Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszike a dícséreteket. Kép Tényleg ritkán jövünk csak otthon még mindig nincs net csak anyóséknál, elég sokat vagyunk mondjuk ott, de azért így egy kicsit nehézkés.

Különalvás: kb. 3-kor ébredt meg szopira, de utána már nem tudtam viszatenni a saját ágyába, így ott aludtam vele (úgyis ott van a "vendégágy"). Valakinek nincs van valami ötlete, tudom mi rontottuk el az együttalvással, de mindig elaludtam szopi alatt ezért nem került a saját ágyába vissza, most meg...
Vera!
Én is ettől féltem, hogy nem hallom meg éjszaka, amikor sír, de meghallod nyugi KépKépKép Gratu a lakáshoz, meg Benci ügyiségéhez!
Edit!
KutyusokKép

Most mennünk kell

Sziasztok

Meme
meme

Sziasztok

Anita
Nincs gond, hogy kétszer írtam le, főleg ha valakinek segít is valamennyit. Bár a mi éjszakai átállásunk elég egyedi szerintem, Beni volt nagyon ügyi.
Zsófi
Örülök, hogy jobban van a kiscsaj, nem sokáig marad így rajta a gipsz. KépKép Jó lehet a fényképező, nem tom ti mennyiért vettétek, ami a neten van feltűntetve ára, nekünk kicsit sok. Főleg arra, hogy nem akarunk profi szinten fotózni.
Meme
Meghiszem azt, hogy a védőnő csak néz, Nóri nagyon-nagyon ügyes, tuti hamar beindul! KépKép Látom, megtekintette közelről is azt a hatalmas fini tortát!! KépKépKép
Vera
<font color="ff6000">Ne aggódj Bencus miatt! Tuti, hogy a meleg miatt nem kívánja a kaját! Beninek is van olyan napja, hogy délig csak vedel. Magamból kiindulva nem aggódom, mert van, hogy nyáron csak gyümölcsön, joghurton és vízen élek. KépKép Amíg később eszik, nem fogy, addig nem kell aggódni szerintem.
Éjszaka meg fogod hallani a sírását. Nálunk a gyerekszoba és a háló pont a legtávolabb vannak egymástól és általában még a bébiörző jelzése előtt meghallom az első szavát és rongyolok ha van valami. PL két éjszakánk elég húzós volt, mert kel a fogára és elég nehéz visszaaltatni.</font>
Most megyek, mert felébredt és követel. Kép

Mindenkinek szép napot!!!
KépKépKép
zit

Ann
<font color="ff6000">Tudsz valami homeos szert kisbabának hasfájásra? Újszülöttnek gondoltam. Nekem is van egy kis füzetem de abban semmi nincs erről.
Köszi!</font>

zit
zit

Sziasztok!
bekukkantottam gyerkőcöket csodálni Kép és dicsérni Kép
Hagnosz Barnija csuda helyes, ezek szerint imádja a vizet Kép
Robó úgy tűnik teljesen meg volt illetődve az ünnepléstől, legalábbis én így látom, gondolom örült a sok ajándéknak, már igazi nagyfiú ezeken a képeken, főleg a kis kantáros nadrágban Kép
Zsófi! örülök, hogy Anna jobban van, és főleg, hogy otthon van, Benci is örül neki? hogy bírtok velük? a durcás kép nagyon tetszik Kép

Ákos hajnyírása tuti!!! olyan jópofa az égnek meredező tincsekkel, és aztán kifáradva, kopaszon, megmosolyogtam Kép egyetértek Coryval, 5 étkezés szükséges ebben a korban, meg egyébként is.

Zit! Hogy megy a járás Beninek? Sokat gyakorol? Részletes beszámolót kérek, csak hogy tudjam, mire számítsak Kép, előtte Beni sokat ment úgy, hogy csak az egyik kezedet fogta (mi itt tartunk)?

Brigi! mi van veletek? itt vannak a rokonok? hogy bírjátok a meleget pocaklakóddal?

Marcsi Ákosa is nagyon aranyos, a joghurtos kép tetszett a legjobban és egy kicsit irigykedtem a nyaralásért, olyan jó lehetett. A szülinap ügyben pedig igazad van, tényleg fontos egy szülőnek, az első szülinap, próbálj beszélni a testvéreddel mégegyszer, lehet, hogy valami más problémájuk van, ami rajtatok csattant, persze, ez nem biztos, hogy most kiderül.

Dóri is nagyot nőtt, tök jó volt hallani felőletek, látom a fürdés nálatok is menő Kép

Orsi, hogy vagytok? Panna mehetett a Balatonra?

Vera! nagyon örülök, hogy Bence ilyen szépen halad, és még a lakás is összejött, csupa jó hír. meddig jártok tornára Bencivel? meghatározott ideig (1-2hó), vagy amíg mászni nem kezd? mikor költöztök? ne aggódj a külön alvás miatt (jó, mi is szenvedtünk az első napokban Kép), mindig megébredek kb. 10 perccel előbb, minthogy Lizi felébredne, nem tudom, hogyan, egyszerűen felriadok. és mivel mi már 3 és fél hónaposan külön altattuk Lizit, ezért "bébicsőszt" használtunk, ami egy adóvevő, egyirányú, azaz csak te hallod, hogy mocorog a bébi, de titeket nem hall. ha ez megnyugtat, akkor vegyetek, de lehet bérelni is, azt hiszem.

Ann! ügyes volt Hami, stramm csaj, hogy ilyen könnyen letudta a barihimlőt Kép

Edit! sárgadinnye Kép, és ízlett neki???

Hanzika! mi lett Marcus pöttyeivel? a melegtől volt? mivel kezelted?, nekünk is volt már melegpötty, igaz, nem mostanában

Magunkról: a kisasszony úgy döntött 10 hós korától csak egyszer alszik napközben, ennek megfelelően nem 6-kor, hanem 7-kor kel, és 11-12-ig meg nem áll, aztán beájul, és 2 körül ébred ill. ebédel. már egy kezét fogjuk csak a járásnál, pedig füves, egyenetlen a kert, nem könnyű a járás neki. most, hogy meleg van, beiktattuk a kerti fürdőzést, amit nagyon élvez, csak állandóan álldogál a kismedence szélénél, illetve kidobálja a játékokat, hogy kihajolhasson érte. Én még mindig bírom szusszal a tornát, sőt már élvezem, hogy nem kínoz utána annyira az izomláz. munka van heti 2, ma hajnaloztam éppen és majd pénteken megyek újra. hétvégén voltunk kirándulni a Dunakanyarban, Lizi megmászta és végignyalogatta az esztergomi bazilika környékén lévő összes követ, fát, lépcsőt, bokrot, villanyoszlopot Kép, de élvezte Kép

mára ennyi, most sietek vmi ebédet összedobni, bocs, akinek nem írtam, majd pótolom

panu
panu

Panu
Ügyik vagytok ti is nagyon! Jó lehet a kerti fürcsi, nagyon hiányzik a víz nekünk is. Megszoktam, hogy Litérről csak max. 10 perc a Balcsi, ha olyanunk volt, leugrottunk akár éjjel is fürcsizni.
Beni kb másfél hónapot járt egykezezve velünk, aztán egyszercsak úgy döntött, hogy ő most jár és elindult. Nekem meg leesett az állam. Azóta is megyeget, egyre ritkábban mászik. Olyan fura, hogy pl. kimegyek a konyhába és egyszercsak megjelenik, de kétlábon. KépKépKép Néha vannak koordinációs zavarok, elindul valamerre, de nem oda lukad ki, mert hírtelen irányt vált ahogy majdnem eldől. Olyankor néz is nagyokat, hogy nem oda indult. KépKépKép Meg van, hogy hármat megy előre, kettőt hátra, sőt, ha nagyon fáradt, akkor próbál menni, de nem bírja emelni a lábát, tök édes olyankor ahogy zsörtölődik. KépKép

zit
zit

Sziasztok!

Feladom az altatási procedúrát és inkább írok...
Nagyon nehezen megy mostanában az alvás nálunk, Benci csak nevetgél mindenen, közben meg már résnyire nyílik csak ki a szeme. Melléfekszem és így próbálom altatni, de nyomkodja a szemem meg mindenemKép Már 4szer bealudt, de amint átemelem a kiságyba, felébred és vigyorog. Most végül már otthagytam a franciaágy legbelső sarkában körülbástyázva és kijöttem, hátha így egyedül sikerül neki álomba szórakoztatnia magátKép

Ma reggel is volt torna, és a lány nagyon de nagyon megdícsérte Bencikét hogy milyen ügyin közreműködik (talán az egy óra alatt 5 percet sírt, amúgy kifejezetten élvezte) és azt is mondta a lány hogy rengeteget javult múlt hét csütörtök óta!!! Még a jövő héten jön kétszer, aztán 3hétre elutazik, de mi minden nap csináljuk Bencivel a feladatokat, és azt mondta hogy az is lehet hogy mire ő visszajön már mászni fog Bence, mert elég hamar ráérzett a mozgásraKépKép
Nekem még tényleg annyira hihetetlen hogy ilyen szintű fejlődés mutatkozik ettől a tornától!

Zit!
Beni tök édes lehet ahogy ide-oda megy a lakásbanKép Nekem is bizti fura lesz, de leginkább azért mert olyan pici Bence. Amikor kapaszkodva áll az ágy mellett, belegondolok hogy így fog a lábunk alatt rohangálni, olyan furi. De már nagyon váromKép

Panu!
Lizi is nagyon ügyes hogy már itt tart járásbanKép És nagyon érdeklődő kislány! Új kép nincs róla? Már olyan régen láttuk!
Tornára nem mi járunk, hanem hozzánk jár a gyógytornász, és addig fog csak jönni amíg Bence fel nem áll magától és meg nem tesz pár lépést akár kapaszkodva is. Legalábbis így beszéltük meg. Onnantól kezdve már tuti hogy megtanul torna nélkül is menni, szaladniKép
A bébiőrt ismerem, van is nekünk egy Philips kölcsönben, de még soha nem használtuk, ugyanis mi légzésfigyelőt használunk és a kettő együtt nem megy. Bár mindkettő más célra való, de mégis zavarják egymás frekvenciáját, így nem lehet egyszerre használni őket. A légzésfigyelőt viszont addig használjuk amíg Bence egyszercsak le nem mászik róla éjjel, vagy feláll rajta, mert onnantól nincs értelme. Viszont jelenleg engem nagyon megnyugtat, és ameddig csak lehet használni fogjukKép
Most arra gondoltam hogy veszünk egy szivacsot Bence szobájába, ha éjjel ki kell venni, egyáltalán legyen hova leülni vele megitatni, simizni, visszaaltatni, mert így nem kéne áthurcolnom a hálónkba egy kis itatásra, közelebb lennénk a kiságyhoz és csak bele kéne emelnem ha visszaaludtKép Majd kiderül működik-e!

