Sziasztok!
Zsombi ma és tegnap is extra nyűgi, nem tudom, hogy az idő e vagy az oltás, esetleg a pocija végett. De az oltást még csütörtökön kapta, akkor és pénteken nem volt semmi baja, lázas sem volt, mondjuk adtam neki kúpot. Szóval egész nap csak kézben marad el, de azt is csak a vállamon.
Remélem holnap már jobb lesz!!!
Felixanyul!
Megértem, ha ezek után nem akarsz újabb mérleget. Mi úgy csináltuk amikor elhoztuk a kölcsönzőből, hogy egyeztettünk a védőnőével.
Timi!
Majd írok pü-t, csak legyen rá időm.
Tényleg nem semmi szülésed volt! És így utólag hogy érzed, jobb, hogy végülis nem lett császár?
Ilgya!
Jó a sírós kép Rékáról. Ami a torkán kifér, ugye?
Kérdeztem ezt a fürdetőkrémes dolgot a patikában, de a nő egyszerűen azzal, hogy ő ezt nem tudja, elintézte a választ.
Konakiont én is adok, hetente egyszer, Vigantolt napi egy cseppet.
Winnie!
Hát, ne is mondd! Most hétvégén itthon van a férjem, megígértem neki, hogy akció lesz szombaton-vasárnap, de mivel tegnap Zsombi egész nap bömbizett, így este 11-re olyan fáradt voltam, hogy elmaradt az aktus
Krista!
Mi van veletek???
Kata!
Mint írtam, nem lázasodott be Zsombor. Viszont ugye nyűgös, és nemtom miért.
Én még 2004 májusában voltam rákszűrésen, júniusban volt az utolsó mensim, mert terhes lettem Jázival, és azóta nem jutottam el oda. Zsombival terhesen meg már megint nem csinálták meg.
Szerintem kérdezz utána a dokinál a k vitaminnak, mert
Kisfiam 4 és fél hónapos, kizárólag szopik. Most került szóba barátnőmmel beszélve a vitaminok adása és kiderült, hogy az ő kislánya (3 és fél hónapos) a mai napig is kap Konakiont. Nekem a doktornő azt mondta, hogy ha elfogyott az 1doboz, amit felírt utána már nem kell adnom a babának csak a napi 1csepp D vitamint. Barátnőmnek viszont azt mondta a gyerekorvosa, hogy amíg csak szopik a baba mindvégig kell, hogy kapjon K vitamint. Most akkor mi a helyzet?
Lehet, hogy a kisbabám vitaminszegény lesz és valami káros hatása lesz annak, hogy immáron több hónapja nem kap Konakiont??? Aggódom és nagyon nem értem, hogy lehet 2 ennyire különböző véleménye a gyerekorvosoknak? Ebben a tekintetben sincs egységes álláspont?
Válasz:
Az ajánlások szerint a csak anyatejjel táplált csecsemők hat hónapos korig heti 1 amp Konakion adását igénylik. - Az újabb elvek szerint, tehát napjainkban ennek kell(ene) lennie az egységes álláspontnak. Korábban ez nem volt ily módon ajánlott.
Ugyanakkor alacsony a valószínűsége annak, hogy gyermekének bármi baja lenne, pláne ennyi idős korban.
Dr. Péter György
Dorka!
Szép nagy baba lett Márk, gratulálok hozzá!!!
Szerintem nem baj, ha most még egy szopi akár 40 percig is eltart. Ez szép lassan lecsökken majd kb. 10 percre.
És szerintem nem mérvadó ekkora babáknál a 150gr/kg. Zsombi is 4kg-mal született, mégsem evett egyből 600gt-ot egy nap.
Mágnes!
Utolért a szülés utáni depi? Nyugi pár nap alatt elmúlik, és nem fogsz sírni, a 4 fal között is kibírod, bár a terhesség biztos hiányozni fog. Nekem még most is hiányzik, fura, hogy nincs kit simogatnom a hasamban, max. a beleimet
Kismama!
Én már azt hittem, hogy babázol.
Nika!
Tényleg szép nagy pocid van! Lassan már kibújhatna a gyerkőc!
Én Jázit is 6 hósan kezdtem hozzátáplálni és most is így tervezem. Bár minden baba más, de elvileg ekkora érik meg az emésztőrendszerük ezekre a kajákra. Én pl. úgy nem bírtam itt a faluban sem, amikor jött egy anyuka és nagy büszkén mondta, hogy a 4 hós kislánya, akit egyébként szoptat, már rántott húst is evett. Szerintem a pici babáknak nem kellenek még ilyen kaják, de szerintem a csajszi is a nyomásnak engedett, amit az "öregek" mondanak, hoy óóóóó, ti már ilyen idős korotokban ezt meg azt ettetek (anyu is állandóan ezzel traktált, de én kitartottam
)
Jó éjt mindenkinek,
Brigó