Új privát üzeneted érkezett!

Ez most csak óvatos szárnybontogatás KépKép
aura

HŰHA!!!
Tudok mellékletet feltölteni, el se hiszem, jajjDEJÓÓÓ!

(JA, ilyen képeket töltöttem le Erikának, hogy majd felmásolom őket a falra, és kifestem)

Katy van cicás is, nagyon édi, csak asszem még meg kéne tanulnom lekicsiníteni.

Aura afúdeboldog Kép
aura

Gabi!

Teacsináló tea (gyakorló mamáktól):
A "tejcsináló" tea receptje:
Kerti rutafű = 50 gr
Kecske rutafű = 50 gr
Édeskömény = 100 gr
Citromfűlevél = 100 gr
Csalánlevél = 50 gr
Kamillavirág = 50 gr
Ezeket a fűveket jól összerázogatni. 1 liter vizhez 4 teáskanállal beletenni, ezt inni. Napi 1 liter javasolt belőle. No, meglátjuk

Meg e-mailen kaptam régebben tőle homeopátiás szert is, ami segíti a tejcsinálást, de nem találom!Kép
De újra megkérdezem jó?És ha megvan,akkor felteszem!

Ja és Kriston intimtorna könyvében meg vannak gyakorlatok, is amik segíthetik,de azt nem tudom leírni, mert képesen jobban érthető!Esetleg lesd meg valamelyik könyvesboltban!

Puszi:Katy
Katy

Lili ! Óriási ez a kép. És még azt állítják, hogy a babák 2-3 hónaposan tudnak csak először mosolyogni...

zsuzsi

Hú, felraktam egy rozskenyeret a profi kis kenyérsütő gépembe és most először kráter keletkezett úgy középtájon és összeesett az egész... Mi lesz velem... Semmi kenyér itthon...
Marad a párolt zöldség... Sajnáljatok egy picit...
vzsuzsi

Aura!

Nekem ez a macis is nagyon tetszik!!!Nálunk a cica és a maci egyaránt mánia!Elküldöd e-mailen? mert én is feltenném képbe a falra!Különben Dávid szobájában csak macis képek vannak,bár lehet nem jól fotóztam, és nem láttátok!

De apukád nem tiltotta le ezeket?Vagy csak a giffek tilosak???

Ja és ma van Dávid Névnapja!!!Kép

Most má tényleg megyek!!!
Katy

Savitri!

Én is akartam írni, hogy gyönyörű Hana és olyan de olyan cuki!!!
És a kenyérsütésről jut eszembe, hogy tud valaki tuti kenyér receptet, ami kenyérsütőbe való?

Katy,aki ha állandóan ír valaki nem fog soha elindulni!Kép
Katy

Katy!
Köszia receptet, erre kíváncsi vagyok, majd valahol beszerzem az alapanyagokat. Tisztára olyan mint valami boszorkányos bájital, nem? Kép

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Katy!
Csak a gifek tilosak, de ott valami oldalt töltöttem a netre, és nem a saját fájlomba mentettem, mert hát zssenike vagyok, aztán alig bírtuk levadászni. Majd megpróbálom átküldeni a képeket, de még nem tudom azt hogy, ez is csak véletlenül jött össze. Ha más nem majd kinyomtatom neked (azt tudok) vagy megadom a címet, ahol lehet őket levadászni, és akkor böngészhetsz ízlés szerint Kép

Puszi!
aura

Szoptatós teával vigyázzatok! Előbb várjátok meg, hogy beidul-e a tej (3-4 nap) és csak ha gond van akkor használjátok, különben a természet és a tea találkozása kidurrantja a ciciteket. Októberben szült (császárral)barátnő tapasztalata.
Ja Esztyx, nekem ő javasolta az aventes bimbókiemelőt is, neki is sebes volt a mellbimbója. Mára ezek már mind megoldóttak, úgyhogy fel a fejjel semmi sem tart örökké.

Kenyér: Tesco-ban meg nagyobb élelmiszer üzletekben lehet kapni Back márkájú kenyérsütő lisztet 3 félét. Ehhez csak a vizet kell hozzáadni, minden más benne van. Nagyon finom, nem lehet elrontani, kenyérsütővel és simán is működik.

Lili

KépKép
savitri

Na most akkor igyam a teát vagy ne igyam a teát? Mennyi dilemma, bár ezek a dolgok szerintem egyénfüggőek, majd rájövök hogy hogy a jó... Előbb utóbb majd kiderül...

Kép
Kép
gabiii

Gabi!
Én Laktoherb teát ittam, mondjuk igazán nem tudom hogy használt-e, de nagy kínlódások árán, szülés után kb.1 héttel megindult a tejem és már pótlás nélkül tudom etetni.

Aura!
A gépi mellszívón is lehet állítani (van rajta 5 fokozat) én inkább az ára miatt nem ajánlanám.

Lili!
Hana édes nagyonKép

Kép
Kép
bendegúz30

Unokatesóm nemrég szült ő is laktoherb teát iszik, ő is ezt ajánlotta csak gondoltam megkérdezlek titeket, lehessen válogatni a tapasztalatokban, de csak kezdek elbizonytalanodni Kép

Kép
Kép
gabiii

Kedves mIndenki, szeretnék egy félreértést tisztázni! A perverz jelző Eszter2004-re azért javasolódott, mert még mindig dolgozik, holott nem lenne neki muszáj egyátalán, és lehetetlen lebeszélni rőla. Remélem legalább neked, Eszter egyértelmű volt. Az, hogy valaki "bűnözik" az teljesen normális Kép

Gabii, én is aszondom, hogy tejszaporító teát csak akkor igyál, ha magától nem indul. A császártól függetlenül azért észreveszi a szervezeted valószínűleg, hogy nincs egy baba benne Kép És a kismanó szopási kísérletei is nagyon fontosak.