Edit!
Mi történt a cipővel? Most hétvégén megyünk Szolnokra lagziba, csak nem bizti hogy szombaton 1ig hazaérünk amíg nyitva vannak az üzletek, de ha igen, akkor szívesen kicserélem nektek ha erre jársz és bedobod. Csak ne felejtsd el a blokkot!
Milyenek a kiskutyák?Kép

Most futok pakolászni amíg Bence alszik, egy csomó cuccot hazaviszünk anyukámékhoz is a hétvégén, ne kelljen már átköltöztetni.

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Zit:
Chamomilla 15 ch. ált ezt ajánlják kisbabáknak. Vagy vízben feloldva kortyonként, vagy a nyelve alatt van egy kis luk, gödör abba kell belerakni és nem nyeli félre.
Remélem használ

Szti
beszti71

Hahó!

Még nem is olvastam vissza, mert most csak azért jöttem, hogy leírjam érdekes párbeszédemet a házunkban lakó fura nénivel, akivel már korábban is voltak nézeteltéréseink Gabi öltözködésével kapcsolatban. Szóval, ma biciklizni voltunk (tényleg, szombaton vettünk Gabinak biciklisülést, azóta háromszor voltunk el, ebből kettő siker, egy félsiker, ugyanis ma az út harmadánál elkezdett nyafogni, ezért vissza kellett fordulnunk, és visszafelé már sírt is, amikor nem tudtunk apával egymás mellett menni). A lényeg: Gabi ruházata egy bugyiból, ujjatlan trikóból és sildes sapkából állt. A nénivel a lift előtt találkoztunk felfelé. A párbeszéd (én mosolyogtam végig, mert én nem bántok meg senkit, akkor sem, ha furákat kérdez):

N: De édes baba! Nem fog megfázni a lába?
Én: Nem, nagyon meleg van.
N: De nem kéne rá zokni?
Én: Nem, tényleg nagyon meleg van.
N: Tényleg. De akkor miért van rajta sapka?
Én: A nap ellen árnyékol.
N: De itt nem süt a nap.
Én: De kint sütött, amikor kint voltunk.
N: De itt már nem, nem veszi le róla?
Én: Majd mindjárt felérünk, és akkor leveszem.
N: Jó, de nehogy megfázzon a kis lába.

Fura ez a néni.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa! pedig logikus Kép, hiszen ha meleg van, minek a sapka, árnyékban Kép, ha már egyszer zoknija sincs Kép nagyon édes történet! tetszik! biciklizésről mesélj! mennyire tetszik Gabinak? hol ül? és sapka van rajta, amikor utazik? Kép és zokni? Kép

Vera! nálunk is van egy ágy a gyerekszobában, egy kihúzható, tényleg szükséges valami, amin ülni, pihenni lehet, és főleg kényelmes. bébicsősz nélkül sem lesz gond, ne aggódj, tényleg észre fogod venni, ha szükséges van Bencinek rád. Bencinek üzenem, hogy hajrá, hajrá, ügyesedjen!

Zit! édes lehet Beni! mint egy kis részeg, vagy táncos inkább?? kíváncsi lennék az arckifejezésére, egy fotó??

panu

panu
panu

Zsizsa!

Jó kis párbeszéd voltKép Bírom az ilyen embereket! Mindenesetre nagyon jót nevettem rajta. Ugyanis épp tegnap történt velünk is egy hasonló eset. Toltam haza a dögmelegben Bencust a bankból, jött velünk szembe egy idősebb nénike, és már messziről mosolygott Bencére. Épp altatni próbáltam Bencust, le volt fektetve a kocsiban, kezében pelenka mert csak úgy tud elaludni ha valamit gyömöszölhet. Néha-néha a fejére is teszi pár percreKép
Erre mikor a néni mellénk ért, persze hogy beszólt nagy sajnálkozóan: "Emelgeti a baba a takaróját kedves, hát melege van szegénynek." Úgy felmegy ilyenkor bennem a pumpa, bár én sem ugrok. Csak annyit mondtam hogy az nem takaró. De közben belül fortyogtam hogy mit képzel hogy a 40 fokban betakarom az amúgy egyszál bodyban lévő gyerekem???
Úgyhogy én kész vagyok az ilyen emberektőlKép
De mások történetein jókat tudok mosolyogniKépKép

Többiek merre vagytok, ma nagyon nem volt itt élet!

Mi most altattuk el Bencét, de jó félórába telt, mert már körbeforogta az ágyat teljesen, lemászott a lábunkhoz. Kezdem átérezni az izgő-mozgó gyerekek anyukájának helyzetét. Mi lesz később ha már a gyerek lemászik az ágyról?! Hogy fogom elaltatni?

Üdv,
Vera

KépKép Kép
76vera

Anita!

Nagyon de nagyon edes Robo a kepeken,milyen nagy fiu mar!Nagyon szupi ajandekokat kapott,es jo a torta is Kép.AZERt evett is belole vagy csak megnezegette?Az en fiam igaz meg nem ismeri az edesseget de szerintem nincs nem lenne meg odaig erte,vagy ki tudja Kép

Vera!
Gratulalok BEnce fejlodesehez,ugye azert elobb utobb csak beindul a draga.Kép
Azt akartam neked irni,tudom hogy semmmi kozom hozza,de azt olvastam es itt a vedo nenik nagyon de nagyon a lelkunkre beszeltek hogy uditot max 1.5 dl-it ihat egy nap a baba mert nem egeszseges a sok udito.A cukor miatt sem de valami mas miatt inkabb de mar nem emlekszem hogy mi(csak tudom hogy elmondtak itt ezerszer hogy nem szabad,azt hiszem nem tudja a szervezet ugy hasznositani a tobbi kajat de nem akarok hulyeseget mondani,majd valamelyik okos anyuka elmondja .REmelem nem haragszol hogy leirtam,csak ez annyira megmaradt bennem,de meg gyumit sem szabad tulzasba vinni allitolag.Igaz az en fiamba bele kell tolteni az uditot mert egyebkent nem issza meg.A noverem sok Cubut adott a fianak amikor ilyen 1 ev koruli volt,es eleg sokat hanyt a fia es azt mondta neki is a doki hogy nem szabad ,es tenyleg amikor keves ucsit ivott utana mar nem hanyt a dragam.Na ezt jol megasszontam Kép
Tetszett a torteneted,,es a ZSizsae is Kép,nalunk is tortentek ilyenek.De itt inkabb mindig ramszolnak hogy nagyon fel van oltoztetve a gyerek,igen csak itt az a baj hogy olyan hideg a legkondi minden uzletben hogy en mindig adok ra zoknit amikor olyan helyre megyunk mert meg en is didergek neha.(ok birjakKép
Orulok hogy sikerult a lakas !!VEgre!
En is kozel laknek most hozzatok,Robert Karoly (A Dozsa Gyorgy uttol,Szabolcs utcatol kb 7 perc gyalog de lehet hogy meg kevesebb.Mondjuk en nem szeretem ezt a kornyeket mert sok a cigany(pedig nem vagyok fajgyulolo) csak nagyon problemas emberek sajnos.Viszont a jo az egeszben hogy a lehel ter ott van a piac,tenyleg minden nagyon kozel van.
EGyebkent mi jovo hetvegen koltozunk DAllasba,9 oras ut hu de felek elore tole,es egy bazi nagy autot bereltunk amiben szallitjuk majd a butorunkat,meg huzzuk majd az autonkat ,Szoval mar kicsit felek az egesztol,annyi cuccunk van hogy azt mind ossze pakolni egyedul a ferjemmel az nem semmi lesz Kép de majd beszamolok rola hogy sikerult ,azert addig remelem hogy meg jovok.

Meme!
Nori gyonyoru!Gratulalok a lepegeteshez,hat tenyleg nagyon koran kezdi Kép

Zit!
GARatulalok a te kisfiadnak is a lepegeteshez,nagyon ugyes srac Kép!!!

Zsuzsofi!
BEnce nagyon ari es a hugod is!Orulok en is hogy kicsit jobb a helyzet gondolom kezdi kicsit megszokni a dolgot szegenykem.TEnyleg hogy sikerult a sulid,lehet hogy mar irtad de biztos lemaradtam rola.

EGyebkent nekunk is nagyon nehezen megy a nappali altatas,VERa jutott eszembe pont mivel ugyan ezt csinalja a fiam is nyomkodj a szemem ,fogdossa a szempillam,a mell bimbom megprobalja benyomni Kép meg ilyesmi,kozben nagyokat kacag ,hancurozik az agyban.Tenyleg lassan mar ott tartunk hogy semmit nem hajlando aludni vagy ha elalszik akkor is max fel ora utan felsir,vagy altatom tovabb neha mukodik vagy muszaj jatszani vele.csak az a baj hogy olyankor este fele mar alig bir magaval olyan faradt,viszont mar reggelig alszik .REggel 4-6 kozott szopi 5 perc kozben alszik,es utana reggel 9 -ig alvas van Kép Anyanak ez nagyon tetszik am.
MOst megyek majd meg holnap jovunk Kép
gabi75david

Sziasztok!
Kezd helyreallni az alvasunk ejjel mar csak 2.5 orankent ebredt Emma Kép Viszont vasarnap ota tud tapsolni Kép es mar nemcsak integet a papinak ha megy el itthonrol, hanem integetes utan gyorsan becsukja az ajtot Kép

Szti,
Akos punk frizuraja nagyon jo! - volt Kép azert a rovid sem rossz Kép

Anita,
en meg nem unom Robo kepeit, mert nagggyon jok Kép Alvassal hogy haladtok? Robo veletek alszik meg vagy kulon szobaban? Drukk, hogy rendezodjon az alvas! Normal esetben Emma 3 orankent ebred szopizni, aztan visszateszem az agyaba (mienk mellett van) es max 1-2 perc kiabalas utan alszik... ha elalszok szopi alatt, csak akkor marad a mi agyunkban. DE volt par borzaszto ejjel, Emma az elso ebredes utan nem akart visszaaludni orakig, de ugy tunik ez mar a mult (kop-kop-kop). Az tortent, hogy az elso szopi utan felalomban visszaraktam az agyaba (mint maskor), de felebredt es elkezdett nyuglodni. Azt hittem, hogy a foga vagy a pocija, persze gyorsan kivettem... es valoszinuleg ez volt a baj. Ehes mar nem volt, igy a szopi nem kototte le, de azert megis akart szopizni - tipikus nagyon faradt viselkedes (nala). Aztan ezt megelegeltem, akkor jott a hiszti, es mivel tenyleg semmi nem volt jo, betettem az agyaba. Azt a vergodest amit lenyomott, rendesen rugdosta a racsokat. Minden volt - hiszitzett, jatszott, gagyogott, suvoltott, majd kb. 1000 ev mulva elaludt (kozben papival felvaltva meseltunk, simiztuk, magyaraztunk meg ilyenek). Aztan ez ismetlodott azzal a kulonbseggel, hogy nem vettem ki az agyabol, es az ebrenlet elkezdett rovidulni, tegnap mar egyaltalan nem volt Kép Remelem ezutan sem lesz! Az biztos, hogy ha 1x "feladjuk", akkor azzal csak a kitartasat noveljuk, es legkozelebb sokkal tovabb birja (legalabbis Emma igy mukodik).

