Új privát üzeneted érkezett!

Beszti! Oke, ha nem talalnal megsem ide, ugye megvan a szamom?Kép Ja es babakocsit nem viszek, csak az autosules kereket (kicsire osszecsukhato, nagyon konnyuKép).

Ha mar etetoszek: anyu azt javasolta, hogy fa etetoszeket vegyek, mert nekunk is ilyen volt kiskorunkban, es utana imadtuk a belole letrehozhato asztalnal uldogelni. Szerintetek milyet erdemes venni? Van egyebkent valakinek fa etetoje?Kép

orsoly
orsoly

Orsoly!

Én is itt filózok már régóta az etetõszéken, azért hoztam most már szóba. Eddig vártam hogy Emma tudjon ülni, és akkor csak egy sima etetõszéket vegyek. De, most 7 hónapos és ott tartunk hogy ugyan már tud ülni, de nem olyan hosszú ideig, nem mindíg stabilan+ ha nem dõl hátra tuti hogy a 3/4 kaja a partedlin köt ki. Ezért most már jó ideje a hordozóban etetem, de nagyon meguntam hogy sámlin ülve eszik, plusz mikor mi a konyhában vagyunk (evés, mosogatás stb), akkor õ szintén a hordozóban kukkol a lábunknál. Egyszerûen nincs türelmem tovább várni, hogy belenõjjön egy fa vagy mûanyag merevhátú etetõszékbe.Kép Csak a dönthetõ méretein akadtam ki, mert ugye lakótelepen lakunk.

manó (aki ma egész nap az interneten lóg és etetõszékek után nyomozKép)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

mármint én ülök a sámlin, õ a hordozóban.Kép

manó

KépKép
manó

Pocok
A tali idõpontja szerda 14:00 Zenélõ kút!!!
Gratula Ajsának a forgáshoz, nagyon ügyes kislány!

Kataa
Ahha!!! Szóval a telcsi véletlenül esett a vízbe???? Kép Kép Így a párod még is vesz új telcsit. Kép

Beszti
Dísznek ok a lábzsák, de õ nem dísznek hagyta rajta szerintem!!! (nyakig felhúzva) Hozzáteszem hogy amikor láttuk mondjuk pont nem volt benne a bébi, hanem apa kezében volt, de gondolom otthonról a kocsiban hozták.

Forti

Kép
Kép
forti

...

KépKép
KépKépKép
beszti

Jányok!
Úgy néz ki mi már megint nem tudunk menni, és már megint miattam. Hogy úgy mondjam taknam-nyálam egybefolyik. Úgyhogy megkímélem ettõl a bandát. (Pedig a süti sütést megint beterveztem)
Talán legközelebb, de már ilyet sem merek írni.

Hát
Puszi

dec8
dec8

etetõszék: most már eljutottam odáig, hogy én is akarok venni. Fogalmam sincs, milyet kéne, csak az rémlik, hogy legyen nagy tálcája, vagy ilyesmi...

zaj: a Dózsa György út minket is szerencséltet, elõtte pedig a fölöttünk lakó verte csontra szét a lakását, és kb. 2 hónapig kopácsolt, merthogy gyereket vártak. Azóta szerencsére megszületett, és kicsit moderálják magukat.

séta: mi 4-6 között szoktunk, hogy el bírjon aludni valahogy. Délelõtt sapiban, napkrémmel....

Pocok,
Gratula Ajsának! Remélem, a talin végre látni fogom.

Kataa,
Jöhetnétek már végre a talira... Kép

Üdv:
Zita
parazita

Reggel elmentünk a dokihoz, mert Lili 5 napja nem kakilt. Erre mondja, hogy ad glicerines kúpot, de ha nem használ, akkor holnap irány a Bethesda (beöntésre). Szerencsére amikor hazajöttünk és kúpoztunk egyet, volt eredménye, így nem kell menni holnap kórházba. Nagy kõ esett le a szívemrõl. Pedig minden nap adok neki olyat aminek lazító hatása van. A doki azt mondta, hogy adjak neki néha szilvát.

Zulu,
Köszi a párásítóról az infot.

Kryss,
Örülök, hogy nálatok is alakul a kajcsi. A banán Lili egyik nagy kedvence.

Beszti,
Múltkor már sütöttem neki való kenyérkét, de nem lett az igazi, még próbálom csiszolni. Amiket a páromnak készítek, sajnos abba vagy tojás vagy tej kell. A kenyerét pedig készen veszi (rendelni kell), abban viszont mindenféle van amit még nagyon nem adnék Lilinek.

Orsoly,
Én is holnap akarok venni DM-es naptejet, vegyek akkor neked?
Múltkor nézegettem az IKEA katalógust, és a májusi akciójuk egy mûanyag pad és asztal gyerekeknek, és a legnagyobb elõnye, hogy mindkettõbe pakolni lehet. Azt hiszem 4990 pénz lesz. Már alig várom, hogy megvegyük, és tudjam hova rakni a játékokatKép.