Savitri, Hana még mindig szép Kép És pont úgy mosolyog, mint Levente. És sajnos nekem van egy sztorim arra, hogy az anya ráfekszik a gyerekére, ugyanis a Bibliában van egy történet egy nőről, aki ráfeküdt a gyerekére, a történetet szerintem mindenki ismeri, amikor bölcs Salamon mondja, hogy akkor ugye vágják ketté a másik csemetét... De egyébként szerintem is kicsi az esélye, hogy egy normál franciaágyban ilyent csinál az ember. Meg hát ugye rá van hangolódva az ember azért arra a kismanóra, nem?

Egyébként egy csomót gondolkodtam rajta, hogy beírjam-e, mert ne bántsak vele meg senkit, de én azt olvastam, hogy moslyogni tényleg később mosolyognak a babák, mikor már tudják is, hogy mit jelent a mosoly, ezek a pár hetes mosolyszerű fintorok a gyenge hasfájásoktól vannak... Nem kötelező elhinni, és remélem senki nem kövez meg Kép

Na,megyek lambériát kenni a konyhába Kép

Kikocs
34

kikocska

Gabiii! En aztan itt teljesen partizan vagyok, de azert ilyen teas temaban hozzaszolhatok. En olajokbol kevertem ki kencet. Ez nyugtat is kisse, igy nem durrant be a cicko, de azert tenyleg ovatosan kell banni vele. Urtica urens homeopatias szer is letezik erre. Na de leginkabb a kis szivoka szukseges hozzaKép Van olyan korhaz, ahol csaszar utan is rogton mellre teszik a babat. Ha nem, akkor is inkabb mellszivohoz nyulj elobb, mint a vizmelegitoert.

Az olaj: 50 csepp mandulaolaj, 30 csepp koromviragolaj, 3 csepp levendulaolaj, 5 csepp edeskomenyolaj, 5 csepp anizsolaj.

Ezzel megeloztem a hasfajast is a babonal.

Udv!
Biobaba
biobaba

Gabi!
Én feleslegesnek tartom a teát ha van tej és a mellszívóval is csak óvatossan. Nekem az jött be, hogy 2-3 naponta használom, de még így is néha bedurran a mellem és alig várom, hogy a bébi felébredjen. Amúgy pedig tényleg pik-pak rá fogsz jönni, hogy mit hogyan csinálj.

Kép
Kép
bendegúz30

Nagyon köszi a tanácsokat!
Majd elmesélem nekem mi jött be ha már ott tartok! Jajj de jó már csak 5 nap és itt lesz a picike! Én olyan izgatott vagyok Kép Meg boldog vagyokKép Meg be vagyok zsongvaKép Na lassan én megyek mert megyek ctg-re. Lehet hogy legközelebb már csak babóval együtt jelentkezünk, addig is sok sikert és jó babázást mindenkinek, meg Boldog új évet! Ha meglesz a Babó próbálok valahogy üzenni, bár sajnos senkinek nem tudom a telefonszámát. Kép

Kép
Kép
gabiii

Biobaba!
Olyat nem tudsz ami már meglévô hasfájásra használ?
Mosoly: Tudtommal 5 hetes koruktól kezdenek mosolyogniKép

Kép
Kép
bendegúz30

A mellszivoval is azert kell ovatosan banni, mert aztan meg tobb tejed lesz, mint kene, allandoan feszul, konnyen bedurran akkor is.

OFF
Az elejen a szervezet meg nem tudja, mennyi tejcsire van szuksege a babanak. En rengeteget alltam a kad folott, mert egyszercsak elkezdett omleni a tejcsi es mast mar nem tudtam csinalni hirtelen, de aztan beallt a szuksegesre, es nem folyik. A gyerkoc mar 21 honapos, meg 3x szopik, es a szopik kozt mar jo ideje nem folyik.
ON
biobaba

Meglevo hasfajasra anizstea v edeskomenytea. En par szem magocskabol csinalnam, kis adagban, h ne legyen allott a tea. De anyuka is ihatja a teat, es akkor a tejcsiben lesz. Szerintem igy jobb is.

Az is lehet, h anya etrendjeben van vmi olyan, amitol faj a baboka hasa. Celszeru atgondolni.
biobaba

halihalo, hogy vagytok? jo sokat irtatok. Most van idöm, irok én is.

tudom hogy már nem kéne itt lennem, de már csak pakolgatok, besegitgetek, mail-eket válaszolom meg, és rendezem a sorsukat, és 3-ra már jön is értem apa. Holnap is csak délig leszek, januártol meg csak 1-2 napot hetente, de ha végképp elfogy a melom, akkor annyit sem. Van otthon is elég tennivalo. Kép ugye most már barátibb a dolog?

nem is tudtam hogy kell mellszivo!!!! Jaj! Nekem eddig szidták az avent-et, ti meg dicséritek. Nekem mindegy, veszek egyet és kész, mindegy milyet. Biztos hogy kell???