Vera,
gratula Bencenek a mozgashoz, nektek meg a lakashoz! Latod-latod hamarosan igazi kis orokmozgo lesz. Koltozeshez, kulon szobahoz kitartas, meg kuldok +++++++++++ is. Ivassal hogy alltok? Remelem nem sertodsz meg, de en kicsit vitatkoznek Zittel, szerintem gyumilebol sok a napi 5-8 deci, valoszinuleg nem csak szomjusagbol issza. Emma is kap bebigyumilet, kb. hetente 1x es csak vacsi utan. Nem konnyu, de szerintem fo a kovetkezetesseg

Meme,
Nori is nagyon ugyes! No meg ti is, hogy befejeztetek a lakast!

Zsizsa,
parbeszed Kép

Gabi75,
koltozeshez nektek is kuldok +++++++ energiat, nem irigyellek, tudom milyen segitseg nelkul babaval koltozni

Ann,
baris Hami hogy van?

Bocs aki kimaradt, de szolit a fonok Kép

batka
batkamano

Sziasztok

Vera
<font color="ff6000">Szerintem elfelejtettem tegnap írni, de nagyon ügyi Bencus, hogy így nekiállt a fejlődésnek!! Gratu neki. Lassan majd ti is rohangálhattok utána! KépKépKép Így, hogy önállóan is eljut mindenhova és még a két kezét is tudja használni, sokkal jobban elvan Beni is, csak résen kell lenni ha csönd van!!! Akkor tuti zsiványkodik valamit. KépKépKép
Az ilyen okoskodókra meg kell próbálni nem reagálni, úgyis felesleges magyarázni nekik, süketek a szép szóra. Különben is, gondoljon amit akar....</font>
Szti
Köszi! Úgy látszik ez a Chamomilla mindenre jó. Kép
Zsizsa
Szerencsére itt még nem találkoztunk ilyen beszólós nénikkel, bácsikkal. Érdekes lehetett. Kép
Batka
Jól látjátok, hogy működnek a babák KépKép Nemcsak Emma ilyen, mindegyik olyan, ha valamit elérnek, utána addig hisztiznek amíg újra megkapják. Muszáj tényleg dolgokban következetesnek és kitartónak lenni. Ez a vergődés ismerős, csak nekünk alapban van néha, nem az ágyban. Olyankor otthagyom, érdekes módon mindig megunja hírtelen ha nincs közönség. KépKép

Beni nagyon ügyesen megy már, okosan csinálja. Ha rászólunk, hogy lassan menjen, akkor lassít, van, hogy meg is áll pihizni és úgy megy tovább. Igaz, megyünk mindig utána, mellette, eddig sikerült a nagy eséseket elkerülni. És képzeljétek, tök barátságos, tegnap egy idegen néninek integetett aki ment a Hévhez. A néni úgy meghatódott, hogy 2-3 alkalommal is visszafordult integetni nagy mosolyogva. KépKépKép Ja és este 22-kor aludt el és még mindig alszik. Kivi vagyok meddig. KépKép

zit
zit

Jó reggeltKép

Zit!
De jó hogy ilyen jól alszik BeniKép Megérte az a pár nyűgös este, nem? Nekem eleinte nagyon furi volt mikor Bence kezdte átaludni az éjjeleke, de aztán nagyon hamar megszoktam és most az esik rosszul ha valamiért nem így vanKép
De ma nekünk is jó éjszakánk volt, Bence 9től aludt fél 8ig, és közben csak 3kor ébredt fel, de úgy hogy mire kivettem az ágyából hogy megitatom addigra bealudt a kezembenKép Az ilyen éjszakáktól nagyon fel tud töltődni az ember!

Beni tök ügyi hogy már így integet. Bence is csinálja úgy ahogy, már elég rég elkezdte, de úgy hogy a tenyerét felfelé fordította és úgy nyitogatta az ujjait. Na ez már nincs, hanem most ezerrel integet jobbra-balra, nagyon édiKép Főleg akkor ha apukája kezében van és meglát engem egyből integetKép Mostanában amúgy is rám van kattanva de szó szerint. Hiába fekszünk este mellé mindketten, csak én kellek és ha kimerek jönni közben a szobából akkor egyből rázendít. Még mindig megy a simizős, bújós, nyálas elalvásKép
És érdekes ha az apukájával játszanak akkor elvan simán ülve mellette, de amint én megjelenek rögtön mászik rám és nyűgizik hogy vegyem fel. Az utcán is a babakocsiban ha meglát már nyújtja is a karját. De erre nem szoktatom rá!

Nem úgy mint a gyümiléreKép Tudom ezt én rontottam el, mert mikor abbahagyta a szopit, nem akart vizet inni pár napig, szinte alig pár kortyot és nagyon féltem hogy kiszárad, ezért megpróbáltuk a HIPP leveket és ez persze hogy kellett. És most már nem tudom hogyan szoktassam le. A múltkor már éjjelre vizet vittem be neki, 40 perc üvöltés után (közben voltak pár perces csendek mikor épp azt magyaráztuk el neki szépen hogyha szomjas akkor vizet kell inni) mégis adtam neki, mert már öklendezett a sírástól. Nagyon kitartó tud lenni. És tudom hogy sok a napi fél liter gyümölcslé neki, de nem tudok mit tenni, vagyis folyamatosan próbálkozom, egyelőre hiába. Ha már látja hogy a pohárban víz van, meg sem szívja, bele sem kortyol, sehogy és semmiből nem hajlandó meginni. Ebben a kánikulában meg most nem szeretném szomjaztatni, akkor már inkább a gyümilé. Hippet iszik, meg olyan 100%-osat amiben nincs cukor.

Batkamano!
Gratulálok Emma alvásáhozKép Tudom hogy nálatok ez már jónak számítKép És a tapsikoláshoz is.
Gyorsan becsukja apa után az ajtótKép

Gabi75!
Akkor most nagyon egy cipőben járunk. Mi is a jövő hétvégén költözünk, és bár aznapra elhívom az anyukámat hogy vigyázzon Bencére hogy én is tudjak pakolni, de előtte a pakolást ketten csináljuk a férjemmel. És a héten meg a következőn már hordjuk át a dobozainkat a lakásba mert így is hogy csak a bútorok maradnak, olyan horror árat adtak a költöztetők hogy nem tudom mi lenne ha még vagy 50 doboz is rájuk várnaKép

Köszi a tanácsot neked is üdítő ügyben, lásd fentebb a magyarázatotKép Én nem cukros üdítőket adok Bencének hanem babaleveket és ő nagyon szereti őket, még sosem hányt tőle, sőt mióta nem szopik azóta nincs bukás sem, pedig nekünk szinte mindig volt előtte. Tény, hogy azóta kevesebbet eszik, de a dokink szerint még mindig nagyon jó súlyban vanKép

Ez tök jó hogy te is ezen a környéken laktálKép Tényleg vannak cigányok, de állítólag innen is telepítik ki őket mert az egész utca megújul. Hát remélem is, mert én félek is tőlük, nem tudom őket határozottan elküldeni ha esetleg belémkötnek (még a gyerekeket semKép) Azért majd igyekszem elkerülni őket, már amennyire lehet.
De maga a ház gyönyörű és mivel van belső kertje valamint tetőkertje padokkal, grillezőhellyel, nem hiszem hogy nagyon sokat mozgolódnánk séta ügyben a környéken. Csak ha céllal megyek valahová. A teraszunk pedig akkora hogy lesz Bencének saját homokozója isKép
Azért jó lenne ha még itt laknátok!Kép

Most mennem kell, mert meg kell tornáztatnom BencustKép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Vera
<font color="ff6000">Beni hál istennek mindent megiszik, teát, vizet, babalevet is. Próbáld ki, van a HIPP-nek dobozos instant tea pora. Van egy Almateájuk, ami szomjoltó. Annak is olyan az íze, mintha ivólé lenne, mégsem az. Csak kicsit többet kell tenni belőle, mint ami a dobozra van írva, különben íztelen. Van különböző ízekben, Beni most ezeket issza, nem azokat az édes ivóleveket. Szerintem nem sok a folyadék neki, Beni tegnap szerintem több, mint egy litert megivott. Dög meleg van, kell nekik is valami frissítő.
Nálunk amúgy nem voltak nyűgös esték, ő simán aludt amikor nem keltem fel hozzá. Nem sírt abszolút. Mondom én, hogy mázlim van vele. KépKépKép</font>

