Totka:
Mindkét fülét felszúrták... a jobb füléből csak ez a véres cucc jött, a másikból jött a genny.
Nem emlékszem hogy mondta volna a vizet, de szegény alig jutott szóhoz, mert én állandóan kérdezgettem, nem akartam úgy járni, hogy valamit kihagyok... persze ettől még a tájékoztatóba, amit aláírattak velem, beletehették volna. Bár abba csak az aktuális eljárás részleteit írták le.
És újfent mondták hogy tisztítani kell az orrát, de ha belefújkálom a Sterimart, akkor nem a fülén fog kijönni? Vagy ez bődületes baromság?
Abból gondoltam, hogy nem szabad vízbe rakni, hogy mondták ők is, hogy lehet hogy még egyszer le kell szívni a váladékot, ebből gondoltam, nem gyógyul be azonnal az a luk, és akkor mégse jó ha ott befele folydogál minden...
Kontrollra ha jól van, akkor pénteken megyünk vissza. Ha nincs jól, akkor azt mondta, kedd kivételével minden nap rendel. Tehát ha még szerdáig fájlalja a fülét, akkor visszaviszem.
Most annak ellenére elég gyakran ébredezik, hogy nincs láza... vagy azért mert délelőtt is aludt, és aztán délben egy hatalmasat, majd három órát és hát ez az én gyerekemnél nem egy normális esemény (de legalább én is aludtam vele), és most azért nem alszik olyan jól, vagy azért még fájdogál neki a füle. Jó lenne ha nem. Most már csak azért kapja a kúpokat, hogy a fájdalmat csillapítsák. Hatkor adtam be neki az utolsót...
Neki úgy tűnik nem szűnt meg azonnal a fájdalom, mert egész délelőtt fájlalta a fülét, bár lehet a szúrás miat??? Olyannyira, hogy reggel felváltva adtam neki a paracetamol és a noraminazophen kúpot, mert annyira nyűglődött. De akkor kezdett öklendezni és fosni (már elnézést), úgyhogy most már a paracetamolosat se merem neki adni, mert azt tudom hogy a noramidazophentől nincs ilyen reakciója.
Az rosszat sejtet ha neki nem hozott azonnali megkönnyebbülést a szúrás?
Nszoke:
Nem tudom. A IV. kerület ahol lakom a Bethesdához tartozik. Ellenben a Madarász van a legközelebb, de ott talán nincs ügyelet...? A Szent Lászlóba irányítanak minden fertőzésgyanús beteget, ezt tudom. Az orvos akit végül telefonon értem el vasárnap este, azt mondta, a hasmenése miatt irányítottak oda minket a Bethesdából. A Heim Pál hálistennek fel se merült, a többi három igen. Merthogy azt mondta a fülész doki bácsi, hogy ha nem tudom benne tartani az antibiotikumot (ami azért nem tűnt olyan valószínűtlennek miután minden szájon át adható gyógyszert, de CSAK a gyógyszert, kihányt) akkor a Madarászban beadják neki infúzióban.
And!
Mitől lehet az, hogy nem maradnak meg benne a gyógyszerek? Mert a többi folyadék és ennivaló amiket megkapott, nem jött ki. A gyógyszer sem úgy, hogy undorodott tőle és kiöklendezte, hanem elfogadta, megitta amibe belekevertem, és utána félórával kiöklendezte az egészet. Ez volt a Nurofennel, a Panadol Baby-vel... a mai zöld bűzös nyákos kakiját és öklendezését vagy a Fenistil cseppek okozták amit kb egy időben kapott a paracetamol tartalmú kúppal... vagy a kúp.
Szerinted? Elég aggasztó ha ennyire nem lehet neki szájon át gyógyszert adni...
Cleo:
Hát igen... sőt, nyomkodásra se volt érzékeny a füle meg a környéke. Most bezzeg! Most kapkodja a fejét már ha csak a haját akarom megigazítani.
And!
Újfent a telefonos doki azt mondta mikor nyugtatgatott, nagyon is helyénvaló hogy nem nézték az ügyeleten a fülét, merthogy nem értenek hozzá, ahhoz fülész kell hogy megmondja, mi a baj és mi nem. És hogy most nem ott volt a fül-orr-gégészet ügyelet hanem a Heim Pálban.
Hát nem tudom... azért szerintem gáz hogy beviszek egy lázas gyereket és nem nézik meg a fülét... mert eddig mindenki megnézte, még akkor is ha nem vettek észre rajta semmit...
Az alvástanításhoz pedig gratula!
Totka:
A polgármesterről nem is tudok mit mondani, számomra mindig annyira megdöbbentő mikor ilyen kicsinyesek tudnak lenni emberek... ez sose fér a fejembe, de nagyon remélem sikerül őt megakadályozni.
Ayse:
Anyukám is azt mondta, neki az volt a tapasztalata, főleg az öcsémmel, hogy ha lázas volt, akkor abból mindig komoly baj lett, de ő is megjárta egyszer mikor hőemelkedéssel kimentek síelni Ausztriába, és mire hazajöttek (sielés persze nem volt), addigra tüdőgyulladása lett.
Megann:
Sajnos anyukám sincs még jól, az öcsém pedig egyenesen beteg, most torokgyulladása van. Közelükbe nem megyek, az biztos...