem tudok neki segíteni. :roll:
Rakok fel egy mai képet.
Kép

Kép
Kép
tinu

Tinu!

Nagyon édes!! :lol: :lol:

Képzeljétek, Léna 6 kg!!! :shock: :shock: :shock:
Mennünk kell majd sebészetre, amit nem értek, mert mindenki azt mondta, hogy majd csak 1éves kora utáőn van értelme elvinni, ráadásul neki nagyon pici. Erre a dokinőnk írt beutalót, hogy lássa sebész. A Tűzoltó ura kell majd mennünk, valakinek van tapasztalata a hellyel? Sokat kell várni?

Ha műteni kellene, ilyen picurokat hogy altatnak? Snoopy! Tudnál erről mondani pár szót? előtte nem cicizhet gondolom.
Most mennem kell, hoénap szülinapi buli, meg léna is a kezemben van.

SZILVI!!! DRUKKOLOK!!!!!!! :lol: :lol:

cic
cicmerák

ja, így visszaolvasva elég hülyén fogalmaztam. szóval a sérvéről írtam :oops: :oops: :oops:
cicmerák

Winnie
Nekem is sokat csuklik neha Leon,en nem csinalok vele semmit,elmulik par percen belul.A cicre tetel nem jott be, mert azon csuklott tovabb :shock: :lol:
Leon annyira nem pozolt , orultunk hogy a kameraba nez parszor 8) Csinlat siros kepeket is ,de azokat nem kertem :lol:

Dorka
Micsoda gondok, nekem mindig az ellenkezoje van.Vagyis nincs,mert eleg neki de tobb sosincs...
Most rendeltem More Milk kapszulat ,ezt meg kiprobalom aztan kesz. Eddig megy a sör,homeopatia,Weleda olaj,napi 3 liter folyadek.

Tinu
Tundi nagyon cuki kiscsaj :P

Cic
Alexnak a Tuyolto utcaban volt a korulmetelese,az ugye sebeszeti beavatkozas.Eloszor odamentunk az ajanlott dokinohoz,az kuldott vervetelre,majd az altato orvossal beszelni.A mutet napjan ejfeltol nem ehetett,reggel 9-kor volt a mutet.Kb 5 perc altatassal jart,nektek gondolom ez a resze mas.
Aztan hoztak vissza ,kapott infuziot ,es delutan mar ihatott kb 5-kor.Mi aztan johettunk is haza.
Nagyon sok agy volt egy szobaban (talan 8 )es anyuka csak a szeken alhatott volna,nekunk szerencsere nem kellett bent aludni.
Noverek vegyesek voltak,voltaki szuper kedves,volt aki nagyon nem.... De osszessegeben nem volt rossz tapasztalatom,csak az hogy mindig sokat kellett varni a rendelesen.
Szoval fejtem akkor is ,most Leonnal hogy nem fejhetek ezert halasztottuk el a dolgot :roll:
Ajanlanam azt a kedves dokinot,de azota nyugdijba ment :?

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok! :lol:

A tavasziaktól vagyok!Csak ezt az oldalt futottam át!Nagyon cukik a gyerkőcök!Bocsi hogy befofátlankodom,de egy hirdetést szeretnék berakni ha megengeditek!Ha valakinek esetleg megtetszene,írhat p.ü.-ben is!Sziasztok!Sok boldogságot a babáitokhoz! :lol:

Eladó a képen látható játszószőnyeg!Ha megtetszett,hívj:06-20-533-29-91 vagy írj:barta.agi@freemail.hu!Irányára:5000 ft.Nagyon megbecsültük!Szinte vadi új!
Kép Kép Kép Kép
Vendég

Tinu nem vagy egyedűl:)
Náklunk is ölbebaba és velünk alszik éjszaka :D
Most már 5 perce a kiságyban de nem tudom meddig marad meg :D:D:D
Majd később én is leszoktatom róla :)

Winnie : Nálunk is úgy két és fél hetesen esett le a csonk.Kicsit nekünk is váladékozott de nem volt gond hintőpor szépen leszáritotta:)

Séta: Mi már a védőnőhöz is sétával mentünk kb fél óra meg tegnap a tescóba is voltunk. Tök jól bírta és még aludt is egy jó nagyot közben:) nagyon kellemes sétálóidő volt tegnap :9

:D
Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Mi csuklásra egy párszor, ha nagyon durva, bevetettük az 1 kiskanál citromlét, mondjuk azonnal elmulasztja, az igaz, de szegényke borzasztóan fintorog tőle.... de eddig még csak kétszer tettük. De szerintem is zavarja, pl elalvásban....

