Új privát üzeneted érkezett!

Benianyu!

Miféle munkát sikerült találnod, megkérdezhetem??? Lehet, hogy rám is rámférne valami.
Bár, hogy őszinte legyek, én inkább gépelést, adatrögzítést stb. tudnék elképzelni magamnak.
Valami ilyesmit találtál???

Ppanna!

Nagyon köszönjük!! :lol: :lol:
Érdekes, ugye Benianyu is azt írja, hogy az alvás gyógyít. Engem meg pont valahogy ez az, ami zavar. Ilyenkor mindig azt hiszem, hogy nagy a baj.
Gergő is alszik most, pedig hát ilyenkor egyáltalán nem szokott.
Már megint kezdek ideges lenni, mert dettó ugyanúgy néz ki, mint szombaton, ugyanolyan levert, bágyadt, és úgyanúgy nem sinál semmit, csak fekszik... :? :?

Kép
kuha

Azt szerettem volna még kérdezni tőletek, hogy szerintetek mézet tehetnék már Gergő teájába????
Legalább a torkán segítenék egy kicsit, ha lehet...

Kép
kuha

Kuha!
Én vagyok a megrögzött antiméz-ellenes liga. Pedig, mi nagyok alapjáraton is mézzel isszuk a teát télen-nyáron. de az a botulizmust okozó bakker benne lehet (bár nálunk még sohasemtaláltak), és 2 éves kor alatt azért nem ajánlják, mert fejletlen az immunrendszerük és sokkal nagyobb baj lehet belőle, mint később.

ayse

Rokica/Csikken!
Én úgy tudom, hogy azért alakulhat ki fülbajos gyerek, meg nem fülbajos gyerek (hogy jól megasszondjam), mert anatómiailag úgy alakul a dolog, hogy sokkal szűkebben a fülben a járatok, tehát a váladék, genny sokkal jobban tud ott pangani és begyullasztja (laikusként nincs meg a megfelelő szókincsem :oops: , de talán értitek így is). Szval nem távozik onnan a váladék, hanem ott marad. Ezért is kell segíteni neki, a szúrással, hogy kiürülhessen. És ezért van az is, hogy egyeseknek többször is szúrják a fülét, mivel az anatómiai adottság megmarad. Statisztikát is említettek (a KVendég a háznál c. műsorban beszélt erről a szakértő gyerekorvos, dr. Szamosfalvy Imre), asszem úgy volt, hogy ha mindkét szülő "füles"-gyerek volt, akkor 70% az esély, hogy a gyerekük is az legyen.

Mi meg megyünk Sopronba! :) A dm-hírlevelében a Hotel Lővér indított egy akciót és mivel a férjemnek pont lesz 2 nap szabija februárban, élünka lehetőséggel. Úgy örülök. A nagymamám soproni lány volt, de már senki se él ott a rokonságból. Ettől függetlenül gyakran jártunk oda, de Lili óta nem voltunk.

ayse

Az anitbiot meg megkóstoltam mielőtt megpróbáltam belerakni a rizstejébe, még szerencse... olyan iszonyatosan keserű utóíze van, hogy tuti nem tudtam volna eltakarni.

Most megpróbáltuk neki beadni, de azonnal kibukta, pedig lenyelte...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And!
Én már nem is tudom, mit gondoljak! Karácsony előtt nagyon csúnya volt a bőre. Aztán lekezeltük, elmúlt. de nem is tudom mitől, mert nem kapott tejeset, semmit.
A téli szünetben meg az egész család itthon volt, ettünk ezt, azt, Andris meg iszonyatos vehemenciával követelte, hogy ő is. Nem lehetett leszerelni. Így például kapott sajtos pirítóst. :oops: Nem kevesett bevágott. És semmi, de semmi tünet! Azóta is csurran-cseppen ez-az. Néha a kezecskéje egy kicsit érdes. Néha az arcocskája. De nem jelentős. És nem látom az összefüggést a tejtermék adása és a bőrjelenség között. Meg azért a hidegtől is lehet rosszabb. És gyanakszom a ruha általi dörzsölésre is.
Szóval van még atópiás dermatitisz, csökkenő tendenciával és számomra összefüggéstelen megjelenéssel.
Ti hogy áltok?

ayse

Benianyu!

Talán te mondtad egyszer, hogy Beni is úgy felhergeli magát már előre, hogy kibukja a gyógyszereit... ilyenkor te mit csinálsz? Van valami jó tipped/trükköd, hogy hogy maradjon bent?

Mi most úgy csináljuk, hogy David az ölében fogja Zsuzsát, lefogja a karjait. Én készenlétben állok a Nurofenes mérőfecskendővel, mert ebben tudom lemérni jól a 3 ml antibiót. Az egyik ujjammal kihúzom a szája szélét és egy kis öblöt csinálok, hogy ne tudja azonnal visszaköpni. Eddig apránként próbáltam befecskendezni, hogy tuti lenyelje, de ahogy felültettük, ő visszahozta. David szerint egyszerre kéne a 3 ml-t lespriccelni, de én kicsit félek, hogy félremegy...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A másik meg hogy utána nem fogad el semmi folyadékot! Most már azt próbáltam, hogy egy kis gyümölcslevet öntöttem a szájába, hátha kimossa a rossz ízt.

Van valakinek jó ötlete?

Még nem tanultam meg intubálni. :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,

Nem tudod valamibe belekeverni amit nagyon szeret es mindig megeszi?
Gyerekkori emlekeim szerint ha az ember kezet lefogjak akkor automatikus ellenallas lep fel BARMIVEL szemben..
(De lehet hogy en voltam csak tul erzekeny erre, meg arra ha a csukomat fogtak meg es nem a kezemet.. ezektol eleve olyan erzesem volt, mintha rosszgyerek lennek..)