Manó,
Nekünk is Brevi DolceVitánk van. A méretei 108*55*61,5 a papírja szerint. Ez 3 fokozatban dönthetõ. Szerintem az a 81 cm talán a tálcával és a leghátsó pozícióba döntött háttámlával lehet. Mi a tálcát nem is igen használjuk még, csak ritkán. Nekünk is lakótelepi mini konyhánk van és pont elfér.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Hû de sokat irtatok ma, alig gyõzöm olvasni.
Beszereztem a bonusz repjegyet, nehogy a pontjaim elvesszenek. Addig Manó nagyit boldogitotta. Anyu azt mondja, mikor elmegyek Emilia mindig össze-vissza keres, be kell vele járni az egész lakást szobáról szobára. De aztán hamar megnyugszik azért.Kép

Zsani

Csak akkor megyünk, ha van az Ildikó doki néni, de aztat mondták, hogy nincs, mert beteg a gyereke. Majd reggel még beszólok. Ha holnap vagy holnapután nem tudunk menni, akkor csak 2 hét mulva megyünk, mert csütörtökön egy hétre eltününk Angliába.
Naggggyon helyes Juli baba!!!Kép

Beszti

Igen, én is a minap nosztalgiáztam a párommal, hogy milyen gyorsan telik az idõ, mindjárt 1 éves lesz Emilia, pedig még csak most született. Mondjuk nálunk nem volt ilyen hosszú próbálkozás, mert egybõl összejött, meg is lepõdtünk rajta...Kép
A szomszéd csaj most várja a második babáját, van egy 15 hónapos kisfia. Olyan terhesnosztaliám lett, hogy még.... Õ nagyon parázik, mert az elsõvel sokat hányt. Olyan kiváncsi leszek a másodikra, remélem nekem az is olyan lesz mint az elsõ.Kép

Gumicukor

Hehe, a BKban a sapka nem tûnt föl, de megjegyeztem, hogy az újszülött gyerekemhez nem hivnék meg 20 embert vendégségbe.... egyébként néha nagyon fárasztó ez a BK, kicsit elõre megjósolható, hogy mi fog történni. Meglepõdtem volna ha a Rozi csak úgy odaadja a babát.
Dani hajóskapitány.... édes lehetett...Kép

Kataa

Tényleg jöhetnétek már egyszer a talira! Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi: ha olvasod! Ha a dokinénivel is akarsz beszélni, akkor ne gyertek holnap mérésre, mert a dokinéni kisfia beteg, és holnap nem biztos még hogy jön dolgozni. De ha csak úgy elsétáltok mérésre, akkor gyertek, szivesen megmérem én is.

Beszti: Beni jöhet a talira Kép

Forti: apa vett napernyöt Kép

A lányom ma intenziven gyakorolta a felállást, apja szerint fürdés közben alig volt vizben, mert állandóan felkaoaszkodott a kád oldalábaKépKép

Na, megyek tvzni. Jó éjt mindenkinek!

zsani
zsani

Ilke leci-leci, vegyel akkor nekem is naptejetKép KoszikeKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!
Nincs idõm olvasni csak gondoltam benézek, hogy mikor és hol van a találkozó. Mi is megyünk. Sajnos nem tudlak titeket olvasni mert házat keresünk, tanulnom kell meg már csomagolnom is kellene. A múltkori vizsgám sem sikerült most mehetek megint.

Ilke
Igaz, hogy ezt már egy hete kérdezted de csak most értem ide. Én a vacsit ½ 6-kor adom neki és utána még 20-kor szopizik az ágyba. A Petra már nagyon sokat eszik., egyszerre már megeszik egy egész üveggel. A szájába is adok neki mindig darabosat (sajt, kenyér húsi, répa, gyümölcs, zöldség)
Miért halasztasz? Hol akarsz inkább tanulni?

Tüni
Utólag is nagyon boldog születésnapot!

Forti
Boldog 9 honapossagot Levinek!

Djeszter
Nekem 5 éve van jogsim de én sem vezetek soha. Már én is gondolkoztam, hogy meg kellene tanulni mert úgy azért sokkal jobban boldogulnék. Nálam is az a baj, hogy eléggé izgulós vagyok.

Rit
Nem tudom, hogy jössz e a talira de akkor eltudnád hozni a szakdolgozatot?

Ági
petra2

Zsani

Köszi szépen, de jó lenne ha látná a dokinéni, tudod , az ekcémás foltjai miatt. Nem nagyon múlnak. A múltkori vizit óta nem eszik tejbedarát, hátha az a ludas, de nem. Továbbra is vannak piros foltok. Szerintem sima ekcéma, az apájának is volt csecsemõ korában.
Megmérni itthon is tudjuk, na jó nem olyan pontos, csak 200g pontosan mér, de az is valami.Kép

Ilke

Szegény Lili manó, nem a banántól nem tud kakilni? Én ritkán adok Eminek, mert nagyon megfogja a székletét.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

dec8
Sajnálom hogy nem tudtok jönni, jobbulást neked!!!

Jóéjt mindenkinek én is megyek még 1 kicsit tv-t nézni.

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke,
Én is nagyon kevés banánt adok Solyminak - reggel és este is csak kb. egy 1,5-2 ujjnyi darabot, almával.