Savitri!! Gyönyörü a baba!!!!! Az elsö szociális mosoly az tényleg később van, én is ugy emléxem tanulmányaimbol, de ez a mosoly nem lehet görcsöktöl. Biztos azt álmodja a képen hogy szopizza a finom tejcsit! Kép

ja, szerintem teát csak akkor igyunk ha kevés a tej, vagy nem akar beindulni nem? Én is a laktoherb-et hallottam.

Na pusza,
Eszter2004
35+2, és nem is olyan perverz Kép
eszter2004

sziasztok lyááányok!!

hol lehet málnalevél teát beszerezni, mármint a füvet hozzá????????? dm-ben nem vót..... mondjuk még nem hajszoltam túl a keresést, de hol keressem?? valaki tud valami jó kis helyet a blaha astoria környékén??

bgz, a lustaaa

KépKép

KépKép
bagzerka

Savitri! Azert a kornyezettudatos mamaknak is ird meg, h mi ujsag a hazatok tajanKép
biobaba

Savitri!!
annyira édes a mosolygós kép! és szerintem meg kit érdekel ha ez nem egy tudatos, boldogság-mosoly, ez mosoly, és kész, és ennivaló!!!

tegnap én is majdnem vettem egy tejcsináló teát, de inkább el halasztottam a dolgot, ezekszerint jól tettem! szupííí. mellszívót én sem terveztem, de szerintetek mindenképp szükséges???? ti hol vettetek??

ja, persze a tena bugyikát felpróbáltam, hogy ne későn derüljön ki hogy szűk, hát nem is későn, de kiderült, pedig nekem mindig is a fenekem volt a legkisebb méretem. mondjuk most is inkább a csülökcomjaimon volt nehéz áterőltetni a kis hálót. no, a másikat visszaváltom nagyobbra, meg még egy nagyobbat beszerzek. hurrá

bagz, a csülkös

KépKép

KépKép
bagzerka

Kösz Biobaba ki fogom próbálni az étrendet már átgondoltam és lassan napfénnyel és levegôvel fogok táplálkozniKép

A mellszívó nem kötelezô de pl. én ma színházba megyek és apuka fog vigyázni a babóra és fejtem le tejecskét. Volt fôpróba és elfogadja cumis üvegbôl 1 alkalom miatt pedig nem szokik le a cicirôl.

Kép
Kép
bendegúz30

énnnemtom, lehet hogy naív vagyok, de kézzel nem lehet gép helyett???
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Bagzer!Mi is IKEÁS babakádat vettünk és,ahogy mondtad tuti!!!

Bendegúz!
Ez az édeskömyény tea pocakfájásra, de nem mindenkinek jön be!Meg nem vagyok gyakorló anyuka, nem tudhatom!De hátha!

100 ml víz 7-8 szem édeskömény, ( egy csepp citromlé, icipici szőlőcukor – e kettő nélkül jobb szerintem-ezt írta a barátnőm )

Meg nekik a hasmaszás nagyon sokat segített!

Aura!Le tudtam innen is szedni!Már ki is nyomtattam!Kép!
Leírod a weboldal elérhetőségét???

Puszi:
Katy,aki szerette volna a perverz jelzőt magáénak tudni!Mondjuk nem munka terén!Mert az kizárva!

Ja és Bagzer!Én ma fedeztem fel, hogy nekem a felső karjaim gusztustalanodtak el!Olyan vizesen meg dagadtan!
Katy

Lehet, hogy nekem is ki kellene próbálnom a hálós bugyit, mielőtt meglepi ér?
Kép

Megyek is!
Katy

Megjöttünk a terhesgondozóból!
Először is rákérdeztem erre a fájásra. Azt mondta, így utólag csak találgatni tud, de talán valami méhtevékenység lehetett. Ő azért bejött volna a helyemben egy CTG-re. Hát jó, majd legközelebb (ami remélhetőleg nem lesz).
A Ctg jó vicces volt, néha annyira mozgott, hogy a gép egy ideig nem találta a szívhangot!! Mondta is a doki, hogy jó aktív, beírta a kartonomba is Kép Hát ezt eddig is tudtuk.
Viszont találtak meglehetősen csúf dolgokból meglehetősen sokat a vizeletemben, jó erős antibiotikumot kaptam rá, és azt mondták, a közeljövőben még ne szüljek Kép KÖÖÖSZII
A vizesedést is mondtam, persze túl sok újat nem tudott mondani. Nem is vártam, csak azért szóltam, mert úgy tudtam, ha a vizeletben van fehérje+vizesedés, az gáz. Azt mondta, ha hirtelen bedurran a lábam, és nem csak este, akkor azonnal menjek be!!
Szóval túl sok jót nem mondtak, valahogy most mégsem tudok aggódni. Nem is tudom, miért!???
Január 13-ra kaptam UH időpontot. Gondoltam szólok nekik, hogy dehát én 12-én szülök, mert megálmodtam, de aztán gondoltam talán mégse Kép
Kép
Ja, viszont megmérték persze a súlyomat, hááát... kettővel több, mint az itthonin, pedig én már azt is sokalltam!
Kép

Na megyek, mert mára még vendégeket várunk, pusza:
Orbis (35+2)
orbis

ja, tök vicces ez a "bűnözés"-esdi, mait mindenki írogat hogy két nutellás kenyér meg ezek......

tegnap voltunk tesco-zni, és az a baj, ha ilyen tele van a konyha finomságokkal, bele kell kóstoljak több mindenbe is, csak hogy tudjam jót vettem-e meg ilyenek.....

szóval tegnap esti bűnözéseim sora következik:
gumicukor(csak olyan 3-4), túrórudi, pizza(csak két kis szeletke)-tejföllel, persze, narancs, alma, kivi, csoki(abból elég sok...), és egy fél tömb gesztenye massza, gondoltam, minek reszeljem le, úgyis befalom, szóval az, jó sok tejszínhabbal......
remélem más bűnözőkmost fellélegeztek, hogy ilyet azé ők nem...... hát én igen, nem is vagyok meglepve a hájammal, csak zavar......

hmmmhmmmmm
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

Haló!

