Új privát üzeneted érkezett!

Bettó:de fáj még a bimbi :( Nem sebes már(kb 1-2 hét volt olyan),szopizáskor alig veszem észre ,de utána ha véletlenül hozzáér a kezem ,akkor ajaj.Fürdékor a törölközővel csak leitatom a vizet nem pedig törlöm.Ha olyan nap sikerül,hogy csak alig szopizik és fejek akkor pikk-pakk alatt megnyugszik a bimbim,mert egyébként piros sajnos :?
Baby -nova cumi nem volt a baby boltban?Az is gömb cumi.Gyógyszertárban próbáltad?

Ildikó:akkor nem nagy alvásigényű a csajszi.Tomi sokat alszik.Délután szokott fent lenni leginkább amikor Levi haza jön a bölcsiből és nem tud tőle elaludni.Egy kis séta ezt a gondot is megoldja.Olyan jókat tud szunyálni a kocsiban :D Nálunk este 8-9 körül van fekvés és az utolsó evéstőlfügg hogy hogyan alakul az estént.Kb 3 óránként eszik,néha csal 2 vagy 4 lesz belőle.

Most nagyon szupira sikerül,szeretném nagyon ha így beállna.9-kor evett utoljára majd 12-3-6.A 6 azért jó nekem,mert akkor kel apa és kell nekem negyed 8-ig az az idő hogy elkészüljünk.Evés,fejés,2 gyerek öltöztetés+saját magam,bekapok pár falatot és indulunk a bölcsibe.Jó gyorsnak kell lenni hogy minden kész legyen :lol: ,de már egész jól belejöttünk! :D Ha ügyes vagyok még egy kávé is belefér a reggelbe :lol: .

Manka délután meséld már el Szonja hogy viselte az "első " napot a bölcsiben!!!

Többiek,mi van veletek????

Kép

Kép
lecso

Lecsó!

Akkor tul.képp az is jó, ha beállok arra, hogy 1 ciciből eszik, és utána csak azt fejem le, mert akkor annyit termel a cickó, hogy elég legyen neki. Eddig bevált, most tegnap este óta így szopizunk, és szépen alszik, és jön is rendesen a tejci. És utána 10-20 ml-t még le is tudok fejni. Asszem én így fogom csinálni, mert így bejött. Végül is nem az a célom, hogy eltegyem a tejcit, hanem hogy neki elég legyen, ha azon felül még fagyasztani is tudok, az csak plusz jó! És innentől remélem így működni fog, mert már elég volt a sok idegből!

Ma megint egész eddig aludt szépen, voltunk dokinéninél is, 3950 g a súlya, és 57 cm hosszú! (Születéskor: 3070 g, 51 cm) Szóval 4 hét 3 nap alatt 880 g, és 6 cm!!! Az egész jó, ahhoz képest, hogy végigaggódtam az utóbbi 2 hetet, hogy nem elég a tejci.

Meg kaptam krémet is a pofijára, mert nagyon kiütötte az anyatejci! A dokinéni elmondta a titkot: a csoki! Mostanában szoktam enni csokit is elég rendesen, mert úúgy kívánom, de ha eszek, csak szopi után közvetlenül lehet, és nem sokat, akkor nem üti ki a baba arcát. Sok zöldség, gyümölcs, sertés és pulyka husi, és akkor nem lesz gond. Persze k betűs zöldségek kizárva!

jutiboszi

persze hogy jó Juti :D :D :D CSAK HIGYJ MÁR MAGADBAN :D
Szépen fejlődött Milán!

Kép

Kép
lecso

Halihó!

Juti! Jó hogy mondod, én is két pofira eszem a csokit :oops: Nos erre is oda kell figyelni. Azon gondolkodtam én is, hogy mitől lehet pöttyös a drága, hiszen új kajcsit nem ettem mostanság, csak a megszokott dolgokat. De ezek szerint a csoki a titka.

Lecso! Sajnálom, hogy fáj még a bimbi.
Most este megpróbáltam mindkét cickót lefejni, evés után, de abból amibőléppen nem evett, alig jött valami. A másikból a szokásos 40 mili.
Mennyi idő alatt telítődik meg újra a cickó?
A cumit még nem tudtam megkérdezni a gyógyszertárban, mert nem volt nálunk olyan jó idő, hogy sétálni is tudtunk volna. Remélem holnap már nagyobb sikerünk lesz. Ajánlották még az aventes cuclit is. Majd meglátom, hogy melyiket próbálom ki. Szerintem előbb az olcsóbbat

Ildikó! Kincsőnek sincs nagy alvás igénye :wink:
Mai napunk: 7-kor szopi, alvás nuku. Na majd a kocsiban bevásárlás alatt. Gondoltuk mi. :lol: Na de nem. Bevásárlás után fél órával, amikor már jött a köv hami. 10-kor hami, elaludt 11-kor, felébredt negyed egykor. Fél egykor hami, irány a csípőszűrés. Amikor odaértünk a kórházba, elaludt. Pár perc múlva behívtak minket, felébredt. fél 4-kor hamizott, 5-kor elaludt, fél 6-kor felébredt. 7-kor hami, és most alszik, kb. fél 8 óta. Mi 9 után fürdünk, mert apa csak így tud jelen lenni. Kaja, ébredés általában 2-3 körül, majd 5-kor és 7-kor.