zit
zit

Lanyok!
Egyebkent en is babaknak valo uditorol beszelek,hogy nem szabad nekik sokat adni belole.Abban igaz hogy nincs cukor de van benne gyumolcscukor,es az sem egeszseges nagy mennyisegben.Nagyon is hizlal,ami esetleg felesleges hizashoz vezet.Az en fiam napi 2 dl folyadekot iszik meg kb de van hogy 3dl-t es napi 4 szopi van.En ugy csinalom hogy a foldon van a vize a csoros poharban es alladoan kinalgatom,mostmar ha mondom neki hogy igyal vizet akkor oda maszike es bele kortyol egyet Képtok ugyes mar.
Ja es kepzeljetek ma reggel mondtam neki hogy adjon apanak puszit,erre ramugrott es nekem akkora puszit nyomott az arcomra Kép.Igy meg soha nem adott ha en kertem volna,neha magatol oda jon es bekapja az arcom,vallam .Mostmar egyre tobb dolgot csinal ha kerem tole.Kép
Vera nem tudom hogyan kene leszoktatni a sok uditorol,de meg felnotteknek sem ajanljak hogy olyan sokat megigyon egy nap.Kinalgatni kell vizzel,elvegre ha szomjas ugyis inni fog.Most ki fogsz nevetni de DAvidnak sem kellett a viz mert elotte hipp teat ivott de csak gyenget ,de elfogyott amit otthonrol hoztunk igy maradt a viz.nem akarta inni cumis uvegbol meg regebben,en adtam neki vizet olyan injekcios tunek a felszivojaval nem tudom minek hivjak.2 orankent adtam neki mindig egy keveset ,aztan sima poharbol,es egyszer csak elfogadta.NIncs tea jo a viz is.Nehez dolgok ezek de en is paraztam hogy innia kell mindig attol feltem hogy kiszarad, a ferjem mindig mosolygott is rajtam hogy eroletem a vizet.Hat lehet hogy nem a legjobb volt de mostanra szepen issza,nem nagy mennyiseget de valszeg azert mert meg mindig kiszopja a maga kis tejcsijet.Egyebkent direkt elolvastam hogy napi 5-7 dl folyadekra van szukseguk az ilyen pici babaknak.Meg persze az igenytol is fugg meg attol is hogy mit esznek Kép
TEgnap foztem olyan fincsit Davidkanak hogy en is azt ettem Kép olyan jo lett hogy DAvid alig akarta abba hagyni de muszaj volt mert elfogyott a tanyerjabol (22 dkg).Foztem rizst,brokkolit,karfiolt,cukkinit,csirke mellet,es sajtszoszt toltottem ra.Nagyon hamar megvolt de ugy ette.Mostmar rendszseresen megeszi 3-szor a 20 dkg-t,de estere inkabb 25 dkg.Neha ugy erzem ez sok neki,lanyok ti hogy latjatok ?
Mondjuk estere 15 dkg az anyatejci zabpehellyel ,es meg kap utana baba joghurtot altalaban mindig ez a vacsi,de mostanaban probalkozom joghurt helyett zoldseggel estere.
Igazabol nincs hiszti hogy mennyi kell neki csak ugy tatogatja a szajat,aztan egy ido utan en mondom na ennyi eleg mar.mondjuk erdkes hogy hizlalo etelt nem nagyon eszik szerintem vagy csak ritkan.
Altalaban reggelire 15-18 dkg gyumi,utana egy keves kenyer kis sajt de csak egy par pici falat, ebedre vagy en fozok valamit,vagy bebi etel es melle fozok meg zoldseget,csirke mellet amivel darabossa teszem a kajat,vagy teszta,rizs mikor mi.VAcsira mindig van 1-1.5 dl anyatejcsi vitaminnal dusitott zabpehelyyel,es utana joghurt,vagy mostanaban zoldseg( ha pl ebedre rizs volt zoldseggel akkor megprobalok ester valami teszta felet adni zoldseggel ,sajttal,vagy csak kenyeret sajtkremmel)
Lanyok ti mikor mit adtok a babaknak?Es mennyit?
Azert is gondolom hogy kicsit sokat eszik ,mivel napi 3 kakija van eleg jo meret.VAgy ez csak normalis?
Ha tudtok valami jo receptet amit meg be lehetne ujitani babaknak azt szivesen varom.MOndjuk en minden nap megprobalok valmai ujat adni neki,hogy ne unja meg a kajat.(ebedre),de a gyumiket is varialom reggelire,inkabb csak a vacsi majdnem mindig ugyan az de azt szereti is.
OK mostmar elhuzok mert hosszu voltam,de azert varoma hozza szolasokat.
Neha csak amulok hogy nemreg itt izgultam hogy DAvid nem akar enni es tessek szinte mar ott tartok hogy neha en mondom hogy mostmar eleg kicsim Kép

Mindenkinek szep napot !
gabi75david

Sziasztok!

Ügyeskedőknek kitartást Kép És nem csak a babáknak, a szülőknek is Kép

Marcus nálunk már bejárja a lakást. Ma pl. az erkélyről szedtem össze reggel Kép

Egyébként a pöttyök másnapra elmúltak - azért én örültem neki. Már csak azért is, mert sógornőm utolsó hónapos terhes és most olvastam, hogy akkor is gáz a barihimlő, ha szülés előtt pár nappal jön ki. Akkor szombaton találkozott vele utóljára, azóta nem. De szerintem megússzuk, meg úgy tűnik, hogy Ildiék is (a lány, aki velem volt a talin Tomi fiával).

Bocsi, most csak ennyi, vár a halom vasalnivaló.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Gabi75! hogy méred a kajákat? mérlegre raksz mindent? én nagyjából decire tudom, hogy mennyit eszik Lizi, de már nem nagyon foglalkozom vele, mert látom, hogy jól fejlődik. most pl.itthon nagyon meleg van, és kevesebbet eszik, mint szokott, viszont több folyadék fogy.

ivási problémák: mi is szenvedünk a bébigyümilé kontra víz problémával. sajna, rászokott az egyik gyümilére, és alig akarja elfogadni a vizet. illetve most a melegben úgy tűnik elfogadja, amit nem is csodálok, hiszen nekem is az esik a legjobban ilyenkor. viszont nem adom magában, hanem felesben, vagy harmadosban hígítom vízzel. Vera, esetleg próbálkozz meg a hígítással, és fokozatosan csökkentsd a gyümilé mértékét, mi is ezt csináljuk.

kajákról: rengeteg zöldséget eszünk, Lizi is. és szereti. nekem nincsenek komoly receptjeim, általában abból találok ki vmit, ami itthon van, vagy amit a piacon látok. most már többször eszik olyan kaját is, amit mi eszünk. ilyenkor nem fűszerezek erősen. Gabi75: egy példa: padlizsán, sárgarép, karfiol, kicsi póréhagyma megpárolva, összekeverve apróra vágott pulykahusival, és riszt főztem hozzá, a zöldségeket vajon pároltam, és a són kívül bazsalikomot tettem hozzá, de kipróbálhatsz más fűszert is, imádta Lizi. Vagy: vajon megpároltam egy kis sonkát, önöttem hozzá bébiparadicsomlét, majd oregánóval megszórtam, és makaróni tésztával, illetve kis sajttal tálaltam. ezeket Lizinek mindig megturmixolom (botturmixszal).

barihimlő még nálunk sincs, de van még egy hét Kép
Ann! hogy vagytok? Hami és a tovatűnő pöttyök?

Batka! ügyes Emma, és ez csak jobb lehet, éjszakai alvás - drukkok mennek Kép

na, megyek, nagyon fáradt vagyok, jó éjt
panu
panu

Sziasztok Kép

Mi ki vagyunk purcanva a melegtől: sorrendben leginkább apa, Hami, majd én Kép Közlöm, h a meleg Hamcsit jobban megviseli, mint a bari. (merthogy azt meg se érezte...)
Ja, a tegnapi nappal, 1 hét után gyógyultnak nyilvánítottam Hamit a bariból! :o) Talán még 2 pörk van rajta, a többi leesett, lehet, h már az sincs, de reggel még volt Kép Tegnap már pancsizhatott rendesen, sőt, ma napközbeni pancsi is volt az erkélyen Kép Felettébb boldog volt!
Nálunk szerencsére nincs gyümilé kontra víz probléma, mert vizet kap és kész Kép Meg cicit. Persze a legváratlanabb időkben kéri, van amikor nem... de én se nagyon kívánom a kaját, inkább inni, úgyhogy döntsön ő Kép

Hanzika, Panu ill. mindenki más, örülök, ha megússzátok a barit, elvileg nem szabadna bebarizódnotok! Kép Úgy izgulok, h ne legyetek barisak!!!

Gabi75, puszi KépKépKépKép Jajj de jóóóó!!! Kajához nem tudok hozzászólni, mert egyrészt Hami még csak 1x eszik/nap, másrészt ha agyonütnének se tudnám megmondani a dekákat... esküszöm! Kép

Vera, már a jövő 7végén költöztök Kép jajj, de gyorsan megy! Majd szorítok valami épkézláb időért, ok?
Annyira örülök, hogy ilyen jó híreid vannak mozgás terén! KépKépKépKép Pusszancs annak a kis ügyesnek! Kép
Altatás nálunk is hasonló, csak azzal a különbsáéggel, h Hami egy szivacson alszik az erkélyen, így mellé tudok feküdni és simán lelépek, ha elaludt + ott tudom hagyni, ha úg látom, h kómásabb és egyedül is fog aludni. Modnjuk mióta meleg van, nagoyn szenved, nem alszik, csak ha ott vagyok.

Zit, én is chamomillát mondanék picinek hasfájásra (ill. ez nem konkrétan a hasfájást csillapítja, hanem a nyűgöséget - hatásos!), de sztem elég kisebb is 5 CH. Vagy végülis mind1 Kép
Beni fiad egy csúcs! Kép Lassítás Kép Integetés Kép

Batka, tapsi Kép Hami még nem tud, de nagyon élvezi, ha tapsoltatom Kép ez is valami Kép És még integetni is csak néha. Viszont pacsit azt ad! KépKépKép

Vera, Zsizsa, storyk KépKépKép Mi meg hétfőn sétálunk Pesten, ill Budán, odajön egy idősebb fickó: csak egy tanácsot fogadjon el, kedves, mindig csak arra menjen, amerre a gyerek mondja, sose fog eltévedni KépKépKép Közben meg Hami aludt - mondom, most akkor merre menjek? Kép

Panu, mióta taliztunk, totál a szemem előtt van Lizi, ahog yleírod, h mit csinál - pl esztergomi kirándulást, pancsit stb. is szóról szóra el tudom képzelni, nagyon édi lehet! Kép

Meme, nagyon jók a képek! Kép Végre látunk már titeket is!

Anita, még a barira visszatérve, doki nem mondott semmit persze, mert nem is látta Kép minek? Modnom, h semmi nem volt, csak pötty. Most persze nyűgös - a melegtől...
Álló Robó Kép Szólok, h NEM unjuk Robó képeit Kép Egyébként visszafelé tényleg könnyebb megismerni, h az Robó volt, de sztem is - mint ahogy Edit írta - olyan kis komoly Kép

Szti, Ákos nagyon édi, mind2 hajjal! Kép

Marcsi, szülinapi mizéria.... Kép teljesen igazad van! Remélem, tesódék idővel megértik és redbejön a dolog. Ákos csodaari a képeken! Kép

Pusszancs mindenkinek, kitartást a nagy melegben és irigy irigy, akinek van klímája, vagy medencéje jeges koktéllal KépKépKép
Ann
annann

Sziasztok Lányok!

Nagyon kihalt a topik pár napjaKép Merre vagytok?

Csak gyorsan beugrottam pár szóra, mert már alig állok a lábamon a fáradtságtól.

Panu!
Köszi a tippet a gyümilé-víz hígításraKép holnap ki is próbálom! Eszembe sem jutott.

Nálatok iszik a baba pohárból? Mert Bence még mindig az Avent csőrösből iszik, de van neki egy másik is, szelepes, az is megy neki. Viszont nem igazán érdeklődik a pohár iránt, pedig minden nap kínálom abból is.

