Sziasztok!!!
Kari:
Azt meghiszem, hogy nagy. Bár mostanában nem érzem olyan nagynak... lehet hogy ez már a végjáték íze, de Tomival is úgy voltam, hogy mielőtt szültem könnyebb lettem magamnak. Sőőőőt szülés előtti délután még a kedvenc rock kocsmánkban ültünk, vagyis én meg a barátnőm és Balázst vártuk. Amúgy azért délután, mert akkor nyitott és még nem volt cigi füst!!!
És számolok is keményen. Már 3-nál tartok!!!
Mézgombi:
ÓÓÓ akkor nem vagyok egyedül!! Mondjuk ez csak egy kicsit öröm, mert sajnálom, hogy te is parázol. Amúgy én a nyakdugót is lesegetem... nem csak a vizet. Mert az ugyibár nekem Tomival olyan érzés volt, mint mikor érzed, hogy éppen megjön. Na hát én folyton hallucinálok. Mert az már napokkal szülés előtt is tehet olyat, hogy jobbra el és aztán semmi komolyabb nem történik. De mégis jelzés, hogy na mikor az akkor. Áhhhh Balázs már csak röhög rajtam, mert ugyan ezt csináltam szeptember elején állandóan a WC-re futkostam, mert folyton azt éreztem, megjön. Az más kérdés, hogy napok óta émelyegtem hánytam tipikus babás tünetek, de az ember mindig parrant ha nagyon szeretne valamit. De amint a mellékelt ábra mutatja nem volt vaklárma
Már, mint a babásságom.
Folyásod az attól is lehet, hogy a hüvely felkészül a szülésre. Amúgy nekem a málna levélteától jobban van. Ja és amit írtam múltkor, hogy zúzott lenmag fogyasztása is segíti a könnyű szülést, na az is pont ezt csinálja, vagyis hogy több nyákot termel a hüvely és "kicsúsztatja" a babát úgymond!!
Orrnyálkahártya duzzadás témában jelentem nekem is van valamilyen szinten. Vagyis nekem olyan, hogy reggelre mindig totál tele lesz az orrom, meg éget, szúr olyan, mintha allergiás lennék. De érdekes mód csak mióta várandós vagyok az óta. Mostanra szelídült egy kicsit, már nem annyira dugul el, de az elején nagyon, meg ami a legrosszabb volt, hogy akár milyen gyengéden fújtam orrot, mindig véreset fújtam ki. Szóval valamitől a nyálkahártyám érzékeny lett.
De nem konkrétan ide vág de, februárban voltam fog dokinál, és ahogy megcsinálta a fogam kihúzta ugye a pofimat oldalra, na hááát nekem a szájny.hártyám is bevérzett. Tök csúfi volt. De ez még nem is lett volna gond, max. nem tátogatok akkorákat, de a duzzanat sem ment emiatt le és nem is tudtam volna nagyra tátani a szájam. Ééééés a vérömleny szépen kihúzódott az arcomra, vagyis olyan voltam, mint aki éppen megharcolt mondjuk KOKO-val.
Apinak mondták is páran miért nem telefon könyvvel üt az nem látszik meg
Juca:
Ilyen bedagadós dologról még nem hallottam. Mondjuk a barátnőm az akkor dagadt, így amikor a vesemedence gyuszija volt... szóval lehet, hogy a vese már nem úgy ürül, és a miatt dagad a kismama. Végülis....
Amúgy a magzatvíz elfolyáshoz nem biztos, hogy fájás járul... mert az a csaj, akivel együtt szültem 2 éve. Neki éjjel elfolyt a víz, és hát, ahogy kell bementek a kórházba, de reggelig semmi fájás, kapott oxitocint de attól se semmi. Szóval vannak ilyen esetek is.
Encus:
Csini vagy a pocakfotón!!!
És grat. A 28. héthez!!!
És szépek a lányaid!!!!
Doren:
Tomi meg nem simiz, és még Adél cumiját is birtokba vette.
Amúgy tegnap a kádban a következőt mondta az apjának:
-Apa, Adél kibújik. Lesz babánk.
Hát könnybe lábadt a szemem. Remélem később is szeretni fogja a hugit, és a nagy jelenetek kimaradnak az életünkből, mert az hogy lesz súrlódás, meg kicsi féltékenység arra fel is vagyok készülve, de hogy nem lesz tornádó jellegű hiszti meg egyebek.