Nyuszi,
Esetleg próbálj meg te is leállni a tejrõl-tejtermékrõl. A tesómék kisfia borzasztó ekcémás meg minden. Tesztelték, hogy mire allergiás, és mivel hát szopik még, az anyukája sem ehet se tejterméket, se tojást.
Én a mai napig nem iszom nyers tejet, forralva is csak nagyon keveset. Pedig ebben a melegben nincs jobb egy pohár hideg tejnél...

Ági,
Te egy hõs vagy. Tanulás, költözés, babázás... Örülök, hogy Petra szépen eszik!

Solymival tök nem lehet bírni: egész nap nyüszít, és ha 1 méterre eltávolodok tõle, szívszaggatóan üvölt. Ha átmegyek egy másik helyiségbe, bõgve kúszik utánam. Ha ülök vagy állok, odakúszik, belekapaszkodik a szoknyámba és feláll. Mondjuk örülök, hogy ragaszkodik hozzám, de ez már egy kicsit túlzás...
Õsidõk óta nincs takarítva a szobánkban, mert csak akkor tudnám megcsinálni, amikor alszik, de akkor ugye pont ott van õ is Kép A hátam meg a térdem megy széjjelfele a 8,64 kg-os nagy cula állandó emelgetésétõl. Most az ünnepnapok alatt az apukája meg is jegyezte, hogy ez azért nem semmi.

Üdv:
Zita
parazita

BesztiKép

Taliról hazafelé esetleg tudnánk veletek jönni? Uis csak akkor mennék be. Befelé még bekavarunk kenguruban, de hazafelé már nem szeretném cipelni a seggétKép

Üdv
Tüni és Gergõ
tüni

Sziasztok!

Voltunk tegnap mázsáláson. 4 hét alatt 20 dekát bírt hízni a fiamKép Jó, betudom a betegségnek, biztos fogyott is a hasmars idején. Így most 7420 gramm és 69 cenyó. Jó hosszú baba változatlanul. Persze megint elõadta, hogy õ a világ legjobb gyereke, mindenkire vigyorgott ezerrel. Hogy itthon ezt miért nem adja elõ??
Ma éjjel is volt ébresztõ, negyed négykor. Próbáltam, hogy nem megyek be hozzá, hátha visszaalszik, de nem. Mondjuk a tejtermelésnek jót tesz az extra éjjeli mûszak. Lehet, hogy most próbálja behozni a lemaradását?
Kb 2 hete kezdtük a kajákat, most délelõtt, vagy dél körül kap szopacs után gyümit. Eddig almát, sárgaretyát és krumplit kapott. Akkor ezt most csináljuk így tovább, vagy mi a következõ lépés?
Képzeljétek 3 hét múlva megyünk a bababarát üdülõbe Alsópáhokra. Csak pár napra megyünk a sógornõmékkel és a másfél éves unokatesóval. Kíváncsi leszekKép Megnéztük itt a neten a kamerával, elég szép.

Nyuszi, Zita
Nálunk is a tej volt a bûnös, ha egy kicsit is iszom, Gergõ bõre rögtön kikészül, csúf száraz piros foltok lesznek rajta. 2 kisérletet is tettem, úgyhogy biztos a tej volt a ludas.

Na megyek, hív a fõnõk.
Judy és Gergõbaba
Judy (fodroczy)

Sziasztok!

Ilke!

Ez jó hír az etetõszékrõl! Akkor mégis elhozom azt hiszem.Kép
A szilvával azért vigyázz, másnap van hatása, Emma 1 üveg szilvától (nagyon ízlett a drágámnak) másnap 2x kakilt akkora adagot hogy még a ruhája a csöpögött.Kép Emlékeztek talán, épp az esküvõn.Kép

Én banánt szoktam neki adni, Emma simán beharapdás fél, 3/4 banánt de azért tud kakailni, csak ilyenkor keményet kakil. Ém váltogatni szoktam, egyik nap banán, másik nap narancs vagy paradicsom, ilyesmi ami hajt. Szilvához csak végszükség esetén nyúlunk.

Zita!

Hát Emma is ugyanezt csinálja velem. Csak õ még nem tud mászni, csak fekszik és üvölt. Tegnapelõtt még anyukámnál is üvöltött, sõt tegnap este az apjánál is. De olyan keservesen, hogy azt hittük fáj valamilye. Dobálta is magát.Elmosogattam, kitakarítottam a tengerimalókat, ez kb 1 óra volt, közben végig üvöltés, már orvost akartam hívni, amikor is felvettem, és rögtön csönd lett. A kis piszok.Kép

Manó+Emma

KépKép
manó

Tüni!

Hazafelé a férjemet is hozni kéne, de
1. még nem biztos, lehet, hogy apukám haza is hozza (ö fogja vinni reggel)
2. engem nem zavar az sem, ha nem teljesen biztonságosan (minden gyerek autóülésben) jövünk haza, de a páromat szokta.
Tudod mit? Ez egy kivételes napKép, én nagyon szeretném, ha ti is el tudnátok jönni, éppen ezért bárhogyan is, de hazahozunk titeket is. Ugyhogy gyertek!!!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Sajna mostanában nem nagyon tudok jönni, még olvasni sem, mivel szétbombáztuk a lakást. Ablakcsere volt hétvégén minden szobában, most érdekes állapotok uralkodnak. Várjuk a kõmûvest, aki csak szombaton ér rá. Most minden tiszta por, és kosz. A falak szétverve, én az õrület határán.....