Bagzerka, Eszter!
Nem kell mellszívó feltétlenül, lehet kézzel is. Van egy barátnőm, aki hármat is kipróbált, de csak kézzel volt jó neki. Ráadásul nagyon könnyen beszerezhetőek, szóval szerintem is elég akkor megvenni, ha már kiderült, hogy van-e rá szükség egyáltalán.
Bagzer, a Blahánál a 74-es trolimegállóval szemben van egy jó nagy biobolt, ott próbáld meg a málnalevélteát, vagy próbálkozz patikákban.

A mosolygós bébieink (már így a topikéi) tényleg gyönyörűek. Egyébként mindegy mitől van, az igazi mosolyt a mi reakcióinkból tanulják meg, úgyhogy ezeket is célszerű igazinak értelmezni és akként reagálni rá. Remélem ez így nem zagyva.
Kikocs, mindenesetre nem kövezünk meg, max egy kis sóder...Kép
És bocsi a babák elkommunizálásáért Kép

Aura
32 (ez de jó)
aura

Sziasztok, kedves Anyukák!Kép

Végre itthon!!!!! Na szép kis éjszakával kezdtünk, kisangyal babánk a hazajövetel után egész nap aludt, mosolygottt, csak az etetésekre kelt fel 4 óránként, teljesen el voltunk ragadtatva. Aztán éjszaka 0.30-tól 4-ig kisebb szünetekkel folyamatos ordítás volt... Semmi nem használt. Szerintem nem evett jól az utolsó két szoptatásnál, az is baj volt, meghát főképp a trauma. 3szor öltöztettük, mert összepisilte magát. Kisfiúknál kell elvileg várni pár másodpercet, hogy pisiljen, mikor kibontjuk a pellusból, hát mi vártunk, de a tisztábatétel végére jutottt eszébeKép És 3szor kakált másfél óra alatt... Gyönyörű... Egyébként állítólag azért csinálja, mert nézegettük. No most már csak az etetéseknél tesszük tisztába. Egyébként tündéri babóca, és ugyanúgy mosolyog, mint HanaKép Olyan furcsa, hogy így előrehaladt mindenki a terhességgel, meg babákkal!

Az Aventtel én is maximálisan meg vagyok elégedve, pedig az elején ugye nem szoptathattam, és 3 óránként fejnem kellett.

Péter tegnap akart nektek írni, de mondtam, hogy ne a lányokkal, hanem velem foglalkozzonKép Teljesen beépült, őrületKép Olyan drága, most elfutottt hősugárzót, meg pellust venni, mert fürdetésnél hideg van.

Én jól vagyok, a gátsebem nagyon fájt, 12 nap alatt jött rendbe, épp mire hazajöttünk, úgyhogy ülhetek a szoptatós székben, ami fantasztikus )KIKA-s), Péter lepett meg vele minket. Hangulati ingadozásaim nincsenek, TÖK ÖRÜLÖK!! Mondjuk ebben benne van, hogy Péter nagyon sokat segít, és hogy a kórházban talán túlestem a hormonugrándozásokon, bár még mindig izzadok nagyon éjszaka, de nem annyira, mint eleinte. És azért aggódtunk ott pár napot, így nem lehetett tudni, mi mitől van. Mindenesetre mondhatom, hogy egyelőre bírjuk türelemmel, és igyekszünk nevetni a dolgokonKép 4 óra alvásért irtó hálás az ember!!! Még fél óráért is.

Most még nincsenek nagy tapasztalataim, majd kiismergetjük egymást, de úgy tűnik, a délután a nyugodt időszak, mintha az lenne az éjszaka.Hm... Remélem, majd átszokunk...

A szülésnél fontos: levegő, nagyon jó volt, hogy Péter segített számolni. Egy idő után már beszélni se tudtam, nem eröltettett semmire, csak fogott, hogy bírjak állni, meg masszírozott, ha mutogattam neki.
Amíg fönt volt a CTG, egy kínszenvedés volt, nagyon rossz fekve a tágulási szakasz. A kitolás viszont nekem jó volt fekve, sőt, egyszer kellett visszatartanom a nyomást, borzasztó volt. Kétszer kellett. Mindegy, nem volt jó, és a vajúdó széken ugye nem szabad nyomni.
Nagyon jó volt aludni a fájások között, jót tett a szőlőcukor, a víz kortyonként.
A doki a nyomásnál mondta, hogy lefele nyomjak, és emeljem a fejem, ezek nagyon segítenek, a fejet mondjuk tudtam, de elfelejtettem.
Most már, és pár nappal utána is, csak az jutott mindig eszembe, hogy kibújt Levente, és tudtuk, hogy egymáshoz tartozunkKép Nem a fájdalom.
Tena bugyiból kettő bőven elég, és kell is, fantasztikusan jó! És nekem a gátfájdalmat az Algopirin ampulla enyhítette csak, nyugodtan kérjetek, nem megy át a tejbe. Mielőtt felszívódik elég rossz, de hirtelen eltűnik, ez tartsa bennetek a reménytKép

Levegőzni még nem mehetünk 4 hétig, akkor kell kontrollra mennünk.

