Új privát üzeneted érkezett!

Bunny!

Örülök, hogy minden rendben Mátéval!

A k-vitamint én írtam, hogy nekünk adni kell addig, amíg csak anyatejes a babó. De pl. a Konakion papírjára is tök más van írva adagolásnak...
Én néha elfelejtem beadni, arra azt mondták, hogy nem gáz, ha másfél-két hetente kap egyet. :oops:

Én Lillánál már öt hósan elkezdtem bevezetni a szilárd kaját, mert nekem nem nagyon volt már akkor tejem. Lilla ugyanis mikor megszületett nem tudott emészteni, a 2 ml teát is kihányta, vagy kiszívták a pocijából. Majd mikor hazaengedték (1900g-osan), akkor meg még gyenge volt a szopihoz. Két hónapos volt, mikor megtanult szopizni. A védőnő már teljesen lemondott róla, de mikor jött, és látta, hogy szopik a drágám, nem akart hinni a szemének. De ennek az lett az eredménye, hogy nem lett túl jó a technikája Lillának, így már öt hónaposan pótolni kellett. Így én nem tápszerrel kezdtem pótolni, hanem bevezettem lassan egy-kettő-három (persze hónapok alatt) szilárd étkezést.

EGyszer én is kipróbálom azt a fejési módszert. Csak egy kis idő kellene hozzá. Az meg csak éjszaka van nekem, akkor viszont hulla vagyok. :?

Jaa, és nekem nagyon gyorsan elintézték a vizsgálatokat a gyűjtőben. Ott felvették az adatokat, majd átküldtek a fertőzőre, ahol minden mást megcsináltak. Még oda is telcsiztek, hogy ne kelljen várni...

És még Cerny-ről.

NÁlunk mikor megjöttek Lillért, rendbetették, majd az osztályra is felhozták hozzám (éjszaka 1 órakor), hogy megmutassák, elbúcsúzzak tőle, elmondták, hogy mit csináltak vele, hogy hová viszik, adtak telcsiszámot, hogy hol érdeklődhetek, és megkaptam a fotómat is. Ez az egyetlen kép Lilláról, ami pár órásan készült. Ez volt 2,5 éve, de most is így csinálják még, mert mikor a kórházban feküdtem, akkor vitték el az egyik szobatársam egyik babáját (ikrek), és ő is kapott fotót, és neki is odavitték megmutatni...
Nem tudom, hogy mitől függ ez, de sajnálom, hogy Neked nem szóltak. Ja, és nekem alá is kellett írni, hogy vihetik.

Most megyek, mert két lány és egy férj hiányol. 8)

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok még mindig egyben és teszek fel vadi friss mai pocakfotót Óriási már a pocim nekem akkor mint egy 10 kg-s görögdinnye :) Kép Kép

Látszik hogy vasárnap van mindenki alszik még :D

nika70
Salgótarján

Nika: szép pocakméret! :)
Képzeljétek, nekem még csak most kezd kifordulni a köldököm. :roll:

Kép
Kép
tinu

Csupasz pocis képet nem is rakok fel, mert a köldökpiercingem helyre nagyon csúnya lett. Remélem, később majd visszaalakul.

Kép
Kép
tinu

Nekem meg ki sem fordult szerintem már nem is fog.De hát ki tudja ha Tinu neked is most kezd csak kifordulni akkor még akármi is lehet :)

nika70
Salgótarján

Sziasztk,

MÁr lassan egy órája itt dünnyög Dani az ágyon, anyósoméknál (úgy látszik Dani utazó baba lesz.:)), és láthatóan jól érzi magát.:)

Annyira jó, ahogy el kezdett beszélgetni:))) eee, aaa, mmm, nagyon aranyos.

Nika szép pociméreted van:)

Dorka, Gratulálok a babához.:)

A nagyik szerint Dani rengeteget nőtt két hét alatt.
Holnap reggel megyünk az ortopédiára, meg szerdán a hathetes babkontrollra, meg jó lenne már az enyémet is megcsinálni...Utána meg hagyjuk Apát tanulni, és megint jövünk haza. Legalább lesz egy kicsit több időm,mert a nagyik úgyis pesztrálni fogják.

csernusn

Tinu!
Az én köldököm is még csak most "lapul ki", de ki nem fordult, csak elsimult. Piercingem nem volt, viszont lettek így a végére helyes kis csíkjaim legalul. Bár ezeket sztem a bugyi takarni fogja szülés után, feljebb nem lettek, úgyhogy nem is izgat.

Kismama!
A magzatvízvizsgálatot akkor tudják csinálni, ha már valamennyire nyíltál és egy vékony kis csövet vezetnek fel, annak a végén van egy kis lámpaszerűség (tulajdonképpen olyan lehet, mint egy szonda, tükrözéshez lehetne hasonlítani), meg talán valami mini kamera is, azzal bevilágítanak a burkon át és meg tudják nézni, hogy tiszta-e a víz, vagy esetleg zavaros. Elvileg nem fájhat, ha megfelelő méretű csövet használnak. Nekem még nem volt ilyen vizsgálatom, de már meséltek róla sokan. Ne félj tőle szerintem. :wink:

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok
En ma fel 10-ig aludtam,persze etetni keltem azert,de olyan jo volt. :D Nagyobbacska fiam a nagyinal van igy tudtunk pihizni.
Tegnap meg is jegyzte egyik szomszedom, hogy nem is latszik rajtam a faradtsag.Persze, kozmetikus utan voltam :wink:
Bar teny hogy nem vagyok faradt,ez olyan jo,emlekeszem anno hogy megviselt az ejjeli keles,reggelnte allando fejfajasom volt,pedig nem kelt tobbszor Alex sem mint most a tesoja.