Segítsetek: állítólag a 3. kerületbe valahová lehet járni babaúszásra. Mi kell hozzá, és hol lehet megvenni? Kell valami elõkészület itthon, hogy élvezze is? Sajnos pontosan nem tudom, hová megyünk, ezért is nem tudom megkérdezni, hogy mi kell..........

Keresztelõ
most akarjuk megkeresztelni a kicsit, és állítólag kell valamilyen elbeszélgetés elõtte. Ti voltatok ilyenen? Mire számítsak?

Elõre is köszi a válaszokat.

Szilcsike és Szilvike, aki holnap lesz 6 hónapos
szilcsike

Szilcsike!

Én nem tettem semmilyen slõkészületet babaúszás elõtt, és mégis élvezi Emma. Amúgy ilyeneket szoktak javasolni, hogy itthon is hidegebb vízben fürdesd, hogy nem legyen neki szokatlan a medence (az olyan 30 fokos). Én itthon mindíg 37 körüliben fürdetem, mégse zavarja a medence.
A másik amit javasolni szoktak hogy rádió menjen amíg fürdetitek, mert az usziban nagy a zsivaj. Hát nálunk általában nincs csend, úgyhogy ezzel se volt gond.

Manó

KépKép
manó

Jó reggelt!

Lányok, a fiam pár nap alatt égetnivaló rosszcsonttá vált.Kép Állandó stresszben élek.Kép Most tanult meg, illetve próbálkozik a mászással, illetve félig-meddig fel tud állni, ha valamibe kapaszkodik. Ha a nagyágyon hancúrozunk, a frász kerülget, mert folyton a széle felé indul el. Tegnap letettem aludni, erre mikor bementem megnézni, hát az én lelkem, félig álló helyzetben, a kiságy rácsába kapaszkodva aludt.Kép Még azt is meg kell szoknom, hogy a földön is pillanatok alatt helyet változtat. Szóval azt hiszem, nagyobb fokozatra kell kapcsolnom.Kép

Voltunk tegnap a dokinál, hát, szerinte ilyen kicsi még nem lehet allergiás, szerinte meghûlés, hiába mondtuk, hogy rohamokban jön rá. Mindenesetre adott Fenistil-cseppeket, ami allergiás tünetekre való, meg szemcseppet. Remélem beválik. Ha nem, akkor vérbõl megcsináltatja az allergiavizsgálatot.

Gumicukor!
Elképzelhetõ, hogy a naptejet beledörzsöli a szemébe, de ez nála mindig orrfolyással is együttjár, úgyhogy mégse ettõl lehet.

Ráadásul, mióta allergiás, sose tudom, hogy álmos, vagy viszket a szeme. Ebbõl az adódik, hogy azt hiszem álmos, beviszem lefeküdni, amibõl aztán nagy ordítás lesz. Mert persze a napirendjén is most változtat, amitõl aztán tényleg nem tudom, mi van.

Szilcsike!
Nem írtad, katolikus vagy református keresztelõ lesz. Petinek református volt, nem volt elõtte semmiféle elbeszélgetés.
Kitartás, borzasztó egy ilyen felújítás.

Ági!
Neked is kitartás!

Forti!
Ja, hát azt jó elõre lehetett tudni, hogy nem adja a Rozi a babát. De nagyon szép kislány, kíváncsi lennék, kié.

Zsani!
Petinek is az a mániája, hogy fel akar állni a kádban. Apa meg alig gyõzi tartani, mert ugye állni nem tud, a lába viszont extrán csúszik, kapaszkodni meg nem hajlandó, mert a kezeire szüksége van.Kép

Orsoly!
Nekünk fa etetõszékünk van, Peti nagyon szereti. Mivel nincs hozzá biztonsági öv, azt vettünk külön, be is kell kötni, mert most már képes felmászni az asztalra - mivel közvetlenül amellé van tolva -, ha meglát valamit. Kisebb helyigényû, mint a mûanyagok, takarítani ugyanúgy lehet.

Na, megyek, Peti talán elaludt, el tudok egy pár dolgot végezni.

Dió és Peti
szabotimi

BesztiKép

De jó! Nagyon aranyos vagyKép Most teljesen feldobódtamKép Nekünk ugyan van hordozónk, de mivel ugye kenguruval megyünk be... Ez is megoldható?

Tüni
tüni

Sziasztok!

Most nincs idõm visszaolvasni, csak írok, hogy (úgy néz ki), tuti megyünk a talira KépKépKép!

Beszti!
Én mindenképpen viszem Noémit, mert nem tudom kire hagyni, úgyhogy, ha Beni is jön, legalább eljátszanak együtt. Lehet, hogy a férjem visz el minket, akkor õ tud velük játszani, vagy elviszi õket állatokat nézni, de sajna nem bizti, hogy el tud minket vinni.