Szoptatás és fejés után én elkenem a tejet a bimbón, és így meggyógyult a kezdeti érzékenység. Levente ügyesen is szopik mondjuk, nem cumizgat, eszik, ha kész, kiköpi. Jó gyerek, pedig az elején ugye cumiból kaphatott csak az inkubátorban, mégse okozott neki gondot az átállás. Büszke vagyok ám rá! És szerintem hihetetlen türelme van.

Puszi nektek, megpróbálok visszaolvasgatni is, meg bekapcsolódni újraKép

Élvezzétek a végét a terhességnek, mert tényleg nem lesz utána nyugalomKép Ez nem baj, csak ha tudj az ember, hogy kiélvezett minden pillanatot, akkor jobb. És nagyon sok örömet és kárpótlást adnak ezek a picikKép

Most nyekergünk, szerintem csak álmában... Remélem...Kép

Puszi, puszi, és kitartás mindenkinek!!!!

Noémi és Levente, aki ma 2 hetes pont most, 17. 20-kor!
vghnoémi

A mosoly reflex még, de édes mindenesetre, és örül neki mindenkiKép

A bimbóra kent tejjel vigyázni kell, elfelejtettem írni, mert ha szoptatás előtt nem mossuk le, szájpenészt okozhat a babánál.

És a szoptatós teával tényéeg várjatok, nekem is majdnem kidurrant az egyik cicim. És úgy vettem észre az elején, hogy van tejem, hogy a nővér mondta, hogy Levente kaphatna, próbáljak meg fejni, neki se lövellt be soha. Lementem, és sikerült!! Úgyhogy a szoptatós teát ténzleg csak akkor, ha nincs. A 3. napon volt ez nekem. Én megijedtem, hogy nem lesz, de türelem.

Az intimtorna nagyon kell!!! Csináljátok! És utána is, amint tudjátok. Hamarabb gyógyul, és helyre kerülnek a pisilő, kakiló dolgokKép Legalábbis én azt éreztem, hogy lecsúsztak. És fájtak a beleim a visszarendeződésnél.
N.
vghnoémi

Mosolyról még: lényegtelen, mitől van, de amíg Levente nem volt jól, nem csinált ilyeneket. És csak nyugodt állapotában láttam tőle, általában kaja után. Bizony. Úgyhogy azért valamennyire összefügg a lelkiállapottal talán. De nem kövezünk meg senkitKép Úgyis örül neki az ember, nem?
N.
vghnoémi

Hát én teljesen bezsongtam, ahogy olvasom itt a dolgokat. Pedig most épp semmi keresnivalóm ittKép Gátsebre én kamillateát vittem be, és azzal mosakodtam. Mindenki csodálkozott, h már járkálok, amikor mások még nyögtek. Pedig végbélig beszakadtam. Tena bugyi nagyon tuti, gyorsan megszárad, mosás után.

Noja! Jó, h otthon vagytok már. Majd egyszer, ha fogadóképesek lesztek, megnéznénk azt a Levente gyereket. Ha kitaláltad, ki vagyok, akkor ide már ne is írj nekem, mert kiszállok innen a frissen szülők köréből, ahova a kíváncsiság hajtott csakKép

Biobaba
biobaba

Noémi!
Hurrá, újra itt vagy!
Már nagyon hiányzott a doktornőnk! Levente gyönyörű, és örülünk, hogy ilyen jól bírtad a dolgokat, Péter jelentett rendesen, és tényleg jól "beépült" Kép

Katy!
Na sajnos úgy nem tudom feltölteni ide a címeket, hogy rögtön meg is nyithasd, de leírom őket (az még asszem megy Kép )

www.cdkenterprises.com
-jobb alsó sarokban "just for fun"feliratú zöld bokorra kattints, aztán a "coloring pages" feliratra

www.adoptionworld.org/pip/coloring.html

Én a fenti kettőről mentettem le képeket, de találtam még egy csomó jót:

www.coloring.com
www.stuckinside.com
www.dltk-kids.com/coloring.htm
www.coloring.ws/coloring.html

Ezeket meg a: www.kreativlap.hu
középső sor, "minták, kifestők,
coloring" feliratú oszlopban
leltem
Azért írtam le, mert nekem valahogy nem akarta a gép megnyitni azt az oldalt, csak úgy, ha a google-be beírtam eztKépcoloring pages)

Ennyi telt tőlem. Elnézést, ha túl részletes, csak magamból indulok ki, szóval ha kérdeznék, akkor nekem is ilyen gyp-s módszerrel légyszi Kép

No, remélem segítettem, jó keresgélést!

Óriáspuszik, Aura+Erika 32
aura

HÉ HÉ!
Én nem tudtam, hogy ha beírom az automatikusan ilyen lesz, hogy meg is nyitható!
Na látszik, hogy extra szőke vagyok én ehhez, de legalább megint rájöttem valamire magamtól, dejóóó!!!
Elvan a gyerek, ha játszik Kép Kép Kép

Informatikusférjeknek TILOS megmutatni mennyire béna vagyok, hogy nem tudom, hogy tudomKép

Aura ahiperszöszke
aura

Sziasztok,

Biobaba, üdv itt is, egyenlőre nincs időm más topikokba átnézni de azért előbb utóbb behozom magam, addig is felhatalmazlak, hogy értesítsd őket ha arra jársz.