En pl David kormet is akkor vagom, amikor nem kapkodja, es igy nem utalta meg a koromvagast es az esetek 90 szazalekaban elsore siman megy.

Kép

Kép
ppanna

Rokica,
Sajnos nincs jobb ötletem nekem sem. Mi is fecskendővel adtuk be Beninek, mikor kicsi volt.
Most már megmondom neki, hogy ha kihányja, akkor sajnos kap újra, mert muszáj a gyógyuláshoz.

Kuha,
A munka reklámlevelek olvasása, amiért fizetnek. Ez külföldön már elég elterjedt, itthon csak mostanában jön be. Egyszerű, nem sok idő, de a pénz sem dől rögtön. Kicsit piramisjáték jellegű. Minél több embert beszervezel még magad után, annál több jutalékot kapsz te is. Ha érdekel, írj egy privit és megírom részletesen. De nem kell előre semmit befizetni és már az is valami. :)

Ayse,
Éljen a soproni kiruccanás! Gyönyörű hely! Mi 4 éve voltunk, Beni akkora lehetett, mint most Dani. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megann!
Mennyi idő alatt csinálják meg a gyerek útlevelét és mi kell hozzá és mennyibe kerül?

Egy Lilimondás.
Csak három EMBER tud varázsolni: a Jézuska, a Télapó és a Nyuszi!

ayse

sziasztok!

Ayse! én is nagy sopron rajongó vagyok :) biztos nagyon szuper lesz :)
mi most úgy állunk tejügyileg, hogy adom az ementáli sajtot, amiben csak minimális laktóz van, ha van egyáltalán. jól bírja. úgyhogy már vettem másféle sajtot, aztán gondolom jöhet a túró. még utána kell, hogy nézzek, hogy milyen sorrendet érdemes tartani. de már eszti nis evett "véletlenül" kitudjamilyen margarinos vagy vajas kenyeret (ellopta a mellette ülő kislánytól, amikor a munkahelyemen voltunk karácsonyozni).
akkor ti is jól haladtok :)
Mazsi meg már biztos tejbegrízt eszik tejföllel és sajttal :lol:

ANNAMAMI HOL VAGY MÁR???!

Rokica,
sztem is örülj, hogy végre alszik, azért baromi fárasztó napjai voltak mostanában! amikor esztivel a madarászban voltunk utána ő is nagyon sokat aludt, és nagyon mélyen.
a cikk sztem is a statisztika miatt nem vonzó (mert egyébként ugye én szkeptikus vagyok a homeós cuccokkal kapcsolatban is). 100-at hasonlít össze 30-cal, ami egyrészt kevés, másrészt egyik csoport sem egységes, ezért gondoltam, hogy bármi a végeredmény engem nem győz meg.
sztem is mutasd meg megint a dokinak, ha tünetileg nem javul. a meleget nem próbálod ki a fülére?

KépKép
KépKép
and

Ayse, hamar megcsinálják, ha jól emlékszem Esztié egy héten belül kész volt. nem emlékszem mennybe került :(
kell hozzá egy csomó papír, és mind a két szülő jelenléte, a csináltatásnál. a papírokat kérdezd meg az illetékes okmányirodán, az a tuti, és kérj időpontot, akkor hamar megvan. nekünk 10 perc alatt kész volt fotóval együtt :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Csak gyorsan szeretnék jobbulást kívánni minden betegnek! Különösem Róki Zsuzsájának, sajnálom, hogy fel kellett szúrni a fülét! Remélem mihamarabb rendbejön már ez a kicsi lány!!! Drukkolunk!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

And, Cleo, Kriszta!

Ha van kedvetek eljönni én nagyon szívesen látlak Titeket csütörtökön :wink:
Meg bárki, akinek van kedve csatlakozni, jöjjön bátran, mi nem terveztünk semmit arra a napra, max. rendezünk egy minitalit :D

Róki!
Hát komolyan mondom, már nem is tudom mit írjak, olyan borzasztó, hogy Zsuzsa ilyen sokáig szenved és nem bír meggyógyulni! :(
Kontrollra mindenképpen vidd vissza, ha ma nem javul.
A gyógyszert meg próbáld nem úgy beadni, hogy le van fogva a keze. Mostanában Leon se akarja bevenni én szépen elkezdem neki magyarázni, hogy ezt most muszáj lesz bevenni, mert ez kell, hogy jobban legyen, legyen okos kisfiú és nyissa ki a száját, stb. Nagy részben hatásos és nem menekül tovább, hanem szépen kinyitja a száját és lenyeli.
A kisebb részben várunk egy kicsit és egy negyed óra múlva megint megpróbálom, akkor már szokott menni.

Évi!
Ezek a rohadt tünetek sajna néha visszajönnek egy-két nap láztalan nap után. :evil: Hogy van most Gergő?

Csikken!
Igen, én is néztem ezeket a farmer nacikat, de a fiúknak fejenként legalább 10 db farmerjuk van, így fájó szívvel, de lemondtam róluk :lol: :lol:
Édes Roli a kádban!

Én ma takarítok elvileg, gyakorlatilag 11-kor keltem fel, eddig meg kutyát sétáltattam, telefonáltam, vakaróztam itthon :P :oops:
Most fogok nekiállni.......

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse!

Bakker, kár, hogy nem 10 perccel korábban olvastam az üzidet. Beleraktam Gergő teájába kb. egy kávéskanálnyi mézet.
És már fel is hörpintette. Mindegy, talán ettől még nem lesz baja, de akkor hanyagolom tovább.
Gergő továbbra is kétségbe ejtő számomra.