MAgnes
Eni iszok eperlevet,de csak higitva,nem sir tole.
hat gondolom kezdo snyuak reven a doki nem volt meglepodve,es legalabb jo tanacsot adott,hogyehes a lanyka.
Drukkolok hogy valahogy,(szerintem neked helyi segitseg kell )sikeruljon a mellre tetel,mert hosszutavon a fejes nagyon faraszto,semmire nem lesz majd idod.

Timi
Hat tenyleg szerencsesek vagytok mindket esetben,a nagylanyodnal si meg a kicsinel is a szulessel.

Krista
Mi van veletek?Remelem minden Ok csak nem ersz ra jonni.

Viki
Te is eltuntel!!!

Dorka
Csak par jotanacs amig Snoopy ideer:
Szerintem Mark tudja mennyit ker enni,emiatt ne aggodj,ha tobb a tejed lefejed.Ez a jobbik tortenet,minthogy enne de nincs mit :?
Az elejen egy szopi akar meddig tarhat,megszokjatok egymast es akkor mar kevesebb ido lesz,de ez eltarthat hetekig.Nekem az elejen egy orakat evett,ma mar csak 20 perc kell hogy kivegezze mindket cicit.

Zsuzsi
Szerintem ha sir,nyugodtan vedd fel,nem lehet meg ekkora babat elkenyeztetni,hidd el.Rad van szuksege,kesobb majd megszokja ezta kinti vilagot es egyszerubb lesz.

Bunny
Nekem tegnap delutanig meg sem erzte a szelet (bezzeg a tesoja anno siros volt tole )de aztan ,bar lehet hogy nem ezert,hanem mert lencset ettem..olyan sirasai voltak,mint meg sosem.Tornasztattam,masziroztam,de este azert szepen elaludt,de addig dajkaltam folyamatosan.

Alexnel bar tapis is volt,ugyanugy csak 6 hosan kezdtem a szilard kajcsikat.Most is igy tervezem,bar ki tudja meddig lesz tejem,de en most azon filozok hogyha esetleg lesz 6 hoig akkor utana meg kell-e a tapi egyeves koraig vagy mar eleg atterni a szilardra :?
Tenyleg Snoopy,Beszti szerintetek??PErsze tudom ez attol fugg mennyi tejem lesz,de ha mondjuk reggel este eleg neki az eleg???

Winnie
Ugyesek vagytok,akkor mar csak babazni kell majd az uj lakasban :D

Nika
Nekem sem fordult ki a koldokom,nem mindenkinek van ez sem.

Niki
Utazo babakhoz benevezunk,mi is megyunk jovo vhetvegen anyuekhoz,apanak szabadsagot hagyva :)

Kata

Kép
Kép
kataa

Hát jó, az én köldököm sem kifordult, csak kifelé jött és már látom a végét. :D Vagy alját, vagy mit. És fölötte, meg alatta barnára színeződött a bőröm. Főleg a piercingem feletti bőr. De remélem, ez elmúlik majd. Viszont csíkjaim nincsenek. A hasamon. A mellemen van. Pedig az nem is nőtt túl nagyot. :shock:

Kép
Kép
tinu

kismama:
nekem volt magzatvízvizsgálatom.
Egy végén csapolt kúp alakú fém kütyüvel végzik. Ha egy ujjnyira nyitva vagy, akkor a méhszájhoz rakják, és mivel mindkét vége lukas, azon keresztül bekukkantanak. Nem fájdalmas, ha a doki érti a dolgát. nekem kétszer csinálták, egy hozzá nem értő, és a saját dokim, hát ég és föld volt a kettő!
Ezen a fém bigyón keresztül még azt is látják, hogy van-e haja! :D
Egyébként az egész vizsgálat nem több pár másodpercnél, szóval ne aggódj.

A fejéssel kapcsolatban, megvárom a védőnőmet ,a jövő héten jön. Aztán valamit alakítok, bár nagyon attól félek, hogy kifuttottunk az időből, és már késő..

A K vitamint mikortól is kell adni? Na és akkor mi van, ha anyatejes plusz tápos???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!

K-vitamin két hetes kórtól van. Viszont ha tápszert is kap, akkor nem kell! Szerintem! Meg a papírja szerint...Csak akkor, ha anyatejen kívül mást nem kap!

Sziasztok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Timi:
köszi az infót, én is valami ilyesmit hallottam, de az én zárómon 4 hetes kortól szerepel a konakion..

Holnap elkezdem Pannát visszaszoktatni a cicire. Nagy meccs lesz! Azt nem tudom ,hogyeste mi lesz, mert Apa úgy nem tud majd pihizni, ha én hadakozom a lányunkkal.... Drukkoljatok!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Hát ilyen magzatvízvizsgálatot nekem is emlegetett a doki, ha nem akarja magát kificánkolni a kisasszony kiírásig.... de én ugye egyelőre tök zárt. akkor meg nem tom, hogy.

Köldök: nekem is csak lapult kicsit, de a végét sem látom, a kifordulástól messze van :)

Kata, tök jó, hogy Te ilyen nem fáradt vagy :) mondjuk még én is alszom 10 körülig, de tartok tőle, hogy pár hét múlva már nem fogok :)

Bunny, mi az a 7-7-5-5-3-3? :oops:

Nekem a legújabb parám magzatvíz ügyben az, hogy majd épp fürdés közben megy el, és akkor nem is érzem, hogy elment a magzatvíz... :? vagy ez hülyeség? :)

Meg még egy kérdés: ez még mindig így van, vagy csak szüleink idejében? hallottam, hogy szoptatás alatt nem tanácsos vasalni, mert mittomén begyulladhat tőle a mell, vagy csomósodhat, vagy valami....