Krisz77:
Üdv itt!! És érezd jól magad!!!
Colett:
Tomi se mindig, csak van, hogy ad neki. És a fotó részben beállított. Vagyis mondtuk neki, hogy adjon puszit a tesónak, és apa lefotózza, és amilyen kis fotogén megvárta, míg villan a vaku meg kész a kép, és aztán vette csak el a száját. Szóval pár másodpercig oda tapadt.
Amúgy csak reggel ad neki egy cuppot, és már rohan is. Amúgy nem sokat foglalkozik a tesóval. Még a mocorgását se hajlandó pocin keresztül észlelni. Beszél róla, de ilyen mélységbe, hogy mi hol van, nem megy bele, én meg nem is erőltetem.
Hello:
Hát igen azért Tomi születése nem hiszem, hogy alap példája annak, hogy születik egy gyerek. Vagyis én arra vagyok beállva és max kellemesen csalódom. Most igaz jobban izgulok, meg félek, mert tudom mi vár rám, míg anno nem tudtam és lehet a miatt is volt akkora a trauma.
Ex:
Én meg pont tegnap szörnyedtem el, hogy milyen csúnya is a pocim a csíkok miatt. Mert újak nem nagyon lettek, de a Tomiról maradtak marha csúfak.
Katus:
Először gondolkodtam mire is irányul a kérdés, aztán leesett és tényleg úgy tűnik mintha...de nem. Sepultura, egy kicsit keményebb műfaj!! Vagyis nem Republic
nekik egy-két számuk van, amit szeretek. Címet ne kérdezz, mert azt nem tudok mondani.
Peti:
Köszi a részletes helyzetjelentést!!
Megy a drukk a sárgák ellen!! ;) Vagyis a sárgaság ellen!!
Pogi:
Nekem szülés után egy héttel sikerült megtörni a jeget. Vagyis produktumot teleportálni a WC-be. Ne tudd, meg hogy örültem!!!
Mári:
Üdv itt!!
Ha minden jól megy és 3 napig, még nem szülök, akkor én is az Istvánban szülök. Infót mondjuk, nem nagyon tudok, mert szülésfelkészítő nekem is csak álom így 180 km távolságból.
Tényleg erről jut eszembe!!
MELINDA!! Nem tudod az Istvánban a CTG időpontos, vagy kivárásos elven működik? Vagyis kell kérni kimondottan időpontot, vagy mehetek bármikor a nap során, amikor aktuálissá válik és kivárom a sorom?
Amúgy pedig kitartás!!! És továbbra is megy a drukk a tervezett egyben maradásért.
Veráska:
Nagyon édes Dávid!!
Szülésed: Háát valóban gyorsan történt, és hát nem is olyan izgi, de nem az a lényeg, hanem a végeredmény és az egy tündéri kispasi!!
Meg hát az, hogy nem történt nagyobb baj a toxémia, meg a túlhordás miatt!!
Juca:
ez tetszett!!!
DE jó, hogy Csandyékkal minden OK.
Szilvi:
Kitartás!!!! Már nem sok van hátra!!!
Bár könnyű nekem. És tudok aludni, vagyis... csak fél 7 kor ébredtem ma is. Jó tegnap fél hatkor.
de mondjuk 2-3 hónappal ezelőtthöz képest, hogy 10-11 kor keltem már ez is korán van.
Adi:
Jó a kocsi!! És tényleg nem látszik rajta hogy használt.
Peti&Pilchard:
Szépséges a lánykátok!!! Az első kép az olyan...Baba illatú, kissimult. Tominak is van egy ilyen képe. Húúúú de régen volt ilyen pici pocok a fiam.
És szép a csokor is!!!
Most így a képeket nézve én is, én is, én is!! DE még azért 3 napot ki akarok bírni, de többet nem nagyon, mert már kezemben akarom fogni Adél Csiribirit!!!
Rólunk:
A keddi CTG-ről nem tudom, hogy írtam-e. Na az, jó volt Adél példásan mozgott (igaz olyan gép volt, amin nem is kellett nyomkodni, ha mozog így könnyebb volt) aztán tegnap megint kellett mennem. Amúgy furi, mert jók a CTG-k meg minden és nem értem a heti egy helyett, ami a protokollban szerepel, miért kell heti kétszer, főleg 2 naponta mennem de mindegy nem árt. Szóval belefér. A tegnapi vizsgálat főleg szupi lett már 15 perc után értékelhető volt így nem is tartott tovább. Igaz utána 50 percet kellett várni a dokimra, mert főorvosi értekezlet volt.