Ja csípőszűrésen minden rendben volt! :D :lol:

Kép
bettó

Juti! Tényleg szépen fejlődik a kis Milán. Már várom a csütörtököt, kiváncsi vagyok a hivatalos súlyára és hosszára :D Itthon vasárnap 4350-et mértünk.

Kép
bettó

Na, szupi Bettó, akkor a kiscsaj is fejlődik! Nem kell megijedni, ha nem minden héten ugyanannyit! Ahogy épp kell, úgy növekednek! Én is azért vittem ma a védőnénihez, mert ott tutira meg tudom mérni, itthon mindig macerás, mert a mi mérlegünk elég régi, mire beállítom megőszülök.
A Rossmann-ban lehet kapni azt a Baby Nova cumit, amit a Lecsó is írt, 2 db 900 Ft a szilikonosból, és 2 db 800 Ft a latexből. Az Aventes 1 db 1000 Ft felett van,szóval szerintem irány a Rossmann először, mert az olcsóbb.
Örülök, hogy csípőszűrin minden okés volt!
Ja dokinéni szerint a csoki és a tejtermékek is okozhatnak pöttyöket! És én hiszek neki, mert amellett hogy háziorvos, még allergológus is, szóval ő nagyon ért hozzá!
Nekem is fáj a bimbim, de Lecsóval ellentétbenm nekem főleg a fejés után fáj. Szopi után csak kicsit érzékeny, de hamar elmúlik. Fejés után szinte sajog. És a fürdés nálam is hasonló, az elején úgy fájt, hogy a melegebb vizet se bírtam, attól is fájt. Most már azért elviselhetőbb.

jutiboszi

[quote="lecso"]
írta:
lecso
Remélem nem veszed rossz néven ami írtam,tényleg csak segíteni szeretnék.Nekem ő már a 2. baba,de a segítség el kell :roll: Mindig tanulhat újjat az ember!

Lecsó!

Nem, nem veszem rossz néven, sőőőőőt, nagyon örülök, hogy segítesz! Hiszen ezt kértem, hogy aki tud, segítsen legyen szíves, mert tanácstalan vagyok! Úgyhogy köszike!!!
Na, szóval nekem is eszembe jutott, hogy mindkét cicit lefejem, de attól féltem, hogy a köv. szopinál kevés lesz a tejcsi, mert eddig ezt tapasztaltam. Szóval nekem is lehet, hogy bejönne, de már egyszer ráfáztam, inkább maradok a jól beváltnál.

Képzeld, az utóbbi 3 szopinál annyi tejcsi volt, hogy csak úgy nyelte szegénykém, még ki is folyt szopi közben a szájából, minden csupa tejcsi volt, és a végén nem is játszott vele, hanem mint a bunda elaludt. Lehetett hallani, ahogy végig nyel. Eddig sokszor csk cumizgatott hosszú perceken keresztül, most meg nyelte, mint kacsa a nokedlit! Hurrá, végre, most tutira jóllakott egész nap!!! És csak 2 csésze Laktoherbet ittam! Tegnap este, meg ma délben egyet! Most is főzök!

Ja, és vettem kecskerutát is, de abból még nem főztem. Mennyit kell???????? Mert képzeljétek, kaptam 3 zacsival ingyen, mert februárban lejárt a szavatosságuk, és a boltos néni odaadta ingyen, azt mondta nincs semmi baja, de már nem kérhet érte pénzt, mert lejárt. És amúgy se lenne etikus pénzt kérni a lejárt cuccért. Jól jártam!
Szóval mennyi vízbe mennyi kecskeruta tea????

jutiboszi

Ildikó, Ábris is kb. ennyit alszik. Hát ez nekem nagyon kevés, örülnék többnek. :) Mondjuk fürcsi (7-8) után bealszik, szóval ennyivel több. És a kiságyban nem nyugszik meg, csak ölben. Már elővettük a hordozókendőt is. Elég nehéz elaltatni sajnos, és a cici sem kell neki olyankor, ha nagyon fáradt.

Lecsó, reggel eléggé sírt, mert a férjem vitte. Még bent is, elváláskor sírdogált kicsit, meg bepróbálkozott. aztán ebéd után én mentem érte (Ábris itthon anyukámmal), nagyon örült nekem. De jól érezte magát szerintem, és nekem is kellett egy kis pihenés. Először arra gondoltam, milyen lelkiismeretfurdallásom lesz, hogy Ábrissal itthon vagyok, ő meg bölcsiben, de pont elég nyűgös volt a kicsi fiú. úgyhogy hamar elment a délelőtt. Neked nem volt ilyen érzésed? És ezen a héten még csak de. fog járni, hogy visszaszokjon.

Juti, én nagyon egyetértek Lecsóval, amit a szopiról írt. De a legfontosabb, hogy az ezer tanács közül közel sem biztos, hogy rátok érvényes valamelyik. Szóval leginkább az ösztöneidre hallgass!! Meg tapasztald ki, hogy mi jó. De hát végülis ezt már meg is tetted! :)

Ábris óriási. Már kicsik az 56-os ruhák. És 4200 gramm (3500-tel született). És csudaszép még mindig.

Eltűnt topiklakók, Ági, Driennke, Szasza??? Jadika is olyan ritkán jön. :( Juti, nekd megvan Driennke száma, nem érdeklődsz felőle?