Dec8!
Te tömegközlekedéssel jössz? Ha igen, akkor találkozhatnánk, mert mi is Csepel felé megyünk, akkor mehetünk együtt. Ha el tud vinni a férjem, akkor természetesen jöhetsz velünk! Nem tudom, babakocsival akarsz-e jönni, de ha autóval megyünk, jöhetsz azzal is, nálunk elfér 2 babakocsi is. Azt, hogy végül hogyan jutunk el a talira, csak este tudom meg, de mindenképpen írok majd!

Most sietek, mindenkinek szép napot,

Panda

panda
Halásztelek

Na, egy icipicit visszaolvastam mégis Kép!

Dec8!
Sajnálom, hogy nem jöttök KépKépKép!

Tüni!
Akkor viszont Rátok érvényes, amit Dec8-nak írtam! Csepel felé gondoltál utazni? Mi csak arra tudunk Halásztelekrõl...

Jaj, még valami!
Nincs szüksége valakinek olyan fürdõbugyira, amit pelusra lehet adni? Sima fürdõruhaanyagból készült, van egy belsõ réteg anyag is, és a kettõ között van egy vízhatlan réteg. Nekünk nem kell, még Noémi kapta, de vele sem használtuk, gondoltam, hátha valakinek kell, akkor viszem holnap a talira.

Panda

panda
Halásztelek

PandaKép

Igen, arra gondoltam menni, de ha nektek kényelmesebb, kerülhetünk Halásztelek felé is. Egyébként pont most akartam írni, hogy mehetnénk együttKép

Tüni
tüni

Tüni!

Mindenképpen kissé szabálytalanoknak kell lennünk (vagy majdnem).
1. Apa velünk jön, akkor valószinü neked az öledben kell fogni Gergöt (vagy nekem Nátánt), mert akkor 2 felnött elöl (vagy Beni a gyereküléssel), és hátul meg te Gergövel és a két gyerek (vagy Nátán és mondjuk én (azért igy, mert pl. én kevesebb helyet foglalok el, mint Beni a gyereküléssel)).
2. Apa nem velünk jön, akkor jobb, mert akkor csak annyiban leszünk "szabálytalanok, hogy Benit középre kétpontosan kötjük be és nem lesz gyerekülése. Nátán beleül Beni ülésébe, Gergö meg a Nátánéba (azért igy, mert Nátán tud ülni, ö már elvileg ülhetne a Beni ülésébe).
Ez lenne a jobb megoldás, de persze lehet, hogy mégis az elsö lesz belöle, mert apukámnak kerülö út az, hogy hozzánk behozza a páromat (Székesfehérváron lakik), és már reggel is neki kell értejönnie...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ági
ha megyünk, akkor elviszem Kép

bocsi, de már tûnök is innen: alig bírok ülni - tegnap valószínûleg sikeresen becsiptettem egy ideget a hátamban KépKépKép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Hello!

Tettem fel új képet a profilomba. Peti ismerkedik a fûvel.Kép Ha van kedvetek, nézzétek meg!

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok

Panda
levettem a kérdõjeleket mellõletek. Kép

Ilke-Lili
Beszti-Nátán
Forti-Levi
Zsani-Juli
Gumicukor-Dani
Manó-Emma
Nyuszi-Emi
Halacska-Anna
Ági-Petra
Zulu-Anna
Pocok-Ajsa
Orsoly-Lackó
Andy78-Márk ??
Pszi-Balu
Dec8-Hanna
Rit-Dodo ??
Djeszter-Marci
Panda-Ádám
Parazita-Solymi
Manó2-Dorottya ??
Dió-Peti
Judy-Gergõ ??
Brokkoli-Zsófi ?? (hátha Kép )
Sasha-Gabi
Kataa-Alex ??
Kangi-Julcsi

Dió
Én sem adnám semmi pénzért a babámat!!!!
Viszont most már hogy én is szültem, értem hogy miért veszik el szülés után egybõl azoktól a babát akik örökbe adják.

Rit
Jobbulást a hátadnak. Azért tudtok jönni szerdán??

Szilcsike, Ági
Sok kitartást kívánok én is!!

Szilcsike
Szilvinek boldog 6 hónaposságot holnapra! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Forti
Köszönjük a gratulációt Kép

Panda
Mi pont most akarunk venni fürdõbugyit a kiscsajnak, de sajna a talira nem megyünk. Viszont szivesen megvenném Tõled, ha lehet..........

Dió
Katolikus keresztelõ lesz, és fogalmam sincs mit akarhat tõlünk a pap, de mindkettõnkkel beszélni akar elõtte.

Etetõszék
nekünk fa etetõszékünk van, ami le lett lakkozva, hogy lehessen takarítani. Ez az a típus, amit át lehet alakitani kisasztallá és kisszékké. Auchanban vettük. Ja és van kistálcája.

Majd még jövök ám..........Kép

Szilcsike és Szilvike
szilcsike

Szilcsike!

A tesóméknál volt katólikus keresztelõ a fiúknak, és õ is említette hogy adott neki valami papírt, hogy azt olvassa át, aztán jöjjenek vissza és megbeszélik.Kép Aztán állítólag belekötött hogy a nagyobbik fiú meg lett keresztelve, de nem volt elsõ áldozó, akkor a kicsit minek akarja megkeresztelni??? Szóval a katólikusok igyekeznek meggyõzõdni róla hogy tényleg a család minden tagja vallásosan él e. Aztán persze csak megkeresztelet a kicsit is.

manó

KépKép
manó

Szilcsike!

