Sziasztok!
Nagyon szépek a képek!
Sajnos nálunk nem készült egy darab sem.
Talán jobb is így, ez volt az első Karácsony a nagynéném nélkül, és Zsuzsának popsiban 39 fokos láza volt mielőtt elindultunk. De a kúp hatására mire odaértünk egész magához tért, és jól érezte magát. Bár szerintem neki inkább sok volt az a mennyiségű ajándék amit kapott, azt se tudta, hova kapjon. A szék és asztal nagyon nyerő, csak sajna még a szék magas neki, fel kell emelni rá. De állandóan mellette ül és ott matat.
Kapott még legót anyukámtól (valami generikumot), egy csomó könyvet, és sajna egyes családtagok nem bírtak ellenállni és zenélő/zörgő játékot vettek neki. Egy telefont amin minden gomb másképp csörög és roppant hangos meg egy gitárt ami iszonyú hamis hangokat ad ki magából.
Kapott még egy hintalovat is, az is tetszik, de még az is nagy, egyedül nem tud ráülni. A legó is nagyon tetszik neki, és össze is tudja rakni! Mostanában sokat javult a kéz koordinációja, már be tudja rakni a komplikáltabb formákat is a formabedobóba, tornyokat épít, és hát a legót is összeszereli. Szóval nagyon kis ügyes.
Ma este végre nem volt se hőemelkedése, se láza. Mióta belázasodott pár nappal ezelőtt, hőemelkedés alá nem ment a hője, még a rendszeres kúpozás és Panadolozás ellenére sem. Egyszer kapott hűtőfürdőt, de szerintem nem csináltam jól, mert nem voltunk benne elég sokáig (én is beültem vele).
And!
Azóta nem hányt Zsuzsa mióta nem kap tejterméket, de mondjuk alig evett, szinte csak ropin és folyékony táplálékon élt, mivel lázasan nem nagyon volt étvágya. Még mindig nem bírom felfogni, mi a fene történhetett vele...
A tények: volt egy hónapja húzódó köhögése és egy egyre gyakrabban előforduló bukás/hányása, ami leginkább az esti tápszerivásnál volt tapasztalható. Szerdán benézett a fülész a fülébe, azt mondta, egy picit piros, felírt Augmentint amit még aznap este elkezdett szedni. Ezzel együtt abbahagytuk a tejtermékek fogyasztását. Csütörtökön elkezdett menni a hasa, és egyre jobban köhögött. Péntek reggel mentünk a helyettes doki nénihez, aki már azt mondta, nagyon piros a torka is, füle is, és tele az arcürege váladékkal, és át akart állítani egy másik antibiora. Délután mentünk az ismerős orvoshoz, aki azt mondta, maradjunk az Augmentinnél, de felírt mellé Normaflore-t, Fenistil-t, és Mucopront-ot meg valami saját készítésű orrcseppet. Ekkor már echte hasmenése volt, de nem ugyanúgy mint amikor tejterméket kapott, mert akkor fehéres, híg széklete volt, most pedig vizes híg széklete ami iszonyúan kicsípte a popsiját. Szombat reggelre belázasodott, és olyan robbanásszerű hasmenése volt, hogy félóránként kellett rajta ruhát cserélni.
Estére már fülben mért 38 fok volt a láza, de szerintem annál még több is lehetett, mert ez a fülhőmérő egy nagy kalap szar, mindig kevesebbet mutat mint amit én szájban (saját) vagy popsiban (Zsuzsáé) mérek, persze beleszámítva azt a fél fokot amit popsiból le kell vonni. Szóval szerintem szombat este nagyon magas láza lehetett Zsuzsának. Vasárnap reggel már ott tartottam, hogy viszem a kórházba ügyeletre ha nem múlik el a hasmenése, mert borzasztó volt látni, és nagyon szenvedett is tőle, már olyan kacsázva képkedett, úgy fájt a feneke. De beszéltem velük telefonon, és azt javasolták hagyjuk abba az Augmentint, és csak akkor vigyem be a kórházba, ha kiszáradástól félek. Úgyhogy maradtunk itthon, nyomtam bele a Normaflore-t, meg kapott még Smecta port is hogy megfogja a hasát, és vártam, hogy A, abbamaradjon a hasmenés és B, lemenjen a láza. Végül ma (hétfőn) már normális széklete volt és délutánra lement normálisra a hőmérséklete.
Szóval nem tudom, hova tegyem ezt a kis "kalandot," mivel egyelőre úgy néz ki, a taknyolás/köhögés ugyanúgy megvan, tehát előbbre nem léptünk ebből a szempontból, ellenben jól megkínoztuk a gyereket így Karácsonyra.
Holnapután megyünk vissza a rendes doki néninkhez, megnézetem a torkát/fülét, hogy most milyen állapotban van. Illetve azt hiszem, ki fogom hívni, mert csak azt tudom elképzelni így utólag, hogy az akármilyen kis köhigcsélésére még elkapott valami vírusos bizbaszt a rendelők egyikében, és ráadásképpen az Augmentin hazavágta a bélműködését, és onnan volt a hasmenés. Mert ha eddig elvolt egy hónapig ezzel a köhigcséléssel láz nélkül, akkor miért pont most csúcsosodott volna?
Mindenesetre nem akarom őt újra rendelőbe vinni és kitenni annak hogy esetleg megint elkap valami újat, ezért is nem akartam bevinni őt az ügyeletre, lelki szemeim előtt lebegett, hogy órákat ülök a sok fertőző beteg gyerek között a lázas/fosós kislánnyal.
A legrosszabb az egészben tényleg hogy olyan tehetetlen az ember, minden orvos mást mond, és nekem nincs meg a szaktudásom hogy mérlegeljem, melyiknek van vajon igaza. De még ha ugyanazzal lehetne konzultálni, de hogy minden alkalommal valaki más látja! Hát így lehetetlen...