Gabi!
Engem is meglepett hogy ilyen pontosan tudod a kajaadagokat! Én még saccra se nagyon tudom, kb. úgy csak hogy egy üveg, fél üvegKép
Nálunk normál esetben úgy néz ki az egész napi étrend, hogy
délelőtt: Milupa vaníliás tejpép gyümölccsel vagy csak gyümölcs vagy már kétszer volt gyümölcsös tápszer turmixként. Ez valamikor 9-10 óra körül van, előtte nem fogad el semmit Bence, kivéve innivalót, valószínűleg emiatt nem éhes...
ebéd: húsos főzelék + utána gyümölcslé Ez a délelőtti mennyiségtől és az alvásától függ, de kb. 12-13 óra, és ebből mindig megeszik egy üveggel(190-220 gr)
délután: gyümölcsök Mostanában őszibarack vagy nektarin, ezekből 3 darabot eszik uzsira. Ez kb. 16-17 óra körül van.
este: Sinlac tejpép valamilyen gyümölccsel, általában banánnal Ebből kb. 200 gr sejtésem szerint, fürdés után, este 8 körül.
Utána szintén gyümilé és így is alszik el kb. 9kor. Hajnalban általában egy ébredés van, szintén gyümilé, kb. 1-1,5 dl és reggel 7-8ig alvás.
És ez azóta van így mióta nem szopizik Bencike. Jó lenne a napi 5 kaja nálunk is, de nem tudom már beszorítani sehova. A reggel kilőve.

Én is kíváncsi vagyok ám mások étrendjére!Kép
Lassan próbálkozom a tejtermékekkel. Már kapott párszor Bencus natúr joghurtot és egyszer körtés Danoninot, mert ezt ajánlotta legelőször a dokink.
Ezután jönne a joghurt, sajt, túró. A Danonino után viszont pöttyös lett Bence, de egyáltalán nem biztos hogy attól, de azért most a biztonság kedvéért várunk.
Ugyanis már vagy 3-4 napja semmi újat nem kapott és mégis iszonyatosan pöttyös a karja meg a hasa-háta. Nagy valószínűséggel a melegtől és a naptól, mert a lakásban nem volt ma sem nagyon olyan, viszont amint kiértünk, de szó szerint, alig 5 percre rá csupa pötty lett a nyaka meg a karja. Majd holnap fel is hívom a dokit hogy mivel kenjem be neki, ha kell egyáltalán.

Hanzika!
Lehet hogy nálatok is csak a melegtől voltak Marcuson a pöttyök? Nálunk mindig múlóban van mikor nem vagyunk kint, aztán újra előjönnekKép

Jó éjt mindenkinek,
Vera

KépKép Kép
76vera

Ann!
Közben te is írtálKép
Örülök hogy Hamibébi ilyen könnyen átvészelte a bárányhimlőt, minden így menjen nálatokKép
Tök jó hogy kint altatod az erkélyen! De nincs ott dögmeleg? Én alig vártam hogy beérjünk a lakásba, bár klímánk nincs, mégis sokkal jobban elviselhető mint kint.

Amúgy ilyenkor (is) kicsit visszasírom a szopiidőt, mert akkor legalább nem izgultam hogy kiszárad Bence, tudtam hogy úgyis annyit cicizik amennyire szüksége van. Most meg nyomom bele a folyadékot, mi is többet iszunk ilyenkor.

És végül eltévedtetek a nagy Budapesten???Kép

Pussz,
Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntünk, pedig csak hétvégén voltunk Szentesen, de annyi minden történt azóta is, hogy írni nem nagyon jutott időm. Zsoltika naggggyon nyűgös volt hétfőn, tényleg alig bírtam vele. Aztán tegnap már sokkal jobb volt, igazi kis tündérke volt Zsoltika, de mára megint elromlott Kép Lehet, hogy a szentesi hétvége "rontott" rajta, mert akkor tényleg nagyon el van kényeztetve Kép Ráadásul Apa is dolgozott itthon esténként, így hát övé volt a számítógép Kép

Visszaolvastam mindent, és örülök, hogy mindenkinél minden rendben Kép

Mi nagyon jól éreztük magunkat Szentesen. A férjem anyukája rengeteget babázott, én jóformán csak szoptattam, pelenkáztam és etettem, amúgy anyós tolta a babakocsit, vitte ide-oda Zsoltikát, meg játszott vele egész nap KépKépKép

Ami nagyon érdekes: Zsoltika is most kezdett el tapsolni! Úgy látom, ez most nagyon megy a gyerkőcöknek, jót nevettem itt az olvasás során, hogy másoknál is most jött ez be Kép Úgy történt, hogy a nagypapa épp összeszerelte a kölcsönbe kapott esernyőkocsit, amikor Zsoltika az ölemben ülve megtapsolta Kép Azóta is sokat gyakorol, annyira édes!

Az integetés nálunk is megy, mindenhol és mindenkinek, de főleg a kutyusoknak integet Zsoltika.

Ami még új játék: a kukuccs-játék fordítva Kép Vagyis Zsoltika elbújik a függöny mögött, aztán egyszercsak hirtelen elrántja az arca elöl a függönyt, és diadalmasan néz rám Kép Hát most már ő kukucskál. Érdekes, hogy már játékot kezdeményez.

Amúgy Zsolti nagyon apás lett, ha itthon van a férjem, le sem száll róla. Szegény jóformán enni alig bír, néha el is bújik a kisszobába Kép Hihetetlen, mennyire szeretnek együtt játszani meg bohóckodni Kép

Ivás: nálunk szerencsére a víz a nyerő. Valahogy jobban itta Zsoltika, mint a gyümilét, pedig azt is adtam neki. Ennek most nagyon örülök Kép Az átszoktatás tényleg nehéz lehet. Viszont elég kevés folyadékot iszik külön Zsoltika, talán másfél-két decit. Bár ő még gyakran szopizik is, és mivel a pisis pelusok száma is rendben van, gondolom elég neki az anyatejcsi. Már egy ideje próbálom az ebéd kiváltásával, és a főzeléket Zsoltika már a szopi helyett kapja, de utána még cicizik egy kicsit, bár láthatóan inkább csak a komfort kedvéért Kép Merthogy akkor már nem éhes egyáltalán.

Egy étrend tőlünk:
délelőtt még séta előtt gyümölcs: banán, alma vagy barack, illetve ha úgy jön ki a lépés, akkor üveges bébigyümi. De ez ritka. Ilyenkor elég szép mennyiséget eszik Zsoltika, legalábbis ahhoz képest, hogy szopi után kapja Kép
ebéd: főzelék, leggyakrabban husival. Általában 1 üveggel fogy el, de ugye ez már szopi helyett van Kép Zsoltika a legjobban a bolognai spagettit szereti. Mást is eszik, de azt imádja! Úgyhogy kicsit egyhangú is az étrend, mert minden második nap spagettizünk Kép
Uzsonna: megint gyümölcs, ilyenkor olyan sok nem fogy el.
Vacsi: fürdés után mostanában Zsoltika főzeléket eszik megint. Korábban tejpépet kapott, de újabban nem szereti.

Mi még nem adunk tejterméket Zsoltikának az allergia hajlam miatt. Pedig jó lenne naponta egyszer valami fincsi joghurtot adni Kép De ezzel megvárom az 1 évet. Amúgy ha mi eszünk, akkor is kap Zsoltika neki való kajcit: sült csirkét, krumplit, kenyeret.

Bocsi, hogy csak magunkról írtam, és hogy ilyen sokat Kép Most már rendesen jövök majd, és írok mindenkinek Kép Hopp, majd' elfelejtettem: az albumunkba raktam fel új képeket:

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2603&p=8298403

És kettőt ide is berakok: egy tapsikolósat és egy homokozósat Kép Ma ismét homokozott Zsoltika, nagyon élvezte! Végülis nem is a homokot eszi, csak bekapja az ujját, ami ugye koszos. Résen voltam, nem engedtem, majdcsak leszokik róla! Végigmászta a homokozót (pedig jó nagy), mászott volna fel a mászókára, nézegette a faleveleket és ágakat, amik lehullottak, és teljesen összekoszolta a ruháját, meg engem is Kép Itthon első dolgunk a fürdés volt.

Kép

Kép

Jó éjt mindenkinek:

Gabi

pgaboka

off
bocs mindenkitől
AnnAnn
néha felénk is nézhetnél, az én búrámnak hiányoztok
J
off
holophernes

Sziasztok!

Dögmeleg van még mindig. Eddig kellett volna lemenni sétálni, de Bence aludni készül, ha meg most leviszem akkor tuti nem fog a babakocsiban.
Tegnap bentvoltunk az apukája munkahelyén, direkt sétáltam vele 2 órát hogy aludjon a babakocsiban és jókedve legyen mire odaérünk. Erre végigülte a kétórás sétát, és annyira fel volt pörögve mire bevittük a céghez hogy sikongatott, kiabált, mindenkire teli szájjal vigyorgott, szóval levett mindenkit a lábárólKép Én meg csak néztem hogy elvileg fáradtnak kéne lennie.
Mondjuk utána hazafelé a kocsiban kb. egy perc alatt be is aludtKép

És képzeljétek ő is tapsolKépKép Ma reggel kezdte, és azóta mindig és mindenholKép És külön örül neki hogy ő ezt is tudja, közben hangosan nevet saját magánKép

Gabi!
Már hiányoltalak, de már értem miért nem írtál pár napigKép
Zsoltika nagyon-nagyon aranyos a képeken, végignéztem az albumot is, a hosszú hajú kép az valami csúúúúcs! Tényleg ilyen hosszú a haja? A többi képen nem látszik.
Jó lehetett Szentesen, látszik a képeken hogy jól éreztétek magatokatKép

Kajával kapcsolatosan én lehet túl parázós vagyok, de nekem a dokink azt mondta hogy ne adjak neki tésztás bébiételt, mert csak annyi van feltüntetve az üvegen az össztevőknél hogy tészta, de az már nem hogy az a tészta miből vanKép És elvileg ugye a tésztában tojás van. Úgyhogy mi még azzal is várunk, pedig nagyon jó lenne már egy kicsit változatossá tenni a kajáinkat.
Addig marad még a tegnap leírtak mellé a babakeksz (Biscotti) és mostanában a Bio-Buláta is amit a dm-ben lehet kapni és ez az egy dolog amit minden para nélkül Bence kezébe merek adni és nagyon ügyesen megeszi egyedülKép

Sziasztok,
Vera

( A többieket még mindig hiányolom ámKép)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Mi most értünk haza, kint meg lehet sülni! A Duna Plázában voltunk, ott elég jó az idő, de szerencsére nincs nagyon hideg Kép

Vera,
köszi a hiányolást Kép Zsoltika haja valóban ilyen hosszú, csak kevés, amúgy lelapul Kép A képen azért látszik ilyen jól, mert épp levettem a sapiját, és valahogy ígymaradt a haja Kép

A tapsoláshoz gratula!!! Ugye milyen aranyosak ilyenkor? Annyira édes Zsoltika is, ha tapsolok utánoz Kép

Még nem is gratuláltam az új lakásotokhoz! Biztos nagyon szép! Sok-sok energiát küldök a költözéshez, dobozoláshoz és pakoláshoz! Sok fáradtság, de megéri! Az is jó, hogy a kerületben maradtok Kép

A bébiételekben valóban van tészta. De amit én főzök (durum), abban nincs tojás sem. Meg amúgy Zsoltika már sütit is kapott... Hát igen, azt azért még nem kéne.