Mi úgy igazán nem panaszkodhatunk, ok, vannak hasfájások, de alapjában nyugodt, jó baba (egyelőre :lol: ), és tök jól elvan a kiságyában, sokat alszik.
Ma kaptunk egy bölcsőt, tök jó, így majd nappal ezentúl a nappaliban lesz alukálni :) majd teszek fel fotót...

addig is az egyik kedvencem:

Kép ez a póz vált be apánál sokszor hasfájás ellen :)

Cic, sok sikert a műtéthez.... :? ja, először nem tudtam, miről van szó....

Kata, tuti írtad már, de most nem tudom, miért is nem tudsz Te fejni?
A Laktoherbet Te nem iszod?

tinu, Nika, édik a képek :)
Nika, ti már levegőzttök? nekünk még azt mondta a dokinő, hogy korai. Szerdán jön, akkor megint rákérdezek...

viszont megint van kérdésem: :oops:

Az arcán babócának vannak kiütései, olyan fehérek, gondolom az tejkiütés, de már nem csak az orrán, homlokán, hanem arcán is, olyan, mintha pattanás lenne....meg piros a környéke, lehet, hogy kikaparta mondjuk.

Meg a popsija is van pirosodva, nektek volt ilyen? mondjuk brutális mennyiségeket kakil néha, van, hogy kijön a pelusból is, már bocsi a részletezésért....ugye egy anyatejes babának, még ha üvegből is kapja, nem nagyon lehet hasmenése....

és mág valami. a málnára mondtátok, hogy nem ehetek, mert allergizál? és diót, mogyit lehet enni?

Ami meg tök érdekes, eddig aventes cumisüveget használtunk, de abbló annyira belustult, folyton bealudt, fél óra volt legalább egy kaja. Most áttértünk a MAM cumikra, ebből simán bepuszilja....

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: Réka nagyon édes. Nekünk pont a doki mondta hogy menjünk le a tanácsadásra.na azt meg fénypostával nem tudtuk megoldani :D:D:D:D:D :lol:
De nem mondták hogy nem mehetünk levegőre de azért a hosszú sétákat ami eddig 2x volt mind a kétszer baromi jó idő volt majdnem hogy melegünk volt kabátban:)
Levegőztetni meg kell a babát mégha 5 percre is szoknia kell

nika70
Salgótarján

Davallia
Ird mar le lecci mi a tapasztalatod a kapszulaval kapcsolatban,most rendeltem egyet,de meg nem jott meg.

Winnie
A citromle allergiazal,legalabbis anno lebeszeltek rola Alexnel,egyszer adtam en is,aztan inkabb kivartam amig magatol mulik el.
A kep szupi,tunderke a kiscsaj :wink:
En nem iszok szopis teat,ittam de nagy kulonbseget nem vettem eszre,es azt csak cukorral csusoztt,inkabb marad a sima viz,neha gyumolcslevel higitva :)
A feojotol lett a bimboudvar gyulladasom amikor Leon par hetes volt es olyan vekonyak a szoveteim hogy nem birna :roll: Ezert mivel mar reg beallt a kereslet-kinalat nem is baj.
Azok a kiutesek is tej kiutesek ne aggodj,majd ez is elmulik.
Popsija nekunk meg nem volt piros,de ha jo boven bekremezed csak segit.