Nálunk természetesen a helyzet változatlan, a hatalmas fiácnkolások megvannak, de szülési jel zéró.... úgy érzem, kicsit kezdek türelmetlenkedni, pedig tudom, nem szabad.... :oops: :)

KépKép

KépKép
winnie27

Mágnes, drukkolok nagyon!!!

KépKép

KépKép
winnie27

most olvastam, estétől hidegfont.... na nem nagy, már "csak" 9-10 fok lesz napközben..... :? de hátha megindítja valamelyikünknél az eseményeket... :wink: :lol:

na jó, lassan eldugulok

KépKép

KépKép
winnie27

Hidegfront?
Ajaj, lehet, hogy valamelyikünk szülni fog ma éjjel? :wink:
Mondjuk nekem megfordult a fejemben, hogy azért nem bírtam rávenni magam ma semmire, meg azért szunyókáltam egész nap, mert érzi a szervezetem, hogy az éjjel nem fogok alcsizni, mert esetleg más dolgom lesz... :shock: De aztán elhessegettem a gondolatot, tulajdonképpen semmi jelét nem érzem, hogy szülni "kéne". Azt meg nem tudom, hogy ha én nem vagyok érzékeny a frontokra, akkor a baba se az, vagy ez tőlem független és akár be is indulhat a dolog. Mit gondoltok? :roll:

Andi

Kép
andykamama

winnie.
ezt a vasalás dolgot nem értem! mi összefüggés van? lehet, hogy csak nekem lassú a felfogásom.. Én minden esetre vasalok. Na nem túl nagy kedvvel, de nem is rossz ötlet, bevetem Apának, hogy sajnos nem vasalhatok.... :lol:

Andi és Winnie: nektek már tényleg alig van hátra valami.:) Hátha a front segít!!

Egyébként mot és párja a babával ma már otthon vannak, jól vannak!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ági!
Szerintem a vasalás dolgot úgy kell érteni (legalábbis az én logikám szerint), hogy ugye ilyenkor a mellizmokat dolgoztatod vasalás közben és az esetleg "bedurranthatja" az amúgy is igénybevett cickókat. De szerintem ennek csak akkor lehet alapja, ha ész nélkül vasal az ember órákon át és megerőlteti magát. És ki az, aki most ennyit kíván vasalni? :D
Ami pedig a frontot illeti, hát tulajdonképpen akár mehenénk is szülni, mert apával ma módfelett unatkozunk egész nap. Nagyon nem találjuk fel magunkat. Az előbb már azon tanakodtunk, hogy mit is kéne csinálni. "Társasjátékot" már nem igazán merünk játszani... :D :oops: Szóval, lehet, hogy izgalmas program lenne egy szülőszobalátogatás. :wink:

Andi

Kép
andykamama

Andy: hát épp a "társasjáték" vezet a szülőszobához, nem? :wink:
Én is egész nap azon agyaltam, hogy szülni kéne ma. Hátha... Mindenesetre holnap d.e. NST és hátha már látszik valami készülődés.

Kép
Kép
tinu

Egyébként nagyon fura, hogy decemberben (nagyjából ugyanekkora hassal) még simán rohangásztam, most pedig öt perc séta után leszakad a derekam. Lehet, hogy ennyire elhagytam magam?
Mindenesetre ha ma este sem jön össze a férjem "szülinapi ajándékával" a szülésmegindítás, akkor holnap NST után csinálok egy nagytakarítást is. :D
Az az igazság, hogy annak ellenére, hogy korábban favorizáltam a túlhordást (hogy esetleg Vízöntő legyen a csajszi), most meg már türelmetlen vagyok. Meg nem szeretnék befeküdni a kórházba. És én is unatkozom...

Kép
Kép
tinu

Holnap én is megyek nst-re kiváncsi vagyok mit produkálunk. Két napja egyébként esténként valóságos sporteseményt rendez a lurkó. Nagyon jól érzi magát odabent. De a fronbtra én nem igazán vagyok érzékeny még a decemberi stressz sem szülesztette meg előbb nem tudom mi lesz de előbb utóbb ki kell bújnia majd. Azért mennek a drukkok mindenkinek :) :lol:

nika70
Salgótarján

Mágnes!

Épp nemrég írtuk, hogy szinte mindenkinek teljesen mást mondtak a K-vitami adagolására. Csak tudnám, hogy melyik a helyes! VAgy lehet, hogy tökmindegy... :)

Sok sikert a szopihoz!

Winnie!

Tapasztalataim alapján észrevennéd, hogy elfolyt a magzatvized fürdés közben is. Ha nagy erővel folyik el, akkor azt érzed egyébként is (vagyis én éreztem a hasamban is a változást, pukkanást...), na meg gondolom azért a vízben lehet látni, hogy "feltör" valami. :D Ha meg csak folydogál, akkor az fürdés után is folydogál...Szóval észrevétlenül nem lehet "elhagyni" szerintem. :)

Hajrá finisben lévő lányok! :) Hátha az időjárás kicsalogatja a pocaklakókat!

Tinu!

Hidd el, jó a bak-baba is! Én bak vagyok, és "minden rendben" velem. :wink:

Jóéjt! VAgy inkább mozgalmas éjt, aki már ott tart!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Sziasztok!

Zsombi ma és tegnap is extra nyűgi, nem tudom, hogy az idő e vagy az oltás, esetleg a pocija végett. De az oltást még csütörtökön kapta, akkor és pénteken nem volt semmi baja, lázas sem volt, mondjuk adtam neki kúpot. Szóval egész nap csak kézben marad el, de azt is csak a vállamon. :( Remélem holnap már jobb lesz!!!