És ez után történt egy érdekes eset mondjátok, hogy üldözési mániás is lettem a végére, de nekem nagyon bűzlik a dolog.
Szóval dokim kijött megnézi a papírt, és rendben van minden. Legközelebb szombaton jöjjek
(nincs is hivatalosan CTG csak úgy sutyiba, magánba meg csinálják) mert ügyeletes lesz. Na hát eddig OK is lenne a történet, mert jó aggódik, és azért kell sűrűn járnom, igaz indokoltnak nem érzem (hisz azért valamennyit értek a dologhoz). Aztán hozzá teszi, hogy akkor meg is vizsgál, úgy készüljek. NA ezt tette ama bogarat a fülembe. Mert úgy magyaráztam ki azt, hogy miért van Pesten is dokim, hogy május elején fel kell utaznom, és ha addig nem szülök, meg akkor nem akarok csak úgy beesni, szülni.
No már most megkérdezte, mikorra vagyok kiírva május 15, ebből okos ember visszaszámol, hogy addig már csak 10, vagyis tegnap még 11 nap. És hogy akkor én mostanság megyek fel. Ergo nem szülök, meg addig lehet.
És mily érdekes szombaton ügyeletes is lesz és meg akar vizsgálni, aminek aztán végképp nem látom okát, hogy miért főleg úgy hogy másfél hete még nem volt annyira sürgős az orvosi vizsgálat... és a CTG-k nem mutatnak semmi jelét annak, hogy kéne, fájásaimról nem is érdeklődik. Szóval sanda gyanúm, hogy le akar gyorsan zavarni, mielőtt elutazom. Főleg, erősíti a dolgot, hogy Tomi születéséről is úgymond lecsúszott.
No már most ezek után filóztam egy pöttyet és úgy döntöttem, hogy nem megyek be CTG-re sem, mert aztán az adott helyzetben kitudja mennyire, tudok határozott lenni és visszautasítani a vizsgálatot.
Ha pedig úgy alakul, hogy nem húzom ki hétfőig, akkor meg azt mondom, hogy közbejött valami és nem tudtam bemenni.(mert előfordulhat).
Mert lehet csupa jó indulat, és nem akar bekavarni, de... gyanús. És ami érdekes, utána hívtam a dúlámat is és neki is gyanús, meg egy másik csajnak is, aki ismeri is a dokit, aztán beszélt a dúlám az egyik itteni szülésznő ismerősével, és ő is azt mondta, hogy nem mondja 100%ra hogy nem ez áll a dolog hátterében.
Mondjuk amúgy, így már gondolkodóba esem annak kérdésében is, hogy neki adjak-e valamit.
Mert úgy gondoltam, hogy ha Pesten is szülök, és nem nála, de akkor is adok neki valami ajándékot, már csak az eddigi (hisz mind két csimotával ő hozzá jártam igaz magán rendelésre, de volt, hogy a kórházban is elintézte, és nem kellett fizetni) munkáját. De ez valahogy marhára nem jól jött ki.
No nem filózom rajta, már csak 3 napot kell kihúzni!!!
Szorítsatok, hogy összejöjjön. Meg aztán azért is, hogy a Boros doktornő olyannak adjon át, akiben nem kell csalódnom.
Amúgy anyumnak elmondtam mindezt, erre mi volt a reakció, hogy miért nem bízom benne, akkor miért jártam, hozzá. Meg hogy miért lenne baj, ha megindítaná a szülést, legföljebb túl lennék rajta. Aztán mondtam, hogy ez nem így van. Mert ha Adél megindul akkor elfogadom, hogy nem Pesten szülünk, mert a Sors nem úgy akarja, de az hogy befolyásolják... az meg a másik, hogy nem szeretnék itt szülni. Erre, hogy ő ezt nem tudta, mondtam neki, hogy akkor vajon miért jártam fel dokihoz meg miért elővigyázatoskodok, nehogy meginduljon a szülés mielőtt felmennénk.
Na erre már nem szólt semmit.
Szép napot!!
Blackrose(38+4)