Nekünk kat. keresztelõ volt. Elõtte csak a férjem volt a papnál. Igazolást kért a templomi esküvõrõl és a keresztszülõkrõl is kellett ilyen igazolás. Mondjuk én evangélikus vagyok, de ebbõl nem csinált gondot.

ppusz
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)

Keresztelõ
Mi nem esküdtünk templomban, mert nekem már volt templomi esküvõm az elõzõ házasságomnál. Ebbõl nem csinált gondot a pap, és igazolást sem kért, hogy meg vagyunk-e egyáltalán keresztelve....... Ezért is fura, hogy most meg elhív beszélgetni. Kíváncsi leszek nagyon........

Szilcsike és Szilvike
szilcsike

Sziasztok

A heten szadi napokat tartok.
Tegnap a fogorvosnal kezdodott,2 tomessel es 3 injekcioval lettem gazdagabb es fogkovekkel meg 20e rel szegenyebb: )))
Fel 10-re ertem haza mert varni kellett ugyogy apa eleteben eloszor furdette egyedul,etette es fektette Alexet,de jol bodogult szerencsere.
Ma reggel meg a vervetelen voltam a maradek hajam ugyeben,hat ott is vartam vagy 20 percet a nyugdijas nenik oltetk egymast a sorban.A vegen mar szoltam en is hogy en sem erek am ra hiaba vagyok szreintuk fiatal mert a kisbabam ott var kint az autoban,Erre ok hat akkor hozzam be,Mondom persze a sok beteg ember koze.
Na szoval nekem nagyszuleim nem ilyen pofatlanok ha sorban kell allni akkor miert ilyen baratsagtalan mindenki : (
Na ennyi votla nyafogas,ja nem mert 3-ra meg megyek a nogyogyihoz rakszuresre,meg kerek olyan fogalmazasgatolot amitol meg is jon a mensim : ))

Telefonom meg halodik,de a noverem aki mar mosta ki a ferjeet csak az aksit kell majd cserelni.

Nyuszi,Zita
Olyan aranyosak vagytok hogy vartok engem is a talira ugyhogy ugy dontottem megyunk mi is!!!
Odafele taxival,visszafele meg apa jon ertunk mert mennunk kell a hazidokihoz vissza az eredmenyemert.
Meg nem beszeltem meg vele de en mar eldontottem ugyhogy remelem sikerul kivitelezni ; ))))

Szoval az Arpad hid feloli parkoloban talakozunk vagy a Zenelo kutnal,mert ciki nem ciki en nem tudom hogy az hol van!!!!

Rit
Ti is jottok??? Gyertek mar. 9.10-re ertunk oda de ti mar nem voltatok ott.
Alex most 7840 gramm es 71 cm.

Forti
Hat azt hiszem a telcsi ara belement a fogamba,de remeljuk a legjobbakat.

Ilke
Nekem a szilva sem okoz kulonos valtozas,mostanaban csak bogyesz van de az naponta 3*.Orulok hogy bejott a kup Lilinek.

Ne megyek ebedelek meg a doki elott
Kataa es a 30 hetes Alex

Kép
Kép
kataa

sziasztok!

Ha minden igaz akkor mi is megprobálunk elmenni.
Senki nem jön Kispest felöl vagy a környékrõl, mert akkor mehetnénk együtt?

Na most megyek majd még vissza jövök olvasni
Sziasztok
Andy és Márk
andy78

Sziasztok!

Megint csak röviden jövök, pedig olvastalak titket. De szerintem nem tudok most nagyon hozzaszolni.Kép

A tali miatt tovabbra is irigykedem...

De azt elmeselem, hogy tegnap milyen napom volt! Delelött mentünk görkorit venni, es 17h-re pedig egy tanfolyamra. Mert hat en nem tudok, de meg akarok tanulni.Az egeszet a baratom szervezte, es nagy titokban.Szülinapi meglepetes volt, kicsit elörehozva,mert csak majus vegen van, mert most volt epp tanfolyam. Es a ket ora alatt ö volt a gyerekekel en meg benaztam. De legalabb egyszer sem nyaltam ... meg nemKép!!!
Nagyon izgi volt, korcsolyazni sem tudok...Szoval kepzelhetitek. A tanulast tavalyra terveztem, aztan persze miutan kiderült, hogy pocak-növesztesben vagyok, letettem rola.
Rebecca ugy hianyzott nekem. Mikor vege lett a tanfolyamnak, ugy örültem, hogy megölelhetem! Ö isKép!

Aaronnak meg be kell vesnem az agyaba, hogy hol lakunk. Allandoan elszaladgal, de ugy, hogy nem is latom. Remes. Tegnap is a frasz kerülgetett....Akkor legalabb meg tudja mondani, hogy hol lakik...de remelem, nem lesz ra szükseg!

Ilke!
Rebinek is problemaja van a kakilassal, nem tud olyan rendszeresseggel menni, mint Aaron. Multkor az a fel üveg öszibarack persze besegitett.Es ma vettem megint banant neki, de szerintem öszit is fog kapni hozza.
Ha Lilinel ki kell meg hagyjatok az allergia veszely miatt a buzat es stb.-t akkor mit adsz neki ragcsalni? Marmint valami kenyerhez hasonlithatot? Abbol, amit a parod is eszik?