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Mindig akarom írni, mert nekem nagyon bevált:
TEJGYŰJTŐ KAGYLÓ!!!!!!!!
A barátnőmtől kaptam, fogalmam sem volt, hogy mennyire hasznos. Amikor szoptatok, ráteszem a másik mellemre, mert ált. folyik abból is a tej, és kb. 10-20 millit gyűjt össze. És még csak fejnem sem kell érte! Nekem aventes van. Mindjárt keresek egy képet. Persze, lehet, hogy nem mindenkinek jön be, de én nagyon hálás vagyok érte a barátnőmnek!

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Kép

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Bocs... Íme:

Kép

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Manka!

Istennő vagy! Ezt kerestem! Csak a nevét nem tudtam! A barátnőm néhány nappal ezelőtt ajánlotta! Csak nem tudta a nevét. Na, szuper!

Csak az a baj, hogy nekem nem folyik szopi közben! Meg amúgy sem, szóval ez azoknak jó, akiknek sok folyik bele a melltartópárnába! A barátnőm imádta, csak sokat kell sterilizálni, meg üríteni napközben, mert begombásodhat. Neki egész nap a cicin volt, és kb. 1 dl-t tudott így gyűjteni 1 nap alatt!

jutiboszi

Manka, és neked mennyi folyt amúgy szopi közben? Mert néha azért csöpög a másik cickó, de nem hiszem, hogy 1-2 ml-nél több lenne, azért meg nem érdemes venni, mert biztos nem olcsó!

jutiboszi

Oksi, már írtam korábban is, hogy utánajárok a csajoknak, csak aztán elfelejtődött. Akkor holnap ha nem felejtem el, írok a többieknek! Szóljon rám, akinek eszébe jut!

jutiboszi

Na ez az, amit nem értek Juti, hogy amúgy csak csöpörészik, de amikor ez rajta van, akkor tökre sokat összegyűjt. Én minden alkalommal mikrós sterilizálóban fertőtlenítem, és csak szopikor teszem fel. Ha sebes a mellbimbód, annak levegő kell.

Lili
KépKép
KépKép
manka79

Juti!

Gratulálok!
Sajnos nekem is estére elég kevés a tej...
Hogyan is sikerült végül neked szaporítani?
Csak 100-at evett Zalánka este, bár úgy néz ki elalszik , de ez a mennyiség általában kevés neki.

Bettó!
Ilyen sűrűn etetsz ??Zalánka csak 5-ször eszik egy nap, de egy szopizási alkalom egy óra, a fürdés utáni meg álatlában még tovább tart.
Estére ő is elfárad ill ahogy említettem a tej is kevesebb.
Neked mennyi ideig tart egy szopi?

Zsuzsi
zsuzsi80

sziasztok

Juti a kecskeruta tea:1 l forrásban levő vízhez 2 púpozott evőkanál tea,10 percig állni hagyni.De én nem úgy iszom,mert serintem úgy förtelmesen keserű :roll: .Van itthon teatojásom,azt dugik rakom és ahoz adom az 1l vizetHát szerintem így kb 1 nagy púpozott tea lehet benne.De iható :lol:

Manka:nekem is volt,de gyorsan tovatünt ahogy nem jutott arra sem szinte időm amit meg akartasm csinálni.Ott meg legalább játszik a gyerekekel és jól érzi magát.

Kép

Kép
lecso

Zsuzsi!

Tegnap este óta kecskeruta tea, meg 2 csésze Laktoherb/nap, és a tejcsi csak úgy ömlik! Nincs most sem több, mint eddig, mert nem tudok 10 ml-nél többet lefejni szopi után, de érezhetően jön a szopikor, az előbbi szopinál kilökte a szájából, és nem állt el, csak úgy folyt a ciciből a tej magától. Úgy röhögtünk a férjemmel, nem láttam még ilyet! Szóval asszems nem elsz itt semmi baj!

Manka!

Vettem olyan tejgyűjtő kagylót, mindjárt sterilizálom, és a köv. szopi után beszámolok! De szerintem nekem is lesz hatása, mert most is csöpögött a másikból, miközben szopizott. Amikor a sima bimbóvédőt rátettem a cicire, akkor is már magától összegyűlt benne a tejci, szóval szerintem lehet valami szívó hatása ezeknek a dolgoknak, vagy lehet, hogy érzi a cickó, hogy valami van ott, és elkezdi reflexből lökni a tejcit.

Na, megyek, csuklik a drága!

jutiboszi

Halihó!

Zsuzsi! Igen Kincső még ilyen sokszor eszik. Egyszerre nem mindig eszik sokat. Van olyan, hogy 10 perc és már végez is, pedig van a ciciben rendesen tejcsi. A 40 mili a legkevesebb amit le tudok fejni.
De érdekes, mert van olyan, hogy kibír 3 és fél 4 órát is. Szóval kicsit sem rendszeres a dolog. Tegnap este is 10-kor hamizott és majd csak fél 3-kor ébredt. Mivel álmos, ilyenkor éppen csak szopizik és ezért ébred fel megint hamarabb. Este lusta enni. Azt is észrevettem, hogy fürdetés után egyre többet eszik, tovább hallom a kortyolást. Lehet ő is inkább tovább akar aludni és nem szeretne olyan hamar ébredni? Vagy náluk ez még nem tudatos?

Manka! Nekem is szokott néha csepegni a másik cickóból, föleg akkor, amikor iszom a porkeverékes tejcsit. Nem lehet méreg drága ez az izé, meg is nézem majd a boltban.

Juti! Igen én is így gondoltam, hogy az aventes drágább. Mostmár csak lenne sétára való idő. Annyira fúj nálunk a szél, hogy nem merek kimozdulni, nehogy megfázzon. Most csak az erkélyen fogu nk levegőzni :twisted: Pedig már nagyon csavargós lennék :lol:

Ez a kecskeruta ugyanúgy gyógynövény?