A mosoly: persze, hogy nem tudatos, de kit érdekel, annyira drága! Viszont tuti nem a bélgörcsöktől van, azok a grimaszai elég egyértelműek. Egy elmélet szerint amikor végre vége a görcsnek akkor jön a mosoly féle.

Bagzer, nem feltétlen szükséges a mellszívó, kézzel is lehet fejni, a szülésznők megmutatják a kórházban. Nekem azonban nagyon jól jött amikor hirtelen 3. nap lefejt tejet kellet vinni a babának az intenzívre.
Astoriától a Kálvin felé jobb oldalon félúton, van egy elég nagy biobolt, próbáld meg ott a málnalevél teát. Egyébként meg Herbária üzletekben lehet még próbálkozni, vagy a Népstadiontól egy villamos megállóra (Lágymányosi híd felé) a Herbaházban. Ott tuti van mindenféle csoda tea és egyéb bio kütyü.

Szia Noémi! Kép Hurrá! Hurrá!
Méghogy a fiúknál kell várni a pisilésre. Hana szinte minden alkalommal lepisili a pelenkázót, pedig direkt tornáztatom mielőtt kibontom.
Ó igen az algopirin! Bizony az segít a gátfájdalomnál, meg az utófájásoknál is.

Hallgassatok Noémire, az én tapasztalataim is nagyon hasonlóak!

Megyek megnézem miújság a tv előtt. Hana alszik apa mellkasán. Ez úgy tűnik állandó délutáni program lesz. Kép

Lili( a legboldogabb, ha valaki elfelejtette volna)

KépKép
savitri

Sziasztok!

Élek, megvagyok… Már számtalan levelem elszállt a net gyönyörűségében, aztán dühömben nem próbálkoztam tovább. Megírom World-ben, aztán a fórumba bemásolom, és itt elszáll a kapcsolat..Tök idegesítő. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom a technikát!!!!!!!!!! Akkor szeretem, ha működik, egyébként nem érdekel. Biztos bennem van a hiba..

Még nem szoktam meg az itthonlétet. Pedig máskor is szabin szoktam lenni két ünnep között, de biztosan ez már más, mert vissza sem megyek januárban.. szóval, még csak tengek-lengek és tervezgetem, mi mindennel töltöm majd a napjaim.

Képzeljétek, sokszor gondolok rátok, de leginkább úgy, mintha egy új folytatásos regény szereplői lennétek. Aztán figyelmeztetnem kell magamat, hogy igenis hús-vér emberek püfölik valahol Pest környékén a gépet.. Nagyon érdekes érzés, de néha rossz is, mert úgy érzem, hogy kimaradok belőletek. Igaz, most az ünnepek miatt sokat tettünk-vettünk, több dolgom volt, mint gondolom egyszerű hétköznap lesz. Majd azért igyekszem. Remélem, még emlékeztek rám…Bár biztosan, mert ez egy olyan csapat.. Olyan hülyeség így írni, hogy még nem is tudom, hogy mi van veletek, mintha fiktív írnék, a falnak..

Teljesen le vagyok maradva a történésekből, de azt már olvastam néhány napja, hogy jöttek új babák, úgyhogy MINDEN ÚJ ANYUKÁNAK ÉS KISBABÁNAK NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ÉS ÖRÖMÖT KÍVÁNOK!!!

Ttika, aki teljesen csak kullog utánatok, de azért itt van valahol a háttérben.. és bosszankodik a technikán…ja, és 32+5!!!
ttika

Sziasztok!

Noémi! de jó, hogy itt vagy! NAygon hiányoztál, ám!!!És ne hagyd abba a tapasztalatmegosztást!!!

Lili! Véleményem szerint, akár mitől is van, csodaszép a mosolya a lányodnak!!!!

Biobaba! HA ráérsz, nyugodtan maradhasz! nem szokásunk semnkit sem kiebrudalni!!!

Nekem ma este nincs pasim. A "nem dolgozom ma"-ból az lett, hoyg már 1/2 5-kor elment az esti akármire, mert előtte nagyon fontos dolgokról kell beszélni! Persze aranyosan még nmegkérdezte egyszer-kétszer, hogy megyek-e, de én tényleg nem merek most már függőlegesen lenni.
Bár ez sem tök igaz, mert délben akkorát sétáltam, hogy csak. Oylan szép idő volt és volt kedvem. elmentem megnézni, hogy hova viszem majd Hangát babaúszásra. negyed óra séta tőlünk. Bemenni nem tudtam, mert ma pont zárva volt, de kivülről szimpi, meg néztem a neten képeket és az is tetszet. meg a sógornőm is ide hordja a gyereket és azt mondja tiszta, meg kultúrált. Ha lesz majd kedve valakinek, mi olyan április-május körül kezdenénk.(kicsit előreugrottam, mi?!Kép)Ja, amúgy ez a KÖSZI, van honlapja is, ha valakit érdekel:
www.koszi.hu

Szóval mióta elment a pasim én meg olvasgatom a nagy vastag babás könyvemet, és tök jól elvagyok!Olvastam amúgy a mosolyt is:
"...nyolc-tíz napos korban,általában jóllakot, csukott vagy félig csukott szemű csecsemőknél figyelhető meg VALÓDI,de nem szándékos mosoly feltűnése,amely az elégedettség és a testi-lelki kiegyensúlyozottság jele."(Prof.Frydmann-Dr. Cohen-Solal: Kismamák és Kisbabák egésszégkönyve)
Azért ez nem hasfájás, Te Kikocs, akit nem kövezünk meg!!!Kép

na, más nem jut eszembe, megyek megnézem a rémhíreket a dobozban
rékacs 39+1

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Kikocska!