Ma is gyönyörü az idö, nagy setakat kivanok!
Kryss&Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Szilcsike en is azt az etetoszeket neztem.... Csak jobban orulnek olyannak, aminek leveheto a talcaja. Tud valaki ilyen fa etetoszeket?Kép

orsoly
orsoly

Tüni!

Nem kell felénk kerülni, mert minket is Csepelen vesz fel a férjem (már, ha egyáltalán el tud vinni), addig nekünk is be kell buszoznunk. Õ ugyanis most egy csepeli csoporttársával készül a matek szigorlatára... Szóval, gyertek simán busszal, és majd találkozunk, aztán vagy autóval megyünk, vagy tömeggel... Este megmondom pontosan.

Beszti!
Nálunk sosincs bekötve egyik gyerek sem Kép, mert nálunk nincs hátul öv az autóban Kép. Ádám az ölemben, Noémi meg rendesen ül. Én nem szívesen utazom így, de ez van. Már gondoltuk, hogy szereltetünk hátra öveket, de nem tudjuk, hol lehet, uis ezt nem minden szerelõ vállalja, csak speciális helyeken csinálják. De hol?????

Szilcsike!
Milyen fürdõbugyira gondoltál? Ha ilyen pelusvédõsre, akkor adaadom Neked. Ha megírod a címed, elküldöm.

Na, sietek, mert mindjárt itt a srác, akit matekra okítok...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Képzeljétek haladunk a délutáni önálló alvástanítással! Úgy örülök! Kép Eddig mindig csak cicin vot hajlandó elaludni délután és errõl le akartam szoktatni, így alvás után kap cicit. Ezt szombat óta kezdtük, hogy leraktuk az ágyába, majd kimentünk, aztán persze nagy bömbölés, kicsit vártam, majd újra bementem, visszatettem fekvésbe, megsimogattam, puszi stb. Ez ment kb. 1/4 óráig, aztán egyszer csak csend és alvás 2 óra hosszán át. Most már délelõtt nem alszik semmit, sétánál is inkább nézelõdik, így délután van egy hosszúalvás. Vasárnap hétfõn szintén uez, ma melóhelyen voltam és anyósom is letette ebéd után, és szó nélkül elaludt szintén 2 órát lenyomott, mire hazaértem éppen akkor ébredezett.

Beszti
Hát ez a lábzsák kicsit túlzás 30 fok melegben, nem? Inkább csak belesül a gyerek. Danit kisnaciban és polóban viszem ki + 60-as fényvédõ faktorú kérmet mindenhová, nem égett még le. + kiskalap, hogy ne süsse a nap és a szemébe ne süssön a nap.

Orsoly
anyukáméknál van a Daninak egy apukám által rendbehozott fa etetõszék. Ami itthon van az egy mezei Brevi, én igazából nem vagyok oda a dönthetõ támlásért. ameddgi nem tudott ülni önállóan, addig ölbõl etettük. Enni egébként sem fekve szoktunk, aludni meg pláne nem az etetõszékben, hanem a kiságyban, legalábbis én eléggé hákli vagyok erre. Szokja meg, hogy a kiságy az alvásra való.

Tali
Egyébként hogy esett a választás a szerdára? Én egyszer csak azt láttam, hogy szerda és nem csütörtök. Rájöttem nem biztos, hogy megyünk, uis úszáspótlásunk van 6kor és akkor csak bumli az egész nap. Még gondolkodom, uis nagyon sok uszi kimaradt az utóbbi idõben.

Zsani
Dani is állva fürdik a kiskádban Kép

Manó
Milyen paradicsomot szoktál adni Emmának? Üveges, vagy amit a piacon lehet már kapni?

Szilcsike
Mi is hasonló elõkészületekkel indultunk az úszásnak, rádió + hûvösebb víz, kb. 2x csináltuk, aztán mentünk úszni. Különösebben nem zavarta Danit sem a hidegebb víz, sem a zaj, bár ez utóbbi nálunk is mindennapos, sosincs totális csend.

Dani most 9460 gramm és 72 cm.

Tegnap a ligetben találkoztunk egy anyukával, szépen ment mellette kézenfogva a kisfia, kb. másfél évesnek saccoltam. 12 kg, 6 hónapos kora óta jár, most 11 hónapos és 10 foga van.Tisztára meglepõdtem, viszont mondta, hogy még nem mond semmi baba-mama vagy ilyeneket. Érdekes ez a természet!

na, pusz
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Lányok!

Nagyon vártam már a holnapi napot, de most ez a meleg egy kicsit kiakasztott. Nem tudom, hogy holnap vonatra merjek-e szállni Marcival? Egy óra a Déliig + metró az Árpád-hídig és ugyanez vissza. Most mit csináljak?

Djeszter
djeszter

Andy!

Hát mi BKV-val megyünk,sajnos kocsink nincs, de Kõbányaáról, úgyhogy Kõbánya Kispesttõl metróval. Ha esetleg ti is arról jöttök, nem tudom Kispest melyik részén laktok.
Sajnos csak egyedül megyek mert Manó2-ék nem érnek rá, esetleg majd a szigeten csatlakoznak, ha sikerül.