Kép
bettó

Én a laktoherb teából másfél litert iszok meg egy nap.

Ja Juti! Tudom, hogy a tejtermék is okozhat pötyit, nekem úgy mondta a védőnő, hogy fél liternél nem lehet több egy nap. A csokira viszont nem gondoltam. Ma vissza is fogtam magam. Csak túró-rudit ettem, arról sajna nem tudok lemondani :oops: :lol:

Csajok! Igaz nagyon régen volt már, de emlékeztek, arra amikor a gyerkőcök még pocaklakók voltak és mindenfélét álmodtunk??? Én egyszer azt álmodtam,hogy Kincső kinyúlt a pocakomból. Erre Géza emlékeztetett a minap. Nos amikor a dokibácsi odaért Kincsőhöz, a kis drága kinyút a pocakomból. Én már teljesen elfelejtettem, Géza mondta, hogy jósló álmaim vannak :lol:

Kép
bettó

Lecsó!

Köszi, hasonlóan csináltam én is! A nagymamámtól kérdeztem régen, hogy mennyi dara kell a tejbe, azt mondta, hát úgy érzéssel, szóval tegnap én is úgy főztem, úgy érzéssel raktam bele a teából.

Egyébként borzasztó íze meg szaga van. Az jutott eszembe, hogy az ellenségem lovának se adnék ilyet, olyan rossz! Teljesen széna szagú, mint a lovak kajája! Citrommal, meg cukorral tudom csak inni!

jutiboszi

Juti!Ez a kecskeruta herbária? Vagy milyen termék? Bár gyógynövényboltban biztos tudják, hogyha kérem :roll:

Kép
bettó

Jujj kérdés!

Azon tűnödöm, illéetve próbálok rájönni, hogy Kincső miért nem szereti a délutánokat??? 4- órai szopi után nyűglődés következik. Se cicin nem akar elaludni, egy idő után ölben sem jó, de még ilyenkor a hintát sem szeretjük. Régen beszéltünk a teákról. A laktoherb okozhat pocakfájást? Mert mindig délelőtt iszom meg, ami délutánra kerülhet a szervezetébe? Vagy csak sokat iszok belőle? Bár a védőnő nekem ennyit mondott.
Olyat is hallottam,hogy ilyenkor "dőlnek" ki a gyerkőcök, ami csak egy bizonyos ideig tart, ilyenkor dolgozzák fel a nap eseményét.

Nos?

Kép
bettó

Sziasztok csajszik!

Bocsi,jo regen voltam...de amikor tudok,jövök. :wink: Nalunk ma volt a vedöneni,mar 5500 g-ak vagyunk./3910 g-al született/A vedöneni csak amult-bamult.Mondta hogy latszik hogy jo nagy fejlett baba,es büszke lehetek a tejemre. :oops: Annyira jo volt ezt hallani. :D A pöttyök mar kezdenek mulni,de az en vedönöm azt mondta hogy/ ez normalis a babaknal/,3 hetesen jöhet ki,es meg 8 hetesig is eltarthat.Szegenykem,tele volt az arcocskaja,meg a fejbören is volt.En nem is eszek csokit,ill edesseget,mert ugy vettem eszre hogy aztan görcsöl a pocija nagyon.Pedig mar ugy bevagnek egy nagy sütit vagy csokit. :roll:
Az en manom 1x,ill van mikor 2x kell fel ejjel.Este 7-kor van fürdes es utanna alvas,különben nagyon nyügös lesz..Reggel 7-kor ebred,es ha eves utan leteszem,alszik tovabb.
Mar erdeklödik, nezelödik,minden erdekli.Es ami a legcukibb,hogy gagyaraszik.Es hangosan nevetgel almaba,annyira draga. :lol:

Irjatok,a ti babaitok milyenek?? :D Van mikor kicsit kancsalkan nez,ez normalis ilyenkor meg,ugye???

Pilchard,sok-sok pozitiv energiat küldök nektek,hogy minel hamarabb rendbejöjjetek.

Betto,az enyem estere lesz mindig nyügös...fogalmam sincs miert..

Kép
ami6

Lili!

Ez a kagyló kimondottan sebes cicire is jó, mert engedi szellőzni, akkor a lukas tetejűt kell rátenni, és azokon a lukakon tud szellőzni a bimbó, és nem ér hozzá a ruhához, hamarabb gyógyul. Ez van a használati utasításban. És még az is, hogy szopi vagy fejés közben nem szabad 40 percnél tovább a cicin hagyni, mert nyomást gyakorol a tejcsatornákra. Szóval ezért jön több tejci ha rajta van a kagyló. Előbb kipróbáltam, csak úgy rátettem az egyik cicire, és láss csodát, elindult a tejci ugyanúgy, ahogy akkor szokott, amikor Milcsi szopizni kezd. Rendesen érzeni lehetett a tűszúrásokat mindkét bimbiben. Érdekes!

Bettó!