Bár láza nincs, reggel óta 37,3 a hője, de nem csinál semmit, csak fekszik az ágyon, és bámul ki a fejéből.
Enni SEMMIT sem hajlandó, még a kölesgolyótól is fintorogva fordul el. Pedig ez volt az utolsó ötletem.
De legalább inni iszik, most tettem a teájába fenistil cseppet, nagyon tüsszögött reggel is, meg folyik az orra.

Én közben elmentem a Corába, de gőzöm nem volt, hogyan fogok haza vezetni, mert a Corában majdnem elájultam, vennem kellett egy cukros löttyöt, hogy magamhoz térjek.
Az a helyzet, hogy ugye nekünk is kell szednünk az antibiotikumot, és azt vettem észre, hogy kb. egy óra múlva, ahogy beveszem, elkezdek szédülni, és baromira verejtékezek.
Önhatalmúlag le is csökkentettem a napi adagomat 3x1-ről 2x1-re.

Mindegy, aztán csak jobban lettem egy kicsit, bár vagy 10 percig ültem a kocsiban, és azon filóztam, hogy el merjek - e indulni haza, vagy sem.
De itthon vagyok.

Míg a Corában voltam, hívott Annamami is. Nagyjából még mindig kb. egy-másfél hét, míg újra lesz internete, de már nagyon hiányoztok neki.
Lesz mesélnivalója bőven, sajnos egyáltalán nem jó dolgokról.
De ezeket majd inkább ő mondja el.
Most nagyon sok elrendezni valója van, nem unatkozik egyáltalán, DE MINDENKIT PUSZILNAK MAZSIVAL!!!!

Kép
kuha

Liliszáj :D mondjuk a Jézuskát én is mindig emberformájúnak képzeltem, de a Nyuszi :roll:

Évi, eszembe jutottál mostanában többször, mert a fantasztikus tanulószéken átállította az Eszti a gombot, és napok óta azt hallgatom, hogy 1-2-3-4 5-6-7-8, szeretek számolni, számolni a székemen, számoljunk reggeél és este, lefekvésnél és éjszaka, tik-tak-tik-tak............. egy agyrém. tudtam én, hogy jó döntés volt nem megvenni, de hát ember tervez :lol:
anyu mesélte, hogy ő az Óz, a nagy varázslóval volt így , amiben 100x éneklik, hogy mindig a sárga úton :lol: :lol: (műtötték a szememet, és nem olvashattam, nem tévézhettem, ezért sok lemezt hallgattam :D)

valamelyik nap meg az Eszti elém rakta a 77 magyar népmesét, és elolvastam az egyik kedvencemet A becsültes tolvaj Marcit. minden szó hangsúlyára emlékszem, mert azt is sokat hallgattam a mesekazettán.

egyébként annyi haszna volt a tanulószéknek, hogy Eszti megtanult tekerni. annyira szereti a tik-takkot hallgatni, hogy állandóan azt tekergeti. meg a mosógép gombot...

Rokica, nincs ötletem a gyógyszerrel kapcsolatban, mi is szenvednénk ugyanígy :( talán, ha mindig másba tennéd bele, hogy ne jöjjön rá? mert egy igazán keserű utóízt nehéz lehet elfedni. jaj, de nehéz :(

KépKép
KépKép
and

Évi, köszi az Annamami híradót :)
Gergőnek biztos fáj a torka, azért nem eszik :( mit szólna egy olyanhoz, hogy egy banámn és egy narancs leve összeturmixolva? én mondjuk egy fél banánnal szoktam Esztinek, de Gergőnek most szüksége van a többi kalóriára is, és szereti is a banánt. a narancsban meg van vitamin.
ez az ájulásszerűség rossz lehetett, jó, hogy túl vagy rajta.

KépKép
KépKép
and

Barbi, anyut belelkesítettem csütörtökre... de ha nem jön össze, akkor megyünk :wink:
én is megyek vakaródzni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ez nagyon tetszik :)

KépKép
KépKép
and

Andre!

Tanulószék :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

És ehhez mit szólsz? A sárga lámpa világít, a piros lámpa világít... stb-stb.
Én már kész vagyok tőle teljesen, de Gergőnek nagyon tetszik, és ő is vadul tekergeti az órát.

Na, ezt a narancsleves banános turmixot kipróbálom. De nagyon hígra kell csinálnom, hogy cumisüvegből megigya, mert ahogy meglátja a kanalat, rögtön sírni kezd. Az előbb Robi evett banánt, és abból sem kért, elfordult, mikor kínálta neki.
Pedig tényleg nagyon szereti.
A cumisüvegből meg azért iszogat.
Na, megyek, csinálok is egy kicsit neki, hátha...

Kép
kuha

Évi, pohárból?

KépKép
KépKép
and

And!
Mi a hugom (12 év korkül) mesekazettáit fújtuk kívülről. Gyakran könyörögtünk, hogy léccilécci, ötödszörre ne hallgasd meg a Hamupipőkét.De nem volt kegyelem. Legemlékezetesebb a Bambi (mellesleg ezerszer jobb dramaturgiával, mint a dizni változat). Ha beütöttük valaminket, pont úgy horkantunk fel, mint a sebzett Bambi. És a
- Te akartad Ronnó! - még ma is szállóige :lol:

ayse

[color=red]Sziasztok![/color]

Gergőnek és Zsuzsa babának mi is gyógypuszikat küldünk!!!!!

És persze a beteg mamiknak is!