Gumicukor!

Sima üvegeset adok. Kicsit hígabbat kakil tõle, merta paradicsom hajt, de egyébként semmi gond vele (kiütés vagy ilyesmi). hallottam hogy sokaknál allergizál, nem bírják, viszont sok gyerkõcnek meg a kedvence. Hát kipróbáltam ls nekünk bejött.

Kataa!

De jó, gyere a talira!!!

Panda!

Nekünk sajnos csak egy régi skoda 120-asunk van, így nálunk sem volt hátul öv. A férjem szerelt bele egyet, de az sem autómata, mert azt tényleg nem lehet, csak ahol ki van alakítva a hely neki. Emma egyenlõre az elsõ ülésen van a hordozóban, merta hátulra szerelt öv rövidebb, és nem éri be a hordozót, de majd ha veszünlk neki új ülést már hátra kerül.

manó

KépKép
manó

Hú, Djeszter, csak most olvasom, hát tényleg nem keveset utaztok. Ezt sajnos csak te tudod eldönteni. Egy biztos a szigeten már árnyékot keresünk. Egyébként mi is kb 1 órát utazunk, pedig mi Pesten lakunk.Kép

Manó

KépKép
manó

Megjartam a nogyogyaszt ahol csekely masfel orat vartam a 10 perces rakszuresre,ami nem esett tul jol. : )))
Szererncsere Alex jol elvolt a baratnommel es aludt is neki vagy masfel orat.
Engem is lekapott a nosztalgia a sok pocis lattan mint Ilket,de azert a masodikkal mar nem lesz olyan felhotlen biztosan.
Iszonyu meleg van lanyok,ugyhogy mi holnap csak 3 utan megyunk ,bar akkor sem az igazi meg.
Tenyleg nem akarok unnepronto lenni de nem lenne jobb egy kicsit kesobb a tali ne 2-kor????

Mano
En is adtam mar ilyen uveges paradicsomot Alexnak es izlettneki bar em volt semi higsag utana: ))
Szerintem ami meg uveghazi azt nem nagyon jo megvenni a babaknak ugyhogy en azokbol veszem az uvegest talan az valamivel biobb.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Lányok!

Valszeg mi ios megyünk. bocs a rövidségért!

pemeske
pemeske

Panda
Köszi a felajánlást!! Ti itt laktok valahol? Talán legközelebb összefoghatunk. Hátha akkor már nem leszek beteg (bár eddig mindig az voltam tali idején).

dec8
dec8

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert készülök a holnapraKép.

Forti,
pogit nem felejtettem el, de azért nem ígérem ezer százalékra, mert ma AKKORA dugesz volt reggel arrafelé, hogy nem biztos, hogy be tudom vállalni a két kölökkel ebben a hõségben. De azért igyekszemKép.

Ilke,
mikorra menjek? Fél kettõ? Vagy negyed? Úgyis tetriszezünk egy ideig a babakocsikkal, meg hát az Árpád-hídra feljutni sem lesz egyszerû. Elküldenéd mégegyszer a számodat, nem találom ebben a káoszbanKép.

Pusz, majd még megpróbálok benézni késõbb
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Tüni!
Autóval megyünk KépKépKép! De a férjem csak 2-re tud értünk jönni, a Szent Imrén találkozunk. Szerintem, ha a 1/4 2-es busszal eljöttök, az jó, azt hiszem, nekünk is van busz az idõ tájban. Találkozzunk a buszmegállóban, a templomnál, valami árnyékos helyen. Biztos megismerjük egymást, a középiskola óta, gondolom, nem változtál sokat Kép. Nálam egy babakocsi lesz gyerekkel, meg egy szõke angyalka, õ a kislányom.

Beszti!
Ha Beni is jön, meg lesz oldva a felügyelet, a férjem vállalta a gyerkõcöket Kép, mehetnek állatokat nézni, ilyesmi. Van a szigeten valami játszótér?

Kryss!
Sok sikert a görkorizáshoz Kép!
Néha én is gongolkodom rajta, hogy Noémire valami bilétát szerelek a nevével, címével, telefonszámmal Kép.

Jó éjt, holnap találkozunk,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha kicsit késõbb érek oda akkor hova menjek? Letelepedünk valahova vagy sétálunk? Lehet, hogy már írtátok csak nincs idõm visszaolvasni. A kaját, hogy oldjátok meg? Visztek pokrócot?

Ági
petra2

Panda: van állatkert, meg ott vannak a romok, ahol a gyerekek nagyon jókat tudnak bújócskázni, futkározni (legalábbis én szerettemKép).

Ági: szerintem a nagyréten fogunk valahol keresni árnyékot, ahová leülhetünk és kirakhatjuk a gyerköcöket. Én legalábbis biztos nem tudom órákig a kocsiban tartani Julit Kép
Én viszem az uzsonnát és ott adom neki oda, hogy ne kelljen rohanni haza.

Én viszek üditöt, mindenki hozzon poharat KépKép

zsani, aki megy vissza Vészhelyzetet nézni
zsani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?