Mi még mindig 3 óránként szopizunk, esetleg fürcsi után van egy hosszabb alvás, de tegnap ugyanúgy betartotta a 3 órát, nem aludt többet. Van olyan nap, hogy éjjeltől 3, 6, 9, 12, órakor eszik, és teljesen magától, nem én erőltetem rá a pontos időt. Persze nem mindig.
A tejgyűjtő kagyló itt Sopronban 2300 Ft!
Kecskeruta tea a gyógynövényboltokban van, gyógyszertárban itt nem volt. Az viszont nem drága, 140 Ft volt egy jó nagy adag, egy hétre biztos elég.
A Laktoherb okozhat hasfájást a babának, legalábbis nekem azt mondták bent a kórházban, hogy otthon már nem kell olyan sokat innom, elég napi 1 csésze, mert okozhat hasfájást a babának. Én azért 2-3-t megiszok egy nap, biztos, ami biztos!
A dokinénim azt mondta, hogy ehetek csokit, csak ne szopi előőt vagy közben, hanem közvetlen szopi után, és akkor nem lesz pöttyös a pofija. Lehet, hogy a teával is így van? Nem tudom, ezt inkább kérdezd majd meg a védőnénitől.

Ami!

Na, szépen fejlődik Marc! Gratula!
Milánka arca még mindig pöttyös, kaptunk rá kenőcsöt, már kezd elmúlni. A tejtől van nekünk is. És a haja alatt is van, és a nyakán is hátul, és már egy pár pötty van a mellkasán is. Azt mondta a védőnéni, hogy ez szépen megy lefelé. Van olyan, hogy az egész teste olyan a babának! Reméljük, nekünk hamarabb elmúlik, és nem megy lejjebb. Ezután egy szem csokit sem eszek!
Milán is nézelődik, figyelget, ha beszélünk hozzá, akkor néha tátott szájjal néz, néha olyan csodálokzva tud nézni, olyan aranyos. Szereti a színes dolgokat nézegetni, ha az ágyamon úgy fekszik, hogy látja a Micimackós festményt a falon, rendesen megbámulja. Olyan édes! Neki festettem! Álmában is szépen mosolyog, és most már ébren is egyre többször mosolyog, ha beszélünk hozzá, vagy evés után, amikor teli a pocak, üres a pelus, és a kezünkben van. Imád kézben lenni, ma nem is volt hajlandó máshol elaludni, csak kézben. Aggódok is, hogy mi lesz holnap, mert holnap már egyedül leszek vele, mert anyukám hazament, és a Csabi is megy dolgozni! Holnap lesz az első nap, hogy kettesben leszek Milánnal. Már izgulok!
Ha kancsal lenne, az már látszana, én is aggódtam, mert Milán is néha bekancsalít, meg is kérdeztem a kórházban, és asszem 4 hónapos koráig még nem is vizsgálják, mert általában minden csecsemő kancsalít néha. Szóval szerencsére nem kancsal, aminek örülök, mert én az vagyok! Azért is vagyok szemüveges, már 20 éve!

Na, megyünk fürcsizni!

Pussz!

Ja, nektek hogy bírják a babák a fürcsit? Nekünk csak a hajmosáskor sír, a többit úgy tűnik szereti!

jutiboszi

Juti! Köszi, én is úgy emlékeztem, hogy itt beszéltünk a laktoherbről, hogy okozhat pocifájást. Úgy döntöttem, holnap nem iszok, meglátjuk milyen eredmény lesz.
Nekem a védőnő azt mondta, hogy a baba szemét 1 éves korig nem nézik, addig ál be neki. Mostmár jó lenne tudni mi a helyes, mert Kincső drága is kancsalít néha. Az egyik szeme még csak most kezd beállni, eddig nagyon durván kancsalított vele. Holnap meg is kérdezem a 6 hetes kontrolon, mert apa is kancsalított mini korában, ő is azért szemüveges.
Füredetés közben szinte végig mosolyog Kincső. Még amikor a haját mosom akkor is. Utána egyből sírás van, amikor már nincs a vízben.

Ami! Már nagyon hiányoztál, örülök, hogy jól vagytok. Nekünk a pöttyök könnyen elmúlnak, de pár napra rá újra köszönnek :twisted:

Kép
bettó

Sziasztok!

Nekünk is vannak pöttyeink.És szerintem a csokitól lehet.
A fürdést imádjuk!Tegnap előtt hárman fürcsiztünk a nagy kádban.Nagyon élvezte.Még a törülközést is szereti,de ha nagyon éhes,akkor az öltözésnél már kicsit sirdogál.
Dóri is kancsalit néha.
ildikó82

Sziasztok!

Ma van az első napom teljesen egyedül!!! Eddig vagy anya, vagy apa, vagy a Csabi itt volt, de ma totál kettesben vagyunk Milánnal. Nagyon jó baba, eszik, alszik! Majd délután lesz virgonc, ha itthon lesz az apja is! Mpst lemegyek sétálni vele, aztán már itt is lesz apucija!

Na, pussz!

Este megpróbálok még írni, addig írjatok jó sokat!!!

jutiboszi

Juti! Én nagyon élveztem amikor először voltunk kettesben. :wink:

Voltunk 6 hetesen hivatalos adatok: 4540 gramm és 55 cm. Minden rendben van, szépen fejlődik, mindent úgycsinál ahogy kell. Mászik, lépeget a maga módján. Mondta a doki, hogy ezeket lehet csinálni, mármint a tornákat, amit mutatott, minden nap fürcsi előtt, hasznos a fejlődésében. Nálam is minden rendben van, újra engedélyezve van a szex :oops: :D
Még egy fontos. Lassan 5 óra, fél 4-kor hamiztunk és a kilányom alszik!!! Teát ma nem ittam. Remélem ez volt a baj. Szerintem egy pár napig nem fogok inni, meglátjuk, hogy tényleg a tea volt-e a bűnös :D

Kép
bettó

Hopp Bettó! Akkor most mi lesz? Szerintem ugyanannyi tejcsid lesz, mint eddig, még ha nem is iszod a teát, mert úgy hallottam, hogy a tea csak a beindításhoz kell, és ha már beállt, akkor nem is kell a tea. Akkor ezek szerint a teától volt nyűgös a csajszi? Ma én sem ettem csokit, és lássatok csodát, nálunk sem volt hasfájás. És a pöttyök is múlnak el, mondjuk kenem a hidrokortizonnal, attól múlik ilyen szépen.