Megann! :)

Lívi is sír mostanában, de szerintem nem a cumi hiány miatt, mert azt képzeld kínáltam neki, és be sem vette(!), hanem mert mostanában sír mielőtt elalszik délután(ebéd után)
Este nem szokott.

Nálunk délben főzelék megy, de nemigen eszik ezen kívűl mást, csak banánt, esetleg felvágott meg kenyérke(pici mennyiségben), jogyhurt(sima).De nagy mennyiségeket nem eszik, és volt 2 hét mikor kiköpte a hamit meg ledobálta, most nem szerencsére.

Totka!
Rendelő :( Remélem sikerül elég aláírást gyűjteni!
Drukkolok!

Benianyu! :)
Nekem is átküldenéd emailben???
Ha nem baj?!?

Cleo! :)
Gratula vizsgáidhoz!!!

Mi jól vagyunk már, Lívi (lekopogom) megint megúszta orrfolyással.
Pedig párom 2 hétig volt beteg, én meg 1 hétig.
De szerencsére lázasak mi sem voltunk!

Egyébként ajánlom figyelmetekbe Lenkei vitaminjait(www.lenkei.hu)
Nekünk bevált!

Lívinek kint van 16 foga végre, és remélem az utolsó négy rágóval sem lesz gondja.

A füle teljesen rendben van(fülbevaló), szerencsére nem gyulladt be semmi.

Házunk szépül elég gyorsan szerencsére.
Most is ott van párom.

Úgy néz ki, hogy a tetőtér már kb. febr. végén készen lesz teljesen és akkor már cuccolhatunk szép lassan át :)
Mert rengeteg minden van, így tök jó, hogy szp lassan máj.1-ig átvisszük őket.
azért ez nagy szerencse, hogy ilyen jól tudunk átköltözni, mert egyszerre húzós lenne Lívi mellett, bár szerencsére ott már közelben lesznek a rokonok :wink:

Hát az idő valami hihetetlen, bár egyáltalán nem jó, hogy ez van, mert tuti lesz még hideg áprilisban :? :? :?
Meg hát a ronda bacik, vírusok is hemzsegnek................

Mindenkinek sok sok puszót küldünk Lívivel!!!

Mea
mea

Mea,
Kérek szépen mélcímet. :)

benianyu

Kriszta!

nekem is küldesz ismertetőt erről a netes munkáról?

krich.barbara@chello.hu

Köszi: Barbi :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Benianyu!

Nekem is jöhet az ismertető!

kurfisrobert@fibermail.hu

Köszi!

Kép
kuha

Apa hazajött, 4-re megyek fodrászhoz festetni, este jövök ls elküldöm mindenkinek. Pusssssssz :) :) :)

benianyu

Sziasztok!

Már szerdán hazaértünk Írországból, de Jack újra megbetegedett, azért nem is volt időm és energiám visszaolvasni :( .

Nyúlné és más orrszívásszakértők :D :!: Tudom, hogy már ezerszer leírtátok, és én azt hittem, hogy tudok is orrot szívni, most viszont nem tudom, hogy mit csináljak.
Jack horkolva szörcsög, ez nem olyan amikor az orrmandulája volt megnagyobbodva, hallom, hogy ott van a trutyi, csak mélyen. Köhög a váladéktól és hétvégén hányt is tőle. Viszont semmi nem jön ki, hiába a Nasivin-Sterimar-porrszívózás. Egyáltalán nem folyik az orra, aludni viszont alig tud, mert nem kap rendesen levegőt. Hoztunk Írországból hiper-szuper inhaláló kapszulákat, amiket csak rá kell csepegtetni a gyerek ágyneműjére, és állítólag nagyon jó hatással van az eldugult orra, de ez sem segít :( .
El kellene mennünk apósdoki féle orrszívásra? Bár lehet, hogy nem is tud minket vállalni ebben a betegségdömpingben. Bár nem is szívesen mászkálok vele, magas láza van. Gondolom vannak olyan orvosok is akik házhoz jönnek orrot szívni, vagy nem? Tud valaki ilyet?
Tegnap voltunk fül-orr-gégésznél, de ő is csak azt mondta, hogy szívjuk az orrát, naponta háromszor.
Ráadásulkapott antibiotikumot (Augmentin), amitől tele lett kiütéssel, most Zinnatot szedünk, meg persze Nasivin cseppeket plusszba a csalánkiütés miatt.

Sok-sok gyógypuszit küldök a többi kis és nagy betegnek!

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Betegeknek gyors gyógyulást!

Barbi! Jaj, de mennék én is talizni! Csak nem tudom el merjek-e indulni a városba két gyerekkel. Ráadásul felétek a parkolás sem egyszerű.

Ayse! Én is imádom Sopront! Milyen akciója volt a DM-nek? Lehet, hogy mi is beneveznénk rá. :)

Benianyu! Nekem is küldesz privit erről a munkáról? Anyu keresett ilyen neten végezhető munkát. Köszi!

Képzeljétek, ma Saci mutogatott a pelenkájára, hogy bekakilt. Eddig ezt sose csinálta. :) Ja, és ő sem beszél semmit, csak hablatyol folyamatosan.

Voltunk ma a kápmegyeri szopis csoportben, találkoztunk Pzitával is. "Tapasztalt" anyukaként nem vittem váltóruhát, persze Kristóf rögtön összef***ta magát, így egy pólóban és egy kölcsönharisnyában jöttünk haza. :D :oops:
Az alvásról volt szó, még a másfél-két évesek anyukái is sokan panaszkodtak, hogy nem alszanak jól a gyerkőceik. :(
Persze pont, amiket meg akartam kérdezni tandem-szopival kapcsolatban, azokat elfelejtettem. :evil:

Na, még kihurcolkodunk az utcára, sétálunk egyet.