Kata

Kép
Kép
kataa

Winnie

Múltkor a kismama magazinban írtak a csuklásról. Ez egy természetes reakció, a babát nem zavarja. Abban kifejezetten kiemelték, hogy citromot nem szabad adni neki

találtam is ezzel kapcsolatban neked valamit

A csuklás csecsemőknél normális, nem kórós jellegű. Általában akkor jelentkezik, amikor a csecsemő hirtelen szopik vagy eszik valamit és emiatt a gyomra hirtelen telik meg. A rekeszizomra nyomást gyakorol és ez reflexesen csuklást eredményez, melynek hatására a gyomortartalom összetömörödik és ezálta nem lesz hasfájása. A csuklás a csecsemőket nem zavarja, nem kell citromlevet adni vagy bármit itatni velük, holott a közhiedelemben ez van. Ha sokáig csuklik folyamatosan (pl:1-2 óra), akkor lehet megpróbálni mellretenni, vagy forralt visszahűtött vizet vagy babavizet adni neki, de csak pár kortyot. A citromlevet mellőzni kell, mivel déligyümölcsöt legalább egy éves korig nem kaphat a csecsemő. (http://www.bebigaleria.hu/html/forumhszol.php)

piros popsi: nem kell aggódni, tetraborátos krém rá és kész. A csak anyatejes babáknak nem lesz kiütéses a popsijuk. Majd a hozzátápinál.... Ide kapcsolódó cikk: Piros a popsi!!!

Az egyszer használatos pelenkák elterjedésével egyre ritkábban fordul elő ez a bőrelváltozás. Különösen az érzékeny, fehérbőrű csecsemők hajlamosak az úgynevezett pelenkakiütésre.
Általában a vizelettel, széklettel érintkező felületen észlelhető a bőr kipirulása. A popsikiütés hasmenés hatására, a vizelet vegyhatásának megváltozása miatt, vagy egyes ételek, például paradicsom, narancs vagy őszibarack elfogyasztása után is jelentkezhet.

A gyógyítás legeredményesebb módja a gyakori tisztába tevés. Nagy nyári melegben hagyjuk szabadon hosszabb ideig a popsiját. A pirosodást elegendő krémezni, ha hámhiány is kialakult, ecsetelőt is érdemes használni, például a sokak által ismert, piros színű mercurochrom oldatot. Gyakran fordul elő a végbél környékének gyulladása szájpenész esetén. Ilyenkor a gyerek száját és popsiját is kezelni kell.

Dorka

Nekem is Kelemen Annácskás cickóim szoktak lenni... Nem szabad lefejni, mert akkor beindul a kereslet kínálat... Ha nagyon zavar max kézzel szabadíts meg a cickódat egy pici tejtől... Én sajna ha Máté végigalussza az éjszakát egész nap fejfájással küzdök....

KépKép
KépKép
bunny75

Csecsemőkori hasfájás
http://www.allergiainfo.hu/inda17cs.html

Még annyi, hogy a Szoptatás című könyvben azt írják, hogy alvő csecsemőt nem kell böfiztetni.... Nekünk a kórházban még azt javasolták, hogy ilyenkor érdemes babát fél órára hasra tenni....

KépKép
KépKép
bunny75

köszi mindenkinek, Bunny, ez igazán kimerítő volt! :)

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: Réka ezen a képen egészen hasonlít Tündire. :D Egyébként nekünk a védőnő azt mondta, hogy két hetes kortól lehet először az ablaknál szellőztetni a babát, majd fokozatosan vinni sétálni. Mondjuk mi eddig 5x voltunk sétálni a héten, két napot kihagytunk és két séta tényleg jó nagyra sikerült. Én nagyon elfáradtam. :D
Én meg azt akartam kérdezni, hogy van összefüggés aközött, hogy mi az a kaja, amitől én puffadok és amitől a baba? Vagyis ha én szelelek :D , akkor a baba is fog? Vagy nincs ilyen egyenes összefüggés?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok
Szilvi ma nem tetlenkedett :lol:

sms:
Sziasztok,vegre meghogzott a golya ma fel 6-kor,nem csoda hogy nagy csomag voltam:4560gramm es 55 cm ja es Domjan Akos a nevem ! Mama,Papa nagyon boldog!

Szilvinek itt is hatalmas gratula es boldog eletet kivanunk Akosnak es a szuleinek!