Letettem Milánt a játszószőnyegre, úgy tetszik neki, ütögeti a figurákat, és hangosan sikongat nekik néha. Akárhová néz, mindenhol játék. Valamelyik csörög is, hááááát, nagyon érdekes. Olyan ügyes! Ja, és teli pofival vigyorog a játékoknak, és folyton jár a lába! De cuki!

jutiboszi

Sziasztok!

Egy ismerősöm eladná az elektromos hintáját. Ha esetleg érdekel valakit írjon privit.

Leírása:Kitűnő állapotban lévő Graco elektromos hinta Eladó.
Újszülött kortól 11kg-ig használható, sebessége 2 fokozatban változtatható, dönthető háttámla, 5 pontos biztonsági öv, elején plüss állatok. Könnyen összecsukható, szállítható. 4 db baby elemmel működik.
A jótállási jegy 2008 szeptemberéig érvényes.
Ár: 14.000 Ft.
Kép

Köszi Ria

KépKép
csongria

sziasztok

Ma béreltem egy mérleget,mert estétől csak ciciből etetem Tomit és olyan rossz érzés olt,hogy nem tudom mennyit eszik,amikor eddig mindig láttam az üvegben a mennyiséget. :wink:
Most én is 1 ciciből etetek,hááát tényleg rengeteg tejem van.260 ml plussz gyült össze ma idáig.A jobb cicimben több tejcsi van mint a balban,az nehezen is bírta a 6 órát.Már várta az etetést :lol:
Fürdéskor megmértem a csupasz fenekét :D 4060gr.Reagálás :shock: :shock: :shock: 2710-zel jöttünk haza a kórházból(2800gr-al született).Pont ma 1 hónapos :D

Juti aranyos a kis csöppség a játszószőnyegen!

Anno igen beszélgettünk Bettó a kedvezőtlen a hatásásról is a laktoherbnek.Reméljük tényleg csak ennyi a problem és délutánonként is angyal lánykád lesz :D

Kép

Kép
lecso

Lecsó!

És neked milyen színű a tejcsid? Vicces a kérdés, csak azért érdekel, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen, mert úgy hallottam, hogy akinek vizesebb, annak világoskék, akinek töményebb, annak fehértől sárgáig lehet a színe. Neked? Nekem majdnem sárga. Mint a vaj, olyasmi.
Na, akkor ügyes vagy, ha ennyit tudsz még fejni! Nekem 65 g sikerült 1 nap alatt, ez az átlag! De amint már írtam, az a lényeg, h Milán jóllakjon, nem pedig hogy eltegyem! (Most csak magamat nyugtatom :wink: )

jutiboszi

Sziasztok!

Jó rég írtam én is. De látom, azért más is elvan foglalva :)
Mi időközben voltunk "nyaralni" a nagyszülőknél Veszprémben. Nagyon élvezte Dani a vidéki levegőt, hatalmasakat aludt :)
Átléptük az 5 kilót. 5,2 volt ma este. Kicsit ijesztő, milyen hatalmas sebességgel növünk. De a dokinéni azt mondta, ez normális, bár jobban hasonlít egy 3 hónaposra :)
Voltunk korai csipőszűrésen is, mert még a küórházban azt javasolták, menjünk. Ott is meglepődött a dokibácsi, hogy még 1 hónaposan se vagyunk :)
Múlt héten a köldökcsonk is leesett (mi is nagyfiúk lettünk). Jó sokára esett le neki, de nagyon szép lett a köldöke :)
Ezek a főbb fejlemények. Ja és 2 napot voltam kettesben a kicsivel, minden segítség nélkül. Minden rendben volt :) De már elég fáradt vagyok, mert sokszor nem alszik éjszaka.
Na megyek aludni. Puszi mindenkinek! És jó babázást!

Panka

KépKép
pankamama

Juti rendes fehér színű a tejcsi.A mérlegelés alapján változó az étvágya.70-100-140gr között eszik,de kibírja a 3 órát bármelyikkel.
A sok tejcsinek Juti nincs helye már lassan.24 óra alatt 750 ml felesleg gyűlt össze :roll:
Igen meg kellene tüzetesebben néznem a tejleadó oldalt amit Laura feltett.Pedig én ezzel nem akarok foglalkozni,de mit csináljak ennyivel,ki még sem öntöm azért :wink:

Panka örülök hogy ilyen jó kisfiad van neked is,gratulálok a csonk leeséséhez.Igazi nagyfiú lett ő is :lol:

Kép

Kép
lecso

Lecsó!

Beszélj a védőnéniddel!!! Biztos tud valakit ajánlani, aki nem tud szoptatni, de szeretne anyatejet adni a babájának! Csak tud valakit!!!!!! Ha én nem tudnék szoptatni, és a közeledben laknék, biztos mennék hozzád tejciért!