Végre no após, no cucc!! Hurrá! No meg gratula a varráshoz.

ja, légszi írja meg valaki a közös emilünk jelszavát!! Eddig nem foglalkoztam vele, mert a gyáramban nem lehetett elérni a freemailt. De itthonról szeretném megnézni!! Köszi

Babus!

Hajrá kukis!!!!!!!! Kép Tetszett a távirányítós autó sztori, én csak még 1 évesnek való könyvet vettem, rögtön kettőt is, hát ez van..

Eszter2004!

Irigykedek kissé a Bodrogközért. Imádok mindent, ami vízközeli, voltam arrafelé, gyönyörűűűűű! Igen, jól látod, tényleg zaklatott vagyok netügyileg. Ahogy írtam az előzőekben, utálom, ha valami nem működik úgy, ahogy szeretném. És ha ráadásul nem is értem, miért. De majd remélem, belejövök. Nem akarok lemaradni a társaságról!!!

Aura!

Diplomatikusságod elvarázsolt. Nehéz lehet (szerintem) "csak" várni és nem kérni, akarni. Hát csak gratula és sok erő, mert az kell,de benned megvan, azt már korábban megállapítottam. És igenis sok vizet igyál. Nekem azt is mondta a védőnő, hogy szerinte a kádfürdő is használ a sok minden más mellett, mert kiegyenlítődik a kinti meg a benti víz. Nekem legalábbis semmi változás nem volt a nagyon vizes lábam és a kevésbé között csak az, hogy többet fürödtem, mint korábban. (emlékeztek, ugye, a hajmosás..)

Képzeljétek, kilók ügyében teljesen heppi vagyok, mert annak idején 4 hét alatt 5 kilót híztam, most meg 3 hét alatt semmit sem!! Így most tartom a 11 kg-t. Mondjuk élek a gyanúval, hogy nem egyformán mér a két mérleg, mert két különböző helyen mértek, de ez nem számít...hehehe

még mindig bent vagyok a neten, kész csoda, lehet, hogy tényleg kezd alakulni..

puszi mindenkinek, a babás képek édesek, persze az eredetijük miatt!!

Ttika
ttika

Noémi!!!! sziaaa! végre újra itt!! olyan jó hogy már otthon is vagytok, de főleg hogy Levi gyorsan meggyógyult!!

Aura, jókat mulattam a magad leszőkézésén!!Kép

jó hír hogy nem kell feltétlenül a mellszívó, aztán ha muszály lesz, akkor úgyis....

köszönöm a bio boltos tippeket, asszem odamegyek, amit Savitri írt, az Astoriánál, azt ismerem is! remek!!

jaj, épp itt pityeregtem kicsit.... marcimnak kerestem és töltögettem le szilveszteri videó alapokat, és ahogy néztem vissza a sok boldog embert szeretteivel, jól elszontyolodtam!! csak ééén leszek itt egyedül!!! persze nem teljesen, mert itt van picur, dehát mégis! szóval még jól el tudtam bánatolni ezt marcinak mielött indult vágni... no mindegy! ezt is túlélem....brühühühü
(legalább van itthon egy csomó finomság....majd azzal vigasztalom magamKépKép )

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

ja, kihasználom az ittlétet!

Képzeljétek, ma hajnalban álmodtam, de olyat!!
Kajakversenyre készültem, csak az volt a dilemmám, hogy milyen hajót válasszak, amibe ugye a nagy hasam is belefér.. (kajakoztam valóságban is, meg vízitúráztunk sokat kenuval)
Aztán meg kézilabdáztam, de óvatosan, hogy ne ártsak a babának, de úgy a 213-dik esésnél picur annyira megelégelte, hogy elkezdett hömpölyögni a hasamban, egészen megkerülte a gerincemet (értsd.:hátamon keresztül). Végül kidugta a kézfejét a hasam alján, hogy annyira kapaszkodik. Én meg símogattam az ujjait, mire észleltem, hogy azok nagyobbak, mint az enyémek, meg szörnyű ronda pirosak és gumiból vannak. Aztán a "gumikesztyű"-szerű izét le is húztam a kezéről és volt csupa piros meg sokszínű. Na, itt felébredtem. és reggel volt.

Szerintetek nagyon szeretnék már olyan igazit mozogni??
Kép

Ttika
ttika

Bagzerka, ne sírj!!
Szörnyű lehet, hogy utálnám...
na, most jól megvígasztaltalak.
ttika

Sziasztok Lányok,

melo után hazajöttem és elkezdtem vadul takaritani. Na most jol kivagyok, mert emeltem, vonszoltam, hajoltam meg minden, és most keményedek rendesen. De befejeztem ,majd holnap folytatom, és most már pihi!!! És már jobban is vagyok, nem kell sajnálni. Kép

Savitri, teljesen felvillanyoznak az irásaid, abszolut bele tudom magam élni az örömmámorodba, és olyan de olyan jo! Kép

Mellszivo és szoptatos tea ügyben ugy döntöttem hogy előre nem veszem meg, csak akkor ha ott és akkor ugy érzem hogy kell.