Felixanyul!
Megértem, ha ezek után nem akarsz újabb mérleget. Mi úgy csináltuk amikor elhoztuk a kölcsönzőből, hogy egyeztettünk a védőnőével.

Timi!
Majd írok pü-t, csak legyen rá időm.
Tényleg nem semmi szülésed volt! És így utólag hogy érzed, jobb, hogy végülis nem lett császár?

Ilgya!
Jó a sírós kép Rékáról. Ami a torkán kifér, ugye? :D
Kérdeztem ezt a fürdetőkrémes dolgot a patikában, de a nő egyszerűen azzal, hogy ő ezt nem tudja, elintézte a választ.
Konakiont én is adok, hetente egyszer, Vigantolt napi egy cseppet.

Winnie!
Hát, ne is mondd! Most hétvégén itthon van a férjem, megígértem neki, hogy akció lesz szombaton-vasárnap, de mivel tegnap Zsombi egész nap bömbizett, így este 11-re olyan fáradt voltam, hogy elmaradt az aktus :(

Krista!
Mi van veletek???

Kata!
Mint írtam, nem lázasodott be Zsombor. Viszont ugye nyűgös, és nemtom miért. :(
Én még 2004 májusában voltam rákszűrésen, júniusban volt az utolsó mensim, mert terhes lettem Jázival, és azóta nem jutottam el oda. Zsombival terhesen meg már megint nem csinálták meg.
Szerintem kérdezz utána a dokinál a k vitaminnak, mert

Kisfiam 4 és fél hónapos, kizárólag szopik. Most került szóba barátnőmmel beszélve a vitaminok adása és kiderült, hogy az ő kislánya (3 és fél hónapos) a mai napig is kap Konakiont. Nekem a doktornő azt mondta, hogy ha elfogyott az 1doboz, amit felírt utána már nem kell adnom a babának csak a napi 1csepp D vitamint. Barátnőmnek viszont azt mondta a gyerekorvosa, hogy amíg csak szopik a baba mindvégig kell, hogy kapjon K vitamint. Most akkor mi a helyzet?
Lehet, hogy a kisbabám vitaminszegény lesz és valami káros hatása lesz annak, hogy immáron több hónapja nem kap Konakiont??? Aggódom és nagyon nem értem, hogy lehet 2 ennyire különböző véleménye a gyerekorvosoknak? Ebben a tekintetben sincs egységes álláspont?
Válasz:
Az ajánlások szerint a csak anyatejjel táplált csecsemők hat hónapos korig heti 1 amp Konakion adását igénylik. - Az újabb elvek szerint, tehát napjainkban ennek kell(ene) lennie az egységes álláspontnak. Korábban ez nem volt ily módon ajánlott.
Ugyanakkor alacsony a valószínűsége annak, hogy gyermekének bármi baja lenne, pláne ennyi idős korban.
Dr. Péter György

Dorka!
Szép nagy baba lett Márk, gratulálok hozzá!!!

Szerintem nem baj, ha most még egy szopi akár 40 percig is eltart. Ez szép lassan lecsökken majd kb. 10 percre.
És szerintem nem mérvadó ekkora babáknál a 150gr/kg. Zsombi is 4kg-mal született, mégsem evett egyből 600gt-ot egy nap.

Mágnes!
Utolért a szülés utáni depi? Nyugi pár nap alatt elmúlik, és nem fogsz sírni, a 4 fal között is kibírod, bár a terhesség biztos hiányozni fog. Nekem még most is hiányzik, fura, hogy nincs kit simogatnom a hasamban, max. a beleimet :)

Kismama!
Én már azt hittem, hogy babázol.

Nika!
Tényleg szép nagy pocid van! Lassan már kibújhatna a gyerkőc!

Én Jázit is 6 hósan kezdtem hozzátáplálni és most is így tervezem. Bár minden baba más, de elvileg ekkora érik meg az emésztőrendszerük ezekre a kajákra. Én pl. úgy nem bírtam itt a faluban sem, amikor jött egy anyuka és nagy büszkén mondta, hogy a 4 hós kislánya, akit egyébként szoptat, már rántott húst is evett. Szerintem a pici babáknak nem kellenek még ilyen kaják, de szerintem a csajszi is a nyomásnak engedett, amit az "öregek" mondanak, hoy óóóóó, ti már ilyen idős korotokban ezt meg azt ettetek (anyu is állandóan ezzel traktált, de én kitartottam :) )

Jó éjt mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Timi: alapban nincs bajom a bakokkal, csak kicsit túltengenek már a családban (anyukám, apukám, férjem :D ). Gondoltam, jót tenne a változatosság...

Kép
Kép
tinu

brigó:
még nem!!!! :cry: :cry: :cry: ma töltöttük be a 40.hetet de semmi :cry: NST is jó lett meg a magzatvizzel sincs bibi.doki szerint alakul a mészájam is.csütörtökön még 2 ujnyi volt de ma nem mondta hogy mennyi.csak annyit hogy minden ok és hogy még a hétvégéig baba lessz vagy igy vagy ugy!!hát én bizok ebben a frontban de nemhiszem hogy lenne valami :cry: picúr is ugyanúgy mocorog mint eddig.igaz a vizsgálat óta nemtúl szép dolgok távoznak belőlem de a doki mondta hogy lehet hogy lessz egy kis véres folyásom ne aggódjak miatta.azért nemszeretném ha kedden megint csinálna ilyen viznézést mert nem valami kellemes.kibirni ki lehet de egyszer elég volt.jöhetne már a picurka :cry: mindenesetre mi mindent megtettünk a párommal,úgy egymásnak ugrottunk mint tavaj ilyenkor :oops: de nemnagyon hattota meg a drágát.hát tudomásul kell venni hogy apa nemtud hprgászni :lol: :lol:

mindenkinek aki velem egy cipőben jár mielőbbi babázást kivánok!!!!!!!!!!!!!!!!!remélem azért valakire hatnak a frontok ha már rám nem :(

a válaszokat is köszönöm!!!!!!
kismama18

Brigó,
4 hónaposan rántott hús??? Hihetetlen hülyék bírnak anyukák lenni (bocs..) Nekem eddig az extrém az volt, amikor egy 9 hónapos babát láttam kolbásszal a kezében, és azt eszegette reggelire...