Én még mindig nem tudom, hogy mennyit eszik a drága, de szerintem nem annyit mint Tomi! Ma délután lemérem, kíváncsi vagyok! Már hetek óta nem mértem, hogy mennyit eszik, mindig cicből evett mostanában, és nem tűnt utána éhesnek, úgyhogy gondoltam felesleges méregetni, de most már tényleg kíváncsi vagyok! De szépen növekszik, szóval tuti elég neki!

Ma reggel 2 óránként evett, 6, 8, 10 órakor, most végre elaludt, hagyom is csucsukálni, mert a 2 órás evések között nem sokat aludt, talán összesen fél órát. Most bezzeg alszik, mint a bunda!

Panka!

Tényleg jó sokáig tartott, mire leesett a csonk! Nekünk is lassan ment, a végén 2 napig szinte csak egy hajszál tartotta, de csak nem akart leesni! Nekünk is szép a köldöke, megdícsérte a dokinénink!

Csajok!

Képzeljétek, van egy pár ruhácska, amit kinőttünk! Olyan furcsa, feszül rajta 1-2 body, azokat már nem adom rá, mert nem lehet olyan kényelmes. 7 cm-t nőtt születése óta!

jutiboszi

Juti tutira elég neki a tejcsi máskülönben reklamálna :D
Tomi is nött ki ruhácskát,igaz cm-re nem tudom mennyit nőt.A védőben csak a súlya lett nézve.Eddig jó volt az 50-es,de mostmár kicsinyke rá.A valós születési hosszát úgy sem tudjuk.Nem tudom nálatok hogy mérik,de nálunk nagyon nagyjából.Állítólag mind a 2 fiam 52cm-vel született,de ez tutira nem igaz.oké hogy Levi 3820gr-al született,de attól még az 50-es bodyt biztos nem tudtam volna ráhúzni 3 hetesen.Ekkor már ő a 62-est hordta.Szóval vagy az egyik volt kisebb vagy a másik nagyobb :D Pl a mellkörfogatát most Tominál ruhástól mérte a nőci,jó mi? :wink: Pontos lehet?Még jó hogy a súlyát csupin nézte :lol:

Kép

Kép
lecso

Na, szép!
Nekünk pucérkán mérnek mindent, és elég pontosan, Milánnál meg lehet is méricskélni, mert imádja ahogy fogdossuk. Mindig vigyorog mérés közben, nem kapálózik, nem bömböl, mint 1-2 gyerkőc ott.

Jé, nekem 1 hónaposan volt majdnem annyi súlyra Milánka, mint neked Levi születéskor. Nem egyformák, az biztos!

jutiboszi

Sziasztok!

Lecso!

De ó , hogy ennyi tejed van .
Tegnap délután/este ittam kecskeruta teát, de este még mindig kevés volt t a tejcsi. :(

Juti !
Szépen gyarapodik a kissrác!

Tényleg , ti honnan tudjátok, hogy már nem éhes a gyerkőc?
Nekem nem szokta elvenni a fejét, se kiköpni a cicit.
Eszi-eszi , aztán szerintem már csak cuminak használja, ha nincs benne.
De az ugye nem jó , szóval fogalmam sincs mikor elég neki , vagy mikor nem....

Zsuzsi
zsuzsi80

Zsuzsi!

Milán ha nem éhes, akkor egyszerűen nem fogadja el a cicit, hiába is tuszkolnám a szájába. Nekem nem szokott csak úgy cumizni, mert ha már nem éhes, de még mindig jön belőle, akkor kiköpi, és nem is hajlandó újra bekapni. De általában 8-10 perc után magától abbahagyja a cicizést, akkor jön a böfiztetés, még utána megpróbálom visszatenni, ha elfogadja, akkor eszik még picit, ha nem, akkor ennyi volt a hami!
Neked ugye nem ilyen egyértelmű, hogy mikor lakott jól? Egyébként az sem baj szerintem, ha még marad a cicin cumizni. Én örülnék néha, mert úgy imádom szoptatni, de ebből az élményből nem sokat hagy nekem, eddig 20 perc volt a leghosszabb szopizás. Bettó egyszer már írta, hogy az elején kiszívják a kellő mennyiség 80%-át, a többi csak cumizás.

A teával kapcsolatban meg szerintem várj, nekem sem aznap hatott, figyeld ma milyen lesz! Én másnap délután éreztem először, hogy mintha több jönne. De lefejni ugyanúgy nem tudtam, mint előtte.

jutiboszi

Halihó!

Sajna tegnap elkajabáltam, mégis volt egy kis nyűgi de legalább nem egész délután tartott, hanem csak 1,5 órát és ma is megúztuk ennyivel. A héten biztosan nem iszok teát, hátha még van a szervezetemben. Csokit én sem ettem ma, vagyis annyit amennyi a túró rudin van. Komolyan arról nem lehet lemondani :P :oops:

Juti! Én is gondolkodtam a játszószőnyegen, mert a kiságy felett lévő zenélős játékokra is nagyon figyel már, biztos tatszene neki az is. Ma már úgy sétáltunk, hogy a babkocsin a napfényvédő el volt húzva. Nézett is a kis drága :D
Mi is kinőttünk egy pár rucit, bajban is vagyok kicsit, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar váltani kell. Szerencsére jövőhéten babaexpo, sok dolgot ki lehet fogni.
Amúgy napközben nekünk sem tart sokszor 15-20 percnél tovább a szopi. Ilyenkor én is várom, hogy mikor lesz megint nyűgös, hogy kevés a hami.