Kép

Kép

Kép
bodza

Ja, a mailcím: bodza80 kukac freemail pont hu
köszi

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Tegnap rámtört valami takarítási láz, gondolom, a fészekrakó ösztön most nem játszik, így a tavaszt érezhetem :D Így aztán nem jutottam az íráshoz.

Rokica :) Nagyon sajnálom Zsuzsát, és hogy nem igazán érzed a javulást! Nagyon drukkolok, hogy a sok alvás és a megfelelő kezelés meghozza a gyors javulást!!!

Kuha Gergőjének is végleges gyógyulást kívánok már!

Barbi :) Én sem mernék elmenni most talira, pedig decemberben már elkönyveltem, hogy végre eljutok Hozzátok. Csak Gergő kakija még nem tökéletes, és ezt a rohadék vírust senkinek sem kívánom! A játszón is ha közelebb jön egy másik gyerkőc, szólok anyukájának, hogy inkább ne érintkezzenek a gyerekek. És inkább olyankor megyünk, amikor már alig van lent valaki. / most fogunk indulni/.

Totka :) Én is nagyon szurkolok a gyerekorvos ügyének!!!
És éljenek a bakok :DJól érezted, épp tegnap volt a "nagy nap", 34 lettem...

Cleo :) Bizony, Balázs nem volt hajlandó nyakkendőt fölvenni karácsonykor, de örülhettem, hogy szó nélkül szépruhába bújt, tavaly nem lehetett rávenni az átöltözésre sem.

Ayse :) Éjjen a soproni kiruccanás!!! Dejóóóóóóóóóóóó lesz Nektek :)

Lilimondás megint imádnivaló :)

A gázártámogatásra inkább nem is mondok semmit. Az nlc-n is szoktam írogatni, és ott a hülye politika miatt olyan randa veszekedés tört ki, hogy ihajj :(

Nemtom, mit akartam még...

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Nszoke,

Jeges tea :oops: :cry: az sem lehetett jobb! Tudom en, hogy elofordul, csak amikor eppen nalunk fordul elo, akkor van az, hogy en hulye, jobban figyelhettem volna!!
A lenyeg, hogy nincs nagyobb baj es tenyleg elovigyazatosabb leszek a jovoben!! Szextema meg, hat felfuggesztve :lol: :lol: :lol:

Csikken
Kes :oops: :evil: Sajnos en is kikaptam mar a kezebol, allandoan nyulkal o is :oops: :(
Nadragok nagyon jok, en is most fogok menni hetvegen vasarolni, kezdodik az arengedmeny itt nalunk, kellenne egy par dolog, par kb ott vagyok, mint Barbapapa, vagy 10 nadragjuk biztosan van fejenkent. En inkabb cipore hajtok, meg egy par melegitore, szoval kenyelmes dolgokra otthonra :P
Rolika nagyon helyes kisfiu!!!!!!!!!

Kuha,
Irtam vagy csak akrtam, hogy a te Gergod is gyonyoru kisfiu am!!

Ayse,
Egyebkent mar jo regen megcsodaltam a gyonyoru konyhadat, de nem is irtam, hogy valoban nagyon ugyesek vagytok es hogy nagyon szep lett!! Gratula!!Mellszivo, hat rokonsagon belul talan, de igy en nem adtam volna oda!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Jucc!

Akkor, ha utólag is, de Boldog Szülinapot!!! :wink: :wink: :wink:

Remélem, megérzéseid nem csaltak, és tegnap tényleg a tavaszt érezted! Bár, azt mondják, februárban visszatér a tél. Hétvégére meg 14 fokot mond... :roll: :roll: :roll:
Én mondjuk szívesen kihagynám az előttünk álló másfél-két hónapot, és ugornék egy nagyon a tavaszba. Úúútálom a hideget, és már jó előre úútálom az influenzás idszakot is!

Anikó!

Köszönjük!! :lol: :lol: :wink: :wink:

Ayse!

Én is akartam írni tegnap, hogy hát ezzel a mellszívós dologgal én is úgy lettem volna, hogy ha átslattyog a szomszéd, hogy nem adnám - e kölcsön, háááát....
Bizony szerintem én is kitaláltam volna valamit, hogy ne kelljen... :oops: :oops: :oops:

And!

Megcsináltam a narancslé-banán turmixot, jelentem, nekem nagyon ízlik.
Gergő ivott belőle kb. 3 kortyot, aztán rájött, hogy nem az van benne, amikre számított, úgyhogy onnantól kezdve a cumisüveget is kezdte kerülni, inkább nem ivott. Aztán, mikor már láttam, hogy nagyon cserepes a szája, akkor fogtam, inkább megittam én a turmixot, ő meg kapott teát. Na, ne félj, azt nyelte rendesen.
De sebaj, tettem neki bele Béres cseppet.

Egyébként annyit haladtunk előre, hogy sikerült megenni egy, azaz 1 !! db győri kekszet.
Ami ugye tudjuk, hogy nem egy hatalmas darab, de hát ez van.

Most mit csináljak szerintetek? Ha a fejem tetejére állok, akkor sem fog nekem enni.
Egyébként, épp néztük Robival, hogy volt olyan kis helyes pocija, mint Leonnak, és most sehol semmi, tökre eltűnt a poci, lötyög a hasán a body... :? :? :? :?

Kép
kuha

most csak gyorsan!
akkor Majola megkérdezem neked apósékat!ti ráadásul már arrafele laktok,ugye?(vagy nem? :roll: :oops: )ma este próbálok beszélni velük!