Szerintem mi abszolút szerencsések leszünk hozzátáplálásban, hiszen pont mire el lehet kezdeni (6 hónap előtt én sem tervezem), mert pont nyár lesz, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel.

Fejés tippeket köszi, egyenlőre letettem róla, mert elég sok kicsepeg szoptatás közben (160-150-180 ml az elmúlt 3 napban), így ez elég vésztartaléknak. Majd ha nem csepeg ennyi, akkor nekiveselkedem a fejésnek.

Sleepy,
köszi a táblafrissítést. A sorrendet direkt cseréltem meg, hogy születési sorrendben legyenek a babák...

Kép
szdorka

Tinu
Tetszett ez a piercing :) Es ki kellett venni vagy zavart?

Magnes
Ha tapszert is kap akkor nem kell egyaltalan K vitamin,mert van a tapszerben.
Drukkolok nektek mara!!!

Winnie
En emg nem hallottam ezt a vasalas dolgot,meg a nagyimtol sem,de tetszik,majd felvetem apanak hogy lehet helyettem vasalni mert nekem tilos :lol: :lol:
Szerintem vasalni lehet,inkabb a neheebb munkakra mondjak hogy ne,de csk annak akinek amugy nem sok teje van.
:?

Brigo
Hat latod mindenkinek mast mondanak a Kvitamminal.
Viszont en beadtam az egy dobozt aztan kesz,azert sem izgulok mert volt mar ra precedens hogyestere kapott tapit,(max 40 ml ) amikor mar nem jott semmi,tehat vitaminhianya tuti nem lesz :D
Rakszuresre menj csak el,kell az evente.Pontegy baratnom nem volt ket evig es P4 lett neki :cry: Mar 3szor oreraltak,szererncsere sikerult kivenni minden rakos sejtet.

Kata

Kép
Kép
kataa

jó reggelt, jó új hetet mindenkinek!

Reggel voltunk uh-n, hát a buksi (BPD) már 100 mm, és most töltöttük ba a 37. hetet. Nem semmi, de egyébként minden ok. Viszont megjött a leoltáseredmény, és valami kis bacit találtak, így a doki sicher ami sicher alapon írt fel antibiotikumot. Kellett valakinek szülés előtt szedni???? Én kiscsit nem vagyok ettől boldog, de inkább, minthogy szegény baba útközben összeszedjen valamit! Egész eddig semmi panaszom nem volt, és papával is egy ideje kerüljük az örörmködést, én már képtelen lennék a hancúrra( tök lent vana buksi)...egyszer csak kezet fognak a fiúk, vagy mi!!! :oops: :oops: :oops: Szerencsére a férjem is vizuális típus, és majd csak itt kint szeretne megismerkedni közelebbről a kisfiával.
Na itt nálunk a kórházban az a protokoll, hogy 36, 37 héten uh, 38 héten uh+nst. De a szülésznő azért péntekre adott nekem időpontot!
Ákos tegnap akkora fesztivált csinált, hogy már nem tudtam hogy üljek, álljak feküdjek, tombolt odabennt. Alig mertem elaludni, de annyira aranyos volt, egész éjjel hagyott aludni, meg se moccant! És végre egy éjjszaka, rémálmok nélkül!!!!!

Kismama: hát már én is azt hittem, hogy baba van!

Andy: na bejött a megérzés, vagy a front? Vagy otthon vagyot még?? :lol:
Tinu: nálad sajna nem jött be ez az apa-lánya egy napon szülinap dolog. Kár, pedig milyen klassz lett volna! :?
Winnie: ügyesek vagytok vásárlás terén, hogy ennyi mindent elintéztetek! Hát ha sarokba van szorítva az ember, akkor kénytelen gyors döntéseket hozni, különben biztos hetetkig vacilál az ember, hogy de biztos jó ez az ülőgarnitúra??? stb! Biztos szép dologkat választottatok! Na mire akkor jönnek a látogatók, lesz mire ülni, és senki nem fog belátni a lakásba!!! :P
Nika: téynleg szép nagy a pocak!

Viki, Krista tényleg jól eltüntek!
Vendég

Na megjöttem nst-ről semmi contractio baba baromi jól érzi magát csütörtökön be kell feküdni mert itt ez a szokás :) Azért addig még jövök :)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Zsombi ma sem sokkal jobb fiú, és éjszaka is felkelt. Remélem nem teszi ezt rendszerré. Ha tovább folytatja, szerintem elviszem a dokihoz, nem e valami baja van. :( Mondjuk egyébként meg sokat mosolyog, sőt most már olyan kis szöveget levág nekem, ha beszélek hozzá, én meg majd elájulok, mert olyan édes :D
Egyébként egy csomó ruhát kinőttünk, van közte 68-as is :shock: Ok, tudom, nem egyformák a méretezések, de akkor is.

Ja, és Jázinak csak vettünk "nagy" gyerekülést a kocsiba, a 18 kg-ig jót már simán kinőtte. Gracot vettünk, remélem beválik.