Lecso! Nem semmi ahogy növekszik a kis drága! Gratula, meg a tejcsihez is!

Panka! Ti is szépen növekedtek! Képet kérünk ám!!!!!!!

Zsuzsi! Tudod, Kincső is szeret cicizni. Én érzem, amikor már már csak játszik. Meg állítólag, hogyha nem mozog úgy az álkapcsa, mint az elején, akkor már nem eszik. Nálunk amúgy változó. Napközben nem szeret sokáig cicizni, mintha hamar túl akarna lenni rajta és várja az új élményeket, este viszont csak úgy alszik el. Én ilyenkor hagyom is. Napközben nálunk is felidegesíti, mint Jutinál, hogy még jön belőle a tejcsi.

Képzeljétek, második este már, hogy késő délutáni hami után 4 órát alszik és 10 órai szopi után is csak 3-kor ébred. Hátha így maradna. Viszont megmaradt az 5 és 7 órai ébresztő.

Kép
bettó

Hali!

Bettó!

Túró Rudi a király! A Milkásat próbáltad már? Nem nagy durranás a túrós része, de a csoki!!! Hmmmm.........nyami!
Bár a túró Rudi pont a túró miatt finom, de a piros pöttyös az igazi! Az a legfinomabb.

Nekem ma egész nap aludt a drága! Ritkán csinál ilyet! De most nem akar aludni, mindjárt fürcsi, azután mindig bealszik!

Holnap megyünk kertipartizni! Az egyik barátnál a kertben lesz grillsütés, remélem jó idő lesz! Visszük Milánt is, a mózeskosárban elalszik, amúgy is szeret a szabad levegőn lenni. Aztán este a többiek mennek bulizni, megünneplik Milán születését!

Most megmértem mennyit szopizott, le is döbbentem! Először 90 ml, aztán még 20 ml, össz. 110 ml!!! Nem is gondoltam!

Na, megyek fürcsizünk!!!!

Jóéjt, ha esetleg tudok, még jövök!

jutiboszi

Juti! Még szép, hogy kóstoltam. Ahogy megláttam már tettem is a kosárba :oops: :lol: Tényleg nem nagy szám a túró része, nekem kiskorom óta a pirospöttyös az igaz, napi 1-2 a minimum, persze nem az óriásat vesszük, mert abból sem állnék meg egynél :oops: :lol:
Kincső csak az első 2 hétben csinált ilyet. Délelőtt is inkább velünk van a konyhában, max 1 órát alszik a reggeli után.
Viszont most is alszik még és már fél 10 van, fél 7-kor, persze ez még csak 3 óra de nagy szó ám :D
Apa is megy bulizni?
Nekünk a kezünkbe akartak nyomni az egyik nap egy bulizós akciós szórólapot és közöltem a sráccal, hogy nekünk még korai lenne a buli :D

Pusssi

Kép
bettó

Pilchard
Mielőbbi gyógyulást!

Játszószőnyeg
Ádám szereti :lol:
Kép

Apa és fia
Kép

Álmosító hintázás
Kép

Megkapta Ádám az első védőoltásait... kicsi sírással túlélte...és 4390 g
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi változatlanul nem szopizunk... lefejem a tejet és megkapja cumisüvegből... ez bevállt, nem is változtatok már...
Vendég

Laura! Nagyon édi a kiskrapek. Látom nálatok is bevált a palinta :wink:

Piszok rossz éjszakánk volt. Nem sírt vagy ilyesmi, de hajnal 4-kor átpelusoztam, kiment a kis drága szeméből az álom és nagyon nem akart aludni. Végül culit nyomtam a szájába és kb 3/4 óra múlva el is aludt :shock:

Kép
bettó

Bettó!

Irigyellek, ha neked ez a rossz éjszaka! Nálunk volt már olyan, hogy 1,5 órán keresztül sétáltam ringatva körben a szobájában, és csak lesegetett, aludni nem akart. És az már a 20 perc szopi után volt, tehát az 2 óra, és még nem aludt el! És mindez éjjel 3 körül kezdődött! Szerencsére ilyen csak egy volt, de azért többször előfordul, hogy nem akar hamar visszaaludni.

Napközben Ti hogy altatjátok el a babát? Mert nekem sokszor sehogy sem akar elaludni, hátha valakinek van bevált módszer, ami nálunk is beválhat!

FONTOS KÉRDÉS!!!!! :

Most jutott eszembe! A kórházban kapott oltást a kis Drága, és most hogy kell kinézni annak az oltásnak? Mert a Milán kezén szépen néz ki! :shock: Nagy dudor van, és sárga folyadék van benne, kicsit megnyomódott, ki is jött belőle, szerintem gennyes. Holnap azért megkérdezem a védőnénit! Nektek milyen???? Vagy milyennek kell lennie, mert a kórházban nem mondták!

jutiboszi

Ja, Bettó!

Vettél gömbcumit? Én már oda is adtam neki, de asszem későbbre halasztjuk ezt a Baby Nova-s gömbcumit, mert túl nagy, és megnyomta a szájpadlását, piros lett neki tőle. Nálunk csak a szilikonos Nuk ortodónikus cumi vált be! Semmi más! Még az ugyanilyen latex cumit se szereti!

jutiboszi

Most már azt is tudom, hogy mi a különbség az alvócumi és a játszócumi között!!! Az alvócuminak kisebb a "lelógója", vagy nincs. Ennyi! Egyébként u.a.!

jutiboszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?