Most mennem kell, Zsoltika éhes, jön az ebéd.

Puszi mindenkinek:
Gabi

pgaboka

Sziasztok!

Látom nagyon beindult a kaja-innivaló téma. Nálunk ez úgy zajlik:
8 körül reggelinek szopi
10 körül joghurt v. túrókrém
13 körül főzelék + husi
17 körül gyümi
20 körül tejpép v. vajas kenyér v. sajtos kenyér
lefekvés előtt tápszer, de csak pótlás, mert utána szopi van, és éjjel ált. egyszer kell fel szopira.

Innivalónak mindent elfogad, de általában tea van, vizet is megissza, de ritkábban kap, gyümilevet szintén. Én sem tartom túl jónak az állandó gyümilevezést, de inkább azért mert telít, és kaja meg semmi utána.
Teából a Hipp instantot adjuk gyengén, ha gyümilé akkor is Hipp v. Nestlé.

Velünk semmi különös nincs, tagnap voltunk méricskélni, 8300 és 74 cm, szóval növünk rendesen Kép Most már futni próbál az udvaron, édes ahogy totyogva megpróbál szaladni Kép, tegnap így hasalt be a babymedencébe... nagyon tetszett neki, vigyorogva nézett ki vizes cuccal, tehát kiharcolta a pancsit....Kép dehát ezt a meleget csak így lehet kibírni.

Most már megyek, mert apa követeli Kép a gépetKép

Mindenkinek túlélést a meleghez

Meme
meme

Sziasztok!

Sikerült a KRESZ vizsgám!KépKépKép

Ennek örömére itt egy kép a homokozó Barniról:

Kép

Most már majd jövök "rendesen" is!Kép

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Hú lányok iszonyatos meleg van.
Este viszont itthon olyan meleg van, hogy szegény Robó is alig alszik, folyik róla a víz, pedig egyszáll semmiben van. Pedig úgy látom, hogy már nem a cici miatt ébredne, hanem a nagy melegtől nem tud aludni. Forgolódik össze vissza szegénykém.

Érdekes, hogy nálunk ha itthon vagyunk jól eszik Robó, igaz mennyiségeket nem tudok írni, mert ez mindig más, nameg nem szoktam méregetni sem.Azt nem tudom, hogy ti tapasztatlátok e, ha utaztok valahová, vagy nem otthon tartózkodtok, akkor nálunk Robó alig eszik valamit. Szopizni szopizik, meg innen onnan csíp egy keveset, de ennyi.Olyan érdekes.
Ja és még egy kérdés, hogy nálatok mosatnában megy a gyümi? Nálunk nem akarja enni....eddig mindenevő volt, most nemigazán jönnek be a gyümik.Változik az étrendje neki is.

Hagnosz: gartulálok a vizsgádhoz, csak így tovább. Ari BArnus a homokozóban is.

Meme: de érdekes, hogy Nóri ilyan gyorsan elindult. olyan kis mozgékony lehet. Jó lenne őt is látni már, remélem a következő talira ti is eltudtok jönni majd. Megkérdezhetem, hogy te milyen túrókrémet és sajtkrémet adsz Nórinak?Nagyon édes a fotókon. Mellesleg mire kapta azt a szép tortát??

Gabi: én csak azért nem hiányotalak, mert tudtam, hogy utaztok a hétvégén. zsoltika nagyon édi a képeken.ügyesen tapsikol .olyan furcsa, hogy annyit nőtt már ő is. Már nem olyan babás ám.Robó a tortából csak a piskóta részéből evett, azt is kíváncsiságból. Ugyanis szerencsére nem édesszájú és nem is kívánja az édes dolgokat. A husi, az annál inkább bejön nála.Köszi a dicséretet Robó nevében is.

Vera: nagy gratula Bencus tapsijához, remélem mielőbb be is mutatja majd nekünkKép.Amit már nagyon várok ám!

Ann: örülök, hogy Hami jobban van, sőt, hogy megygógyult!!Gyorsan túllettetek rajta. Nálunk is most pancsizott Robó kint , de ő valahogy mindig kji akar mászni gyorsan a medencéből, valahogy jobban érdekli a kinti világKép.

PAnu: jó, hogy Lizi ilyen jól evő. Gyümiket is szereti.Érdekes nálunk inkább a zöldségfélék mennek.gyöngyszemű Liziről régen láttam fotót...

HAnzika: azért jó, hogy nem barihimlő lett belőle.

Gabi75: én sem mérem különösebben mennyit eszik Robó. Főzni én is főzök neki, külön általában, nem azt eszi, amit mi. Recept nincs különösebben , áltlában mindentbele alapú az egész. Próbálok majdnem minden nap husit is adni neki, viszont a heti egy nap máj nem akar tetszei, így az kimarad.Most jönnek nálunk a tejtermékeke, joghurt, sajt. Szopi mellett nálunk is négyszer eszik Robó. A többit jól leírták a lányok felettem.

Zit: ügyes Beni nagyon. Menni is nagyon szépen megtanult és integetésből is csillagos ötösKép.

Batka: ez az altatás dolog nagyon nehéz.Mint fentebb írtam, most jobban alszik , gyorsan le is kopogom, viszont nálunk most elég meleg van, ami miatt szegénykém nemnagyon alszik. velünk alszik egy szobában,néha a kiságyában, de hajnalban nálunk szokott kikötni. Lassan mi is gondolkodunk a különszobában történő altatáson. Nektek is sok erőt is kitartást kívánok az éjszakákhoz és Emma is álljon át mielőbb az alvásraKép

Zsizsa: szitu tetszik, gondolom elég idegtépő tud lenni egy idő után. Gabóca jó kislány mostanában?

Edit: tényleg elég komoly Robó , igaz mostanában sokat mosolyog.A legkedvesebb dolga mostanában az, hogy ha kérdezem hogyan szereted anyát, mosolyogva felhúzza az orrát és hajol felém, közben mintha cuppantan egyett. Olyan drága.De szerintem nem lesz egy mindenen nevető , bohém fiú.Ilyennek is kell lenniKép.

Zsuzsófi: nagyon aranyos Bence és Anna isKép

Azt hiszem mindenkinek írtam, de aki kimaradt attól elnézést kérek.Ráfogom a melegreKép.

Mindenkinek kitartást ebben a dög melegben.

Anita
anita77

Anita!
mi a Milli vaniliás krémtúrót vesszük (v. van belőle meggyes) és maci sajtot (az a háromszögletű, abból egyet szokott behalózni egy szelet kenyérrel) Kép
A tortát pedig névnapjára kapta, volt nagy pofivágás, mert fagyitorta volt, picit hideg Kép

Meme
meme

Sziasztok,

eloszor is legutobb kimaradt - bocsi:

Zit,
hatalmas gratula Beninek az onallo lepesekhez! Megall pihizni Kép es nagyon okos, hogy igy erti amit mondtok neki (Emma nem akarja erteniKép)

kaja:
haaat a mienk eleg egyhangu ahhoz kepest amiket irtatok, de Emma meg nem tiltakozott Kép viszont kevesnek is tunik Kép bar pont ma allapitottam meg, hogy milyen kis pofis-pocis lett... egyedul Ann Hamija eszik kevesebbet, de o ugye 2 honappal fiatalabb... Zsizsa - ti hogy alltok a kajakkal?

a mi etrendunk:
-> szopival ebredes - teljesen valtozo mikor
-> reggeli: friss gyumi, ez max. 1 korte + 1 barack, heti 1x puffasztott kolessel es heti 2x vitaminos rizspeppel keverve - 10 korul
-> ebed: vegyes zoldsegpure, ami eppen otthon van, idonkent uveges, mennyiseg valtozo, 2 babakanaltol 1 kisuvegig - 13 korul
-> vacsi: tobbnyire uveges gyumolcsos muzli, ebbol ujabban elfogy 1 nagy uveg vagy 1.5 kicsi
-> alvas szopival
+ mind a 3 kajahoz eszik puffasztott rizstallert valtozo mennyisegben. Ejjel 3 orankent szopi...
Inni egesz nap vizbol max. 1 deci ha elfogy, gyumilebol is csak 1.5 de azt ritkan kap es itt most nincs hoseg

Mindehhez meg sokat szopizik napkozben, bar lazultam, mar nem mindig szopizik kaja elott, de azert tobbnyire igen. Tejes, tojasos, lisztes dolgokat en meg nem adtam az allergia miatt. Ja, es mi mindig egyutt eszunk, megvarva amig mindenki befejezi Kép

Valamit biztos rosszul csinalok, de nem tudok beszoritani meg1 etkezest, bar, ha a reggeli-esti szopit annak vesszuk, akkor jok vagyunk

Gaboka,
jok a kepek, tenyleg jo hosszu haja van Zsoltikanak Kép nagyon birom, olyan kis vidam mindig a kepeken, meg ahol nem mosolyog ott is Kép taps Kép Hogy ertetek el, hogy apas legyen? Emma estere mar eleg faradt, es olyankor le sem lehet vakarni rolam (maskor se nagyonKép) pedig szegeny papi probalkozik mindennel...

Vera,
Bencinek is gratula a tapshoz Kép biztos megerezte, hogy aggodtok es gyorsan belehuzott megmutatni, hogy tud am o egy-ket dolgot Kép

Ann,
pacsi Kép Emmat 2 honapja egyaltalan nem erdekelte az integetes, ugyhogy ugyes Hami! Barihoz is gratula, ugyik vagytok!