A múltkor meg kérdezte vki, hogy anyósékkal rendeződött e a helyzet. Hát, képzeljétek el, Zsombi már 10 hetes lesz szerdán, és még mindig nem jöttek el megnézni, vagyis még nem is látták az unokájukat :shock: És ok, hogy ide nem akarnak jönni, mert ez az én házam, de a kórházba sem jöttek be, pedig az aztán tényleg nem az én tulajdonom.
A páromnak megmondtam, hogy nem fogom a helyükbe vinni, nem én, és nem is a gyerek veszít azzal, ha nem találkoznak. Ja, és a férjem mondta nekem, hogy milyen rosszul esik neki, hogy nem jönnek el megnézni a kisfiát. Erre mondom neki, hogy akkor mondja az anyjáéknak, erre áááááá, nem mondom, nehogy megsértődjenek!!! :shock: Értitek, még ők sértődnének meg!!! Hát, ilyen az én drága anyósom és apósom.

Kismama!
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem most már mindig néznek magzatvizet, amíg meg nem szülsz. De kitartást, meglesz az eredménye!!! :)

Dorka!
Ja, én is kibuktam ezen a rántott húsoson. De nem mondtam semmit a csajnak, az ő gyereke, semmi közöm hozzá. De pl. ki tudok azon is bukni, amikor ugye vannak allergizáló gyümölcsök, és azt adják a babának idő előtt. És mondják, hogy nincs tőle semmi baja. Persze, de az allergia nem biztos, hogy most jelentkezik. Én nem értem, hogy miért csinálják ezt sokan, elvégre a gyereke jövőjéről, egészségéről van szó. Szóval én ezekre próbálok odafigyelni, de nem szólok bele senkinek, hogy hogyan eteti a gyerekét.

Kata!
Azt nem tudtam, hogy dugiban ( :) ) tápszert is adsz Leonnak.
P4 lett???? Húúú, akkor bejelentkezek minél hamarabb.

Szilvi!

[quote]e írta:gyszer csak kezet fognak a fiúk, vagy mi!!!

Na, ezen jót nevettem! :D
De azért kitartást, és szerintem is inkább neked most az ab., mint a babának kb. 5-10 napos kezelés, amikor megszületik.

Nika!
Drukkolok, hogy csüt-ig megszülj, és ne kelljen feleslegesen a kórházban lenned!

Szép napot mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó

No, és két kép:

király élet :)
Kép

újabb mosoly
Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó: hát hihetetlenül nagy baba ez a Zsombi! A kép alapján nem mondanám meg, hogy csak két hónapos!
Szilvi: nem baj, legfeljebb nem kell egy napon megülni a két szülinapot. :wink: Az én babám BPD-je 96. Az nagy vagy kicsi vagy milyen? Nekem sose mond semmit a doki a méretekre.
Kata: muszáj volt kivenni a piercinget, mert nagyon kifeszült a bőröm, elvékonyodott és féltem, hogy egyszer csak kitépem. :shock: Sajnáltam, mert nagyon szerettem a piercingemet, de ennyi áldozatot megér egy kisbaba. :D

Szóval ma reggel elég furán éreztem magam, már azt hittem, megindul a szülés. De aztán az NST nem mutatott semmit. A dokinő megvizsgált, azt mondta, hogy bármikor megindulhat a szülés, mert jó laza a méhszájam, érett a szülésre. Aztán hazaküldött, hogy menjek majd vissza szerda délelőtt újabb NST-re. Kivárjuk, míg maga akar megindulni a kiscsaj. 8)

Kép
Kép
tinu

Tinu: az teljesen normális, főleg majdnem a 40. héten. Nekem a 36. héten volt 98mm, és az kicsit nagy a korához képest, egy hét alatt meg még nőtt hozzá, szóval, mi ha kihúzzuk a 40. hétig, akkor kemény menetre lehet számítanom!
Vendég

Sziasztok!
Brigó:
Ez a kiskrapek haláli!! Olyan édes huncut feje van! Úgy várom már, hogy Panna is tudatosan mosolyogjon!

kismama: nagyon gáz volt a magzatvíz vizsgálat? vagy túl lehetett élni?

Ma megvívtuk a harcunkat Pannával, de jelentem, úgy tűnik én győztem: Sünikénk ciciből eszik!!!

Olyan boldog vagyok ám!!! Még kevés a tejem, így számítok rá, hogy gyakrabban akar majd enni, de attól remélem gyarapodik a tejcsi is. Minden esetre a cumisüvegeket elpakolom, és a pótlást is pohárból kapta a drágám.
Szóval Snoopy: Ezer köszönet, bevált a módszered, és milyen hamar!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok Lányok!
Helyzet változatlan. Most jövünk a 2. NST-ről, ugyanaz a szitu, mint múltkor: vérnyomásom 100/60, baba szívhangja 10-ből 10-est kapott, szóval semmi. Egyéb vizsgálat nem volt. Doki kérdezte, mizu a keményedésekkel, jóslófájások, stb. Mondtam, semmi. Se keményedés, se fájások, tök jól elvagyunk. Úgyhogy jövő hétfőn letelik a 40. hét is, újabb NST, ha kkor sincs semmi, 2 naponta NST, magzatvízvizsgálattal, ha még mindig semmi, akkor 42. héttől befekvés és majd meglátják, kell-e indítani, vagy csak noszogatni kell, hogy ugyan másszon már elő lassacskán. :D
Mondjuk egyáltalán nem vagyok oda a "túrkálós" vizsgálatokért, de már nem bánnám, ha lenne, hogy valamit megtudjunk, mi a helyzet a méhszájjal, jelez-e valamit. Talán jövő hétfőn már megnézik azt is. (Mondjuk muszáj lesz, ha magzatvízvizsgálatot akarnak csinálni...)