Bagzer, hanyas volt a bugyi ami kicsi volt rád? És miért sirsz drága?

Kikocs merre vagy?

Aura, édeseket irtál, jó volt olvasni!

Orbis, én csak 6-án megyek elöször ctg-re. Most mondta egy barátnöm hogy legalább 20 percig mozognia kell a babának ahhoz hogy elfogadják az eredményt. Az én Petrám még eddig soha nem mozgott ennyit egyszerre. KIváncsi vagyok mi lesz....

Ttika, csak nyugi, nem maradsz le semmiröl. Kép Közénk tartozol akkor is ha nem tudsz olyan gyakran irni. Tessék magad feltalálni otthon, annyi teendö akadhat. Takaritás, gyerekholmik rendezése, mosása, hiányzo dolgok beszerzése, muffin sütögetés. Kép

Rékacs, egyébként jot mulattam a felhuzhatos auto hasonlatodon. Kép Hihetetlen hogy már a 40. hétben vagy. Izgi....

Noémi, egyrészröl jo hogy ujra vagy, néha azért engedd apát is közénk, mert nagyon megkedveltük Kép, és örülök hogy rendben vagytok. A tapasztalataid megosztását meg külön köszönjük, ezek olyan jók!!!

Orbis, elég ijesztö dolgokat mondtak neked....elgondolkoztam rajta. Mindenesetre ha legközelebb ilyen bajod lesz tényleg menj be. Sosem lehet tudni.

Na befejezem, mert baromi hosszu lett, bocsi....

Eszter2004
35+2
eszter2004

Sziasztok!

Látom, mindenki mással van elfoglalva, nem a babanettel.
Nálunk minden rendben van, csak azért írok, mert most egy rövid időre elköszönök. Ugyanis nem lesz itthon internet-elérhetőségünk. Lemondtuk a mostani szolgáltatónknál és még nem tudjuk, hogy hol kötjük meg az új szerződést.

Vigyázzatok magatokra!

Csilla
spectro

Bagz, ez azt jelenti hogy Marci szilveszterkor vetiteni fog és te egyedül leszel otthon?Ezért pityiztél? Én meg pont azon agyaltam, hogy lehet hogy nem megyek el a buliba, és inkább itthon maradok egyedül....Mit számit hogy 31-e van? Ez egy szokásos este amikor apa dolgozik vagy éppen haverokkal van, anya meg otthon nézi egyedül a tv-t. Nem kell ebböl a szilveszterböl ekkora ügyet csinálni. Én szerintem max az éjfélt várom meg és huzok haza meleg ágyikoba. Kép
eszter2004

Az első mondatomat máris visszavonom. Nálam ugyanis december 28-a óta ugyanaz volt a babaneten. Ilyet még nem láttam. Íme még egy ok, amiért szolgáltatót váltunk. Kép
spectro

ja Savitri, én a máv topic-ba megirtam Hana születését, jöttek is gratuláciok. Kép
eszter2004

Ttika!
Örülök, hogy te is megint itt vagy, sőt, nagyon örülök! Ne aggódj, a nemdolgozás miatt, így jöhetsz és még többet írhatsz nekünk!
Azt a vizesdi dolgot mire értetted, nekem írtad? Sajna nem értettem, vagyis a terheskori vizesedésre gondoltam, de az nekem sehol egy szál se, szóval akkor mégsenemértemKép

Bagzer!
Valószínű ez nem vígasztal, de van rosszabb is. Én megyek buliba, és dejó testközelből figyuzhatom az éjféli csőrcsatákat, egyedül egyszál magunkba (Erika és én) és még a jó öreg tequila se segít, azaz segít az, csak nem rajtam, ugye így bébivel. Na nem nyafizok, hanem hamm megeszem amit főztem Kép (csak kezdek már kicsit jóllakni Kép )
Jókor jut eszembe, csinálhattunk volna pocakszilvasztert, na majd jövőre, bébivel, legalább nem lesz probléma, hogy kire bízzuk, jönnek ők is!

Tényleg, szerintetek lecsúszhat egy kis pezsgő éjfélkor?!

Pussz, Aura.
aura

Azt szerettem volna még írni, hogy borzasztóan jól esik amikor megdícsértek, hogy ügyesen állok hozzá ehhez az Apa kálváriához. Nem vagyok mindig biztos benne, hogy jó ahogy csinálom, sokszor elfog a kétely, hogy lehetne máshogy, lehetne jobban. Nélkületek lehet, hogy már romokban hevernék, rengetet segít, hogy ilyen pozitívak vagytok, hogy egyáltalán vagytok, hogy meghallgattok, és nem kell ezzel az egésszel teljesen egyedül megküzdenem.
Furcsa, én régebben nagyon érzelgős voltam, de mióta Erika a pocakoban lakik, valahogy sokkal erősebbnek, de zárkózottabbnak is érzem magam, szóval ezt most furi volt leírni, viszont úgy gondoltam ezzel tartozom, őszintén köszönöm nektek.

Na most, hogy ezt mind ilyen "férfiasan" bevallottam, azt hiszem elszököm aludni.

Szép álmokat nektek.
Aura (a Bátor Tintanyúl Kép )
aura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?