Meme,
azta! gratula Norinak az ugyeskedeseihez + a mereteihez is )

Tegnap vettem Emmanak 2 szoknyat, hatalmas leertekeles volt Kép imadok olcson vasarolni jokat Kép viszont eleg zuros lett a vasarlas, mert Emma is bekapcsolodna - o is setalni akar, es persze az also polcokon mindent megvizsgalni, lepakolni. Amin kicsit meglepodtem, nem akarja megfogni a kezemet es nem erdekli, hogy "eltunok" Kép Eleg erdekes volt, azert remelem gyorsan rajon, hogy a bev.kocsiban ulve kenyelmesebb Kép

Vegul 2 kep: pofis-pocis, hogy lassatok nem is sovany es egy magyarazo Kép
Kép Kép

Tobbiek nyaralnak? Aki nem, annak a meleghez kitartast, lesz ez meg igy se Kép

batka
batkamano

SziasztokKép

Gabi, én is épp akartam kérdezni, h hol vagytok, jó, h jelentkeztél Kép Nagyon édi Zsoltika, ahogy tapsol Kép Kukucs játék nálunk is függönnyel szokott lenni Kép

Vera, olyan jó, h Benci is tapsol, nagyon ügyi - képet kérünk Kép

Hagnosz, gratulaaaa a vizsgához Kép Mikor is fogsz vezetni? Homokozó Barni Kép

Anita, "hogyan szereted anyát" naggggggggggggggyon jó lehet Kép Majd egyszer meglesem Kép

Batka, ez az Emmmmmmmaaaaa Kép Imádnivaló Kép nagyon stramm kiscsaj!!! és milyen szép Kép

És meséltem már? Szóljatok, ha igen, akkor ráfogom a melegre én is Kép Hami meg mostnában formabedobósat játszik, ha megmutatom neki, hmelyikbe való, addig forgatja az elemeket, amíg be nem mennek. Olyan kitartó, büszke vagyok rá!
A másik meg: incselkedik. Lelopja a papucsomat, akkor viccesen rá kel szólni: kiii lopta eeeel a papucsomat és röhög Kép
Ma meg csatot tettem a hajába, olyan édi volt Kép Antennája volt a feje tetején - van róla kép is, csak még a gépen.

Hideg cupp Kép
Ann
annann

Jajj, Vera, még neked elfelejtettem írni, h az erkélyen pont olyan meleg van,mint bent, csak legfeljebb fúj a szél Kép Egyébként régebben tök árnyékos volt az erkély, de tavaly nyáron egy viharban kitört az egyik fa teteje - pont az, ami ide árnyékolt Kép Szóval most napernyő is játszik, de csak délelőtt, mert utána egyáltalán nem süt ide és délelőtt is ad árnyékot a többi fa Kép + nem rácsos az erkély, hanem tömör beton.... szal nem lesz csíkos az ember, ha kint van KépKépKép

Cupp
A

UI: egy klíma azért jól jönne!!!!!!
annann

Sziasztok!

Csak egy pár sor, mert már egy órája csak leveleket írokKép és lenne más dolgom isKép

Ann!
Formabedobáláshoz nagy-nagy gratula, milyen ügyi ez a HamiKép
A csatos frizuról meg képet szeretnék!!!Kép De jó hogy te tudsz a hajába csatot tenni, ez nálunk egyelőre kimaradKép de lesz még nekem kislányomKép

Jó nektek hogy árnyékos az erkély, utána jutott ám eszembe hogy nem mindenki lakik ugyanolyan fekvésű lakásba mint miKép Nálunk délelőtt van viszonylag hüvi, pontosabban ebben a kánikulában minimális sincs, csak épp nem tűz ide a nap, de kb. 11-12től már tűzforró minden. Olyannyira hogy Ákosnak kb. egy perc egy cigi, mert rendesen szauna van az erkélyenKép
Azért lehetne már egy kicsit hűvösebb!!! Bár szombatig csak 1-2 fokkal, mert esküvőre megyünk és elég lenge a ruhámKép

Képzeljétek, Bencének megjelent két csík alul az ínyénKép Pár napja feltűnően sokat nyúl a szájába csak úgy, és mára ott vannak a csíkocskák is. Talán lesz fogunk végreKép De amúgy semmi nyűglődésKép

Batka!
Annyira jó mikor Emmáról teszel fel képet! Gyönyörű kislány és nagggyon édi azokban a kis szoknyácskákbanKép Lásd fentebb, én is akarok szoknyásatKép
Ügyesen áll és megy már Emma! Ez igenKép

Anita!
Mail mentKép Reméljük enyhül kicsit az idő és akkor Robó is jókat alszik már. Szegénykém, végre mikor rájönne az alvás ízére, jön a dögmeleg és kezdődik elölről a forgolódás-ébredezés. De lesz ez még jobb sokkal, meglátod!Kép

Hagnosz!
GRATULÁLOK a vizsgádhoz!!!Kép És mikortól fogsz vezetni?
Barni nagyon édes a homokozóban, élvezi már?
Bence még nem homokozott, de most az új lakásban már lesz neki saját, eddig nem akartam beleengedni a játszótériekbe.

Meme!
Utólag is nagyon boldog névnapot Nórinak!!! Nem tudtam hogy volt neki, bocsi.
Nóri épp annyi kiló és centi amennyi BenceKép
És tök jókat eszikKép A krémtúrót már mi is lassan megkóstoljuk, szerintem szeretni fogja.
Pancsikoló Nóriról kép?Kép

Gabi!
Bocsi, akkor félreértettem a spagettit. Merthogy azt írtad hogy 1 üveggel elfogy belőle ebédre, és a kedvence a bolognai spagetti. És tudom hogy van ilyen bébiétel, ezért gondoltam hogy azt adod neki.
És akkor leírnád hogy hogyan készíted saját kezűleg a bolognait neki? KösziKép Sajtot is eszik már Zsolti?

Na mára ennyit, megyek aludni, de előtte egy hűsítő zuhanyKép
Puszi,
Vera

KépKép Kép
76vera

Kifelejtettem valamitKép

Edit!
Merre vagy? Nem jelentkeztél cipőügyben. Pedig holnap este elmegyünk Szolnokra, és szombaton tutira megyek üzletekbe vásárolni, ki tudnám nektek cserélni a cipőcskét. Ha olvasod, és esetleg holnap jártok erre, hívj fel és megbeszéljük, jó?

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok Lányok!

Meme,
nagyon ügyes Nóri, hogy már így totyog! Gratula! Boldog névnapot Nórinak így utólag is Kép

Hagnosz,
gratulálok a sikeres vizsgához! Látom Ti is homokoztok Kép

Anita,
sajnálom, hogy Robóka rosszul alszik a meleg miatt Kép Amúgy hogy haladtok az alvás megoldásával? A másik topicban is olvastam, hogy tanácsokat kértél.
Én úgy vettem észre, hogy Zsoltikát nem igazán zavarja az étkezésben, ha utazunk. Ugyanúgy eszik akkor is, szó sincs csipegetésről Kép A gyümi nálunk még nagyon kelendő, abból a banán és az alma nagyon favorit, az őszibarack már nem annyira. Pedig olyan fincsi, nem is értem miért nem eszi olyan nagy lelkesedéssel Zsoltika Kép

Batka,
nagyon édes Emma és nagyon ügyes Kép Tényleg nem sovány, sőt! Nem tudom, hogy lett Zsoltika apás, egyszerűen keveset látja az apukáját, csak délután-este, és akkor teljesen odavan érte Kép Apa mutogat neki mindenfélét, megnevezi az összes tárgyat a szobában. Bár ezt én is csinálom... Talán "megun" engem egész nap, és este jön a változatosság! Meg aztán az is tény, hogy Apa vajszívű, pl. sokkal hamarabb felveszi a nyafizó Zsoltikát, mint én tenném. Hát igen, anya szigorúbb Kép

Ann,
még nem írtam, de nagy-nagy gratula, hogy ilyen ügyesen viselte Hami a barihimlőt! Mi is ilyet szeretnénk (majd egyszer) Kép A formabedobálósat pedig nem mesélted, és ahhoz is nagy gratula! Csatos képre én is nagyon kíváncsi vagyok!!! A mi erkényünk nagyon felmelegszik délutánra, akkor süt oda a nap. Ráadásul csupa beton, szinte ontja a hőt. De nem is lehet oda kirakni Zsoltikát, kint van egy csomó virág, és akkor azoknak annyi Kép Amúgy pancsiztunk már kint, és olyan is volt, hogy etetőszékben ültettem ki Zsoltit, élvezte nagyon Kép

Vera,
nem, nem értetted félre, kap Zsoltika üveges spagettit is. Amúgy a saját is nagyon egyszerű: egy kis hagymát pirítok, rá csirkehusi (van előre elkészített, megfőzött és turmixolt a mélyhűtőben), no meg paradicsom. Tésztát is főzök, és ha kész, az egészet összeturmixolom. Nem lesz pépes, hanem kicsit darabos, de így pont jó Kép
Nem is tudtam, hogy Ákos cigizik Kép

<font color="0000ff">Ma megint naggggyon jót homokoztunk Kép Végül úgy döntöttem, beülök én is a homokozóba, úgy kényelmesebb nekem is Kép Vittük Zsoltika kis vödrét is meg a műanyag játékokat. Aranyosak voltak a gyerekek, mindegyik a másik játékát nyalogatta persze. Olyan jó itt, mert annyi sok pici baba lakik a környéken, alig 1-2 hét korkülönbség van köztük Zsoltikával. Így a gyerkőcök is eljátszogatnak, mi anyukák meg beszélgetünk.

Képzeljétek, most először nem egy szobában alszunk Zsoltikával! Kép Ő maradt a helyén, de mi a férjemmel kiköltöztünk a nappaliba, vagyis a szomszéd szobába a kihúzható kanapéra. Ez most egy próba, nagyon kíváncsi vagyok, hogy így hányszor ébred Zsoltika szopizni. Majd holnap elmesélem Kép Abban bízok, hogy így jobban alszik Zsoltika, mert nem zavarjuk zörgéssel. Hátha működne a dolog, akkor átköltöznénk a hálószobába Kép

De most már megyek, mert leragad a szemem. Ma már tornáztam is, jól elfáradtam Kép

Jó éjt,
Gabi</font>

pgaboka

Sziasztok!

Ez csak egy életjel, nagyon fáradt vagyok, ezért csak két szó magunkról.

Kaja téren nálunk ugyanaz van, mint Batkáéknál, még egy kicsit kevesebb is: reggel cici, délelőtt Hamlet/gyümi (max. fél Hamlet/max. 1 körte/barack/10-15 szem meggy), ebéd zöldséges husis rizs/hasonló jellegű bébikaja, eddig max. 1/3-1/2 üvegnyi, délután gyümi (ld. reggel), vacsi tejci, alváshoz tejci, éjjel rengetegszer tejci. Ez szilárd kaját tekintve nem sok, de ugye én ennek is örülök. Még ő sem eszik búzafélét, tojást és tejet, de úgy döntöttem, hogy a búzaféléket 11-11,5 hós korában már adok neki.