Tinu!
A helyzet az, hogy a társasjáték nekem már nagyon nem esik jól, akárhogy helyezkedek, hát hogy is fogalmazzak szépen,ha véletlenül eléri apa a méhszájat , bizony igencsak fájdalmas tud lenni. Nameg ő már fél, hogy bajt csinál, szóval ő se nagyon van benne a dologban. Meg a fertőzésveszély, stb... szóval, majd jelentkezik a kiscsajszi, ha akar valamit, ha meg lustizik, majd a doki bácsi kicsalogatja így, vagy úgy. :D

Andi

Kép
andykamama

Andi:
Nekem sem volt jóslóm, meg semmi ilyesmi. NST-n, amikor utoljára feltettek, Panna aludt, és megbeszéltük a nővérrel, hogy most akkor nem ébresszük fel, már a 41. hétbe léptem. Így hagytuk, hagy aludjon, az NST jó szar lett, és a vizitelő doki azt mondta, szülni kéne. Hát másnap szültem is! :D Egyébként magától még lehet, hogy maradt volna, de őszintén szólva én a szíve miatt nyugodtabb voltam, ha mihamarabb kibújik.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Brigó nekem az volt az első vizsgálaton mikor terhes lettem hogy csináltak rákszűrést. Szerintem inkább menj el és csináltasd meg nehogy valami gond legyen Köszi a drukkot de én még nem szeretnék szülni csütörtökön:) Tudod a vízöntőség miatt:)

Deszilvi: Én szedtem kb 25 hetes voltam amikor antibiotikumot kellett szednem mert elkaptam valami bacifertőzést.Én szemicillint kaptam azt kellett 5 nap alatt beszednem semmi baja nem lett a babának ne aggódj kicsit nyugisabb lesz addig mig szeded de ne aggódj csak olyan gyógyszert adnak a dokik ami nincs rossz hatással a babára

Mágnes tök jó hogy sikerült :)

nika70
Salgótarján

huh... idáig a szüléstörténeteket gyűjtöttem az oldalról... felrakjuk őket, ha valakié kimaradt, azért van, mert etettem, és nem emlékszem hanyadik oldalnál hagytam abba..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes

nagy gratula és kitartás a szopihoz...

az én szüléstörténetem lemaradt, de sebaj. Igen röviden írtam le, hisz fél óra volt az egész...

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Nálunk sincsen semmi.... frontot meg sem éreztem...
ma volt NST, babóca jól van, fájás nuku, a 100-as skálán egy kemény 20-as bírtam produkálni, kül 0-10 között folyamatosan.... :?
de, anyu szerint lejjebb ment a hasam. hát nem tom....
tényleg kivi vagyok, melyikünk indítja be a folyamatot, aztán majd mint ősszel, hirtelen megszül mindenki :)

hú, már nem tudolm ki írta, de a "kézfogáson", meg az "apa nem tud horgászni" passzusokon én is jókat derültem. :)

Mágnes, gratula a sikeres szopikhoz, így tovább!!!

Köszi a vasalásos hozzászólásokat, látom, sokaknak megindítottam vele a fantáizáját :)

Baci: nekem is találtak a kenetvételnél streptoakármi bacit, azt mondták, hogy majd szülés közben kapok antibiotikumot, 4 óránként...

Brigó a kép, ha nem tudom a korát, én is azt mondtam volna, hogy hát tuti több, mint egy két hónapos baba :) és hát azt a fürcsit nagyon élvezi....

ja, kollégák már fogadásokat kötnek, mikor jön a baba :)
na megyek, vacsit adni apának :)

holnap esetleg valakinél valami? :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
winnie27

SZép jó estét Mindekinek :)

http://telibabak.fw.hu/ oldal megint bővült :)

Nem mondom meg mivel, tessék megnézni :) :P
sleepy

Sziasztok Lanyok!

Sok oromot, tejet es boldogsagot kivanok minden uj babanak es mamanak!!!
Tudom ritkan latni engem errefele, de gondoltam megosztom veletek is a mi nagy orumunket, hiszen januar 10-en megszuletett a mi kisfiunk is! Adatai: 4,5 kg es 54 cm.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Õzi 2009.11.26 08:31-kor.

Őzi
Kép
Kép
Õzi

jó reggelt mindenkinek!!még mindig semmi jele annak hogy a törpe elő akarna bújni:(de egyre megyek NST-re meg megint néz a doki vizet és remélem már nem enged haza.BABÁZNI AKAROK!!!!!de pár napja meg semmi fájás csak néha néha egy egy keményedés.kise fogják tudni szedni még császival se mert mikor felvágnak visszahúzza a cipzárt:):):)a lábam az nagyon brutálul néz ki!!!!!!kb 3szor nagyobb mint normálisan lenne meg már a vádlimnál is kicsikosodtam:(bár aszt mondják az elfog múlni de nagyon sok kicsi csik van rajta.remélem ma megint veszekedhetek a biztonsági őrrel hogy engedjen be kocsival.képzeljétek itt nem lehet kocsival bemenni a kórház pakolójába elvilleg.a biztonsági őrök aszt mondják hogy a nődokik kérték de az én dokim semmit nem tud róla.csak kötekednek.a múltkor az volt a szerencsém hogy a mögöttünk lévő kocsi a dokim volt és mikor meglátta hogy már kiszáltam a kocsból az őrhöz hogy letépjem a micsodáját akkor kiszált és leordította a fejét hogy miaz hogy egy 40 hetes kismamát nemengednek be kocsival.remélem megjegyezte az a hü... őr a kocsinkat és ma még meg se állít!!de ha nem akkor ma nem menti meg a doki a férfiasságát mert ő már bent lessz!!csak aszt nemtom mit csinálnának ha befele menet lenne valami bajom nekem vagy a picinek??mert parkoló az nincs ám a korház előtt.vagyis van kb 15 kocsinak.de ott mindig álnak.na mindegy egy kukaccal több vagy kevesebb:):):)