Manka!
akkor téged is megkérdezzelek?vagy lázasan akkor nem?
ritka,hogy doki ilyet csináljon,pláne,hogy házhoz menjen!
megkérdezem őket,hogy egyáltalan ők mit mondanak,várjatok e a láztalanságig?!

még valaki?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Benainyu! :)

bbb@vipmail.hu

Köszi!

Mea
mea

ja és Manka!
ami nekem bevált orrszívásilag!
én picit csalok,mert kapok apóséktúl infúziós sóoldatot,amit fecskendővel felszívok és így könnyebb átmosni a nózit és nem olyan drága,mint a SteriMar!
szóval:fektetni a legjobb ilyenkor a picit,két módszer is van!vagy terpeszülésben vagy és Jack fejét veszed a lábadközé(mégjobb,ha valami nagy párnára vagy vastagabb takaróra fekteted és a fejét lelógatva,hátraszegezve tartod),karjait a lábad alá szorítod finoman(legjobb esetben nem rúgja le a fejed,bár ezt is ki lehet védeni egy apukával,aki a lábait is fogja) vagy betekered egy vékony lepedőbe(lehetőleg ne legyen nagyon beöltözve,mert megsül)és ráülsz szemből,ilyenkor is jól jön egy kéz,amely a fejet lefogja és itt sem árt,ha valamire ráfektetitek és a fejét picit lelógatjátok róla!sajnos az a jó,ha sír,mert akkor nem folyik le a torkán a cucc! :?
érdemes először az egyik,majd a másik orrlyukat kitisztítani!mondjuk kezdjük a jobbal!akkor először a jobb lyukba is kell fújkodni a sterimart,de úgy rendesen,ne sajnáld!majd gyorsan odadugni a szívókát(porszívót takarékra kell állítanni) és a másik orrlyukat pumpálósan be-befogni(de ne magát a lyukat,hanem picit följebb,oldalt a porc és a puha résznél nyomogasd és óvatosan) felváltva a szívandó lyuk melletti arcgödröcskét maszírozgatva(észrevehetően,ha az orrtól a fülfelé húzogatod ezt a részt,mintha megnyílna a járat és sokkal több cucc jön ki).
amikor úgy érzed,hogy már a nehezén átttörtél,jöhet a másik oldal!
aztán!
ezt csak akkor,ha SteriMarod van,mert azt lehet folyamatosan fújni visszintesen is(illetve ezért is csinálom én infúziós sóoldattal :roll: )
az egyik lyukhoz teszed a szívókát,de a másik líukon fújod be a lét,kapásból át is szokott jönni egyik oldalról a másikra,persze rögtön utána még pumpálgatni és nyomkodni kell,ahogy elötte,amíg ki nem jön a folyadék!ezt mindkét irányba!tulajdonképpen így mosod át hatásosan és meglepő mennyi minden ki tud még jönni :? .a végén picit még rászivogatok,hogy a folyadék kijöjjön!
aztán agyon puszilgatni és ölelgetni a gyereket,hogx milyen hős volt!
az egész sokkal könnyebben megy,ha elötte inhalálás van,akár sátrazás,ami jól megindítja!
de még így is,hogy ilyen módszerrel csinálom,néha amikor kiviszem apósékhoz,bnagyon kemény,hogy mi minden le van még tapadva!
remélem érthető volt,szólj,ha valami nem világos!
nem csodálnám!

most mentem,majd jövök!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Nagyon eltűntem, mert nem volt semmi időm pár napig.
Most meg még olvasni nem volt időm, de azt látom, hogy Zsuzsa és Gergő rosszul vannak és nem lesz tali :cry:
Zsuzsa kibukta a gyógyszert azt is látom bár azt nem tudom,hogy folyamatosan szokott hányni?
Esetleg összetörve joghurtban vagy banánban nem marad bent?

Kuha
Gergő nem eszik? SEmmit? Jajj Istenem, de sajnálom. Próbálom még kideríteni mi van.

Velünk.
Pénteken bulizni voltunk azért nem voltam. Szombaton Mamámhoz elmentünk, jó hosszú napunk volt. És hazafelé találtunk egy törzskönyvezet vizslát. :? Így most bővült átmenetileg a Család.
VAsárnap nem győztem utolérni magunkat. TEgnap színházban voltunk. Ma fodrásznál és kutyulifürdetésen voltunk.
Ennyi.
Marci étvágya hála Istennek még mindig elég jó. Kakival ua.

Most olvasok.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jelentem mi is beléptünk a betegek táborába :(:(:(.
Lilinek majd 39 fokos a láza, most kapta a lázcsillapítót, ha megírtam az üzit, megint ellenőrzöm :(.
Már vasárnap se tetszett, mert este kakilt, meg hétfő reggel is, és ő nem az az összevissza kakilós típus, örülünk ha reggel sikerül ugye. Volt egy ilyen rossz előérzetem, ezért is nem mertem jelentkezni Barbi bulijára, pedig a kis piros autót nagyon szívesen visszavittem volna :(. Doktornéni holnap jön, akkor okosabbak leszünk.

Köszönöm a hsz-eket mellszívó ügyben, akkor nem én vagyok az ufó. Csak hülye őszinte meg nem valami rafinált, ha nem jó előre kell kitervelni, hanem hirtelen :oops: . Úgyhogy így jártam. Most azzal vígasztalódom, hogyha kell az még nekem az életben, az nagy eséllyel azt jelenti, hogy megint babám van és akkor a fene bánja a mellszívót....