Gabi is keveset eszik, ha megyünk valahova, sokkal kevesebbet, mint általában, és keveset iszik is.

A mi erkélyünkre 1-től süt a nap, meg lehet dögleni, reggelre "lehűl" a szoba levegője 27,5-28 fokra, estére meg 29,5-30. Elviselhetetlen. Szegény Gabi is rosszul alszik, pedig még hálózsákot sem szoktam adni rá, egyszál ujjatlan bodyban alszik. Csak akkor adom rá a szupervékony lepedőből varrt hálózsákját, amikor hajnalban esetleg fázni kezdek. Direkt úgy öltözöm, mint ő, hogy érezzem, ha hideg lenne, de hát nincsen.

Tegnap óta Gabi integet, még nem mindig, de már sokszor megteszi, ha mondjuk neki vagy mi integetünk, néha akkor is, ha nem mondjuk. Tapsolni még egyáltalán nem szokott, viszont mutogat a tárgyakra, hogy mondjam a nevüket. A kedvence a polc, már tökre unom ismételgetni.Kép Ezen kívül a könyveit imádja, állandóan "olvasni" kell neki, de nem türelmes egyáltalán, mindig hamar kell lapozni.Kép

Holnapután megyünk négy napra a Balcsira, nem ígérem, hogy jövök még holnap, mert nagyon sok mindent kell még csinálnom az indulásig. Úgyhogy jó hétvégét mindenkinek!

Minden babó nagyon cuki!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Mi a hetediken lakunk egy olyan sarok lakásban, aminek a konyháját, erkélyét, hálójának ablakos felét délről süti a nap (szóval lényegében egész nap), a másik oldal (háló ablaktalan fele, nappali) pedig nyugati fekvésű. Szauna Kép
Zsomát nagyon megviseli a meleg. Rengetegszer felsír, de nem jó sehogysem Kép
Balu szerencsére nagyokat alszik ebben az időben is.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

SziasztoK!

Kicsit sikerült visszaolvasnomKép

Anita, Robó édes a képekenKép

Zsizsa, nekünk is van bicikliülésünk, szereti is Bence, csak én nem, mert mindig kihajol, és nem elég, hogy imbolyog a helyváltozásaitól a bicikli (ne ma csomitartóra kell rögzíteni, hanem a vázra, ezért kb 15-20 centivel a csomitartó felett "lebeg"), de félek hogy kiesik, mert csak kétpontos öve vanKép

Vera!

Nekünk naponta van olyan hogy megbámulnak, miért takarom be a gyereket, nem egy beszólást hallottam már ezértKép Ugyanis Bence a plédjével alszik, és csakis azzalKépKépKépKépKép (Jó nem az a szörmés, de egyik oldala plüss, a másik pamut, nem éppen vékonyKép)

Bencinek gratula a gyors fejlődéshez!!!!

Gabi!
Megvan az évem, köszi az érdeklődéstKép 1 kettesem lett, a többi 4-es, 5-ösKépKépKépKép

Drukk a költözéshezKép
Nem is leszel utána netközelben????

Üdítőileg: Bence ha szomjas megissza az ásványvizet, de csakis a szénsavasatKép Anyja fiaKép Szokott üdítőt is inni, de csak ritkán, mert hála istennek nem futja ráKépKépKépKép Egyébként én sose vettem ilyen babaüdítőket, mert mindig kiborított az, hogy a gyümölcstartalmuk max 25 %, és majdne mannyiba kerül a 2 dl, mint a 100 %-os gyümölcsléből az 1 liter.
Bence mindig Bonjour gyümölcslevet ivott, mert arról biztosan tudom, hogy nncs benne más, csak gyümiKépKépKép

Ja és Bence cskais pohárból hajlandó inniKépKépKép Kivéve a reggeli tejcitKép Azt cumisüvegből kell, az meg pohárból nem jóKépKépKép
Egy egy éves babának egyébként 1 l folyadék kell egy nap!!!! Egy felnőttnek meg 2 l. Jó mi?

Egyébként engem meg az aggaszt, hogy Bence alig eszik mostanábanKépKépKép Mondjuk tuti, hogy a nagy melegtől vanKép
De jó ha napi egy tányér kaját beletunkolok... Ha egész nap nem eett semmit, akkor a kezébe nyomok egy nagy darab kenyérhéjat, meg egy darab kolbászt, mert azt mindig megesziKép
Meg a gyümitKép

PGabóka! Mi is egy hete kezdtünk el tapsolniKépKépKép Meg megtanulta azt hogy gyere ideKép Ki be csukogatja az öklétKép És integetni is így integetKép

Batka, Emma tündériKép

Hú, végére értemKép

Lányok reklámozom magam egy kicsitKép
Hipi-szupi Clementoni játékokat árulok ittKép

http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=152693;BCID=00A8AE84-6F02CE72-63276EBE-464CB799

A szokásos bolti ár feléértKép

Rólunk:

Bence egy ideje azt csinálja, hogy ha megkérdem szereted anyut? Akkor megsimogatja az arcom, és átöleli a nyakam, közben odadugja a fejét az arcomhozKépKépKép Én meg olvadok ezerrelKépKépKép

HOgy mi mit eszünk az nagyon változó, de legtöbbször semmitKép Nem aggódom, olyan életkedve van ennek a kicsinek, hogy az eszméletlenKép

Ja, és kérem szépen egyedül eszünkKép
BíííízonyKépKépKépKépKép

És leszereltem az ágy oldalát, így le tud jönni ha akar, és eddig csak egyszer gurult leKép
Mondjuk éjszakára visszateszemKép

Pár kép végül:

Kép

Kép

Kép

Kép

ZsófiKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hahó!

Közben eszembe jutott, hogy Gabi evésének felsorolásánál elfelejtettem írni, hogy a szilárd kaják között is van egy-egy szopi, szóval nappal ötször szopik, háromszor kap szilárdat, és még éjjel is szopik. Ő sem iszik egy nap, max. 1dl vizet, de hát ő sokat szopik.

Cory,
nekünk is délnyugati fekvésű a negyedik emeleti saroklakásunk, és mindkét szobánk ablakán egytől tűz be a nap, a konyhába reggel, ahová nem süt, azok az egyéb helyiségek, de a konyha és a háló oldalát délelőtt is süti.Kép

Zsófi,
Bence nagyon ügyesen eszik egyedül!Kép A mi biciklisülésünknek négypontos? az öve, a két vállánál jön, a mellkasán találkozik, és úgy megy le. De én még pluszban (Edit hatásáraKép) keresztben is átkötöm a derekánál, szóval ő nem tud hajolgatni.Kép

Marcsi Ákosának nagggggyon boldog szülinapot kívánunk!
Kép

Zsizsa és Gabó

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Jön valaki a Margitszigetre az LLL sétájára 31-én? Vagy utána a babanetes talira? Én még gondolkodom rajta, az időjárástól is függ, de azt hiszem, hogy a sétára elmegyek, aztán meg meglátjuk.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Marcsi: Boldog szülinapot Ákosnak Kép

Zsizsa: mi megyünk mindkettőre Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok Kép
El&#337;ször a legfontosabb, majd még kés&#337;bb jövök, csak szopizunk és alszunk egyet. Szóval:

Marcsi Ákosnának BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk!!!!

Kép

Remélem, úgy alakult a szülinp, ahogy szerettétek volna Kép

Pusszancs
Ann + Hami
annann

/red {Boldog szülinapot ÁkosKépKépKépKép}

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

/red {Boldog szülinapot ÁkosKépKépKépKép}

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Marcsi: Ákosodnak Nagyon Boldog Szülinapot kívánunk!!!!

Szti, Ákos
beszti71

Cory,
gondoltam, hogy ti mentek.KépKépKép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket. Kép Kép
Reggel bekapcsoltam Halász Jutka "Boldog születésnapot"-ját és nem bírtam ki, elkezdtem bőgőzni.
Szegény Ákos nem értette, hogy nem szomorúságból, hanem a meghatódottságtól és örömömben itatom az egereket Kép

Séta és tali:
én is szerettem volna mindkettőre menni, de Tamás csak aug. 2-re kapott szabit és emiatt pont azon a hétvégén megyünk vidékre (Kiskőrösre) a szüleimhez.

Most pedig megyünk gyorsan a zöldségesbe, míg nincs nagyon-nagyon meleg.

Puszi nektek és mégegyszer köszi a köszöntéseket.

Marcsi és egyéves Ákos

Ui.: Ha hazaértünk a zöldségesből, akkor feltöltöm a fényképezőgépről a képeket és folytaton az "Ilyen volt, ilyen lett" rovatot.

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Na, itt vagyok Kép

Zsófi, Bence nagyon ügyes ám, ahogy eszik!!! Egyedül alváshoz gratula Kép

Zsizsa, jó BalcsizástKép Remélem, nem romlik el nagyon az idő.. csak épp annyira, hogy mi ne dögöljünk meg a lakásban Kép
Polc Kép

Gabi, különköltözés Kép Mi volt végül? Nálunk nincs virág az erkélyen - asszem nem élne meg sokáig, nem vagyok elég kertészkedős típus Kép

Vera, nem is baj, h meleg van az erkélyen, legalább Ákosnak nincsa olyan nagy kedve cigizni :PPPP
2 csík? Jujj, az már a fog!!! De minek nyűglődni, ha anélkül is lehet? KépKépKép

És itt az ígért csatos kép:
Igaz, az én csatom van a hajában és nem bírta kifejezetten sokáig, de azért ari, nem? KépKépKép

Kép

Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!

Marcsi Ákosának mi is boldog egy éves szülinapot kívánunk!!! Kép

A tapsolás. integetés már nálunk is megy, ja és mutatja a lámpát a plafonon, meg a macit a falon Kép. Szerencsére házban lakunk, így jó hűvi van, az udvaron meg de árnyék van egy nagy diófának köszönhetően, csak du van napocska, de akkor már nincs kánikula...

Sajna egyenlőre nem fogok tudni képet tenni Nóriról, mert ellopták anyósomék fényképezőjét, amit főleg mi használtunk. Szóval most kicsit el vagyunk keskenyedve...Képna mindegy

felébredt a manó mennem kell

üdv
meme
meme

Marcsi,
nagyon boldog szulinapot Akosnak! KépKépKép

Papi narancsturmixot akart csinalni, telepakolta a turmixot megmosott egesz narancsokkal (persze hamozatlanul) Kép es nem erti miert vagyok kiakadva...

Majd meg jovok, de most le kell huteni a fejemet Kép nehogy felrobbanjon

batka
batkamano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?