már nemtom ki kérdezte hogy milyen a magzatviz nézés!nehari csak miközben írtam elfelejtettem.de amúgy kibirni ki lehet csak nem kellemes.nekem a hasam alja fájt közben mintha görcsölnék.szerintem azért éreztem szarnak mert meglepődtem meg egy kicsit féltem is őssze rántottam magam.de már laza leszek mint állat!!csak nehogy megint aszt mondja hogy akkor csütörtökön tessék visszajönni mert befonom a szemöldököm!!!!

KÉRDÉS:volt már valakinek vagy van úgy valaki hogy a térdei nembirják a plussz súlyt????nekem egyre rosszabb.már felálni se tudok úgy hog ne kapaszkodjak vagy támasszam magam.ez elmulik ugye???

mostmár tényleg megszülhetne valaki!!!!hátha akkor a többi baba is kiakar jönni:):)mondjuk én kezdenék ha a pici is benne lenne!!
kismama18

Sziasztok!

MIllió dolgom!

Kismama!

Ha megszülsza a víz is lemegy és olyan gyors leszel utána mint a szél! :D

Itt sem vagyok!

Timi

Kép

Kép
bnéhtimi

Hű, már én is nagyon várom, hogy a víz eltűnjön. Na meg persze babóca is kéne már. Mondjuk ha rólam felfognák az összes vizet, ami eltűnik a szüléssel, szerintem egy kisebb kert öntözésére elég lenne... :D Néha már az én lábaim is úgy néznek ki térdtől lefelé, mintha egy vaskos szobor lábai lennének. Ma reggelre viszont tök jól lement a duzzadás, de már érzem az ízületeimet is, hogy fájnak reggelre. Be kell járatni őket.

Andi

Kép
andykamama

Szilvi
Meg mindig jobb az ab mintha szules utan kell a babat kezelni,eiatt ne aggodj.Remelem Akos tovabb nem noveszti a buksijat hogy ne legyen nehez neked :)

Birigo
Hat amikor mar 4 orat folyamatosan cicizik delutan es semmi nem jon belole,akkoremgnyugtatja az 40 ml tapiaddig amig ujra termelodik valami az elalvashoz.Ez sem minden nap van,csak neha,de en ebbol nem csinalok ugyet.A napi 10 etetesbol fel tapszer az nekem tokeletesen megfelel.
Neked hanyszor eszik Zsombi?
Tenyleg nagyfiu mar :) Siman elmegy 4-5 hos babanak,de neked Jazi is nagyobb az atlagnal.
Enyem Alex 17 kg 4 evesen,es nem sovany :D
Terhesseg elejen is lehet rakszurest csinalni,elsonel nekem ugy volt,most mar elotte elmentem,pontegy eve,azaert vette le most a doki az ezevit.

Magnes
Ugyes vagy csak igy tovabb.A sok szopitol lesz tobb tej is,jobb mint a fejes :wink:

Winnie
Na akkor meg jo hogy szurtek neked Strepptora,nem minden korhazban csinaljak.

Ozi
Levente nagyon edes :lol: Gratulalok hozza.na milyenvolt kint szulni???

Mionden 2in1-nak sok turelmet az utolso napokhoz!
kata

Kép
Kép
kataa

Teszek fel par friss kepet
Kép

Kép

Kép
Kép
kataa

Kata gyönyörű Leon babód:) Nálunk is van sztreptococcus vizsgálat. a 36. héten veszik le és már csak a kórházban tudom meg hogy mi van mert oda küldik :)

Én még egyben semmi fájással. :) anyós már jött reggel hogy mi van jól vagyok e még :D Mondtam neki ne izguljon időben megtudja ha menni kell hiszen cxsak két lakás választ el minket :9

nika70
Salgótarján

Őzi: nagy gratula Leventéhez! Ő sem lett egy kis baba! :wink:

Kismama: drukkolok, hogy legyen valami. De mindenképpen bent tartanak, vagy csak akkor, ha látnak valami fájást?

Engem is a víz zavar a legjobban. Meg az, hogy visszatért a gyomorégésem. Csak nem visszamászott a csaj? :roll: Ennek ellenére, még mindig el sem tudom képzelni, hogy szülni fogok. Nagyon fura...

Nika: engem is folyamatosan hívnak, hogy mi van már. :D

Dehát nincs semmi. Azon kívül, hogy mintha többet járnék vécére. Azért ez még nem sok.
A férjemmel már fogadásokat kötünk, hogy hányadikán indul meg Tündike. A legújabb a 17-e. 17-én volt az esküvőnk (szeptemberben) és 17-én született az unokahúgom is (májusban). Szóval valszeg könnyű lenne meg megjegyezni a dátumot. 8)

Kép
Kép
tinu

tinu:

hétfőn mindenképpen bekell feküdnöm addig csak akkor ha van valami.mondjuk ma ugynéz ki gyalog kell mennem remélem segít valamit :D igaz kb 10 percre van a kórház még az én tempómban is de kitudja.

nálunk párom aszt mondja hogy majd a diploma osztóra kijön de utána még egy picit visszabujik :lol: :lol: :lol:

énis szorítok neked!!!!meg mindenki másnak aki már ennyire a végét járja!!
kismama18

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?