Bodza!
A Hotel Lővérben van olyan akció, hogy március 31.-ig 15500Ft/kétágyas szoba/éjszaka félpanzióval, uszoda, szauna stb. használattal. Nekünk Lilire rá kell fizetnünk napi 2 ezret a félpanzióra négy év alatt ingyen van. Idegenforgalmi adó 350 Ft/nap/felnőtt. És legalább 2 éjszakát kell ott tölteni. Szerintem nagyon baráti.

ayse

Ayse,

Nagyon gyors gyogyulast Lilinek!

Balazs meg mindig kohog, az antibiutikum szedese ellennere, tegnap pedig abba kellett hagyni, de nics jobban, bar laza nincs. Bar ma eleg jo huncutka volt.
Matthieu viszont abszolut nem tetszik, be van esve a kis arca es meg a judora sem akart ma este menni, mert fajt a combja. Szerintem no, adtam neki magneziumot, remelem csak iskolakezdesi faradsag lesz!

Jelentem Balazs sebe szepen gyogyul, olyan kis hos, eloszor is le kell minden este es reggel fertotleniteni, majd bekenni kenoccsel, majd ratenni nedves gezt (valami jol szarito kenoccsel van atitatva, hogy ne legyen heges a seb) erre a szaraz gezt es az egeszet legarasztani. tegnap elszokott felmeztelen es ugy nezett ki, mint egy sebesult kiskatona, raadasul Matthieu bekototte a fejet is a gezzel, hat nem mondom. Csak a kalerankat elfelejtettem mint mindig bekapcsolni ugyebar :cry: :oops:

Na megyek, beigertem Matthieunak egy jatekat, Balazs meg huzza a lobort!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Mea,
Visszajött a levél, megnéznéd, hogy jó-e a mailboxod?

Manka,
Jó újra hallani rólatok, sajnálom, hogy Jack ennyire beteg. Gyors gyógyulást kívánunk neki! :)

Barbi,
Még nem tudom a csütörtököt, mert mondtam Apának, hogy ha korán jön, akkor elmegyünk egy kicsit vásárolni négyesben, nekem egy pár dolgot. Rám férne egy két felső. :wink: :wink:

Bodza,
Lehet, hogy nektek épp aktuális a dm-akció. Azt hiszem, még most is van dm-bababónusz lehetőség. Ha jársz dm felé, kérdezz rá. Le kell adni Kristóf szül. anyak. kiv másolatát, meg kitöltve a bababónusz jelentkezési lapot és nagyon sok kedvezményt kaptok. Kuponokat babatermékekre, akciós nyaralási lehetőségeket, egyéb kedvezményeket. :)

Juci,
Épp most akartam neked írni mélt, hogy hol vagy, az msn-n sem láttalak napok óta. Gratula a kutyához! :) Marcinak tetszik? Hogy hívják? Ugye nem Beninek? :) :) :) (ha valaki nem tudná, a cica neve Dani :) )

Ayse,
Jobbulást Lilinek! Szegény, biztos összeszedett valamit az oviban. Drukk, hogy Andris és ti ne kapjátok el!

benianyu

Manka!

De jó hogy jöttél!!! Hogy adod be a Zinnatot? Nekünk is azt adtak, de olyan keserű, hogy Zsuzsa kiöklendezi vagy hányja... nektek nincs ilyen problémátok?

Ezt még olvasás előtt írtam:

Sziasztok!

Zsuzsa hálistennek jobban van, ma már szinte maga volt, csak ezzel a rohadt antibiotikum beadással szenvedünk. :(

Ugye alig eszik valamit, leginkább a rizstejét issza. Illetve úgy mondom, nem eszik semmit egész nap, csak folyadékot iszik. Már több adag antibiotikumot elpocskékoltunk azzal hogy vagy azonnal kiöklendezte (fecskendős módszer) vagy utólag kihányta (ha belekeverem a rizstejbe).

Annyira érzékeny Zsuzsa gyomra egyrészt, hogy most már mindent kibukik ami gyógyszer (az üres rizstejet nem) másrészt olyan eszméletlen keserű ez a gyógyszer, hogy hiába keverem 100 ml rizstejbe a 3 ml-s dózisát, olyan ihatatlanul keserű lesz, hogy ellöki magától és sír. Egy adagot sikerült így elkeverve beleimádkozni, de abból is bukott.

És ugye a fejünk felett lebeg mint Demoklész kardja hogyha nem marad benne az antibio, akkor irány a kórház és beadják infúzióban. Este már egyszer ott tartottunk, hogy kiöklendezte a folyadékot amit megivott, benne az antibióval, hogy felöltöztünk hogy indulunk a kórházba, de közben ő bekacsázott a konyhába és kért enni! A bukás után 5 perccel. Ami hatalmas szó, úgyhogy akkor kapott enni, vártunk egy félórát és fecskendővel belenyomtunk egy csappantott adagot az antibiotikumból, gondolván hogy jobb mint a semmi. Hogy volt a gyomrában valami, ezt nem öklendezte ki, de le kell fogni és tartani a száját és masszírozni a torkát hogy lenyelje. :( Úgy sajnálom szegényt.

Holnap visszamegyünk a fülész orvoshoz aki hétfőn látta, hogy nincs-e valami jobb megoldása ennél. Bár TALÁN hogy jobb a közérzete és eszik is valamennyit, ha nem két hanem három adagban adjuk be neki a 6 ml-t, akkor benne marad... de akkor is kell új recept, mert ebből már elpocsékoltunk egy pár adaggal.