Kép
Kép
kataa

na, GRATULA SZILVI!!!!
már hiányoltalak, drukkoltam, hogy legyen esemény....
szép nagy baba!!!! Várunk majd haza és netközelbe!!!
és ezzel az összes topicbaba megszületett :)))

KépKép

KépKép
winnie27

Nagyon nagy gratula Szilvi... Hűha, szép nagy baba, mekkora lesz a következő :-)[/b]

KépKép
KépKép
bunny75

Szilvi,

Most már a többséghez tartozol Te is egy szép Ákos babával! Kívánok nektek sok boldogságot!

Danival ma megint nagy körutat tettünk meg apa kedvéért, kapott játéktartót, bár olyan játéka még nincs ami beleférjen:)talán a csörgője:)
viszont lányok nagy öröm, hogy cicből szoptatok, mert így nem okoz gondot út közben megetetni:)Sajna most is kicsúsztunk a napközbeni 3 órás etetésből, de a kocsi hátsóülésén simán megszopiztattam Danit.:)

Egyébként most nálunk nincs semmi érdekes.

A babák mikor szeretnek hason lenni, amikor már sokáig tudják tartani a fejüket a magasba? Mert nekünk Dani nem nagyon szeret hason lenni még.(kivéve ha alszik) Viszont ma (biztosan véletlenül, mert nem tudta megismételni) amikor hason volt egyik pillanatról a másikra a hátára fordult, pedig semmi nem volt a közelében, csak ott volt a szőnyegen.:)

Kata milyen volt a múzeumba? és melyikbe mentetek?

csernusn

Gratulálok, Szilvi és Ákos baba!!! Végre megvan az utolsó topicbaba is! :lol:

Kép
Kép
tinu

Szilvi :)

Hatalmas gratula!!!

Hurráá!! :)

Hétvégénk kellemesen eltelt! Babuci szombat este 9-től hajnali 2.50-ig alukált!! Hihetetlen!!! Ma öt hetes a Drága!!!

Snoopy és a Többiek!!!

SIDS szűrésről meséljetek!!!

mot

Sziasztok!
Endre vagyok, Szilvi férje, Akos apukája! :D
Szilvivel és Ákossal minden rendben van, mindketten nagyon ügyesek voltak! Amíg haza nem érnek, felteszek nektek egy képet Ákosról. Kép Ákos Valószínűleg csütörtökön jöhetnek haza, addig viszont sajnos látogatási tilalom van. :(
Ha hazaértek, majd Ő mesél nektek a részletekről!
Üdv.
D.Endre
Vendég

Endre, Szilvi! Gratula, nagyon szép baba!!!
cicmerák

Endre ,Szilvi: Nagy gratula Ákos babához :D:D:D Istenem mekkora haja van nagyon édes :)

Végre megvan az utsó topic baba :D most már mindenki babátik ez nagyon jó :D:D:D:D:D:D

Kép

Egy igazi kukis kép Geriről

nika70
Salgótarján

Szilvi és Endre!
Nagyon szépséges gyerek ez az Ákos!!! :D

Nika: Gergő se marad el mögötte. :wink:

Kép
Kép
tinu

Szilvi, gratula! Vegre csak megszuletett a te babad is :D Akos nagyon szepseges babuci :D

Lassan en jovok... sornyito vagyok a telieknel... igaz, csaszi lesz, de akkor is...

Szia mindenki,
Kami + Zsebibaba-Aron
kami

Bocsi, tavasziaknal nyitom a sort :D
kami

Sziasztok Kismamák, Kispapák, Nagymamák és természetesen Nagypapák!
Ismét fotózáshoz keresünk újszülött kortól 2, max. 3 hónapos korig babákat.
Casting február 16-án, pénteken. Az időpont egyeztetésért hívjatok!!!
Mariann (0630-977-2562) & Böbe (0630-971-5440)
Vendég

Sziasztok!

Mot!
SIDS szűrés? Szerintem alváslabor. Ott már voltatok.

Szilvi!
Nagyon gratulálunk az új család minden tagjának.
Sok puszi, tejcsi, szeretet mindenkinek!

Szegény apa! Látogatási tilalom????!

Hát igen lehet, hogy át kell térni a mosódióra, de nekünk annyira tiszta ruhát nem csinált....
Most már kakifoltok is...

Majd még jövök....

Snoopy

KépKép
snoopy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?