De nem is értem hogy direkt mondtam az orvosnak, hogy hányós, nem marad benne gyógyszer, akkor miért egy olyat ad ami ilyen szörnyű ízű hogy még elfedni se lehet?
___

Most megyek visszaolvasni, csak nem tudom, tudok-e még egyszer írni, mert David már hiányol...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Aniko,
Jobbulást a kis hős katonádnak! :) Remélhetőleg a bátyus nem kapta el! Nálatok még szünet van?
Azt hiszem, Beni is rögtön bekötötte volna Dani fejét.

Nyúlné,
Te olyan édes vagy, ahogy írod, hogy a porszívózás után jól meg kell szeretgetni, puszilgatni, ölelgetni a kis hőst. :)

benianyu

VIllámgyorsan visszaolvastam...

Ayse!

Részvétem! :(

Tényleg olyan sok a beteg baba, rossz látni.

Lilinek mihamarabbi gyógyulást!

Bodza!

Olyan jó hogy ti el tudtatok menni a szopis csoportba! :) Már a múlt alkalommal is ez volt a téma, a totyogók alvása illetve nem alvása... innen mindig erőt merítek, hogy van ahol rosszabb, bár tudom ez nem szép dolog...

PZitáék hogy vannak?

Juci:

Sajna Zsuzsa enni egyáltalán nem eszik most már napok óta, csak folyadék megy, víz vagy rizstej. És ha gyógyszert rakok bele, akkkor azt is bukja.

Joghurtot meg nem kaphat a feltételezett tejérzékenysége miatt. :( De szerintem nem is kérné, minden ételt elutasít, még a ropit meg a kekszet is, amiket szinte mindig elfogad máskor.

Ma este evett pizzatésztát kis paradicsomszósszal és egy pár gerezd mandarint, úúúúgy örültem neki! És féltem hogy az antibiótol majd ezt a keveset is kihányja, de úgy tűnik, benne maradt.

Talán így szépen lassan elkezd enni és az antibiotikumot is be lehet adni.

Nagyon remélem.

Holnap azért megkérdezzük a fülészt, hogy mit csináljunk, mert ez azért gyerekkínzás, szerintem, úgy beadni a gyógyszert, hogy ki kell feszíteni a száját és simogatni a torkát hogy lenyelje, mint valami macskának...

Csak van ennél gyerekbarátabb antibiotikum!!! Köztes megoldás a kihányás és az infúzió között! Mert nem a kaját hányja ki, hanem a gyógyszereket. Igaz, a köptetőt is kihányta.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Léna kb 1 órája változó intenzitással üvölt a kiságyában...
Pedig tuti nincs baja, csak annyi hogy még nem hulla és nincs cumica... :? :? :? :(

Ha befekszem mellé..elhallgat, ha ott állok mellette percenként fölnéz hogy ott vagyok-e, ha kijövök ordit... :? :? :?

M:

Kép

Kép
megann

Na most elhallgatott.... :roll:

Hát nem tudom mit csináljak....
Cumicával elaludt mindig szépen maga...és ezt szeretném kialakitani nála hogy egyedül aludjon el...de hát eddig még nagyon tiltakozik..igaz legtöbbször csak 5 percet mert nagyon fáradt..de ma anyutól hazafelé aludt egy kicsit a kocsiban...talán ezért nem ájult el 5 perc után... :( :( :(

Szerintetek?????

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Szerintem az ekkora gyerekeknek még borzasztó nagy a szopás iránti igényk. Ne foszd meg attól a tárgytól, ami ezt lehetővé teszi a számára!

ayse

Megann,
Szerintem, még egy kicsit korai volt elvenned Lénától, főleg, hogy csak az elalváshoz kell neki a cumi.
Nekem direkt jó látni, hogy amikor berakom Danit az ágyba, megfogja a takaróját, bedugja a csücskét a szájába és vigyorog, hogy neki most jó, jól érzi magát, jöhet az alvás.
Ha hagynám egész nap a szájában lógna, de ahogy felébred, elveszem, kiterítem az ágy szélére, ahol nem éri el, csak ha az ágyban van.

benianyu

fúúúúú,de kemény mennyi beteg van!
vagy inkább,hogy milyen! :shock: :shock: :shock:
nagyon sok gyógypuszit küldözgetek itt folyamatosan,de valami baj lehet a babapostánkkal,mert elég lassan érnek célba :evil: :evil: :evil:

mi szerenncsére egy ideje jól(kop-kop-kop),bár amilyen meleg tavaszias idő van tui benyalunk mi is valamit,mert ennél jobb klíma a baciknak....,hogy a fene esne beléjük! :evil: :evil: :evil:
szerintem mi sem megyünk a talira,ne haragudj BARBI!!!!!! :(
de mivel nyuszi fogai olyamatosan jönnek én meg állandóan résen vagyok,hogy nehogy meghűljön vagy ilyesmi,ebben a csúnya vírusos időszakban próbálom csak a szabadban vagy nagyon nagy zárt helyen társaságba vinni nyuszit!olyan lassan gyógyul ki egy egyszerű taknyiból is,hogy brutál!Fann is már nagyon rég meggyógyult,de a száraz köhögése még mindig meg van,ő is képtelen 100as lenni,viszont nagyon belehúzott ő is a fogzásba,de ari,mert össze-vissza nő neki! :lol:

ma egyébként meglátogattuk őket,nagyon aranyosak voltak megint a srácok,nyuszi egyébként két napja egy tündérbogár!megzabálom!tuti köszönhető az időjárásnak,ami igazán rám van jó hatással és emiatt jó a kedve neki is!de leet fordítva,ki tudja már ezt! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Benianyu
köszi :)

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Feldonok egy képet, olyan aranyosak rajta. :)

Kép

Mindig így mosunk fogat reggelenként. Dani feláll a dobogójára és úgy már kicsit jobban eléri a mosdót.

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?